(1813) Felkészülés az egészségromlásra

Tibor bá’ online

 

~q191Figyelmeztetés: Az itt leírtak csak, és kizárólag akkor érvényesek, ha orvos igénybevétele teljességgel lehetetlen. Ezek a „tanácsok” határozottan nem azért jöttek létre, hogy segítségével elkerüld az orvosi beavatkozást, hanem, hogy vészhelyzetben ne kelljen ölbe tett kézzel, tehetetlenül nézni az „eseményeket”.

Egészen biztos lesz a jövőben egy olyan, előre megbecsülhetetlen ideig tartó periódus, amikor nagy valószínűséggel nem lesz orvosi ellátás, vagy számodra nem lesz elérhető. Hiába élsz túl bármennyi támadást, nehézséget, hiányt, ha te, vagy valamelyik családtagod egészsége megroppan, és minden korábbi iparkodás hiábavalóvá válik, kárba vész. Fel kell tehát magadnak is készülni ezekre az időkre. Ennek a felkészülésnek több aspektusa is van.

Gyógyszerek tartalékolásának fontossága. – Primitív körülmények között a leggyakoribb betegség a hasmenéssel járó bélfertőzés. Ebből legegyszerűbben aktív szén segítségével lehet kijönni. Aktív széntabletta (Carbo activatus – 40 db/doboz) vény nélkül kapható. Ebből érdemes beszerezni vagy 10 dobozzal. Ez tulajdonképpen nem más, mint tisztított faszén. Ezért vészhelyzetben közönséges faszénnel pótolható. Mennyiségileg nincs korlátozás, mert ez nem gyógyszer. Nem megöli, hanem „felszívja” a kórokozókat.

Kisebb-nagyobb sebekre, feldörzsölésekre lehet számítani. Fontos, hogy ezek ne fertőződjenek el. Legegyszerűbb védekezés a jódtinktúrával való lekenés. Ezt újabban „Betadin” néven forgalmazzák. Vény nélkül kapható.

Primitív körülmények között gombás fertőzés felcsípése nem probléma. Ezek elsősorban viszketésből ismerhetők fel. Nem túl veszélyesek, de kellemetlenek. Kiirtásuk egyszerű „Canesten” krémmel vagy olajjal. Vény nélkül kaphatók.

A leggyakoribb betegség egyike a húgyúti fertőzés, különösen nők esetében. Ez rendszerint gyakori vizeléssel, csípős érzéssel, és lázzal jár. Ebből kigyógyulni antibiotikum nélkül nem lehet. Be kell tehát spájzolnod antibiotikumokból is. Az összes gyógyszer között talán ez a legfontosabb.

Számítani lehet tüdőgyulladásra is, amit szintén könnyű beszerezni mostoha körülmények között. A tüdőgyulladás lehet vírusos és baktériumos. Az előzőt le kell győznie az immunrendszerednek, az utóbbinál be kell segíteni antibiotikummal. Az antibiotikumok bespájzolása létfontosságú. Mivel te magad semmi körülmények között nem tudod megállapítani, hogy vírusról vagy baktériumról van-e szó (ráadásul a vírusos fertőzés legyengíti a szervezetet, amit aztán megtámad egy baktérium = másodlagos fertőzés) ezért feltételezned kell, hogy baktériumos a fertőzés, tehát azonnal antibiotikumhoz kell nyúlni.

Egyszerű megfázásnál ágynyugalom és sok folyadékbevitel kell. Az egészséges ember kigyógyulásához ez elég. Tünetileg az influenza súlyos megfázásnak tűnik, magas lázzal, fejfájással, stb. ami ellen antibiotikum nem alkalmazható. Fontos az ágynyugalom, sok folyadék, és óvás a fertőzésektől, mert a másodlagos fertőzés veszélye fennáll.

Egyes betegségek velejárója a láz. Tudnunk kell, hogy az emberi agy nem viseli el a szokatlanul magas testhőmérsékletet, egyszerűen felbomlik. Ennek elkerülése végett tartalékolni kell lázcsillapítókat is. Előfordulhat, hogy a lázcsillapító nem hozza a kívánt eredményt. Ebben az esetben nem fokozni kell a dózist, hanem priznicet kell alkalmazni, vagyis egy nagyobb textíliát (törülköző, lepedő) be kell vizezni és a lázas testre rá kell tekerni. A víz párolgása hőelvonással jár, ezért így a lázas testet hűteni tudjuk. Ugyanis mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a test ne lépje át a 40 °C biztonságos határt (a tragédia 42 °C-nál következik be).

Én nem vagyok a híve, és magamon sose alkalmazom, de másoknak szüksége lehet egyszerű fájdalomcsillapítókra is. Ne felejtsd ki a tartalékolásból.

Körülbelül ez az ameddig orvos nélkül, magad is el tudsz boldogulni. Az antibiotikumok alkalmazásánál tudnod kell, hogy ma már elég sok baktériumtörzs létezik antibiotikum rezisztenciával. Éppen ezért 3-4 fajta antibiotikumot kell tartalékolnod. Ha az antibiotikum szedése után 48 óra elteltével semmi javuló változást nem tapasztalsz, akkor át kell állnod egy másik antibiotikumra, mivel a kórokozó kitenyésztéséhez, és annak megállapításához, hogy mire rezisztens, eszköz és szakismeret kell.

Szükséges egyszerű eszközök: lázmérő, vérnyomásmérő, vércukormérő. A lázmérő fontosságát nem kell kihangsúlyozni. Más a helyzet a vérnyomás és vércukor mérőkkel. Ugyanis se a magas vérnyomásnak, se a magas vércukornak nincs semmi jele, mindkettő észrevétlen. Viszont az életkörülményeink változásából kifolyólag egyre nagyobb tömegeket kap el a gépszíj. Ma már mindkettő gyakorlatilag népbetegségnek számít, amiket 40 év felett bárki megkaphat. Fontos tehát, hogy 3 havonta minden felnőtt családtagot megmérj. Ugyanis, mindkettőnek nagyon komoly szövődményei vannak: szív elégtelenség = elkerülhetetlen halál, sztrók = lebénulása vagy halál, érszűkület = végtagelhalás = csonkolás, megvakulás, vese elégtelenség = dialízis hiányában halál. Ezeknek a megelőzése még akkor is fontos, ha van normális orvosi ellátás, ha nincs, akkor pedig életmentő.

A vérnyomásmérők és a vércukormérők el vannak látva használati utasítással. Ezzel nem érdemes itt foglalkozni. Viszont a vérnyomásmérésnek van szabványos módja. A szabványos vérnyomásmérés 5 perc nyugalom után, egymást követve két mérés átlagát kell venni. Méréskor a mandzsetta érzékelőjének azonos magasságban kell lenni a mérőműszerrel (rendszerint az asztal lapján) Amennyiben a mérési eredmény meghaladja a 140/90 értéket, magas vérnyomásról (hipertónia) beszélhetünk. A magas vérnyomásnál gyógyszer nélkül mást nem tehetünk, mint erősen lecsökkentjük a só-bevitelt (NaCl), Aki nagyon alaposan fel kíván készülni a társadalmi összeomlásra, az tartalékolhat vérnyomáscsökkentőket. Azt viszont tudni kell, hogy szedése egy életre szól. A magas vérnyomás előbb vagy utóbb szívelégtelenséghez vezet, és állandóan fennáll a veszélye a sztrók bekövetkezésének. A sztrók azonnali halállal vagy bénulással jár. Ha a családban már szed valaki vérnyomáscsökkentőt, akkor a téma megismerhető. Ha ilyen nincs, és erre is fel akarsz készülni, akkor javaslom, hogy kérj tőlem egy példány, a Szeretném, ha sokáig dobognál című könyvemből.

Gyógyszerek alkalmazása – Orvos hiányában el kell olvasni minden gyógyszerhez adott utasítást, ahol megtaláljuk az ajánlott dózist és a szedés időtartamát. Ez elsősorban antibiotikumoknál fontos. Lényeg, hogy a betegség megszűnésének a látszatára az antibiotikum szedését nem szabad abbahagyni. A teljes tünetmentesség után még legalább 3 napig kell szedni az antibiotikumot, bár ez típusokként változik. Általában annyi antibiotikum van egy dobozba csomagolva, ami egy kúrára elegendő.

Arra is fel kell készülnöd, hogy kisebb-nagyobb sérüléseket el kell látnod, amihez szükséged lesz gézre, ragtapaszra, vattára és a már említett jódtinktúrára.

 

Vitaminok:

A napjainkban kialakult vitamin őrület nevetséges. Viszont várható, hogy geddon után kevesebb friss ételt, és több elraktározott tartalékot fogtok fogyasztani, ami azt jelenti, hogy majdnem biztos nem fogtok megfelelő mennyiségű C-vitaminhoz jutni. Ezt tehát feltétlenül be kell spájzolni, de nem kiszerelt, pirulák formájában, mert úgy méregdrága. Lehet kapni patikákban kimérve dekára is. Egy fél kiló C-vitamin = aszkorbinsav nem árt, ha van a spájzban.

Időskori betegségek: Meglett- és idős korban fellépő vagy felléphető betegségek elkerülése, észlelése, megelőzése lehet az egyetlen ésszerű opciónk orvos hiánya esetén. A társadalom újraszerveződéséig évek telhetnek el, ha az újraszerveződés egyáltalán bekövetkezik. Éppen ezért tisztában kell lenni azzal, hogy előbb vagy utóbb valamelyik családtag „idős” lesz, és orvosi ellátás meg sehol. Azzal is tisztában kell lenni, hogy szélsőséges megpróbáltatások idején (testi vagy lelki) gyorsabban „öregszünk”, a tipikus öregkori betegségek hamarabb jelentkeznek. Tekintsük tehát át ezt a témát. Először is betegség szempontjából bárki lehet „idős” 40 év után, de előfordulhat, hogy 70-nél se számítasz idősnek.

Ezzel kapcsolatban tudnotok kell, hogy a magas vérnyomás, időskori cukorbetegség (kettes típusú diabétesz) gyakorlatilag garantált az egyéni szerencsének megfelelően 40-től felfele. Mindkettő lassú gyilkos, egészen biztos nem elkerülhetők, de a bekövetkezés esélye csökkenthető, és ha már elkapott, akkor kezelhető olyan szinten, hogy ne ezek vigyenek a sírba.

Magas vércukorszínt: Amennyiben reggel, étkezés előtt a vércukorszint 6,2 mmol/L értéket meghaladja, kettestípusú diabéteszről beszélünk, aminek elsősorban a szertelen finomított szénhidrátok (főleg finomított répacukor, nullás liszt termékek) tömeges fogyasztása az oka. Se a magas vérnyomás, se a magas vércukorszint nem okoz tüneteket, az elszenvedője ellenőrzések nélkül nem szerezhet róluk tudomást, csak a szövődmények megjelenésekor. Mik ezek? Cukorbetegség esetében apró sebek lassú gyógyulása, érszűkület miatt hideg (és érzéketlenné váló) végtagok, vizeletben megjelenő cukor (bár ez nem észrevehető), majd a vizelet aceton szaga, fekélyek megjelenése a lábon, látásromlás, sőt megvakulás, végtagüszkösödés, amit csak amputációval lehet „gyógyítani”. Komoly vesekárosodás. Mit lehet tenni a kialakult cukorbetegség esetén. Teljesen meg kell szüntetni a cukor és búzaliszt készítmények fogyasztását. Erősen le kell csökkenteni a rizs és burgonyafogyasztást. 24 órán belül nem háromszor kell étkezni (jó sokat), hanem „egész nap kell eszegetni”. Minél kevesebbet és minél gyakrabban, annál jobb. Sok zöldség fogyasztás. A szükséges kalóriát zsírokból és fehérjékből kell biztosítani. Ezeknek a betartásával hosszú évekig, évtizedekig el lehet húzni gyógyszer nélkül. Természetesen jó lenne gyógyszeres kezeléssel is beavatkozni, de ahhoz a megfelelő gyógyszerekből tartalékolni kell(ene). Ezek szedése is egy életre szól.

Nem betegség, de együtt jár az idős korral: Mire 50 leszel, egészen biztos, hogy elkezdődik az öregkori távollátás, amit pozitív lencsével lehet korrigálni. Jó ötlet beszerezni néhány +1, +1,5 +2 dioptriás olcsó olvasószemüveget. Ha rövidlátó vagy, hordasz szemüveget, akkor tartalék szemüveg beszerzése se rossz ötlet (bár költséges) plusz olyan szemüveg készíttetése, ahol a lencsék dioptriája egy-másféllel kevesebb, mint a jelenlegi szemüveged. Majd ezzel fogsz olvasni, amikor a szemlencséd izmai kezdenek elernyedni.

 

Fogak egészsége:

Gondoltál-e arra, hogy egy lyukas foggal mit tehetsz fogorvos hiányában? Semmit! A lyukas fog szép lassan rohadni fog a szádban. Amikor a szuvas rész eléri a gyökérben húzódó ideget, akkor néhány napig meg fogsz őrülni a fájdalomtól, majd az ideg elhal, és egy csapásra megszűnik a fájdalom. A fog szépen rohad tovább, darabok letöredeznek róla, mígnem eléri az ínyt. Ekkor begennyesedik, feldagad a képed és fáj, most már a gyulladás. Van, aki csak ilyenkor keresi fel a fogorvost, aki a fog maradványait és a gyökeret kivési.

Ha tetszik ez neked, ha nem. Be kell szerezned egy olyan fogót, aminek a segítségével egy fogat ki lehet húzni. Elképzeléseim szerint, ha fogorvos nem is lesz, a környéken valaki fel fogja vállalni a felcser szerepét, és jó pénzért fogakat fog kihúzni, de ha nem, akkor végszükségben neked kell fogat húzni, erre készülj fel.

Végtagtörés: Sajnos erre is fel kell készülni. A csontok általában 6 hét alatt összeforrnak, de a sikeres összeforráshoz rögzíteni kell őket a megfelelő helyen. Ne riadj vissza a helyzettől, ha nincs, aki ellássa a sérültet, neked kell megtenni a szükségeseket. Első problémád maga a sérült lesz, aki hisztériázni és kiabálni fog a fájdalomtól, mert a két törött csontvéget össze kell passzoltatni, méghozzá „tapogatva a sötétben”, de jó érzékkel próbálva az összetartozó részek szinte beugranak a helyükre. Ezt az állapotot rögzíteni kell, amit az orvosok gipsz beágyazással végeznek. Nem valószínű, hogy lesz gipszed. Ebben az esetben két erős fadarab közé kell helyezni a törött részt és erősen rögzíteni kell őket megfelelő zsinórok segítségével. Kívánom, hogy erre sose kerüljön sor, de ha mégis bekövetkezik a puszta óbégatással a probléma nem oldható meg.

Felfekvés: Fontosságához mérten, alig tesznek róla említést, ezért csak keveset tudunk róla. – Amikor ülünk vagy fekszünk – tehát nem a talpunkon állunk vagy járunk – a testsúlyunk egy bizonyos testrészünkre nehezedik. Ezen a részen a vérellátás, ha nem is nullára, de minimum alá csökken. Vér nélkül a szövetek elhalnak, de elhalás előtt fájdalomérzet keletkezik. Alvás közben erre fordulunk egyet, fel se kell hozzá ébredni, mert kiskorunktól fogva ehhez hozzászokunk. Gépkocsivezetés közben általában 80-90 perc után szokott jelentkezni, amire a rutinos vezető fészkelődik egy kicsit, hogy menjen vér a fenekébe.

Igen ám, de eszméletét vesztett vagy mozgásra képételen, lebénult beteg nem tud se forogni, se fészkelődni. Ebben az esetben következik be a szövet elhalás, amit „felfekvésnek” neveznek. Rendkívül súlyos eset, mert az elhalt szövetek rohadni kezdenek és szepszis áll elő, ami egy elhúzódó, rendkívül fájdalmas halálba végződik. Éppen ezért tudnod kell, ha eszméletlen beteged, vagy magatehetetlen sebesülted van, minden körülmények között gondoskodni kell arról, hogy óránként – igen éjszaka is – meg kell forgatni.

Ajánlott antibiotikumok (személyenként minimum 1-1 doboz, vagy több) – Duomox (amoxicilin)1000 mg – 20 db tabletta, Ciprinol (ciprofloxacin) 500 mg – 10 db filmtabletta, Nolicin (norfloxacin) 400 mg – 20 db filmtabletta, Levofloxacin Bluefish (levofloxacin) 500 mg – 7 db filmtabletta, Sumetrolim (szulfametoxazol) 400 mg – 20 db tabletta.

Megjegyzés: Az utóbbi időben a kórokozók egyre nagyobb gyakorisággal mutatnak rezisztenciát a modern antibiotikumokkal szemben. Ezért újra hozzányúlnak a 80 éve felfedezett szulfó készítményekhez, amelyeknek legjobb magyar formája a Sumetrolim. A szulfó készítmények azonban a kórokozót nem ölik meg, csak a szaporodásukat meggátolják, így a szervezetben elöregednek és kihalnak. Ez adja a gyógyulást, de ehhez 2-5 napra van szükség, tehát lassabban, de biztosan hatnak.

Összefoglaló: Nehéz elképzelni egy orvos nélküli világot, ami sokban hasonlít az olyan világhoz (mondjuk 4-500 éve), ahol voltak ugyan orvosok, de nem volt orvostudomány. Minden esetre azt tudnod kell, hogy ezer meg ezer betegséget kaphatsz, száz irányból leselkedik rátok a halál, de statisztikailag a fentiek lehetnek a legfontosabbak, mert ezekkel majdnem biztos, hogy fogsz találkozni. Egy közönséges vakbélgyulladásba is bele fogsz halni sebész nélkül, ahogy 200 éve is belehaltál volna, erre mégse tudsz felkészülni (nem is lehetne) csak bízhatsz a jó szerencsédbe, hogy nem kap el.

Amennyiben tartalékolási célból antibiotikum beszerzéssel kapcsolatban problémád adódik, mert vény nélkül nem boldogulsz, fordulj hozzám E-mailben.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

77 gondolat erről: „(1813) Felkészülés az egészségromlásra

 1. Szuper téma! Köszönet érte!Hasznos!!!!

  Off.. remélem nem gond, de ez is az egészséghez tartozik. Anno Jövőnk írt egy hordozható víztisztító készülékről, amit családi méretben is be lehet szerezni. Mivel inni kell, különben kampec, és vezetékes víz se lesz ha beüt a baj, így valami kéne.

  Te hiszel ezekben a szűrőkben? Mivel nem olcsó, csak úgy nem venné meg az ember. A háború idején mit ittatok? Volt víz? Bár most a klíma is besegít hogy ne legyen…

  Plízz segíts!

 2. 1:
  A háború után Budapesten volt víz, csak a nyomás volt kisebb. Így mindenki lejárt vödrökkel a földszintre, ahol egyetlen lakás volt, a házmesteré. Képzelheted min ment át a házmester. De, ha nem lett volna se lett volna katasztrófa. Rengeteg hó eset, amit meg lehet olvasztani. A Dunából lehetett volna meríteni és felforralni. Akkoriban a Duna vize nem volt teli vegyi anyagokkal. A baktériumokat pedig forralással meg lehet ölni. A víz tisztításról jövő héten lesz poszt.

 3. ” Mire 50 leszel, egészen biztos, hogy elkezdődik az öregkori távollátás, amit pozitív lencsével lehet korrigálni. Jó ötlet beszerezni néhány +1, +1,5 +2 dioptriás olcsó olvasószemüveget”….” szemlencséd izmai kezdenek elernyedni.”

  Van más módszer, és még a szemüvegedre sem taposnak majd rá, ha netán leesik…
  A felvétel hosszú. Ezért, akinek „unalmas” húzza a kurzort az 52. perchez.
  Az orosz professzor módszere nagyon sok embernek adta vissza a szeme egészségét.
  Idős édesanyám is egyike azoknak,akik köszönettel tartoznak neki..

 4. Tibor Bá,

  a gyógyszereket meddig lehet eltartani?
  Az antibiotikumok nem romlanak meg?

  Karak

 5. Érdemes gyógynövényismeretet is szerezni, ilyen könyvet beszerezni. A fűzfakéreg pl. erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Komoly gyulladásos betegségeknél is nagyon jó hasznát lehet venni. Az aszpirin vegyi előállítása előtt ez volt a természetes aszpirin, mivel szalicilsavat tartalmaz.

  A galagonya virágos ágvég pedig szív és érrendszer karbantartó és vérnyomáscsökkentő orvosilag is igazoltan.
  A példákat sokáig lehetne sorolni.

  Jut eszembe, súlyos sebeknél a kristálycukor alkalmazása, ha nincs orvos és eszköz.
  http://www.hungarovet.com/?p=279

 6. 2:
  A témák amiket elővezetsz, egyre lehangolóbbak
  semmi optimista jövőkép
  ami van,az hogy mindenképp valami
  nagy vészes esemény, háború körvonalazódik.
  Mikor is? nincs válasz…
  Hogy milyen? azt se tudja senki
  Nuke, vagy kolera, valami ragályos influenza, vagy hsonló biotech marhaság tizedeli v irtja ki a magyar lakosságot…
  Ezek a hírek nem vészesek,de épp elég ahhoz, hogy
  Ha egy személy, vagy pár családra, gyermekvállalásra,
  netalán ház-építésre adja a fejét erősen gondolkodóba essen.
  Ilyen dolgokat normális emberek
  Csak és kizárólag békés helyzetben tesznek.
  Ovi jelenleg nagy reklámmal hont akar építeni a havercsávókkal, sőt a lakosságot is erre akarja rávenni.
  De ez is egy kamu.
  Ha valaki beszopja a narancs-sárga horgot, házat,lakást épít Magyarországon azt
  az ingatlanAdóval (amit most kommunális adónak neveznek át) azonnal agyonverik.
  Az udvaron álló budi is adóköteles lesz 016-tól.
  Életed végéig tömheted az állam zsebét.
  miért is? mert évekig spóroltál, elköltötted a pénzed
  és szép helyen szeretnél élni.

  A gyógyszerekkel kapcsolatban az érdekelne,
  míg a normális halandó 40-60 évesen ügyesen megtér őseihez.
  a nyugdíjat is elfelejti felvenni,
  a nyuvadt szemu Soros jelenleg százhoz közel vígan shortolja a yuant,a rubelt.
  A rotshildok épp Braziliát szívatják.
  Ha megtartják,az biztos Q.nagy veszteség lesz az olimpia.
  Mivel a GMO szunyog vírus miatt senki nem megy oda.
  Carter is sok disznóságba kavart, köszöni jól van.
  A Bush is közel száz évesen Paraquayba épít egy szolíd 100 hektáros farmot a családjának arra az esetre,
  ha onnét ahol most laknak pusztulniuk kell…
  A kérdés az lenne
  hallottál -e róla, vagy van -e ötleted
  mi a fenét esznek, fogyaszthatanak ezek az emberek hogy ilyen korban se pusztulnak el az élők sorából.
  Mint sok ismerettel rendelkezőtől kérdezném…
  Igaz, az hasznos ha akad a háznál ragtapasz,jód és 5 fajta penicillin 🙂
  ¤ Tudsz-e valami használható, Nálad bevált étrendi kiegészítőt vagy ilyen okosságot ajánlani nekünk, hogy
  ha mindenkit is elvisz az ordog,
  a blogon Admin és az olvasói jó egészségbe vitázzanak
  a világ végérül.
  Tibor bá 4evör 🙂

 7. 5:
  A legtöbb gyógyszer normális tárolással nagyon sokáig használható. Magyarul nem bomlanak fel, de…. általában egy 3 éves dátum van rájuk írva a felhasználhatóság szerint. Ez elsősorban a gyógyszeripar érdeke (gyár, gyógyszertár). Nekem van 20 éves aszpirinem, kutya baja.

  6:
  Kettő alatt írottak az 1. alatti kérésre született. Nem ijesztgetés volt a szándékom.
  Azok az emberek, akiket említesz közel a 100-hoz (nem igaz, Soros „csak” 85) betartják az orvosi tanácsokat. Aki egészségesen él, az számíthat a hosszú életre, hacsak nincs peche.
  Étrend kiegészítő: Csábító megoldás a kényelmesek számára. Beveszel egy pirulát és örökké élsz. Ez nem megy. Oda kell figyelni és nem fél éven át, hanem évtizedeken keresztül.

 8. 6. Xander!
  Örülök neki, hogy megemlítetted ezt a paraquayi dolgot, közben elnézést is kérek a témától való rövid elrugaszkodásért.
  Egy másik régebbi cikkhez szerettem volna ezt megírni, amit Te írtál most Bush elnökkel kapcsolatban – valaki kérdezte benne, hol marad valamiféle „biztos hely” a planétán – de még is letettem róla akkor, mert tartottam tőle hogy a „világháború tagadó” kommentelők „megköveznek”.. Nem akartam/akarok belemenni adok-kapokba..
  Annyit csak röviden, hogy Bush valóban vett területet, de ettől jóval-jóval nagyobbat, és a magyar kolónia nagy iramban szerveződik ott, egyre több a kivándorló, és egyre több magyar kér letelepedési engedélyt nap mint nap.
  A magyar közösségi ház is épül már,- fel van falazva – és szép lesz 550 nm alapterülettel. A képeket a napokban kaptam meg róla. Még gondolkodunk rajta menjünk-e, bár az „építtetője” rágja a „fülünket” minden segítséget megadva, hogy igyekezzünk, mert nagyon kevés időnk maradt arra, hogy még kijussunk!..

  A háttérhatalom mezőgazdasági területe lesz/marad ez a déli rész a 3. világháború eszkalálódása után..nem kételkedek benne. A kintiek elmondása szerint, nagyon gondolkodnak a vízumkötelezettség bevezetésén ha ez a folyamat ilyen ütemű marad!

  Csatolom az egyik linket, ami a Bush család földvásárlásával foglalkozik, s ami itt is találgatja, vajon miért vette?….
  A víz miatt!!Hatalmas mennyiség van alatta, és kristálytiszta!

  http://agorafinancial.com/2015/04/24/why-did-george-bush-buy-nearly-300000-acres-in-paraguay/

 9. „Amikor a hatóanyag csökkenés mértéke meghaladja az 5 százalékot, azt az időt jelölik ki lejárati időnek, ugyanis a lejárati időn belül nem csökkenhet 95 százalék alá az adott gyógyszer hatóanyag-tartalma.”
  Gyógyszerek lejárati ideje
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B3gyszerek_lej%C3%A1rati_ideje

  Gyógyszerkészítmények stabilitásvizsgálatának
  statisztikai elemzése, doktori, 2010
  8. oldaltól
  https://repozitorium.omikk.bme.hu/bitstream/handle/10890/1048/ertekezes.pdf

 10. Rakasd rendbe a fogaidat!Megéri!Először is keress egy jó fogorvost.Csináltass panorámaröntgent.Ne dédelgess a szájadban betört gyökeret,nem tisztítható agyontömött fogakat,problémás gyökértömött fogakat még ha drága korona vagy híd is van rajta.Ezek mind a szervezetet terhelő gócok,időzített bombák.A bölcsességfogaktól is jobb megszabadulni,mivel a mai embernek nem törnek normálisan elő és egy tisztíthatatlan tasakban ülnek.Igen súlyos gondokat okozhatnak.A fogínygyulladásra általában Klion-t , A fogággyulladásra Dalacin C -t adnak általában.Jó töméseket csináltass.A jó töméseknél a fogorvos elszigeteli a tömendő fogat,több rétegben polimerizálja a tömést és műszerrel építi fel,nem ujjal pacsmagolja.A jó tömésben nem akad el a fogselyem.Ha hidat koronát csináltatsz akkor vállas preparálást kérj,drágább de kisebb az esélye a későbbi fogínygyulladásnak.A fiatalkorban a szuvasodás utána a fogágybetegségek kaszálnak.Pótoltasd a fogaidat különben a meglevők elvándorolnak.A legtöbb fogatlan ember dohányos,vagy az volt.Ne járj úgy mint Tom Hanks a Számkivetettben!

 11. 7:
  valami olyan érzésem van h. tudsz valamit a táplálkozás terén, vagy megokosodtál kenguruföldön de szemérmesen titkolod előlünk.
  Az is egy mód hogy betartjuk az doktor irányítását,
  és igyekszünk lehetőleg egészséges élelmet fogyasztani,és
  akad otthon aszkorbin sav.
  Azontúl szerintem más oka is van annak, hogy ezek a fent nevezett személyek nem egy tolókocsiban elbutulva ücsörögnek, hanem mondhatni igen virgoncan keverik a lekvárt.
  off.. az „Ausztráliába disszidáltam” című opuszod egy példányát magánosítottam
  pro -Jó kis írás,
  contra -rövid. Nagyokat derültem olvasás közbe.
  Az író fizetsége az olvasók szeretete
  „én 50 % ledvezményt adok. És még dedikálom is 🙂 ”

  dedikésön?

  8:Ada
  próbáltam rákeresni erre, paraguay magyar haz
  de nem sok használhatót találtam,
  vagy az illető magyar nyelven még nem hirdeti az eladó házait
  ottani valami Magyar közösségnek nyoma sincs
  Amit megállapíthattam, az annyi hogy jó éghajlat,
  magyart közelítő árak, boldog elégedett és mosolygós emberek
  Amit én tudok, azt ott jól megfizetnék.
  Ezen túl nem érzem át miért is kellene nekem lelépnem
  Az tény, keveset azaz semmit se tudok arról mit is terveznek itt;
  Putyin és az ellenoldal (ami tképp ugyan az a társaság), csak kifordítom meg befordítom csak a kezem figyeld.
  Mivel
  A kulcs-intézményeket mint Orosz KzPonti Bankot,
  a pénzügyeket, ugyan azok a bankárok irányítják, akik amerikában is a pénzügyeket vagyis a rótsild társulat.
  Mennyire lehet komolyra venni amit középEUrópa és így MO. területének sorsáról írtál.
  elnézést az ofért, de a gyógyszerek felhalmozása a lakásba és szavatossága innét indul ki
  http://www.veteranstoday.com/2016/02/05/foreign-policy-diary-eu-future/
  Mindenkit érdekelne mi lesz a sorsunk,de nehéz kiigazodni a hírekbe.
  Ha itt MO. túl jó a föld, és Ezért kizavarnák a magyarokat a Kárpát-medencéből és az életből is…
  mint olvastam Paraguayba is jó a termőföld.
  Mi gátolná meg a háttér személyzetet hogy ott is nagyban gazdálkodni akarjanak. Akkor onnét is futni kell
  Az esetben meg mire,
  azon kívül hogy egy ismeretlen nyelvvel kellene életem végéig küzdenem.

 12. Tibor bá’, miért nem valószínű, hogy lesz gipszünk? Modellgipsz olcsón beszerezhető bármelyik barkácsüzletben, de talán festékboltban is, örökké eláll.
  Ezzel és gézzel lehet rögzíteni a végtagokat.

 13. 11:
  144 forintért hány oldalt akarsz? 😀

  12:
  Nem mondtam, hogy nem lesz gipsz, de lefogadom otthon nálatok sincs.

 14. 11.Xander!
  Hirtelenjében annyi kérdést tettél fel a válaszodban, hogy nem is tudom melyik végéről kezdjem.
  Vagy egyáltalán írjak-e róla, mivel az oldalon hozzászóló kommentelők ezt már „kivesézték” az elmúlt időszakban hatalmas ütésváltások közepette, egy ilyenbe kár lenne belerohanni netán. A másik, hogy a fenti témától teljesen elüt már így is az egész, s ezt itt „offként” nem igen szeretik!
  Vagy passzoljam át rögtön az „illetékesnek” akire úgy is hivatkoznom kell..
  Csak annyit talán,hogy az eddigi megszerzett „tudásom” alapján, én nem a light-osabb verzióját látom a végkifejletnek, ezért meggyőződésemmé vált, hogy lehetetlenség elkerülni azt a borzalmas katasztrófát, amelyet már réges-régen elterveztek „magasabb helyeken” az emberiség számára, s amely már szinte itt kopogtat az ajtónk előtt!
  Sokan lettünk, belaktuk a bolygót,s ma már a legprimitívebb ember is eljuthat azokra a még féltve örzött, s még viszonylag érintetlen területekre, amelyek eddig az „elit” nyugalmát, felsőbbrendűségét voltak hivatottak demonstrálni, és kiszolgálni.
  A föld bolygó maradék ásványvagyona sem teszi már lehetővé ebben a „formációban”, hogy ennyi embert eltarthasson azon a szinten, amire alapból mindenki áhítozik látván a felsőbb kaszt életvitelét!
  A vezető világvaluta hamarosan bedől, s a két legnagyobb atomhatalomnak össze kell aggatniuk az agancsaikat, ki maradhasson életben! Igen a „Rothschildok a Romanovok ellenében”..!Tömören!
  Nem kell egyébként „lelépned”, bár az itt maradottaknak szavakat sem lehet találni arra, mit tartogat a közeljövő!
  Még az eddigi legvisszafogottabb biztonságpolitikai szakértők is több tízmilliós menekültáradatról vizionálnak „fű alatt”, ami a keresztény Európa végét jelenti egy Szíria-féle kezdetekkel hirosimai végkifejlettel!
  Valóban lesznek olyan területek, amelyek azt a célt próbálják szolgálni majd, hogy a pénzvilágelit mezőgazdasági háttereként funkcionáljanak!
  Hogy ez hogyan fog sikerülni nekik mi módon majd kiderül a „nagy reccs” után, de a hatalmas telekvásárlásaik Új-Zéland, és Paraquay tekintetében is azt mutatják, hogy nagy a készülődés, és csomagolás..
  Igen, a közösségi ház készül, valamint a kinti magyarok létszáma is gyarapodik. Erről is, és a fennmaradt kérdéseidre is, a most már több éve Paraquayban élő, fentebb említett hazánkfia bizonyára bővebben tud neked válaszolni.
  Ide teszem az oldala linkjét.

  http://www.3dikvilaghaboru.hu/hozzaszolas.php

 15. Elolvastam nagy türelemmel ezt a művet.
  A hatást nem lehet leírni.
  Mikor a próféciákhoz értem mindenképp meg kellett bontanom egy üveg villányi vöröset.
  Végére érve rájöttem hogy 2016 van.
  A helyzet még fokozódhat is,az idő eltérést ez okozhatja.
  Jelenleg nem tudom az áldozatok közt vagyok, vagy elmenekültem.

 16. Tegnap első gondolatom az volt, hogy +1… de a hsz-eket olvasva… már nem. Tibor bá’ azért figyelj arra, miket írsz.

  1. Gyógyszerek korlátlan ideig alállnak. JÉZUSOM… azt javaslom mindenkinek, hogy konzultáljon a háziorvosával. Igen, a jodid-200 korlátlan ideig eláll, függetlenül a dátumtól például, aszpirint tesztelem 20 éve, lófaszt áll el évekig a lejárat után.

  2. Víz… JÉZUSOM
  „Az ivóvízzel rendkívül fontos ásványi és nyomelemeket viszünk be a szervezetünkbe, melyek hiányoznak a desztillált vízből. Ezen túlmenően az ún. ozmózis hatás miatt a desztillált víz hosszú időn keresztül történő fogyasztása esetén ásványi anyagok „moshatók ki” a szervezetből, ami egészségügyi kockázattal jár.

  A desztillált vízzel történő tartós folyadékpótlás ásványi anyagok bevitelének hiányában a szervezet ionegyensúlyának felborulásához, gyengeséghez, fáradtsághoz, hosszabb távon csontritkuláshoz vezethet. Egyes tanulmányok szerint a nagyon lágy víz hosszú ideig tartó fogyasztása megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.”

  Rövid és tömör összegzés: MEGHALSZ VAZZE, ha nem pótlod az ásványi anyagokat. Az ESŐ és a HÓ pedig desztilált víz + sanszosan bakteriálisan fertőzött.

  Víztisztító @reményke: 8.000 Ft/darab, azaz 8 Ft/1 liter víz. Qurvául nem drága és teszteltük.

  Azért ÓVATOSAN a gyakorlati tanácsokkal.

 17. 16 – Jövőnk:
  Lassan abbahagyhatnád a „jövőt és egyebeket egyedül te tudod igazán” attitűd agresszív fenntartását, e legfőképpen a hozzászólások osztályozását, minősítését, amire senki se kért fel. Ugyanakkor kérésekre, kérdésekre érdemeben nem reagálsz és ami nálam kicsapta a biztosítékot, hogy a megadott E-mail címed nem létezik. Meredek állításaidra semmiféle bizonyítékkal nem szolgálsz. Meg nem nevezhető, titokzatos informátorokra hivatkozol, amit nekünk le kell nyelni, mert különben „haragra gerjedsz” megfosztasz minket jótékony tevékenységedtől. — Rossz hírem van számodra, betelt a pohár.

 18. 17. Te jó ég…..eddig érdeklődve figyeltem a portál bejegyzéseit, bár a megkülönböztetést eddig is furcsálltam…A megkülönböztetés alapja pedig nagyjából az, hogy Tibor bá’ véleménye szent, sérthetetlen és bárki, aki korra (nem 80 és a halál között van), nemre (neeeem? csak a férfiak tudnak írni, olvasni, pláne gondolkodni….), világnézetre különbözik, az kvázi idióta…na jó, -1 olvasó.

 19. 18: Lucymary
  „Tibor bá’ véleménye szent, sérthetetlen” Nagyjából valóban ez a szabály… de ezzel együtt lehet élni. 🙂

  „-1 olvasó” Viszont ezzel lemondasz sok hasznos információról is.

  Különben Tibor bá’-nak az jobban „fájna”, ha egy ‘támogatót’ veszítene el. Gondolom, te nem voltál az… 🙂 /Bocs, ha tévedtem, de szerintem csak az dirigáljon, aki fizet is a ‘műsorért’. 😉 /

 20. 18:
  Az kétségtelen, hogy Jövőnk egy született vezér egyéniség, akinek jó néhányan (például te is) birka módra alávetetted magad, de volt aki pontosan azt kifogásolta, amit én is. Te viszont rosszul fogtad meg a dolgodat (amihez Observer tévesen hozzásegített) semmi kifogásom az enyémtől eltérő véleménnyel szemben. A tartalmát illetően. És én a Jövőnknél nem a tartalmat kifogásoltam. De egy tőlem eltérő vélemény lehet nettó hülyeség is. Na ezt nem hagyom szó nélkül és adott esetben ki is irtom. Pl. korábban valaki belinkelt egy orosz mágust, aki mind a született rövidlátást, mind az időskori távollátást ráolvasással gyógyítja. Na, ezt ki kellett volna irtanom, de hagytam. Feltételezem, hogy a blogolvasók tudják mi ezen szemhibák lényege, amiket lencsékkel igen, semmi mással nem lehet javítani. De olyan témában, mint például a szerzett tulajdonságok öröklése, nem engedek. Ez szociológiailag is túl fontos téma, amit nem engedek megfúrni a google-ból előkotorászott pontatlan spekulációkkal. — Az „elvesztésektől” pedig nem félek. Nekem kizárólag az általam fenntartott színvonal számít.

  19:
  Eddig feltételeztem, hogy tudod, a honlap fenntartása nem üzleti vállalkozás. Ha az lett volna, már rég nem lenne honlap. Különben volt egyszerű módja az elégedettség felmérésére. Egy év után majd mindenki meghosszabbította az „előfizetést” egy további évre. És érdekes módon a szórakozni idejárók (hozzászólók) távol tartják magukat az adakozástól. felteszem, azt hiszik, hogy a jelenlétük értéke minimum egyenértékű egy adománnyal. Én pedig úriember módján meghagyom őket ebben a hitben. 😀

 21. 17: Hát, tulajdonképpen elég korrekt értékelés… +1

  A problémát én abban látom, hogy Jövőnk „károgása” /bocsánat a szóhasználatért/ sokakra veszélyes, elsősorban azokra gondolok, akik erősen befolyásolhatók. /Ha jól emlékszem, volt már itt a blogon olyan is, aki öngyilkos lett a benne kialakult borúlátó világkép miatt(?)./
  Az embereknek mindig szüksége van egy reménysugárra, ezt nem szabad elvenni tőlük.
  Engem kétségbe ejt, amikor itt a fiatalok tanácsot kérnek, hogy érdemes-e tanulniuk, érdemes-e házat építeniük, gyereket vállalni, karriert építeni, mert hát úgyis vége lesz a világnak…
  Ha úgy alakul a világ sora, hogy idő előtt meg kell halnunk, sokat úgy sem tehetünk ellene. Addig viszont úgy kell élni, és tevékenykedni, mint ha örökké élnénk.

 22. Szörnyű ez a téma, különösen a fogaknál :/
  A családfa nagy részének genetikailag gyorsan romló volt, amit én is megörököltem.
  31 évesen sok fogam többszörösen kezelt, és van már 4 koronám + kilátások még többre.
  Inkább lőjenek le fegyverrel harc közben, mint a saját fogaim kelljen ‘bántanom’.
  A számkivetett (Tom Hanks) és a Nyomtalanul (’13, dán thriller) c filmeknek is a témába vágó a legborzasztóbb jelenete..

 23. 21:
  Az utalt öngyilkosság nem a geddon miatt, hanem a feleség viselkedése miatt történt.
  Éppen ezért a home page-re is felírtam a filozófiám lényegét:

  „Ha holnap elpusztul a világ, ezt a diófát ma még elültetem. Amíg élek kötelességemnek tartom úgy élni, mintha örökké tartana.”

  Siránkozás helyett tessék átvenni ezt az attitűdöt.

  22:
  Valóban szörnyű, de még szörnyűbb, ha nem tudsz róla és bele esel a helyzetbe.

 24. Szerintem baromság, hogy a gyógyszer (tabletta) de bármilyen más formában- örökre eláll.
  Másrészt mi van, ha egész nap hánysz- mondjuk sugárbetegségtől vagy sima fertőzéstől- akkor cs*szheted a tablettáidat.
  Persze lehet hűtéssel meg száraz helyen tartással rásegíteni; desztillált víz fogyasztását meg agyödéma miatt nem javaslom.
  Hypotoniás hyperhidrációt okoz ugyanis- aminek az agyödéma a legveszélyesebb mellékhatása (+ tüdőödéma, és ingerületvezetési zavarok- a felborult- felhígított ionháztartás miatt)

 25. 24:
  Ki írta, hogy a gyógyszer (szó szerint) örökre eláll, mert az tényleg baromság?

 26. 20: „szórakozni idejárók”

  Tibor bá’ honlapja, mint szórakozóhely… 🙂

  A pinások még csak-csak, de olvastad Te már a geddonos meg a klímás posztjaidat? 🙂

 27. 26:
  Én csak írok, nem olvasok. Olvasni más szokott. 😀

 28. Nem tudom miért van az, hogy töményen csapnak össze az indulatok. Jövőnknek van egyfajta stílusa, de szaktudása is. Ezt tényszerűen alá tudnám támasztani ha erre kerülne sor – de persze nem egy blogon hozzászólva.

  Szóval próbáljátok meg egymás között rendezni, mert amit tud, azt jól tudja, a stílusa meg nem tetszhet mindenkinek. Én éppúgy elnézem Tibor bá stílusát, mint (remélem) ő az enyémet. Tegyetek most így a kedvemért Ti is. Az ilyen és hasonló témák különben is a vezér típusú egyéniséget hozzák elő, nem kell csodálkozni, hogy sokan dudás és csárda jelenséget éreznek felbukkanni… attól még aki valamit jobban tud, arra érdemes hallgatni. Jövőnk elég sokat olvasott ezekről a kérdésekről, hogy érdemben érdemes legyen rá figyelni.

  Nem kell annak a pohárnak betelni, remélem.

  Observer: mindannyian úgy véljük, hogy valami olyat sejtünk, ami nem jó irányba viszi a jövő dolgait és próbálunk tenni ellene, nem biztos, hogy igazunk van, de ha hallgatnánk, talán nagyobb hiba lenne.Azért öngyilkos ne legyen senki, de azt se gondolom, hogy a veszélyről tudomást se venni és élni tovább (tudom, ezt nem írtad…) gondtalanul az jó dolog; nem vall bölcsességre.

 29. Szerintem is Jövőnknek itt a helye a fórumon, meghatározó hang, mióta jelen van. Én úgy emlékszem, sokkal többször mondott már olyat, hogy „hatalmas respect Tibor bá”, mint azt, hogy bullshit-et írogatsz. Szerintem béküljetek ki, a photoshoppolt pinadömpingnél biztos több értelme lenne. 😀
  Jövőnkkel nem az a baj, hogy gyufafejű, hanem az, hogy reménytelenül igaza van. De hát ezt tudja mindenki, ide realista emberek járnak, akiket manapság paranoiásnak szokás hívni.
  Ne essünk abba a hibába, hogy a „betegségünket” garanciának tekintjük a biztonságra. Összeesküvés-elméletek azért vannak, mert összeesküvések is vannak.

 30. 28: „nem vall bölcsességre”

  Az ‘OK’, hogy ha valakinek tények vannak a birtokában, azt közzéteszi, megvitatjuk, elraktározzuk, alkalomadtán felhasználjuk.

  De Jövőnk időnként iszonyatosan kontra-produktív bírt lenni: „jön az atom, jön a HEMP, nem lesz áram, mind meghalunk” Ha nem is egészen így, de majdnem. 🙂 Mindezt időnként meglehetősen arrogánsan.
  Lehet, hogy ő ‘Jövőnk’, de ő sem lát a jövőbe… Elolvasott egy csomó tanulmányt, ezekből felállította a saját hipotézisét – ami vagy bejön, vagy nem, de ő tényként kezeli…
  Ezzel mit lehet kezdeni?
  /Nem akarnék példálózni bizonyos kutatóval, aki egész extrém üzemanyagárakat jósolt/tippelt/előre vetített a rendelkezésére álló információk alapján – az élet meg rácáfolt. 😉 /
  Azt tudhatjuk csak biztosan, ami már megtörtént – minden más csak feltételezés, különböző szintű bekövetkezési valószínűséggel.

  „a veszélyről tudomást se venni”
  A veszélyről tudomást kell venni, lehetőségünk és képességünk szerint fel kell rá készülni, ha ez lehetséges(!) és ez a döntő kérdés: lehetséges-e?
  Mert mire is kell felkészülni?
  Ha élhető(!) marad a világ, áram nélkül, olaj nélkül lehet élni. Nem lesz könnyű, nem is lesz rá képes mindenki, de nem is lesz lehetetlen.
  Ha meg élhetetlen lesz a Föld, arra hogyan készülsz fel? Sehogy. Tudomásul veszed, hogy itt a történet vége…

  20: „Eddig feltételeztem, hogy tudod, a honlap fenntartása nem üzleti vállalkozás.”

  Persze, hogy tudom. Ez neked hobby és szórakozás. Az ember a hobby-jára pedig hajlandó némi pénzt és időt is áldozni… 😛

 31. 28-29:
  Ti most azt hiszitek, hogy Jövőnk le van tiltva. Szó sincs róla. De…. emlékeztetőül: Jövőnknek van három alaptétele, ami szerintem elfogadhatatlan.
  1) Már csak 1 maximum 2 évünk van egy III. nukleáris háborúhoz.
  2) A nukleáris világháborút túl lehet élni.
  3) A nukleáris robbanófejek mind a két oldalon 750 kiló-tonna hatóerejűek lesznek és a felrobbantás magasságai úgy van kiszámolva, hogy a lehető legtöbb ember túlélje.
  Ezek ellen alig nyilvánultam meg, mert Jövőnk szeret megsértődni. Viszont én személy szerint nem nézem jó szemmel, hogy többen beszarnak tőle.
  És akkor az én nézetem. A megfelelő, angol nyelvű hírportálok teli vannak a III. világháborúval való fenyegetéssel. A csapból is az folyik. Ebben a pillanatban Törökország készül benyomulni Szíriába. Az amerikaiak 20.000 pár csizmát akarnak odaküldeni. Ez egy közvetlen konfrontáció Putyinnal. Mi más ez, mint egész közel sodródása WW.III.-hoz. Frász karikát. Ez nem más, mint kolosszális chicken játék. Egészen biztos valaki félre fogja rántani a kormányt, Nem lesz WW.III. Minden döntéshozó pontosan tudja, hogy az emberiség nem éli túl. És minden döntéshozó egyben maga is ember. Az 1-2 év tehát megalapozatlan bárki bármilyen jól is informált. Akkor mi hasznunk van Jövőnkből? Hogy a hadászati angol rövidítésekkel dobálózik? Ez vesz le titeket a lábatokról? És akkor mi van. Ezt bárki megtanulhatja, ha veszi magának a fáradtságot. Amiből hasznunk van az a helyzetelemzés, amit nem lehet megtanulni. Jövőnk helyzetelemzése (1-2 év és elkerülhetetlen) pedig csapnivaló. A két nagyhatalom nukleáris konfrontációja 70 éves. Mi indokolja, hogy tovább ne legyenek képesek elfogadni egymást? SEMMI. Mindent összevetve, ha Jövőnk itt elnémul, utána lehet menni. Van saját honlapja. Senkit nem ér hátrány, de én fenntartom magamnak a jogot, hogy bárkit kritizáljak. Kapok én is eleget.

  30:
  Csak félig van igazad, mert ez nekem valóban hobby-nak és szórakozásnak indult, de mára kötelességé nőtte ki magát. Kellemes társaságban, vagy egy kirándulás esetén is haza kell mennem idő előtt, mert „jaj nincs kész a holnapi posztom.” „Jaj ennyi idő alatt több hozzászólás is beragadhatott. Többeket meg kell válaszolni, stb.”

 32. 31. Ha nincs letiltva, akkor az más tészta. A nagy koponyák általában önérzetesek, sértődékenyek, ami persze nem jelenti azt, hogy haragtartóak, rosszindulatúak is lennének. Ha hallatni akarja a hangját, remélem visszajön még.
  Nem hiszem, hogy a beszaratás lenne a célja. Pont azért tipródik, mert úgy hiszi, felkészüléssel túl lehet élni és ezt másokkal is meg kell osztania. Ha tudomása lenne róla, hogy két hét múlva meteorida becsapódás lesz és mind megdöglünk, nem járna ide „élvezkedni”. Akkor már mindegy volna, de pont ezt hangoztatja, hogy nem mindegy.
  Egyébként a beszaratás is relatív. Attól is ugyanúgy be lehet szarni, hogy melegszik a klíma és mind megsülünk, itt sokszor van erről szó. Tételezzük fel, nyáron két hétig 45 fok lesz, tömeges hőguták, áramszünet, államrend összeomlik. Arra még nagyon készülni sem lehetne.

 33. 32:
  Dehogynem lehet. A ház északi oldalán ásol egy vermet. Ott nem lesz 45 °C.

 34. 31: „Csak félig van igazad” Nem, egészen igazam van, mert én a másik felét is tudtam/tudom. Csak nem írtam le. Az elejét is csak azért, hogy bosszantsalak egy kicsit. 🙂 /De azt is tudom, hogy téged nem lehet bosszantani… 😛 /

  32: „Nem hiszem, hogy a beszaratás lenne a célja.” Aki ezeket a geddonos témákat olvassa napi szinten, annak tényleg nem is kell hozzá segítség… 🙂

 35. 31: +1 Mélységesen egyetértek, nem írom, hogy sztending ovésön, mert az Jövőnk szövege, de már nekem is tele van a hócipőm a sok baromságával, és a WW.III.-ba vetett vak hitével, na meg azzal, hogy ő tudja a tuttit, de el nem mondja senkinek. Tudja kivel, hol és mikor, de mi nem tudhatjuk meg! Jobb, ha inkább csendben marad, akkor legalább megtartja magának a bölcsességét… 🙂

 36. TESZT

  (Teszt, mert fentebb Tibor bá’ kifogásoltad, hogy nem érvényes az email címem, amiből eleged van már – info@jovonk.com -, amely valóban deaktivált és csak azért nem változtattam meg feléd, mert gondoltam rögzítve van Nálad. Utána viszont írtam élő email címmel, amit simán töröltél és nem jelent meg. Ennyit – első körben – az igazmondásról. HA ez a teszt átmegy, reagálok érdemben; tippelek: nem fog átmenni ez sem.)

 37. Először is, arra reagáltam, hogy havat, esőt inni. Tegye, aki akarja, majd meghal. Ennyi. Ez tény, utána lehet nyugodtan nézni. Ouse – orvos – erre utalt fentebb. A másik, amire utaltam, hogy gyógyszer messze tovább eláll, mint a dátum, ami szerepel a dobozon… hát nem, lehet háziorvost megkérdezni.

  Erre jött Tibor bá’ kirohanása.

  Tisztázzunk valamit: ez az oldal kábé arról szól, hogy „mind meghalunk a klímától”, néha „mégsem”, néha „felkészülünk”, néha pina mustra van. Mellesleg szvsz elég sértő a nőkre, akik az olvasóid.

  31

  „1) Már csak 1 maximum 2 évünk van egy III. nukleáris háborúhoz.
  2) A nukleáris világháborút túl lehet élni.
  3) A nukleáris robbanófejek mind a két oldalon 750 kiló-tonna hatóerejűek lesznek és a felrobbantás magasságai úgy van kiszámolva, hogy a lehető legtöbb ember túlélje.”

  Ez nettó hazugság és ügyes terelés a fenti első bekezdésben szereplő tényekről.

  Ezek után minek nyilvánuljak meg?!! Védekezzek a nettó hazugságok ellen?!! Mi a fészkes fenének?!! Sok sikert mindenkinek.

 38. Jövőnk

  A vízszűrővel eső vízet is lehet szűrni? Tudom bugyuta kérdés, de ha nincs más akkor inkább szomjan haljon az ember?

  Én azt a szűrőt néztem meg amit te ajánlottál csak nagyobb méretben ami közel van a 30 ezerhez. Azért az már nagyobb befektetés.

  Ada

  Szerintem igazad van de a lehetőségek korlátozottak. Nem mindenki tud most feladni mindent, nincs mindenkinek elég nyelvtudása és tőkéje és emberi erőforrásai egy tök vadidegen országban újra kezdeni.
  Ráadásul nem hiszem hogy sok embernek örülnének, szóval oda is csak az úgymond „csókosok” fognak kijutni.

  És hát nem akarom ismételni a többieket a klíma minden országot érint…

 39. 38:
  A desztillált víz, esővíz, megolvasztott hó valóban egészségtelen, nem lehet hosszútávon inni, de egy-egy alkalomba nem halsz bele. De például megteheted, ha van palackozott ásványvized, hogy kevered a kettőt. Az ásványvizek ásvány tartalma jóval több, mint ami szükséges.

 40. 39:

  Az ásványi anyagok nagyrészt nem szívódnak fel a vízből, az leginkább csak végighalad a bélrendszeren.

  Különbség van a szerves kötésű ásványi anyagok és a szervetlen oldott ásványi anyagok között.

  Ezért szerintem az esővíz, megolvasztott hó és a desztillált víz sem okoz semmi különöset.
  Sőt mivel nincs teli tömve oldott anyaggal ezért jobban felveszi a tea, leves ízét.

  Sokan használnak fordított ozmózisos víztisztítót ami a csapvízet alacsony ásványi anyagtartalmú vízzé tisztítja.
  Ott a visszasózó alrendszerek elhagyásával szinte desztvizet isznak. Ha ez gond lenne akkor már régen betiltották volna ezeket a szűrőket is.

 41. Jövőnk!

  Honnan veszed, hogy aki esővizet iszik, az meghal?

  Országh József professzor ennek a területnek a tudósa. Egész életében esővizet ivott és most közel a nyolcvanhoz nagyon jó fizikai és szellemi állapotban van.
  Mit szólsz te ehhez?

  Egyébként róla van szó:

 42. Nekem progeszteronra van szükségem.Azt gyártja most már a szervezetem a legkevésbé ahogy elnézem..

 43. 40.

  „Az ásványi anyagok nagyrészt nem szívódnak fel a vízből, az leginkább csak végighalad a bélrendszeren.

  Különbség van a szerves kötésű ásványi anyagok és a szervetlen oldott ásványi anyagok között.”

  Ezeket az okosságokat honnan vetted? Biológia órákon mivel foglalkoztál?

  Az ásványi anyagok közül mondjuk a magnézium-szulfát valóban nagyrészt nem szívódik fel, ezért hashajtó hatású (a nagy sótartalom miatt a víz nem tud felszívódni)

 44. 31. Köszönöm, ez egy nagyon pontos elemzés.

  „Amiből hasznunk van az a helyzetelemzés, amit nem lehet megtanulni. Jövőnk helyzetelemzése (1-2 év és elkerülhetetlen) pedig csapnivaló.”

  Ez is így van. Én semmit nem tanultam a hozzászólásaiból, max. annyit, hogy az atombomba nagyon veszélyes. A riogatás meg a faszkalapozás szerintem senkinek sem hiányzik. Lehet szektavezérnek lenni a faluban, de a blogon még nem ő fújja a passzátszelet.

 45. 44:
  Jövőnknek ez a címe: prepper75#mail.ru fel tudod vele venni a kapcsolatot.

 46. 31, 35, 45:
  Igazatok van, múltkor én is ezt kezdtem fejtegetni.
  Ha a reményt feladjuk, akkor tényleg abban a pillanatban véget ér minden, és Jövünk által felvázolt borzalmakig csak a vegetálás tart.
  Ezért gond, ha tényként van tálalva minden mondandó és nem egy eshetőségként.
  Ez a blog teret enged minden elképzelésnek, és ezért vagyunk itt sokan. Viszont a magas lóról való szónoklás, és tényszerű kijelentgetés csak egy darabig eltűrt, utána ellenszenvet vált ki, még ha hosszabb távon igaza is lesz….

 47. 46: Tibor bá, Jövőnk felhatalmazott, hogy publikáld az ímélcímét? Mert ha nem, ez elég durva.

 48. 40.
  Pontosan így van.

  (Csak az utolsó mondattal nem értek egyet; azzal, hogy ha valami káros lenne azt betiltanák. Itt van például a dízelautók elterjesztése. Minden hozzáértő tudja, hogy erősen karciogén gázt okádnak ki, mégis a pofánkba tolják egész nap, mert semmilyen állami hatóság nem mer ujjat húzni a VW-nel és bűntársaival.)

 49. 48:
  Jövőnk hónapokon át hamis E-mail címet adott meg. Amikor ezt nyilvánosan észrevételeztem, akkor egy hozzászólásába betette az élő címet és írt valami átlátszó kifogást. Tehát az E-mail címét nyilvánosságra hozta volna, de a hozzászólása felakadt. Amikor én az érdeklődésre megírtam helyébe elkövettem azt az óvatosságot, hogy kukac helyett dupla keresztet írtam be, hogy a kereső motorok ne vegyék észre, amiért nem hazudnia kellene, hanem megköszönni. Mellesleg eddig ötször búcsúzott el örökre, azt állítva, hogy ki van moderálva.

 50. 40.elfmage
  Így van, én is RO vizet iszom(visszasózsá nélkül)évek óta,ami majdnem desztilláltvíz minőségű.

 51. 43:

  Ezt biológia órán nem fogják neked tanítani, mert ez már táplálkozás biológia amit talán egyetemen oktatnak.

  A szervetlen, ásványi formában lévő ásványi anyagokat az emberi szervezet nagyon csekély hányadban tudja feldolgozni.

  Ezért az ásványi anyagokhoz a növényekben és/vagy állatokban feldogozott és beépített már szerves kötésben lévő ásványi anyagok hasznosulnak jobban.

  Ez egyébként a vitaminokra is igaz, tehát pl a c vitamin sem kizárólag (vegyileg előállított) aszkorbinsav.

  A beszólogatáshoz meg akkor legyél nagyfiú ha mondjuk legalább nem 8 osztályos anyaggal akarsz megcáfolni valamit amit igazán még most sem tud az emberiség.

 52. 54

  Nem beszólogatok, beírogatsz mindenféle baromságokat, amiket már általános iskolai biológiai tanulmányaid alapján is hülyeségnek kellene tartanod, ha megjegyezted volna, amit ott tanítanak. (Valószínűleg) veled ellentétben egyetemen is tanultam biológiát meg kémiát.

  Szerinted az ionokat honnan vesszük fel, ha nem szervetlen formáiból? A nátriumot mondjuk a szappanból?
  A többi élőlény honnan veszi fel, mielőtt szerves komplexé alakítja?
  A C vitamin mi még azonkívül, hogy l-aszkorbinsav?

  Olvass el egy élettan könyvet, ha nem derogál, és persze, ha nem gondolod, hogy olyan lobby írta, amelyik elnyomja az igazi tudományt

  tessék itt egy link egy orvosi egyetem oldalára, olvasd el az ionok felvételére vonatkozó részt:
  http://www.siumed.edu/mrc/research/nutrient/gi42sg.html

 53. 55.
  Ha nem tudsz valamit, inkább olvass utána.

  Szent-Györgyi Albert: Az élő állapot c. könyvében ezt írta a C-vitaminról:

  „Az aszkorbinsavval végzett munkám elején levelet kaptam egy súlyos vérzési hajlamban, vérzékenységben szenvedő orvostól. Aszkorbinsavat kért, hogy kipróbálja ennek az anyagnak a hatását saját állapotára.
  Minthogy nem volt még elegendő aszkorbinsavam, konzervált formában paprikát (vitapric) küldtem neki. Az illető meggyógyult. Később tiszta aszkorbinsavval ismételtük meg: ez nem volt hatásos.
  Ez arra mutatott, hogy a hatékonyságért bizonyosan valamilyen egyéb princípium volt felelős…”

  Az aszkorbinsavat tonnaszám állítják elő a Távol-Keleten, a legdrágább multivitamin készítményekbe is ezt rakják. Hatásos C-vitamin csak növényi kivonat formájában létezik, pl. csipkebogyó.
  Az általam ismert leghatásosabb C-vitamin a Pure Radiance C, jelenleg csak az USA-ból tudtam rendelni, komplex gyümölcskivonatokat tartalmazó kapszula, az egyetlen kóser minősítésű C-vitamin.

  Érdekesség, hogy Szent-Györgyi Albert idős korában rákban betegedett meg, és C-vitaminnal (nem aszkorbinsavval) 3 hónap alatt meggyógyította magát.

 54. 55:
  Hangsúlyozom nem az ion felvételről van szó, ha sózod az ételt akkor az nyilván nem szerves anyagú só és az fel is szívódik.

  Én elsősorban az ásványi nyomelemekről beszélek, azokat tudtommal nem ion formában veszi fel a szervezet, és jobb a hasznosulás ha szerves komplexből van.

  Éééérted! Nem azt írtam hogy szervetlent egyáltalán nem veszi fel. Csak azt hogy jobb a szerves komplex. Comprende?

  Nyilván az is véletlen, hogy bizonyos anyagok felvételéhez kell más anyag jelenléte, felszívódása is. Nem sorolom, biztos jobban tudod ezeket.

  Szóval nagy tudásúkám, oltogasd a fáidat és béke veled.
  Néha nyalogasd a kerítést is, mert tudod némelyik VASból van, nem viselném el ha miattam lennél vérszegény.

 55. 56.,,Kóser minőségű C vitamin,,? Van ilyesmi??
  Él a magyar folklórban egy legenda, miszerint a zsidóknak van egy közös információs adatbázisuk hogy melyik gyógyszer használ valójában, és melyik csak piaci árucikk, valódi hatás nélkül.
  A gójoknak az is jó alapon.
  Természetesen az élelmiszerek terén is hasonló ismereteket feltételez ez a szóbeszéd.
  Mindenesetre elég sok zsidó ér meg magas kort,ezért elgondolkodtató ez az összeesküvés elmélet.

 56. 57, Ouse. meg mindenki
  Itt sem értünk egyet. Desztillált víz vs. ásványvíz
  1.
  Régen a természetben mit ivott az ősember? Esővizet azaz desztilált vizet.A természet pedig nem szarul van megalkotva.Gondolj csak bele a DNS láncodba ami másolja magát (x mrd molekula) Akkor pont a desztillált víz lenne szarul megtermemtve nekünk.Nem hinném.
  Az ősember sem fúrt le a kezével 500m mélyre.Ponthogy az ásványvíz nem embernek való(életed során 200 kg követ iszol meg, lerakódás)
  2.
  RO(reverz ozmózis víz) amin majdnem(99,5%) desztillált víznek felel meg.
  Ez a szűrő a világon elterjedt.Pl.califonia egy államában vezetéken megy a lakosságnak.
  Én RO vízből napi 2-3 litert megiszok melegebb időben és nem kaptam agyödémát.De világszinten is isszák az RO vizet sokan.Nem lehet hogy az izraeli gyógyszerlobbi ír ilyen cikkeket hogy agyödémát okoz?a tiszta víz tudja kitisztítani a szervezetet.Én is iszok 20%-ban szénsavas ásványvizet, de azért mert jó a buborék néha.
  3.
  Mi a helyzet a zsidók desztiláltvíz ivásával ?(és a rabbipecsétes kósersóval-NaCl).Ez nem googlezott adat.A régi zsidók csak desztillált vizet ittak és 90 év az átlagéletkor.Ők nem kapnak agyödémát?Nekem nincs de akinek van zsidó ismerőse kérdezze meg tőle.most nem keresem a linket,de őktényleg deszt vizet isznak.
  Meg a másik :deszt.víz+NaCl-el a zsidók 70 fajta betegséget gyógyítottak. Hogy is van az hogy káros a víz és a só?
  4.
  A 8-os biológiát hagyjuk. Amikor ezt írja valaki :8.os biológia….
  Hát azt sokszor 100 évvel ezelőtti kutatásokra alapozzák, ami szart sem ér, ugyhogy azt hagyjuk ,ne vegyük alapul. A ami orvostudomány kivág, kimetsz , műt,magyarul egy rakás szar, nem egészében kezeli a testet mint pl. a kínai orvoslás-erre a gondolatra alapozva a biológán tanultakat sem kell elfogadni….

 57. 58.
  A C-vitamin üvegén ez áll: KO Certified Kosher

  A 2000 Ft-os, ‘brand’ C-vitaminnak hazudott kínai aszkorbinsav dobozán nem láttam ilyet.

  59.
  Teljesen igaz, amit írsz. Több éve iszunk desztillált vizet, amit otthon gyártunk. Az elején kicsit szokni kellett, mert egyáltalán semmilyen íze nincs. Viszont minden, amit beleteszel, vagy belefőzöl sokkal intenzívebb aromájú lesz; tea, leves stb.

 58. Még annyi h Tiborbá írta valahol hogy magas vérnyomás esetén ne együnk sót (nacl).
  Segítő szándékkal mondom, de szerintem pont ellenkezőleg kell: ilyenkor sok só kell(tiszta NACL!!). A magas kálium besűrűsíti a vért , a sűrűbb vért pedig a szív nagyobb nyomáson próbálja átnyomni-magas vvérnyomás.
  Persze egyéb ok is lehet. De érdemes betárazni 25 kg-os vegytiszta NACL-t. Tisztaso.hu oldalon lehet rendelni origy csomagban(nem üzleti érdekből mondom)
  -Régen a marháknak sem véletlen adtak nyalósót
  -láttam egy filmet nomádokról mongólia környékén-mutatta hogy még a teába is sót tesznek , mert már legyengültek volna nélküle-milyen érdekes.Itthon meg a ne egyél sót kampány megy -népirtás keretében.Nemhiába van annyi allergiás, aszmás , keringés beteg……

  Ráadásul a zsidók is a rabbipecsétes kóser sót (tiszta Nacl) fogyasztják.Vajon miért?

  http://www.tejfalussy.com/ itt is ír a tiszta sóról és vízről , +tapasztalatokről.Tiborbá, Jovonk vélemény?

 59. 61. Erre a sóval történő népirtásra én is kíváncsi lennék. Akinek van ismerőse analitikai laborban, igazán megvizsgáltathatna pár bolti sót káliumtartalomra vonatkozóan. Beszélnek mindenfélét, de kíváncsi lennék egy tényleges mérési eredményre. Márkanevekkel, káliumtartalom megjelölésével. Ez egy jól felszerelt laborban nem lehet gond, de mindenki csak Tejfalussyra hivatkozik és akár hülyeség, akár nem, szájhagyomány útján terjed.

 60. 60.
  Kösz a megerősítést a deszt vízről.Az íze nagyon jó, a csapvizet meg sem birom inni pár év RO vízivás után.
  ———–
  Olvasva a hozzászólásokat , van itt helye Jovonknek és Ouse-nak is a fórumon.
  Bár pl. Ouse hozzászólásából (pl. 1-2 év múlva 14000Ft-os benzinár) látszik az eltúlzás ,ami a klímára való eltúlzásban is kivetül.(pár év és kampec) Ennek ellenére itt van a helye,mert lehet nemsokára megfut a metán.Én már nem tudom.
  —–
  Tiborbá fentebb írtad hogy: „nem lesz WW.III. Minden döntéshozó pontosan tudja, hogy az emberiség nem éli túl. ”
  de egyes cikkeidben pedig azt írod hogy lesz.Most akkor mi van? 😀
  —–
  Jovonk pár éven belüli összeomlása lehetséges ,de nem biztos.ELég ha olajjal lesz valami , vagy más.Energia van még a világban,épp szomszéd Imre bátyám(82 éves) mondta hogy az 50-es években a cigók a kunyhókban 6-7 gyereket felneveltek.Sokszor azt hisszük hogy itt az összeomlás , de lehet a világ mindig összekaparja még azt a kis energiát egy darabig.Olyan mint alkesz Józsi bá akinek soha nem volt pénze,azt hittem szomjan is hal, de mindig osszekaparta a kis pénzt piára évekig.Szóval attól még messze vagyunk h kunyhóban kelljen 7 gyereket nevelni, van hová esni.Ez csak egy gondolat volt ,sokösszetevos ez.Lehet hogy kihúz még a rendszer 20 évet is , lehet nem .Én személyszerint örülnék egy összeomlásnak ahol mindenki annyit ér amit 2 kezével előállít , nincs manager,bankos meg folytathatnánk aki a semmiért kap 10x annyit, hulljon csak a férgese.Multinál dolgozom látom mi megy …..
  Kíváncsi vagyok erre a mostani nagyszabású hadgyakorlatra

 61. 64. Az szerintem atcsomagolt so volt.az eredeti 25 kg-os ausztriabol jon, salinen, korhazakba is azt hasznaljak infuzioba, azt kell venni.
  Az urge az szerintem 1 kg os csomagokba tett sima sot es azt adta el tiszta sonak, ezek a barom hirtv-sek meg azt vettek meg bemerni, nem a 25 kg-os valodi tiszta sot.
  Ezzel is felrevezetik a nepet nehogy a tiszta sot vegyek

 62. 63: Az ember azt szereti, amit megszokott. Én csapvízhez vagyok szokva, egy barátomnál ittam túlszűrt vizet (talán RO lehetett). Az ízét utáltam (hogy nem volt), a szomjamat nem oltotta, és borzalmas fejfájásom lett tőle. Pedig még sósmogyorót is ettem mellé.

 63. 66 lehet azert fajt a fejed mert egyszerre sok merget mosott ki s szervezetbol hirtelen. Piszkos ver= fejfajas

 64. 67: Na persze. Esetleg a gonosz fejfájásmanókat kényszerítette távozásra a hiperegészséges tiszta víz, de utoljára még jól belémrúgtak. 🙂

  Egyébként Anrew és Andrww két különböző ember, vagy csak időnként elírod a nicked?

 65. 68.
  Például böjtölésnél, amikor kimosódnak a szervezetből a kiürülni nem képes, elraktározott anyagok, majdnem mindig fáj az ember feje. De nem azonnal, csak 1-2 nap után.

 66. 69: Vagy az is lehet, hogy a böjtöléskori fejfájás hiánytünet.

 67. 70.
  Lehet akár a koplalás miatt is, de azt biztos, hogy ilyenkor sok lerakódott méreganyag szabadul fel, és ürül ki, ha megfelelő mennyiségű vizet iszunk.

 68. 59

  Nyilván nem 500 m mély kutak vizét itta az ősember, de azért nem túlzás egy kicsit azt állítani, hogy esővizet (desztillált vizet) ivott? Mégis hogyan tette, kiállt az esőre, és felfelé tartotta a száját? Amikor nem esett az eső, akkor mit ivott ? Fél lábon kibírta azt a pár napot (hetet) ivás nélkül? Nem lehet, hogy inkább források, patakok, folyók, tavak. pocsolyák, stb. vizét itta?

  Más: Persze, az orvosok, biológusok és más huncut gazemberek száz éve félrevezetik szegény embereket, hogy megvegyék a gyógyszereket

 69. 72.
  „Persze, az orvosok, biológusok és más huncut gazemberek száz éve félrevezetik szegény embereket, hogy megvegyék a gyógyszereket”

  Így van, ahogy mondod. Az 56-os kommentben pont neked írtam, hogy mekkora pofátlanság pár fillérért megvenni a távol-keleti aszkorbinsavat, és C-vitaminként eladni (2000 Ft/doboz).
  Ne mondd, hogy egy biológus nem tud különbséget tenni közöttük.

  De ugyanúgy huncut gazemberek például az autógyártók, akiknek a „zöld dízel”-nek hazudott autóitól hullanak az emberek, mint a legyek. Európában évi több százezer áldozattal járulnak hozzá a demográfiai helyzet alakulásához. (USA és Japán nem enged be dízel autót.)

  Visszatérve a gyógyszeriparra, nem csak az orvosokat, hanem bírókat is vásárolnak maguknak. http://tenyek.hu/belfold/202228_eliteltek-a-professzort.html

 70. 73.
  Szerinted mi a C vitamin, azon kívül, hogy l-aszkorbinsav?

 71. 74.
  56-ban idéztem Szent-Györgyi Albert szavait.
  Nem tudok nála autentikusabb forrást (magamat is beleértve).

 72. 76

  Köszönöm a linket, tisztában vagyok a kiralitás fogalmával (gimnázium második osztály), többek között azért is írtam l-aszkorbinsavat (l, mint balra forgató). Felhívnám a figyelmed arra, hogy a linkben írtakkal ellentétben a kémiai előállítás során nem csak d-aszkorbinsav, hanem l-aszkorbinsav is keletkezik, fele-fele arányban (ezt racém elegynek hívják) Egyébként más módszerek is léteznek, melyekkel ipari úton l-aszkorbinsavat állítanak elő, nem racém elegyet (lásd pl. az alábbi linket)
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24258144

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük