(3168) Összefüggést találtak a COVID-19 súlyossága és a légszennyezettség között

Tibor bá’ online

 

Azzal kezdem, hogy megírtam, a COVID-19 addig nem fog lecsengeni, amíg az egész világon el nem terjed. Ha a megszorító intézkedések miatt a fertőzés visszahúzódik, az csak addig tart, amíg nem kezdik visszaállítani a vírus előtti életet, amint lazítanak, a terjedés tovább növekszik. Természetesen erre is kaptam summás válaszokat. És akkor itt van ni, a mai hír az INDEX-en: „Szingapúr, Hongkong és Tajvan példás reakcióval fékezték meg a járványt, és lapították ki a görbéiket. Az örömük azonban korai volt.” Tudomásul kell vennünk, hogy vagy vírus, vagy elzárkózás.

Tegnap arról írtam, nekem úgy tűnik, hogy a vírus koptatja, elhasználja a szervezetet. Ezzel most összecseng a mai hír:

Covid-19 severity ‘linked to higher air pollution’

Scientists in the UK say they have found evidence suggesting air pollution levels in England are linked to Covid-19 severity.

Az angol tudósok bizonyítékokat találtak arra, hogy Angliában a légszennyezettség szintje összefüggésben van a COVID-19 súlyosságával.

Ráadásul külföldi kollégáktól érkeztek megfigyelésekből származó hasonló eredmények. Sőt az is kezd kiderülni, hogy a dohányosok fogékonyabbak.

És akkor tovább megyek.

Februárban azzal tököltek, hogy megtartsák-e az Olimpiát. Akkor az volt az véleményem, hogy az Olimpiát évekre elfelejthetik. Ha szerencsénk van, akkor 2024-ben lesz Olimpia. Egy-két hétre rá az Olimpiát áttették 2021-re. Most arról megy a tökölés, hogy lesz-e Olimpia 2021-ben?

Nem vagyok pesszimista, nem vagyok vészmadár, csak a tényeket helyesen tudom kiértékelni, nem befolyásol se karrier, se párthűség, még a halálfélelem se, mert azzal nem rendelkezem. Úgyis elvisz, miért szarjak be tőle? Helyette inkább megpróbálok tisztán látni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

21 gondolat erről: „(3168) Összefüggést találtak a COVID-19 súlyossága és a légszennyezettség között

  1. Egy kérdésem lenne a vírusról. Hátha valaki innen a fórumról már olvasott róla valahol. Mi lesz a haszon és vad állatokkal?
    A kutyák macskák tigrisek több országban már fertőződtek meg emberöl -állatra történő átadással.
    Történtek-e már kutatások ez ügyben?
    Lehetséges ez a sertéséknél-baromfiaknál is ?
    Mi lesz velük? El kell pusztitani majd a fertőzött állományokat?
    Vagy ettől még fogyaszthatóak maradnak?
    A vad állománnyal pl vadisznokkal mi lesz? (sertéspestis)
    Az boritékolható hogy a vadállatok is, ha fogékonyak a virúsra akkor megfognak fertözödni a vadász-turista -gombaszedök által az erdőkben hagyott szeméttől. (széklet)
    Van már ezekre a kérdésekre valami válasz?

  2. Portfolio –
    „A korábban a malária kezelésében használt, de az Egyesült Államokban a koronavírus kezelésében is ígéretesnek mondott gyógyszer, a hidroxi-klorokin egy új tanulmány szerint nem segített a betegeken, hanem egyenesen ártott nekik: többen haltak meg azok között, akik megkapták. Ez a gyógyszer ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, amely nagy mennyiségben elérhető Magyarországon, és amely kivitelét megtiltotta a kormány.”

  3. Én is így gondolom. Tehát, ha egy füstös kocsma (úgyse tartják be a cigitilalmat) helyett otthon piálok, akkor sose leszek beteg. 🙂

  4. 1: Alex

    Ki eszik nyers húst ?
    Pár perc 100fok közelében minden életet elpusztit!
    Persze a hivatalos szabályok szerint biztosan tilos
    a bizonyitottan fertözöt hús árusitása, használata de
    a tányéron már nehezen ellenörizhetö …
    🙂

  5. Ezt azért megosztom, mert fontos leirat…:

    Hogy kicsoda Kim Vu Dzsu? Ha azt írjuk, a szöuli Guro Egyetemi Kórházban dolgozik a fertőző betegségek osztályán, nem tűnik túl érdekesnek. A professzor az 1990-es évek óta foglalkozott tuberkulózissal, AIDS-szel, kanyaróval, a SARS-szal, a 2009-es influenzapandémiával (H1N1), az ebolával, valamint a MERS-járvánnyal is. „Az elmúlt 30 év tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy ez a COVID-19 járvány a legnehezebb” – mondja az Asian Boss által készített videóinterjúban. A Válasz Online úgy döntött, közszolgálati jelleggel publikálja a beszélgetés magyar leiratát. A dél-koreai orvos ugyanis országa Müller Cecíliája; azé az országé, amely a legpéldaértékűbb védekezést mutatta fel az elmúlt hónapokban, noha ott ötször nagyobb a népsűrűség, mint nálunk. Amikor a videóinterjú készült (március 24-én), Dél-Korea éppen ott tartott a betegségben, ahol ma Magyarország, mostanra viszont elenyésző az új pozitív esetek száma. Íme hát a vírus elleni védekezés alapdokumentuma – az elején közismert, később újszerű adatokkal, információkkal.

    „Cáfolom a WHO-t!” – itt a víruskezelés alapműve a dél-koreai Müller Cecíliától
    https://www.valaszonline.hu/2020/04/22/kim-woo-ju-del-korea-koronavirus-tapasztalatok/

  6. 4. De valahogy el is kell készíteni azt a húst. Levágni az állatot, kibelezni, nyúzni, felvágni… Közben rengeteg lehetőség van a fertőződésre.

    Az ember jó esetben betart egy alapvető higiénét, de egy extrém fertőző vírus ellen az nem biztos, hogy elég.

    Meg ugye, ha össze-vissza ugrál a vírus fajok között, akkor az élő állattól is visszakaphatjuk.

  7. Szerintem meg nyáron megunják, és le fogják tojni az emberek a karanténosdit.
    Elmennek dolgozni, bulizni, stb.
    Nálunk, Magyarországon lemegy a tanév otthon, aztán feloldják az állapotokat, mert tovább nem tartható fenn. Ez azért nem az a járvány, ami indokolná, hogy otthon haljon éhen mindenki, legyen az gyerek, fiatal vagy idős beteg.
    Júliusra megszűnnek a határzárak, bármiféle korlátozások, legfeljebb a nagy koncertek, fesztiválok lesznek betiltva. (Nálunk még a focimeccsek sem, mert azokra annyira kevesen mennek)
    Nem lesz védőoltás, de addigra lesz valami értelmezhető hatású kezelés, ami a legbetegebbeken kívül másokat meg fog tudni menteni.

  8. Romaniaban majus 15-tol feloldjak a karantent, szabadon lehet jarkalni ,csak maszkban, ujraindult a Dacia autogyar stb. A baj, hogy minden marad a regi, semmi nem fog megvaltozni…

  9. Majd egy hónapja tettem fel a blogomra és az Fb-re ezt a témát, senki se reagált. Azóta bebizonyosodott hogy eltüntették a bejegyzéseimet és hozzászólásaimat (utóbbiak csak akkor látszanak, ha saját gépemen lépek be, saját gugli jelszóval)…

    https://www.metaxy.hu/cikkek/nyitooldal/mi-mennyi—.html

    Ebből több dolgot lehet következtetni, most a legjobb verziót veszem, hogy mégis elolvasta valaki Albionban…

    Még esetleg a németeknél is pedzegetnek valamit:
    https://bit.ly/2x2Keiw

    Egyébként mi magyarázná a tömeges tünetmentes hordozót, akiken úgy átmenet, hogy észre sem vették, másoknál meg a berobbanást, ha nem egy szinergikus hatás? A covid csak a „láthatatlan jéghegy” csúcsa…

    Mondjuk épp nem sokkal előtte olvastam a Levegő Munkacsoport legújabb műszeréről, meg azokról a borzalmakról amiket kimértek vele és mindmáig elegánsan nem veszik figyelembe:
    https://bit.ly/3eLc5EL

    A természetes halandóság kb. fele sem „természetes”…
    🙁

  10. 7 Asidotus:

    Ja, szerintem is. Nagyon túl lett ez spilázva bizonyos célok érdekében, de már mindegy. A gazdaságot már úgyse lehet talpra állítani, a cél meg eleve ez volt…

    Egy kedves ismerősöm most jelentkezett, Ausztriában, Ischgl-ben részesült a vírusból, azt mondja (37 éves szakács, 186cm, 86kg, krónikus problémája nincs, dohányzik, iszik), hogy – és innentől őt idézem:

    „4-5 napig eléggé szarul voltam, de a pálinka segített. 🙂 Max. kihalnak a nyuggerek, ideje is volna, már én is örökölni akarok, nem kell tovább bohóckodniuk.”

    Én nem osztom a véleményét, de ez is egy álláspont.
    Végezetül egy elég jól megírt cikket ajánlok mindenki szíves figyelmébe (angol):
    Zerohedge: The Real COVID-19 Mortality Rate Is 25-60x Less Than Governments, Media Claim

    Link: https://www.zerohedge.com/health/real-covid-19-mortality-rate-25-60x-less-governments-media-claim

  11. 11 Józan Hang
    Én nem tartom veszélytelennek a vírust, nem hiszem, hogy csak egy egyszerű megfázás
    De, nem az a posztapokaliptikus nyavalya, ami miatt az emberek képesek lennének éveken át lenullázni az életüket.
    Tibor’bá biztos látott már élőben is ennél czifrább betegségeket, úgy rémlik, volt is neki.
    Nem, ez nem az a vírus, amit a hollywoodi filmekben láttunk, de több is egy influenzánál

  12. Remek. Én azt látom minden nap, hogy a kijárási korlátozás életbe lépésének első napjaihoz képest, nagyjából ma szarik bele mindenki.

    Első hét, levegő tisztul, alig van autó az utakon. Most mintha semmi sem lenne, rengeteg autó, idióta futók, sétáló nyugdíjasok.

    Én most vezetném be a kijárási tilalmat…

    Erre csak az a lépés, hogy kötelező lesz a maszk boltokban, bkv-n.

    Esküszöm jobb lenne ha elhíresztelnék, hogy a CSERNOBILI erdő leégése miatt megnőtt a sugárzás. Talán akkor otthon maradnának, akiknek nem kell utcára menniük. A hülyeség ellen nincs orvosság, és a koronavírus ellen sincs.

  13. Fordítás:
    -üdvözlik egymást-
    Első hang: Leveheted a maszkodat. Az esetek halálozási aránya olyan 0.1-0.3 tized százalék. Ezek szerint…
    Második hang: Igazán? Ez megnyugtató. Egyébként is itt már mindenki be lett oltva.
    Első hang: A Dél-Kalifornai Egyetem és a Los Angeles-i Egészségügyi Központ kijött egy tanulmánnyal.
    Kaliforniában 7000 esetet diagnosztiztáltak, de ők valójában úgy gondolják, hogy valahol 221 000 és 442 000 között van azon emberek száma, akik már megfertőzödtek.
    Második hang: Tényleg?
    Első hang: Igen
    Második hang (vagy talán harmadik): Tehát, akkor emiatt lett 0.1-től 0.3%-ig?
    Első hang: Igen
    Második hang: Tehát, akkor ez egy tanulmány, ami már megjelent vagy?
    Első hang: Igen, még csak ma jelent meg. …. Szóval ez azt sugallja, hogy a halálozási arány kb. a tizede annak, ami látszik.
    Második hang: Váó…. Akkor ez egy átverés volt?
    Első hang: Nem, én nem gondolnám átverésnek. Tudják, hogy a számok hibásak. Eleget megtudtál?

    Persze a fentebbi videó lehet csak fake, de azért van hozzá egy ilyenem is:
    https://anonymousfiles.io/avYjPciC/
    (Valamiért minden ingyenes megosztó megakadt feltöltés után, ezért csak így tudtam.)

    „Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő:”

  14. 10 – Vaszil:
    A tüdő elhasználódása kedvez a járványnak, ehhez nem fér kétség. Az elhasználódás sok minden lehet az életkortól kezdve, dohányzáson át, a légszennyezésig bármi. Ezt talán azzal lehetne bizonyítani, ha megnéznék, hogy egy életet jó levegőben eltöltött idősek hogy viselkednek.

  15. Persze az olajlobbinak kell a kereslet, ezért is ingyenes a parkolás egy ideje…. Na de hagyjuk.

  16. A tüdő állapota lesz a döntő! Egyre gyűlnek az adatok és az eredmények a gyógyulásokról:

    „Morandi:
    A heparin legyőzheti a vírust, égési sérülésként kezelve. A kremonai alapellátáson vetették be először Olaszországban az antikoaguláns (vérhígitó) gyógyszert: használható a tüdőgyulladás enyhítésére. Március 16-a óta kitűnő eredményekkel használják, a módszert még vizsgálják.”

    https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_heparin_attorest_jelent_a_covid_19_betegek_kezeleseben.htm

    15: Tíbor bá’
    „Ezt talán azzal lehetne bizonyítani, ha megnéznék, hogy egy életet jó levegőben eltöltött idősek hogy viselkednek.”

    Nekem nincs statisztikám erről, de meg lehet nézni a magyar és mondjuk a svájci mortalitási adatokat a tüdőrák és hasonlók kategóriájában. Ezt nem fogják nagy dobra verni, pedig ebben is jobban teljesítünk…

  17. Egy érdekes jelenség Franciaországból:
    „A betegség kevésbé sújtotta a dohányzókat (7,2 százalék), mint a nem dohányzókat (28 százalék), ami megerősíti azokat a korábbi megfigyeléseket, amelyek szerint a Covid-19 betegség miatt kórházba került betegek között nagyon kevés a dohányos. Amennyiben azonban egy dohányos elkapja a fertőzést, súlyosabb komplikációkkal járhat nála a betegség, mint a nem dohányzók esetében – hívta fel a figyelmet a kutatásvezető.”
    https://index.hu/techtud/2020/04/23/franciaorszag_koronavirus_nyajimmunitas_fertozottseg_aranya/

  18. Az Internet hozza saját formáját. A koronavírussal kapcsolatban is van minden és mindennek az ellenkezője is. Művész, aki kihámozza az igazságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük