(528) Tibor bá’ online – Hozzászólások

öTermészetesen a honlapom hozzászólásairól lesz szó, amiből a mai napig már több, mint 25.000 került fel a webre és maradéktalanul meg is találhatók. Ez tehát 4 év termése, de természetesen nem egyenletesen elosztva. Napjainkban a hozzászólások száma naponta meghaladja a százat. Ennek kifejezetten örülök, némi túlzással azt is mondhatnám, hogy boldoggá tesz, de ez a boldogság nem felhőtlen. Igen, felhők vannak bőven, és most erre akarom felhívni figyelmeteket.

Nekünk mindannyinknak magyar az anyanyelvünk, ezért természetesnek vesszük, hogy magyarul beszélünk, írunk és olvasunk, és azt is tudjuk, hogy a magyaron kívül vannak más nyelvek is, manapság elsősorban az angol. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy milyen gyönyörű a magyar nyelv, milyen színpompával lehet dolgokat kifejezni, árnyalati különbségeket létrehozni abból a célból, hogy gondolatainkat a lehető legpontosabban tudjuk közölni másokkal. Hatalmas erő van a magyar ragozásban, aminek segítségével bárki létrehozhat egy teljesen új, soha senki által nem alkalmazott szót, és láss csodát, minden magyar ajkú – bár a szóval még nem találkozhatott – első hallásra pontosan tudja mit jelent. A másik, hihetetlen rugalmasságot és kifejező készséget nyújtó lehetőség a magyar nyelv szórendjének a szabadságában van, aminek az ügyes alkalmazása lehetővé teszi a mondatban szereplő tárgyak, személyek fontosságának az egyszerű jelölését.

Mégis – és ez az üröm az örömben – a hozzászólok egy része – de közel se mind – kutyául bánik nyelvünkkel. Számomra a legfájdalmasabb az angolok majmolásából és az SMS kultúrából fakadó betűkihagyások, amit rövidítésnek szánnak. Igen, érthető a szöveg, bár sztem néha többszöri elolvasást igényel, de írásainkkal szemben nem csak a megértés az egyetlen követelmény, ahogy egy étellel szemben se csak az emészthetőség az igény. Felteszem a kérdést, miért kell (remélhetőleg) értelmes embereknek lesüllyedni a piaci kofák szintjére, ahol  cseresznye helyett „cseri” fokhagyma helyett „fogi”,. Paradicsom helyett „pari” van használatban? A választ senki se tudja, minden esetre megszületett a „privi” a privát helyett. Óriási! Sikerült lespórolni egyetlen betűt, de milyen áron? Úgy akarunk beszélni, mint a szlovákok, hogy minden második szavuk hosszú ára végződik. Mi meg ízzünk?

Az Internet elterjedésével egyszerre tíz meg tízezrek írnak nap mint nap…. úgy, ahogy beszélnek…. pongyolán, össze-vissza…. csak legyen, aki megfejti. Tudom, itt mindenki arctalan, jöhetnek-mehetnek az emberek, se név, se cím, semmi. És akkor, bánhatunk hányaveti módon az anyanyelvünkkel? Nyelvünkre ne azért vigyázzunk, mert megszólnak a helytelen alkalmazásért, hanem mert kincsünk, és az ember a kincsére vigyáz, nem kívánja elveszíteni. A nyelvünk segítségével közlekedünk egymás között, intézzük tehát igényesen. Jó, rendben van, nem mindenki zseniális fogalmazó, de a látható pedantériára viszont mindenki odafigyelhet(ne). A mondatokat nagybetűvel kezdjük. A pont után hagyunk egy közhelyet, nem írunk össze mindent, ahogy esik úgy puffan alapon. Gondolatainkat ne hányjuk rá a papírra gátlástalan nemtörődömséggel!

Nem akarom felvenni a semmi máshoz nem értő, vénkisasszony magyar tanárnő szerepét, megértem, hogy az angol betolakodott a mindennapjainkba, főleg olyan területeken, amit tőlük vettünk át, de akkor tanuljuk meg az angol helyesírást. Az mégsem járja, hogy a magyar fonetika szerint pottyantjuk oda az angol szót, holivúd mintára. Aki nem tudja, hogy kell az angol szót szpelőlni az írja magyarul. Próbáljunk abból virtus csinálni, hogy szépen és szabatosan fogalmazunk! Örökül kaptuk elődeinktől ezt a csodálatosa nyelvet, adjuk át utódainknak változatlan gazdagsággal, hadd élvezzék csodás kifejezőkészségét, hadd legyenek ők is büszkék anyanyelvükre. Ez egy olyan örökség, amit még a kamatos-kamat se tud megtörni. 😀   

Függelék

A hozzászólást indokolttá teszik a következők:

1) Ellenvélemény. A hozzászóló ellenvéleményére vagyunk kiváncsiak. Vélemény helyett egy URL belinkelés nem elfogadható. Az ellenvéleményt ki kell fejteni, aminek során lehet hivatkozni és be is lehet linkelni a hivatkozás URL-jét, de előtte ki kell írni a címet. Ne kellejen kinyitni az URL-t annak megállapításához, hogy érdekel-e vagy sem.

2) A téma kiegészítése: A véleményedre vagyunk kiváncsiak, nem mások véleményére, akikre legfeljebb hivatkozhatsz a fentiek szerint.

3) Technikalitással kapcsolatos megjegyzés.

4) A témával kapcsolatos tanács kérés.

5) A témával kapcsolatos tanács adás.

6) Válasz egy hozzászólásra. Eljárás: Lásd az 1) és 2) alatt.

A viccelésnek, ugratásnak természetesen van helye, ha az megfelelően van alkalmazva, személyeskedés elhagyása mellett. Trágárság indokolt esetben elfogadható, ha szélsőséges indulatot akarunk kifejezni vele, de a trágárság a trágárság kedvéért elfogadhatatlan.

    

46 gondolat erről: „(528) Tibor bá’ online – Hozzászólások

 1. Meglepett a poszt témája és igazad is van, mindazonáltal, ha olyan fontosnak s szépnek tartod a magyar nyelvet akkor miért használsz te is számtalan idegen szót, sokszor olyan helyen is, ahol létezik a magyar megfelelője.
  Tudom minél több idegen, vagy szak szó szerepel, annál komolyabbnak tűnik a megírt anyag. Ez ma már elvárás! Ezt talán még el is fogadom olyan helyen, ahol tudományos anyagokat várnak. Ez a blog azonban az ismeretterjesztés célját szolgálja, s a köznépnek szól!!! 🙂

  Ami a rövidítést illeti mit vársz el attól a néptől, ahol már a közlekedési táblát is rövidítve helyezi ki!
  Néhány évvel korában Veszprém irányából tartottunk hazafelé, és Székesfehérvárnál, egy egyébként is bonyolult (körforgalmi) elágazásban láttam a Székesfehérvár helyett SZ.F.vár vagy Sz.Fehérvár kiírást! Már nem emlékszem pontosan melyik verzió szerepelt, jó néhány éve volt! Talán a mai napig is látható….

 2. Teljesen egyetértek ezzel a bejegyzéssel. Manapság, a „homo online”, előszeretettel használja a zagyvanyelvet, pedig egy csak kis erőfeszítésébe kerülne, hogy szépen, választékosan, magyarul foglamazzon.

 3. Véleményem szerint a hozzászólások mind tartalmilag, mind formailag magukat a hozzászólókat minősítik. A zagyva hozzászólásokat átugrom. Mindazonáltal a nyelv (is) változik. Nem is értenénk meg egymást ómagyarul. Te magad kárhoztattad korábban az akadémiai helyesírási szabályzatot, hogy életidegen. Ugyanakkor egyetértek veled, hogy értelmes gondolatot csak cizelláltan lehet kifejteni.
  A hevenyészve odavetett szavak mögött nincs tartalmas gondolat.

 4. „Ne légy szeles.
  Bár a munkádon más keres –
  dolgozni csak pontosan, szépen,
  ahogy a csillag megy az égen,
  úgy érdemes.”

  Nekem ez jutott eszembe – többek között – a posztról.

 5. 1-5: Köszönöm az egyetértéseket. Roki, igazad van, én se vagyok hibától mentes, meg aztán némileg idomulni akartam a „közhangulathoz”, de ennek vége. Az idegen szavakkal jobban fogok vigyázni, bár néha sokkal kifejezőbb, mint a magyar megfelelő. Viszont az utobbi időben eluralkodtak az ilyen pepperjohnok, aminek gátat kell szabni. Járjanak máshová szórakozni romboló ysemmitmondásaikkal. Intuitív: Valóbana, elharapodzott a névelők elhagyása. Ezzel a jelenséggel mind gyakrabban lehet találkozni. Mérnök úr! Igazad van, de sokkal kényelmesebb, ha nem kell átugrálni hülyeségeket. Hárész: Való igaz, József Attilától sokszor érdemes idézni, és sok mástól is, de csak PONTOSAN, szépen.

 6. 🙂 🙂 🙂

  utobbi := utóbbi
  falú := falu
  lakóság := lakosság

  Just to name a few 🙂

 7. 1. Tibor bá!

  „Igen, érthető a szöveg, bár sztem néha többszöri elolvasást igényel, de írásainkkal szemben nem csak a megértés az egyetlen követelmény, ahogy egy étellel szemben se csak az emészthetőség az igény. ”

  szerintem… 🙂

  Egyébként teljes mértékben egyetértek!
  Használjuk helyesen szép anyanyelvünket.

 8. 8: „sztem” ez Tibor bá részéről a humor volt 🙂
  „Sztem” Tibor bá a magyar nyelv védelme ürügyén az „álamelnök” posztjára (magyarul: beosztására) pályázik. 😀

  UI: A nyelv fejlődik. Nem kell vaskalaposnak lenni, különben így beszélnénk: láttyátuk feleim szemtükkel… , igaz ez sem hangzik rosszul. Az tény, hogy könnyebb elolvasni, amit gondosan fogalmaztak és helyesen is írtak – főleg amióta megszaporodtak a hozzászólók, és hosszu ideig tart mindent végigolvasni.

 9. 7: Ennél én sokkal többet tudok. Például heggesztek és férfivel értek szót. A kevésbében Arany János szerint kevés a bé, de az Akadémia szerint elég egy is. A bíró pdedig ítéletet hoz, rövid i helyett. Ma már több szóban lévő magánhangzót nem úgy ejtünk, ahogy írni kell, én inkább a hallás után megyek (hacsak Éva nem javítja ki újra meg újra).

  9: Nem kell napi 100 hozzászóló, elég 20, de azt legyen érdemes elolvasni.

 10. Már egy ideje olvasom a blogot,(amelyhez Tibor bának ezúton is szeretnék gratulálni) de csak most írok először, és most is rövid leszek. A felvetett problémát egy szóban tudom összefoglalni: igényesség! Akinek eddig sem számított, hogy milyen munkát ad ki a kezei közül annak ezután sem fog! Reméljük azért az intelem megteszi hatását és legalább néhányak visszatalálnak egykori igényeikhez!

  UI: Ha nem derült volna ki fejlődéspárti vagyok a nyelvhasználat kérdésében, de itt is, mint „mondottam” legyünk igényesek!

 11. A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eigyk tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyegüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó bteű a hlyéen lygeen;ha a
  tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.

  Íme a bzonytéiík.
  Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesráií fmonisáokgkal!.. 😉

 12. Vorbeste in romaneste,ca traiesti in Romania!

  Ha anyanyelvünk valamennyi bitorlója nap,mint nap szembetalálná magát a beszéde során a környezetében felizzó , igencsak szembetűnő ellenszenvel ,biztosithatom ,hogy ezek után tiszta szivéből és elméjéből , megbecsűlve beszélné az anyanyelvét.Még akkor is,ha verést kapna ezért.
  A csá csumi csá nem a Magyar Nyelv és nem a Magyarság szűleménye,nagyvilági fertőben fogant,identitásnélkűli zombik,gennyes agyváladéka.
  Voltam Budapesten,a Hősök Terén,Balatonbogláron és Lellén.
  És überfasza a mindenség.Je.Jah.
  Lassan a kolozsvári széchenyi téren is többen beszélnek magyarul, helyesen magyarul, pedig itt mesterséges magyartalanitás folyt ,minden magyarra Ceausescu hozott tiz oltyán oláht és tiz moldvai főemlöst.

  És akkor most határok nélkül ,szabadon. Furcsa ,hogy itthon mégis sokkal magyarabbnak érzem magam,mint bárhol máshol Magyarországon. 🙂

 13. Nem tudom kihagyni; most már nem csak Bukarest,hanem Budapest is az erdélyi magyarság kegyeiért legyeskedik. 🙂
  Mit tudunk mi,amit nem tud húszmillió román és tizmillió anyaországi?!
  Megmondom; jóban ,rosszban,mindhalálig összetartani!

 14. 13: Nem ezt akartad írni?

  Ha beszéde során anyanyelvünk valamennyi bitorlója nap mint nap szembetalálná magát a környezetében izzó, igencsak szembetűnő ellenszenvvel, biztosíthatom, hogy tiszta szívvel, és elmével, megbecsülve beszélné az anyanyelvét, még akkor is, ha verést kapna ezért. A „csá, csumi, csá,” nem a magyar nyelv, és nem a magyarság szüleménye, a nagyvilági fertőben fogant, identitás nélküli zombik, gennyes agyváladéka. – Voltam Budapesten, a Hősök Terén, Balatonbogláron és Lellén.
  És überfasza a mindenség. Je. Jah. Helyes magyarsággal lassan a kolozsvári Széchenyi téren is többen beszélnek magyarul, pedig itt mesterséges magyartalanítás folyt. Ceausescu minden egyes magyarra tíz oltyán oláhot hozott, és tíz moldvai főemlőst. Ezek után furcsa, hogy most, határok nélkül, szabadon, itthon mégis sokkal magyarabbnak érzem magam, mint Magyarországon bárhol.

  14: Én se tudom kihagyni! Kegyekért esedezni szoktak, nem legyeskedni. Legyeskedni valami (vagy valaki) körül lehet, kedvező körülményre várva. Jelenleg a hipermarketek bejáratánál magyarul beszélő román állampolgárok legyeskednek, arra várva, hogy valami bóvlit eladjanak a helyieknek. Az összetartáson kívül (hogy is volt ez a Tőkés László – Markó Béla összetartás mindhalálig?) amit nagyon tudnak, sajnáltatni magukat és kéregetni hivatkozva a Kárpátok bérceire.

 15. 15: így kell magyarra oktatni a hülye bozgort! 🙂
  (ha túl erős a vicc, azonnal törlendő!!!!!!)

 16. Tibor bá! Egyetértek és gratulálok! Sokan kellene, hogy elolvassák és elgondolkodjanak rajta!

 17. 17: bozgor= hazátlan (románul)
  Ezt mondják az Erdélybe betelepült oláhok az őslakós magyarokra.

 18. Kedvenc idézetem,elnézést a stílusért de nem hagyhattam ki 🙂

  „…A mai fiatalság azt hiszi, hogyha trágárságokkal tűzdeli tele a mondanivalóját, akkor azzal egyénivé válik. De mekkorát tévednek a nyomorult kis gecik!…”

 19. 19: ???

  16: Gedeon! Ez nem volt szép tőled. Nem várhatod, hogy egy székely ezt humorosnak találja.

  21: Az én megítélésem szerint a „nyomorult ki gecik” kifejezés trágárság, de itt helyénvaló.

 20. 22: A székelyek nevében átveszem a szót.
  Valóban nem vicces, de ismerve Gedeon világlátását, elnézem neki 🙂 . Tudja ő az igazságot…
  Ha egy román mondaná, akkor természetesen lecsapnám a kis patkányt.

 21. 23: Én is ismerem, ezért nem raktam a moderáló listára.

 22. 22:
  Pont ez a poén benne,olyan bagoly mondja verébnek stílusú vicc.

  1 hasonló:
  A feleségem arra panszkodik,hogy nem figyelek rá. Vagy valami ilyesmi. :))

 23. Kedves Tibor bá!

  A lelkemből szóltál. Naponta többször kapok kisebb szélütést, amikor a magasan képzett eladók Ő-zik az árucikkeket. Ha paradicsomot veszek, akkor a zöldségesnél ABBÓL kérek egy kilót és nem ŐBELŐLE.

  A médiában manapság a megfelelő igék használata helyett mindenki mindent csak „csinál”, de mit is várhatunk, ha már a MTA mélyen tisztelt elnöke, Pálinkás József úr is olyan kijelentésre vetemedett egy nyilatkozatában, hogy „mi itt tudományt csinálunk”.

  Szomorú, hogy a hihetetlenül gazdag anyanyelvünk igekészletének nagyrészét felülírja a csinálás, amelyet pár éve még a word helyesírás ellenörzője is kijavított (ki-spellcheck-olt 🙂 ), azzal a megjegyzéssel, hogy helyette keressen a kedves klaviatúraforgató ennél megfelelőbb igét.

  Az én gyerekkoromban (pedig még csak alulról közelítem a 40-et) is még azt mondták, hogy csinálni csak gyereket szoktak 🙂

  Játszótéren megdöbbenve hallom, amikor az 5-6 éves gyerek ahelyett, hogy azt mondaná a játszótársának, hogy „akkor én majd meglököm a hintádat” megmutatja, hogy mi a szándéka és azt mondja, hogy „én majd így csinálok neked”

  Jobb nem belegondolni, hogy hová jut így az anyanyelvünk egy pár generáció alatt… ha ugyan még leszünk?… csak, hogy stílusosan egy kis világvége hangulatot is belevigyek 🙂

 24. 27
  „ha már a MTA mélyen tisztelt elnöke, Pálinkás József úr is olyan kijelentésre vetemedett egy nyilatkozatában, hogy „mi itt tudományt csinálunk”

  Pálinkás József úr pontosan fogalmazott. Ők ott a tudományt csinálják.
  Nem úgy, ahogy a gyereket, sokkal inkább úgy, ahogy az öszvért szokták csinálni. Egy valódi ló és egy valódi szamár csinál egy nem létező állatot.

  13
  „Ha anyanyelvünk valamennyi bitorlója”
  Ez nagyon találó, megjegyzem magamnak.

  14
  „Mit tudunk mi,amit nem tud húszmillió román és tizmillió anyaországi?!”
  Többek közt tudtok még ízes magyar nyelven beszélni.
  Már ezért is érdemes Erdélybe járni.

  15
  „amit nagyon tudnak, sajnáltatni magukat és kéregetni hivatkozva a Kárpátok bérceire.”
  Meg abból a kevésből, ami nekik van, krumplit gyűjteni a magyarországi éhező gyerekeknek.

 25. 28: Ezzel nagyot akartál mondani: „Pálinkás József úr pontosan fogalmazott. Ők ott a tudományt csinálják.
  Nem úgy, ahogy a gyereket, sokkal inkább úgy, ahogy az öszvért szokták csinálni. Egy valódi ló és egy valódi szamár csinál egy nem létező állatot.” de picike sikerült belőle, mert se füle, se farka, pedig az öszvérnek mind a kettő van. 🙂

 26. Tibor bá !

  A keserű igazságot akár prózába is átirhatja,attól ez még valóság marad.A három millió Alekszosz imádó konzumidiótának pedig teljesen alaptalan az a félelme,hogy az erdélyi magyar átköltözik és eleszi előle a kenyerét. Kilencven évig megvoltunk az anyaország támogatása nélkűl,ezútán is megleszünk,mert ebben a legyeskedő kampányban nem minket akar támogatni Budapest ,hanem azt akarja ,hogy majd mi támogassuk Budapestet.Ami természetesen nem fog menni,mert az erdélyi magyar puszta gazdasági érdekből sohasem rakja le a voksát,a politikai csalafintaságot a földre csapja,mint a paraszt a taknyát.
  Tőkés és Kelemen egy ügyért harcol,az egyik irreális és Koszovot akar,mig a másik békés ,demokratikus megoldáson fáradozik,mert nyilvánvaló tény ,hogy az autonomia eléréséhez nélkülözhetetlen az erdélyi románság határozott hozzáállása,mert igencsak túlsúlyban vannak.

  Gedeon!

  Miért nem polszkiaknak ,polszki nyelven hirdeted a véget? Nincs elég értelmes ember köztük,aki értené?

 27. Pedig a sok hülye ember között érezheti magát okosnak az ember.

 28. „mondták, hogy csinálni csak gyereket szoktak :)..
  Jobb nem belegondolni, hogy hová jut így az anyanyelvünk egy pár GENERÁCIÓ alatt…”

  Ha lehetne, inkább a NEMZEDÉK szót használjátok az angolszász generáció helyett ! Pedig oly könnyű megjegyezni, csak a gyerekcsinálásra kell gondolni !

 29. 28, nyék:

  Ha ízes magyar beszídet szeretnél hallani, akkó gyeride a Hortobágy mellíkibe: Debrecenbe !

 30. 31-34: Látom tombol a magyarság tudat. Na, majd helyre teszem. 🙂

  31: Kalotaszegi Most kibelezlek! 🙂
  Nekem kedvemre van nyakas magyarságod, helyénvaló álláspontjaid, és tisztelem a 90 éven át tartó következetes fennmaradási harcotokat. Számtalanszor megnyilvánult éles ostorozásod is többnyire helyénvaló, csak rossz helyen gyakorlod. Az igazság lehet keserű, de egészen biztos viszonylagos, ami neked igazság, az nekem nem feltétlenül az. E honlapon megnyilvánulók nem nézik Alekszoszt, nem is lenne rá idejük, és nem félnek az átköltöző székelyektől (bár el lehetne töprengeni azon, nem lenne-e értelme, mert önrendelkezést a büdös életben nem fogtok nyerni, viszont folyamatosan morzsolódtok, és az anyaországnak is jól jönni másfél milliós vérfelfrissítés). Ezek szerint itt a hozzászólók között árnyéköklözést folytatsz. Ami pedig Magyarországon a jelenlegi politikai hatalmat illeti biztosítalak arról, hogy nem mi szavaztuk be őket, tetteiket nem kérheted tőlünk számon. A paraszttal kapcsolatos példázásod szerintem nem „ízes”, hanem kifejezetten gusztustalan, amiből én személy szerint nem kérek. T. és K. lehet, hogy egy ügyért harcol, de nem egy a céljuk, mert mind a kettő vezető akar lenni. És hogy 90 évig megvoltatok segítség nélkül? Nocsak, lassan azokkal az agarakkal! Tőkés László megállás nélkül beutazza a fél világot Budapesttől New-Yorkon és Montrealon át egészen Sydneyig. Ha nem segítségért kuncsorog, akkor csak nem a helyi konyhák minőségét ellenőrzi? Látod-látod, a Pilis lábainál másképp fest a dolog, mint a Hargita árnyékában. [P.S. A szándékosan elkerült idegen szavak: szimpatikus, korrekt, kritika, relatív, webszájt, autonómia, kommentelők, árnyékbokszolás, gasztronómia]

 31. Igaza van Tibor bá!

  Mindezek mellett mégsem állhat egyik vezető sem az erdélyi magyarság elé ,hogy nincs tovább,minden erőfeszités hiábavaló.Ezt nem birná elviselné sem szivűnk,sem lelkünk,sem őntudatunk.Ha csak egy kis teret is engedtűnk volna az idők során a mindenkori baljós tényállásnak nem lennénk itt,nem lennénk a Kárpátmedencében.
  Ez olyan,mint az istenhit,csak sokkal nyilvánvalobb s erősebb annál.
  Nekünk van KÖZÖS CÉLUNK ,mégha elérhetetlennek is tűnik,de van és mindig a szemünk elött lebeg reményünktől felglóriázva.
  Az anyaországiaknak csak saját céljaik vannak.Csak ebben külömbözünk.
  Addig nem lessz semmiféle világvége és kataklizma,amig Erdély újra nem lessz azzá,ami volt.
  Ez után már akármi jőhet. 🙂

 32. Micsoda örvendetes pálfordulás! Eddig bezzeg nagyon zokon vetted, ha egy-egy ismétlődő nyelvi vagy helyesírási hibádra felhívtuk a figyelmedet. Na, de reméljük, hogy ezután másképp lesz, és magad jársz elöl jó példával. Bár ha továbbra is a füled után mész (10), akkor mégsem fog minden rendben menni. (Tudom, a Helyesírási szótár kiagyalói valamennyien ostobábbak mint Te.) Üdvözlettel: Pekár Tibor

 33. 37: Nem vettem zokon.

  36: Megértelek, és meghajtott fővel drukkolok nektek.

 34. Írogatok itten, oszt úgyse jelenik meg.
  És ez így van jól!

 35. 41: Krumplikám! Mi a fenének irogatsz, ha értelmes dolog nem jut az eszedbe?

 36. Tibor Bá!

  Az az igazság, hogy nem érdekel kinek mi a véleménye arról amit írok, ezért az sem érdekel, hogy látszik-e.

  A lényeg, hogy nyoma legyen, amit nem lehet visszavonni.

  Bár: Virtuális világban élünk.
  1. Nem tudni azonosak vagyunk-e magunkkal.
  2. Azt sem garantálja semmi, hogy ami digitálisan megvan, az visszakereshető lesz-e akárcsak tíz év múlva.

 37. 43: Tehát pszichopata vagy! Nem hagysz nyomot, csak ha meghagylak. Ahhoz pedig értelmeset kell írnod! Sorry. 🙁

 38. Krumpli királyka vagy.. 😀 Irogassál..
  Most jót nevettem legalább.. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük