(3718) Kedves oltás tagadók

Tibor bá’ online

 

Nem erőlködnék ebben a témában, de egyre nyilvánvalóbb, hogy más téma a nagy többséget nem érdekli. És bár nyilvánvaló, hogy egyetlen egy oltástagadót se lehet meggyőzni, az ember teszi a dolgát legalább saját lelkiismeretének a megnyugtatására.

Tehát, azt vettem észre, hogy az oltás tagadók úgy gondolják, hogy a cél szentesíti az eszközöket, és így a csalás, hazugság megengedett.

De hadd kezdjem az elején. A tagadók egyik fegyvere a „kísérleti” vakcina. Nagyon jól hangzik, és sokan beszopták. Mik a tények? Az eredetileg „ideiglenes” engedélyezés már rég véglegessé alakult. Hivatalosan a vakcina túl van a kísérleteken. Azaz sok tízezer önkéntes kapta már meg.

Különben a múlt század első felében a polio tömegesen szedte az áldozatait, amíg Sabin nem állt elő a cseppjeivel. Az általa kifejlesztett oltóanyag tesztjeire 1954-ben került sor az Egyesült Államokban. A kísérletben több mint félmillió gyermek vett részt, és átütő eredményt hozott. A beoltott gyermekek körében a gyermekbénulás negyedére esett vissza a nem beoltottakhoz viszonyítva. A szülők boldogan vitték gyerekeiket a szabin cseppek beadására. Eszük be se jutott, hogy az még csak kísérleti, hogy milyen hatása lehet 20 év múlva, örültek, hogy a gyermekük nem hal meg, nem nőnek fel bénának. De van más tanulság is. „negyedére esett vissza” vagyis 75 százalékos volt a hatásfok. Most a COVID-19 vakcinák 95 százalékos hatásfokkal működnek. Akkor a 75 %-ot „átütő sikernek” nevezték. Most a 95 %-ra fintorognak a kritikusok.

Amikor kamasz koromban elestem, komoly seb keletkezett a lábamon, a mentőorvos szó nélkül beadott egy tetanuszt és  nem kérte ki az engedélyemet. Én meg nem kiabáltam az elveszett emberi jogom miatt. Nem kaptam tetanuszt, felnőttem.

Tovább megyek, amikor a gépkocsi mentő öv viselését kötelezővé tették, az égvilágon senki nem lázadt fel, tüntetett az emberi szabadság megnyirbálása mellett, pedig az öv nem viselője kizárólag saját magát teszi ki veszélynek, ami a COVID-19 oltásról nem mondható el.

Akkor, miért ez a felzúdulás? Erre a legjobb magyarázat a facebook, ahol bármi megjelenhet, és az ellenkezője is. Mindenki azt válogatja ki belőle, amihez a legjobb affinitása van. Meztelen képeit feltevő celebnek egy millió követője van. Mért ne lenne egy millió követője annak, aki kitalálta, hogy kísérleti a vakcina, ami ráadásul nem is olyan hihetetlen, hiszen még nincs forgalomban 20-30 éve.

És, ha valaki elfogadja a kísérleti jelzőt, akkor azt is elhiszi, hogy ebbe már ezrek haltak bele, csak letagadják. Meghamisítják a számokat. Ha pedig hisz benne, akkor szeretné, ha mások is hinnének benne. Tehát elkövet egy kis kegyes csalást, egy apró hazugságot. Csupa jó szándékból. A másik, már terjeszti, mert egybevág meggyőződésével.

Annak idején végeztek egy kísérletet. Igénybe vettek egy önként vállalkozót és 19 belső munkatársat. Az önkéntes azt hitte mind a húszan önkéntesek. Levetítettek nekik egy viszonylag rövid történetet, amiben sok minden mellett X megütötte Y-t. A vetítés után megkérdezték az első nézőt, hogy mit látott? Az illető elég jól elmondta az eseményeket, egy kivétellel, az X:Y esetet fordítva közölte. Kandid kamerával rögzítették a kísérleti alanyt. Arca meghökkenést mutatott, és látszott rajta a felháborodás. Aztán mindenki sorra elmondta a látottakat és természetesen mindenki kifordította az igazságot. Végül huszadiknak a kísérleti alany mondta el mit látott, és természetesen ő is fordítva látta az eseményeket. Ez a jelenség tipikus. Komoly egyéniségnek kell lenni annak, aki képes 19 emberrel ellentétesen látni a világot.

Nos, ez történik itt is. A szakemberek, tudósok nincsenek közöttünk, tőlük nem kell tartani. A barát, a ismerős itt van, könnyebb velük egyet érteni, mint vitázni.

U.í.

Meghalt Kóbor János, lélegeztetőn Csollány Szilveszter. Mindketten aktív oltás ellenesek voltak. Rengeteg követővel. Mi után mennek a fiatalok? Zene és sport. Mind ketten saját testükben bíztak, fütyültek az oltásokra. Ráfáztak. Kérdés, mit gondolnak most a követők?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

320 gondolat erről: „(3718) Kedves oltás tagadók

  1. Elég elszomorító ez a kegyeletsértő számháború. A veszprémi mentőorvos elvileg 3-szor volt oltva, mégis elvitte a covid. Vagy talán pont az oltás? Vagy ilyenkor jön az, hogy ő is a mosdókagylóba oltakozott? Vagy „ha nem ótakozott vóna, sokkal rosszabbul járt vóna”?
    Amúgy a német eutanázia klinikák nem fogadnak oltatlan pácienseket, covid tragikomédia:

    https://www.spectator.co.uk/article/german-euthanasia-clinics-refusing-unvaccinated-customers

  2. A követők megkérdőjeleződnek majd, amikor a covidot megelőző gyógyszer, injekció formában kerül fel a gyógyszertári polcokra.

  3. Kóbor János hátsófali infarktussal került szívklinikára.
    A felesége hiába cáfolta a hazugságot, a hangja nem volt meghallható.
    Így lesz mindenkiből covidos halott az elmúlt 21 hónapban.
    Zárójelben írom, hogy covidost nem ápolnak a kardiólógián!
    Ezek a számok nem hazudnak:
    1954-ben a születések száma: 223 347, meghalt 106 670 fő.
    2015-ben a születések száma: 91 700, meghalt 131 600 fő.
    2020-ban 92 233 gyermek született, és 139 549-en haltak meg.
    60 év átlagát számolva meghalt évente 130 ezer ember. Naponta 356 fő. És nem is volt járvány…(Bocs’, 2020-ban már volt kovid…)

  4. Azt mondja már meg nekem valaki itt a nagy tudósok közül, hogy miért jobb (hatásosabb, gyorsabb, hatékonyabb, előnyösebb stb a kívánt jelző aláhúzandó) ha a „memóriasejtek” vagy mik oltás után kapják az infót, mintha átesek a betegségen???
    Lassan két éve szopatják a világot ezzel a betegséggel meg a hisztériakeltéssel. Két év alatt kizárt, hogy akár többször is ne estem volna át rajta. Akkor meg miért baszogatja ezzel mindenki az oltás mellőzőket?

  5. Az, hogy Csollány Szilveszter ilyen rosszul van, az szomorú, és minden jót kivánunk neki.
    De azt azért remélem mindenki tudja, hogy egy ÉLSPORTOLÓ, aki gyk. a teljes fiatal életét végighajtja végiggürizi, reggel délben este edz mint állat, hétvége sincs, általában sok-sok évig doppingolnak is, az mégis mire számít? Aki 2-3 ember helyett használja a testét évtizedekig, ott azért csak visszanyal(hat) a fagyi, nem?

  6. Nem értek a vírusokhoz.

    De ha nem marketingelnék, hogy van ez a járvány, akkor ki mit vett volna észre belőle a saját környezetében? Őszintén!
    Én semmi különöset, pedig már a negyedik hullámnál járunk. És mind nagyon veszélyes és halálos volt állítólag.
    Meghalt egy 65 éves rokon, aki egyébként sem volt túl egészséges és kórosan el volt hízva. Történt ilyen már régebben is. Anyám az influenzás tüneteit szépen kifeküdte volna idén is és nem terhelte volna ő sem feleslegesen az egészségügyi rendszert, ha nem tukmálják rá a karantént.
    A másik ok amiért nem oltatunk többek között az az elmúlt két év állítás/megcáfolódás dömpingje. Erre két válasz lehetséges.
    1. Fogalmuk sincs a szakembereknek a vírus tulajdonságairól.
    2. Lejátszák nekünk a „hazudtunk éjjel, reggel meg este” örökzöld album B oldalát.
    Egyik sem megnyugtató.

    Csollàny: Történtek ilyenek régebben is. A Covid előtti két évben két jó egészségnek örvendő negyvenes halt meg a pici falunkban. Az egyik tüdőgyulladás (a’la influenzaszövődmény) a másik tüdőembóliát kapott, összeesett és azonnal meghalt. Ezek most a járvány áldozatainak neveztetnének.

  7. „Kóbor Jánost hetek óta kórházban ápolják, a városmajori szívklinikán tartják őt mélyaltatásban.” (Blikk 2021. dec. 2.)
    Aki Kóbor János halálát vakcina-reklámra használja, az más aljasságra is képes.

  8. 1. Az a vonat már elment. Túlságosan lejáratták a témát ahhoz, hogy komolyan lehessen venni.

    Különben sem szoktam bevenni Algoflexet úgy, hogy majd talán holnap fog fájni a fejem??

  9. Tibor bá’
    Az oltásokat természetesen alaposan tesztelték. Mivel műszaki ember vagy, a következő példát talán meg fogod érteni:
    Érdekel a hűtőszekrények élettartama, ezért tesztelem őket. Alapos ember vagyok, veszek tízezer hűtőt és egy éven át járatom azokat. Azt tapasztalom, hogy egy év után mind a tízezer működőképes. Természetesen megbontásos vizsgálatot (gyk. boncolás) nem végzek, mert egy év alatt arra nem jutott idő és plusz költség is lenne. A teszt végén tehát levonom a következtetést, hogy egy véletlenszerűen választott hűtőszekrény legalább tízezer évig működőképes, tehát minden hűtőszekrény tízezer évig jó. Pont így tesztelték az oltásokat és így tesztelték a DDT-t is.

  10. Kiegészítés az előző kommentemhez: „Kóbor Jánost hetek óta kórházban ápolják, a városmajori szívklinikán tartják őt mélyaltatásban.” (Blikk 2021. dec. 2.)
    Aki Kóbor János halálát vakcina-reklámra használja, az más aljasságra is képes.

  11. Esküszöm Tibor’bá, ha egyszer valaha megérti, hogy miről is beszélünk mi “oltásellenesek”, -legfőképp azt, hogy nem magát az oltást “tagadjuk”, csak mindazt amit hozzá társítanak, az vált ki “ellenérzéseket”,- kívánhat tőlem bármit, lehetőségemhez mérten teljesíteni fogom!

    Semmi másra nem törekszünk mi “oltásellenesek” csak arra, hogy tiszta képet kapjunk a jelenlegi, erősen manipulált világunkról.
    Keressük az “igazságot”, mert egyre inkább úgy fest, nem minden az aminek látszik..

    Én teszem mindezt úgy, hogy két kínai oltás van bennem, talán még “oltástagadónak” sem vagyok nevezhető.
    Ha talán csak amiatt nem, hogy a harmadikra és a továbbiakra már nem vagyok kiváncsi.
    Én már kiszálltam ebből a soha véget nem érő, mesterségesen fokozott körhintából..

    Tisztelettel:
    Gy.

  12. Tiborbá:
    Relativizálás és ostobaság a köbön.
    Várható volt… Minek teszel fel vallásról, politikáról és covid oltásról szóló cikkeket? Mindig, törvényszerűen ez a vége.
    Ja, hogy amúgy csak ez érdekli a népeket? Hát csak beszéljenek akkor! 🙂

    K.B.Izabella:
    🙂 🙂

  13. A Szív-tüdő klinikán van ECMO. Műtüdő, amit a szívátültetéskor használnak. Nem sok van belőle és nem jár a kovidos pórnépnek, főleg hetekig. Csollány betegsége pedig elég jól követhető volt, mert a Magyar Nemzet interjút akart készíteni vele 3 hete és már azt is betegsége miatt halasztotta el. Hülyének lenni állampolgári jog, de nem illik ennyire csúnyán visszaélni vele.

  14. 2: Király B. Izabella
    „Kóbor János hátsófali infarktussal került szívklinikára.
    Zárójelben írom, hogy covidost nem ápolnak a kardiólógián!”

    – Én is voltam a klinikán infarktussal, nem tettek lélegeztetőgépre.
    – Egy 35 éves ismerősöm tavasszal meghalt Covid-ban. Amikor már nagyon súlyos volt az állapot (halála előtt 2 héttel) átvitték a Városmajori klinikára.

  15. Ha egy oltás 5000 Ft-ba kerülne és hiány volna belőle, verekedés volna érte és sorban állás. Ilyen az emberi természet, ami államilag kötelező vagy nagyon ajánlott és ingyenes, az gyanús.
    Én így voltam a háziolvasmányokkal az iskolában, csak az nem élet-halál kérdés volt…

  16. Én személy szerint nem oltásellenes vagyok, sokkal inkább józan ész párti, a poszt által felsorolt indokok pedig több sebből vérzenek, amit igyekszem megindokolni:

    – Ha már lezajlott az engedélyeztetés, akkor ki vállal érte garanciát? Tehát ha ma bemennék bármelyik oltóközpontba, már nem kellene aláírnom azt a formanyomtatványt, miszerint sem a gyártó, sem a kormány, sem pedig az orvos nem vállal érte felelősséget? Ki perelhető, ha a kényszerített oltás hatására súlyos szövődményeim lesznek, akár elpatkolok? Amíg erre nincs konkrét válasz, addig bizony továbbra is kísérleti a vakcina. Addig viszont nem tehetik kötelezővé.

    – Sz.J. altal néhány napja belinkelt fordítás már rámutatott, miért hibádzik a koronavírust a gyermekbénulással összehasonlítani. Aki oltáspártiként szintén nem akarja megszűrni és kiválogatni a számára kedvező dogmákat, annak ezt a hosszabb olvasmányt sem illene figyelmen kívül hagynia. Én is belinkelem:

    https://awake.blogstar.hu/2021/11/27/a-kigyo-olaj-arus-es-a-covid-zero-atveres/113883/?utm_source=blog_reszletes&utm_medium=kedvencek_lista

    Tibor bá’ már reagáltál egyszer erre a linkre, mégis újra előjössz a gyermekbénulásos példával.

    – A biztonsági öv hasonlata is elég vicces, nem állja meg a helyét. Az övet nem 3-6 havonta kell a szervezetbe juttatnom, hanem akkor viselni, amikor autóban, buszon, repülőn stb. utazunk.
    És ha én gyalogolnék, bicikliznék, vagy inkább a vonatközlekedést választanám, akkor is magamon kell hagyni? Fürödhetek, aludhatok nélküle? Mert a példád szerint 0-24-ben kell mindenkinek hordani és minden 3-6 hónapban még egyet rácsatolni.

    – Az is elég alaptudás (még önképző doktori képesség sem kell hozzá), hogy járvány alatt nem oltunk, mert az táptalaja a veszélyesebb mutánsoknak, mint ahogy évtizedek óta az északi féltekén sem januárban oltogatják az embereket influenza idején a főszezonban. Most meg boldog-boldogtalan oltható bármikor, akkor is ha már átesett a Covidon és tele van antitestekkel, ha még terhes is az anyuka az még jobb, most kell oltani.

    Ezért mondom, hogy én nem oltástagadó vagyok, csak szeretek józan, logikai szempontból is alaposan megfontolt döntést hozni, nem pedig politikai propaganda alapján vakon szaladgálni az oltóközpontokba. És ami most a világon zajlik már lassan 2 éve, az finoman szólva is kurvára bűzlik.

  17. 14: Ezen én is gondolkoztam. Legalább az egyiket fizetőssé kellene tenni és tolonganának érte.

  18. A vakcina nincs ingyen! Mindannyian keményen meg fogjuk fizetni az árát !

  19. 16: Nándi, 100%-ig egyetértek, főleg az utolsó mondatoddal.

  20. Király B. Izabella 2021-12-08 – 06:33:
    „Kóbor János hátsófali infarktussal került szívklinikára.
    A felesége hiába cáfolta a hazugságot, a hangja nem volt meghallható.”

    Ez valahol publikálásra került? Hol olvastad/hallottad az állítólagos cáfolatot?
    Az Omega volt menedzsere, Trunkos András azt mondta:
    „Me­cky haláláról egyelőre annyit tudok elmondani, hogy a koronavírus és annak következményei miatt ment el.”
    Szerinted hazudik?
    Vajon milyen aljasságra képes még szerinted?

    „2015-ben a születések száma: 91 700, meghalt 131 600 fő.
    2020-ban 92 233 gyermek született, és 139 549-en haltak meg.
    60 év átlagát számolva meghalt évente 130 ezer ember. Naponta 356 fő. És nem is volt járvány…(Bocs’, 2020-ban már volt kovid…)”

    Nem tudom a 2020-as halálozási adatodat honnan szedted, a KSH szerint 141 002 haláleset történt, amiből 8 981 covid ok miatti.
    #https://www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0010.html
    Ez 11 717-tal több, mint a 2010-2019-es évek átlaga (évi 129 285 halálozás), tehát még 2 736 többlet van a COVID-osként elszámoltakon felül is az átlaghoz képest.
    „Így lesz mindenkiből covidos halott az elmúlt 21 hónapban.”
    Vagy inkább így hiányzik még párezer haláleset a COVID miatti halálozások listájáról…
    És a COVID igazán csak az utolsó negyedévben szedte az áldozatokat 2020-ban, azóta már négyszer annyinál tart, 36 ezer feletti magyar halt bele…

  21. „A koronavírus megmutatta, hogy az értelmiség mintegy 99%-ának gyakorlatilag nincs gondolkodó képessége (csak kis szűk csöveken belül, azokat sem tudván és nem is akarván összekötni), nincs kritikai képessége, nincs ítélőképessége és nincs értelmi önállósága. És főleg nincs szellemi bátorsága. Hogyhogy?Egy pszichológus szerint azért, mert túl tekintélytisztelő.

    Jaroslav Belsky bécsi orvos szerint nárcizmusa, hiúsága miatt, mert fél az „összeesküvés-elmélet-hívő” bélyegtől és ezt a szűrőt még öncenzúra-szerűen belsővé is tette. Az ún. „egyszerű ember” azért képes oknyomozóbb gondolkodásra, mert ettől a bélyegtől nem, vagy kevésbé tart. Ez mind igaz, de többről is van szó. Részben a fönti okokból az értelmiség túlságosan azonosult a fősodorral, a fősodratú hírcsatornákkal és a fősodratú tudománnyal. Ki a voltaképpeni fősodorral, a globálissal, ki egyfajta helyi/nemzeti fősodorral.

    Pedig a fősodor a nagytőke hangja, drága hirdetések, tulajdonlások, „támogatások” és összefonódások által, olykor a konkrét tudósítók kifejezett lekenyerezése által. Az értelmiség 99%-a számára a fősodor „a valóság”. És, ha egy állítás eltér a fősodor állításaitól, az értelmiségi elveszíti biztonságérzetét és szorongani kezd. Mint amikor a kisgyermek elveszti édesanyját a szeme elől.
    Az értelmiségi, akár a kicsi gyermek: a fősodron csügg. Így van csak biztonság-érzete. Az értelmiség (99%-a) Fősodor Függő. Oly súlyosan függő, mint a morfinista. Ha megpróbálna eltávolodni a fösodortól, szeparáciolós szorongás tör rá. Az értelmiség: kisgyermek.

    A jelenség egyfajta komplexus. Igényli a lélektani tudományos kutatást. Mert kóros mértékű a függés: súlyosan zavarja az életképességet. Mi is az elmezavar? Olyan lelki zavar, amelyikben a valósághoz való viszonyunk súlyosan károsodott. Ha azt tekintjük a valóságnak, amilyennek a valóságot láttatni akarják a legnagyobb gazdasági és hatalmi érdekek, akkor a valósághoz való viszonyunk nagy törést szenved. Az értelmiség fősodorhoz való kóros kötődése a kényes. ”

  22. Rollox: „Pedig a fősodor a nagytőke hangja” mi a baj vele? Egyelőre a nagytőkének köszönhetően élünk jól. Nincs gyerekmunka, van étel, ital és kényelmes munkahelyek. Ahol a nagytőke nem működik, oda normális ember nem szeretne költözni. Miért baj, ha az értelmiségi 99%-a belátja ezt?

  23. 17
    A teszt ingyenes VOLT,de lehetett 15ezerért is kapni,kórházba stb.e nélkül egy lépést se.

    Most meg kidobtak egy milliót.

    A másik a regisztráció ,jól látható volt az utóbbi napok élénkülése,mert nincs mindenkinek jó dolga okos telefonnal vagy PC-vel elektronizálni.
    Most a kölykökön a sor,lehet új e-mail címeket kitalálni hogy regeljenek.

    Meg fosnak is a szülők,valami birizgálja őket a konteós megközelítések miatt.

    És erre a kormány csúnyán rájátszott.
    ” – Nem kell ám a maszk
    – a fele se igaz a teszt eredménynek
    stb. kár felsorolni.
    Tele a véradós könyörgéssel a média,ott hogy szűrnek?Főleg a WHO épp a napokban csóválta a fejét a vérplazma kezelés miatt.

    Csupa – csupa alá, meg elbeszélés,csoda hogy inkább legyint a java,és reménykedik hogy kimarad belőle.

  24. 21 Rolloxx
    Tipikus értelmiségi okoskodás! 🙂

  25. 24@: Szerintem a lehülyézők lehülyézése , elég ütősen.

  26. Emberek, annyi marhaságot hordtok össze, hogy megfájdul tőle a fejem. Tisztelet a kivételnek./font>

  27. Aki média függő az már rég felvette az oltást. Aki tudomány istenítő az is felvette. Aki hitgyülekezetes az is felvette. Aki Gödény meg Lenkei hívő az fel fogja. Aki 5g elméletben hisz az is fel fogja. Aki felvette az nincs ahogy elfogulatlan legyen mert már befektetett és mint jó befektető védi azt minden eszközzel ezért minden érv meg ellenérv parttalan vitákat szül. A „kemény mag” tévét nem néz, nem hallgat sem statisztikákra sem a tekintélyelvű orvosokra, hanem eldönti majd saját személyes meggyőződéséből hogy kell neki az vagy sem.

  28. 27. András.
    Nagyon jól beszélsz. A cégnél volt kb 40 ember, aki nagyon hangoskodott, hogy ő biztosan nem lesz oltva…a végére 4-en maradtunk. Nem olyan meglepő…az viszont hogy a hangoskodókból jópáran lehülyéztek minket,….no comment.☺

  29. 28:
    Igen, hasonló az én tapasztalatom is. Mikor azt mondtam hogy nézzétek majd meg, hogy üzletben, meg mindenhol kérni fogják, azt mondták összeesküvés elmélet hívő vagyok, meg éppen csak le nem hülyéztek, de mikor szembesítem őket ezzel hogy na összeesküvés elmélet lett e vagy valóság, akkor nem tagadják, de a válasz az az, hogy nagyon helyes, hogy kérik mindenhová s az oltatlanokat még jobban le kéne korlátozzák stb… Tehát úgy néz ki működik az agymosás, óramű pontossággal.

  30. 27 – 29.

    Micsoda kemény legények. Azért kíváncsi lennék,hogy a többi nyavajára, melyek évtizedekkel vagy évszázadokkal ezelőtt jelentettek komoly gondot, nos ezekre sem vagytok oltva? És – ha vannak – gyerekeitek, ők sem? 🙂
    Majd előbb utóbb rájöttök ti is. Ha mindenki szembe megy az autópályán, attól nem biztos (sőt), hogy ti mentek a jó irányba.

  31. 30
    Azokra be vagyok én, mert nem volt választási lehetőségem. Próbálok párhuzamot vonni hogyha 100 évig (vagy bármeddig) állítólag működött valami hogyan következik az hogy most egy totálisan más, precedens nélküli dolog kellene működjön. Azt nem mondtam egy szóval se hogy a tudomány mindig téved, de azt igen hogy nincs mindig igaza, mert nem mindenható ( Hány ember halt meg és hal meg amiatt hogy a dohányzást egészségesnek titulálva elterjesztették anno ?) Most hirtelen szentekké váltak s ugyanazoknak a kezükbe adjuk az életünket vakon akik éveken keresztül méreggel etettek ?

  32. 31. A tetanuszos kérdésre azért válaszolhattál volna. Ha nem is nekem, legalább magadnak.

    De ha nem fogadod el a modern orvostudomány segítségét magadnak vagy a gyerekednek, nekem aztán hidd el, teljesen mindegy.

  33. Hogy tovább fűzzem a Manga által megkezdett gondolatot, miért van az, hogy az „értelmes emberek vitafórumán” folyton érzelmi síkra terelődik a vita?
    Már a címadástól kezdődően is, „oltástagadók”, ez egyáltalán mit jelent? Nem a bűnös szokott tagadni valamit, ha rajtakapják? Egy oltáson mit lehet tagadni?
    Nem arról van itt szó, hogy pusztán rosszindulatból provokálunk embereket?

  34. 32
    Jah, lehet kimaradt. A tetánusz az valamiért mintha nem zavarna annyira. Asszem azért mert nem próbálják a torkomon lenyomni hanem szabadon befolyástól mentesen dönthet az ember. Ha naponta reklámoznák a TV ben akkor azt is lehet megkérdőjelezném. Jó bornak nem kell dícséret 🙂

  35. 34.

    Talán azért, mert a tetanusz elleni védekezést már mindenki elfogadta, no meg akkoriban nem volt fészbúk, meg ez a nagyfene individualizmus és az egyén jogainak hangoztatása.

    Persze hibás a kormányzat is a titkolózásaival. A Merkely, nyunyóka néni és hasonló mindenféle hazudozásokkal elveszett a bizalom.

  36. 34: Biztosan nyunyóka néni tehet arról, ami a világon mindenhol történik. Móriczkának is mindenről ugyanaz jut az eszébe.

  37. 36. Hegel,

    Most a magyar vonalról volt szó, hiszen itt mindenki magyar.

    Nyunyóka nénit nem hallgatják pl. az UK-ban, itt 81%-os a (legalább) két vakcinás átoltottság és még van néhány százalék pluszban, aki eddig egyet kapott.
    Lezárások nélkül élünk április vagy május óta, minden nyitva, (maszkot is csak egy hete kell viselni zárt helyeken) és mégis kevesebb a covid halálozás a 68 milliós UK-ban, mint a 9.5 milliós Magyarországon.
    Itt is van baj, meg vita, meg bizalom deficit, de jóval kevesebb, mint otthon.

  38. Úgy tűnik, nem csak ezen a fórumon szembesülve azzal, hogy az oltottak közül egyre többen felhatalmazva érzik magukat, hogy büntetlenül oltatlanokat akár szándékosan megbetegíthetnek ne adj isten halálukat okozzák.
    Jelenleg akiket a törvény nem kötelez oltásra és nem oltatják be magukat törvényesen járnak el, semmilyen jogszabályt nem sértenek.

    Kreszből hoznék példát.
    Jogszabály írja elő, hogy a gyalogosnak, ha van kijelölt gyalogátkelőhely, akkor ott mehet át az úttesten, védett helyen. Ha tiltott helyen megy át az úttesten a gyalogos és ezt a gépjármű vezetője észleli, akkor mindent meg kell tennie a baleset elkerülése érdekében. Nem ütheti el mondván, hogy tilosba jár a gyalogos és a jogszabály megadta a lehetőséget neki, hogy védett helyen épségben átkeljen az úttesten, így magára vessen, ha fékezés, kikerülési manőver helyett az autós elgázolja az meg megsérül, rosszabb esetben meghal. Sima ügy a gyalogos tehet róla vagy mégsem?

    Az oltottak közül egyre többen úgy gondolák, nyugodtan terjeszthetik szándékosan a vírust enyhe betegségük okán az oltatlanokat is fertőzve, megbetegítve esetleg megölve őket, mert hogy, ha ők is beoltatták volna magukat akkor egy enyhe náthával megúsznák.
    Pontosan tudni, hogy az oltás jelenleg védelmet ad, pont úgy, mint egy gyalogátkelőhely. De ha a gyalogos nem ott megy át azért nem gázolhatom halálra!
    Nem fertőzhetek direkt oltatlanokat, csak azért mert. A törvény nagyon szigorúan bünteti, ha kiderül, hogy a gépjármű vezetője szándékosan gázolta el a tilosban átkelő gyalogost. Ha meghal, gondatlanemberölés.
    A fórumokon meg egyre terjed, hogy tudja az oltott, hogy covidos lett, de ő fékezés nélkül tarol az oltatlanok között.
    Míg nem kötelező az oltás, addig az lenne a minimum, hogy aki beteg, oltott vagy oltatlan, karanténba megy.

  39. Látom kezd elgurulni a gyógyszer egyeseknél. Nem kedves Gyarmathy, nem rád gondolok…☺
    Csak hogy vázoljam az elejétől fogva az egészet…
    Elindult kínából a járvány…a fősodratú média semmit sem közölt velünk. Láthattuk a különféle videómegosztókon, hogy nagy lehet a baj. Emberek ugráltak ki az emeletről, vasajtókkal barikádozták el a covidosokat, gőzerővel permeteztek fertőtlenítőt az utakon, sorra estek össze az emberek…meg hasonló.
    A who szerint nincs ok az aggodalomra és ugye nem szabad korlátozni a beutazást kínából.
    Ezek után szép lassan szétterjedt a vírus. Jött az első hullám…boldog boldogtalan maszkban élte az életét, mert akkor az volt az egyetlen hatásos védekezés. 95%-ban megvéd a maszk…dupla maszk…távolságtartás…kézfertőtlenítés. Akin nem volt maszk azt elküldjük az édes anyukájába!

    Aztán tavaly nyárra jött az örömhír, hogy megvan az oltás. Cirka 180nap alatt megcsinálták…le a kalappal előttük.
    Ha emlékszünk, akkor az első oltott ápolónő élőben esett össze, amit azzal magyaráztak, hogy ő ilyen ájulós fajta.☺ Egész amerikában nem találtak egy erre alkalmas nővért, aki a két lábán tud kimenni az oltás után. No mindegy is.
    Aztán jöttek a videók sorban, amikor a kedves politikusokat, sztárocskákat oltották…visszahajlós fecskendő, rugós fecskendő…élőben!?
    Közben a vírust is feldémonizálták rendesen…odáig fajult a dolog, hogy bábukat is újjá kellett éleszteni, viledás mosószivaccsal defibrilláltak, ide oda tologatták a „betegeket” a hordágyon a statiszták. Láthattunk egy amerikai járványkórház mindennapi életét, ami mellesleg olasz volt…asszem Bermago kórháza.
    Tehát ment a terelés az oltás felé….
    Elkezdődött az eüs dolgozók oltása…mivel van ismerős szép számmal a szektorban, testközelből láttam, hogy az oltás után többen kidőltek pár napra.
    Jeleztem is a fórumon, amit Tibor bá’ azzal summázott, hogy oltásellenes vagyok, tehát hazudok, vagy pszichoszomatikus tünetek voltak.
    Ismét eltelt pár hónap és megfejetették, hogy az oltásreakció természetes dolog, nem kell félni tőle, sőt…minél nagyobb a gebasz, annál jobb! Ezt az ázsiába szakadtam „zsolt doktor” mantrázta.
    Megint eltelt egy kis idő….jöttek az oltásszövődmények…szívizomgyulladás, szívburokgyulladás, nehéz légzés, szabálytalan szívverés, stb…
    De még mindig megéri oltani, mert ezek agyon ritkán fordulnak elő.
    Akkoriban mi is ment a médiában? Minden oltás hatásos és biztonságos…az oltás életet ment…beoltottam magam érted is…az oltás működik, magyarország működik….az oltás megvéd a fertőzéstől.
    Pár hónapra rá benyögték, hogy bár az oltás működik, de az idő múlásával csökken a hatékonysága…szóval az oltott is elkaphatja a vírust, de frankón megvéd a súlyos lefolyástól és a haláltól….kicsivel később már hozzátették, hogy nagy eséllyel véd meg….kicsivel később hogy gyakorlatilag már csak a 3.oltás véd meg a haláltól.
    Most meg mit olvasok?…hogy 3 pfizer megvéd az omikrontól!☺
    Mi ez, ha nem kísérlet?
    A sztárvirológusok baromságaitól nem is akarok beszélni, mert az mégegyszer ennyi lenne…☺
    Kb ez történt az elmúlt 2 évben…és lehülyéztek, hogy nem nézem jó szemmel az „orvostudományt”? Persze hogy nem!…mivel a politika a tudomány felett csücsül.?
    Persze megértelek titeket….ha én is be lennék oltva én sem szívesen olvasnék a „másik oldal konteóiból”.
    És mégegy….soha nem kívántam olyat, amit itt egyik másik „oltástálib”(loptam a kifejezést, mert egyesekre igaz) kívánt a be nem oltottaknak. Soha nem gerjedtem arra, hogy egy oltott beteg lett, vagy meghalt….mert szánalmas.

    Beteg lett ez a világ…ill. mindíg is az volt, de most felszínre jött a sok szar.
    És értetek oltsam be magam? Hát nem…nagyon nem!

  40. Valaki:
    A világért, be ne oltasd magad! Szavaidból az érződik, amit korábban Kóbor és Csollány is mondottak… Badarság az is, hogy ők a koronavírus áldozatai lennének, egyszerûen így volt nekik megírva.

    András:
    Ha csak ez a baj! Hamarosan kötelező lesz, s akkor megnyugodhatsz és jófiúként alávetheted magad, mint a többi vakcina esetében. 🙂

  41. 40
    Szerintem nem lesz effektív kötelező (nem fognak börtönbe zárni) csak erősen ajánlott különböző oltakozási kedvcsinálókkal megfűszerezve :)) Ha büntetnek akkor kifizetem. Ha a munkahelyen követelik akkor abbahagyom a munkát. Ez lesz a legkisebb probléma rövid időn belül. Ha mégis 5 gorilla lefog s úgy adják be akkor ez van, nem tudok ellene tenni semmit.

  42. Valaki: A Covid osztályon dolgozó kardiologus szakorvos rokonom mondja az ilyenekre: Egy napra bemehetnének önkénteskedni védőfelszerelés nélkül a Covid osztályra, mert úgysincs vírus, meg oltás sem kell.

  43. 40 Horváth Csongor.

    ’84-ben,szakmunkásképző 2.osztály elején,tehát úgy október elején a harmadik óra után letereltek minket egy földszinti terembe,ahol négy osztályt leoltottak VALAMIVEL,a mai napig NEM tudom mivel.

    SE REGISZTRÁCIÓ,SE OLTÁSI KÖNYV.

    Azóta morcos vagyok az ilyesmire.

    Nem kortárs zene,lehet nem is ez a mondanivalója,de ez ugrik be a mai megosztódásból.

    https://www.youtube.com/watch?v=nN9DaTXV0b0

    Ez lehet hogy hülyeség,vagy csak hülyéskedés.

  44. Csongor.
    Hidd el, eszemben sincs.?
    Ha meg kötelező lesz, akkor egy ideig neked sem kell menned tanítani, mert könnyen olyan lehet a helyzet, mint Hollandiában….

    Dolfin
    Ki mondta, hogy nincs vírus?

  45. – Gyarmathy – Ha vennéd a fáradságot, és hajlandó lennél elolvasni ezt: https://www.antalffy-tibor.hu/3706-betekintes#comment-309724 – akkor, valószínűleg néhány dologban valószínűleg megváltozna a véleményed.
    – Valaki – Te meg a ló másik felére pottyantál: bevettél sok kamut – pl: „visszahajlós fecskendő, rugós fecskendő”

  46. Valaki: teljesen jogos, amit mondasz. Egy kérdés: ha te lettél volna a döntéshozó, és annyi információd lett volna, mint neki, te hogyan csináltad volna? Tegyük fel, hogy veszélyes a vírus, te hogyan csináltad volna?

  47. Megint úgy tesznek sokan, mintha kizárólag „kisérleti” mRNS vakcinákkal lehetne oltakozni. Lehetséges, hogy a jövőben így lesz, de jelenleg lehet választani hagyományosat is, meg vektorosat is. Szóval nagy bullshit ez a „kísérleti vakcina hány embert ölt meg” szöveg. Túl kellett volna már rég lépni ezen.

  48. Re:46
    Lemaradtál egy repi anyaggal, klasszikus Covid vakcina(Sinopharm) nincs magyar forgalomban, mert kivonták. 😉

  49. Nem tökéletes a hasonlat, de én a dohányzással látok párhuzamokat. Felesleges megpróbálni lebeszélni az erős dohányost, viszont a szenvedélyét célszerűen korlátozza az állam a nem dohányzók védelmében. Ne legyen kötelező az oltás (nekem megvan a 3., de másra nem tukmálom) viszont aki nem kér belőle, az viselje a következményeit. Az oltástagadók érveit meg kb. odasorolom, ahova a dohányzás előnyeiről győzködőéket.

  50. 39. Valaki

    Teljes mértékben egyetértek, nagyon jól jellemeztek az utóbbi 2 év logikai bukfenceit és hazugságait.

    A legújabb poén Boris Johnson 3. oltás-felvételének élő közvetítése a Sky News által. A nő végigkommenteli a 2 perces videót mint egy Forma 1-es közvetítést, aztán a szúrás pillanata meg ki lett vágva. Pedig a közvetítés élő volt és a Boris karját itt legalább olyan szögből mutatták, hogy nem lehetne elsumákolni az oltás tényét.

    Megnéztem ugyanezt a pillanatot más felvételekről, ahol már a szúrás pillanatát is rögzítették, csak olyan szögből, hogy abból még véletlen se látszódjon, hogy megtörtént. Igaz lehetne a fecskendőben akár placebó is, de az csak feltételezés, az viszont tény hogy nagyon nem akarják láttatni az aktust. 😀

    Ez is egy újabb egyértelmű kamu a többszáz másik mellett és sokan még mindig nem érzi senki ennek a súlyát.

  51. Sok felesleges duma,győzkōdés,indulatok.
    Vírus van,halálozás van csak nem abban a
    formában,és menyiségben ahogy a hatalom előadja.Speciel én is átestem a covidon,,elég
    rendesen elintézett,tüdōgyuszi,kórházi keze
    lés,legyengülés,poszkovid tünetek.Ennek
    ellenére amit itt a társadalommal mùvelnek
    az már nem a vírusról szól.Új világrend van
    kialakulóban,amely másfajta ember tipust
    kíván,most van a szelektálás.Ja még az oltás
    ról csak annyit,több ismerōsōm is kétszer-
    háromszor oltott és egészen alacsony az
    antitestjük,míg pl.nekem vagy a családom
    többi tagjának egèszen magas.Az elōbbiek
    mehetnek amerre akarnak,mi meg korlátozva vagyunk és csak négy honapig
    èrvènyes a vèdettségi.Logice?

  52. Nándi:
    Ha ennyien félnek a szuritól, mi lenne, ha meg is mutatnák a kritikus pillanatot?! 🙂
    A youtube-on megnézheted „a szigorúan csak erős idegzetűeknek szánt momentumot” is, de előtte bankkártyás azonosítással meg kell erősítened, hogy elmúltál 18. 🙂 🙂
    ———————————————————
    Egyébként sztem. lenne egy egyszerű megoldás: Az oltástagadókkal alá kellene iratni egy nyilatkozatot, hogy amennyiben covid megbetegedéssel kapcsolatban a közegészségügynek kiadása keletkezik ellátásukból adódóan, azt saját költségen ki kell fizetniük. Probléma letudva… Ebben a formában maximálisan elfogadnám, hogy bárki szabadon döntést hozzon a saját sorsáról. Ugyanez a helyzet a káros szenvedélyekkel is (pl. még a mai dohányárak sem fedezik a későbbi ellátások költségeit, ráadásul azt nem is oda forgatják vissza).
    S korábban megmondtam, ha Orbán az adóvisszatérítést nem a családokhoz, hanem az oltáshoz kötötte volna, nagyjából ugyanakkora bevételkiesés mellett Mo-n nem lenne oltatlan dolgozó ember. Csak egy ésszerű határt kellett volna húzni, hogy ne kizárólag a jómódúak nyerészkedjenek mindenen…

  53. 54 – Horváth Csongor:
    Az oltatlannak ugyanúgy jár a kezelés ingyen a te, az én meg a mindenki által befizetett EÜ hozzájárulásból. Akárcsak ahogy a visszaeső gyorshajtó se fizet extra adót, mégis megkapja a sürgősségi ellátást baleset esetén. Aki naponta telezabálja magát se fizet extra adót a túlevés okozta 10 féle megbetegedés miatt. Ha nem konveniál a dolog akkor vezessük ki ezt a rendszert meg fizessen mindenki mindenért annak függvényében hogy ki milyen életmódot folytat. Ja meg fizessen mindenki az oltásért is meg a tesztekért is meg minden költséget amibe az egész cirkusz kerül. Megjegyzem hogy masszív nettó befizető vagyok, eddig csak igazolások kellettek onnan, egyszer sebet kellett összevarrni meg asszem mikor születtem is az állam fizette a költségeket s annyi meg mittudomén mennyibe kerültek az oltások amiket erőszakkal beadtak.

  54. 54 Horváth Csongor: akkor a cigisekkel is alá kell íratni, hogy tüdőrák esetén nem kezelik őket? Persze ettől nyugodtan fizessék a hozzájárulást, mert az jól jön a rendszernek…

  55. 51 Nándi
    Jó, jó, hogy összeesküvés hívő vagy, de azért ne tedd magadnak ilyen alacsonyra a mércét, ezekkel az állítólagosan eljátszott oltásokkal.
    Ez azon a szintem mozog, mint a csipekkel oltás, vagy amit most olvastam valahol, hogy egy házaspár mondta, ezt a vakcinát eredetileg számítógép vírusok ellen fejlesztették, aztán átállították a koronára.
    Azt sem felejtem el, hogy az oltások kezdetekor a youtube-on nyomatták a közeli felvételeket, hogy lám, nem is tű van a fecskendő végén, csak a védőkupak, míg ki nem derült, hogy ez a „kupak” a tű csatlakozó eleme a fecskendőhöz. De addig a hívők diadallal osztogatták ezt a hülyeséget.
    Vannak ennél jóval kifinomultabb elméletek a csalások módjára, ne nézd már olyan hülyének a politikusokat, hogy ilyen triviálisan hagynák lebuktatni magukat, ha már egyszer csalni akarnának.

  56. 58. hubab

    Az összeesküvés hívő az lenne, ha bizonyíték nélkül rávágnám, hogy biztos vitaminkoktélt kapott. Ehelyett azt kritizáltam, hogy egy olyan közvetítés alatt vágták meg meg a videót, ahol a legjobban látszódna a szúrás.

    „Vannak ennél jóval kifinomultabb elméletek a csalások módjára, ne nézd már olyan hülyének a politikusokat, hogy ilyen triviálisan hagynák lebuktatni magukat, ha már egyszer csalni akarnának.”

    Pont a mai poszthoz írtam Ursula von der Leyen érdekeltségéről a férje által az oltásbizniszben, és miért tolja azt ennzire erőszakosan. Ez már kevésbé triviális, de attól még létezik.

    55. Csongor

    Az ötlet jó lenne, de akkor vegyük bele a dohányosokat, alkeszeket, gyógyszer- és drogfüggőket, gyorshajtókat, cukorbetegeket, veseelégtelenségben szenvedőket, extrém sportot űzőket, a mozgásszegény életmódot folytatókat stb. 🙂

  57. Nézd a kis devizahitelesek, hogy beindultak! 🙂
    Én ezt egyszerűen élősködésnek hívom, s nagy a felkiáltás, amikor erre rávilágítanak. Hát az jár! Meg a szátok, feleslegesen… 🙂

    Nándi:
    Igen, ki lehetne terjeszteni.
    Az extra kockázat vállalása, extra nyereséget, de extra veszteséget is eredményezhet. Kvázi olyan, mintha nem lenne biztosítása. Felőlem meg is büntethetik őket, pl. fizessenek extra hozzájárulást cserébe, ugyanott vagyunk. Csak így az is fizetné, akinél szerencsésen nem üt be a ménkű.

  58. 38 „Míg nem kötelező az oltás, addig az lenne a minimum, hogy aki beteg, oltott vagy oltatlan, karanténba megy.”

    Szerintem ez kötelező oltás esetén is így kéne legyen.
    Sajnos a magyar járványügy a napi sokezres megbetegedésszám mellett nem képes kezelni a karanténok elrendelését, a hatóságoknak meg pláne nincs kapacitása ellenőrizni a karantén betartását…

    49: Nem vonták ki a Sinopharmot, lehet kérni akár 1.-2., akár booster oltásnak továbbra is. Más kérdés, hogy kb senkinek nem kell már mióta a nyugati vakcinák is bőségesen rendelkezésre állnak, és ismert hogy gyengébb a hatásossága.
    Sinopharm több mint 5 millió adag lett leszállítva, de csak kb 2 millió adagot adtak be belőle. Az lehet, hogy hamarosan lejár, és mehet a kukába, pedig ezt vették a legdrágábban Viktor fürkészei meg po(r)tyázói.

    A Sputnik-V az, amiből már nincs készlet, abból 2 millió adagot szállítottak le, és az utolsó 200 000 adagot épp nem rég kellett kukázni, mert ránk romlott.

  59. 58 „Azt sem felejtem el, hogy az oltások kezdetekor a youtube-on nyomatták a közeli felvételeket, hogy lám, nem is tű van a fecskendő végén, csak a védőkupak, míg ki nem derült, hogy ez a “kupak” a tű csatlakozó eleme a fecskendőhöz. De addig a hívők diadallal osztogatták ezt a hülyeséget.”

    „Valaki” még ma is terjeszti az ilyen tévhiteit…
    „Aztán jöttek a videók sorban, amikor a kedves politikusokat, sztárocskákat oltották…visszahajlós fecskendő, rugós fecskendő…élőben!”

    Nem a fecskendő a visszahajló, hanem egy védőkupakot lehet ráhajtani a tűre, hogy az ne álljon bele senkibe miután már használták az eszközt…
    A visszahúzható tűnek is az az értelme, hogy a felszívott anyag beinjekciózása _után_ a fecskendő belsejébe húzza a tűt, hogy ne bökjön meg véletlenül valakit az elhasznált fecskendő.

  60. 49 dajtás
    Tényleg visszavonták a sinopharmot?
    Hirtelen rákeresve nem találtam forrást. Tudnál egy linkkel segíteni?
    Előre is köszönöm.

  61. 60-Horváth Csongor:
    Nem tudom ki mekkora devizahiteles meg hogy mért lenne releváns. Beindulni pedig a motor szokott. Mindenki egyénileg dönti el hogy mi felesleges számára meg mi nem de ha már elolvastad akkor az én szempontom szerint nem volt felesleges. Én ha valamit fizetek de szinte soha nem használtam még, az élősködés e vagy nettó hozzájárulás ? A kockázatelemzés az pedig hosszú évek alatt összegyűjtött mintavétellel válik relevánssá. A cigaretta mikor megjelent, mekkora kockázati faktorral rendelkezett , és most mekkorával ?

  62. András:
    És mi az oka annak, hogy a kockázati faktor megváltozott?!
    Gondolkodj! 🙂

  63. 63: Dehogy.
    https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-25
    2021. november 24. – 14:39
    „A most zajló Oltási akcióhéten a kórházi oltópontokon és a hozzájuk kapcsolt internetes időpontfoglalóban továbbra öt vakcina érhető el: Pfizer, Sinopharm, Moderna, AstraZeneca, és Janssen.”
    Ha nagyon érdekel itt még azt is megnézheted melyik héten hol tartott a felhasználásuk:
    https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#distribution-tab
    Vaccination.YearWeek: Doses administered (cumulative)
    2021-W40 2 129 673
    2021-W41 2 134 168
    2021-W42 2 138 356
    2021-W43 2 142 489
    2021-W44 2 147 493
    2021-W45 2 153 828
    2021-W46 2 160 969
    2021-W47 2 185 869
    2021-W48 2 201 474
    látható, hogy azért az oltási akcióhetek ennek a felhasználásában is hozott emelkedést, de még ilyen tempóban se fog az életbe se elfogyni a még raktáron lévő 3 millió adag…

  64. Ez a Sinopharm is milyen dolog,,

    – 60 éven felül nem ajánlott,de leoltottak sokakat
    – Nem termel elég antitestet
    – Uniós utazásnál egy negyediket is kell oltani ebből

    Én is olvastam hogy nem szereznek be többet
    de a NEMZETY oltóanyaggyár ezt gyártja majd a Szputnyikkal együtt ,de előtte kilépunk az EUs beszerzésből , ja mégsem mert a Pfizerről hiány lesz,mert most jönnek a kölykök stb

    Abszolút zűrzavar.

    Tegnap a maszk hatékonyságáról olvastam .
    Nem tudom igaz-e,de Orbán szerint biztos nem.És amit a főnök mond az meg van mondva.

    https://index.hu/kulfold/2021/12/08/koronavirus-a-vilagban-jarvany-pandemia-omikron-varians-szupermutans-oltas-vakcina-hirosszefoglalo-percrol-percre/ot-perc-alatt-szinte-biztos-a-fertozes-maszk-nelkul/

  65. Re:56
    Én is megnéztem, valóban így van.
    Nyár végén volt arról szó, hogy kivonják a forgalomból, de ezek szerint maradt, és ad alternatívát a mRNS oltásról parázóknak a kormány(ha még a régi gyöngített vírusok vannak benne).

  66. 69.dajtás: Ne aggódj, semmi baj veled, hitelességed a régi. 🙂
    Számomra nagyobb veszteség, hogy akinek politikai elemzését idáig megfontolva olvastam, mit hall bele az IMF vezető szavaiba. Pedig ha az lenne a közlés tartalma, szerintem nem nekünk és nem a YouTube-on szólna.

    Ja és egyelőre nincs új csont, velem kell beérmetek.

  67. Üdvözletem

    Minden oltással kapcsolatos zürzavar abból adódik, hogy a politikusok épp mit hogyan tálalnak a közvélemény felé.

    Mindenki tudja, hogy van olyan, hogy kötelező védőoltás. Gondolom ez tiszta sor, és az is tiszta, hogy az a szülő, aki gyermekkori kötelező oltások ellen van, annak ellenére, hogy neki is beadták, attól a gyermekvédelem elveheti a gyereket.

    Nem kötelező beoltatnod magad, de ha esetleg a munkáltatód előírja, akkor ne csodálkozz, ha egy pillanat alatt kirúgnak. Mehetsz perre, akár strazburgig, de akkor sem fogsz pert nyerni. Meg ugye miből, hisz nem lesz munkád, a tartalékaid meg nem tartanak ki egy életen át, főleg ha családod van.

    Marad a nyílt lázongás? Esetleg más vétlenek autóit fogod gyújtogatni elmebeteg dühödet kifejezve? Kockakövekkel dobálod majd a rendőröket, akik a nyugodt törvénytisztelő állampolgárok vagyontárgyait igyekszik megvédeni tőled?

    Akkor végül is ki a hülye?

  68. Dr Jerome Kim, az International Vaccine Institute (IVI) főigazgatója, a vakcinák értékelésének és fejlesztésének nemzetközi szakértője. Hosszú tudományos tapasztalattal rendelkezik az alapkutatásoktól a fejlett klinikai fejlesztésekig. Ma a jelen helyzetről és az Omikron utáni jövőről beszél.

  69. 71. Most aztán megmondtad a tutit…Élj úgy továbbra is, mint egy birka akit vezetnek.

  70. 73.
    Engem nem vezet senki. Nem szavaztam egyik pártra sem 18 éves korom óta, (most leszek 42) csak azért, hogy ne a másik párt nyerjen,mivel az nem demokrácia, hanem kényszer. De az oltás nem politikai irányzat, hanem társadalmi kötelezettség, illetve emberi kötelesség esetleg a nem oltottak javára is.

  71. 68: Egyáltalán nem olyan zavaros ez a hagyományos vakcina dolog, csak annak a kurva politikának megint bele kellett szólni.

    „– 60 éven felül nem ajánlott,de leoltottak sokakat”

    Igen idősebbeknél nem mindig váltja ki a megfelelő immunválaszt, de akkor nem volt más. Bőven pluszosan jött ki a hatás-kockázat mutató.
    Persze örökélet kupont nem lehetett nyerni vele, cserébe kb. lőfütty volt a mellékhatása, ami ugye nem annyira mellékes az idősebbeknél.

    „– Nem termel elég antitestet”

    A wuhani törzs tüskefehérjéjére (ami már rég megváltozott) ? Annyit valóban nem, mint a tüskefehérjét termelő vakcinák. Viszont cserébe a vírus összes antigénje ellen „termel”.

    „– Uniós utazásnál egy negyediket is kell oltani ebből”

    Egyre több helyen elfogadják (legutóbb Anglia) de ez tisztán politika, semmi köze a hatásossághoz.

  72. 75. Hegel,

    „Igen idősebbeknél nem mindig váltja ki a megfelelő immunválaszt, de akkor nem volt más. Bőven pluszosan jött ki a hatás-kockázat mutató.”

    Nagy szart nem volt más. Már úton voltak a nyugati vakcinák, csak azokból nem lehetett volna lopni huszonvalahány ezer milliót.

    „Bőven pluszosan jött ki a hatás-kockázat mutató”

    Nagy szart. Sem anyagilag sem egészségügyileg nem érte meg. Talán ha a fiatalokat oltják vele, akkor megérte volna, ha már megvették, de így hogy valami 600-700 ezer időset is beoltottak, majd nem kaptak nyugati vakcinát hónapokig (csak később kiharcolták úgy augusztus közepére) de a nyugati vakcinákból is a legtöbbjük máig csak egyet kapott, így aztán rohadtul nem érte meg. Most sokan közülük intenzíven vannak vagy már a temetőben. Pedig ennek nem kellett volna így lennie.

  73. 74. Tehát ott tartunk, hogy egy kísérleti vakcina társadalmi kötelezettség, mitöbb emberi kötelesség.

    Ahha, értem 😀

    Ha ez a vakcina olyan jó lenne és beváltotta volna azt amit vártak tőle, akkor valószínűleg sokkal többen beoltatták volna magukat. Csakhát nem ez történt ugye. Hozzátéve mindehhez olyan furcsaságokat, hogy nem látni a végét…Már a 4. oltásról beszélnek és majd jön a többi is szépen sorban.
    Másrészt mikor év elején elkezdtek oltani, szó nem volt arról, hogy kötelezővé teszik…Aztán ez szépen lassan beszivárgott.

    Ha valaki mindehhez kézfeltartva asszisztál vagy esetlegesen még egyet is ért ezzel az egésszel, annak gratulálok, de előbb utóbb fel kellene ébredni.

  74. 76: Engedelmeddel, amit írsz, az egyszerűen nem igaz. Sem időben sem térben. De semmi kedvem az érzelmeidről vitatkozni.

  75. 78.
    Pontosan követtem végig mindent idős szüleim okán főleg, hogy ők ne legyenek átvágva és nem is lettek.
    A hozzászólásaim visszakövethetőek, úgyhogy felesleges megpróbálni engem itt meghazudtolni.

    Olvasgasd az fészbúkon az idős emberek néhány hónappal ezelőtti hozzászólásait is, hogy hogyan aggódtak, amikor rájöttek, hogy zsarolással rávették őket a kínaira, aztán sorozatos nulla antitestet mértek, miközben orbán kizárta, hogy kaphatnak nyugati vakcinát. Végigkövettem a küzdelmüket. Kit akarsz megvezetni?

    Itt érdemes olvasgatni, akit érdekel: https://www.facebook.com/groups/221394242681219

  76. 78. Pontosan követtem végig mindent idős szüleim okán főleg, hogy ők ne legyenek átvágva és nem is lettek. A hozzászólásaim visszakövethetőek, úgyhogy felesleges megpróbálni engem itt meghazudtolni. Olvasgasd az fészbúkon az idős emberek néhány hónappal ezelőtti hozzászólásait is, hogy hogyan aggódtak, amikor rájöttek, hogy zsarolással rávették őket a kínaira, aztán sorozatos nulla antitestet mértek, miközben orbán kizárta, hogy kaphatnak nyugati vakcinát. Végigkövettem a küzdelmüket. Kit akarsz megvezetni?

    Pl itt érdemes olvasgatni, akit érdekel: https://www.facebook.com/groups/221394242681219

  77. 79: Egyrészt nem olvasok fészbukot (javaslom te se tedd, ha nem akarsz agyhúgykövet kapni), másrészt pontosan tudom, hogy hogy paráztatták az öregeket az antitest szintekkel. Szerencsére épp akkoriban, amikor lecsengett a járvány. Az egész egy nagy bullshit volt. Azt hittem ez már mára nagyjából kiderült (lehet, hogy fészbukon kimaradt).

  78. 80.
    Tényleg? Független laborok pénzért megcsinálták a vizsgálatokat és hamis papírokat adtak ki? Hazudtak az öregeknek meg a fiatalabb megrendelőiknek?

    Ki vagy te Hegel? Nem emlékszem rád korábbról.

    El tudom dönteni, hogy mit érdemes olvasni hidd el.

  79. 81: Az a WHO, ami bármit mondott a járvánnyal kapcsolatban, kb. mindennek az ellenkezője jött be ? Maszkviselés, utazás, stb?
    A WHO járatta le először le magát. De ez még a delta előtt volt. Mielőtt kiderült, hogy a többi vakcina se ér lóf@szt se 4-6 hónap után, legalábbis antitestek szintjén.

  80. 80: Nyilván nem hazudtak a laborok (bár azért voltak pontatlanságok). Azok hazudtak, akik azt próbálták sugallni, hogy csakis az antitestszinten múlik a covid elleni védelem. Ez még a mutációk előtt sem volt így, utána meg pláne nem. Több virológus, vizsgálat próbálta ezt a tévhitet eloszlatni, úgy látszik nem voltak elég hangosak.
    Ki vagyok? Eléggé. XD. Főként a galambsakktól. Maradok 10telettel, majdnem read only.

  81. 85.
    Tudod amikor júliusban toporzékoltak a szinofarmos idősek, hogy nincs antitest, itt állunk védtelenül, akkor Merkely hazudta ezt, amit itt előadtál.

    Aztán egyszercsak megszólalt Erdei Anna immunológus, (az MTA főtitkárhelyettese, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézet tanszékvezető egyetemi tanára, az ELTE Biológiai Doktori Iskola vezetője, az Innsbrucki Egyetem címzetes egyetemi tanára, az Oxfordi Egyetem vendégkutatója) és azt mondta, hogy akinek nincs antitestje, az nem is védett.

    https://hvg.hu/tudomany/20210714_erdei_anna_immonologus_ellenanyag_vedettseg

    Ez július közepe körül volt. És akkor meghátrált orbán és hamarosan lett nyugati vakcina a szinopharmos időseknek.

    Én sakkozok egy buta galambbal vagy egy koszos trollal.

  82. 83. ötlet,

    Pontosan így van és igaza lett a WHO-nak a szinopharm oltással kapcsolatban is.

    Meg a tesztelésben is hallgatni kellett volna rá orbánéknak.

    Emlékszem a WHO igazgató rövid és egyértelmű ajánlására: ” Test, test, test”

    Erre sem hallgatott a gyilkos kormány.

    A hasonló népességű Ausztriában elvégzett tesztek száma 114 millió, covid halál 13 011
    Ugyenez Orbániában. TEsztek száma összesen: 8,7 millió (13-szor kevesebb, mint Ausztriában). Covid halál: 36 263

  83. Igen. A kormány politikát csinált az oltásból. Kelet vakcinákkal oltott, hogy papíron meglegyen az átoltottsági ráta. Még egyszer leírom PAPÍRON. Majd ilyen hazug sallang mellett eb meccset rendeztünk teltházzal a Puskásban. Ennek ellenére rengeteg fideszhívő van, amit én egész egyszerűen nem tudok megérteni. Folyamatosan buknak le államellenes bűncselekménnyel, még is issza szavait eme politikusnak egy bizonyos réteg. Miért?
    Az előző választásokat is a nem itthon szavazók miatt nyerte meg, hanem a hirtelen felduzzasztott magyarság miatt, akik nem itt élnek, nem itt fizetnek adót. 8.9 millió helyett hirtelen 12 millió magyar lett. A 8.9 millióból leszavazott max hatvan százalék, a fennmaradó hárommillióból meg nyolcvan. Nagyjából a felvidék meg erdélyi magyarok szavazataival nyert Orbán két harmaddal. Szerintem az szavazhat, aki itt él, itt dolgozik, és ide fizeti a járulékokat.

  84. Az Emirátusokban szinte csak Sinopharm-al oltottak és jobb adataik vannak mint Izraelnek. A WHO azóta engedélyezte és körbenyalta a Sinot. Az EU-n kívül szinte mindenhol megkapta az engedélyeket. Az immunológusok nyilatkozgattak, aztán meg kb. az ellenkezőjét. Főleg amikor kiderült, hogy a két sinora nyomott pfizer boost több antitestet produkál, mint 3 pfizer. Megjegyzem, hogy a drámai hatás kedvéért rendszeresen keverték a Sinovac-kal, amikor szarozni kellett. Nincs új a nap alatt.
    https://index.hu/belfold/2021/11/27/kariko-katalin-boldogkoi-zsolt-rusvai-miklos-szupermutans-del-afrika-pfizer-biontech-vakcina-koronavirus-jarvany-oltas/

  85. Az Emirátusoknak az oltások előtt is (sőt pláne akkor) sokkal jobb adatai voltak Izraelnél. Nagy valószínűséggel máshogy jelentik az adataikat, de az ország geográfiai helyzete, népsűrűsége, idősek kisebb aránya is hozzájárulhat a különbségekhez.

    „Főleg amikor kiderült, hogy a két sinora nyomott pfizer boost több antitestet produkál, mint 3 pfizer. ”
    Erről valami forrást tudsz mutatni?
    Ha így lenne, akkor vajon Dubajban (Emirátusok!) miért adnak a Sinopharmmal vagy Sinovac-kal oltottaknak _KÉT ADAG_ Pfizert boosterként (kb úgy oltják őket újra, mintha oltatlanok lennének), miközben a többi vakcinával oltottaknak csak egy adag boostert adnak?
    https://gulfnews.com/living-in-uae/health/you-can-get-two-pfizer-shots-after-two-sinopharm-doses—dha-announces-guidelines-for-covid-19-booster-shot-1.1638270533528

  86. Hát, ha valakiknek jobb a statisztikájuk, mint Izraelnek, annak csak gratulálni tudok.
    Az utóbbi négy nap alatt volt összesen egy halálesetük.
    De szeretnénk mi ott tartani…
    De én most főleg Dél-Afrikára figyelek az omikron miatt.
    A fertőzési ráta nagyon meredeken emelkedik, sokkal meredekebben, mint az eddigi variánsoknál, viszont a halálos áldozatok száma egyenlőre ezt nem tükrözi, az elég alacsony.
    De tudjuk, hogy ez mindig jókora időcsúszással követi a fertőzéseket, úgy, hogy most fog eldőlni rövid időn belül, hogy valóban sokkal békésebb-e, mint a delta…

  87. Azért írtam az előzőt, hogy rávilágítsak arra, hogy mindenki a saját igazát fújja.
    Az elején, mikor rémhírterjesztésnek minősült a vírus túlzott színben való beállítása, mindenki a fosbukkról, vidómegosztókról, telegramos csatornákról szerezte be az infókat. Szidtuk a hivatalos médiát, mert az hazudik.
    Most meg a fősodratú média mondja a frankót, a többi mind „alusapkás laposföldes”.
    Ha valaki a fosbukkos vakcinakárosultak csoportjára hivatkozik, akkor arra legyintünk, viszont Gyarmathy kolléga fosbukkos antitestes oldala telejesen hiteles.
    Személy szerint lövésem sincs, hogy mi folyik itt….nem hiszek egyik oldalnak sem.
    Amit látok, hogy már az elejétől fogva úgy tálalták ezt az egészet, hogy aki vevő az oltásos konteókra, annak számtalan videót, cikket tálaltak….a másik oldalnak meg még többet.
    Fingom nincs, hogy mit okozhat az oltás, mi van benne, működik vagy nem(nem tudhatja senki, hogy az oltás miatt magas e az antitest, vagy egy tünetmentes fertőzés miatt), ahogy azt sem tudom, hogy valójában kikre veszélyes a vírus(ha olyan tudományos cikkekkel bombáznak, hogy a magas emberekre veszélyesebb a vírus, akkor….), mekkora az R-je, mekkora a mortalitása. (Erre nehogy válaszoljon akárki is.)
    Annyit viszont látok, hogy brutálisan feltüzelték mindkét oldalt, a who egy béna kacsa, a szakértők pedig nagyképűen nyilatkoznak mindenfélét…nulla alázattal. Egyet sem hallottam még, hogy azt mondta volna, hogy tévedtem…

    A saját elméletem, hogy a járványra hivatkozva irányítottan bedöntik a gazdságot…ráverik az egészet az oltalanokra és azokra, akik elbliccelték az oltásokat, vagy nem vették fel az aktuális X. oltást. Rávilágítanak a gazdaság gyenge pontjaira(tőzsde, kriptovaluták, fedezet nélküli pénz…)
    És ezek után előállnak egy szélesspektrumú oltással, ami mindentől megvéd,ill egy új gazdaságpolitikával.
    Na ebben az oltásban már benne lesz a chip…a szöveg pedig olyasmi lesz, hogy az embereiség érdekében kell, mert nem hagyhatjuk, hogy ez mégegyszer megtörténjen….
    Én így látom…persze még beszélhetnék arról, hogy rávilágítanak az internet káros hatásairól…dezinformációk, szexuális abberációk térnyerése…
    És máris megérkeztünk egy olyan világba, ahol én nagyon nem érezném jól magam☺…azt is nehezen viselném, hogy nem bagózhatnék(mint újzélandon)…nemhogy azt, hogy még azt is megszabnák, hogy miről mit gondoljak.
    Szóval a cél a totális kontroll…vagy ti elhiszitek, hogy Musk műholdjai(12ezer!) a lefedettség és a stabil net miatt kell?☺

  88. Kedves covid oltás hivök

    * David Malpas, a Világbank elnöke: A Pfizer habozott azokba az országokba menni amelyek nem biztosítanak védelmet a felelősségvállalásra.

    ** Oltottak áljatok…sorba! Burlasz úr a Pfizertől „: „Szükséges a 4. óltásadag is.”

    *** Peron, a fertőző betegségek professzora a következőket mondta a vakcinákról: „Ez egy génterápia. Még mindig a kísérleti a 3.ik fázisában vagyunk, a 4.ik fázist, amikor általában a forgalomba hozatali engedélyt adják, 2022 végén lesz, talán 2023 májusában. Addig teljesen illegális a kötelező óltás!

    **** Forbes: „Igen, az oltás megváltoztatja a DNS-edet”

    ***** „Népességcsökkentést akarunk”: Mit mondott a World Economic Forumon, nem sokkal a Covid-19 kirobbanása előtt? J.Goodall beszéde a videó 28. percétől a 32. percig:…. – Higgyünk és ne féljünk!?!

    Forrás:
    * https://www.bloomberg.com/news/videos/2021-01-06/vaccine-contracts-liability-challenging-manufacturers-world-bank-video?
    ** CNBC, el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/emvoliasmenoi-sti-seira-to-xefoyrni
    *** https://coronavirusquebec.com/professeur-christian-perronne/*
    ****https://twitter.com/forbeshealth/status/1465297024228732928?*
    ***** https://www.youtube.com/watch?v=9XKm0MUIJQs&t=10s *

  89. 94: Ez egy lehetséges forgatókönyv. Plusz még lehetnek ráépült érdekek. Pl. a Big Pharma nagymintás tesztje a jövőbeli génterápiás megoldásokhoz. Egy biztos, nem fogják a pórnép orrára kötni.

  90. Egy az ereje teljèben levő teljesen egèszsèges az èletnèl magànàl nagyobb ember meghalt kovidban .NEM ! EGY 78 ÈVES (Magyarország fèrfi várható àtlagèletkor 2020 ban 76,5 èv )súlyosan BETEG (valamifèle.szívbaja volt) ember elhúnyt a korànak megfelelő èletciklus vègèn .Ez Kóbor Janos valós törtènete. Ja mèg az is hogy .A kovid hisztèriaval voltak kapcsolatban voltak ellenvèlemènyei . Ezt most a kovid hisztèriàs csőcselèk vères zàszlókènt lengeti a Kóbor nèv hiressègèt kihasznàlva . Vegye èszre mindenki. Ne legyèl te is KovIDIÓTA !!!

  91. 85

    Nem,az a WHO akinek Kína legalább két hónapig sunnyogott a vírus meglétéről,akiket be se akart engedni az országba.
    Kiürítették Wuhant, hordták haza a külföldieket,és a nem wuhani kínaiakat,aztán terjedt szépen .
    Így kell ezt.

  92. 93, Valaki

    a jelenlegi polgári célú internet-műhold állomány még csak bizonyos szélessági körök közt biztosítja a megígért sávszélességet.
    Ez is az űrverseny része, hogy mindenkihez, mindenhová, minden technikai eszközhöz eljusson a jel.

  93. Mindenki hozott egy döntést az oltással kapcsolatban és a beérkező információkat a maga szubjektív állapota szerint értelmezi.

    Ma láttam például egy listát egy Covid osztályon fekvőkről, oltási információval ellátva. Mivel nevek is vannak rajta, így nem osztom meg. Legalább a 80% kétszer oltott volt rajta, néhány oltatlan társaságában, alátámasztva azt, amit anyám mesélt.

    Egy oltatlan erre azt fogja mondani, hogy milyen vakcina az, ami kevésbé véd a kórházba kerüléstől, mintha oltatlan lenne?

    Egy oltott pedig azt mondaná, hogy a kétszer oltott már nem oltott. Aki követte a protokollt és felvette a 3. oltást az nem került kórházba. Szóval gyakorlatilag csak „oltatlanok” vannak a kórházban. Esetleg néhányan megjegyezhetnék még, hogy a kétszeri oltás megmentette őket attól, hogy az intenzívre kerüljenek, de ehhez már nagyon vakon kell hinni.

    Szóval parttalan vita ez, de jó olvasgatni itt 😀

  94. 93. Valaki
    Én mindent elhiszek, mindennel és mindenkivel maximálisan elégedett vagyok.
    Ui: +1 like a kommentedre

  95. 99. Kamionos

    A budapesti Váci utcai EÜ központról van szó? Mert az ottani Covid osztályon felvett 36 betegből:

    – 30 oltott
    – 4 oltatlan
    – 2 oltási anamnézise nem ismert

    „Szóval parttalan vita ez, de jó olvasgatni itt”

    Egyet értek, mostantól visszakapcsolok read only üzemmódba. 🙂

  96. Valaki.

    Egyrészt vannak, akik már most vagy régebb óta nem érzik jól magukat. Mondjuk az a nyugdíjas aki havi 45700 forintból „él” vagy kevesebből… Viszont már nem tud lázadni a rendszer ellen, mert vegetál. Az hogy hová tűntek a rokonai? Na az megint egy nagy kérdés. Nem akarok személyeskedni, de azért szar ez az egész világ, mert mi emberek szarok vagyunk.

  97. Nándi, amit leírsz annak súlya van. Követelem a hivatalos bizonyitékokat. Mert most már unom a hülyeséget. Tehát mostantól mindenki büntetőjogi felelőssége tudatában írjon marhaságot. VILÁGOS?

  98. 99: Ez játék a számokkal. A kórház a legjobb hely, ha valaki el akarja kapni a vírust. Ez csak azt bizonyítja, hogy bárki, bármiért bekerül, az nagyrészt elkapja. Protokoll szerint át kell tolni a kovid osztályra. A kórház a kovid előtt is tele volt betegekkel. Az, hogy mi lesz a végkimenetel, az az oltástól, az alapbetegségtől, az általános állapottól és az életkortól függ. Nem olyan nehéz ez.

  99. Jézusom! Írjatok inkább napelemes pályázatot, vagy hegyezzetek zabot!
    Az embernek az élettől megy el a kedve, s mindenhol ez megy… Munkahely, utca, fórumok, család, az eszem megáll.

  100. 104. Dan

    *https://www.facebook.com/groups/407941414040779/permalink/433067111528209/

    Tudom-tudom, faszbukról minden kamu. 😀 De a neked tetsző légből kapott statisztikákhoz is ugyanilyen vehemensen állsz hozzá?

    105, Tibor bá’

    „Mindenki úgy hazudik, hogy az igazolja hitvallását.”

    Pontosan ezt tapasztalom, főleg amikor külön posztot szentelsz annak, hogy az egyik olvasó kórházban dolgozó bizalmas ismerőse szerint az intenzív osztályon kezeltek 100%-a oltatlan. Semmi megkérdőjelezés, vagy részletes forrásmegjelőlés, bemondás alapján tényként kell közölni.

  101. 109. Tibor bá’

    Tudod, Tibor bá’, én még mindig olvasom ezt a blogot, csak már nem tudom, hogy miért.

    Itt sokáig el lett utasítva a Te kifejezéseddel élve a „szajhamédia”, most meg, pláne a vírusügyekben CSAK az onnan származó információk az elfogadottak. Alternatív orvosi portálok, személyes tapasztalatok, Isten őrizz!! (Bárki bizonygathat bármit, csak a „szajhamédiának” hiszünk.).

    Azt nyilván Te is tudod, hogy átlagos háborús állapotoknak megfelelő PROPAGANDA ÉS EGYÚTTAL CENZÚRA van a járvánnyal kapcsolatban. Ha ez nem világos Számodra, ezen sajnos nem áll módomban segíteni. A 78 éves oltatlan Kóbort nyomják, mint egyedi példát, azt viszont, hogy hányan szenvedtek maradandó egészségkárosodást (esetleg haltak is meg) a „vakcinák” miatt, az tiltott és cenzúrával illetett téma. Én úgy látom, hogy az oltottak kb. 10%-a komoly egészségkárosodást szenvedett, persze Te a 90%-os többséghez tartozol, tehát őket leszarod. De ne felejtsük el, hogy a 10%-os oltási komplikáció magasabb, mint a vírus itthoni 3% körüli mortalitási aránya. Másrészt akár 3 oltás után, tudok neveket, akik simán megaltak a vírustól, szintén bizonyára őszintén közlik a mainstream sajtóban, mert az olyan, a kiegyensúlyozott tájékoztatásra törekszik. :sarc

    De nem is a járványról akartam beszélgetni, azt mindenki únja, még én is 43 éves egészséges oltatlanként, aki NAPONTA tömegközlekedésen utazik és munkája jellegéből adódóan rengeteg ügyféllel van napi kapcsolatban és a járvány kezdete óta, lassan 2 éve teljesen egészséges. Sokan leírtak itt már sok más álláspontot, de ezek teljes mértékben süket fülekre találtak Nálad. A témát be is fejezem, csak még előtte két kérdés, mert amiket mostanában írsz (ha még nem épültél le szellemileg teljesen):

    1) Tényleg elhiszed, hogy a „Most a COVID-19 vakcinák 95 százalékos hatásfokkal működnek”, mint írod? (3718) Mert akkor itt a vakhittel szemben tényleg tehetetlen vagyok. A magyar 4. hullám jelenleg PONT AKKORA, mint a 3. (ld. Worldometers hivatalos adatok az esetszámokat és a halálozási számokat is tekintve), pedig 60-61% közötti a teljes oltottsági arány. Esetleg ha jók lennének az oltások, nem kellett volna a számoknak csökkenniük? Legalább egy kicsit? Csak tényleg egy kicsit, mert az oltások elején ilyen fokú oltottságnál már eleve nyájimmunitást ígértek.

    Sokat írtam már, de azt is meg kell osztanom, hogy amit 3720 alatt az „Összeomlásról” írtál, az teljesen valószínűtlen egy helyi (ukrán-orosz) konfliktus esetében. A lokális konfliktusok ugyan begyűrűzhetnek világszintre, de ilyenkor az óvatos emberek már látják előre a dolgokat és az eddigi készüléseik mellé megteszik az utolsó lépéseket, mint ahogyan például anno Vadász is írta Norvégiából. Még a leggyorsabb esetben is (mondjuk, egy EMP-támadás) 5-15 nap van hátra a teljes káoszig.

    Sajnos azt látom Veled kapcsolatban, hogy nem tudsz megbékülni az előbb-utóbb (minél később, kívánom) bekövetkezendő haláloddal, hanem a lenagyobb elégedettséggel az töltene el, ha Veled együtt minden egyes ember (gyerekekkel együtt) elpusztulna, az új generáció Szerinted úgyis menthetetlenül korcs.
    Lelked rajta…
    De ki nevelte fel azt a generációt?
    Nem tudom és nem is érdekel, hogy vannak-e gyerekeid, de ha igen, akkor biztos vagyok benne, hogy a természetedet ismerve szóba sem állnak Veled, és ennek (ha így van), tisztán látszik az oka.

    Nos, eleget írtam, innentől még a reakciók függvényében esetleg 1-2 válasz lesz, aztán „read only”, ha még megéri majd (egyre kevésbé).

    2) A halálozási arányokon, meg ezek árán sem gondolkodtál? (Fiatalok vs. idősek)? A tetanusz fertőzése esetében az átlagos letalitás kb. 40%. A gyermekbénulásnál az arány szintén 25% feletti. Jelenleg Magyarország majdnem dobogós (4. helyezett a Worldometers adatai alapján) a 3.26%-os COVID-pusztulás arányával (mai adat), de az átlagos letalitás (nem krónikus betegek, nem „useless eater”-ek), stb. bőven 1% alatti.

    Ha oltakozásra kényszerítenek mindenkit, akkor sajnos nem lesz, aki kivigye a nyugdíjat, kaját, meg később kimossa alólad, azt, amit ki kell. Csak szólok.

    Kicsit már elegem van az oltástálibokból!

  102. 110 Ex-Berliner
    Ne Magyarországot nézd, itt minden el lett cseszve, amit csak lehetett az oltásokon kívül.
    Nézd a nálunk sokkal jobban átoltott országokat, ahol még a fertőzőbb variánsokhoz köthető egészen magas fertőzésszámokhoz is sokkal alacsonyabb halálozási ráta tartozik, mint a korábbi hullámoknál.
    És egy hasznos stratégiát csak erre lehet alapozni, nem a sajnálatos esetekre…
    De itt a Közép-európai térségben ez reménytelen, olyan mértékű a bizalmatlanság az oltásokkal szemben, aminek ékes példája vagy.
    Aki ilyen szkeptikus, annak számára nem tud olyan kevés ember az oltás következtében károsodni, vagy meghalni, hogy ne tiltakozz az oltások ellen.
    Az igaz, hogy a dolog természeténél fogva minden károsult, és családtagja élő tiltakozó tábla lesz, míg az oltások következtében túléltek még csak tudatában sem lesznek annak, hogy a vakcina mentette meg őket, természetesnek fogják tekinteni…
    A hangnemed meg a bloggazdával szemben kritikán aluli, ha nem haragszol…

  103. 111. hubab

    Ráfér időnként a bloggazdára ez a hangnem, ő is gyakran „szívbaj” nélkül hülyéz le másokat, illetve többször kifejtette, hogy az oltatlanok pusztulását kívánja. Azért fogalmaztam keményebben, mert sokak, akik szintén így tennének vagy már távoztak, vagy a kitiltástól tartva inkább nem írnak semmit.

    Mivel én tudom, hogy az általam írtak úgyis hamarosan ki lesznek moderálva, valamint nem áll szándékomban maradni a blog hozzászólói között, nincs mitől tartanom.

    A témához:
    1) Miként említettem, Magyarországon SEM lenne szabad ennyire sz*roknak lenniük az adatoknak. Az oltottságunk 60.3%, a világátlag 42.7%.
    Számos „nálunknál szerencsésebb fejlődésű országban” hasonló az oltási ráta, pl. említeném az USA 60.5%-át, Monaco 59.4%-át, a csehek velünk szinte megegyező adatát.
    Ezek az országok azért nem a „világ segglyukai”, másrészt pedig a többnyire „etalonként” emlegetett németeknék, briteknél, osztrákoknál, svájciaknál, svédeknél, stb. is 70% alatti az arány (fully vaccinated), ami ANNYIRA azért nem számottevő eltérés hozzánk képest.

    A bizalmatlanság pedig természetes, tekintve a konstans zsarolást, fenyegetést a sajtó/gazdaság/politika részéről, de ami ennél is fontosabb, és amiről SENKI nem ír(hat), hogy az oltottak számottevő része, kb. 10%-a ugyan nem halt meg, de krónikus beteg lett az oltásoktól. Az oltás óta egyfolytában beteg ez a kb. 10%, orvostól orvoshoz járnak, különböző komolyabb betegségekkel, amiket eddig nem tapasztaltak és ezt SOHA SENKI nem fogja bevallani, mert az szakmai öngyilkossággal egyenlő jelenleg, úgyhogy senki ne is kérjen ezzel kapcsolatos linket, mert nincs. És ez elég baj.

    2) Ahogyan írod: „…az oltások következtében túléltek még csak tudatában sem lesznek annak, hogy a vakcina mentette meg őket, természetesnek fogják tekinteni”.
    Ez is egy a sajtó „agymosási” közül.

    NEM TUDJUK, hogy oltás híján ki élt volna túl a megbetegedettek közül, de a sajtó mindenütt azzal van tele, hogy „oltott X” ugyan 2 hétig beteg volt, de az „oltásnak köszönhetően” nem került kórházba, „oltott Y” ugyan kórházba került, de az „oltásnak köszönhetően” legalább nem került intenzívre, az oltott „Z”ugyan intenzívre került, de az „oltásnak köszönhetően” legalább nem halt meg.

    A következő lépcső (és csak félig vagyok szarkasztikus) az lesz, hogy „oltott XYZ” ugyan meghalt, de ha oltatlan lett volna, akkor sokkal többet szenvedett volna, illetve még fájdalmasabban halt volna meg. NEVETSÉGES.

    De oké, ez egy MAGYAR blog, nézze meg mindenki a hivatalosnak mondott statisztikákat. NE csemegézzük ki a statisztikailag a saját álláspontunkat legjobban alátámasztó országokat.

    Bár „csak” 60.3% az oltottság nálunk (szerintem ennek a nem annyira alacsony számnak mutatkoznia illene a járványgörbében), ennek ellenére LÁTSZIK JELENTŐS CSÖKKENÉS a 2. (még nem volt oltás) vagy a 3. (sokkal, de sokkal kevesebben voltak még oltottak) hullámhoz képest? A válasz egyértelmű: NEM.

    Persze ezt is fel lehet fogni AGYMOSOTT módon úgy, hogy ha nem oltakozott volna senki, akkor biztos duplája lett volna a halálozás a mostanihoz képest vagy egyenesen egy szálig ki is haltunk volna itt Magyarországon a 4. hullámban.

    Ezzel be is fejeztem, úgyis ki leszek tiltva, amit nem is bánok.

  104. Lehet e idővel zűrzavar az oltások számának növekedése és az oltások keveredése miatt?
    Vannak akik mRNS, vektor, elölt vírus vakcinával oltatták magukat kétszer v. Johnsonnal egyszer.
    A következő járvány hullámnál már szakmai ajánlások vannak, melyik oltásra kor és betegség függően milyen típusú oltás javasolt.
    De mert nem áll meg az élet és, ha lesznek még covid járványhullámok, akkor újabb és újabb oltás lesz amikor ismét ajánlani kell kinek milyen oltóanyag javasolt.

    A negyedik oltási javaslat a következőképp szól.
    Akik két mRNS-re a vektoralapú vakcinát kaptak azoknak ismét mRNS-t, vagy Johnsont javaslunk. Akiket két elölt vírus vakcinával oltottak, majd egy mRNS-el, azoknak elölt vírus vakcinát javaslunk, ha nem múlt el hatvan éves vagy nem szenved az alább felsorolt betegségek valamelyikében.

    Ötödik oltási javaslat.
    Akik két mRNS-re vektoralapú vakcinát kaptak és erre ismét mRNS-t, azok most elölt vírus vakcinát vagy vektor alapút kérjenek. De akik a két mRNS-re Johnsont kaptak és arra nekik ……

    Hatodik oltási javaslat. Az új világ adatbázis alapján Önnek az MI a következő kötelező vakcinát írja elő amit két héten belül meg kell kapnia.
    Aki elfelejtkezik az oltásról azoktól első körben elvonjuk az utcára lépési engedélyt. Második körben elvonjuk a lélegzéshez való jogot.

    Lehet, hogy eltúloztam.

  105. 113. Károly

    1

    És ismét egy mai adat a változatosság kedvéért az oltásügyben itt KIZÁRÓLAGOSAN elfogadott mainstream (más témakörökben szajhának mondott) médiából:

    „(…) A legtöbb ember, akinél kimutatták az omikron-variáns jelenlétét, be volt oltva a koronavírus ellen – közölte az amerikai járványügyi hivatal (CDC). Kifejtették: a 43 páciens közül 34-en voltak azok, akik mindkét vakcinát megkapták vagy a Johnson and Johnson egydózisú oltóanyagával lettek beoltva.(…)” (Index-hivatkozás CDC-re)

    Persze, „TUDOM”, hogy nem lehetett látni előre (sarc), hogy

    a) Egy 2 évvel ezelőtti variánsra kifejlesztett kísérleti oltásnál ez volt a reálisan várható végeredmény. Hiszen a koronavírusokról nem volt közismert szakmai körökben jó előre, hogy a leggyorsabban mutálódó vírusfajták közé tartoznak.

    b) Immunológia 1×1: Járvány közben nem oltunk, mert ha valami hatékonyan segíti a mutációt, akkor az pontosan ez.
    Ezt az alapigazságot mostanában szinte 100%-osan ignorálja a mainstream propaganda.

    NEM az egészséges oltatlanok fertőznek, bármennyire is ezt a képtelenséget igyekeznek sulykolni a médiában.

    Én oltatlanként NEM voltam COVID-os, és az eszetlen előírások miatt ezt legalább 8 különböző időszakban elvégzett PCR-teszttel is igazoltam, mert muszáj volt.

  106. Ex-Berliner

    Én már – több kitiltás után – rég feladtam, kár a gőzért.

    :))))))))))

  107. 115 – Csak kérdezek:
    Ahhoz képest,hogy „ki vagy tiltva”, elég szépen szórod itt a hazugságokat. Ha érvekkel nem tudtok győzni, akkor azzal jöttök, hogy itt csak az érvényesülhet, aki egyetért velem.

  108. Ex Berliner!
    Létezik olyan személyeskedő hozzászólás, amit nem méltatok válaszra. Ilyen például a tiéd.

    🙁

  109. Ex-Berliner,

    Már beraktam van kétszer azt a táblázatot, mely az EU27 átoltottság/halálozási adatokat mutatja és bizony az derül ki belőle a trend szintjén(tehát vagy egy-két kivétel), hogy minél átoltottabb egy ország, annál kevesebb a halálozás.

    Nincs benne a táblázatban, de jó példa Gibraltár is. 100% átoltottság és két-három havonta hal meg valaki covidban, míg az oltások előtt a covid halálozási lista előkelő helyén szerepelt.

    Azt a kérdést én is feltettem korábban, hogy Magyarország 60% átoltottságnál miért szerepel ilyen rosszul.
    Szerintem ezért,
    1. Szinopharm akció miatt legalább -10 % az átoltságból.
    2. A delta jóval fertőzőbb, mint a tavalyi járványhullámot okozó korokozó.
    3. Jóval fegyelmezettlenebbek az emberek mint egy éve és gyakorlatilag nincsenek járványügyi intézkedések, míg tavaly voltak. (plusz békemenet, vadászati kiállítás, vallásos világkongresszus és hasonlók).

  110. Python,

    Szerintem meg (ha tényleg ECMO-n van már) akkor az esély talán 5%. Bár viszonylag fiatal még az 51 évével, meg lehet, hogy gyorsan találnak neki egy beültethető tüdőt.

  111. Dél-Afrikai adatokból már látszódik, hogy 2-3 hét csúszással a kórházban ápoltak száma is meredeken elkezdett felfutni az Omikron miatt. Persze ott az átlagéletkor kb. 30 év körül van, szóval Európára csak iránymutatóak lehetnek az ottani adatok. Nagyjából 2-3 hét és azt is látni fogjuk, hogy a halálozások száma hogyan alakul az Omikron miatt Dél-Afrikában.

    Fertőzöttek:
    https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?yScale=log&zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=desc&pickerMetric=new_cases_smoothed_per_million&hideControls=true&Metric=Confirmed+cases&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=false&Align+outbreaks=false&country=~ZAF

    Kórházban kezeltek:
    https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?yScale=log&zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&hideControls=true&Metric=Hospital+admissions&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=~ZAF

    Halálozás:
    https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?yScale=log&zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=desc&pickerMetric=new_deaths_per_million&hideControls=true&Metric=Confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=false&Align+outbreaks=false&country=~ZAF

  112. VALAKI !
    Szerintem a chipet csak akkor vetik be ,ha az emberiség mai létszámát az általuk optimálisnak tartott max. 1 tizedére csökkentik .

    Persze csakis” demokratikusan és jogszerűen” . 🙂

  113. 124 Python
    Hát, ez szomorú hír, mert valóban előrevetíti, hogy ez a változat is okoz súlyos megbetegedéseket és halálos áldozatokat, és ráadásul köztük több lesz az áttöréses megbetegedés, mint a korábbiaknál.
    Most már csak azt kell látni, hogy a kórházba kerülők milyen arányban halnak meg, mert ha ez az arány hasonló lesz a korábbiakhoz, akkor még sokkal rosszabb is lehet a helyzet, mint korábban…

  114. “ Igen, Csollány már lóg a szeren…”

    Orvosként viccet csinálsz más szenvedéséből?

    Itt látszik meg a valódi jellem.

    Egy rosszindulatú, aljadék, kártékony ember vagy.

  115. 126: hubab, azt majd 2-3 hét múlva meglátjuk. Egyes mutációk miatt lehetünk talán bizakodóbbak, hogy nem lesz annyira halálos az Omikron mint a Delta mutáció. Aztán januárban már sokkal tisztábban fogunk látni. Egy biztos eddig, hogy kb. 4x fertőzőbb az Omikron mint a Delta. És erőteljesen valószínű, hogy könnyebben töri át a fertőzésen való áteséssel és a védőoltásokkal létrejött antitestes védelmet mint a Delta.

  116. A viruslaborok és a járványügyi szervek megfeszítve vizsgálják az omikront világszerte, és csak a biztos információ tudatában lehet majd egyértelműen kijelenteni, hogy az omikron variáns mire képes a deltához képest. Ha viszont megnézzük az országot, ahol az omikron megjelent és dominánssá vált, nincs okunk bizakodásra: olyan meredek görbét látunk az új esetekben, mint korábban soha.

    Nem nyugodhatunk meg: az első jelek szerint az omikron villámgyorsan le fogja tarolni a világot
    https://www.portfolio.hu/global/20211211/nem-nyugodhatunk-meg-az-elso-jelek-szerint-az-omikron-villamgyorsan-le-fogja-tarolni-a-vilagot-515528

    A koronavírus-járvány 4. hulláma kedvező fordulatot vett, ennek a hétnek a legfontosabb fejleménye a pozitív esetek számának a csökkenése volt. Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője szerint karácsonyra még jobb lehet a helyzet, mint ahogy eddig várható volt. Ez azonban egyrészt nem jelenti azt, hogy a delta hullám teljesen lecsengene, és megszűnne, másrészt hamarosan jön az omikron variáns. Vattay Gábor az új változat kapcsán figyelmeztet: január-februárban újabb járványhullámot indíthat el, ami könnyen lehet, hogy leterheli a kórházakat, de most még lehet ellene védekezni.

    Elementáris erővel törhet be Magyarországra is az omikron – Van egy mentőötlete a szakértőnek
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211211/elementaris-erovel-torhet-be-magyarorszagra-is-az-omikron-van-egy-mentootlete-a-szakertonek-515524

    További korlátozások nélkül januárban jelentős járványhullámot okozhat az omikron-variáns Nagy-Britanniában, írják friss tanulmányukban a London Shcool of Hygiene and Tropical Medicine kutatói, elismerve ugyanakkor, hogy modeljüket még számos bizonytalansági tényező befolyásolhatja. Mindenesetre jelenlegi ismereteik alapján úgy becsülték, hogy április végéig 25-75 ezer halálos áldozata lehet az újabb járványhullámnak, már ha nem tesznek sürgős lépéseket az omikron-variáns terjedésének megelőzésére.

    A nagy átoltottság mellett is komoly járványhullámot okozhat az omikron Nagy-Britanniában
    https://444.hu/2021/12/11/a-nagy-atoltottsag-mellett-is-komoly-jarvanyhullamot-okozhat-az-omikron-nagy-britanniaban

    Fény derült a múlt heti gyilkosság fontos részleteire a férfi búcsúleveléből. Az apa irreális félelmei egy Egészségügyi Minisztériumnak tulajdonított, hamisított dokumentumból lehetnek ismerősek, mely vírusszkeptikus csoportokban terjedt.

    A német oltásellenes apa megölte magát és a családját, mert félt, hogy börtönbe kerülnek a felesége hamis oltási igazolványa miatt
    https://444.hu/2021/12/11/a-nemet-oltasellenes-apa-megolte-magat-es-a-csaladjat-mert-felt-hogy-bortonbe-kerulnek-a-felesege-hamis-oltasi-igazolvanya-miatt

  117. Mit mondtam 😀 😀 😀
    Lásd, 116!

  118. Ez vajon hogyan lehetséges? Románia a 30%-os beoltottsággal, Európa legzöldebb zónája lett…..
    #https://foter.ro/cikk/romania-europa-idiotaja-bol-epp-az-eu-egyetlen-jarvanyugyi-zold-zonajava-valtozott/

  119. Nem szóltam, mikor 2015 szeptember 23.-án Orbánt így minősítetted:
    „Ez teszi őt most államférfivé.”

    Nem szóltam, mikor 2016 április 19.-én így minősítettél egy kiváló Embert:
    „Szulák Andrea kedélyesen csücsül hájas valagán, és bár ért a zenéhez, a világért nem kritizálna.”

    Nem szóltam, mikor a 2021 november 25.-i posztod alatt egy Dr. Surányi néven írt hozzászólásra így reagáltál:
    „…akkora marhaságot írhatsz, amekkorát akarsz.”

    Ma, mikor Tia (aki állítólag orvos) minősíthetetlen hozzászólására reagáló rolloxx-ot lilára színezted (jelezvén, hogy Te Tia bunkóságával értesz egyet), szólok:

    Ez a blog a mai naptól végképp méltatlanná vált arra, amit a fejlécében hirdet:
    „Az értelmes emberek vitafóruma”

    Kár érte.

  120. 133. Mackómuki,

    Meghozták az eredményt a járványügyi intézkedések.

    Érdekes, hogy épp akkor volt a fertőzési csúcs teteje, amikor a fidesz békemenetet tartott, majd kb. egy héttel, tíz nappal követte a halálozási csúcs.

    #https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/countries-and-territories/romania/

    Egyébként az (a 30%) oltottság már inkább 40.

  121. Hatalmas tüntetés volt ma Bécsben a kötelező covid oltás ellen.

    Állítólag százezres tömeg vonult az utcákon.

    Tia, vagy ha van itt más Bécsből, Ausztriából, mit érzékeltetek ebből?

    Orbán nem kockáztat ilyesmit, úgyhogy Magyarországon nem lesz kötelező oltás egyelőre vagy ha valahol igen, akkor Orbán kínosan fog ügyelni, hogy vele ne lehessen összekötni.

  122. 128. rolloxx

    Csollány állapotában már halott lennél.
    Nem lóghatnál a szeren Magyarországon, ha éppen a pedigrések lefoglalják, és amint látható bizony vannak páran.
    (Egyébként ha éppen az életedet menteném, nem lenne ekkora szád velem szemben..)

    135. Gyarmathy

    Ebben a percben Magyarországon vagyok. A tömeg 44ezres, de semmi különös nincs. A kórházakat védik, oda nem lehet menni tüntetni. A „szokásos” helyeken tüntetnek, a Ring-et ilyenkor el kell kerülni. Egyébként az osztrák rendőrséget nem kell félteni, rengeteg rendőr van kivezényelve vidékről is. A legnagyobb atrocitás az volt, hogy „hógolyóztak” jégdarabokkal, és egy újságíró könnyebben megsérült.

  123. 134 – End-re:
    Magentát érdemel: „Egy rosszindulatú, aljadék, kártékony ember vagy.” mondat. Először, is, ez nem egy hozzászólás volt, hanem 100 %-os személyeskedés. Másodszor, ilyet az ember nem ír egy hölgynek. Különben, mindketten műveletlenek vagytok, mert nem vettétek észre, hogy TIa Karinthy Frigyest idézte. Ne engem sajnálj, hanem magadat.

  124. 134. End-Re

    Tudok még hasonlót: Csollányba nem üt a ménkű?
    Sztárjainknak megvolt a lehetőségük, hogy eszük is legyen..Nem éltek vele. Mérges vagyok rájuk, mert ez nemcsak az ő életükről szólt.

  125. Hippokratész után szabadon:
    „Egyébként ha éppen az életedet menteném, nem lenne ekkora szád velem szemben..”

  126. 140. malleusorbis

    Hippokratész lehet hogy már lőne (ennyi értetlen miatt)…

  127. Javallat: 2 x 400mg Barátcserje kapszula / nap.

  128. 142. malleusorbis

    Ezt szeded? Beutalót is tudok írni…

  129. Csak ha nagyon görcsölök, feszült vagyok, és kiborulok. Tudod, ilyen ez a PMS.

  130. Tia:
    Jó lenne, ha leszállnál a magas lóról. Ha nem csak a főáramút falnád akkor észrevehetnéd, hogy Csollány bizony-bizony többszörösen bökött volt. Ilyen megvilágításban mindjárt más a leányzó fekvése. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
    balint figyelmébe ajánlom:
    #https://rumble.com/vq8i5a-izraeli-oltottak-nyilatkozatai-magyar-felirattal.html

  131. Ugyan már Tibor bá’…Írtak ennél már ezen a blogon sokkal cifrábbakat is, csak az mondjuk egyezett a maga véleményével és nem magentázta.

    A véleményem egyébként nem változott…sőt.

    Az meg, hogy műveletlenek vagyunk, mert a kis házibarátja Karinthy-t idézett…Itt mindenki pontosan tudja hogyan értette, Karinthy vagy sem, enyhén szólva is aljas, rosszindulatú megjegyzés volt, főleg egy orvostól.
    Tiszteletlen vagy. Elbúcsúzom tőled 🙁

  132. 146. Hanyistók

    Az állítólagos novemberi Janssen?(Az késő is lett volna) Mert hogy Ausztriában dolgozik, akkor oltva kellett lennie? Nem kell oltás még Ausztriának, elég a rendszeres tesztelés.
    Ilyen súlyos esetet ebben a korosztályban, alapbetegségek nélkül, dupla vakcinázással, immun escape variáns nélkül – még nem láttam. (A Sinopharm-ot nem említem, mert Ausztriában nincs) Szóval vagy nem volt oltva, vagy a novemberben megkapott egyetlen Janssen késő volt (egyébként Ausztriában a Janssen-re is rá kell oltani). Azt pedig pont ő posztolta, hogy mennyire hitt Gődénynek, ami pont elég volt egy ilyen későn felvett oltáshoz, vagy oltatlansághoz.

  133. Hogy ezekkel az orvosokkal újabban mennyi baj van, elképesztő..

  134. Ki mondja, hogy Csollány oltott volt? Én végigböngésztem a fészbúk oldalát, szinte kizártnak tartom, hogy oltást fogadott el. Igaz augusztusi az utolsó posztolása, ha jól tévedek.

    De azután, hogy valakitől azt olvastam itt, hogy Kóbor János nem is a vírusban hunyt el, hanem infarktusa volt, ezek után már semmin nem csodálkozom.
    Mégis mit mondhatna Kóbor esetében az oltástagadó társaság? Muszáj kitalálni valami hazugságot.

    Úgyhogy tárjátok már fel a bizonyítékot – ha van ilyen – Csollány oltottságára, én nyitott vagyok.

  135. Tia
    Szellemes vagy,meg orv-os .
    A lelket viszont elég nehéz lenne benned izolálni…
    Lásd fenn. Tőled is elbúcsúzom

  136. 150 – Gyarmathy:
    Köztudott, hogy Csollány AKTÍV oltás ellenes volt. És mint ilyen megérdemli a sorsát.

  137. Ahogy fogalmazna az egyik cigány ismerősöm:
    „Most válik szét a szar a májtól…”
    Szofisztikáltabban bajban ismerszik meg az ember.

  138. Buda, rollox meg a többiek, menjetek már a francba. Ki kíváncsi erre? Nekiálltok egy nőt cibálni itt falkában, mert mondott valamit, ami nem tetszik?
    Buda, szólt hozzád valaki? „orv-os”. Te meg egy mocskos disznó.

    152. Tibor bá,

    Kíváncsi vagyok, hogy honnan szedték elő ezt az állítást kb. 5 nap elteltével Csollány oltottságáról.

  139. 154 – Gyarmathy:
    Az oltás tagadók vesztésre állnak, mert egyre több adat lát napvilágot, hogy az oltás hatékony. Elkezdenek tehát hazudozni. Egy kitalál valamit, felteszi a face bookra, a többi pedig villám gyorsan átveszi.

  140. Nem jó ezeket a személyeskedő hozzászólásokat olvasni.
    Tia ne haragudj, de véleményem szerint ez nem egy szint amit most képviselsz.
    Lassan eljutunk így a facebook kommentek kategóriájába.

    A sok merev elképzelés nem gondolom, hogy mindig előre visz.
    Hiszek az oltásban, de hogy ilyen meggyőződéssel állnak ki mellette egyesek úgy, hogy nem tudhatják BIZTOSAN, hogy hosszútávon nem lesz hátulütője, az úgyanúgy megdöbbent, mint aki teljesen elutasítja a vakcinát.

    Kicsit több szerénység hasznára válna a világnak.

  141. Az orvos meg mert szólalni..Ezt is hogy képzelte..

  142. Re:154
    Klasszikus mondás szerint itt valaki hazudik.
    Már csak azért is illene helyre rakni a dolgot, hogy ha oltott mivel, és hányszor, ha nem akkor valóban nem. Az a gyanúm, hogy ha oltott lenne, akkor nagyon lapítani fognak miatta, mert a „csak az oltás ment meg” propaganda látványos kudarca lenne, és azért is lapítani/relativizálni fognak ha nem oltott, mert el akarják maszatolni a fundamentalista oltástagadók a hülyeségüket.

    Én pl a megnyilvánulásaim alapján látszólag oltás tagadó vagyok, pedig nem, mert be vagyok én is oltva(ez a szék egyik lába), de nem rohanok n+1 oltásért, miközben érzem, hogy valami bűzlik a palacsintában. Megjegyzem ezen kívül tartogatok magamnak másik két „lábat” is, hogy ne boruljon fel a székem, de itt jól láthatóan egy lábú székkel akarják végig várni a műsor végét, aminek elég nagy valószínűséggel hanyatt esés lesz a vége…

  143. 159 dajtás
    Ha nem lenne oltott, már rég ezt harsogná a média. Tehát…

  144. 157: én nem erre utaltam, de szerintem pontosan értetted.

    158: nagyon nem oké.
    3 kiskorú gyerekem van, ebből 2 koránál fogva már be van oltva, a 3.-ik is be lesz, mert most úgy gondoljuk a feleségemmel, hogy jelen tudásunk alapján az oltás a kisebbik rossz.
    Ha 5-10 év múlva mégis lesz ennek mellékhatása be kell nyelnünk és a gyerekeinknek is sajnos, mert mi voltunk akkor felelősek értük.

  145. Dél-Afrikában végzett laboratóriumi kísérletek szerint a Pfizer vakcina két adagja 22,5 százalékban hatékony az omikron variáns fertőzése ellen, ugyanakkor a súlyos megbetegedés ellen továbbra is elegendő védelmet nyújt, írja a Bloomberg.

    Egy dél-afrikai tanulmány szerint ennyire hatásos a Pfizer az omikronnal szemben
    http://www.portfolio.hu/gazdasag/20211211/egy-del-afrikai-tanulmany-szerint-ennyire-hatasos-a-pfizer-az-omikronnal-szemben-515668

    Nem azzal a szándékkal fogtak hozzá, hogy harmadára csökkentsék a Covid okozta halálozást, végül mégis sikerült nekik. Eredeti céljuk az volt, hogy egy koronavírushoz szabott, minél hatékonyabb gyógyszereléssel csillapítsák a betegség okozta halálfélelmet, szorongást. Ehhez képest megtalálták a Coviddal szembeni eddigi leghatásosabb molekulát. Az átütő sikert hozó kutatást vezető neurológus, Holló András mesélt az Indexnek. Interjú.

    Magyar orvosok minden eddiginél hatásosabb Covid-gyógyszert találtak
    https://index.hu/belfold/2021/12/12/koronavirus-gyogyszer-hollo-andras-neurologus-uzsoki-korhaz-kutatas-molekula-fluoxetin/

  146. 154. Gyarmathy
    159. dajtás
    160. gabiiii

    Azért bizonytalan az infó Csollány oltottságáról vagy oltatlanságáról, mert Ausztriában dolgozik, tehát akár ott is kaphatott (volna) oltást. Pont ugyanezen Ausztria miatt gondolják hogy oltva kellett lennie, holott az ingázók is simán mennek csak teszttel dolgozni.
    Egyébként csak a facebook-on terjed az „oltottsága”.

  147. Simon mondja:
    “jelen tudásunk szerint” – valljuk be őszintén, nincs tudásunk erről az egészről. Amit tudásnak hiszel, az egy előre kitervelt és jól felépített média manipuláció.
    A gyerekeket sajnálom legjobban, mivel zseblámpa nélkül lesznek belökve egy sötét alagútba. A gyerekekre egyáltalán nem veszélyes a kórság, viszont a hosszútávú hatásoknál lehetnek még nagy meglepetések. (autoimmun betegségek, terméketlenség stb..)

  148. 163. Tia,

    Egy Tamás Letoha orvos fészbúk felhasználó állítja, hogy oltott volt, de ő ezt állítólag Csollány háziorvosától hallotta.
    Konkrét információt azonban nem közöl. Mikor, mivel oltották stb.

    Ezt írja neki az egyik hozzászóló(amivel én maradéktalanul egyetértek).

    „Ehhez a cikkhez – a hitelességhez- tán oda kellene írni, milyen oltást kapott, mikor- hogy tudjuk értelmezni. Nem uszítást kell provokálni, hanem ha már okoskodunk, akkor közöljünk tényeket.
    Mikor volt az oltása pontosan? Hányat vett fel? Milyen oltás volt?
    Ne terjesszünk már félhíreket, ezt az orvosi eskü sem engedi. Az oltás hatása pedig függ a feltett kérdések válaszaitól.
    Többet várnék egy orvostól. Vagy pontosan tájékoztasson ORVOSKÉNT, vagy jelezze, hogy Ön is politikai vihart szeretne kavarni.
    Így érthető a véleménye viszont nàlam etikai kérdéseket vet fel a fèl/félre tájékoztatása.
    Döntse el, mit akart ezzel közölni.”

    MIndent összevetve és figyelembe véve Csollány oltáshoz való hozzáállását, mely most is látható a fészbúk oldalán, Tamás Letoha konkrétumok nélküli állítása egy kegyes hazugságnak tűnik, amivel menteni próbálja a mundér becsületét. Csak arra nem gondolhatott, hogy az oltás tagadó hangok az állítása nyomán arról is beszélnek, hogy pont az oltás miatt került ilyen helyzetbe a sportoló.

  149. Kedves Covid oltás hivök és 141. Tia:
    Hippokratész lehet hogy már lőne (ennyi értetlen miatt)…

    * Hippokratész esküje – a MOK megalkotta az első Magyar Orvosetikai Kódex-et:

    – „Én … esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Legfőbb törvénynek tekintem a betegek testi és lelki gyógyítását, a betegségek megelőzését. Az emberi életet minden megkülönböztetés nélkül tisztelem. Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására. A betegek emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartom, …”

    Hippokratész esküje az eltelt 2300 év után is aktuális, és gyakorlatilag lefedi a modern orvoslás mindennapi igényét.

  150. Egy kis érdekesség.

    Élő covid vakcinainfó/számláló. Pörög ám rendesen a beadott vakcinák száma, úgy 20-22 másodpercenként adnak be 10 000-et a világon.

    https://covidvax.live/

  151. Re:164
    Erre mondtam azt, hogy valaki hazudik.
    Nagyon egyszerű a képlet(igen/nem), de valamiért megy a maszatolás.
    Nekem pont mindegy hogy oltott/nem oltott, nem fogok pálcát törni felette, de attól hánynom kell, ha magatehetetlen embert propaganda célra használnak fel.

  152. 163. Tia
    Kóbor János esetén ez volt a legfontosabb hír, most meg bizonytalan és ne foglalkozzunk vele. Tényleg nem érzed itt a sumákolást?

  153. 165 Gyarmati
    Letoha dokinal en olvastam egy kommentelonek adott valaszaban, hogy Csolany egydozisu vektorvakcinat kapott Novemberben. Amugy a doki es kovetoi nem nagyon vakcinapartiak habar o is be van oltva, nem mRNS VAKCINAVAL

  154. 169. gabiiii

    Kóbor kijelentette hogy nem kér az oltásból. Csollány ilyet nem írt/nem mondott, „csak” teleposztolta a facebook-ját baromságokkal. A „propagandát” ezzel ő indította el. Ha nem posztolt volna semmit, „senki” nem tudná hogy állt a vakcinázáshoz, és szépen csak sajnálnánk, értetlenkedve a súlyos megbetegedésén..
    (Volt olyan orvos is aki beragasztotta a matricát, aztán bele is halt a Covid-ba. Csak ő nem posztolt semmit. Nem is szedték szét, mert „senki” nem tudta.)

  155. Jesszus, mennyi ostobaságot lehet itt olvasni!

    Hanyistók: mRNS és a terméketlenség gyerekeknél.
    Nem értem, hogy a manóba jött elő pont a terméketlenség? Miért nem mondjuk a füle esik le vagy mit tudom én, állandó hátfájás fogja gyötörni szegény gyereket?

    Valószínűleg azért, (de ez csak az én tippem), mert a terméketlenség a gyerekednél sokkal durvábban hangzik.

    Csollány: Szinte kizárólag oltás ellenes posztokat tett közzé az utóbbi időben, roppant kicsi a valószínűsége, hogy oltott volt.

    Népirtás: Sosem értettem, hogy mi a francnak bonyolítani ennyire egy népirtást? Lefizetni a világon szinte mindenkit (és utána szurkolni, hogy azok véletlenül se áruljanak majd el semmit) csak azért hogy kitaláljunk egy vírust majd az ellene kifejlesztett oltóanyaggal kinyírjuk a lakosság egy részét!
    Miért nem teszik bele a cigibe vagy a tejbe? Gyorsabb és egyszerűbb lenne!
    Ha pedig mégis a népirtás a terv az oltással, akkor ezzel pont a szófogadó állampolgárokat fogják eltenni láb alól és megmaradnak azok a leendő alattvalók akik szabadságharcosok és semmit nem hisznek el a hatalomnak.
    Ha én lennék a háttérhatalom, nekem tuti nem kellene a nagyszájú és szófogadatlan pórnép, inkább hagynám életben azokat akik első utasításra felveszik az oltást.

    Szajhamédia:
    Vannak néhányan akik szerint aki elfogadja, hogy az oltás hasznos azok kizarolag a mainstream-re hallgatnak. Kérlek olvassatok The Lancet-et, BMJ-t vagy JAMA-t, de akár lehet az Orvosi Hetilap is. Ezekben több ezer cikk található a témában, megfelelően alátámasztva adatokkal.
    Szinte az összes tudományos kiadó ingyen elérhetővé tette az összes coviddal kapcsolatos – náluk közölt – tudományos cikket.
    Ezek a lapok pedig nem úgy működnek, hogy Kis Pista ír egy cikket és megjelenik! Ott komoly szakértői csapatok dolgoznak, a kutatók a saját egzisztenciájukat kockáztatják ha hülyeséget írnak. Ezek a cikkek mindegyike lektorált és dupla vak review-n megy keresztül. A tudományos cikkek megjelenését összekeverni a hagyományos újságírással olyan, mint egy kalap alá venni a gyerek lábbal hajtható műanyag motorját a motogp valamelyik versenygépével. Persze, motor mindkettő…

    Ha a Facebook-on szeretnétek tájékozódni, ajánlom Dobson Szabolcs fórumát (Koronavírus vakcináció – Szakirodalmi tallózó), vagy a “Vakcinainfó – Az orvos válaszol” elnevezésű csoportokat.

  156. 172 – Szurkoló:
    Neked könnyű, de én kapom az állandó pofázást, hogy cenzurázom azokat, akik nem értenek velem egyet. És a velem egyetértők pedig kussolnak. Miközben értelmes, régi hozzászólok sorba szopják be a cocákat. Téboly!

  157. Lassan végre jön a 2. generációs fehérjealegység vakcina is a gyakorlatban a COVID ellen. Nem, nem új generációs vakcina, ezeket bő 40-50 éve (Hepatitis-B, HPV, egyes influenza elleni, Pneumococus, stb.) használjuk már. A többi a videóban:

    Ígéretes, más technológiával készült vakcina, kevesebb mellékhatással, sok érdekességgel. Miért nem adják még?

  158. 174: Tibor bátyám, kiállunk melletted és ha kell korrigálunk téged is ha nem értünk mindenben egyet. De minek lesüllyedni a kocsmai stílusra a kb. egymás anyázás szintjére. Aki eddig oltást akart, az felvette; aki nem az úgysem győzhető meg. Majd felveszik az oltást a ’22 -es választások után, mert addig nem fogják kötelezővé tenni, de utána bizony az osztrák, német, cseh, stb. példa után szabadon idehaza is kvázi kötelező lesz a COVID elleni oltás.

    Egy hozzászólásom meg valahogy beragadt, ahol linkeltem egy videót a 2. generációs technológián alapuló COVID oltásokról, amit az mRNS vagy Vektor vakcinákban nem megbízók is talán felvesznek majd nagyobb elánnal, mint a 3. generációs védőoltásokat. Kipróbált évtizedekre visszanyúló, az 1. generációs inaktivált vakcináknál hatványozottan hatékonyabb, a mutációknak elméletileg ellenálóbb technológiával készülő védőoltások. Látom közben kiengedted Tibor bátyám. Köszönöm! 😉 🙂
    Egyébként a 3 db Pfizer oltás után én is Novavax -ot választanám a 4. adagnak amennyiben elérhető lesz. 😉

  159. 172.Szurkoló

    Már bocs, de ezért nem vagy te a háttérhatalom.

    Gondolj csak bele milyen bonyolult a gazdasági, társadalmi vagy egyéb hierarchia.
    Sem a tejipar vagy dohányipar stb. egésze nem lehet benne a milliónyi önellenőrzés miatt. Az egyedi partizánakcióknál pedig hamar kilógna a lóláb.
    Pont ez a lényege. A háttérhatalom kicsi számosságában nézve, nem kontrollálhatja a 8 mrd embert, ezek kiszolgálását, sem felügyeletét. De még csak a szaporodását sem, meg is lehet nézni.
    És nagyon úgy néz ki, hogy a kiirtásuk is eléggé problémás, mivel az életterüket azért nem lehet lenullázni, hiszen az a cél, a zsákmány. Azonban lehet propagálni a margarint,vagy a buziskodást, meg a gender ideológiákat stb.
    Azonban ezek már kevesek, mert nyugaton stb. bevált, de szaporodnak helyette ott ahol kevés tv-t lehet nézni. Arra meg már nincs idő, hogy az oktatáson stb. keresztül rabszolgákká tegyenek mindenkit. Ráadásul a lehülyített „delták” tömege sem olyan hülye, hogy a szóma fejadagjáért az életét is odaadja.
    Szóval be kellett keményíteni.

    Ez a vírus nem atombomba, de remekül működik.
    Ugyan az elhalálozások száma az összműködés tekintetében elhanyagolható, de remekül szétcseszi az egész kóceráj motorjául szolgáló gazdaságot.
    A társadalmi megosztottság ezen szintje még bakfitty, de már komoly problémákat okoz. Majd mikor már a kenyérről lesz szó!

    Az, hogy nem kotyogták-e el még egy páran? Dehogynem. Nem is páran.
    Millió egy jele van, hogy szisztematikusan irányítanak, befolyásolnak.
    De kit érdekel ez a mese?! Különben is mit tehetne?
    Qrva sokat egyébként. De megmenteni mindenkit itt már nem lehet. Lehet, hogy mindenki megy a lecsóba.

  160. Tia, Python, Tibor bá’:

    Én igy szoktam leállítani szemtől-szembe az oltás-vitát amúgy a járványügyi laposföldhívők előtt:

    Én azért oltattam már eddig háromszor, mert INGYEN van és mutassátok meg nekem a vírust.
    És ezzel a bontakozó vitának vége szakad.

  161. Balázs:

    Amennyiben maga a vírus a háttérhatalom terméke, akkor rácsesztek, mert őket sem kíméli. Főként, hogy az idősebbek hullanak jobban márpedig mire eléred a háttérhatalom level 1000-et, addigra gondolom már idős lesz az ember fia (vagy lánya).
    Persze, lehetséges, hogy a háttérhatalom kifejlesztett valami csodaszert egy szupertitkos föld alatti laborban csak magának, de mennyivel elképzelhetőbb ez a sztori, mint az, hogy emberi hiba miatt elszabadult egy virus vagy mutálódott egy korábbi? (Semmivel)

    Ha pedig az oltás az, amit a háttérhatalom kifejlesztett a népirtásra akkor miért pont a szófogadó, magukat azonnal beoltó embereket nyírják ki, és miért hagyják életben a folyton lázadóakat akik TUDJÁK, hogy a háttérhatalom gonosz?

    Amúgy ha mocskos gazdag háttérhatalmista lennék, akkor a McDonalds-os sültkrumpliba és a Philip Morris féle dohányba tennék mérget, ehhez pedig elég lenne 2 céget megvennem.
    Nem kellene ez az őrült variálás vírussal meg oltással meg egészségügyi dolgozok tízezreinek meg kormányok százainak (nem beszélve az újságírók tömegének) lefizetésével bajlódnom.

    De biztos, ezt is hiába írtam ide.

  162. 172. Szurkoló:

    OK, nézzük a The Lancetet:

    „…the COVID-19 case rate per 100.000 was higher among the subgroup of the vaccinated compared to the subgroup of the unvaccinated in all age groups of 30 years or more.”

    („…a COVID-19-es megbetegedési arány 100.000 főre vetítve magasabb volt a beoltottak alcsoportjában, mint a be nem oltottak alcsoportjában – minden 30 év feletti korcsoportban.”)

    És konkrét számok, adatok a The Lancet cikkében:
    https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(21)00258-1/fulltext

    (és hogy tiszta legyen a kép: Nem vagyok sem oltás, sem vírustagadó.)

    Örömmel olvasnék a linkelt cikkre szakértői kommentárt,
    vagy hallgatnám meg szakértők vitáját erről.

  163. 180. Frozen

    Ez a háztartàsokon belüli fertõzésekrõl szól (avagy kis helyen többen összezárva). Igen, fertõzõdnek a duplán oltottak is nagy arányban, viszont akár észre sem veszik, és gyorsabban gyógyulnak, kevésbé súlyos a lefolyás náluk. (Nem akarok visszakanyarodni a macskák hasonló betegségéhez, de ott pont az egymással összezárás a legnagyobb baj)
    Prof. Kekulé is foglalkozott ezzel, de már nem tudom melyik podcast-ben, mert többször beszél ugyanarról.
    https://www.zdf.de/nachrichten/panorama/corona-ansteckung-impfung-haushalt-100.html

  164. 181 Tia
    „pont az egymással összezárás”
    Pont mint az iskolákban, munkahelyeken, irodákban, tömegközlekedésben, ügyfélszolgálatokon, fegyveres erőknél… Óceánjáró hajókon és tengeralattjárón. Talán csak idő kérdése?

  165. Szurkoló

    A világ népességének 1 %át zabáltatja a Meki.
    Őket nem érdekli, hogy ki oltat és ki nem.
    Én beoltattam magam, mert nem vagyok hülye, de ha a gazdaság kerül padlóra akkor nem ez számít.

    A coronavírus régóta létezik, miért kellett vele kísérletezni és hogy szabadult ki?
    Ütköznek-e a népek érdekei? Ütközhetnek-e még ezen kívül is érdekek?
    Képesek-e egyesek a mások kárára,
    akár azok élete árán is előtérbe helyezni saját igényeiket? Sürgető-e a klímaváltozás és a túlnépesedés kérdése? Stb.stb.

    Nem olyan nehez elszeparálódni a tömegtől ha van pénzed és hatalmad. Vagy gondolod, hogy level 1000esen( ez jó volt egyébként?) leugranak párizsiért a közértbe?

    Az oltást nem népírtásra használják, hanem mert kutatók egy csoportja úgy gondolta, hogy kéne foglalkozni vele, mert1.nem akarnak meghalni, 2.segíteni szeretnének, 3. sok pénzt akarnak keresni a munkájukon mammutcégek.
    De ez nem jelenti azt, hogy nem tennék ha hozzáférhetnének. Azonban erre semmi szükség, halad az útján a projekt.

    Sokan keverik a szezont a fazonnal.
    Még itt, a honlapon is szembehelyezkednek egymással az emberek pro és kontra, hát mit várhatunk a facebook népétől?

    Szörnyű!

  166. 181. Frozen:
    Vegyünk egy egyszerű példát:
    Ha a beoltottak aránya 80% és a megbetegedettek között 50% az oltottak aránya az kijöhet úgy, hogy pl.: ha 100-ból 20 ember betegszik meg, ebből 10 oltott (50%) és 10 oltatlan (50%).
    Tehát az oltottak esetén 80-ből 10 ember (12,5%) betegszik meg, az oltatlanok közül meg mindenki (100%).

  167. Ha Csollány Szilveszter nem volt beoltva és sikerül életben tartani az nagy reklám lenne az oltás mellett. Hiszek benne, hogy ha saját szavaival bírálja felül korábbi véleményét az másokat is elgondolkodtat.

  168. 186. Simon mondja

    Lehet hogy még Kóbor is feltámad erre: „Zöldhajú lány” by Gáspár Laci.

    183. Delp

    Igen, pontosan így. A macskák FIP-je egyébként nagyon hasonlít a MISC/PIMS-re.
    (Csak a macskák nagyon nem élik túl. A macskák szinte mindegyikében jelen van egy macska-korona-vírus, amikkel jól megvannak, idővel ki is ürül belőlük, aztán újra fertőződnek és így tovább…De ha több macska összekerül egy háztartásba különböző macska-koronával, akkor túlreagál az immunrendszerük és ott a FIP.)

  169. December 13-án 4.4 millió ember hat hónapon túl lett teljeskörűen beoltva. Összesen 3 millió emlékeztető oltás lett beadva. Eszerint 1.4 millió fő akinek nagymértékben csökkent a védelme. Ehhez hozzá jön cirka 4 millió oltatlan, 4+1.4= 5.4 millió . Ez még az álmos könyv szerint sem jelent jót.
    Plusz, napról napra sokkal több embernek telik le a hat hónap, mint ahányan harmadszor is oltatják magukat.
    Mitől várják, hogy visszahúzódjon a járvány, mert a védettek számának növekedésétől eszerint nem remélhetik. Ha mégis 1 alá csökken az R, akkor valahol másban kell keresni az okát. Maszkhasználaton kívül más védekezés nem nagyon van.
    Az omikron meg a nyakunkon.

  170. Miután a gyermekek és serdülők körében kevesebb a Covid-19-megbetegedés és az abból fakadó halálozás, mint a felnőttekében, sokáig úgy gondolták, hogy a gyermekkori betegség megelőzésére nem kell figyelmet fordítanunk. Ugyanakkor a gyermekek észrevétlenül adhatják át a fertőzést társaiknak, családtagjaiknak, a delta-variáns miatt kórházba kerülő gyermekek közel egyharmada intenzív osztályra kerül, és 7,2%-uk gépi lélegeztetést igényel – derül ki a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztályának legfrissebb hírleveléből, amely a gyermekkori koronavírus-fertőzés lefolyását és hosszú távú hatásait, valamint a gyermekek védőoltásával kapcsolatos tudnivalókat állítja a középpontba.

    Sokkoló helyzet a magyar kórházakban: a gyerekek harmada átkerül az intenzívre
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211213/sokkolo-helyzet-a-magyar-korhazakban-a-gyerekek-harmada-atkerul-az-intenzivre-515914

    A beérkezett mintákból kettő esetében mutatták ki a koronavírus omikron variánsát Magyarországon – mondta Müller Cecília, az országos tisztifőorvos az M1 Híradóban. Ezt azonban nem a Nemzeti Népegészségügyi Központ azonosította, hanem egy magánlabor. Vagyis a magyar járványügy továbbra is nagyon súlyos hiányosságokkal küzd, a szekvenálás (variáns követés) kifejezetten gyenge hazánkban. Az első hazai omikron-fertőzötteket a Neumann Labs PCR vizsgálata mutatta ki. A mutáció egy házaspárt fertőzött meg, melynek tagjai nem tettek külföldi látogatást, így bizonyosan itthon kapták el a betegséget. A házaspár igazolt omikron-fertőzése mellett a magyar labor további gyanús eseteket is vizsgál.

    Itt a fordulat: Magyarországon az omikron, de nem az állami hatóság mutatta ki!
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211213/itt-a-fordulat-magyarorszagon-az-omikron-de-nem-az-allami-hatosag-mutatta-ki-515874

  171. Ma hallottam másodkézből, hogy a Csollányt, megbetegedése előtt egy héttel oltották a Jansen vakcinával…

  172. 190.Gartai:
    utas: Mikor ment el a vonat?
    vasutas: Csak egy perce.
    utas: De jó, már azt hittem, nagyon lekéstem!

    Ez most nem élcelődés, hanem helyzetértékelés.
    Ha igaz lenne az információd.

  173. Nem véletlen, nem fűztem hozzá semmit, lehet igazad van, de lehet az oltás okozta…, ki tud itt igazságot tenni? Az idő majd megadja a választ ( nem konkrétan erre az esetre ), csak most kell okosnak lennünk, s ez a nehéz…, jó annak akinek ez olyan nagyon egyszerű, bár én sem aggódok túlzottan, csak érdekel hova fut ki ez az egész.

  174. Csont – Gartai:
    Nyilvánvaló hazugság, és azt lehet ebből hirdetni, hogy a vakcinától kapta el a betegséget.

  175. 189. Python

    Linz-ben egy 15hónapos kisgyerek van ECMO-n..

  176. Lesz majd itt még komolyabb helyzet is. Ausztria attól tart, vagyis már látják, hogy a terroristák magukhoz tudják vonni a radikális oltástagadókat, mivel az oltás kötelezővé tétele és a gyerekek oltása nagy érzelmi töltettel bír.
    A kórházakba is próbáltak betörni (illetve rendszeres a cirkusz), a Stephansdom oltóhelyen is volt 2-3 hete komolyabb atrocitás.

  177. 194. ötlet,

    „Ez eddig az első bizonyosan ehhez a variánshoz köthető haláleset a világon.” írja az általad linkelt cikk.

    Mikor jelent meg ez a változat? Kb. egy hónapja? Akkor nem olyan rossz a helyzet, ha most van meg az első (biztosan hozzá köthető) halálos áldozata. Úgyhogy nem biztos még, hogy nincs ok az optimizmusra.

    UK: Napi fertőzések száma 45 – 55 ezer közötti naponta. Meghalnak naponta kb. 40- 150 között. Ez kevesebb mortalitás, mint 0.3 %

    Az omikron exponenciálisan terjed a szakértők szerint az UK-ban, tehát hamarosan eldől, hogy romlik-e a helyzet, vagy pedig javul. Januárban talán már többet látunk.

  178. 194 ötlet
    Hát azért szerintem sem kell rögtön a legrosszabb forgatókönyvre számítani, várjuk ki a továbbiakat.
    Az eddig is tudott volt, hogy az oltások nem mindenkin segítenek, az illetőről meg mi túl keveset tudunk, hogy volt-e egyáltalán oltva, hány oltással, és mikor.
    Borisz meg nyilván kihasználja a hírt arra, hogy minél több további embert is rávegyen az oltásokra, mert az a tapasztalat mindenhol, hogy mikor súlyosbodik a helyzet, többen gondolják meg magukat.
    Az egy pillanatra sem lep meg, hogy egy nagy népességben mindig lesznek olyan rossz állapotú betegek, akiken már semmiféle oltás nem fog segíteni, mert már eleve hajszálon függ az életük.
    Semmiféle oltás vagy gyógyszer, kezelés sem fog mindenkit megmenteni, ez világos.
    Sajnos az a helyzet, hogy az oltások valós hatását csak a statisztikákon keresztül van értelme értékelni, azokban meg sokan nem bíznak, mondván, hogy hamisítható.
    Ez igaz, de akkor azt is hozzá kell tenni, hogy csak a valós statisztikák mérvadóak.
    És azért én a magyar példán azt látom, hogy bármennyire is fájdalmas a kormánynak a hazai helyzet, annyira nem tudják kozmetikázni, hogy ez ne legyen látható, tehát nem lehet láthatatlanná tenni a valós tendenciákat, legfeljebb retorikával ellensúlyozni a negatív fejleményeket…

  179. Ha ez igaz, akkor nagy baj van!!!!

    A The Lancetben nemrég megjelent cikkben arról olvashatni, hogy minél több úgynevezett Covid19 ellenes vakcinát, azaz mRNS géntechnológiával előállított kísérleti szérumot, adnak be valakinek, annak a személynek az immunrendszere, a saját természetes védekezési rendszere folyamatosan gyengülni kezd. A kutatások során levont konklúziók szerint a génterápiás oltás elvágja az emberi szervezetet a saját természetes immunrendszerétől. Kikapcsolja a kommunikációt a szervezetet ért behatások és az immunrendszer között, így a természetes immunitás nem tud működni,azonnal bekapcsolni, ha szükséges lenne ez valamilyen fertőzés miatt. Ennek a jelenségnek, kórságnak, mellékhatásnak már nevet is adtak, az immunhiányos betegséget jelző AIDS alapján V-AIDS-nek nevezik, ami nyilván a vakcina okozta AIDS szerű, immunhiányos megbetegedésre utal. vagyiis: VakcinaAIDS. Ez egyfajta immunrendszeri betegség, szabadon fordítva immunsorvadás-szindróma.
    A lapban közölt cikk szerint az oltással szerzett immunhiányos szindróma közvetlenül az első két injekció után kezdődik. A szakértők pedig attól tartanak, hogy minden következő „emlékeztető” oltással az „immunerózió” folyamata, ahogy ők nevezik ezt, csak tovább gyorsul.”

    https://www.naturalnews.com/2021-12-10-vaccine-induced-vaids-rising-mass-covid-vaccination.html

    Nem megbízható forrás. Kérem a Lancet cikket.

  180. Az ismétlés a tudás anyja, bár a bloggazda gondosan jól elásta mégis Tiának jót tesz újraolvasnia:

    3718-kedves-oltas-tagadok – 167. L.S.- 2021-12-12 – 13:00

    Orvosként nyilvánosan ragaszkodsz globálisan a kötelező vakcinázáshoz, amely vakcinák még csak kísérleti stádiumban vannak?
    Úgy vélem nagy hatással van rád a fasizmus szülőföldje Ausztria és dr. Mengele módszerei aki orvosi kísérleteket végzett a fogvatartottakon, kísérletei azonban gyakran a foglyok halálához vezettek.
    Isten óvjon minket a hozzád hasonlóktol!!!

  181. Re:196
    Lesznek még csúnya gonosz terroristák is az oltás megtagadók…
    Gerjessz balhét, és fogd rá a nyuszira.

  182. A The Lancetben nemrég megjelent cikkben arról olvashatni, hogy minél több úgynevezett Covid19 ellenes vakcinát, azaz mRNS géntechnológiával előállított kísérleti szérumot, adnak be valakinek, annak a személynek az immunrendszere, a saját természetes védekezési rendszere folyamatosan gyengülni kezd. A kutatások során levont konklúziók szerint a génterápiás oltás elvágja az emberi szervezetet a saját természetes immunrendszerétől. Kikapcsolja a kommunikációt a szervezetet ért behatások és az immunrendszer között, így a természetes immunitás nem tud működni,azonnal bekapcsolni, ha szükséges lenne ez valamilyen fertőzés miatt. Ennek a jelenségnek, kórságnak, mellékhatásnak már nevet is adtak, az immunhiányos betegséget jelző AIDS alapján V-AIDS-nek nevezik, ami nyilván a vakcina okozta AIDS szerű, immunhiányos megbetegedésre utal. vagyiis: VakcinaAIDS. Ez egyfajta immunrendszeri betegség, szabadon fordítva immunsorvadás-szindróma.
    A lapban közölt cikk szerint az oltással szerzett immunhiányos szindróma közvetlenül az első két injekció után kezdődik. A szakértők pedig attól tartanak, hogy minden következő „emlékeztető” oltással az „immunerózió” folyamata, ahogy ők nevezik ezt, csak tovább gyorsul.

  183. 199, Mackómuki:
    utánanéztél ennek a cikknek, a cikkírónak egyáltalán ill. az állításait terjesztő hamis közösségi robotfiókoknak!?
    Automata hamis közösségi fiókok…ezen tények mellett simán elmegy az összes vírus-és oltástagadó.
    Vagy csak osztjátok szaporán tovább, a hamis hírt, ami maga is vírus?

    Twitter fiókját törölték a faszikának (New York Times volt alkalmazottja, Alex Berenson), aki lejárató kampányt elindította, hogy az immunrendszer elromlik az oltástól…és még egyéb őrültségeket is állít?

    Az is a baj hogy a valótlanságok terjesztésének eredménye, sokmillióba kerül a Covid-osztályoknak HETENTE, mert elképesztő mennyiségű erőforrást használ el.

    200. éLeS:
    inkább azzal foglalkoznál „baszod, hogy a Bashar al-Assad kormányzat 3 db. szállítóhajója – kikapcsolt jeladóval, „what the fuck visz a raktérben (gabonát, acélt, migránst, illegális drog?) a görög-török-szír partok közt!

  184. 200. L.S.

    Mengele ám az anyád πcsája! Igen, így nőiesen, mert úgy látszik némely magyar csak az ilyen magyarból ért, vagy még így sem!
    Mennyire élvezik az ilyenek mint te, hogy volt egy olyan..Ez de megragadt…Véletlenül sem az okos dolgok, más orvosoktól..
    Viszont majd szólj a dokiknak ha esetleg szükséged lesz rájuk, hogy magad műtöd/gyógyszereled magad, adják csak át neked a szikét.

  185. Magyarországon is megjelent a koronavírus omikron variánsa. A kérdés már csak az, hogy mikor okoz súlyos problémát hazánkban ez a variáns. Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője a dán példa alapján vezeti le a hazai várható helyzetet.

    Letarolja Magyarországot az omikron? – Már heteken belül megfordíthatja a járványhelyzetet
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211214/letarolja-magyarorszagot-az-omikron-mar-heteken-belul-megfordithatja-a-jarvanyhelyzetet-515922

  186. 200 – L.S.
    A szélsőséges személyeskedés (és hazugság) miatt, egy hétre felfüggesztelek.

  187. Sok félretájékozott szülő jól kiszórakozhatja magát a gyerekeinek a poszt/long-covid tünetein.

  188. Senkit sem akarok kioktatni, nevelni vagy kritizálni (nincs is rá alapom), de egy kicsit le kellene nyugodni.
    Mindenki aggódik (oltott és oltatlan is), egyre többen egyre szélsőségesebb módon reagálnak adott helyzetre, új motívum, hogy több helyen már támadják a háziorvosokat is, ami nagyon-nagyon rossz előjel és nagyon nem lesz ennek így jó vége senkire nézve.
    A tisztelet kölcsönös megadása és a tartás megőrzése fontos lenne ezekben az időkben, legalább itt.

    Külön kommentár nélkül tájékoztatásul:
    A napokban kijött a PHS (Public Health Scotland) heti jelentése a megbetegedések, a kórházi kezelések és a halálozások statisztikájáról oltási státusz szerint. A legutóbbi jelentés megerősíti, hogy a legutóbbi négy hétben 76 677 eset, 1735 kórházi kezelés és 435 halálozás történt.
    Ebből a beoltott lakosság 47 835 esetet (62%), 1226 kórházi kezelést (71%) és 371 halálesetet (85%) tett ki.
    (A mellékelt linken elérhető és letölthető Full report.pdf 44. oldalán az esetek, az 50. oldalán a kórházi kezelések, valamint az 56. oldalán a halálesetek adatai megtalálhatóak.)
    https://publichealthscotland.scot/publications/covid-19-statistical-report/covid-19-statistical-report-8-december-2021/

  189. Hehe.

    Majd ha szólnak Orbánnak, hogy porolja la a migráns plakátokat,tudni fogjuk hogy kinek lett igaza.

  190. 211. MangaM
    Ez felettébb elgondolkodtató. Várom a reakciókat…

  191. 214. malleusorbis
    Pofonegyszerű a magyarázat. Mivel szinte mindenki oltott, csak oltottak tudnak meghalni. Ezenkívül a régen oltottak már oltatlanok(ez a valószínűbb, mert frissen oltott nem halhat meg). Teljesen felesleges akármilyen statisztikát böngészni, hiszen az oltások működnek.

  192. Re:216
    Tehát a hatásosnak mondott oltások úgy működnek, hogy nem működnek csak boost oltással, ha azzal se működnek, akkor 2 boost oltás kell, és ha akkor sem működik, akkor 3 boost oltás kell. Világos, mint a vakablak. 😉

    Ideje lenne az új beszél hazug terminológiát lecserélni a valós nevezték tanra, mert ez nem oltás, hanem egy kísérleti megelőző terápiás készítmény…

  193. A Heim Pálban már 60 gyereket kezeltek poszt-long coviddal, ha a szemellenzősöknek esetleg ez felkeltené a figyelmét a téves tanok valótlanságára…

  194. 220. János

    Köszönjük a részletes tájékoztatást, reméljük a maradék kétmillió gyermeket ez nem fogja érinteni.
    Nagyra értékelem tudásod és rálátásod, szeretném ha MangaM 211-es hozzászólásáról is kifejtenéd a véleményed.
    Köszönöm.

  195. 220. János

    „Amit leírsz annak súlya van. Követelem a hivatalos bizonyitékokat. Mert most már unom a hülyeséget. Tehát mostantól mindenki büntetőjogi felelőssége tudatában írjon marhaságot. VILÁGOS?”
    Dan 104. hozzászólás

    „Mindenki úgy hazudik, hogy az igazolja hitvallását.”
    Tibor bá’ 105. hosszászólás

    Tehát maradjunk csak a hiteles tájékoztatásnál forrásmegjelöléssel, ne pedig ilyen hasraütésszerű számokkal dobálózzunk.
    MangaM 211. hozzászólásában küldött adatok TÉNYEK, arra kellene reagálni.

  196. 219 dajtás
    De hát az influenza elleni oltások is ilyenek már régóta.
    Csak az oltási ciklusidejük különböző, ezt viszont valóban még csak most tapasztalják ki.
    Az erősen oltott országok alacsony halálozási rátája meg csak azt mutatja, hogy nem volt értelmetlen az oltások propagálása, sok emberéletet megmentett.
    Persze a jövőbe senki nem lát, jöhetnek még nem várt fordulatok, de most sok ember van, aki oltás nélkül már ezt nem is látná meg…
    Csak a jövő fogja megmutatni teljes mértékben, hogy ki döntött jól…

  197. Re:224
    A probléma abban rejlik, hogy az emberek fejében az oltás=”örök” védettség, mert ezt tapasztalták az eddigi életükben. Ezzel szemben ez az „oltás” még a szezonális influenza oltási ciklus időt se hozza, mert túl gyorsan mutálódik a vírus, és az „oltások” csak kullognak utána. Itt jön a képbe a hazug/torzító propaganda, mert a kezdetek kezdetén nem erről volt szó. Egyrészt azt állították, hogy nem betegszel meg(nem igaz), azt állították, hogy nem fertőzöl meg vele másokat, amire hivatkozva hozták a karatén szabályokat, és az oltatlanokat kizárták a társadalomból(szintén nem igaz),azt állították, hogy elég 2× oltás, miközben már lassan 4. oltásnál tartunk, és a sok rizsa után eljutottunk oda, hogy érdemben a súlyos szövődményektől véd csak meg, minden más már nem állja meg a helyét. Ezért is finoman szólva csúsztató név az oltás, mert ennek fényében ez egy súlyos betegség megelőző kísérleti terápiás készítmény, semmi több.
    Ezek után csodálkozol azon, hogy sokan nem rohannak felvenni az n. oltásukat… 🙂

    Máskülönben a sokszor emlegetett min 3 lábú szék problémájával állunk szemben, mert most a propaganda csak 1 lábat tart jó megoldásnak, miközben köztudott, hogy 1 lábas székkel elég gyorsan hanyatt lehet esni. Én min 3 lábú széken ülök, 4. lábon még gondolkozom, de ezt jól láthatóan képtelenek a döntéshozók felfogni, lehet azért, mert tök hülyék a reáltudományokhoz. Én sem vagyok biológus, de rendszertervezésből fakadóan van annyi tapasztalatom, hogy lássam a hibás stratégiákat, és csak az oltásra való támaszkodás alapvetően hibás stratégia.
    Egyik lábnak jó, nekem is ez az egyik láb, de csak ezt erőltetni…

    Tényleg Csollányról kiderült már, hogy oltott-e?

  198. Kutatók az egész világon aktívan vizsgálják a legújabb, omikron variáns hatását a szervezetre. Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológus professzora is megszólalt a témában az ATV kedd esti híradójában.
    A szakember azt mondta a műsorban, hogy egyáltalán nem biztos, hogy sokkal enyhébb tünetekkel lehet megúszni az omikron által okozott fertőzést. Azt is megjegyezte, hogy az biztató jel, hogy Dél-Afrikában a fertőzések száma megnőtt, azonban a kórházi kezelések és a halálesetek szignifikánsan nem növekedett.

    Jakab Ferenc: Egyáltalán nem biztos, hogy az omikron sokkal enyhébb tüneteket okoz
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211214/jakab-ferenc-egyaltalan-nem-biztos-hogy-az-omikron-sokkal-enyhebb-tuneteket-okoz-516192

    A koronavírus járvány 4. hulláma miatt eddig mintegy 8 ezer fővel halhattak meg többen az ősz eleje óta Magyarországon a „szokásosnál”. Ezen becslésünk alapján végül a járványhullám tízezernél több áldozatot szedhet, hozzávetőleg annyit, mint a 2. hullám idején.

    Többlethalálozás a negyedik hullámban: ennyi a járvány ára Magyarországon
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211215/tobblethalalozas-a-negyedik-hullamban-ennyi-a-jarvany-ara-magyarorszagon-515902

    A Pfizer közölte: antivirális covid-gyógyszere a kutatásaik szerint közel 90 százalékos hatékonysággal véd a kórházba kerülés és a halálozás ellen a magas kockázatú betegeknél, és ami szintén fontos, hogy a legújabb laboreredményeik szerint az omikron szupervariáns ellen is fenntartja hatékonyságát a tabletta – írja a Reuters.

    Nagy bejelentés a Pfizertől: jön a 90 százalékos fegyver, amely az omikron szupervariáns ellen is véd
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211215/nagy-bejelentes-a-pfizertol-jon-a-90-szazalekos-fegyver-amely-az-omikron-szupervarians-ellen-is-ved-516196

  199. „5506 új fertőzöttet igazoltak, és 153-an haltak meg a koronavírus miatt. 6337 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 540-en vannak lélegeztetőgépen”

    Láthatóan a megbetegedésektől a halálozásig minden szám csökkenőben van Magyarországon miközben az oltással ténylegesen védettek száma napról napra csökken. Oka, hogy hat hónappal ezelőtt naponta több embert oltottak be, mint most. Tehát a védettek számának csökkenése ellenére csökken a betegek és halottak száma is.
    Erre a jelenségre kell jó magyarázatot találni.

    Anglia.
    A jelenség megmagyarázása: magas az oltottak aránya és ezért nő a korházban fekfő betegek között az oltottak aránya. 80% átoltottság.

    Portugália. Ismét elkezdett nőni a fertőzöttek és a korházba kerültek száma. A korházakba főleg oltatlanok kerülnek. Átoltottság 90%.
    A jelenség megmagyarázása: Azért kerül kevés oltott beteg korházba, mert az oltás véd. Főleg az oltatlanok igényelnek korházi kezelést. Hm, Angliával ellentétben.

    Ha sok az oltott beteg a korházban az a magas átoltottság miatt van. Ha kevés az oltott beteg a korházban az a magas átoltottság miatt van.

  200. Koronavírusban meghalt Vida Zoltán, a magyar testépítés ismert alakja. Halálhírét a felesége jelentette be, aki azt is leírta, hogy a testépítőt a koronavírus vitte el.
    A beszámolók szerint Vida Zoltán heteken át küzdött a betegséggel, amely végül elvitte. A betegség előtt állítólag nem hitte, hogy megbetegedhet, mivel jó fizikai állapotban volt még az utóbbi időben is.
    https://index.hu/belfold/2021/12/14/vida-zoltan-testepito-koronavirus/

    Egyre gyakoribbak és egyre nagyobb tömeget vonzanak a német nagyvárosokban szervezett, gyakran engedély nélküli tüntetések, amelyeken a járványügyi intézkedések és az oltások ellen tiltakoznak.

    Eldurvultak Németországban az oltásellenesek
    https://index.hu/kulfold/2021/12/15/oltasellenes-nemetorszag-tuntetes-querdenker/

  201. Re:226
    Nagyon helyes, dolgozzanak a fiúk a bányában, nekem a gyógyszeres megoldás a szék 2. lába.

    Re:228
    Én nem lepődöm meg a tiltakozókon. Igazából a tiltakozás nem kifejezetten az oltás miatt van, hanem az erre épülő demokratikus alapjogok megvonása miatt fajult eddig.
    A politika eljátszotta a bizalmat, ennek isszák meg most a levét.

  202. Dajtás: Csollánnyal kapcsolatban, lásd 190. bejegyzést.

  203. 230 – Gartai:
    Aki arra céloz, hogy Csollány az oltástól kapta meg a COVID-ot az hülye és tudatlan. A kínai kivételével az oltásokban nincs vírus. (a kínaiban elölt vírus van). A vírus nélküli fertőzéshez isteni csoda szükséges.
    .

  204. Re: Tibor bá’
    Szerintem ezt túlreagálod, mert Gartai max arra célzott, hogy hiába volt oltva, akkor is súlyos szövődményekkel került kórházba, majd lélegeztető gépre.
    Igazából ez az utolsó ígéret az oltások mellett, hogy ez ne forduljon elő, ezért is megy a látványos lapítás, mert az oltás tagadók egyből zászlajukra tűznék Csollány esetét.
    Itt nem állította szerintem senki, hogy az oltástól lett volna Coronás, attól csak 5G chipet kapsz. 😉

  205. Ha az oltás és a fertőzés között nem telt el elég idő, akkor az oltás még nem alakíthatott ki kellő immunválaszt, vagyis olyan, mintha nem is lett volna. Sőt, ha a kettő közel van egymáshoz, még extra bonyodalmakat is okozhat.

  206. 232 – dajtás:
    Amíg én nem nézlek hülyének, addig te se nézz engem annak. A 190-es felhívás mi mást jelenthet? Az egy hete kapott első oltás oltatlannak számít. Vagyis az égvilágon semmi jelentőséggel nem bír. Akkor minek hívja fel rá a figyelmet kétszer is? Mert szerinte van összefüggés az oltás és a kialakult betegség között.

  207. A Hong Kong-i Egyetem friss kutatása szerint az omikron variáns 70-szer gyorsabban terjed, mint az eredeti törzs, de jelentősen kisebb arányban okoz súlyos lefolyást – számol be a hírről a Bloomberg.
    Az egyetem szerdai közleménye szerint a fertőzés után már 24 órával észlelték az omikron hörgőkben való elterjedését. A Michael Chan Chi-wai vezette kutatócsoport által végzett tanulmány megállapította, hogy az új variáns kevésbé hatékonyan terjed – több mint 10-szer gyengébben – az emberi tüdőszövetben, mint az eredeti törzs, amely „alacsonyabb súlyossági szintet” jelezhet.

    Jó hírt közöltek a kutatók az omikron terjedéséről a tüdőben, de mégsem örülhetünk
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211215/jo-hirt-kozoltek-a-kutatok-az-omikron-terjedeserol-a-tudoben-de-megsem-orulhetunk-516380

    Hamarosan elnyomhatja a koronavírus delta variánsát az omikron, amelyet a szomszédos országokhoz hasonlóan már Magyarországon is azonosítottak. Nem bonyolult és nem is drága a variánsok jelenlétének kimutatása, ám a szakértők szerint ez mégis akadályba ütközik, ha azt nem állami, hanem magánlaboratórium mutatja ki. Falus András immunológus szerint jelenleg ugyan a delta variáns uralkodik, azonban azt hamarosan elnyomja majd az omikron. Rusvai Miklós virológus a Portfolio-nak pedig azt nyilatkozta: most már biztos, hogy lesz következő járványhullám, amelyet különböző járványügyi intézkedésekkel már most is kezelni kellene. Ugyanakkor mivel sem a lakosság, sem a kormányzat részéről nincs erre igény, így az ötödik járványhullám hamarosan bekövetkezik. Hogy pontosan milyen eszközökkel lenne érdemes védekezni az omikron ellen, illetve, hogy miként befolyásolhatja a magyar oltóanyaggyártást, szakértőket kérdeztünk.

    Megszólaltak a magyar virológusok az omikronról: korlátozások nélkül rohanunk az 5. hullámba
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211215/megszolaltak-a-magyar-virologusok-az-omikronrol-korlatozasok-nelkul-rohanunk-az-5-hullamba-516322

    Nyolc afrikai országban kezdi el tesztelni HIV-pozitív betegek körében vakcináját a Moderna, a cél, hogy kiderítsék, körükben milyen hatásossággal bír – számol be a hírről a Bloomberg.

    HIV-fertőzöttek körében kezdi el tesztelni vakcináját a Moderna
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211215/hiv-fertozottek-koreben-kezdi-el-tesztelni-vakcinajat-a-moderna-516338

  208. Egy kis színes…
    Itt a magyarázat arra, miért vannak vírus- és oltástagadó orvosok, ill. miért nem lehet manapság attól, hogy valaki magas pozícióban van, ill. spec. szakterületen dolgozik, jobb problémamegoldó, tehát intelligensebb, mint a nagy átlag.
    Szörnyű, de úgy fest, már a specialisták is az átlagemberek közül kerülnek ki, ha megfelelő életúthelyzetek alapján eljutnak egy elvárt ponton túlra. Mit is mondhatnék, szörnyű világ vár ránk! 🙂
    https://index.hu/techtud/2021/12/15/az-agysebeszek-es-raketatudosok-sem-okosabbak-mint-a-tobbi-ember-allitja-egy-kutatas/

  209. Bocs Tibor Bá! Csak azért írtam be, mert Dajtás kérdezte, s az elején is írtam, én semmit nem szugerálok, csak azt írtam amit hallottam.

  210. Tia és jabu: Köszönöm a válaszokat!

    185 jabu
    Igen, így (is) lehet számolni, csak ez nem felel meg az arányosság szabályainak.

    Nézzük az esetszámokat.

    (forrás: hivatalos angol kormányzati weboldal) #https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1029606/Vaccine-surveillance-report-week-43.pdf

    Az angolok átlagosan 69.6%-a teljeskörűen be van oldva.
    (United Kingdom Vaccination Rate)

    2021 39-42 hét adatai:

    Jelentett esetek:
    korosztály / oltatlan / oltott
    30-39, 23748, 63237
    40-49, 14336, 119063
    50-59, 6091, 88740
    60-69, 2167, 48161
    70-79, 794, 30025
    (a fent linkelt tanulmány 15. oldalán)

    Ha százból hetvenen oltottak, akkor ez azt jelenti, hogy 2,3-szer több az oltott, mint az oltatlan.

    Az esetszámok aránya mégsem ezt tükrözi. Pláne akkor nem, ha az átoltottsági arányokkal pontosítjuk a számításunkat (ezt lentebb majd).

    korosztály / oltatlan / oltott
    30-39, 23748, 63237 (2,66-szor több az oltott esetszám, mint oltatlan)
    40-49, 14336, 119063 (8,3-szoros több az oltott esetszám, mint oltatlan)
    50-59, 6091, 88740 (14,5-szörös több az oltott esetszám, mint oltatlan)
    60-69, 2167, 48161 (22-szeres több az oltott esetszám, mint oltatlan)
    70-79, 794, 30025 (37-szeres több az oltott esetszám, mint oltatlan)
    (a fent linkelt tanulmány 15. oldalán)

    Mivel a különböző korosztályok átoltottsága más,
    ezért pontosítsunk az életkor szerinti beoltottsági százalékkal:
    (ez megtalálható a fent linkelt tanulmány 11. oldalán)

    korosztály / oltatlan / oltott
    30-39, 23748, 63237
    65% oltott, így csak 1,44-szer „kéne” több oltottnak megbetegednie – szemben a 2,66-szoros értékkel

    40-49, 14336, 119063
    75% oltott, így csak 3-szor „kéne” több oltottnak megbetegednie – szemben a 8,3-szoros értékkel

    50-59, 6091, 88740
    85% oltott, így csak 5,6-szor „kéne” több oltottnak megbetegednie – szemben a 14,5-szörös értékkel

    60-69, 2167, 48161
    90% oltott, így csak 9-szer „kéne” több oltottnak megbetegednie – szemben a 22-szeres értékkel

    70-79, 794, 30025
    95% oltott, így csak 19-szer „kéne” több oltottnak megbetegednie szemben a 37-szeres értékkel

    Számolásom alapja az, hogy pl.
    van 5% oltatlan, ennek 19-szerese oltott: ez így 95%
    5 x 19 = 95

    Kérlek, mondjátok meg, hol tévedek a számolásban!

    …és eszembe jutott most egy pár napja történt hozzászólás, amit Dr. Surányi néven írt egy angliában praktizáló magyar orvos.
    Meg is találtam, ezt írta: „Itt az intenzíven lévők (nebulizer breather) 72%-a 2x oltott.”

    Most átgondolom, hogy jól döntöttem-e…
    ???

  211. Egyébként, ma is láttam egy riportot, a Robert Malone-nal, aki az mRNS vakcinát kifejlesztette, s a riporter kérdésére: Mi a problémája az nRNS COVID vakcinákkal, a rövid válasz ez volt, tudja ön, hogy az nRNS meddig aktív, milyen mennyiségű antigént állít elő, s a szervezeten belűl hol?, mert senki sem tudja… Persze az itt írogatók többségét ez nem zavarja, ehhez nekik megvan a joguk, s engem spéci nem érdekel ki mivel oltatja magát, de amikor már minduntalan lehülyézik a másképp gondolkodókat, meg állítólag mi terheljük agyon az egészségügyet ( amit már előzőleg kivéreztettek ), hát „kicsit” bosszantó!

  212. 211. MangaM

    Én is figyelemmel követem az ottani adatokat. A korrektség kedvéért…ha figyelembe vesszük, hogy 90% feletti az oltottsági arány, akkor az az adatokból az olvasható ki, hogy némileg jobban megéri oltani. Ez mondjuk egy vakcinától gyenge előny az én szememben. Pláne, hogy a mérleg másik serpenyőjében
    (mellékhatások) még csak kezdjük megismerni, hogy mi van.

    220. János

    Milyen tüneteik vannak a gyerekeknek, hogy kezelni kell őket? Erős a gyanúm, hogy túlaggódós szülők tolják túl. Ha csak azt veszem figyelembe, hogy milyen hülyeségekkel mentek covidtól függetlenül egyenesen a kórházba szülők a környezetemben, akkor ettől a 60 kezelt gyerektől nem esek hanyatt.

  213. Elképesztő sebességgel terjed az Omikron variáns a világon. Már Magyarországon is van. Melyek a legújabb ismeretek?

  214. Még mindig keveset tudunk a covid-fertőzés okozta védettségről. Jelentős egyéni különbségek lehetnek abban, meddig tart, és milyen erős a védettség. A gyógyultak is az oltással mehetnek biztosra.

    Akár erős védettségük is lehet a gyógyultaknak, de továbbra is az a biztos, ha beoltatják magukat
    https://444.hu/2021/12/15/akar-eros-vedettseguk-is-lehet-a-gyogyultaknak-de-tovabbra-is-az-a-biztos-ha-beoltatjak-magukat

    Számításaik szerint jövő év elejére már az omikron variáns lehet a dominás Európában. És ha igaznak is bizonyulna, hogy kevesebb embernél okoz súlyos tüneteket, a nagy számú megfertőződés miatt túlterhelt lesz az egészségügy.

    Az európai járványvédelmi központ erősen pesszimista előrejelzést adott ki, látva az omikron villámgyors terjedését
    https://444.hu/2021/12/15/az-europai-jarvanyvedelmi-kozpont-erosen-pesszimista-elorejelzest-adott-ki-latva-az-omikron-villamgyors-terjedeset

  215. 238: azért abban a jelentésben van más is. pl:
    „These raw data should not be used to estimate vaccine effectiveness as the data does not take into account inherent biases present such as differences in risk, behaviour and testing in the vaccinated and unvaccinated populations. Vaccine effectiveness is measured in other ways as detailed in the ‘Vaccine Effectiveness’ Section.”

    „Based on antibody testing of blood donors, 98.0% of the adult population now have antibodies to COVID-19 from either infection or vaccination compared to 18.7% that have antibodies from infection alone.”

    „people who are fully vaccinated may be more health conscious and therefore more likely to get tested for COVID-19
    • people who are fully vaccinated may engage in more social interactions because of their vaccination status, and therefore may have greater exposure to circulating COVID-19 infection
    • people who are unvaccinated may have had past COVID-19 infection prior to the 4-week reporting period in the tables above, thereby artificially reducing the COVID-19 case rate in this population group, and making comparisons between the 2 groups less valid”

    A „more health conscious” mellett az is közrejátszhat, hogy egyes vidékeken egyszerűen rosszabb a tesztelési és oltó hálózat kiépítettsége, így épp az alacsonyabb átolotottságú vidékeken kisebb eséllyel detektálják a nem súlyos COVID eseteket.
    Vagy ha a mezőgazdasági munkás köhög kicsit, de munkaképes, azt nem biztos hogy tesztelteti a munkaadója, míg a zsúfolt irodában dolgozót az első köhintéskor kivizsgáltatják.
    Meg ugye a fene se tudja, hogy a UK-ben kb június-július óta folyamatos delta hullámban hány olyan oltatlan maradt, aki nem fertőződött meg eddig… A véradók (18+ populáció) mintái alapján 98%-nak vannak már antitestjei.

  216. Találkozik a róka és a farkas az erdőben. Így szól a róka:

    – Te! Verjük meg a nyulat.

    – Jó, de miért? – kérdi a farkas.

    – Ha sapka van rajta, azért, ha meg nincs rajta, akkor azért! – válaszol a róka.

    Odamennek a nyúlhoz, és agyba-főbe verik szegényt. Másnap a róka újra rákezd:

    – Te! Verjük meg a nyulat.

    – De már tegnap megvertük! – válaszol a farkas.

    – De ma megint verjük meg! – erősködik a róka.

    – Na jó – áll rá a farkas -, de ma miért kapjon?

    – Odamegyünk hozzá, és kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőst ad, akkor azért, ha meg nem, akkor azért.

    Odamennek a nyúlhoz: – Te nyúl, adj egy cigarettát!

    – Füstszűrőst, vagy nem füstszűrőst parancsoltok? – kérdi a nyúl.

    Mire a róka:

    – Nézd, az anyja szentségit! Megint nincs rajta sapka.

  217. A brit egészségügyi minisztérium szerda este bejelentette, hogy az utóbbi 24 órában 78 610 új koronavírus-fertőződéses esetet azonosítottak laboratóriumi vizsgálatokkal országszerte; ez az eddigi napi rekord.
    Chris Whitty angliai tisztifőorvos, a brit kormány egészségügyi főtanácsadója a Downing Streeten tartott szerda esti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Nagy-Britanniában gyakorlatilag két koronavírus-járvány van: az egyiket az eddigi domináns vírusváltozat, a delta okozza, a másikat viszont a deltánál is gyorsabban terjedő omikron.

    Berobbant az omikron: soha nem volt még annyi új koronavírus-fertőzött a briteknél, mint ma
    https://www.portfolio.hu/global/20211215/berobbant-az-omikron-soha-nem-volt-meg-annyi-uj-koronavirus-fertozott-a-briteknel-mint-ma-516416

    Az előzetes bizonyítékok azt mutatják, hogy a COVID-19 oltások kevésbé hatékonyak az omikron koronavírus-változathoz kapcsolódó fertőzések és annak átadása ellen, amely szintén nagyobb kockázatot jelent az újrafertőződésre – közölte szerdán az Egészségügyi Világszervezet.

    Rossz hír érkezett a WHO-tól: kevésbé hatékonyak az oltások az omikron ellen
    https://www.portfolio.hu/global/20211215/rossz-hir-erkezett-a-who-tol-kevesbe-hatekonyak-az-oltasok-az-omikron-ellen-516414

    Romániában szerdán első ízben mutatták ki a koronavírus omikron variánsát szerdán olyan páciensnél, akinél nem lehetett beazonosítani a fertőzés külföldi eredetét, ugyanis sem ő, sem a vele közvetlen kapcsolatba került személyek nem jártak az utóbbi időben más országban.

    Romániában már terjed az omikron-variáns
    https://www.portfolio.hu/global/20211215/romaniaban-mar-terjed-az-omikron-varians-516398

    Vasárnaptól általános tesztelési kötelezettséget vezetnek be a Görögországba utazók számára, függetlenül a koronavírus elleni oltottsági státuszuktól – közölte szerdán a görög egészségügyi tárca.

    Koronavírus: már az oltás sem elég a Görögországba utazóknak
    https://www.portfolio.hu/global/20211215/koronavirus-mar-az-oltas-sem-eleg-a-gorogorszagba-utazoknak-516418

  218. 240: kamionos:
    „…ettől a 60 kezelt gyerektől nem esek hanyatt.”
    Mondd ezt (lehetőleg a szemébe!) konkrétan azoknak a szülőknek, akinek a gyerekét épp ma tették gépre (közvetlenül érint, az iskola jelentős gyermekaránya covidos, a hiányzók száma 40% feletti, s szépen cserélődik is, mutatva a teljes átfertőződést így a karácsonyi forgatag előtt)!
    Elképesztő és rendkívül elszomorító, ahogyan egyesek próbálják a megmagyarázhatatlan butaságot megmagyarázni és erénynek beállítani…
    Ennél rosszabb talán csak a magyar járványügyi helyzetet kezelő/kezeltető „szakemberek” lehetnek, mert azok aztán tényleg kritikán alulian ostobák (védekezési- és karanténszabályok, tájékoztatás, intézkedések, eredményükül az orvosok egy részét a társadalom vegzálja, az orvosok egy része pedig nagy ívben leszarja a társadalmat, s előbb intézkedek átlagjóskaként, mire 3 nap múlva a járványügyi bürokrácia megérkezik és hoz egy teljesen okafogyott, a helyzetet csak tovább rontó döntést), emiatt komoly esélyt látok arra, hogy a delta vs. omikron variánsokból épp nálunk alakuljon ki egy újabb verzió, ami nem fog Karácsony után mosolyt csalni az arcunkra.

    239: Gartai:
    Max. 2 napig aktív. Ez nem génsebészet, rég túltárgyaltuk!
    Amennyiben génsebészet lenne, egyfelől nem a vivőanyagok adnák a mellékhatások zömét, s elsősorban nem az antigéntesztek eredménye adna pozitív megerősítést a vakcinázottaknak. Koronavírus tüskefehérje lesz belőle, egyértelmű. Nincs mikrochip és időzített bomba, ami Rostchildék íróasztaláról aktiválható… 🙂

    Tiborbá:
    Majd, ha a blogmotor által benyelt hsz-t kiengeded, ezt töröld légy szíves. Köszönöm!

  219. 247. Horváth Csongor
    Inkább ezen kellene rugóznod: „Rossz hír érkezett a WHO-tól: kevésbé hatékonyak az oltások az omikron ellen”
    https://www.portfolio.hu/global/20211215/rossz-hir-erkezett-a-who-tol-kevesbe-hatekonyak-az-oltasok-az-omikron-ellen-516414
    Meg ezen:”Berobbant az omikron: soha nem volt még annyi új koronavírus-fertőzött a briteknél, mint ma”
    https://www.portfolio.hu/global/20211215/berobbant-az-omikron-soha-nem-volt-meg-annyi-uj-koronavirus-fertozott-a-briteknel-mint-ma-516416
    De legalább van ami megnyugtató: „A brit kormány már a hétvégén bejelentette, hogy az eredeti, január végi határidő előtt egy hónappal, már december végéig minden 18 évnél idősebb angliai lakos számára lehetővé válik a harmadik dózis beadatása.”

  220. 211, MangaM

    Mi a kérdésed? Mire kellene nekem válaszolni?

    Gyurma, Nándi:
    Kossuth-Rádió minden reggel a járványról beszél. Hétfőn épp az egyik covid-os gyermekkórházról volt szó.

    Továbbá.
    Én személy szerint a hazai vírusvadászok és virológusok, az országos tisztifőorvos munkáit veszem kiindulási alapnak valamint az ügyeletes doktorok, főnővérek, részlegvezető ápolók személyes megfigyeléseire hagyatkozom. Az oxigénfelhasználás, karbantartási anyagok, géphibák az egy másféle covid- statisztika.
    Nagyon a fárasztó a munkájuk, stresszesek a sok értetlen oltatlan (nem háromszor szúrt) középkorú és fiatalkorú felnőttől.
    Az ország mentális állapotát jól jelzi, hogy nem törődnek egymással az emberek, sőt tudomást sem vesznek róla, hogy immár hatezer felnőtt és ki tudja mennyi gyermeket ápolnak a covid-osztályokon.
    Mert úgy gondolja, hogy mivel én hamar átestem rajta, akkor a gyengéje hadd hulljon vagy épp ezért minek oltsak-védekezzek.
    A konteó dolgok a tudalatti fantáziákat lovagolják meg, ezért eléggé népszerűek.
    Már többször elmondtam, hogy minden egyes ember eltérő válaszokat ad a covidra. Ez kutatási anyag, hogy mik lehetnek azok a biológiai jellemzők amelyek együttállása esetén a vírusfertőzés garantált lesz. Ehhez sokmilliónyi noname egészségügyi adatokra és egyéb jellemzőkre is szükség van. Erre szoftvert fejlesztenek ill. hardvert is. ( Darpa és izraleli intézetek. Egyébként Izrael számos professzionális eszközöket gyárt és fejleszt az egészségügy száámára.)
    Illetve elmondanám, hogy nem vagyok virológus, sem fogász, sem traumazológus, sem hidegháborús fegyverbuzi. Egy jól tájékozott kétdiplomás gépészmérnök vagyok csupán. Nem féldisznót adtam a tudásomért. Nem sörözgetek a heverokkal, a cimborák sem sörözgetnek, nem videójátékoztam sosem, nincs lakáshitelem, egészségesen élek-és táplálkozom. Egy ideje jungi analízisre járok, a tudatalattim megismerésének céljából.

    Kamionos:

    a vírustagadókkal mikor osztod meg, hogy tudják mi fán terem a madárinfluenza és a sertéspestis?
    Ez a járvány miért nincs napirenden a konteóhívő lakosság körében?

  221. Három hét alatt nagyot változott a járványügyi kilátások megítélése az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központban és mindez az omikron variáns megjelenése és rendkívül gyors terjedése miatt történt. Friss előrejelzésében több aggodalomra okot adó ábrát is bemutatnak az ECDC szakértői, mert igaz ugyan, hogy egyelőre nincsenek megbízható adatok arra vonatkozóan, hogy az új variáns súlyosabb megbetegedéseket okozna, ezért korai lenne még megnyomni a pánik gombot, ugyanakkor gyors terjedése és az európai lakosság várhatóan gyengülő védelmi szintje miatt ismét készenlétben kell lenniük az európai országoknak. Nem kizárt a szakértők figyelmeztetése szerint, hogy az omikron variáns által beinduló ötödik járványhullám megint túl fogja terhelni egyes országok egészségügyi rendszerét.

    Ijesztő előrejelzés érkezett egész Európára az omikron variáns miatt
    https://www.portfolio.hu/global/20211216/ijeszto-elorejelzes-erkezett-egesz-europara-az-omikron-varians-miatt-516422

    https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/covid-19-assessment-further-emergence-omicron-18th-risk-assessment-december-2021.pdf

  222. Nem az omikron hozza a megváltást: gyorsabban terjed, és nagy százalékban kikerüli az oltásokkal szerzett immunvédelmet.

    Nem okoz kisebb kórházi terhelést az omikron, mint a korábbi vírusvariánsok – derül ki a dán járványügyi hivatal friss elemzéséből. Azaz a várakozásokkal ellentétben az új mutáció okozhat legalább olyan súlyos, ha nem súlyosabb járványhullámot, mint az eddigiek.
    A dániai járványügyi hivatal hétfőn közölt tanulmánya szerint országukban hasonló arányban kerülnek kórházba az omikron vírussal fertőzöttek, mint az egyéb variánsoktól megbetegedettek. Szakértők szerint ez egyértelműen azt jelzi, hogy le kell számolni azzal a korábbi vélekedéssel, hogy az omikron a Covid-vírus enyhébb változata. A közölt tanulmány szerint Dániában vasárnap estig 3437 omikron-fertőzöttet találtak, közülük 37-en kerültek kórházba, azaz a megbetegedettek 1,1 százaléka. Az előző vírusváltozatok által megbetegített 88 940-ből 666-uknak volt szüksége kezelésre, azaz mintegy 0,7 százalékuk került kórházba.
    A dán adatok a hazai járványügyi szakembereket is meglepték, s mint az egyikük lapunknak elmondta: az a hipotézis, hogy ez a variáns enyhébb járványt okozna, már nem tartható. Sőt az ellenkezőjét bizonyítja. Dél-Afrikában az első esetek a fiatalok között és egyetemi campusokon fordultak elő, ám amint az omikron átterjedt az idősebbekre, Dél-Afrikában is megnőtt a kórházi kezelésre szorulók száma. A járványügyi szakember szerint az omikronnak legalább két előnye van a járványvédelemmel szemben: az egyik, hogy gyorsabban terjed; a másik, hogy elég nagy százalékban ki tudja kerülni mind az oltásokkal, mind a betegség átvészelésével szerzett immunvédelmet. Ez gyakorlatilag óriási előnyt jelet a vírus számára, ezért rövid idő alatt nagyon gyors felfutást, járványcsúcsot okozhat, azaz rövidebb idő alatt több embert képes megbetegíteni, ami az ellátórendszerre is nagyobb terhet ró.

    Új járványcsúcs jöhet
    http://nepszava.hu/3140864_uj-jarvanycsucs-johet

  223. 251 Python
    Nem véletlenül követem mostanában a dél-afrikai járványadatokat, most ott látjuk a jövőnk előjeleit.
    Mondjuk nem találtam olyan teljeskörű adathalmazt, hogy külön láthatók lennének a kórházba kerülők, vagy egyes korcsoportok.
    Az össz számokból egyenlőre csak az látszik, hogy a fertőzés szédítő ütemben halad, már meghaladta a korábbi csúcsot a napi fertőzöttek száma, semmi nyoma lassulásnak, viszont a halálozások száma egyenlőre alacsonyan stagnál, ott még nem látszik az új hullám hatása.
    De lehet, hogy még nem telt el elég idő, és ott csak ezután jön a feketeleves.
    Ami még rosszabb előjel, hogy mindez ott éppen a nyár beköszöntével történik, tehát olyan időszakban, amikor nálunk éppen el szokott halni a járvány.
    Mi lenne, ha ott is éppen tél lenne?
    Viszont számomra új, elszomorító információ az anyagodban, amivel eddig még nem találkoztam, hogy az idősebb betegeknél hasonlóan súlyos lefolyású, mint a delta. Ez a legrosszabb hír, ha igaz…
    Tegnap este a BBC és CNN adásait néztem, jól be vannak parázva már a britek is, szinte folyamatosan ezzel a témával foglalkoztak. Már most rohamosan emelkedik a fertőzöttek között az omikronnal fertőzöttek részaránya.

  224. 253, hubab, Python:

    azért azt tegyétek hozzá, hogy Afrikában mennyi is átlagéletkor. Mennyi az élettartam hossza?
    Napsütés, D-vitamin, fokhagyma, pálinka, bodorrózsa ezek ott sem számítanak?

  225. Mutudore tettek sulyos koronavirus fertozes miatt Damu Roland szineszt…

  226. Na, most ezt (is) nekem kell kiírnom, hogy már Damuban is bízhatunk, hogy a dupla oltás hatásosságáról (is) megmondja az igazat? Talán Sinopharm lehetett? Vagy a börtönévek az ok?
    Bécsben omicron miatt be akartak zárni egy gimit. Be is zárták, mert 4 eset lett azonnal. Csak jogilag ez nem így van szabályozva, úgyhogy kinyittatta a tankerület (talán ez a neve magyarul) asulit, és csak az érintettek osztályai vannak karanténban. Az omicron miatt pedig ismét 14 nap a karantén és nem lehet 5 nap után negatív tesztettel szabadulni.

  227. Rossz hír Omikron relációban Sinovac (és ez bizony a Sinopharmra is igaz) és Janssen fronton…:

    China’s Sinovac offers inadequate protection against Omicron, study shows
    https://www.ft.com/content/afc1eecc-8b3d-4b98-8b65-3520862fb5da

    https://www.nytimes.com/2021/12/15/world/asia/omicron-hong-kong-study.html

    J&J Shot Loses Antibody Protection Against Omicron In Study
    https://www.ndtv.com/world-news/coronavirus-johnson-johnsons-vaccine-loses-antibody-protection-against-omicron-in-study-2651899

  228. Kedves oltáspárti embertársaim!

    A maszk-fronton már úgy néz ki túl vagyunk, viszont most a felek az oltásfronton ásták be magukat…

    Hogy a tűzvonalban mi a pontos helyzet? Azt senki sem tudja, csak a napi veszteséglistákkal megy a propaganda mindkét oldalon…Tűzszünetre is kicsi az esély így, nemhogy békekötésre…

    Mi lehet (lesz) a sikeres stratégia és taktika?

    Magánemberként ilyen nem létezik. Mint közösség, csakis a jelenlegi információhiány megszüntetése oldhatná fel, de ez nyilvánvaló hogy nem célja a döntéshozóknak. Ebben helyzetben a legfontosabbnak tartom és osztom Vukics Ferenc nézeteit:

    „Mindkét oldalon egy érzelmekkel túlfűtött harcot indítottak a másik ellen, ami jelenleg az „emberiesség szempontjából alaposan megkérdőjelezhető harceljárások állóháborújává vált”. Nehezíti a helyzetet, hogy ha a legelképesztőbb állításokat kivonjuk a képből, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy mindegyik oldal mondanivalójában vannak igazságtartalmak. A véleményem szerint az emberek szándékosan lettek „két malomban őrlésre” kényszerítve.

    Az emberiség rendelkezik azzal a szellemi potenciállal, amely a képessé teszi arra, hogy megoldja a felmerülő legnagyobb problémákat is. Az ellenérdekelt fél ezt csak akkor tudja megakadályozni, ha a lehető legtöbb törésvonalat hozza létre a társadalomban, és megakadályozza, hogy az így kialakított csoportok kommunikáljanak egymással. A párbeszéd akadályozását leginkább az adott tevékenységnek ellenálló társadalmi csoportok kriminalizálásával tudja elérni az, aki nem érdekelt a valóság közkinccsé tételében.

    Egy értelmes társadalmi diskurzus, a lakosság egészségét előtérbe helyező politikai hozzáállás nagyon sok hasznos konklúziót eredményezhetne. Az egész világban azt látjuk, hogy a politikusok rövidlátó stratégiája mindent megtesz annak érdekében, hogy polarizálja és buborékokba zárja az állampolgárt. Elvárva tőle, hogy a buborék vezető véleményét kritika nélkül szajkózza és a másik buborék lakójának minden állítását gondolkodás nélkül tagadja. Mindez azonban egyrészt teljes konszenzusképtelenséghez, másrészt a problémák végtelen lebutításához vezet (pl. oltottak-oltatlanok viszonyrendszer).”

    Egyenlőre patthelyzet van de semmi sem tart örökké! 🙂

  229. 252: Tibor bátyám, inkább úgy mondanám, hogy volt némi pozitív reménykedés a humán koronavírusokra jellemző mutáció megjelenése miatt az omikron kapcsán, de azért mindenki mondta a szakmában, hogy nincs még elég adat. Detektálás utáni 2 hét után el is kezdtek emelkedni a kórházi kezelésre szorulók számai Dél-Afrikában. Dec. végén jan. elején meglátjuk azt is, hogyan is alakul a halálozás az omikron fertőzés esetében. Onnantól leszünk nagyjából képben. De egyébként egyetértek az általad leírtakkal!

    253: ötlet, azért szüntették meg a beutazási tilalmat az angolok, mert már közösségi terjedésben van náluk is az omikron és január elejére ki is fogja szorítani a delta variánst az országból! Így már nincs értelme, és valószínűleg a dél-afrikai detektálás híre utáni bevezetése előtt már hetekkel jelen volt a szigetországban is az Omikron. De ez igaz Európa kontinentális részére is.

    255: hubab, nem véletlenül.

    256: János dehogynem számít. Sokkal fiatalabb a populációjuk mint ami Európára jellemző, így max. csak irányadóak lehetnek az adataik, de nem relevánsak ránk nézve.

  230. 261 Python
    Éppen a korfabeli különbségek miatt nem is a konkrét számszerűséget nézem, hanem a tendenciákat a korábbi hullámokkal összehasonlítva.
    Annak nagyobb az aktualitása.
    Ezért várok a halottak számának alakulására, mert a korábbi hullámoknál az sokkal magasabb volt, korfa ide, vagy oda.
    Igaz, eddig volt vagy 10 nap csúszás a fertőzés csúcsához képest, de már aszerint is látszani kellene az emelkedésnek…

  231. Tényleg kegyetlenül mennek felfelé nálunk (UK) a számok, eddig 40-50 ezer volt heteken át, tegnap pedig már 78 ezer felett, ma 88 ezer felett a tesztpozitívok száma. A halálozás is kezd emelkedni.

    Ha tényleg 70-szer fertőzőbb, mint a delta, akkor megette a fene, ezzel nem lehet mit csinálni, úgyis elkapja mindenki.

  232. Nem léphetnek be a mallokba az oltatlanok a legutóbbi kormányrendelet szerint.Az utasitás holnaptól, péntek reggel lépett volna életbe, de a mallok igazgatóságai, valamint az üzlettulajdonosok rendkivül heves ellenkezése okán az érvénybelépést eltolták vasárnap reggelre.Ez semmit nem enyhitett az érintettek makacs ellenállásán, a mallok, valamint a bennük található üzletek tulajdonosai egyöntetüen kijelentették a tévkamerák elött, hogy az utasitás NEM LESZ betartva, bárkit továbbra is beengednek.
    A kormány a járványfékezési, illetve az új omikron variáns gyors terjedése miatt az eü illetékesek javaslatára márciustól szigoritaná az oltatlanok elleni lépéseket, azt fontolgatván, hogy oltatlan semmi rendezvényre, üzletbe – élelmiszerüzletet / gyógyszertárat kivéve – nem léphet be érvényes PCR teszt nélkül, beleértve a közlekedés használatát is.Magyarul-az oltatlanokat kizárnák a rendes napi életvitelből.A tervezett lépéseknek nagy negativ visszhangja van jelenleg, de a hangulat egyelőre még langyos, március messze van.Meglátjuk hova és meddig fajulnak majd a dolgok mikor közeledik majd a” forró nap”.

  233. 264

    Ez komoly.
    De én pénzügyi vonal felől vártam a de ja vu érzést ami a megtörést illeti.
    Előszobának kiváló.
    Ezért pofázok itt ennyit,elnézést érte,mert látszik a mögöttes „tartalom”

    Vagy is nekem.

  234. Broadly neutralizing antibodies overcome SARS-CoV-2 Omicron antigenic shift
    https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.12.12.472269v1

    https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.12.12.472269v1.full.pdf

    Kis segítség: A Convalescent az a vérplazma terápia, mRNA-1273 az a Moderna, BNT162b2 az a Pfizer/BioNTech, AZD1222 az az AstraZeneca, Ad26.COV2.S az a Janssen, a Sputnik V egyértelmű, BBIBP-CorV a Sinopharm védőoltás.

    Az argentin vizsgálat alapján a Moderna és a Pfizer is jelentősen csökkent semlegesítő hatással bír az Omikron variáns esetében, de valamennyire állják a sarat. De a többi vakcina az bizony úgy szerepelt, hogy a Sinopharm és az AstraZeneca minimális semlegesítő hatással rendelkezik az Omikron variánssal szemben. A Janssen és a Szputnyik V. pedig lényegében épp, hogy a zéró szint felett vannak a vérplazma terápiával egyetemben ha az Omikronról van szó.

    Szóval muszáj lesz Omikron specifikus védőoltásokat készíteni. Ez az mRNS vakcinákból lesz meg a leggyorsabban kb. ’22 március-április magassága, igaz addigra kb. mindenkin átfog fertőződni az omikronnal aki nincs izolálva, szóval a populáció kb. 98-99% -a. A többi védőoltásból pedig, hogy mikor lesz Omikron specifikus változat az talány. Most jönnének jól a fehérjealegység vakcinák, amelyek nem csak magára az S-fehérjére (tüskefehérje) koncentrálnak, így elméletileg időtállóbbak a tüskefehérjét érintő mutációkkal szemben.

  235. 249. János
    A 211.-es hozzászólásomban nem tettem fel senkinek semmilyen kérdést, megosztottam egy hivatalos adatot kommentár nélkül.

  236. 268: Nem egészen Tibor bátyám, ez a kísérlet az eredeti oltási sorokra vonatkozik. A 3. vagy booster oltás jelentősen növeli a védelmi szintet, igaz az omikron esetében nem annyira, mint a delta esetében.

  237. Manapság a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan terjed a valaha volt legtöbb dezinformáció, tévhit vagy összeesküvés-elmélet az összes globális esemény közül.
    Az internetet, a közösségi médiafelületeket böngészve többszáz konteóval találkozhatunk, és az sem sokat javít a helyzeten, hogy különféle kormányok, médiatermékek is sorozatosan terjesztenek alaptalan rémhíreket a járvánnyal, az oltással és ezek következményeivel kapcsolatosan.
    Ebben a podcastban Friderikusz Sándor – a koronavírus-járvány apropóján – a konteók természetrajzáról beszélget Krekó Péter szociálpszichológussal, aki a Tömegparanoia 2.0 című könyvében egy teljes fejezetben foglalkozik kifejezetten a koronavírus és a dezinformációk összefüggésével.

    https://youtu.be/WjnAkawGAP4

  238. Az amerikai betegségellenőrzési és megelőzési központ (CDC) arról számolt be csütörtökön, hogy nyolc szívizomgyulladásos esetet jelentettek eddig azon 5-11 éves gyermekeknél, akiket korábban a Pfizer/BioNTech vakcinájával kezeltek.
    A CDC korábbi jelentéséből az is kiderült, hogy a gyártó vakcinájának alkalmazását követően egymillió beoltottra vetítve 69 szívizomgyulladásos esetet észleltek a 16-17 éves fiúk csoportjában. A 12-15 éves fiúk csoportjában pedig 40 szívizomgyulladásos esetet jelentettek egymillió beoltottra vetítve – írja a Reuters beszámolójában.
    @https://www.portfolio.hu/global/20211217/friss-jelentes-arrol-milyen-mellekhatasa-lehet-a-pfizer-vakcinajanak-a-gyerekeknel-516722

    „Hetekkel a sikeresen, enyhe tünetekkel átvészelt koronavírus-fertőzés után derült ki, hogy még távolról sem vagyok túl a betegségen. A Covidra nem kaptam gyógyszert, arra, amit maga után hagyott, viszont hetekig antibiotikumot kell szednem, és lehet, hogy ezzel még nincs is vége.”

    Covid után – Nem voltak súlyos tünetei, mégis tenyérnagyságú folt van a tüdején
    @https://www.szabadeuropa.hu/a/covid-utan-nem-voltak-sulyos-tunetei-megis-tenyer-nagysagu-folt-van-a-tudejen/31610340.html

    Mára világossá vált, hogy a koronavírus-vakcinák fertőzés elleni hatékonysága néhány hónappal a második adag után csökkenésnek indul. Ennek az ellensúlyozása miatt fontos a harmadik oltás. Na meg azért, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy az omikron variánsnak a két oltás egyébként sem állja útját, három adag viszont ez ellen is hatékonyan védhet a megfertőződéstől.
    Magyarországon a kormányzati kommunikáció ellentmondásos ezen a téren: bár elismerik a harmadik oltás jelentőségét, és a beadatására buzdítanak, a hivatalos járványügyi tájékoztatás továbbra is az első oltást megkapottakban méri az „oltottak” számát.
    Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy ha a csökkenő vakcinahatékonyságot is figyelembe vesszük, nagyságrendileg hány oltott lehet ma valóban védett Magyarországon a fertőzéstől, és ez hogyan viszonyul a hivatalos átoltottsági számhoz. Spoiler: jóval alacsonyabb annál.
    Röviden összefoglaljuk azt is, hogy mit tudunk jelenleg az omikron vakcinakerüléséről, illetve hogy miért érdemes óvatosan bánni azzal, ha esetleg enyhébb megbetegedést okoz.

    Sokkal kevesebb oltott lehet valóban védett a fertőzés ellen Magyarországon, mint amit a hivatalos számok sugallnak
    @https://telex.hu/koronavirus/2021/12/17/covid-vakcinak-oltasok-fertozes-elleni-vedelem-csokkenes-negy-honap-vedettseg-atoltottsag-vedettek-szama-harmadik-oltas-omikron

  239. Sajnos ez nem valami jó hír:

    “Egy új argentinai pszeudovírus laborvizsgálat szerint a Janssen és a Sputnik vakcina kb. nulla, a Sinopharm és az AstraZeneca nagyon csekély semlegesítő hatással rendelkezik az omicron variáns ellen. Relatíve a Pfizer és a Moderna szerepelt a legkevésbé gyengén. “

    Forrás: Dobson Szabolcs, Koronavírus vakcináció, szakirodalmi tallózó, illetve:

    https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.12.12.472269v1

  240. Az amerikai betegségellenőrzési és megelőzési központ (CDC) azt ajánlotta az amerikaiaknak, hogy a Johnson & Johnson vakcinája helyett a Pfizer vagy a Moderna oltóanyagát adassák be maguknak.
    https://www.portfolio.hu/global/20211217/itt-az-indoklas-ezert-ajanljak-a-pfizer-es-a-moderna-vakcinajat-a-johnson-johnson-oltoanyagaval-szemben-516810

    Magyarország visszaszáll a közös uniós Pfizer-vakcina beszerzésbe – értesült a Portfolio, az információt a Koronavírus Sajtóközpont válaszában lényegében megerősítette nekünk. Az omikron vírusvariáns megjelenése és várható dominánssá válása miatt ugyanis Magyarország újra az Európai Unió közös vakcinabeszerzésén keresztül jutna Pfizer-vakcinákhoz a felnőttek számára is, amit immár az új mutációra fejlesztenek. Az EU variánskövető lehívását csütörtökön éjjel jelentett be az Európai Bizottság elnöke.
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211217/breking-magyarorszag-ujra-targyal-az-eu-val-a-pfizer-vakcinak-beszerzeserol-az-omikron-miatt-516790

  241. 275:
    Minek hányod ezt rendre ide? Tudjuk, és számon tartjuk hogyan gondolkodsz, felesleges ismételned…
    Inkább azon agyalj, hogy egyre elképzelhetőbb, az omikronnal kapcsolatban (is) igazam lesz (hiába szeretné mindenki felejteni végre ezt az ember által szándékosan létrehozott kórokozót).

    A „két tábor” között egy fontos különbséget látok mindössze. Az egyik tábornak 60 gyerek lélegeztetőgépen sok és sokkolóan hat napi 200 halott is. A másik tábornak ez belefér, természetes/járulékos veszteség (megjegyzem, csak addig, amíg egyszer bele nem kerülnek a statisztikába).

  242. Vannak arra utaló jelek, hogy a koronavírus omikron-variánsa aeroszol útján is terjed – jelentette ki csütörtökön az oltási kampányt koordináló Valeriu Gheorghiţă.
    Az oltásparancsnok sajtótájékoztatóján rámutatott, Dániában, Norvégiában, Nagy-Britanniában és több más országban exponenciálisan nő a koronavírusos esetek száma, és a megbetegedések nagy részét már az omikron-variáns okozza, amely sokkal gyorsabban terjed, mint az eddigi vírusváltozatok. Szerinte ennek legalább két oka van: egyrészt hogy ez a variáns sokkal gyorsabban szaporodik, másrészt hogy könnyebben megkerüli az immunválaszt.
    „Mi több: vannak arra utaló adatok is, hogy nemcsak cseppfertőzéssel, hanem aerogén úton, aeroszol révén is terjed, ami növeli a fertőzőképességét, különösen a zárt, rosszul szellőző terekben” – magyarázta.
    https://maszol.ro/belfold/Valeriu-Gheorghita-csekely-az-esely-arra-hogy-valakit-elkeruljon-az-omikron-varians

  243. 278. ötlet,

    Káosz van, tanakodás, hogy mi legyen. A franciák bekeményítettek, nyomós indok és 24 órán belüli negatív teszt kell a hozzájuk belépéshez, miközben százezerszámra most indulnak kelet európaiak hazafelé, a britek meg szabadságra mennének európai országokba(meg mindenfelé). Lefoglalt utak, szállások, repülő, hajójegyek stb.. milliói…

    Boriszék meg 2 hetes lockdown-ról beszélnek (tegnap már 93 000 felett volt a fertőzésszám) ami magában foglalná, hogy az egy fedél alatt élők ne mehessenek más háztartásokba, pubok, éttermek stb bezárását, komoly utazási korlátozásokat és így tovább és ezt azonnal be kéne vezetni, de mégis hogyan így az ünnepek előtt kevesebb mint egy héttel?

  244. Megismétlik a tavalyi szopatót így karácsony előtt.

    Kizárt hogy ez nem valami mentén történik,a vírus meg le van szarva.

    Török rendőrök jönnek ide határt őrizni.. már ez elég lenne hangulatnak.

  245. Ja!
    Bocsánat, Borisz ügyben . Ugye Sajid Javid eü miniszter,a bólogató falas.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Sajid_Javid

    ” Sajid Javid brit konzervatív politikus, az Egyesült Királyság kincstári kancellárja volt Boris Johnson kormányában 2020. február 13. előtt. Matt Hancock egészségügyi miniszter lemondása után Javid az ő utóda lett 2021. júniusában. ”

    Mégis hány állam van egy államban ha Borisz riadóztat,vagy csak a hírháború dúl a világban?

  246. Több kedvezőtlen hír is érkezett a koronavírus omikron variánsáról. A „szupermutánsként” is emlegetett vírusvariáns nagyon gyorsan terjed a WHO adatai szerint, a britek szerint pedig nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy kevésbé súlyos tüneteket okozna, mint a delta variáns. Ráadásul úgy tűnik, még a víruson átesettek sincsenek biztonságban.

    Kiábrándító hírek jöttek a koronavírus omikron variánsáról
    @https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211218/kiabrandito-hirek-jottek-a-koronavirus-omikron-variansarol-516898

  247. 282 Python
    Az eddig történtek alapján nem alaptalan az eleve pesszimista várakozás, de azért egyenlőre a statisztika nem igazolja, hogy az omikron hasonlóan súlyos lenne, mint a korábbi variánsok.
    Én még bizakodó vagyok a dél-afrikai adatokat látva, a hihetetlen magas fertőzésszámok ellenére a halálos áldozatok száma meglepően alacsony, pedig már elég sok idő eltelt a fertőzések megugrása óta, és még mindig nem tükröződik ebben.
    Persze lehet, hogy a súlyosabb esetek még nagyobb időcsúszással jönnek, mint korábban, vagy kozmetikázzák az adatokat, habár ennek semmi értelme nem lenne.
    Sokan felvetik, hogy a lakosság sokkal fiatalabb, mint Európában, de akkor ez miért nem látszott a korábbi hullámoknál hasonlóan, hiszen azért volt már ennél sokkal magasabb halálozási arány is alacsonyabb fertőzésszám esetén is.
    Szóval nagy a bizonytalanság, jó lenne már tisztábban látni.
    Korábban mindig Izraelre figyeltem, most ezt a szerepet átvette Dél-Afrika…
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/south-africa/

  248. Ide okádom ismét: OLTÁSLUFI.
    („A személyes tapasztalataimat, információmat nem írom le…)

  249. 283. malleusorbis

    Felesleges okádnod. Talán Tibor bá’ elő tudná szedni a tavalyi, vagy még korábbi írásaim közül, hogy a macskáknál (akiknek más nemzetségből származó koronája van: Alphacorona-vírus az övék) az ő coronájuk elleni oltás alig, vagy inkább nem is hatásos. Az én macskáim az ellen soha nem voltak oltva. Minden más ellen igen (van ami ellen 3-szor is, mert úgy tapasztaltam más esetek miatt, hogy az a hatékony és be is vált. Ahogy sok más esetben is a 3db oltás az alapimmunizálás humánban is, – ez a gyerekek oltási könyvét átnézve is látszik) . Persze nem is foglalkoznak nagyon a macskák oltásának fejlesztésével, hisz az a corona az emberre nem veszélyes. Az egyetlen megfelelő védekezés, hogy nem találkoznak más macskákkal, nem mennek ki. Ha más macskákból (is) összeszednék a coronát, akkor az mutálód(hat)na és FIP lehetne..
    Hát az embereknél ezt a pandémiát azonnali valóban komoly lockdown-nal lehetett volna megoldani. Most pedig jönnek az újabb mutációk, ami ellen újabb oltás kell.
    Eddig is tudták az okosok hogy jönni fognak a mutációk, (ha nem is 1:1 a párhuzam a fenti macskás helyzettel, de a vírus természetét ismerik az állatvilág hasonló vírusai miatt) illetve ahogy elhangzott, „nem ilyen gyorsan várták..”
    Nem azon kellene szurkolni hogy na ez az oltás sem tökéletes, hanem hogy meglegyen az az oltás amivel kordában lehet tartani ezt a vírust, és ne a mutációk győzzenek.

  250. Amúgy ezek tényleg finom teák:
    -https://www.cafefrei.hu/teak

  251. https://www.reuters.com/world/refugees-lack-covid-shots-because-drugmakers-fear-lawsuits-documents-2021-12-16/

    Bevándorlók tízmillióitól tagadhatják meg a COVID-19 elleni védőoltást egy globális program keretében, mert egyes nagy gyógyszeripari gyártók aggódnak a káros mellékhatásokból eredő jogi kockázatok miatt.

    https://exxpress.at/corona-gesetz-asylwerber-duerfen-weiter-ungetestet-und-ungeimpft-einreisen/

    Az osztrák korona törvény 1. § (2) bekezdése értelmében a menedékkérők továbbra is oltás nélkül vagy tesztelés nélkül léphetnek be Ausztriába. Mivel az sértené az emberi jogaikat. Az ugyanide történő belépést viszont tovább nehezítik a 3. oltásukat fel nem vett, nem menedékkérők számára.

  252. 288. ourfuture

    Akinél még ezek után sem esik le, hogy miről is szól ez a fene nagy “világjárvány” a “biztonságunk” okán meghozott, szabadságot felszámoló intézkedéseivel, az menthetetlen.
    Európában joga, már csak az európai fehér embernek nincsen.
    Lehet tapsikolni hozzá, lesz ez még cifrább is!

  253. 288. ourfuture
    289. Gyurma

    Azért a migráns és Asyl fogalmak között van jelentésbeli és jogi értelemben is különbség. Illetve sok, sőt szinte minden szociális juttatás már oltáshoz van kötve Ausztriában. A munkanélküli segély is.
    A német nyelvtanfolyamokon több az oltatlan magyar mint az oltatlan ilyesmi fenti fogalmak alá eső.
    Tehát az lehet hogy beenged menekültérő oltatlant, de ha az az illető bent is akar maradni, akkor azért van minek megfelelnie. Ettől függetlenül nem értek egyet a nagy „befogadósdival”, mert a mai napig is úgy ítélem meg, hogy a magyar munkaerő/kiköltöző továbbra sincs nem hogy nyugati szinten megbecsülve, de van hogy azt érzem, hogy többre becsülik a keletebbieket..

  254. 290: Tia:
    ” …a magyar munkaerő/kiköltöző továbbra sincs nem hogy nyugati szinten megbecsülve, de van hogy azt érzem, hogy többre becsülik a keletebbieket..”
    – Mi lehet ennek az oka?
    Irigység – féltékenység? A párszáz éves korábbi együttélés, a Habsburg (labanc) felsőbbrendűség? Vagy a magyarokkal szembeni tapasztalat, mint amikor a 90-es években minden burgenlandi bolt ajtajára ki volt írva, hogy: „Magyar, ne lopj!”? Esetleg a magyar közösség ott is hozza a csúcsformáját és összefogás helyett egymás érdekeit gyengítik?
    Nyilván az ott élők többségének van valamilyen oka, indoka erre, ahogyan a svéd nők is vágynak a színes bőrűekre, különben nem lehetne rájuk erőszakolni a multikultúrát…

  255. 284, 286:
    Egészségedre! Csak aztán vigyázz, nehogy a kígyó után eldobd a répát is! 🙂

  256. 290. Tia

    “..sőt szinte minden szociális juttatás már oltáshoz van kötve Ausztriában”

    Ez így igaz, attól az apróságtól eltekintve, hogy ez kizárólag az őshonos népre vonatkozik, nem a “menekültekre”!

    “Tehát az lehet hogy beenged menekültérő oltatlant, de ha az az illető bent is akar maradni, akkor azért van minek megfelelnie”

    Igen, az OLTÁSOKAT LESZÁMÍTVA van minek megfelelnie, ezt senki nem is vitatja,
    de ez miért is is nem vonatkozik rájuk?
    (Szívesen olvasom a forrást ha létezik, hogy ők sem kivételek alóla!
    Egy olyan országban ahol embereket több ezer euróval és börtönnel fenyegetnek amennyiben februártól sem kívánja oltatni magát. WTF!)

    “Tehát az lehet hogy beenged menekültérő oltatlant..”

    Álljunk meg itt rögtön az elején! Miért is lehet? Hmm? Mikor az európai emberek jogai a “hatalmas veszélyre” hivatkozva sárba vannak taposva, tombol a terror??

    “ Bevándorlók tízmillióitól tagadhatják meg a COVID-19 elleni védőoltást egy globális program keretében, mert egyes nagy gyógyszeripari gyártók aggódnak a káros mellékhatásokból eredő jogi kockázatok miatt.”

    Ugyanezek a nagy gyógyszeripari gyártók, oltóanyag készítők, e tekintetben vajon miért nem aggódnak “globálisan” az őshonos európaiak tekintetében a káros mellékhatásokból eredő jogi kockázatok miatt??

    Nem érzel hatalmas nagy ellentmondásokat a kovidos sztoriban??

  257. 291. Horváth Csongor

    Igen, erősen benne van a hiba a magyarban sajnos. Igen, engem is megloptak, átvertek, nem egyszer. Ha bementem a rendőrségre a nyűgömmel, semmi kétségük nem volt afelől hogy az elkövető magyar.
    Akik pedig mostanában „mennek ki”..Elkeresítő a szintjük. Magyar összefogás talán soha nem is volt.
    Ugyanakkor pont ezen sztereotípiák miatt nehezebb a sora a „kiemelkedőbb” magyarnak is.

    293. Gyurma

    Csak arról tudok beszélni amit tapasztalok. A 2G-t a kórházban elkérik (hacsak nem életveszélyes a helyzet) és mindegy hogy érthető nyelven beszél-e. A nyelvtanfolyamos oltottságot egy magyartól tudom, aki röhögve mesélte hogy ő az egyetlen oltatlan.
    Börtön nem lesz oltatlannak februártól sem.
    Februártól is kicsi a valószínűsége a kötelező oltásnak, és valószínűleg egyszerűen azért mert ez a mostani oltás nem véd meg ehhez a kötelezettséghez elvárható szinten az éppen aktuális mutációtól. Fenyegetni pedig muszáj, máskülönben itt sem tartanának az oltással. Elég baj hogy fenyegetni kell és nem maguktól oltatnak.

  258. „ez a mostani oltás nem véd meg ehhez a kötelezettséghez elvárható szinten az éppen aktuális mutációtól. Fenyegetni pedig muszáj, máskülönben itt sem tartanának az oltással. Elég baj hogy fenyegetni kell és nem maguktól oltatnak.”

    Fenyegetni muszáj? Fenyegetni kell? Csak a vak nem látja, hogy egy globális átverés show zajlik a szemünk előtt.

    Szép új világ…

    És sokan ezzel egyetértenek, ez az ami rémisztő.

  259. 295: ourfuture:
    A show épp az oltástagadók miatt zajlik, s egyszerre két fronton is megy (vírusra alapozva és a gazdaság/pénzügy átalakítására élezve, megspékelve némi nemzetközi konfliktusveszéllyel).
    Ez teszi lehetővé a 3. front megnyitását majd, amit a zavargások és polgárháborúk jelenthetnek. „Szerencsére” a magyar helyzet épp belepasszol ebbe, így nálunk nem is kell majd ugrasztani a népet, bolond módjára fogják egymást kifosztani, ahogyan az oltástagadók segítenek elhúzni azt az időszakot amíg az érdekeltek kitalálhatják a következő felvonást a régóta dédelgetett tervhez. Egyetlen szerencsénk, hogy a túloldalon sem éppen okos emberek „dolgoznak”… 🙂 Lásd a magyar politikai élet alakulását, Gattyán és társai révén.

    Megnyugtatlak, az oltás hamarosan a legkisebb gond lesz, s az omikron támadását követően mindegy is lesz, hogy az eddigi vakcinákat megkaptad -e.
    Visszakoztak -ahogyan várható volt- a pedagógusok kötelező oltásával kapcsolatban is, s például a rendőrségnél, vasutasoknál SOHA nem fogják tudni kötelezővé tenni, mert akkor leáll az élet.

  260. 296 – Horváth Csongor:
    Orbánt nem érdekli, ha leáll az élet. Ez már többször bebizonyította.

  261. Nem érzed úgy, hogy pont a beoltottak lettek megvezetve nagyon csúnyán? Mert minden jel erre mutat.

    Persze, ezt az oltottak egy jelentős része soha nem fogja tudomásul venni, mert azzal beismernék azt, hogy hülyének lettek nézve.

    Azért kíváncsi lennék, hogy az aki felvette az első 3 oltást, hány % lesz hajlandó tovább oltakozni…Jelentős csökkenést várok, kezd az embereknek felnyílni a szeme.

  262. Az omikron néhány hét alatt akár súlyos járványhullámokat is elindíthat Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője szerint. A szakértő a dán példa alapján úgy véli, hogy a következő járványhullám jóval nagyobb lehet, mint az eddigiek voltak. Egyelőre azonban ez csak az esetszámokra értendő, hiszen az omikron lefolyását rendkívüli bizonytalanságok övezik.

    A kutató szerint az omikron az eddigieknél nagyobb 5. hullámot hozhat
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211219/a-kutato-szerint-az-omikron-az-eddigieknel-nagyobb-5-hullamot-hozhat-516844

    A Cambridge Institute of Therapeutic Immunology and Infectious Disease (CITIID) kutatóintézet tanulmányában arra a következtetésre jutott, hogy a vírus tüskefehérjéjének mutációi, amelyek képessé teszik arra, hogy kikerülje a szervezet védekező rendszerét, egyben tüdőbeli szaporodásának és súlyos megbetegítő képességének lehetőségeit is csökkentik. „Ezek a megfigyelések rávilágítanak arra, hogy az omikron az immunválasz megkerülését lehetővé tévő tulajdonságokért cserébe alkut kötött a szaporodást és a patogenitást befolyásoló tulajdonságok terén” – áll a tanulmány kivonatában. A kutatócsoport vezetője, Ravi Gupta, aki a klinikai mikrobiológia professzora a Cambridge Egyetemen, elmondta: a látszólag kedvező eredmények ellenére további kihívásokra kell számítani. Kiemelte: munkájuk alapján megerősítést nyert, hogy az omikron képes hatékonyabban kikerülni a szervezet védvonalát, ugyanakkor a betegség lefolyásához köthető tulajdonságok valószínűsíthetően felhígultak valamelyest. „Mindazonáltal az omikron jelentős terjedése nagy közegészségügyi kihívást jelent” – jegyezte meg.

    Újabb jó hír az omikronról: durván terjed, de gyengébben támadja a tüdőt
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211219/ujabb-jo-hir-az-omikronrol-durvan-terjed-de-gyengebben-tamadja-a-tudot-516940

    Az új vírustörzs minden eddiginél több mutációval rendelkezik, ezért máshogy működik, mint a korábbiak. Figyelnünk kell az új tünetekre, mint az orrdugulás, a torokkaparás vagy a nyak körüli izmok fájdalma. A tüdőt valószínűleg kevésbé károsítja.

    Eddig nem ismert, új tünetei lehetnek az omikronnak
    https://index.hu/techtud/2021/12/19/omikron-koronavirus-tunetek/

    Ha lendületes marad a harmadik oltások beadása, elfogyhat a felnőtteknek való Pfizer-készlet, még mielőtt az esetleges új beszerzésből megérkeznek az első adagok.

    Még azelőtt elfogyhat a Pfizer Magyarországon, hogy az új beszerzés ideér
    https://g7.hu/kozelet/20211219/meg-azelott-elfogyhat-a-pfizer-magyarorszagon-hogy-az-uj-beszerzes-ideer/

  263. 298. ourfuture

    Hogy ki fogja fevenni a további oltásokat? Akinek van ismerete.
    Egyetemi éveim előtt nem érdekeltek az oltások. Aztán jöttek a tapasztalatok mind ember mind állatok terén. Egy átlagos embernek a koronavírus nem jelentett eddig szinte semmit (egy alphacorona-vírus nemzetség okoz embernél enyhe náthát. A mostani pandémia az bétacorona-vírus nemzetség). Az állattenyésztők, állatmenhelyek már jobban tisztában voltak a vírus ezen fogalmával mint corona és azzal a fogalommal is hogy mutáció, mert a corona az gyors mutációra képes..

    Nekem azzal semmi gondom hogy 3 db oltás van bennem (van bennem más oltásból is rengeteg, naprakészen). A legtöbb oltásunk hasonló intervallumban oltandó 3-szor, aztán több évenként újra (pl. kullancs okozta encephalitis elleni, Hepatitis B elleni (pont annál javasolt az antitestszint mérés is).. De a Di-Per-Te-Polio is hasonló és azt is rá kellene oltani 5-10évente, ahogy az MMR-t is, annyi a különbség hogy az MMR-nél 2-szeri oltás az alap)
    De nem kellene oltás ha komoly lockdownnal elkapták volna az elején. Mondhatnám úgy is, hogy kellett ez az emberiségnek hogy ennyire megismerje a coronát? De látom még ez sem elég. Még többet akarnak látni belőle..? Nekem elég volt az a néhány macskás eset, amiből rá kellett jönnöm, hogy gyógyíthatatlan az az állapot, és örültem, plusz csodálkoztam hogy humánban nincs hasonló. Hát lett.

  264. 298 – ourfuture:
    Mint érdekesség annak idején olvastam a himlő vakcina megszületéséről és a himlő kiirtásáról a kötelező oltás segítségével. Gyerekkoromban kaptam néhány oltást az iskolában (1942) senkit nem kérdeztek meg, hogy hozzájárul-e. Felesleges lett volna, mindenki tudta, hogy népérdek. Felnőtt koromban éltem a lehetőséggel és beoltottam magam (igen én szúrtam magamba) influenza, tüdőgyulladás, és kullancs által terjesztett betegségek elleni oltásokat. Aztán ránk köszöntött a CIVID-19. Alig vártam, hogy elkészüljön ellene a vakcina. Természetesen már három oltást kaptam és várom a negyediket. Miért? Mert nem halhatok meg. Élnem kell, és életkorom miatt Kóbor (+37.000 magyar) sorsára jutnék. — Most megkérdezném tőled, (1)mire kell kinyílni a szememnek? (2)Az a több mint 37 ezer magyar miért halt meg, kezdetben főleg az idős otthonokban élő öregek. (3)Ha nem veszek fel több oltást tudnád garantálni, hogy életben maradok? (4)Mekkora összeget lennél hajlandó átutalni az özvegyemnek? Remélem kapok tőled választ. Ha nem, ide be nem teszed többet a lábad.

  265. 1. Arra, hogy a gyógyszeripar kísérleti nyula lettél + mondjuk arra, hogy érdekes módon ugyanott tartunk mint 1 éve oltás nélkül + arra, hogy a jobban átoltott országokban van a legtöbb megbetegedés…milyen érdekes… 2. A 37 ezer nagyon nagy része covid nélkül is meghalt volna. Hozzátéve, hogy ugye mindenki számára nyilvánvaló a covid halál statisztikát hogyan is számolják, csak hogy minél magasabb legyen a szám. 3. Azt tudom garantálni, hogy beoltva 4szer-5ször-100szor nem halsz meg később, mint oltás nélkül. 4. Nem érdekel az özvegyed sorsa.

    Az utolsó mondatodhoz meg csak annyit tennék hozzá, hogy ide jutott ez a blog sajnos. Ez a te szégyened.

    Nem is kell kiraknod, távozok magamtól. Visznemlát.

  266. Tiborbá:
    Menthetetlen a világ! Arrogáns, ostoba barmok mindenütt, akik hülyének tartják azokat, akik valós tudással rendelkeznek… Remélem a háttérhatalom sikerrel jár, mert ezeknek az entitásoknak a pusztulása miatt egyetlen könnyet sem hullatnák!

  267. Tibor Bá! tudom nem engem szólítottál meg, de nem tudok nem válaszolni. A himlővel való összehasonlítás sánta, mert az egy tipikusan emberi vírus, nem zonózis, ez is jól le volt írva abban a hosszú cikkben, amit Sz.J. anno belinkelt ( persze nem olvastátok el ). Az eddigi tapasztalataim szerint, a Bakhdi prof. kb. egy éve mindent előre leírt ami történt, nem látom, hogy bármiben is tévedett volna, s most is ugyanazt mondja, de még számos másik szaktekintély is.

  268. 305 – Gartai:
    Félreértettél. Nem hasonlítottam össze a himlőt a COVIDdal. Leírtam találkozásomat az oltásokkal. Különben én már 2020 áprilisában leírtam, hogy az emberiségnek annyi. Pusztán abból indultam ki, amit akkor már tudtunk. Hatalmas mutációkészség. Hosszú lappangási idő. Újrafertőződés lehetősége.

  269. Az kevés, hogy tudjuk, valahonnan Afrika déli részéről jött. Ennél sokkal több van mögötte.

  270. A két vakcinadózis továbbra is jól védhet a súlyos megbetegedés ellen, de fontos a harmadik oltás. A Janssen, a Sinopharm és a Szputnyik egy átfogó nemzetközi kutatás szerint nem sokat ér az omikron ellen, bár a Gamelaja Intézet szerint az orosz vakcinával minden rendben.

    Elképesztően gyorsan képes terjedni az omikron, de az AstraZeneca, a Moderna és a Pfizer felveszi vele a harcot
    https://qubit.hu/2021/12/20/elkepesztoen-gyorsan-kepes-terjedni-az-omikron-de-az-astrazeneca-a-moderna-es-a-pfizer-felveszi-vele-a-harcot

  271. Frissítették és validálták az Imperial College London tanulmányát, amely az omikron koronavírus-szupervariáns tulajdonságait próbálja meg felmérni, ám sajnos az eredeti állítások nem változtak: továbbra sincs bizonyíték arra, hogy a deltánál kevésbé súlyos betegséget okozna, és a két oltás illetve a szimpla átesettség nagyon alacsony védelmet jelent ellene – írja a Reuters.

    Aggasztó hírek érkeztek: továbbra sincs rá bizonyíték, hogy az omikron enyhébb tüneteket okoz, mint a delta
    @https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211221/aggaszto-hirek-erkeztek-tovabbra-sincs-ra-bizonyitek-hogy-az-omikron-enyhebb-tuneteket-okoz-mint-a-delta-517194

  272. 311, Tibor bá’

    a „felébredt” oltástagadó tömegek és szervezkedésük miatt a Covid áll nyerésre.

  273. Kedves immunrendszertagadók!

    Súlyos vádakat fogalmazott meg Angelique Coetzee dél-afrikai orvos, aki először fedezte fel a koronavírus omikron változatát. Elmondása szerint nyomás alatt tartották és azt kérték tőle, hogy ne állítsa az omikronról, hogy enyhe lefolyású – írja a The Daily Telegraph cikkére hivatkozva a DailyMail.
    Coetzee egyike volt azon afrikai orvosoknak, akik novemberben először jelentettek a koronavírus omikron változatáról, akkor azt mondva, hogy az új variáns csak enyhe tüneteket okoz. Állítása szerint akkor több tudós és politikus is megkereste, azt mondva, hogy teljesen rosszul látja, milyen veszélyes az omikron valójában, és azt is hozzátette, hogy ezek a szakértők és politikusok folyamatosan támadták szavaiért.

    A lapnak nyilatkozva az orvos kifejtette, hogy elsősorban európai tudósok és politikusok kritizálták a szavait, mert szerinte „az ő fejükben elképzelhetetlen volt, hogy egy több mint 38 mutációval rendelkező betegség enyhe tüneteket okozzon”.

    Egyébként akkor több kutatás is igazolni látszott Coetzee szavait az enyhe tünetekről, az ausztrál orvosi szakértők is azt mondták, hogy az addigi tapasztalatok szerint az omikron enyhébb variánsnak mutatkozik, mint a delta.

    Coetzee decemberben arról beszélt, hogy a világ kormányai csak tömeghisztériát váltanak ki azzal, hogy súlyos variánsként utalnak az omikronra, akkor is azt hangoztatva, hogy az omikron csak enyhe tüneteket okoz és mindenki túlreagálja.

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220210/sulyos-vad-az-omikron-felfedezojetol-azt-kertek-tole-hogy-mondja-veszelyesebbnek-a-varianst-mint-amilyen-a-valosagban-volt-526103

  274. 313: Vajon túlreagálás-e, ha megnézzük az adatokat és azt látjuk, hogy az omikron miatti napi halálozási szám globálisan meghaladja a delta variáns hullámában tapasztalt legmagasabb napi halálozási számok szintjét?
    Persze az igaz, hogy sokkal magasabb fertőzésszám mellett, de ez az elhalálozók (és családtagjaik) számára sovány vigasz.

    Itthon ma 123 új „csak enyhe tünet” halálesetet jelentettek, a heti mozgóátlag 98 és emelkedő a trend. Persze volt már magasabb is, mit számít ha naponta százával hullik a magyar…? Enyhe tünet.
    Mi lenne ha a migráncsok / románok / cigányok stb ölnének meg napi 100 magyart? Az átlagember már rég azt követelné, hogy az utolsó szálig irtsuk ki az ellenséget, kerül amibe kerül…

  275. Már többször leírtam. Két éve a napi 2-3 halál esettől mindenki beszart. Most a napi 123-at észre se veszik, és terveznek mindenféle tömeges programot.

  276. 314 Avatar
    Én is nézegettem már az adatokat ebből a szempontból.
    Szerintem valamit benéztél, mert az omikronos halottak hétnapos átlaga most 94 körül van, talán tetőzés közeli állapotban, míg a delta esetében ez az érték 186 volt dec.11.-én.
    Amit írtál, az inkább a fertőzési görbére igaz.
    Ezenkívül én azt is látom, hogy az omikron igen dinamikus lefutása miatt tulajdonképpen időben összenyomja egy rövidebb időtartományra mind a fertőzéseket, mind a halálozásokat.
    Ez méginkább valószínűsítheti, hogy az omikron teljes lefutása alatti összes halálozások száma kisebb lesz, mint az időben hosszabban elhúzódó deltáénál.
    Mindenesetre a reális értékelés nem olyan egyszerű, mint ahogy az elsőre látszik, majd meglátjuk a végén…

  277. 317: az első mondatban átsiklottál a „globálisan” szón. A Worldometers adatai alapján a globális halálozás a delta miatt aug 25-én volt csúcson 10334 -es mozgóátlagnál, az omikron csúcsán épp túljutni látszunk, feb 9-én 10758, és tegnap még a delta csúcs feletti volt a mozgóátlag.
    (A nyár előtti magasabb csúcsokat még részben vagy egészben a delta előtti variánsok okozták, és az oltottsági helyzet is alapvetően más volt.)
    A második bekezdés szólt a hazai számokról, aminek a mozgóátlaga tegnap 98-on állt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük