Értekezés

COVID-19 ügyben nehéz olyan cikket, értekezést, posztot találni, amiben van valami új információ. Ilyen volt a tegnapi poszt. Az derült ki, hogy nem mindegy mikor adják a védőoltást, reggel 9-kor vagy délután 4-kor. Ennek ellenére a kutya se szólt hozzá. Helyette ezerrel nyomják egyesek az oltás felületet azon civakodva, hogy oltsunk vagy ne oltsunk. Ez már rég nem igazán téma. Túl kellene már lenni rajta.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

42 gondolat erről: „Értekezés

 1. Jó reggelt Tibor ‘bá! Az oltani és/vagy nem oltani téma helyét lassan de biztosan át fogja venni a 2022-es választások körüli témakör. Orbán gondoskodott róla, hogy akkora köveket vessen a nemzet korrupciótól bűzlő mocskos tavába (pl. alapítványi vagyonkimentés, Fudan egyetem, stb….) hogy óriás hullámokat verjenek az amúgy is viharos hazai közélet gennyes taván. Persze a covid sem csengett le, az ősz hozhat még meglepetéseket, mint ahogy a megkergült világgazdaság és világpolitika is. Elképzelhető hogy a nekünk életteret adó bolygó is tartogat számunkra újabb fájó lapokat. Úgyhogy nem fogunk téma nélkül maradni. Sajnos attól tartok hogy a COVID csak a filmhíradó volt. Hamarosan kezdődik a kemény mozifilm is.

 2. Amíg nincs legalább konszenzus, értelmetlen hozzászólni, hiszen ugyanazokat az érveket és ellenérveket lehet felsorakoztatni. Ha valaki nem hajlandó helyesnek, igaznak, fontosnak, stb. elfogadni tényeket és szükségesnek ítélni logikusan kapcsolódó lépéseket, értelmetlen a meggyőzésével fáradozni.
  Sajnos még azt sem lehet kimondani, hogy a józan többség meggyőző ereje úgyis érvényesül, mert ez sem igaz, ill. nem a klasszikus értelemben igaz.
  A számomra nevetséges gondolatokat megfogalmazó embereket csak megsérteném, s feleslegesen miért is vállalnék konfliktusokat, amikor egy mosollyal és hallgatással is elintézhető a kérdés…
  Valóban felesleges egy bizonyos szint alatt a vita, s nyilvánvaló, hogy senki sincs itt abban a helyzetben, hogy olyan jellegű információkat osszon meg jelen keretek között, amelyek valóban kuriózumok lennének. Az egyik csapat jól elvan, a másik meg feleslegesen frusztrálja magát emiatt. Tudomásul kell venni, hogy a kelepcéből csak közösen lehetne kimászni, de erre a többség nem hajlandó. Akkor legalább élvezzük amit lehet! Ki azt, hogy úgy gondolja nincs is semmi baj, utóbbiak pedig azt, hogy előbbiek miként esnek pofára (nagyjából szeptemberre). 🙂

  Aztán persze ez a sztereotípia minden témára alkalmazható, legyen az vallás, politika, futball, vagy tudomány. Ma már minden bulvár, s ennek megfelelő a tálalás és a hozzáállás is. Társadalmilag meg olyan a helyzet, mint az iskolákban, ha nem sikerült a néhány jó képességű gyerekhez felzárkóztatni a rossz képességűeket (miért is sikerült volna ilyen arányok mellett?), akkor majd sikerül azt a néhány jó képességűt lezülleszteni az analfabéták szintjére, max. kicsit rosszul érzik majd magukat emiatt!

  Most olvastam az UFO aktákról szóló híreket. Nem is annyira a téma fogott meg, mint az a része, ahol arra tértek ki, miért seperték a Pentagon illetékesei inkább szőnyeg alá a megfigyelések elemzését és további kutatását.
  Pl. nagyjából így, nem tudom pontosan idézni:
  Nem tudta összeegyeztetni vallásos meggyőződésével.
  vagy Féve attól a káosztól, hogy az emberek sokaságára miként hatna a vallásos meggyőződésüknek ellentmondó tények feltárása, inkább jobbnak látta lezárni.
  Tele hasonló megjegyzésekkel… Mint a középkorban! S ezek az emberek nem wc-t pucoló “szakmunkások”, bocsánat “mesterek”, hanem fontos, vezető tisztviselők a világ egyik gazdasági nagyhatalmának védelmi minisztériumában. Elképesztő!
  Nem hiába, anno da Vinci is inkább csak “rajzolgatott”…

 3. Re:3
  Index cikke odáig is eljutott, hogy ezek biztosan földi nem amerikai gépek voltak, ami a tagadásnak olyan fokú szintje, hogy önmagukat lövik tökön (“köztudott”, hogy a legfejlettebb katonai rendszerek amerikaiak)
  Egy ilyet amerikai biztosan nem ír le, mert vérciki lenne, ergo ez az egész “magyar újságíró” agyszüleménye lehet.

 4. 4: Dajtás:
  Az észrevételemnek nem az a lényege, hogy idegen, kínai, orosz, vagy USA technológia áll -e ezeknek az egyértelműen megfigyelést végző drónoknak a működtetési hátterében, hanem a titkolózásra történő hivatkozás, amely szvsz. a XXI.században elfogadhatatlan (kellene legyen). Magyar, amerikai, orosz, teljesen mindegy, az átlagember ugyanazt a szintet képviseli és mindenütt igaz az is, miszerint már törvényszerű, hogy mindenhol(!) “átlagemberek” csücsüljenek. Ez a szörnyű jövőkép, nem a covid, vagy néhány UFO, vagy akár paranormálisnak kikiáltott jelenségek, hanem ez az emberi szál, ez a gondolkodást elutasító vonal, amely a fejlődésben több ezer évig akadályozta a civilizáció kialakulását, s most megakadályozza annak túlélését is! Persze vannak szempontok, amelyek szerint így a legjobb, de ez nem jelenti azt, hogy saját fajunk kudarca miatt kizárjuk a fenntartható és élhetően megszervezett civilizáció létezését. Azt lehet idáig biztosan tudni, hogy a Homo sapiens nem több, egy felturbósított (szempontrendszere szerint buta) majomnál… Mielőtt nárcisztikusságot kiáltanátok, közlöm, hogy magamat is benne értem (hiszen nem tehetek ellene semmit).

 5. Re: Csongor
  Fanatikus/bigott emebrek minden területen vannak, és valljuk be, az egyesült államokban több a keresztény szekta, mint bárhol a világon…
  Persze ez a bigottság nem csak itt van jelen, hanem a teljes vertikum ilyen, még a materialisták is, de ilyen az, ha hitre, és nem a tudásra alapoznak valamit.

  Eleve az ember természetéből fakadóan bizalmatlan az “idegen” dolgoktól, és hozták is a másik klasszikus módszert a potentátok, a struccpolitikát.
  Természetesen a valóság vastagon tesz erre, és ebből is látszik, hogy a hatalmi struktúra ki van tömve csupa oda illő, és kompetens emberekkel… 🙂

 6. 5. Horváth Csongor

  Hát ez jó volt!

  Loránd ezt kb. 10 éve leírta, még megoldási kísérletei is volta.
  Csak hát az fránya lustaság -már ami a gondolkodást illeti ne volna jelen- akár eme honlapon is.

  Nem kell örökké majmoknak maradnunk!
  Biztos, hogy lehetne és talán vannak is fenntartható civilizációk szerte a galaxisban.

  De vannak itt olyan sarkos vélemények is, hogy ez a civilizációs zsákutca törvényszerű. Ha ez nem evolúciósan biztos zsákutca lenne, akkor sok fajnak kellene lenni, akik megugrották a lécet. Hát?
  Vajon a gondolkodás evolválódhat e olyan mértékben, hogy meghaladja ezt az “öngyilkps” szintet. Ha igen akkor milyen tényezőtől változna? külső tényező vagy talán saját magától is? tehát önfejlesztő? akkor mi a municiója? csak az ismeretek? esetleg saját szerkezetében van a kulcs? stb. stb.

 7. Hát, hogy ezeket az UFO-észleléseket nem akarták megosztani a közvéleménnyel, azt még meg is értem. De hogy ki se vizsgálták? Ez már megdöbbentő.

  Nem lehet, hogy azért, mert már rég felvették a kapcsolatot az idegen civilizációval, és pontosan tudták kik azok, csak el akarták sikálni a nyomokat?

 8. Az idegen civilizációt el lehet felejteni. Ilyen nincs. Az evolúció folyamán az egyén önzése roppant pozitív tulajdonság (már többször megírtam). Ez az egyéni önézs akkor is létezik, amikor a tudományos fejlődés elér ahhoz a ponthoz, hogy a lény ki tudja magát irtani. Tehát előbb vagy utóbb ki is irtja. A fejlődés kezdődik elölről. Ebből is látszik, hogy a világminenséget nem egy isten teremtette. Csak úgy van magától.

 9. Re:9 Tibor bá’
  Soha nem mond hogy soha.
  Érhetnek még meglepetések a közeli jövőben…

  Lehet hogy jól fején találtad a szeget.
  Persze megy még a maszatolás, de már nem sokáig, és akkor nagyon sok minden dugába fog dőlni.

 10. 9 Amelyik faj nem képes arra, hogy a közösségi érdeket föléhelyezze az egyéni érdeknek, az soha el se jut oda, hogy civilizációt építhessen.

  Az ember tragédiája az, hogy a legutóbbi 2-300 év nagy gazdasági és technológiai fellendülését egy olyan társadalmi struktúra adta, ami az önzés irányába tolja el a mérleg nyelvét.

  Nem volt ez mindig így, és nem is lesz már sokáig. Ennek a berendezkedésnek hamarosan vége, így vagy úgy.

  Abból, hogy az emberiség története pont így alakult, ahogy, egyáltalán nem következik, hogy ne alakulhatna másként, akár ugyanennek a fajnak a története is, pláne egy másiké.

  Hasonlóan ahhoz, hogy egy egyén is képes arra, hogy megölje saját magát, a legtöbben mégse teszik meg. Csak néhányan.

 11. 7. Én Tibor bá’ véleményéhez állok közel : miért lenne “biztos” hogy vannak fenntartható civilizációk a galaxisban?

  Szerintem az emberi értelem az evolúció szempontjából egy melléktermék, és nem cél ami felé minden evolúciós változás halad. Történetesen ez tette sikeressé evolúciós szempontból a Homo Sapienst, de ugyanígy a faj kiírtására való képességet is magában hordozza, ilyen szempontokkal az evolúció nem foglalkozik. Ha esetleg tényleg eltűnne az ember, az evolúció ugyanúgy folyna tovább a megmaradt élővilág körében, és lehet hogy még egyszer évmilliók alatt se alakulna ki az öntudat, vagy az emberi értelem, mert nem szükségszerű.

 12. Az emberi társadalmat mindig is olyanok uralták, akik nem a közösség érdekét, hanem a sajátjukat tartották szem előtt, még akkor is, ha a közösség érdekével takaróztak ehhez, sőt, esetleg tettek is érte bizonyos szempontokból.
  A hatalomért, érvényesülésért folytatott harcban soha nem volt kegyelem, minél magasabb hatalmi posztról volt szó, annál elkeseredettebb, gátlástalanabb volt volt ez a harc, akár királyságért, pápaságért, pártvezérségért zajlott.
  Nincs olyan berendezkedés, amely ezt képes lenne megakadályozni, mert itt is van egy evolúciós kiválogatódás, aki ideákért elvszerűen küzd, nem képes bepiszkolni a kezét megtévesztő taktikákkal, elvtelen lekenyerezéssel, soha nem teljesíthető ígéretekkel, intrikákkal, vetélytársak lejáratásával, megfélemlítéssel, az szükségszerűen mindig alul fog maradni a machiavellista elvtelenül intelligensekkel szemben, akik viszont ezeket mesterfokon űzik.
  Az átlagemberek többsége meg még csak követni sem fogja tudni, mi zajlik valójában, tehát könnyen megtéveszthető, félrevezethető.
  És ebből a csapdából az ember képtelen kilépni, hiszen ez zajlik a társadalom minden szintjén, a kukázó hajléktalanoktól kezdve a nagyhatalmak vezetőiig.
  A nem jelentéktelen számú igazi altruista emberek soha nem lesznek vezetők, ők a kenőanyag a társadalom recsegő-ropogó gépezetében.
  A sok egyéni egó széttördeli a közös cselekvéseket, hogy egységesen működni tudjon, ahhoz egy központi akaratnak kellene érvényesülni, valami mátrix, vagy hangya- vagy méhtársadalom kellene, ahol senki nem akar a többiek között kiváltságos helyzetet elérni, sőt, az ellen sincs kifogása, ha az egyéni érdekeit kell feladni, ha a helyzet ezt kívánja a közösség érdekében.
  Ezt szabad akaratú egyénekkel felépíteni – utópia.
  Lehet, hogy a kínai minta lesz a nyerő? 🙁

 13. 12 “miért lenne “biztos” hogy vannak fenntartható civilizációk a galaxisban?” – Miért, ki mondta, hogy biztos lennének? Ezt még dajtás se mondta…

  Szerintem akinek adata, tapasztalata van róla, az biztosan állíthat ilyet. Az nem én vagyok.

  Arra viszont kíváncsi lennék, milyen alapon jelenthetné ki bárki is biztosan, hogy idegen civilizációk nem léteznek.

 14. 15 – Ábel:
  Olyan alapon, hogy csak ideig-óráig lehetséges. A mi esetünkben kb 300 év. Ez gyakorlatilag nulla. A legközelebbi csillag (nap) 4,5 fényév! Ez mindent megmond.

 15. 14 – Ez igaz. De a machiavellista vezetők is kénytelenek figyelembe venni valamilyen szinten az össztársadalmi érdeket, különben csúnya véget érnek, a társadalmukkal együtt. Pusztán az, hogy civilizációk képesek többszáz (esetenként többezer) éven át fennmaradni, bizonyítja, hogy a közérdek azért nincs mindig, nincs teljesen figyelmen kívül hagyva.

  És pont egy ilyen machiavellista vezető lenne a legalkalmasabb arra, hogy a világot az önpusztítástól megmentse.

 16. 16 Ez körülbelül olyan, minta megpróbálnál szaltózni, egyszer nem sikerül, eltöröd a gerinced, és kijelented, hogy a szaltózás nem lehetésges.

  Hát, elsőre nem is!

 17. Re:18
  Ha kicsit elszakadunk a klasszikus megközelítésektől(rakéták/newtoni elvű meghajtások), akkor már pusztán elméleti úton se jelenthet gondot a csillagközi távolság. Erre jó példa a Alcubierre meghajtás, ami a teret manipulálja, és nem akar fény közeli sebességgel közlekedni a térben(műszakilag teljesen elvetélt megoldás), ennek ellenére látszólag fénynél gyorsabb.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Alcubierre_drive
  Persze itt már a szokásos kaptafa nem működik, de nem is a kaptafa alapján lehet a problémát megoldani…

 18. Azért mert Tibor’bá nem tud levezetni logikusan egy lehetséges, önzéstől mentes, értelmes fajt, amelyiknek nincs oka önmagát, társait vagy a környezetét tönkretenni, attól még lehetséges.
  Az evolúció is tökéletesen működik annàl a teoretikus fajnál is.
  Két gondolat: ez a faj pl. fotoszintetizál és öntermékeny…

 19. 20: Nem mondom, hogy lehetetlen, de szerintem sokkal valószínűbb az önzetlenségre való szelekció egy olyan fajnál, amelyik kénytelen a társaira támaszkodni a szaporodáshoz…

 20. Az a lényeg, hogy amennyiben én készítettem ezeket a kém-masinákat és én szeretném bosszantani az amerikaiakat, akkor is tény, hogy ezek a kurva okos, komoly felelősséggel rendelkező urak ezt a “problémát” így kezelték és így oldották meg. Hát ez nem tragédia?? Tök mindegy, hogy én játszok, egy mélytengeri ismeretlen civilizáció, egy másik dimenzióból idetévedt ET, vagy maga az Isten…

  Lehet, hogy létezhet a túlélése érdekében önmagát is legyőzni tudó faj az univerzumban, de, hogy ez nem az ember lesz, az biztos!

  22: Tiborbá:
  “Az önzetlenség evolúciós hátrány. ”
  – Ez ebben a formában, általános elvként kijelentve sztem. nem igaz! Ha a faj túlélése úgy kívánja, jön a homoszexualitás, az altruizmus, 3 generáció leforgása után rá sem ismerünk az eredeti példányokra. Pont Neked kellene ezt bizonygatni?

 21. A 23-asban értsd létezhet olyan “intelligens faj”…
  Elnézést kérek, ez lemaradt!

 22. Re: Csongor
  “komoly felelősséggel rendelkező urak ezt a “problémát” így kezelték és így oldották meg. Hát ez nem tragédia??”

  Erről mindig a Vörös Téren leszálló Mathias Rust jut eszembe, aki jól szembe köpte a nagy Szovjetúniót a kis kicsi Cessna gépével.

  B verzió, hogy azért lapítanak, mint az a bizonyos a fűben, mert lebuknának, hogy jól eladták az állampolgáraikat, mint a vágó sertést, némi technológiai know-how reményében.

 23. Re:15
  Túl nagy a Világegyetem ahhoz, hogy csak mi legyünk egyedüli értelmes faj…
  Még ha szélső értékekre állítjuk a Drake formulát, akkor is van matematikai esély az értelmes fajokra.
  Az megint más kérdés, hogy csillagközi távolságokat hogyan lehet “átrádiózni”/átutazni, hogy valós kontakt is létre tudjon jönni…
  Ha nem beszari valaki, akkor maga is “unatkozhat” kicsit a CE-5 protokollal. 😉

 24. 22: Az önzetlenségre képtelen egyedek odáig se jutottak el, hogy hordába rendeződjenek, nemhogy civilizációt építsenek. A csoport érdekében való önzetlenség legyőzhetetlen evolúciós előny. Full stop.

  23: “akkor is tény, hogy ezek a kurva okos, komoly felelősséggel rendelkező urak ezt a “problémát” így kezelték és így oldották meg. ” – Tény vajon, vagy csak ez került a később publikált jegyzőkönyvbe? Esetleg van egy másik verzió is, ami titkosítva maradt?

  26. Egy dolog az, hogy létezik-e másik értelmes faj az Univerzumban. A nagy számok alapján valószínűleg igen. De ahhoz, hogy itt legyenek, léteznie kell még egy másik fizikának, technológiának is, mint amit ma elfogadottként ismerünk.

  A XIX sz. végén azt gondolták, hogy a fizika 99%-ban meg van oldva, még néhány apróságot kell tisztázni, és akkor mindent tudunk. Ebből a néhány apróságból lett a relativitáselmélet és a kvantumfizika, ami mellett a newtoni fizika továbbra is érvényes, de csak bizonyos korlátok között. Nem kizárt, hogy vár még ránk egy-két ilyen szintlépés (ha megérjük), illetve ha létezik olyan civilizáció, ami nem irtotta ki magát a mi szintünkön, akkor akár már rá is találhattak ezekre, és ide tudtak jönni.

 25. Horváth Csongor: Az UFO drónos témához. Nagy valószínűséggel nem mind kínai v. orosz kémrepülő, sőt! A DARPA nem fog szólni a Légierőnek és a Haditengerészetnek egyes az 51 -es körzeten túlra is kiterjesztett lopakodó, drón-, fegyver-, kísérleteiről. Ezeket a fekete programokat csak egy nagyon szűk réteg ismeri, és még szűkebb látja át összefüggéseiben. És mivel ezek a TOP SECRET besorolásnál is magasabb titkosítási besorolás alá tartoznak ezen a játsszuk a hülyét és elsikáljuk a vizsgálatot dolgon sem csodálkozom. Nem is nagyon vártam mást azon kívül, hogy már hivatalos de a programokba nem beavatott forrásokból is vannak jobb minőségű felvételek, amiket lehet nézegetni, elemezgetni, stb.!

 26. 28: Python:
  Ebben az esetben kötelező a III.vh., hogy a technológiát tesztelni lehessen.
  Kíváncsian várom, mi sül ki belőle…

  Bár én azt tapasztalom, hogy igazán titkos projektek nincsenek, komolyabb dolgok is lazán kiszivárogtak (főleg az USA-ból), lásd pl. Snowden botránya. Kína, ill. az oroszok pedig hasonló technológiai fölény esetén minimum kihasználnák ijesztgetésre a gazd. szankciók ellenében. Ami érdekes, hogy ezek a szerkezetek a vízben is lazán mozogni tudnak, így sztem. nem ártana a világűr mellett alaposabban benézni a mélytengerek világába is. Nemrég olvastam, hogy lassan többet tudunk a körülöttünk lévő exobolygókról és csillaghalmazokról, mint saját óceáni hátságainkról, kvázi a mélytengerek fehér foltot jelentenek a tudományos kutatások terén, ahogyan párszáz évvel ezelőtt a távoli kontinensek esetében is volt.

 27. 29: Csongor, de vannak titkos programok, amiről hallani hallasz, de vagy nem tudod, hogy mit takar, vagy a részleteiről nincs lövésünk sem. Persze a DARPA és a Védelmi Minisztérium programjainak 85-90% -a nyilvánosan, vagy részlegesen nyilvánosan meghirdetett projekt a piacot uraló nagy védelmi ipari beszállító és gyártó cégek számára. Viszont a Fekete Programokról kb. 10-20-30-40 év múlva derülnek ki dolgok.

  Snowden esetében ne felejtsd el, hogy külsős szerződéses alvállalkozó volt az NSA -nél először a Booz Allen Hamilton Holding Corporation majd a Dell alkalmazottjaként, így ott nem látott rá mindenre, a CIA -nál viszont alkalmazásban állt. A szivárogtatás azért olyan volt, hogy kiteregette az 5-10 éves vagy régebbre visszanyúlú “szennyest”. A civilek számára ez ütős, de a gumitalpúak és a védelmi szektor számára azért nem voltak ott akkora meglepetések.

  Most arra utalok, amit egy magánbeszélgetés keretében hallottam többed magammal bő 10 éve egy amerikai akkor ezredestől az AI és a robotika kapcsán. Azok ma is kb. Sci-Fi kategóriába tartozó dologok a többség számra, de az USA már akkor nem Fekete Projektek keretében gyakorlatilag foglalkozott olyan dolgokkal, amelyek ma valószínűleg napi gyakorlati realitások. (De ez valószínűleg az oroszok és a kínaik esetében is hasonló lehet, max. volt egy-két éves csúszás.) Szóval nem kell mindig mindent a Földönkívüli Értelemes Élet nyakába varrni. Ezzel nem azt mondom hogy több száz v. ezer fényévre ne létezne számtalan szintén értelmes technológiai civilizáció az univerzumban, de egyet kell értenem Tibor bátyámmal, hogy ezek többsége a technológiai önhittség, önzés, környezet pusztítása, klímaváltozás, stb. hatására hamarabb kipusztul vagy visszahanyatlik, minthogy elérjék az I-II-III. típusú szupercivilizációs fejlettségi szintet.

 28. Re:29
  Azért tud az a drón úgy mozogni a vízben nagy sebességgel, mert valójában áll.
  Látszólag paradox amit írok, de ha sorozatban ugrál a térből ki-be adott koordináták szerint, akkor egyből érthető, és logikus lesz(hangsebesség fölött 90 fokban fordulás ugyan ez a technika).
  Ha lenne magas FPS számú felvétel, akkor nem folytonos lenne az objektum mozgása, hanem ugrásokat látnál, egyik helyen eltűnik, másik helyen előbukkan.

  Re:30
  Más területen is 30-40-50 év lemaradásban van polgári technika, pl kommunikációs területen rég még van oldva a kvantumkom. Ez az alapja a rádió hullámok nélküli rádiózásnak, ami még csillagközi távolságokban is real time…
  5G ennek fényében egy vicc, és pénzlehúzás.

 29. Az tutti, hogy az élienek már itt vannak! Nekem nemrége volt egy negyedik típusú talaálkozáson egy mőneművel, akivel sikeresen dugtunk. De jajj! A ribanc aztán memóriatörlés csinált nálam, és beültetett egy emléket, miszerint álmumban ejakuláltam.
  Az mondjuk, biztos, hogy jó vagyok nála, mert olyan 15 éves korom óta látogat.
  Ezt a történést csak bizonyitékként tárom elétek arra, hogy még a fejlettgalaktikus civilizációk is mind megpusztulnak, vagy ledalábbis impotensek lesznek bennük a hímek, minek eredményeképp, itt röpködnek e csészelaljaikon a faszra éhes éliencsajok.
  Szóval, akiknek nincs saját tapasztalata az itikkel, az ne is okoskodjon itt mindenféle netről összegerebjézett szarsággal. 🙂

 30. 33, Reinkarnátorr:
  múltkorában még nő voltál úgy gondolom, most meg férfi szól belőled, de akkor még nem raboltak el a félig autonóm ufók, hogy egészségügyi módosítást végezzenek rajtad?!

  Nemhogy Burkina Fasó-ba mentek volna (tegnap) térhajlító drónjaikkal az ufók, hogy a 160 polgári személy megmeneküljön a dzsihadistáktól és egyúttal ne erősödjön meg apránként a migráns tranzitútvonal a Száhel-övezetben…

 31. Re:33
  Honnan tudod, hogy nincs tapasztalata valakinek ET-kel?
  Mert te ezt kitaláltad magadnak?
  Ha tökös vagy, akkor próbáld ki a CE-5 protokollt, ha csak kicsit tökös vagy, akkor ne egyedül álljál neki. 🙂
  Akad elég sok UFO buzi, akivel ezt nyugodtan csinálhatod.

  Re:34
  A terráriumban úgy lehet vizsgálódni, hogy nem avatkozol bele a megfigyelt állat életterébe.
  Majd ha kimászik magától, akkor jobb esetben visszarakod, rosszabb esetben agyon csapod, ha indokot adott rá.

 32. 31, dajtás:

  a vizidrón vajon a kavitációs gőzfelhőben utazik nagy, hatalmas sebességgel? Ahhoz akkor mégsem kell hajócsavar?

 33. Drón témában egy már évek óta nem Top Secret érdekesség, és ez kb. a jéghegy csúcsa:

 34. 34. János
  Uvazze! Mindig férfi voltam! Talán néha az írói szabadság szól belőlem egy téma kapcsán nőszemszögből? Kérdezd meg Tibor Bá’-t. Kb 10 eve taliztunk.
  Azt meg azért tudhatnád, hogy az ufók mindíg csak Newyorkban vagy Los Angelesben landolnak, Afrikában pedig mexikói chupacabrák migrácskodnak. Minket V4-eket, még az ufók is kerülik, a gabonaköröket is kvaddal csinálják a parasztgyerekek. 🙂

 35. Re:35
  Oroszok csináltak rakéta meghajtású kavitációs burkolatú torpedót, ami a vízben gyorsabb volt minden meghajtásnál…
  https://en.wikipedia.org/wiki/VA-111_Shkval
  Jó pár éve valahol beleszaladtam egy hírbe, hogy “elszólták” magukat, hogy már hangsebességnél gyorsabbat is csináltak, ami bő 1400m/s a vízben.
  Hogy mi igaz ebből, az másik kérdés.

  Ha elég magas, 20-30 ugrással/s “mozog” az UAP, akkor te mozgásnak látod, miközben a saját szemszögéből nézve áll, mert klasszikus newtoni meghajtás nincs, csak a térben helyezi át magát sokszorosan. Ide nem kell hajócsavar/kavitációs buborék, mert az objektum áll, igaz nagyon nagyon rövid időre egy adott térrészen.
  Ha elég nagy az UAP, hogy a fedélzeten élő személyzet is elférjen, akkor te akár békésen szürcsölgetheted a porcelán csészéből a kávédat, miközben 5× hangsebességgel 90 fokot kanyarodsz, ki se löttyen a kávéd a pohárból, mert a hajó saját belső viszonyítási rendszere végig álló.
  Ez kicsit olyan, mint a népmesei hét mérföldes csizma…

  Re:37
  Megint nem talált:
  https://konyvesbolt.hu/magyar-ufo-aktak-10000450
  USA a médiát uralja, ezért csak az ő esetei híresek.
  Bőven volt a világban hasonló, max nem kapott akkora nyilvánosságot. Ráadásul a jelenleség nem modern kori hiszti, bőven van történelmi időkből klasszikus UAP/UFO feljegyzés.

 36. Tibor bá!

  Kérlek adj lehetőséget dajtásnak egy UFO-s vendégposzt megírására, szerintem nem csak én örülnék neki.

  És az “oltsunk vagy ne oltsunk” témában kérdeznék. 16 éves fiút oltassak Pfizer vakcinával, amikor azzal riogatnak, hogy szívizom gyulladást okozhat fiatal férfiaknál az mrns oltás? Más oltás nem kérhető ennél a korosztálynál…

 37. 40 – margit:
  Bárki akar vendégposztot írni, nyitott vagyok rá.
  Amióta oltás és gyógyszer létezik a világon mindegyiknek volt/van mellékhatása, de arányaiban rendkívül csekély. Javaslom a Pfizert, mert az a legjobb. Különben a “szörnyű” mellékhatásokat a konkurenciák terjesztik.

 38. Re:40,41
  Írhatok vendégposztot, de abból sokaknak nem lesz köszönet. 😉
  Nem, nem akarok trollkodni, de ebben a témában élesen ketté válik a fősodor tudomány, és a “katonai kutatások” iránya.
  Ma az a jellemző, hogy a tudomány körbebástyázta magát dogmákkal, ami egyben gúzsba köti a fejlődés terén, azonban a katonai kutatásokat nem a dogmák érdeklik, hanem az eredmény, és ez néha szöges ellentétben van az egyetemi tananyagokkal.
  Hogy tetézzem a kavarodást, gyakran az egyetemi kutatók publikum felé tagadnak valamit, miközben “fusiban” pont azt csinálják amit tagadnak, erre szép számmal vannak példák idehaza is. Az is megérne egy külön misét, hogy hogyan fölözik le a szürke állományt ezen a téren, erre külön “programok” vannak, mert utánpótlás nevelés kulcskérdés itt is.
  Ezt a látszólag tudathasadásos dolgot akkor lehet megérteni, ha a valós érdekeket keressük, mert ma nagyon sok minden azért nem publikus, mert maximálisan ellenérdekelt benne a gazdasági lobbi/tech lobbi, stb.
  Ez önmagában megérne külön posztot, hogy ma hol tarthatnánk, ha nem lennének kulcs elemek blokkolva, de az UFO témáról sokkal sokkal mélyebben lehet, akár technológiai megoldás szinten is beszélni, mintsem Gizike látott egy mozgó fényt az égbolton menni…
  Rajtam nem múlik, hiteles forrásanyag van bőven, nem az UFO magazinból fogok idézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük