Kedves honlaplátogatók

A tárhely bérlést április 25-ig meg kell újítani. Az összeg 30.480 Ft. Fejből (nem emlékezetből) mondhatom, hogy amióta a home page-en fel van tüntetve a bankszámla számom egy árva forint támogatást se kaptam. Az, hogy honlapfenntartása napi minimum 8 órát elvesz az életemből, már megszoktam, de hogy még én finanszírozzam sokak szórakozását, az már nem fér bele önfeláldozásomba. – Most jön a csattanó. Ha egy hét alatt nem jön össze 30.000 forint, akkor megszűnik az értelmes emberek vitafóruma.

U.i.:A VIP előfizetők természetesen továbbra is megkapják a vállalt fordításokat.

Címem: evatibor # t-online.hu

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

47 gondolat erről: „Kedves honlaplátogatók

 1. Simicska kifizette volna ha nyer, de hát így….
  Én a roló lehúzását támogatom!
  A szakmai cikkek jók voltak, kár volt elrontani aktuálpolitikával.

 2. 1:”Én a roló lehúzását támogatom!
  A szakmai cikkek jók voltak, kár volt elrontani aktuálpolitikával.”
  Ez értelmes hozzászólás volt:) Azt támogatnám, hogy legyél kitiltva !:)

 3. 02 – dodi:
  A problémát az adja, hogy kitiltani csak a hozzászólást lehet, az olvasást nem.

 4. Tibor bá’

  Neked ez a blog az életed. Nem tudom elképzelni, hogy ha nem foglalkozhatnál ezzel, (mert nem lenne tárhely) akkor boldogan élnél és csinálnál mást. Szerintem ennek a blognak a léte a Te túlélésed záloga. Mi ingyenélők, (ingyenolvasók) természetesen meg leszünk nélküle.

  Kitaláltam egy számomra is elfogadható előfizetési modellt. Mindaddig amíg nincsen Orbánt gyalázó bejegyzés, adok naponta 10 forintot. Ez azt jelenti, hogy 3600-at fizetek egy évre (nem a VIP írásokért) és cserébe nem politizálsz. Vagy Nat-Geo-t olvasok vagy Népszavát. Ha az egyiket csak a másik mellékletével kapom meg akkor nem veszem meg.

 5. Ingyenes tárhelyek is vannak. Miért nem ott blogolsz? A Blogger pl. nekem még egy db hirdetést se tett fel, pedig nem kell fizetnem egy fillért sem.

 6. Tibor bá’

  Szerintem is kár lenne abbahagyni…
  És… egész biztosan élvezed, és ezért a folyamatos élvezetért évi 30 000 Ft nem olyan sok. Végülis egy négy személyes vacsora ára egy jobb helyen.

  Ráadásul te még abba a generációba tartozol, akit a munka tart életben…
  Ha abbahagynád, akkor a honlap fenntartásának sokszorosát költhetnéd gyógyszerekre, meg orvosra.

  Ha alaposan megnézed, akkor a forgalmat leginkább a politika hozza…
  Ezt meg nagyjából hasonlóan látjuk.
  Te nem akarsz Orbán melletti propagandát látni az általad fizetett felületen, más meg nem akar Orbán ellenes propagandáért fizetni…

  Mindezzel együtt ez a blog egy kellemes, üde színfolt az interneten és ha fizetőssé válna, akkor csak beleszürkülne a többi pénzvadász közé…

 7. Ok, Tibor bá’ vegyél ki két hét szabadságot, aztán úgy is visszakívánkozol……. 🙂

 8. Szerintem sem hagyd abba! Habár én is húzva fizekek ki akár csak 1000 Ft-ot is , sajnos ilyenek vagyunk magyarok:D

  Néha amikor nem frissíted reggel a blogot mindig azt hiszem hogy meghaltál:D . De reméljük még évekig működsz.

  Ha nagyon szakad a kötél én is bedobok egy kis pénzt.Jó lenne ha fenn lene a honlapon hogy még mennyi kell, elindult e a dolog vagy 0-án áll:D.

  A klímás és összeomlós posztok kihagyhatatlanok nem olyan olvasni mint egy index-es cikket.

  A héten várjuk a klímás posztot, mert már rég volt 😀

  Most geci leszek , de szerintem még halálod utánra is be kellene fizened a tárhelyet előre hogy fennmaradjon a közössége azoknak az embernek akik ide járnak 😀 mert jó közösség és az olvasóknak kapcsolatban kellene maradni a nehezebb időkre kitárgyalni a klímár, összeomlást stb…, de remélem még működsz és élsz vagy 5-10 évig 😀

 9. Geri
  Nem is értem, mit keresel itt az oldalon, ha ilyen bántó hangnemben csak annyit tudsz írni valakinek, akinek több évi munkája van az oldalon, hogy „húzza le a rolót”. pff.
  Miért nem tudsz tovább görgetni, ha Orbánról esik szó? Sokan vagyunk itt az oldalon, akiknek nem egyezik a véleménye, ha politikáról beszélgetnek.

  lehettem volna valaki más
  Szerintem a forgalmat nem a politika hozza, legalább is én és sokan nem azért vagyunk itt, hanem a klimaváltozás miatt. Itt találtunk rá egy közösségre, akik hasonlóan látják a dolgokat.

 10. Margit

  Olvastad mit írt Tibor bá’? Nem tudja fizetni az oldalt ezért be kell fejezze. Nem én találtam ki hogy, hagyja abba! Ez gorombaság? Nem az, hogy felszólítja a világot, hogy „pénzt vagy életet?”

  A saját blogban azt írok amit akarok. Akár Orbán ellen vagy mellett. Viszont azért, hogy más az én véleményemet olvassa nem kérhetek pénzt. Örülök, ha valakit érdekel.
  Ha viszont pénzt szedek egy műsorért akkor figyelembe kell vennem, hogy mire kíváncsiak az olvasók. Erre mondtam azt, hogy akkor fizetek, ha beleszólhatok a tartalomba. Ne legyen politika. Ennyi az egész. Fel kellene mérni, hogy más olvasókat mi motiválna arra, hogy fizessenek.

  Most úgy áll a dolog, hogy Tibor bá’ azt mondja, ez vagyok én, ezt kapjátok. Adjatok pénzt vagy eltűnök. Ha így lesz akkor az azt jelenti, hogy erre a tartalomra nem volt fizetőképes kereslet. Az is lehet, hogy ha a feje tetejére áll sem lenne fizetőképes kereslet. Ezt én nem tudhatom. Én csak megjegyeztem engem mi zavar. Lehet egyedül vagyok ezzel.

 11. Minden politika.
  Teszem azt, mit és hogyan oktassunk a gyerekeknek.
  Arra azért kíváncsi lennék, hogy lehet a stadionépítésekről, a Felcsúti kisvasútról, az egészségügyről, az ügyészségről, alkotmánybíróságról, környezetvédelemről, lásd Római parti mobil gát ügye, közbeszerzésekről, államadósságunkról, közmunkásokról, kisebbségekről, külföldön vadászó magyarokról, külföldön dolgozó magyarokról, népesedésről, közszolgálati tévéről, rádióról, megyei újságokról, kaszinókról, lóversenyről, támogatási rendszerekről, büntető perekről, stb. politika mentesen beszélgetni?

 12. Károly,

  Én azt gondolom, hogy ha ezek a témák érdekelnek akkor ott van az Index, 444, HVG.
  Én ide a klíma, kvantum, túlélő témák miatt járok.

  Orbángyalázást bárhol kaphatsz az interneten. Klímát és kvantumot nem nagyon. Ez lenne Tibor bá’ piaci rése, de elrontja az Orbánozással.

  Ha a Spektrum TV-n meglátnám Kálmán Olgát, biztos nem nézném, nemhogy előfizessek rá. Pedig a többi műsor érdekel.

  Egy szavazást viszont lehetne itt tartani arról, hogy ki kíváncsi a tudományra és ki a politikára. Akit ez érdekel mennyire zavarja amaz és fordítva.

  Ugyan akkor nem biztos, hogy Tibor bá’-t egyáltalán érdekli, hogy ki mit akar. Elvégre ez nem demokrácia. Ez egy blog.

 13. 9.
  egy közösség, akik hasonlóan látják a dolgokat
  ez jó, mint a rádió Jereván.
  Azok járnak Tibor’Bá-hoz akinek nem fogadja be a gyomra a
  MS híreket,és hazugságokat.
  Már ehhez is némi IQ kell, hogy valaki ezt átgondolja.
  Azon kívül itt mindenki teljesen másképp látja a dolgokat.
  Ami jó.
  Hozzászólók, világ minden tájáról elmondják a saját nézeteiket, vagy amit érdemesnek tartanak.
  A legtöbb persze nem ér semmit, erről a blog gazda uram többet tudna.
  Politikus jelöltek, akik órákig formázgatnak hosszas esszéket, ami egy fabatkát se ér.
  Van itt nem több, mint 20 hozzászóló, akit érdemes olvasni.
  Mert a tudása, színvonala, nyelvtan, és a tartalom (hír értéke) rendben van.
  hát igen ez egy hobbi, van aki nőkre, lottóra többet elszór.
  Jó szerver kerestetik, aki normális árban futtatja ezt a blogot,
  v. a hostingot kiváltandó,
  vmi használható megoldás.

 14. 12.
  Ne hogy te magyarázd már el apafej , hogy a saját honlapján írhat-e Orbán apádról, vagy sem!
  Ha nem tetszik, nem kötelező ide járnod, „Posta” honlapján lehet nagyobb szavad lenne, vagy van…! Szigorúan „y”-nal a nickneved végén az „i” betű helyett…
  Eddig ott tartunk, hogy az országban vagy közel hatmillió „polgár” undorodik ettől a galeritől akik birtokolják a hatalmat, s valószínű ha még nagyobb teret kapna az ilyen az” Antalffy-féle „oldalakon, akkor az emberek rájőve arra, hogy a hazámban csak stadionokról „szól az élet” s semmi másról – miközben albán szint alá került ez a nemzet minden szempontból – elképzelhetően már valamelyik pesti sugárút kandeláberein himbálódzna ez az eszement antimagyar brancs!
  „Kvantum témát”. meg máshol is találsz. A saját lelked megnyugtatása végett miért nem oldalogsz el más vizekre ezek után?
  11. hsz. alatt mint ha már megírták volna, hogy mi a politika, s mi nem!
  Viszont ha frusztrált lettél a sok itteni „orbánozástól” máshol gyógyítsd megsebzett vérző belsődet!..

 15. Ma volt az első igazán szép nap. Ezért Évával kirándultunk a budai hegyekben. Most értünk haza, ezért nem szólam közbe.

  Választások után egy-két nappal jeleztem, hogy nincs több belpolitika.

  Pedig éppen kisvasútazás közben merengtem el azon, hogy megírom a véleményemet a hülye politikusokról. Mennyire nevetséges, hogy egy Szél Bernadett kijelenti magáról, hogy miniszterelnök jelölt. Hogy Gyurcsány Ferencnek az öszödi beszéd kipattanása után le kellett volna mondani. És akkor jönni vissza, amikor a nép visszasírja. Hogy Botka László kurva jó ötlet volt, de a lopásra specializált MSZPések megfúrták. Hogy Schiffer András visszavonult a politikától és ügyvédként praktizált, aztán kiderült, hogy háttérből irányít. A búcsú gondolatom ennél is érdekesebb lett volna: Valóban, az elején deklaráltan „nem politizálok”. Enyhe politikai szemétségnél ez érthető. Viszont Orbánnak sikerült egy 1100 éves rekordot megdönteni Magyarországon. Az unióban pedig általános döbbenetet kelteni. Végül az egész világon folyamatosan a címlapokra kerülni egy (most már) 8 milliós népnek nem semmi. Ezt nem lehetett szó nélkül hagyni. Amikor rádöbbentem, hogy honfitársaim égbekiáltó baromként viselkedve, harmadszor is kétharmadra hagyják benn a hatalomban, akkor már pszichológusért kiáltottam. Az emberi természetről sose volt jó véleményem, de amit itt produkáltak az minden képzeletet felül múlt. Kutya kötelességemnek éreztem, hogy szerény eszközeimmel beleszóljak. Szóval sikerült magunkat a béka segge alá süllyeszteni, amire a válaszom (mint már említettem) néhány napja megadtam. NINCS TÖBB BELPOLITIKA.

  „Napi 10 forint” Nem tudtam eldönteni, hogy egy faragatlan fajankó vagy-e, vagy egy végtelenül magabiztos, de alapvetően egy megvetendő, érzéketlen majom. Tíz forintost már nem kérnek vissza, és egy koldus is visszadobja. Évi 3600 forintot visszautalok. Ez alól két kivétel volt. Az egyik 3000, a másik 1000 forint. Ez utóbbinál könnyes lett a szemem, mert az illető az 1000 forintot a gyermekei szájától vonta el. Ha visszautasítom, akkor vérig sértem és csak azt hangsúlyozom ki, hogy milyen nyomorúságos a helyzete. Na de megfelelő találékonysággal te ezt a 10 forintot überelted: „Neked ez a blog az életed.” — Tehát nekem kell fizetnem, hogy gyere olvasni, mert különben meghalok?

  Hogy mindenkit a helyére tegyek (aki nincs ott). A rendszerváltás után 13 év alatt 13 könyvet írtam. (ma azért nem írok könyvet – bolg helyett – mert sokan nagyon nagy pénzeket csináltak rajtam, én meg éppen csak) A legkomolyabb könyvnek csináltam egy honlapot, ahol elég értelmes társaság jött össze, főleg kozmológia volt a téma. Dehát kozmológiából végesek a lehetőségek, ezért hozzávettem másik, majd harmadik könyvemet is, és ahogy haladt az idő, az eredeti szándék elhomályosodott. Először a politikát nem is érintettem, de Orbán rávett, hogy elővegyem emlékeimet a Rákosi korról, amire Orbán módszere egyre jobban hasonlított. Rámutattam a két diktátor közötti sarkalatos különbségre. Rákosinak gyönyörű alkotmánya volt, de szart betartani. Orbán az alaptörvényt szóról-szóra betartja, de a törvényt havonta változtatja elképzelései szerint. Na melyik az okosabb (és veszélyesebb)? Közben az egész ország politizálni kezdett. Az egyik (értelmesebb oldal) kétségbeesésében, a másik cinikus haszonélvezőként. Itt, most már abbahagyom. Ebből a társadalmi szennyes mocsárból már békés visszaút nincs. 150 év török uralmat is kibírta a nemzet, legfeljebb a tótok, oláhok csicskásai lesznek azok, akik egy szörnyű polgárháború után állva maradnak. Most volt az utolsó alkalom a békés váltásra.

  A magyar módi ma már elfogadhatatlan. Vagyis nincs ingyen vacsora az interneten sincs, csak nem tudtok róla. Ahol látszólag ingyen lehet olvasni (pl INDEX)
  ott a hirdetők fizetnek helyetted, te pedig a hirdetőnek fizetsz azzal, hogy bizonyos termékeket olyan áron veszel meg, amiben benne van az INDEX haszna, a kereskedő haszna is a normál költség felett. Nálam nincs hirdetés, tehát az olvasóknak közvetlenül nekem kellene fizetni. Az képtelenség, hogy a tudásom, tapasztalatom, rutinom, munkám, és a költségeim azzal legyenek elintézve, hogy „ez nekem passzióm”. Hát basszd meg Geri! A tudásom, tapasztalatom, rutinom, munkám nekem semmibe se kerül, egye-fene nagylelkűen felajánlom, bár az Orbán táborban a „tanácsadók” száz milliókat kapnak. Nade a konkrét költségeket hadd dobjátok már össze!

  U.i. (hogy röhögjetek egyet)
  A havi nyugdíjam 62.000 Forint.

 16. Geri,
  Klíma.
  A fosszilis anyagok elégetése hozzájárul a gyors klímaváltozáshoz. Tehát a megújuló energiák elterjedését kellene támogatni.
  A kormányunk konkrét lépései ez ügyben.
  A napelemekre adót vetettünk ki, és évek óta nem adtunk szélkerékpark, napelempark építési engedélyt kis hazánkban. Illetve, most kezd valami beindulni e téren is, ugyanis a színen megjelentek a kormányközeli huszárok.
  Azt is tudjuk a kormányzati köröktől, hogy éjjel nem süt a nap. Ezért nem kell naperőmű.

  Csak azt érzékeltettem, három mondattal el lehet jutni a politikai döntéshozókig bármely témában.
  Kvantum témánál pedig isten rendre megjelenik. Puff neki.

  És tessék végre örülni a győzelemnek. Az ég áldjon meg, legalább ti örüljetek.

 17. Ma délután már írtam ide egy hozzászólást, melyet azután letöröltem. Mert az indulat és a düh beszélt belőlem. A harag az olyan gerinctelen emlősök iránt, mint példának okáért Geri, aki akár vezérük rokona is lehetne, hiszen mindketten gecik. Sajnos sok ilyen van még, ezek mind herék, akik az ingyen dolgokat úgy értékelik, mint Lázár mások sorsát, az elhíresült „Mindenki annyit ér…” kezdetű mondatával. Egyszóval a geci herék országa lettünk, akik más energiájából táplálkoznak, valószínűleg azért mert saját szellemi képességeik mást nem nem tesznek lehetővé. Igen, vannak más blogok is, sokszor havi egy-két vagy több havonta egy bejegyzéssel. Érdemes arra navigálni és keresni néha valami újat, ami attól hogy friss, még éppenséggel szar is lehet. Itt sűrűn frissülnek a témák, a napi rendszerességgel újuló tartalom mindig visszavonzza az olvasók egy részét.

  A herék számára viszont, impotens létük okán kielégülést csak a provokatív szavak okoznak, mások szurkálása hozza őket izgalomba. Egyszer majd ők is felfognak ébredni. Fájdalmas sötét napkelte lesz az.

  Tibor ‘bá, ezt neked üzenem:
  ANIMUS MAGNUS NON CURAT INIURIAS
  A nagy lélek nem törődik az őt ért sérelmekkel.

 18. ANIMUS MAGNUS
  Én elismerem ,hogy Ő animus magnus (budda) ,ha Ő beismeri . 🙂

  Utálok utalni ,de azért megtétetem,mert megérdemli.
  Még kettő…
  Nem kell két-ségbe esni !

 19. Mindenkit értek!

  Ilyen viszonyok között viszont azt kell mondanom ezt az oldalt csak technikailag lehet blog-nak nevezni. Szellemileg viszont inkább csak egy kirekesztő agresszív szekta. A pénz amit gyűjtötök pedig nem adomány hanem tagsági díj.

  @Tibor bá’
  Aki aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli!
  Legyen az 10 vagy 3.600 Forint!
  Miért nem utalod vissza a nyugdíjadat is a mocskos Orbánnak?
  Legyél következetes!

 20. 19 – Geri:
  Milyen logika alapján teszed nekem fel a kérdést? Milyen indokom lehetne a nyugdíj visszafizetésére? Vagy ez csak olyan illogikus piszkálódás? Hát persze. Én azt sejtem, hogy a mai középgeneráció elferdült részét kifejezetten bosszantja, hogy együtt kell élniük a hasznot nem hajtó nyuggerekkel, de nem tiltakoznak az ellen, hogy egy készre felépített országba cseppentek teljes infrastruktúrával, amit nem ők, hanem az elődök építettek. Úgy érzik (a levonások miatt) hogy ők tartják el a nyugdíjasokat. Miközben a valóság az, hogy a levonásokkal teremtik meg a jogi alapot ara, hogy egyszer majd nyugdíjat kapjanak. Ahogy mi se alaptalanul kapjuk a nyugdíjat. Én a nyugdíjamat törvényesen megszerzett jog alapján kapom. De most kapaszkodj! 62.000 forintból nyilván nem lehet megélni. Legalább is nem olyan szinten, amit megszoktam. Az én életvitelem havi költsége durván 300.000 Ft, amiben benne van a rajtam bevasalt épületadó, súlyadó, gépkocsi vásárlás, gépkocsitartás, benzin, állattartás, fűtés, stb. is. Durván számolva ez a 300.000 megoszlik 236.000(áru) + 27 % (ÁFA). Ez utóbbi 64.000. Magyarul a nyomorúságos nyugdíjamat visszaveszi az állam megtoldva 2000 forinttal, amiért nálad majd 7 hónapra be kellene fognom a számat. Nem csoda, hogy nem hatódtam meg. Szóval, mi a kérdésed logikája? Ne haragudj, de roppant érdekel az ilyen szarháziak gondolatvilága

 21. 20:

  Azért azt is tedd hozzá, hogy aki ma nyugdíjjárulékot fizet az nagy valószínűséggel nem fog nyugdíjat kapni. Tehát egy olyan szerződésre hivatkozol ahol tudható hogy nem lesz ellentételezés, mert szándék sincs rá, ami csalás. Ennek a csalásnak haszonélvezői a mai nyugdíjasok, a gyermekeik, unokáik kárára.

  Mellesleg az is egy kérdés, hogy ha 62eFt a nyugdíjad és 300eFt az életviteled költsége akkor honnan is van a különbözet.
  Ha külföldön dolgoztál és ott fizettél nyugdíjjárulékot akkor az a 62eFt kifejezetten sok.

  Ma a magyar nyugdíjasok nagyobbik fele a felét se kapja annak amit elköltesz, ennek fényében kifejezetten gusztustalan 30eFt-ért koldulni.

  Az már régóta érezhető, hogy fogy a lendület.
  Csak hát kell egy ürügy, hogy erről is a szemét olvasók (orbán, vallásosok, stb) tehet, mert te mint tudjuk tökéletes és tévedhetetlen vagy.

 22. Geri, Rakdtugyin!

  Visszafogott leszek.

  Amit írtatok az nem ide való!

  A poszt témája az, hogy adományozhattok annyit, amennyi a honlap fenntartásához kell.
  Ha ezt nem teszitek, reménykedhettek abban, hogy mások adományoznak, összességében legalább 30 eFt.-ot.
  Ha ez sem jön össze, akkor Tibor bá’ igérete szerint a blogot bezárja és ez fájni fog.
  Nem mondjátok, hogy nem, mert ha kommenteltetek, azzal bizonyítjátok hogy kell nektek ez a blog.
  Ezt nevezik a jogban ráutaló magatartásnak.

  Amennyiben Tibor bá’ bezárja a blogot, Ti is csak annyit tehettek, hogy ezt a döntését nagy tisztelettel elfogadjátok.

  A többi felesleges, és hasznot nem eredményező személyeskedés.

 23. 22:

  Tele van a blog személyeskedéssel, pont ez zavar? 🙂

  Akkor ne írjon senki semmit, mert minek. Utaljon aki akar és várjuk az eredményt.

 24. Drága jó Tibor bá
  Negyedórát ültem a nyavalyás Pal-pay elött, de miután hatszázötvenkilencszer visszadobott, egyszer a telefonszámom, majd a cimem, a kártyaszámom, anyám neve, illetve a néhai hölgy által viselt fehérnemúmárka hibás méretei miatt, sajnos feladtam.
  Ha élek és egészséges leszek, július folyamán tervezek nálatok lenni, és akkor, engedelmeddel,alázatos tisztelettel beugranák hozzátok, csak ha nem zavarok, természetesen.

 25. Tiborbá,
  A blognak mennie kell! Szerintem csinálj egy kiírást hogy mennyi gyűlt össze mert ha nem sok akkor talán jobban utalnak, ha pedig már nem sok kell akkor azért:D

  Tényleg 62 Eft-ból élsz? Vagy külföldről is kapsz nyugdíjat? Nem személyeskedés csak é olyan vagyok hogy mindenkitől szeretem megkérdezni hogy mennyit keres:D

  Na ez is egy jó ciktéma lene : nyugdíjak és nyugdíjasok a világon avagy hogy él egy amcsim, német , izraeli nyugdíjas….. 😀

  Nem a blog laposodott el hanem az emerek érdektelenek, meg igazából úgy a 2008-as válság óta semmi nagy nem történt klíma energia gazdaság ügyben.

  Talán majd most fordul a klíma és a gazdasági összeomlás is éleződik.

  Én még azt is javasolnám amúgy hogy halálod után is blogolj , mármint arra gondolok hogy írj meg vagy 50 vissza a múltba cikket előre és Éva feldobná helyetted :D. Na de ez tényleg egyedülálló lenne a világon.

  Egyik szomszédom aki 85 éves a dunántúlon lakik csak mellettünk van neki a szülői parasztház itt keletmo-on. Régen hazajött 3 hetente, de már nem volt fél éve. Igazi jó szomszéd, de gyorsan elszaladtak az évtizedek

  és ugye 90 fölé már kevesen mennek, pedig jókat elbeszélgettünk , nem úgy mint a mai 30-as generációval:C. A 2 fiával már nem lehet úgy elbeszélgetni, valahgy más frekvencián futnak.Na ezt csak úgy megemlítettem .

 26. Xander

  egy közösség, akik hasonlóan látják a dolgokat
  ezt csupán a klimaváltozásra írtam, azt nem tagadhatod, hogy a többség aki ide jár, az érzi, hogy nagy a baj…

  én amúgy vegetáriánus vagyok, amit itt az oldalon, ha lehetne sokan halállal büntetnének és az agymosottak közé is tartozom, jobb híján…
  jah és amúgy értelmes embernek sem tartom magamat 🙂

  tehát félreértettél, összességében természetes, hogy nem látjuk hasonlóan a dolgokat, akkor nem is lenne miről beszélgetni.

 27. 21 – Rakdtugyin:
  Belőled oly mértékben csöpög a rosszindulat, hogy érdemes veled foglalkozni. Mindjárt a kezdő bekezdésed egy gyöngyszem.

  „Azért azt is tedd hozzá, hogy aki ma nyugdíjjárulékot fizet az nagy valószínűséggel nem fog nyugdíjat kapni. Tehát egy olyan szerződésre hivatkozol ahol tudható hogy nem lesz ellentételezés, mert szándék sincs rá, ami csalás. Ennek a csalásnak haszonélvezői a mai nyugdíjasok, a gyermekeik, unokáik kárára.”

  A jog a tényekkel foglalkozik, a „nagy valószínűség” a spekuláció birodalmába tartozik. Ezért a „nagy valószínűség”-et nem lehet tovább görgetni egy „tehát”-tal. Ettől függetlenül az egész ország népe által megválasztott politikusok „csalásáért” miért teszed felelőssé a nyugdíjasokat. És hol ott a logika, hogy a gyermekeim-unokáim kárára kapom nyugdíjat. Miközben Orbán apánk úgy gondolja, hogy nekik kellene eltartani engem.

  „Mellesleg az is egy kérdés, hogy ha 62eFt a nyugdíjad és 300eFt az életviteled költsége akkor honnan is van a különbözet.”
  Lehet, hogy neked ez egy kérdés, de olyan kérdés amit nekem nem tehetsz fel (pláne pimasz kicsengéssel), mert az égvilágon semmi közöd hozzá. Ilyen kérdéseket Rákosiék tettek fel, Orbán meg még nem tette.

  „Ma a magyar nyugdíjasok nagyobbik fele a felét se kapja annak amit elköltesz, ennek fényében kifejezetten gusztustalan 30eFt-ért koldulni.” Ahhoz sincs semmi közöm, hogy a magyar nyugdíjasok mennyit kapnak. Te pedig próbálj felébredni! Közel 3 évtizede van kapitalizmus, te pedig szoci módra gondolkodol még mindig. Bizonyára emlékszel, ha nem, akkor emlékeztetlek. „Mindenkinek szükségletei szerint (kell kapni az államtól), és mindenki köteles képességei szerint (nyújtani az államnak). Nagy Pali faszát! Aki nem képes megszerezni szükségleteit, az dögöljön meg. Akinek pedig kiváló képességei vannak (vagy politikai kapcsolatai), az legyen milliárdos. Ez ma a módi. Ne akard vissza forgatni a történelem kerekét. És akkor neked van pofád „gusztus”-ról értekezni. Tudod mi gusztustalan, hogy éveken át ide jársz szórakozni, tanulni, ismereteket gyűjteni, hozzászólni és mind ezt ingyen kívánod. Na ezt untam meg, és ment fel a pumpa, amikor a tárhely gazda kiküldte a számlát. Persze, 30.000 forint nem vág a földhöz, de az olvasókat se néhány ezer forint. Ráadásul nekem kötelező befizetni, az olvasóknak pedig a diszkréciójára van bízva. Erre fel te úgy felháborodsz, hogy tollat ragadva nekiálltál sértegetni. Ne utalj át egyetlen forintot se, de fogd be a pofádat.

 28. 24 – bálint:
  Tegyük hozzá, hogy már untig eleget adakoztál korábban. Btto összegét tekintve te állsz az első helyen. Ráadásul értékes információkat osztasz meg velünk. Nekem kell a többiek nevében is hálásnak lenni. Ne röstelkedj. Nyáron pedig nagy szeretettel várunk.

 29. 25 – Andrew:
  Szokj le róla. A kapitalizmusban kifejezetten udvariatlanság, illetve „üzleti titok” 😀

 30. 27:

  Aki kurvának megy az ne panaszkodjon ha megbasszák.
  Ez egy nyilvános blog, teccett volna regisztrációhoz kötni és szűrni a látogatókat, csak ugye akkor hol van a látogatottság.

  Szóval a kivagyi proli tempóddal még jobb is ha letakarodsz a netről.

  A nyugdíj kérdés meg bonyolultabb annál, hogy ennyivel elintézd, amit a magyar államtól kapsz az neked egyáltalán nem hiányzik, de azért nagy a szád hogy mi jár neked.

  Én egyébként nem vagyok felháborodva, de a te írásodból süvölt hogy ez betalált.

  Ügyes ember vagy te egyébként, jól manipulálod a közönségedet, meglesz az a 30eFt is…

 31. 30 – Rakdtugyin:
  Szép búcsúbeszédet szedtél össze. Szokás szerint most aztán kitalálhatsz egy újabb nicket, mert ugye valami furcsa okból kifolyólag állandóan itt legelgetsz, képtelen vagy végleg eltávozni.

 32. Talán megosztanám a facebookon de a csöcsök miatt félek hogy jelent/blokkol valami hülye.

 33. 32:
  Én nem tettem fel, és sajnos nem tudom eltávolítani, de a probléma hamarosan megoldódik.

 34. 16
  A Google kereső ezt dobja ki:

  „Több mint száz naperőművet épít az MVM – Alternativ Energia
  http://www.alternativenergia.hu › Technológiák › Épületek
  2017. okt. 4. – Az MVM csoport tavaly elfogadott középtávú stratégiájával nyitott a kutatás, a fejlesztés és az innováció támogatására, illetve minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet a megújuló energiaforrások energiatermelő célú használatára. Az MVM a magyarországi energiatermelés meghatározó szereplője kíván …”

  Talán engedély nélküli építkezésről van szó?

 35. 19 geri b……..d anyádat! takaroggyá!! :)) jóóóó? :)) te kis g……iiiiiiiiiii!

 36. 31. Tisztelt Tibor bá’ !

  Elvileg megszűnik az oldal hamarosan. Akkor minek bannolod a szerencsétlent? Miért kellene újabb nick, ha csak napok vannak hátra? 🙂

 37. 36 – Péter:
  Mi az, hogy elvileg megszűnik a honlap? Ha jól emlékszem feltételezett módban fogalmaztam. A honlapnak esze ágában sincs megszűnni, sőt, meg fog újulni. Mert én is és sokan így akarják és el is küldték hozzájárulásukat. Lehet tovább ingyen legelni a Pétereknek.

 38. Indiánlány,
  Olvasd el kérlek még egyszer a hozzászólásomat.
  Különösképpen a múltidő használatát figyeld és a most szóra hívnám fel a figyelmedet.

  De tudod mit? Igazad van.
  Sosem állították le évekre a naperőművek és szélerőmű parkok építési engedélyek kiadását és nem adóztatták meg a napelemeket és Szilárd nem jelentette ki, hogy a naperőmű egy baromság, hisz éjjel nem süt a nap, viszont éjjel is fogyasztunk áramot és hiába is építenénk nap-szél erőműveket, a csúcs idők miatt akkor is meg kell építeni a gyors reagálású erőműveinket és Paks II-t.
  A kritikus kérdés az, vajon mi változott meg? Hisz eddig arról győzködtek, a megújulókba fektetni hazánkban zsákutca.

  Egy tesztet írnék le, ami azt mutatja meg, milyen durva következménye van annak, ha egy eszmerendszer védelmét előrébb helyezzük a kritikus gondolkodásnál és a tényeket figyelmen kívül hagyjuk ill. köztük önkényesen szelektálunk.

  Színészekkel játszatták el a jelenetet.
  Helyszín a világban valahol egy sétáló utca. Jobbról bejön a képbe egy néger férfi, balról egy fehér bőrű férfi. Mikor összetalálkoznak, akkor a fehér férfi kést ránt elő, amivel hasba szúrja a négert, majd a négerember kivánszorog a képből, a fehér ember pedig kisétál. Ennyi a jelenet.

  A film levetítése után azt kérdezték az emberektől, ki kit késelt meg?
  A fehérek közül sokan azt látták, hogy a néger késelte meg a fehér férfit.

  Aki elveszíti, elnyomja kritikus gondolatait,legyen ez akár egy eszme iránti feltétlen lojalitás, az hosszú távon biztosan kiszelektálódik.

 39. 38 – Károly:
  A kísérlet szerint a levetítés 20 ember előtt történik, ebből az első 19 színész. A huszadik a kísérleti alany, egy néger. Az első megkérdezett, hogy mit látott egy fehér ember. Amikkor megkérdezik mit látott, azt mondja a néger megkéselte a fehéret. Ekkor a kísérleti alanyon világosan látszik, hogy hazugságot hall. Sorba megkérdezik a többit is, az elsővel azonos a válasz. Mire a huszadik néger férfit kérdezik, mit látott, ő is azt állítja, hogy a néger késelte meg a fehéret.

 40. Tibor bá,
  Ez intő jel számomra. Utána kell olvasnom, az emlékezetem talán nem is olyan hiteles, mint gondolom.

 41. 40 – Károly:
  Nem feltétlen. Bizonyos kísérleteket mások megismételnek más-más felállásban.

 42. Minél idősebb valaki, annál jobb érzés őt piszkálni, csesztetni, szórakozni a kis agyacskájával, ami szentül meg van győződve arról, hogy ez úgy van, amaz meg így 🙂 Béke, tesó 🙂

 43. Húúúú Ra(kdt)szputyin meg tsa igen otrombán viselkednek.

  1 több mint 40 évi nyugdijlevonás nem köv 40 évre hanem jóval többre is elegendö lenne nyugdijfizetésként ha az államapparátus ugy tenné félre mint a valamikori OTI(országos társadalombiztositási intézet) tette és amit elvettek de 89 kárpótlásnál egyetlen jegyet se kapott érte!
  Arról nem a nyugdijasok tehetnek akik megkérdezése nélkül módósitották a kifizetésrül szoló mendemondákat és mára járuléknak nevezték el a nyugdijlevonásokat….

  Szomoruan veszem, hogy az emberek ma olyan stilust engednek meg maguknak egymással szembe hogy kinyilik az ember kezében a bicska.

  Sajnos más portálon is van ilyen de ott legalább kussolnak a fogtechnikusok és a kussal eggyütt nem adnak annak akinek sajnos nyugdija sincs kora miatt csak rengeteg betegsége amire néha páran összedobunk pár ezrest….valójában ezért olvasgatok néha csak ingyen…

  Végezetül sajnálatos OV ellenzéke betelepitette volna az afrikaiakat is és nem OV nyert hanem ez a hazaáruló embereket eláruló társaság vesztett….
  Nem vettem volna jónéven ha a keletinél lévü középiskolába tartó unokámat valami betelepült macerálna naponta…igy is megtörténhet de nyugateuban általános ezt látni kell.
  Nem kellett ehhez a gyülöletkampánynak nevezett mert elég akár google forditóval is nyugati oldalakat nézni: Kalergi terv van és a fehér ember eltüntetése.

  Ehhez segédkeznek szorgalmatosan.

  Kár ezért egy idös ember vegzálni…

 44. 42.
  Te meg arról vagy meggyőződve, hogy ez egy jó ötlet. Lehet, hogy úgy van, lehet, hogy nem, de tök felesleges. Csúnya egy örömöd van, hallod-e?

  Mit szólnál, ha én meg arról lennék meggyőződve, hogy a Péter nevű vagy álnevű kedves olvasónk anális kényeztetése egy rozsdás ollóval igencsak vicces dolog lehet(ne)?! Esetleg idős nagymamájával vagy anyukájával és egy fekete ” vezérezredes” névre hallgató óriás dildóval kapcsolatban is lennének elképzeléseim.
  Ugye, hogy nem ez az un. kulturált stílus?!
  Ezt a stílust nyugodtan meghagyhatjuk a you tubos megjegyzések kategóriájának.
  Ott vannak hasonlóak.

  Yo, yo! peace bro!:-) Ha már brooklyn-i fijú vagy!

 45. 42 – Péter:
  Más már kitiltott volna, én meg hagyom, hogy szórakoztass. Hogy bunkó vagy az egy dolog, és gondolom már megszoktad. Elvégre együtt nőtél fel magaddal. Hogy a közvetlen környezeted (gyengébbek kedvéért a család) hogy szokott meg, az nagy kérdés, de legyen ez az ő bajuk. Ami talán meglepetés lesz számodra, hogy enyhén perverz a szórakozásod, ami csak azért kellemetlen, mert az évek múltával egyre szarabb lesz, amíg megérkezel a már Btk. által is üldözendő fokra. De van számodra egy jó hírem, az én életkoromnak még a felét se fogod megélni, és persze még annyit se érdemelsz.

 46. 45 Tibor bá’ ! ::::))) Ott a pont! mennyi zsé kell még?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük