(3641) Térdelnek

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Újra magyar téma lett a focipálya térdelés. A témában nehéz igazságot tenni. A helyzet az, hogy a magyar szurkolók viselkedése nem elfogadható, de ha ott vagyok én is fütyültem volna. Azért fizetek, hogy mecset lássak, nem azért, hogy fél térdre ereszkedett focistákban gyönyörködjek.

Bocsánatot kérnek azért, mert a BLM nem létezett, a „fekete élet NEM számított”? Mi közünk hozzá? Nálunk nincsenek feketék, sose voltak. Nálunk nem garázdálkodott a KKK (Ku Klux Klan). Mi nem zsákmányoltuk ki az elmaradott harmadik világot. Nekünk nincs  bűntudatunk. Mi elszenvedtük a világ legigazságtalanabb „békeszerződését”.

De ha már a fekete életről van szó, akkor megkérdezném, miért csak a fekete élet, mi van az iraki élettel? Az amerikai (egy részük fekete) katonák 20 év alatt 1.455.590 irakit öltek meg. Ezért nem kellene térdelni. Nem nekünk, nekik.

Az amerikai rendőr, ha négerrel van dolga, előbb lő, aztán kérdez. Ezt a négerek megunták és beindult a Black Lifes Matter mozgalom, amiknek kinövése a térdelgetés. De nekünk ehhez semmi közünk. Ezt fejezték ki fütyüléssel a dühös magyar szurkolók.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

40 gondolat erről: „(3641) Térdelnek

  1. „…Nálunk nincsenek feketék…”
    – „csak” romák.. akikkel, talán nem mindig bánik tisztességesen az itteni többségi társadalom sem. Talán, nem mindegyikük szolgál rá az előítéletekre.

  2. Most miért kell fütyölni Tibor Bá’!?
    A templomban is térdepeltek egy sémita ember miatt, aki bántottak a Poncius-csendőrök.
    Ott miért nem fütyöltök?
    🙂

  3. 1: Valóban, ahogy a „romák” nagyrésze sem bánik tisztességesen sem egymással, sem a többségi társadalommal. Továbbmegyek: általában jellemző, hogy nem bánunk szépen egymással. Inkább az a kivétel, aki igen.

    Na de mért kéne ezért térdelgetni?

  4. Én is úgy vélem, hogy egy ilyen gesztus kifütyülése teljesen kontraproduktív, és értelmetlen, viszont a hagyományos futballhuligánokat ez nem szokta visszatartani, mert ők a pillanatnak élnek.
    Én pozitívabban értékelem azt a hozzáállást, amit a múltkori respect feliratra mutatással fejeztek ki a magyar focisták minden letérdelés nélkül.
    Az viszont már valóban rosszindulatú gesztus, hogy a magyarokat ezért rögtön politikai támadásnak teszik ki, miközben a saját közönségük semmivel sem különb módon lép fel a stadionokban idegenek ellen

  5. 2 – Reinkarnatorr:
    Azért, mert a templomba az ember azért megy, hogy imádja istent. A stadionban pedig azért, hogy drukkoljanak egy foci meccsen.

    1 – Codie:
    Cigány ügyben bőséges személyes tapasztalattal rendelkezem. Rossz helyen kopogktatsz.

  6. Az amerikai rendőrhöz: Előbb lő, aztán kérdez! A gyanús személy bőrszíne ezt annyiban befolyásolja, hogy afróknál, latínóknál jóval előbb lő, mint fehéreknél. Az amerikai rendvédelmi szervek 9/11 utáni 20 évben rendkívüli módon militarizálódtak, de ez kb. 15 éve teljességgel végbement. Azóta csak fokozódott, és amelyik szervezet a rendvédelmiből átcsúszik a katonai logikába, az sajnos inkább lesz félkatonai jellegű mint sem rendőri struktúra.

  7. Hát ez a 1 455 590 iraki nagyon kérdőjeles szám szerintem.
    Mivel gyanús volt, hogy nem egy kerekítő becslés (pl közel 1,5 milló) ezért rákerestem és a A/HRC/19/NGO/147 számú ENSZ doksiban megtaláltam, ami forrásként ma már csak archiváltan elérhető weboldalt hivatkozott (#https://web.archive.org/web/20120504172723/https://www.justforeignpolicy.org/Iraq).
    Na, ezt megnézve, elolvasva, nekem nem igazán tűnik hitelesnek, hogy nem egy kerekített számot szerepeltetnek, másrészt az se tűnik igaznak, amit Tibor bá állít, hogy ezeket mind az amerikaiak ölték volna meg (ezt még a justforeignpolicy se állította).
    „We multiple the Lancet number as of July 2006 by the ratio of current IBC deaths divided by IBC deaths as of July 1, 2006 (43,394).
    The formula used is:
    Just Foreign Policy estimate = (Lancet estimate as of July 2006) * ( (Current IBC Deaths) / (IBC Deaths as of July 1, 2006) )”
    (ez nem tudom melyik napon állt úgy, hogy 1 455 590 jöjjön ki, de mindegy is…)
    A Lancet cikk (#https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(06)69491-9/fulltext) többlethalálozási adatokra alapozva ad becslést, nem kimondottan az amerikaiak által megöltekre szorítkozva.
    Az IBC (Iraq Body Count) oldalon böngészgetve pl találtam robbanómellényes öngyilkos merénylők áldozatait, meg a IS (Islamic State) fegyveresek által lelőtt embereket akiket nehéz lenne az amerikaiak által megöltként elkönyvelni.
    A justforeignpolicy oldalon szintén hivatkozott Opinion Research Business becslés pedig itt érhető el: #https://web.archive.org/web/20080306182433/http://www.opinion.co.uk/Newsroom_details.aspx?NewsId=88. Ebben sincs elkülönítve, hogy becsült bő 1 millió áldozatból mennyit öltek meg az amerikaiak, mennyit a velük koalíciós katonák, és mennyit a velük szembenállók, csak azt kérdőívezték, volt-e 2003-ban kezdődött konfliktushoz kötődő haláleset a háztartásukban a megkérdezetteknek.

    Ha a Just Foreign Policy mellett más forrásokat is megnézünk (lásd pl a #https://en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Iraq_War oldalon felsoroltakat), akkor igencsak nagy szórást látunk a becslésekben, ezekből ez a szám erősen felfelé lóg ki, és ezt mindet az amcsik nyakába varrni nem épp hiteles, mert sok esetben a siiták ölték a szunnitákat és viszont. Azért meg térdepeljenek csak az irakiak, hogy egymást gyilkolják.

  8. 7 – Avatar:
    Valóban nem minden irakit az USA katonái öltek meg, de ha az USA nem rohanja le és nem szállja meg Irakot, akkor ennyi arab élve maradt volna.
    Information Clearing House hírportál 20 éven át követte az eseményeket és szorgalmasan összegyűjtötte a halottak számát: „Number Of Iraqis Slaughtered In US War And Occupation Of Iraq „1,455,590”

  9. Avatar és Tibor bá’

    Irakban az amerikai embargó is súlyos veszteségekhez vezetett, Amikor Madeleine Albrightot megkérdezték, hogy megérte-e 500,000 gyerek halála, ő azt felelte, hogy meg. Igaz, azóta a nyugati sajtó (beleértve a Lancetet) ezerrel elkezdte letagadni, hogy Irakban tényleg 500000 gyerek halt volna meg az embargó miatt.

    Általában a nyugati források nem megbízhatóak, a halálozások nagy részét a Lancet, stb. letagadják. Afganisztán esetében csak Kína próbálja kezdeményezni, hogy nézzünk utána az amerikai hadsereg által megölt civilek számának, és legyen valamilyen felelősségre vonás. A nyugati sajtó a „nők jogai” miatt cirkuszol, hogy elfedje azt a sok emberiség ellenes bűnt amit a NATO csinált ott az utóbbi 20 évben. Igazán az ilyen dolgokról majd csak akkor mondhatunk biztosat, ha a világ, és az olyan szervezetek minta az ENSZ, stb. tényleg multipólusúak lesznek, és pl. az USA-t is felelősségre lehet majd vonni. Kína és Oroszország erősödnek, erre lesz remény.

  10. A térdelgetés valóban BAROMSÁG – nem old meg semmit, nem javít / hoz helyre semmit, nem címezhető meg, NEM HOZHATÓ PARITÁSBA a sérelmezettek és a sérelmezők között az egyének szintjén, stb. Továbbá, POFÁTLANSÁG kikövetelni azt is, főleg mások nevében, 3-ik félként, h térdelj magyar, tegyél te is így, m én angol, amcsi BLM, stb. én így tartom helyesnek. Én sem fogok mások meggyőződése miat térdelni és inkább sajnálom azokat, akiknek ilyenkor a térdelés a hobby-juk.
    Én arra próbáltam rámutatni, h talán, mi, magyarok (nekem szőke hajam van, kék a szemem, „az arcom csupa derű”, világos a bőröm, „északi típusú” rassz szerinti a megjelenésem) is szoktunk hibázni a sötétebb bőrű rasszok sérelmére, a jól begyakorolt előítéletek mentén, akár rutin szerint is, intézményesített formában is.
    Cigány ügyben MAGAM is bőséges személyes tapasztalattal rendelkezem. Önt még nem csapta be annyi roma, v olyan mértékben, és olyan primitíven, mint engem. Sajnos, az Ön korábbi, roma-posztjának a kizárólag negatív megállapításainak a többsége is nagyrészt egybeesik az én tapasztalataimmal is. De, talán nem lenne célszerű azt reklámozni, h mi magyarok mindannyian jobbak, szebbek vagyunk másoktól és nálunk nincs semmi hiba.
    Ez egy adok-kapok játszma, sajnos, a sérelmek csak a nagy többség átlagában és nem az egyének szintjén jönnek-mennek, tehát nem paritásban.
    És könnyű rájátszani a kisebbségi sérelmekre is, azokból primitív előnyt kikövetelni: 15évvel korábban, az ír banki ügyintéző mesélte, h a néger ügyfél nem akarta bemutatni ügyintézéskor az igazolványát, m ugye, szerinte azt a fehérektől nem szokták elkérni, csak a feketéktől, és ez az eljárás itt már az égbekiálltó rasszizmus esete!
    Hosszasan tudnám sorolni, h milyen az, amikor a roma fuvarossal előre megegyezek a fuvardíjban, aztán a teljesítés után előáll azzal, h neki azon felül még jár ez is meg, az is, stb …
    Néha van felesleges mennyiségben is, eladó kerti terményem is. A roma vevők rendszeresen próbára teszik a türelmemet. Szemérmetlenül ócsárolják a terményt, féláron kérik, hitelre, stb. és nem nagyon akarnak fizetni, akkor sem, ha tudnának – hátha elfelejtődik az a hitel. Nekik meg minden még olcsóbban járna, mint másoknak. Ezek sajnos, tényleg általános dolgok. Észben kell tartanom, h vigyázzak az érdekeimre – ne bízzak meg könnyen bennük. Nem lehet őket kizökkenteni a primitív üzletkötési rutinjukból, csak a határozott fellépéssel. Próbáltam, poénból rákérdezni, h ugyan már, milyen áron adhatom neked ezt az árut? Pofátlanul rávágta a félárat, mintha ez lett volna rendjén.
    Ezen tapasztalatoktól függetlenül sem tartom szerencsésnek a kisebbségek negatív megítélését, reklámozni az általánosítást. Én igyekszek korrekt módon hozzáálni mindenkihez, de azért óvatosabban, a tapasztalataim szerint.
    Ugyanakkor a térdelő rajtnak is inkább csak a térdelő rajtos futóversenyeken volna helye.

  11. Itt egy forrás: http://www.ilaam.net/War/IraqEmbargo.html

    Az embargó (azaz nem a háború, hanem az azt megelőző évtized alatt) az infrasktrukturális károkból (pl. ivóvíz- és gyógyszerhiány) származó halál esetek száma 1.7 és 2 millió között van.

    Az amit a Lancet, WaPo, New York Times, stb. csinál, az erkölcsileg hasonló a Holokauszt-tagadáshoz.

  12. http://www.ilaam.net/War/IraqEmbargo.html
    https://consortiumnews.com/2018/03/22/how-many-millions-of-people-have-been-killed-in-americas-post-9-11-wars-part-one-iraq/

    A fenti két forrás részletesen belemegy abba, hogy mekkora népirtást csinált az amerikai hadsereg Irakban.

    A második cikk sok forrásra hivatkozik, köztük a Lancetre (amely a háború első éveiben készült), de másokra is, mint az angol Iraq Body Count, a Physicians for Social Responsibility (PSR) tanulmánya, és sok más tanulmányra is. Az szerző következtetése, hogy a háborúban 2.4 millió iraki vesztette életét, amit, ha nem az USA hadserege követett volna el, akkor a sajtóban népirtásnak minősülne. További következtetés, hogy az olyan forrásokban közzé tett adatok mint pl. Lancet, stb. legfeljebb alsóhatárnak minősülhetnek.

  13. 10. Codie

    Az, hogy a térdelés megold valamit, vagy sem, engem tökéletesen hidegen hagy, mert semmi közöm hozzá. De ha rám akarják kényszeríteni, akkor nagyon is közöm lesz hozzá, mert így bele akarnak vonni engem is, felelősnek akarnak kikiáltani ezzel engem is, megosztani a valós vagy vélt bűnüket velem, hogy én is fizessek érte.

    Ez egy gesztus. A gesztusok arra valók, hogy a tetteket helyettesítsék, valamint ez esetben, hogy a felelősséget kiterjesszék azokra is, akiknek ahhoz semmi közük nincs.

    Az hogy az első gondolatod az volt, hogy a cigányságnak is van mit számonkérnie Magyarországon, csak azt bizonyítja, hogy részlegesen, de elérték a céljukat. Normális emberben fel sem szabadna hogy merüljön ez a gondolat, mert mindegy hogy így van, vagy hogy nem, de a lényeg hogy ezzel bűntudatot ébresszenek benned, és ezzel máris befolyásolnak.
    Ha vannak bűneink, akkor azokkal nekünk kell elszámolnunk, de semmiképpen nem lehet, és főleg nem szabad (!) összekapcsolni mások bűneivel, mert azokhoz semmi közünk.
    Egyszerűen erőszakot akarnak tenni rajtunk, ettől kezdve nincs miről tárgyalni, nincs mit elismerni, és nincs mivel szolidaritást vállalni.

  14. Te is fütyültél volna Tibor bá?

    Nem lehet csendben lenni? Ha nekik ez fontos, akkor én tiszteletben tartom és kész.

    Megnéztem, 10 másodpercig térdeltek. Ennyit ki lehetett volna bírni csendben. A ftyüléssel csak saját bunkóságukat bizonyították a magyar nézők.

  15. 8: Az Information Clearing House oldala is a Just Foreign Policy oldalára linkel át, nem gyűjtöttek ők semmit, csak a már fentebb leírt, igen kétséges módszertanú becslést hivatkozzák.
    A képlet átrendezésével azt kapjuk, hogy a majd másfél millió úgy jött ki a JFP-nek, hogy 601 000 / 43 394-gyel (azaz kb 13,85-tel!) megszorozták a Iraq Body Count által gyűjtött számot, és a #https://web.archive.org/web/20110528065405/http://www.justforeignpolicy.org/iraq alapján 2011 május 28 óta nem emelkedett, azaz akkor befejezték, már 10 éve nem nem változott ez a becslés, noha az IBC azóta is számol (csak épp az USA már kivonult).
    Hogy a 13,85ször számolt arabokból valójában hány halt volna meg az USA támadása nélkül, az meg már a fantáziavilág része, Szaddam se nagyon riadt vissza néhányat leöletni, háborúba küldeni, meg a vallási, törzsi törésvonalak mentén ölték egymást Szaddamtól függetlenül is.
    Noha a Saddam tömegpusztító fegyvereire hivatkozással Bush által elindított támadást egyébként hazugságra alapozottnak tartom, a közel másfél milliós becslést nem tartom hitelesnek, és a 2003-2011 közti többlet halálozásokat sem gondolom mind az USA nyakába varrhatónak.

  16. 12: Ezzel egyet tudok érteni. Térdelni hülyeség, fütyülni viszont tahóság. Én nem térdeltem volna, de nem is fütyülök. Az már tényleg gyakorlatilag annak a kinyilvánítása, hogy rasszista tahó az illető szurkoló. Ami persze szurkoló körökben egyáltalán nem meglepő.

  17. 9, Világfigyelő

    A gyerekkatonák előtt is letérdel a száheli lakosság, akiket az algériai menekűttáborokban szervez a Heszbólak…a Takuba biztosan levonja a konzekvenciát, hogy államot és hadsereget a horizonton túl nem lehet létrehozni és fenntartani…másképp építkezik remélhetőleg az összevont EU haderő!

  18. Nem tahóság fütyülni. Jogos tiltakozás a foci átpolitizálása ellen.

    Nézzünk ennek az egésznek egy kicsit utána.

    Ki kezdte ezt a térdelős bohóckodást? Colin Kaepernick. Colin Kaepernicknek az apja fekete volt (afrikai), az anyja fehér. De nem a biológiai szülei nevelték fel, hanem egy jómódú fehér család. Szabad ideje nagyrészét a sportnak szentelte. Kaepernick nem a South Side-on nevelkedett, hanem California egyik felső középosztálybeli kisvárosában.

    Tehát itt egy hatalmas képmutatásról van szó, és igazuk van a fütyülőknek akik ez ellen tiltakoznak.

    A BLM mögött is rengeteg képmutatás van, és az eredeti irásban azzal is egyetértek, hogy a Nyugatnak van egy komoly rasszista és gyarmatosító múltja, a Kelet-Európai országoknak nincs ilyen, nekünk ehhez az egészhez nincs semmi közünk.

    Továbbá, a rasszizmus problémáját az ilyen ökörködések semmilyen szempontból nem viszik közelebb a megoldáshoz. Attól, hogy Kaepernick letérdelt, a feketék számára az USA-ban semmi nem változott, csak mindkét oldal valamivel mérgesebb lett egymásra.

  19. Egyékbént, általában a profi foci (és profi sport) elég nagy hülyeség.

    Azért, mert egy kibaszott labdát rugdalnak, olyan fizetéseket kapnak, amely sok kisebb ország GDP-jével összehasonlítható. Ezek az emberek nem gyógyítottak meg senkit, nem mentettek életet, nem építettek semmi említésre méltót.

    Bár szerintem is gusztustalan, ha rasszista dolgokat kiabálnak be a szurkolók, a rasszizmus problémájának kezelését abszolút nem itt kellene kezdeni.

  20. Az angol edző nyilatkozata is hemzseg az angolszász felsőbbrendűségű tudattól.

    Azt mondja, hogy Angliának nem ment egyik napról a másikra, hogy multikulturális legyen, ez sokáig tartott, és ez Magyarországnak is sikerülni fog.

    Kérdem én, mi a fasznak kell Magyarországnak multikulturálissá válnia? Mi van, ha az itt élő emberek ezt nem akarják? (Az ott élők sem akarták, csak nem kérdezte őket senki.)

  21. Először is a brexit részben az európai eltulzott multikulturális beállítottság miatt történt…
    Másodszor egy foci mérkőzést nemzetközi volumenben helyben minimum hatvanezren, tv csatornán meg több száz millióan néznek.
    Az angolok igen is fogják be a pofájukat, mert pont ők voltak a legnagyobb gyarmattartók és elnyomók a római birodalom óta. Nem kell megjátszani az álszentet, mert az mögött nincs gerinc. Ha tényleg komolyan gondolnák, nem akarnának beleszolni a mai napig a közel, vagy a távol keleti politikába, akár erőszakos módon.

  22. 13 – Avatar:
    Itt előadott munkáskodásodra a zsidók már rég megadták a kifejezést: relativizálsz. Francokat volt az másfél millió (mintha egyetlen áldozat se lenne túl sok). Meg aztán a megszállás előtt is ölték egymást. Meg Saddam is gázosította saját népét (amerikai gázzal, amerikai jóváhagyással). Szóval amerikai bérencnek elmész. Fizenek érte?

  23. Mennyire lett multikulturális Magyarország?

    Halloween, Valentin

    A teljesség igénye nélkül, nemzetiségek.
    Magyar, Bolgár, Lengyel, Német, Örmény, Román, Ruszin, Szerb, Szlovák, Szlovén, Ukrán, egyéb, arab, kínai, orosz, vietnámi, stb.

    Vallás, felekezet, gyülekezet.
    Római katolikus, görög katolikus, ortodox keresztény, református, evangélikus, izraelita, buddhista, jehova, iszlám, taoista, unitárius, hit gyülekezet, metodista, pünkösdista, adventista, kopt ortodox, nazaréniusok, krisna, karma kagyüpa, szcientológia, presbiteriánus, sekina, anglikán, episzkopális, univerzum egyháza, ……

    Vegyes házasságok, kivándorlás, betelepedés, filmek, zenék, szokások világszintű folytonos és egyre erőtelesebb áramlása.
    A fentiek szerint mi már elég multikulturálisak vagyunk. Ezt a folyamatot lassítani lehet, de megállítani nem.
    A térdelők lehetnek idővel a térdelők gyülekezete. A féltérdre ereszkedés mögött inkább hitet látok, mint politikát. A hit az szívósabb jószág.

  24. Viszont nem mindegy miben hiszel, és nem mindegy milyen eszme, vagy téveszme előtt hajbókolsz.
    Első sorban alapvetően a fejekben kellene rendet tenni. Mert bizonyos vallások nem helyezik előtérbe az emberi életet. Sőt a „vértanuság” szent dolog,egy bizonyos felfogás szerint. De ez szembe megy az élet valódi értelmével, az életben maradási ösztönnel.
    Az életösztön együtt jár a szaporodással is, aminek ellent mond többek közt a katolikus egyház szüzességi fogadalma is… Maga a vallás erkölcsre is ösztönöz, viszont pont azt nem tartja be senki,illetve csürve-csavarva saját felfogásához igazítja az ember.

  25. Olyan értelemben Magyaro. nem multikulturális mint Anglia vagy Svédország. Pl., Svédországban ma már rendszeresek a bandák közötti fegyveres összecsapások, olykor kézigránátokat is hajigálnak egymásra, gyujtogatnak, gyakori a nemi erőszak aminek ma Malmö az európai fővárosa. London pedig időnként átveszi az első helyett New Yorktól a bűnözési statisztikákban.

    Az angolok edzője ezt szeretné, hogy Magyarországon is bekövetkezzen.

  26. Nem lehet a folyamat elől elugrani. Évente 31% magyar külföldön nyaral. Százezer számra meg jönnek hozzánk külföldi turisták, üzletemberek. Üzleti, érzelmi szálak szövődnek akkora számban, hogy az óhatatlanul nyomot hagy kultúránkon.

    Világfigyelő, írod gyakori az erőszak Svédországban. Ha jól emlékszem, ez a szám akkor ugrott meg, mikor a törvény lehetővé tette, hogy egy füttyentés is bejelentésre kerülhet és eljárást von maga után, beleszámolva a füttyentés cselekményt az említett statisztikába.
    De értelek. Elég a magunk baja, nem kellene tetézni.
    Ha nem erőltetnék, ez akkor is bekövetkezne, csak hosszabb idő alatt észrevétlen.
    Avatunk mecsetet meg muszlim iskolát, kínai egyetem készülőben, francia napok, kipcsak összeborulás. A nemzetiségi éttermek és egyetemeink ahol ezerszám tanul külföldi diák meg kész olvasztótégelyek. A globalizációnak ez a multikulturalizmus az ára.

  27. 21 – Károly:
    Nálunk nincs multikulti. Sokmindenki van itt, de tudják, hogy a helyi szokásokat át kell venni és eszük ágában sincs bármit követelni. Hatalmas különbség.

  28. 14. Ábel.
    Elvileg szép dolog a csapatszellem, de mi a gyakorlati szépsége
    annak a csapatszellemnek, ahol a 22 játékos 95 %-a tudatosan
    rúgja fel, gáncsolja el, húzza vissza, lki fel ellenfelét, hogy
    kiérdemelje játékostársai ujjongását. — A focit tartom a leg
    embertelenebb sportnak. — Egyetlen sportágban nincs annyi
    halott játékos mint a fociban, mégis ezt favorizálják legtöbben.
    Lassan ott tartok, hogy nem is a sport miatt járnak meccsre az
    emberek, hanem hogy büntetlenül kiéljék agresszív hajlamaikat.
    Az a néhány amelyik nem ordít, káromkodik és a fene tudja még
    mit nem csinál, azok még reménykednek talán most nyugodtan
    végig lehet majd nézni atrocitások nélkül. — HÁT NEM !!!

  29. Foci egy jó játék. Imádok focizni.

    Persze egy nagy baromság, de ez a sportjaink szinte 100%-ára igaz.

    Minnél kedveltebb annál inkább elszakadnak a józan észtől.
    Hát igen, ilyen világban egy menő focista vagy pornószínész a példakép. Mivel sok pénzt generál irreálisan sok penzt keres, főleg ha összevetjük azzal, hogy mit is tesz valójában emberiségért.
    Vigasztaljon mindenkit az, hogy van lejjebb.
    A minap láttam, hogy valaki a macskáját mozgatja zenére ritmikusan a kezében(mintha táncolna) és milliók lájkolják.

    A győzelem a lényeg, de ez egyúttal a másik vereségét jelenti. A küzdelemben bekapcsolnak bizonyos gondolkodási sémák amik nem a babusgatás kategóriájába esnek.
    A nézők azért mennek oda, hogy szurkoljanak a győzelemért, vagyis a másik vereségéért.
    Közben, ebben a harci lázban égve ki akarnak erőszakolni tőlük empátiát valami mondvacsinált okkal. Ismerve a magyar virtust, hát!!!!

    Olyan egyszerű ez, mint az egyszeregy.
    A csürhe persze végrehajtja a rábízott feladatot, fütyül és dobál.
    Akár csöndben is maradhatott volna arra a 10 mp-re. De aztán így együtt beindul a hatalmas igazságérzetük. Kár, hogy a dolgokból csak a felszínt látják és ellenállásuk a hülyeség ellen itt ki is merül.

    A győzelemre törekvés versengést generál. Ha 8 mrd emberből 8 mrd győztes akar lenni, akkor mi lesz? Tökéletes káosz.

    Hiszen a foci és a többi hasonló lószar,
    a sok lószar vonzatával(mint szurkolás) együtt a kultúránk szerves része. Az automatizmus működik, jó volna ha az irányultsága (ami szándékos)
    nem a hülyeségbe mutatna.
    Nem baj. Mindeközben mondhatjuk, hogy szép volt fiúk!!!
    Ja! Még azt sem!

  30. 26 Barna Mihály: Halott játékos? Te melyik fociról beszélsz, az amerikairól?
    A labdarúgásra inkább az a jellemző, hogy alig érnek egymáshoz, a játékos eljátssza a nagyhalált, hogy piros lapot ügyeskedjen ki az ellenfél játékosának. Inkább drámakirálynők, mint valódi harcosok.

    Nyilván van néha valódi sérülés is, de sokkal több a megjátszott…

    Egyébként én a focival úgy vagyok, hogy játszani jó, de nézni? Mi a francnak pazarolja bárki is az idejét erre? A sport olyan mint a szex: csinálni kell, nem nézni!

  31. 26 – Barna Mihály
    Tökéletesen egyetértek veled, de ezt hangoztatni veszélyes dolog, mert kiközösítést vonhat maga után. Ezt hazajövetelem után 30 évesen tapasztaltam meg a borbélynál, ahol mindenki a fociról áradozik. Véleményemet halálos csend fogadta. Látod Ábel máris bejelentkezett nálad.

  32. 33: Neked az jött le, hogy megsértette bennem a fociimádó átlagférfit?

  33. Az amerikai rendőrők nagyon kevés feketét ölnek meg, az esetek nagy részében önvédelemből.
    Az afroamerikaiak többségét egy másik afroamerikai gyilkolja meg.

  34. 33. Tibor bá
    Látod, vagyok annyira tahó, bunkó, hogy hidegen hagy ki és
    minek okán akar belém állni. — Sőt még rá is lapátolok, ha
    magyar meccset közvetít a TV, rendszerint átkapcsolok a
    parabolára ( a magyar foci számomra elvesztette vonzerejét, )
    egyrészt a játék/osok, másrészt a szurkolók miatt. — Azt az
    elenyésző réteget amelyik még reménykedik ( vajon miben ?
    hiszen törvényszerű = csak rosszabb jöhet, ) felejtsük el.

  35. 35 – bogozy:
    Én ahhoz vagyok szokva, hogy a rendőr odajön az ablakhoz, köszön és kéri apírokat. Az amerikai rendőr nem megy az ablakhoz, előveszi a pisztolyát és üvölt, hogy kezeket a kormányra. A legkisebb mozdulatra lő, mert „feltételezte, hogy fegyverért nyúlsz”.

  36. 37: Így van! Csak azt nem értem, hogyan nézik meg a papírokat? Ha nem lehet őket elővennI?

  37. 23: Ha az érvek elfogynak jön a személyeskedés, a másik lebérencezése…?
    Ha már ilyen pontosnak tűnő adatot kiraksz, akkor védd meg az állításod, ne maszatolj!
    A fenti számról még azok se állítják, hogy az amerikaiak ennyi irakit öltek meg, akik ezt a számot a honlapjukon publikálták.
    A portál, amiről azt állítottad, hogy „szorgalmasan összegyűjtötte a halottak számát” nem gyűjtött ilyen adatot, hanem csak behivatkozott egy becslést, ahol 13,85-tel felszorozták az IBC által összegyűjtött halottak számát (akiket szintén nem mind az amerikaiak öltek meg).
    És ahelyett hogy elismernéd, miszerint az eredeti állításod a posztban igencsak pontatlan, megalapozatlan, inkább engem bérencezel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük