(628) Miért van orgazmusuk a nőknek?

Tibor bá’ online

Csak hiszed, hogy ez egy hülye kérdés. Ha a közösülés célja az utódnemzés, akkor az evolúciónak csak a férfit kellene jutalmazni, aki a spermiumokat bejuttatná akkor is, ha a nőknek nem lenne hozzá kedve. Ez már csak azért is igaz, mert számtalan nő frigid, és mit ad isten, lesz nekik gyerekük. A kérdés tehát tökéletesen legitim, miért van a nőknek orgazmusa? (nem, mintha sajnálnám tőlük 😀 )

Különben nem csak én voltam rá kíváncsi, sokan mások is. Ebből fakad, hogy évtizedeken keresztül vizsgálgatták a kérdést eredmény nélkül. Ezt a tényt az se változtatta meg, hogy az utóbbi időben két, ellentmondásos tanulmány is napvilágot látott, amelyek egészen biztos néhány nőt fel fog mérgesíteni. Na most kapaszkodjatok. Ezek szerint a nők orgazmusa a férfi orgazmusának a mellékterméke, mely utóbbinak – mint már utaltam rá – határozott evolúciós értéke van. Az állításra bizonyítást nem lehet találni, de érdemes megvizsgálni a kulturális implikációt.  

A női orgazmusra a legnyilvánvalóbb magyarázat az lenne, hogy a nők így szívesen kopulálnak, tehát nagyobb eséllyel lesz gyermekük. Egy másik ráérzéses indoklás szerint elősegíti a pár összekapcsolódását, ami fontos eleme a szülővé válásnak. Aztán az is ismert, hogy orgazmus alatt a méh görcsösen összehúzódik, szívó hatást fejtve ki, ez pedig nagy segítség a gyengécske spermiumok, méretükhöz képest, hatalmas távolság végigúszásában. Azonban ezeket a feltételezéseket a gyakorlati tapasztalat nem húzza alá, és a kutatók ragaszkodnak a „melléktermék” teóriához. De mi is ez pontosan?

Világos analógia lehet a férfiak mellbimbója, aminek nyilvánvalóan nincs semmi funkciója, de logikusan következik a hím-nöstény közös embrió állapotból. Nos, ez lehet az oka a női orgazmusnak is. Azért van, mert a férfinek van. Ez persze a meghatározást némileg férfi-centrikussá teszi, és gyanítani lehet némi anti-feminizmust is. És ettől a ponttól kezdve kezd a távolság növekedni a férfi és a női kutatók között. Azt mondhatnánk, hogy kialakult a nemek háborúja. Az evolúció működéséből származó eredményeket nem mindig könnyű észlelni, és jócskán van tere a félreértékelésnek. Példa erre a női orgazmus kialakulásának evolúciós háttér keresése. Igen, a nők aktív szex-orientáltsága pozitív tényező. Egyszerű szavakkal megfogalmazva, az a nő, akinek van orgazmusa szeret szexelni, amelyik nő szeret szexelni az többször esik teherbe, tehát több utódja lesz. Ez egy közvetlen következtetés, de – és itt a kétely magja – az evolúció működésének céljából nincs feltétlen szüksége a közvetlen hatásra. Ez a magyarázat tehát nem perdöntő. Ha pedig ehhez még hozzávesszük azt a tényt, hogy amelyik nőnek az orgazmus készsége hibátlan, annak az orgazmusa sokkal kiterjedtebb, mint a férfiaké. (Remélem ezt az állítást nem kell vulgárisan megfogalmaznom.) – amit sokan tanúsíthatunk – akkor a „probléma” megoldásához egy picikét se kerültünk közelebb. Máskülönben bár ez lenne most a legnagyobb problémánk, ámbár hadd emlékeztesselek benneteket arra, hogy az elektromosság mentes világban, sötétedéskor mindenkinek ágyban lesz a helye. 😀   

_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________

 

Éljetek a lehetőségekkel!

100 gondolat erről: „(628) Miért van orgazmusuk a nőknek?

 1. Kedves Tibor bá’!

  Azt hiszem ez egy olyan kérdés amire nem lehet választ adni, a múlt héten is volt egy hozzászólás az “Evolúciós spekuláció” poszthoz, amit azóta sem tudok feldolgozni. Moli59 írta: “Viszonzásként én meg elismerem, hogy sokkal jobb körülmetélt férfivel szeretkezni, mint nem körülmetélttel. Két körülmetélt férfi elég volt ahhoz, hogy erre rájöjjek. Tényleg szép álmokat.”

  Hát erre mit lehet mondani? Erre van evolúciós magyarázat? 🙂 Vagy talán a kettő egyszerre jobb, mint egy? A nőket szerintem férfi aggyal nem lehet megérteni… 🙂

 2. Szerintem az evolúció úgy viszonyul a biológiához mint a mechanika a fizikához, az orgazmus helye a biológiában meg mondjuk az antianyag helye a fizikában.
  Mint ahogy tudunk – tudjuk hogy van – az antianyagról de például nem tudjuk, hogy miért van belőle kevesebb mint az anyagból, valahogy így vagyunk női orgazmussal is.

  Volt egy idő, mikor szinte minden tmechanikusan próbáltak megmagyarázni, és egy csomó hajmeresztő elméletet alkottak, hogy megmagyarázzanak nem mechanikus természetű dolgokat.

  Az evolúció egy nagyon hasznos módszert ad a biológusok kezébe, de minden nem lehet megnagyarázni vele.

  Az orgazmust szerintem nem lehet evolúciós koncepciókkal leírni.
  Az inkább szociális alapon alakult ki pszichológiai téren, mint például egy jó viccen való oldalfájdíós nevetés. Van aki örökké röhög, és vannak savnyú pofák, de ez nem meghatározó sem szaporodási esélyeikben, sem társadalmi besorolásukban.
  Komoly evolúciós jelentősége nincs, mert akár generációk is felnőlhetnek női orgazmus nélkül.
  Ez talán egyike azon képességeknek, amelyek a szocializálódást segíti, az alapfunkciók erősítése helyett.

  Elméletek persze vannak.
  Egy BBC sorozat konklúziójából kiderül, hogy tulajdonképpen azért tanult meg az ember két lábon járni, hogy egymás felé fordulva élvezhesse a szexet, és meg tudják figyelni egymás arcán az örömöt.
  Aztán jönnek a “modernek” hogy a misszionárius pozíció már ciki….

  A fene se igazodik ki….

 3. Pistusz: Szerintem Moli59 nem “egyszerre” értette a két körülmetéltet, hanem egymás után és külön-külön… úgy azért konszolidáltabban hangzik a dolog…:-)

  Egyébként egyet kell értsek vele! :-). Nem az érzés jobb, a látvány. Nincs ebben semmi érthetetlen.

  A nőket könnyű megérteni, csak szerintem a férfiak túl kevés energiát fordítanak a beszélgetésekre egy kapcsolatban (persze nem mindenki). Pedig az legalább olyan fontos (a nőnek biztosan) mint a szeretkezések.

  Kedves Férfiak! Ha kérdeztek, válaszolunk. No rejtély!

 4. Egyébként “kiismerhetetlen” női aggyal egyértelműnek tűnik a dolog, az orgazmus azért van, hogy mi is élvezzük a szexet.

  Anélkül nem lenne kedvünk, és megnézem én azt a hímneműt, aki kedvem ellenére célba juttatja a spermáját – Kedves Tibi bá! 🙂
  Nem úgy van az!

 5. 3: A látvány?! Tapasztalatom szerint ez az ami a nőkre nincs különösebb hatással, általában én erőltetem, hogy égve maradjon a lámpa. Amúgy sem “azt” nézik szerintem, Moli59 egyáltalán nem a látványról beszélt. 😉

  Amúgy szó szerint idéztem Moli59 hozzászólását, ami akkor és ott nagyon mellbevágó volt kb. 300 hozzászólás olvasása után, főleg azért mert az evolúciót támogatók táborában harcolt a kreacionisták és Isten hívők ellen. Nem teljesen értettem hogy jön ez a poszt témájához. Akár ebben hiszünk, akár abban a cirkumcizáció mindenképpen emberi beavatkozás a természettörvényeivel, vagy a teremtéssel szemben. Gondolom az evolúció és a Mindenható sem véletlenül tesz dolgokat. 🙂

 6. 5-re: Mesterséges – látod, ezen még nem gondolkoztam el! Jooó, ez igaz…de akkor is szebb, na! Úgy látszik a Mindenható-Mindentudó sem tudhat mindent!

  És igenis, mi is nézünk, csak loppal! A lámpát meg azért nem szereti a legtöbb nő, mert magával elégedetlen és nem azért, mert nem számít neki a férfi látványa.

 7. Diána, már megérte ez a post!
  Légyszi ossz meg velünk, tudatlan férfiakkal minden szent tudást! 🙂 Akkor a nőknek is jobb lesz! 😉

 8. Itt is propagáljátok a körülmetélést ?!
  Ne má !
  Ez olyan sexandcity hülyeség . Hagyjuk meg az amerikaiaknak .

  Persze a (hátsó )szándék világosan látható miért propagálják a körülmetélést .

 9. 7: Erre nem is gondoltam eddig: A körülmetélési parancsot esztétikai okból kapta az Ószövetség népe, és Mohamed próféta hívei is így szépítik magukat! Erre gerjednek Ábrahám, Izsák és Jákób lányai, ezért kaphatóak a szexre könnyebben, mint az átlag! 😉

  Jó tudni, hogy a lámpát önbecsülés hiányában kapcsolják le, talán elég lesz egy-két biztató szó és nem kell sötétben tapogatózni! 🙂

 10. Megint témánál vagyunk…

  De akkor valami bennfentes elmagyarázná, hogy Isten miért ilyen bizarr áldozatot kíván követőitől?
  Hogy így ismerjék fel egymást?

  Nem vagyok az ókori szexuális szokások nagy ismerője, de szerintem amikor oda került a sor, hogy egy nő a látható jelek segítségével el tudja dönteni, hogy a közeledő férfi biztosan zsidó/mohamedán vagy sem, már sok esélye nincs ellenállásra.

 11. A körülmetélés oka nagyon egyszerű: higiénia. A kellő tisztítás hiányában a smegma felszaporodik, ami gyulladáshoz, idősebb korban pénisz (fityma és makk területi, ugye nem véletlenül) daganathoz vezet(het).

 12. 5: No-no! A körülmetélésnek – mint a nők havi baj alatti elvonulásának – tisztaság háttere van: a fityma alatt ugyanis képes baktérium és egyéb káros anyag felhalmozódni, ha a férfi nem húzza fel és nem tisztítja ki rendesen, ami szexuális érintkezés során akár fertőzést is okozhat a nőnél. Ez ilyen egyszerű, legalábbis a zsidó elvek szerint is. A beírásom a vallás téma miatt Dorkának szólt, aki
  zsidó vallású hölgy. Egyébként a látvány is szebb és igazgatóbb, szerintem legalábbis. Igen, nem egyszerre (olyan nálam sosem volt), hanem külön-külön. A fityma nagyon sokszor fájdalmat okoz a nőnek, viszont a körülmetélt férfi (az egyik zsidó volt, a másik a volt felesége miatt operáltatta meg magát, tekintettel szexuális problémáikra, és így már jobb volt a gyermekei anyjának) hímvesszője könnyedén tud behatolni.
  No, most kimagyaráztam, remélem.
  Amúgy Szendi Gábor: A nők felemelkedése és tündöklése c. könyvében erről részletesen ír, meg is magyarázza, csak nincs nálam a könyv, kölcsönadtam és azóta sem kaptam vissza.

 13. Genetikai áttörés – kutatók megtalálták azt a gént, amely segít a férfi nemét megőrizni:
  Emlős állatoknál az emberionális fejlődés során a nemi kromoszómák (XX a nőknél és XY a férfiaknál) határozzák meg az állat jövőbeli nemi hovatartozását, úgy, hogy ezek a kromoszómák meghatározzák, vajon a gonádok (ivarmirigyek) herékké vagy petefészkekké válnak-e.
  „A tudósok régóta feltételezik, hogy ha egyszer az embrióban a nemi determinációs döntés megszületett, akkor az végleges. Most azt fedeztük fel, hogy amikor a „Dmrt1” gén kiiktatódik (elvész) az egerek heréjéből – sőt, ez még a felnőtt állatokra is érvényes -, akkor nagyon sok férfi sejt női sejtté válik és a herék a petefészekké válás komolyabb jeleit mutatják.” – magyarázza Dr. Zarkower.
  A genetikai kutatói közösség számára ez az új felfedezés, illetve megértés áttörésnek számít. Az eredmények új betekintési lehetőséget nyújtanak abba, hogyan lehet egy sejttípust egy másik sejttípussá változtatni, ez a folyamat „újraprogramozás” néven ismert; másrészt azt is megmutatják, hogy a herében lévő sejteket egész életen keresztül aktívan kell gátolni abban, hogy női sejtekké ne alakuljanak át, amelyek normálisan a petefészekben találhatók meg.
  Az új kutatási eredmény megerősítheti a tudományos közösséget abban, hogy újrafontolja, az olyan rendellenességek, amelyek a humán nemi visszafordulási rendellenességeket is magukban foglalják, hogyan fordulnak elő. Ezen rendellenességek némelyike nem az embriókorban történő eredeti nemi determinációs döntés zavarának az eredménye, helyette inkább a késői embrionális fejlődés szakaszában bekövetkező döntésfenntartási elégtelenség következménye. Továbbá, mivel a „Dmrt1” gén összefüggésben van a humán ivarmirigyrákokkal, a kutatók azt is remélik, hogy megállapításaik mintegy vezérfonalként szolgálnak majd az ivarmirigyrák kifejlődése folyamatának a megismerésében.

  Na, ezt Tibor bá-nak küldöm, amiért a mi orgazmusunkat “mellékterméknek” titulálta 🙂
  Nesze nektek, férfiak! 🙂

 14. Az állatvilághoz hasonlóan a nemi ösztön az embernél is alapvetően a szaporodás szolgálatában áll, azonban az ember, mint a természetben a legmagasabban fejlett idegrendszerű élőlény, a nemi ösztönt tudata (nagyagykérge) ellenőrzése alá vonta, és az emberi műveltség fejlődésével a nemi ösztönt szerelemmé, két különnemű ember legtökéletesebb testi és lelki egybeolvadásává magasztosította. A szerelemben elsődlegessé vált a legmagasabb rendű gyönyör megszerzése, s háttérbe szorult a nemi ösztön eredeti célja, a szaporodás.

  A velünk született nemi ösztön hajtja a nőt is az orgazmus elérésére. Éppoly erős tud lenni, vagy akár még erősebb is, mint a férfiak nemi ösztöne. Maga az orgazmust fiziológiai lefolyása az más kérdés…de orgazmust eredendően azért van (ha nem a fiziológiai hátteret nézzük), mert a nemi ösztön az ember – férfi és nő – leghatalmasabb erejű ösztöne, amely adott esetben még az önfenntartást is megelőzheti.

 15. A nemi ösztön terhesség alatt pl. a magzat védelmét szolgálja, azaz a nők orgazmus iránti igénye jelentős mértékben lecsökken, van, akinél meg is szűnik, van, aki továbbra is aktív. Ebben a nemi hormonok is jelentős szerepet játszanak. (Az állatvilágban nem is fordul elő tudomásom szerint, hogy a vemhes nősténnyel hím érintkezzen, csak az embernél van ilyen).
  A szülés után pl., a szoptatás alatti nemi élet kifejezetten serkentő hatással van a női hormonrendszer működésére és a petefészek fokozott hormontermelése pedig gátolja az anya tejelválasztását!

 16. 12 Ivett.

  “A körülmetélés oka nagyon egyszerű: higiénia.”

  Nemtom… amit abban az időben ettek az emberek, ( se fridzsider, se zárt WC, legyek, bogarak, stb) igen jó immunrendszerük lehetett akik megérték az 5 éves kort.

  Az igazat megvallva logikus amit mondasz, de a fitymatulajdonosok között nem tűnik különösebben nagy gondnak a fertőzés… Előfordul, de más betegségek sokkal gyakoribbak annál, hogy a körülmetélés mint feltétlenül szükséges beavatkozás szükséges legyen.

  Továbbá a zsidók, arabok rituális szinten komolyan veszik a tisztálkodást… szerintem belefért volna egy függelékbe a 10 parancsolat után, hogy “…. és jól mosd meg a fütyidet is !”

  Lehet azért, hogy igazad van, de számomra nem túl logikus.

 17. A szexuális reakció-kör négy fázisra osztható:

  A nemi vágy kialakulása,
  A nemi izgalom elérése,
  A kielégülés, az orgazmus megtapasztalása, és
  a megnyugvás, feloldódás fázisa.

  No, ez az, amiben nő és férfi különbözik egymástól, a férfinél a nemi vágy és izgalom hamarabb éri el a csúcsot, mint a nőknél, de ez sem általános. A kielégülés fiziológiai folyamat, amelyben a pszichikai tényezők is szerepet játszanak.

  Pontosan ismert a női orgazmus mibenléte is…tudományosan le lehet írni, a női nemi izgalom után hogyan következik be a kielégülés, az orgazmus. Mi ezen ilyen nehéz kérdés a kutatóknak?
  És most már mennem kell, tehát nem tudok több kommentet írni…
  Tibor bá talált egy hétvégi lazítós témát 🙂

 18. 17: Attila (PV) megnyugtatlak, hogy a “függelék” kitér az ilyen apró részletekre is. Pl.: a csatába kis lapátot kell vinni, hogy a “nagy dolog” kis gödörbe legyen elásva, gondosan betemetve. A rituális fürdőzésről azt hiszem nem is kell beszélnem.

  Érdemes az Ószövetséget nyitott szemmel olvasni, hiszen az volt Jézus Krisztus Bibliája.

 19. Na ne hülyéskedjünk már !
  Az emberiségnek innentől vissza 1 millió évig nem volt szüksége körülmetélésre .
  Sőt a ma élő népesség 90% ának most sincsen szüksége.

  Tudom ,hogy most amerikában próbálják divatbahozni a körülmetélést .
  Ennek az oka nyilvánvaló és nem egészségügyi .

 20. 19 Pistusz…

  Rendben, valahol erre utaltam én is… de akkor nem túlzás az a nyissz?

  Ez igazi áldozat, bár a csecsemő részéről aligha önkéntes.

 21. 17, 19:
  Nem gondolom, hogy a rituális fürdő a nemi szervekre is kiterjedt volna/kiterjedne. A mecsetek előtt ugyebár amolyan lábmosó jellegű építmény van…. de javítson ki, aki tájékozottabb a témában.
  Tudomásom szerint a vallási eredetű életmódi előírások nagy részének van valami logikus alapja, ami lehet, hogy az idők során már el is felejtődött, vagy már nem aktuális, de akkor életszerű volt és hasznos. A vallásalapítók többsége nem volt hülye 🙂

 22. Ugyan, ugyan, minek ez a tudományos maszlag. Tibor bá eltudod képzelni, hogy neked valamid van ami nincs a feleségednek abból mekkora patália lenne? 🙂

 23. 22. Ivett

  “a vallási eredetű életmódi előírások nagy részének van valami logikus alapja”

  Igaz, semmi sincs ok nélkül.
  De ez az ok lehet spirituális.
  Például a böjt: Tele hassal rettenetesen sok energia fordul az emésztésre. Üres hassal “találékonyabb” az ember… Ezt tovább fejlesztve kialakultak a hosszú koplalások. Több ismerősöm elvégezte a 40 napos koplalást… CSAK VÍZ… És mindegyik beszámolt egyfajta megvilágosodásról, tiszta gondolatokról, satöbbi… ezért érthető a böjt vallásos eredete… plusz megszabadít a felhalmozott mérgektől.

  Valahol itt sejtem a metélés lényegét, de néhány pszichológus ötletelésén túl még nem találtam (számomra) logikus választ.

 24. Jól eltértünk a poszt eredeti témájától, de mit csináljunk, ha a nőknek valamiért a sapka nélküli bohóc jön be?! 🙂

  21-24: Attila(PV). Olvasd el mit ír a körülmetélésről Freud, abban benne van minden…

  Szerintem az elválasztás más népektől lehetett a lényege és értelme, az Újszövetségben is szerepel, bár ott lelki értelemben “a szívet kell körülmetélni”.

  22: Ivett. A fejet és a lábat és ami közte van is mosták, illetve kenegették olajal, balzsammal. Miért lettek volna kevésbé tiszták mint mi? Talán azért mert a vegyipar által kreált illatosított lassan ölő mérgeket nem használták?

 25. Nemcsak a nőknek van orgazmusuk,hanem a nőstény macskáknak és oroszlánoknak is. Néhai Zaza macskám mikor még kijárós cica volt, és kijárt pasizni a teraszra, olyan szégyentelenül nagyokat és hangosakat élvezett, hogy az már nem is igazság:)Még az endorfin is elborította utána, mert földöntúli kielégültségben a bodogságtól a hátán gurulászott ide oda szex után.. de meg is lett az eredménye, 6 kiscica egyszzerre.

  Más állatoknál tudtommal nincs ilyen, a kutyák meg a tehenek meg a többi nőstény csak úgy eltűri.. vagy túlesik rajta, mint kötelező feladaton.

 26. Hát engem elsősorban az érdekelne MOLI! hogy miért izgatóbb egy makk, mint a fityma? Miért kielégítbb? Van-e szubjektív oka ennek a preferenciának. U.i. a metélt pasi – csak úgy – kedvesebb volt a szívednek. Végül magad nevében, vagy az összes nő nevében nyilatkoztál:

 27. 26:
  Dorka, azt állítod, hogy az orgazmus intenzitása egyenesen arányos a fogant utódok számával? Azért ez eléggé tudományalan!

 28. jaj dehogyis állítom, pontatlanul fogalmaztam, a nagy szexelésnek lett az eredménye a 6 cica. a számuk nem tudom mitől függött, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a macska is képes orgazmusra.

 29. 29: Légy erős, minden emlős állat. Különben már rég kihaltak volna.

 30. De csak a kanállatok.. legalábbis a nőstényeken nem látszik hogy lenne nekik. Kivéve a cicaféléket. Többi esetben a hím tombol, a nőstény meg fapofával álldogál.. esetleg eszik közben, vagy nézelődik, pl a kutya, olyan “mikor lesz már vége” unott pofával.

 31. Mondjuk azt nem zárom ki hogy kellemesnek találják, de hogy nem “mennek el” az valószínűnek látszik.

 32. Most nézem a hsz-eket, hogy mit boncolgattok:)
  Elméletileg nincs sok köze a körülmetélésnek sem semmiféle higiéniai szemponthoz, sem szexuális érelemben semmihez. Hogy mellesleg véletlenül kiderült hogy a körülmetélt férfik feleségei gyakorlatilag nem kapnak méhnyakrákot,az mellékes. Vagy jobban tisztántartható a kisfickó akkor is ha mondjuk nincs elég vized mert tevegelsz a sivatagban és alámenne a homok is ..(régen nem hordtak kisgatyát az emberek::))) Talán szexuáis értelemen feltételezhető hogy egy 30 éve sapkátlan férfi tovább bírja az aktust, tekintve hogy a szabadon lévő makk kevésbé lesz tűlérzékeny.. nem tudom, ez is feltételezés, reprezentatív összehasonlításialapom meg nekem bizony nincs:)
  Mindez nem lényeg, mert semmiféle praktikus ok nem volt, azon kívül hogy Ábrahám szövetséget kötött istennel, és ennek a jele a metszés. Ábrahám saját magán végezte el először, egy éles kődarabbal nyiszálva… A fiai pedig elfogadták a szövetséget, és továbbra is alkalmazzák. mint nálatok a keresztelő. innentől a megkeresztelt baba a keresztény gyülekezet tagja, a brit milán átesett baba meg a zsidó közösség tagja. Vagy Ábrahám másik gyerekei az arabok, akik kb. ugyanúgy csinálják mint a zsidók.Mert Ábrahám azt mondta, és kész.

  mohamedán baba
  http://www.youtube.com/watch?v=HOqyEjc5jBY&feature=related

  zsidó baba
  http://www.youtube.com/watch?v=vFUbvdakiiI&NR=1

  Arma te ne nézd meg:)!kiakadsz.

 33. Csatlakozom Dianahoz és Molihoz, látvány és lámpatémában.Ti csak azt HISZITEK 🙂 hogy mi nem nézünk a szemünkkel. De egyrészt belénk van nevelve (még mindig) hogy nőknek nem illik nézni, másrészt a sötétség azért kell, mert sajnos nem érezzük magunkat tökéletesnek általában. Önbizalom téma.

 34. A circumcisiós hsz-em meg leparkolt, gondolom link miatt.

 35. Egy dolgot kihagytok a számításból: A circumcisio második leggyakoribb oka (a vallási után) a fitymaszűkület. Ez pedig egyáltalán nem ritka – csak persze a férfiak titkolják rendesen. A 90-es években volt egy vizsgálat, ami kimutatta, hogy a férfiak kb. 10%-ának van fitymaszűkülete.

  Nem tartom kizártnak, hogy a zsidó népességen belül valamilyen oknál fogva (lehet akár genetikai is) még ennél is gyakoribb volt a fitymaszűkület – amíg be nem vezették a körbemetszést. Az arabok meg vagy csak simán átvették (ahogy a vallásukat is simán lopták a többi monoteisztikus vallásból, és még nem is tagadják), vagy köztük is gyakori volt ez a probléma, így hát bevezették ők is.

  Érdekes lenne valahogy vizsgálni azt, hogy a zsidóknál gyakoribb-e a fitymaszűkület, mint a többi etnikumnál. Ezt persze értelemszerűen gyakorlatilag lehetetlen lenne véghezvinni, mert már nincs, ami szűküljön 🙂

 36. 33: “Mindez nem lényeg, mert semmiféle praktikus ok nem volt”
  hacsak, hogy fiatal korban ne csattogjon a sötétben… 🙂

 37. Apropó, csak az én hülyeségem, hogy a körbemetélt népeknél valahogy több gyerek születik? Nincs itt valami összefüggés?

  Dorka, szerinted? 🙂

 38. Basszus!

  Valaki mondja már el a zsidó fiúknak, hogy nem kell nyiszálni, elég ha megmossák! 🙂

  Amúgy ez azt is jelenti, hogy a mohamedánok+zsidók koszosabbak voltak mint mondjuk az ausztrál bennszülöttek?

 39. 39!
  De ahol ők élnek nincs víz.Azért jönnek ide..
  Majd itt megmossák.
  Dorka írta a méhnyakrákot.illetve szóba hozta.Ez már bebizonyított ,hogy a férfiak hímvesszőjén,a nehezen kezelhető részeken,(nem mindenkién)telepedik meg az a bizonyos vírus,ami okozza a méhnyakrákot.

 40. 40: És még egy csomó helyen nincs víz, ezért is írtam Ausztráliát.

  Nekem nem rémlik egy olyasmi rész az ószövetségböl, hogy Ábrahám és fiai a méhnyakrák ellen küzdöttek volna. 😉

 41. 41. Pedig nemes cél lett volna… 😀 Nemesebb, mint a “Mi legyünk a kiválasztott nép, aztán foglaljuk el Izraelt a történelem folyamán 3x-4x a birkaterelgető araboktól, meg többistenhitűektől.” 😀

 42. Régen az elektromosság mentes világban is sötétedés után ágyban volt a népség helye! De Akkor a nőket nemnagyon vették emberszámba, baromi nem számított a ház urának hogy az asszonynak van-e orgazmusa vagy sem! Sőt tudomásom szerint a parasztok pl nem aludtak együtt! Máshol volt az ember és az asszony alvóhelye!

  Valahol olvastam, hogy régen nem volt olyan nagy szám a szex, sokkal gyakrabban megesett, ha az embernek megjött hozzá a kedve, az asszony meg eltűrte! A nők legtöbbje szerintem nem is tudott róla hogy neki is lehetne!

 43. Érdekes ez a többistenhit-egyistenhit-ateizmus fejlődés is!
  Eleinte kb egyeduralkodó volt a többistenhit, aztán rájöttek, hogy elég egy is, azis megold mindent, és kevesebbet kell neki áldozni! Aztán az egyistenség kiszorított a többistenű vallásokat, végül pedig ott tartunk, hogy egy sem kell!
  Végülis ez valahol szabadság bővülést ad, mert több istennek nehezebb megfelelni mint egynek, és ha pedig egyben sem hiszünk az az igazi szabadság!

 44. 43!
  Abba a tiszta szobába a nagy ágyon nem együtt aludtak?.. 😮

  Mi is külön szobában alszunk.Én nem tudom azt a móstatást elviselni amit apjok csinál,mert ő ugye megszokta hogy odakint fél 3-tól dolgozik fél 3-ig,és aztán fordítva,így ezért itthon is azt csinálja mikor itthon van.Kislámpa nagylámpa rádió tévé,psp,evés ivás, dáridó,járkálás,Na menjél ki innen.Meg nem tudunk egymás mellet aludni amugy sem. 😀
  Mikor én felkelek,ő fekszik le..Meg össze vissza alszik,meg 3 órát alszik ,meg ilyenek.Borzasztó..
  Ilyenkor szokta mondani viccesen természetesen,hogy a “Fizetésem az bezzeg jó,mi?”.. 😀 Bizony jó.. (felelem rá) 😉

 45. Kapaszkodjatok, megjött apátok. 😀

  A fityma alatt termelődő és meghúzódó faggyúszerű anyag (az a bizonyos túró) víz nélkül is lepucolható, ha valaki nagyon akarja. Ha a fitymától a makk meg van fosztva nem is kell se mosni, se letörölni, mert a nadrágtól ledörzsölődik magától. A zsidók tehát a metéléssel meg tudták spórolni a tisztálkodást.

  Az, hogy a méhnyakszáj rákot a fityma okozza az amerikai zsidó “kutatók” kitalálmánya.

  A metélt férfiak makk peremén elhelyezkedő érzékelő bimbói kevésbé érzékenyek, mint a fityma alatt, védettek. Ebből következik, hogy a metélt férfiaknak több sztimulusra van szükségük, ezért több idő telik el az ejakulációig, ami a nőnke jól jön, hiszen közismert, hogy nekik több időre van szükség az orgazmushoz (természetesen átlagról van szó)

  A fitynás pénisz nem okozhat több kellemetlenséget, mint a metélt, sőt az ellenkezője az igaz. Ugyanis a metélt pénisz több surlódást okoz. A fitymás pénisz a löket egy részében a fitymából ki-bebújik, ami kisebb surlódásos uthosszt jelent.

  4:
  Kedves Diana, de bizony úgy van az. Hogy manapság egyre több a balfasz férfi, az egy újkori jelenség.

  De miért van a nőknek orgazmusa???

 46. Miért ne lenne nekik orgazmusuk, ők is megérdemlik. Néhány primitív afrikai törzsnél a nők csiklóját kivágják, hogy ne tudjanak élvezni, szerintem, irtó primitív, brutális eljárás.
  Ami meg a fitymaával-nélküli dolgot illeti, tök mindegy, csak higénia kérdése, nem számít semmit se.

 47. “De miért van a nőknek orgazmusa???”

  A férfiaktól. 🙂

 48. 48:
  És ha az ujjuktól vagy egyéb sexshopban vásárolható kiegészítő eszköztől, pl. vibri, akkor már nem is kellünk mi férfiak. 🙂
  Nem is beszélve a leszbiktről, nekik sincs szükségük f@szr@. 😆
  És a szinglik hogyan csinálják? 😀

 49. 46: Jó reggelt, na, pont ide akartam én is kilyukadni, ahova te, Tibor bá…hogy elsiklott a posztod lényege. A Miért van a nőknek orgazmusa kérdés valóban érdekes, de szerintem ezt csak egy férfi teheti fel, mert neki evidens, hogy az orgazmus a spermium kilövellésével jár együtt, vagyis a megtermékenyítés együtt jár (járna) nála az örömérzettel és kielégüléssel.
  Úgy gondolom, hogy a természet nem büntette a nőt csak azért, mert ő nem képes állandóan megtermékenyülni, csak 9-12 havonta (ha figyelembe veszem, hogy a szoptatás első 3 hónapjában kevesen esnek teherbe, ha betartották a 6 hetes kötelező tartózkodási időt).

  Tehát szerintem természetes, hogy a női izgalom tetőfokra hágása után fiziológiailag semmi más nem következik, mint a kielégülés.
  Ez tipikus férfi aggyal történő gondolkodás, nem tudsz elvonatkoztatni attól Tibor bá, hogy ti minden egyes orgazmus alkalmával képesek lennétek valakit megtermékenyíteni.

 50. Jobban mondva, az orgazmus nem szükségeltetik a nőknél a megtermékenyüléshez, nem úgy, mint a férfiaknál, akkor “miért jár a nőknek”…ezen csak egy férfi képes eltöprengeni 🙂

 51. Egyébként, ez pont olyan kérdés, mint az, hogy a nőknél 50 éves kor körül miért áll be a menopauza (azaz megszűnik a megtermékenyíthetőség, bár inszemináció esetén a nő még képes lenne szülni, erre már volt példa 67 éves nő esetében is), miért nincs több havi vérzés és ilyetén módon miért válik terméketlenné a nő, ha a férfi jó esetben még 80 éves kora körül (pl. Picasso) is képes gyermeket nemzeni?

 52. http://www.alternet.org/sex/142104/why_do_women_orgasm/?page=5

  A cikk szerint az emberi lény teljesen egyedülálló az előregondolkodás képességében. Feltételezések szerint azért van a nőnek orgazmusa, hogy legyen kedve a terhességhez és a szüléshez – vagyis a női orgazmus egy biológiai ösztönző arra, hogy a nő egyébként ne akarja elkerülni a teherbeeséssel és szüléssel végződő szexuális együttlétet. Merthogy azoknak veszélyes és fájdalma is van.
  Szerintem ez ésszerű magyarázat.
  Na, most már kommentáljon más is…:)

 53. 36:
  Kamaszkorom kezdetén az internátusban 120 “felsős” növendék volt. Orvosi vizsgálat után kisült, hogy öszesen egynek volt fitymaszűkűlete. Ez ugye < 1 %. Ez az egy is kikeresztelkedett zsidó fiú volt. Kérdezitek, hogy honnan tudom és mennyire biztos ez a dolog. Nos R. Petinek orvosi utasításra a fitymáját reggel este huzogatni kellett tágítás végett. Nekünk meg, mind a 119-nek ez szigorúan meg volt tiltva. Naná, hogy kipróbáltuk és mivel kellemes volt csatlakoztunk Petihez. Korusban maszturbáltunk. Akkor kitalálták a felügyelők, hogy lefekvés után a két kezünket ki kellett tenni a pokrocok fölé és úgy kellett elaludni. Erre néhányan kidolgozták a combtechnikát. Fitymát fel, makkot beszorítani a combok közé, a combok mozgatásával sztimulálni. 😀

 54. Viccesek ezek a nöi egyenjogúsági nézöpontból küldött válaszok a kérdésre.

  Számomra inkább az az elszomorító, hogy lassan ezt sem szabad majd kutatni mert esetleg lealacsonyítónak találhatja néhány olyan feminista akik szerint (és ezek szerint) az evolúciónak kutya kötelessége figyelembe venni a nöi egyenjogúságot.

 55. 56: Nem tudom, mire céloztál, vagy kire. Én a 15. hsz-ban világosan megfogalmaztam a véleményem. Én nem vagyok feminista (egyáltalán nem) és nem is értem, miről írsz: női egyenjogúság. Ezt a természet rendelte így és a biológia és a fiziológia így működik. Ennél tudományosabb magyarázattal, mint amikkel fent megpróbálkoztam, nem tudok szolgálni.

 56. 43: “A nők legtöbbje szerintem nem is tudott róla hogy neki is lehetne!” Forrás: Kinsey Report – leleplezett csalás!

 57. Rájöttem, hogy ha levágatom a karomat, akkor sokkal tisztább marad a hónom.

 58. 61:
  Gedeon, téged nem lehet komolyan venni, vagy azért mert hülyeséget írsz, vagy azért mert hülyéskedsz. És nem lehet tudni, hogy mikor melyik. 😀

 59. 62: igaz, nem mindig rakok ki szmájlit, amikor indokolt lenne. Dolgoztatom a többiek humorérzékét…

 60. 65: természetesen, mint a felszarvazott férj esete, aki belátja, hogy kívülről, az ablakból tényleg “úgy látszik”.

 61. 66!
  Erről jut eszembe..
  A férj és a feleség szeretkeznek.Az ablak alatt hirtelen nagy fékcsikorgással megáll egy autó.A feleség felkiált: – Gyorsan szaladj,megjött a férjem!
  A férj már ugrik az ablakon,mikor feleszmél,és vissza szól ,hogy – Hülye,én vagyok a férjed.. 😀
  (A férj is megszokta hogy szaladni kell máshol,a feleség meg megszokta hogy közbe jöhet a férje)

  A posztról meg az jut eszembe hogy mi a különbség a férj és a szerető közt? 40 perc..

 62. 67:
  Melike köszönöm, hogy megmagyaráztad a vicced! 🙄

 63. Miért fontosabb egy nőnek a férfi külseje, mint az esze?
  Mert úgy sem tudna vele értelmesen beszélgetni 🙂

 64. 68!
  Na ettől féltem hogy megköszönöd,de azért leírtam,biztos ami biztos.. 😀

 65. Szóval : Miért terjesztik ámerikában (azt majmolva meg aztán az egész világon) a körülmetélést foggal körömmel ?
  A válasz egyszerü : Mert a zsidók tudják ,hogy a mostani válságért őket fogják felelősségre vonni . Aztán , hogy ne legyenek egy ilyen egyértelmü dologgal megkölönböztethetők ezért elkezdték az egész társadalmat rávenni erre a hülyeségre .

 66. Basszus! Szegény Moli59-ről levettük a keresztvizet! Bocsánat!

  Amúgy ma hallottam, hogy Amerikában már a kisfiúk 55%-át körülmetélik! Így akarják elérni, hogy a nőknek is orgazmusa legyen, ha nem mástól, hát a látványtól! 😉

  A feleségem már alszik, így lemerem írni, hogy zsidó származású barátnője és az idióta gyermekorvosunk hatására a kisebbik fiunkat nyiszáltatni akarta, mert megállapították 2-3 hónapos korában, hogy súlyos fitymaszűkülete van. (pedig nem is vagyunk Jézussal egy vérből valók) Már tervezgették is a műtét időpontját, de miután általában én fürdetem a fiúkat – az egyik orvos rokon tanácsára – egy kis segítséggel egy hónap múlva már minden rendben volt. Ennek persze én örültem a legjobban. Az okos doktornő nem szívlel azóta, de hát csak ennyi bajunk legyen az életben! 🙂

  Így a zsidó és filoszemita nők már nem fogják kéjsóváran nézegetni a kicsit kicsijét. 😉

  Remélem sok magyar kislány fog még születni és kap a nem manipulált alapkiépítésre is hüvelyt! Bízom benne lesz miből válogatnia fiaimnak! 🙂

 67. 73 Jól döntöttél !
  Fog társat találni , mindíg lesz aki a “természetest” szereti 🙂

 68. 73:
  Néhány hónapos korban lehetetlen megállapítani a leendő fitymaszűkületet. Baromság. Határozottan állítom, hogy 12 éves koromig a fitymám nem volt felhúzva és fogalmam se volt, hogy van alatta egy makk. A körbemetélés nem csak egy barbár szokás, de ütközik az emberi jogokba is. Nem szabad egy csecsemőnél elkövetni olyan dolgot, ami visszafordíthatatlan, mert ha majd akarja metéltetheti magát 18 évesen, de ha nem tetszik neki akkor a drága jó anyuka vissza tudja ragasztani?

 69. 75.
  Meg lehet azt állapítani…Elsőszülöttem érkezésekor még élt a dédi. Férjem felsőregmeci nagymamája, erősen református.. Imádtam. Szegénykém bele volt betegedve, hogy nem volt egyházi esküvőnk, ui Cs. nem tért be, nem adott össze minket a rabbi, én meg nem keresztelkedtem meg, nem adott össze minket a pap. 19 éves voltam,Csaba meg 27. Volt egy iszonyat szép polgári esküvőnk, majd lagzink is, multikulti bulival, éjfél után Metallica és Deep Purple zenével,menyasszonytánc nélkül (ebbe is bele volt betegedve a rokonság nem zsidó része,de ebbe egyszerűen nem bírtam belemenni..
  4 hónapra rá megszületett a fiunk, de a levegőben már előre árnyként lengett a nyomás.. Dédi nagyon idős, és belehal, ha a gyerek nem lesz megkeresztelve..nagyon megértettem, mert teljesen reális esélyként mérte fel, hogy a gyerek a pokolra fog kerülni.. felfogáson ilyen idős korban változtatni nem lehet. Megígértük, hogy a fiú sem brit milán nem esik át,se nem kereszteljük,de mihelyst lesz olyan nagy, hogy dönteni tud, megkeresztelkedhet, saját akaratából. (Férjem meg vam kersztelve,de nem vallásos.)Csattogója sincs, mert súlyos szűkület miatt eltávolították pici korában.(megkérdeztem hogy beszélhetek e erről:-) Úgy tűnik e a fiunk pedig örökölte ezt, a balkezességéve együtt.
  Pár hetesen már kiderült, hogy a pisiléssel is gondok vannak, akkora szűkülete van a fiúnak. Ha pisilt, először a fityma telt meg, kidagadt, majd a pici nyílson át ide oda de nem egyenes sugárban spriccolni kezdett., mint mikor egy slagnak befogod a végét.Gyerekorvos tanácsára felhúzgálás, tágítás… Nekem ezbrutálisan szörnyű volt, mert eleve bizarr dolog az embernek hogy szerelgeti a fia fütyijét, akinek ez láthatóan és hallhatóan fájdalmat okoz. Nagyi egyszer fel is rántotta félig, ami után nem lehetett lehúzni.. Ügyelet, kórház, üvöltő gyerek, lehúzták. Még négy év telt el, a doki egyszer úgynevezett felfejtést csinált,ami borzalmasan fájdalmas volt, de a bőr pár hét után visszatapadt a makkhoz..4 és fél éves volt a fiú, mikor a homokozóban jászott, és aláment a homok… hipermangán oldattal aláfecskendezve a doktornőnk kimosta neki, de másnapra úgy begyulladt, hogy akkora lett mint egy kisebb uborka..A sebészeten Rimmel doki lecseszett, hogy mit kínozzuk a fiút, már rég körül kellett volna metélni. Elő is jegyzett, kaptunk gyógyszert, és ahogy agyulladás lement, megcsinálta neki..altatásban.. Soha nem felejtem el, mikor a gyógyulás után a fiam felszabadultan mindenhova pisilt , sóderdombra, tózsatőre, vatörzsre, sé milyen boldog volt hogy egyenes sugárban ‘Lőni” tud!!

  A kisebbeknél már nem vártam meg, van e szűkület vagy nincs, 8 napos korukban túlestek a dolgon, S. közben meg se nyekkent, átaludta, uyanúgy mt a BCG oltást is….A mohel pengéje iszonyú éles,így kevésbé fáj mint az orvosi szike.. Dédi már nem él, de remélem a túlvilágon amiben hitt, nincs már aggodalma a dédunokákat illetően..

  Amúgy érdekes, hogy milyen érzelmi reakciót vélt ki a metélés nem metélés kérdése. Nem hinném hogy túl nagy jelentőséget kéne tulajdonítani ennek, aki nem mohamedán, nem zsidó, arra semmi nyomás nem nehezedik, saját döntés.Senki nem reőszakol rá semmit..

  Amit viszont HUN -ce mondott, az nekem mellbevágó.. A magyar társadalom számára elképzelhető lehetőség hogy valakit előállítsanak pl a munkahelyén és letolassák vele a gatyáját, hogy most felelős e a pénzügyi válságért vagy nem??????

 70. 71-es hsz volt.. vagy Amerikában?Ez komoly volt vagy vicc? Mert viccnek durva volt, hogy a székely favágóval hozakodjak elő..

 71. 77 Kedves Dorka

  Már volt ilyen a történelemben.
  A mostani helyzetet pedig úgy látom , hogy ahelyett hogy az emberek visszafognák magukat , kevesebb erőforrással , kevesebb pocsékolással több társas kapcsolattal ,több fizikai munkával esetleges kényelmetlenségeket vállalva próbálnák meg túlélni a kapitalizmus összeomlását, ehelyett majd a különbözö társadalmi csoportok egymásnak fognak esni . Egymásban keresik és találják meg a bünbakot .
  Ne legyen igazam !

  Pedig a felelősséget vállalni kellene mindenkinek és magában elkezdeni a változást . Ez így lenne tisztességes és értelmes .
  Így kerülhetnénk ki az összeomlásból a legkevesebb áldozattal .
  De az embereket tömegesen arra kondicionálták ,hogy “megérdemled ” és hogy “jár neked”.
  Meg persze hogy a “kamat smafu”.
  Pedig nem “smafu” nagyon is nagy ára lesz .

 72. 77:
  Bizonyára vicc, de van benne logika. 😉

  78:
  A “próféta” beszél belőled.

 73. 78: már volt, igen.. node akkor miért hozakodik elő a jobboldal azzal a gúnyolódással, hogy lám ezek már megint /még mindig “attól rettegnek?” Jogos lenne a rettegés?
  Akkor mire a gúny?
  Igzaz van az öregeknek, mikor azt mondják, hogy kussolj ha jön a népszámláló?
  Nem nyilatkoztunk nemzetiségi vallási kérdésekben.. Egy csomó ismerősöm pedig a valláshoz totál komolyan beírta, hogy a JEDI -rednhez tartozik.(csillagok háborújából) A Mazsihisz, propagló videoanyaggal állt elő a JEDi mozgalommal szemben, persze azért hogy az állami támogatás ne vesszen el..

 74. Férjem szerint meg a sok Jedi miatt Orbán be fogja veszetni a Jedi -adót:)

 75. Én Hun-nak vallottam magam . (majd szétveri Jancsika a fejem 🙂 )
  Én itthon vagyok Hunniában .

  A JEDI-k hol vannak otthon Jedillendben ?
  Vagy a virtuális valóságban ?

  A JEDI-k re persze ki lehetne vetni hülyeség adót de a népszámlálás névtelen .

 76. jaj nem ezt akartam, csak külön a jedi ellenes videót.. de rajta van ezen is..

 77. 84 Az volt poén amikor az 1% ért zsidó viccekkel kampányolt
  a MAZSIHISZ 🙂

 78. Névtelen.. ja csak az összes adatodat be kell írni hozzá, szül. hely idő, mióta laksz ebben a házban.. születéskori lakcímed. Az nem azonosítja be aki nem akarja.

 79. 86 “Lehet ,hogy üldözési mániám van de kérem engem üldöznek is ! ”

  🙂

 80. Hun_ce & Dorka!
  Nem kell beszarni. Én akkor születtem, amikor Hitler megkaparintotta a hatalmat, és még mindig itt vagyok. Sőt, Orbán már rég nem lesz, és én még mindig itt leszek. 😀

 81. Na jó Tiborbá de lehet hogy te tényleg Jedi vagy:))

 82. 89:
  Nem lehetek, mert hülye filmeket nem nézek. 🙂

 83. 89-90 Nem lehet ! Biztos hogy JEDI .
  Ő Yoda Mester . Nagyrészt elvi ideológiai iránymutatást ad ,de adott esetben személyesen le is veri aki renitenskedik .

 84. 91:
  OKÉ, nem tiltakozom, de másoknak ne mondjátok el. 😀

 85. 92 ÁÁÁÁÁÁ Neeeem !Innen nem szivárog ki !

  Csak pár ezer ember tudja meg . 🙂

 86. Két férfi áll a piszoárnál az egyik ránéz a másiknak a fütyijére elpirul és megkérdezi: – Ön is zs.?

  Mire a másik mérgesen: – Á dehogy csak annyit használom, hogy teljesen lekopott!

  🙂

 87. 82: “Én Hun-nak vallottam magam . (majd szétveri Jancsika a fejem”

  Mért verném szét?

  Nincs nekem semmi bajom a hunokkal. Összesen azt kifogásoltam, hogy be akartátok magyarázni, hogy a hunok voltak az “ős-szeretet” népe, Attila meg a nagy, bölcs uralkodó, akit ha Róma nem mérgeztetett volna meg, akkor megvalósította volna világbékét. Lópikulát. A hun ugyanolyan nép volt, mint a többi: adódott egy jó alkalom, hát kihasználták. Végigrabolták és végiggyilkolták az elérhető környezetüket Attila idején, ugyanúgy ahogy a németek Hitler idején, a franciák Napóleon idején, a magyarok a kalandozások korában, az angolok a gyarmatosítás idején és még sorolhatnánk. Gyakorlatilag egyetlen egy népet se tudsz mondani Európában (de szerintem a világon se nagyon), akik ne tették volna meg ezt ugyanígy.

  Nincs ezzel semmi gondom. Az ember ilyen, és kész. Ezért fogunk jó eséllyel kipusztulni. Csak ne akarjunk hülyeségeket begondolni oda, ahova nem kéne.

 88. Én a Hun mondom hogy már keresni kell hun van egy post ahol nincsenek hunok 🙂
  Ahol jancsika megjelenik egyből előjönnek újabban a hunok 🙂

  Te hunmágnes !

 89. Csak ,hogy most már katalogizáljuk :

  A hunok elöször Tibor bá zsidó szeretőjét foglalták el . Aztán a Wall Street-et itt meg most a női orgazmust. 🙂
  Na ne mond már hogy a catalunumi csatát nem ők nyerték ekkora offenzivitással ?! 🙂

 90. 88!
  Tibor bá,ez jó volt.Tetszett.És milyen igaz!… 😉

 91. 97: Hát, pun(ci)mágnes már próbáltam lenni, de hun(cut)mágnes még nem!

  Mindig történik valami új az emberrel…

  🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük