Bevándorlási szabályok. (EURONEWS)

A szigorodó bevándorlási   szabályok miatt idén emberáradat indulhat Európa felé

Ismét ismerőssé válhat ez a jelenet az EU-ban
Írta: Nóra Shenouda

 

Az Európába irányuló migráció 2024-ben növekedni fog, mivel az emberek még azelőtt megpróbálnak eljutni a kontinensre, hogy életbe lépne az érkezők számának csökkentését célzó új törvény – közölte egy osztrák elemzőintézet.

Az ausztriai székhelyű Nemzetközi Központ a Migrációs Politikai Fejlődésért (International Centre for Migration Policy Development/ICMPD) előrejelzése szerint az Európában, köztük az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban zajló választási kampányok miatt, amelyek során a bevándorlás megosztó téma, sokan még azelőtt meg akarnak érkezni Európába, hogy a migrációs rendszer megváltozna.

„Ezt zárt bolt effektusnak hívom. Az emberek hallani fogják a migrációval kapcsolatos intézkedéseket a választási kampányokban, és azt fogják gondolni, hogy itt kell lenniük az EU-ban, mielőtt ezek hatályba lépnek” – mondta Michael Spindelegger, az ICMPD főigazgatója.

Spindelegger 2013-ban mondott le posztjáról
Spindelegger 2013-ban mondott le posztjárólRonald Zak/AP

Donald Trump visszatérésének lehetősége hatalmas emberáradatot indíthat el Európa felé

A szakértő arra buzdítja a politikusokat, hogy duplázzák meg erőfeszítéseiket a legális útvonalak kialakítása érdekében, és hogy kössenek partneri megállapodásokat magánvállalkozásokkal, amelyekkel együtt toborzási és képzési központokat hoznak létre az afrikai és közép-ázsiai országokban, ahonnan sok bevándorló érkezik Európába.

Az agytröszt segített elindítani 100 projektet, amelyekben magáncégek vettek részt az EU-n kívüli országokban élő és dolgozó emberek képzésében, hogy lehetőséget biztosítsanak számukra egy partnerországban való munkavállalásra, ideértve a német és osztrák kormány által támogatott nigériai kezdeményezést is, amelynek célja víz- és villanyszerelők képzése volt.

Az ICMPD éves jelentése szerint a közel-keleti háború és Donald Trump visszatérésének lehetősége az Egyesült Államok élére hatalmas emberáradathoz vezethet. A migrációs útvonalak elleni amerikai fellépés az elemzőintézet szerint azt eredményezheti, hogy megnövekszik azon venezuelaiak és kolumbiaiak száma, akik vízummentesen érkeznek majd Spanyolországba. Az EU által tavaly év végén elfogadott, de csak idén hatályba lépő új migrációs törvények eleinte inkább vonzani, mint elrettenteni fogják azokat, akik megpróbálnának eljutni Európába.

Ez az asszony Venezuelából Kolumbiába menekült, majd az Egyesült Államokba érkezett legálisan a Biden-kormányzat új szabályainak köszönhetően
Ez az asszony Venezuelából Kolumbiába menekült, majd az Egyesült Államokba érkezett legálisan a Biden-kormányzat új szabályainak köszönhetőenRebecca Blackwell/Copyright 2024 The AP. All rights reserved.

Az uniós munkaerőhiányt enyhíthetnék a bevándorlók

Sok bevándorlóellenes, szélsőjobboldali politikus idegengyűlölő üzenetével ellentétben Michael Spindelegger, az ICMPD igazgatója, aki egykor Ausztria alkancellárjaként és külügyminisztereként szolgált, úgy véli, hogy Európának szüksége van bevándorlókra, mivel az EU egészében munkaerőhiány van.

Ylva Johansson uniós biztos a közelmúltban közölte: egymillióval több munkavállalóra van szükség az EU-ban ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a demográfiai változásokkal (népességfogyással), de azt belátta, hogy „kihívást jelent ezt rendezett módon tenni”. Spindelegger szerint a számok jóval magasabbak, csak Németországban 1 millió emberre, Ausztriában pedig 500 ezerre van szükség. Ha a magánszektor nem képes elég embert toborozni, egyszerűen máshová helyezi a befektetéseket – figyelmeztetett a politikus.

Az EU 2023-ra vonatkozó adatai azt mutatják, hogy tavaly több mint egymillió menedékkérelmet nyújtottak be, ami körülbelül 20%-kal több, mint 2022-ben, és a legmagasabb szám 2016 óta az ICMPD szerint.migrációs megállapodásátlesz az EU új migrációs politikája

28 gondolat erről: „Bevándorlási szabályok. (EURONEWS)

 1. Ez szerény véleményem szerint kimeríti a hazaárulás fogalmát.

 2. 1. Ábel

  Egy olyan nyilvánvalóan nagyon összetett, sokrétű nehezen áttekinthető és megosztó témát, mint az Európába irányuló migráció ,egy szitokszó használata nem tesz érthetőbbé !

 3. 2 – Akármilyen összetett és sokrétű, az azért mára világos, hogy azzal, hogy az európai politikusok mindenféle válogatás és korlátozás nélkül mindenkit beengednek Európába, katasztrófát idéztek elő. A lehetőséget nyilvánvalóan tömegesen kihasználják bűnözők is, és olyanok, akik a saját országukban talán átlagosnak és normálisnak számítanak, de az értékrendjük alapjaiban összeegyeztethetetlen az európai életmóddal és civilizációval, és eszük ágában sincs változtatni rajta.

  Aki ebben a helyzetben a további szűretlen bevándorlást támogatja, egyértelműen elárulja a saját népét.

 4. 3.
  Természetesen, nem mindenféle változtatás és korlátozás nélkül.
  Az se igaz, hogy katasztrófát okoztak volna.
  Az Európába irányuló migráció kizárólag hátrányait észrevenni és a jövevényekben
  elsősorban ellenséget látni , csúsztatás.
  Az általad megfogalmazottaknak van reális alapja ezért fogják az illetékesek megváltoztatni a bevándorlási törvényeket.

 5. 4.

  Komolyan érdekelne hogy milyen valódi előnyeit lehet tapasztalni a sok képzetlen bevándorlónak? Hogy több az afrikai meg egyéb egzotikus kifozde?

  De viccen kívül érdekel mert a munkájuk haszna (már ha van egyáltalán) több mint kérdéses.

  Amúgy az is egy jó kérdés hogy megy itt a több bevándorlót ide mert kell, de közben meg a masik oldalon 4 napos munkahét és alapjovedelem… Tragikomikus az egész…

 6. 4 Hát igen, a hátrányokon kívül vannak még olyan előnyök is, hogy például a kedves multik már nem kényszerülnek arra, hogy emberhez méltó béreket adjanak a nagypofájú európaiaknak, hanem lehet éhbérért foglalkoztatni a jövevények egy apró kis részét. Mert a nagyrészüknek eszük ágában sincs dolgozni, amikor a semmiért olyan támogatásokat kapnak, amiről a dolgozó európaiak nem is álmodhatnak.

  Mégis milyen előnye van szerinted a meghódításunknak?

 7. Belátható, hogyha az Európába való bevándorlásnak csak hátrányai lennének, akkor hosszabb távon egyetlenegy ország kormánya sem engedné meg.
  A helyzet azonban az ,hogy európai lakosságra a nyugdíjasok arányának folyamatos növekedése jellemző.
  Munkaerő hiány van, a munkaképes korú őslakos népesség, nem tudja változatlan életszínvonalon eltartani a nyugdíjasait.
  Ezért tűri sőt, szervezi sok sok európai ország a bevándorlást.
  Még a rasszista áthallású intézkedéseiről hírhedt ,
  (Európa szégyene)
  Orbán kormány is ezt teszi.
  Dacára a hisztérikusan migránsellenes retorikájának.
  Rasszista áthallású tempó, hogy több mint 10 éve nem emelték a családi pótlékot.

 8. 8 Belátható, hogy ha egy országot árulók vezetnek, akkor akármilyen rossz döntést is gond nélkül meghoznak, azután csak arra ügyelnek, hogy a média lefedje ezt megfelelő propagandával, hogy a lakosok még örüljenek is neki. De minimum csendben maradjanak, attól való félelmükben, hogy rájuksütik a rasszista bélyeget.

  A németek ezért engedtek be sok török vendégmunkást már évtizedekkel ezelőtt. Az se volt teljesen problémamentes, de miután a dolog szervezetten és kontrolláltan zajlott, és a törökök tényleg dolgozni mentek, nem ingyenélni és bűnelkövetni, alapvetően mégis működött.

  Ami nem működik, az az, hogy meghirdetik, hogy mindenki jöhet, aztán amikor jönnek is, akkor mindenkit beengedünk, és még azt se toloncoljuk ki, aki ellen végzés van bűnelkövetés miatt. Meg hogy minden dologtalan jövevénynek a zsebét kitömjük bőven olyan pénzzel, amiért a helyiek dolgoznak keményen.

  A családi pótlék nem tudom, hogy jön ide, és hogy miért lenne rasszista valami, ami egyformán vonatkozik mindenkire, bőrszíntől függetlenül.

 9. Komolytalan összeesküvéselmélet, hogy Európa mind a 27 országának vezetőit megkenték volna a bevándorlás érdekében.
  Ha a családi pótlék vásárlóértéke változatlan maradt volna, akkor több gyermek született volna , itthon ,de ezek között lakosságarányosan több romagyerek lett volna.
  Ezt nem tartotta kívánatosnak Orbán.
  (ez a rasszista áthallás)

 10. Kedves Melike! Dolgoztam romatelepeken. Láttam az eredményét annak, amikor az állam gondoskodása 15-20 évvel később népességében duplára duzzaszt egy falut. Azt is tapasztaltam, hogy ha valakit aki nem szocializálódott a pénz hasznos elköltésére, miként visz rossz irányba az ingyen lóvé, ami mögé ő maga nem tesz teljesítményt. De láttam azt is, miként ad önbecsülést a munkával szerzett pénz. Hosszútávon nem megoldás sem a segély, sem a magasabb csp, mert elveszi az öngondoskodás képességét. Melike szépek a gondolataid, de híjján vannak a gyakorlati tapasztalatoknak. Húsz éve még magam is ezeket a gondolatokat vallottam, aztán szembe jött a valóság, ami ennél sokkal összetettebb és árnyaltabb, de véletlen sem rasszista.

 11. 9. Melike

  A családi pótlékot valóban nem emelték, viszont van családi adókedvezmény. Három gyerek után már összesen 90000 Ft jár havonta. A négy gyerekes anyukáknak pedig egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetni.
  A magyarországi ellenőrzött bevándorlás is okoz problémákat, annak ellenére, hogy aki ide jön, az tényleg dolgozik, nem segélyen él. Viszont letörik a béreket, és sokszor kirúgják a cégtől a korábban ott dolgozó magyar munkást (aki előzőleg betanította a külföldit). Az ellenőrizetlen migráció következményeire jó példa Svédország, ahol a migráns drogárus bandák háborúja miatt igencsak megnövekedett az egy főre eső gyilkosságok száma. De az antiszemitizmus is erősen megnövekedett a bevándorlóknak köszönhetően, lásd a Hamasz-párti tüntetéseket…

 12. Re:9 Melike
  A jelenlegi nyugati vezetők mind egyenfröccsöntött bábok, és az egyik fröccsöntő üzem pl a WEF fiatal vezető mentorprogramja. Persze lehet azt mondani hogy á csupán ez véletlen, de ez akkora naivság, hogy a fal adja a másikat. Pl a mostani német kormányban vannak olyan tisztségviselők, akiknek csak a választás után lett német állampolgársága. Merkel anyus szintén a WEF-be járt, de Macron is, ahogy kb a fél jelenlegi európai vezetők is.

  Azért megnézem hogy a nigeri migró mennyi adót termel a munkájával, ha elemi higiénia tudása sincs(elő példa, van kint élő barát).

 13. 10.

  Sok igazság van az érvelésedben.
  De a negatív eugenika, mégsem méltó , megfelelő és alkalmas gyógyszer a szociális problémákra.

 14. 12.
  Soros
  Szabadkőművesek
  Illuminátusok
  Zsidók
  Háttérhatalom
  WEF

 15. Melike, tudod mi az a negatív eugenika? Wikipédia: „Galton az emberiség genetikai állományának befolyásolását a párválasztás és a gyermeknemzés szabályozása révén ajánlotta. Ennek kivitelezésére elvileg két lehetőséget látott. Az egyik a pozitív eugenika, amely a társadalom legkiválóbb adottságú tagjainak az átlagosnál nagyobb gyermekszámát szorgalmazta. Galton elsősorban ennek az irányzatnak a fontosságát hangsúlyozta, és ezt felvilágosítás, valamint anyagi előnyök, gazdasági juttatások révén kívánta megvalósítani. A másik lehetőség a negatív eugenika, amely a bizonyosan genetikai ártalomban szenvedő személyek születéskorlátozását propagálta az érdekeltek felvilágosítása révén.”

  Hol van ez a családi pótlékban?

  14 – Igen, ezek mind léteznek, és független forrásokból, illetve tőlük maguktól lehet tudni, hogy komoly hatásuk van a világ történéseire, amiket tudatosan irányítanak. Az egyetlen, amiben nem vagyok biztos ezek közül az az illuminátus, róluk még csak konteókban olvastam, az is igaz, hogy azok a konteók többnyire beigazolódtak azóta. Kicsit olvass utána a WEF-nek, mert látom, tájékozatlan vagy a témában. Nézz meg néhány videót, amin Klaus Schwab nyilatkozik a céljaikról és terveikről, utána beszéljük meg újra.

 16. Melike, tök jó, hogy felhoztad az eugenikát, mert találtam egy kiváló cikket róla, ami – a véleményeddel ellentétben – pont a poszt témájához illik:
  ma7.sk/tollhegyen/ez-mar-eugenika

 17. Re:14 Melike
  Látom jobb konteózni, mint sem szembe nézni a valósággal. (Ellenőrizhető tények ne zavarjanak meg… 😉).

  Kihagytad a laposföld és a gyíkemberek klisét, legközelebb jobban figyelj a szemináriumon. 😁
  Csipkelődöm, ne vedd magadra. 😉

 18. 9 Erre reagáltam, de valamiért beragadt.
  1. Nem mind a 27 ország, mert pl. Dánia, Lengyelország és Magyarország értelmes hozzáállást mutat az illegális migráció kapcsán.
  2. Nem arról van szó, hogy az amúgy rendben lévő politikusoknak csúsztatnak egy kis lóvét, amiért elárulják a hazájukat, hanem arról, hogy úgy intézik, hogy eleve csak az ő embereik kerüljenek a megfelelő pozíciókért folyó versenybe. Hogy aztán ezek közül hányan agymosottak, hányan zsarolhatók, nem tudom.

  A „mi lett volna ha” típusú felvetések tisztán spekulatívak. Viszont az a feltételezésed, hogy a romák nem tudnak élni az SZJA kedvezménnyel, csak a családi pótlék lenne nekik segítség, téged tesz rasszistává. Mért ne dolgozhatnának a romák éppen úgy, mint a nemroma magyarok?

 19. Csak annyit, a bevándorlás kapcsán, hogy a muszlim vallás, mint olyan, össze egyeztethetetlen a demokráciával! Nem fogadja el az emberi jogokat, és elutasítja a szekularizációt! Nem is értem hogy a demokráciát támogató EU politikusoknak ez miért nem tűnik fel?
  Egy muszlimot se kellene beengedni az EU-ba, mert egész egyszerűen a vallásuk nem kompatibilis a demokráciával! Van elég széljobbos marha, akik keresztbe tesznek a demokratikus elveknek, minek ide még a vallási marhák is! Csak növelik a demokrácia ellenségeinek a számát, ami később keményen visszaüthet, ha egy-egy társadalomban elérik a „mérleg nyelve” arányt!
  A „toleranciának” a határa ott kellene hogy legyen, ahol még nem veszéjezteti magát a demokráciát!

 20. 19 Lassan ott tartunk, hogy a széljobb lesz a demokrácia utolsó letéteményese…

 21. Amikor közeledett a Brexit tényleges határideje, aki akart jönni az UK-ba, az sietett, hogy még a szigorítások előtt ideérjen és mondjuk munkába álljon. Aki elkésett és most akar jönni, annak nagyon nehéz dolga van.

  Természetes dolog, hogy szigorítás előtt átmenetileg nő a bevándorlás a vonzó országokba, mint ahogy az is, hogy komolyabb áremelkedés előtt nő a kereslet.

 22. itt egy videó a titanic elsűllyedéséről valós időben, az elgondolkodtató, hogy az ütközés után 1 óráig nem történt szinte semmi, miközben 3 órán belül elsüllyedt, folyamatosan az a kérdés jár a fejemben, hogy a titanic az EU, vagy az egész nyugati civilizáció? pl. az ütközés után 45 perccel elkezd játszani a zenekar… nem részletezem, tovább lehet gondolni mire gondolok.
  /ameddig 1-2 ember gondolja úgy, hogy össze fog omlani az egész addig senki nem tesz semmit, amikor a tömegek számára is egyértelmű lesz, addigra pedig már késő/

 23. 23 – Szerintem most már ott tartunk, hogy 45°-os a fedélzet, egyesek meg még mindig bizonygatják, hogy nincs itt semmi baj, meg hogy ne legyél rasszista.

 24. Köszönöm a véleményedet.
  Félig üres mentőcsónakok?
  A tragédiáról olvasva kiderül, hogy az első osztályon utazók, mind túlélték, a másod osztályon utazók 60 százaléka, a harmad osztályon utazók egyharmana élte túl.
  Ma, holnap ugyanez várható.

 25. 25 – Egyfelől igen, ez a papírforma, másfelől nem vagyok biztos benne, hogy bejön a papírforma. Ha nagyon zavaros idők jönnek, könnyen elfajul az erőszak, aminek az első- és másodosztály is áldozatul eshet. Ráadásul lehet, hogy épp a harmadosztály utazói tudják a legjobban átvészelni az akármit, mert ők már most is nyomorban élnek, van benne rutinuk, csak félig-meddig szakadtak még el az ősi törzsi életmódtól, könnyebben visszaváltanak.

  Könnyen lehet, hogy némelyik mentőcsónak egy-egy pápua sziget lesz éppen, 100% harmadosztály, alig érzik meg a változást.

 26. 25. Feri

  „A tragédiáról olvasva kiderül, hogy az első osztályon utazók, mind túlélték[…]”

  Ez egy tévhit. Az első osztályon utazó férfiak kb. 30% élte túl. Természetesen az első osztályon lévőknek nagyobb esélyeik voltak (főleg nőknek és gyerekeknek). De az összképet nézve az is szempont, h a harmadikon messze többen utaztak, mint az elsőn vagy a másodikon.
  https://web.archive.org/web/20120326032948/http://www.titanicinquiry.org/BOTApp/BOTApp01.php

 27. Szerintem a blog közönségének érdeklődésére tarthat számot az alábbi, apokalipszisről (is) szóló interjú, még akkor is, ha a többség – Tibor bához hasonlóan – nem vallásos:
  mandiner.hu/hirek/2021/12/keresztenyseg-tortenelem-tarsadalom-ruff-tibor

  „a 2030-as évektől kezdődően az emberiség egyik legmélyebb válságán fogunk átmenni”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük