(4243) Irak ≠ Ukrajna

Tibor bá’ fordítása online

Irak öregedő megszállói véletlenül Ukrajna helyett Irakot mondanak

Írta: Caitlin Johnstone
(sz:1933.02.11.)

Biden elnök véletlenül Putyin iraki háborújára utalt, amikor a sajtó kérdéseire válaszolt, egy évvel azután, hogy George W. Bush volt elnök,  ugyanezzel tréfálkozott. Mindkét férfi kulcsfontosságú szerepet játszott az Irak megtámadásában.

Arra a kérdésre, hogy a rövid ideig tartó Prigozsin-lázadás Putyin gyengülésének jele-e, Biden így válaszolt: „Nehéz megmondani. De egyértelműen elveszíti az iraki háborút.”

A 2020-as elnökválasztási verseny során az aktuális ügyekért felelős Nathan J Robinson a következőket írta Biden kulcsfontosságú szerepéről az iraki invázió támogatásában:

2003-ban Biden szenátor az iraki háború szószolója volt, segített eladni a Bush-kormányzat törekvését az amerikai közvéleménynek, „a Bush-programra szavazott – és segítette annak előrehaladását”. Ő volt a háború „legdöntőbb” szenátusi támogatója. Biden ismételgette azt a mítoszt, miszerint Szaddám Husszeinnek tömegpusztító fegyverei vannak. Szerinte, „ezeket a fegyvereket el kell távolítani Szaddám Huszeintől, vagy Szaddám Husszeint el kell távolítani a hatalomból”. Az ebből fakadó háború az egyik leghalálosabb katasztrófa volt az Egyesült Államok külpolitikájának történetében. Az iraki halálos áldozatok száma milliókra tehető, és 4500 amerikai katona életét követelte.

Az, hogy Biden bomló agya megtalálja az „Irak” szót azt jelenti, hogy a kormány amelyet illegálisan megszállt egy gonosz kormány”, egyértelműen freudi.

Múlt év májusában egy dallasi beszéd során George W. Bush hasonló freudi vallomást tett, mondván: „Oroszországban

a fékek és ellensúlyok hiánya, egy ember döntése egy teljesen indokolatlan és brutális inváziót indít Irakban, mármint Ukrajnában.”

Miután ideges kuncogással kijavította magát, Bush a következő szavakkal törte meg a feszültséget: „különben Irak is.” Utána azt firtatta, hogy 75 éves, és „Jaj, de jó, én olyan hülye vagyok”

Felhívlak, találj bármit, ami lényegében jobban reprezentálja az amerikai birodalom állapotát, mint ez a két klip. Két pusztuló birodalommenedzser a koponyájában babrál a gyilkos gengszterek által megszállt nemzet nevéért, és kitalálják annak a nemzetnek a nevét, amelyet ők maguk támadtak meg.

Teljesen nevetséges, hogy Putyint háborús bűnökkel próbálják vádolni, miközben ez a két tömeggyilkos szabadon sétál. Ahogy Dale Carpenter amerikai jogász professzor mondta: „Ha az állampolgárok nem bízhatnak abban, hogy a törvényeket egyenlő és őszinte módon hajtják végre, akkor nem mondható el, hogy jogállamiság alatt élnek. Ehelyett a törvény által megrontott emberek uralma alatt élnek.” Ez még inkább igaz azokra a törvényekre, amelyek nemzetek között léteznének.

Abszurd azt mondani, hogy Putyint háborús bűnös miközben nem vádolnak olyan embereket mint Bush és Biden. Ha a törvény nem vonatkozik mindenkire, akkor az nem a törvény, csak a korrupció, a hatalmasok eszköze.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

12 gondolat erről: „(4243) Irak ≠ Ukrajna

  1. Kádár „utolsó interjúja” jut az ember eszébe (elkövettem egy hibát…), a halottak az ő koponyájába is visszajártak.

  2. Bush még él? Nem is értem hogy nem vonták felelősségre Iraq miatt, az akkori Angol miniszterelnökkel együtt. 🙁 Líbiában is valami hasonló volt ha jól emlékszem.
    Ettől eltekintve Putyin is háborús bűnös, nem lehet relativizálni, emberiség elleni bűntlcselekményt követett el, Bush- al együtt!

  3. „Ha az állampolgárok nem bízhatnak abban, hogy a törvényeket egyenlő és őszinte módon hajtják végre, akkor nem mondható el, hogy jogállamiság alatt élnek. Ehelyett a törvény által megrontott emberek uralma alatt élnek.” – Ez egyfelől igaz. Másfelől viszont sosem volt más a helyzet, csak az illúzió foszlik szét egyre jobban. Az uralkodó elit de facto mindig is törvények felett állt.

  4. Ábel, az uralkodó elit nagyjából le*ja a kisembert, a polgárt, nem volt ez másképp sosem a történelemben. Se nyugaton, sem keleten. Egyik nap így, a másik nap úgy. A demokrácia talán növeli az esélyeket az elszámoltatásra (nagyobb mint 0%), de egy diktatúrában ez teljesen 0%. Így azért mégis visszafogja magát némileg. Anyways Putyin „nem háborús bűnös” Úr ukrajnai bevonulása biztosan százezrek életébe és milliók nyomorába, menekülésébe került – eddig. (6.3M menekült). https://www.unhcr.org/emergencies/ukraine-emergency#:~:text=Over%2017%20million%20people%20in%20Ukraine%20require%20urgent%20humanitarian%20support,from%20Ukraine%20were%20recorded%20globally.
    Nyilvánvalóan, többször kijelentette, politikusai is vele ugyanazt fújják: Ukrajna nem létezik, kérdem mi ez ha nem népirtás?

  5. 5.Minato

    Oroszország nyugat általi basztatása, ami miatt Putyin „nem háborús bűnös” Úr bevonult Ukrajnába, biztosan százezrek életébe és milliók nyomorába, menekülésébe került – eddig.
    (6.3M menekült).
    Így is lehet mondani.

    Vagy, a nyugat fafejűsége és tárgyalni nem akarása, ami miatt Putyin „nem háborús bűnös” Úr bevonult Ukrajnába, biztosan százezrek életébe és milliók nyomorába, menekülésébe került – eddig.
    (6.3M menekült).
    Meg így is.

  6. 6. Atti, gondolom senki nem tartott pisztolyt a fejéhez (vagy ki tudja khmmm…) hogy vonuljon be, rugja fel a status quot, öljön meg több 100 ezer oroszt (a saját fiataljait, katonáit, illetve a megszállt területeken lévők). Nem? Nem tudom, egy találós kérdés. Nem volt neki kötelező, de azt hitte nagyfiú, meg tudja csinálni, íme az eredmény. Nem kell sokadjára ecsetelni. Nyugat meg röhög a markába, főleg az USA 🙂

  7. 5. Minato

    „A data.unhcr.org oldalon – ami a fő forrásunk – egyre kevesebb országnál van feltüntetve, hogy mennyi ember lépte át eddig összesen a határt Ukrajna irányából, csak a menekültstátuszt kapottak száma elérhető.” olvasható a hu.adat.one oldalán
    Nem véletlen a változtatás.

    A 6.3 millió regisztrált menekülttel az a gond, hogy az unhcr szerint „13 683 340 főre becsülik a visszatérők számát” Paff neki.
    Menekült, menekült státuszért folyamodó, menekültstátuszt kapott, nem mindegy.

    A 6.3 millió csak a menekültként regisztrálók száma.
    Maradjunk egy pillanatra az elménk megtévesztésének magasiskolájánál.
    A regisztrált menekültek számát 1 fő pontosan tudjuk, mégis kerekítve 6.3 milliót írnak. Mi lehet ennek az oka?
    A 13 633 340 visszatérő fő pedig becsült adat. Lehet, hogy 13 633 343 fő a visszatérő?

    A visszatérők számának mértéke néhány ok miatt nem hihető a fenti trükkön kívül. Az aktív korú férfiak a háború kezdete óta nem hagyhatják el ukrajnát. A becsült adat szerint a nők több, mint fele visszatért az országba. Ez nagyon nem életszerű.
    Több, mint napi ötezer nő megy vissza a gyerekével, unokával és egy vágókép sincs róla. Egy közvéleménykutató felmérése szerint viszont több, mint 90% nem akar visszamenni ukrajnába.
    Eddig 22.550.000 fő menekültek el ukrajnából az EU felé 2022 februárja óta. 2.5millióan pedig Oroszország irányába. Maradjunk annyiba,hogy jelentéktelen számú nő megy vissza a családjával.
    A menekült férfiakat pedig hazaárulónak tartják odahaza. Akik megvesztegetéssel, határon átszökéssel hagyták maguk mögött Ukrajnát, ök sem fognak visszamenni.

    A 6.3 millió menekült trükközések nélkül alsó hangon 22 millió csak az EU felé.
    A belső menekültek számát fogadjuk el 5 milliónak, habár ez egy féléves adat, így az otthonukat elhagyók száma 27 millió. Ebben nincs benne oroszország felé menekült 2.5 millió és az annektál területek belső menekültjeinek száma.
    Minden öt lakhelyből hármat hátrahagytak.

  8. 8 – Károly:
    Egyesek szerint 1956-ban 200.000 szabadságharcos lépte át az osztrák-magyar határt. Józanabbak szerint 200.000 menekült ment át. Ez annyira elfogadott volt, hogy létezett egy amerikai menekült (escapy) program. Nos, én ott voltam, egyetlen egy menekülttel se találkoztam. Ott mindenki USA költségen akart emigrálni egy jobb élet reményében.

  9. 7.Minato

    Hát igen, a nyugat fejéhez sem tartottak pisztolyt…
    Lehet még ezt fokozni, de minek.

  10. Lehet fokozni a találgatás körét, de amikor jól láthatóan az utóbbi évtizedek azzal teltek, hogy Nyugat Európát telenyomták „menekültek” millióval (jók lesznek valamire) , miközben Kelet Európát előkészítették az ázsiai konfliktusra, akkor ez nyilván csak véletlen egyezés az (időközben eltűntetett) Guidestones-monument kőbe vésett népességcsökkentési programmjával.
    Nincs itt semmi izgalmas, tessék tovább találgatni és álmodozni…

    https://youtu.be/0olSiWiZRXU

    Lehet kérdezni tovább.. Hiszel az orv-osoknak? Tudósoknak? Vatikánnak? Állami oktatásnak, idomításnak? Médiának!?

  11. Könyvajánló /már csak antikvár példányok eladóak:
    https://bookline.hu/product/home.action?_v=George_W_Bush_Dontesi_helyzetek&type=20&id=588509

    caitlin néni szövegére reagálnék.
    Arról hallott e hogy irónai? Angol humor? Szóvic? Helyzeti poén?
    A én generációmnak /igen nem a 10 es 20 as éveimben vagyok/ még általános iskolában tanitottak olyat hogy egy szöveg adott esetben beszéd értelmezése függ attól hogy kik előtt hangzik el ki a beszélő mi a beszéd tárgya és alap hogy a szöveget teljes egészében értelmezzük ha rendelkezésre áll gesztikuláció hangsúlyok észlelése akkor azokkal együtt.
    Értsd a szöveget nem mindig szó szerint kell értelmezni /mert a fentieken túl is vannak többértelmű szavak kifejezések stb.
    Feltételezem hogy a 43. elnök humorizált.
    Már elnöksége alatt is voltak akik nem értették.
    Pedig a intelligens embereknek van humoruk.
    És neki van!
    A 46. elnök kapcsán azt tudom mondani hogy ő is szerintem gyakran próbál egy egy vicc félét is elmondani helyzeti poént.
    Pl. amikor I. Ferenc pápával találkozott és valami olyasmit mondott neki hogy te egy afro amerikai rapper vagy? Vagy valami ilyesmi.
    USA ellenesek ezt is hajlamosak voltak szó szerint venni.
    Vagy itt van pl. ez is nyilván viccnek szánta:
    https://mandiner.hu/kulfold/2021/10/joe-biden-ferenc-papanak-volt-egy-hires-afro-amerikai-baseball-jatekos-amerikaban
    „„A hagyomány az – csak viccelek amúgy –, hogy ha legközelebb találkozunk és nincs nálad, neked kell fizetni az italokat. Én vagyok amúgy az egyetlen ír, akivel valaha találkoztál, és soha nem ivott” – mondta Biden a pápának, aki erre nevetett, majd azt suttogta: „az írek szeretik a whiskeyt”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük