(3677) Nyeremény

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Több milliós euró főnyeremény: mit tudunk arról, hogy változtatja meg életünket a lottó nyeremény

2021. A 89. év

Szerző: Nattavudh Powdthayee

A legtöbb ember álmodozik egy lottó nyereményről. Most ez az álom beteljesült egy francia játékosnál, aki egy rekordnak számító 740.000.000.000 Ft, nyereményt vihetett haza.

Egy hirtelen jött 740 milliárdos bevétel vitán felül megváltoztatja az életet. De mit tudunk arról, hogy a lottó nyeremény miként hat az életünkre? A nyerő boldog lesz?

A vizsgálódások arra derítettek fényt, hogy 200.000 Ft feletti nyeremények a nyerőt jobboldalivá tesz, aki nem hisz az egyenlőségben. Hogy boldogabbak-e, arra nem könnyű válaszolni, mert az eredmény vegyes. 6.000.000 Ft feletti nyeremény két évvel később egészséges pszichéről árulkodik.

Ugyanakkor egy 223 főből álló mintánál kiderült, hogy 6 millió körüli nyereménynél kimutatható boldogság nem jelentkezett.

De mi a helyzet a hatalmas összegeknél?

30.000.000 feletti nyeremény elég ritka, Így statisztikát vezetni róla nem könnyű. Annyit azért sikerült megállapítani, hogy megelégedettségük az élettel jelentősen magasabb, mint az átlagemberé. Ez az állapot legalább 5 évig tart. Ami fontos, hogy a nyerő mentális egészsége semmivel se jobb, mint az átlag.

Ezen kívül a 30 millió feletti nyereménynél nincs bizonyíték arra, hogy a saját egészséggel, kapcsolataival, lakhatóságával, szomszédjaival és a társadalommal meg van elégedve.

Bizonyíték van arra, hogy nagyobb nyeremény után nagyobb anyagi biztonságban érezzük magunkat, de a mindennapjaink nem lesznek élvezhetőbbek.

Legtöbbünk álma, hogy nagyobb nyereményben lesz része, sose következik be. De egy szelvény megvásárlása a számok kihúzásáig kellemesen telnek napjaink. Már csak ezért is érdemes venni egy szelvényt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Egy gondolat erről: „(3677) Nyeremény

  1. Volt egy statiszika miszerint a lottónyertesek ha nagy pénzt is nyertek 5 év múlva rosszabbul éltek mint előtte.A pénzt nem tudták megtartani mert nem ők keresték meg.Nagyrészük lecsödesedik.Amúgy éredekes mert munkatársakkal beszélgetve mind azt mondja hogy egy házat venne mer pár dolgot és eltenné a többit.Tehát tudatosan osztaná be.De amúgy a gyakorlatban nem biztos hogy ez lenne.Amúgy a statisztikák szerint a 90% elszórja ,elosztogatja stb…Tehát a pénzügyi intelligencia nem valami magas legyen az bármilyen ország.Hallottam egy közeli faluban valakik nyertek kb. 20 éve 120 milliót , épült 1 új faház meg új autók és el is durrantotték az akkor még szép vagyont.Utánna egy gyárban folytatták tovább a munkát.
    Volt az a hajléktlan magyar pár akik nyertek cukrászdát nyitottak de becsődölt.Állítólag az védte meg őket hogy vettek sok ingatlant.Tudja valaki mi van velük? Nem csodálkoznék ha 0-án lennének.

    Múltkor olvastam hogy a Dallas sztárjai akik mesés vagyont kerestek akkor (igaz nem lottónyeremény) egyik alkoholista lett, a másik óriási banki hitelt halozott fel a harmadik túlköltekezett és lecsövesedett,szinte mind csóringer , alkoholista vagy rákos lett.

    Viszont a másik érdekes dolog az embereknél a vagyonteremtés képessége.Vannak olyan emberek akiktől ha elszednéd a pénzüket akkor pár év alatt újra tudnák termeteni a vagyont nagy valószínűséggel.Tehát nem egy munkahelyen ülnek 40 évig hanem hamar ki tudnak kerülni a mókuskerékből.Fel tudják ismerni mi kell az embereknek ki tudnak találni új ötleteket vagy vállakloznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük