(2225) Az orosz lélek megismerése IV.rész

VIP.236

 

Amikor az emberiség kipusztulását eredményező nukleáris háború küszöbön állunk, igen hasznos lenne az orosz lélek megismerése, ha a lehetőségek megfontolását sikeresen akarjuk elvégezni. Végül is az amerikai törekvések ismertek, (ami nem más, mint dominanciájuk fenntartása tűzön-vízen át) ezért, minden a másik oldal hozzáállásán múlik.

A következőkben az orosz lélekkel, és annak kialakulásával foglalkozó esszét fogom öt részletben elküldeni a VIP előfizetőknek. VIP előfizető egy éven át az lehet, aki legalább 6000 forinttal hozzájárul a honlap fenntartásához. Kapcsolat felvétel evatibor#t-online.hu.

___________________________________________________________________________

………Bagratyion hadművelet: A németek Közép Hadseregcsoportjának a megsemmisítése minden kétséget kizárva a háború legsikeresebb szovjet hadművelete volt. Ez a rendkívül fontos orosz offenzíva tipikus példája, hogy nyugaton a köznép milyen keveset tudott a keleti eseményekről, miközben a D-day-jel kapcsolatban fű-fa mindenről értesült. A történészeken kívül csak kevesen hallottak a Bagratyion hadműveletről, miközben méreteit tekintve a D-Day elbújhat mellette……….

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

3 gondolat erről: „(2225) Az orosz lélek megismerése IV.rész

  1. Maszkirovka, a híres kettős csel, partizánakciók, és az orosz gőzhenger…, na meg Konsztantyin Rokosszovszkij tábornagy. 😉

  2. A maszkirovka, az a híres hadászati kettős blöff, a partizánakciók, és Konsztantyin Rokosszovszkij tábornagy…! 😉
    https://www.youtube.com/watch?v=EPHrm9YsVG8

    De már itt is megvolt a leleményesség, és az ősi változata annak, amit a Krím esetében is alkalmaztak. Semmi rádió-, stb. kommunikáció, írógépen írt parancsok, álcázott mozgások, elterelő mozdulatok.

    És igen, ehhez a hadművelethez képest a D-Napon megtörtént normandiai partraszállás, ami az Overlord-hadművelet első napja volt az eltörpül. De maga a két teljes hadművelet azért nagyjából hasonló méretű, és erejű volt a maga nemében.

  3. Igen, es valahogy mar arra is egyre kevesebben emlekeznek mely 2 osztotta fel lengyelorszagot, elkezdve ezzel a masodik VH-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük