(1982) Egy kis statisztika és egyebek

Tibor bá’ online

 

k001Augusztus hónapban, 24.317 egyedi látogatója volt a honlapomnak. Összességében: 55.418 látogatás volt. Nyilvánvaló, hogy többen rendszeresen visszatértek.

Egy-egy látogatás alkalmával több, mint egy órát töltött el a honlapon 2.103 látogató. Harminc percnél többet töltött el 2.598 látogató, míg 15 percnél többet 2.058, és végül 5 percnél többet 3.852 látogató.

A legtöbb látogató Magyarországról érkezett, majd a sorrend a következő volt: USA, Orosz Federáció, Hollandia, Románia, GB, Franciaország, Németország, Cseh Köztársasság, Svédország, Bulgária, Izrael, Szlovákia (meglepő érdektelenség), Kanada, Dél Korea, Ausztria (még meglepőbb érdektelenség), Ausztrália, Kína.

A hírvadászat, posztszerkesztés, befigyelés, válaszolások átlagosan napi kábé 8 órát vesznek igénybe.

A honlap fenntartásának havi költségei átlagosan 15.000 Ft környékén vannak. Az elmúlt három hónapban nulla forint adakozás érkezett. A VIP posztok előfizetése kábé 1000 forintos órabért biztosítanak a fordítási munkára, ami csak tört része annak az összegnek, amit tanításért kapnék. Ezen kívül, havonta kábé 100 db, a honlaphoz köthető E-mailt kapok, legtöbb segítségkérés témával. Minden levélre kivétel nélkül válaszolok.

Joggal érezhetem magam hasznosnak a társadalom részére. Miközben többen, sőt egyre többen egyéni szórakozásból, vagy megfejthetetlen okból kifolyólag támadnak, cikizik személyemet, észlelhetően keresik a belém köthetési lehetőséget. Ez az, amin változtatni kell. Éppen ezért véglegesen kitiltom honlapomról, w-joe, elfmage, Lacu, Melampo nicknevű személyeket. Ezen kívül kizárólag ellenőrzést követően engedem át: Yalom, Platamonas, Lukács, Tercse, Hochstein, Maszkiaggaser, Berci, Ademfire nicknevűek hozzászólását. Ha ezeken kívül másnak fennakad a hozzászólása, az kizárólag technikai okok miatt lehetséges, amit a legrövidebb időn belül feloldok. Ehhez persze a helyemen kell lennem. 23:00 után érkező hozzászólásokkal már nem tudok aznap foglalkozni.

Nem felel meg a valóságnak, hogy az én nézetemtől eltérő szöveget letiltom, viszont a szélsőséges bunkóságot kiirtom.

Elég gyakran hivatkozik egyik-másik hozzászóló az „értelmes emberek vitafórum” feliratra, amit általános kritikának szánnak. Ez csak ritkán állja meg a helyét, de van, amikor ül. Hébe-hóba akad olyan, aki azt hiszi, ha itt megszólal, akkor automatikusan „értelmes” lesz. Ezek előbb vagy utóbb belátják, hogy tévedtek. Ha nem látják be, akkor figyelmeztetem őket.

És végül megismétlem: Helyesírási hibákba, elütésekbe, ékezethiányba lehetőleg senki ne kössön bele, kivéve a szélsőségesen bosszantó eseteket.

Plusz egy: Fenntartom a jogot a „Quod licet Iovi, nonlicet bovi” latin közmondás alkalmazására. Aki ezt és/vagy a fentieket sérelmezi, hagyja abba a látogatást.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

32 gondolat erről: „(1982) Egy kis statisztika és egyebek

  1. Tibor bá’! Én is azt gondolom, hogy hasznos vagy a társadalom számára! Jogosnak tartom a kitiltást! És nagyon örülök annak, hogy Te ezt ki mered mondani, és fel mered vállalni, hogy vannak olyan emberek, akiket nem szeretnél a „házad táján látni”. Nagyon sok ember van, aki nem vállalja fel a neki haszontalan dolgok kirekesztését, hanem sunyin – a saját meghatározása szerint finoman – kezeli a neki nem tetsző dolgokat.
    Nem értem, hogy miért van az, hogy egyes emberek csak kritizálnak és elleneznek. Akinek érdeke a káosz, azt megértem, de a többiek? Pl.: MIÉRT kell ellentüntetést, ellenszegülést szervezni? Milyen ember az, aki ha a másik kitalál valamit, akkor azt kritizálja, ellenszegül! Miért nem talál ki valami mást (jelen esetben egy saját honlapot, ha ezzel nem ért egyet), és ott mondja el a saját tapasztalatait, véleményét?
    Sokszor elhangzik hozzászólásokban (minden honlapra gondolok), hogy lehülyézik az embereket, direkt sértő hangnemben. Aztán jön a mosakodás: „Akinek nem inge ne vegye magára.”, hogy ne látsszon olyan bunkónak, amilyen a kinyilatkozása volt. Egyszer egy hozzászólásban olvastam, és szerintem ez a hangnem lenne a legmegfelelőbb minden hozzászólásban:
    „…ültess karácsonyfát…” „Gondolom, fenyőfára gondoltál…”

  2. Üdv Druszám!
    Nekem nagyon kevés időm van olvasni a neten, de ebből a kis időszeletből főképp ide jut ezért a kitiltást támogatom… annál kevesebb faszságot kell átfussak. A fordítások pláne hasznosak, köszi érte! (Szólj mikor támogassunk be kollégával, már nem tudom mikor adtunk legutóbb a vip-re.)

    A honlap havi 15e Ft-os költségeiben ha meg szabad kérdezni mi van benne? Technikai oldalról havi ezresből ki kellene jönnie egy jobb szolgáltatónál még egy nagyobb lapnak is https://webhosticon.hu/tarhely/ (Elf például 3GB tárhellyel)
    Ha költözésben gondolkodsz szívesen beszállok a költségekbe!

  3. Tibor bá’!
    Ennek a posztnak már rég itt volt az ideje.

  4. 2 – freeetoaster:
    Nem sírásnak szántam az összeg közlését, amiben minden benne van, ami nem lenne bog nélkül. Havi fix a t-online előfizetés 6000 Ft. ehhez jönnek az állandó extrák. Például Éva gépének a reinstallálása feldagadt kondenzátorok és túl hangos ventilátor kicserélése. Vagy például ez a néhány napos E-mail: „Az antalffy-tibor.hu felhasználó majdnem elérte a lemezkvótáját. The account currently uses 80,04% (3,52 GB/4,39 GB) of its capacity.
    Remove some files from this account, or ask the system administrator to increase the account’s disk quota.” Szóval sok kicsi sokra megy. A VIP-re pedig majd küldök értesítést, de nem a költség csapta le nálam a biztosítékot, hanem a szándékos kötekedők.

  5. Ha rövid véleményezést is elfogadsz Tibor bá’, akkor azt mondom: „húúúú, na végre”. Szóval éppen ideje volt. Engem teljesen ledöbbentettek a balettes posztra érkezett kommentek. Valójában a neo-liberalizmus eszméje tükröződik bennük. Valóban azt hiszik, hogy mindenkit ledorongolhatnak és hogy a butaságukat terjeszthetik. Kommentáradatban kellett végigolvasni egy kérdőjel elmaradását. Nekem annyira egyértelmű volt, hogy az csak kérdés lehet, különben nem csak a mondat veszti értelmét, hanem az egész poszt, de akár az egész blog is. Aztán meg a személyeskedések, amiket nem is tudtam hova tenni. Ezt nem lehet így folytatni.

  6. 5:
    Hátha még a magánleveleket is olvastad volna.

  7. A kommentelésnek vannak írott, és íratlan szabályai – sok helyen egyértelműen le is írják, hogy mit lehet és mit nem az adott honlapon.

    Tibor bá’-nál ilyen ‘etikai kódex’ leírt formában nincs (pedig lehetne!), ezért itt illik mindenkinek saját magát korlátozni, hogy a jó ízlés határán belül maradjon. Ez nem mindig sikerül, főleg a fiatalabbak gondolják azt, hogy az internet adta ‘demokráciában’ nekik mindent szabad.
    Pedig ez nincs így, meg kell adni a tiszteletet mindenkinek, főleg olyanoknak, akik már ennyit ‘letettek az asztalra’, mint Tibor bá’.

    Aki erre magától képtelen, azt pedig – szigorúan nevelő célzattal – jól ‘pofán kell vágni’. Később még hálás lesz érte – ha valóban az értelmes emberek közé tartozik. 😉 🙂

  8. Tibor bá’, nálad mennyire könnyű trollkodni? Nem értek hozzá, de gondolom csak annyi kell, hogy az illető más IP-vel jön be másik néven. Úgy már nem lehet kiszűrni. Csak azért kérdezem, mert a hírhedt mosógépszerelő rendszeresen visszajár(pedig hányszor ki volt már dobva 🙂 ) és a posztban felsorolt két felhasználónév is az ő személyét takarja.

  9. 8:
    Nagyon jó a meglátásod. Az IP-vel az a baj, hogy állandóan változik. Specifikusan nem tartozik egy adott géphez. Valóban egy új nick-kel be elehet jutni. Vagyis egy kitiltott személy, ha nicket és stílust változtat akkor továbbra is itt lehet. De ezzel nincs semmi baj, mert nem egy személyt tiltok ki, hanem egy viselkedést. Ha ez utóbbi megváltozik, akkor OK.

  10. Tibor bá, én úgy érzékelem, hogy ugyanaz a stílus, ugyanaz a hangnem, ami évek óta szokásos a blogodon, mostanában kiveri nálad a biztosítékot.

    A múltkor megharagudtál rám is. Nem igazán értettem, mért dühödtél meg rám, de amikor kifejezted, hogy dühítelek, nem vettem ezt figyelembe, hanem kiálltam a magam mondandója mellett, némi pimasz felhanggal is talán, amit sajnálok. Ezt személyed elleni kritikának vetted, aminek nem szántam.

    Szóval én úgy látom, hogy érzékenyebb lettél. Megvan rá a jogod. Az öreg oroszlánnak elege van a sok szarból. Lehet, hogy eddig együtt tudtál élni a sok kis nyikhaj nyegle stílusával, de most már nem akarsz. Határt állítottál. Jól teszed, hajrá!

  11. „Miközben többen, sőt egyre többen egyéni szórakozásból, vagy megfejthetetlen okból kifolyólag támadnak, cikizik személyemet, észlelhetően keresik a belém köthetési lehetőséget.”

    Én egy picit vitatkoznék – már ha szabad még 🙂

    Én épp fordítva érzem. A blogod valamilyen szinten érthető, hogy szűröd, van aminek nem szabad teret engedni. A gond számomra az, hogy nem csak a minősíthetetlen, a blog szellemiségével összeegyeztethetetlen hozzászólásokat gyomlálod ki, hanem nemes egyszerűséggel a másként gondolkodó, veled, és a kemény mag véleményével ellentétes nézetet vallókat is. Ha a más véleménye nem számít, csak egymást szeretnétek hallgatni az se gond, de akkor tegyétek zárttá a blogot, és ne lehessen publikusan hozzászólni. Ha marad a publicitás, akkor meg bizony a másként gondolkozót is illik megtűrni.

  12. Ritkán írok, de rendszeresen olvasok. Az itt olvasott infókkal emészthetőbbek a napi hírek. Lájk az oldalnak!

  13. 11 – Lukács Róbert:
    Most is külön kitértem rá, és a múltban számtalanszor közöltem, hogy semmi bajom az ellenvéleménnyel. Vagyis ebbe csak belekapaszkodtok. – Olyan alapon, hogy nem egyezik az én véleményemmel, még senkit se tiltottam le. A szélsőséges és folyamatosan ismételt hülyeségtől megszabadulok, de nem azért, mert nem értek vele egyet, hanem azért mert HÜLYE. Erre a hülye tulajdonos protestál, hogy nem lehet eltérő véleménye. Na most, kérdem én tőled, ezek után hová tegyelek téged, aki tovább állítja, hogy „nem csak a minősíthetetlen, a blog szellemiségével összeegyeztethetetlen hozzászólásokat gyomlálod ki, hanem nemes egyszerűséggel a másként gondolkodó, veled, és a kemény mag véleményével ellentétes nézetet vallókat is.” ?

  14. 12 – kcsavar:
    Annyira ritkán, hogy most írsz először. 😀

  15. Kedves Tibor bá
    szinte minden nap elolvasom a napi írás, és hasznos 🙂 köszönjük…
    azt szeretném megtudni, hogy honnan tudom hogy lejárt a vip befizetésre az egy év? kapok e- mailben figyelmeztetést? sajnos fogalmam sincs mikor utaltam 🙂

  16. 15:
    Lejárás előtt természetesen jelentkezem. Várhatóan december elején lesz az újítás.

  17. Sok internetes blogot, oldalt szoktam olvasgatni, de Tibor bájé az egyetlen, ami ennyire sokrétű és érdekes. Hozzáteszem azt is, hogy itt sokkal értelmesebb emberek kommentelnek alapvetően, mint máshol. A kitiltottakat én nem ismerem, de eltudom képzelni milyen bunkók és ostobák lehetnek pláne ha még magánlevélben is mocskolódnak. Sajnos nálunk az internetes kultúra a béka segge alatt van.

  18. 17:
    Ezek szerint tévedtem, de valójában nem én, hanem az admin rendszerem. Azt közölte velem, hogy első hozzászólás.

    18:
    Dicséretnek fogom fel az írásodat, és köszönöm, hogy kiállsz mellettem, pedig ritka vendég vagy.

  19. A nap folyamán 2 x 5000 forintos adomány érkezett. Itt szeretném megköszönni, mert az egyik adakozó neve egyenlőre ismeretlen.

  20. Minden nap az első weboldal, amit megnézek és szinte mindig el is olvasom az aznapi bejegyzést nem más, mint Tibor bá’ blogja. Ez nagy szó, mert ez az oldal olyanokat előz meg, mint Russia Today, arcticnews és a szakoldalakat már nem is említem.

    Tibor bá’ blogja hasznos, egyrészt élettapasztalatát adja át nekünk, nem csak a bejegyzésekkel, hanem a hozzászólásaival is, másrészt olyan információkat ad, amiket sem a mainstream, de sok esetben még az alternatív online média sem, mindezt kiegészíti a hozzászólók egy részének kiegészítése.

    Röviden – minden korábbi hisztim vagy éppen keresztre feszítésem ellenére – szeretem ezt a blogot és tisztelem a szerkesztőjét, talán a fentieken túl leginkábba kitartásáért és türelméért (általában, mert konkrét eseteknél néha… 😀 )

    Szerény véleményem még annyi, hogy jó lenne bizonyos szempontból azt megértenie mindenkinek, hogy vannak tények, és vannak vélemények. A kettőt ütköztetni… mindenki tudja, hogy nem járja. Ez rám ugyanúgy igaz és vonatkozik, mint másokra. Ha erről leszoknánk, sokkal nyugodtabb mederben hömpölyögne ez a kimagaslóan egyedi és jó blog, értve elsősorban a kommenteléseket. (Tényleg nem akarok ennél leragadni, de pl. a nukleáris hadviselés terén hogy adjak linket, forrást, ha az információk több ezer oldalas szakkönyvek, cikkek és tanulmányok, melyeket nem egyszer olvastam, s nem kétszer, de gőzöm sincs már, melyik adat, vagy tény, melyikből van /nem is érdekel/).

    Hát röviden: nálam ez az első weboldal, amit megnyitok minden reggel és általában végigolvasom a hsz-eket is.

    KÖSZÖNÖM!

  21. 21: régebben én is így voltam vele

  22. Már nem minden nap.
    Megöregedtem.
    (a „nyavalyás”-t mire kaptam?)

  23. Visszamenőleg is lehet kérni a VIP fordításokból, vagy ez egy csomag része?

  24. 24:
    Arra, hogy újabban elhanyagolsz. 😀

    25:
    Természetesen.

  25. Jó egészséget kívánok! 🙂
    A honlap költségeihez szeretnék hozzászólni. A technikai háttér ismerete nélkül. Ha a honlap WordPress motorra épül. Tudomásom szerint a WordPress díjmentesen biztosítja a megjelenést, az elérést, az adminisztrációs felületet. Ha mégis kell tárhely: a Google gyakorlatilag korlátlan tárhelyet biztosít díjmentesen. Internet-cím (URL). A .hu végződésű címek körülbelül általában 4.000 forintba kerülnek évente.
    L

  26. 27.
    Komolyan! nem igaz, hogy nem láttok tovább az orrotoknál?!

    Más.
    Akik így számolnak ne építkezzenek mert totál bedőlés lesz vagy elhúzódik 20 évre. Azért a mellékes költségekről valahogy mindig megfeledkeztek.
    Nem értek a számítástechnikához, de én azt látom, hogy a hideg számolás sohase úgy végződik mint ahogy a számoló kalkulál.
    Én alaposan kalkulálok bertvezett ráhagyással, de az életben mindig egy kicsit máshogy van. Sokszor túllövöm a költségeket és akkor „jól járok”, de ez a ritkább.

    Szerintem Tibor bátyám akkor is csinálná ha egy büdös fillért sem kapna, mert élvezi. Ez mondjuk a saját perverzitása, de sokaknak(többek közt nekem is) lehetőséget biztosít saját feles időnk elherdálására, vagy -egyre ritkábban- tanulásra ha úgy döntünk egy qrva fillér ellenszolgáltatás nélkül. Az, hogy egy kis lovét szeretne vissza abból amit beletett mi a probléma? És akkor a töménytelen munkáról ami ezzel jár egy szót se említettünk. Akinek egy pici, ismétlem pici esze van az láthatja, hogy ebből megélni nem lehet, de még pénzt keresni se. Ez nyilvánvalóan az ő hobbija, de azért komoly szinten tájékoztat is. Én az írói stílusát szeretem, bár én Moldován nevelkedtem. Moldova György.

    Egy olyan mint a 90-es évek vállalkozói vagy a tv-ben látott sztárok mind gazdagok téveszméje, ez még mindig nagyon él a polgárok fejében.

  27. Weboldal és ez se pro se kontra nem akar lenni.
    Én évente kevesebb, mint 25.000 Forintot fizetek és igen komoly lehetőségekkel és tárhellyel bír a weboldal, ráadásul amerikai jogszabályok vonatkoznak rá, ami pl. a szerzői jogok esetében a fair use passzussal sok lehetőséget ad, képek használatához. Más kérdés, hogy a weboldalam inaktív, így senkit ne tévesszen meg a jelenlegi kinézete, grafikai háttere stb.

    De Balázsnak +1

  28. 28:
    Az hogy hobbim, talán túlzás. Természetesen szívesen csinálom, de nem mindig. Az embernek különböző hangulatai vannak. Sok esetben szívesebben csinálnék mást, de „hív a kötelesség”. „A holnapi posztot még nem írtam meg.” „Még nem megyek vacsorázni, öten is beragadtak.” stb. stb. Meg aztán egy munkát lehet csinálni lelkesen és kevésbé lelkesen is. Meg össze is lehet csapni. Különben pont ezért a magatartásért (Tibor bának ez hobbi) vezettem be a VIP posztokat. ingyen nem fordítok. Ugyanis a fordítás tényleg nem a hobbim. Miközben kurva jó cikkeket olvasok angolul.

  29. 30.
    Érzékelem, hogy sokszor a hátad közepére se kell a dolog. Az is érezhető, hogy változnak a dolgok.
    A sok ismétlődés, a konzekvens vélemények, egyes hozzászólók(pl. én is) előre borítékolható témafelvetései, reakciói kicsit szürkébbé, vagy inkább kevésbé izgalmassá tehetik ezt a munkát mint pl pár éve volt. Persze ez csak az én felvetésem.A weboldal előnye is, hogy mindig jönnek újak, új véleménnyel, meglepően eredeti színezetben.

    Ezért is olvasott a blogod. De leginkább azért mert az eredeti témafelvetések mellett, iit már átmennek az információk egy előzetes szűrűn, ami sokunkban közös. ki tudna az idejárók közül simán megnézni egy híradót (úgy, hogy ne untatná rommá az a fajta demagóg, manipulatív, átlátszó duma ami ott elhangzik)?

    Aztán sok hozzászóló konkrét ismeretekkel rendelkezik egy-egy témában, ráadásul olyan szinten, olyan információkkal amikhez legalábbis csak nagyon nehezen lehetne hozzáférni, ha egyáltalán lehetne.
    Szerintem ezek a kulcsok a nem is tudom hány éve tartó működésnek.

    Én, személy szerint fájlalom, hogy ez a réteg sem képes az egyéni paradigmaváltásra. Itt nem is külső teljesítményeket értek alatta, hanem egy fajta gondolkodásmód-változást.
    Az, hogy változunk a beszélgetések hatására az abból is látszik, hogy az újak gyakran ugyanazokat a kérdéseket teszik fel amiket mi is. De mintha egy szinten megállnánk és kezdenénk kiégni az ismétlések miatt.

  30. Tibor bá’ felfoghatatlan számomra hogy vagy képes ennyi energiát elővarázsolni magadból, amivel itt elkápráztatsz minket. Sajnos nem vagyok mai csirke, ezért tapasztalatból tudom, hogy ez az aktivitás nagy kincs és keveseknek adatik meg sok éven át. Hálás lehetsz az őseidnek, hogy ilyen genetikával vagy megáldva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük