(813) Minden, amit a női mellekről tudni lehet

Tibor bá’ online

 

Legyél férfi vagy nő, ha azt hiszed, hogy mindent tudsz a nők kebléről, akkor valószínűleg nagyot tévedsz. Bizonyára abban a hitben ringatod magad, hogy a női mellekkel kapcsolatban két dolgot lehet megemlíteni, az egyik a férfi figyelmének a felkeltése, a másik a csecsemő szoptatása. De tudod-e, hogy ez az a testrész, ami a legfogékonyabb a rákos sejtek elszaporodására? Hogy a körülöttünk halmozódó szennyezésből ez a testrész szív fel a legtöbbet, és továbbít a csecsemők felé? Hogy a leggyakrabban plasztikázott testrészünk? Hogy az átlagos mérete egyre nagyobb. Hogy a kamaszlányoknak egyre korábban kezd kialakulni? A legérdekesebb kérdés pedig:

Egyáltalában, miért vannak emlők? Legvalószínűbb ok az evolúciós fejlődés, de lehet szerepe a szexuális vonzásnál is. Emlősállatoknál (az emberen kívül) ez a funkció nem létezik. Viszont a férfiak – kivétel nélkül – egy csupasz női kebelről képtelenek levenni a szemüket. Persze az is lehet, hogy csak azért, mert állandóan le vannak fedve.

Van-e tökéletes kebel? Erre a kérdésre lehetetlen válaszolni. Ha a csecsemőszoptatás lenne az egyetlen funkció, akkor meg kell jegyezni, hogy a mérettel nem arányos a kinyert anyatej mennyisége. Kicsi mellekkel is tökéletesen el lehet látni a szoptatási szükségletet. Amennyiben a méret és a forma lenne a szempont, akkor azt kell figyelembe venni, hogy a férfiak véleménye nem egységes. Vannak, akik a közepes, vagy kifejezetten a kis melleket kedvelik, és akkor a formáról már nem is érdemes beszélni.

Mi a helyzet az implantátumokkal? Az első szilikon kebeltöltésre 1962-ben került sor, vagyis 50 éve. Az első kuncsaftok a szórakozó iparban dolgozó nők voltak, akiknél a „tökéletes” forma egzisztenciális kérdéssé vált. Később a társadalom más tagjai is igénybe kezdték venni ezt a szolgáltatást a 70-es évek végétől, amikor aztán a férfiak is beálltak a sorba. A 90-es években feltűnően sok nőnek lett problémája az implantátummal, aminek következtében az USA-ban 14 évre be is tiltották, de ez már tavalyi hó. Ma már az USA-ban évente több mint 300.000 nő szabatja át a melleit, találjátok ki, hogy milyen szándékkal.

És a méret? Eltekintve a szilikon feltöltéstől a női keblek átlagos mérete folyamatosan növekszik. Ennek elsődleges oka az étrend. A nyugati világban (és ilyen vonatkozásban mi is oda tartozunk) a társadalom tagjai, férfiak és nők egyaránt egyre kövérebbek. Ez egymaga a mellek növekedését okozza. Valószínűleg egyre több mesterséges hormon jut a szervezetünkbe az élelmiszeripar jóvoltából, és ez is ez irányba hat.

És a tinédzserek? Egyre fiatalabb korban kezdenek az emlők kifejlődni, aminek szintén az étrendben kell keresni az okot. Aztán része a kábé 100 éve észlelt akcelerációnak. Viszont a jelenség létezik alultáplált leányoknál is, ami azt sugallja, hogy más, ismeretlen tényezőnek is kell lenni szerepének.

Szoptatás: Az emberi ős szoptatása 200 millió éve kezdődött a tényleges emlősállatok megjelenése előtt. Kezdeti célja nem annyira a táplálás, mint a fertőzés elleni védelem volt. Egyfelől antibakteriális hatása volt, másfelől pedig segítette az infant immunrendszerének a kialakítását. A mai anyatejben fantasztikus összetevők vannak, amelyek gátolják a parazitákat, megölik a baktériumokat, felfuttatják az immunrendszert. Éppen ezért az anyatej messze nem helyettesíthető semmivel. Az anyatejnél jobb táplálék ember részére nem létezik. Ennek ellenére az anyák egy része kifejezetten menekül a szoptatás elől, aminek alapja az a téveszme, hogy a szoptatás elrontja a keblek formáját. Nyúlcipő! A szoptatás utáni mellforma hormonfüggő. Van nő, akinek  nem rontja a formáját, és megint csak van nő, akinek néhány hét szoptatás után az életben se tér vissza az eredeti formának még a karikatúrája se.

Végül pedig a rák: Az emlőrák az utolsó évtizedekben járvány méreteket ölt. Bizonyíték semmire sincs, csak sejtések. Az statisztikailag igazolt, hogy a hosszantartó szoptatás és a több csecsemővállalás komoly védelmet jelent az emlőrákkal szemben. Vannak olyan hangok, amik szerint a nagyobb szexuális aktivitás is ad védelmet, de ez még nem nyert sziklaszilárd bizonyítást. – Én minden esetre rá szavaznék, mert legrosszabb esetben nem nyújt védelmet, viszont kellemesebbé teszi az életet. Vesztenivaló nincs. 😀

Forrás: http://www.tracyclarkflory.com/archive 

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

 

10 gondolat erről: „(813) Minden, amit a női mellekről tudni lehet

 1. Hozzáfűznék:

  A férfi agy a női farpofák által alkotott vonalra indul be, miután két lábon járunk az a rész nem annyira van szem előtt.
  Helyette lett a mell, ami egyébként egyedül az embernél van folyamatosan megduzzadva. Egyértelműen szexuális vonzási céllal.

  Másik dolog meg a rák, a mellrák gyakoriságot kimutathatóan növelik az izzadásgátló stiftek amik a hónaj kenésére használnak sokan. Ezekben alumínium sók vannak amik lezárják a pólusokat, így a hónajon keresztül a méreganyagok nem tudnak az izzadsággal távozni. Ennek köszönhetően már a férfiaknál is egyre gyakoribb a mellrák.

 2. 1:
  Téged a dezodor-lobby fel fog akasztani. 🙂

 3. Hú, lehet hogy hosszú leszek.
  A leendő anyákat fel kellene készíteni a szoptatásra. Három műszakos dolog. Nem csak azt kellene a védőnőknek sulykolni és iudealizálni hogy milyen jó és fasza, és aki nem tud szoptatni az egy szörnyeteg, (mert az alakféltés az szerintem ma már nem jellemző. Mindenki görcsösen akar szoptatni, pedig az úgy nem megy, a parázás és stressz megfúrja az egészet. Hallottam már olyan sztorit is, hogy a védőnő azt mondta a szoptatási nehézséggel hozzá forduló anyának, hogy tudat alatt biztos elutasítja a gyerekét,(!)azért nem elég a teje.. meg ilyenek.. Brrr. Nem szabad hibáztatni a fiatal (elsőbabás) kismamákat, mert amúgy is rengeteget stresszelnek.

  DE, senki sem mondja el, vagy ritka, hogy egy hosszabb szoptatásra berendezkedő nő, milyen nehézségekkel kell hogy megbirkózzon. Persze ezekkel a nehézségekkel a gyerek érdekében meg kell birkózni, mert ha mód van rá, az anyatej a legjobb, valóban. Nade aki elől ezeket eltitkolták, és idealizálták az egész szoptatós aprócsecsemős időszakot, az a mindennapokban a buktatókkal találkozva egy csődtömegnek fogja érezni magát, és a cumisüveghez, meg a Milupához nyúl, mert fél hogy éhenhalasztja a gyerekét. (ebben a nagyik is „jók”, amikor lesoványozzák a nem kövér hanem arányosan egészséges bébit, a hurkák számát kevesellve a combocskákon… Szoptatni csak kellő önbizalommal és nyugalommal lehet, aki ebben az anyát elbizonytalanítja, az bűnös, legyen az védőnő, vagy nagymama. Személy szerint a harmadik gyerekemmel sikerült elérni, hogy a folyton súlyra összehasonlítós szomszédasszonynak ( Tomika már 6 és fél kiló,vasgyúró és ti??+ jellegzetes versenyeztetős nézés) oda mertem mondani, hogy nem tudom, de nem akarjuk levágni meg ilyenek..
  Azt is tudni kell egy kismamának, hogy nincs egyedül ha valami nem megy úgy ahogy akarja, más is bénázik, a legjobb ha őszintén beszélünk róla. Ne érezze úgy hogy csak ő a béna, hülye, rossz anya, selejtes cicijű, stb..
  Persze van akinek minden probléma nélkül megy, de ez a ritkább.

  Szóval, és átmegyek szoptatási továbbképzésbe, amiért elnézést, de a mellek szexuális vonatkozásban nem nagyon érdekelnek mostanság..

  Aki szoptat, annak tudnia kell, hogy : Nem mehet el két óránál több időre egyedül, gyerek nélkül sehova sem, hosszú időn át. Minden ellenkező gyerekorvosi és védőnői tanács ellenére, jó ha a gyerek ismeri a cumisüveget, mert bármikor adóthat betegség, láz, elhúzódó szülői értekezlet, bármi, amikor a lefejt tejhez kell nyúlni, és cumiból kell kajázni. Nagyon nagy gáz, ha ezt nem lehet néha megoldani.(amúgy is jó, ha néha apa eteti kölköt, mert tök jó érzés neki, és a köztük lévő kötődést segíti.

  Az anyatej mindig steril, kéznél van, meg van melegítve, de ha kiteszed a lábad otthonról babával és a gyereked megéhezik, nem kaphatod elő a postán, vagy ballagáson, vagy vonaton, mint egy cumisüveget. Azaz előkaphatod, de akkor is brutál pillantásokat fogsz kapni, ha póló, kednő, stb alatt bújtatod a bébidet, és nem lóg ki a melled.Még a gyerekorvosnál is, ahol négy órát ülsz, állsz, a váróban éhesen nyűgös , esetleg náthás és ezért félóránként kicsit szopizós, hisztiző babáddal.

  Banálisnak tűnik, de keserves annak aki hason tud aludni gyerekkora óta. A terhesség ötödik hónapjától nem tudsz hason aludni, alig várod hogy megszülessen a gyereked, és hasravághasd magad, hogy végre egy orbitálisat aludj.. Ha szoptatsz, nem fog menni, mert tejelős cicikre nem lehet ráfeküdni. Fáj. sőt, össze vissza nyomódva kifolyik belőle a tej. Ettől állandóan tejszagú, nedves hideg, nyomorult érzésre éberdsz, tehát a hason alvást el lehet felejteni. Meg azt is, hogy ha már fejreállsz a fáradtságtól, akkor is neked kell felkelni egy nyűgösebb periódusban esetleg 10-szer is egy éjszaka, mert a gyermek édesapjának nincs cicije.

  Hosszabb sorbanálláskor, Spar pénztár, csekkfeladás,vizsga a főiskolán, görögkatolikus temetés, stb..a megtelt cici fogja magát, és a legmeglepőbb pillanatokban kiold. Ruházat érintésére, vagy csak attól, ha a babádra gondolsz.. Sőt, ha kisállatot, cicát kutyust látsz, és elérzékenyülsz. Elindul a tej. 😀 Szóbeli vizsgakor kínos (átéltem, terjedő hatalmas foltokkal a fehér blúzon.. Halálosan kínos vizsgabizottsággal)Azt hiszem a szociális ellátórendszerből vizsgáztam, és a kitett csecsemők témánál (1910-es évek) elindult a galaxisfolyam.. Görögatolikus 3 órás temetésen pedig még rám is fagyott (február lévén)Alsóbereckiben.

  DE: a szoptatás mégis csodás, mert két három hónap alatt beáll, egymásra hangolódik a mama és a baba. Tényleg steril, tényleg jó az immunrendszernek, és nem hízik el a babád. (igaz, gyakrabban megéhezik, mint ha tápszerrel etetnéd. Tényleg jó mellrák ellen is. Egy életrevaló háromhónapos ha vele alszol, éjszaka kiszolgálja magát, anélkül, hogy sírna. Megtalálja a csapot, maximum egyszer betrotykol, és akkor tisztába kell raknod, majd becsapni a hónod alá. harmadik negyedik babával már lemondtam arról, hogy hat-8 hónapos joruk előtt kiságyban aludjanak.

  Délelőtt, vagy a nap bármely szakában nem szégyen aludni, én is azt teszem. Éjjel nem mindig jön össze a szükséges mennyiség.

  Mellek alakja. Tibor Bának igaza van. akinek el akar romlani a mellformája, annak már az első gyereknél, terhesség alatt elromlik. A szoptatás nem sokat dob a latban, akinek meg kutyacicije lesz tőle, megcsináltathatja, ha annyira zavarja. ma már sóóldatos inplantátumok vannak, ha apukának derogál a lógó cici, fizesse ki a helyreállítást, ha nem derogál, dícsérje a feleségét, és becsülje meg..

  Még egy pozitívum. A szoptatós cicit az apukák általában szeretik. Mert nagy, és feszes. nem zavarják őket azok a anygobbacska látszódó érhálózatok sem, amik ilyenkor behálózzák a tejtermelő „csarnokot” Bátrabbak a melüket vizipisztolyként célozva lövöldözésre is használhatják.. stb,.. csak a fantázia hiánya szab határt.

 4. Na olyan hosszút sikerült írnom, hogy moderálódtam. tudtam hogy kétfelé kellene bontani 😀

 5. Szervusz Tibor!

  Csak nemrégiben találtam rá a blogodra, most kettős életet élek: egyrész próbálom visszaolvasnia „múltat” és lépést tartani a jelennel is! Egy pici észrevételem lenne a női mellekkel kapcsolatban: a tinédzsereknél leírt „excelleráció” szót (ez engem leginkább az Excel táblázatokra emlékeztet :-)) cseréld ki „akceleráció”-ra, mert az jelenti a felgyorsult fejlődést!

  További minél több érdekes cikk írását kívánom – pesze puszta önzésből! Szeretek ugyanis jókat olvasni!

  hörpölin
  (Horváth Béla)

 6. szép téma (.)(.) 😀

  én a kisebbekre szavazok mert azok ruhában „annyi baj legyen” aztán kicsomagolás után „azta” a nagyoknál meg pont ruhában „azta” amikor előkerülnek meg „annyi baj legyen”
  (próbáltam hangutánzó szavakkal leírni de még ennyire se ment)

 7. 3: Komoly élmény-anyaggal rendelkezel. Jókat mosolyogtam, nálunk mind a három gyerek szopott minimum 2 éves korig, volt sok hasonló szitu – mármint nekem csak mint tettestársnak. 🙂

 8. „A duá – a diá, ha pici, ha nagy
  Nincsen a világon szebb, mint a cici!
  A duá – a diá, a pici – a nagy
  Izzik a levegő, resetel az agy.”
  (Amorf ördögök)

  Csinos fiatal lányok figyelem! Pénz visszafizetési garanciával vállalok mellnagyobbítást abszolút biztonságos, mellékhatás mentes kézrátételes kezeléssel! 😉

 9. 8!
  Rossz helyre tetted a hirdetésed..Itt általában csinos fiatal fiúk vannak.. 😀

 10. 9:
  Sebaj…
  Hátha van barátnőjük, akinek szólnak erről a kiváló lehetőségről…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük