(2215) Az orosz lélek megismerése

VIP. 233

 

Amikor az emberiség kipusztulását eredményező nukleáris háború küszöbön állunk, igen hasznos lenne az orosz lélek megismerése, ha a lehetőségek megfontolását sikeresen akarjuk elvégezni. Végül is az amerikai törekvések ismertek, (ami nem más, mint dominanciájuk fenntartása tűzön-vízen át) ezért, minden a másik oldal hozzáállásán múlik.

A következőkben az orosz lélekkel, és annak kialakulásával foglalkozó esszét fogom öt részletben elküldeni a VIP előfizetőknek. VIP előfizető egy éven át az lehet, aki legalább 6000 forinttal hozzájárul a honlap fenntartásához. Kapcsolat felvétel evatibor#t-online.hu.

Az Egyesült Államok folyamatosan azon tevékenykedik, hogy Oroszországot maga alá gyűrje, térdre kényszerítse bekerítésével és több oldalas támadással.

A NATO bázisok terjesztése a vazallus országokban egészen az orosz határokig, plusz a szíriai beavatkozás alááshatja az orosz hegemóniát a Kaukázustól egészen Közép Ázsiáig. Annak megértéséhez, hogy erre Oroszország hogyan reagál, hasznosnak mutatkozik, ha teszünk egy történelmi időutazás i.u. 1219-től napjainkig.

__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________

11 gondolat erről: „(2215) Az orosz lélek megismerése

 1. Az oroszok a keleti szlávok,amit tudni kell a szlávokról,hogy mindig az érzelem irányitja a döntéseiket,soha nem az észérvek.

 2. 1:
  Ilyen határozottsággal én ezt inkább a nőkről mondanám el. 😀 .
  Ha csak ennyiből állna a téma, nem álltam volna neki a lefordításnak.

 3. 2. Kedves Tibor bá ,pedig ilyen egyszerü a dolog ,éppen ezért kiszámithatatlan.

 4. 3:
  Kedves Margit!
  Éppen te bizonyítod állításomat. Érzelmi alapon próbálsz cáfolni olyat, amit el se olvastál. 😀

 5. Sokkal izgalmasabb lenne visszamenni az „ismert” orosz történelem előtti időszakokra, vagyis isz. 1000 előtti éveket hoszabb időszakra visszamenően vizsgálni….azonban „valakik” sajnos a korai időszakról eltüntettek szinte mindent….

  Hosszú idő kellett ugyanis, hogy a térítő papok „megtérítsék” a békében és szabadságban élő népet….írtak nekik új betűket, nyelvet (Cirill és Methód) a korábbi rovás (!) helyett és kaptak új vallást Bizáncból…..majd tűzzel-vassal írtották a pogány eredeti természet-vallásukat, ezreket küldtek máglyára és szépen „átprogramozták” a népet….

  Miért van dé ja vu érzésem? …. költői kérdés volt…

 6. 5 – Island*:
  Ugyan miért lenne izgalmasabb? Lenne annak bármilyen relevanciája a jelenlegi vészhelyzethez?

 7. 4: A szláv népek akkoriban éppen alávetett státuszú népek voltak, akiket az onogurok, az avarok majd a magyarok rendszeresen adófizetésre kényszerítettek és rabszolgákat ejtettek közülük. Ez lett volna a „békében és szabadságban” élő nép?
  Tudsz bármilyen igazolást arra, hogy bármely rovás jelrendszert használták volna szláv nyelvű szövegek rögzítésére?
  Mi értelme lett volna „új nyelvet” kreálni nekik? Pont az volt a lényeg, hogy számukra érthető nyelven folyjon a térítés!

 8. 7 – Avatar:
  Ezt miért írtad nekem? Mi a relevanciája a szövegednek?

 9. Tibor bá: Én úgy látom Chrome alatt, hogy a 4. Island* hozzászólása, de előrébb tekerve most észrevettem, hogy a legelső hozzászólásnak nincs sorszáma…
  Explorer alól nézve az 5. az az Island* hozzászólás, amire reagálni akartam.

 10. Az 1. hozzászólás: Zámbó Margit
  2: Tibor bá
  3: Zámbó Margit
  4: Tibor bá’
  5: Island
  6: Tibor bá’
  7: Avatar
  8: Tibor bá’
  9: Avatar

 11. Opera alól nézve is úgy van, ahogy Avatar írja. Az utolsó „Tiborbá” bejegyzésen viszont dupla szám van : 10 alatt egy kilences.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük