(1049) Das Kapital by Vikor Orbán

Tibor bá’ online

 

~at503Most már teljesen világos, hogy Magyarország erős embere nem akar piacgazdaságos kapitalizmust, nem akar parlamentáris demokráciát, nem akar feudalizmust, nem akar monarchiát (bár ezzel már kokettált), nem akar szocializmust, és persze fasizmust se akar, de akkor miben töri a fejét? Orbanizmusban. Főideológusa, a kötélgyártó parlamenti elnök, Kövér László világosan megmondta, a követendő trend a néphatalom, annak a népnek a hatalma, amely a hatalmát kétharmados többséggel átruházta Orbán Viktornak, aki elhatározta, hogy szavazó gépe segítségével az alkotmányt (és persze annak többnyire általa kinevezett bíráit is) átszabja saját képmására, akarom mondani, saját elképzelése szerint. Orbán pártja hivatalosan jobboldali, de a valóságban a párt ideológiája beazonosíthatatlan, mert ezt a miniszterelnök egója nem tűrné. Orbán Viktor nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint egy teljesen új ideológia megteremtése. Persze új nincs a Nap alatt, már 5000 éve se volt, de a nagy látnokok eszköze, az innen-onnan történő lopkodás neki is rendelkezésére áll. Az teljesen nyilvánvaló, hogy Marx Tőkéjét éppen úgy ismeri, mint Gaddáfi Zöld könyvét, vagy a Mein Kampfot (és persze bánja, hogy a Tőkét nem ő írta). Ezen kívül kifejezetten jó ötletnek tartja Rákosi Mátyás szalámi taktikáját, és ha lenne rá módja, akkor átvenné a sztálini tisztogatást is. Horthy uram-bátyám rendszere is határozottan elnyerte a tetszését, és gyakorolja is full extra kivitelben. Pol Pot ötletét is átvenné, mármint az írni-olvasni tudok tarkón lövését, de sajnos az Magyarországon nem kivitelezhető, mert 18 éves korig kötelező az iskola. A gazdagok korlátlan adóteher csökkentése, mint nyugati trend, természetesen nem kerülte el a figyelmét, és lehetőségeihez mérten alkalmazza is. De mindez meg van fűszerezve egy középcsatári mentalitással, ami minden pillanatban kész az ellenfél lerohanására.

Orbán már fiatal tanyasi korában megtanulta, hogy minden a tőkén múlik, amiből van kicsi és van nagy, illetve nagyon nagy. Ő és kiemelt vazallusai a nagyon nagy tőkére koncentrálnak, amivel kapcsolatban az első dobás a székház volt, amit aztán gyorsan követtek mások, amelyek közül a legnevezetesebb Kaja Ibrahim és a Fehér Hajó voltak, majd jött a Simicska Co. Az ő Der Kapitalja másképp hangzik. A kis tőke a névtelen tömegek mannája úgy 47.000 forint környékén, de íncsiklandozó még a 10 százalék is, amely horgon sok-sok hülye akad fenn. Hiába na, minden választó azt kap, amit megérdemel. Orbán le-panelprolizta a nem rá szavazókat. Hatalmas hiba volt, amiből Orbán még nagyobbat tanult. Most már olyan szédületesen jól ismeri a hülye proli és a kapzsi paraszt mentalitását, hogy a hatalom megtartása számára megegyezik az ágyba szarás nehézségével. Ezekből pedig milliók vannak a határainkon belül, és mindnek van szavazati joga. Könnyű őket megzabáltatni, mert minél kisebb a tőke, annál jobban lehet vele manipulálni. Ez az Orbán féle kapitalizmus alapja. „Megtámadja” a bankokat, ami roppant tetszik a tömegeknek. Az orbáni propaganda hangos az extraprofittól, amit aztán elvesz a szolgáltatóktól és megkapja a nép. Hogyan is? A szegény keveset, a gazdag sokat, amit az elvakított paraszt nem vesz észre, főleg, hogy amit kap, azt máshol elveszíti kétszeresen, de lehet érte hálásnak lenni.

Ha valaki sokat hazudik, előbb vagy utóbb szembekerül önmagával. Ez naponta esik meg Orbánnal is, de lassan már hipnotizál, mert a bamba tömegnek meg tudja magyarázni a lehetetlent is, a hívek nem számolnak utána, csak ismételgetik azt, amit Orbántól hallanak, amíg nem válnak az Orbánizmus világi papjaivá. Boldogan, és észrevétlenül fizetik az extra adókat, egyeznek bele az összes megszorításba.

Természetesen egyetlen izmus se tud mindenkit behálózni. 1947-ben a kommunista pártra (kék cédulákkal együtt) csak 22,25 százalék szavazott, de ez elég volt ahhoz, hogy ügyes politikával, fegyverekre támaszkodva, átvegyék a teljes hatalmat a nép felett. Orbán most tart ott, ahol Rákosi tartott, Nagy Ferenc elmenekülése előtt. Ha az ellenzék összefog, és maga mögött hagyja a kormánypártot, a TEK fel fogja vállalni a régen volt ÁVH szerepét, amit senki se lát előre, pedig vannak rá jelek: Orbán elállt az általa kitalált választási regisztrációtól, már nem lesz rá szüksége, különben nem állt volna el, nem olyan fából van faragva.

____________________________________________________
____________________________________________________
____________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

8 gondolat erről: „(1049) Das Kapital by Vikor Orbán

 1. Kedves Tibor bá’! Vitakérdéseim :

  Miért ne fizetnének adót a bankok, amikor minden egyes hasonlóan közérdekű nyereséges tevékenységet végző gazdálkodó egység adót fizet ?
  1) Vajon a nagy nagy córesz, amit érzékelünk nagyobb részben nem a nálunk is még mindig tartó világgazdasági válság egyenes következménye ?
  2) Vajon nem minden regnáló párt próbálkozik -e a hatalmon maradással ?
  3) Vajon az lenne a nagy nagy bűne Viktornak ,hogy ő ezt minden előjel szerint képes is megcsinálni ?
  4) Vajon a kreativitás az új előnyös és originális megoldások keresése, ne lenne politikusi erény ?
  5) Vajon nem jönne jól az eredetileg is állami nyugdíjat élvezőknek (nekem is ) hogy a nyugdíjak minden nagyvilági vérzivatar ellenére kvázi megtartották vásárlóértéküket ?
  6) Vajon nem jön -e jól nekem is hogy a rezsiárcsökkentéssel nyolcezer forint a zsebemben maradt ?
  7) Vajon a többi kurzus nem élt a folyamatos és ismétlődő megszorítások eszközével rezsicsökkentés nélkül ?
  8) Vajon mi a konkrét baj azzal a nyomorult alkotmány módosítással ?
  9) Vajon volt e kormányunk 1948 óta, amelyiket szerettük és amelyiknek hálásak vagyunk ?

  Ha lehet kérésem és valakinek van hozzám türelme, akkor legyen kedves egyenként válaszolni a kérdéseimre.

 2. 1) Nem, a magyar córesz nagy részét Orbán okozta.
  2) De igen, de a módszerben van el fogadott és nem elfogadott megoldás. Orbán ez utóbbit gyakorolja.
  3) Nem képes, csak a hívei elhiszik, hogy sikerülni fog neki az, amit ígért. De nézzünk egy példát. Ígért 1 millió munkahelyet, aztán ezt módosított úgy, hogy 10 év alatt, évi 100.000. Ezek szerint már kellene lenni 300.000 új munkahelynek, ehelyett megszűnt 300.000 2010 óta. Joggal feltételezhető, hogy a többi ötlete is erre a sorsra jut.
  4) De igen, ez határozottan politikusi erény, de senki se atyauriasten, Orbán pedig ezt hiszi magáról, ezért senkinek se hallgatja meg a véleményét, még azokért se, akik az ő táborában vannak, sőt ha halovány kritikát kap (Strumf István) akkor annak neki mennek.
  5) Természetesen jól jönne, de nem tartották meg. Csak egy példa. A Trapista sajt (legolcsóbb) 2010-ben 1000 Ft volt, most 1450. Ez évi 15 %. Orbán ragyogóan kommunikál, nem árt leellenőrizni. De ha netán tán megtartotta volna, akkor se nagy eredmény, mert a minimális nyugdíj 32.000 forint, ami az éhenhaláshoz se elég. Hová kellene ennek még csökkenni?
  6)De jól jönne csak ezt a 8000 forintot duplán fogod elveszíteni máshol. A kormánynak semmi más bevétele nincs, mint az amit elvesz az állampolgároktól. A szolgáltatók nem fognak beruházni, a hálózat le fog rohadni, állandóak lesznek az áramszünetek. Az állam kénytelen lesz megvenni őket és elvégezni az elmaradt beruházásokat. Orbán nem a népnek akar jót, hanem növelni akarja a népszerűségét. nem árt ezt észrevenni.
  7) Már írtam, az államnak nincs jövedelme, ha hiány van, adóztatni kell a népet (megszorítás). Okosabb tehát azt vizsgálni, hogy jól gazdálkodik-e az állam. Orbán esetében kapjuk a legrosszabb választ, mert légből kapott ötleteinek egy része igen költséges.
  8) Magával egy módosítással nincs baj, de meglehetősen szokatlan, ha egy alkotmányt egy év alatt négyszer módosítanak. Akkor az ember odafigyel, hogy miért? No ebben az eseteben azért, mert ha valami Orbán útjában áll, akkor alkotmány módosítással eltávolítja azt. Olyan politikai ellenzéket szolgáló lehetőségeket szüntetett meg, amikkel ő maga ellenzékben ragyogóan élt, sőt visszaélt. (például népszavazással eltörölni a vizitdíjat, ami igen kontra produktív volt.)
  9) Erre a kérdésre lassan igen lesz a válasz, mert Kádárt egyre többen sírják vissza. 😀

 3. Ilyen tömegtájékoztatás mellett nem csoda, ha másként ítélik meg az eseményeket a magyarok:

 4. 3. A közTV új jelmondata:

  „A Háború: Béke;
  A Szabadság: Szolgásság;
  A Tudatlanság: Erő”

  De persze jogdíjat nem fizetnek érte Orwellnek. 😉

 5. Volt szó korábban az rezsicsökkentés kapcsán az áramszolgáltatók profitjáról:

  Pár adalék:

  ” Árat csökkent a cseheknél az ELMŰ anyacége
  Májustól 10%-al csökkenti a gázárakat az RWE energetikai csoport. A német cégcsoport magyarországi vállalata az ELMŰ-ÉMÁSz, amely erőteljesen tilatkozott a hazai, szintén 10%-os rezsicsökkentés ellen. Csehországban tavaly 350 ezer ügyfél váltott gázszolgáltatót, ebből 250 ezer ügyfél az RWE-csoportot hagyta el, ami lépéskényszerbe hozta a társaságot. Azaz nem az állam, hanem a nagyobb verseny kényszerítette árcsökkentésre.”

  Van tartalék az árakban, csak nálunk nincs?

  A forrás egy hírlevél

  A másik egy eredmény kimutatás, amire szóban korábban is hivatkoztam:
  http://index.hu/gazdasag/2013/02/22/nem_nyereszkedtek_a_lakossagon_az_aramcegek/

  Meg ez:
  http://index.hu/gazdasag/2013/04/02/rezsicsokkentes/

  Itt elemezgetik, hogy milyen kevés a hasznuk az áramcégeknek.

  Csak egyet felejtetnek ki a számításból, a csökkenő hozam környezet a világban és nálunk is.

  Egy ilyen világban nem a múltbeli hozamokból kell kiindulni, hanem a változó hozam környezethez kell korrelálnia a profitrátáknak is, ergo kevesebbek kell beérniük.

 6. 3.Gloucester:

  Már blokkolták is a youtube-on a videot.
  Ezek szerint kellemetlen volt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük