(504) Tibor bá blogja – A nagy tévedés

Amerika sose bánt kesztyűs kézzel a számára kellemetlen országokkal, de az utóbbi 20 évben mintha nőtt volna az agresszivitása. A legszembetűnőbb Irak és Líbia. Elvégre Szaddam Husszein az USA barátja volt, az iráni háborúban az USA ellátta műhold információkkal, hogy hatékonyabban tudjon harcolni Irán ellen. Azt se nagyon bánták, hogy Szaddam harci gázzal irtja saját népét. Azután egyszer csak fordult a kocka, mondvacsinált ürüggyel letámadták Irakot, a CIA pedig kivégeztette Szaddamot az ellenségeivel. Gaddafi valamikor (lockerbie katasztrófa) sötét ellenség volt, még a meggyilkolását is eltervezték, de aztán az elmúlt néhány évben kibékültek vele, és akkor most hirtelen őt is el akarják tenni az útból. Miért?

A válasz roppant egyszerű: OLAJ! Annyira egyszerű, hogy nem is lehet igaz. Még a mainstream médiába is bekerült már a jól értesült magyarázat: OLAJ. Van ennek egy szépséghibája, nem logikus. A nyersolaj piac nyitott, akinek pénze van és aki a legtöbbet ígéri érte, az veheti meg. Nem kell érte háborúzni,  mindössze fizetni kell. Akkor pedig minek indították el ezeket a háborúkat. Van más magyarázat is. Az amerikai gazdaság háború nélkül nem működik. Én ezt se veszem be. Ha az amerikai gazdaságot tényleg működőképessé akarják változtatni (nem akarják) akkor annak vannak egyszerűbb módjai is. Például, vissza kell hozni a gyártó kapacitást Kínából.

Én azonban emlékszem két dologra, ami sokkal logikusabb fénybe teszi ezt a két háborút. Az első iraki lerohanás után, de a második lerohanás előtt Szaddam Husszein az olaját nem adta dollárért. Gaddafi pedig nem sokkal a „forradalom” kitörése előtt egy arany alapú dénár megteremtésébe  vállalt aktív szerepet, és az olaját, na meg a rengeteg földgázát nem akarta tovább dollárért adni. http://www.youtube.com/watch?v=rgdn0bNsMkQ Szóval ez a nagy bűn, de miért lenne ez bűn?

A helyzet az, hogy a dollárt, mint tartalék valutát, az egész világon elfogadják fizetőeszközként, amiért bárhol, bármit lehet venni. De a dollár mögött nincs fedezet. A világ valójában egy darabka zöldre nyomtatott papírért adja el keservesen megtermelt javait. A dollár előbb vagy utóbb össze fog omlani, de addig Amerika iparkodik kifosztani az egész világot. Ez jobb, olcsóbb és kényelmesebb, mint a valamikori gyarmatosítás. Az csak természetes, hogy aki ez ellen munkálkodik, annak el kell tőle venni a kedvét, és egyben példát lehet statuálni az Amerika alapvető érdekei ellen lázadók részére.    

54 gondolat erről: „(504) Tibor bá blogja – A nagy tévedés

 1. üdv mindenkinek

  Szerintem is az olaj és a világpénz-státusz az, ami a lényeges az usának. Ma minden árupiaci terméket -olaj, arany, kávé, gabona, réz stbstb- csak usd-ért lehet megvenni, ami állandó keresletet biztosít a dollár számára. Ezenkívül, bár a renoméja rengeteget esett, de elsőszámú tartalékvaluta, illetve az imf elszámolóegységének-sdr- is elsőszámú összetevője: ha jól emlékszem 44%usd, 34% eur, 11% jpy és 11% gbp.
  De egyik pénz se jobb a másiknál sajnos, mert értéke, vásárlóértéke a folyamatos elinflálás miatt egyre esik, azaz mindig több pénz van, mint érték és szolgáltatás a világon, ami megvásárolható.
  A fed jó ideje a quantitative easingekkel mesterségesen gyengíti a dollárt, meg is látszik rajta, lásd aud-usd, nzd-usd, usd-chf, usd-cad stbstbsb árfolyama.

 2. Tibor bá, megint fejen találtad a kalapácsot 🙂

 3. Most van egy hír miszerint megölték szerencsétlen Osama Bin Ladent :). Megnéztem a dátumot, hogy aprilis 1-et írunk-e, de nem.
  Már mindenki tudja, hogy szept. 11 csak egy kamu és most azzal etetnek, hogy megölték, a kamu terrorista vezért is. Vajon mire volt jó ez a hír? Talán most nőni fog a dollár ára és minden „rendbejön”?

 4. 3.: dehogy, Obama közeledik a választásokhoz lassan virítani kellett valamit…

 5. A kutya nem emlékezett már Oszamára.
  Hasonló mutatvány készül Mo-on is, OV a megszorítások sűrűsödése közepette rács mögé fogja dugatni Fletót, hogy pár hétre erre terelje a figyelmet. Mibe fogadjunk, hogy a cellájában „öngyilkos” lesz?

 6. Én azt nem értem Oszamával kapcsolatban, hogy ha már a múlt héten megölték (elvégre a DNS-vizsgálatokhoz idő kell), hogy lehet az, hogy az állítólagos terroristavezér állítólagos kapcsolatrendszere erről egyetlen szót sem szólt, pl. az Al Jazeera televízióban. Ha pedig nem voltak kapcsolatai, hanem csak a levegőben lógott, akkor hogy lehetett vezér. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt írom, hogy kissé rejtélyes ez a történet. Talán inkább nehezen hihető.

 7. Durvább következményekre is fel kell készülni (a 9/11 előadás újabb felvonásához érkeztünk):

  http://surl.hu/2Cca17

  Wikileaks: Atombombát rejtett el Európában az al-Kaida

  „A Telegraph az általa csokorba szedett új információk közül kiemelte, hogy az al-Kaida egyik meg nem nevezett parancsnokának állítása szerint a terrorhálózat elrejtett egy atombombát Európában, és a szerkezetet akkor robbantaná fel, ha Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezetőjét elfogják vagy megölik.”

 8. Azt mondják, az afganisztáni háború 455 milliárd dollárjába fog kerülni az USÁnak 2011 év végére, én viszont azt hiszem, hogy energetikai szempontból ez egy nyereséges vállalkozás volt. Dollárt nyomtatni olcsó 🙂

 9. 5: Játszunk angolosdit! Nálam lehet fogadást kötni, hogy 2011.12.31.-ig Gyurcsány öngyilkos lesz-e vagy sem! 😀

 10. 5.re és ujjászületik Indonéziában 🙂

 11. 8-ra!
  A poszt tartalmával teljesen egyet értek, más forrásokból ugyanezt lehet olvasni.
  De hogy jön ide Afganisztán? Abból mi a haszon?

 12. Afganisztánból?

  Két főbb biznisze van: tele vannak igen ritka könnyűfémekkel, amit speciális fegyverek használatához lehet alkalmazni illetve ott zajlik a világ ópiumtermelésének a zöme. egyéb kérdés?))

  De lehet, hogy tévedek.

 13. 11: Ha ott tudnak maradni az amerikaiak Afganisztánban 1-2 évtizedet még, mint nálunk az orosz felszabadítók, akkor például övék az a töménytelen mennyiségű ásványkincs.
  http://surl.hu/04HjgJ

 14. Ismet nagyon jo poszt. Mindennel egyetertek.
  Itt egy link minderrol, kicsit bovebben kifejtve, humoros formaban (az urge zsenialis szerintem, amikor eloszor lattam ezt, egyszerre sirtam, röhögtem es gondolkodtam el olyan melyen, amennyire mar regota nem):

  http://goo.gl/4B74o

  Erdemes vegignezni mind a 9 reszt, illetve a pasas többi munkajat is.

 15. Irak és Afganisztán között harapófogóban van Irán. Már csak Türkmenisztánt kell lerohanni a teljes bekerítéshez. 🙂

  A dollár világpénz monopóliumát az euro is veszélyezteti (?). Nem ok nélkül keltik a zavart az amerikai hitelminősítők az euróövezethez tartozó államok kapcsán, miközben az államadósságuk messze nem éri el az usa-ét, ami viszont még mindig AAA minősítésű.
  Szerintem a forint is amerikai nyomásra került az alkotmányba, ezzel is gyöngítve az eurozónát. Ja ha már a magyaroknak sem kell az euró… 😀

 16. 15: A fotó egyértelműen hamis. 12 év után nem lehet ugyanannyi ősz szál a szakállban, és nem lehet pont olyanra trimmelt. Az arc fintornak is mélyebbnek kellene lenni.

  16: Egyet értek.

 17. 17: Erre mondják hogy még a szeme sem áll jól…

 18. Élt ez az Oszama egyáltalán???
  Vagy a korábbi képei is hamisak… 🙂

  Sok infó volt róla, hogy az Oszama család és a Bush család régi jó üzleti partnerek voltak más Kiválasztottakkal együtt egy exkluzív zárt befektetési alapban, a Carlyle Found-ban.

 19. És mit jelent az a hírelem, hogy óvatosságra intik az eurózóna túristáit az állítólag európában lévő atombombával kapcsolatban, és főleg az mit jelent akkor, hogy ez a figyelmeztetés augusztus 1. től érvényes? Hogy lehet egy figyelmeztetés valamikortól érvényes?? Offenzíva indul majd?

 20. Elképesztő és arcátlanság, mennyire hülyének néznek bennünket!
  Cs.

 21. 21: Nem minket Csongor. Mi nem számítunk. Hülyének a 99,9 %-ot nézik, és joggal. 🙂

 22. A Europe2020 szerint őszre várható az USA költségvetés, az USA államkötvények piaca és a dollár összeomlása.
  Valamivel csak el kell terelni erről a figyelmet, pl. egy európai atomrobbanás megteszi…

 23. 23: A fenébe, tuti Angliában van az a rohadt bomba vhol, na jó, jöjjön, aminek jönnie kell, állunk elébe…

 24. Japánt már lerendezték, valami rendellenesség van még egy atomerőműben, a Tsuruga 2-esben, de elég nekik Fukusima is.
  Az USA már megtámadta magát, nos az EU miért maradna ki?

 25. 27. A Heathrow repülőtéren elég gyakori a bombariadó.Ezt a helyet tanácsos elkerülni.De szerintem még nem lesz atom, csak kisebbek, a terror-pánik fenntartásához.
  28. Ami Bushnak nem sikerült, az Obamának igen, de hogy ez minek az elindítója, v. lezárása lesz , azt még csak találgatják.Mindenesetre az izraeli vadászgépek már idegesen köröznek a közel-keleten.
  http://href.hu/x/f6im 🙂

 26. Annyi biztos, hogy az Euro nem veheti át a Dollár világvaluta szerepét, mert nagy eséllyel előbb bukik, mint a $. Nem csoda, hisz az euro krízist gyakorlatilag az USA-ból importáltuk. Talán mondhatom így is, mert hiába van forintunk, annak pont olyan fedezete van, mint a dollárnak.

  Az ingatlan és jelzálog lufi is nagyot durrant, de mekkorát fog a kezelhetetlen államadósság lufi?!

  Ajaj, ahhoz képest Fukusima csak lepkefing volt.

 27. 27: Ha tudnád, hogy mivel jár nem lennél ilyen elszánt hős. 😀
  De nyugi, nincs eldugott hidrogénbomba. Már rég használták volna. A helyükben én legalább is (és miért lennének nálam hülyébbek?) A tartogatás csak az esélyt növeli, hogy lebuknak. Az a tuti, ha azonnal robban, amint a helyén van.

  30: Valóban nem, de az indok más. Ezt az óriási előnyt nem engednék meg a kivülállók. A következő tartalékvaluta néhány menő valuta, külüönböző százalékos kombinációja lesz. Az €, a Y .é a RUR biztos benne lesznek. Az arányokon pedig hónapokig fognak veszekedni. (HA VALAMI „MÁS” NEM JÖN KÖZBE)

 28. 31.
  Ha jól tudom ezt hívják valutakosárnak. Így húsvét után pláne aktuális lesz, csak ebbe a kosárba nem hímes festett tojásokat tesznek.
  Drábik szerint a világelitek között sincs egyetértés, hogy miképp nézzen ki a jövő világvalutája.
  Az SDR rendszert csak egy részük támogatja.

  De Tibor bá. Hogy tesznek egy olyan pénzt a kosárba, ami éppen döglődik? (euro)

 29. 27: A környékére sem megyek, bár nem hinném, hogy repülőtér lenne most a célpont. 31: Olvasottak alapján kizárólag elképzelésem van a dologról, de az is elég. Csak azt ne mondd nekem Tibor bá’, hogy Te meg bárki is fel vagy készülve rá, hogy felrobban egy atombomba néhány km-re Tőled, ki van zárva, egyetlen dolog amiben reménykedhetsz, hogy minél előbb meghalsz, ha bekövetkezik, hogy szenvedéseid a lehető legrövidebbek legyenek. Sok mindent mondtak már rám, de „elszánt hős” még nem voltam. Azért kösz Tibor bá’.

 30. 33: Szerintem ez: „na jó, jöjjön, aminek jönnie kell, állunk elébe…” egy hős utolsó csatakiáltása. — Nos, én 1972-ben gondoltam arra, hogy felrobbanhat egy atombomba a közelben, ezért a házamnak 80 cm széles betonfala van, ami azért elég sok sugarat felfog, ja és van egy légópincém a hegyoldalba bevájva. Mivele nem vagyok amerikai milliomos, ennél többet nem tehettem. Szóval Budapest környékén én leszek az egyik aki a legtovább fog szenvedni. 🙁

  32: Az € nem döglődik. Inflál, mint minden más.

  34: Az isten fizesse meg! 😀

 31. Én látok pozitív kimenetelt is…

  Valószínű, hogy az USA-ban egyre többen látják, hogy „ez így nem mehet tovább”.
  A háborúhoz, amivel meg lehetne hosszabbítani az USA agóniáját még pár évet, pénz kell… de ki hitelezne neki ? Abból nem lesz nyereség, ha vaktában ledobál egy csomó atomot…
  Igaz, az USA tudna pusztítani, de abból semilyen haszna nem lenne.
  Az elmúlt években feltűnően sok tábornok mondott le vagy ment idő előtt nyugdíjba… ez jelenthet valamit a hadseregen belűli állapotokról…

  Ha eljön a „gorbacsov-pillanat” amikor hivatalosan beismerik, hogy már nincs tovább, a szovjet/orosz példa nyomán jó esélyük lehet, hogy 20 év múlva talpra állnak…

  Akinek tetszett a Newman show, annak ez is tetszeni fog:

 32. 36,

  Ehez a keljfeljancsi féle talpraálláshoz mérhetetlenül sok és olcsó energia szükséges,ami már nincs. 2o15 -re a világ már 8 százalékos olajhiánnyal fog küszködni,2o2o -ra pedig drámai lessz a helyzet.
  Miféle talpraállásról beszélsz?
  Ja,túlnyómórészt elterjednek a volt Usa területén az evangélista közösségek. 🙂

 33. Az amerikaiak evvel a Bin-Laden lelövési mesével nagyon szánalmasak.Kicsit többet vártam volna tőlük úgy látszik csak ennyire telik nekik.Nagyon kellett odahaza valami elterelő mese ennek a konzumidiota amerikai népnek meg a kormányuknak amivel kicsit palástolni tudják az igen igen égető bajokat.
  Csak mártírt csináltak belőle és még jobban felszitják az ellenállás lángját csak olajat őntenek a tűzre ami inkább lángtenger lesz.
  Az USA150 éve, a polgárháború óta, nem tapasztalta meg milyen a saját házatáján a háború, most lehet hogy megfogja….

 34. 38: Egy kicsit kimegy a fejetekből, hogy nem mi szavazunk az elnökre, hanem az a 300 millió, aki most az utcákon örjöng, hogy lelőtték O.B.L-t. Hiába tudjuk mi, hogy a 9/11 egy zsidó konspiráció volt, és hiába tudja néhány száz amerikai szakember. A hatalom röhög a markába, mert 300 millió barom felett sikeresen manipulál. (és akkor nem eveztem hazai vizekre)

 35. Az átlagos embereknek fontosabb a mindennapos élet kemény harca, mint az, hogy ki mikor kit ölt meg. A baj az, hogy nagy rohanásban nem tud rájönni, hogy miket is hajszol élete folyamán. Erre vagyunk mi, hogy felnyissuk a szemüket. 🙂

 36. 27: Az angolok elég nagy tapasztalattal rendelkeznek a terrorelhárítás területén, ott túl nagy már a kockázat. Egy komolyabb terrorakció hozzánk sokkal közelebb valószínű, én Olaszországra tippelnék. Reméljük, hogy az atom csak blöff.
  Másik lehetséges célpontként Brüsszel adja magát, EU, és főleg NATO központként.

 37. 41. Én meg arra gondoltam, hogy egy olyan ország mint Magyarország nagyobb eséllyel tudnak behozni bármilyen robbanó anyagot. Vagy ez már nem puszi alapon megy, kiszivárogna? Szerintem a cél ország embereinek a megvehetősége a fontos és az őrület foka 🙂
  Egyébként meg az aug. 1. honnan van okos.kodó ? 🙂

 38. 37.)
  Szerintem a világnak NINCS szüksége annyi energiára mint amit ma használ.
  Az energia – számítástól függően – 2 vagy 3-szorosa annak mint amire valójában szükség lenne… A túlfogyasztás kiszolgálása használja fel a legtöbb energiát. Az újzélandi alma ideszállítása, a hűtőházak üzemeltetése, műtrágyázás, a feleslegesen nagy húsfogyasztás, és ez csak az élelmezés…
  Ha az autókat átlag nem 4 évenként cserélnék le hanem mondjuk 10 évenként, a gyártásba ölt energia is felszabadulna… de ugyanez szinte mindenre igaz…

 39. 42: Ne adjunk ötleteket, de nem kell behozni semmit 🙂

  Szerintem túl kicsi célpontok vagyunk, a világ jó részét nem érdekli, ha itt történik valami. Mondjuk a Vatikán-ra odafigyelnének.

 40. Igy van, hihetetlenül nagy pofatlansag az, hogy elhitetik az emberekkel, az a megoldas, hogy alacsony energiafelhasznalasuk izzokat hasznaljunk, mikor a legnagyobb fogyaszto a gyaripar… vagyis ha istenigazabol csökkenteni akarnank az energia- es egyeb termeszetes eröforras-felhasznalasunkat, akkor azzal kellene KEZDENI, hogy a legyartott cikkek eletidejet MEGTÖBBSZÖRÖZZÜK. Mondjuk megtizszerezzük. Igen am, de akkor tizedakkora gyartokapacitas kellene, tizedakkora lenne a fogyasztas, tizedakkora lenne a GDP stb. stb. stb. Es persze ami a legfontosabb: odalenne a szent tehen, a teljes foglalkoztatas is. Ez az egyik legnagyobb problema (szerintem a tulnepesedes utan a masodik legnagyobb). Amig erre ki nem talalnak valamit, addig lehetetlen lesz elmozdulni barmilyen fenntarthatosag iranyaba (felteve, hogy megoldjak valahogy a tulnepesedest, illetve vegül is megoljda az magat, egy par milliard ember ehendöglik). A nagy problema az, hogy a kezenfekvö megoldas valamilyen olyan monetaris rendszer lenne, amiben a megtermelt javakat reprezentalo penzt idöröl idöre ujra felosztjak – igy nem lenne szükseges, hogy az embereket alkalmazza a gazdasag, hiszen rendszeres berböl szarmazo jövedelem nelkül is meg lehetne elni – ezt viszont soha nem fogja engedni a vezetö elit reteg.

 41. 44. Hát azért egy szűz, kis népességű európai területen robbant atombombára is felkapnák az emberek a fejüket. Kezdjük megszokni ezeket a fenyegetéseket, olyannyira, hogy szinte megbékélünk velük 🙁

 42. 46: Az atombombának azért nagyon kicsi az esélye és hova költöznének a zsidók, ha a Kárpát-medencének annyi? 🙂
  Hagyományos bombát meg ott kell robbantani, ahol a kockázat kisebb, viszont nagy port ver fel az ügy.

 43. 47. Mondjuk egy kevésbé védett áramtermelő egység, üzem, az eléggé felkavarná a kedélyeket és nem is védik oly erősen.
  Szerintem ez is egy kamu USA-tól, hogy valahol el van rejtve valami, hogy tudjon mire hivatkozni a jogok levetkőztetésénél.

 44. 45.
  Szerintem nincs ellentmondás.
  A gyártókapacitás növelése a profitot növeli, meg az energiafelhasználást.
  Tulajdonképpen már régen tudjuk, hogy a tömegtermelés szart produkál, egészségtelen és hamar tönkre megy.

  A gazdasági számításokat nem a profit alapján kell végeznni, hanem a rendelkezésre álló munkaerő alapján.
  A kapitalizmus csak virtuálisan végtelen forrásokkal működik, tehát azok a módszerek, amelyek ott működtek, már nem alkalmazhatók.

  Muszáj lesz a gazdasági számításokat a fizetőképes kereslet és a felkínált termékek egyensúlyában végezni.
  A cél ne a profit maximalizálása kell hogy legye, hanem a hosszútávú fenntarthatóság.

  Hiába nagy a GDP, ha a munkanélküliség 50%…
  A GDP cökkenése árán növelt foglalkoztatás összességében nagyobb jólétet termt, mint egy szűk réteg profitja. Ugyanis at „átlagember” számára nem a GDP egy főre eső átlaga jut, hanem csak szép számok az újságban…

  A megoldás szerintem pofonegyszerű:
  Visszadni az államnak a hatalmat a pénzügyi szektor felett.
  Mert hiába szavaz meg a polgár egy pártot, kormányt, a mozgásteret a pénzügyi elit szabja meg, akiket nemcsak hogy nem szavaz meg senki, de még az arcukat sem ismerjük.
  Ne a spekulánsok mondják meg hogy mekkora legyen a nyugdíj, meg az állami alkalmazottak fizetése, hogy az ő profitjuk maximális legyen.

 45. 49. „Visszadni az államnak a hatalmat a pénzügyi szektor felett.” 🙂 állam? Hatalom? pénzügyi szektor? Ezek az elit mozgásterei. Na itt kezdődik az, amikor az emberek átverik saját magukat. 🙂

  „Amíg az arany eljutott mai stádiumába, amikor valuta, fizetési eszköz, pénzfedezet lett, – nagy utat tett meg. Mindjárt ki lehet mondani, hogy: lefelé. A király elkezdte a fémet a magáénak tekinteni. De ugyanakkor a középpontban már nem Isten állott, a kozmikus Nap, az életfenntartó transzcendens Hatalom. A király ember lett és nem az isteni Phylax. Az arany az ő magántulajdona. Már csak zsákmány és luxus. De ugyanakkor a kozmikus isteni fény elhomályosult, és ugyanakkor az aranykor letűnt. Mert miért kisebb bűn, ha a király rejti el az aranyat a világ elől, mintha a közönséges tolvaj? Amikor az aranyat az első király zsebredugta, zsebredugta az emberfölötti Isten-Hatalom korlátlan jóságát és éltető erejét, magának foglalt le belőle részt és ezzel megtörte a mindenkire áradó fény erejét, amely az aranykort fenntartotta. A királyé lett – egyéni, önző, démonikus, feketemágusi. A gátlástalan fény már nem ragyogott az életre, s a föld elhomályosult. Az idő megzavarodott. Ezt a lépést minden keleti szentkönyv ismeri, a Veda éppen úgy, mint a Tao-te-king, Egyiptomban éppen úgy tudnak róla, mint Iránban és Peruban. ” – Hamvas Béla

  45.Az elégtelen „foglalkoztatás” valóban egy álprobléma.Végre az emberek foglalkozhatnának kreatív, értelmes dolgokkal is
  – jól írod – „ezt viszont soha nem fogja engedni a vezetö elit reteg”.
  + az idióta rendszerük leterheli, agymossa őket a kurva médiával, illúzió-világukkal, ha összeomlana, végre kikelnének az emberek a rühes tespedtségükből, és nem várnák a sültgalambot.

 46. Jó biznisz, megmenti az eu a seggüket aztán lelépnek. Ettöl az euró még erősödni fog, mert a görögök csak teher.

 47. 49: Csak azt nem veszed észre, hogy az állam az oligarchák zsebéven van. Naná, volt ennyi eszük!

  543: Pontosan!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük