Értekezés

COVID-19 ügyben nehéz olyan cikket, értekezést, posztot találni, amiben van valami új információ. Ilyen volt a tegnapi poszt. Az derült ki, hogy nem mindegy mikor adják a védőoltást, reggel 9-kor vagy délután 4-kor. Ennek ellenére a kutya se szólt hozzá. Helyette ezerrel nyomják egyesek az oltás felületet azon civakodva, hogy oltsunk vagy ne oltsunk. Ez már rég nem igazán téma. Túl kellene már lenni rajta.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

80 gondolat erről: „Értekezés

 1. Jó reggelt Tibor ‘bá! Az oltani és/vagy nem oltani téma helyét lassan de biztosan át fogja venni a 2022-es választások körüli témakör. Orbán gondoskodott róla, hogy akkora köveket vessen a nemzet korrupciótól bűzlő mocskos tavába (pl. alapítványi vagyonkimentés, Fudan egyetem, stb….) hogy óriás hullámokat verjenek az amúgy is viharos hazai közélet gennyes taván. Persze a covid sem csengett le, az ősz hozhat még meglepetéseket, mint ahogy a megkergült világgazdaság és világpolitika is. Elképzelhető hogy a nekünk életteret adó bolygó is tartogat számunkra újabb fájó lapokat. Úgyhogy nem fogunk téma nélkül maradni. Sajnos attól tartok hogy a COVID csak a filmhíradó volt. Hamarosan kezdődik a kemény mozifilm is.

 2. Amíg nincs legalább konszenzus, értelmetlen hozzászólni, hiszen ugyanazokat az érveket és ellenérveket lehet felsorakoztatni. Ha valaki nem hajlandó helyesnek, igaznak, fontosnak, stb. elfogadni tényeket és szükségesnek ítélni logikusan kapcsolódó lépéseket, értelmetlen a meggyőzésével fáradozni.
  Sajnos még azt sem lehet kimondani, hogy a józan többség meggyőző ereje úgyis érvényesül, mert ez sem igaz, ill. nem a klasszikus értelemben igaz.
  A számomra nevetséges gondolatokat megfogalmazó embereket csak megsérteném, s feleslegesen miért is vállalnék konfliktusokat, amikor egy mosollyal és hallgatással is elintézhető a kérdés…
  Valóban felesleges egy bizonyos szint alatt a vita, s nyilvánvaló, hogy senki sincs itt abban a helyzetben, hogy olyan jellegű információkat osszon meg jelen keretek között, amelyek valóban kuriózumok lennének. Az egyik csapat jól elvan, a másik meg feleslegesen frusztrálja magát emiatt. Tudomásul kell venni, hogy a kelepcéből csak közösen lehetne kimászni, de erre a többség nem hajlandó. Akkor legalább élvezzük amit lehet! Ki azt, hogy úgy gondolja nincs is semmi baj, utóbbiak pedig azt, hogy előbbiek miként esnek pofára (nagyjából szeptemberre). 🙂

  Aztán persze ez a sztereotípia minden témára alkalmazható, legyen az vallás, politika, futball, vagy tudomány. Ma már minden bulvár, s ennek megfelelő a tálalás és a hozzáállás is. Társadalmilag meg olyan a helyzet, mint az iskolákban, ha nem sikerült a néhány jó képességű gyerekhez felzárkóztatni a rossz képességűeket (miért is sikerült volna ilyen arányok mellett?), akkor majd sikerül azt a néhány jó képességűt lezülleszteni az analfabéták szintjére, max. kicsit rosszul érzik majd magukat emiatt!

  Most olvastam az UFO aktákról szóló híreket. Nem is annyira a téma fogott meg, mint az a része, ahol arra tértek ki, miért seperték a Pentagon illetékesei inkább szőnyeg alá a megfigyelések elemzését és további kutatását.
  Pl. nagyjából így, nem tudom pontosan idézni:
  Nem tudta összeegyeztetni vallásos meggyőződésével.
  vagy Féve attól a káosztól, hogy az emberek sokaságára miként hatna a vallásos meggyőződésüknek ellentmondó tények feltárása, inkább jobbnak látta lezárni.
  Tele hasonló megjegyzésekkel… Mint a középkorban! S ezek az emberek nem wc-t pucoló „szakmunkások”, bocsánat „mesterek”, hanem fontos, vezető tisztviselők a világ egyik gazdasági nagyhatalmának védelmi minisztériumában. Elképesztő!
  Nem hiába, anno da Vinci is inkább csak „rajzolgatott”…

 3. Re:3
  Index cikke odáig is eljutott, hogy ezek biztosan földi nem amerikai gépek voltak, ami a tagadásnak olyan fokú szintje, hogy önmagukat lövik tökön („köztudott”, hogy a legfejlettebb katonai rendszerek amerikaiak)
  Egy ilyet amerikai biztosan nem ír le, mert vérciki lenne, ergo ez az egész „magyar újságíró” agyszüleménye lehet.

 4. 4: Dajtás:
  Az észrevételemnek nem az a lényege, hogy idegen, kínai, orosz, vagy USA technológia áll -e ezeknek az egyértelműen megfigyelést végző drónoknak a működtetési hátterében, hanem a titkolózásra történő hivatkozás, amely szvsz. a XXI.században elfogadhatatlan (kellene legyen). Magyar, amerikai, orosz, teljesen mindegy, az átlagember ugyanazt a szintet képviseli és mindenütt igaz az is, miszerint már törvényszerű, hogy mindenhol(!) „átlagemberek” csücsüljenek. Ez a szörnyű jövőkép, nem a covid, vagy néhány UFO, vagy akár paranormálisnak kikiáltott jelenségek, hanem ez az emberi szál, ez a gondolkodást elutasító vonal, amely a fejlődésben több ezer évig akadályozta a civilizáció kialakulását, s most megakadályozza annak túlélését is! Persze vannak szempontok, amelyek szerint így a legjobb, de ez nem jelenti azt, hogy saját fajunk kudarca miatt kizárjuk a fenntartható és élhetően megszervezett civilizáció létezését. Azt lehet idáig biztosan tudni, hogy a Homo sapiens nem több, egy felturbósított (szempontrendszere szerint buta) majomnál… Mielőtt nárcisztikusságot kiáltanátok, közlöm, hogy magamat is benne értem (hiszen nem tehetek ellene semmit).

 5. Re: Csongor
  Fanatikus/bigott emebrek minden területen vannak, és valljuk be, az egyesült államokban több a keresztény szekta, mint bárhol a világon…
  Persze ez a bigottság nem csak itt van jelen, hanem a teljes vertikum ilyen, még a materialisták is, de ilyen az, ha hitre, és nem a tudásra alapoznak valamit.

  Eleve az ember természetéből fakadóan bizalmatlan az „idegen” dolgoktól, és hozták is a másik klasszikus módszert a potentátok, a struccpolitikát.
  Természetesen a valóság vastagon tesz erre, és ebből is látszik, hogy a hatalmi struktúra ki van tömve csupa oda illő, és kompetens emberekkel… 🙂

 6. 5. Horváth Csongor

  Hát ez jó volt!

  Loránd ezt kb. 10 éve leírta, még megoldási kísérletei is volta.
  Csak hát az fránya lustaság -már ami a gondolkodást illeti ne volna jelen- akár eme honlapon is.

  Nem kell örökké majmoknak maradnunk!
  Biztos, hogy lehetne és talán vannak is fenntartható civilizációk szerte a galaxisban.

  De vannak itt olyan sarkos vélemények is, hogy ez a civilizációs zsákutca törvényszerű. Ha ez nem evolúciósan biztos zsákutca lenne, akkor sok fajnak kellene lenni, akik megugrották a lécet. Hát?
  Vajon a gondolkodás evolválódhat e olyan mértékben, hogy meghaladja ezt az „öngyilkps” szintet. Ha igen akkor milyen tényezőtől változna? külső tényező vagy talán saját magától is? tehát önfejlesztő? akkor mi a municiója? csak az ismeretek? esetleg saját szerkezetében van a kulcs? stb. stb.

 7. Hát, hogy ezeket az UFO-észleléseket nem akarták megosztani a közvéleménnyel, azt még meg is értem. De hogy ki se vizsgálták? Ez már megdöbbentő.

  Nem lehet, hogy azért, mert már rég felvették a kapcsolatot az idegen civilizációval, és pontosan tudták kik azok, csak el akarták sikálni a nyomokat?

 8. Az idegen civilizációt el lehet felejteni. Ilyen nincs. Az evolúció folyamán az egyén önzése roppant pozitív tulajdonság (már többször megírtam). Ez az egyéni önézs akkor is létezik, amikor a tudományos fejlődés elér ahhoz a ponthoz, hogy a lény ki tudja magát irtani. Tehát előbb vagy utóbb ki is irtja. A fejlődés kezdődik elölről. Ebből is látszik, hogy a világminenséget nem egy isten teremtette. Csak úgy van magától.

 9. Re:9 Tibor bá’
  Soha nem mond hogy soha.
  Érhetnek még meglepetések a közeli jövőben…

  Lehet hogy jól fején találtad a szeget.
  Persze megy még a maszatolás, de már nem sokáig, és akkor nagyon sok minden dugába fog dőlni.

 10. 9 Amelyik faj nem képes arra, hogy a közösségi érdeket föléhelyezze az egyéni érdeknek, az soha el se jut oda, hogy civilizációt építhessen.

  Az ember tragédiája az, hogy a legutóbbi 2-300 év nagy gazdasági és technológiai fellendülését egy olyan társadalmi struktúra adta, ami az önzés irányába tolja el a mérleg nyelvét.

  Nem volt ez mindig így, és nem is lesz már sokáig. Ennek a berendezkedésnek hamarosan vége, így vagy úgy.

  Abból, hogy az emberiség története pont így alakult, ahogy, egyáltalán nem következik, hogy ne alakulhatna másként, akár ugyanennek a fajnak a története is, pláne egy másiké.

  Hasonlóan ahhoz, hogy egy egyén is képes arra, hogy megölje saját magát, a legtöbben mégse teszik meg. Csak néhányan.

 11. 7. Én Tibor bá’ véleményéhez állok közel : miért lenne „biztos” hogy vannak fenntartható civilizációk a galaxisban?

  Szerintem az emberi értelem az evolúció szempontjából egy melléktermék, és nem cél ami felé minden evolúciós változás halad. Történetesen ez tette sikeressé evolúciós szempontból a Homo Sapienst, de ugyanígy a faj kiírtására való képességet is magában hordozza, ilyen szempontokkal az evolúció nem foglalkozik. Ha esetleg tényleg eltűnne az ember, az evolúció ugyanúgy folyna tovább a megmaradt élővilág körében, és lehet hogy még egyszer évmilliók alatt se alakulna ki az öntudat, vagy az emberi értelem, mert nem szükségszerű.

 12. 10 – dajtás:
  Ha valakit meglepetés érhetne, az te vagy, de tudatosan el fogod kerülni.

 13. Az emberi társadalmat mindig is olyanok uralták, akik nem a közösség érdekét, hanem a sajátjukat tartották szem előtt, még akkor is, ha a közösség érdekével takaróztak ehhez, sőt, esetleg tettek is érte bizonyos szempontokból.
  A hatalomért, érvényesülésért folytatott harcban soha nem volt kegyelem, minél magasabb hatalmi posztról volt szó, annál elkeseredettebb, gátlástalanabb volt volt ez a harc, akár királyságért, pápaságért, pártvezérségért zajlott.
  Nincs olyan berendezkedés, amely ezt képes lenne megakadályozni, mert itt is van egy evolúciós kiválogatódás, aki ideákért elvszerűen küzd, nem képes bepiszkolni a kezét megtévesztő taktikákkal, elvtelen lekenyerezéssel, soha nem teljesíthető ígéretekkel, intrikákkal, vetélytársak lejáratásával, megfélemlítéssel, az szükségszerűen mindig alul fog maradni a machiavellista elvtelenül intelligensekkel szemben, akik viszont ezeket mesterfokon űzik.
  Az átlagemberek többsége meg még csak követni sem fogja tudni, mi zajlik valójában, tehát könnyen megtéveszthető, félrevezethető.
  És ebből a csapdából az ember képtelen kilépni, hiszen ez zajlik a társadalom minden szintjén, a kukázó hajléktalanoktól kezdve a nagyhatalmak vezetőiig.
  A nem jelentéktelen számú igazi altruista emberek soha nem lesznek vezetők, ők a kenőanyag a társadalom recsegő-ropogó gépezetében.
  A sok egyéni egó széttördeli a közös cselekvéseket, hogy egységesen működni tudjon, ahhoz egy központi akaratnak kellene érvényesülni, valami mátrix, vagy hangya- vagy méhtársadalom kellene, ahol senki nem akar a többiek között kiváltságos helyzetet elérni, sőt, az ellen sincs kifogása, ha az egyéni érdekeit kell feladni, ha a helyzet ezt kívánja a közösség érdekében.
  Ezt szabad akaratú egyénekkel felépíteni – utópia.
  Lehet, hogy a kínai minta lesz a nyerő? 🙁

 14. 12 „miért lenne “biztos” hogy vannak fenntartható civilizációk a galaxisban?” – Miért, ki mondta, hogy biztos lennének? Ezt még dajtás se mondta…

  Szerintem akinek adata, tapasztalata van róla, az biztosan állíthat ilyet. Az nem én vagyok.

  Arra viszont kíváncsi lennék, milyen alapon jelenthetné ki bárki is biztosan, hogy idegen civilizációk nem léteznek.

 15. 15 – Ábel:
  Olyan alapon, hogy csak ideig-óráig lehetséges. A mi esetünkben kb 300 év. Ez gyakorlatilag nulla. A legközelebbi csillag (nap) 4,5 fényév! Ez mindent megmond.

 16. 14 – Ez igaz. De a machiavellista vezetők is kénytelenek figyelembe venni valamilyen szinten az össztársadalmi érdeket, különben csúnya véget érnek, a társadalmukkal együtt. Pusztán az, hogy civilizációk képesek többszáz (esetenként többezer) éven át fennmaradni, bizonyítja, hogy a közérdek azért nincs mindig, nincs teljesen figyelmen kívül hagyva.

  És pont egy ilyen machiavellista vezető lenne a legalkalmasabb arra, hogy a világot az önpusztítástól megmentse.

 17. 16 Ez körülbelül olyan, minta megpróbálnál szaltózni, egyszer nem sikerül, eltöröd a gerinced, és kijelented, hogy a szaltózás nem lehetésges.

  Hát, elsőre nem is!

 18. Re:18
  Ha kicsit elszakadunk a klasszikus megközelítésektől(rakéták/newtoni elvű meghajtások), akkor már pusztán elméleti úton se jelenthet gondot a csillagközi távolság. Erre jó példa a Alcubierre meghajtás, ami a teret manipulálja, és nem akar fény közeli sebességgel közlekedni a térben(műszakilag teljesen elvetélt megoldás), ennek ellenére látszólag fénynél gyorsabb.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Alcubierre_drive
  Persze itt már a szokásos kaptafa nem működik, de nem is a kaptafa alapján lehet a problémát megoldani…

 19. Azért mert Tibor’bá nem tud levezetni logikusan egy lehetséges, önzéstől mentes, értelmes fajt, amelyiknek nincs oka önmagát, társait vagy a környezetét tönkretenni, attól még lehetséges.
  Az evolúció is tökéletesen működik annàl a teoretikus fajnál is.
  Két gondolat: ez a faj pl. fotoszintetizál és öntermékeny…

 20. 20: Nem mondom, hogy lehetetlen, de szerintem sokkal valószínűbb az önzetlenségre való szelekció egy olyan fajnál, amelyik kénytelen a társaira támaszkodni a szaporodáshoz…

 21. Az a lényeg, hogy amennyiben én készítettem ezeket a kém-masinákat és én szeretném bosszantani az amerikaiakat, akkor is tény, hogy ezek a kurva okos, komoly felelősséggel rendelkező urak ezt a „problémát” így kezelték és így oldották meg. Hát ez nem tragédia?? Tök mindegy, hogy én játszok, egy mélytengeri ismeretlen civilizáció, egy másik dimenzióból idetévedt ET, vagy maga az Isten…

  Lehet, hogy létezhet a túlélése érdekében önmagát is legyőzni tudó faj az univerzumban, de, hogy ez nem az ember lesz, az biztos!

  22: Tiborbá:
  „Az önzetlenség evolúciós hátrány. ”
  – Ez ebben a formában, általános elvként kijelentve sztem. nem igaz! Ha a faj túlélése úgy kívánja, jön a homoszexualitás, az altruizmus, 3 generáció leforgása után rá sem ismerünk az eredeti példányokra. Pont Neked kellene ezt bizonygatni?

 22. A 23-asban értsd létezhet olyan „intelligens faj”…
  Elnézést kérek, ez lemaradt!

 23. Re: Csongor
  „komoly felelősséggel rendelkező urak ezt a “problémát” így kezelték és így oldották meg. Hát ez nem tragédia??”

  Erről mindig a Vörös Téren leszálló Mathias Rust jut eszembe, aki jól szembe köpte a nagy Szovjetúniót a kis kicsi Cessna gépével.

  B verzió, hogy azért lapítanak, mint az a bizonyos a fűben, mert lebuknának, hogy jól eladták az állampolgáraikat, mint a vágó sertést, némi technológiai know-how reményében.

 24. Re:15
  Túl nagy a Világegyetem ahhoz, hogy csak mi legyünk egyedüli értelmes faj…
  Még ha szélső értékekre állítjuk a Drake formulát, akkor is van matematikai esély az értelmes fajokra.
  Az megint más kérdés, hogy csillagközi távolságokat hogyan lehet „átrádiózni”/átutazni, hogy valós kontakt is létre tudjon jönni…
  Ha nem beszari valaki, akkor maga is „unatkozhat” kicsit a CE-5 protokollal. 😉

 25. 22: Az önzetlenségre képtelen egyedek odáig se jutottak el, hogy hordába rendeződjenek, nemhogy civilizációt építsenek. A csoport érdekében való önzetlenség legyőzhetetlen evolúciós előny. Full stop.

  23: „akkor is tény, hogy ezek a kurva okos, komoly felelősséggel rendelkező urak ezt a “problémát” így kezelték és így oldották meg. ” – Tény vajon, vagy csak ez került a később publikált jegyzőkönyvbe? Esetleg van egy másik verzió is, ami titkosítva maradt?

  26. Egy dolog az, hogy létezik-e másik értelmes faj az Univerzumban. A nagy számok alapján valószínűleg igen. De ahhoz, hogy itt legyenek, léteznie kell még egy másik fizikának, technológiának is, mint amit ma elfogadottként ismerünk.

  A XIX sz. végén azt gondolták, hogy a fizika 99%-ban meg van oldva, még néhány apróságot kell tisztázni, és akkor mindent tudunk. Ebből a néhány apróságból lett a relativitáselmélet és a kvantumfizika, ami mellett a newtoni fizika továbbra is érvényes, de csak bizonyos korlátok között. Nem kizárt, hogy vár még ránk egy-két ilyen szintlépés (ha megérjük), illetve ha létezik olyan civilizáció, ami nem irtotta ki magát a mi szintünkön, akkor akár már rá is találhattak ezekre, és ide tudtak jönni.

 26. Horváth Csongor: Az UFO drónos témához. Nagy valószínűséggel nem mind kínai v. orosz kémrepülő, sőt! A DARPA nem fog szólni a Légierőnek és a Haditengerészetnek egyes az 51 -es körzeten túlra is kiterjesztett lopakodó, drón-, fegyver-, kísérleteiről. Ezeket a fekete programokat csak egy nagyon szűk réteg ismeri, és még szűkebb látja át összefüggéseiben. És mivel ezek a TOP SECRET besorolásnál is magasabb titkosítási besorolás alá tartoznak ezen a játsszuk a hülyét és elsikáljuk a vizsgálatot dolgon sem csodálkozom. Nem is nagyon vártam mást azon kívül, hogy már hivatalos de a programokba nem beavatott forrásokból is vannak jobb minőségű felvételek, amiket lehet nézegetni, elemezgetni, stb.!

 27. 28: Python:
  Ebben az esetben kötelező a III.vh., hogy a technológiát tesztelni lehessen.
  Kíváncsian várom, mi sül ki belőle…

  Bár én azt tapasztalom, hogy igazán titkos projektek nincsenek, komolyabb dolgok is lazán kiszivárogtak (főleg az USA-ból), lásd pl. Snowden botránya. Kína, ill. az oroszok pedig hasonló technológiai fölény esetén minimum kihasználnák ijesztgetésre a gazd. szankciók ellenében. Ami érdekes, hogy ezek a szerkezetek a vízben is lazán mozogni tudnak, így sztem. nem ártana a világűr mellett alaposabban benézni a mélytengerek világába is. Nemrég olvastam, hogy lassan többet tudunk a körülöttünk lévő exobolygókról és csillaghalmazokról, mint saját óceáni hátságainkról, kvázi a mélytengerek fehér foltot jelentenek a tudományos kutatások terén, ahogyan párszáz évvel ezelőtt a távoli kontinensek esetében is volt.

 28. 29: Csongor, de vannak titkos programok, amiről hallani hallasz, de vagy nem tudod, hogy mit takar, vagy a részleteiről nincs lövésünk sem. Persze a DARPA és a Védelmi Minisztérium programjainak 85-90% -a nyilvánosan, vagy részlegesen nyilvánosan meghirdetett projekt a piacot uraló nagy védelmi ipari beszállító és gyártó cégek számára. Viszont a Fekete Programokról kb. 10-20-30-40 év múlva derülnek ki dolgok.

  Snowden esetében ne felejtsd el, hogy külsős szerződéses alvállalkozó volt az NSA -nél először a Booz Allen Hamilton Holding Corporation majd a Dell alkalmazottjaként, így ott nem látott rá mindenre, a CIA -nál viszont alkalmazásban állt. A szivárogtatás azért olyan volt, hogy kiteregette az 5-10 éves vagy régebbre visszanyúlú „szennyest”. A civilek számára ez ütős, de a gumitalpúak és a védelmi szektor számára azért nem voltak ott akkora meglepetések.

  Most arra utalok, amit egy magánbeszélgetés keretében hallottam többed magammal bő 10 éve egy amerikai akkor ezredestől az AI és a robotika kapcsán. Azok ma is kb. Sci-Fi kategóriába tartozó dologok a többség számra, de az USA már akkor nem Fekete Projektek keretében gyakorlatilag foglalkozott olyan dolgokkal, amelyek ma valószínűleg napi gyakorlati realitások. (De ez valószínűleg az oroszok és a kínaik esetében is hasonló lehet, max. volt egy-két éves csúszás.) Szóval nem kell mindig mindent a Földönkívüli Értelemes Élet nyakába varrni. Ezzel nem azt mondom hogy több száz v. ezer fényévre ne létezne számtalan szintén értelmes technológiai civilizáció az univerzumban, de egyet kell értenem Tibor bátyámmal, hogy ezek többsége a technológiai önhittség, önzés, környezet pusztítása, klímaváltozás, stb. hatására hamarabb kipusztul vagy visszahanyatlik, minthogy elérjék az I-II-III. típusú szupercivilizációs fejlettségi szintet.

 29. Re:29
  Azért tud az a drón úgy mozogni a vízben nagy sebességgel, mert valójában áll.
  Látszólag paradox amit írok, de ha sorozatban ugrál a térből ki-be adott koordináták szerint, akkor egyből érthető, és logikus lesz(hangsebesség fölött 90 fokban fordulás ugyan ez a technika).
  Ha lenne magas FPS számú felvétel, akkor nem folytonos lenne az objektum mozgása, hanem ugrásokat látnál, egyik helyen eltűnik, másik helyen előbukkan.

  Re:30
  Más területen is 30-40-50 év lemaradásban van polgári technika, pl kommunikációs területen rég még van oldva a kvantumkom. Ez az alapja a rádió hullámok nélküli rádiózásnak, ami még csillagközi távolságokban is real time…
  5G ennek fényében egy vicc, és pénzlehúzás.

 30. Az tutti, hogy az élienek már itt vannak! Nekem nemrége volt egy negyedik típusú talaálkozáson egy mőneművel, akivel sikeresen dugtunk. De jajj! A ribanc aztán memóriatörlés csinált nálam, és beültetett egy emléket, miszerint álmumban ejakuláltam.
  Az mondjuk, biztos, hogy jó vagyok nála, mert olyan 15 éves korom óta látogat.
  Ezt a történést csak bizonyitékként tárom elétek arra, hogy még a fejlettgalaktikus civilizációk is mind megpusztulnak, vagy ledalábbis impotensek lesznek bennük a hímek, minek eredményeképp, itt röpködnek e csészelaljaikon a faszra éhes éliencsajok.
  Szóval, akiknek nincs saját tapasztalata az itikkel, az ne is okoskodjon itt mindenféle netről összegerebjézett szarsággal. 🙂

 31. 33, Reinkarnátorr:
  múltkorában még nő voltál úgy gondolom, most meg férfi szól belőled, de akkor még nem raboltak el a félig autonóm ufók, hogy egészségügyi módosítást végezzenek rajtad?!

  Nemhogy Burkina Fasó-ba mentek volna (tegnap) térhajlító drónjaikkal az ufók, hogy a 160 polgári személy megmeneküljön a dzsihadistáktól és egyúttal ne erősödjön meg apránként a migráns tranzitútvonal a Száhel-övezetben…

 32. Re:33
  Honnan tudod, hogy nincs tapasztalata valakinek ET-kel?
  Mert te ezt kitaláltad magadnak?
  Ha tökös vagy, akkor próbáld ki a CE-5 protokollt, ha csak kicsit tökös vagy, akkor ne egyedül álljál neki. 🙂
  Akad elég sok UFO buzi, akivel ezt nyugodtan csinálhatod.

  Re:34
  A terráriumban úgy lehet vizsgálódni, hogy nem avatkozol bele a megfigyelt állat életterébe.
  Majd ha kimászik magától, akkor jobb esetben visszarakod, rosszabb esetben agyon csapod, ha indokot adott rá.

 33. 31, dajtás:

  a vizidrón vajon a kavitációs gőzfelhőben utazik nagy, hatalmas sebességgel? Ahhoz akkor mégsem kell hajócsavar?

 34. Drón témában egy már évek óta nem Top Secret érdekesség, és ez kb. a jéghegy csúcsa:

 35. 34. János
  Uvazze! Mindig férfi voltam! Talán néha az írói szabadság szól belőlem egy téma kapcsán nőszemszögből? Kérdezd meg Tibor Bá’-t. Kb 10 eve taliztunk.
  Azt meg azért tudhatnád, hogy az ufók mindíg csak Newyorkban vagy Los Angelesben landolnak, Afrikában pedig mexikói chupacabrák migrácskodnak. Minket V4-eket, még az ufók is kerülik, a gabonaköröket is kvaddal csinálják a parasztgyerekek. 🙂

 36. Re:35
  Oroszok csináltak rakéta meghajtású kavitációs burkolatú torpedót, ami a vízben gyorsabb volt minden meghajtásnál…
  https://en.wikipedia.org/wiki/VA-111_Shkval
  Jó pár éve valahol beleszaladtam egy hírbe, hogy „elszólták” magukat, hogy már hangsebességnél gyorsabbat is csináltak, ami bő 1400m/s a vízben.
  Hogy mi igaz ebből, az másik kérdés.

  Ha elég magas, 20-30 ugrással/s „mozog” az UAP, akkor te mozgásnak látod, miközben a saját szemszögéből nézve áll, mert klasszikus newtoni meghajtás nincs, csak a térben helyezi át magát sokszorosan. Ide nem kell hajócsavar/kavitációs buborék, mert az objektum áll, igaz nagyon nagyon rövid időre egy adott térrészen.
  Ha elég nagy az UAP, hogy a fedélzeten élő személyzet is elférjen, akkor te akár békésen szürcsölgetheted a porcelán csészéből a kávédat, miközben 5× hangsebességgel 90 fokot kanyarodsz, ki se löttyen a kávéd a pohárból, mert a hajó saját belső viszonyítási rendszere végig álló.
  Ez kicsit olyan, mint a népmesei hét mérföldes csizma…

  Re:37
  Megint nem talált:
  https://konyvesbolt.hu/magyar-ufo-aktak-10000450
  USA a médiát uralja, ezért csak az ő esetei híresek.
  Bőven volt a világban hasonló, max nem kapott akkora nyilvánosságot. Ráadásul a jelenleség nem modern kori hiszti, bőven van történelmi időkből klasszikus UAP/UFO feljegyzés.

 37. Tibor bá!

  Kérlek adj lehetőséget dajtásnak egy UFO-s vendégposzt megírására, szerintem nem csak én örülnék neki.

  És az „oltsunk vagy ne oltsunk” témában kérdeznék. 16 éves fiút oltassak Pfizer vakcinával, amikor azzal riogatnak, hogy szívizom gyulladást okozhat fiatal férfiaknál az mrns oltás? Más oltás nem kérhető ennél a korosztálynál…

 38. 40 – margit:
  Bárki akar vendégposztot írni, nyitott vagyok rá.
  Amióta oltás és gyógyszer létezik a világon mindegyiknek volt/van mellékhatása, de arányaiban rendkívül csekély. Javaslom a Pfizert, mert az a legjobb. Különben a „szörnyű” mellékhatásokat a konkurenciák terjesztik.

 39. Re:40,41
  Írhatok vendégposztot, de abból sokaknak nem lesz köszönet. 😉
  Nem, nem akarok trollkodni, de ebben a témában élesen ketté válik a fősodor tudomány, és a „katonai kutatások” iránya.
  Ma az a jellemző, hogy a tudomány körbebástyázta magát dogmákkal, ami egyben gúzsba köti a fejlődés terén, azonban a katonai kutatásokat nem a dogmák érdeklik, hanem az eredmény, és ez néha szöges ellentétben van az egyetemi tananyagokkal.
  Hogy tetézzem a kavarodást, gyakran az egyetemi kutatók publikum felé tagadnak valamit, miközben „fusiban” pont azt csinálják amit tagadnak, erre szép számmal vannak példák idehaza is. Az is megérne egy külön misét, hogy hogyan fölözik le a szürke állományt ezen a téren, erre külön „programok” vannak, mert utánpótlás nevelés kulcskérdés itt is.
  Ezt a látszólag tudathasadásos dolgot akkor lehet megérteni, ha a valós érdekeket keressük, mert ma nagyon sok minden azért nem publikus, mert maximálisan ellenérdekelt benne a gazdasági lobbi/tech lobbi, stb.
  Ez önmagában megérne külön posztot, hogy ma hol tarthatnánk, ha nem lennének kulcs elemek blokkolva, de az UFO témáról sokkal sokkal mélyebben lehet, akár technológiai megoldás szinten is beszélni, mintsem Gizike látott egy mozgó fényt az égbolton menni…
  Rajtam nem múlik, hiteles forrásanyag van bőven, nem az UFO magazinból fogok idézni.

 40. 42 – dajtás:
  Rejtett tudomány és kutatás természetesen van. Eszem ágában sincs tagadni. Én csak azt nem szeretem, amikor erre hivatkozva elmennek a legszélsöbb irányba. Kedvenc témám a koleszterin. Már 60 éve nyomják ezt a humbugot.

 41. 42. dajtás

  Mi bajod az UFO magazinnal?! Egy-két cikk kimondottan színvonalas.

 42. Re:44
  Semmi bajom vele, de valljuk be, az impact faktora nem túl magas(kb nulla), ha tudományos hivatkozásként akarod idézni.
  Klasszikus szkeptikus trükk az, hogy valamit hiteltelenné teszünk, és akkor lefitymálóan lehet mutogatni, „hogy bezzeg az UFO magazinban jelent meg, ennyi erővel a Blikk is lehetne”. Ha minőségi hivatkozásokat akarsz, akkor ez nem jó alap(itt van a trükk is benne, hogy „ők” mondják meg mi a jó publikációs felület, amit persze leuralnak, és a kör be is zárult…), még ha a legtutibb titi van leírva benne.
  A valóság pedig az, hogy mivel bőven olyan területen mozog az újság, ami a klasszikus határokon túl van, büntetlenül lehozhatnak bármit, bárkitől.
  Erre a MIB film egyik kikacsintása sajnos a valóságot tükrözi:
  https://www.youtube.com/watch?v=duA5eWjHCjU

  Mellékesen jegyzem meg, hogy annyira hiteltelen az újság, hogy 1-2 érdekesebb cikket, kifejezetten szoktak szemlézni külföldön is. Vannak előnyei a bohóc sipkának…

  Re:43
  Persze hogy van, kérdés inkább az, hogy mennyire szakadt el a „proletár fizika” a haladó „aranyketreces fizikától”. Tapasztalatom az, hogy nagyon, és igazából nincs is különösebben elrejtve(régebben ezt gondoltam). Ha nem ismered a kifejezéseket, és nem ismered a releváns publikálókat, akkor nem bukkansz rá a lényegre. Másik trükk, hogy olyan nyakatekert szakzsargont használnak, amivel el lehet maszkolni, hogy aki nincs benne, ne is tudjon róla hogy létezik ilyen. Annyira differenciált már ma a tudomány, hogy egy biológus nem érti fizikát, és a fizikus nem érti a biológiát(vannak persze interdiszciplináris tudományok, de ebben az esetben még mélyebb a megértési szakadék).

 43. Re:44
  Írok egy példát:
  Ha az okforrás kettős/többes mezőbe lép, akkor felhasad, és szuperstringeket hoz létre, ami által n iterációs szintű fraktál jön létre, ha a stringek újabb többes mezőbe lépnek bele.
  Magyarul van, de a fogalmi ismeret nélkül órákig tartana elmondani/rajzolni, hogy ez mit is jelent a mező elméletben.

  Másik lehetőség, hogy becsomagoljuk jó bonyolult matematikába, és garantáltan csak a hard-core matek alapokkal rendelkezők értik majd meg.

 44. 46. dajtás

  Ez igaz. Ha a matematikája felől közelítenénk fel sem tudnám fogni.

  Ezek a fogalmak sem léteznek a fejekben, általánosságban, csak szavak szintjén.
  Meg kell tanulni, erteni az elmelet koherenciájat, nincs mese!

  45. Igen, valóban. Manipulációs szempontból nem szoktam mérlegelni. Pontosan azért mert a tudományos rálátásom kb. nulla.
  Most már ott tartok, hogy ezen hiányosságom a megértést is hátráltatja. A részletek nagxon bonyolultakká váltak.
  Rengeteg kifejezést és elméletet meg kell tanulnom, hogy elvethessem miert nem jó.
  Nagyon keveset tudok.

 45. 45: „Erre a MIB film egyik kikacsintása sajnos a valóságot tükrözi:”

  Ugyanmár, az egész film(sorozat) dokumentumfilm!
  Aki nem hiszi járjon utána, de persze ha közel megy az igazsághoz, csak egy villanásnyi megvilágosodást fog kapni valamely napszemcsistől…

 46. Re:48
  Egyébként jól beletrafáltál, mert van egy orosz doku film, aminek a címe MIB, erre hivatkozott Medvegyev, amikor a riporter csaj rákérdezett az UFO témára.

  Klasszikus nyilvánosságra hozatali metódus, hogy sci-fibe csomagolják be a közlendő tényt. Pl nézz meg egy régi Star Treck filmet, mi van benne: tablet, kagyló mobil telefon, távérzékelő/letapogató(ez prompt éppen Darpa projekt…), fénynél gyorsabb kommunikáció és közlekedés. Csillagkapu sorozat, amire azt mondaná az ember, hogy ez biztosan fikció, ezzel szemben nyilvánosságra hozott katonai publikáció van ebben a témában, stb, stb.

  Maradjunk annyiban, hogy elég nagy eséllyel meg fogod élni azt, hogy ebben a témában gyökeres változások lesznek, és sok dogma meg fog dőlni… 😉

 47. 50, dajtás:

  a kollektív tudattalanban minden találmány-felfedezés-ötlet ott van. A forgatókönyvíró csupán tudattalanul hozzáfért a fantáziái során azokhoz a Star Trek-kes és a Jedi-trilógia világokhoz.
  A kutatásnak pedig ezek a fantáziák az alapja.
  De nem az emberek találják ki a dolgokat a semmiből, hanem a KT találja meg az arra megfelelő embert/matematikust/fizikust/jövőkutató/zsenit, akin keresztül életre tud kelni!

 48. 50 János, ez most szarkazmus akart lenni, vagy komoly?

 49. 43. Tibor bá’
  „Rejtett tudomány és kutatás természetesen van. Eszem ágában sincs tagadni.”

  A titokzatos „Gabriel arkanygal fegyver-ládája Arábiától Oroszországon keresztül az Antarktiszig

  A Masjid al-Haram, a Mekka Nagy Mecset megalkotása során, amely 2014-ben kezdődött, a 2015-ös hajj során, egy kotrógép feltárt és kinyitotta a kriptet, amely az úgynevezett „Gábriel arkangyal ládáját” tartalmazza.
  Gábriel arkangyal, aki bejelentette a Szűz Mária számára Jézus Krisztus születését, odaadta ezt a bárkát, „hatalmas hatalommal”, Mohamed próféta számára, hogy utóbbi elrejtse „imádat és imádkozás helyén”.
  A ládát a Meka közelében, a Jabal an-Nour-hegyi Hira barlangban szállították át. Gabriel azonban megtiltotta a prófétát, hogy használja a ládában levő erőt, mivel ez „isteni erő”. A templomban az „angyalok imádásának helyén az ember teremtése előtt” kellett tartani, amíg a jövő Qiymama el nem jön, ami „feltámadás napját” jelenti, vagy Armageddon a világ vége.
  2015. szeptember 12-én, a bárka eltávolításának és kinyitásának első kísérlete során erőteljes plazmakibocsátás történt, amely 15 munkavállalót ölt meg az alagútban, további 107 embert a felszínen, megtörött egy toronydaru és megsérült az erős építőipari berendezések. A felújítást vezető Ben Laden család tulajdonában lévő építőipari vállalkozás elismerte az eseményt. Szeptember 24-én újabb kísérlet nyílt a ládának kinyitására, amelynek eredményeként 4000 zarándokot öltek meg, amikor a plazmakibocsátás, pánik és összetörés miatt az építkezés közelében sétáltak.
  A hivatalos hatóságok erős szélben és zúzódásban vádolták a zarándokok sorát az emberek tömeges halálának okaként. Kezdetben mindössze 111, később 2000 halálos halálát elismerték. Csak egy Irán, egyáltalán nem a legnagyobb muszlim állam, hivatalosan bejelentette 464 zarándokának halálát.
  A szentély megmagyarázhatatlan okokból nem tartozott a szaúdok kezébe, akik Meka és Medina őrzőinek tartják magukat, éppen ellenkezőleg, megszerzése pusztításokkal fenyegette az államot. Ezután szeptember 25-én a Mekka két szent mecsetének őre képviselői kapcsolatba léptek Kirill pátriárkával, és hosszú beszélgetést folytattak egy ősi dokumentumról, melynek címe: „Gábriel arkangyal utasításai Muhammad prófétának”, amelyet az orosz katonák 1204-ben állítottak össze, amikor Konstantinápolyban (most Isztambul) a Hagia Sophia-t megtámadták. megmentették a római katolikus keresztesek kezéből, és őrizetbe hozták az orosz ortodox egyházhoz.
  Ennek eredményeként, Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte egy flotilla létrehozását a Vladimirsky Admiral kutatóhajó alapján, amely a Varyag rakétakristályosból, a Bystry pusztítóból, a Boris Butoma BMT-ből és az Alatau erőteljes mentővontatóból áll. Decemberben a század belépett Jeddah kikötőjébe, annak ellenére, hogy a pogányok nem tértek be Mekka és Medina szent földjére, eltávolította a relikviát a kriptuszból és vitte az Antarktiszon a Szentháromság orosz ortodox egyházába.
  Később ezt a templomot Kirill pátriárka meglátogatta, miután közvetlenül Nagy-Britanniában Elizabeth királynővel és Francis pápával találkozott Kubában………

  ANTIKRISZTUS-SZIGET: UGRÓDESZKA ARMAGEDDONNAK – ALTERNATÍV NÉZET
  Alexander Nikishin

  Third Reich – Operation UFO (Nazi Base In Antarctica) Complete Documentary

  Third Reich – Operation UFO (Nazi Base In Antarctica) Complete Documentary

 50. 51, Ábel:
  A viccelésben nem ismerem a tréfát.
  Igen.
  Komolyan mondtam, amit írtam az 50. hsz.-ban.

 51. 50. Janos
  „a kollektív tudattalanban”
  A kollektív tudatalatti’ kifejezést utoljára a Walking Deadban hallottam, ahol a kirohadt agyú zombik kommunikáltak ilyenféleképpen. No, azokból meg hogyan lesz jövőkutató?

  Amúgy azt tapasztaltam, hogy az ufókok az emberi faj éhenhalására játszanak, most éppen a könnyen irányítható, buta hangyákon keresztül, akik fénynélgyosabb paracsot követve kitúrták a konténeres eper-paradicsomomat, merugye, erre a jelenségre sincsen más józanparaszti magyarázat. 🙂

 52. 54, Reinkarnátorr:

  a hangyákoknak a Glialkával olyat adnék, hogy egy életre kipusztúnának a lágyszárú haszonnövényeid a kertedbűl és így sima út nyílna a teraszkövezés előtt. Sőt így egy csomó fajspecifikus bijológiai permetellőszert sem kell soha többet megvásárolnod!
  Nemcsak a vókingdedben beszélnek mán rúlla, hanem Marie-Louise von Franz és munkatársai is. Ők pedig még az ufókákat is tuggyák, ismerik.

 53. 55. Tibor bá’
  „Rejtett tudomány és kutatás természetesen van. Eszem ágában sincs tagadni.”

  „Plazma alatt migt kell érteni?”

  Αjaj nekem, Tibor bá’!

  Már megint ciánkék lettem és mig az elején vagyunk…
  A Rendszer ki nem állhatja az ilyen „emberkék” irásait.

  „Egy hatalmas „plazma emissziós” – ” plazma kisülés- kisugárzás ” – olyan erős volt, hogy leütött és földre döntött, egy építkezési darut, megölve legalább 107 embert.”

  „Szeptember 24-én több mint 4000 embert ölt meg egy újabb hatalmas „plazmaemisszió” során”

  https://antexeistinalitheia.gr/i-kivotos-tou-gavriil-ena-panarcheo-iperoplo-sta-cheria-ton-roson/

  Aντέχεις την αλήθεια?
  Kibírod az igazságot?

 54. 56 – János:
  Mond te szándékosan írsz ilyeneket: rúlla, tuggyák, bijológiai, stb.? Mert ez nem vicces.

 55. Ábel
  Olvass egy kis Carl Gustav Jung-ot, ha bele akarsz ebbe mélyedni.
  —————————–
  Mondjuk azt nem értem, hogy miert ne lehetnének a tudatnak az embertől, vagyis földi fajoktól elterő megnyilvánulásai?
  A kollektív tudattalanban semmi ilyesmit nem olvastam?.

 56. 61: Dehogy akarok belemélyedni!
  Csak kicsit rácsodálkoztam, hogy János is benne van az ezóban.
  Én biztos vagyok benne, hogy van nem emberi tudat is, de most épp tudattalanról volt szó, ami épp az ellenkezője, nem?

 57. 62. Megértem, hogy nem akarsz.
  Mondjuk ez nem ezó.
  Pszichologia, személyiség szerkezete ilyesmi.

  A tudat ellenkezője a tudat nélküli.
  A tudattalan a nem látható (az adott személy számára) tartomány. Tudatalatti szinonimája.

  Van kollektív tudat, meg kollektív tudattalan a valósagban is, nemcsak a walking deadben.?

 58. 62, Ábel:

  nem vagyok benne az ezóban. Jungi analízist tanulok, jungi kiképző irányításával.

  Tibor bá”:
  persze, hogy szándékosan írok úgy.

 59. 56. János
  Ne má János! a Franc se ismeri az ufókat! 🙂
  Mondjuk, a kollektív tudatalattiban lehet valami, mert megfigyeltem, hogy egy jóféle búcsúban, kb. este 9-kor szokott az egyivású sok „házipálinkahülye by János” 🙂 mintegy tudátvitelparancsra okádni 🙂
  Valamikor a 80′-90′-es évek elejéig sci-fi klubot vezettem, ahová – akko még – párezer ft-ért, jópár ufokutató, idegen lény „szakembert” meghívtam. A forráskutatás végén megállapítottam, hogy e HÍVŐ emberek egyike se TAPASZTALT soha ufot meg élient, viszont rengeteget olvasott Joe bácsiról és Mari néniről, akik igen.
  Az 51-es körzetből pedig pláne nem jött vissza ember, mert az eget füzkészve sétálgató félbolondok ráléptek egy-egy csörgőkígyóra.
  Továbbá megállapítottam, 🙂 hogy van egy csomó ember, akiknek már – mivel kijárták a nyolcosztályt és a sóbálványos asszony sci-fi kevés – mégiscsak kell valami józamparaszti ésszel fel nem fogható.
  A GIALKA, bakker, Monsantós cucc. Ettől biztos hogy emeletes felyű lenne majd az unokám, hát nem is használom

 60. Re:64
  Milyen savazást kapott anno a morfológiai mezőért szegény Ruppert Sheldrake, pedig erről beszélt ő is… 🙂

  Re:50
  Akkor nem ártana definiálni azt, hogy a KT-ba hogy kerül bele az új információ, mert 1000 éve hiába magyaráztad volna pl a Si egykristály gyártást a legokosabb okosnak, nem tudta volna megcsinálni, mert fogalmi/képi hiányosságaik voltak az akkori embereknek erről.

  Egyébként a pszichotronika egregornak hívja amiről beszélsz, és megfelelő tréningekkel szabadon lehet kotorászni benne(jogosultsági szintnek megfelelően).
  Ezó vonalon Akashának hívják, de pont mindegy mi a neve, ugyan arról van szó.

 61. 50.
  A jungiánusok szerint kétféle ember van. Az egyik, aki engedelmeskedik a belső individuáció parancsának, és lehívja a KT-ből a neki szóló ” találmány-felfedezés-ötletet” és beépíti életébe, míg a másik csupán alkalmazkodik a társadalmi viszonyokhoz, együtt halad az árral, és rossz döntésével élete végéig tartó neurózissal fizet. Az utóbbinak már álmai sincsenek, mert éber szinten eleve elzárja magát a számára fizikai lehetetlenségek, fantázia szülte mesék, mítoszok világától, szűkíti le korlátozza életlátását. Az igazán nagy felfedezők mindig ár ellenében haladtak.

 62. Erre a jungi elméletre van vajon bármi bizonyíték?

 63. 69, László:

  jól mondod. Egy egész nagy többség és egy elenyésző kisebbség.

  70, Ábel:
  nem kérdeznél ilyet, ha egyéni vagy csoportos pszichoterápiára jártál volna valaha.

 64. 71: Jártam már pár pszichológusnál. Beszélgettünk, beszélgettünk, aztán nem történt lényegében semmi. Lényegében az a tapasztalatom, hogy nem működik.

  Azért feltételezem, hogy van, akinél igen. De nem mindegy, hogy úgy tekintünk rá, hogy vannak az egyéni emberek, akiknek valahogy működik az agya, vannak bizonyos lelki beállítódásaik és megszokott működésmódjuk, amin tudatos munkával lehet változtatni. Vagy elképzelünk valami transzcendens létezőt, valami nem-emberi kollektív lelket, aminek lehet akár tudata, akár tudattalanja, amihez lehet kapcsolódni, amiből le lehet hívni ezt-azt.

  Nem mondom, hogy nincs ilyen, de ez számomra a vallás kategória, nem a tudományé. A pzsichológia viszot mintha tudomány akarna lenni, nem? Akkor ha ilyet állít, azt illene igazolni valahogy.

 65. 73: Persze, de én nem fognám a pszichológusokra, hogy nekem nem működött. Szerintem én nem vagyok fogékony. A feleségem akármilyen terápiába fog, mindig hatalmas változások történnek benne. Bennem meg soha semmi. Megkérgesedtem, vagy mi.

 66. Ábel

  János empirikus bizonyítékokra utalt.
  Egyébként van rá bizonyíték.

  Ha pl. ott kezdjük gondolatkísérletünket, hogy a tudatból vezetjük le a többit akkor az oda-vissza hatások teljesen logikusak.
  dajtás erre utalt, hogy a kollektív tudatból nem csak lehívni, hanem feltölteni is lehet.
  Egyébként mást se csinálunk csak töltjük fel a dolgokat, azt hogy mi itt hogyan értelmezzük az eletünk eseményeit az mar mas kérdés. Vágyak vs. valóság.
  Ritkábban, némi szakértelemmel le is hívunk adatokat.
  Szóval kőkeményen alakítjuk is a KT-t.
  Ezért veszélyes ha pl. több millió ember reszket a félelemtől, ráadásul egyidőben.
  De ha több millió, milliárd ember ‘jó’ irányba gondolkodik akkor az is egy lehetőség.

 67. 75, Balázs:
  te is jól mondod.
  Itt van a Covid-tagadás és a folyamatos apokalipszis várás. Sok-sok az árral úszó ember gondol rá és folyton beleprojektálja a közös tudatmezőbe…ahonnan egy-egy csomó, szintén az árral úszó személy hozzáfér.

  Sajnos tény, hogy sokaknál nem működik a terápia, mert a személyiség ragaszkodik a neurózisához (abbahagyja a terápiát, arra hivatkozva, hogy nem csinál az orvos semmit).
  A trauma utóhatása már csak olyan, hogy védi a személyt az esetleges későbbi gyógyító változástól.

 68. 76 Azt a „közös tudatmezőt” szerintem úgy hívják, hogy MÉDIA. Lapok, híradó, Tibor bá, facebook, stb. Nem kell ehhez semmi elvont izé. Mindenki olvas, hall, lát, ír és beszél, és ezeknek megvan a hatása a tudatunkra és a tudatalattinkra. Ennyike.

 69. Re:77
  Olvass kicsit Rupert Sheldreket, ő labor kísérleteket csinált ebben a témában, és nem is sikertelenül. Patkányokkal dolgozott, amire nehezen mondható, hogy a média befolyásolta őket…

 70. „Alfred Rupert Sheldrake angol szerző és kutató a parapszichológia területén, aki a morfikus rezonancia fogalmát javasolta, amely sejtés hiányzik a mainstream elfogadásról és áltudományként jellemezhető.” – kösz, majd máskor.

 71. Re:79
  Írtam már régebben is hogy savazták, nem véletlenül, mert validált kísérleteket csinált, és olyan választ adott, ami az akkori tudományos közösség egy része számára eretnekség, és irtani való volt.
  Amit ma áltudománynak billogoznak, érdemes kicsit megkaparászni, mert gyakran kincsek vannak a sok szemét között…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük