(3140) Kövérnek lenni dicsőség dolga?

Tibor bá’ online

 

Az alábbi fényképet két napja találtam a netten. Nevezetessége az, hogy azonnal rengeteg gondolatom támad. Tinédzser koromban lánynak szülni dicsőség volt. Most kövérnek lenni dicsőség. Nézzétek meg a képet!

A helyszín Sydney leghíresebb tengerpartja a Bondi beach. Érdekessége, hogy szinte a város közepében van. A másik érdekessége, hogy rengeteget voltam ott. Harmadik érdekessége, hogy kurva jó nőket lehet ott látni, és ismerkedni. Itt most a fényképen látunk öt darab kigömbölyödött fiatal lányt, balról készül csatlakozni hozzájuk egy hatodik. Sehol egy „kurva jó nő”. Kizárólag kigömbölyödő hassal és sonkákkal elhízásnak induló fiatal lányok. Láthatóan teljesen normálisnak tartják az én mércémmel gusztustalan testüket, mert hiszen ki merik tenni közszemlének. Az én időmben minden századik lány volt elhízott, nyilván genetikai okok miatt, de azok kerülték a strandokat. Szégyen volt kövérnek lenni, és gúnyolták is őket, „daginak” lenni nem volt dicsőség. Manapság nyuggernek lenni nem dicsőség.Elzabáljuk az ételt az egyre terebélyesedő fiatalok elől.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

57 gondolat erről: „(3140) Kövérnek lenni dicsőség dolga?

  1. Ezek nem dagadtak. Csakszólok…
    Teljesen normális átlagos alkatúak. Akinek kockás hasa van annak a testzsír százaléka 10 alatt kell hogy legyen, azt pedig fenntartani egészségesen nem is lehet. A testépítők is csak versenyidőszakban tartják, szezonon kívül akkor ezen fogalmak alapján szintén „dagadtak”.
    Szemüveget a bírónak! 🙂

  2. Szerintem se dagadtak. Jó egyiken, másikon van egy kicsi súly felesleg, de nem vészes.
    Az hogy kinek mi számít kövérnek persze ízlés dolga. Én speciel nem szeretem a sovány nőket. Azt az elöl-hátul deszka típust. Akinek megfogom a csípőjét, és érzem a kiálló medence csontját!
    Én azt szeretem, ha egy „nőn van mit fogni”. És szerintem a legtöbb férfi is a ” bögyös-faros” nőket szereti. De mint mondtam, kinek hogy…..

  3. Az esztétikai élmény fontos! Ami inkább van meg normál súlynál.

    Nekem a nő 60 kg és fölötte túlsúlyos. Ha mégsem, akkor túl magas! 😀

  4. Itt is érvényes a megállapítás, amit megszokunk gyerekkorunktól az lesz számunkra a sztenderd.
    Nem értettem, hogy tetszhetnek azok a nők, törzsi felvételeken láthatóak, akiknek karikákkal megnyújtják a nyakát, akiknek összeszorítják a fejét gyerekkorban, akiknek tányért csinálnak a szájából?
    Míg bele nem futottam egy hozzáértő írásába.
    Anyánkhoz, környezetünkhöz gyerekkortól megszokottakhoz fogunk vonzódni.
    Épp mint az ízek, illatok, szokások, ízlések terén. A gyerekkori élmények rögzülnek és örökre meghatározzák életünket. Már megint a szülők a hibásak. 🙂

  5. Ízlés dolga. Szerintem pont arányosak, szexik mind. Én pl nem szeretem a zörgő csontkollekciókat. Jól mutat, vonzó ha van egy kis puhaság a lányokon, van hova pakolni, van mit fogni, nem szúrja a csont a kezét az embernek 😉 Persze túlzásokba sem kell esni, a dagadt elhízott nálam máshol kezdődik, de a képen teljesen OK mindegyik.

  6. Ötből kettő vékony, három „teltebb”.

    Tibor bá arra gondolt hogy régebben a tinédzserek vékonyabbak voltak ilyen korban. És a szülés után lettek teltebbek. Ami azt jelentheti, hogy a szülés előtt „teltebbek” hajlamosak szülés után elhízni nem úgy mint akkor.

  7. Tiborbá, baj van a szemüvegeddel 🙂
    Ezeket akármikor bevállalnám, ha a feleségem írásos beleegyezését adná a dologhoz.

    Viccet félre téve, ha csak ennyire lennének túlsúlyosak a nők, akkor senkinek nem lehetne panasza a nyugateurópai életmódra.

  8. Tiborbá,
    Mi lelt? Csatlakozol Norbihoz? 🙂
    A jobb oldali kettő kifejezetten vékony…
    A kép bal oldalát illetően meg láthatod, mennyien ráizgulnak itt a fiúk a sunkákra. 🙂
    Végre egy derűsebb poszt.

  9. Csak ennyire legyen ,,dagi,, az asszony,-ezt kivánom magamnak. Az elhájasodott háziasszony a lustaságot jelképezi nálam, de néhány kg + kell rájuk mert sokkal jobban néznek ki,formásabbak.
    Egy ismerősöm szerint az a jó csaj, akin bárhol tudsz pin@t hajtogatni.

  10. 11.: Azt hiszem a mai napom már vidáman telik, nagyon köszönöm!! 🙂
    „..az a jó csaj, akin bárhol tudsz pin@t hajtogatni.” ez od@b@sz.

  11. Az utóbbi 60 évben nagyot változott a világ. Most már tudom hogy a mai ducik miért mutogatják magukat olyan hatalmas magabiztossággal. A férfiak alkalmazkodtak ahhoz, amit kapnak. 20 év alatt egy nőnek illik, hogy kocka hasa legyen. Természetesen csak szerintem. Különben, gondoltam, hogy a vírussal már telik van a tökötök, illetve a hócipőtök.

  12. Karanténban nem mindegy? 😉 😀
    Egyébként jó pasit se látok… a fotó alapján, akkor már inkább a csajok 🙂 😀
    Illetve a kérdés: vírusmentesek? 🙂

  13. Én megértem Tibor’ bát, bár a hatból „csak” három lányon van felesleg, de bizony már ott vannak a kis pocakok, ezekből a lányokból 15 év múlva hájas tehén lesz. 18 évesen a normális a teljesen lapos has, nekem amikor érettségiztünk – 30 éve – az összes lány osztálytársam „jó alakú” volt, még azok is akik ma már elhíztak. 18 évesen olyan gyors az anyagcsere, hogy még ennyi plusznak sem szabadna ott lenni. Megértem persze hogy sokakat ez nem zavar, manapság ez a normális, a fiatalság meg szép pár kiló háj alatt is, de attól még ez nem normális.

  14. Szerintem sem kövérek,pont jók és barnák.Kérdés Tiborbá hogy abban az időben ha mondjuk lementél a tengerpartra könnyen lehetett e találni csajt csak dugásra? Vagy volt e ilyen akciód? 😀

  15. 13: Tibor bá’ :

    Már azt hittem teszteled a jelenlévőket, és azt figyeled, ezen is össze akasztják-e a bajszukat! Amúgy biztosan van változás a közizlésben, de ezek a csajok nem képeznek vita alapot, két praktikus okból: van közöttük legalább 1, amelyikkel szerintem Te is kompromisszumot tudnál kötni, és elegen vannak ahhoz, hogy ne kelljen civakodni értük 😀

  16. 17 – Andrew:
    Az ötvenes, hatvanas évek fordulóján Ausztrália még a Viktoriánus korban élt. Pl. A húgomra rászóltak a munkahelyén, hogy hordjon melltartót. A tinédzserlányok egy része ragaszkodott a tanult hagyományokhoz, egy része ki akart onnan törni. Ezeket kellet megtalálni. Szenvedtünk a nőhiánytól. Az egyik sorstársamnak ragyogó technikája volt. A szombat esti össztáncon sorra kérte fel a lányokat és a második lépés után megkérdezte, hogy lefekszik-e vele. A legtöbb csak azonnal otthagyta, de volt, aki lekent neki egy pofont. Mondtam is neki, hogy hülye vagy. De kiderült, neki van igaza. Legtöbbünk heteket, hónapokat kinlódott, mire kiderült, hogy NEM. Ez neki 3 percig tartott, és mindig volt csaj, talán az ötvenedik vagy századik, aki IGENT mondott, mert összeveszett a pasijával és bosszúból dugott egyet mással. 😀

  17. Nem kövérek. Csinos kislányok. Tény hogy húsz éve én is kövérnek gondoltam volna magam ennyi kis husitól. 49-kg el kezdtem az első gyereknél. Így a 3 után már a 60 is nagyon vonzó cél. A dagi háziasszonyoknak pedig csak a szoptatási idő végéig van felmentésük. Utána sajátmaguk egészsége, és önbecsülésük visszaszerzése érdekében muszáj dolgozni magukon. Nagyon nehéz a sok hormonális liftezés után visszaszerezni a gyeplőt, de sok erőt ad ha sikerül. Munka kert, és a gyerekek mellett piszok nehéz, de én is úgy gondolom daginak lenni ciki. (80- ról kezdtem, most 65 vagyok 4 hónap alatt ment le.)

  18. Tibor bá!
    Szóval, az Ön mércéjével gusztustalan a lányok teste…
    Vajon, a lányok mércéjével gusztusos-e az Ön teste?
    Lehetséges, ha “nem” érdeklődés, szimpátia, testi vonzalom kölcsönös volna…

  19. 21 – Codie:
    Egy 87 éves test minden csak nem gusztusos. Viszont 10 deka felesleges zsír sincs rajta. Ennél többet nem tudok tenni, de ennyivel tartozom Évának, akinek ma is olyan az alakja, mint 18 éves korában (igaz, sose szült). Lefényképezném a kocka hasát, de nem engedi. 😉
    Ezt tartom elfogadhatónak: https://www.differenta.hu/fehernemu/tommy-hilfiger-szurke-bugyi-bikini-iconic?gclid=EAIaIQobChMI-8G__t2y6AIVijobCh36jgV9EAEYASADEgIWm_D_BwE

  20. Jó sokan nekiestetek Tiborbának, gondolom asszonyok, de nem a ti korosztályotokról szól a poszt, hanem a mai 18 évesekről. Én is elgondolkozom, hogy vajon milyen egészségi állapotban lesznek a mai fiatalok a mi korunkban. Mi még kint játszottunk, de már volt fekete fehér TV, és szombat délelőtt néztük a Matinét, meg is kaptuk a szüleinktől, akik zavartak ki minket, hogy bezzeg ők egész nap kint voltak…(pedig nekem konkrétan kocka hasam volt, kamaszként kaszáltam, meg az erdőn dolgoztam nyaranta, mégis puhánynak éreztem magam a nagybátyámék mellett) és már a mi generációnk is hátfájós, aranyeres, gerincsérves, magas vérnyomásos 40-50 éves korára, pedig nekünk még voltak alapjaink, kialakult egy tisztességes izomzatunk. A mai fiatalok milyenek lesznek 40 éves korukra ilyen alapokkal? Nem normális, hogy 18 éves lányoknak már zsírdomb van a hasukon. Én 12 évesen leültem a lányommal, és szépen elmondtam neki, hogy kicsim, most fejlődik ki az izomzatod, ha most nem dolgoztatod meg, azt kb. soha nem fogod pótolni. A 12-16 éves kor közötti izomzatod lesz az, amire a tested emlékezik, azaz az lesz az alapod, annak jó része megmaradó izom, akkor is ott lesz ha nem mozogsz, és megtámasztja a hátad, a hasad, támogatja a tartásod, felelős a normál kondicíódért. Ez a legeslegfontosabb kor, ha valamikor, akkor ilyenkor kötelező a mozgás. A lányom úszott, futott, tornázott. Nem vitte túlzásba, de minden nap mozgott. Nem ő volt a legjobb alakú lány a gimnázium elején, de érettségikor már igen, mert a 14-16 évesen jó alakú lányok mind elkezdtek zsírpárnákat felpakolni, míg az én lányomnak csak formásabb lett mindene, és persze olyan lapos maradt a hasa, amilyennek illene lennie minden korabelinek aki fizikailag aktív életet él.

  21. Csatlakozom azokhoz, akik szerint ezek a lányok teljesen rendben vannak, talán a középen lévő, nekünk szemben lévő hölgy az, akin van egy kis felesleg. (Lehet, hogy ő már anya?)
    Nekem azért is furcsa a poszt, mert régen a nők nem voltak olyan vékonyak, mint a mai modellek, szépségideálok. Persze, lehet, hogy az a régen, az Tibor’bá ideje előtt volt, és amikor ő volt fiatal, akkor jöttek be a nagyon vékony lányok?

  22. 5. Károly
    „Anyánkhoz, környezetünkhöz gyerekkortól megszokottakhoz fogunk vonzódni.
    Épp mint az ízek, illatok, szokások, ízlések terén. A gyerekkori élmények rögzülnek és örökre meghatározzák életünket. Már megint a szülők a hibásak. ?”

    Telitalálat!
    Károly +

  23. 23:
    A mai fiataloknak esélyük sincs arra, hogy megfelelő minőségű csontozat, izomzat, egyszersmind egészséges test alakuljon ki hosszútávon, mert az elfogyasztott élelmiszerek minősége (és persze ebből adódóan mennyisége is) nem teszi lehetővé azt.

    Az oka egyszerű: silányodó és fogyatkozó termőtalaj, mikrobiológiailag összeomló talaj-ökoszisztémák, a gyér tápanyagtartalmú talajból, vegyi irtószerek maradványaival és hormonokkal dúsított termény – takarmány, majd ennek megfelelő minőségű zöldségek, gyümölcsök, húsok, tej, tojás, stb.
    Ahhoz, hogy pl. alma fogyasztásából ugyanannyi tápanyaghoz, vitaminhoz és mikroelemhez jusson egy ember, mint mondjuk az ötevnes években, minimum 10X-es mennyiséget kellene a gyümölcsből fogyasztania, ami lássuk be, egyszerűen képtelenség.

    A mozgás az egyetlen lehetőség, amivel a fiatalok „gyúrni” tudnak a fenti silány háttér-adottságokon. A ma elfogadott életforma ennek sem kedvez…

  24. Rubens ezt látná, azt mondaná, satnya egy generáció! 🙂

  25. 27 – lala:
    Ez azért nem állja meg a helyét, mert vannak korabeli fényképeim.

    28 – hubab:
    Rubens generációja is satnya volt, de ő a gazdag kereskedők feleségeit festette, ami nem volt tipikus.

  26. 29:
    „Volt is, lesz is…”
    „Minden kornak rendszere van.” 🙂

  27. 19. Tibor bá’
    VALAHA ( az 50-es évek végén, ha randira hívtam valakit
    és szabódott, megnyugtattam = ne féljen tőlem mert én
    inpotens vagyok !!!— 20 évesen ???—Jó pár esetben ez
    olaj volt a tüzre !!! = „hogy majd ő megmutatja, vele
    szemben nem lehet senki inpotens” !!! — MÁS = Ha már
    a túlsúlynál tartunk, nézd meg a 35 fölötti férfiakat és
    10 évvel ez előtti magamat is, azt mondta a doktornénim =
    misibácsi legalább 10 kilót le kéne adni !!! — VÁLASZOM=
    Kedves doktornő, a magyar ember 100 kilónál kezdődik !!!
    akkor 105 kg voltam !!! — persze rrögtön leadtam 3 hónap
    alatt egy 20-ast !!! nem kellett volna, előtte nem volt
    semmi bajom !!! azóta nem tudok kikecmeregni az
    egészségügyből, csak úgy, hogy feléjük se nézek !!!

  28. még valamit !!! ma 81 évesn 75 kg vagyok, igaz ez a
    magasságomhoz képest még lehet hogy sok ???
    De most már ki nem szarja le ???

  29. 22. Tibor bá’
    ÉVÁNAK VAN IGAZA, HOGY NEM ENGEDI !!! — Gondolom,
    = A sok büdös kis kani mit össze nem csámcsogna ha
    meglátná !!! — VIGYÁZZATOK IS EGYMÁSRA !!!

  30. 21-22.
    Természetesen, erre az őszinte válaszra számítottam, h már az idős test sem olyan nagyon kívánatos – mindössze, szembe kívántam állítani a kritikával. Mi, hozzászóló hímek, feltűnő többségben nem tekintjük olyan kellemetlennek a „demonstrációs anyagot”. Szerencsére, ez a demonstrációs anyag jóval messzebb áll Rubens festői ideájáltól, amely az akkori történelmi viszonyokban (élelemhiány) volt előnyös a túléléshez. Az elhízás ma valóban súlyos egészségügyi hátrány, bizonyára, nem csak az életmódunk lehet az okozója. Géczy Gábor szerint az emberi szervezet a zsírszövetbe zárja be az (élelmiszer-/vegyipar által kotyvasztott) „műanyag élelmiszerben” levő idegen-/méreganyagokat. A diéta sem segít, m a zsírszövet leépítése során ezek a méreganyagok nem nagyon tudnak kiürülni a szervezetből (főleg, ha van rendszeres bevitel/utánpótlás). Tehát, a mai modern ember nem tudja leépíteni a zsírt a mérgek miatt. 20 évvel korábban olvastam egy cikket (más forrás), amely szerint a ma (20éve) élő ember szerveztében 50-nél több testidegen anyag fölhalmozódását állapítottak meg az 1950-es években élő emberekhez képest. Az elmúlt 20évben mennyiségben és anyagválasztékban is óriásit bővűlt az élelmiszer-/vegyipar. Sajnos, mi fogyasztók tehetünk a leginkább erről a problémáról a leginkább, m mi vásároljuk meg ezeket a szépen csomagolt, kívánatos élelmiszernek álcázott ipari hulladékokat. Elhisszük, h nekünk mindig járnak a hústermék, stb. egyéb finomságok fogyasztása és persze olcsón. Ezért a gyártók a verseny miatt rákényszerűlnek a silány dolgok gyártására. Ördögi kör.

  31. 34 – Codie:
    Értem, nem az egyén felelős az elhízásért, hanem az élelmiszeripar. 😀

  32. 35:
    Tibor bá, félreértetted. Codie szerint pont hogy az egyén a felelős.

  33. Értem én, hogy az elhízás rossz, egészségtelen, nem is szép. Egyet is értek, nem is vagyok rá büszke, hogy érintve vagyok benne.

    DE!:
    1. Ha valaki el van hízva, akkor bújjon el a világ elől, ne menjen strandra, se egyéb helyre, ahol jól érezheti magát, csak hogy Tibor bának ne kelljen szembesülnie vele? Maradjon csak a lakásában, és zabálja magát halálra bánatában? Az, hogy valaki kimegy a strandra, nem azt jelenti, hogy büszke rá, csak hogy éli az életét.
    2. Az elhízás tényleg tömegjelenség és valódi probléma, de speciel ezek a lányok pont teljesen rendben vannak. Nem kövérek, nem is anorexiások. Mondjuk nem is edzettek, lapos a fenekük, de azért normálisan néznek ki.

    Az egyetlen kövér a képen az öreg a háttérben, aki épp lehajol.

  34. 22: Ja, hogy neked ez a beteges, anorexiás az elfogadható? Nemcsak hogy ez tetszik, de egyenesen el se fogadod, ha valaki nem betegesen alultáplált? Már ne is haragudj, de EZ nem normális.

  35. Igaza van Tibor bá’-nak. Hatból három már most zsíros. Az én időmben (50 éves vagyok), a csajok többsége nem így nézett ki a strandon. Az említett háromban benne van a potenciál, hogy ha szül egy két gyereket, jó nagy tehén lesz.
    É jártatok mostanában játszótéren? Akkora nők vannak, hogy ha rám feküdnének, megnyomnának, mint rossz kotló a csibét. Több ilyen enyhén zsíros kolléganőm (ismerősöm) csak nagy koplalással érte ezt el, de amikor meg lett a faszi, ucú neki vesd el magad.
    Édesanyám, ha élne nyolcvan felett lenne. Ahogy emlékszem soha nem voltak súlyproblémái, csinos volt mindig, pedig nem diétázott, fitneszezett, csak dolgozott értünk (mosott, vasalt, főzött, cipekedett, de soha nem aludt!). Az, hogy most egy ismerkedős oldalon a lányoknál az utazás mellett a legkedveltebb időtöltés az alvás, nem csoda, hogy ekkorák lesznek (nagyapám szerint is a hízót hagyni kell aludni evés után, mert csak így gyarapszik). Na ez megy a mai embernek. Munka nuku, alvás, pihenés, welness az igen.

  36. Naaa, aki háttal áll rózsaszín bugyiba fehér cicitartóba az teljesen rendben van.
    Női szemmel is guszta. A többi se gáz, de ott ha nem figyelnek lesz gond.
    Én 42 éves vagyok 171 cm és jelenleg 60 kg. Egy gyermeket szültem 2006-ban. 85 kg voltam a szülésnél. 17 hónapig szoptattam, rosszul voltam a saját testemtől, de elfogadtam. Viszont amit lehetett, diétába fogtam és sportoltam. Nehezen, lassan, de visszanyertem a súlyomat, alakomat. A mi jelenlegi sportunk a lányommal a beach tennis. Tavasztól ahogy az időjárás engedi fürdőruhába rohangálunk a homokban őszig. Engem zavarna ha nem lenne meg a standformám. Persze télen egy kicsit sajnos én is szétesek, mert imádom az édességet és nem túl jók a téli lehetőségeink, de tudatosan januártól már jobban odaszoktam figyelni az étkezésre , mert sajnos hajlamos vagyok a cellulitra. (borzasztóan gyűlölöm, hogy nem a pasiknak van ez a gusztustalan jelenség, nem elférne a szőrös combotokon????)De szerencsére van erre is megoldás. (Heti 3* edzés egy alacsony nyomású bicajban, plusz diéta némi készpénzért) Nekem ez bevált, pudvátlanít, formál, és le is megy a súlyom 57 kg-ra. Igaz ilyenkor a férjem már sipákol, hogy túl girnyó vagyok. Kapok hideget-meleget, miért kell ezt túlzásba vinni, minek járok ide, már beszív a gép mondják ezt a 100kg felettiek. Nézzem meg a mai fiatal lányokat . Hát ez az!!!! Pont olyan nem szeretnék lenni, de nem szoktam reagálni. Nekem biztos sokkal könnyebb nem zabálni, meg jönni -jönni és tekerni.
    A kislányom ovis korától ritmikus gimnasztikázott, szuper alakja lett. Sajnos abba kellett hagynia , de abban megállapodtunk, hogy amíg élünk mozgunk. El vagyok ájulva egy két osztálytárs kislányon simán 80 kg feletti 13 évesen. Ragyásak, zsíros a hajuk, büdik. A fiúknál is van olyan aki felvehetne egy 80 as melltartót, borzalom. Nyilván ez lehet alkati dolog, étkezés és a mozgásszegény életmódjuk eredménye is. De az anyját apját nem érdekli, hogy utána járjon vagy kontrollálja. Ezek a fiatalok a magas vérnyomás, cukorbetegség, hormonbetegség stb…. kapujában vannak ha nem már a nappaliban! Hiába a suliba a mindennapos tesióra azt is aki olyan ellógja vagy épp csak kidobóznak és szünetben bezabálnak, minden szünetben!!!! A kapuba teszik ki őket a sulinál, ha tehetnék a teremig vitetnék magukat. Szoktam figyelni mikor várom az enyémet. Gyerek kijön a suliból telefon elővesz vagy int az ősnek aki előáll a kocsival. Persze hozzuk-visszük őket, rohanunk tovább különórára, de azt, hogy két lépést sem tudnak megtenni ……
    Sajnos nem csak esztétikai gond ez a mostani elzsírosodás.
    Ez a rohadt vírus kicseszik most velem is, áprilisba mentem volna, de nyilván nem megyek a pudvátlanítóba, be is zárt, igaz csak most hétfőn. Jó bátrak voltak, ott izzad, liheg összezárva jó sok ember . Még jó, hogy januárban rábukkantam egy guggolás kihívásra a facén, és elkezdtem 🙂

  37. 37 – Ábel:
    Nem mondtam, hogy az elhízott tehén bújjon el a világ elől. Az már azért se lenne lehetéges, mert a mai nők 95 százaléka túlzsíros. Én csak azt mondtam, hogy az én időmben aki el volt hízva az nem mert emberek közé menni ruha nélkül, mert nem akarta, hogy kiröhögjék. Ami pedig az anorexiás jelzőt illet, te még nem láttál olyat, ha szerinted ez a nő anorexiás.

  38. 40 – SzJK:
    Örülök, hogy van olyan 42 éves nő Magyarországon, aki egyetért velem. És meglátja ugyanazt, amit én.

  39. 41 A modellek túlnyomó többsége az anorexia határán billeg vagy már bőven benne van. A linkelt fehérneműmodell is tök deszka. Lehet, hogy még éppen nem beteg, de nincs messze tőle.

    Lehet ezt szeretni, de elvárni…

    A negyvenes-ötvenes években élelmiszerhiány volt. Nyilván sokan voltak alultápláltak, de az egészségesek is vékonyak voltak. Értem én, hogy ehhez szoktál hozzá. Értem azt is, hogy a mai elhízásjárvány egészségtelen és káros. De azért ne essünk át a ló túlsó oldalára.

  40. Ízlések és pofonok.
    Nő esetében, nálam ez a súly a minimum.
    Férfiak esetében ez kevésbé megengedhető, egészségileg sem, kisebb a tolerancia.

  41. 44: Ezek a nők valahol 55 és 65 kg között lehetnek. Ekkora súllyal egy férfi… tollpihe.

    Persze sok múlik az egyéni testalkaton. Egy férfi is lehet apró, csak ez ritkább.

  42. Nem beszélve arról, hogy hónapok óta azt halljuk a koronavírussal kapcsolatban, hogy az időseken kívül veszélyeztettet az akinek van valamilyen alapbetegsége. Aki elhízott vagy túlsúlyos az sajnos sok esetben cukorbeteg, magas a vérnyomása , szív és érrendszeri beteg, hormonbeteg stb…. és, hogy bunkó legyek , láttátok a Hungexpo képeit, egy emberre csak egy ágy van berendezve :-/

    „Újabb magyar siker: elsők vagyunk az EU-ban elhízásban
    Magyarországon a felnőtt lakosság 30 százaléka minősül elhízottnak, és másik 30 százalék túlsúlyos. De az elhízás járványszerű terjedése nemcsak a felnőtteket veszélyezteti, hiszen a három év feletti gyerekek között a túlsúlyosak aránya az életkorral együtt növekszik. Míg az összes 18 év alatti gyerek 20-25 százaléka számít túlsúlyosnak vagy elhízottnak, eddig ez az arány a 15-16 éves lányok körében már 30 százalék.
    MAGYARORSZÁGON AZ ELHÍZÁSBÓL ADÓDÓ EGÉSZSÉGÜGYI KÖLTSÉGEK MEGHALADJÁK A 200 MILLIÁRD FORINTOT. EZ AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAP KÖLTSÉGVETÉSÉNEK 12 SZÁZALÉKA. ”

    Forrás: Index.hu

  43. Vannak itt félreértések. Az ötvenes évektől egészen a nyolcvanas évekig kevesen jártak autóval, leginkább nem közértbe. Volt kerékpár meg két lábuk.

    Megjegyzem ilyenkor nem arra kell gondolni hogy ez a 21 század, és kötelező autóval vinni a gyereket óvodába. Engem pl (80 – ban születtem) soha sem vittek autóval óvodába vagy iskolába. Nem azért mert nem volt autónk….

  44. Bocsi, de jó korlátoltak vagytok!:D A bezzeg a mi időnkben dumát minden generáció kihúzza a kalapból egyszer az életében, de ez elég unalmas. Gondolom a világ összes fiatalját ismeritek, hogy olyan messze menő konzekvenciákat vonjatok le, hogy lusták és kövérek és puhányak vagyunk.

  45. 27 éves vagyok, nem mondanám magam adonisznak. Sajnos rajtam is van felesleg, de dolgozok rajta, hogy ez változzon. Boxolok és thai boxolok, illetve futok.

  46. Sajnos az úszást most hiába ajánlom, mert nincs nyitva uszoda. De nyílt vízen nyaranta lehet nyomni. Én 13 voltam, mikor átúsztam Füredről Tihanyba. Mondjuk sportsuliba jártam (Hajós Alfréd) ahol hetente egyszer a mínusz kettedig órától a BVSC uszodában voltunk tesióra keretében.

  47. Tibor bá’

    Teljesen jogos amit írtál. Hol vannak már a szép magyar lányok? Egészen pontosan , szinte napra meg tudom mondani, hogy cimborámmal mikor kezdtük el észlelni a nők elbálnásodását: olyan 2012 ben ültünk a padon, a kv-t szürcsöltük, amit a szokásos automatából vettünk. Ezt igen gyakran tettük akkoriban, s ha egy egy szemrevaló lányka haladt el, akkor cinkosan egymásra kacsintottunk: „süti” ugye?
    Akkor viszont így szólt a barátom: Észrevetted, hogy egyre „fujottabbak”?

    S bizony, már Europa legkövérebb nemzete lettünk, férfiak és nők egyaránt.

    S hogy a túlsúlyos emberek mit tegyenek?
    Mozgás és figyelni a tápra. Mert a 20 kg fölösleg gyakran mínusz 20 év ám az életből…..Diabétesz, szív és mozgásszervi problémák rendszerint az elhízás következményei.

    Figyelni és önfegyelem.

    S bizony, én , aki ötvenes pasi vagyok, elborzadva nézem a sok miniszoknyás, karfiolcombú, szafaládékarú huszonévest, akik gyakran még igen ízkéstelen tetoválással gondoskodnak arról, hogy BIZTOSAN leforduljon róluk a kicsit is igényesebb férfi szeme.

    Világjelenség, és Tibor bá’ jól látja: a képen látható lányok már nem az a kategória, amiről ő beszélt, vagy jómagam még megtapasztaltam, mint formásnak mondott nőt, nőket. Persze vannak, akik kedvelik a teltebbeket, de a hurkásodó comb, a látszatra is elpuhult fenék, a sporttól gondosan távol-tartott test….néhány év, és megvannak az új bálnák.
    Brrrrrrr

    Ja és persze jómagam nem vizet prédikálok és bort iszom: figyelek a tápra, sportolok, még ha kell, megcsinálok 200 fekvőtámaszt….de nem mások, hanem magam miatt. Az én drágám is közel az 50 hez, de szintén rendben tartja a karosszériát, gyakran van, ha strandra megyünk, nagyságrendekkel jobb az alakja, mint a mai fiataloké.

  48. Lehet, hogy rossz strandra járok, de ha csak „ilyen” kövér lányok lennének ott, én bizony nem szörnyülködnék.
    Amúgy még az a szerencse, hogy a férfiak régen és most is írtó dögösek. ?
    Régen a girnyó kukactestükkel kápráztatták el a nőket, manapság meg csodálatraméltó térdől homlokig érő szőrréteggel és büdös köldökű sörhassal örvendeztetik meg a tekinteteket. ?

  49. 54: Sörhassal senki nem születik, azért keményed meg kell dolgozni! 😀

  50. „látunk öt darab kigömbölyödött fiatal lányt, ” a kèt jobboldali tuti jó egy elvan közèpszerüen durranva egy másik 2 ideje korrodál de majd biztos hanyatlás lesz belőle asszem a z odasiető is ez a tipus de !!!! Egy ilyen gyülekezès statisztikaja szerint ezek sokkal jobb állapotban vannak már így is mint a magyar csajok . Tehát átlagról beszèlek . Nem kivèteles egyedekről . A Magyar nők …” nők” mára süldő lány korukra elèrik a tepedt állat formamutatványt mellette aránytalanok rövidek ès rosszarcuak is . Ez valószínűleg az ál jólèt következmènye ami genetikai szinten degenerálja őket

  51. Szerintem elég érdekesen néznek ki a mai fiatal lányok, nem a kövérség a legnagyobb baj, hanem hogy elfiúsodott a testük. Kb olyan széles a csípőjük mint a derekuk, vagyis olyan keskeny. Hol van már a homokóra alkat. Aztán némelyik 185 cm magas, a másik kis nyamvadt, olyan mintha 10 éves megállt volna a fejlődésben. Valami nagyon bekavar napjainkban a biológiába. Nagyon ritkán látni olyan fiatal lányt aki nagyjából rendben tetötől talpig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük