(4186) Vesztességek

Tibor bá’ fordítása online

Január 25.-én a Mossad jelentése szerint:

Ukrán vesztesség:
157.000  halott
234.000 sebesült
17.230  fogságba esett
234 halott amerikai és angol „szakértő”
2.458 halott NATO katona (német, lengyel, litván, stb .)
5.360 halott zsoldos

Orosz vesztesség:
18.480  halott
44.500  sebesült
323 fogságba esett.

A két fél vesztesség listája erősen aszimmetrikus. Ez első olvasatra propaganda ízű, de ha elfogadjuk, hogy a oroszok tízszer több ágyú töltetet lőnek ki, és figyelembe vesszük, hogy a vesztességeket főleg ágyú lövegek okozzák, akkor a tízszeres arány logikusnak tűnik. 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

9 gondolat erről: „(4186) Vesztességek

  1. Logikusnak tűnhet, de kétlem hogy igaz lenne. Azt persze el tudom hinni, hogy az Ukránoknak valamennyivel több veszteségük van, de az oroszok vesztesége is közelítheti az ukránokét. Miért? mert igénytelen, szervezetlen, „jólvanazúgy”, züllött banda az orosz hadsereg is.

  2. Senki sem tudja a pontos számokat, nem is érdeke senkinek sem. A kilőtt lövedékek nagy része nem pontos. Thumb of rule: a támadó seregnek mindig nagyobbak a veszteségeik egy állóháborúban.

  3. 2 Minato

    „a támadó seregnek mindig nagyobbak a veszteségeik egy állóháborúban.”

    Úgy mint például Irakban ? ~ 4000 amerikai, kontra ~ 200.000 iraki.
    Másik kérdés : Veszteség-e a civil? Szerintem igen.

  4. „Január 25.-én a Mossad jelentése szerint:”

    Nem hiszem, hogy így lenne, szerintem hazugság.
    Nem hiszem, hogy a Moszad hazudna ekkorát.
    Nem hiszem, hogy egyáltalán létezne ilyen (Moszad) jelentés.
    Azt hiszem átlagos, sima hazugság az egész.

    Láthatnám az eredeti, hiteles jelentést? Gondolom, ha van, nem gond belinkelni…

  5. Az adatokat a Hürseda Haber nevű török oldal hozta le, azt állítva, hogy a Mossad jan 14-i adatai, de ezen kívül semmi se igazolja, hogy onnan származnak.
    https://hurseda.net/gundem/246987-iddia-mossad-a-gore-ukrayna-ve-rusya-kayiplari.html
    A Hürseda Haber oldal látogatottsága meglehetősen alacsony volt januárig (februárban e hír miatt jelentősen megnőtt), a magyar Kétfarkú Kutyapárt, vagy a Hírcsárda oldala nagyjából kétszer akkora forgalommal bírt…
    Mindenki eldöntheti mennyire hiszi, hogy egy ilyen török weboldal jut senki más számára nem elérhető, valós Mossad adatokhoz.

  6. @Technomuzsik “ Úgy mint például Irakban ? “ az aztán állóháború volt ám a javából… Amúgy ha 10x annyi orosz halt is meg, nem mindegy? Az oroszoknak mindegy, az anyák majd szülnrk másikat, arrafelé így mennek a dolgok.

  7. Macska János

    Könnyen beszélsz az emberéletekről! Igaz…Te csak egy macska vagy 🙂

  8. Majd, ha a „Rajnai Fegyvergyár” (Rheinmetall) Ukrajna közvetlen közelébe települ, akkor igen nagy veszteségei lesznek (a közvetítő kínai fél rábólintásával – mármint az orosz válaszcsapás mikéntjére) a német légierőnek és légvédelemnek.

    Talán a nagyszámú bevándorló, állampolgárságot Európába csak úgy kaphat, ha pár hónapot végigharcol az oroszok ellen Ukrajnában? De ekkora már az USA kihátrál és Németországot/Nato-t vezeti bele valamiféle megzöldített önkéntes területvédelmi eszmével a háborúba, csak nehogy sorozni kelljen?

  9. 8.
    Németország II.Vh-ban elkövetett rémtetteit ezáltal akár korrigálni is tudja.
    Nem rossz az ötlet és Galícia végre visszakerül oda akiké volt.
    Amen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük