Breaking News

Ma hajnalban Irán két hullámban ballisztikus rakéta támadást hajtott végre amerikai bázisok ellen Irakban.

Elkezdődött

Egyes hírek szerint az áldozatok száma 80 körül van 200 sebesült mellett. Anglia felszólította Iránt, hogy kerülje az eszkalációt. Trump tudomásul vette a támadást.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

30 gondolat erről: „Breaking News

 1. Irak időben „szólt” hogy ki kellene vonulnia onnan az USA – nak.

 2. Hát nem tudom, hogy mi okosat mondjak most, de nekem van egy érzésem az egész történettel kapcsolatban, ugyanis ez az iráni rakétatámadás valamiért a szíriai amerikai cm támadásra emlékeztet, azaz „hoztam is ajándékot meg nem is”.
  Aki esetleg nem emlékszik az ügyre, Trump használaton kívüli reptereket szórt meg cirkálórakétákkal, az orosz légvédelem közben csendben maradt úgy, hogy kis túlzással a fejük felett húztak el a támadó rakéták, utána meg mindenki boldogan hazament – ergo előre egyeztetett színházi showműsor volt az egész.

  A ma hajnali iráni támadást követően egymásnak ellentmondó hírek jönnek, a nincs áldozattól egészen a 80 halottig bezáróan, Trump első twitter reakciója a „minden rendben van”, Irán büszkén állhat a világ előtt, hiszen visszavágtak, az amerikai légvédelem/rakétavédelem pedig úgy fest eddig, hogy zéró eredményt ért el, az USA pedig egyelőre nem agyal válaszcsapáson.

  Megjelentek korábban olyan hírek is, miszerint Szulejmani és az iráni ajatollah között nem volt teljesen feszültségmentes a kapcsolat, miközben a lakosság folyamatosan tüntetett az iráni kormány ellen, most meg hirtelen nagy társadalmi összefogás van, mindenki az USA-t utálja a nemzeti hős likvidálása miatt, nincs kormányellenes tüntetés, Szulejmanit idegen kezek „leváltották”, az ajatollah a rakétázás után hős a nemzet szemében, Trump meg lavírozhat tovább otthon az impeachment árnyékában nem sokkal a választási kampány indulása előtt, az olajár közben emelkedik, lehet shortolni és a kőolaj exportőröknek is lesz némi kis extraprofit nagy hirtelen, így év elejére.

  Természetesen semmi garancia nincs arra, hogy igazam lenne bármiben is és könnyen lehet, hogy valóban egy nagy háború kitörése előtt állunk, de a fentiekben leírtaknak is adjunk legalább egy ezreléknyi esélyt, ami csak annyit jelent, hogy színház az egész világ. Azaz legalább a reggeli kávémat had igyam már meg nyugiban…

  Van esetleg valakinek infója arról, hogy milyen DEFCON szint van valójában elrendelve és volt-e bármiféle valós és hatékony amerikai légvédelmi tevékenység?
  (a C-RAM üteg videóját láttam, de ez így elsőre a harmatos lóf.sz kategória)

 3. 2 – MangaM:
  Igazad lehet.
  Imigyen szóla Trump:
  „All is well! Missiles launched from Iran at two military bases located in Iraq. Assessment of casualties & damages taking place now. So far, so good! We have the most powerful and well equipped military anywhere in the world, by far! I will be making a statement tomorrow morning.”
  Vagyis: Minden rendben. Irakban két katonai bázist céloztak meg rakétákkal. Jelenleg kiértékelik az áldozatokat és a rongálásokat. Ez ideig, minden OK. Nekünk van a legerősebb és legjobban felszerelt hadseregünk a világban. Holnap reggel kiértékelek..
  Miért van Trump ennyire megelégedve? Előre azzal gyilkolt, hogy Irán támadjon?

 4. 2.
  Teljesen korrekt „helyzet elemzés” ez is simán lehet egy lehetöség, ilyesmire gondoltam én is csak nem bootoltam még fel igy a reggel kávé közben.
  Már megérte benézni.

 5. Most olvastam: Ausztrál haditengerészet menti a parton rekedt embereket a bozóttűz terjedése elől. Magyar idő szerint ma reggel egyik romboló kirakta a menekülteket és elindult a Perzsa vizek felé.

 6. „jozanparasztiésszel”
  Pénzem van, fegyverem van, tele vagyok kellöen fanatikus emberekkel.
  Sok értelme nem lenne saját területen támadni az Amerikai bázisokat, még ha meg is halna pár amerikai katona és akkor mi van ezért kapják a fizetésüket, nem lenne az akkora nagy gond simán leirnák járulékos veszteségnek, kapnak egy csicsás zászlot a családok, az olajár emelkedés ennyit megérne.
  Ha igazán komolyan vissza akarnának vágni, Amerika saját területén tennék szerintem.
  Lehet nem egy WTC szinten, de a pánik lenne a lényeg az átlag ember nem érezhetné magát biztonságban bárhol bármikor meglepetésben lehetne része azt meg nem sokáig birnák.
  Nyiltan támadni egy ekkora hatalmat nem sok értelme van lásd Afganisztán, Vietnám, stb. ott se a hagyományos taktika müködik.
  Ha annyira akarnák kussolnának és laposban szépen szerveznék a meglepetést, Jonny megy bevásárolni a Tescoba Abdul meg kitáraz rajtuk, 2-3-4 ilyen után eléggé beszarna az átlag polgár.
  Ugyan ugy Amerika infrastrukurája se egy sebezhetetlen dolog söt, Iránnak meg van a forrása, embere akár ezek megtámadására is, szerintem amig ilyenröl nincs hir addig csak egy show az átlagembernek.
  Aztán majd meglátjuk 🙂

 7. Megy a kardcsörtetés. Szerintem ez a “kis” tűzijáték csak bevezetés volt.
  A magyar katonai kontingenst azonnal haza kellene hozni. Éppen elég magyar vér folyt már az idegen érdekekért. Semmit sem tudnak ott csinálni a magyarok, csak lapítanak az óvóhelyen.

 8. Ugyan hogy hoznád haza, viktor kiküldené értük a meccsre járos repcsijét, persze.
  Katona meg jolérzi magát,nem kell félteni tudják mit csinálnak ezért is ment oda, titkon mind reméli lesz egy kis balhé, persze ha lehet egyben szeretné mind meguszni, de ott is van munkahelyi baleset, teszem azt egy hentes üzem se veszélytelen.
  Amerikát meg pont nem érdekli pár csicska állam katonája, söt ha akad pár áldozat az neki csak jo mert ezzel igazolja magát és megment megint a világot.
  Ami várhato szerintem felvonulnak befenyitik a rosszfiukat, ez jot tesz az olajárnak, megfogja érni Amerikán belül is kitermelni, mert most nem igazán.
  Ez jo az oroszoknak is valamilyen szinten, jo lenne a többi olajtermelö országnak, valoszinü ujabb migráns hullám indulna europa felé ez meg még jobb az europán kivüli nagyhatalmaknak, x millio halott ott marad nem megy sehová igy az nem jo megoldáa, igy nem várhato igazi háboru.
  Iránt amugy se lehet lerohanni, hatalmas ország, persze lehet atomot dobni a bestiákra de akkor az egész környék megérzi, és ott van Izrael is a közelben azért neki is van beleszolása.
  Egyszonak is száz a vége, kalandos évnek nézünk elébe ha igy halad.

 9. Nem osztom a kincstári optimizmusotokat.

  Ennyit tudtak sebtében összehozni az Irániak. Ez megadja az alaphangulatot. Az otthoniaknak örülnek, a vezetés helyzete stabilizálódik. Mint a kocsmai verekedésben, amikor a másik fél is lökdösni kezd.
  Az iráni népnek a lényeg, hogy amerikaiak vére hulljon. Pipa. Minek menjenek messzi földre, ha kéznél van a közelben is, amit nekik is egyszerűbb megvalósítani mind időben, mind eszközben, szervezésben. Ráadásul ez egy erősebb válasz volt, mert itt Irán és nem iránhoz köthető terroristák támadásáról van szó.

  Másrészt a történet csak látszólag szól bosszúról, valójában arról szól, hogy vajon az amcsikat szorítják ki a közel-keletről, vagy az amcsi-izraeli páros szerzi meg a dominanciát ismét. Az elmúlt időben az izraeliek többször csapást mértek iráni állásokra. Nem történt más, mint Irán felvette a kesztyűt egy ugyanolyan válasszal. A háború már zajlik egy ideje csak az eszkaláció nagyon lassú, mert mindenki óvatos.
  Az oroszok döntésén múlik, hogy világháborúvá szélesedjen, de nekik ez szerencsére ráér, mert az idő nekik dolgozik. A közel-keleten is jól alakulnak számukra a dolog, úgyhogy kár lenne részükről ezt tovább fokozni. Csak annyit tettek eddig is, amennyit okvetlenül szükséges volt és biztonságosan vállalható.
  Ha Iránnak közvetlenül is nekirontanának, akkor lehet, hogy újra kell gondolniuk a ruszkiknak, mert nem veszíthetnek el egy ilyen szövetségest. Persze ez esetben is először háttértámogatást nyújtanának.
  Kínát szándékosan hagytam ki. Ők lesznek szeirntem a későn beszállók, a mérleg nyelve majd valamikor.
  Szóval szerintem egy darabig még ellesznek a közel keleten a kisebb, de egyre erősebb válaszolgatással. De mint írtam ez csak lassú eszkaláció, úgyhogy nincs miért nyugodtnak lenni. Márcsak azért sem, mert nagyon mozgolódik a diplomácia, hogy biztosabban lehessen tudni, hogy ha úgy adódik, akkor ki melyik csapatban fog majd játszani.
  Trump „minden rendben” kommunikácója több, mint meglepő. Én azt láttam az arcán, hogy próbál finomítani, miután rájött, hogy neki kellene elrántani a kormányt.
  Szerintem már legszívesebben kivonulna a közel-keletről. Persze egy dolog, hogy mit szeretne és egy másik, hogy mit tehet meg. Így valószínűleg további csapatösszevonások lesznek és megpróbálják Irán közel-keleti pozícióját errodálni.

 10. Engem azért mindent összevetve nagyon meglepett, hogy Irán vállaltan amerikai támaszpontot támadott meg.

 11. 9. – looke fiery
  “ Katona meg jolérzi magát,nem kell félteni tudják mit csinálnak ezért is ment oda, titkon mind reméli lesz egy kis balhé”
  Nekem máshogy mesélte az ismerősöm, aki Afganisztánban volt.
  Ki sem mozdultak a bázisról, úgy fostak. Ha néha kimerészkedtek, indulás előtt felvették az utolsó kenetet. 🙂 A magyar “professzionalítást” tükrözi ez az eset is:
  “ Két magyar katona meghalt, négy másik pedig megsérült kedden délelőtt Afganisztánban, amikor előzés közben felborult konvojuk egyik járműve”
  Az összes magyar katona a pénzért ment ki ide és Irakba is. Pár év alatt összejött egy lakás ára.
  A magyar katona akkor tud csak profi lenni, ha hazáját és annak határait védi. Idegen érdekekért értelmes ember nem viszi vásárra a bőrét. Ezért van tele az amcsi “sereg” félhülye négerekkel.
  Bocs, hogy kicsit elkalandoztam!

 12. 14.
  Katona aki fosik minek megy oda, sőt minek megy katonának.
  Persze van megélhetési katona, mint sok más szakmában is van aki csak a pénzért csinálja de van akinek meg az adott munka a hivatása is, és mint minden szakma vannak kockázatok munkahelyi balesetek.
  Ahhoz elég naivnak kell lenni ha én katona vagyok és elmegyek egy meleg helyre simán megúszom, mindezt persze pénzért, mert ugye nem kötelező és nem sorozott állomány van ilyen helyeken, ez is egy munka.
  Nyilván azt kívánom minden hasonló helyzetben levő épségben haza érjen de hát ez a munkája, van akinek nem való.
  Én magamból kiindulva ha nem lenne családom gyerekem lehet bevállalnék ilyesmit, lassan úgy is mindegy.
  Viszont így már nem, nem magam miatt hanem a családom miatt, ok pár külföldi misszió és meg van egy lakásra való, ez ok de mi van ha nincs szerencsém és nem jönnék haza, mert az is benne van sokkal nagyobb eséllyel mintha teszem azt pék lennék persze az nem fizetne olyan jól de hát kevesebb kockázatért kevesebbet fizetnek, és nem magam miatt hanem a család miatt, akkor velük mi lesz.
  A pénz meg nem minden, aki meg hajlandó kockára tenni az életét pénzért benne van hogy nem az ö számát dobja ki a gép de akkor már késő.
  Bocsánat az offért.

 13. Amcsi idő szerint 11-kor tart sajtótájékoztatót Trump az iráni támadással kapcsolatban. Ha jól számolom, akkor 1 óra múlva.

 14. Az angol tudásom azért hiányos, de nagy összeborulásokról beszélt, világbékéről, nemzetek közötti harmóniáról stb, ahol együtt dolgoznak ezen a németekkel, franciákkal, kínaiakkal, oroszokkal.
  Szóval ha jól veszem ki, akkor nem jött be a blöff, úgyhogy visszatáncolt…hála az Istennek.

 15. Előre bocsájtom ,nem vagyok katonai megfigyelő,titkos ügynök,vagy e témában szakértő,de szerintem ez inkább egy düh kitörés lesz nem pedig harmadik világégés.A nagy testvérnek annyi fegyvere van például drónja,vagy irányítható eszköze,hogy egyáltalán nem fogja pazarolni az atom csapást tudó fegyvereit.A kis testvér ugyan mérges,van sok pénze,de fegyveres technikai eszközök híján csak ököl rázás marad.Más dolog ha valakinek van fegyvere,vagy valakinek másoktól vásárolni kell.
  Atom háborúról meg nem is érdemes beszélni,mert akkor mindennek és mindenkinek vége lesz!
  Legyünk optimisták,mert a pesszimizmus rombolja azt a” maradék,amúgy is roncsolt” idegrendszerünket!

 16. 13. Kamionos
  „Engem azért mindent összevetve nagyon meglepett, hogy Irán vállaltan amerikai támaszpontot támadott meg.”

  Nélkülözhetetlen ALAPVETŐ TUDÁSANYAG Wesley Clark előadása az USA betervezett háborúiról! Különösen a videó 1:00 percétől!
  „IRÁNNAL FEJEZZÜK BE!”
  Ezért áll IRÁN a célkeresztben! Ezért nem fogja a világ megúszni háború nélkül!

  „10 nappal 9/11 után átmentem a Pentagonba, és találkoztam Rumsfeld államtitkárral és Wolfowitz államtitkár-helyettessel. Lementem, hogy beköszönjek néhány embernek a személyzetből, akik nekem dolgoztak, és az egyik tábornok odahívott magához. Ezt mondta:
  – “Uram, beszélnünk kell egy kicsit.”
  Azt mondtam: „De hát Ön nagyon elfoglalt.”
  Ezt válaszolta:
  – “Nem, nem. Döntöttünk uram és hadba szállunk Irakkal.”

  Ez kb. szeptember 20-án volt. Ezt válaszoltam:
  – “Hadba szállunk Irakkal? Miért?”
  Ezt válaszolta:
  -„Nem tudom.” “Azt hiszem, nem tudják, mi mást tehetnének.”
  Ezt válaszoltam:
  – „Találtak valamilyen információt Szaddám és az al-Kaida kapcsolatáról?”
  Ezt mondta:
  – „Nem, nem. Semmi új ez ügyben. Egyszerűen eldöntötték, hogy hadba szállunk Irakkal.” “Azt hiszem, nem tudjuk, mit csináljunk a terroristákkal, de van egy jó hadseregünk, és meg tudunk dönteni kormányokat.”

  Ezt mondta: “Azt hiszem, ha az egyetlen szerszámunk egy kalapács, akkor minden problémát szögnek kell néznünk.”

  Néhány héttel később megint meglátogattam, és addigra már Afganisztánt bombáztuk. Ezt mondtam:
  „Még mindig Irakkal fogunk hadba szállni?”

  ❗ Ezt válaszolta:
  „Ó, ennél is rosszabb a helyzet.”
  Áthajolt az asztal fölött. Felvett egy darab papírt, és ezt mondta:
  „Most kaptam ezt fentről” – a védelmi miniszter irodájára gondolva – „mai napon”.”

  “Ez egy emlékeztető, ami leírja, hogyan fogunk öt éven belül hét országot kiiktatni, kezdve Irakkal, majd Szíriával, Libanonnal, Líbiával, Szomáliával, Szudánnal, majd Iránnal fejezzük be.”

  ❗”IRÁNNAL FEJEZZÜK BE!” ❗

 17. 22: Azért ebben van valami biztató is. Irán után nem akarják folytatni ezek szerint.

 18. Teherán köti az eembet a karóhoz. Ragaszkodnak a 80 halotthoz, és az Izraelbe szállított 242 sebesülthöz. Ki hazudik?

 19. 26. Tibor bá’
  Egyszerűbb, ha azt kérdezed, hogy ki mond igazat? Semelyik.
  Az jutott eszembe, hogy az iráni vezetésnek bőséges áldozatokról kell beszámolnia ahhoz, hogy lenyugtassa valamennyire a kedélyeket, azaz nincs szükség ebben a helyzetben „magánakciókra”, az USA meg azzal nyugtat mindenkit, hogy voltaképpen nem voltak áldozatok.
  Az igazság meg ki tudja, valahol félúton lehet. Mivel Irán előre szólt a célpontokról, így a reguláris erőket biztonságba helyezhették, a magánszervezetek zsoldosairól meg az „egyéb” személyekről pedig nincs nyilvántartás, ergo ott sem voltak hivatalosan.

 20. Nekem ebből az jön le, hogy igazából egyikük se akar háborúzni, mindketten csak meg akarják mutatni a saját népüknek, hogy milyen fasza legények ők, akik nem hagyják magukat, és keményen odacsapnak.

 21. 28 Ábel
  Ha senki sem akar háborúzni, akkor miért lett legyilkolva egy iráni főtiszt (nem is akármilyen)? Továbbá miért sz@vatják Iránt ahol csak tudják, szankciókkal, plusz ha bármi történik akkor az első hogy Iránt nevezik meg főbűnösként?
  Nemrégen volt, mikor az amcsik beküldtek egy drónt meg egy ami gépet legénységgel az iráni légtérbe, hátha lelövik…le is lőtték, szerencsére csak a drónt. Pár évvel ezelőtt pedig emlékezetes volt az „eltévedt” motorcsónakos USA katonák iráni esete is…picit túl gyakoriak az ilyen esetek, ahhoz képest legalábbis, hogy „senki nem akar” háborút.
  Csak mondom, nem ma kezdődött.

 22. 24. Python

  Ma olvastam a hírekben:
  Az utasok közül hat nukleáris tudós volt!:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük