Gondolataim

Az egyértelmű, hogy Tibor távozása mérhetetlen űrt hagyott maga után. Ezt az űrt sem pótolni, sem foltozgatni nem lehet.

Hihetetlen energiával vettette bele magát a világhálón fellelhető hírportálok kutatásába, hogy minél érdekesebb, sokak számára nem könnyen fellelhető hírekről, eseményekről tájékoztasson.  Ezt követte a monoton , fárasztó fordítás, nem akármilyen szinten. Sokan ezt teljesen természetesnek vették, ami néha egy kicsit elszomorította.

Szerette volna, hogy maradjon utána valami, hogy érezhesse, tett valami értelmes dolgot az életében, információkhoz segíthetett embereket. Mindig további erőt adott neki a munkához, ha kapott egy-egy elismerést.

A szív leállt, a tulajdonosa mély,el nem múló fájdalmat hagyott maga után.

Úgy érzem, az lenne a tisztességes, ha a blog elnémulna,méltó emléket hagyva az alapítója munkásságának.

Bár már nem adsz választ a kérdéseimre,  én azért mindig beszélek Hozzád.  Kedves lényed, emléked, halálomig bennem él drága Tibor.

17 gondolat erről: „Gondolataim

 1. Kedves Éva,

  Én Tibor bá’ Egyesült Izzóbeli, kutató mérnök munkatársának a fia vagyok Szinte kezdetetek óta szorgalmas blogolvasó voltam, nagyon ritkán kommenteltem is Sunlight56 néven..
  Közel álltak hozzám Tibor bá’ nézetei és szüntelen tenni akarása, hogy fontos eseményekről az ő fordításában, napi frissességgel tárgyilagosan tájékoztasson minket. Sok energiát fektetett abba is hogy hogy kellő szintű moderációval az ide nem való személyektől és nézetektől tisztántartsa a fórumot (már amennyire ezt lehet..).

  Az én véleményem éppen ezért az hogy az Ő színvonalán, ezt a tevékenységet nem lehet folytatni, ráadásul azt is átérzem hogy Neked a moderálással foglalkozni ebben a helyzetben nap mint nap feleslegesen megterhelő hiszen ezek már nem Tibor bá’ munkásságához, lelkületéhez tartozik, amit egészében, és kegyelettel kell megőrizni.

  Teljesen egyetértek azzal hogy szeretnéd ezt befejezni, hogy ez több terhet már Ne rakjon rád.

  Viszont van egy javaslatom, hogy kellene ezt úgy megoldani, hogy akár évtizedekre is, olvasható, és méltó emléket állíthassunk munkásságának és személyiségének:

  A blogmotort lényegében változatlanul hagyva le kell állítani az új cikkek felrakását, valamint a z újabb komment írások lehetőségét ki kell szedni abból.

  Az egészet egy szép borítólappal kell lefedni, emléket állítva Tibor bá’nak. Viszont az oldalsó menűben keresgélve a régebbi cikkei írásait lehessen nézegetni a kommentekkel együtt akár évekre visszamenőleg is. Én számítógépen mentettem állandóan a teljes állományt rendszeresen, de jó lenne ha ez maradna minden látogató számára így elérhető.

  Nem tudom hogy lehetne ez így egy olyan lappá konvertálni, amihez nem kellene a WordPress előfizetés. Biztos van az ismerősök között a softwares, és ezt meg tudja csinálni. A domain név fenntartása egy kb 10 GB tárhellyel meg manapság pár ezer Ft / év össz költséggel jár, abban benne van mail név fenntartása is.

 2. Ha a blog amit – Antallffy Tibor – indított el és gondozott 15 éven át,
  tovább él, folyamatosan ismereteket terjeszt, termékeny vitákat generál,
  ez a legméltóbb az Ő emlékéhez.
  Akkor a munkája további gyümölcsöket terem.
  Persze hogy megváltozik, de mi nem változik ?

 3. 1 es.. egyetértek.
  ezek már nem a Tibor bá cikkei,amiket látok az utóbbi időben. más gondolatok.
  szerintem meg sem jelenhettek volna itt,ha élne.

 4. 3-vidal
  Ha kedvem lenne, röhögnék rajtad, micsoda zseniális felfedezés:
  „ezek már nem Tibor’bá cikkei”.
  A kritizálás helyett talán, le kellene valamit tenni az asztalra.
  Nem ártana tudomásul venni, Tibor egy egyedülálló, pótolhatatlan értéket képviselt.
  Utánozhatatlan!!!

 5. Igen. Tibor bá teljes napjait töltötte fordításokkal, cikkek böngészésével. Sajnos elment.
  Senki sem vállalná azt, amit ő vállalt, hogy megpróbál objektíven tájékoztatni és mind emellett tanítani a reális szemléletre. Arra hogy több forrásból kell informálódni, és minden oldal véleménye mellett kultúrált módon türni. Türni azokat, akik nem feltétlenül szalonképes módon nyilvánulnak meg, illetve a személyeskedést. Ez egy hivatás volt, becsüljük meg.

 6. Éva
  gondolom érted,hogy átvitt értelemben írtam,hogy nem az Ő cikkei.
  viszont azt nem értem miért írod,hogy le kellene tenni valamit az asztalra. nekem sose voltak ilyen írói ambicióim,de az euronewsról én is tudok idecitálni bármit.
  az euronews hiteltelen. vagy ‘szajhamédia’,ahogy Ő mondta volna.

 7. 6-vidal

  Lehet fordítást küldeni, vagy érdekes cikket. Nem szükséges írói ambíció.

 8. Viadal a honlapot fenn kell tartani. Ha nincs finanszírozás, elvész. Semmi sem működik ingyen.

 9. Kedves Éva, sajnálom, ha úgy döntesz, hogy elnémuljon a blog, de megértem és tiszteletben tartom.

  Ez, ami az utóbbi időben volt, hogy időnként felkerült egy-egy írás, amiről azután lehetett vitatkozni, nyilván nem ugyanaz volt már, de mégis több volt a semminél. Nekem jólesik itt megvitatni a világ dolgait, de ez csak az én egyéni preferenciám, nem várhatom el, hogy kiszolgáld az igényeimet. Tehát tiszteletben tartom, akárhogyan döntesz.

 10. Szerintem a blog így jó volt még ha hetente vagy 2 hetente egy cikk is kerülne fel.De természetesen én is tiszteletben tartom Éva döntését akárhogy dönt.
  Szerintem teljesen mindegy amúgy hogy honnan jött a cikk,Például jöhet a 444-ről is az hogy gazdatüntetések vannak.A lényeg hogy akik itt vagyunk olvasók
  megbeszéljük a kommentekben hogy mégis mi történik a dolgok mögött. Ha nem is volt olyan a blog mint Tiborbá idején nyilván nem várható el Évától hogy napi 8 órában
  foglalkozzon a bloggal , de így ebben az üzemmódban is szuper volt számomra én minden nap beléptem.
  Sokszot nem is a cikkben van a lényeg hanem a kommentekben is mert valaki épp tud hozni olyan infót amit más nem vagy nincs ideje megkeresni.Az igaz hogy az utóbbi időben a hozzászólók száma
  kevesebb lett de annak ellenére lehet sokan olvasták.
  Mindenesetre érdekes idők jönnek és ez Éva döntése hogy szereti e a posztokkal és a kommentekkel a „világvége várást” jó értelemben.
  Akartam lefordítani egy két cikket az artic newsről de sajnos még nem tudtam belekezdeni időhiány miatt, de meglátjuk lesz e még rá lehtőség , mert klíma ügyben is vannak érdekes dolgok.

 11. Tisztelettel emlékezek meg róla, hogy néhai

  Antalffy Tibor

  Tibor ba’

  91 évvel ezelőtt 1933. Február 5 – én született.

 12. 12.
  Sajnálom hogy rosszul emlékeztem.

  Alice Weidel: Ez a kormány utálja Németországot! Diese Regierung hasst Deutschland! (youtube.com)

  Talán ez is lehetne egy jó kis vitaindító.

 13. Megértem, ha Éva azt szeretné, hogy ez a blog „záruljon le”, és így őrizze Tiborbá emlékét. Ha tovább megy az ő kontrollja nélkül, esetleg olyan irányt vehet, ami nem méltó hozzá. Nyilván én is szeretném, ha ez a közösség valamilyen formában tovább működne, hiszen Tiborbá szándéka szerint az „értelmes emberek vitafóruma” volt, rengeteget tanultam a cikkekből és a hozzászólásokból. Amennyiben itt ilyen formában nem mehet tovább, létre lehetne hozni egy blogot, ahol hasonló szellemben lehetne megvitatni a feltöltött cikkeket. Ezzel megpróbálnánk tovább vinni azt, amit el szeretett volna érni, lehetőséget biztosítani arra, hogy szabadon, de a tisztességes viselkedés szabályait betartva lehessen beszélni esetenként tabunak tekintett dolgokról is. A magam részéről anyagilag is támogatnám mindkét blog létezését (technikailag nem, mert nem értek hozzá)

 14. Én örülök neki hogy Éva kicsit kezébe vette az irányítást és feltölt cikkeket.
  Persze hogy nem lesz olyan az oldal, mint volt, de ezt senki nem várja el…
  Szóval hajrá! Tibor bá szerintem büszke lenne rád Éva!

 15. 9-/ Ábel
  Egyetértek veled én is sajnálnám ha z itt nem fojtatódna.
  Valaha én ígéretet tettem tibor bánanak, amíg élek
  támogatni fogom-ezt az elmúlt napokban közöltem
  Antalffy Évánal is és egyben biztosíottam afelől, hogy
  Tiborbá halála nem változtatta meg korábbi
  igéretemet, a blog fennmaradását továbbra is támogatom
  évi 20 ezer forntal. EHHEZ SZERENÉK TÁRSAKAT TALÁLNI !!!

 16. Szerintem sem lenne érdemes abbahagyni a blogot, még ha havi egy cikk is jelenne meg akkor is mondhatjuk hogy megy. Én is beszállok a fennmaradásba ha kell mármint anyagilag.
  Véleményem szerint érdekes események jönnek/jöhetnek. Például Taiwanon bármikor robbanhat egy háború ami megállíthatja a chipgyártást akár hosszú időre ami globális leállásokat okozhat. Ott a közel keleti konfliktus ami szintén bármikor eszkalálódhat egekbe nyomva az olaj árát. De ott van az ukrán háború is ami az egyik pillanatban „csendes ” a másik pillanatban pedig amikor a nyugat azzal képzeleg hogy Oroszo. letámadja akkor erre Medvegyev azzal fenyeget hogy egy atomháború eltöröl mindent. Tehát itt is bármikor eszkalálódhat a helyzet.
  Itt van a felmelegedés , sorra dőlnek meg februárban is a hőmérsékleti rekordok.20-21 fok délmmagyarországon ,de másütt is Európában az átlagosnál jóval melegebb van.A rekordok nem 1-2 tized fokkal hanem 1-2 fokkal dőlenk.2024 január az eddigi legmelegebb volt a földön.Akár idén elindulhat a metánmegfutás (van egy cikk ha lesz időm lefordítom de nem ígérem).
  Tiborbá is mindig mondta hogy az emberiségnem már nem sok van hátra valószínűleg és a fenti adatok őt igazolják .Szerintem is jó hogy a régi közösség itt van a blogon és mondhatni a végső időkben tarthatjuk a kapcsolatot.
  Tulajdonképpen a hajó már süllyed és úgy néz ki nincs sok hátra így szerintem jó ha együtt marad az itt kialakult közösség a végidőkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük