(3670) Szerzett immunitás kontra vakcína

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

 

2021. A 89. év

Ahogy, araszolunk az oltások kötelezővé tétele felé, vita áll elő, hogy a korábbi koronavírusos fertőzésből származó természetes immunitás védettségnek számít-e? Más megfogalmazásban, azoknak, akik átestek a COVID-19 betegségen, szükségük van-e védőoltásra?

A helyzet az, hogy mint bármi más a vírussal kapcsolatos dolog, úgy ez is bonyolult. A lényeg, akik kigyógyultak egy COVID fertőzésből, bizonyos védelemmel rendelkeznek a vírussal szemben. Azonban, az  immunitásuk erőssége és tartóssága nagyban függ a páciens életkorától, egészségi állapotától, és az eredeti fertőzöttség fokától. Ha a fertőzés után beoltatja magát, az felerősíti az immunitását, és hosszan tartó védelmet biztosít az összes variánssal szemben.

Ellentétben a vakcinával, ami meglehetősen erős immunitást vált ki majdnem mindenkiknél, a természetes immunitás ennél eltérőbb. Hogy, az immunitás milyen erős, és mennyire tartós az attól függ, hogy a fertőzés mennyire volt erős. Minél erősebb volt a fertőzés, annál erősebb a kialakult védelem.

Van, azonban a természetes immunitásnak néhány előnye. Korábbi fertőzésből adódó antitestek több rétűek, ezért képesek különböző variánsok ellen is hatni, ami a vakcináknál nem jelentkezik. Ezen kívül a természetes immunitás védelmet biztosít az orrban és a torokban, pontosan ott, ahol arra szükség van egy második fertőzés megakadályozására. Miközben, a vakcina által kiváltott antitestek főleg a vérben találhatók. Végül pedig, a vírus részei a fertőzés után még heteken át jelen lehet a szervezetben, ami lehetővé teszik, hogy az immunrendszer megtanulja az ellene kialakított védelmet. Ezzel szemben, a vakcinában lévő fehérje a szervezetből gyorsan kiürül.

A természetes immunitás úgy tűnik legalább néhány hónapra, talán egy egész évre, ad immunitást, szimptómát produkáló újrafertőzés ellen.

Az is ismeretlen, hogy a természetes immunitás milyen mértékben nyújt védelmet újabb variánsokkal szemben. A természetes immunitással végzett kísérleteket befejezték még mielőtt a delta variáns megjelent volna.

Hónapokkal ezelőtt, még a delta megjelenése előtt, a fertőzésen átesettek nem kívántak védőoltásban részesülni, amit az egészségügy helyben hagyott. Most már, azonban tudjuk, hogy a fertőzöttek nem mindegyike produkál egy valóban erős választ az újrafertőzéssel szemben. Úgy tűnik variánsokkal szemben kevésbé hatásosak, mint az eredeti vírussal szemben.

Fertőzésen átesettek egy bizonyosa idő után újra fertőződhetnek, bár nem lesznek túlzottan betegek, viszont sok embert megfertőzhetnek. Éppen ezért fontos, hogy mindenki be legyen oltva saját és mások védelme érdekében.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

56 gondolat erről: „(3670) Szerzett immunitás kontra vakcína

  1. Egyelőre Magyarországon nem araszolunk felé hál’ istennek, Orbán nem fog ekkora politikai kockázatot vállalni a választások előtt…

    Szerintem totálisan alkotmány ellenes is a kötelezővé tétel…

    Másrészt undorító ahogy az oltottak sulykolják ezt az egészet. Ti szerintem legbelül féltek, hogy rossz lóra tettetek.

    Szerintem, ha pár évvel ezelőtt valaki azt mondta volna nektek, hogy jön egy 0.0x % mortalitású vírus és az egész emberiséget be akarják oltani úgy, hogy aláíratnak veled egy papírt, hogy semmiféle kockázatot nem vállal se a vakcina gyártója, se az állam, se senki…valószínű azt mondtátok volna, hogy ez teljesen meghülyült.

    El kellene gondolkozni azon, hogy a gyógyszeriparnak soha nem az volt az elsődleges célja, hogy meggyógyítson, hanem hogy betegen tartson…Most ugyanez történik, csak nagyban. A vakcinák mellékhatásai előbb-utóbb jelentkeznek majd az oltottakon, és persze, hogy lesz rá gyógyszer, majd még egy, majd még egy gyógyszer, hogy az első gyógyszer mellékhatásait enyhítse…És így tovább…

  2. 1. Rollox

    „Ti szerintem legbelül féltek, hogy rossz lóra tettetek.”

    Errol Bertrand Russel egy mondata jut eszembe , talan mar

    te is hallottad :

    „The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.”

  3. rolloxx, Elek, nagyon is egyetértek veletek. Legyen kitartásotok. Egy igazi pestisnél senki nem reklámozná az oltást, mert minek. Csak a rossz terméknek kell reklám.

  4. Tetszik a poszt, én is kb. így gondolom a laikus fejemmel.

  5. „Éppen ezért fontos, hogy mindenki be legyen oltva saját és mások védelme érdekében.”

    „Én nem akarok meggyőzni senkit Egyszerűen helyzet jelentést adok. Különben teljesen világos, minél tudattalanabb valaki, annál inkább oltás ellenes. Győzze meg őket a rosseb. Na, majd az fogja!”

  6. 8 – malleusorbis:
    Tudom nehéz megérteni, ezért írom le hússzor. A poszt fordítás. A hozzászólásom az én gondolataimat tükrözik.

  7. csak egy egyszerü kérdés:

    1 Megkaptam a vírust egy hónapja. 5 nap alatt átestem a nehezén (nem volt túl kellemes.) Azóta – már – a szaglásom is szépen helyrejött.
    Szeretném ha valaki megindokolná azt, hogy ha az immunrendszerem jól müködik és (elsõ tesztnél megmutatta a „BD Kit for Rapid Detection of SARS-Vov-2,5 Test”, két szép piros csíkocskával, hogy ige, ez COVID !!!! , tegnap este pedig az újabb teszt (van még további három bontatlan csomagom) azt jelezte, hogy nem vagyok fertõzött, akkor mi okom lenne arra, hogy beoltassam magam?

    Nektek, hogy müködik a logikátok?

    Cak kérdés volt.

  8. Mivel munkahelyemen a korona + esetekről hozzám futnak be a bejelentések, elég nagy merítésből látom, hogy mi hogy működik…
    Számos olyan kollégám van, aki másodszor is elkapta a vírust 3-6 hónappal az első után., így nem hiszem, hogy nagyon bízni lehetne benne, hogy egy évig kitart a fertőződöttek immunitása.
    A kormányunk egy időben nyomatta azt a kommunikációt, hogy a Sinopharm vakcina mivel teljes (inaktivált) vírust tartalmaz, ezért szélesebb körű védelmet alakít ki az emberekben, mint a csak tüskefehérjére felkészítő vektor és mRNS vakcinák.
    Ezzel kapcsolatban meg a nemzetközi adatokban turkáltam sokat, és úgy láttam, hogy ahol a Sinopharm vakcinát használták nagy arányban (pl Mongólia), ott a kevésbé csökkent a halálozások aránya a fertőződésszámhoz képest a delta hullámban, mint hasonló átoltottságú, de főként Pfizert/AstraZenecát használó országokban.
    Szóval ezek alapján se az aktív, se az inaktivált vírussal találkozás nem biztosít erősebb védelmet, mint a vektor/mRNS vakcinák. Persze az oltatlanságnál a Sinopharmos oltás is jobb.

  9. 8: Most tényleg nem nyernél vele sokat, majd pár hónap múlva lehet érdemes. Nem véletlenül adnak pont ugyanolyan jogokkal felruházó védettségi igazolást a betegségen igazoltan átesetteknek is, mint az oltottaknak.

  10. 11, gmarko

    James Edward O’Keefe (Project Veritas) radikális szélsőjobbos manipulatív-bomlasztó fiatalember tevékenysége már Európában is elkezdődött egy enyhe QAnon szellőcskével megtámogatva…

    …továbbá ennek a divatos csoportosulásnak cinkosai egyidőben és egyszerre az egyik közösségi médiában (alig pár hónapja csak) bizonyos keresőszavak használatával ügyesen elterjesztettek a megosztásokkal (és egyúttal a nézettségüket is megnövelték) – milliónyi felhasználó segítségével hazudságokat, pl. hogy a 9/11 előre megtervezett volt…

    //De hála a „mesterséges intelligencia gépnek”, hamar ráakadt a csoportelemző szoftver a bűnösökre.//

  11. 12 János: Szóval szerinted aki megkérdőjelezi a hivatalos 9-11 sztorit, az bűnös.

  12. A Nobel bizottság ezt gyakran csinálta, mindig hagyta érni a nagy áttöréseket, nem egyszer öreg korában kapta meg valaki a díjat amit fiatalon érdemelt ki.
    Érthető, nem akarnak beégni egy túl korai értékeléssel…
    A világ kutatói közben viszont hasítottak tovább azon az úton, amit megnyitott…

  13. 10 Avatar…

    „Most tényleg nem nyernél vele sokat, majd pár hónap múlva lehet érdemes.”

    Nem értem a logikát, mivel a szervezetem jól müködött az elsõ fertõzés után az következik ebbõl, hogy néhány hónap múlva már nem fog müködni az immunrendszerem és ezért szükséges lesz egy vakcinára bíznom magam?

    Nem vagyok bomlasztó – ha esetleg valamelyikõtök úgy gondolná – de több mint másfél éve figyelem ami a világban történik. Való igaz, hogy rengeteg – számomra is extrém hír látott napvilágot ez idõ alatt, sokszor ellenörizhetetlen forrásokból, néha bugyuta magyarázatokkal és az is biztos, hogy léteznek megbetegedések, (halálos kimenetelü fertözések is), de nekem – szubjektive – valahogy nem jön össze az a kép amit mindenhol ránk akarnak eröltetni. És ez baj. Hiteltelenné váltak az orvosok az orvostudomány a politikusok és emberek milliói is a saját mikro-környezetükben. Szomszédok, rokonok, családtagok vesznek össze olyan dolgokon ami hamis állítás: A két oldal egymást utálja, okolja, mert elhiszi a hazugságokat. Ti itt mindannyian biztosak vagytok abban amit hirdettek? – persze ugyanezt megkérdezhetem a másik csoportok bámelyikében. Õk is biztosak a saját döntésükben. De mi határozta meg a döntés irányát?
    Régi játék, új szereplõkkel: „Adj Király katonát! – Melyiket kéred? Az oltáselleneseket vagy a beoltottakat?” Vannak oltásTAGADÓK is! Nekem meg félhullák, elsö, második, harmadik oltással rendelkezõk. A hadtest neve: „The Expendables” (feláldozható, jelentéktelen, lényegtelen) …Indulhat a játék. A terepasztal a Földünk maga?

    Nem egyszerü elfogadni a valóságot, ha nem kapunk megbízható információt.

    Egyenlõre mi még élünk. De sokan már meghaltak. szóval…? Menetelünk továbbra is a nekünk kijelölt úton vagy elõbb végiggondoljuk, hova fog minket elvezetni és ott mit találunk.

  14. Én beoltattam magam.
    De mi a gond a maszkhordással tömegközlekedés közben, ha az orvosi kamara ajánlja, nem Orbán Viktor?
    Nem értem.
    Ha nem bízol meg ilyen esetekben az orvosokban, és azok ajánlásában, miért nem te veszed ki a vakbeledet házilag?

  15. 17. Dan
    Irigyellek. Az agyműtéttől neked legalább nem kell tartanod. 🙂

  16. 16 – gerry:
    Általános műveltség!!! Ha ez van, nagy valószínűséggel ki tudsz igazodni a hazugságok, propagandák között. Ha nincs, akkor jobbra-balra csapódsz.

  17. 8. gerry
    Nekem úgy működik a logikám, hogy van aki az első
    sztrókba belehal, ugyanakkor van aki hármat is túlél. —
    A pofonok és ízlések különböznek.
    Anno a nejemnek egy MR vizsgálat évekkel később
    mutatta ki, úgy hordott ki lábon egy szrtókot, hogy
    nem is vette észre.

  18. Tibor bá – Valami keveset azért felszedtem magamra, arra elég volt, hogy ne dülöngéljek túlságosan… Hogy is írtad? „Általános műveltség!” – pontosabb meghatározás nincs? Csak azért kérdezem, mert az idõsebb generáció mindig jól látta a 20 évvel késõbb született „nyikhajok” minõségi leromlását ahogy nálam is így történt és ezek a jól érzékelhetõ szintkülönbségek néha értelmezhetetlenné tesznek bizonyos meghatározásokat. Azt hiszem az „Általános műveltség!” pont ilyen. Úgy gondolom nekem azért mindig volt egy viszonyítási pontom. Eddig kitartott.

    Mihály az „összehasonlításod” sántít. Nincs közös alap.

  19. Az oltással szerzett immunitás is természetes immumitás, a saját szervezeted természetes módon hozza létre. A fehérje bejuttatása nem természetes, de végülis ha megszúrod magad egy rozsdás szöggel vagy tüskével, ugyanugy jut be a szervezetbe.

  20. Re:15
    Vannak ellenkező példák is, pl a gravitációs hullámok felfedezésért pár év alatt megkapták a díjat.
    Mondjuk Obama béke Nobel díja sem volt piskóta, aminek okán felsejlik, hogy kő kemény politika van már mögötte…

  21. Őszintén szólva, 18.ra.
    Pont leszarom ki mit csinál magával, mindaddig amíg engem nem veszélyeztet vele. Gondolom világos, agyműtétes troll.

  22. 16: A COVID esetében sajnos eddig egyre súlyosabb hatásúnak tűnnek a variánsok, amik egymás után következtek. Sajnos megtörtént már jónéhány emberrel, hogy a COVID egyik hullámában átesett már a betegségen, aztán a következő hullámban súlyosabb lefolyással lett újra COVIDos, esetleg a 2. fertőződésbe bele is halt. Hiába gondolta, hogy a „szervezetem jól müködött az elsõ fertõzés után”…
    Szóval ha lesz fél/egy év múlva egy újabb hullám, annak a felfutó szakaszának elején szerintem érdemes lehet egy „emlékeztető oltást” kérned, ami újra felemeli az addigra lecsökkenő antitest szintedet. És akkor lehet, ha el is kapod újra, hogy nem kell 5 napig megszenvedned a dolgot, hanem némi láz és orrfolyás lesz csak 1-2 napig…
    De ha te jobban félsz a szuritól, mint COVID okozta tüdőgyulladás esélyétől, akkor ne hallgass rám.

  23. 26: Ez egy több, mint 2 hónapos cikk, Chile és Peru járványügyi mutatói jelenleg jobbak, mint a hazaiak… A Lambda variáns pedig már 2020 decembere óta ismert, kb egyidős a Delta változattal.

  24. 27.
    És ezzel most mit akartál közölni?

  25. „Ez a videó eredetileg a Patreonra került fel, de fontosnak tartom, hogy többen lássák. Nyilván megzavarja az embereket, hogy orvosoktól hallanak dolgokat. Olyan dolgokat, melyek az esetek túlnyomó részében kevés gondolkodással átlátható módon, butaságok. És talán azért is hisznek, mert az gondolják „miért is hazudnának ezek az orvosok?” Hát, van az a pénz. Az antivaxer dezinformáció egy hatalmas biznisz. Erről szól a mai videó.”

  26. Tibor bá’ szerkesztett fordítása
    ” Az is ismeretlen, hogy a természetes immunitás milyen mértékben nyújt védelmet újabb variánsokkal szemben. A természetes immunitással végzett kísérleteket befejezték még mielőtt a delta variáns megjelent volna.”

    D. Gakis:
    „A természetes immunitás 16 hónap fölött tart. – A vakcina nem előnyös és potenciálisan veszélyes azok számára, akik természetes úton megbetegedtek”

    „A kitöltött sárga lapok alacsony száma katasztrófális hazánk számára”.

    Az orvos és az AHEPA: ( American Hellenic Educational and Progressive Association) kórház korábbi igazgatója, Dr. Dimitris Gakis egy TV-műsorban beszélt a természetes immunitásról, és arról, hogy erősebb-e, mint amit a Covid-19 elleni vakcina kínál.
    D. Gakis ( kitünö transzplantációs sebész) azt állította, hogy a természetes immunitás „átlagosan 16 hónapig tart attól az időponttól kezdve, amikor az antitestek elérik a legmagasabb szintet, azaz több mint 16 hónapot”.
    Hangsúlyozta azt is, hogy az oltóanyag nem kínál semmit azoknak, akik természetes úton átesteka fertőzésen, ugyanakkor lehetséges, hogy mellékhatásaik is lesznek.
    „Nem előnyös, ha egy személy, aki 6 hónapja fertőzött, megkapja az oltást, és előfordulhatnak olyan reakciók, amelyek egyes embereket veszélyeztethetik” – mondta.
    D. Gakis ezt követően elmagyarázta, hogy ha valaki, aki átaesett a fertőzésen kapcsolatba kerül a vírussal, akkor az antitestek „robbanása” következik be, amelyek lényegében védik őt.
    „Az a személy, aki természetes úton – módon -immunis az minden újabb kapcsolatával valakivel aki vírussal fertőzött az lényegében egy emlékeztető dózist kap amely erősebb a vakcinánál”. – mondta az orvos.
    Kellemetlen utalásokat tett azoknak, akik támogatják a harmadik adag szükségességét a lakosság körében, de azoknak is, akik azt állítják, hogy a vakcina erősebb immunitást kínál, mint a természetes.
    „Ezek a dolgok tragikusak, ha tudósok mondják, és még tragikusabb, ha” tudósító „politikusok mondják, akik nem tanultak megkérdezni olyan embereket, akik tudással rendelkeznek ” – hangsúlyozta D. Gakis.
    Az orvos minden bizonnyal azt állította, hogy a Covid-19 vakcina előnyös a 70-75 év felettiek számára.
    „A halálozások 80% -a 70-75 év feletti, és több problémával küzdő ember. Ott a vakcinának van értelme, mert nincs más, amit adnánk ezeknek az embereknek.
    „Lehet, hogy nem ez a tökéletes vakcina, jobban örülnék, ha megkapnánk a tökéletes oltást, de nekem nem lenne rá szükségem, mert megbetegedtem, és a betegek immunitása magasabb” – mondta.
    Később televíziós interjújában utalt a sárga lapra -( kátyára ),hangsúlyozva, hogy azt rendszerint az orvos tölti ki a beteggel konzultálva, bár világszerte megfigyelhető, hogy a legtöbb sárga lapot nem orvosok töltötték ki.
    Sőt, hangsúlyozta, hogy Görögországban még rosszabb a helyzet, D. Gakis szerint „a minimálisan kitöltött sárga lapok katasztrófát jelentenek hazánk számára”.
    Δ.Γάκης: «Πάνω από 16 μήνες η φυσική ανοσία – Μη ωφέλιμο και εν δυνάμει επικίνδυνο το εμβόλιο σε όσους έχουν νοσήσει»

    14. gmarko
    „12 János: Szóval szerinted aki megkérdőjelezi a hivatalos 9-11 sztorit, az bűnös.”

    Tisztelt „gmarko”

    Ez a különbség a SZABADon godolkodo szkeptikus ember és egy ” ALÁZATOSan jelentem ” és PARANCSra mindent elhiszek ZSOLDOS ember között.

    /3666-korhazi-jelentes/

    29.infos
    „Most mekkora blamázs lenne, ha az oltottaknak otthon kène maradniuk…”

    Most mekkora blamázs lenne, ha az oltottaknak egy idő múlva a kórházakban vérre lenne szükégük, de akkor tapasztalni fogják, hogy az óltóttak vére fapadkát sem ér.

    A sors kereke örökmozgó kedves „infos”.

    Fognak még kunyerálni az óltásszkeptikus óltatlanoktol véradást, azok akik most lépten nyomon rágalmazva, köpködve börtönökkel fenyegetőznek…

  27. Azért aki annyira lehülyézi azokat, akik nem rajonganak az oltásért, meg kellene nézniük, a dr. Zelenkóval készült riportot, Ő az aki sikeresen kezelt több száz COVID beteget egyszerű terápiával, köztük a Trump-ot , meg a Brazil elnököt, stb., szóval egyszerűen gyógyítható ez a betegség, csak hát így nem nagy üzlet. Szívesen feltenném a linket, de akkor hamarosan ki lenne moderálva, így ha valakit érdekel, meg kell keresnie…

  28. 31. Gartai
    A kezelés típusa attól függ mikor kapják el a betegséget. Az első pár napban (szaporodási fázis) gyors rekombináns antitest terápia hamar meggyógyítja a beteget (lásd Trump akit szerintem napi 2x 3x teszteltek) viszont a gyulladási, késői fázisban már csak a szteroid terápia, tünetek enyhítése segít, a legvégén pedig az oxigén terápia gyógyszeres kezeléssel. Utána a kaszás. 🙂

    https://youtu.be/iQzzAzZCpDY

  29. 31. gartai

    Zelenkó Vladimir doktor vót mááá.
    Hamis hírekért elhagyta szégyenében a közösségét.
    Nézd, ezt is megcáfoltam és leírtam kb. 2-3 hete…

  30. 11. gmarko

    A videó hamis eredetét mutattam röviden be, mint annyi más hamisságot…James Edward O’Keefe – nek számos megtévesztő videója kering, nemcsak a covid témában.
    Amit belinkeltél az is a keze munkája….

  31. 34.
    János

    Tibor bá’ – ha jó értelmeztem egy régebbi cikknél a közbeszólását – megbízik benned. (szíve-joga) Elképzelhetõ, hogy igaza van.
    Azt is el tudom fogadni, hogy amit eddig töled olvashattam az a te tényleges hozzáállásod (ami saját tapasztalataidból’, a tanultakból alakult ki) és erröl szubjektív okok miatt meg is vagy gyõzõdve.

    A gondom csak ott kezdõdik veled és a hozzád hasonlókkal kapcsolatban, hogy szinte minden esetben azt a képet próbáljátok magatokról erõsíteni, hogy tévedhetetlenek vagytok. Ez a karakter nálam sajnos soha nem jött be. A karaktered „megmondó embert” jelenít meg elõttem, olyant aki önmagát úgy propagálja, hogy vezetõnek érezhesse magát. Tibor bá – azt írta rólam, ha van elég müveltségem akkor tudni fogom mi a helyes válasz és mi nem…

    Én meg úgy gondolom, hogy az aki a saját (számára végleges) döntését nem is kérdöjelezi meg annak még lenne mit tanulnia.

    János – ez a te utad. Kellenek vezetõ egyéniségek, csak mindig az a kérdés, hogy melyik irányba vezetik azokat akik (néha vakon) hisznek benne.
    Felelõsséget is vállalsz magadért és a döntéseidért? – ne válaszolj, csak kérdés van… és a gondolkodás lehetõsége.

  32. 36 – Gerry:
    A „műveltség” általánosan elfogadott szóhasználat. Ezért használtam én is, de valójában tárgyi ismereteket értettem. Ha érdeklődő típus vagy és a mindennapi sörözés helyett ismereteidet bővíted, akkor bizonyos szinten nagy valószínűséggel tudni fogod mi a hamis hirtesztelés, és mi a valóság. Ha laikus létedre, lenne komoly ismereted az orvostudomány terén, akkor te is lenéznéd és kinevetnéd az oltás ellenzőket. Ez szikla szilárd tény, kár küzdeni ellene. Persze megteheted, de ne csodálkozz, ha lenéznek érte.

  33. 36, gerry

    Azok a megmondó emberek, akik a félelmet-aggódást, másrészt a tűrhetetlen lekezelő és mindentudó-tanácsos hangnemet nyomják.
    Pl. az egyik kerepesi hozzászólónk…na ő egy keményvonalas sértődékeny megmondóember.
    Vannak itt azért másféle nagyon tájékozott világlátott emberek is, ők pl. nem azok. Elmondják amit megtudnak és nekünk veszekedőknek már struktúrálva mesélik el. Pláne ha szépen meg is kérdezed tőlük!

    Ha ez egy értelmes vitafórum lenne az utóbbi pár évben, akkor itt nem egymásnak esnének a névtelen-arctalan beszólogatók, hanem egyrészt a hozott híreket legalább két-három egybecsengő nem túl régi adatforrásból keresztül hoznák, másrészt utánanéznének az illető személyek valódiságának, harmadrészt a becsatolt weblapok melyik szélsőséges irányzattal vannak kapcsolatban, negyedrészt terroristagyanús propagandával kapcsolatban vané?
    Meg pár ilyen dolog még: email valódiság, ha van twittere akkor annak a”hashtag bigyóit megnézni
    Ha a muszka és jenki valamint az eu-s dezinformációt kutatók listáján is szerepel a „leányvállalat” akkor nyilván hülyeség a beszúrt kacsahír.

    Az oltást KÖTELEZŐVÉ kell tenni. Hogy eltűnjenek végre az infódémiás járványok IS a módern világból! Gazdasági károkozás és felesleges elhalálozás az eredménye az össze-vissza osztogatásnak-linkelgetésnek, mint az szépen látható. /Nem tudom ez utóbbi mondat mennyire érthető úgy általában, a tagadók részéről./

    A Myers-Briggs típustan szerint pont nem vagyok vezető típus. Én magam pedig nem a megmondó, hanem a kreatív megoldó-cselekvő típusba tartozóba érzem magam.

    Most komolyan fiúk, ki elől bújkáltok…!? Ez a felelősségvállalás? Csak adatok vagyunk amúgy mindannyian és életünk részletei hatalmas adatbázisokból könnyedén rekonstruálható.

    30, eLeS
    Nem a 9/11 volt a lényeg. Hanem a videógyártó személye!

    Lettem volna inkább vidám alkoholbeteg egy posztdigitális világban, aki tojik a világra, mint önkéntes munkával és egy Intel Core i3 processzor némi segítségével kutatni az értéket a sok szar hírben, ami olyan mint a fos!

  34. 38,

    Be kellene már fejezni ezt a KÖTELEZŐ oltás témát…Gondolkozz már…

    Ezt az 1. hozzászólásban már leírtam, de választ nem kaptam senkitől:

    “ Szerintem, ha pár évvel ezelőtt valaki azt mondta volna nektek, hogy jön egy 0.0x % mortalitású vírus és az egész emberiséget* be akarják oltani úgy, hogy aláíratnak veled egy papírt, hogy semmiféle kockázatot nem vállal se a vakcina gyártója, se az állam, se senki…valószínű azt mondtátok volna, hogy ez teljesen meghülyült.”
    *kötelezően

    Tehát? Józan ésszel (úgy értem covid előtti ésszel), mit szóltál volna ehhez?

  35. Megfogadtam, hogy nem írok ide többet de elfogadhatatlan a hamis tájékoztatás.
    Nálunk a családban mindenki átesett. Én kezdtem március végén, 10 nap tényleg szarul lét, favipiravír 3, nap után gyógyulás elkezdödött. Ellenanyag szint 7000 .
    Feleségem néhány nappal később 5 nap rosszul lét favipiravír 3. nap után gyógyulás elkezdődött. Ellenanyag szint 2500
    Gyermekünk 15 éves, semmi tünet. ellenanyag szint 2500.
    Mostani ellenanyag szintek!!!!!!!!
    Feleségem 3500!!!!!!! vagyis 40% emelkedés!!!!!! Hozzá tartozik, hogy nyáron 2 napig rosszul érezte magát.
    Gyermekem 1700 !!!!!!!!30%-os csökkenés. cirka 5-6 hónap alatt.
    Én jövő héten tervezek elmenni méretni. Beszámolok róla.
    A sok oltás fasisztától kérdezném, hogy a hivatalosan felgyógyult 800 ezer főt a többi nem ismert gyógyultról miért nem beszél senki. Miért akarják még oltani????
    Csak halkan jegyzem meg, hogy a kutatások szerint az ellenanyag szint a gyógyultak esetén az első félévben 30-35%-kal esik utána stagnál vagy lassan esik. Mivel nem telt el még elég idő ennyit lehet kijelenteni.
    Ha valaki kételkedik a leírtakban szívesen elküldöm Tiborbának az eredményeket aki tovább küldi.
    Amúgy meg vérlázító, hogy tanár szerű emberek itt felelősségre vonásról mernek írogatni. Mikor sem a gyártó sem az egészségügy nem vállal felelősséget a termékért!
    Mikor egy sima néhány tizezer forintos dologi vásárláshoz több hónap garancia jár.
    Elgondolkodtató.

  36. 38. János
    „Azok a megmondó emberek, akik a félelmet-aggódást, másrészt a tűrhetetlen lekezelő és mindentudó-tanácsos hangnemet nyomják.”
    Csak egy kérésem lenne: Tekintsd át légy szíves, hogy itt a blogon melyik oldalra jellemző ez az attitűd.

  37. 50-koronavirusos-beteget-veszunk-at-romaniabol.html

    Jöjjenek csak. Segítünk nekik, ha már pórul jártak.

  38. SzJ.
    Mire gondolsz?
    Szavaidat düh kíséri miközben nem bevizsgált szert szedtél a covidra, mert azt mondták hogy az hatásos.
    Tényleg nem értem mit szeretnél közölni.
    Hiszen az oltás is erősebb immunválasz kialakitásra épül.
    Tehát?

  39. 38. János
    „Az oltást KÖTELEZŐVÉ kell tenni.
    Most komolyan fiúk, ki elől bújkáltok…!?”

    Dr. Carrie Madej, belgyógyász beszédéböl:

    “Amellett, hogy programozzák a testedet, hogy mesterséges fehérjét termeljen, ami a fehérje nem a természetből való. Ha a tested be van erre programozva, sajnos nincs kikapcsoló gomb. Nincs lehetőség, hogy a folyamatot megállítsuk. Most már tudjuk, hogy ez nem jóindulatú, mint ahogy azt nekünk elmondták! Mert mérgezést okoz a testben!Ez a mérgezés minden hova eljut. Az agyadba, az izmaidban, a veséidbe, a májadba, a gyomrodba, a bőrödbe…
    Mindenhova, a véredbe is. Ha egyszer bekerül, nem tudjuk meddig marad, de azt tudjuk, hogy okozhat vérrögöt, vérzési rendellenességet, idegrendszeri rendellenességet, Alzheimer kórt, Parkinson kórt, izületi fájdalmat, autóimmun betegséget, rákot… Mi tudjuk!!! És még mindig adják nektek ezeket az injekciókat?! Gyalázat!” – Dr. Carrie Madej, belgyógyász

    https://www.facebook.com/roland.schutz.33/videos/820673255273488

    Covid-összefoglaló 30 pontban

    I. HALÁLESETEK, MORTALITÁS, LETALITÁS
    1, A Covid túlélési rátája magasabb 99 %-nál.
    2, Nem volt túlzott mortalitás (excess mortality).
    3, A “Covid-halálesetek” számát mesterségesen feltornászták.
    4, A Covid-halottak túlnyomó része súlyos, krónikus alapbetegségekben szenvedett.
    5, A “Covid -halottak” átlagos életkora magasabb, mint a várható életkor.
    6, A Covid mortalitása pontosan megegyezik a természetes halálozási görbével.
    7, Az újraélesztést adminisztratív úton korlátozzák

    II: LEZÁRÁSOK
    8, A lezárások nem akadályozzák meg a betegségek terjedését.
    9, A lezárások halált okoznak.
    10, A kórházak sohasem voltak szokatlan mértékben túlterheltek.

    III: PCR-TESZTEK
    11, A PCR-teszteket nem a betegségek diagnózisára fejlesztették ki.
    12, A PCR-tesztek pontatlanok és megbízhatatlanok.
    13, A PCR-teszteknél túl magas az alkalmazott küszöbérték (Ct).
    14, A WHO által kétszer is jóváhagyott tesztek hamis pozitív eredményeket produkálnak.
    15, A Covid-teszt tudományos alapja bizonytalan.

    IV: “TÜNETMENTES FERTŐZÉSEK”
    16, A Covid-fertőzések nagy része “tünetmentes”.
    17, “Csak nagyon kevés a bizonyíték arra, hogy a tünetmentesek tovább tudják adni a fertőzést.”

    V: LÉLEGEZTETŐGÉPEK
    18, A gépi lélegeztetés nem a légúti vírusos megbetegedések kezelésére szolgál.
    19, A lélegeztetőgépek megölik a beteget.

    VI: MASZKOK
    20, A maszkviselés nem hoz eredményt.
    21, A maszkok ártalmasak az egészségre.
    22, A maszk ártalmas a környezetre.

    VII: OLTÓANYAGOK
    23, A Covid „oltóanyagok példa nélküliek“.
    24, Az oltóanyagok nem nyújtanak immunitást és a fertőzés átvitelét sem akadályozzák meg.
    25, A jóváhagyás elhamarkodottan történt meg, és a hosszú távú mellékhatásokkal nem foglalkoztak.
    26, az oltóanyagok gyártóit előre felmentették a kártérítési kötelezettség alól.

    VIII. RÉSZ: FÉLREVEZETÉS, ELŐZETES TUDÁS
    27, Az EU legalább egy évvel a pandémia kezdete előtt kezdeményezte az oltási igazolványokat.
    28, Egy pandémia-gyakorlat által feltételezett járványkitörés időpont csak hetekkel előzte meg a tényleges járványkitörést.
    29, 2020 eleje óta az influenza eltűnt.
    30, A gazdasági és pénzügyi elit gigantikus összegeket keresett a pandémia alatt.
    A lezárások óta a leggazdagabb szűk réteg tovább gazdagodott.

    https://www.virusinfok.hu/2021/10/10/covid-osszefoglalo-30-pontban/?fbclid=IwAR12T4VAaj3dFGWDQM3TI87fdyMhHcQiUEO1oNOdPUdSnC6RrjSUthCGmzc

  40. Az influenza bizonyos variánsa a maszkviselés miatt tűnt el.
    A tovább gazdagodók kurvára nem érdekelnek, nekem a lényeg a saját megélhetésem finanszírozása, képzeld el kétkezi munkával. Ha téged az zavar, és szeretnél olyan mértékben gazdagodni, mi az akadálya?
    Talán te magad.

  41. 46. L.S.
    Nagyon jó, hogy belinkelted ezt a videót az amerikai csajról.
    Ha ez az a mentalitás és színvonal, amit az oltásellenesekre jellemző, akkor az önmagáért beszél.
    Aki ezt megeszi, az megveszik tőle, az biztos.
    Olyan primitív amit előad, hogy ehhez képest itt a blogon a legveszekedettebb oltásszkeptikus is jámbor kezdő hozzá képest, akkora ökörségeket állít, hogy kissé értelmes embernél is ki kell hogy verje a biztosítékot…
    Komolyan felment tőle a vérnyomásom, hogy nem érzed, hogy önmagad égeted ezzel?
    Ha egy amerikai értelmiségi képes ilyesmiben hinni, akkor megvan a véleményem róluk…

  42. 46, hubab

    kíváncsian várom, hogy a hazai oltástagadók mikor kezdenek már el csámcsogni az ún. Spartacus covid dosszién! És vajon lefordítják magyarra?
    Totál hamis összeállítás a tartalma.

  43. 45. Dan
    „A tovább gazdagodók kurvára nem érdekelnek, nekem a lényeg a saját megélhetésem finanszírozása, képzeld el kétkezi munkával”.

    Danocska?
    Azon töprengek, hogy Te ilyen okosnak születtél vagy az idő múlása ártott annyira Rajtad?
    Addig amig „A tovább gazdagodók kurvára nem érdekelnek” de Te minden nap maszkjukat vásárolod többször is, évente négyszer beálsz sorba az ideiglenesen engedélyezett de nem garantált oltásukért addig amig nem veszed észre mennyire baleknak néznek addig a Te megélhetésed és egészséged egyaltalán nem független Tőlük.
    Mikor veszed észre magad?

    46. hubab
    „…akkora ökörségeket állít, hogy kissé értelmes embernél is ki kell hogy verje a biztosítékot…”

    Kiváncsi vagyok mi az ami számodra „akkora ökörség”.
    Talán utánanéznénk, utánakeresnénk ezek után az ökörségek után, mert ha nem, akkor én újra azt mondanám, hogy :
    A tudatlanság legmagasabb foka az amikor letagadsz valamit amiröl fogalmad sincsen.

    47. János
    „kíváncsian várom, hogy a hazai oltástagadók mikor kezdenek már el csámcsogni az ún. Spartacus covid dosszién! És vajon lefordítják magyarra?”

    Kedves János
    Én is kiváncsian várom az oltásrajongoktol mikor forditják le és nyilvánoság elé teszik a sárga kártyákrol szóló informáciot.
    Tőled már nem várom, mivel a „BIG PHARM” érdekei ellen szegülő mozgásokat nem méltányolod, inkább földet kubikolsz minthogy azok érdekeikben kételkednél.
    Talán Tia teszi meg, ha Ö nem fél a feletteseitől és annak következményeitöl.

    A sárga kártyákrol :
    „Például egy 15 éves fiú, akit pénteken oltottak be,
    hétfőn meghalt, és egy fertőző betegségek specialistája szerint ez nem függ össze az oltással. Senkinek nincs joga belevágni és ilyeneket mondani. A kezelőorvos köteles a sárga lapot kitölteni és megemlíteni az esetet, nem mondja meg azt, hogy összefügg -e vagy sem. Mások mondják azt meg amint sok adat és sárga lap kerül kitöltésre, statisztikusok és járványügyi szakemberek megvizsgálják azokat. Ha a statisztikák léteznek és megtalálhatók, csak akkor lehet összefüggéseket látni, vagy nem. Ha sárga lapot nem jelentenek be, akkor nem jelennek meg az adatok amikböl következtetéseket lehetne levonni.”

    Szavazás
    Még mindig akarjátok L.S. ámokfutását?

    Tibor bá’ a szavazással kapcsolatban sejtem, hogy a téli menedékbe visszavisszavonulo nyájakhoz hasonlóan úgy amint a pásztor és a nyáj tulajdonosa, igy Te is egy gyors ” nyájszámlálást végzel „.
    Hányan vagyunk hányan szavaznak?
    Közülük hányan covid oltottak és hányan szkeptikusak a témával kapcsolatban?

    Sajnos az aktívan résztvevők nem több 13O személynél.
    Ez van, ezt kell szeretni vagy nem szeretni.
    A kérdés:
    Mi a baj, mi lehet az oka ezeknek az alacsony oltásrajongoknak a számával-2O%?

    * A [children’shealthdefense] beszámolója szerint 10.700 orvos kiáltványt irt alá az egész világbol a kormányok ellen amely szerint:
    „A kormányok bűnözést követnek el az emberiség ellen”!
    Az aláírók azzal vádolják a döntéshozókat, hogy
    „egy mindenre kiterjedő” kezelési stratégiát vezettek be, ami „szükségtelen betegséget és halált” eredményez, nem pedig „azt ami támogatja az egyéni kezelés alapvető koncepcióit”
    Ezt a kiáltványt orvosok és tudósok szerkeztették a római Covid-19 csúcstalálkozón.
    „Bár a kiáltványt aláírók különböznek szakterületeikben, a kezelés filozófiájában és az orvosi nézeteikben, összefogtak, hogy kollektív álláspontot képviseljenek a vállalatok, az orvosi szövetségek és a kormányok, valamint azok szervezetei tekintélyelvű intézkedései ellen. „A kiáltvány célja, hogy visszaszerezzék a vezető szerepet a járvány leküzdésében.”

    https://doctorsandscientistsdeclaration.org/?fbclid=IwAR3kiYQPSIctrxk7cCT3ewatRYmlRocVZKg0NV-3HjPRlF6EGvmK3OLrU9A

    AZ ORVOSOK VILÁGGYŰLSÉNEK NYILATKOZATA Rómában, Olaszországban
    Orvosok és Orvostudósok Nemzetközi Szövetsége, 2021. szeptember
    Mi, a világ orvosai, egyesültek és hűek Hippokratész esküjéhez, felismerve, hogy az orvostudomány, amely, mint tudjuk, válaszút előtt áll, kötelesek vagyunk kijelenteni:
    ….
    DÖNTÉS, hogy az orvosoknak meg kell védeniük a kezelés felírásához való jogukat, betartva az ELSŐ elvet, hogy NE ártsanak.
    Nem szabad megtiltani az orvosoknak, hogy biztonságos és hatékony kezelést írjanak elő.
    Ezek a korlátozások továbbra is szükségtelen betegségeket és halált okoznak. A betegek jogait illetően, miután teljes körűen tájékozódtak az egyes kezelési lehetőségek kockázatairól és előnyeiről, vissza kell állítani, hogy megkaphassák ezeket a kezeléseket.

    *A VAERS körülbelül 30 éve működik. Ebben a 30 évben minden évben az Egyesült Államokban előállított oltásokból származó összes haláleset évente 150-200 halálesetet jelent. Ebben az évben csak a Covid miatt túllépték a 13 ezret. Nem lehet véletlen.
    „A VAERS -nél millió mellékhatásunk van, és több mint 13 000 halott. „Az Egyesült Államokban bejelentett halálesetek körülbelül egyharmada az oltást követő 48 órán belül történt, amit nem mondhat véletlenül.”
    „Α tanulmány szerint a vakcinázás utáni valódi mellékhatásoknak csak 1% -át jelentették a VAERS -nek!”

  44. Tisztelt Tibor bá’, tisztelt fórumtársak!

    Sürgős segítségetekre lenne szükségem!
    Itt a blogon többször is hallottam, hogy említést tettetek egy „favipiravír” nevezetű gyógyszerről.
    Emlékeim szerint utaltatok arra, hogy a „favipiravír” gyógyszeren belül többféle típus létezik, de abból egyetlenegy az, ami a koronavírusra hatékony.
    Tudnátok segíteni benne, hogy az pontosan melyik, miképpen, és hol keressem?
    Köszönöm.

  45. 48, Gyurma
    Szakorvos adja ki a covid kórtermekben fekvő ápoltaknak a napi adagot…

  46. Illetve a háziorvos is felírhatja már, úgy emlékszem. Legalábbis Magyarországon.

  47. 48: Írasd fel a háziorvossal, ha COVID-os vagy és váltsd ki a receptet.
    Ha meg nem vagy az ne szedjed.

    44:
    Nem megyek mindegyiken végig, de a legpenetránsabb hülyeségekre reagálok…

    „1, A Covid túlélési rátája magasabb 99 %-nál.”
    Magyarországon jelenleg 3,64%-on áll a kumulatív mortalitási ráta, nem 1% alatt.

    „2, Nem volt túlzott mortalitás (excess mortality).”
    https://www.ksh.hu/heti-monitor/demografia.html
    A 3. grafikonon prímán látszik a 2020 40. hetétől kezdődő megugró halálozási szám, majd 2021 8. hetétől ismét.

    „3, A “Covid-halálesetek” számát mesterségesen feltornászták.”
    Biztos azért vannak a pont a járványhullám idején a púpok az összhalálozási számokban is…

    4, A Covid-halottak túlnyomó része súlyos, krónikus alapbetegségekben szenvedett.”
    Ja, pl cukorbetegségben, amivel prímán el lehet élni akár 90-100 éves korig is. Meg magas vérnyomásban, elhízásban főként – a kormányzati információs oldal adatai alapján – de ezekkel is el lehet éldegélni évtizedeken keresztül…

    „5, A “Covid -halottak” átlagos életkora magasabb, mint a várható életkor.”
    Ezzel mit akarsz mondani? Ők már leélték, ami nekik jár, ideje volt már meghalniuk?

    „6, A Covid mortalitása pontosan megegyezik a természetes halálozási görbével.”
    Na és? De várjál, ez nem mond ellent az előzőnek? Hiszen ha megegyezne vele, akkor pont a várható életkort kéne kiadnia az előzőnek…
    Ha egy betegségbe általában az idősebbek halnak bele, akkor „az úgy jól is van”, nem kell küzdeni ez ellen a betegség ellen?

    Na ezt még:
    „10, A kórházak sohasem voltak szokatlan mértékben túlterheltek.”
    Ja, azért hozzák Magyarországra már Romániából a betegeket, mert nincs túlterhelés ott se épp.
    Tavasszal meg itthon voltak úgy tele a kórházak, hogy ihaj, ha esetleg ismersz a magyar EÜ-ben dolgozó embereket, megkérdezhetnéd túl voltak-e terhelve…

  48. 53 Avatar
    Görög barátunk gondosan kerüli az ilyen információkat, nehogy zavar keletkezzen az elképzeléseiben…

  49. „Meghalt Colin Powell

    84 éves korában, a koronavírus szövődményeiben meghalt Colin Powell, az Amerikai Egyesült Államok első afroamerikai külügyminisztere.

    A halálhírt családja erősítette meg a Facebookon. Hozzátették, Colin Powell a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisát megkapta korábban.”

  50. A brit kormány jelentése szerint a beoltottak akkor sem szereznek teljeskörű védettséget, ha oltakozás után átesnek a fertőzésen.

    What the British are saying is they are now finding the vaccine interferes with your body’s innate ability after infection to produce antibodies against not just the spike protein but other pieces of the virus. Specifically, vaccinated people don’t seem to be producing antibodies to the nucleocapsid protein, the shell of the virus, which are a crucial part of the response in unvaccinated people.

    This means vaccinated people will be far more vulnerable to mutations in the spike protein EVEN AFTER THEY HAVE BEEN INFECTED AND RECOVERED ONCE (or more than once, probably).

    It also means the virus is likely to select for mutations that go in exactly that direction, because those will essentially give it an enormous vulnerable population to infect. And it probably is still more evidence the vaccines may interfere with the development of robust long-term immunity post-infection.

    Aside from that, everything is fine.

    https://alexberenson.substack.com/p/urgent-covid-vaccines-will-keep-you/comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük