(4256) Zelenszkij

MagyarNemzet

Scott Ritter szerint brit titkos ügynök lehet Zelenszkij

Szerző:Homoky Réka
(sz: 1933.02.11.)

Megdöbbentő videót tett közzé Scott Ritter: a felvételen a volt amerikai hírszerző azzal vádolja az ukrán elnököt, hogy valójában brit titkos ügynökként tevékenykedik és közvetlenül az MI6 vezetője, Richard Moore irányítása alatt áll.

A több mint félórás felvétel elején Ritter azt állítja, hogy Volodimir Zelenszkij televíziós sorozata, a 2015 és 2019 között vetített A nép szolgája című műsor sokat segített az ukrán elnök politikai karrierjén. A megszólaltatott szakértők kifejtették, hogy a sorozattal remekül szemléltették, miként lehet manipulálni az ukrán népet, valamint arra is rávilágítottak, hogy hogyan válhat egy színész egy ország elnökévé. Éric Denese egykori magas rangú francia hírszerző tiszt véleménye szerint a filmszerep tulajdonképpen felkészítette Zelenszkijt arra, hogy valóban Ukrajna vezetőjévé váljon. Kiemelte azt is, hogy a sorozatot követően indult Zelenszkij az elnökválasztáson 2019-ben, ami rendkívül ügyes manipulációnak bizonyult.

Scott Ritter szintén felhívja rá a figyelmet, hogy az emberiség valaha volt legjobb előválasztási kampányának bizonyult az, hogy a sorozat harmadik évada mindössze négy nappal a 2019-es elnökválasztási kampány előtt jelent meg. Az eredmények is azt támasztják alá, a valóságban remekül működött ez a módszer, Zelenszkij ugyanis elsöprő fölénnyel, 73,23 százalékkal nyerte az első fordulót.

Scott Ritter elmondása alapján ezt a forgatókönyvet bizonyára nem Ukrajna találta ki, hasonló koncepció alapján jelent meg 2003-ban az Államfőnök című amerikai vígjáték is, melyben egy színes bőrű férfit az USA elnökévé választanak. Ritter kiemelte, hogy ha ez a forgatókönyv működött Amerikában, akkor vajon egy olyan országban, amely Oroszországgal határos, vajon miért ne működhetne. Hozzátette: ez az egész nem más, mint az egyik titkosszolgálat gondosan előkészített akciója. A szakértő egyúttal egy 2018-ban készült interjúrészletet is felidézett, melyben Zelenszkij mögött egy milliárdos ukrán oligarcha, Ihor Kolomojszkij állt, akivel kapcsolatban maga az ukrán elnök is beismerte, hogy több filmen is együtt dolgoztak. Kolomojszkij azonban több korrupciós ügybe is belekeveredett, ami miatt február elején házkutatást tartottak nála. Ritter szerint pedig a 2021-ben megjelent Pandora-iratok Zelenszkij korruptságáról tanúskodnak.

A dokumentum kiemelte ugyanis, hogy  hogy 35 jelenlegi és volt vezető offshore cégeket és számlákat nyitott, köztük Zelenszkij is, akinek külföldi cége 2012 és 2016 között 41 millió dollárt termelt.

Ám ez még nem minden, Scott Ritter arról is beszélt, Zelenszkij mögött áll a brit hírszerzés. A szakértő állítását azzal támasztotta alá, hogy az ukrán elnök 2020 októberében Londonban titokban találkozott az MI6 vezetőjével, Richard Moore-ral. Ritter szerint ugyanakkor az nem túl megszokott dolog, hogy egy háborúban álló állam vezetője egy külföldi hírszerző szolgálat képviselőjével találkozzon. Hozzátette: a megbeszélés csakis azt jelentheti, hogy Zelenszkij brit ügynök, aki közvetlenül az MI6 vezetőjének az irányítása alatt áll, és a brit hírszerzés is megfigyeli.

Ritter kitért Zelenszkij 2022 tavaszán Bucsában tett látogatására is, amikor az őt körülvevő egyik fegyveres ruháján fordítva volt az ukrán zászló. A szakértő szerint ha ez egy ukrán katonával történt volna, az állami jelképek megsértése miatt szigorú büntetést kapott volna, a külföldieknek azonban megengedett ez a tévedés.

A volt amerikai hírszerző egyébként rendkívül sokat foglalkozik Oroszországgal, nemrég közel egy hónapos könyvbemutató körutat tartott az országban, melynek során új, Leszerelés a peresztrojka idején című kiadványát népszerűsítette, derült ki a Times Union cikkéből. A cikk kiemelte, hogy Scott Ritter szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök minden idők egyik legnagyobb vezetőjeként vonul be a történelembe, hozzátéve, csak Putyinnak köszönhető, hogy Oroszország ma létezik, sőt nem csak létezik, egyenesen virágzik.

Akkor meg Orbán Viktor az orosz titkosszolgálat ügynöke.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

57 gondolat erről: „(4256) Zelenszkij

  1. Jót nevettem ezen a cikken. 🙂 A végén még felütés is van, mint egy vígjáték 😉 Tényleg a Magyar Nemzet-ben jelenik meg ilyen bulvármédia szint? Elgondolkodtató és szomorú, valószínűleg sokan benyalják, de hát a mesék már csak ilyenek, a kisgyerekek is elhiszik azt.

  2. 1 És menetrend szerint indul az atlantista propaganda , mely minden fővonalas narratívától eltérő (és valószínűleg nagyobb valóságtartalnù) információt igyekszik hiteltelenìteni…
    Köszönjük Minato, lassan ideje nicket cserélni….

  3. A google nem felejt : „A brit miniszterelnök és az ukrán államfő az orosz invázió kezdete óta minden nap beszélt egymással telefonon, és a hétfő hajnali beszélgetés során megállapodtak abban, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradnak.”
    Amúgy a sunyi fejű Boris végig nagy szarkavaró volt.

  4. 2. Sãrkānyka, légyszives majd olvass utána hogy mit is jelent a propaganda, mielőtt ily könynelműen dobálózol a szóval. Nyilván ha tudsz és hajlandó vagy olvasni, a „fővonalas narratíva” benyalása mellett… Danke! 😉

  5. 4.Szerintem meg olvass utána te. De ha ilyen jól tudod akkor nyugodtan vezesd le, mivel ez inkább a te kedvenc szavad – de te csak az orosz v kínai sajtóra szereted használni – milyen érdekes…Kikeressük hányszor tetted ezt meg az utóbbi években ezen a fórumon? Bitte sehr:D

  6. 5. Sârånyka, parancsolj, tudsz angolul? Akkor tudsz keresni is gondolom. Lexikonból copy: „Propaganda is the dissemination of information—facts, arguments, rumours, half-truths, or lies—to influence public opinion. Deliberateness and a relatively heavy emphasis on manipulation distinguish propaganda from casual conversation or the free and easy exchange of ideas.”
    Nem szerettem volna soha senkit és semmit politikai céllal manipulálni, sokszor, sok posztban leírtam hogy mélyen elítélem az USA múltbeli tetteit (Iraq, Vietnam, etc). Ahogy most nagyon mélyen elítélem Oroszország agresszióját, területek magához csatolását, milliók életének tonkretételét is! Politikai okokból indított területszerző – magához csatoló – háborúját. Ez nem propaganda.

  7. Hogy M16 ügynök lenne, mert találkozott Moore-ral az egy kissé túl direkt következtetés nekem.

  8. Az eredeti video itt jön, enjoy, its funny. The olive green guy and the rest.
    Ami érdekes, pár napja ez a video még korhatáros volt, most pedig már nem. Hogy mik vannak?

  9. 6. Ügyes vagy.
    Te ez a „területszerző háború” valami kötelezően előírt fogalom nálatok atlantista aktivistáknál? Mindannyian mindig ezzel jöttök. Az nem zavar titeket, hogy a föld legnagyobb terülertű országának gigamennyiségű ásványkincseken ülve pont plusz terület nem hiányzik? Ha meg a lakossággal jössz, akkor felhívom figyelmed, hogy az Oroszok bőven boldogak lettek volna egy Donbassz autonómiával, de már azzal is, ha az Ensz legalább 1 beadványukkal foglalkozott volna. Azt hogy Ukrajna 8 éven keresztül és még ma is terrorizálja a kisebbségeket neked itt sem tűnik fel csak gondolom Kínában ahol ujgurok élnek….Na hozhatod a következő atlantista fővonalas propidumát, várom.

  10. 10,Sárkányka

    A gabonaszállító hajókon beküldött fegyverekről és az azokról indított vizidrónokról, sodródó tengeri aknákról vajon miért nem rugózika propaganda?

    Ha Dunán bonyolítanák a teljes ukrán gabonaszállítást (Izmail, Reni, Ust-Dunaisk, Kilia), akkor a Duna-delta csatornáin „szinte rögtön” román vizeken mehetnének a teherhajók és így még a biztosítótársaságok is bólinthatnának a fuvarokra. Még a tonnánkénti ára sem emelkedne, mint most valami 9 -10 százalékkal.

    Úgysem értik a demokratikus propagandisták, hogy a szakadár gyerekek végtaghiányosak, a pincékben reszkettek vagy épp azonosíthatatlan testrészeiket hantolták el sebtiben masszív tüzérségi tűz közben…mert nyilván akkor a temetőbe nem vihették!
    Még Tibor bá” is több posztot írt a 2014-es emberégetésről, a Majdan-táborlakókról, az ortodox papsági áldásokról mely a gyilkos tömeget megáldotta…de hiába.

    Akkor lesz teljes az információs vihar amikor a Runet és az Internet szétszakadozik és százával ontja az AI (vagy a Kiválósági Központok) a mélyhamisított videókat és különféle tényfeltáró pszichológiai tömegtermékeket.

  11. A MI6-ról egyébként köztudott, hogy szereti megkörnyékezni a szegényebb országokból ösztöndíjjal érkező tehetséges diákokat. Ezeket a világra nyitott naív fiatalokat könnyű beszervezni, akik aztán hazamennek, és ha magas pozíciókba kerülnek, hatalmas nyereséggé válhatnak az ügynökségnek.
    Orbán valahogy nem jött össze nekik, öntörvényű lett 🙂

  12. 10-11. Sem én, sem ti nem vagyunk a PONTOS információk birtokában, az említettek miatt. Csak dobálóztok azzal hogy én mekkora atlantista meg propagandista vagyok, pedig próbálok objektív lenni.
    A hamis, nam hamis, AI, propagandán túllépve egy nagyon szignifikáns dolog van amit nem lehet félremagyarázni azokat a tényeket amik jelenleg vannak: Oroszország magához csatolta a Krímet 2014-ben és felfegyverezte, támogatta, támogatja a donbaszi szakadárokat, amely 2014 óta háborús terület (sajnos civilek haltak ott meg, mint ahogy háborúban). 2022-ben nagyszabású támadást indított Kijev ellen északról, délről területeket foglalt el és csatolt magához. Többször dokumentáltan kijelentette hogy Ukrajna nem létezik, szuverenitása nincs.
    Lehet magyaráznotok propagandát, meg atlantistának kikiáltani engem, de a fentiekkel nem tudtok vitatkozni, azok tények. Oroszország háborús bűnöket követ el, szuverén ország ellen vív háborút. Ne gyertek USA-val, azt is elítéltem sokszor.
    A fentiek tagadása, félremagyarázása miatt felmerül bennem hogy nem-e Ti vagytok fizetett Orosz propagandisták???

  13. 11 ++++1 Ahogy mondod.
    13:
    „Sem én, sem ti nem vagyunk a PONTOS információk birtokában”…Ja várjál, akkor most jön az hogy senki sem tudhatja mi van, mert mindenki hazudik. Tehát mikor érveid súlytalanságára fény derül, ezzel próbálod kisiklatni a témát, hitelteleníteni – ismét érvek és elfogadható bizonyíték nélkül- a másik oldalt.
    Hát akkor lássuk, írjuk le 100-adszor is a te, és azok kedvéért, akik veszik a fáradságot, hogy tisztán lássanak:
    -TÉNY, hogy valakik megfinanszírozták a majdani eseményeket, és az is TÉNY, hogy sok embert lelőttek az eszkaláció érdekében a majdani „forradalom” ideján. Idevágó TÉNY, hogy az új kijevi vezetésnek egyáltalán nem volt fontos kideríteni azt, hogy mi is történt…mindamellett, hogy legalább 40 áldozat civil „demokrata” tüntető volt!!!
    – Az is TÉNY, hogy az új, demokratikusnak nevezett ukrán rezsim azonnal megkezdte a nyílt ellenségeskedést az országon belüli orosz kisebbséggel, és szintén azonnal hozzálátott jogaik megvonásához!
    -Az is TÉNY, hogy az ukrán „terrorellenes műveletekben” az évek során szisztematikusan lőtték nehéztüzérséggel a donbasszi civil célpontokat (belváros, vízmű és elektromos központok) több mint 8000 DOKUMENTÁLT civil áldozatot szedve! Ugyanitt TÉNY, hogy ezekben az években több mint 1 millió menekült hagyta el a szakadát megyéket. Kelet felé menekültek.
    -Tény, hogy Oroszország több mint 140 beadvánnyal fordult az ENSZ-hez, melyben hivatalosan is diplomáciai úton szerette volna megoldani a konfliktust. Ugyanitt TÉNY, hogy az eddigiekről a nyugati sajtó SEMMIT nem tájékoztatott, ehelyett az MH 17 es tragédia okozásával vádolta az oroszokat/szakadárokat, BIZONYÍTÉK NÉLKÜL!
    -Újabb TÉNY, hogy Oroszország biztonsági javaslatokaz fogalmazott meg a NATO-nak amiben Ukrajna is szerepelt 2021-ben, amit TÁRGYALÁS NÉLKÜL SÖPÖRT LE a NATO az asztalról!
    -Az is TÉNY, hogy Zeli megválasztása előtt azt ígérte, hogy hogyha kell, Moszkvába utazik tárgyalni, hogy béke legyen a Donbasszban. TÉNY, hogy evvel soha meg sem próbálkozott.

    Még hozhatnék jópár tényt neked, de ez teljesen felesleges, hiszen már a következő posztig sem fog a „memóriádban” maradni, ugyanott folytatod, mintha itt semmi el nem hangzott volna…

    De ahhoz képest, hogy most azt mondod hogy senki nem tudhat semmit elég magabiztosan szoktad osztani az észt…bocsánat, igen az atlantista propagandát, ami a fővonalas médiát uralja ugye.
    Lássuk:
    – (4240 Orosz gondoloatok): „Putyin jó információs stratéga (erről papírja is van, kém volt) és politikus. Az információt a hatalomhoz és a stratégiához használja, amit mond, annak igazságtartalma mellékes. Ezért nem foglalkozik azzal ha többször ellentmomd magának. Most ugyan eszámolta magát, gyengeséget mutatott, de ő győzött. Prigozsinból nem akar mártírt csinálni, ez lehet még rosszabb lenne számára, ezért csak félreállította”…
    – Ugyanitt lejjebb: „Tibor bá, ugye ezt a „kivérezteti a NATO”-t nem gondoltad komolyan? Viccelsz? Tizedannyi gazdasága, negyedannyi embere van, folyamatosak a szankciók, folyamatosan mennek utána a kijászást nehezítik. Mégis miből gondolod hogy ki fogja? Kínát azt modnanám, igen, van rá lehetőség 1.4mrd emebrrel. Na de a legatyásodott Oroszok egy NATO-t? ? ? Vágyálmok ?”…(Vágyálmok, de inkább a tieid…tényként tálalva)
    – Még mindig itt: „Lehet úgy gondoltad, hogy börtöntöltelékekkel nyernek háborút, de ez sem megy már.” A Wagnerre értetted, aki kiverte a kapaszkodó uki haderőt Bakhmutból…ez sem lett túl tényszerű, de legalább magabiztos.
    – 4229 Nato eszkaláció, ismét magabiztosan: „Véleményem szerint ez a háború megadta a kezdőlökést ahhoz, hogy az európai NATO tagországok saját atomfegyvereket – esetleg egy „összeurópai” atomfegyvert – fejlesszenek. Valószínűleg a háttérben, csemdben el is kezdődtek a tennivalók ami technikailag nem lesz nehéz, tekintve hogy tele van a kontinens atpmerőművekkel.”…
    – Ismét megmondtad a tutit(rosszul), ahhoz képest, hogy senki sem tudhat biztosat: (4232 Vasárnapi veszteségek) 2…Ez egy teljesen normális dolog. A támadó félnek mindig 2-3x akkora veszteségei vannak mindig mint a védekezőnek. Jelen esetben az Oroszok beásták magukat, védekező pozícióban vannak, így az Ukrán hadseregnek lesznek nagyobb veszteségei a következő hónapokban”…
    És így tovább…tehát lehet hogy nem vagy propagandista, de teljesen úgy viselkedsz. Ezért ha nem haragszol (ha igen akkor is) nevén fogom nevezni a gyermeket…

  14. 14 László

    Hogy Orbán kinek sikerült, ki tudhatja?

  15. „Orbán beszervezhetetlen egoval rendelkezik.”
    De zsarolható. Ha az apja vagy ő a Szovjetuniónak is jelentett, lényegében szovjet kém volt, akkor zsinóron tudják mozgatni. Magyarul, áruló.
    Nagyon orosz ellenes volt, mígnem Moszkvában járt.
    Pálfordulás.
    Pálfordulásnak nevezzük azt, amikor valaki, vagy valami korábbi hitéből, életéből, szövetségi rendszeréből egyszer csak annak ellenkezőjébe vált. Ezt tette Orbán a moszkvai látogatása után. Ott kell keresni a megoldást a semmiből jött orosz barátságra.

  16. 14 Sarkanyka: már megint információs „tényekkel” dobálózol. Amiket én írtam az a fizikai valóság. Az ENSZ megy a NATO nem igazán foglalkozott Oroszország beadványaival, valóban. Tudod miért? Na, kitalálod vagy leírjam? A 2014-ben minden nemzetközi jogot, korábbi nemzetközi multilaterális szerződéseket ferrúgva Oroszország magához csatolta Krím-et és felfegyverezte Donbaszt, Luhamszkot. Arra hivatkozva hogy puccs volt a mellette lévő országban. Melynek biztonságát pont ő válllalta előtte több fenti szerződésben is. Ezek után, senki nem vette komolyan, pont tettek a beadványaira mindenhol. Talán komolyan kellene venni a szavaszegő, szerződéseket felrúgó, háborúskodó országot? Donbaszt, Luhanszk háborús zóna lett emiatt, mint korábban írta valaki hogy ilyen esetekben sajnos az ott élő civilek megszívják 🙁 Ahogy az Oroszok most, ugyanúgy az Ukránok akkor katonai létesítményeket (óvodákat, kórházakat, éttermeket, meg erőműveket) lőnek. Ilyen a háború mindkét fél esetén.

  17. 18.
    Most felkaphatnám a vizet és mondhatnám, hogy hogy van bőr a képeden ilyen hazugságot leírni. DE végül is egy propagandista vagy, aki 100 százalékban az USA propagandát tolja, azaz: Vádold meg az ellenfeled azzal, amit te követtél el.
    Azért te sem vagy piskóta ezt minden érvelés nélkül leszögezni, főleg annak tükrében, hogy fentebb (már elfelejtetted?) azt állítottad, hogy senki nem tudhat semmi biztosat: „már megint információs „tényekkel” dobálózol. Amiket én írtam az a fizikai valóság”…hát Minato legalább egy posztban ne mondanál magadnak ellent:” Sem én, sem ti nem vagyunk a PONTOS információk birtokában, az említettek miatt”.
    Nem baj, te is hibázhatsz csak nem mindig ugyanazt legalább.
    „A 2014-ben minden nemzetközi jogot, korábbi nemzetközi multilaterális szerződéseket ferrúgva Oroszország „….Még jóm hogy nem teszed hozzá, hogy országokat rohant le és rabolt ki:D…mert ugye az USA megígérte hogy nem bővíti a NATO-t kelet felé. 2001 ben egyoldalúan kivonult az ABM szerződésből. 2019 ben az USA kivonul az INF megállapodásból is egyoldalúan.Szemezgessünk még Minato: 2001 Afganisztán, 2013 Szíriai USA beavatkozás TELJESEN öntörvényű módon, 2011 Líbia, ja az iráni nukleáris egyezményt is felrúgták hogy szankciózhassanak és Európa nehogy üzletelni tudjon velük…
    „Talán komolyan kellene venni a szavaszegő, szerződéseket felrúgó, háborúskodó országot?” Igazad van amúgy, egy szavát sem szabad elhinni az USA-nak…
    Te meg azt állítod, hogy Oroszország Ensz beadványaival a krími incidens miatt nem foglalkoztak…mi ez valami sértődött tinicsapat? Vagy nálad gurult el a napi nyugtató (bocs)?
    KIcsit elsietted ezt szerintem: „Ukránok akkor katonai létesítményeket (óvodákat, kórházakat, éttermeket, meg erőműveket) „…khmmm, milyen katonai létesítményeket? Amikből egyet sem találtak el? Vagy a krími híd a katonai létesítmény? Az óvodák? Donbassz belvárosa? Idézz már fel 1 katonai létesítményt amit az ukik eltaláltak légy oly kedves.

  18. Borzalmas nézni mekkora tragédia zajlik a színfalak mögött, Manga nem véletlenűl ment szabadságra… A lövészárkokban is folyik a húsdarálás, ami kicsit eltakarja hogy odafent az aktuális bűnbandák mit művelnek. A legszörnyűbb szcenárió zajlik, a hadsereg és az orosz társadalom lefejezése, a (digitális) globális diktatúra bevezetése kapcsán. Mondjuk mindkettőben hatalmas hagyománnyal rendelkeznek, ez már a harmadik ilyen (generációs ‘géntisztítás’) csak az utóbbi 100 évben, Lenin és Sztálin után…
    Közben lehet persze drukkolni és/vagy háborogni a plebsnek a cirkusz céllövöldéjében, hogy ki mit talált el…
    “Fokozódik Shoigu tisztogatása a hazafiak körében.
    Már nem csak a hadseregről van szó.”

    https://roloslavskiy.substack.com/p/shoigus-purge-of-patriots-intensifies

  19. 22

    Talán érdemes azt is megemliteni , hogy Ukrajna gázolaj szükségleteinek 80 % még mindig Oroszország és Belorusszia fedezi. …mi folyik itt tulajdonképpen?

  20. 23 Tom
    Jelenleg folyik a III. Vh felé való menetelés, felkészülés. Ez most pont úgy néz ki, mint a 80-as évek elején, a jugoszláviai eseményeket követően beindult folyamat. Ott is először a gazdasági háború kezdődött , a Nyugati irányból bekapott szankciókkal. Erre fokozatosan mindíg tettek rá onnan egy lapáttal. Az „űrhadviselés” ijesztgetéssel Nyugat egy rendkívüli fegyverkezésbe hajtotta bele a Szovjetuniót (és igy a magyarokat is). Ennek eredménye volt hogy egy lövés nélkül – de felborult a Szu velünk együtt, és megadta magát. Közben azért az akkori 10 éves készülődési szakasz nem zajlott olyan nyugodtan, mindkét fél állandóan terepasztalos és számítógépes gyakorlatokat tartott nagy szerencsénkre azt hozták ki hogy az atomháború nyerési esélye valahol 50% körül van, különben most nem írom ezeket a sorokat.
    A jelenleg folyó harcok az csak egy konfliktus, amely a proxi ukrajnán keresztül zajlik, azt feláldozva. A Nyugati fél (nem a lakosságáé!) érdeke, hogy segélyezést folytasson, ezer milliárd USD összességében még évekig. Közben a fegyvergyárak termékeit patikai mennyiségben juttatják a frontra, ahol most vérre menő, valós fegyvergyári teszteléseket élesben lehet futtatni. Ezek a jegyzőkönyvek tapasztalatok mennek vissza a gyárba gyártmány fejlesztése. Orosz részről pedig a csapatainak éles kiképzése folyik, amelyeket ez után friss újoncokkal váltanak fel. Közben ők is a saját technikáikat fejlesztik, és láthatjuk hogy egészen modern harci megoldásokat is bevetnek. Persze ezt is csak óvatosan, mert a Nyugat tapogató ujjai a Medve csuklóján méri a vérnyomást és pulzust valamit lesik azt is hogy mit evett reggelire, milyen az emésztése. Nagyon kellene a halódó világgazdaságnak egy kis vérfrissítésre a Medve mézesbödönjéből, és trófeaként a Medvebőr sem megvetendő látvány a kandallótűz előtt. Most is mint a 80-as években: abban a pillanatban ha bármelyik fél döntő fölényben érzi magát, indul a III. Vh.
    Addig is láthatjuk hogy mindkét fél, a Nyugat és az oroszok nagyon vigyáznak az EGYENSÚLY fenntartására, (ezért topog a front össze vissza pár km-tert évente mint egy tojós galamb) mert ha kiborul az éjjeli edény, egy rémálomra fogunk ébredni…
    Tehát amíg mind a két fél valamilyen módon csak nyer a konfliktuson, addig fog ez tartani akár még éveken át is.
    Amit írtál, természetesen addig egymással is üzletelnek pld Ukrán átengedi az olajat földgázt de tartja érte a markát a vele lövöldöző orosz felé stb.. Ezért sem háború az amit most látunk, csak a felkészülési szakaszban járunk.

  21. 21. Vaszil
    Már rég mondom, hogy Putyin a nyugat és a mögötte álló bűnözők (pl. WEF és Klaus S.) embere. Most vezényeli le Oo. kivéreztetését.

    25. Sunlight56
    Ez a III. Vh. eset csak akkor állna fenn, ha Puytin tényleg Oo. érdekeit nézné, de – szerintem – nem azt néz, hanem az egy világrend bevezetésén munkálkodik, ahogy Kína is (lásd. az óriási digitális megfigyelési tesztelést, amit a mag részéről bevállalt). Amit látunk az porhintés/ködösítés a plebsznek. Meg, hogy legyen amire hivatkozva szépen leépítsék az életszínvonalat. Mert, hogy az oroszok… és egyébként is be kell vállalni ezt a csökkenést a demokrácia védelmébe, és ha majd győz a fényességes nyugat, akkor minden visszaáll (SOHA nem fog!). Véleményem szerint kb. az 1975-ös szintre szorítják vissza a fogyasztást. Lesz nyaralás 2-3 évente, max. az országon belül, és nem mindenkinek.
    És, hogy ezt mennyi időn belül?
    8-10 év!
    Úgy, hogy aki akar, az most menjen nyaralni. Lesz még egy 5 éve. Igaz évről évre egyre drágábban, ahogy ezt már láttuk is az elmúlt három évben. Ti. a folyamat (leépítés) nem el fog kezdődni, hanem már 2020-tól el is kezdődött. Le lehet ellenőrizni a nyaralási árakon, na meg egyéb infálcios adatokon (mert, hogy nem csak Mo.-on van ilyen). Lesz olyan jegyrendszer (persze megfelelő köntösbe bújtatva, pl. a klíma mentés okán), hogy ihaj.
    És még valami. Ha nem tűnt volna fel, a nagy szupermarketekben folyamatosan csökken az élelmiszer-kínálat mennyisége és főleg változatossága. Pl. az Auchanban 5 éve még a sajtos pult hossza 17 m volt (lemértem), aztán rá két évre lett 9 m, most meg 2 azaz 2 m (és van vagy 10 féle sajt, a korábbi 50 féléhez képest)!

  22. 27. Bendegúz
    Ennek az elméletnek ellent mond, hogy a háttérhatalom az alkoholisták, az ország javait elkótyavetyélők helyébe egy erőskezű vezetőt tett, már ha ebben szavuk volt, aki megakasztotta Oroszország széthordását, az életszinvonalat megemelte, az országát visszahelyezte a térképre.

    Oroszországi élelmiszer árak 2023.
    https://www.youtube.com/watch?v=_ifphA4fxdk
    https://www.youtube.com/watch?v=afnFNSSDX9E
    95-ös benzin 271Ft/l
    Nem úgy tűnik, mint ahol épp kifosztják az embereket.
    A megfigyelési rendszerek egyre szélesebb körű alkalmazása pedig rendszerfüggetlenül a világ összes politikusának a kedvence.

  23. 27, 28 – Bendegúz és Károly

    Sokszor volt már itt szó arról, hogy az egyes országokban nem egységesek az elitek. Természetesen, ez igaz Oroszországra is.

    A nyugatbarát, liberális, igazából hazaáruló elit is erős Oroszországon belül. A kormánytól a kormányzókig, az állami hivatalokon keresztül a pénzügyi-gazdasági szektorig bezárólag nagyon jelentős befolyással rendelkeznek. A belbiztonsági illetve nemzetbiztonsági pozíciók sem kivételek ebben a tekintetben. De a befolyásuk egyáltalán nem kizárólagos! A hadseregen belül egyáltalán nem, a kormányon belül sem, a régiók vezetésén belül sem, és így tovább.

    Oroszország három fő szimbólumából kettő egyáltalán nincs rendben és ezt a ketté szakadt, tudathasadásos állapotot illetve az ország szuverenitásának a hiányát fejezik ki. Ezt az állapotot tükrözik vissza a gondolatok és cselekedetek is.

    A címer, a kétfejű sas lehet a szimbóluma a keleti és nyugati egyidejű orientációnak is, de ettől jóval többről van szó! Ettől az undorító, mutáns „brojlercsirkétől” az oroszoknak mihamarabb szabadulniuk kell! És ugyanez a helyzet a zászlóval kapcsolatban: Oroszországhoz méltatlan, ennek a „holland rongydarabnak”, az alárendeltség szimbólumának a használata! Akit érdekel az majd utánanézhet, hogy miért illettem e zászlót a fenti jelzővel, ennek természetesen történelmi oka van.
    Csak a himnuszuk van ilyen szempontból teljesen rendben; szerencsére gyorsan megszabadultak a jelcini időkben használt botrányos darabtól és a jelenlegi himnusz egy büszke és (nagy mértékben) szuverén országhoz méltó mű.

    A világon nincs, ismétlem nincs egyetlen egy teljesen szuverén ország sem! Sem Kína nem az, sem az Egyesült Államok, sem Oroszország, sem senki. Aki azt hiszi, hogy de igen, az hatalmas tévedésben van és egy fikarcnyit sem ért a világ működéséből.

    Az ukrajnai harci események (de messze nem csak azok!) többek között – Oroszország szempontjából – a saját szuverenitásának a növeléséről vagy a csökkenéséről is szól. Ezt az országot külsőleg nem lehet legyőzni, ez csak és kizárólag belső árulás útján lehetséges. Polgárháború, káosz, kapituláció, az ország területének az atomizálása, teljes kifosztottság, nemzethalál.

    … de könnyen lehet, hogy ez utóbbi forgatókönyvhöz per pillanat az Egyesült Államok áll közelebb. Ugyanis az ő helyzetük jóval rosszabb, mint azt az átlagember első ránézésre gondolná. Sok tekintetben jelenleg jóval nagyobb bajban vannak, mint például Oroszország.

    A régi világnak vége, az új világ még vajúdik, és ez a vajúdás még egy jó ideig eltart majd. Az „újszülött” könnyen lehet egy szörnyszülött, sokak éppen ebben érdekeltek. De ez ma még mindig csak egy lehetőség – talán a legvalószínűbb, de mégsem az egyetlen! Minden a fejekben dől el. Mindenesetre nagyon nehéz idők elé nézünk. A világ nagy része hamarosan nem embernek való vidék lesz. Persze, a sötétség után mindig jön a világosság, de hogy meddig tart a sötétség, azt nem lehet biztosra tudni. Lehet, hogy hosszú lesz a nagy megpróbáltatások ideje és az emberiség nagyobb része nem fogja túlélni. De volt már ilyen is, nincs újdonság a Nap alatt.

    Í

  24. 29 – Zsolt:
    „az emberiség nagyobb része nem fogja túlélni” Ne légy optimista! A túlélők száma nulla lesz.

  25. 28 – Károly:
    A te nicked felhasználásával a mosógépszelő megpróbált hozzászólni. Vajon miért pont téged tisztelt meg?

  26. 31. Tibor bá’

    Próbálgatja a személyiségeket. A sajátjával nincs megelégedve, pedig egyedi látásmódja van. Vagy simán szemétkedik.

  27. 33 – Károly:
    Az utóbbi. Úgy érzi, hogy elszámolni valója van velem. Nem tudja elfogadni, hogy végeztünk.

  28. 34. Tibor bá’
    Ez sok nagy „szerelemnél” van így. 🙂

  29. 27 Bendegúz
    A fogyasztói társadalom leépítése nem egyszerű feladat.Amúgy a fogyasztói társadalmat a sok autókázás, áruszállítás és a hipermarketbe járás tartja fenn.Sok kocsit kell gyártani, sok alkatrészt ,kamiont és a járulékos dolgait.
    Az életünkhöz a 100 milliomodik csavar legyártásához utaztatásához sok munkás energia és közlekedés kell.Az már más kérdés hogy a rendszer olyan bonyolult már hogy hatékonysága egy lófasz mert dédnagyapám
    kb. helyben előállított mindent és megélt, közben a ma embere meg rohan hogy fenntartsa a kis életét és azt a pár cuccot ami körülveszi. (ugyanaz mint régen csak a külső más, autó, ház „modernebb”)
    Namost ezt a kialakult fogyasztói társadalmat nehezen építik visszamert pont a millió darab alátét legyátása és a sok hülye szolgáltatás tartja fenn a fogyasztást és hogy az autóm 100 milliomodik alkatrészét is utaztatni kell a világban.
    Szóval ha ezt leépítni akkro nem lenne munka.Ha csak a hipermarketeket zárná be és az autókázást kivesszük a képletből akkor óriási munkanélküliség lenne, mert az emberek tömegei enm mehetnek vissza a mezőgazdaságba mint a
    70-es években.Minden automatizált.Sajnos az van hogy vagy tovább meneteltetjük a fogyasztói társadalmat amíg a falnak ütközünk (energiahiány vagy a klíma miatt) vagy ha mesterségesen leépítjük akkor olyan gazdasági válság lesz mint még soha.
    Esetleg lenne egy alapjövedelem mindenkinek pl.élelem meg egy netflix és tévéznénk egész nap mint a cigányok 😀 Mondjuk a napi 10-12 óra munka után így tizenévek után szivesen kipróbálnám azt a feelinget amikor csak tévézni kell meg enni
    az udvaron is gaz nőne , csak tévéznék és nem újítanék fel a házn semmit.Sokszor irigylem az ilyeneket.

    Hát most még nyaralgatnak az emberek ezerrel.A balaton is állítólag tele van.Bár lehet csak a felső 100 ezer nyaral a fene tudja.Az utakon márkás autók, Mondjuk ez a márkás autó dolog érdekes, mert van pár ismerősöm aki nem azért vesz nagy puccos autót mert megtehetné vagy sok a pénze hanem mert
    ezt diktálja a társadalom.Hát igen hamar kifogyhatnak az ilyen emberek a pénzből és utána utazni sem lesz pénzük.

    Egy bizonyos vetületben ma jobban élünk mint a világtörténelemben bármikor de ha más síkból nézzük akkor ilyen fos szar világ nem volt még soha.(pl lakáshoz jutás megélhetés, jövőkép stb…)

  30. Azon csodálkozom, hogy Putyin nyílt sztálinozását senki nem tette még szóvá a Fórumtársak közül.

  31. „A mai Lengyelország nyugati területei Sztálin ajándéka. Lengyel barátaink elfelejtették ezt? Emlékeztetni fogjuk őket.” – VVP.

  32. 39 Pável
    Erről én sem hallottam, de elég érdekesen hangzik.
    Ugyanis a mai adatok alapján az ország etnikai összetétele alapján nem lenne jogos egy ilyen fenyegetőzés.
    „Lengyelország legnagyobb etnikai csoportjai a következők: Sziléziaiak (173 153), németek (152 897, 92%-uk az Opolei és a Sziléziai vajdaságban él.), fehéroroszok (49 000), ukránok (30 000), litvánok, oroszok, romák, zsidók, lemkók, szlovákok, csehek, lipekek. A külföldi állampolgárok közül a vietnámiak számítanak a legnagyobb csoportnak, őket követik a görögök és az örmények.
    Törpe kisebbségek az országon belül a keleti szláv ukránok és ruszinok mindössze egy százalékot tesznek ki. Egy százalék alatti kisebbségek a fehéroroszok, a sziléziai németek, a csehek, a litvánok, a cigányok, az örmények, a tatárok, a kasubok.[11]”

    Lengyelország etnikailag elég homogén ahhoz, hogy ilyen alapon nehéz lenne megkérdőjelezni határainak jogosságát.
    Sőt, jelentős kisebbségei vannak keletebbre, tehát ha Putyin érvrendszerét követnék az oroszlakta ukrán területeke kapcsán, akkor inkább a lengyeleknek lehetnének érveik Ukrajna és Belorusszia vonatkozásában…

  33. 39 – Pável:
    Tehát szerinted a Sztálin tulajdon főnévből akkor lesz ige, ha valaki megemlít valamit tettei közül. Érdekes. 😀

  34. Elég sok médium lehozta, lehet benne valami. (Google: Lengyelország, sztálin, Putyin. Nem akarok egy oldalt sem „reklámozni”.) Sőt, a lengyelek be is kérették az orosz nagykövetüket az ügyben. Ahogy elbántak Hitlerrel karöltve (Lengyel nézőpontból) az oroszok Lengyelországgal, nehezen védhetővé teszi Putyin személyét ha igazolva érzi azt. Eleve a Sztálinra való hivatkozás ugyancsak kikezdi azokat az érveket, amelyekkel eddig védték a „különleges hadműveletet”. Egyébiránt a putyini érvelés igazolná az USA-t is az oroszokkal szemben, mivel éppen Sztálin ideje alatt a SZU a puszta létét is neki köszönhette a nyugati front megnyitásával és a hadianyagok és hadianyaggyárak nagyarányú szállításával. Mit akarhat elérni tehát P egy ilyen kijelentéssel?

  35. Amennyire én tudom, Putyin szavai valós alapokon nyugszanak. A II. Vh végén a szovjetek visszavették a lengyelektöl a kelet lengyel területeket, melyet anno a breszt litovszki békében kellet feláldozniuk. Ellenben afféle kárpótlásként nyugat lengyelország határát nyugatabbra tolták, a vesztes németek rovására, így lett pl. A német Danzigból a lengyel Gdanski kikötőváros.

  36. A lengyelek most 1772-es első felosztásuk előtti határokat szeretnék. Igaz, csak a keleti határra gondolnak ebben, hiszen a nyugati, a 200 km-es nyugatra tolásuk következtében alakult ki (mintha Magyarország határa most a Tisza vonalától nagyjából Linzig tartana).
    „A teheráni konferencián Churchill brit me. javasolta, hogy Lo-t „tolják el” Ny-ra. Sztálin azt javasolta, hogy a Ny-i lengyel határt „tolják el” az Odera folyóig, K-en maradjon az 1939 utáni sz-lengyel határ (Curzon- vagy Ribbentrop-Molotov-vonal), kisebb módosításokkal Lo. javára. Cserébe a Szu. megkapná K-Poroszország egy részét Königsberggel. Az 1944-es moszkvai külügyminiszteri konferencián Sztálin közölte Mikolajczyk emigráns lengyel me-kel, hogy Lo. Ny-i határát a Ny-Neisse folyóig kell kiterjeszteni. ~ 1945-ben a jaltai és a potsdami konferencián nyerte el végső formáját. A jaltai nyilatkozat szerint „Lo. K-i határának a Curzon-vonalat kell követnie, bizonyos szakaszokon 5-8 km eltérésekkel Lo. javára […] Lo-nak jelentékeny területi növekedésben kell részesülnie É-on és Ny-on”. A Ny-i határt Potsdamban rögzítették: „Swinemündétől […] az Odera […] majd a Neisse Ny-i ága mentén a csszl. határig”. Lo-hoz csatolták K-Poroszország Ny-i felét (a K-i a Szu-hoz került) és →Danzig Szabad Államot . – A jaltai és a potsdami dokumentumok értelmében a lengyel határokat a békekonferencián kellett volna véglegesíteni. Mivel erre nem került sor, elmaradt nk. jogi szentesítésük is. Érvényüket nk-leg az 1975. évi helsinki záróokmányban ismerték el.”
    Persze, etnikailag eléggé homogénné vált mára Lengyelország, hiszen, a nyugati és északi területekről a németeket kiirtották, vagy elüldözték.
    Ugyanígy etnikailag teljesen homogén ma már a volt Kelet-Poroszország is, vagy akár a szudétavidék is.
    A határok a történelem folyamán folyamatosan mozogtak, egyszer az egyik volt nyerő helyzetben, máskor a másik. A határok megváltoztatatlanságának a hangoztatása mindig a nyertes érdeke, de azt csak addig tudja érvényesíteni, amíg megvan hozzá a kellő ereje.
    A lengyelek nem nagyon tanulnak a történelmükből, most is nagyot kockáztatnak, amiben benne van az, hogy nagyot nyernek, de az is, hogy megint eltűnnek egy jó időre a térképről.

  37. Sztálinizmus, sztálinizáció, desztalinizál…
    Szappan, szappanoz.
    Lássuk be, több van ebben a mondatban mint „megemlítés a tettei közül”, inkább igazolja, mellé áll, hivatkozik rá Putyin.
    Röviden akartam írni csupán, semmi több.

  38. 44 kakukk,

    Magyarország K-i határa vagy 500 km-t Ny-ra van tolva eleve.

  39. 46. Igen, Mo a szovjet érdekszférába tartozott 1945-89ig, majd 89-10ig nyugati, 11-óta napjainkig szintén szovjet/orosz, de ebből nem is csinálnak titkot: a magyar-szerb-török-orosz kötelékről. Nem biztos, hogy jó ez így.
    Sz.tem minden gond forrása a túlnépesedett bolygó. Különösen aggasztó: Ázsia, Észak-Afrika, Dél és Közép-Amerika tendenciái.
    Ha olyan ideológiát képviseltek volna a vezetők, mint amit én vallok, sosem kellene háborúzni. Mert én azt mondom, hogy a gyermekek száma nem családi magánügy, hanem társadalmi érdek. Tehát egyes társadalmaknak kellett volna meghatározni a gyermekszámot ami: 0,1, vagy max 2. A kvótákat pedig a tagállamok megbeszélik, hogy mi az arányosan és biztonságosan eltartható létszám a Föld lehetőségeihez mérten.

    Ami jelenleg megy a Földön: az öngyilkosság, az emberek akár az állatok, szaporodnak nyakra-főre ész nélkül.

  40. 43.
    A breszt-litovszki békét – tegyük hozzá – azért kapta a SZU, mert kifarolt a béketárgyalásokból.

  41. 47 D7
    Ez igen kényes téma, az emberek többsége szent magánügyének tartja a gyerekeket.
    Ráadásul vannak országok, akik kifejezetten támogatják a magas népszaporulatot, mert így próbálják növelni országuk politikai súlyát, és gazdasági erejét.
    Arról már nem is szólva, hogy mindenki retteg egy Orwell-i agyonszabályozott világtól, és ez biztos felvetné annak gyanúját, hogy egy ilyen népességszabályzás ennek egy lépcsője lenne.

  42. 49 – hubab:
    A kínaiak már kísérleteztek az egy gyerekkel. Szörnyű nőhiány lett a vége.

  43. D7, hubab: Igen, ez kényes téma. Mint kb. minden. Tartok tőle, az emberiség szaporodása annyira szabályozható, mint a kóbor macskáké. (Ja, „kollektív tudat” 🙂 .)
    Akkor maradnak az evolúciós mechanizmusok. Az megbízható, mint a gravitáció.

    Az evolúció az erőforrások minél gyorsabb felhasználását támogatja, nem tudva az összeomlás felé gyorsulva rohanásról, hiszen nem rendelkezik értelemmel. De ha le próbálnánk térni a jelenlegi működésről az kb. egy szándékos összeomlasztást jelentene.

    Én azt gyanítom, jobb lenne a szabályzott összeomlás mint a spontán, de próbálna csak valaki belekezdeni, mindjárt „igen kényes téma” lenne.

    Biztos én is elkanyarodtam a „Zelenszkij” témától, de ebből a távlatból már nem tűnik érdekesnek egy Zelenszkij problémakör.

  44. 51 Csont
    Sajnos a tudatos emberi lét hosszú távon nem kompatibilis az evolúció eddigi menetével.
    Ahogy írtad, az evolúció a versenyről szól, ami a források minél gyorsabb megszerzését és felhasználását jelenti.
    De a természetben ez nem okoz problémát, aki megnyerte a versenyt, az túlszaporodik, aki vesztes, az vagy kihal, vagy nagyon lecsökken a népessége.
    Aztán ha a források elfogytak, akkor a népesség automatikusan visszacsökken éhínség, betegségek, ragadozók útján, és az egyensúly újra beáll, a fajnak semmi tragédia, még ha sok egyed nyomorultul el is pusztul, és a verkli megy tovább.
    És fura módon, éppen ez az egyedi tragédiákkal megtűzdelt folyamat biztosítja a faj egészségét, életképességét, hiszen folyamatosan csak a legsikeresebbek maradnak életben, és szaporodnak.
    Ezt a rendszert az emberi tudat teljesen felrúgta, mert nem akar belenyugodni ebbe a kiszolgáltatottságába, és utakat keres, de ezzel csak elodázza a problémákat, amik végül elő fognak bukkanni sokszoros erővel…

  45. 53.hubab: Igazából csak az utolsó mondatoddal nem értek egyet (de ez nagyon lényeges!), hogy ” az emberi tudat teljesen felrúgta” az evolúciós mechanizmusokat. Szerintem pont hogy nem tud szabadulni tőlük. Maga a tudat nem célszerűségből jött létre, csak egy próba, mint minden az evolúció során, de bevált ezért maradhatott, sőt fejlődött tovább. És nem csak én látom úgy, hogy a gazdasági és társadalmi téren is ugyanazok az evolúciós mechanizmusok működnek tovább akár a faj számára már káros mértékben sikerességet hozva, pl. Szathmáry Eörs is megerősít ebben egyik beszélgetésében.

    Én pont azon sopánkodom, hogy az emberi tudat lenne az első lehetőség az élővilágban, hogy fajunk felismerje, hogy a faj számára káros a túlzott sikeresség (pl. erőforrások szükségesnél gyorsabb elfogyasztása, biodiverzitás csökkentése). A sikerességet hozó intelligenciának talán csak egy „mellékterméke” lenne ez a felismerés. Vannak egyedek, akikben meg is valósul ez a felismerés, de versenyben van a sokkal régebben indult evolúciós sikerességgel, és még ha ez a felismerés esetleg növekszik is, akár exponenciálisan gyorsulva is, de lehet, hogy mire egy átbillenés megtörténhetne, addigra nem lesz faj és tudat.

    Lehet, hogy nem nagyon késsük le a vonatot, még látjuk az állomásról kihajtani és integethetünk is… 🙂

  46. 54 Csont
    Értem a megközelítésed, a tudatosság lehetne esély is arra, hogy jó úton haladjunk, ha közben az emberiség nem állna egymással élethalálharcot vívó egyedek, csoportok, kultúrák kaotikus halmazából.
    Mert ebben a rendszerben ha valaki elkezdi beáldozni rövidtávú érdekeit a jövő érdekében, az rögtön kihasználják konkurensei, hogy saját rövidtávú érdekeik mentén beelőzzék, és visszaköszön az evolúciós szabály, minden forrást azonnal előnyödre fordítani, nem törődve a holnappal, ha nem akarsz vesztes lenni.
    Tehát először is az egész emberiségből egy egységes, egy akarat által mozgatott szervezetet kellene előbb csinálni, hogy ez működjön, tehát az egymással szembeni vetélkedés teljes kizárását, ami szerintem teljesen esélytelen…
    Ha elkezdenénk ilyen irányba haladni, a többség azonnal Orwellt, vagy falansztert kiabálna 🙁

  47. 55. hubab

    Vajon milyen szervezet és vezetőség lenne az, amely egységesen tudná képviselni az összes embert és közösséget? Földi Unió? Még az Európai Uniónak sem megy, pedig kisebb egység.

  48. 56 SZVP
    Hát erről beszélek…
    Ezért tartom reménytelennek, hogy bármiféle a fenntarthatóságot szolgáló tervet rá lehetne kényszeríteni az egész világra, mert mindig lesznek, akik éppen abban a fázisban vannak, hogy lemaradásukat próbálnák behozni, a nyomort felszámolni, ami csak növekedéssel megy ebben a földi világban.
    Számukra ez az örök elmaradottságot, kiszolgáltatottságot jelentené…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük