(3589) Szex hatvan év felett

Tibor bá fordítása

 

2021 a 89. év

A hozzászólók ritkán árulják el életkorukat, de ráérzésre állíthatom, hogy a többség közel áll a hatvanhoz. Na, akkor:

A hatvan feletti szex feltérképezése nem egy könnyű feladat, elsősorban azért, mert ez a korosztály nem úgy lett szocializálva, hogy szabadon, gátlásmentesen beszéljen róla. Ezért csillant fel a szemem, amikor egy amerikai hírportál elküldött nekem egy alaposnak tűnő felmérést. A következőkben ennek a felmérésnek az eredményét fordítom le szerkesztett formában:

Egy új felérés szerint az idős emberek 65 és 80 között nem adják fel szexuális életüket. A Michigani Egyetem szerint az idős párok 54 százaléka praktizál. 61 százaléka vallja, hogy a szex kihat az élet minőségére. 65 és 80 év közöttiek 73 százaléka meg van elégedve a szexuális életével.

Az idősebbek ezeken a számokon nem csodálkoznak el, de Erica Solway, az egyetem „Egészséges öregedés” elnevezésű felmérésének vezetője szerint a jelentés a fiatalabbak szemét felnyitja, akik azt hiszik, hogy az évek múltával kihal a romantika. A szex sok idős embernek az élet fontos része, állítja Erica Solway.

Sőt, állítja Rachel Needle a Házassági és Szexuális Egészségközpont pszichológusa (Florida, West Palm Beach), esetenként az évek múlásával egyre jobb lesz. Először is, a nők a változókor után nem aggódnak a teherbeeséstől. Aztán pedig az évek múlásával a legtöbb ember jobban el tudja fogadni saját testét, és könnyebben kérheti partnerét szexuális igényének a kielégítésére.

Természetesen az emberek nem egyformák. Egyeseket jobban érdekel a szex, míg mások kevésbé aktívak. Általánosságban a férfiak járnak az élen. A megkérdezett férfiak fele azt mondta, őket a szex nagyon érinti, míg a nőknek mindössze 12 százaléka nyilatkozott hasonló módon. A megkérdezett férfiak több mint 50 százaléka vallotta, hogy szexuálisan aktív, míg a nőknél ez a szám csak 31 százalék volt.

Ez részben annak lehet köszönhető, hogy a férfiaknak nagyobb esélye van szexuális partnert találni. Férfiak esetében ez 73 %, míg nőknél csak 60 %.

Arra a felmérés nem tért ki, hogy mi a helyzet a 80 év felettiekkel. Van viszont egy érdekes apróság a felmérésből. A nőktől megkérdezték, hogy mekkora merev péniszt találnak optimálisnak? A válaszok átlaga 153 mm volt (természetesen hüvelyben adták meg a választ). Ezzel szemben korábbi felmérésekből az derült ki, hogy az amerikai férfiak péniszének átlag hossza, merev állapotban 140 mm. Hogy, ebből mi következik, az egyéni spekuláció kérdése.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

12 gondolat erről: „(3589) Szex hatvan év felett

  1. Hüvelyben, vagy hüvelykben adták meg a választ? Nem mindegy…

    Egyébként meg felháborító, hogy gyereknemzés szándéka nélkül szexelnek! Csak úgy pusztán a szexuális örömökért, mint a leszbik meg a melegek?!
    És némelyik még büszke is rá… pedig a normális emberek egyértelműen undorítónak tartják az öregszexet.
    😉

  2. Érdekes lenne egy itthoni felmérés is!
    Nálunk valószínűleg ennél kevésbé aktív ez a korosztály. Amúgy a válaszok nem biztos, hogy a valóságot tükrözik, mert a férfiak igen erősen eltúlozzák az aktivitásukat, a nők pedig inkább visszafogottabban nyilatkoznak ilyen ügyekben.
    A fiatalok számára az öregszex szerintem is elég undorító, ebben Avatarnak igaza van. Saját tapasztalatból mondom, engem is “letinedzsereztek” a fiaim, amikor párkeresésbe kezdtem.
    Csatlakozni kellene az LMBTQ mozgalomhoz, hogy elfogadja a társadalom az öregek igènyeit is?

  3. A magam részéről szarok rá mi a fiatalok véleménye az öregek szexével kapcsolatban.
    Én meg mint öreg, nevetségesnek tartom (filmekben látni), hogy rángatják le egymásról a ruha egy részét és annyi tűremük sincs, hogy elbotorkáljanak az ágyig, hanem a falnak támasztva döngeti a pasi a csaját. Hajnalaban pedig az egyik megszökik a másiktól. Ha nekik ez szex, akkor legyenek vele boldogok.

  4. Tibor bá’!
    Belevaló vagy, hajrá!!
    De látható, hogy nem ömlenek a kommentek, csak sunyítunk, és nem beszélünk.
    Rákerestem az “idősek” címszóval a képekre, hát siralmas a felhozalal! Annyira egysíkú, érzelgős (fiatal fogja az idős kezet, unoka és nagypapa mosolyog egymásra) és unalmas, hogy szinte fáj.
    Hol vannak a gondolkodó, az életet élni akaró öregek? Ha valaki tudja, írja meg.
    Amúgy filmekből nem lehet a fiatalok szexszelèséről tájèkozódni, maszlag az egèsz.
    Egyre több az aszexszuális fiatal, akit nem is érdekel a szex. Először a 90-es években a japánoknál figyeltek fel erre, és készült több tanulmány róla, féltve a jövő – meg nem született – generációját. Mára már hozzànk is begyűrűzött a folyamat.
    A 60 feletti korosztály szerencsére még tudja, mi az igazi, kielégítő, egészsèges szex!

  5. Tibor bá

    milyen érzés kisebbséghez tartozni, ráadásul úgy hogy közben a társadalom undorítonak is találja amit az ágyban művelsz 60 felett?

  6. Sztem. akinek a testében tesztoszteron kering, az így vagy úgy, de teszi a dolgát.
    Hölgyeknél ugyanez a női nemi hormonokkal…

    Elképzelhetetlennek tartom, hogy pl. egy fiatal, egészséges fiút hidegen hagyjon ez a téma. A probléma a kapcsolati lehetőségekben, valamint a kapcsolatokkal járó kényelmetlenségekkel, konfliktusokkal lehet. Különben mi a fenéért ajánlanák a vr sexet (ezen a fórumon hangzott el korábban felém, hogy az a formula lesz a jövő, mert úgy a legszebb lány kerülhet az ágyamba)? Hát nem estem hasra a lehetőségtől. 🙂

    A poszt témájánál még nem tartok, így ahhoz érdemben nem tudok hozzászólni.
    Hogy bármi undorító lenne? Minden nézőpont kérdése! Pl. egy kecskével közösülő ember, na az sztem. tényleg undorító lehet… (de van, akinek egyedül ez jön be). 🙂

  7. Bizonybizony, igy 62 évesen már nem áll fel mindennőre, mint régen, amikor mindennőre felállt, aki hanyattesett.
    Arra még, működik, akinek van peteérése, de öredasszonnyal elég nyögvenyelős.
    Régen még elég volt egy kis pénz, meg egy csomó hazudozás. Most egy csomó pénz kell – és már egy apró hazugságra is csak legyintenek.

  8. 8. Horváth Csongor

    Na-na! A kecskék szépek.
    Mondjuk közösülni nem szoktam velük, csak simán megb****k egyet a nyájból, nem kell a beleegyezése! 🙂
    Azt viszont utálom, mikor csókolózni akar.

    9. Reinkarnatorr

    Micsoda élettapasztalat:-)

    Mondjuk az öregasszonyokkal nekem még 45 évesen is nyögvenyelősen menne, de inkább sehogy.

    Szerintem egészséges ember a korosztálya( – 5-10 év) ellenkező nemű tagjaira ugrik.
    Engem egy 20 éves csitri nem hoz tűzbe kicsit sem, egy 35 éves nő viszont már tudja mi újság. De a legjobbak a 40 felettiek.
    Mondjuk még csak 45 éves suhanc vagyok, így a 60 feletti szexhez csak apám tapasztalatain keresztül(amit bőszen megoszt) látok rá.
    Múltkor mesélte, hogy vett valami bogyót, hogy jól álljon a cerkája.

  9. 7. Tibor bá

    Látod pont így vagyok én is. Csak rögös ut volt idáig eljutni.

  10. 10 Balázs
    Ahogy Hofi momdta: „Rögtön elfelejted a kecskét, ha megismerkedsz a tehénnel.”

    Bezzeg a zoofíliát nem tették bele a buzitörvénybe, mert Semjén nem engedte.
    Csak figyeljetek! Választás előtt még beleteszik a kid-nekrofíliát is. Csakhogy belerúgjanak a kórházi boncorvosokba. A szemetek nem az utasítás szerint töltötték ki a halotti bizonyítványokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük