(707) A legtehetségesebb magyar politikus

Elek Attila írása a Független SZABAD EURÓPÁ-ban

 

Orbán Viktor az egyik legtehetségesebb magyar politikus. És   itt azonnal álljunk meg egy szóra. Mit is jelent, az hogy politikus,   mit jelent az, hogy politika? Egyszer már kifejtettük, de érdemes   megismételni, mert sokakban az a téves képzet él, hogy a politika, az   valami olyan dolog, ami a közjóért van, az emberek életének   jobbításáért, a nemzetek felemelkedésért. Nos, kérem ez tragikus   tévedés.

A politika a következőt jelenti: a társadalomban küzdelem, a hatalom   megszerzéséért, ill. a hatalom megtartásáért. Hoppá! Ezt jelenti a   politika. Ki végzi a politikai tevékenységet? A politikus. A   politikusnak tehát SEMMI más célja nincs, mint, hogy a hatalmat,   megszerezze, vagy ha éppen hatalmon van, akkor megtartsa azt. Természetesen, ha valamilyen csoda folytán jó szándékú, és erős emberek kerülnek politikai hatalomra, akkor lehetnek társadalomjobbító céljaik, de az esetek döntő többségében szó szerint elkurvulnak és csak a hatalom   érdekli őket.

Minél tovább van valaki politikai pályán, annál jobban beszűkül a   látóköre és tompulnak a valóságnak a helyes érzékelési képességei. Nem   érdekli már az eredeti célja, hogy segítsen az embereken, csak a hatalom   lebeg a szeme előtt. Egyszóval, amikor azt írom, hogy Orbán Viktor   tehetséges politikus, immár több mint 22 éve, akkor nem éppen hízelgek   neki. Én szívem szerint megtiltanám, hogy bárki 8 évnél tovább politikai   pályát töltsön be életében. Ne csontosodhassék senki sem be az országgyűlésbe, vagy a polgármesteri székébe.

Valljuk be őszintén, mit „dolgozott” eddig életében, mondjuk Orbán   Viktor, Lázár János, Szíjjártó Péter, vagy éppen Mesterházy Attila?   Semmit! Az iskolapadból főállású politikusok lettek. Soha egyetlen   fillért nem termeltek meg az országnak, egyetlen fillér adót nem   fizettek. (Azt most ne hívjuk valódi adónak, hogy az államtól, azaz   tőlünk kapnak pénz, aminek egy részét, mint „adót” visszaadják. Ugyan   már!) Idétlen és a fenti okfejtésemet – a valóságtól való elszakadást –   támasztja alá pl. ugye Lázár János elhíresült, “akinek nincsen az annyit   is ér” szövege. Jánoskám, Te még igazából semmit sem tettél le az   ország asztalára, csak a magyar emberek eltartottak Téged. Szóval nem   illik őket kioktatni, hogy hogyan kell kaparni.

Orbán Viktorral ugyanez a baj. Orbánt a magyarság nagy megosztójának tartom. Tipikus politikus, és   mivel tehetséges, mindig megszerezte, ill. megtartotta a hatalmát. Hiába   veszett el két választást is, a pártjában tehetséges politikushoz   illően megtartotta a vezető hatalmi szerepet. Nem érdekelte, hogy milyen   áron. Nem érdekelte, hogy milyen eszközökkel, nem érdekelte hogyan,   csak a cél lebegett a szeme előtt. Szemmel láthatóan őbenne már fel sem   merül, hogy visszavonuljon a politikától, már meg van mérgezve vele. A   hatalom olyan, mint a drog.

Nézzük, milyen hibákat vétett a hatalom megszerzésért és megtartásáért folytatott küzdelmében Orbán, amiért mennie kell. Először is nem következetes, ezért folyamatosan hazugságon kapható. (Ez  nem egy állítás, hanem csak személyes véleményem, mielőtt jön a per!)  Mit értek hazugságon? Azt, amit jelent. A hazugság definíciója, hogy a  valóság tudatos vagy nem tudatos elferdítése. Szóval akkor is hazudhat  valaki, ha ezzel nincs tisztában.

Nem részletezem most itt a 2006-os nagy hazugság, rosszabbul élünk, mint   4 éve hülyeséget. Csak azért említem, mert pont, hogy jobban éltünk,   mint 4 éve, kölcsönökből ugyebár. Ez csak egy ellentmondás a sok közül.   Mert vagy rosszabbul élünk, mint 4 éve, vagy eladósították az országot.   2006-ban nem láttam olyan Fideszes óriásplakátokat, hogy Gyurcsány   eladósítja az országot, jobban élünk, mint 4 éve azonnal vonjuk vissza a   13. havi nyugdíjat és béreket. Én valami olyasmi Fidesz szövegre   emlékszem, hogy 14. havi nyugdíj, meg ingyen benzin a munkába járáshoz.

Mit csinál tehát egy politikus, a hatalom, megszerzéséért, vagy  megtartásáért? Hazudik? Akár igen. Működik? Igen. Megszavazzuk őket a  hazugságaikkal? Igen.

Nézzük inkább a mostani államadósság csapdahelyzetet, mert ez most a jelen. Mi az ellentmondás a mostani Orbáni politikában? Először is szögezzük le a következőt. Mi itt a Független SZABAD EURÓPÁ-ban már évek óta írjuk,  hogy az államadósság visszafizethetetlen és, hogy a magyar (és a világ  többi országában is) pénzrendszert egy nemzetközi pénzügyi háttérhatalom   tartja kézben. Ebben tehát nincs vitánk Orbán Viktorral, sőt, szerintem   régebb óta valljuk, mint ő. (Egy éve írtunk erről cikket!)

Igen Viktorra jellemző a pálfordulás, hiszen politikus. Azok, akik „hívei”, ezt elnézik neki, mert most éppen olyan dolgokat mond, ami   kedves a szívüknek. Mi azonban élünk a gyanúperrel, hogy Viktor most   semmi mást nem tesz, mint a hatalmát akarja megtartani.

A nemzetközi pénzügyi elnyomással szemben teljesen rossz harcmodort  választ és ezzel már sokkal többet árt, mint használ. Most üt vissza az,   hogy a 2002 és 2006-os választási kudarc után vasszigorral és különböző   praktikákkal kellett megtartania a hatalmát a saját pártjában, amiből   így óhatatlanul kiirtotta a kritikus hangokat, ill. személyeket. Így   most nincs senki, aki ellent merne mondani neki, és ami még rosszabb,   nincs senki, aki szembesítené az igazsággal. Biztos vagyok benne, hogy egy csomó ember látja a baklövéseit, de nem szól, inkább csak a háta mögött súgnak össze. A Szíjjártó és Selmeczi Gabriella típusú embereknek a tudása meg kimerül abban, hogy a vezér szavait visszaismételjék. Selmeczinek még sokszor láthatóan még az sem megy, hogy mit szánt Viktor egy zártkörű poénnak vagy elszólásnak, ő belemondja a világsajtó   kameráiba azt is, amit nem lehetne.
A Lázár Jánosok Orbánnak köszönhetik hatalmukat, csak akkor fogják   hátba támadni, ha más lép és ott érzik magukat biztonságban. A Viktorral   régóta együtt lévők belecsontosodtak a régi helyeikre, már nincs bennük   vágy a jobbításra. Fontosabb a polgármesteri szék a nyugdíjig, mint a   konfrontálódás Orbánnal, különös tekintettel arra, hogy 2014-től nem   lehet valaki egyszerre polgármester és országgyűlési képviselő is. Ezt   mind mind Orbán találta ki, briliáns módon.

Szóval támadnak minket a spekulánsok? Nem. Nincsenek spekulánsok, sokkal rosszabb van ennél. Nem piti kis brókerek intézik a magyar forint  árfolyamának az állását. Pár ember egy szivarfüstös szobában adja ki az  utasításokat. Mi ezt már többször leírtuk.

Felvetődik a kérdés, ha Orbán Viktor mindezzel tisztában volt és van, akkor hogyan lehet ennyire oktondi, hogy ilyen nyíltan nekimegy ezeknek az elnyomó gazembereknek. Nem lehet mással magyarázni, mint, hogy  Viktoron elhatalmasodott a tévedhetetlenség illúziója (orvosi nevén:   Napóleon szindróma). Egyszerűen nem érzékeli a valóságot. Annyit és   annyiszor beszélt már válogatott és őt támogató közönség előtt, annyira   túlnyerte magát a 2/3-dal, annyi hülyeséget megcsinálhatott az elmúlt 2   évben büntetlenül, hogy azt hiszi, hogy mindent megtehet. Ravasz   ördögnek képzeli magát, aki kézben tartja a kártyákat, de a külső   megfigyelő egyre több hibát láthat.

A kormányzati kommunikáció teljesen összeomlott, szinte óránként megy ki  más közlemény. Hihetetlen, hogy még mindig képesek azt hinni, hogy   itthon lehet mást mondani, meg kint is mást. Hol élnek ezek? De mivel a   Viktorhoz hű bagázs irányítja a kommunikációt, silány a minőség.   Érthetetlen, hogy Szíjjártó és Selmeczi jelentősen többet szerepel, mint   a jobb sorsra érdemes Gíró Szász, akinek olyan csapnivaló a szereplése,   hogy az már hihetetlen, pedig tehetséges ember. Az az ember érzése,   hogy nem adnak neki információt és teljesen össze van zavarodva.   Martonyi János meg például érthetetlenül keveset, szinte semmit sem   szerepel.

Orbán kapkod, rögtönöz és öntömjénez. Ahelyett, hogy pontos, kiérlelt  harcot vívott volna a nemzetközi pénzügyi körök ellen, ellőtte itthon a  puskaporát. Energiáit az adósság elleni fontos harc helyett a következő  időszak hatalmi biztosítékainak kiépítésére összpontosította.

Teljesen felesleges és lényegtelen törvényeket hozott, mint az   egyházügyi, az oktatási. Ugyanakkor az egészségügy összeomlik.   Érhetetlenek ezek a Kerényi féle festmény hülyeségek, meg az ünneplés az   Operában. Viktor egyszerűen nem érzékeli, hogy a magyar emberek az   összeomlás szélén vannak. Szó szerint, naponta hallom a telefonokban és a   beérkező levelekben, hogy az utolsókat rúgják, nincs semmi tartalékjuk,   végük van.
Orbán nem érti, hogy az embereket ő maga hajtja az IMF megállapodást   követelők soraiba. Ő maga az okozója annak, hogy a magyar társadalom   nagy része alig várja, hogy újra jöjjön az IMF. Orbán Viktor a személyes   felelőse ennek. Persze, hogy lehet most azt mondani, hogy “de   összeesküdtek ellenünk”. Hát persze, hogy összeesküdtek Viktor, de nem   tegnap, hanem már hosszú ideje. TE ezt állítólag tudtad! Komolyan azt   hitted, hogy majd Te egyedül legyőződ őket, és mindezt úgy, hogy a   magyar emberek 98%-a azt sem tudja, hogy létezik egy „világkormány” a   háttérben.
Az egyszeri magyar ember csak odáig jut el, hogy zsidózik és cigányozik,   nem látják, hogy a nemzetközi pénzügyeket irányító pár embernek pont ez   a célja. Amíg mi itt elcigánybűnözőzünk, meg elzsidózgatunk, addig ők   röhögnek a markukba. És Viktor, amíg nem mész el, vagy nem engedsz   nekik, addig a forintot tönkre vágják és kiéheztetnek minket. Nem téged,   minket.
Tehát vagy elmész és hagyod, hogy mások vívják meg ellenük a csatát,   remélhetően sokkal furfangosabban és ügyesebben, vagy maradsz és engedsz   nekik és semmivel sem leszel jobb bármelyik elődödnél, de marad nálad a   „hatalom”.

Sajnos kétségen sincs, melyik utat választod, hiszen politikus vagy. A   kérdés már csak az, hogy kit raksz meg bűnbaknak. Ki lesz a hibás?   Gyurcsány? Bajnai? A magyar nép? Esetleg én, mert leírtam ezt? Szerintem csak ez az igazság.”

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

158 gondolat erről: „(707) A legtehetségesebb magyar politikus

 1. Orbán Viktor már csak szórakozik velünk, pont úgy, mint Torgyán doktor. Ő is röhögve szétverte a Kisgazda pártot. Jót szórakozott. Viktor utolsó húzása lesz a legdurvább. Megerősíti a KE pozíciót és kinevezi magát 9-10 évre. Magyarország azt kapta, amit megérdemelt, ebből nincs kilábalás, ilyen politikusaink vannak 500 éve.

 2. Tibor Bá !
  Én felveszek egy brutálisan nagy hitelt. Azt elherdálom ( kiszórom a nép közé)és ellopom. Azután jössz te és neked kell a hitelt visszafizettetni a néppel.
  A nép szemében te leszel az utálatos, mert követelsz a néptől, én pedig a derék ember, mert én mindig csak adtam a népnek.
  Ilyen egyszerű. 😀

 3. Örömmel látom, hogy vannak, akinek lenne ötlete furfangosabb és ügyesebb csatázáshoz…

  Szivesen látnék részleteket is.

  Orbán politikája a legközelebbi kollégái szerint is hagy némi kívánnivalót maga után, tehát minden pozitív gondolat segíthet.

  Az ország már kipróbálta a csontig benyalástól a kőkemény szembefordulásos szabadságharcig a skálát. Nagyjából hasonló eredménnyel.

  Nekem az a meglátásom, hogy a magyar politika mozgástere olyan kicsi, hogy függetlenül attól, hogy ezüttálcán, mosolyogva nyújtjuk át a nemzet utolsó tartalékait, vagy köpködve, anyázva kell a kell a kezünkből kicsavarni, a pénzügyi elit mindig az éppen elérhető MAXIMUMOT szivattyúzza ki. Orbán ellenállása príma kifogást nyújt a „büntetésre” a leértékelésre, árfolyamrontásra. De Gyurcsány együttműködése is idevonzzotta a kölcsönöket, fel is szaladt 50-ről 82%-ra. Még a szuperbarátságos Bajnai torkán is lenyomták a gyakorlatilag szükségtelen IMF csomagot… Meg is hálálták neki egy amerikai tanári állással, és amerikai pénzzel építgetik az alapítványát, hogy hűséges helytartót csináljanak belőle.

  Az Orbánt érő kritikák a legtöbb esetben több mint jogosak, de még Gyurcsány is úgy nyilatkozott a közelmúltban, hogy senkinek nincs elfogadható alternatív stratégiája.

  Mert az világos: Orbán bukásával automatikusan egy, a háttérhatalmakat nyíltan kiszolgáló csoport jut majd hatalomra.
  Ezt ő is tudja, ki is használja, mert azért egyelőre kevesen vannak akik felvállanák az IMF pufajkás szerepét.

  Szerintem a szűk mozgástérben kivitelezhető megoldás az hogy jobbról kell folyamatosan nyomást gyakorolni a kormányra, és kényszeríteni, elsősorban a második vonalas fideszeseket a nemzeti politika végrehajtására. Mert ne felejtsük el, a 2/3 nem Orbánra szavazott, hanem egy élhetőbb Magyarországra.

 4. 2: „emberek leválthatják” Gedeon, Te optimista vagy! 🙂 Szerintem erősen azon van, hogy ez ne következhessen be, és ehhez a fidesz vezérkar + frakció is asszisztál, saját jól felfogott érdekében. Mivel tudják, hogy OV nélkül széthullik a fidesz (ez a többi pártnál is így volt – a „karizmatikus” vezető nélkül megindult a marakodás és a párt szétesése /MDF, Kisgazdapárt, Szdsz és most az Mszp/).

 5. 3:
  Egy kicsit másképp látom. Persze hogy „szivattyúzzák” és mindíg is szivattyúzták. A háború alatt mi napi 20 deka „fekete” kenyeret ehettünk jegyre, mert a többi kaja ment a németeknek. A szocialista táborba Vietnámba küldtünk „segélyként” ipari termékeke a lebombázottak helyébe. Most meg tudjátok. és ezen nem tud változtatni egy 10 milliós nemzet. A dolgot valahol 1514-26 környékén basztok el behozhatatlaul. Ott állunk, ahol állunk DE…. Szerintem a nemzet szempontjából nem minegy, hogy 10 millió nagyjából egyformán van megszivatva. Vagy pedig 2 millió éhenhal, 3 millió nyomorog, 100 ezer pedig ragyogóan dözsöl mert Orbán a „középosztályra” építi fel hatalmát. Szóval ez. + hülye gazdasági döntései miatt roszabb a sorsunk, mint különben lehetne.

 6. 4: csak akik ezt mondogatják, sose gondolnak bele, milyen felelőtlen dolog volt Orbántól ilyenné formálni a Fideszt, pontosabban Elek Atila cikke is megmagyarázza, hogy leszarta ő mások szempontjait, neki pont így jó. Mert csak saját hatalma érdekli.

  Tehát induljatok ki abból, hogy a Fidesz tagságának és az országnak is, melyben ez a Fidesz egy hatalmi pozíciókkal rendelkező párt (enyhén szólva), az lenne az érdeke, hogy bármilyen szükséghelyzetben legyenek második vonalbeli vezetők a pártban, aki a főnök helyébe léphetnek. Organikus szervezetekben ennek így kell lenni, ha az öreg családfő meghal, vagy fáradt már, a fia, lánya, unokája, veje veszi át a családi vállalkozás vezetését.

  Mi van, ha Orbánt elviszi egy madárinfluenze? Halhatatlan???
  Ha jelenleg igaz, hogy leváltása automatikus nemzethalál, mert „nincs, akit a helyére lehetne tenni” (olyan, aki nem IMF-helytartó), akkor automatikusan ez a helyzet baleset, vagy betegség miatti elhalálozása esetén is. Tehát nemzetünk hátralevő élettartama megegyezik OV várható élettartamával???

 7. Unalmas, elcsépelt, az oldal eredeti célkitűzésétől távol álló ez az állandó politizálás… kár …

 8. 7:
  Kedves balfi, de inkább balfasz. Neked unalmas, nekünk létünk jövője. Ezért van napi 120 hozzászólás.

  8:
  Ez várható volt. Az még a becsületesebb fajta, aki kurucból szép lassan labanc lesz. Van aki “megundorodik” a politikától miután Orbánnak összeszavazta a kétharmadot.

 9. 8:
  Ez várható volt. Az még a becsületesebb fajta, aki kurucból szép lassan labanc lesz. Van aki „megundorodik” a politikától miután Orbánnak összeszavazta a kétharmadot.

 10. 6: Nem hinném, hogy a fideszhatalom haszonélvezőit különösebben érdekelné az ország sorsa. Itt az időtényező az érdekes (mint volt az előző kormánynál is) – 4 év alatt akkora vagyont felhalmozni, ami már életem végéig kitart. Az ő szempontjukból Orbán addig érdekes, amíg hatalomban tud maradni /ugyanakkor nem tudnának mást a helyére állítani/. Nem terveznek hosszabb távra, csak addig, amíg megszedik magukat. Ebben a rendszerben elfogadható kockázat a madárinfluenza 🙂 , pláne, hogy sokkal kisebb problémát okozott, mint ahogy riogattak vele (Ezt nem vizsgálja Budai? 🙂 ) Mo-on a miniszterelnök halandóság elég alacsony (-Antall), és 2/3-dal meg nem lehet megbukni a ciklus közepén. Vagy igen? 🙂

 11. Tibor bá’, mi ez a bizalmatlanság? Összekeverednek a sorszámok. 🙂

  Fingom sincs, az én hozzászólásom is spam csapdába került!

 12. Én a legnagyobb problémát abban látom, hogy az állandó kormány/pártváltások és az ezzel járó tisztogatás az államigazgatás minden területén, teljesen tönkretette az országot. A Horn kormány volt az utolsó, mely még rendelkezett egy működőképes államigazgatással, azóta csak rosszabb lett. Most már ott tartunk, hogy egy miniszter, nem rendelkezik diplomával és 20 éves gyerekek vezetik a BKV-t. Törvények ezreit hozzák, de ezeket senki nem képes a gyakorlatba átültetni.

 13. 11: a közt. elnök nem tud írni, csak másolni…
  Szerintem Horn is szarházi volt. Pár zsíros falatot az állami vagyonból ő privatizált el, ha jól rémlik, az energiaszektort is.

 14. Ne a fát nézzétek,hanem az erdőt!
  Mindig fizettünk, soha nem alkudoztunk, a legnagyobb elszántsággal szívtuk a mangót, talán éppen itt lenne az ideje beinteni egy kurva nagyot. Azzal egyébként nem vagyunk kisegítve ha elengedik a mondvacsinált államadósság felét, csak ha átütemezik, magyarul ha zárnak egy kicsit a pénzszivattyún, mert ilyen ütemben képtelenek vagyunk már fizetni. Mégis mi a jó istent képzelnek, már a földbe vagyunk döngölve, szétszabdalták az országot, mégis miből fizessünk?? Fél európa a vérünket szívja 30óta, elég volt. Jobban jártak volna ha meghagynak gazdasági tényezőnek európa közepén, akkor most virágozna európa és nem lenne ez a dilettánskodás, mikrofonnyalogatás brusselben, miközben az egész világ számára tünnek el évezredes munkával nemesített gyümölcsösök, búzafajták, és mérgeztetik európa legjobb termőföldjeit, ukrajnát is beleértve. Barbárok maradtak ezek, semmi közük a kulturához, kőbunkós idióták ülnek az euban, azokat talált itt Attila, azok is maradtak. Semmit nem sikerült emelni a civilizáción, rombolni annál inkább. Ezen gondolkodjanak el a felfuvalkodott diplomaták, és szégyeljék magukat.

 15. Néhány sokak számára talán unalmas, de mélységesen igaz közhelyek …a teljesség igénye nélkül…..

  1. Vannak egészen könnyen felkelthető érzelmek.
  Ilyenek a sajnálat vagy az ellenségesség érzés.
  Szorongatott, frusztrált közönség, igen jó alanya az
  ellenségességérzés felkeltésének.

  2. A politikus kötelező gyakorlata megtartani a hatalmat.
  Tehát ezen ne rugózzunk mert vicces !
  Csak és kizárólag ennek sikeressége mellett tehet bármit is
  az országért.

  3.Világgazdasági válség van, vagy a megszorítások vagy a
  kreatív unortodox megoldások.

  4. A sokmilió nyugdíjas hazája Gerontoland vagyunk, nem
  születik elég gyerek ahhoz hogy demográfiailag normális
  ország legyünkez is megérne egy misét.
  Mégsem csökkent a nyugdíjam hanem
  67 000 ről 70 000 -re „nőtt” nominálisan.
  Tudom hogy az árak még többet növekedtek.
  Lehetett volna azt mondani válság van , fenyeget az
  államcsőd holnaptól minden nyugdíjas 20 % -kal kevesebbet
  kap.

 16. 17:
  Szerintem egyszerűbb lenne mosógépbe rakni a nyugdíjasokat és kicentrifugálni a vérüket, amit jó pénzért el lehet adni nyugaton. Ez tényleg kreativ unortodox megoldás lenne. Jut eszembe Gábor, neked hány év van még hátra?

 17. Kedves Tibor

  60 éves vagyok és nem hiszem, hogy tíznél több évem van még hátra.

  Kiszámítható a legvalószínűbb elhalálozási kor a szülők nagyszülők és nagybácsik nagynénik elhalálozási életkorának számtani átlagával.

  Apám 74 anyám 67 évet élt.

  Az önkéntes távozás arany ajtaja is nyitva áll.

 18. 17- 18: Ez a 3 ezer Ft-os emelés 100 milliárd pluszkiadás lenne erre az évre, ha minden nyugdíjas ennyit kapott volna. Kérdés, nőtt-e ennyit a nyugdíjalap? Mert állítólag csak annyi nyugdíjat lehet kiosztani, amennyi járulék bevétel keletkezik. 🙂 Ha nem, akkor biza ez is hitelből van. 🙁

 19. Most friss :

  A The Economist szerint Washingtonban és Brüsszelben fognak Orbánról dönteni.

  „His future will likely be decided not in the gilded corridors of the Hungarian parliament, but in Brussels and Washington DC.”

  Tehát már arra sincs idő, hogy az ellenzéket megszervezve valami fügefalevelet tegyenek a nyílt aggresszió elé.

  És mivel a The Economist a háttérhatalom szócsöve, ez nyílt fenyegetés. Ezek szerint Orbán leváltása a küszöbön áll.

 20. Függetlenség, autonómia, önigazgatás, demokrácia = púder.

  Agresszív fegyelmezés és pénzszivattyúzás feszt.

  Nem a befőtt teszi el a nagymamát.

  ” Értsék végre meg ,önöknek kizárólag az a jó, amit mi parancsolunk!”

  Moszkva helytartója után 23 év függetlenség után, jön majd Bruxelles helytartója.

 21. 19:
  Úgy értettem, hogy a nyugdíjig.

  21:
  Bámulatba ejtő, hogy ebből a tipikus angol mondatból mi mindent le tudtál szűrni. Ez semmi más, mint egy hozzáértő újságíró saját spekulációja. Így szól magyarul:

  Orbán jővője valószínűleg nem a magyar parlament díszes folyósoin hanem brusszelben és Washingtonban fog eldőlni.

  Ez különben pontosan megegyezik azzal, amit én is állítottam több nappal ezelőtt. ha ezt orbán másképp gondolta, akkor semmit se tud a nagypolitikáról. ha ennek a mondatanak van rejtett tartalma akkor az nem más, mint kap-e kölcsnt vagy sem. Ha nem kap, összeomlik az ország és Orbánt elsöpri a népharag. Ha kap, akkor még néhány évig hülyéskedhet. Hogy nekünk melyik a jobb, azt csak az isten tudja.

 22. 22: nem volt 23 év függetlenség. Többszörös függés van régóta, függünk Moszkva gáz- és olajvezetékeitől (eddig sose élt vele vissza…) és a Nyugat bankjaitól (folyamatosan visszaél vele, most is).

 23. 23 év függetlenség? muhaha, hol éltél 60 évig, már megbocsáss

 24. 23 Tiborbá.

  Szerintem pedig a „birodalom” üzenete, az egyik legbefolyásoabb lapban, ahoz képest amilyen diplomatikusak voltakk eddig, ez egy hisztérikus rikácsolással ér fel, és alternatívát vagy tárgyalást se kínál, hanem ultimátumként közli, hogy Orbánnak vége.

 25. 23. Tibor bá’

  1991.01.01. óta rokkantnyugdíjas vagyok.
  2012.01.01 óta rokkantjáradékos
  2014.19.07. -től miután betöltöm a 63. életévemet _ ami azért ez nem tuti _rendes nyugdíjas.

  Nehéz ám a becsületes e,mberek élete !

  Hát még a miénk !

  Gábor bá’

 26. Orbán sokmindent megetethet velem, de a bírói kar életkorának 62 évben való limitálása még számomra is egyértelmű üzenet.

  Semmilyen más érvvel nem indokolható, mint azzal

  „Fideszest minden pozícióba, ami számít”

  Öncélú hatalomkoncentrálás.

  inkorrekt illetlen illegitim gusztustalan ordas

 27. Orbán kívülálló.
  Ő sajnálja a magyarokat ahogy azt a mai rádióinterjújában is mondja.
  Itt tartunk és ez az ember van megbízva az ország vezetésével. Sajnál minket, persze akinek nem inge az ne vegye magára.

 28. 28. Geopárt

  Miért olyan nagy baj, hogy a Kádár alatt szocializálódott és beidegzett társaság nyugodtan élvezi jól megérdemelt öregségét?

  Eddig ők mondták meg a tutit, és láttuk hogy hova vitte az országot.
  Most fordult a kocka… Tudom, hogy van egy réteg, akiknek az nagyon jó buli volt, de hát ilyen a szelavi

 29. 26:
  A birodalom nem üzen. A birodalomnak nem kell üzenni. A birodalom dönt. A birodalomnak Orbán megfelelne, mert fizet, de pimasz. Más is megfelelne és udvarias, jólnevelt (pl. Bajnai), és arra felé erre sokat adnak. A birodalom emberei gentlemanek, mosolyognak, amit Orbán a felcsúti bunkó félreért. Az oxfordi egy évet a társasalmi érintkezés száablyainak a megfigyelése helyett végig focizta. A kolbászt töltő Orbán bebizonyította, hogy nem való közéjük. A faszfej nem vette észre, hogy a selyem zsínórt már kitették a kirakatba. Ezért még mindig nyomja a szöveget. Szóval ez a képlet, lehet totózni.

 30. 30. Attila

  divatos szitokszavak, mert a qurvaanyád unalmas.

  ” Kádár alatt szocializálódott ”
  értsd: egy csökött idióta,egy sötét seggfej !

  ” kommunista ” értsd: népirtó, tömeggyilkos !

  ..és a kis nyeretlen kétévesek tapasztalatlan nagyképú kis csótányok ,majom módon átveszik ezeket az igazságtalan és hazug stigmatizálásokat.

 31. 28: Félreérted. Egyszerűen csak egységesítik a nyugdíjkorhatárt. Szijjártó megmondta. 🙂

  31: Mi lesz, ha Orbán teljesen behódol, és minden mostani (előzetes) feltételt teljesít? Szándékosan olyan drasztikus megszorításokat fognak előírni, amibe beledöglünk. Ha Orbán végrehajtja, elhajtja a nép. Ha nem hajtja végre, államcsőd miatt bukik meg. 22-es csapdája.
  Tibor bá’, a nyugdíjad pedig így is, úgy is csökkenni fog, meg az én fizum is, ha egyáltalán lesz. 🙁 Szóval ebből sehogy sem jövünk ki jól, akár szeretjük Orbánt, akár nem (de inkább nem).

 32. – Miért nincs „Orbán kolbász” ?
  – Még él a disznó.
  😀
  – Miért nem szunyókál el Orbán sosem a Parlamentben?
  – Mert az ördög sosem alszik.
  😀
  – Mi az: Orbán sósavban?
  – Oldódik a probléma!
  😀

 33. Egy blogban bizonygattam egy ősmagyar-manicheus maszlaggal tömött agyú szektatagnak, hogy az általa tisztlet nagy spirituális guruk szabadkőműves divatdumákat és szimbólumokat sóznak rá és társaira. Elmagyarázta, hogy ez a rafkós „tigrislovaglás” technikája, ahol azzal tévesztik meg a vakoló elenséget, hogy látszatra pont azt a dumát nyomják, amit azok.
  Ha Orbán az IMF-EU minden feltételét teljesíti, a hívei vigyorogni fognak, hogy milyen jól kibabrált a gonosz globalistákkal, ravaszul úgy téve, mintha nekik dolgozna…

 34. 35: Azok a hívek akkor már nagyon kevesen lesznek. Kb. ahányan Kádárt siratták.

 35. 37: Kutyaugatás nem hallik az égig… 🙂

 36. 32, Geopárt.

  Őszintén szólva, a komcsik se tettek túl sok jót az országnak, a bírók meg biztosították az ál-rendszeváltás utáni büntethetetlenségüket, (holló a hollónak).
  Mert azért…
  pillanatok alatt úgy szaporodtak a komcsiból lett milliárdosok mint eső után a gomba… Ezt csak egy olyan törvénykezési, bírósági rendszer mellett volt lehetséges, amelyik ezt AKTÍVAN támogatta. Nyilván ezek az emberek most a tisztánlátás legnagyobb gátjai. Szerintem a nyugis nyugdíj nagyon is gavallér megoldás a számukra.

 37. 39:
  A jogrendszerről alkotott képed egyszer már leszerepelt. Ebből nekem az jön le, hogy tartózkodnod kellene az ezzel kapcsolatos kioktatásaid beírásaitó. A bíró nem tehet mást, mint alkalmazza a meglévő törvényeket, amiket nem a bíró hoz. Semmiképpen nem akadályozzák a tisztán látást, sokkal inkább az olyan nagyhangon előadott vélemények, mint most a tiéd.

 38. Ezek a politikus urak a megvalasztasuk idejen hatalyos alkotmany rendelkezesei szerint lettek megvalasztva,aminek egyik legfontosabb pontja:
  „-demokraciat valosit meg,a hatalom a nep kezeben van,amely azt valasztott kepviseloi utjan gyakorolja;” /Wikipedia/

  Ennek alapjan a politikus nem kapott felhatalmazast onallo erdekervenyesitesre,a hatalmat csupan gyakorolja es nincs jogkore annak kisajatitasara.
  A jelenlegi helyzet kialakulasaert nem egyszemelyu felelosseg all fenn,hanem kollektiv.
  Erdekes,hogy az Unio nagyszeru kepviseloi,nem akarjak eszrevenni,hogy Magyarorszagon a demokracia alapjai serultek meg.Es nem ennek a helyzetnek a megalkotoit vonjak felelossegre,mint ahogy azt mar szamtalan esetben megtettek,a nepek erdekeire hivatkozva,hanem tovabbi gazdasagi szankciokkal buntetik a demokratikus szabalyokat tiszteletben tarto nepet.Hat igen,kolektiv bunosok vagyunk!Gratulalok,kedves Unio!
  Bizony,mondom nektek,jo nagy rakas szar ez!

 39. Múlt éjjel Fellegit az IMF „diplomatikusan” kirugta. Nem csak időpontot nem kapott tárgyalásra, de azt is bizonytalanná tették, hogy egyáltalán lesz-e tárgyalás. Kiváncsi vagyok orbán ezt hogy fogja kommunikáln, és mi lesz a forinttal.

 40. A vezetőknek nem érdeke a gazdasági fellendülés, hiszen akkor csökkenne a polgárok kiszolgáltatottsága. Sokkal jobb egy vegetáló ország hatalmi pozícióiban csücsülni, mint egy bármennyire jól működő országban senkinek lenni.
  Ahol a polgárok nem élnek anyagi biztonságban, nem a maguk urai, hanem leginkább az állam jóindulatától függ a megélhetésük, ott azokat fogják megválasztani, akik felelőtlenül ígérgetnek nekik, illetve akik a jövő generációk eladósítása árán tartják fenn a szociális hálót.
  A pártok olyan emberek szövetségei, akiknek anyagi vagy más előnyök megszerzése a céljuk a többiek rovására.

 41. Tiborbá:)
  Köszönöm, hogy behoztad Elek Attilát. Visszamenőlegesen is a havi irásaiból nagyon sokat lehet tanulni.Éppen ezért tartozok köszönettel, Neked is, mert egy egy szösszenetből, /és nem a basztatásból/ igen is aprópénzre lehet váltani azokat a gondolatokat amik mellett elmegyünk,/fafütés, saját kut, a saját megtermelt kaja,a keritésen belüli viszonylagos Önálloság/
  mind, mind azt segitheti elő, hogy az egyre kevesebbet éró nyugdijunkat, valamilyen szinten pótoljuk, mert az mindig egyre karcsubb.Kezdd beigazolódni… a tulélés müvészete,mert a boltba lassan elérhetetlenné válnak az áruk, az áraik miatt…Sajnos nem maradt semmink legalább 50 évet ugrottunk vissza….de majd megmutatja magát.

 42. 39 Attila

  A hozzászólásod alig álcázott kommunistázás.

  A regnáló hatalom hivatalos mozgalmi nótája.

  Giccses és hamis mint minden mozgalmi nóta.

  Az ,hogy még a mai bajokért is 23 évvel a rendszerváltás után a letünt szocializmus személyiségei lennének a hibásak, az már a Goebbels -ére hajazó aktuális fidesz propaganda, amit jól megtanultál, hiszen nem te találtad ki.

  ” Akik előttünk uralkodtak gazemberek voltak ,de mi igazán a nép javát akarjuk”

  Sajnos kevés tapasztalattal sokak elhiszik.

  50 év fölött senki.

 43. 42:Tibor bá’

  „Kiváncsi vagyok orbán ezt hogy fogja kommunikáln, és mi lesz a forinttal.”

  Az EUR-HUF (HUF per 1 EUR) az elmúlt 12 órában 308-ról 311-re ment fel, szerintem lesz még magasabb is.

 44. 46:Geopárt

  Teljes mértékben egyetértek. (like 🙂 )

 45. A rendszerváltás
  – az egészen gyenge szellemi felfogásúak számára –
  a társadalom törvényeinek, a játékszabályok megváltoztatását célozta és teljesítette be.

  A bosszúhadjárat, a boszorkányüldözés, az szerencsére nem volt deklarált cél.

  Mindenki örült hogy végre békés átalakulással, véres polgárháború nélkül, csatlakozhatunk az emberiség fejlettebb részéhez.

  A régi szocialista vezető réteg, véleményem szerint nem nevezhető klasszikus értelemben vett köztörvényes bűnözőnek.

  Igazságtalannak tartanám a szovjet gulágok vagy a kádári 56 utáni bűnös megtorlás áldozataiért, a nyolcvanas évek MSZMP -s kis és nagy embereit bűnösnek deklarálni.

  A kollektív bűnösség elvét pedig elveti, napjaink legcivilizáltabb polgári jogalkalmazása.

  Aki pedig köztörvényes bűnözőként, bűncselekményt követett el azt bíróság elé kell állítani, ha eddig ezt nem történt meg.

 46. 50: én is azt hittem akkor, fiatalon, hogy a világ fejlett részéhez csatlakozunk. Aztán odalett a nemzeti vagyonunk, adósságunk közben az égig nőtt…

 47. A jobbik elkezdte a szeveszkedést Orbán mellett az IMF ellen. Én támogatom a kilépést, mert a kibicnek semmi se drága, és egy kis előtréning az olaj utáni évekre csak hasznunkra lehet, de…. ésszel kellene csinálni. El lehet valakit úgy is küldeni, hogy bucsú előtt nem öntöm fejére a bilit.

 48. 46. Geopárt.

  Ha már skatulyázol, akkor jobb ha nem a fideszes dobozba teszel, hanem a jobbikosba, és talán a „kommunistázást” könnyebben megérted.
  Igaz, sosem szerettem azokat a kommunistákat akik már Fekete Jánossal együtt készítették elő a rendszerváltást, és már 1985-ben elkezdték előkészíteni a Társasági Törvényt, ami a kapitalizmus bevezetését készítette elő, de nekünk még a brossúrát szavalták… A rózsadombi paktum kommunista milliárdosait se tudtam megszeretni… És a privatizációs botrányok se segítettek.

  Az én bajom a Fidesszel egész más kategória, mint itt sokakanak… Mondom, én jobbról kritizálom, nem az IMF pufajkások oldaláról…

  Írod:

  „A rendszerváltás
  – az egészen gyenge szellemi felfogásúak számára –
  a társadalom törvényeinek, a játékszabályok megváltoztatását célozta és teljesítette be.”

  Hát ez az hogy nem.
  Nekünk kimaradt a szabad versenyes szskasz.
  A jó elvtársak lenyúlták a működő ágazatokat, a többi ment a multiknak, és a tömegek rabszolgaként ismertek magukra…
  A kis és középvállalkozásokat akkor gyilkolták le, amikor épp elkezdtek talpra állni…

  Igen… Nem volt boszorkányüldözés és elszemtelenedtek az elvtársak…

  A kommunizmus bűnei nem évülnek el, de a rendszerváltás csalásait tényleg muszáj felfedni, mert tényleg nem jó a kecskére bízni a káposztát…

  Én nagyon támogatom a 20 évet a 20 évért… ahogy a Jobbik mondta… És örülök, ha néhány fideszes is beleesik a szórásba, mert aki bűnös, lakoljon.

 49. Érdekes számítás lenne, mennyit nyernénk ha visszatérnénk a ló sűrűbb alkalmazásához a közlekedésben és az áruszállításban.

 50. 53. Tiborbá’

  El lehet valakit úgy is küldeni, hogy bucsú előtt nem öntöm fejére a bilit.

  Szerintem még nem mindenkinek világos, hogy nem nekünk kell az IMF, hanem a mi pénzünk kell az IMF-nek, és az elválás nem lehet békés.
  hogy te mekkora hülye vagy!
  Arról az évi 1000 milliárd forintról nem fognak egykönnyen lemondani. Meg arról sem, hogy beledumáljanak a politikába.
  Tehát nagyon úgy tűnik, hogy biliborogatás nélkül nem megy.

  Hidd el… attól, hogy eltartják a kisújjukat teaivás közben emberi szempontból sokkal bunkóbbak mint akinek tehénszar van a csizmáján…

 51. 53: ha jól értem, a Jobbik az IMF ellen ÉS Orbán ellen szervez tüntetést. Ezt helyeslem is, főleg, hogy egy ellenzéki párt teszi, ez jó munkamegosztás. Csak Szegedi Csanádot üthetné már el egy autó!

 52. 54.Attila

  Más dolog – helyes helytelen – célokért közepes műveltségű és tudatlan indulatos tömegeket hergelni…..és…

  …. más érdemi, bölcs, közjó javulására vezető ,felelősségteljes eredményes politikát folytatni.

  Handabandázni sokan tudnak , értékes alkotómunkát végezni sokkal kevesebben.

  A Jobbik pedig egy szégyenfoltunk, se több se kevesebb ,amelyik az értékválságnak az ideológiai káosznak köszönheti véges kérészéletét.

 53. 56 Attila

  „Szerintem még nem mindenkinek világos, hogy nem nekünk kell az IMF, hanem a mi pénzünk kell az IMF-nek, és az elválás nem lehet békés.
  Arról az évi 1000 milliárd forintról nem fognak egykönnyen lemondani. Meg arról sem, hogy beledumáljanak a politikába.
  Tehát nagyon úgy tűnik, hogy biliborogatás nélkül nem megy”

  Gettómilliomos

 54. Attila! Nincs kedved ezt kommentálni. Annak idején hatalmasakat idéztél belőle.

  Tavaly áprilisban sikerült feleleveníteni az Orbán politikáját hevesen bíráló Daniel Cohn-Bendit „közismert” pedofil hajlamát. Az ürügy a zöldpolitikus 1975-ben írt könyvének egyik olyan részlete volt, amely a több évtizeddel ezelőtti társadalompolitikai törekvések kontextusa nélkül értelmezhetetlen. Bár az akkori óvó bácsi mellett az állítólag molesztált gyerekek szülei is kiálltak, a pedofíliával vádaskodók ellen az idők folyamán Cohn-Bendit több pert nyert – sőt, mára a francia szélsőjobb is régen ráunt a vádaskodásra. Nálunk azonban véletlenül pont akkor került elő az eset, miután a képviselő az Európai Parlamentben heves kirohanást intézett Orbán ellen. A Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap, a Hír Tv, az MTV és a Magyar Rádió újra rátalált a régi történetre, de ez valószínűleg kevésnek bizonyult, a köztévé híradója ugyanis a budapesti sajtótájékoztatón történteket is meghamisította: az anyagot úgy vágták össze, mintha Cohn-Bendit elmenekült volna a kínos kérdések elől. A hamisító újságírót, Papp Dánielt ezután kinevezték az MTVA hír- és hírháttér-főszerkesztőségének élére, azaz akkortól minden közmédiában megjelenő hírért ő felelt. Decemberben a Lomnici Zoltánt kitakaró tudósítás hatására elmozdították posztjáról, így már „csak” a közéleti műsorok főszerkesztője.

  Ehhez a hamisító, félrebeszélő, csúsztató társasághoz tartozol te is.

 55. 33!
  Ettől félek én is..

  Nem fognak elengedni minket..Majd hozzák Bajnait,aztán minden megy tovább..Már tesztelik is hogy népszerűbb mint Orbán..
  Az EU-nak is nagy felvevő piac vagyunk többek közt,és akkor arra felé is borulna minden..

 56. 56 Attila

  Orbán boldogan küldené el a halál f@szára az IMF -et.

  Egyszer már, kvázi meg is tette.

  De – az én legnagyobb sajnálatomra is – nincs ebben a helyzetben az ország.

 57. Az Anonymous crackercsoport is üzent a magyaroknak..
  Az írás hvg.hu oldalon a tudomány részlegen is megtalálható többek közt..

 58. A cracker (magyar zsargonban: krekker) olyan, a számítástechnikához magas színvonalon értő személy, aki tudását elsősorban a saját céljaira használja fel, visszaél vele, és másokat károsít meg. Számítógépekre hatol be jogtalanul, adatokat szerez meg és használ fel elsősorban anyagi javakért, esetleg társai elismerésének reményében. A cracker az általa birtokolt információval visszaél, másokkal csak ritkán osztja meg, és akkor sem azért teszi, hogy ezzel valódi segítséget nyújtson.

  A crackereket gyakran összekeverik a hackerekkel, akik tevékenysége valójában szöges ellentétben áll a crackerekével. A hackerek célja többek között, hogy másokat segítsenek, és elítélik a crackerek által folytatott tevékenységeket.

 59. Kollégák !
  Mi akadálya van annak, hogy kövessük Izland példáját ?
  Esetleg az az apró momentum, hogy pár hónapig nem lesz munkabér, nyugdíj, egyéb ellátás … ?!

 60. 65!
  Bingó!
  Az erő sötét oldala.. 🙂

  Nemzetközi cracker szerveződés,ami már Magyarországot is megfenyegette tavaly…Általában országok informatikai infrastruktúrájára támad..(különféle nagyvállalatok,államigazgatás stb.)Aztán titkos,személyes, adatokat hoz nyilvánosságra..

 61. 65: Szerintem a cracker programok védelmét töri fel és nem számítógépekre tör be.

 62. 66!
  Nem fogják engedni,jános..
  Már nemzetközi bankárok is tanácskoznak jelenleg Európában erről a kérdésről..De szerintem ne akard hogy csőd legyen,mert az nem ilyen egyszerű dolog..

 63. 70, melike00:
  Nem csődöt akarok, csak változást !

 64. János & melike!
  A homályos ismeretek nagyon veszélyesek, elsősorban mert ragadósak. Izlandban nem államadósság halmozódott fel, hanem a bankok belefullatak a spekulációba, és az államnak kellett volna az adózók pénzéből megmenteni őket. Ebbe nem ment bele a izlandi nép.

 65. 73!
  Én ezt értem Tibor bá…Csak azt gondoltam,azt értettem, hogy János csődre játszik.. 🙂
  De változást szeretne,azt írta.Változás mindig van,csak mindig hátrafelé..

 66. 75. melike

  Szerintem a csőd egy gyors, és fájdalmas megoldás lehet, az IMF-es gányolás meg egy soha véget nem érő szenvedés.

  Valahogy úgy, mint amikor kificamodik az ember válla…
  Vagy vállalja a szikrázó fájdalmat amikor visszateszik, vagy egy életre félig bénán de enyhébb fájdalmakkal tengődik.

  Ez nem csak Magyarországra igaz.
  A bankmafiától nem lehet egy búcsúcsókkal elköszönni, ahogy Tiborbá’ reméli.
  A konfliktust fel kell vállalni, Európaszerte.

  A fekete ló a „kulturális kreativok”… ha igaz amit róluk mondanak, akkor teljesen megváltozhat a politikai tájkép az euroatlanti régióban. Akkor talán minimális káosszal meg lehet úszni a gyökeres paradigmaváltást.

 67. 60. Tiborbá’

  Cohn Benditnek az a szerencséje, hogy a törvényeket nem lehet visszamenőleg alkalmazni.
  Meg hogy a jogászok is magafajták… politikai hátszéllel.
  De ugyanazért ma már nem úszná meg.
  És az sem mentség, hogy a szülők beleegyeztek abba, hogy a szexuális felszabadítást már 3 évesen már az ovodában el kell kezdeni.

 68. 78. Arma Gedeon.

  Körülnézhetnél a témában.

  A dolognak nagy a hordereje, és sokan rámozdulnak, és megpróbálják vagy „beszervezni” vagy hatástalanítani őket.
  De pontosan az az egyik ismérvük, hogy immunisak a hagyományos politikai játékokra.
  Attól, hogy az LMP is az ő vitorlájukkal próbál hajózni, attól ez még nem „az” a csapat.

 69. 80: nem az a csapat, de nagyjából azt a szegmenst próbálják lefedni velük a politikai palettán.

 70. 79:
  Attila! Ha nem hagyod abba a minden alapot nélkülöző propaganda témáid hirdetését, kitiltalak: Íme:

  Daniel Cohn-Bendit, az Európai Parlament zöld frakciójának társelnöke az LMP-n keresztül cáfolja a magyar sajtóban megjelent pedofíliáról szóló vádakat. A cáfolat szerint Cohn-Bendit 1975-ös Grand Bazaar című könyvéből vett idézetek a szövegkörnyezet nélkül nem értelmezhetőek, ezért a pedofília vádja is alaptalan. Helmut Weixler, az EP zöld frakciójának sajtófőnöke közleményt adott ki, mely leszögezi: „hasonló hamis vádakat más országokban is megfogalmaztak már, ám azokat minden esetben megcáfoltuk, és valamennyi vádat visszavonták”. A közlemény szerint a vádakat a Francia Nemzeti Párton kívül valamennyi európai erő visszavonta, azok megfogalmazásáért pedig bocsánatot kértek.

  Vagyis a pedofilia vádja mindössze egy könyvéből kimásolt idézet adja. Szderezd be az idézetet, addig ne nyilatkozz.

 71. 82. Tiborbá’

  A „minden alapot nélkülöző” talán túlzás.
  Ő is elismeri, hogy ma ez elfogadhatalan…

 72. 79. Tiborbá

  „Vagyis a pedofilia vádja mindössze egy könyvéből kimásolt idézet adja. ”

  Ez nem teljesen fedi a valóságot.
  1982 április 23-án egy TV showban nyíltan beszélt a gyerekek szexualitásáról és arról, hogy milyen fantasztikus dolog amikor egy 5 éves kislány őt vetkőzteti, és ez egy erotikus mániákus játék.

  A Youtube-on te is megnézheted:
  „The little pleasures of Daniel Cohn-Bendit ”
  Mindössze 2 perc, de ha sietsz, a lényeg a második percben van.

  Eredeti francia szöveg angol szinkronnal számodra is érthető.

  A videót összevetve a könvből kimásolt idézettel szerintem minden kisgyermekes szülő hátán végigfut a hideg.

  Egyébként kiváncsian várom a véleményedet, ha rászánod azt az 1-23 percet.

 73. 81. Arma Gedeon.

  A kocsit kötöd a ló elé.
  Az hogy az LMP megpróbál belebújni a menő, divatos áramlatokba, hogy összeszedjen valami tábort, még nem jelenti azt hogy ezek az áramlatok negatívak. Egyelőre. Mert egy idő után elrothasztanak mindent.

 74. 58. Geopárt

  „A Jobbik pedig egy szégyenfoltunk, se több se kevesebb ,amelyik az értékválságnak az ideológiai káosznak köszönheti véges kérészéletét.”

  Ezt a szégyenfoltot a semmiből teremtette az az értékválság, és az az ideológiai káosz, amelyik egyértelműen köthető egy politikai korszakhoz.

  A rohamos életszínvonal romlás, a magyarság szégyenletessé tétele, a gyarmatosítás, mind príma melegágyai a radikális ideológiáknak.
  A hatás-ellenhatás a politikában is érvényesül.
  A Jobbik tipikusan az „elmúttnyóccév” teremtménye, és még azt se lehet mondani hogy Orbán hibája (ha csak azt nem akarod neki felróni, hogy nem elég szélsőséges).

 75. 84:
  Egyértelmű, hogy DCB ugratja a kopasz pasit. Ezt felfújni hülyeség, és természetesen nem tisztességes. Az mdeg tipikus, hogy a pedofil vádhoz hozzá van csapva a zsidó jelző. A kettőnek semmi köze egymáshoz, csak hangulatot kelt. A film tiszta propaganda, semmi más.

 76. A jelenleg alkalmazott nemzetközi hitelezési gyakorlat különösen a kamatpolitika, a kiegyensúlyozott folyamatos gazdasági növekedésre alapozott.

  Ez jelenleg hiánycikk és nem is lehet tudni, hogy mikor változik meg ez a tényállás ,én speciel egyáltalán nem vagyok meggyőződve róla ,hogy megváltozik belátható időn belül.

  Továbbá, hogy jogos lenne „a válság után” kezdetű fogalmazás.

  Igen összetett közgazdasági tényezők hatnak e tárgyban és vannak erős fékek is, például a folyamatos olajáremelés,de nem ez az egyetlen.

  Homoksivatagban nem siklik gyorsan a ló vontatta szán.

 77. 10. „Kedves” Tiborbá !

  Magad minősíted azzal, ha valaki nevével gúnyolódsz, már csak ennyire vagy képes ? Balfi ugyanis a családnevem…

  Azért van napi 120 hozzászólás, mert ennyi ráérő, zömében tudatlan, alacsony iq-jú, munkanélküli ember van, sajnos többségük az első áldozata lesz a rendszer átalakulásának, összeomlásának, veled az élen…

  Ja, s ha a fiaddal-családoddal fele annyit törődtél volna gyerek korában mint most ezzel a weblappal, s a kutyáid eladásával, most egészen más színben látnád a világot ! Talán boldog és elégedett lennél életeddel.

  Nem kell, ne is méltass válaszra, nem tartok rá igényt.

  További jó homokozást !

 78. 90:
  Kedves Balfi! Hogy ez családinév azt előbb is elárulhattad volna, mert így delső ránázésre inkább niknek tűnik. Ezek szerint a balsors mindenkit mással büntet. – – – Dicséretreméltó jóinformáltságod személyemet illetően, amiből arra következtetek, hogy állandó látogatója vagy a honlapomnak. Ezek szerint szerves része vagy annak a halmaznak, amelyiket úgy jellemztél, hogy ráérő, tudatlan, alacsony iq-jú, munkanélküli Üdvözöllek a klubban! – – – És mert úgy tűnik életem folyását is a szíveden viseled, megnyugtatlak, hogy a 79 év kivételével meg vagyok vele elégedve, amit neked is kívánok. – – – Ami a választ illeti, az alanyi jogon mindenkinek jár, ha már idetévedt és megtisztelt hozzámszólásával.

 79. 90.Az igazság mindig fájdalmas dolog főleg annak akit szembesítenek vele.
  Nem hinném ,hogy „ráérő, tudatlan, alacsony iq-jú, munkanélküli”
  emberek járnak ide.Ők nem ide járnak hanem Való Világot néznek és nem is tudják,hogy létezik ez a honlap 🙂
  Ennek Rendszernek megvannak számlálva a napjai és minden eltelt nap ajándék a Végzettől..

 80. 93:
  Szektákat nem támogatom, nem lépek be, és nem is kutatom. Van nekem elég dolgom.

 81. 94: igen, csak ennek alapján nem kellene szektákról nyilatkoznod… Kétségbe vonhatod-e mondjuk a jehovisták motoszkaestjéről szóló mendemondákat, ha sose jártál utána, mit csinálnak a jehovisták?

 82. 92!
  Egyetértek..
  95!
  Hozzám minden hónapban eljönnek..És olvasom az Őrtornyot,meg az Ébredjeteket.Be nem állok közéjük,csak beszélgetek,érdeklődök..Nem hülyék ők sem ,nehogy azt gondold..
  Szépen burkoltan intelligensen politizálnak..

 83. Nos egy hír az origóról: európai únios zászlót égettek a jobbikos tüntetésen és azt skandálják hogy lépjünk ki.

 84. Én nem tudom, hogy mi a cél ezzel, illetve sejtem de lehet ebből még akkora pofáraesés mint az 1956 október 23.-át követő hónapokban. Egyáltalán ki ellen vívunk szabadságharcot a tőkések vagy a tőkések irányitása alatt lévő EU ellen? Meg hát ki az isten igért akkorát nekünk hogy ilyen bátrak lettünk?

 85. 95:
  Nem tudom most miér kötöttél belém. A belinkelt videón egyértelműen látszik, hogy a fiatal Daniel ugratja a kopasz pasit. Az pedig indokolatlan, hogy egy pedofil vádnál közöljék, hogy az illető zsidó. Mert a kettőnek semmi közde egymáshoz. A katolikus papok jelentős százaléka is pedofil, pedig nem zsidók. Ebben az esetben indokolt közölni, hogy papok, elvégre a keresztény papok igényt tartanak az erkölcscsősz hírnévre.

 86. 98, Dan:
  Az egyik cél az lehet, hogy pl. az import élelmiszerek ne jöjjenek az országba ! Nem vívunk mi senki ellen szabadságharcot, csak szeretnénk, ha az eu nem a szabadpiacot látná bennünk, ahol mindenféle kacatot el lehet adni !
  Ha kilépünk az eu-ból, akkor érdemes volna azonnal a moszkvai gyorsra jegyet váltani !

 87. Akkor védővám kell vagy bojkott.Ez utóbbit maga a vásárlóközönség is megteheti azzal,hogy nem vásárol külföldi árut.

 88. 99: nem kötöttem beléd, Tibor bá, csak próbálok valami infót átadni…
  Szexuális perverziók és az elkövető zsidó származása enyhén szólva a legszorosabb összefüggésben van, ha frankistákról van szó. Náluk ezek kb. vallási dogmával vannak előírva! Ahogy a forradalmi mozgalmakban való részvétel is. Vörös Dani életrajza alapján nagy eséllyel frankista.

 89. 102:
  Szarok Vörös Danira. De Attila eljárása nem korrekt. Amikor valakit vádolok, nem indulhatok ki „spekulációból”. Te ugyazet teszed: ha frankistákról van szó Előszőr bizonyítani kell a frankistaságot, aztán lehet folytatni. Vád felállításnál nem lehet egy mondatot ha szóval kezdeni. Ezt hívják spekulációnak. Most pedig ne találd ki, hogy védem a Vörös, zsidó, pedofil Danit, mert nem őt védem, hanem az eljárás tisztaságát.

 90. 105. A szegedi volt MIÉP-es fityesz-szimpatizáns Csurka tüntetésre gondolsz?

 91. frankizmus: messianista szekta. – Alapítójuk, Jakob →Frank Messiássá nyilvánította magát, s követőitől megkövetelte, hogy Istenként tiszteljék. Szerinte a Messiás lelke néhány személyben már őelőtte is benne volt: Dávidban, Illésben, Jézusban, Mohamedben, →Szabbatai Zviben s az aposztaták szektáját alapító Berehjában (†1740). A ~ hívei elvetették a →Talmudot, elfogadták, hogy Isten emberi alakban kinyilatkoztathatja magát, s hogy a Messiás újra nem fog megjelenni. Átvették a szabbatiánusok hármas istenfogalmát, az egyes isteni személyek nevét a →Zóhár szimbolikus nyelvéből kölcsönözve: Szent Öreg, Szent Király és Nagy Matróna. A Szt Király Szabbatai Zviben és Frankban öltött testet. Az erkölcsi törv. kétségbe vonása követőinél züllést váltott ki. – A ~ hívei Lengyo-ban pert nyertek a talmudistákkal szemben, 1757. X. 19: Kamenez Podolskban hatósági engedélyt kaptak a Talmud elégetésére, s ebből szokást csináltak. XI. 9: azonban a talmudisták kerültek fölénybe, akik a ~ híveit a lengy. hatóságok segítségével üldözni kezdték. Mikulszki, a lambergi érsség ap. adm-a hitvitát rendezett a talmudisták és frankisták között különböző témákról (többek között arról, hogy, miként a frankisták állították, a Talmud valóban előírja-e ker. vér rituális célokra való használatát). A frankisták, hogy megnyerjék az Egyh. szimpátiáját, a köv. tételeket terjesztették elő: a Messiásra vonatkozó próféciák már beteljesedtek; az emberré lett Isten maga a Messiás, kinek megjelenése óta a zsidó rituális törv-ek hatályukat vesztették; csak a Messiástól való az üdvösség; a kereszt a háromság szimbóluma és a Messiás pecsétje; a keresztség föltétele a Messiásba vetett hit tanúsága. – E tételeket úgy fogalmazták meg, hogy elnyerjék a ker-ek tetszését és növeljék ellenszenvüket a talmudisták iránt, uakkor a frankistákat semmire ne kötelezzék. A ker-ek ui. az összes Messiásra vonatkozó kijelentést Krisztusra érthették, a frankisták viszont saját vallásalapítójukról állították. Az a tétel, hogy a kereszt a Szentháromság szimbóluma, kabbalisztikusan átértelmezhető volt, s még a keresztség fölvételét is be tudták építeni a maguk fölfogásába, mert a Messiás lelke vándorlása során szerintük Frank előtt a Názáreti Jézusban lakott. – 1759. VII. 17: Mikulszki elnökletével és számos teológus jelenlétében folyt le a hitvita a lembergi katedrálisban. A frankisták nem tudták elérni a talmudisták elítélését, sőt ellenkezőleg, őket kényszerítették arra, hogy vonják le tanaik végső következtetését, s legyenek ker-ek. Így, már csak azért is, hogy védve legyenek a talmudisták ellen, tömegesen tértek át a kerségre. Frank halála után a lengyelo-i frankisták beolvadtak ker. környezetükbe, Offenbachban viszont a szekta a 19. sz. elejéig létezett. – 1756. VI. 18: a Brodyban ülésező rabbitanács kiátkozta a ~ híveit, s megtiltották, hogy a Zóhárt és Mosé →Cordovero írásait valaki a 30. életéve betöltése előtt tanulmányozza.

  NEKEM EZ PUSZTA ZAVAROS DÖGUNALOM BÁR ÉRDEKELNEK A VALLÁSOK.

 92. 108: mert unalmas forrást találtál. Zsidólexikon? Vagy Pallas?
  Legfontosabb hittátelük a Szent Bűn. Tehát bűnt kell elkövetniük, hogy mielőbb jöjjön a Messiás. A frankisták kiemelt hangsúlyt helyeznek a szexuális bűnökre. Perverziók, vérfertőzés, homoszex, pedofília, női családtagjaik prostituálása. Velük hozzák kapcsolatba az illuminátusokat és mindenféle forradalomra való felbujtást. A mai globalista elit állítólag nagyrészt tőlük származik, persze összeházasodva más elitcsoportokkal.

 93. A Sabbateánus-Frankista szekta egyik hírhedt mai vezetőjét idézem a néhai II. János Pál pápa zsidó származásáról szóló blogbejegyzésemben:
  ————————————-
  kitalaltujkor.blogspot.com/2011/05/santo-subito.html

  FÉREG AZ ALMÁBAN

  A bejegyzés fogadtatásának tapasztalatai, közte az alább olvasható második hozzászólás is jelzik, hogy érdemes a pápa származására vonatkozó információt kiegészíteni, illetve meg kell magyaráznom, miért tartottam fontosnak e tényeket közzétenni.

  Nyilvánvaló, hogy sokak jóindulatú, naív reakciójával önmagában annyiban egyetértek, hogy természetesen semmiféle bűnt nem jelent, ha valaki zsidó szülők, vagy szülő gyermekeként jön a világra, és a bejegyzésnek semmiképpen nem célja a néhai II. János Pál pápa édesanyját bírálni, erre semmilyen okot nem látok.

  Önmagában egy mai pápa zsidó származása elvileg lehetNE egy gyakorlati jelentőséggel nem bíró banális tény. Azonban ha ezt az önmagában nem sokat jelentő tényt öszefüggéseibe helyezzük, konkrétan például Karol Wojtyła kiválasztási mechanizmusával, és az alábbi idézettel vetjük egybe, akkor kiderül, hogy Valakik számára miért volt fontos, hogy egy zsidó kohanita származású főpap legyen a pápa. (ahogy már előtte is, utána nem tudom biztosan)

  Talán sokat megvilágít az ún. Neo-sabbateánus szekta szellemi vezetőjével a Mááriv c. izraeli lapban megjelent interjú egy konkrét kérdése és válasza:

  Beszélgetés Reb Yakov Leib Hakohain-nal a Neo-Sabbateánus Kabbala újjáéledéséről a Mááriv c. lapban

  részlet:

  Mááriv: „Mi a helyzet az Ön vallási áttéréseivel? Hogyan változott a vallási élménye, miközben felvette a kereszténységet, az iszlámot és a buddhizmust?

  REB YAKOV LEIB HAKOHAIN: „Először is, vallási áttéréseim célja, akárcsak elődeim, Sabbatáj Cví és Jacob Frank esetén, nem az volt, hogy megjavítsam önmagam, hanem, hogy megjavítsam Istent. A Neo-sabbateánus Kabbalában az egész hangsúly nem önmagamon van, nem az én üdvözülésemen, vagy átalakulásomon, hanem Isten üdvözülésén és átalakulásán. (…) Tehát Sabbatáj Cví, Jacob Frank és jómagam Szent Aposztázisai nem „a test” áttérései voltak, hanem „a szívé”. Az összes vallásba való betérés célja a bennük rabul ejtett Szent Szikrák kiszabadítása volt, nem pedig az, hogy vallási közösségeik gyakorló tagjaivá váljunk.

  Az ilyen neo-sabbateánus VALLÁSI ÁTTÉRÉSEK CÉLJA tulajdonképpen ANNAK A VALLÁSNAK A SZÉTROMBOLÁSA, AMELYBE BELÉPÜNK, NAGYRÉSZT ÚGY, AHOGY A FÉREG SZÉTRÁGJA AZ ALMÁT, NEM PEDIG RÉSZÉVÉ VÁLIK.”

  Sabbatáj Cví és Jacob Frank a modern illuminátus-mozgalom elődei…

 94. 108 & 110:
  Kövezzetek meg, de ezeket a hosszú, unalmas bejegyzéseket nem olvasom el. Ez engem simán nem érdekel.

 95. OK, főleg a bloggazda szent joga, hogy ezt jelezze. Csakhogy ez „az értelmes emberek fóruma” és ezen belül értelemszerűen az értelmes bloggazdáé is. Tehát, ha felmerülaz állítás bárkitől, hogy marhaság Vörös Kohn-Bandi „álljtólagos” pedofíliája mellé odatenni zsidósága tényét, ami azzal akkor se kapcsiolatos, ha pedofil, meg akkor se, ha ez rágalom, akkor nem lehet csak úgy unalommal leseperni a választ, hogy van zsidó eredetű szekta, a frankistáké, melynek egyik jellemzése ez:

  „SEXUAL EXCESS AS A RELIGION” (Henry Makow)

  A zsidó miszticizmus legelismertebb tudós kutatói, pl. Scholem elemzik, hogyan fejlődött ki a kabbala hagyományából egy perverz irányzat, amely doktrínájává tette, hogy a bűn „szent” és azon belül az üdvözülés egyik legbiztosabb útja a szexuális perverziókba való belemerülés.

  Unalmas, vagy nem, a felvetésre adott témába vágó válasz. Perverzió és zsidó bizonyos összefüggésben szorosan összetartrozó fogalmak. (természetesen nem úgy, hogy minden perverz zsidó lenne és minden zsidó perverz. Sok zsidó kezdettől utálja a frankizmust.)

 96. A bűn nem lehet szent.

  Egy cselekedet vagy dicséretes vagy tiltott.

  Vagy magasra értékel, favorizál valamit a közösség, vagy értéktelennek, ártalmasnak tart.

  „A vércukor és a homokbánya bizonyos összefüggésben szorosan összetartozó fogalmak, ahogyan a katicabogár és a bombatölcsér is”

  Grünbec, kutykuringó, huhogány…

 97. 113:
  Ha a honlap szlógenjével provokálsz, akkor itt a válaszom. – – – Én az „eseményeket” nem kutya perspektívából szemlélem, hanem madár perspektívából. Ezért aztán meg kell, hogy állapítsam a következőket: A küölönböző vallások messze nem egyformán állnak a szexhez. A keresztények majdhogynem bigott módon, az egyik szélsőség mellett foglaltak állást és verik bele a híveikbe immáron 2000 éve. Ezért (legalább is elvileg) a nyugati-keresztény civilizáció kialakította azt a fajta szexulá-moralitást, amit valamennyien jól ismerünk. De ez nem a természetadta törvény, sőt bizonyos mértékben a természet ellenében született. Más vallásoknál még az is előfordul, hogy rituális szex-ünnepeket (ha úgy tertszik orgiákat) tartanak. Megint másoknál – például a hinduknál – a meglelehtősen buja szexuális életüknek és a vallásuknak semmi köze egymáshoz, illetve ragyogóan együttélnek egymással. A zsidó vallás lényegesen jobban tolerálja Mozes 6. parancsolatának megszegését, mint a keresztények. Ez a zsidó szubkultúrából nagyon jó kivehető és személy szerint én ezzel egyetértek. Éppen ezért a dehonesztáló megjegyzésed a zsidók szexualitásával kapcsolatban nálam negatív hangokat vált ki. Mivel viszont a honlap olvasói valamennyien keresztény kutúrában nőttek fel, nem várható, hogy mellém állnak, ezért a témával nem kívánok behatóbban foglalkozni. Azt azért még megjegyzem, hogy a katolikus egyház makacs ragaszkodása a korábbabn kialakított „bűnös szex” hozzáláása bizonyosan tévut, amit nagyon jól bizonyít a katolikus papok tömeges „bűnözése”, amit most nem kívánok taglalni.

 98. 103. Tiborbá

  Szarok Vörös Danira. De Attila eljárása nem korrekt.

  Én arra szerettem volna utalni, hogy az „alaptalan vádaskodás” kicsit erős.

  Vörös Dani gyermekehez való viszonyát illető alapos gyanum a következőkre aéapszik:

  1. A könyvéből (egyes szám első személyben) vett idézetet értelmét semilyen szövegkörnyezet nem változtatja meg, ilyet te sem találtál.

  2. A bemutatott videóban semmi sem utal arra hogy ugratná a vitapartnerét.

  3. Az óvóbácsi mellett kiálló szülők esete önvédelem is lehetett, mert ha a vád bebizonyosodik, ők is bajban lehettek volna, ha kiderül, hogy tudtak róla.

  4. A szerző maga is elismeri hogy manapság elfogadhatalan az a gondolkodásmód, amely a könyvet létrehozta.

  Ezen túlmenően perek sora jelzlzi, hogy sokakban kialakult a gyanu.
  Továbbaá a jogerős itélet különösen politikailag érzéleny személyekkel kapcsolatosan nem mindig az igazságot tükrözi, hanem egy politikai nézőpontot.
  Azt is láttuk már hogy „egyesek” számára mindig van kiskapu.
  Polansky és DSK is megúszta…

  Tehát az „alaptalan gyanu” nem áll fenn.

 99. 116. & 117:
  A világban sok bűnöző megúszta már a büntetést és nagyon sok justizmord született. Ezekre hivatkozni értelmetlen vitába szokott fulladni. Egyetlen kapaszkodó, ha ragaszkodunk a jogerős bírói itélethez. Kedvencünket minden vád alól felmentették, és jelentős kártérítést sepert be eddig. Különben is ez egy 30 éves ügy. Részemről befejeztem.

 100. 115: erősen tévedsz. Az orgiákat vallási kultuszuk részeként használó vallások épp az ókori Közel-Keleten voltak tipikusak épp akkoriban is, amikor a zsidó vallás kialakult. Tehát az addigi, többek között kánaáni és mezopotámiai szexkultuszos vallásokkal szembeforduló zsidó ideológusok kezdték a kicsapongást förtelmes, Isten elleni véteknek hirdetni. Amennyiben a kereszténység hozzáállása a szexhez gátlásos, annek ez a fő gyökere. Azonban a téma szakértői ezt a zsidó monoteista hozzáállást a kicsapongáshoz a következővel magyarázzák:
  A zsidó vallás formálóinak, prófétáknak, stb. nem igazán a szex ellen volt kifogása. Nekik a „bálványimádás” szokása volt az üldözendő ellenség, ami ellentétes volt a szigorú monoteizmus doktrínájával. Mivel a kor általuk megvetett vallásaiban a kultusz részei voltak az orgiák, ezért a zsidók körében netán előforduló szexuális kicsapongás lényegében automatikusan a „pogány” isteneknek, bálványoknak bemutatott áldozatként is volt értelmezhető. Láthatjuk tehát a nygaqon speciális, szerintem perverz zsidó vallási logikát, ami még durvább vadhajtásokhoz fog elbvezetni a történelem során.

  Tehát az ókori, majd a rabbinikus zsidó vallás fősodra lényegében az újkorig erkölcsi szabályrendszerével tiltotta a szexuális szabadosságot. (természetesen a szabályrendszer betartatása hasonlóan nem lehetett száz százalékos, ahogy más szabályrendszerek esetén is jellemző)
  A kabbala körébe tartozó zsidó miszticizmusban azonban más irányt vett a zsidó gondolkodás, ami nagyjából Sabbatáj Cví fellépésének korára, majd utóda, Frank alatt kifejlesztette a teljesen nihilista, perverz teológiát, melynek központi eleme volt, hogy a messiás eljövetelének feltétele a gonoszságban, a bűnben rabul ejtett isteni szikrák kiszabadítása, amit a bűnök elkövetésével lehet elérni.
  Frank követői kimondottan a szexuális bűnök elkövetését preferálták, ami tehát a zsidó fősodor addigi erkölcsi nortmarendszerével ellentétes volt. Azonban a Hmelnyickij-lázadás körüli nagy sokkban a Sabbateánus, majd frankista irányzat a galíciai-kelet-európai zsidóság nagy részének felfogására hatott, így, vagy úgy. Tehát a szexuális szabadosság eléggé tipikus lett a zsidó fősodorban is. Ahogy a forradalmi mozgalmakban, szanbadkőművességben, stb. való részvétel is, mert ez következett a zsidó gondolkodásmód sabbateánus-kabbalista nihilista fordulatából.

  Ha gondolod, megadok forrásokat, ahol ez sokkal részletesebben olvasható.

  KOhn Bandi és pl. Pola}ski valóban része ennek, aminek szintén bőséges szakirodalma van.
  csak egy példa:

  vigilantcitizen.com/moviesandtv/roman-polanskis-rosemarys-baby-and-the-dark-side-of-hollywood/

  „Roman Polanski’s “Rosemary’s Baby” and the Dark Side of Hollywood „

 101. 119:
  Ennek nincs szakirodalma mert én találtam ki, de szerintem sokkal plauzibilisebb, mint amit te megemlítettél.
  Mozes megalkotta a 10 parancsolatot, benne a 6. Ne paráználkodj!-al, aminek a környezethez képest semmi értelme nem volt. Cakhogy Mozes pontosan tudta, nincs isten, és a zsidókat nem választota ki. Ha a népet éri valami kellemetlen csapás, akkor azt valahogy meg kell magyarázni, hogy miért történt, Jehova miért szegi meg a szerződést. Találni kellett egy olyan bűnt, amit egészen biztos el fognak követni. Erre a szex kitűnő, mert ki a fene képes megtartóztatni magát? Ha tehát a zsidókat baj érte, akkor az úr elfordult tőlük, és miért fordult el az úr tőlük, mert parázna életet folytattak.

 102. A vallás az egy üres mesekönyv mindenki azt olvas ki belőle amit akar..

 103. 120 Tibor bá’

  Egyetértek annál is inkább, miután az sem véletlen ,hogy a parázna szó értemle szándékosan homályos.
  Világos, hogy nem a szex szinionímája, hanem a tiltott szexé.
  Oppá, de milyen az a szex, ami tiltva van?
  Erről ahány ember ,annyiféleképpen vélekedik a manapság is.
  Jó, ha az alattvalók bizonytalanok és tele vannak bűntudattal akkor gyengébbek és könnyebb szellemileg is,reálisan is vezetni és megvezetni őket.

 104. 120: komolytalan. Köztudott, hogy Mózes neve egyiptomi jellegű név, ami a mese ismeretében nem is meglepő, és hogy az egyistenhitet Ehnaton fáraótól eredeztetik, az ő napkultuszától. Persze ez is csak elmélet.
  Amit én jrtam, az eléggé cáfolhatatlan. A zsidó vallásalapítók tilalma a szexkultuszok ellen kb. olyan, mint egy Woody Allen filmben a tráfa, hogy mi a protestáns etika alapelve: „csinálhatsz bármit, AMÍG NEM ÉLVEZED!” 🙂

  Kicsit fordítva ugyan, mert a zsidó prófétáknak nem az élvezet ellen volt kifogása, hanem hogy ne hasonlítson az élvezkedés a rohadt másvallások szertartásaira.
  A vallások ugyan meséskönyvek, de arról szó sincs, hogy ne lenne jelentőségük. Számos kulturális történelmi következményük lett és például a modern kor forradalmait nem érthetjók meg a kabbalai hagyomány ismerete nélkül.
  És persze nem egyenrangúak a vallások. Az én praktikus elvem ez: nekem mindegy, ki milyen vallásban hisz, amíg vallása előírásai arra indítják, hogy igyekezzen jó ember lenni és embertársainak nem tenni olyat, amit nem szeretne mástól elszenvedni.
  Ha valakit pl. ortodox zsidó vallása indítana ilyen pozitív hozzáállásra embertársai iránt, akkor tőlemn legyen ortodox zsidó, stb. (a gyakorlatban úgy tűnik, a zsidó hagyomány legtöbb követőjét nem erre indítja, de ez már más kérdés, elvileg nem zárom ki és azt hiszem, vannak ilyenek, akik – talán félreértve vallásukat – lelkes zsidók és jó emberek egyúttal)

  EGy más kategória az olyan vallás, amely azt tanítja híveinek, hogy a bűn elkövetése „szent”, ennek indoklására perverz teológiai magyarázata van és buzdítja követőit, hogy romboljanak, ártsanak, ahol tudnak, mert ez sietteti messiásuk eljövetelét. Ilyen a frankista szekta tanítása és a modern kor pusztító folyamatainak zöméhez sok közük van. Tehát nem mindegy, milyen meséskönyvből milyen meséket olvasunk lefekvés előtt a gyerekeknek!!!

 105. 122: csak engem kérdezz! A magyar nyelv korai szókincse a keresztény hitélet kapcsán jónéhány szalavizm,ust tartalmaz, mivel a Kárpát-medencében Cirill és Metód szláv nyelvű liturgiát alakított ki a megtérített szlávoknak kevéssel a magyar honfoglalás előtt. (Mit kapok most az itteni hunoktól!)
  A „parázna” jól felismerhetően azonos a mai lengyel formájában pruzsna, vagyis kb. „hiábavaló” jelentésű mszóval. Amúgy a vákumot is hasonlóan fejezik ki. Tehát a paráználkodás hiábavalóság, ez egy nagyon eufémikus kifejezés volt, talán szégyellősek voltak a keresztény térítők (ne feledjük, Cirillék nem fegyverrel térítettek, nem lehettek túl szigorúak, mert megnézhették volna, ki tér meg…). Semmi „ne kefélj fűvel fával”, csak „ne hiábavalóskodj”. Végülis, aki mindenkivel lefekszik, az pazarolja magát, hiábavaló életet él, érthető ez.

  Jöhet a malaszt magyarázata? 🙂

 106. 124: A hiábavalóság ebben az esetben azt jelenti, hogy az a szex tilos, ami nem azt a célt szolgálja, hogy gyerek szülessen. Lényegében csak a nőkre vonatkozik, miután a védekezés rájuk van bízva az esetek 99,9%-ában.
  Ergo parázna férfi nincs, csak parázna nő. 🙂

 107. A paráznaság – maradjunk abban – nem egy egzakt fogalom !

  A lopásról azt hinnénk egyszerűbb, az is, de itt is lehet mindenféle határesetekre apellálni ,amik bemutatják mennyire necces időnként a minősítés.

  Paráznaság e …

  1 az onánia a maszturbálás ?
  2 ha nincsen genitális behatolás csak petting ?
  3 a csókolózás ?
  4 a kölcsönös kézzel való genitális örömszerzés ?
  5 meztelen nők fényképeinek nézegetése ?
  6 szándékos szexuális fantáziálás ?
  7 egymás örömszerző simogatása a genitálék kivételével ?
  8 házastárssal való szeretkezés,ha már megtörtént a fogamzás ?

 108. 127: Idézem Gedeontól (aki szintén idézte): “csinálhatsz bármit, AMÍG NEM ÉLVEZED!”

 109. 120. Tiborbá’

  Szodoma és Gomorra óta komoly büntetés nem járt a paráznaságért, és nem is nagyon emlegették.
  A bálványimádás és a törvényektől való eltérés általánosan többször volt emlegetve.

  A szexualitás korlátozása pedig nem annyira vallási, hanem praktikus elgondolás alapján működik.
  A férfi általában szereti tudni, hogy munkája gyümölcsét a saját gyerekei élvezik.
  Ezért keményen dolgozik.
  Ha nem biztos, hogy a gyerekek övéi, akkor nem töri magát annyira.

  EZÉRT a monogám család a legsikeresebb társadalmak alapja.

 110. Gyakran elkalandoznak a szex témájába.Tibor bá-nál is megfigyeltem.A való életben elfojtás esete áll fenn.

 111. 130: „Ne kívánd felebarátod házát, ne kívánd felebarátod feleségét, se szolgáját, se szolgálólányát, se ökrét, se szamarát, se semmit, ami a te társadé!” „Ne törj házasságot”
  Vagyis irigykedni sem szabad a szomszéd csinosabb feleségére, meghágni meg pláne nem. Pedig gazdaságilag nem előnytelen, ha a gyerek az enyém, de a szomszéd neveli… 🙂

 112. 119:
  „az orgiakat vallasi kultuszuk reszekent hasznalo vallasok”

  Mar megbocsass,de honnan veszed,hogy a termekenysegi vallas kovetoi orgiakat rendeztek?
  Az,hogy a gyermekkorbol kilepo fiataloknak nem tiltottak meg a szexualis elet gyakorlasat,es szabadon valaszthattak partnert,meg nem jelenti orgiak osszekoteset a vallasukkal.
  A kettot nem szukseges osszekapcsolni.
  A legtobb okorkutato muveit olvasva az az ember erzese,hogy annak iroja vallasok altal fertozott egyen.Barmilyen szobor,vagy irott emleket vizsgalnak,mindig a sajat hituk szemszogebol,nem partatlanul szemlelik azokat.
  Mi van akkor,ha a ezek a vallasok nem voltak a mai kor szerint meghatarozhato ,birkaterelgeto hiteletek?
  Hanem pusztan a termeszet tiszteletebol fakadoan egyenrangu feleknek tekintettek a nemeket?

 113. 134. Arma Gedeon

  A mormonok tudják hogy ki az apa, és egyébirányokban is nagyon szigorú szabályok között élnek. Tudom, mert volt idő, hogy győzködtek, lépjek be hozzájuk. Sikerül elsősorban az összetartásban, a közösség erejében rejlik, ami a nagyobb tömegekre egyre kevésbé jellemző.
  És a többnejűség a muzulmánoknál is széleskörűen gyakorlatban van, mégsem ők a tutik…

  A többnejűség nagyobb tömegben feszültséget okoz, ezért nem lehet erős társadalom alapja.

  Hasonlóképpen, az ügyeskedés és csalás csk egy kislétszámú közösségnél válhat be, mert ha egy zárt közössék minden tagja csal, az nem változtatja meg az elosztást.

 114. 136: a muzulmánoknál úgy általában nem túl széleskörű gyakorlat a többnejűség. Meg van engedve, de a többség érthetően nem él vele.
  Egy unokatestvérem mormon hitre tért, aztán pár év múlva megölte magát.

 115. 135: tényeket ne vitass. Keress rá, hogy „templomi prostitúció”. Voltak ókori szexkultuszok, sőt vannak újkoriak is, ahol az orgiákat vallási dogmákkal igazolják, vagy teszik kötelezővé.

 116. 139: nem tudom, kérdeztem kolléganőt, akinek az anyja betért oda, azt mondta, ő nem zárná ki. (viszont nem volt boldog, hogy az anyja ilyen hülye…)
  A jehovistákat, a mormonokat és hasonló bibliabifláztató szektákat a frankista gyökerű körök hozták létre, tehát nekem gyanús, hogy a frankisták vallási szexkultuszai valamilyen fokban átszivárogtak ezekbe a szektákba is.

 117. 138:
  Az okor tortenelmeben volt olyan idoszak is,amikor meg nem leteztek a mai ertelemben vett hiteletek,nem epitettek varosokat,templomokat.A civilizacio,vagy varosiasodas megjelenesevel alakultak ki a maihoz hasonlatos vilagvallasok,amelyek ugyanugy mukodnek,mint a tarsadalmi rendszerek,azaz felulrol,piramisszeruen iranyitott archaikus tarsadalmakba,es hitrendszerekbe tomorultek.Na de mi volt azokon a helyeken,ahol nem epitettek maradando emlekeket,nem haboruztak,mert a nepesseg kisebb letszama miatt nem volt ertelme a harcnak es a kuzdelemnek.Amikor az egymas mellett egyuttmukodoen elo csoportok meg nem torekedtek egymas teruletenek es javainak elorozasara,mert nem voltak fegyvereik sem.Akkor meg prostitucio sem volt.Annak kialakulasa a patriarchalis tarsadalmak megjelenese kornyeken valoszinusitheto.Na de mi volt annak elotte?
  Mi volt akkor,amikor az emberek nem hittek a mesekben,es a szellemekben?Amikor termeszetkozeli eletmodot folytattak,es a noket nem tudtak engedelmes eszkozze gyurni?

 118. 141: nem tudom, mi volt akkor. De te egyszerűen kétségbe vontad, hogy a Közel-Keleten lettek volna kultikus orgiák. Tudjuk, hogy voltak, pont.

 119. 142:
  Az altalad felhozott szexkultusz nem egyenlo a vallassal.
  Kultikus orgiak megletet nem vontam ketsegbe,csupan az altalanositas,hogy a „pogany” vallasok szexkultusza altalanos volt a regi vallasoknal,alapveto tevedes.
  A termekenysegi vallas a nemek tiszteleten alapszik,azon belul a NOI nem kiemelt szerepet hangsulyozza.Es ennek semmi koze a kicsapongasokhoz,a szexkultusz nem vallas,hanem beteges,egoista allapot.Amikor a vallasos kutato kezebe vesz egy kiasott szobrot,amin a noi test termeszetes reszei kiemelten hangsulyosak,egybol a pornografia,es az orgia jut az eszebe.
  De az nem fordul meg a fejeben,hogy a szobrot alkoto azert emelte ki a noi test bizonyos reszeit,mert szereti a masik nemet,a not,aki a termeszet altal a teremtes,a folyamatos elet letetemenyese.Ne keverjuk a szexet a vallassal,foleg ne azok hitevel,akik nem torekszenek a masik nemet kiszolgaltatott helyzetbe hozni,pont!!!

 120. 143:
  Micsoda süket klissé: „természet által a teremtés,a folyamatos élet letéteményese.” Hogy a fenébe tud egy nő „teremteni” ha egy férfi nem dugja meg? És ha már boncolgatjuk. Egy újszülött kihordása 0,75 év. Egy ember felnövéséhez szükséges eltartás 18 év, amihez a nagyobb derőfeszítés a férfi vállát nyomja. Egyezzünk meg abban, hogy a „teremtés” 50:50.

 121. 144. Tiborbá’

  A 50:50 nem áll fenn… Esetleg csupán a gyerek felnevelésében.
  A „teremtésben” a dugás felvállalása a férfi részéről általában nem jelent komoly megterhelést, de a szülésé a nő részéről igen.

  A nő bármikor „elszabotálhatja” a teremtést, ha nem akarja felvállalni (nem-dugás, fogamzáságátlás, terhességmegszakítás)…

 122. 144:
  Ha jelkepesen nezzuk a dolgot,te,mint a „teremtes koronaja” csak a dugasoddal jarulsz hozza a magzat teremtesehez,ezen kivul mas „dolgod” nincs.
  Akarhogy is cifrazod,a no teste adja az eletet,ezert a te dugasod csak a megtermekenyiteskor adja az 50%-ot,a fogamzas pillanataban.Ez meg csak a magzat!Ezutan mar csak a noi test fontos az ujszulott vilagra joveteleben.
  AZ u.n. civilizalt eletmod kialakulasa elott,amikor az arutermeles meg nem letezett,a noknek nem volt szukseguk arra,hogy eltartsak oket a mai ertelmezes szerint.
  Ha a teremtes folyamatat a Nap es Fold egymashoz valo viszonyaban szemleljuk,abban igazad van,hogy a Nap az elet egyik forrasa,fele-fele aranyban osztozva a Foldevel.Mert a napsugar hatasara kezdodik az elet a Foldon,megis elsorendu fontossagu az a hely,ahol az elet kialakulasa lehetove valik.
  A magyar nephagyomany szerint a Nap a ferfi,a Hold a noi nem jelkepe.A ferfi spermaja nelkul a no olyan,mint a termeketlen Hold,megtermekenyites hatasara pedig viragzo eletnek ad otthont a no teste,azaz termekeny Foldde valik.O pedig a kozosules utjan teherbe ejtett Boldogasszony.Es belole csinaltak meg kesobb a keresztenyek Mariajat.Szuznemzessel,tehat termeszetellenesen,mesterseges megtermekenyites utjan hozta a vilagra a „feny”fiat,Jezust.Ezert nem lehet semmilyen Jezus nevevel femjelzett vallas sem a magyarsag osvallasa.Ok a termeszetesseget vallottak,azaz ateistak voltak,a megszemelyesitett isteneket kesobb talaltak ki az emberek csordaszellemben torteno manipulalasara.
  Ahogy a Nap sugarait bocsajtja ki a vegtelen urbe,ugy keres a ferfi is maganak tarsat,ahol az elet viragzasnak indulhat,es ez a NO teste.Onmagaban a napsugar olyan,mint a herezacskoban termelodo sperma,egy megtermekenyitesre varo no(Hold)nelkul nem indulhat viragzasnak az elet.Erre mondtak elodeink,hogy viragzik a lany,amikor megjon a mai nevvel illetett menzesze.
  A 28-napos menstruacio ciklusa egyezik a Holdciklussal.
  A leany a virag a meggyfan,a legeny meg a dongo.
  Ugyhogy a teremtes koronai nyugodjanak meg,nekik a dongo szerepe jut csupan,es szerepuk a mai tarsadalmakban fokozatosan csokken,mert ujra itt a mesterseges megtermekenyites korszaka.Amig ti a penzt hajszoljatok,dongetve a melleteket,hogy milyen nagy erofesziteseket tesztek az utodok felneveleseben,addig a termeszethez kozelebb allok hatekonyabban szaporodnak,mint ti,raadasul a ti termeszetellenes tultermelest eredmenyezo „fejlett” tarsadalmakban megtermelt munkatokon eloskodve.
  Egyre nagyobb rakas szart gyurunk,amiben a parazitak novekvo szama miatt a szar egyre budosebb!
  Az ontelt dongok tobbsege nemsokara vagy buzi lesz,vagy elete vegeig rejszolni fog,mert a penz hatalma miatt mar nem lesz lehetoseguk csaladot alapitani,mert a no azt valasztja,aki tudja biztositani a megelhetesi forrasokat,a tobbi megy a levesbe!Teljesen termeszetellenes az egesz folyamat,de annak van egy mozgatorugoja,ami szinten termeszetellenes,egy test es nem nelkuli pusztito gondolat.Ezt a gondolatot is megszemelyesitettek az okosok,s a Satan nevet adtak neki.
  Perzsaul Ahriman,a kuzdelem,a harc lathatatlan,nemletezo istene.Ezt imadjak azok,akik masok kihasznalasara,elpusztitasara torekszenek.
  „aki masokat kihasznal,embert eszik reszletekben”

 123. 146:
  Attila! te állandóan okoskodsz és kötekedsz. Ilyen hülye mesterkedésre mind a két nemnek van lehetősége. Pl. A férfi kiszúrja a kondomot. A 9 hónap terhességgel mindenki tisztában van, nem kell rámutatnod. De egy teljesen természetes dolog messze túl van misztifikálva. Valamikor a paraszt asszonyok kapálás közben szültek. Ma már a harmadik hónapban nem tudnak mosogatni, köszönet az ilyen feminista férfiaknak, mint amilyen te vagy. Persze, ha én lennék feminista férfi, akkor te menten soviniszta piggé válnál. 😀

 124. 147!
  Suhi!
  Elolvastalak.Benned egy igazi lírai költő veszett el olyan szépen tudsz írni. 🙂

  Nekem az a 28 nap már 39..Nesze neked hold ciklus..Hogy ebből mi lesz?!.. 😀

 125. 148. Tiborbá’

  A kondomkiszúrás kicsit ütős, de az átvert nőnek még vannak eszközei, azzal együtt, hogy bizonyos értelemben kimeríti a nemi erőszak fogalmát, amennyiben a „kölcsönös megegyezést” a férfi felrúgta. Innen már akár társadalmilag, akát jogilag necces az ügy.

  Az igaz, hogy a nők régen jobban viselték a terhességet, kevesebbet nyafogtak, de az a 9 hónap az esetek többségében nem volt „leányálom” és a szénaboglyában történő szülés inkább a kivétel volt mint a szabály.

  Az igazat szólva, a férfiaknak se tett jót a fogyasztói társadalom.
  Talán ezért is alkalmazza a természet, mintegy „önvédelemből” a csökkenő spermaszámot, elsősorban a „felettebb” területeken.

 126. Egy kapcsolat addig életképes egy férfi és nő között, amíg mindketten teljesítik a méltányosság szükséges szintjét és amíg mindketten folyamatosan tesznek a kapcsolatukért és amíg mindketten értékesnek érzik azt.

 127. 149:
  Melike00!
  Az 1800-as evekben szulettek olyan tudomanyos publikaciok,mely szerint kapcsolat van a noi verzesi ciklus,es a holdciklusok valtozasa kozott.Ez az elkepzeles orvosilag nem tamaszthato ala,de a fogamzasgatlo tablettak korszakaban mar nem vegeztek ilyen iranyu vizsgalatokat,mert azok hatasai a hormonhaztartasra rendkivul nehezze teszik az osszefugges kereseset.A modernizacio mindenek felett!
  Tudtommal a legelso magzatgyilkos csomagban 21 db tabletta volt,ehhez jott 7 nap szunet.Tehat a ciklus hossza stimmel.
  A tovabbi tudomanyos kutatasok sem tudnak majd valaszt adni erre a feltevesre,hogy van-e szamottevo hatasa a Holdnak a menstruacios ciklusra,vagy sem.Tehat a dolog nincs sem bizonyitva,sem megcafolva.
  A 28 napos ciklus megletere viszont van ket tanum is,a volt es a jelenlegi asszony! 😀 😀 😀

 128. 153!

  Amióta megszülettem,azóta változó korban vagyok.. 🙂
  De azt mondta a férj uram,hogyha örökké 39 éves akarok maradni akkor agyoncsap.. 😀

 129. 155!
  Szerencséd hogy öreganyádnak szólítottál.. 😀

 130. 155: Feleségemnek 31, úgyhogy ő is szarik a holdra! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük