Az Európai Unió az összeomlás felé tart – Marine Le Pen exkluzív nyilatkozata az RT-nek

VIP.127.

 

Marine Le Pen
Marine Le Pen

….. A márciusi felmérés szerint a megkérdezett francia állampolgárok 53 százaléka szeretné, ha a Brexithez hasonló referendumot tartanának Franciaországban a kilépéssel kapcsolatban.

Rákérdezve, hogy fél-e egy Frexit következményeitől, vagy Brüsszel megtorlásától, Le Pen azt válaszolta: „Ha Franciaország kilép az Európai Unióból, akkor az Európai Unió megszűnik létezni.”

Ami pedig az EU Oroszországgal kapcsolatos politikáját illeti, Le Pen nyomatékosan felhívta rá a figyelmet, hogy pártja következetesen ellenezte a szankciók bevezetését, mert azt „hülyeségnek” tekintették…..

__________________________________________________________

A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

Ellentétben sokak sejtésével, nem keresem magam halálra. Tény az, hogy további 18 előfizető kellene ahhoz, hogy rentábilis legyen a dolog.

_________________________________________________________________

‘EU is in process of collapsing on itself’ – Marine Le Pen to RT (EXCLUSIVE)

Published time: 20 May, 2016 04:01Edited time: 20 May, 2016 11:42

The EU is on the brink of collapse, as two of its main “pillars” are “crumbling” despite the billions of euros spent on keeping the structure from falling, far-right French leader Marine Le Pen told RT, adding that the union would fail if France left it.

“I believe that the European Union is in the process of collapsing on itself for one simple reason. The two pillars on which it’s founded – Schengen and the euro – are in the process of crumbling,” Le Pen told Marie De Douhet of RT France in an exclusive interview. “So they’re in a sort of mad downward spiral in which they’re capable of anything today to try and keep this building standing.”

The leader of France’s hard-right Front National party believes the collapse is not a matter of “if” but “when,” saying the EU “shines from the light of a dead star” while its leaders are struggling to play for time “at the cost of billions trying to hold this structure up.”

As a “revealing” piece of evidence supporting her opinion, Le Pen cited one of Brussels’ recent punitive measures.

“The threat of condemnation of countries which do not accept migrants – a €250,000 fine for each migrant not taken in – is in itself revealing,” Le Pen said.

The European Commission unveiled plans earlier in May to impose a penalty of around €250,000 per rejected refugee on countries that refuse to share the burden of Europe’s migrant crisis.

For countries such as Poland, which is adamantly opposed to taking in refugees, the new compulsory measure would result in a fine of over €1 billion ($1.1 billion), given its existing quota of 6,500 people.

“The threats, the blackmail, now used systematically by the European Union is, above all, a gigantic problem of weakness,” Le Pen said.

Commenting on the migrant crisis, Le Pen said the EU is using immigrants as a tool to drive down labor costs across the 28-country bloc.

“That’s why the European Union supports tens of millions of immigrants in the coming years which will come onto the European Union labor market to push down wages,” she said. “So, in fact they have betrayed, if you like, the working class.”

Marine Le Pen has been a vocal supporter of the UK leaving the European Union, a move that the National Front hopes would inspire a similar “Frexit” campaign.

According to a March poll, 53 percent of French citizens surveyed would like to hold a Brexit-like referendum on France’s membership in the EU.

When asked if she feared any consequences for a “Frexit,” or Brussels’ retribution if it should go through, Le Pen said, “If France leaves the European Union, the European Union no longer exists.”

Addressing the EU’s foreign policy towards Russia, Le Pen stressed that her party has consistently opposed economic sanctions and find them “stupid.”

“From the very start when these sanctions were announced, we spoke out against them in the strongest possible terms… We find them to be completely stupid, obviously I can’t but welcome the National Assembly vote that has allowed the expression of refusal of these sanctions,” Le Pen said.

She expressed doubts that President Francois Hollande will “have the courage to go against the demands of the European Union” and scrap the sanctions, however.

Le Pen added that France’s recognition of Crimea as part of Russia is “quite clear and even quite credible possibility,” particularly if she wins the 2017 presidential election.

__________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________

33 gondolat erről: „Az Európai Unió az összeomlás felé tart – Marine Le Pen exkluzív nyilatkozata az RT-nek

 1. MLP nyitott kapukat dönget azzal, hogy elmondja ugyan azt, amit már jó ideje tudunk. De csak addig mondja, amíg ellenzékben van – ha véletlenül megválasztanák elnöknek, már nem ezt mondaná: annál az egyszerű oknál fogva, hogy az EU legnagyobb haszonélvezője „ár/érték” viszonylatában Franciaország.


  Minden esetre, Európa vezetőinek mostanra rá kellett volna arra ébredni, hogy a nemzetállamokat nem lehet átlépni, nem lehet velük szemben politizálni. Sok területen az együttműködést nem szorosabbra kell fűzni, hanem inkább lazítani. Semelyik ország nem viseli el hosszú távon, ha állandóan mások mondják meg, hogy mit tehet és mit nem. Különösen érzékeny erre Kelet-Európa, mert itt még élénken él a moszkvai diktátumok emléke. Senki nem akar brüsszeli (berlini) diktátumot helyette. Főleg, ha 2020 után már a pénz sem jön olyan nagyságrendben, mint eddig.
  Hogy a nyugati polgárok egy jelentős része miért EU szkeptikus, az jó kérdés – de bizonyára az EU még jobban felerősíti a globalizáció negatív hatásait, amik ott is egyre inkább túlsúlyba kerülnek.

 2. 1:
  Én úgy gondolom, hogy a Nyugat legnagyobb dobása a volt szovjet csatlós országok beengedése volt. Ezen hatalmasat kaszáltak. Tulajdonképpen az EU ezek után már fel is borulhat, egy életre le vagyunk tarolva. És nekünk mi lett a hasznunk belőle, hogy ízetlen spanyol epret ehetünk 4 héttel a szezon előtt, vagy csomagolt fehér vizet Szlovákiából tej helyett? Ha összeomlik legalább lesz lehetőségünk feléleszteni a magyar mezőgazdaságot.

 3. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az EU nem gazdasági tömörülés, ahogy megpróbáltálk eladni, hanem politikai, és abból is a mocskosabb fajta.

  Nemrég oldották fel a titkosítást azokról a dokumentumokról, amik bizonyítják, hogy az EU ötlete a CIA-tól jön.

  Ez megnagyrázza a sok, legtöbbször logikátlan döntést is.

  De megmagyarázza azt is, hogy hogyan kerültek a törökök Németországba: Amikor az USA-nak szüksége volt támaszpontokra a Fekete tenger körül az oroszok ellen, akkor a törökökkel kötött üzletet, hogy belépteti őket a NATO-ba, cserébe a törökök dolgozhatnak Németországban, kéőbb meg EU tagságot is kaphatnak.

  És egyre jobban kilóg a lóláb, hogy az EU nem az európai polgárok érdekei alapján politizál, hanem egy politikai tervet akar végrehajtani, ami gyakorlatilag egy könnyen kezelhető amerikai gyarmattá akarja alakítani a kontinest.

  Viszont úgy tűnik, hogy egyre fokozódik az ellenállás ez ellen a politika ellen, ami gazdasági problémákhoz és belső feszültségekhöz vezet.
  Liberálisék túltolták a biciklit, és az ellenkező hatást érték el: Európa szerte erősödnek a nemzeti pártok.
  A migránsok meg gondoskodnak róla, hogy naponta legyen valami a hírekben, ami a liberális politikát lejáratja.

  Szerintem nem fog felbomlani az EU, hanem egy időre a brüsszeli befolyás erőssége csökkenni fog, és valószínűleg újra fog szerveződni az Unió, regionális alapokon.

 4. 2: „Ezen hatalmasat kaszáltak.” Kaszálnak ezek most is, persze akkora biznisz már sose lesz, mint amikor lerabolhattak egy teljes nemzetgazdaságot a „rendszerváltás” után.
  Meg van erre a forgatókönyv (vagy csak hozza az élet), hogy mit adhat K-Európa nyugatnak – most pl. az itt kiképzett munkaerő a menő…, ami ott hasznosul. Orbán megkapja érte a júdáspénzt (amit elegánsan felzárkóztatási alapnak hívnak), hogy itt egy élhetetlen országot teremtsen, tolja ki az országból a képzett munkaerőt nyugat felé.

 5. 4. Observer

  „most pl. az itt kiképzett munkaerő a menő…,”

  Hát igen…
  Amikor a „felzárkózás” során felduzzasztották az egyetemek létszámát, akkor úgy tűnt, hogy mecsoda szabadság meg jólét köszönt be, pedig csak az egyik legkifinomultabb és legbrutálisabb rablást készítették elő, és leseperték a kritikusokat, akik azt feszegették, hogy valójában hány diplomást tud eltartani az ország…

 6. Valószínűtlen, hogy az elit érdekelt a status quo megváltoztatásában, ezért nem szabad túl komolyan venni az ehhez hasonló propagandaszöveget. A tömegtájékoztatásban időről időre bedobnak meglepő nyilatkozatokat, de ezeknek nincs túl nagy jelentősége, inkább a háttérben zajló eseményeket érdemes figyelemmel kísérni.

 7. Ha az EU szetesik, üdvözlöm. Minden ország eldöntheti kellenek-e neki menekültek, gazdaságilag újra fog szervezödni (két oldalu szerzödésekkel). De ha Anglia lép ki elöször, vagy akár franciaország, akkor annak az országnak gyakorlatilag megszünik a gazdasága, a jelenleg ezer sebböl vérzö még müködö Europa együtt csuklik Venezuela szintjére (csak a kilépö ország kezdi). Tökéletes terep a szélsöséges pártoknak és a harmadik világháborúnak.
  Én rohadtul félek a jövö péntektöl, mire fogunk ébredni. Nem kell híreket olvasnom. Az elsö benzinkút megmondja, hogy 1.10, vagy 2.10 lesz egy liter benzin.
  Szoljon, aki bármi hibát lát a gyorselemzésben.

 8. 7: „félek a jövö péntektöl” Miért, mi lesz akkor?
  Mert az angolok nem lépnek ki, az tuti. Mi lenne akkor a hétvégi átruccanásokkal a ‘kontinensre’? Ugyan már. 😀

 9. 7: Pedig olvashattad a királynő elszólását: az angolok szerint a kilépésükkel menthetnek meg minket a világháborútól. A magyarázók szerint legalábbis.

 10. 8. A dolog sajnos nem ilyen egyszeru. Sajnos lehet, hogy van eleg hulye, hogy kilepjenek. Tul jó hatasfokkal butitottak a nepet.
  9. Nem tudom elkepzelni azt az utvonalat, amennyiben az angolok bentmaradasa vezetne haboruhoz. Az ellenkezojere viszont van esely.

 11. 6. Mvm9

  „Valószínűtlen, hogy az elit érdekelt a status quo megváltoztatásában”

  Kérdés, hogy ki az az elit.
  Ugyanis egyre kevesebben vannak akiknek jó a status quo… Úgy tűnik hogy a status quo CSAK az USA-nak jó, és azoknak akik meg vannak vesztegetve vagy zsarolva, hogy az USA szekerét tolják.
  Se a nagy üzletnek nem jó a status quo se a kicsinek.
  Plitikailag is egyre tarthatatlanabb, gazdaságilag nem is beszélve.

  Az meg hogy a britek kilépnek-e vagy sem, inkább attól függ, hogy az utolsó pillanatokban milyen háttér-alkut tud körni Brüsszel és a City of London. Aztán majd e szerint számolják a szavazatokat.

  De az biztos, hogy Brüsszelnek jól jönne egy gyomros, hogy felébredjen végre.

 12. 7.
  Nem hinném, hogy olyan forrón eszik a kását. Van néhány ország, (Skandinávok, Svájc) akik jól elvannak az EU-s tagság nélkül is. Most lesz még egy, ha Brexit lesz. A Brit – EU kapcsolat nem szűnik meg, csak picit más alapokra helyeződik.
  Az persze jó kérdés, hogy a United Kingdom megmarad -e, mivel a skótok nagyon nem akarnak kilépni, meg Wales sem.

  A kilépési folyamat egyébként eltarthat akár 10 évig is, addig meg még ki tudja mi lesz.

  Viszont mi, itt élő magyarok, lengyelek, kelet európaiak megszívhatjuk.

 13. 12. Attila (PV),
  Eliten a nemzetek felett álló, önálló identitással és saját célokkal rendelkező, a bankrendszereket és nagy nemzetközi korporációkat, valamint a globális médiát irányító, egymással ezer szállal összefonódó hatalmi csoportosulást értem. Lehet, hogy nem pontos a definícióm, de abban biztos vagyok, hogy teljesen mindegy, hogy mit nyilatkozik Le Pen… mert abban a valószínűtlen esetben, ha önálló útra tévedne, akkor a továbbiakban politikai (vagy egzisztenciális) értelemben azonnal diszkvalifikálnák.
  Szerintem tévúton jár az is, aki azt hiszi, hogy Le Pen, Steinmeier, Orbán, a Jobbik stb. valódi ellenállást képviselnek a fennálló rendszer ellen; nem csak betervezett, az adott pillanatban megosztó ellenpólusok.
  Vagy: tényleg komolyan gondolja valaki, hogy olyan stratégiai döntést, mint a Brexit, a jószerencsére ill. a tömeg kénye-kedvére bíznak? Egyáltalán nem tűnik logikusnak, és elég nevetséges is lenne.

 14. 14. Mvm9
  „Vagy: tényleg komolyan gondolja valaki, hogy olyan stratégiai döntést, mint a Brexit, a jószerencsére ill. a tömeg kénye-kedvére bíznak?”
  Elsőre a nem válasz ugrik be. Viszont mi van, ha ez már nem is annyira stratégiai kérdés? Lehet, hogy az EU-projektet (a jelenlegi formájában) már feladták, csak vetítik nekünk a show-t az eurokraták, hogy arcvesztés nélkül fakuljanak ki. Addig is nácizással, kirekesztésváddal felhozzák a korábban szélsőségesnek számító erőket, akik majd a nyilvános hatalmat átveszik. Illetve a briteknél vannak demokratikus hagyományok, zokon vennék a jogaik csorbulását.

 15. Először ők, azután a franciák lépnek ki, és vége is.

 16. 15. Jani: Ez nekem is eszembe jutott. Egy-egy komoly politikai döntés előtt szokás a tömeg reakcióját szondázni. A szondázás szoktatásnak is jó, valamint a következő kommunikációs lépés betervezésének is kiváló. Mivel ezt a lehetőséget (még) nem dobják fel a magyar lapok, így ismételten kitűnik, hogy a nagypolitikában a lópiszoknál is kisebb a súlyunk. De ha borul a bili, akkor Orbán EU-ellenessége kapóra fog jönni a nagypolitikában is, azaz oszthatnak neki lapot.

 17. 14. Mvm9

  „Eliten a nemzetek felett álló, önálló identitással és saját célokkal rendelkező, a bankrendszereket és nagy nemzetközi korporációkat, valamint a globális médiát irányító, egymással ezer szállal összefonódó hatalmi csoportosulást értem.”

  Ok, legalább ez tiszta.

  Én a hagyományosabb értelemben használom az elit szót, aminek a gyökerében még benne van „elite, elected, elu etc” azaz választott, (látható?) politikai szereplőket.

  Így is az az érzésem, hogy a „háttérhatalom” nem olyan erős, mint azt láttatni szeretné, különben nem lenne szükség e különböző színjátékok eljátszására.
  Ugyanis a hatalaommal rendelkezők mögött van még egy komoly befolyással rendelkező társaság, aki éppen nem fért be a pixisbe, és nekik érdekük a változás, és a tömegekhez is közelebb állank.
  És még egy dolog.
  Maga a háttérhatalom sem egységes, annak a tagjai is örömmel forgatják egymás hátában a kést.
  Elképzelheted, hogy mekkora rugalódzás megy az asztal alatt, ha németország egyik nap megszavazza a oroszok elleni embargó meghosszabbítását, másnap a NATO feloszlatását követeli egy német párt, egy másik német pért meg elismeri a Krím Oroszországhoz tartozását.
  Ha figyeled milyen nyögveszarósan megy a TTIP, az is azt mutatja, hogy a háttérhatalomnak egyelőre nagyon komoly ellenállásokkal kell küzdenie.

  Szóval én úgy érzem, hogy komoly, többesélyes meccsek várnak még lejátszásra.

 18. 15. Jani,
  „mi van, ha ez már nem is annyira stratégiai kérdés? Lehet, hogy az EU-projektet (a jelenlegi formájában) már feladták, csak vetítik nekünk a show-t az eurokraták”

  Szerintem a Brexit-ről nem kellett döntést hozni, mert minden bizonnyal eldöntött tény, hogy az igenek vagy a nemek lesznek-e többségben. De fogalmam sincs, hogy ez a döntés milyen stratégia része lehet. Azonkívül nincs is értelme mélyebben foglalkozni ezzel a kérdéssel, ha az ‘EU-párti’ és az ‘EU-szkeptikus’ csapatok mind egy kapura játszanak.

 19. 19. Mvm9
  „Azonkívül nincs is értelme mélyebben foglalkozni ezzel a kérdéssel, ha az ‘EU-párti’ és az ‘EU-szkeptikus’ csapatok mind egy kapura játszanak.”
  Ahhoz a kapuhoz vezető útban viszont van eltérés, és azon az úton el is lehet kóvályogni. Nem mindegy, hogy hogyan akarják nálunk építeni a kommunizmust, egy központosított EU-val, ahol egy pénznyelő, elvtelen bürokrácia diktál, és az országok egymás riválisai, vagy egy együttműködési megállapodásokon alapuló szövetséggel. Szerintem mindkét forgatókönyvre vannak az elitnek tervei, nyilván bele is szólnak a folyamatokba, de nem kell feltétlenül mindent lezsírozniuk előre, az túl nagy költség, lebukási kockázat. Ha meg évekre előre akarnak ragaszkodni részletekbe menően szabályozott tervekhez, akkor bukásra vannak ítélve, mert alkalmazkodóképesnek kell lenni, és nekik is egyre nehezebb a jövőt előrejelezni.

 20. „Ha tehát a valóságos „alanyt” vagy „alanyokat” keressük, akkor az alapkérdést másként kell feltennünk. Arra kellene választ keresnünk például, hogy ha az Európai Unió egyre kevésbé alkalmas konstrukció ahhoz, hogy Európa egésze egységes stratégiák mentén legyen képes emberséges jövőt építeni önmaga számára, akkor erre miért nem az az első kézenfekvő válasz, hogy akkor olyanná kellene tenni. Attól ugyanis, hogy szép lassan mindenki kilép ebből a nyilvánvalóan egyre alkalmatlanabbá váló szerveződésből, az eredeti probléma, mármint hogy miként lehetne méltó emberi létfeltételeket teremteni Európában, még nem oldódik meg. Sőt, szinte biztosra vehető, hogy az így széthulló közösség sokkal inkább válna a tehetetlenség, az anarchia és a káosz színterévé, mint a mostani, amely a jelenlegi uralmi struktúráival kétségtelenül ilyen irányba halad.”
  http://www.flagmagazin.hu/gazdasag/bogar-laszlo-brexit-itt-brexit-ott
  Most még lehet próbálkozni szavazással, később a népességcsere hatása már döntő lesz.

 21. Az osztrák szavazás óta én már nem hiszem, hogy szavazással a köznép bármit is eldönthet, bárkit leválthat, fordíthat az előre eldöntött irányon.

 22. Ez is egyfajta időhúzás, fogyasztásszabályozás, később pedig fogyasztólétszám leszabályozása, a lehetőségek fogyása miatt. Kb. ennyit a jövőről.

 23. 16.)

  Angolok kiléptek, remélem a franciák is még az idén kilépnek.
  Mi pedig majd jövőre lépünk ki, ennél jobb szél nem is kell a kormány választási kampányának vitorlájába.

 24. OFF

  Tibor bá’, nem csinálsz egy „Breaking – Brexit” posztot?
  Mert így mindenki más poszt alatt mond véleményt…

  ON

  24: A franciák nem lépnek ki. És mi sem. /Esetleg kirúgnak./

 25. 25.)
  Csak figyelj !
  Ha a karvajaink anyagi érdeke a kilépés és azon lehet majd többet kaszálni és a hatalmat megtartani, akkor kilépünk.
  Hatalmas földjeiken cukorrépa terem, saját (idióta EU előírásoktól, szabályoktól és kvótáktól mentes) cukorgyáraikban feldolgozandó és más finomságok…
  Van az a réteg akinek az EU nélkül, földalapú támogatás nélkül, már most is jobban menne.

 26. 26: „azon lehet majd többet kaszálni”

  El nem tudom képzelni, hogy hogyan lehetne többet ‘kaszálni’.

  Az ellopott milliárdok jelentős része az EU-ból jött.
  A jelenlegi milliárdosok nem a tehetségük miatt lettek azok. A valóban szabad piacon pillanatok alatt elvéreznének.
  Ha kilépünk, vámokkal lezárják a magyar termékek útját, de finanszírozás (bankok) nélkül úgy sem tudnánk termelni semmit. Nyomor lenne, mint É-Koreában. Előbb-utóbb mindenkinek.

  Szar az EU, de mostanra már nélküle még szarabb lenne.

 27. 27: Élelmiszer lenne elég. Exportálnánk az oroszoknak. Exportra termelni is megérné, mert a forint árfolyam a béka segge alá zuhanna. Exportcikkeket mondjuk a nép nem engedhetne meg magának – de lehet, hosszú távon jobban is járnánk.

 28. 28: „Élelmiszer lenne elég.”

  Tévedés. A nyugati „input” /gép, növ.védőszer, vetőmag stb./, földalapú támogatás nélkül a magyar mezőgazdaság 1-2 év alatt összezuhanna.

  Viszont megnőne a biotermék aránya 😉 .

  „Exportálnánk az oroszoknak” Persze. Ők meg dollárral fizetnének…, világpiaci áron. Mese.

  Ha nem lenne az EU „védelme” (ami olyan amilyen, de van), a kicsi, nyitott gazdaságú Mo-t lesöpörnék a palettáról. Vagy pedig kizárod a nyugati tőkét teljesen, akkor meg csak a nyomor lesz.

 29. 29. Observer,
  „A nyugati “input” /gép, növ.védőszer, vetőmag stb./, földalapú támogatás nélkül a magyar mezőgazdaság 1-2 év alatt összezuhanna.”

  Kicsit fekete-fehéren látod a valóságot, Pl. Mo.-nak óriási komparatív előnye lehetne az öko- és biogazdálkodás vagy a magas feldolgozottságú gmo-mentes, kisüzemi élelmiszeripari termékek piacán, ami most az EU-n belül senkinek sem érdeke. Az oroszok meg ne fizessenek dollárral, hanem gázzal vagy arannyal.
  ‘Nyugati gépeket’ meg lehet a piacon venni, most se ajándékba kapjuk… vagy úgy gondolod, hogy gazdasági embargó lesz Mo. ellen(??)

 30. 30: „gazdasági embargó lesz Mo. ellen”

  Az sem kizárt, bizonyos körülmények között.

  Ha jól értem, akkor te a kilépés után teljesen normális kereskedelmi-gazdasági kapcsolatokat tételezel fel, vagyis a termelőeszközeink java részben ugyan úgy nyugati kézben maradnak, ugyan úgy a nyugati áruk piaca maradunk ahogy eddig, maradnak a bankjaik, stb, csak közben nem élvezzük az EU előnyeit. Hol van akkor itt nekünk ebben az üzlet?

 31. 31.
  Egyáltalán nem látod jól; ha minden maradna a régiben, csak a visszacsurgatott pénzekhez nem jutnánk hozzá, akkor mi értelme lenne a kilépésnek? Semmi.

 32. Ide ne írjatok többet. Ezeket a hozzászólásokat átteszem a BREXIT-hez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük