(3139) A vírus amerikai

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Az igazságnak három fokozata van:
 • Tagadják
 • Nevetségessé teszik
 • Elfogadják, mint ami önmagából adódik.

A COVID-19 esetében a második fokozatban vagyunk. Először a média egyszerűen ignorálta az analízisen alapuló állítást, hogy a vírus az USA-ból származhat. Azonban az információ terjedése és a felmerülő bizonyítások beleértve az Amerikából érkezőket is nem tette lehetővé a további félrefordulást, marad, hogy a nyugati média nyíltan nevetségessé teszi az állítást.

Nézzük csak! Kínai virológusok felfedezték, hogy a vírus nem Kínából származik, nem Wuhanból és nem a tengeri húspiacról, hanem visszavezethető Amerikára, valószínűleg az amerikai hadsereg Fort Detricki biolaborjából (amit a CDC bezáratott múlt év júliusban) és Kínába hozták a 2019 októberében tartott World Military Games (Világra szóló hadgyakorlat) alkalmából.

Japán és Taiwani virológusok szintén arra a megállapításra jutottak, hogy a vírus az USA-ból származhat.

Még a kezdet előtt az amerikaiak a nyakukat törték, hogy eltereljék a bűnösséget azzal, hogy kitaláltak denevérekről, kígyókról és más állatokról szóló meséket a Wuhani húspiacról. Jelezték, hogy a Wuhani Egyetem egy biofegyver gyár (ami nem igaz). És a Szabad Ázsia Hangja rádión keresztül azt állította, hogy a vírus onnan került ki a szabadba.

Be kell vallani, hogy az amerikaiak roppant tehetségesek a mikrofon magukhoz ragadásában, hogy „hivatalos” szócsőként beszámoljanak a pillanatnyi eseményekről, elárasztva a könnyen rászedhető tömegeket, meggátolva őket abban, hogy maguk rakják össze az információ darabkákat.

Tökéletesen megfeledkezve arról a tényről, hogy kevés olyan ország van a világon, ahol legyártanak vagy kiszabadítanak egy olyan biológiai fegyvert, ami elsősorban ő magukat támadja meg. Arról is megfeledkezzenek, egy végső játszma geopolitikai valószínűségéről, vagyis, hogy egy hatásos fegyver a gazdasági háborúban Kínával szemben olyat tehet, amit egy kereskedelmi háború nem tud.

A felületes olvasó könnyen elfelejtheti az amerikai mentalitást, ami szerint számtalan geopolitikai ok lehet arra, hogy megtámadják Kínát, Iránt, és Olaszországot. A többi országban bekövetkező haláleseteket el lehet könyvelni „járulékos vesztességnek”.

Számtalan koronavírussal kapcsolatos poszt látott napvilágot az Interneten. Ezek közül egyesek iszonyatos látogatást gerjesztve, sok százezres letöltést eredményezett. Ezen posztok nagy része több nyelvre le lett fordítva és blogok százaira feltéve. Ezzel egy időben számtalan poszt született a kínai közösségi médiában, amelyek arról spekulálnak miként tört ki Wuhanban a járvány.

A végén a kínai média hasonló vehemenciával állította, hogy a vírus eredhetett Amerikából, ám az amerikaiak teljes mellbedobással cáfolták azt.

A következőkben Zhao LiJian, a kínai Külügy Minisztérium szóvivője a történetet hivatalossá tette az amerikai közösségi média oldalain. A New York Times-ban egy cikk szerint Zhao nézete bekerült a kínaiak legismertebb közösségi médiájába, a Weibo-ba (aminek 160 millió látogatója volt).

Úgy tűnik, hogy LiJian twittere valójában egy hivatalos forrás, amit nem lehet csak úgy lesöpörni az asztalról. LiJian azt állítja, hogy a vírust Kínába az USA-ból hozták egy katonai hadijáték idején, és követel az USA-tól magyarázatot, hogy hatalmas érdeklődést miért hagynak szó nélkül. Ez akkora politikai nyomás volt, hogy a nyugati média nem hagyhatta szó nélkül. Természetesen ignorálták a hír lényegét és ellehetetlenítették a hírvivőt.

Március 12.-én az angol Guardian azt állította, hogy kínai propaganda szerint a vírus Amerikából származik. Március 13.-án a New York Times hasonló történettel állt elő: „Kínai koronavírus összeesküvés” címen, amiben az vírus eredetét meghamisították. Március 14.-én az ABC televízió a következő címmel: „A koronavírus eredetével kapcsolatban hamis állítás lépett fel az USA és Kína között” amiben nevetségessé tették Kínát és az amerikai eredetet.

A Seattle Times a történetnek egy másik vízióját publikálta, amiben azt állították, hogy „Kína előáll egy új elmélettel a koronavírus eredetét illetően: Ez egy amerikai betegség… amit az amerikai hadsereg vitt el októberben Wuhanba. Erre a legkisebb bizonyítékuk sincs, de a történet Kínában hivatalos megerősítést nyert a Kínai Külügyminisztériumtól, ahol a szóvivő meggyanúsította az amerikai szerveket, hogy nem tisztázták, mit tudnak a betegségről.” Az angliai Independent előállt saját verziójukkal „Kínai összeesküvési elmélet” címen, amit a CNN követett.

Ezek után a Washington Post, a Bloomberg és egy fél tucat újság és média kapcsolatba lépett a szerzővel interjú készítés céljából, hogy ezt az összeesküvési elméletet felgöngyölítsék. A Bejingi Amerikai Követség szintén megkereste a szerzőt egy „kis beszélgetésre”.

Ha a közösség informálására irányuló kampány, és a politikai nyomás folytatódik, a végén még megérkezünk a harmadik fokozathoz. Vagyis a média elkezdi feszegetni a lehetségességet, majd a valószínűséget, végül beismeri a tényt, hogy a „kínai” vírus forrása az USA.

A szerző, Larry Romanoff visszavonult munkatársa egy nemzetközi tanácsadó cégnek. Meghívott professzora a Sanghaji Fudan Egyetemnek. Feljegyzései a Global Research-ban jelennek meg. Forrás

Tibor bá’: Nem állítom, hogy a koronavírus amerikai, de ez egy másik oldala az éremnek, érdemes vele megismerkedni.

___________________________________________________________________________

COVID-19: All Truth Has Three Stages

By Larry Romanoff

First, it is ignored.

Second, it is widely ridiculed.

Third, it is accepted as self-evident.

March 19, 2020 „Information Clearing House” – With COVID-19, we have now entered Stage 2. At first, the media ignored the claims and the analysis that the virus could have originated in the US. But the spread of information and restatements of evidence from all sides, including in the US itself, has become too intense and now the claims are being openly ridiculed in the Western media.

Briefly, Chinese virologists discovered conclusively that the original source of the virus was not China, nor Wuhan, nor the seafood market, but had been traced to the US, a possible scenario being that the virus might have originated at the US Military’s bio-weapons lab at Fort Detrick (which was shut down by the CDC in July, because of outbreaks), and brought to China during the World Military Games in October 2019.

Also, Japanese and Taiwanese virologists arrived independently at the conclusion that the virus could have originated in the US.

The Americans did their best from before the beginning to deflect culpability by crafting tales of bats, snakes, pangolins, the seafood market, the Wuhan University being a bio-weapons facility (which it is not), and the CIA tale leaked through the VOA and Radio Free Asia that the virus leaked from that university. They stated (factually) that Chinese researchers had participated (7 years ago) in similar virus research funded by the US NIH, thus somehow insinuating Chinese culpability, ignoring that the prior research was irrelevant to current events.

I must say the Americans have proven to be very skillful in grabbing the microphone first, to create an “official” narrative of a current event while flooding the media with sufficient finger-pointing to preclude a gullible public the time to logically assemble the pieces on their own.

They ignored the very real fact that few nations would either create or release a biological weapon that attacks primarily itself. They ignored too, the geopolitical likelihood of an ”end game” – that a virus is a powerful weapon of economic warfare, able to do to China’s economy what a trade war could not do.

Casual readers tend to ignore the fact that, in the American mentality, there are many solid geopolitical reasons to attack China, Iran, and Italy, the remaining countries merely constituting unfortunate collateral damage.

Many virus articles containing this and similar information had been published by second-tier internet news sites, some articles gaining enormous readership with hundreds of thousands of downloads and much re-posting. Many of these articles have been translated into 6 or 7 languages and published on websites all around the world. Simultaneously, many posts were made on Chinese social media speculating on the odd circumstances and long chain of unusual coincidences that led to the virus outbreak in Wuhan.

One of the articles referred to above, was translated and posted on Chinese social media and gathered 76,000 comments in the first 8 hours. Eventually, the major Chinese media outlets made the same claims – that the virus could have originated in the US and that the Americans were engaging in a massive cover-up.

Then, Zhao LiJian, a spokesman for China’s Foreign Ministry, made the story official, through a number of posts on US social media. One major media article, this in the NYT, noted that “Zhao’s remarks were spread on China’s most prominent social media platform, Weibo . . . [and] had been viewed more than 160 million times, along with screenshots of the original Twitter posts.

It seems LiJian’s Twitter posts, being essentially an official source that could not easily be ignored, claiming the virus was brought to China from the US during the Military Games, and demanding an explanation from the US, were receiving too much public attention to be ignored. All of the above created sufficient political pressure to force the Western media to respond. And of course they responded by ignoring the facts of the message and trashing the messenger.

On March 12, the UK Guardian ran a story claiming China was “pushing propaganda” about the virus coming from the US. (1) On March 13, the New York Times ran a similar story of a “China coronavirus conspiracy” of false claims about the source of the virus. (2) Then, on March 14, ABC News ran a story titled “False claims about sources of coronavirus cause spat between the US, China”, in which it ridiculed China and the claims of a US-virus. (3)

The Seattle Times published a version of the story, stating, “China is pushing a new theory about the origins of the coronavirus: It is an American disease . . . introduced by members of the U.S. Army who visited Wuhan in October. There is not a shred of evidence to support that, but the notion received an official endorsement from China’s Ministry of Foreign Affairs, whose spokesman accused American officials of not coming clean about what they know about the disease.” (4) The UK Independent published their own version of “China’s conspiracy theory” (5), as did CNN (6).

The ABC article claimed that “Assistant Secretary David Stilwell gave [Chinese] Ambassador Cui Tiankai a “very stern representation of the facts,” claiming Cui was “very defensive” in the face of this “official” American assault. The US State Department is quoted as having said, “We wanted to put the [Chinese] government on notice we won’t tolerate [conspiracy theories] for the good of the Chinese people and the world.”

Following that, the Washington Post, Bloomberg, and half a dozen other press wires and media outlets have contacted this author for interviews, eager for an opportunity to trash this ‘conspiracy theory’ at its source. The US Embassy in Beijing also “reached out” to the author “to talk about it”.

If the public information campaign and the resulting political pressure can continue, we will eventually enter stage three where the media will begin admitting first the possibility, then the likelihood, then the fact, of the US being the source of the “China” virus.

Larry Romanoff is a retired management consultant and businessman. He has held senior executive positions in international consulting firms, and owned an international import-export business. He has been a visiting professor at Shanghai’s Fudan University, presenting case studies in international affairs to senior EMBA classes. Mr. Romanoff lives in Shanghai and is currently writing a series of ten books generally related to China and the West. He can be contacted at: 2186604556@qq.com. He is a frequent contributor to Global Research. „Source

The original source of this article is Global Research

Copyright © Larry Romanoff, Global Research, 2020

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

49 gondolat erről: „(3139) A vírus amerikai

 1. Hihetőek a fent leírtak. Számtalanszor bebizonyították már, hogy a pénzért, hatalomért illetve ennek megtartásáért bármire képesek. A polgári lakosság sem jelent nekik semmit (igaz, eddig csak külföldön írtották!). A 20. század során is számtalanszor bizonyították aljas és embertelen szándékaikat. Rengeteg vér árán születtek és vérbe fognak fulladni.

 2. Laikusként kérdezem az hogy egy virus „amerikai” azt honnan lehet biztosan tudni, az aljára rá van irva kisbetüvel „made in usa” ?
  Szo se rola kinézem belölük de az nem jelent semmit.

 3. Számomra körülbelül egyformán hihető mindhárom forgatókönyv:
  -A vírus természetes
  -A kínaiak csinálták a wuhani laborban és véletlenül kiszabadult
  -Az amerikaiak eresztették Kínára.

  Ez a magabiztosság, amivel valaki kijelenti, hogy ez AZ IGAZSÁG, viszont minimum gyanús. Én értem, hogy a kínai propagandagépezet ezt sulykolja, meg hogy az oroszoknak is érdeke ezt terjeszteni, de ez a vehemencia, ami működik a saját piacon, így nekünk kívülállóknak nem annyira emészthető már.

 4. Nekem mindössze annyi a körbenforgó hírek üzenete, hogy, ha végre elül majd a vírus kártétele, akkor sem lehetünk nyugodtak, mert ez a vírus csak a harmadik világháború előszobája! Most ölték meg a trónörököst, a többi még sajnos hátra van…
  Tök mindegy, mi az igazság, nem tudnak a picsájukon maradni, sehol a népek.
  Amúgy gondoljátok, ha lenne erre teljes bizonyosság, nem pakolnák meg az USA-t pár atomtöltettel (Kína, Irán, Oroszország, lassan az EU is felébred, a törökök még hezitálnak, s szemben az USA-Brit és gyarmatbirodalmaik utódai)? Ez megint csak a szaros dollár miatt lenne?

 5. Legalább azt a baromságot már az összeesküvés hívők is elengedték, hogy kimondottan a mongolid rassz, és elsősorban a kínaiak irtására génszerkesztették össze a vírust, és a fehérekre nem hat.

 6. Na, hogy ne kelljen találgatnotok, bevallom, hogy én készítettem.
  Itt a kínai konyhán, ahol dolgozom, találtam egy-két hozzávalót és azokból összeütöttem.
  (Aki nem hiszi el, az nem járt még kínai konyhán!)
  Vidám napot mindenkinek!

 7. A tömegek tudata 100 évvel van lemaradva a mai tudásszinthez képest. Boldogan követik okostelefonjuk tanácsait, ellenkezés nélkül beveszik, amit az orvos felír nekik, amikor azonban szuperemberekről esik szó, azt mondják: „Remélem, én azt nem érem meg.” Pedig a szint már adott, de nem akarnak tudni róla, félnek tőle, és csodálkoznak ha politikusok ösztönvezérelt módszerekkel terelik őket.
  A 4. hozzászóló írta jól, vagyis a mai szinten minden verzió lehetséges.
  Yuval Noah Harari a Homo Deus c. könyvében írja valahol, hogy bár okosabbak a ma tudósok az ószövetség istenénél, a világ nagy része még továbbra is valamilyen kőkorszaki hit szerint rendezi az életét.
  A könyv itt letölthető.
  https://drive.google.com/file/d/1Hjv_-rzPIN8hJeUBKM6OibzyUR75KvGN/view

 8. 5. Horváth Csongor
  „Tök mindegy, mi az igazság, nem tudnak a picsájukon maradni, sehol a népek.”

  Ezt komolyan mondod?
  Melyik háborút indítottak a népek?
  Kiknek érdekük a háborúk? Kik nyernek a háborúkon és kik fizetik a számlát?

 9. Csakhogy puszta sportból és szórakozásból én is előálljak valami orbitális faszsággal.
  Szeptember 11 elkövetői , Matuska Szilveszter,az Amstetteni rém és a sorozatgyilkosok mind mind beteg és gonosz _vagy éppen mindkettő_emberek.
  Most is vannak jócskán gonosz emberek, hétmilliárd között akad néhány milliónyi.
  Valamelyik ezek közül elraktároz húsz fiola koronvírust – betegköpetet – megfelelő módon, majd évek múlva random havonta éttermek konyháiban tömegétkezéstetésben megmérgezi velük a közösséget.
  Van olyan” jó ötlet” mint amilyen a mai post ?

 10. Pontosan ez jutott nekem is eszembe. Lehet, hogy nem terroristák fejlesztették ezt a cuccot ki, de most már van nekik belőle. Az biztos, hogy kiváló biofegyver alap.

 11. 12:
  Ez olyan mit ha a kézigránátot kezemben robbantanám fel, vagy betömném az ágyú csövét, esetleg a bombát a saját városunkra dobnám le. Egy fegyverrel az ellenséget irtom, nem a saját táboromat.

 12. 10:
  Ajánlok pár korabeli fimarchívumi részletet megtekinteni, milyen volt a hangulat akár az I., akár a II. VH. küszöbén. Még a törikönyvekben is benne van: „Gyorsan megnyerjük azt a háborút!, Pár hónap és a fiaink újra itthon lesznek…” Hitler népéről nem is beszélve… Hogy komolyan mondom -e?!

  A globalizációt sem tudnák tolni, ha a „nép” nem tenné a dolgát hozzá.
  Az ötlet nyilván nem Józsi bácsié, de azért szépen beállnak a vezetőik mögé. Lásd akár a fülkeforradalmárokat. Vagy komolyan gondoljátok, hogy egy-két konteó kedéért pár láthatatlan háttérember hipnotikusan mozgatja a Józsi bácsikat?

  Nem, ne vegyük le a felelősséget a kisember válláról sem!
  Az eszme nem az ő termékük, de nélkülük egyetlen célt sem lehet megvalósítani.
  S, ha mégis azt mondod tévedek ebben, akkor azt is hadd kérdezzem vissza: vajon a jó cél érdekében tett erőfeszítések miért nem voltak a történelem során ennyire sikeresek?

 13. Akárki csinálta, nem volt buta hozzá. Elég szisztematikus.

 14. Inkább az emberi hülyeség, meg a vámháború itt a valódi ok…!

  A Donald Trump amerikai elnök által folytatott Kína-ellenes stratégiának esett áldozatul egy kulcsfontosságú amerikai járványügyi szakértői poszt Pekingben még tavaly júliusban és ez hozzájárult ahhoz, hogy maga az Egyesült Államok és sok más ország is csak későn ismerte fel a koronavírus veszélyeit a kínaiak elhallgató stratégiája mellett – mutatott rá hosszú, négy illetékes forrással megtámogatott anyagában a Reuters. A most kiszivárgott információk egészen más megvilágításba helyezik a Vuhanból elszabadult, most már az Egyesült Államokban is drámai felfutást okozó koronavírus terjedését ahhoz képest, hogy az amerikaiak csak a kínaiakra akarják kenni az egészet.
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200323/trump-kinaval-valo-viaskodasa-miatt-szabadult-el-vuhanban-a-jarvany-fontos-reszletek-szivarogtak-ki-421330

 15. 14 – H.Cs,:
  A magyar kultúrából hiányzik az önrendelkezés, mi az angolszászoknál természetes. Figyelik az eseményeket, és minden apróságért tüntetnek, de alaposan ám. Nálunk erre még a viszonylag értelmes tanítók/tanárok se képesek. Hónapok óta nyilatkozgatnak, de semmi konkrét szrájk nem történt. Orbán persze, hogy röhög a markába.

 16. Amikor a legtöbb összeesküvés a szemed előtt zajlik, de a világ lakosságának 99%-a képtelen összerakni és meglátni ezeket a mozaikokat. Ritkán látni filmben ennyire lényegre-törő összefoglalót a világot átszövő manipulációról és megtévesztésről.

  Minden összeesküvés a szemed elé volt téve – A legértékesebb részlet az X-aktákból

 17. Re:14
  Klasszikus dilemma, hogy azért hülye Józsi bácsi, mert maga tehet róla, vagy azért, mert azzá tették.
  Hajlok arra az álláspontra, hogy ha Józsi bácsi nagyon szűrt infókra építkezik, és kap egy rendkívül korlátozó mentális tréninget, akkor prímán orránál fogva kormányozható, és vígan masíroz bármilyen ideológia zászlaja alatt. Plusz ha Józsi bácsi inkább Jóska, akkor tapasztalat hiányában pláne megvezethető, csak egy kellően jó mézesmadzag kell hozzá.

  A vezetők azért vezetők, hogy vezessék a „népet”. Ebből fakadóan minden nemű félresiklás a vezetés hibája, és nem a népé.
  Analóg módon ugyan ilyen a gyereknevelés, minden hibánkat visszatükrözi a gyerek, mert ő csak egy tükör, ami felénk tart.

  Szelektív a memóriád.
  Jó cél mögé beálló mozgalmakat keresel?
  Kapásból fel tudok sorolni többet is, ami akár több ezer évest is lehet.
  Pl Gautama Sziddhártha, aki később vallásalapító lett, de nem kell ennyire messzire menni, pl Gandi és a függetlenségét kivívó India esete ott van, vagy Nelson Mandela, aki többet ült a sitten, mint szabadon, még is megbuktatta az apartheid Dél-Afrikát.

 18. 16 – Python:
  Teljesen mindegy. Sehol se hozták meg (hozzák meg) időben a kellő döntéseket, elsősorban a gazdaság (profit) visszaesése miatt. Most például nálunk is. Csak azt nyomják ezerrel, hogy az idősek maradjanak otthon. Hát persze, azok nem termelnek.

 19. „Egy globális átalakulás szélén állunk. Csak egy megfelelően nagy válságra van szükségünk és a nemzetek el fogják fogadni az ÚJ VILÁGRENDET.” (David Rockefeller)

 20. 13

  Kedves TIbor bá’

  Elutazhat oda, ahol a vélt valós ellenség van.
  A koronavírus prepartum csomagban is feladható.
  Megjegyzem már nem nagyon érvényes, a régi rutin, mi szerint a világot
  ” itt vagyunk mi és ott vannak ők ” módon fel lehet osztani.
  Továbbá a szélsőségesen gonosz emberek, bár van kivétel, többnyire zavart elméjűek is,sajnos csak többnyire.

 21. 19:
  Az általad kifejtett érvek egy diktatúrában tökéletesen megállják a helyüket. Elképzelhető, hogy itthon már csak ebben tudunk gondolkodni…

  A végén felsorolt jó célok közül egyedül Buddhát tudom elfogadni, mert, ha nincs a buddhizmus, és az ahhoz kapcsolódó vallási szemlélet, már nem chatelgetnénk itt!
  Az időskáládat figyelve az ellenoldal igencsak lehúzná azt a serpenyőt, még így is.

 22. Re:23
  Ne legyünk naivak, a demokrácia név alatt futó projekt semmivel sem jobb, mint a diktatúra, nézd meg az amerikai elnökválasztást, de fel lehet még sorolni n+1 országot, hogy mennyire blőd dolgokkal traktálják az embereket( Tony Blair mit is mondott az angol parlamentben, hogy engedélyt kérjen Irak lerohanására?)

  Egy dolgot nem veszel számításba. Ha csak és csak is a „negatív” hatások lennének, akkor már réges-régen nem itt irkálnánk, mert kihaltunk volna.
  Ne dőlj be annak, hogy a negatív dolgoknak nagyobb a hírértéke, és a médiafelületet ez uralja.
  Pl édesanyád leszámlázta neked azt, hogy csecsemő korodban kivakart a sz.ros pelenkából? Nagy frászt, csak tette a dolgát, és szeretve felnevelt. Ez a névtelen hős és néma tömeg tartja még mindig fenn az emberiséget…

 23. 19. „A vezetők azért vezetők, hogy vezessék a “népet”. Ebből fakadóan minden nemű félresiklás a vezetés hibája, és nem a népé.
  Analóg módon ugyan ilyen a gyereknevelés, minden hibánkat visszatükrözi a gyerek, mert ő csak egy tükör, ami felénk tart. ”

  Sekélyes az a hit, mely szerint a politikus vezetők kormányozzák az országokat. Ha pedig ők is ezt gondolják, az még rosszabb, mert észre sem veszik, mennyire eszközei vagy inkább a bábjai népük ösztönvezérelt tudattalanjának, és kivetített tudattartalmainak. „Make America Great Again”
  A tömeg pszichózisa a nagy mozgató, voltak nagy próféták, akik megpróbálták azt irányítani, kevés kivétellel meg is ölték őket.
  Carl Jung már 100 éve összefoglalta a tömeglélektant pár mondatban. „Tudja-e, hogy ha a világ száz legintelligensebb koponyáját kiválasztjuk és összegyűjtjük őket, az eredmény egy ostoba tömeg lesz? Tízezer belőlük együtt egy krokodil átlagos intelligenciájával rendelkezne. Sohasem vette még észre, hogy egy vacsoránál annál bárgyúbb beszélgetés folyik, minél több embert hívott meg? Egy tömegben azok a tulajdonságok sokszorozódnak meg, amelyek mindenkiben megvannak, és ezek lesznek az egész tömeg fő ismertetőjegyei. „

 24. Nem tudom. A mai világban lehetne e emberi genomra célzott vírust küldeni? Nem. Azért nem, mert az emberi genom csak külső stilusjegyek kialakulásában különbözhet. Ilyen például a szem, vagy bőrszín, testmagasság, hajszín, stb. Az emberek vándorlásaik során mindenfelé keveredtek egymással. Emiatt célzott támadást genetikailag kifejlesztett vírussal nem tudunk megoldani. Ezt szerintem egy biológiai fegyvert gyártó ország is pontosan tudja.

 25. 24:
  Ne személyeskedj, mert nem tudhatod nálam pont mi a helyzet a megemlített példáddal kapcsolatban!
  Több gondolatoddal nem értek egyet, de nem kell ezen változtatnunk, ettől még megférünk egymás mellett.
  Demokrácia alatt természetesen nem a látszatdemokráciákat értem, ennyire szemellenzős azért nem vagyok.

  25: Köszönöm!

 26. Re:25
  Sekélyes azt gondolni, hogy az ember az aminek elsőre látszik. 🙂
  A vezetők azért vezetők, mert érdemesek rá, és van bennük annyi tudás, és értelem, hogy az adott területet jól tudják kormányozni.
  Ha igaz lenne ez az állítás, akkor a Holdra szállás se valósult volna meg, mert mint írtad egy nagy rakás ember értelme vetekszik egy krokodiléval. Értem én, ezek szerint jó rakéta fizikus egy krokodil, vagy talán meg sem?
  Ha 1000 individuum harcol egymással, akkor valóban az van amit írsz, ellenben ha félre teszik az én, én, és legfőképp én hozzáállást, akkor érvényét veszti ez az állítás.

  Re:28
  Nem személyeskedésnek szántam, mert az én anyám is kitörölte a sz.ros seggem, mikor magam alá csináltam csecsemő koromban, ellenben szeretettel felnevelt, és nem támasztott igényeket a neveléséért cserébe.
  Ez volt a lényeg, hogy a végtelen önzés harsogása mellett ott van a halk önzetlen segítség is, és ez van túlsúlyban most is.

 27. Szerintem a lényeg nem az, hogy az amcsik dobták-e be a vírust, hanem az, hogy mit gondol erről a kínai felsővezetés! És ebből a szempontból ezek szerint gond van.

  Amúgy pedig ez a vírussztori várhatóan a fejlett nyugati országokra nagyobb csapás lesz, mert sokkal kevésbé állnak stabil gazdasági alapokon, mint az ázsiaiak. De ez persze csak az én véleményem.

  Én emiatt továbbra is azt gondolom, hogy kínai-orosz együttműködés eredménye a vírus. Mi van, ha a kínaiak terelnek éppen az USA irányába a fentiekkel?

  Az USA gerinctelen, Kína racionális. Mindkettő elég alapot ad arra, hogy rászabadítsa a világra ezt a vírust.

 28. A posztnak ez a gyenge pontja: „A felületes olvasó könnyen elfelejtheti az amerikai mentalitást, ami szerint számtalan geopolitikai ok lehet arra, hogy megtámadják Kínát, Iránt, és Olaszországot. A többi országban bekövetkező haláleseteket el lehet könyvelni „járulékos vesztességnek”.” Mert tök véletlenül Olaszország nagy szarban van – március 23-án, de még egy-két hét, és USA, Németország, Franciaország, UK szintén nagy bajban lesz. (mi majd csak egy hónappal később).

 29. 29:
  OK. Akkor kérlek, a saját nevedben beszélj, ill. magad útján hozd a példákat a jövőben.
  Ez megóv felesleges konfliktusoktól, és értehtőbbé teszi gondolatmeneted.

  Az önzetlen segítség tömegben -tömegesen- csak akkor jelenik meg, ha nagyon nagy baj van.
  A Hold meghódítása sztem. ebben a tekintetben nem jó példa.

  30:
  Az oroszok sem fogják megúszni, előbb-utóbb ott is kitör a vész, max. a gyér népsűrűség miatt nem lesz országos szinten kiterjedt, ill. ismerjük a módszereiket, ha el kéne tüntetni pár hullát vagy adatot…

 30. Végre! Aktív intézkedések:

  Megrendelte Japánból a (Görög) Nemzeti Gyógyszerügynökség, a Favilavir antivírust.
  Az Egészségügyi Minisztérium képviselője Szotirisz Tsziodrasz (λοιμωξιολόγος) infekciológus nyilatkozata:
  „Megrendelést tettünk és már biztosított állományt szereztünk a gyógyszerre, hogy elérhetővé tegyük, amikor szükségünk van rá. ”
  Elismerte, hogy „ez egy japán termék, s mint tudjuk Japán fejlett gyógyszeriparral rendelkezik, és Kínában jó eredményeket ért el”. „Görögországon akkor adják a betegeknek, amikor más gyógyszerek nem hatékonyak”!
  A kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium szerint a készítmény azon 3 gyógyszer közé tartozik, amelyek eredményeket mutattak a COVID-19 elleni küzdelemben.
  Jelenleg a generikus változata tömeggyártású Kínában.
  A gyógyszer … Favipiravir, Avigan vagy Favilavir néven is ismert.
  Kínában az orr- és torokgyulladás kezelésére a Zhejiang Hisun gyógyszergyár készíti.

 31. 25. László
  A társadalom legkisebb közös többszöröse, vagyis ennek a halmaza az emberi hülyeség?!

  És ez mit akar jelenteni?
  Azt, hogy hülyék az emberek? Te ember vagy?
  Lehetnek hülyék is éppen, de lehetnek önzetlenek is.
  Mit választasz,mi legyél?! Mindig ez a kérdés.

  Szerintetek a járvány most milyen reakciót vált ki az emberekből? Miért nem egységes a reakció? Miért egyedi? Miért kap pánikbetegséget valaki és miért játsza valaki a közönyöset( mindkettő rokonságbeli) ugyanazon események hatására?

  Az ember egy szabad lény, egyenlőre a többség saját maga foglya, így érvényesül a tudatalatti félelem.

  Valóságérzékelése kritikus állapotban, alapfogalmak hiányoznak, csak hiszi, hogy tudja mi a valóság. Minél butább, annál jobban.

  Mit tesznek a vezetők valójában?

  A nép hülye, a vezetők a népből kerülnek ki?
  Hol törhető meg a társadalom determinisztikussága? Vagy örökre ilyen kell, hogy maradjon?

  Ha a megoldás csak elvi is, létezik.
  A rendszer nem véges, vagyis nem zárt. Pontosabban olyan messze a határ, mi számunkra beláthatatlan jelen szinten. A megoldás ezúttal is dobozon kívül.
  Jó volna már azt a kurv@ kulcsot megtalálni!

  Jó ez a vírus, meg ez az otthonmaradás, lehet kicsit befele figyelni! Kivéve ha a panik mindent elnyom.Kell ez nekünk! Tökéletesen kivetítjük legbensőbb félemeinket a fizikai valóságunkba!

  Mint ahogy minden megnyilvánulás megközelítőleg jó képet ad gazdája jelenlegi állapotáról.

 32. 34:
  Talán annyi haszna valóban lesz, hogy sokan átértékelik az életcéljaikat, valamint bizonyos szakmák megítélésében is változások állhatnak be, elsősorban az eü. dolgozókra, pedagógusokra értve.

 33. Re:35
  Asszony mondta erre, hogy ez egy lehetőség arra, hogy megtaláljuk mi is fontos valójában.
  Én pl baromira nem pánikolok, pedig prompt nincs munkám. Inkább lehetőséget látok benne, mert sanszos hogy a status quo-k megváltoznak.

 34. Bárki is készítette, bárhogy is került Kínába igazán biztosan sosem fogjuk megtudni. Az igazán lényeges része ennek az egésznek, hogy ez egy főpróba most. Hogy minek az majd kiderül később. A próba lényege: milyen gyorsan terjed, milyen rombolást végez, milyen hatékonysággal és gyorsasággal veszik fel a kesztyűt a különböző országok, ki milyen tartalékokkal rendelkeznek, milyen hatékonysággal tudnak mozgosítani egészségügyileg/rendészetileg. Ezeket az adatokat megvizsgálva rengeteg kérdésre választ lehet kapni országokra vonatkozólag és rögtön kiderül az is hogy kinek mi a gyengéje, erőssége.

 35. 3# „looke fiery: Laikusként kérdezem az hogy egy virus “amerikai” azt honnan lehet biztosan tudni, az aljára rá van irva kisbetüvel “made in usa” ?
  Szo se rola kinézem belölük de az nem jelent semmit. ”

  A vírus RNS-ének elemzésével és föltérképezésével visszafejthető a genetikai eredet, azaz hogy honnan származik (alakult ki vagy alkották) sőt az is hogy azóta milyen mutációk történtek, és a vírus „mely földrész mely betegcsoportjából származik.”

  Ezt a nagy országokon kívül (azért nincs olyan sok) már a pécsi egyetem kutatói is minden bizonnyal tudják – akikre büszkék lehetünk, és egészen biztosan minden ilyen ország témában érintett ilyen-olyan szolgálatai is.

  Tovább info: Kemenesi Gábor virológus publikus megosztása:

  „Megvan az első magyar koronavírus genom

  Nem szokásom sajtóhír szintű bejegyzéseket írni, igyekszem magyarázni is mellé. Tudni kell, hogy erőnkön felül éjszakába nyúlóan dolgoztunk ezen, és fogunk is még sok más kutatási folyamaton a továbbiakban is. Ezekről és ezek jelentőségéről igyekszünk rendszeresen beszámolni – szeretnénk nyitva hagyni a tudomány ablakát mindenki számára.

  Miért fontos ez az eredmény?

  Mert ezzel a technológiai sorral amit létrehoztunk, szakmai rátermettséggel (Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Bioinformatikai Kutatócsoport és Virológia Pécs munkatársai) gyors reakcióidővel, valós időben nyomon követhető, hogy a vírus hogyan és milyen mértékben változik (gondoljunk a mutációkról szóló ismertetőinkre). Ez alapvető pillére bármely kutatási-fejlesztési vagy járványtani vizsgálatnak. És büszkék is lehetünk, mert ezt ilyen precizitással csupán a kutatási-genomikai irányvonalon fejlett országok tehetik meg helyben, saját határaikon belül.

  Miért jó ha magyar?

  Látjuk melyik földrész, melyik betegcsoportjából származik az adott vírus. Látjuk a változásait amiket összegyűjt a genomjában az itteni evolúciós és környezeti hatások révén, azokat a bizonyos mutációkat amiktől sokan feleslegesen félnek de leginkább nekünk, tudósoknak értelmezhetőek megfelelő hasznossággal.

  Mit mesél nekünk pontosan?

  Nagyon-nagyon sokat. De például innentől nyomon tudjuk követni, hogy valamely kísérleti hatóanyag által célzott része a vírusnak, hogyan reagál, milyen gyorsan változik, hogyan érdemes dinamikusan alkalmazkodni ehhez és melyek a legjobb, legstabilabb támadáspontok. Mesél továbbá a vírus útjáról és családfájáról, betegről-betegre követhető a vírus leszármazása és természetes változásai. Lehetőséget ad továbbá komplex evolúciós vizsgálatokra is a származását illetően.

  Mi lesz most?

  Dolgozunk tovább, a gyógymód ettől még nem érkezik meg jövő héten, de a munka gőzerővel halad és tapossuk tovább a megismerés végtelenül szerteágazó és hosszú ösvényét.

  Miért lehetünk büszkék?

  Magyarországon sikerült felépíteni egy magas színvonalú „elemzőképességet” a legmodernebb elérhető kapacitással, szaktudással és bioinformatikai háttérrel. Ezt ebben a járványban, ilyen formában kevés ország teheti meg, nagy segítség ez most a kutatásban és a járvány megértésében.”

 36. 38 – emzeperix:
  Rosszul tudom, hogy a kínaiak hetekkel ezelőtt megfejtették a teljes genomot és előzékenyen szétküldték az egész Világba? Persze büszke vagyok arra ami Pécsett történt, de valahogy le kellene rendezni ezt a kínai dolgot.

 37. 33 – L.S.:
  Valójában hydroxychloroquine + azithomycin együttesen a jó gyógyszer. Nálunk DELAGIL 250 mg néven lehet kapni. A dózis 600 mg. Hetente egyszer kell bevenni (nyilván 2,5 pirulát).

 38. 39. Tibor bá’

  Pontosan tudod Tibor bá’ , azonban amit ők elküldtek az nyilván az ott meghatározó aránnyal bíró vírustörzs genomja… (vagy amit ők akartak ebből tudatni és/vagy publikálni) , az eredet visszafejtésére természetesen ott is meg van a mód !

  A Magyarországon terjedő (fő) változat mintájában az eredet nem kizárt hogy azonos a kínaival (míg meg nem cáfolják, feltételezhetjük) … azonban kiderülhet az is hogy mely ország – rassz fő közvetítésével került ide. (pl. közvetlen kínai, olasz, vagy olasz-osztrák , esetleg iráni stb. közvetítés.. –> ez az info elsősorban járványügyi szakembereknek lesz info)

  A magyar kutatók kiválóak, egyben biztosak lehetünk – az már valószínűleg meg van fejtve/erősítve:
  – honnan eredhet (ab origin)
  – kínai közvetítéssel érkezett-e hány láncon..
  – vagy netán Kínától független sporadikus / párhuzamos terjedés
  – dinamikájában tudják követni a változást / mutációkat
  –> persze ez a megfékezésben első lépésében közvetlenül nem segít

  De most talán a legfontosabb: a vakcina fejlesztésben is folyhatnak itthon a kutatások , illetve az RNS sérülékeny pontjait fölismerve vizsgálhatjuk mi is már meglévő gyógyszerek és kezelések esetleges alkalmazási lehetőségét –> ez már közvetlenül is segíthet

 39. Úgy érzem a világ leg-leg feleslegesebb témáját feszegetjük ezen az oldalon.Az összeesküvés elméletek lehet,hogy igazak,lehet,hogy nem .Vajon a spanyol nátha ,az ebola milyen összeesküvés elméleteket gyártott?Igaz az,hogy az amerikaiak nem jó szemmel néznek Kínára ,mert már komoly vetélytársak lettek,de az is igaz,hogy egy vírust bevinni egy országba elég könnyű dolog.Miért éppen egy katonai játék alkalmával kivitelezték volna , ezen nem túl emberséges cselekedetet?Lehetett volna egy egyszerű turistára bízni a dolgot.
  Persze az is lehet,hogy a korona vírus csak egy ok lesz a harmadik világégéshez?
  Én személyesen ezért tartózkodom az összeesküvés elméletektől,mert ezek az elméletek később jóval nagyobb bajt is okozhatnak.Szóval a fantázia szüleményeit ,még mielőtt konkrét ,alátámasztott érvek nincsenek,addig nem lenne szabad szájra venni!Mert amúgy olyan vénasszonyos fecsegés!Hogy is van ez?Ha valaki kitalálja például a koronavírus ellen szerét akkor csak akkor hisszük el neki,ha alátámasztja,nem tudom én hány ezer klinikai vizsgálattal.A gyógyszer esetében miért vagyunk ilyen szigorúak és az összeesküvés elméleteknél miért nem vagyunk ilyen szigorúak?????Ez a konzekvens magas IQ-val megáldott emberiség?!

 40. 34. Balázs Nem tudom ki hozta ide az önzetlenséget, én biztos hogy nem., ahogy az emberséget sem. Az ember vakfoltja nem lesz kisebb nagyobbközösségben sem, hiába vannak ott nagyon tudatos emberek, a hüllőagy fog dominálni.
  Itt vn ez a virus. Hüllőreakció, hjogy az emberek kirabolták a boltokat. De hiába telítették újra, a vezetők megnyugtatásképpen géppisztolyos katonákat vezényeltek a nagyobb városokba – így működik a rendszer. És ez csak egy vírus, hol van még egy nagyobb háború, gazdasági válság.
  A fotelből, nyugalomban lehet ezeken normálisan morfondírozni, de probléma
  esetén nagyobrészt sajnos a tömeg vakfoltja lesz a mérvadó.

 41. „Hazánkban egyelőre azt láthatjuk, hogy a nyugat-európai gócpontokból származnak az eddig megismert szekvenciák. Hollandia-Svájc és Spanyolország, amennyiben a háttéradatokat is vizsgáljuk, ezekből az országokból ismertek a magyar vírusok legközelebbi rokonai” – írta Facebook-oldalán a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának virológiai kutatócsoportja. Hangsúlyozták: ez a jelenlegi legvalószínűbb földrajzi becslés, nem országokra, inkább régiókra kell gondolni, és újabb adatok alapján még változhat.

  A COVID-19-járvány okozója, a SARS-CoV-2 közel 30 ezer bázispárból álló genomját már január elején feltárták, és azóta a világ különböző pontjain sikerült szekvenálni, Magyarországon ez először éppen a Pécsi Tudományegyetem virológusainak sikerült. A vírus RNS-éből kiderül, hogy milyen fehérjék építik fel a kórokozót, ez pedig segít megérteni annak működését, ezzel lehetővé téve hatásos ellenszerek vagy oltások kifejlesztését.
  https://qubit.hu/2020/03/24/pecsi-virologusok-szerint-nyugat-europabol-szarmaznak-az-elso-magyar-koronavirus-genomok

 42. 43: „Hüllőreakciónak” és hasonlónak bélyegezni a boltok kifosztását üres, ostoba okoskodás.

  Az értelmes, racionális hozzáállás az, hogy az ember az első adandó alkalommal amikor tudatosul benne, hogy milyen súlyú a helyzet, elmegy egy boltba és legalább egy hónapra való élelmiszert bevásárol.

  Nemcsak azért, hogy a saját túlélését biztosítsa, hanem azért is, hogy a közjó érdekében meg tudja tenni azt, amit minden fórumon kérnek mindenkitől: otthon maradni amíg le nem cseng a járvány.

  Ez A FELELŐS MAGATARTÁS. Függetlenül attól, hogy valaki közben fél-e vagy örül vagy akármit is érez.

 43. 45. Ábel
  Az értelmes, racionális hozzáállás az, hogy alapból, helyzettől függetlenül van egy hónapra való tartalék. És nem akkor kell boltba menni, amikor a tömeg pánikol, és egymás kezéből tépi ki az utolsó tekercs WC papírt.
  Racionálisan nézve , az ország tartalékaira, egyébként sem olyan súlyú a helyzet.
  Ma voltam éppen egy multinál. Kihalt az egész kóceráj, alig lézeng 1-2 vásárló, pultok feltöltve, dugig WC papírral, ananászhegyek és friss zöldséghegyek leértékelve, amiből jól be is vásároltam.
  Talán evidens, hogy mindenkiben ott a hüllő természet, bármennyire értelmes és racionális. Az emberi reakció fontos alapja, nem ostobaság az, nem érdemes azt tagadni, hanem meg kell ismerni, fülön kell csípni, ettől ember az ember.

 44. Nem tudom solymári „ósőnben” nincs élesztő.(hiánycikk), lehet van instant) Zsemle tizenötösével előcsomagolt. Ananászt nem néztem mert nem érdekel, erőspaprikát viszont kilóra mérik! Nem darabra. A burgonya ára meg az egekben. Vidékebbre 500 forint /kg. (Az ananász nem annyira eltartható, nyilván kiszorják.)

 45. 25.
  „Sekélyes az a hit, mely szerint a politikus vezetők kormányozzák az országokat. Ha pedig ők is ezt gondolják, az még rosszabb, mert észre sem veszik, mennyire eszközei vagy inkább a bábjai népük ösztönvezérelt tudattalanjának, és kivetített tudattartalmainak. ”

  34 éves breton vagyok, francia állampolgár és független újságíró a szakmám. Ezt a segítségkérést számos nyugat-európai polgár nevében írom, …

  Mára vezetőink elhagytak bennünket. Még félelmetesebb, hogy a Nyugat népeinek egy része a jelek szerint elfogadta a jövőbeni eltűnést, civilizációnk megrendülését, amit súlyosan és pénzügyileg támogat a Soros-galaxis.
  Mindennap e sötét erők mindent el akarnak pusztítani: európai azonosságunkat, értékeinket, hagyományainkat.

  Nyugat-európai társadalmaink a fejükre állva menetelnek. Elvesztettek mindenfajta racionalitást, ráadásul megengedik, hogy a hivatalos médiumok és vezetőink ujjal mutogassanak a magyarokra, csehekre, szlovákokra, lengyelekre, akik olyan vezetőket választottak a hatalomba, akik e népek és nemzetük, valamint közös civilizációnk javát akarják.

  Ez az, amiért sorsunkat a ti kezetekbe helyezzük, és amiért szükségünk van rátok, hogy segítsetek nekünk harcolni Európa megmentésében a biztos eltűnéstől, ha európaiak millióit azon veszélyes bolondok kezében hagyják, akik abból egy multikulturális, több etnikumú, közömbös és végső soron afrikai földdé akarják változtatni, ha hinni lehet a globális demográfiának.

  Súlyos órákat élünk – és független újságíróként nagyon is látom, mi megy végbe ma Franciaországban, Németországban vagy az Egyesült Királyságban.

  Segítsetek nekünk!

  https://www.alternativhirek.com/2018/03/ez-utos-lesz-yann-valerie-francia.html

 46. Re:48
  Minta lesz még K-Európa, mikor a minden fejre fog állni nyugaton… 😉
  Furcsa egy fikció, de a volt szocialista országok ismerik az köpönyeg forgató ideológiákat, mert éltek benne, szemben a nyugatiakkal, ezáltal sokkal immunisabbak a hülyeségre.
  Idehaza is van pár ejtőernyős nyugaton kiképzett emberük, megy is a hülyítés, és a fő célcsoport a mai 20-as,30-as korosztály.
  Minő véletlen, pont ez a generáció az, aki nem tapasztalta meg az „emberarcú szocializmust”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük