(3332) Meseország mindenkié

Tibor bá’ online

 

Meseország természetesen mindenkié, de a könyv nem ezért született. Népszerűsíteni akarja a szexuális devianciákat a meséken élő gyerekek körében. Már amennyikben a szülök elég hülyék ahhoz, hogy ezt elősegítsék.

Amíg a fehér lovon érkező herceg nem fehér bőrű, hanem fekete, addig csak kicsit szívom a fogamat. Nincs nekem semmi bajom a feketékkel, de nem örülnék annak, ha a lányom egy fekete férjjelölttel térne haza. Nincs ennek semmi különös oka, csak van egy érdekes megfigyelésem. A házunk a Nagykevély alatt helyezkedik el. Északi szomszéd az erdőgazdaság. Télen az erdőből a madarak nálunk ebédelnek a kiakasztott madárgolyókból. Figyeljük őket. Általában csapatostul érkeznek. A csapatokban csupa egyfajta van. Nem nagy a különbség a cinkék között, csak néhány más színű toll. Ez minden. Nos, ha ők maguk között szaporodnak, és ez természetes, akkor miért kell nekem az én bőrszínemtől élesen elváló bőrszínű unokára szert tennem?

Na jó térjünk vissza az eredeti témához. A mesekönyv ismerteti a gyerekekkel a néger hercegen kívül azt is, hogy vannak leszbikusok, buzi férfiak, nemüket változtatók, és ami belefér. Mindenki tudja, hogy mennyire Orbán ellenes vagyok, de most az egyszer igazat adok neki. A buzikat eltűrjük, de a gyerekeket hagyják békén. Én nem hiszek abban, hogy a buziságra rá lehet egy serdülőt beszélni, de minek őket tukmálni ilyen témával.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

343 gondolat erről: „(3332) Meseország mindenkié

  1. Én a motivációt nem értem. Kinek érdeke ez és miért?
    Azt nehezen tudom elképzelni, hogy a homoszexualitással élők erőltetnék, de mivel nincs kontaktom és információm, csak azt tudom megfogalmazni, hogy érthetelen számomra, valójában kinek és miért jó az, ha ilyen kiadványok születnek?

  2. 1 Horváth Csongor
    Itt biztos mindenki a saját szemüvegén át fogja értelmezni a dolgokat.
    Ha az ördög ügyvédje szerepébe képzelem magam, akkor is van egy jóindulatú, és egy rosszindulatú megközelítés.
    Az első az, hogy a másságot képviselő emberek nem tehetnek arról, hogy eltérnek a többségtől, viszont szenvednek tőle, úgymond állandó büntetésben vannak, aminek a fő oka, hogy a többség hagyományosan elég agresszívan támadja őket. Sok közülük sokáig maga sem képes elfogadni önmagát, megpróbál a többség elvárásai szerint élni, és nehezen dolgozza fel saját másságát.
    Írt erről Curix is, hogy önmagával is küszködve, hetero kapcsolatokkal próbálkozva töltötte élete egy részét, mire rájött, hogy ez neki nem megy.
    Lehet, hogy a könyv filozófiája az, hogy aki ilyennek született, az ne érezze magát számkivetett csodabogárnak, hanem tudja, hogy ez a dolog létezik, nincs egyedül, aki meg nem ilyen, azt is azzal szembesíti, hogy vannak ilyenek, és nem kell őket kiközösíteni, ők is csak egy folt az emberi sokszínűségben, amit el kel fogadni.
    Ez a jóindulatú megközelítés.
    A rosszindulatú meg a szándékos rombolási szándék, az erkölcsi érzék megingatása, a szabadosság felé vezetés.
    Ezt mindenki a maga beállítottsága alapján minősíti.
    Engem azért zavar, mert a kisgyerekek érdeklődését olyan szexuális irányba viszi el, amivel meglehet, egyébként még nem is foglalkozna…

  3. Én azt nem értem miért kell ezzel egyáltalán bárkinek is foglalkoznia? A könyv nem kötelező olvasmány, nem is kötelező megvenni. Így nem érdekel az egész téma, minek ezen rugóznia bárkinek? Főleg egy miniszterelnöknek. Van ilyen, osz kész. Akinek tetszik, az megveszi. Ennyi.

  4. 3 Minato: ez azért nem ennyire egyszerű, mert az ember könnyen arra ébredhet, hogy ebből a könyvből olvasnak fel az oviban a gyerekének.

    Szerintem sok mindenre fel kellene készíteni a gyereket kiskorában, de a homokosság pl. ezredrangú kérdés… Hálistennek nem gyakran fordul elő, hogy jön egy családi barát ebédre, aki történetesen buzi és hozza a párját.

  5. Tibor bá, standing ovation!

    4. Pontosan! A világ boldogtalanabbik felén már Drag Queen Story Hour-okat szerveznek az óvodásoknak. És ha a szülőnek nem tetszik, hogy viszi a gyerekét az ővoda, akkor sem vonhatja ki alóla.

    Van egy mondás: Senki se tehet arról, ha egy madár a fejére szarik, de arról már igen, ha fészket rak a fején.

  6. 3, Minato
    Sokkal több, mint egy könyv.
    „A foglalkozásokat (amelyek lehetnek 45–60 vagy 90 percesek, esetleg többórások is) két, erre a feladatra speciálisan felkészített, képzett vezető tartja, egy meleg férfi és egy leszbikus nő.
    Legjellemzőbb módszereink: személyes történeteken keresztül megmutatni a meleg, leszbikus embert a maga valójában, érzéseivel, gondolataival, problémáival, valamint az ezekkel való szembesülésnek is teret adó érzékenyítő gyakorlatokkal (beszélgetés, vita, filmrészletek, szerepjátékok, kiscsoportos feladatok).”
    https://labrisz.hu/melegseg_es_megismeres
    A könyv kiadója oktatási segédanyagot is készített hozzá.
    A Norvég Civil Alap finanszírozásában. Mikortól lesz kötelező tananyag? Utána meg elvárt viselkedés

  7. 5-6:
    Egyetértek. Ez így felháborító és tűrhetetlen!
    Manapság még egy huszonéves is éretlen ehhez…

  8. Véleményem szerint nem lehet senkiből „menet közben” meleg vagy leszbi vagy akármi. Az ember így születik, aki ilyen, nem tehet róla. Ott van benne kezdetektől. Max elnyomják benne és úgy él. Talan ismerek is ilyet. Most attól, ha ezt elmondom a gyerekeimnek vagy mesélek róla hogy van aki ilyen, attól még a gyerekem mitől lenne az? Sose lesz. Így aztán torál mindegy mi van a könyvben vagy hogy olvasnak belőle. Én nem veszem meg mert nem érdekel és nincs szükségünk rá. Aki akarja tegye, mit érdekel. Ha meg felolvasnak a suliban oviban erről attól a saját gyerekemnek semmi baja nem lesz, nem lesz belőle homokos. Ezért nem értem azt aki ezen fel van kattanva.

  9. A Labrisz egyesület (melegjogi egyesület) támogatásával jelent meg. A probléma szerintem a következő vele:
    1. nincs „disclaimer”, csak beleolvasva derül ki, hogy milyen jellegű történetek vannak benne, illetve, hogy a célja az „érzékenyítés” A gyanútlan vásárló megveszi, aztán olvasás közben döbben rá, mit vett
    2. Az óvodás korosztálynak még nem kellene a nemi irányultságokról beszélni, a saját érdeklődése is későbbi korban kezd alakulni. Különösen nem kéne összezavarni a jó/rossz, fekete/fehér, igen/nem jellegű gondolkodásmódját, ami majd később változik árnyaltabbra (Nem én mondom, pszichológusok)
    3. Mivel készült oktatási segédanyag, nem zárható ki, hogy lopakodó módon bekerül óvodába/iskolába.
    Ha egy szülő megveszi a gyerekének, az az ő dolga, emiatt nem is írtam alá az ellene indított petíciót. Azt viszont rohadtul nem szeretném, ha a gyerekeimet az én értékrendemmel szemben nevelnék, vagy a korosztályának nem megfelelő témákkal tömnék a fejét, főleg a megkérdezésem és hozzájárulásom nélkül

  10. Ha egy óvodást felkészítik arra, hogy az éleben vannak szexuálisan aberráltak, akkor miért nem készítik fel arra, hogy elveszítheti az apját, az anyját, autó baleset érheti, leéghet a házuk, stb. stb? Azért mert semmi értelme elszarni a gyerekkort. Ezzel mért kell, elég ha annak el van szarva a gyerekkora (és később) aki szerencsétlernségére ilyennek született. És akkor nem tettem említést azokról, akik divatból átszabatják magukat nőnek, vagy férfiknak.

  11. Amúgy a csapból is folyik az érzékenyítés és a befolyásolás.
    Nemrég megnéztünk egy látszólag ártatlan kutyás rajzfilmet a gyerekekkel. Arról szólt, hogy az angol királynő kutyája megszökik, aztán mindenféle kalandokba keveredik. Eddig szokásos történet.
    Ezen kívül beleírták Trumpot és nejét, rendkívül negatívan ábrázolva őket (politikai befolyásolás). Meg beletettek egy drag queent (kalapos nőnek öltözött férfit) a biztonság kedvéért. Mivel együtt néztük a filmet, én magyaráztam el a gyerekeimnek, mi ez. Nem biztos, hogy más ugyanazt mondta volna nekik, bár valószínűleg nem hitték volna el, ha bizonygatja, hogy ez márpedig teljesen normális dolog.

  12. 7 éves gyerekem nemzetközi iskolába jár. Mindenféle színű gyerek jár oda, a felsős lányokból páran csadorban. Elnéztem őket a büfében. Mind ugyanúgy vihog, röhincsél, semmi konfliktus bőrügyben. Bár az is lehet, SZÍNVAKOK. Uvazze!!! Lehet, hogy egy pár Kisbuzi is van közöttük?
    Szokása a mocskos hatalomnak, egymás ellen uszítani az idiótákat. Kár hogy beálltál mögéjük Tibor’ Bá.

  13. A kisgyerekek nem is foglalkoznak ilyenekkel, megteszik ezt helyettük a hülye felnőttek.
    Egyszerűen szörnyű ez a szellemi szint ami tapasztalható.

    A liberálisok azt hiszik, hogy majd toleranciára tudják nevelni a gyermekeket efféle módszerekkel. Nem értik, hogy hogyan alakul ki a elfogadás fogalma egy szociális társadalomban. Ezért jönnek a direkt meg indirekt nevelési módszereikkel.
    Persze a mese egy bizonyos életkorban rendkívül jó ötlet, de már megint elb@sszák, vagy szándékos, ld hubab (2. hsz) vagy kakkuk( 7.hsz)
    A tolerancia elfogadás, a mese hőseivel pedig azonosulni igyekeznek a kis lurkók. Tehát itt igaza van Mr. Orbánnak.

    Ez a buziellenes habzó száj a másik oldalon meg egyenesen röhejes. Omlik a ház, aztán a vakolat színéről megy a késhegyre menő vita.

    Ahogy Minato(3. hsz) is mondta ne vegye meg a könyvet a gyerekének. A millió másik veszély nem izgatja pl.az okostelefon vagy a Disney filmek???
    Ja, mert arról lövése sincs a kedves, önérzetes szülőnek, aki annyira de annyira tudja mi jó az ő kis csemetéjének.
    Természetesen a saját kis sz@r értékrendjét akarja átadni a gyerekének. Jobban tenné mindenki, ha egy kicsit körülnézne!
    Ezek akarnak önredelkezést? Örüljenek ennek a Huxley féle demokráciának! Fogják be a szájukat, vegyék meg a csokis joghurtot aztán ennyi.

    Ez tényleg a süketek párbeszéde. Na majd a valóság kijózanító lesz.

    A veréb nem azonos a cinkével, nem egy alfaj, nem is képesek szaporodni. Az emberi rasszok kicsit más tészta, nem lehet ilyen egyszerűen párhuzamot vonni, hacsak nincsen szárnyunk. Maximum a fantáziánk tud repülni!

  14. 13 – Balázs:
    Imádsz mindenkinek kiosztani a magas katedrádról, és közben nem veszed észre, hogy szarunk rá reflektálni.

  15. 8. Minato
    Abban egyetértek veled, hogy vannak akik ilyennek születnek, és én sem tartom a homoszexualitást betegségnek. Ez olyan, mint amikor egy férfi csak a szőke nöket kedveli a barnákat, vöröseket meg nem.
    De viszont a nyugati világ olyan képmutató, hogyha egy női mellet mutatnak a tévében, akkor az már 18 éven felülieknek kell ajánlani. És ezek ajánlják, hogy gyerekeknek a homoszexualitást tanítsák az iskolákban, ovodákban. Mert ők másak és így kell őket elfogadni. Ez a demokrácia, ha nem fogadod el akkor homofób vagy.
    Viszont a leírásban van egy másik történet is, hogy a lovon érkező herceg fekete.
    Ha manapság egy fekete faszi járna egy fehér csajjal, azt normálisnak kell tekintenünk, mert ha nem akkor rasszisták vagyunk. De fordított esetben, ha egy fehér faszi járna egy fekete cajszival, az már rasszizmus lenne, és a fekete közösség elitélné azt.
    És ezt is el kell fogadnunk,mert ha nem akkor rasszisták vagyunk.
    És ugyan ez van néhány vallással is.

  16. https://www.youtube.com/watch?v=30MM72J2CJg&t=7438s
    1:20:40-től 1:24:30-ig.
    Így kezdődik. Csak az elfogadást szeretnénk ..
    „.. annyira rosszul érezte magát, hogy nem szereti a homokosokat. Annyira, hogy úgy érezte, ő bűnös. Inkább lefeküdt egy férfival, hogy bebizonyítsa önmagának, hogy ő mégsem gyűlöli a homokosokat. … gondolkodó embereket is belekényszerítik ebbe a helyzetbe….”

  17. Re:8
    A mesekönyv mint eszköz a probléma.
    A gyerek képi, erkölcsi, morális világa a meséken keresztül, kb 6-7 éves koráig alakul ki. Ez a könyv pont ezt a korosztályt célozza meg, ami egyértelmű szándékosságot jelent a gyerekek befolyásolására. Egy gyereknek nincs még kifejlődve az individuma, ezért is célcsoport ez a korosztály, mert ők még feltételek nélkül elhisznek mindent, sőt el is játsszák az átélt eseményeket… Ahogy a gyerek kezébe nem való a bicska, szexuális tartalom, LMBTQ propagandára pláne nincs szükség ilyen korban, egyszerűen azért mert traumatizálni tudja a gyereket. Tudnék mondani példát arra, hogy egy 10 éves pornót néző gyerek milyen mérgező egy osztályközösségre…
    Ez a téma max a serdülő korban jöhetne elő, de ott is max említés szintjén, és ha valakit nagyon érdekel a téma foglalkozzon fiatal felnőtt korában ezzel, mert addigra már kialakult valamilyen szexualitása.

    Amúgy az a véleményem, hogy a hálószobába való a privát szexuális preferencia. Ott az csinál valaki valamit valamivel, amit csak akar(pedofíliára nulla tolerancia van), nem vagyok kíváncsi arra, hogy ki hova és mibe dugja a valamilyét. Amit viszont nem tolerálok az az, hogy hangosan akarják lenyomni a torkomon a tetszőleges ferdüléseiket, főleg nem mesekönyvnek álcázott propagandával. Engem pl nem kell erzékenyíteni, van a környezetemben mozgássérült, értelmi fogyatékos, van meleg ismerősöm is, mindegyikükkel normális vagyok, de nem is tukmálják rám a dolgaikat.

    Ez a könyv jól láthatóan azzal a céllal született meg, hogy teszteljék a lakosságot hogy mi veri ki a biztosítékot. Itt vastagon le van szarva a melegek jogai, őket csak pajzsnak használják, hogy a társadalmat rombolják, ez ugyan az mint a BLM mozgalom amerikában, csak pepitában, mert itt nincsenek négerek.
    Már várom mikor találnak ki valamit a cigányságra…

  18. Kénytelen vagyok nem érteni ezeket az itt is dúló indulatokat a témában.
    Orbán meglátta benne a megosztottságot és a látható többség (a hülyék többen vannak) beállt az élükre zászlókkal.
    Soros (zsidók)
    Dologtalan segélyen élők (cigányok)
    Migránsok (nem keresztények)
    Ellenzék (hazaárulók)
    Nem heterók ( pedofil bűnözők)

    Alkalmasak a politikai haszonszerzésre.
    Miközben a férfiak nagy hányada gerjed a leszbipornóra elitéli a leszbi (meleg) kapcsolatokat.

    Kedveseim, kinek mi köze mások orientációjához?
    Ki ki olyan könyvet ír- olvas, amit akar.
    A hazai tankönyvek színvonala a történelemhamisítást & tsait képviseli.

    Szeretem Faludy műveit, de nem követem az életvitelét.
    A Fidesz álszent politikusai a saját gyarlóságaikat kompenzálják túl!

  19. 8. Minato

    „… torál mindegy mi van a könyvben vagy hogy olvasnak belőle. Én nem veszem meg mert nem érdekel és nincs szükségünk rá. Aki akarja tegye, mit érdekel. Ha meg felolvasnak a suliban oviban erről attól a saját gyerekemnek semmi baja nem lesz, nem lesz belőle homokos. Ezért nem értem azt aki ezen fel van kattanva….”

    nem az a lényeg, hogy homokos legyen. Bár még az is megtörténhet. Ugyanis nem mindegy mi a „menő” dolog egy társaságban, és egészen odáig fajulhat, hogy nem lesz a gyereked „menő”, ha nem ezt fogja csinálni.
    Fontosabb az agymosás. Hogy megtanulja, hogy minden „másságot ” el kell fogadni, mégpedig feltétel nélkül. Az ilyen ember másképp tekint a család fogalmára is, azt tanulja meg, hogy minden ösztönét és kívánságát ki kell hogy élje, és az a rossz, aki ebben korlátozza. Meredek következtetésnek tűnhet, de már ma is láthatjuk, hogy csak jogok léteznek kötelesség nélkül.
    Hosszú távon atomizálja a társadalmat. Elveszti a szilárd erkölcsi hátteret, amit a család jelentett valamikor. Minden tiszteletem azoké, akiknek sikerült, de a nagy többség azért tudja sokszor mennyire reménytelen meggyőzni egy gyereket arról, hogy azért nem minden, és nem pontosan úgy van , ahogy az iskolában/óvodában mondták. Mondom, néhány szülőnek sikerül, de a nagy számok törvénye könyörtelen. Egy magára maradt egyénekből álló társadalmat pedig irányítani lehet. Mint amikor az angol parasztok elvesztették földjeiket, és a városokba kellett költözniük, hogy gyárakban keressenek munkát.

  20. Mindig volt értetlenség , ahogy a nagyszülők megszólták a sokadik generációt. A fura az, mikor huszonéves fiatalság szólja meg a mai tizenéveseket: „Hogy ezek a mai fiatalok….” ?
    Az újnak, szokatlannak mindig nagy vonzereje van, főleg fiatal korban, a gyanútlan szülők meg a 2-3 éves gyerek kezébe adják a mobilt, tabletet, hogy azon nézze az egyre kreténebb rajzfilmeket. Én már hallottam fiatal pesti csajszitól, hogy leszbinek lenni sikk mert a fiúk tök szerencsétlenek. Budapest már nem is lóg ki az új nyugati normalitásból, a leszakadó „maradi” vidékhez képest.

  21. 15.Csaba81
    Csaba kedves, bocsi, hogy Minato-nak cimzett hozzászólásodhoz beleszólok.
    Nem értek egyet azzal, hogy a homoszexualitás nem egy káros elferdülés, egy nemi tudatzavar. Ez szerintem egy sajnálatos, természetellenes , csakis az emberi nemnél megfigyelhető hajlam.
    Nem betegség, ezt elfogadom, nem betegség, de a természettel szembemenő hajlam.
    Az évezredek folyamán, a társadalmi normák olyanok voltak, hogy ne szólj szám, nem fáj fejem alapon ezen hajlamról ajánlatos volt nagyon mélyen hallgatni, eltitkolni, mert egyes társadalmakban akár az életével játszott szegény ember, aki, mint helyesen jegyzed meg, nem tehetett arról, hogy ezzel született.
    Amit viszont az elmúlt 5-8-10 évben látunk, ez a ló tulsó oldalára való erős átesés.
    A szó szoros értelmében egy össztársadalmi felfogás, paradigmaváltás tanui vagyunk, mintha egy évezredek óta lezárt pince lakatját valakik egy pillanat alatt leverik, és rögtön, elemi erővel tör ki azon pincéből egy ezerévek alatt eltitkolt, elnyomott társadalmi titok, elönt szinte minden társadalmat, minden fórumot, és erőszakosan, egy frusztrált, eleddig elnyomott, bezárt dzsinn erőszakosságával kiabálva követeli magának a legitimációt.
    És ekkor jön alázatos Bálint szolgád hangját felemelni ezen túlzott , a lépten nyomon megrendezésre kerülő Pride felvonulások, a “ csak azért is lenyomjuk a torkodon-szerú „ nyomulások okán, melyeket a kicsi unokáimnak megmagyarázni nehezen, vagy sehogy nem tudok.
    A bújtatott, alattomos rasszizmusról, a fehér ember létezését, szereplését CSAKIS egy más emberfajjal együtt megengedő kampányokról már nem is beszélve, ami káros jelenség még az egészen kis óvódásgyerekek világába is begyürüzött volt, mikor annak idején a kedvenc sorozata, ahol édes kis mindenféle mentős figurák szerepeltek, de volt egy megbocsáthatatlan bünük, nem volt köztük színes, ergo lekerült a gyermekcsatorna müsoráról, pont, mint a másik, a tűzoltó akárki sorozat, ugyanezért.
    Miért, kérdem, miért.????
    Miért kell a gyereket már 3 éves korától arra idomitani, igenis, idomitani, hogy néger, kinai, eszkimó, vagy akárkik nélkül NINCS létezés???
    A fene ezt a kibicsaklott világot!

  22. 14. Tibor bá’

    Így van.
    Egyébként kinek mit osztottam ki?

    Én mindig általánosságban beszélek. Kit osztottam itt ki? A mindenkit?

    Igenis hülyék az emberek. Bedobták nekik a gumicsontot, hogy teszteljék őket.
    Orbán megnézi mi a közhangulat és meglovagolja a hullámot, ha kell menetközben váltoutatt, de! mindig kivár. Pont

    Ettől függetlenül ezzel a véleményével tudok azonosulni.

    Igen, én így látom a világot.
    Szerintem a hibás beidegződések tömkelegge van jelen a társadalomban, és még csak nem is értjük, hogy mit miért csinálunk. Nincsenek itt valójában oldalak, csak vélemények.

    Buzikérdés, túlgondoskodás, felelőtlenség, covidra adott társadalmi válaszok stb. mindegy!!! Ugyanazt a választ kapjuk.
    HIBÁS GONDOLKODÁS!!!!!!!

    Igen, hiszek az összeesküvésben. Hiszem, hogy hülye szinten tartják a tömegeket. Ez nem is nehéz.

    Miért nem kérsz meg, hogy hagyjam el a blogot? Ilyen egyszerű ez! Nem kell engem kitiltani.
    Ez a reflektálásod lenne a nap fénypontja számomra.
    Végre valaki hozzámszól a nagyérdeműből, ha meg egyenesen a Kapitány lenne az, az…..az meg
    csodás!!!

  23. 22 balint

    „Miért, kérdem, miért.????”

    Neked, másoknak:
    Ez nem az aminek látszik.
    A vírus kapcsán, nehéz idők jönnek, és emiatt majd az emberek felelőst keresnek.
    Ki legyen a bűnbak?
    https://444.hu/2020/10/06/orbannak-ellenseg-kellett-eppen-egy-mesekonyv-akadt-a-keze-ugyebe
    „„A világon mindenütt a rosszabbul keresők veszítették el legnagyobb arányban az állásukat (…) A kormányfő legfontosabb célja az lehet, hogy az ő feszültségük ne a kormány elleni dühbe forduljon.””

    Ne haragudjatok, de nem látjátok a fától az erdőt.

  24. 24: Én jóval azelőtt aláírtam a mesekönyv-ellenes petíciót, hogy Orbán kinyitotta volna a száját.

    Egy miniszterelnök nyilvánvalóan nem teheti meg, hogy egyenesen és nyíltan beszéljen bizonyos kérdésekben. Szerencsére van, aki megteheti.

    El a kezekkel a gyerekeinktől!

    Én utálom az oligarcha-rendszert, utálom, ahogy tönkretették a mezőgazdaságot, de ha ez a bagázs fogja megvédeni a gyerekeinket az intézményes megrontástól, akkor visszaszavazom őket a legközelebb is.

    Bár egyelőre leginkább Dúró Dóra a befutó!

  25. 22 Bálint
    Azért kell fiatalon ” idomítani ” a gyereket, hogy idősebb korába ne legyen mocskos politikusok bábja, akik nekiküldik a nyomorultakat pl. a zsidóknak. Hogy előítélet nélkül köthessen üzletet bárkivel, könnyedén kezelje a másfajta embereket. Amúgy a néger, vietnámi vagy cigány pina pont olyan színű, mint a fehér nőé, nehogy már előítéletek miatt hagyja ki a kölyök. 🙂

  26. 24. n/a
    A politika minden oldalon csak kullog a valós események után, és természetes, hogy próbálja meglovagolni azt. A probléma politikától független, és sajnos a huszonnegyedik órában vagyunk.
    A mesék és mítoszok több száz – ezer év alatt alakultak ki a kollektív tudat és tudattalan rendezőelve és tapasztalata alapján, talán lehetne hasonlitani, ahogy a földkéreg mélyébe került élőlények szerves maradványai alakulnak nagy nyomáson olajjá, a Föld vérévé.
    Csupán az elmúlt évtizedekben merték kisajátítani, kicsavarni, kreténizálni a teljes média segítségévrl.

  27. 26 – Reinkarnatorr:
    Belülről, de kivülről, amit látsz, hatalmas színbéli különbségek vannak.

  28. „1. Rasszista ember az, aki faji konfliktust szeretne, mert utálja a más rasszokat.

    2. Normális ember az, aki a faji konfliktust szeretné elkerülni, és az erre eddig ismert egyetlen működő módszerként elfogadja a fajok békés különélését.

    3. Félrevezetett, ignoráns vagy ostoba ember az, aki nem érti a különbséget az első két pont között.

    4. Lámpavasra való szubhumán az, aki bár érti a különbséget, ideológiai okokból mégis megpróbálja félrevezetni a 3. csoportot, hogy előidézze azt a faji konfliktust amit a 2. csoport megakadályozni akar.”
    (deandale.blog.hu)

    Civilizációt, társadalmat eddig még csak normális, családban élő emberek építettek fel, tudományt, művészeteket, infrastruktúrát.

  29. 22 Reinkarnatorr: idomítják már most is rendesen. Pl. most nemrég volt egy eset, amikor egy „rasszista” magyar gyerek megvert egy cigányt… Az ATV és a liberális körök ájvékoltak, hogy jajj, micsoda rasszizmus van itt kérem. Azt a tény figyelmen kívül hagyták, hogy a cigány gyerek mit szokott művelni az osztálytrásaival és hogy eloltott egy csikket!! egy lány lábán… Ezért jött egy tökös magyar gyerek, aki helyre rakta a romagyereket. Szegény persze megszívta, mert jött a cigány család, meg jöttek a liberálisok is ellene…
    A magyar gyerek nyilván nem várhat arra, hogy a rendvédelmi szervek majd teszik a dolgukat mert… mert tudjuk, hogy nem fogják…
    Tehát ez egy természetes immunreakció a társadalom részéről (ha ütnek védekezz), amit ma ki akarnak nevelni belőlünk és talán már ki is nevelték. Ha Pesten a belvárosban adnak egy pofont valakinek, az illető hamar elsunnyog, mielőtt még egyet kapna.

  30. 26. Reinkarnatorr
    „Hogy előítélet nélkül köthessen üzletet bárkivel, könnyedén kezelje a másfajta embereket.”
    Lehet előítéletnek nevezni a több évszázados tapasztalatot, nyilván az elődeink tökhülyék voltak.
    Semmi gond, majd megszerzi magának, de annak ára van.
    Az az egyén döntése, viselje a következményét. Aki a gyerekének is kárt akar okozni, tegye. A sajátjával.
    Ha meg a másikénak is akar, mert ő jobban tudja, hogy mi a jó neki, csak a hülye szülője nem, ne csodálkozzon, ha pofán vágják.

  31. 22. balint

    „Ez szerintem egy sajnálatos, természetellenes , csakis az emberi nemnél megfigyelhető hajlam.”
    Tudatlannak lenni nem bűn, de kár vele nyilvánosság előtt dicsekedned.

    25. Ábel:
    dettó mint az előző, mérhetetlen egyoldalú elfogult és alaptalan minden, amit írsz, Dúró Dorával bezárólag.
    Te a zsebnácis fidesz szatellit bázisa vagy.
    Ne haragudj, ha nem tudlak nem megvetni..

    23. Balázs
    egyetértek, Orbán a közhangulatot korbácsolja és ráül a hullámokra.
    Szarik az emberek véleményére, a hatalomtechnika az ami érdekli.
    Már csak azt várom amikor akasztott ember is lesz! Mert minden más volt már a büdös kipcsak.

  32. 26 – Reinkarnatorr:
    „Hogy előítélet nélkül köthessen üzletet bárkivel, könnyedén kezelje a másfajta embereket”

    Te valamit nagyon nem értesz! … vagy nagyon kimosták az agyad, esetleg egy nagyon belterjes pesti kerületben laksz.

    Dehogy akarom én, hogy előítélet nélkül üzleteljen a gyerekem egy cigánnyal vagy egy négerrel, neadjisten egy arabbal.
    IGENIS, legyenek erős előítéletei és ne bízzon bennük. Egy kicsit sem!
    Ez a fajta bizalmatlanság az életét mentheti meg, ahogy ezt a történelemből már évezredek alatt megtanultuk.

    29.- Asidotus
    1
    Ezt pontosan így gondolom Én is, bár nem tudtam még ilyen jól öszeszedni ezeket a gondolatokat.
    Ezt olyan tökéletesen írtad, hogy lementem magamnak és megtanulom, hogy másoknak is így, ezzel a következetes pontossággal indokolhassam véleményemet.

  33. 33. – Szalma
    Nem az én gondolatom, a blogban olvastam, amit csak módjával ajánlok amúgy olvasgatni, mert a bloggazda egy kőfideszes, aki szerint rendben van, hogy szétlopják az országot, amíg ilyen mesekönyvekkel foglalkozik Fidesz

  34. Nézzem ezt a hisztit egy 1000 példányszámban kinyomtatott könyv körül…, ami a ledarálás hatására megint kinyomtatásra kerül 1000 példányban. Szóval az elég szép mértékben 10 év alatt tudatosan felpörgetett antiszemitizmus és előítéletesség keretében ráharapott a néplélek az amúgy nem túl acélos magyar könyvpiac egyik elenyésző példányszámban kiadott termékére. Ugye eredetileg 500 példányban tervezték, csak mivel minőségi kötésű kiadás, így 1000 példányban lett rentábilisnek tekinthető kiadvány. Mivel a tágabb ismerősi körömben akadnak az LMBTQ közösségbe tartozó személyek (nem nem divat homoszexuálisok és leszbikusok, hanem a másságukat szűkebb körben nyíltan ugyan felvállaló, de nem a Prideon felvonuló értelmiségiek), így ismerőssel beleolvastunk ebbe az LMBTQ szellemben megírt mesekönyvbe, hát…, kb. olyan a szintje mint a LEGO figurák közé kötelezően bekevert színes játékfigurák, hogy nem csak fehérbőrűek léteznek ha összeakarom hasonlítani valami ismerttel ezt a „fertő” könyvet. Felelős szülőként nem venném meg a gyerekemnek, de a piacon megfér egy kis példányszámban kiadott mesekönyv olyan családok gyerkőceinek ahol a baráti körben, esetleg a családban található nem csak heteroszexuális rokon, barát, stb.! De egyébként egy ilyen kiadványtól nem lesz más orientációjú a csemetéd, ha netalán elolvassa, ha Te megveszed neki, mert egyébként nem fog találkozni vele, még a könyvtárban sem nagyon!
    De DD darálása felkapta a könyvet, így téma lett, és még nagyobb példányszámot fog megélni, mint eredetileg is félve tervezett a kiadó.

    Viszont a többségi társadalom elég szépen rákapott erre a NER által kiszervezett PR akcióra! Most is erről beszélünk, nem a járványban elhunytakról, az eléggé bal..sz „második hullámos” járványügyi intézkedésekről, az EU -s pénzek körüli vitáról. De amit igazából leplezni akart a hatalom ezzel az akcióval az a Libri ezáltal a Bookline 25% -nak megszerzése, ami 1-2 éven belül lesz 100% is a NER tempót ismerve. Nem lesz hivatalosan állami a könyvkiadás, de kb. ez az egy kiadó és bolthálózat fog életképes maradni, ahol majd csak az jelenhet meg amit jóváhagynak kb. mint a Kádár-rendszer idején az index lista alapján tették Acél elvtárs iránymutatásai alapján. Ugyan a többi kiadót és bolthálózatot nem fogják becsukni, de csak egy kisebb részük fog túlélni kb. lélegeztetőgép szinten, a többi 2-3 éven belül lehúzza majd magától a rolót!

    Így viszont szinte mindenki egy a még oly kicsi (hisz nincs elég pénze a többségi társadalomnak a könyveken keresztül kulturálódni…) hazai könyvpiac így is jelentéktelen példányszámú könyvön pörög, nem az elfedni szándékozott lényegi dolgon, dolgokon. Ebben viszont zseniálisan számító OV, jól is csinálta a megrendelésre Dúró Dóra az iránymutatások mentén végrehajtott akcióját. Mondjuk egyenlőre a könyv kiadója is jól járt az utónyomás szükségessége miatt, így már talán némi nyereség is lesz egy eleve kis példányszámú kiadványon.

  35. 32: Én meg azt nem tudom nem megvetni, aki támogatja ezt a fertőt, a gyerekek megrontását. Semmivel se vagytok jobbak a pedofiloknál.

    A 888-as cikk, amit belinkeltem, nagyon ül. Ráadásul 100%-ig tényszerű. Csak ezeket a tényeket a rombolók elhallgatják, elhazudják.

  36. Ez nem politika! Lehet belőle politikát csinálni, de nem az, semmilyen színben sem…

    A könyv megjelenése önmagában említésre sem méltó! Egyetértek, mindenki azt vesz meg és használ a saját életútjához, ami neki szükséges, ami neki megfelelő. Ha vkinek. fogyasztóvédelmi kifogása van (nincs objektív ajánló, ami elárulná miről szól) az is orvosolható.

    Ha azonban ezt a problémát beviszik a közoktatásba, az maga a pokol kapuja.
    Nem a téma miatt, hanem azért, mert ennek és a hasonló kérdésköröknek semmi keresnivalójuk ott! A védőnő, az iskolapszichológus beszélhet róla, tudhat róla, gondja- baja kezelhető, ha vkinek erre lenne szüksége.

    Azt mondjátok nincs igazam? OK.
    – Mi történt a drogprevenciós programok kapcsán?
    – Mi történik a különféle érzékenyítések kapcsán?
    – Mi történik a szexuális felvilágosítás mentén?
    – Mi történik akkor, ha egy olyan társadalmi érintettségű témát adunk a diák kezébe, amivel egymagában nem tud mit kezdeni, vagy abszolút éretlen hozzá?
    – Valóban mindenki mögött ugrásra kész egy gondoskodó szülő?
    – S leginkább: ez lenne az orvosság a társadalmi problémákra?

    Reinkarnatorr kedves, szíveskedj a lurkót egy hónapig vmelyik. borsodi suliban is próbára tenni, s aztán térjünk vissza erre… A krémet könnyű édesen ízlelgetni, bármelyik dobozba is csomagolták!
    Egyébként nincs bajom a bőrszínekkel, de a társadalmi és kultúrális problémák ettől még léteznek és a képünkbe égnek, ha hagyjuk.

  37. 32 Kocka Zoltán: az állatvilágban is előfordul, de attól még természetellenes. Az albinók is előfordulnak, de ez ritkán előny nekik az állatvilágban.

    Azok a körök, akik a nagy toleranciát hirdetik, azok érdekes módon megvetik a másképp gondolkodókat.

  38. Elszomorító, hogy csak azért, mert Orbán is nyilatkozott a témában, elkezditek belekeverni a politikát, és ezek mentén egymásnak estek. Közben figyelmen kívül hagyjátok az olyan objektív tényeket, mint a gyerekek korosztályi sajátságai, és hogy mit, mikor, milyen formában lehet és érdemes tálalni számukra, mi szolgálja az Ő érdeküket a fejük felett kultúrharcot folytató felnőttek érdekeitől függetlenül….

  39. 38. Intuitív
    „az állatvilágban is előfordul, de attól még természetellenes.”

    A természetben előfordul tehát természetellenes?
    Vallásosaknak: Isten teremtményei tehát Istentelenek.
    Kerek lehet a világképed. Nem kívánom kikezdeni.

  40. 39: Teljesen igazad van. A gyerek érdeke kellene legyen az első mindenki számára, politikától függetlenül.

    Csak sajnos a politikától nem független az, hogy a gyerek mit kap útravalóul.

    Egy dolog az, hogy amit a kormány művelt az oktatással általában a múlt tíz évben, az egy tragédia.

    De az ebben a cikkben idézett tanulmányból fehéren-feketén kiderül, hogy a liberálisok által nyomatott „mindenre kiterjedő szexuális felvilágosítás” ahhoz vezet, hogy egyre több gyerek nemi identitása zavarodik össze kamaszkorában:
    https://888.hu/feher-ferfi/felejtsuk-mar-el-azt-a-dogmat-hogy-melegnek-csak-szuletni-lehet-4276006/

    Bónusz: amelyik államban republikánus a vezetés, ott csak választhatóan vezették be a megrontóprogramot, nincs is olyan hatása.

  41. 40 Kocka Zoltán: albinók is előfordulnak a természetben, de nem biztos, hogy ez előnyös nekik.

    Ha már a vallás témát is előhoztad: állítólag a homokosok is üdvözülhetnek.
    Nem a homokos hajlam van elítélve, hanem a homo cselekedet.

  42. Nincs buzigén! Tehát nincsenek buzinak születettek! Aki tud ilyen tudományos cikket, ahol kimutatták, hogy milyen génszekvencia okozza a buziságot, azt kérem linkelje ide be!
    Különböző hormonszintekkel születettek viszont vannak (ösztrogén, tesztoszteron, progeszteron…) ezek kihat(hat)nak az illető viselkedésére és megjelenésére is bizonyos mértékig akkor is, ha egyébként a genitáliái egyértelműen beazonosíthatóak. Az, hogy kinél „bukik” elő egyik vagy másik, az óriási mértékben függ a társadalmi környezettől.
    Ha egy fiú csecsemőt egy férfi közösségben nevelnek fel, ahol mindenki buzi és teljesen természetes a gyereknek, hogy egymással csinálják, sosem látott mást, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy ő is buzi lesz.
    Patkányokkal is csináltak kísérletet, ha hosszabb ideig drasztikusan lecsökkentették a nőstények számát a populációban, akkor „megbuzultak”, amikor visszanövelték az arányokat, akkor ez megszűnt.
    Vannak akiknek a hormoneltolódása olyan mértékű, hogy nem tud ellenállni a kísértésnek és homokosként él, de ez nagyon csekély létszámú csoport, az összes többit valójában a társadalmi hatások alakítják. Ha ezt teljesen normális, elfogadottá teszik (sőt büszke is lehetsz rá), akkor egyre többen lesznek ilyenek. Ennek sok oka van, az egyik a feminizmus, amit a férfiak és nők elidegenedésére találtak ki, a másik a sok szétvert család, ami miatt a nők egyedül férfiminta nélkül nevelik fel a fiaikat, sokszor elég néhány sikertelen női partnerrel való kapcsolat…. , minél többen vannak annál több ilyen hatás éri a még „ártatlanokat” és máris exponenciálisan növekszik a számuk.
    Az idősebbek ezt el sem tudják képzelni, pedig én már tizenévekkel ezelőtt is láttam buliban, hogy a társasági nyomásra két srác elkezdett csókolózni, holott heterók voltak barátnőkkel. Képzelem mi lehet most…

    Mi ennek az értelme? Rengeteg… A népességet előbb-utóbb szabályozni kell, mert ez így nem mehet tovább, mert mindenki elpusztul, ahogy a sáskák is, ha túlszaporodnak.
    Azt nem lehet mondani, hogy „Ne szaporodj!”. Ezt nem tartják be, az ösztönök dolgoznak… Az kell, hogy olyannal éljék ki, ahol nem lesz utód (a többség nem védekezik és nem is akar). A nyugati világban már enélkül is elérték, hogy kevés gyerek szülessen (önmegvalósítás, több pénz, ezért szabadidő egyéb kellemes eltöltése, gyerek csak teher, stb…) , de ez még nem népességkontroll! Az akkor lesz, ha már csak kevesen élnek a hagyományos módszerekkel, a többieknek majd „engedélyezik”, beültetéssel, lombik, béranya, stb… Beadja az igényt egy fiúra a meleg pár, aztán majd jóvá hagyják (vagy nem, mert már pl. egy fiú van, így csak egy lány engedélyezett, stb…) Lényegében ennek alapelemei már léteznek, csak még nincs elég buzi. Na de majd gyártanak! Jó úton haladnak…

  43. Kár, hogy a könyvből a homoszexuális vonulat emelődött ki, mert mindegyik mese megérdemli a figyelmet ám! Amint egy cikkből értesültem, a könyvben ilyen témájú mese is van:
    „Légy szerencsés, Batbaján! És az is lett, a roma fiú ugyanis nemcsak tehetségét, de szerelmét is megleli a bálban, ahová álruhában jut el, hiszen fehérbőrű mostohaanyja és fivérei nem engedik társaságba. Zeke, a bál rendezője beleszeret a varázslatos énekhanggal megáldott hősbe, akik aztán boldogan élnek, míg meg nem halnak.”
    Fehérbőrű mostohaanyja ugyebár!

    „Aztán ott van például Mamut és Bögre, a két barátnő története is, akik a nevükhöz hűen nem „elvárt” testalkatú lányok. Mamut túlsúlyos és szeret sütni, míg Bögre egy törékeny zsidólány, akit társa a szeretet erejével ment ki az örök fagy világából.”

    De olvassátok csak el ezt a kritikát, amivel én személy szerint egyáltalán nem értek egyet, de innen tudtam meg először a konkrét történetekről is valamit.
    https://index.hu/kultur/2020/10/03/isten_hozott_nalam_ocsem_ez_a_valo_vilag/

  44. 44. Deko
    Meseország nem evilágból való, ergo ha valaki egy egyszerű vonalvezetésű népmesét világi problémákkal érzékenyít, azzal kiheréli a mese archetipusait. A világi mesének meg már köze nincs meseországhoz – egyszerű mint a faék.
    A tárgyalt könyv egyik meséjében pl. a királylány ottmarad a boszorkánynál, mert rájönnek mindketten, hogy leszbikusok. De ha egy királylány ottmarad a boszorkánynál akkor megszűnik a katarzis ?

  45. 43: csibész:
    Ne má! 🙂

    44: deko:
    Köszönet, hogy erre felhívtad a figyelmet, mert sok régi mesében is a kor félelmei, a kor dilemmái, sőt nem egy esetben a kor szexuális szokásai is megjelennek.
    Alapvetően a „mesét” nem gyermekműfajnak „találták ki” és nem is annak használták eleink, ezt úgy veszem, hogy itt mindenki tudja…
    Szóval van ebben valami, hogy amennyiben anno betiltották volna, most nem lenne pl. Piroska és a farkasunk sem, vagy a népdalok közül a Győri kanász a dombon nem játszana a botjával. Ugye milyen édes, amikor egy kislánykórus harsogja serényen? Ezt is át kell gondolni, noha abban nem változott a véleményem, hogy ilyen jellegű programnak mesével vagy mese nélkül, de a közoktatásban nincs helye (hacsak nem egy spec. iskola, ahol ez a pedagógiai programban célként megfogalmazódott).

  46. 46. Az egész könyv egy beteg, sem gyereknek, sem felnőttnek nem való förmedvény. Az összes története abnormális.

  47. 47: deko:
    „Az összes története abnormális.”
    – Sztem. inkább irányítottan aberrált!

  48. Intuitív
    Ebben az ikolában nincs cigány. 🙂 Minden nap edzünk ha mégis megjelennének.
    Kakukk, Szalma.
    Én csak azt próbáltam elmondani, hogy egy minden emberrel szót értő, vagyis minden helyzethez alkalmazkodó embert akarok nevelni, aki BÁRHOL megállja a helyét a Világban és ha nem akar, nem kell élnie röghözkötve, libsiző, a „rosszult nevelt” gyereket majd pofánvágó nyilasok között az igazvidéki Bivalybasznádon.

  49. Beteg ez a világ, ahol ilyen szemét megjelenhet. Lassan, de biztosan megérik a pusztulásra.
    Ez a mostani, liberalizmus uralta fertő : buzikkal, leszbikusokkal, arabokkal, négerekkel, bevándorlókkal, iszlámmal, fűvel és persze fával is, ocsmány beszéddel, pornóval, nemzetállamok tönkretételével, az oktatás lezüllesztésével és a pénz mindent átható uralmával együtt, Róma végnapjaira emlékeztet.
    A barbárok és elveik, szép lassan legyőzik a normalitást az erkölcsöt és a józan észt.

    “ Szörnyűség! A földkerekség összeomlik, de bennünk a bűnök nem omlanak össze. A nagyhírű várost, a római birodalom fővárosát egyetlen tűzvész elemésztette. Nincs tartomány, amely ne volna tele római menekültekkel! Hajdani szentegyházak elhamvadtak és mi mégiscsak a kapzsiságra gondolunk, úgy élünk, mintha másnap meg akarnánk halni, de úgy építkezünk, mintha mindörökké élnénk ezen a világon. Aranytól csillognak a falak, aranytól a mennyezetek, aranytól az oszlopfők; ugyanakkor ajtónk előtt Krisztus, szegény ember képében, mezítelenül éhen hal.

    (Szent Jeromos, dalmáciai származású egyházi író, 348-420)”

  50. Úgy látom, hogy itt dominál a magyar ugar, a saját faluja horizontján túl nem látó, műveletlenség..

    Mucsa, megérkeztetek. Végállomás.

    „Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna.
    Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl, s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.
    Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!…” 1902. január 31. Ady

  51. 49. Reinkarnatorr
    Ha egy gyökértelen világpolgárt akarsz nevelni a gyerekedből úgy, hogy egy virtuális valóságot mutatsz neki, szíved joga. Előbb-utóbb megismerkedik a valósággal is.
    De ne a másét, mert azt nem fogják tűrni. Ezt mondtam. Mesélj neki ebből a könyvből, de ne tartass a többieknek érzékenyítő tréningeket, hogy az milyen helyes és korszerű, csak a sok bunkó (nyilas, náci, rasszista, mucsai stb.) nem képes ezt ésszel felérni.
    Ilyeneknek kívánom azt, hogy költözzenek a szomszédjába igazi cigányok. Akkor majd lehet gyakorolni, hogyan kell velük a tanult módon értelmesen beszélni.
    A hozzászólásod pedig a tipikus (nem minősítem) felsőbbrendűségi érzéstől bűzlő, előítéletes.

  52. Nos, kedves Hölgyeim és Uraim!
    Én inkább az alábbi félórás, tanulságos és szívmelengető kisfilm megtekintését ajánlom, nyugodtan a gyerekek is megnézhetik veletek:
    https://www.youtube.com/watch?v=csn0zCu_ZbU
    A „teknyőkaparó” mán akkor megmondotta, s lám mi arra hivattunk, hogy ily időkben éljünk és őrizzük meg magunkat!
    Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek!

  53. Re:51
    Ady sokszor teljesen jogosan kritizál, de valahogy mindig ott motoszkál a fejemben az, hogy nettó bérírója volt a szabadkőműveseknek(sokszor már maga undorodott attól amit írt), akiknek akkoriban deklarált célja volt az Osztrák-Magyar Monarchia felrobbantása…

  54. *Egyetértek Minato (8) álláspontjával.
    Akit zavar ne foglalkozzon a mesekönyvvel, de ne acsarkodjon azokra akiknek ez fontos.
    A gyerekeket nem lehet mesekönyvekkel megrontani. Sokkal inkább a titokban nézett pornó videókkal. Érdekes azzal nem látom, hogy a közvélemény foglalkozna. Nem beszélve az internet veszélyeiről

    *Az nem túl szerencsés, hogy az alaptémahoz képest off topicnak számító fajgyűlölet túlsúlyba került a hozzászólásokban.

    *Az nem igaz, hogy csak az emberek ismerik a nemi eltévelyedést.
    Amire konkrétan hivatkozni tudok az gyermekkorom galambász élménye volt. Kb 120 galambom volt vagy 15 évig. Ebből 2 posta hím osszeállt párba. Egy ideig nem voltak gyanúsak noha nem tudtam megállapítani melyik a hím mivel mindketten meghágták a másikat. Még tojást is tojtak. Az viszont nem kelt ki. Utána szétválasztottam őket és összepároztattam két tojóval. Érdekes módon azután normális életet éltek. Szóval a természet igenis ismeri a nemi eltévelyedest.

  55. 55: BT.:
    Bár a galambokra tudomásom szerint nem jellemző, de bizonyos állatfajok képesek a nemüket megváltoztatni:
    https://impressmagazin.hu/allatok-kepesek-megvaltoztatni-nemuket-bohochal/
    A galamboknál a beltenyésztés is létrehozhatta a fura viselkedést.

    A természetben gyakori jelenség a hermafroditizmus is, lásd csigák, gyűrűsférgek.

    S akkor már emlékezzünk meg az ivartalan szaporodás eseteiről is, pl. csalánozóknál a zöld hidra:
    https://tinyurl.com/y3h48y7w

  56. Nekem alapvetően nem is a témával van bajom, ha helyén van egy műben a homoszexualitás, és nem öncélú, akkor az lehet érdekes, mert akár tetszik, akár nem ez is a világ része. Itt viszont nem erről van szó. Nekem a tudatos ideológiasujkolással van bajom, borsódzik tőle a hátam. Ez a mesegyűjtemény csak másodsorban mese, elsősorban agitprop. A szocializmusban is ez volt az egyik legtaszítóbb dolog (és az Orbánizmusban is ez), mert ez mögött mindig ott van az, hogy a befogadót nem tekintem önálló, gondolkodó lénynek, atyáskodok felette, és majd én megmondom neki hogy kell gondolkodni.

  57. 32.Kozcka Zoltán
    ..”.Tudatlannak lenni nem bűn, de kár vele nyilvánosság előtt dicsekedned…”
    Háát…a végén csak kiderült, bármennyire igyekeztem takargatni….
    Na jó, bevallom, ha már megfogtál, igenis, a tanitónénit már másodikban megöltük, és a dolgot eltussolandó, begyömöszöltük szegényt a katedra alá. Igy sikerült valahogy kihúzni az elemi iskola hetedik osztályáig….
    És most ott állok elötted befürödve a kétosztályos végzettségemmel, és – ahogy valamelyik humoristátok mondta volt, – most még a lepel is lehullott rólam.
    Ciki, de nagyon….

  58. Már ettől az érzékenyítés szótól is fel áll a szőr a hátamon.Ki találta ki ezt a szót,hogy érzékenyítés.Nevelés,példamutatás elegendő kifejezés ebben a témában.Az óvodás korúak érzékenyítése egyszerűen egy erőszak.Valaki írta és tanítói múltamból csak megerősíteni tudom,hogy a gyerekek igazán el tuják fogadni ha valaki más bőrszínű.Talán a felnőtteket kellene „érzékenyíteni”,hogy igazi értékekre neveljék a gyerekeiket.A mese világa szórakoztatás,egy kicsi nem fogja külön érzékelni,hogy a fehér lovon egy fekete bőrű királyfi érkezik.Vagyis az érzékenyítés nem fogja elérni a célját,hogy a gyerek ezáltal a mesekönyv által toleráns lesz!Ez a könyv teljes mértékben felesleges,mert azt a kitűzött feladatot amiért megszületett sohasem fogja betölteni. A buzi,illetve leszbikus,vagy ki tudja milyen nemű közösség mostanság azért harcol,hogy fogadják el a másságukat.A normális társadalom elfogadja ezt a természeti fintort,de nem akar vele egybeolvadni.Tehát mindig is a sorból kilógók maradnak .Magyarán szólva a meleg igazi társat csak egy meleg személyében találhat,tehát a másság is kirekesztő.Ha a másság tüntetést szervez és végig vonul az utcán bizony elő fordul, hogy kővel dobálják meg a tüntetőket,de láttatok már olyat,hogy egy meleget kővel dobáltak,mert meleg?Ez a téma is a liberális oldal mesterségesen
    túllihegett lufija.Az igazi demokrácia-ha van ilyen egyáltalán-,hogy a többség elfogadja,élni hagyja a kisebbséget,de a kisebbség ne akarjon rendet szabni a többségnek.12-14 éves korig hagyjuk a gyerekeket gyereknek maradni.

  59. 60 – bálint:
    Koczka egy kicsi sarkos, de nem rossz fiú. Az egója némileg túlméretezett, de idővel meg fog bölcsűlni. 😀

  60. Mindenki figyelmébe ajánlom Bagdy Emőke megnyilatkozását ez ügyben. Az interneten megtalálható. Saját véleményem: el a kezekkel a gyerekektől.

  61. 58 Tibor bá

    Azt hiszem félreértetted a lényeget:
    Hamis állítás az, hogy a nemi identitás zavar csak az embernél jelenik meg. Azt viszont senki sem mondja, hogy ez jó. A tisztánlátás, mint minden esetben itt is helyénvaló. Ezért a hurrá részedről számomra nem érthető.
    Ha meg vicc akart lenni jelentem én nem tudok rajta nevetni.

  62. 51 Koczka Zoltán

    Az Ady idézet nagyon is aktuális. Ma olyan úrhatnám Magyarországot élünk, mint az ő idejében. Az rendben van, hogy nem szabad veszni hagyni a „szittya-hun” örökséget. Arra pl. büszke vagyok, hogy Attila hadvezére Onogesius aki a római hadjáratra felkészitette a sereget magyar volt. A fordítás szerint ma Magyar Győző lenne a neve.
    Ady kritikája szerintem inkább arra vonatkozik, hogy ha már ezer éve itt élünk akkor jó lenne ha alaposabban körülnéznénk és észrevennénk, hogy a környező népek (sajnos nem alaptalanul) sokszor azonositanak minket az elefánttal a porcelánboltban.

  63. 51. Koczka Zoltán
    A magyar ugar büszke, de műveletlen gyermekeként azért, felhívnám a figyelmedet egy Szun-Ce óta ismert, régi bölcsességre:
    “ Ne becsülj alá egyetlen ellenséget sem, mert könnyen lehet, az pontosan erre számít.”
    Ha én veszem a fáradságot és leírom a neved, ráadásul cz-vel, akkor ezt tőled is elvárom, bármennyire is nem tekintesz vitapartnernek.
    Az Ady idézeted meg inkább hagyjuk. Egy bizonyítottan magyarellenes, szabadkőműves emberbe a lábamat sem törölném bele, nemhogy idézgetek tőle.
    Ady :
    “ 1912. március 5-én írta meg felvételi kérelmét a Martinovics páholyba. A szokások szerint három kutató ajánlása kellett ahhoz, hogy a kereső felvételt nyerjen. Az egyhangú, meleg ajánlások alapján Adyt felvették a páholyba, és 1912. április 12-én taggá avatták. A három kutató egyike Jászi Oszkár volt. Ady a lap indulásától kezdve verseket és cikkeket is publikált a szabadkőműves Világ c. lapban.”

  64. Ady pontosan azoknak a sátáni, szétszóró, megosztó, bomlasztó erőknek dolgozott, akik ma is tovább rombolják a társadalmunkat, többek között a genderprojekttel, aminek része ez a mesekönyv. Az idézet tehát pontosan ül. És világosan meghatározza, hogy ki melyik oldalon áll.

    A világon nem minden fekete-fehér, de azért akadnak fekete-fehér dolgok. Főleg feketék. Ez például elég nyilvánvalóan az. Aki a sötét oldalra áll, lelke rajta, és megköszönjük, hogyha ezt nyilvánvalóvá teszi, legalább nem kell úgy tekintenünk rá, mintha ő is jobbára rendes ember volna, mint a többség.

  65. 52 Kakukk
    Valóigaz hogy gyökértelen világpolgárnak akarom nevelni a gyerekemet, hiszen nem növény hanem EMBER. Azt vallom, hogy ott van a Hazám, ahol a családommal biztonságban vagyok és jól érzem magam. Most éppen itt, Magyarországon. Nem olvastam a könyvet, de ha belebotlok ennyi reklám után 🙂 – beleolvasok, és nem tartok érzékenyítő tréningeket másoknak. Azt is bevallom, hogy még a PRIDEra is kimennék, mert biztosan egy jó wursli lenne, ha nem volna ott az a sok dobálódzó, látensbuzi gyökér. Ez még veszélyes egy 7 évesnek. De majd….. Mint ahogy voltunk már újnyilas rendezvényen is kolbászt enni mustárral, nyilazni. Baszki! Még pofán sem vágtak világpolgár világnézetemért. Elsörözgettünk, anekdótáztunk, röhögtük, a gyerekeink közben EGYÜTT játszottak . Te biztos nem voltál ott. 🙂 Rosszul viselkedő család sem lakik a környékünkön, mert úgy járna mint a kóbor kutya, amiről a többi nagyonmagyar csak forumozgatott, de mi a szomszédsággal tettünk is. Tudod, MI igy IS alkalmazkodunk és a gyerekeinket is megtanítjuk alkalmazkodni a világ mocskához is.

  66. 68. Reinkarnatorr

    Tök jókat írsz.

    Lehet világpolgár a gyermek, de azért legyen gyökere. Legalábbis szerintem.

    Sok ilyen nagymagyart ismerek, mind verik a mellüket. Az igazi nagy magyarok pedig csendesen végzik a dolgukat, senkit nem néznek le és valóban toleránsak, de nem hülyék. pl. nem hívják be az arabokat, hogy legyen a szomszédjuk holmi álhumanitárius eszméktől vezérelve.

  67. Tibi bá. Sajnálom hogy maga is beált a sorba. Pedig a blogja alapján azt hittem maga korához képest. Elég elfogado és tisztán látó úri ember. Ha egy kicsit vissza pörgetek a blogját. Nagyon sok olyan dologban most elent mond magának. GYEREKEKRÖL BESZÉL. KI HOGY NEVELI? MILYEN KAPCSOLATAI VANNAK? KIKEL ISMERKEDIK.? (MAGÁNAK NAGYON NEM SIKERÜLT!) MIÉRTJÉBE NEM SZERETNÉK BELE MENNI.! ha. Magának tökéletesen sikerült fel érvelni a gyerekeit. És azok igazi nagy magyarok. És csodálatos hazafiakat nevelt ki. Gratulálok. De ilyen fajta megnyilvánulás sajnos arra utal hogy saját magával nincs összhangban. Mindenki aki nem fehér mindenki aki más. Az nem lehet ember! Holott maga dudja azt hogy nem csak ez a téma. Itt gondolok akik hibáztak az életükben egyszer azokat is el kell fogadni. Hibáztak de megbünhödtek érte. TUDJA MIRE GONDOLOK! TEHÁT MAGA AZ ELFOGADÁSÁRÓL ÉS HOGY HOGY ÉLI AZ ÉLETÉT PONT MAGÁNAK KÉNE ELFOGADNI. ÉS KI ÁLNI MELLETTE. De sajnos ezt nem tapasztalom. Pont az ellenkezöje. Sajnos egy vélemény mindenre rá világit. MINDENT AMIT ÍRTAM AZ A SAJÁT BLOGJÁN VAN. ARRA REAGÁLVA SZETTEM ÖSSZE.

  68. Az emberiség történetének egy része a homoszexualitás. (Leszbosz csak egy anekdota, vagy valós e? Vagy a spártai 300, mely katonák homokosok voltak, és emiatt jobban védték egymás „seggét”) Andersen meg igazából pszichopata volt. Szerintem van most egy faszság, ami fel lett fújva, hogy azzal foglalkozzon a pórnép, ne az eus korrupciós vádakkal, az SZFE körüli dolgokkal, meg a balfasz járványkezeléssel. Mindenki olyan könyvet vesz meg, aminek a témája érdekli, mesekönyvet gyerek (akinek szól) nem vesz magának, hanem a szüleitől kapja.

  69. Fiúcskák!
    Az alufóliasisakokat éjszakára se vegyétek le…

  70. A homoszexualitás annyiban természetes, hogy a fajfenntartási ösztön egy félrecsúszott megnyilvánulása.
    A hormonok minden egyedben kényszerítő erővel kifejtik hatásukat, csak ez időnként nem jó irányba történik.
    És ez nem csak az embereknél jelentkezik, az állatvilágban is gyakran megfigyelhető.
    A fajfenntartási ösztön kritikusan fontos a faj fennmaradásában, ezért alakult úgy, hogy ellenállhatatlan a hajtóerő az egyedekben, ami a szexuális aktusra való törekvésben jelenik meg, ami viszont egyes esetekben célt téveszt valami oknál fogva.
    És ez bekövetkezik bármely tudatos behatás nélkül is, véletlenszerűen, az érintett személy tudatos befolyásolása nélkül is, az állatvilág ezt igazolja.
    Azt viszont el tudom fogadni, hogy ha az ember esetében erre tudatosan rájátszanak bizonyos erők, akkor a természetes előfordulás gyakorisága megnő…

  71. 73. Hubab

    Az a gyanúm, hogy a párkapcsolatokhoz több kell mint „fajfenntartási ösztön”.
    Hiábavaló itt ötletelnetek ilyen összetett kérdéskörben amiben a szakmai is sötétben „tapogatózik”.

    Arra volt alkalmas, hogy ki ki emberségből méltón lejárassa itt magát.

    „aj fennmaradásában, ezért alakult úgy, hogy ellenállhatatlan a hajtóerő az egyedekben, ami a szexuális aktusra való törekvésben jelenik meg” ez baromság.
    Az állatvilágban sem kuriózum az „örömszex”,
    úgy ahogy a „prostitúció” sem.

    Szóval hasonlóan sikeres itt a kontárkidás mintha éppen nyílt szívműtétet vezényelnétek. Hiszen tudjátok azt is hol a szív és hol a nagykés a fiókban…
    Rajta!

  72. K.Z. “ Arra volt alkalmas, hogy ki ki emberségből méltón lejárassa itt magát.” és arra is alkalmas volt, hogy a mindentudó professzorunk ismét megcsillogtassa nekünk (pórnépnek), tudásának kiapadhatatlan tárházát. Köszönjük, hogy részesei lehettünk!

  73. 75
    Koczka Zoltán
    Na, azt már én is észrevettem egy párszor, hogy tipikusan az a sportoló vagy, aki puszta élvezetből szereted kiélezni reakcióidat, hogy lehetőleg a másik félszámára minél sértőbb, irritálóbb legyen.
    Ha véletlenül az illető véleménye 99%-ban megegyezik a tiéddel, akkor is olyan ellenségesen esel neki, mintha személyes ellentétben állnátok.
    Vetted már észre?
    Na, de ne térjünk el a tárgytól…
    Mi volt ebben, ami emberségből annyira lejárató volt, áruld már el?
    A lényeg az volt, hogy a homoszexualitás főleg természetes úton alakul ki, olyan külső hatásokra, amit az illető nem tud befolyásolni, ahogy az a természetben is megfigyelhető a legkülönbözőbb fajba tartozó emlősöknél és madaraknál is.
    Ez a megközelítés talán kellő toleranciát mutat az érintettek irányába.
    Ugyanakkor azt sem vitatom, hogy az ember több mint ösztönlény, ezért valóban működhet a tudatos befolyásolás is, amely szándékosan vezeti be egy részüket ebbe a csapdahelyzetbe.
    Az meg ne tévesszen meg, hogy az ember több, mint ösztönlény, azért a párkapcsolatok fő hajtóereje akkor is a szexuális vonzódás, ha ez szégyenlősen elhallgatja, és ha közben más változatos szempontokat is figyelembe vesz a párválasztásnál.
    Az örömszex, amit említesz meg egyáltalán nem ellentétes azzal, hogy a szex célja a fajfenntartás.
    Vagy ha úgy tetszik minden szex örömszex, egy állat sem űzi mazochizmusból, fogalmuk nincs róla, hogy az utódgyártás a cél, egyszerűen engedelmeskednek az ösztönök hajtóerejének, amely ellenállhatatlan kényszert gyakorol rájuk olyan szinten, hogy sokszor az életüket áldozzák a hímek a párzás jogáért.
    Az más kérdés, hogy a fajok többségénél ezt az ösztönt csak a fogékony nőstény feromonjai indítják be, máshol meg élnek a lehetőséggel, és máskor is gyakorolják azt a tevékenységet, amely az örömszerzés mellett előbb utóbb meghozza a kívánt eredményt is, ami a fajfenntartásra vonatkozik.

  74. Van még más homofób aki akar személyeskedni vagy csak ennyi tellett?

  75. Hubab
    „a szex célja a fajfenntartás.”

    Ezt nem igazolja a statisztika.

    Hány ezer aktusra jut egy fogamzás?
    A meleg-, leszbi, hetero kapcsolatokban alig van eltérés.
    Azok a heterók akik tudatosan nem vállalnak gyereket sem mondanak le a szexről.
    Igazán élvezik a fogamzó koron túliak is.
    Ne válaszolj! Nem érdekel.

    Az azonos neműek kölcsönös örömszerzése (szex) igazolja hogy az nem fajfenntartás célú. Azzal együtt hogy az ember ivaros szaporodása tény, mára már szex nélkül is megoldott.

    Maradjatok a szívműtétnél.
    Abban is megvan az elégséges ismeretetek. Kés a fiókban.

  76. “ A meleg-, leszbi, hetero kapcsolatokban alig van eltérés.”
    Égbekiáltó az eltérés! A hetero kapcsolat normális a másik kettő pedig nem az.

  77. 78 Koczka Zoltán
    Mindig meglepsz…
    Lehomofóbozol, miután kifejtettem, hogy a homoszexuálisok többsége nem tehet róla, hogy az ami?
    Én meg hülye fejjel azt gondoltam, hogy igen toleráns a véleményem…

  78. 80. Hanyistók

    A statisztikának nincs értékítélete…
    „Normális vs. Nem normális”
    Tudom hogy nem érted. Csak szórakozásból írtam le neked.

    „homoszexuálisok többsége nem tehet róla, hogy az ami”
    A kisebbségük meg Isten teremtményei.

    Őszintén: mi közöd ahhoz, hogy egy hálószobában mi történik ha az nem törvénytelen? Vagy az hogy ki-kit szeret, ha az kölcsönös?

    Szóval homofób vagy amiről nyilván nem tehetsz. A felelős mindenért más, valaki pl. aki megkülönböztethető: meleg, leszbi bármi…
    Nincs velük dolgod.

  79. 81.hubab
    Sohasem lehetsz elég jó.?Legalábbis Koczka Zoltánnak. Te inkább túl toleráns vagy, legalábbis szerintem.

    A homofóbok is azt gondolják magukról, hogy….ők gondolják helyesen.

    Mármint utálják a buzikat, de talán azért ez a nagy kikiabált ellenszenv, mert ők maguk is látens melegek.

    Koczka Zoltán jó fej. Kicsit nyers és engem is mindig meglep sajátos logikájával.
    De azt valószínűsítem, hogy nem tudja pl. Dan homoszexuális előéletét. Különben nem adott
    volna neki (is)tiszteletbeli alufóliasisakot? a hsz-éért.

  80. 79 Koczka Zoltán
    Ha az egyed szemszögéből nézed, akkor a szex mindig az örömszerzésről szól, bármelyik fajról is van szó, függetlenül attól, hogy évente egyszer, vagy százszor történik, illetve hogy lesz-e utód az eredménye, vagy sem.
    De mindenképpen a kulcsa a faj fennmaradásának, anélkül, hogy ennek az egyed tudatában lenne.
    A fajfenntartási funkció a faj szintén működik, az egyednél csupán ösztönök kielégítése folyik, akár lesz utód, akár nem.
    Az ember az egyetlen faj, aki már tudatosan képes befolyásolni, hogy legyen-e utód, vagy ne, de azért ha akarja a gyereket, akkor azért általában ennek a legkellemesebb, természetes módszerét alkalmazza…
    De akármennyire is az örömszerzésre próbál fókuszálni, a végeredmény mégiscsak az, hogy a világ népessége folyamatosan nő, az örömszerzések következtében…

  81. 78.Koczka Zoltán
    …”Van még más homofób aki akar személyeskedni vagy csak ennyi tellett?”…
    Még senki nem mondta neked, hogy egy arrogáns, nagyképű, beképzelt alak vagy, minden intelligenciád ellenére?
    De én, a kétosztályos végzettségemmel, még ezt is megkérdőjelezem:
    egy igazán intelligens ember NEM olyan, mint te.

  82. 83 Balázs
    Ezért lepett meg engem, mert általában inkább másik irányból szokott érni támadás, már készültem is, hogy jönnek a vélemények, hogy csak nem védjem annyira a melegeket, mert igenis az ő hibájuk… 🙂

  83. A probléma az ember maga. Sajnos ez van. Maga az ember perverz módon mindenféle undorít dolgot tesz, ami nem hogy az örömszexbe, de úgy általában a természetes állati ösztönszerüségek közé sem fér bele. Olyan perverzitás, ami az embernél létezik, az állatvilágban nincs. Ez csak is pszichés betegség lehet. Nem genetikai, vagy hormonális.

    A hetvenegyes hozzászólásom lényege az utolsó mondat. A gyereket elsősorban a szülő neveli. Kurvára nem mindegy hogyan. Ez után jön a szűkebb illetve tágabb közösség. Ha a szülők normálisnak nevelik a gyereket a két külső behatás kiküszöbőlhető.

  84. 85. balint
    Mindig mosolyra fakaszt amikor ellenérveket személyeskedéssel pótolnak.
    Ez mondjuk a leggyakoribb érvelési hiba. Miért nem egy ritkább érvelési hibát rántasz elő ha már elfogytak az érveid? Egy kis szalmabábérvelés?
    Ja, azzal hubab kisérletezik.

    Elég egybites lét a homofóbság. Nem véletlen játszik rajta Orbán örömmel.

    Gyűlöletbeszéd
    A melegek és leszbikusok gyakran válnak gyűlöletbeszéd célpontjává. A gyűlöletbeszéd célja, hogy ellenséges érzületeket keltsen egy csoport vagy annak tagjai ellen, amely egyrészt erőszakhoz vezethet, másrészt a zaklatáshoz hasonlóan negatív légkört teremt a homoszexuális emberek számára.

  85. Fogva tartotta és kutyapórázzal fojtogatta fiatalkorú barátnőjét egy nagykanizsai férfi
    A rendőrök kedden fogták el egy emeletes ház tetején.

    A Zalaegerszegi Járásbíróság letartóztatásba helyezett egy 35 éves férfit 18. életévét be nem töltött személy sérelmére sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése és testi sértés bűntettének gyanúja miatt – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék az MTI-t szombaton.

    A bíróság 30 napra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, mert felmerül a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés, valamint a sértett és a tanúk befolyásolásával a bizonyítás megnehezítése.

    Az előzményekről szombaton a Zalai Hírlap számolt be a Zala Megyei Főügyészség tájékoztatása nyomán. Eszerint a 35 éves nagykanizsai férfi áprilisában került közelebbi kapcsolatba a fiatalkorú lánnyal, aki hozzá is költözött. Október 4-én a lány a barátnőjével autóval indult a városba, ami haragot váltott ki a férfinál, ezért utánuk eredt, majd autójukat a Zrínyi utcában megállásra kényszerítette.

    A férfi a lányt a hajánál fogva kirángatta a kocsiból, majd az albérletébe hurcolta, ott lemeztelenítette és bántalmazta, azzal gyanúsítva, hogy megcsalja őt. A férfi másnap sem engedte szabadon a lányt, akit újra megvert, a nyakára pedig kutyanyakörvet csatolt, azzal fojtogatta.

    Végül a lány délután értesíteni tudta az anyját, aki érte ment. A lány pórázzal a nyakán távozott a lakásból, állapota miatt kórházba került, miután a testszerte elszenvedett zúzódások mellett az orrcsontja is eltörött.

    A korábban többször büntetett férfi elmenekült a lakásból, a rendőrök kedden fogták el egy emeletes ház tetején.

  86. 86.hubab

    Borzasztó nehezen tolerálom ha valaki túl toleráns.?

    88. Koczka Zoltán

    Orbán mindennel játszik amivel csak lehet.
    Jobban tenné ha ő is a hálószobája magányába vinné a perverzióit és inkább a pöcsével játszana, nem egy országgal.

    balint kicsit sarkosabb faji vagy szexuális orientáció tekintetében, de hubab aztán biztosan nem.

    Én megfontolnám balint szavait is! Tök felesleges sértegetni!
    Persze már veszem is a alufóliasisakomat!?

  87. „Na jó térjünk vissza az eredeti témához. A mesekönyv ismerteti a gyerekekkel a néger hercegen kívül azt is, hogy vannak leszbikusok, buzi férfiak, nemüket változtatók, és ami belefér.”

    Tibor bá’
    Szerintem ezen még lehetne rátenni egy lapáttal:

    Abdullah Yolcu iszlám teológus szerint:
    „Bárki, akinek csak egy felesége van, az abnormális”!

    Jobb ha nem tudjuk milyen vélménye van azokról
    a férfiakról akiknek egyetlen egy nőjük sincs!

  88. 88 Koczka Zoltán
    Nem tudom, hogy észrevetted-e, de hozzászólásaidban folyamatosan elvarratlan szálakat hagysz.
    Mindig csak az derül ki, hogy mit tartasz kivetendőnek a másik mondanivalójában, de soha nem rakod helyre a dolgokat, hogy lássuk az álláspontodat.
    Arról nem is szólva, hogy folyamatosan kihagyod azt, hogy megjegyzésed melyik hozzászólóra vonatkozik, címzetlenül jelenik meg, ami félreértésekhez vezet.
    Lehet, hogy olyanra válaszolok, ami nem is nekem szólt, csak én értettem félre, és jól magamra vettem a más ingét…
    És ha már ilyen szépen leírtad a gyűlöletkeltés értelmezését, akkor végképp érthetetlen, hogy az én hozzászólásaimban hol találsz olyan motívumokat, amelyekre ez ráillik?
    Vagy mi lehet szerinted az a hozzáállás, ami már szerinted sem homofób, és elég toleráns a szexuális kisebbségek felé?
    Mert ez valahogy nem látszik az eddigiekből.

  89. 92. Hubab

    „Arról nem is szólva, hogy folyamatosan kihagyod azt, hogy megjegyzésed melyik hozzászólóra vonatkozik, címzetlenül jelenik meg, ami félreértésekhez vezet.”

    Pl hol?

  90. 90 Balázs
    Hacsak nem ez a probléma gyökere Zoltánnál…
    De akkor ő az, aki nem toleráns, miközben tőlem nagyobb toleranciát vár… 🙁

  91. 93 Koczka Zoltán
    Konkrétan most a 78. hozzászólásodban, amin egy darabig tanakodtam is, hogy vajon nekem szól, vagy másnak…

  92. 95. hubab
    Az az ing többekre passzol itt.
    Éthető hogy próbálgattad..

    De te „folyamatosságot” írtál.

  93. 71. Dan
    „…Vagy a spártai 300, mely katonák homokosok voltak, és emiatt jobban védték egymás “seggét”) ”

    Mond csak Dan-ocska most büszke vagy magadra ezzel a mondatoddal?
    Ki tanitott történelmet, hogy ilyen módon beszélj Róluk?
    Nélkülük az Európai Világunk csak a fantázia világában létezne.

    „Mindenki olyan könyvet vesz meg, aminek a témája érdekli, mesekönyvet gyerek (akinek szól) nem vesz magának, hanem a szüleitől kapja.”

    Kérdés:
    Amikor mind a két szülő dolgozik és a gyermeket az óvodában hagyják már 3-éves korátol szerinted az „agymosás” nevelés kiknek a kezében van?

  94. 88.Koczka Zoltán
    „Gyűlöletbeszéd
    A melegek és leszbikusok gyakran válnak gyűlöletbeszéd célpontjává….”

    „Létre kell hozni a rasszista bűnözés formáit és meg kell alkotni a gyűlöletbeszédet tiltó törvényeket.”

    Koczka Zoltán irásai szinte mindenben a „vakoló -köműves ” mesterekre emlékeztetnek.

    „Az iskolákban elő kell segíteni a maszturbációs propagandát. Ezt ötvözni kell a homoszexualitás népszerűsítésével a gyerekek körében és az iskolán belül is meg kell honosítani a pornográfia valamilyen változatát.”

    A frankfurti iskola tizenegy célja a következő:

    Első: Létre kell hozni a rasszista bűnözés formáit és meg kell alkotni a gyűlöletbeszédet tiltó törvényeket.

    Második: Folyamatosan változnia kell az élet minden dimenziójának, hogy létrejöjjön a teljes zavarodottság állapota.

    Harmadik: Az iskolákban elő kell segíteni a maszturbációs propagandát. Ezt ötvözni kell a homoszexualitás népszerűsítésével a gyerekek körében és az iskolán belül is meg kell honosítani a pornográfia valamilyen változatát.

    Negyedszer: Szisztematikusan alá kell ásni a szülők és a pedagógusok tekintélyét.

    Ötödször: A bevándorlás nagymértékű fokozásával meg kell gyöngíteni a nemzeti önazonosságot és elő kell készíteni faji háborúk kirobbantását.

    Hatodszor: Az alkoholizmust és a kábítószerek élvezeti cikként való használatát szisztematikusan támogatni kell.

    Hetedszer: Elő kell segíteni a szexuális devianciák széles körben való elterjedését a társadalom minden rétegében.

    Nyolcadszor: Megbízhatatlanná kell tenni a jogrendet és elfogultan kell viselkedni a bűncselekmények áldozataival szemben. Nagy mértékben növelni kell azoknak a számát, akik rá vannak utalva az állami segélyekre.

    Kilencedszer: Ellenőrizni kell és nívótlanná kell tenni a tömegtájékoztatást.

    Tizedszer: Bátorítani kell a családok felbomlását és a házasság, mint intézmény megszüntetését.

    Tizenegyedszer: Minden vonatkozásban támadni kell a kereszténységet és üressé kell tenni a templomokat.

    https://drabikjanosblog.wordpress.com/2018/08/04/a-frankfurti-iskola-es-a-kulturalis-marxizmus-kinek-a-kulturalis-diktaturaja/

  95. Koczka Zoltán!
    Finoman már „figyelmeztettelek”, amit nem vettél figyelemben. Akkor most explicitebb leszek. Ha meg akarsz maradni közöttünk, fogd vissza az nagyképű sértegetéseidet.

  96. 20. Koczka Zoltán

    csak a teljesség kedvéért: vannak olyan vélemények is, melyek szerint a pszichológusok veszélyesek a társadalomra 😀

  97. 101. Sleeper
    Plusz az írók az olvasók az orvosok a vallásosak a hitetlenek a melegek a heterok a fehérek a feketék a cigányok a zsidók a menekültek a mérnökök az ellenzékiek a nyugdíjasok a szakemberek a közömbösök…etc.
    Mindenkinek fel lehet mutatni valami gyűlöletes ellnséget.
    Itt is kialakult a falka és került kisebbségbe a normalitás.
    Nem meglepő módon.
    A közös „ellenfél” csoportképző!

  98. K.Z. Nincs gyűlöletes ellenség, de van hamis illúzió, és van helytelen normalilás.

    A gyerekek meg vannak győződve arról, és olyan helyzetből szemlélik a világot, hogy az jó és tökéletes, maga a paradicsomi állapot. Naívan szemlélik a környezetüket, a rejtett dolgokat érzelmileg csak halványan értik. Vannak mesék amelyek erre figyelmeztetnek, ilyen pl. a kékszakáll. A gyerekek a naivitásuknál fogva elfogadják még a szörnyetegekkel való házasságot is, ha világot úgy állítják be nekik, hogy az kívül belül csupa vidám és boldog hely. Régen voltak beavatási szertartások, még az állatoknál is megfigyelhető, hogyan tanítják a veszélyhelyzetekre a kicsinyeiket. A rég mesék még tartalmaznak olyan beavatási motívumokat, melyek alapján helyes szimatot nyer a gyermek a hamis szabadságról, a könnyed és különféle örömökkel kecsegtető ígéretekről, ellentétben a mai kretén rajzfilmekkel és mesékkel.

  99. 103. László

    ” …más szakmai szervezetekkel egyetemben hangsúlyozzuk (Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekció, 2019), hogy nincsenek olyan hiteles, módszertanilag megalapozott tudományos eredmények, amelyek azt támasztanák alá, hogy gyerekek LMBTQI+ emberekké válnak annak hatására, hogy találkoznak ebbe a csoportba tartozó emberekkel, akár személyesen, akár fikción keresztül. Ugyanakkor egyetértünk azzal, hogy a témával körültekintően és érzékenyen kell foglalkozni, ezért mindenek előtt lévőnek tartjuk a szakmaiságot. Fontosnak tartjuk a fogalmak helyes használatát, például a nemi identitás (megélt társadalmi nem, mely megegyezhet a biológiai nemmel) és a szexuális orientáció (szexuális és/vagy romantikus vonzalom) közötti különbségtételt. Mindemellett hangsúlyozzuk, hogy LMBTQI+ embernek lenni nem deviancia. A homoszexualitás mint betegség 1973-ban került ki a mentális betegségek kézikönyvéből, így betegségként beszélni róla messzemenően szakmaiatlan, és tudatlanságról tesz tanúbizonyságot.

    A fentiek alapján mi, a pszichológus szakma tiltakozó tagjai kijelentjük, hogy a könyv fontos társadalmi jelenségeket dolgoz fel és emel be a mesék világába, ami nem veszélyes sem a gyermekek, sem a társadalom más tagjai számára. Emellett elhatárolódunk minden olyan pszichológus, így Bagdy Emőke nyilatkozatától is, amelyek szakmaiatlan és a tudomány mai álláspontjával ellentétes tartalmú állításokat tartalmaznak, és amelyek várható hatása a gyűlöletkeltés és a társadalmi kirekesztés fokozása. A pszichológia kutatási eredményeire támaszkodva feltételezhetjük, hogy mind a könyvben megjelenő csoport tagjaira, mind a többségi társadalomhoz tartozó gyerekekre gyakorolt hatásán keresztül, a könyv megjelenése hozzásegíthet egy elfogadóbb, békésebb és egyenlőbb társadalomhoz, hogy egyszer ne csak meseország lehessen mindenkié.”
    Aláírta:
    1. Nyúl Boglárka, szociálpszichológus, ELTE PPK -tól
    .
    .
    .
    808. Tóth Marianna pszichológus -ig
    azaz a szakma, akik nem igazolják az itteni hozzászólók „véleményét”.
    Bevallom, a szakmai álláspontot szimpatikusabbnak találom, mint a közösségi acsarkodást, amit kormányzati passzátszél is fúj, az egykori Táncszínház erkélyéről…

    forrás: https://docs.google.com/document/d/14bfWizU5eZCtCFUIT2N3q87e0gpy7OE2_i2qvsF52Xo/edit

  100. 71. 87. 89. Hozzászólásom. Először is semmi homofóbot nem írtam egyikben sem. Nem szidom a spártai háromszázat basszameg, hanem megpróbálok rámutatni az isten szerelmére, hogy az emberiség történelmét végig kísérik a homoszexuálisok. Aki nem tud értelmezni egy mondatot, azzal komoly gondok vannak. Leginkább ideológiai szinten (remélem) vagy agyi kapacitás szintjén. Mivel ez az értelmes emberek vitája, az ideológiáktól próbáljunk már elvonatkoztatni.

    L. S. Hogy a francba jössz te ahhoz hogy kicsi dannak nevezz? Mit képzelsz te magadról?

    Furcsa amúgy hogy az ember igen undorító természetellenes perverzióit szóvá tevő bejegyzésemre egy darab válasz sem érkezett. Se a 87.ra,se a 89. re. Ti is olyan felületesek vagytok mint az összes többi ember.

  101. Én elfogadom, hogy vannak a társadalomban LMBTQ csoporthoz tartozók, és elfogadom, hogy ezek az emberek a törvény előtt egyenlőek legyenek a társadalom többi tagjával, de a nyomulásukat látva azt szeretném kérni a támogató pszichológusoktól, hogy a homoszexualiktást ne tegyék kötelezővé. Én a pinát már nem tudom felcserélni egy szaros seggel. Aki tudja, annak sok sikert kívánok. 😀

  102. 105 – Dan:
    Szíveskedj visszafogni magad, ha a nem akarod, hogy töröljem a hozzászólásodat.

    Az hogy „az emberiség történelmét végig kísérik a homoszexuálisok.” Semmit nem jelent, sok minden más is végigkísérte, attól még nem lett normális.

    Miért nem írod azt meg, hogy lesz egy heteró kamaszból homo paptanári segítséggel.

  103. Tibor bá. Én ezen tulléptem. Egyedül vagyok, és ez boldog egyedüllét, nem önmagába fordult. Persze az emberek utálata attól még lehet pszichológiai dolog. De mit szeressek az emberekben? Az atombombát? A népírtást? A természetes környezet teljes tönkretételét? A folyamatos hazugságot? Az önámítást? Az Isten hitét? A kétszinűséget? Válasszunk.

  104. 108 – Dan:
    Ez a túllépés egy okos dolog, de ne hidd, hogy az emberiség utálatában egyedül vagy. Viszont ide születtél, nem tudsz tőle szabadulni. Tudomásúl kell venni, mint tényt és nem kell állandóan ezzel foglalkozni. Éld a mindennapok normális életét, és próbáld megérteni azokat, akiknek szintlén teli van a hócipője.

  105. 99.Tibor bá’
    Gondolom figyelmetlen voltam. Kire és mit írtam ami sértő?

    Esetleg kaptam~e én bármi olyat ami sértőnek tűnhet?
    Nagyon igyekszem „mihez” tartani magam!

  106. 110 – Koczka Zoltán:
    Majd minden egyes hozzászólásodban van egy fél mondat, ami azt sugallja, hogy mindenkit lenézel. Ettől kellene magadat visszafogni.

  107. Koczka Zoltán:
    Egy zsidó teológus- pszichiátertől olvastam, hogy a homoszexualitás miért okoz sokkal több vitát, mint más problémák. Mert szerinte „a homoszexualitás egyszerre problémás társadalmi és testi szinten is, mert nemcsak a test céljától való eltérést, hanem a társadalmi terület újraszervezését, átrendeződését is magában foglalja, hiszen szükségszerűen új normarendszer alakul ki, mely elősegítheti bizonyos szubkultúrák és közösségek önpusztító hajlamát, mivel a a hagyományos és monogám heteroszexualitásban – mintegy azt megbélyegezve – heteropatriarchátust lássanak.”

  108. László. Olvasd el a fentebb lévő vita végkifejletét. Nem a homoszexualitás a legfőbb gond ma az ember által alkotott világban. Ne hivatkozzon ma ember az adott politikai, hadi ideológiák kereszttüzében társadalom rombolásra a homoszexualitás terén. Persze mindkettő befolyáltságból fakad. Csak nem mindegy hogy miféle szándék vezérli, hatalomorientált, vagy szimplán elfogadás.

  109. 111. Tibor bá’ reménytelenül optimista vagyok, és azt gondolom, hogy eljön az az idő amikor idézőjelek (” „”) között látom vissza azt mit számonkérnek rajtam.

    Türelmem végtelen.
    Kétségtelen, hogy szoktam arra utalni, ha valaki otrombaságával nem akarok közös platformra kerülni.
    Ugyanakkor kerülöm a trágárságot is…

  110. 55. Bak Tigris

    „2 posta hím osszeállt párba. Egy ideig nem voltak gyanúsak noha nem tudtam megállapítani melyik a hím mivel mindketten meghágták a másikat. Még tojást is tojtak.”

    Ne haragudj, ezt erős kétkedéssel fogadom. Hím madár, amelyik tojást tojik?

    Ha van köztünk biológus, örömmel olvasnám a véleményét, mert szerintem ez képtelenség. A tojás a tojáskezdeményből alakul ki, amely a hím madarakban szerintem nincsen.

    Lehetséges, hogy ráültek egy tojó által otthagyott tojásra, de hogy ők tojták volna…

  111. Dan.
    Szerintem a szexualitás minden ember számára gond, mivel óriási kreatív energiát tartalmaz, a szexuális ösztön maga az isteni tűz. Senki sem tudja megkerülni, a legtöbb frusztráció is innét ered, sajnos elfojtott tabu is volt a régi időkben, ami most az ellenkezőjébe csapott át.
    A szexualitás az LMTQI részéről jelenleg egy sértett istenség szerepét játssza, ezért is próbálja minden lehetséges területen érvényesíteni akaratát, jelenleg éppen a női és férfi mellett még 71 féle nemi identitással és irányultsággal 🙂

  112. 82. Koczka Zoltán
    Tibor bá’- nál is az ilyen megjegyzéseid verhették ki a biztosítékot:
    “ Tudom hogy nem érted. Csak szórakozásból írtam le neked.”

    “ Őszintén: mi közöd ahhoz, hogy egy hálószobában mi történik ha az nem törvénytelen? Vagy az hogy ki-kit szeret, ha az kölcsönös?”
    Semmi közöm hozzá addig, amíg nem próbálják normalitásként elfogadtatni ezt a degenerált viselkedést (az érintettek) a többségi társadalommal.
    Az állatvilágban sem akar kérkedni magával a sérült vagy torz egyed. Szépen meghúzza magát és örül, ha a falka elviseli és időnként vet neki koncot.

  113. Házhoz jött az amitól próbálom elhatárolni magam:
    „Semmi közöm hozzá ” naugye.

    az alábbi viszont egy tipikus homofób bullshit, alpári felütéssel.

    Másrészt olyan hamis állítást ellenez ami nincs. (Szalmabábérvelés)
    Látható hogy ez az a mélység amiben Orbán is lubickol.

    „addig, amíg nem próbálják normalitásként elfogadtatni ezt a degenerált viselkedést (az érintettek) a többségi társadalommal.”

    Csókolom! Hiába teszem ki a lelkem szakmai cáfolatokkal olvasatlan/ vagy szövegértési akadályba ütközik.
    Remélem nem sértődik meg senki de a képességek nagy szórást mutatnak a populációban. Ez az ideírók között is leképeződik.

  114. “ Remélem nem sértődik meg senki de a képességek nagy szórást mutatnak a populációban. Ez az ideírók között is leképeződik.”
    Ez egyben nagy szerencse is. Ha mindenki ezt a “Koczka Zoltán” stílust képviselné a társadalomban és a való világban, akkor hamar kinyílna a bicska a zsebekben és hamar vérfürdőbe csapna át a “békés” eszmecsere! 🙂

  115. Hanyistók

    Jól látom hogy egyik állításomat sem cáfolod? Akkor kár volt idézni, hogy utána harsányan személyeskedhess.

    A leggyakoribb érvelési hiba:
    „A vitában a személyeskedés azt jelenti, hogy a partner álláspontja vagy érvelése helyett a személyét kritizálják. Szavahihetőségét, hozzáértését kérdőjelezik meg, jellembeli hibáira vagy olyan körülményeire mutatnak rá, amelyek alapján kétségbe vonható az illető hitelessége és, ennek folyományaként, a vitaképessége az adott témában, vagy esetleg általában.”

  116. 120 – Koczka Zoltán:
    És akkor a beidézettekre hivatkozva úgy viselkedsz min egy elszabadult hajóágyú, és csodálkozó, hogy „személyeskednek”. Nem a mondanivalóddal van a baj, hanem a stílusoddal.

  117. A Kockának igaza van. De el lett vetve… ? A gond, ami nem annyira gond, hogy mindenki a saját szemszögéből látja a világot, kivéve az a bizonyos többség, amelyik átlagpolgárnak neveztetik.

  118. „Fiúcskák!
    Az alufólia sisakot éjszakára se vegyétek le…”

    Vajon kire emlékeztet engem ez a viselkedés?

  119. Minden életkornak megvan a saját pszichikai, ill. programszerű igazsága, persze az életkorok kitolódhatnak ilyen-olyan leragadások miatt 🙂

  120. 1O5.Dan.

    Dan. Ócska mentegetőzés!

    71.Dan.
    „Vagy a spártai 300, mely katonák homokosok voltak, és emiatt jobban védték egymás “seggét”

    Ki tanitott történelmet, hogy ilyen módon beszélj Róluk?

    Becsmérlő szavaidat a spártaiakról nem lehet letagadni.
    Nem tudom mi bajod a görögökkel és az olaszokkal, az a te problémád, de amikor nyilvánosan kifejezed azt akkor a reagálás nyilvánvaló lesz.

    * A Szicíliai Diodorus (Διόδωρος ο Σικελιώτης)
    „Történelmi könyvtár” tizenegyedik könyve szerint

    * A görög-perzsa háborúk fő forrása Hérodotosz „a történelem atyja” szerint a „Hérodotosz-történelem” «Ηροδότου Ιστορία» hetedik könyvéböl:

    Leonidasz most a két király egyike volt (a Spártában létező bináris-kettös- királyság rendszere szerint), a II. Leotychides mellett, és arra kérte, hogy Ő menjen és találkozzon a perzsákkal a Kapuknál, engedelmeskedve a háború elején Delphi orákulumának amely azt jósolta, hogy vagy „Sparta városa törlődik el a térképről, vagy pedig meggyászolja királyát”.
    Hadrendbe állitott 300 Spártait, 700 theszpiészt és még néhány ezret sorba állított, hogy a görög hadsereg időt nyerjen a szervezésre.
    Valójában csak azokat a spártai harcosokat hívja, AKIKNEK FIÚGYERMEKEIK VOLTAK, hogy ne veszítsék el nemzedéküket.
    Ő (Leonidas) részt vehet a csatában mivel Gorgó feleségétől a Pleisztarchus fia született és ez a tény egyenlővé tette a háromszázzal..

  121. 104. és 102. Koczka Zoltán

    és most olvad el inkább még egyszer, de most hagyd ki a szmájlit, és anélkül, hogy belekevernéd a házmestert

  122. 119. Hanyistók

    de azt azért el kell ismerned, hogy más szempontból nézve nagyon sikeres ez a hozzáállás, mint „agent provocateur”

  123. 127. sleeper
    Igen, ilyen szempontból első osztályú! Ideg nem marad felborzolatlan, bicska nem marad kinyitatlan. 🙂

  124. Itt most ne bántsátok Koczka Zoltánt. Szerintem érintett a témában, ezért ilyen vehemens.

  125. 129 malleusorbis
    Nem ez itt a fő probléma, ez engem egyáltalán nem zavarna, Zoltán az egyéb témákhoz hozzászólva is ugyanezt az agresszív stílust hozza.
    Curix miért tud kulturáltan kommunikálni minden témában, pedig nem mindenki volt túl toleráns vele szemben?
    De mégsem akarja ezt az egész világon leverni…

  126. 24. László

    Pontosan.
    Ezért vannak szolgalelkű emberek( típikus óvodáskori retardáció) és örök lázadók( pubertáskori), akik csak azért is ellentmondanak, ha kell ha nem.

    Jól megfigyelhető, hogy óvodáskorban azonnak beköpik egymást a gyerekek az óvónéninek(mint referenciaszemély), később iskoláskorban meg már nem árulják el egymást, büntetés terhe mellett sem.
    Mindkét viselkedés normális az adott életkorban.

    A probléma ott van, hogy megnő a testük, de valamelyik viselkedésforma rögzül és ilyen emberek (nulla önismerettel )kiabálnak össze-vissza mindent a parlamentben. Vagy épp feltétel nélkül követik vezérüket, így biztosítva neki dzinte korlátlan hatalmat.

  127. Szánalmas, hogy a tolerancia bajnokai egészen addig toleránsak, amíg valaki nem az övéktől különböző véleményt fogalmaz meg. Onnantól jön a mucsaizás, nácizás, egyéb címkézés. Ha az állítólag toleránsok ilyen példát mutatnak, akkor milyen alapon várják el tőlünk, hogy toleráljunk valamit, ami a mi értékrendünktől különböző? Lehet, hogy én nem vagyok toleráns, de legalább nem hazudok magamnak és másoknak, hogy én milyen elfogadó vagyok. Ha már címkézünk: az én szememben az ilyen viselkedés álszent, képmutató. Továbbá nem értem, hogy az ilyen agresszív nyomulással hogyan akartok meggyőzni másokat? Vagy nem is az a cél, hanem a provokáció, és konfliktusok generálása? Ha igen, akkor jól működik, de ha a békés egymás mellett élés, egymás tolerálása, elfogadása a cél, akkor tessék velünk is toleránsnak lenni!

  128. 132. hargi
    „Továbbá nem értem, hogy az ilyen agresszív nyomulással hogyan akartok meggyőzni másokat? Vagy nem is az a cél, hanem a provokáció, és konfliktusok generálása? ”

    A frankfurti iskola tizenegy célja a következő:

    Első: Létre kell hozni a rasszista bűnözés formáit és meg kell alkotni a gyűlöletbeszédet tiltó törvényeket.

    Második: Folyamatosan változnia kell az élet minden dimenziójának, hogy létrejöjjön a teljes zavarodottság állapota.

  129. Csak a tisztánlátás végett tiszázzuk, hogy homofób ember nemigen létezik-

    A klasszikus tudományos nevezéktan szerint ugyanis a homo- előtag hasonlót jelent, a -fób pedig félelmet, taszítást.
    Nagyon ritka az, akit taszít a hozzá hasonló, pláne aki félne tőle. Az ember alapvetően olyan, hogy a hozzá hasonlót kedveli, abban bízik.

    Az egy teljes tévedés, hogy ezt a szót azokra használjátok, akik viszolyognak az abberációtól. Ennek a fajta embernek a valódi neve: normális.

    Nekem amúgy a véleményem az, hogy az emberi szexualitás egy annyira erős ösztön, hogy önmagában is könnyen ahhoz vezet, hogy túl sokat foglalkozik vele az ember más tevékenységek kárára. Elég nagy baj, hogy a civilizációnk a 70-es évek óta nemhogy ellensúlyozni nem próbálja ezt az egyoldalú érdeklődést, de a végtelenségig fokozza.
    A pornót például betiltanám. Mérhetetlenül káros, nemcsak a gyerekeknek, de nekik aztán végképp. Mindenféle abberációt felszít, a homoszexualitás csak a jéghegy csúcsa.

  130. Még ma reggel is meg a buzizás. Pedig „maraggyotthon!” van. Ahelyett hogy prütykölnétek, buziztok éhgyomorra. Biztos lelépett a csaj, azt most írígylitek a homókat, mert nekik van hova dugni. Vagy csak simán nemműködik a cerka. Ezért is írígykedtek, mert náluk megy a passzív is.

  131. 35. Ábel

    „Csak a tisztánlátás végett tiszázzuk, hogy homofób ember nemigen létezik-

    A klasszikus tudományos nevezéktan szerint ugyanis a homo- előtag hasonlót jelent, a -fób pedig félelmet, taszítást.

    Egyes fiam. Leülhetsz!

    Valójában homofób vagy:

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Homofóbia

  132. 137: Egyes, fiam, leülhetsz. Honnan a pékből veszed azt az elborult gondolatot, hogy te vagy a tanár, én meg a nebuló? Idióta.

    És hogy a témához is szóljak: az általad linkelt wikipédia szócikk is igazolja, hogy a hozzáállásom érvényes:
    „A homofóbia szót többen alkalmatlannak találják a homoszexuálisok elleni diszkrimináció általános megnevezésére”

    „A fogalom használatának ellenzői szerint a -fóbia szó használata azt a képzetet kelti, mintha egy pszichiátriai betegség lenne, valamint hogy a valódi fóbiákhoz hasonlóan minden esetben irracionális. Véleményük szerint a homofóbia emlegetése a homoszexualitás erőszakos társadalmi elfogadtatásának, valamint a homoszexuálisok pozitív diszkriminációjának megalapozására irányuló stratégia része.”

  133. 134 L.S.
    Szokás szerint átesel a ló túloldalára, elhatalmasodnak rajtad az összeesküvés elméletek…
    Attól, hogy lehetnek felforgató eszméket terjesztő körök, attól még ne tételezd fel automatikusan, hogy minden meleg egy ilyen ideológia ismerője, tudatos híve és alkalmazója.
    Nagyobb az esélye, hogy ez a létezési mód olyan konfliktushelyzeteket generál folyamatosan személyes életükben, hogy minden külső ideológiai befolyás nélkül is kivált ilyen személyiségi változásokat, reakciókat.
    Aztán ettől még lehet, hogy valakik ezt fel is használják saját politikai céljaikra, hiszen minden frusztrált csoport alkalmas erre, bármi is a frusztráció oka…

  134. Hová vezet a liberális norma: Svédországban egy iskolai fényképezgetés közben a nyakba akasztott keresztet levetették a 15 éves lány nyakából, míg a muszlimok fátyla maradhatott.

  135. 137 – Koczka Zoltán:
    Ismered ezt a viccet?
    A cowboy ifjú feleségével megy ki a tanyára, ketten ülnek egy lovon. Baktatás közben a ló megbotlik. Erre a különben szófukar cowboy azt mondja EGY. Mennek tovább, a ló megint megbotlik. Erre a cowboy: KETTŐ. Csakhamar a ló megint megbotlik. Erre a cowboy elővette a coltját és fejbe lőtte a lovat. Erre rémülten megszólalt az ifjú feleség. Úr isten, most mehetünk tovább gyalog. Mire a cowboy: EGY.

  136. 140. Kedves Tibor Bá’
    Te, mint ex liberális 🙂 igazán tudhatnád: liberális norma az, hogy szarunk rá ki hord keresztet, és ki csadort, amíg a kölykünkre nem aggatják. Ha tényleg!!! volt ilyen, az csak egy túlbuzgó iskolaigazgató lehetett. De. Ha 15 év múlva háztűznézőbe megyek egy ilyesmihez, ráadok az asszonyra egy csadort, vagy én veszek fel sábesz deklit, hányom a dicsértessék-et, kétlépésre jön majd mögöttem az asszony, ha kell csak hogy megehessem a nászasszony főztjét.

  137. 138. Ábel

    A homofóbia akkor is homofóbia ha „tövises szeklicének” becézed.
    Lásd szószikk és a jelentéstartalma.

    Ezen elegánsan átsiklottál:
    „A szót nyomtatásban először George Weinberg klinikai pszichológus használta a Time magazinban 1969-ben megjelent cikkében, majd az 1971-es Society and the Healthy Homosexual c. könyvében.”

    Azóta ugyanis a szakmai irodalom egységesen ezt használja, az esetleges vélt vagy valós aggályaid ellenére, az a magatartás amit itt többen folytatnak bizonyosan megfelelnek a Weinberg féle definíciónak, azaz homofóbia.

    De hogy tágabb horizontot nyissak számodra – a témához való erős vonzalmadnak köszönhetően- javaslom, hogy a ismereteidnek ne magad legyél a forrása:

    „A homoszexualitás 1973-ban ugyan lekerült az amerikai pszichiáterek hivatalos betegséglistájáról, ám George Weinbergnek a „Társadalom és az egészséges
    homoszexuális” című könyve publikálásával (1972) kezdett csak pszichiáteri szakmai körökben megjelenni, majd terjedni is az a megközelítés, hogy inkább a homofóbia tekintendő betegségnek és nem a homoszexualitás.”

    „inkább a homofóbia tekintendő betegségnek és nem a homoszexualitás.”

    http://mek.oszk.hu/10400/10446/10446.pdf

    Szóval a fentiek ismeretében eltekintenék minden további ismeretterjesztéstől, és nem viszonzom a gorombaságodat („Idióta”)

    Viszolygok a leplezetlen homofóbiától! Is.

  138. 142 – Reinkarnátorr:
    Én valóban liberális voltam, de ma már a szó mást takar. Mai értelemben messze nem vagyok liberális. Inkább vagyok jobboldali, de nem az Orbánféle jobboldal.

  139. 143 – Koczka Zoltán:
    Felmerül bennem a kérdés, jogom van-e szeretni a mákostésztát, de undorodni a spenóttól? Jogom van-e preferálni bármit, illetve borzongani bármitől? Ha ezekhez jogom van, vagy nincs, de kérhetem, hogy engem is toleráljanak, mert más vagyok mint egy átlagos libernyák. Akkor milyen alapon kiáltanak ki homofóbnak (ami egy megkülönböztető jelző), mert például preferálom a hetero nőket és undorodok a leszbikusoktól, a többiről nem is beszélve? Különben jogilag elfogadom a homoszexualitást, csak ne tegyék kötelezővé. 😀

  140. A homoszexualitást a pszichiáterek a betegségek közül nem szakmai megfontolásokból vették ki, hanem lobbynyomásnak engedve.
    https://hvg.hu/vilag/20151227_Elhunyt_a_pszichiater_aki_elerte_hogy_a_h
    https://kepmas.hu/ki-vedi-a-homoszexualis-eletmodot-elhagyni-vagyok-erdekeit-kozeleti-perpatvar-a-homoszexualitas
    ( Robert Spitzer, aki a törlést kiharcolta, később rájött, hogy vannak, akik szeretnének megszabadulni a homoszexualitástól, van, akinek sikerül is, de az, hogy nem szerepel a betegségek listáján, megakadályozza, hogy segítséget kapjanak ehhez. A tévedés helyesbítése már nem sikerült neki.)

    A megalázó megjegyzések gorombaságnak számítanak, te kezdted, én csak nem hagytam annyiban.

    Nekem ez a vezérfonalam:
    http://www.ruthinstitute.org/for-survivors/are-you-a-survivor/the-twelve-survivors-of-the-sexual-revolution-chart

    Nem különösebben érdekelnek a homoklobbi tanulmányai.

    Ha a buziknak és niggereknek melegeknek és feketéknek joguk van a maguk választotta névhez, és nem ahhoz a csúfnévhez, amit az ellenségeik aggattak rájuk, akkor nekünk is jogunk van hozzá. Felőlem hívhatsz erkölcscsősznek, de homofób nem vagyok, mert az egy idióta elnevezés. Ahogy a ciszt is visszautasítom. Az ellen nincs kifogásom, ha az angol „straight”-et tükörfordítva egyenesnek hívsz, ahogy az is vagyok minden értelemben: kertelés nélkül kimondom a véleményem.

  141. 143. Koczka Zoltán:
    “ Viszolygok a leplezetlen homofóbiától! Is.”
    További jó viszolygást kívánok! Szerencsére a társadalom 99%-nak a torkán nem lehet lenyomni semmiféle perverziót, köztük a homokosok elfogadását sem.

    Kár volt ezt a tudományosnak látszó köntörfalazást megejtened, a társadalom immunrendszere továbbra is jól működik és hamar körbezárja, elszigeteli a normális működését veszélyeztető elhajlásokat.
    Az érintettek pedig tegyék azt amit eddig, éljék világukat úgy, ahogy nekik tetszik, de ne kérkedjenek vele és ne próbálják megrontani a társadalmat és a kritikai érzék nélküli gyerekeket.

  142. 114. Tibor bá’

    Találós (költői) kérdések

    Melyik tárgy ruhadarab?
    A: kendő
    B: kereszt

    Melyik tárgy vallási jelkép:
    A: kereszt
    B: kendő

  143. Re 148
    Melyik jelképezi a nők elnyomását, tárgyiasítását?

  144. 145 Tibor bá’
    … bár a nem identitásunk és a poltikia értékrendünk átfed, azért mert a liberális szót a jelenlegi hazai rezsim (bolsevikok) átértelmezik a birkáiknak, én maradnék klasszikus liberális. (a bal-, jobb oldal csalafinta útvesztőjébe nem mennék bele, annak ellenére hogy klasszikusan családi ágon tőkés vagyok, de a mai kurzushoz képest „baloldali” amolyan svéd (skandináv) példa szerint. Lásd még: közjó!

    A homófóbiai a nyelvezet, gesztus szóhasználat, bevalott ellenszenv mentén világlik ki, attól függetlenül, hogy ki mit is próbál mint önképet itt felfesteni.
    Mulatságos az erőlködésük.
    A szexuális preferenciám megrögzött hetero, de mi közöm volna ahhoz, hogy ki-ki milyen önkéntes partnerkapcsolatban találja meg a boldogságát?

    A „kötelezővé tétel” ez egy önfelmentő manír, nagyon jól tudjuk, hogy ami két ember szabad döntésére van bízva és törvényes, azt nem kötelezővé teszi a törvény, hanem elfogadja.

    A könyv olyan sikeres lett a homofób cirkuszkeltés miatt, hogy az eredeti 1500 példány után, most 15 000példányt nyomnak.

  145. 147 Hanyistók

    ha valaki példamondatot keresne a nyilvános homofób gyűlöletbeszédhez:

    „További jó viszolygást kívánok! Szerencsére a társadalom 99%-nak a torkán nem lehet lenyomni semmiféle perverziót, köztük a homokosok elfogadását sem.”

  146. 150 . Koczka Zoltán:
    Gyerekkoromban volt egy olyan mondás, hogy ha a kisujjamat mutatok, a könyököm kell neki. A zsidó liberálisokkal pont ez a baj. Az elmúlt évtizedekben lépésről lépésre nyomultak. Most már ott tartunk, hogy aranyláncon keresztet nem szabad hordani, mert a muszlimokat ez sérti. És lám, már te is véded a gyakorlatot. A kereszt az egy szimbolum a fátyol csak egy ruhadarab. Az se számít, hogy én undorodok a muszlim nők ruházatától. Nem európai. Megérkeztünk: Le a kereszttel, éljen a burka. És ezt olyanoknak köszönhetjük, mint amilyen te vagy.

  147. Re:152 Tibor bá’
    Valljuk be, idehaza, és világszerte nagy gyakorlata van már a „szalámi” technikának, mindegy miről van szó.

  148. 152. Tibor bá’

    „A zsidó liberálisokkal ”

    ezzel nem tudok mit kezdeni, vannak zsidók akik liberálisok, de vannak cigányok, arabok, szikhek, angolok, németek, és itt a mucsai magyarországon is vannak liberálisok. Ettől még számomra létezik olyan liberális attitűd amivel szimpatizálok.
    Persze ez ok arra, hogy epét hányjatok tőlem, de ívesen leszarom.

    Félek tőle, hogy szimplán mást és mást értünk liberalizmuson, mint ahogy Ábelnek is saját definíciója van a homofóbiájára.

    „És lám, már te is véded a gyakorlatot.”
    Semmilyen gyakorlatot nem védtem. Így ez az állítás csak egy „szalmabáb érvelés” nevű érvelési hiba. A te projekciód, nem foglaltam állást.
    Azaz nem fogok egy nem létező állítás mellet érvelni se pro sem kontra. Öreg vagyok bohócnak.
    Ki-ki attól undorodik ami jól esik.
    Sok évfolyamtársam muszlim volt, és sok időt töltöttem arab országokban is, láttam elég sokféle öltözetet és sokféle arabot. Nem mindenhol és nem mindenki járt-, jár hagyományos öltözetben, amiben semmi kivetnivalót nem találok, mint ahogy a falumban dolgozó gyalogmunkás román cigányasszonyok tarka ruhájától sem undorodom. Ilyenek. Mi közöm hozzá?
    A malgas kisgyerekek messziről elfutottak előlem, és sírva menekültek: wazaha, wazaha…
    Annak ellenére herótom van a mai magyar katolikus egyháztól, hogy erős keresztény nevelést kaptam (első áldozás, bérmálkozás…) Aztán benőtt a fejem lágya. Szimpla bizniszegyház, pedofil szervezeti alapokon.

    A topik elérte célját, egységbe forrt a homofóbia. Ahogy Orbán kívánja.

    Jó szívvel ajánlom a kutatási eredményeit ennek a konyvnek:
    http://mek.oszk.hu/10400/10446/10446.pdf
    Itt mindenki magára ismerhet.

    A hazai homofóbia nem jelentéktelen, sőt.

    „… az első magyar nyelvű kötet, melynek központi témája a homofóbia, azaz a homoszexualitás kulturális leértékelése.
    Szerzőink, akik között találunk többek között antropológust, biológiatanárt, filmtörténészt, jogászt, levéltárost, neveléstudományi szakembert, nőtörténészt, pszichológust, szociálpolitikust és szociológust, többféle diszciplína felől közelítve tárják föl a Magyarországon is tapasztalható homofóbia különféle aspektusait. Könyvünk
    célja a gondolatébresztés és a közös gondolkodás arról, hogyan
    lehet(ne) minél hatékonyabban visszaszorítani a homofób társadalmi kirekesztés különböző formáit a mai Magyarországon.”

  149. 154 – Koczka Zoltán:
    „És lám, már te is véded a gyakorlatot.”
    Semmilyen gyakorlatot nem védtem. Így ez az állítás csak egy “szalmabáb érvelés” nevű érvelési hiba. A te projekciód, nem foglaltam állást.”
    Nos, én ezt:
    „Melyik tárgy ruhadarab?
    A: kendő
    B: kereszt

    Melyik tárgy vallási jelkép:
    A: kereszt
    B: kendő”
    állásfoglalásnak fogom fel. Ravasz, körmönfont, de állásfoglalás. A keresztet lehet kifogásolni, a ruha daratbot nem.

    Liberális zsidó: A világban rengeteg zsidó van, és rengeteg liberális. Semmi bajom velük. De a dekadenciáért mindent megtevők, az amerikai, gazdag, liberális, értelmiségi zsidók. Szerintem ezt te is tudod. Ezek baszták szét eddig a világot.

  150. 155. Tibor bá’

    „állásfoglalásnak fogom fel. Ravasz, körmönfont, de állásfoglalás. ” Szerinted.

    Mi van ha csak az volt a cél, hogy lehetnek általad nem ismert körülmények?

    Miért nem tételezed fel, hogy létezhet olyan törvényi háttér ami a vallási szimbólumokat kívültartja a közoktatásból?

    „Liberális zsidó:…”
    Nem tudok társulni, kirekesztő, rasszista bűnbakkeresésedhez.

    Szememben a kamatos kamat az ős bűn. (Szemben az arab banki hitelezési gyakorlattal) …ha már itt minden rossz ami muszlim.)

  151. 156 – Kocka Zoltán:
    Nem állítom, hogy nem lehet tőled tanulni.
    „kirekesztő, rasszista bűnbakkeresés” – Szerinted.

  152. Re:156
    És el is jutottunk oda, hogy a „buzikat kell leverni”, mintsem azzal foglalkoznánk, hogy a monetáris fasizmus hogy tett tönkre mindent, és dob be és generál gumibnál gumibb századrendű problémákat, lásd a könyv körül kialakult hisztit…

    Re:155 Tibor bá’
    Megjegyzem, Dúró Dóra bérben nem vállal mondjuk verses kötet bedarálást?
    Ki kellene adni valamelyik könyvedet újra, és teátrálisan be kellene daráltatni vele.
    Meg is egyezhetnél vele, hogy hány százalékot kap érte, és mindketten jól járnátok… 🙂

  153. https://nepszava.hu/3095261_meseorszag-bagdy-emoke-kikeri-maganak-ezer-palyatarsa-kritikajat

    …..a szociális behatások olyan erőteljesek tudnak lenni, hogy megakadályozhatják a szabályozó gén kinyílását vagy módosíthatják azt, ami tovább is örökítődik”
    – fejtegette Bagdy, hozzátéve, hogy a szülőknek és pedagógusoknak azt kell erősíteniük, amit genetikailag hoz magával az illető, így teremtve meg a biológiai nem és a társadalmi nem összhangját.
    A pszichológus szerint ha egy gyerek arról hall egy történetet, hogy két herceg egymásba szeret, akkor ezt megjegyzi, és számára már evidencia lesz, hogy a fiúk egymásba szerethetnek.
    Az ilyesmit Bagdy devianciának és elhajlásnak tartja, míg a heteroszexuális kapcsolatokat „egyértelműségnek” tekinti.

  154. 154. Koczka Zoltán
    Csak kibújt a szög a zsákból: “ és itt a mucsai magyarországon is vannak liberálisok. Ettől még számomra létezik olyan liberális attitűd amivel szimpatizálok.”

    Ezzel a mondatoddal lehúztad magad véglegesen, a képzeletbeli klotyón!

    Van számodra egy jó tanácsom: Ne szenvedj tovább itt, az általad mucsainak nevezett kisbetűvel írt Magyarországon. Kerekedj fel! Vár a liberális fertő őshazája: Amerika.
    István királyunk is forogna a sírjában, ha látná azt, hogy idegen szívűek szívják el az ország levegőjét és maradék életerejét.

  155. „hogy megakadályozhatják a szabályozó gén kinyílását vagy módosíthatják azt, ami tovább is örökítődik”

    Vegytiszta tudomány, avagy Micsurin és Liszenko remake?

  156. 132.hargi
    Remek megfogalmazás, dióhéjban hozod a lényeget, a toleranciabajnokok nyaktekert logikájáról.Kitünő hozzászólásod egy nemrég látottt You – Tube egyik videóját jutattja eszembe: Egy agyament amerikai tüntető csoport egy kávéház terraszán üldögélő vendégektől követeli eszméletlen agresszióval, a vendégek arcába orditva követelésüket a rendőrség elitélését illetően, „Emeld fel kezed, itéld el a rendőrőket, ha nem, te is gyilkos vagy”…
    Ismétlem, remek voltál, hargi.

  157. Nem a mese lesz hatással elsősorban a gyerekre, hanem a felolvasó apa vagy anya pszichikai állapota, lelki tükre, és az esetleg abból kidőlő csontvázak – ezek mételyezhetik meg igazán a gyereket. És ahogy Dajtás is írta, nem a könyv itt a lényeg, az csak gumicsont, hanem annak hírverése, ami viszont már megkérdőjelezi a szülők nemi létjogosultságát, kompetenciáját is, átírja azok szerepeit, vagyis a könyvvel a szülőknek üzennek és nem a gyereknek, ez az ami megoszt, szétbomlaszt maga körül mindent és egymásnak uszít normális embereket. Egy hülye mesekönyvből megosztó politika lett, és még Bagdy Emőkét is belekverték akaratán kívül. Sajnos bedobták a szart a ventilátorba.

  158. 155.Tibor bá
    …: „A világban rengeteg zsidó van, és rengeteg liberális. Semmi bajom velük. De a dekadenciáért mindent megtevők, az amerikai, gazdag, liberális, értelmiségi zsidók”…
    Igy igaz, és ehhez csak annyi hozzáfüzni valóm van, hogy mint rendesen, az ő hiábáik zuhannak az én, és a hozzám hasonló mezei zsidók fejére, mert a világ szokása, hogy általánosit, ez rendben van, mert én is általánositok, nincs ebben kivetnivaló.
    A becsület ott kezdődik, mikor szorul valakibe annyi erkölcsi érzék, hogy ha valakit el kell itélni viselkedése miatt, azt itélje el, akkor is, ha saját fajtájáról van szó, és el nem tudod képzelni társadalmunk elhatárolódását EZEKTŐL, mint ahogy valamelyik politikusunk , nagyon régen, valami amerikai botrányügy kapcsán kijelenti, hogy ha keresztény lennék, ezek láttán biztos, hogy antiszemita lennék.
    Én sem tudok hallgatni néha, és már nem emlékszem, mivel kapcsolatban, de valami régi pofázásom mián megjegyezted rólam, hogy engem naponta kétszer fel fognak akasztani a város főterén, másokat elrettentő, ez teljesen összecseng nejem véleményével, aki szerint „Bálint, ha te szerencsétlenségedre a szárazföldön töltötted volna életedet, már régesrég ötvenszer fellógattak volna antiszemitizmusod okán.”
    Valami 14,5 millió zsidó a világon, ezek közül 0,5 százalék magasabb poziciókban, a statisztikai intézetünk adatai szerint, és miattuk kell nekünk akárhányszor velük összemosva kussolni.

  159. 154 Koczka: Elolvastam az előszavát ennek az általad propagált áltudományos propagandaírásnak. Na jó, az első oldalát. Van benne egy szó: „heteronorma”

    Pontosan erről van szó. A heteroszexualitás a normális. Mindig is az volt, és néhány időben és térben erősen korlátolt elfajulástól eltekintve, a társadalom egységes volt ebben.

    Ez nekem érték, nektek lebontandó. Emberi, értékelvű alapon azon a politikai állásponton vagyok, hogy nem szabad megengedni, hogy ezt a normát a deviánsok lebontsák. Sajnos már szégyenletesen előrehaladtatok ebben, de szerencsére a társadalom mostanra felébredt, és már mutatunk némi ellenállást. Fogunk is, utolsó vérünkig. Undorító, hogy arról agyalnak, hogyan kellene visszaszorítani a „homofóbiát”, az a nyilvánvaló dolog fel se merül bennük, hogy nem kellene, mert amit ők homofóbiának bélyegeznek, az a jó, a normális.

    Nekem úgy rémlik, hogy a liberalizmus azt is magában foglalja, hogy elfogadom azt a valóságot, hogy a különböző embereknek különböző a véleményük, az értékrendjük, más irányt tartanak kívánatosnak. Mégis lépten-nyomon azt látni, hogy a totális intoleranciát a másik oldal értékeivel szemben kizárólag a liberálisok tanúsítják. Mint most például te.

    A kendő kapcsán felvilágosítalak, hogy az nem egyszerűen csak egy ruhadarab, hanem az iszlám kötelezi a nőket annak hordására, és egy rendes muszlim családapa tűzzel-vassal, brutálisan behajtja a hozzá tartozó nőkön és gyerekeken, hogy folyamatosan rajta legyen. Nyilván nem tudtál róla, különben nem védenéd. Nem védhető emberileg általában sem, de különösen nem baloldali-liberális, az elnyomott nőkre érzékeny feminista szemlélettel.

  160. Re:164 Bálint
    Nem könnyű a dolgotok, de attól tartok, hogy bennetet fognak megint elő venni, ha borul a bili, és azok akik az egészet generálták, majd újra jól lelépnek, mint anno volt a 40-es években… Ne legyen így, mert a kultúrátokat szeretem, és jövőben is szeretni szeretném.

  161. Látom jól elvagytok… Legalább addig sem a „buzi vírusról” van szó. 🙂

    Sztem. az a helyzet, hogy amíg az emberek nagy többsége nem tudja félretenni a konzervatív értékítéletét, sőt előítéleteit, addig nincs fejlődési lehetősége a társadalomnak.
    De amíg a társadalomban néhányan kiforgatják azokat a dolgokat, amelyek a nagy töbség számára kőbe vésettek és ellenkeznek értékeikkel, szokásrendjükkel, addig az „új” befogadása ellehetetlenül, annak erőltetése pedig komoly ellenérzéseket és értelemszerűen ellenkezést is szül.
    Tehát egy ilyen helyzetben csak indulatok generálódnak, mert ahhoz, hogy ne csak beszélni lehessen róla, hanem működjön tényleg az „olvasztótégely”, vagyis az emberek kölcsönös rasszi- és identitás elfogadása, ahhoz az kell, hogy a világ egységes egésszé kovácsolódjon össze. Akkor nem lesz többé cigányozás, buzizás, zsidózás, és természetesen meleg felvonulás sem!
    De hol vagyunk ettől ebben a vak nemzeti szocializmusban és a társadalmilag bukott liberális eszmerendszerben, amit a vadkapitalizmus legsötétebb bugyrai ölelnek körbe és irányítanak globálisan… Az egyre több eszement populista és követőik hoznák el a jövő igazságát és a társadalmi békét? Aligha hiszem!
    De nincs más. A „lehet más a …” szépen hangzó szlogen, de még senkinek sem sikerült valóban másként csinálnia.

    Egyébként a homoszexualitás megítélésével kapcsolatban az ókorban (lásd pl. római társadalom), jártunk már a jelenleg körvonalazódó úton, noha az sem jó példa a fenti eszmefuttatás igazolására. Sőt, épp arra példa, mennyire nem bölcs dolog aberrációkat normálisnak kikiáltani és beemelni a társadalmi működés alapvető elvei közé. De mindennek a megítélése relatív, kor- és szellemiség függő.

  162. 167. dajtás
    „Nem könnyű a dolgotok, de attól tartok, hogy bennetet fognak megint elő venni, ha borul a bili, és azok akik az egészet generálták, majd újra jól lelépnek, mint anno volt a 40-es években…”

    Teljesen egyetértek „dajtás”-sal.
    Kitünő példa erre Sörös Gyuszi. Számomra persze rejtély, hogy úszta meg a titkosszolgálatuktol.
    Valami nem passzol az egész történetben.

  163. Re:159
    Serial George külön „állatfaj”, mert rá a törvények sem vonatkoznak, hisz letöltendő börtönbüntetése ellenére szabad lábon mozog vagy 10 éve… Tudod mindenki egyenlő, és vannak még egyenlőbbek.
    Megjegyzem a nemzetállam Izrael sem puszi pajtása George bácsinak, és itt fel is sejlik az, amit Bálint ír, hogy a számodra egységes konspirátorok nem is azok, aminek hiszed.
    Van egy olyan sanda gyanúm,ahogy a nemzeti Izrael és a liberális izraeli elit ugyan úgy gyapálja egymást, mint idehaza.

  164. 165 Ábel
    „az a nyilvánvaló dolog fel se merül bennük, hogy nem kellene, mert amit ők homofóbiának bélyegeznek, az a jó, a normális.”
    Ezzel azért túllőttél…
    Mert addig még elfogadom, hogy a heteroszexualitás a biológiai program szerinti alapműködés, és a homoszexualitás ennek vagy genetikai alapú, vagy előéletből fakadó kisiklása a „tervezett pályáról”.
    De a homofóbia semmiképp nem tekinthető jónak, normálisnak, maximum természetes módon kialakuló ellenszenvnek a többség részéről, ahogy az minden átlagostól eltérő csoport irányában valamilyen szinten kialakul automatikusan.
    Erre féket kell vetni, mert ártatlanokat sújt.
    A fóbia nyilvánuljon meg azok ellen, akik saját életszemléletüket rá akarják tukmálni a többségi társadalomra, és ez a melegeknek csak kis töredékét érinti.
    A többieket meg hagyják békén…

  165. 168. Horváth Csongor

    Tökéletes kórkép. Megint rátapintottál-legalábbis szerintem.

    Hogyan lehetne más …akár a politika, akár a toleranciaszintünk?
    Sajnos mindig a 1. tömeghez 2. az egy emberhez lyukadunk ki.
    A kutakodás itt meg is áll. A pszichológusok, szociológusok is lassan haladnak, beleütköztek tudományterületük falába. Remekül feltérképezték a mit miért-eket. A továbblépés egyenlőre nem látszik.
    Ajánlom mindenkinek Dr.Daubner Béla írásait, tanításait(youtube) aki kicsit tovább szeretne haladni.
    Persze ott már egy kis „tudománytalanság”
    is előkerül, de nagyon jó pszichológus.

    Az ábra azt mutatja, hogy az oka ugyanaz a fajta szellemi merevség amely az egyszerűbb tömegeknél akár a buzi-homofób kérdés túlmisztifikálását generálja. Valamint az elfogadás valódi megértését nehezíti, teszi szinte lehetetlenné.

    Egyik oldalon hagyományos értékekről stb., a másik oldalon élni akarásról, önkifejezésről, önkiteljesedésről stb. rizsáznak. Pedig ahogy írtad a buziparádé, vagy melegfelvonulás is értelmét vesztené ellenállás hiányában.

    A probléma az, hogy úgy tűnik, ezzel is-mint minden mással- játszanak. Egy cseppet sem akarják segíteni a megértést.
    Ez a Meseország csak látszólag érzékenyít, valójában csak olaj a tűzre. Megoszt. Aztán megint csak a gittet rágjuk valódi diskurzus helyett.

  166. 168 Csongor: „Sztem. az a helyzet, hogy amíg az emberek nagy többsége nem tudja félretenni a konzervatív értékítéletét, sőt előítéleteit, addig nincs fejlődési lehetősége a társadalomnak.” – Kiválóan összefoglaltad a felforgatók értékrendjét.

    1. Már mért kéne feltétlenül fejlődnie a társadalomnak? Ott vannak például a nemrég felhozott matriarchális társadalom lakói. Évszázadok, talán évezredek óta alig fejlődtek, és boldogabbak, mint a világ 90%-a. Az összeomló bioszférát se ők okozzák, hanem mi, akik olyan sokat fejlődtünk az utóbbi 2-300 évben, mióta a szabadkőművesek ösztökélnek minket.

    2. Minden élő szervezet fejlődik, így a társadalom is. Talán olyan szubtilisen és lassan, hogy fel se tűnik, de fejlődik. Nem kell ahhoz erőszakolni a fejlődést, mert ami él, az magától, szervesen változik, tapasztal, és arra reagál. Ez így szép és így jó.

    3. Ha már fejlődünk, merre fejlődjünk? A legjobb amit tehetünk, ha az értékrendszerünkre hagyatkozunk. Arra menjünk, amerre értéket látunk, amerre jobb lesz, ne az ellenkező irányba! Pontosan hogy nem eltörölni kell a konzervatív értékrendet, hanem megerősíteni, és abba az irányba fejlődni! Van még hova!
    pl. A nemi erőszakot rossznak tartjuk? Akkor hozzunk létre egy olyan rendszert, ami nem tolerálja, hanem hathatósan bünteti, megelőzi. Ne pedig felkorbácsoljuk a szexualitást mindenféle eszközökkel, mert akkor az erőszak is több lesz.

    Egy biztos: nem szabad a rombolókra bízni a kormányt, de még az útirány kiválasztását se!

    Mert az ő módszerük az, hogy mindent ami régi, dobjunk ki az ablakon, különösen a jól bevált értékeket, és hozzunk be helyette valami random újat, tök mindegy mit, csak minél megbotránkoztatóbb legyen! Ha nem működik, majd eldobjuk azt is, és választunk helyette valami még rosszabbat.

    Nem kell olvasztótégely, hanem az egyetlen jól bevált megoldás kell: a békés különélés.

    „Sőt, épp arra példa, mennyire nem bölcs dolog aberrációkat normálisnak kikiáltani és beemelni a társadalmi működés alapvető elvei közé.” – Köszönöm! Akkor mégiscsak van közös nevezőnk.

    172: Olvass csak bele, kiderül, hogy ők nem azt nevezik homofóbiának, amit az ember gondolna – a beteges rettegést a homokosoktól, vagy mondjuk a buziverést – hanem azt a társadalmi jelenséget, hogy a többség a heteroszexualitást tartja a normának. Erre mondom, hogy ez a normális, akárhogy címkézik is.
    Egyébként egyetértünk. Eszem ágában sincs a melegeket bántani, én a politikai felforgató mozgalmat ellenzem.

  167. 171: Ki beszélhet hitelesebben a drog veszélyeiről: a heroinista, vagy aki sose próbálta?

  168. Re:162 Bálint

    Köszönöm az elismerést, különösen jól esik egy olyan sokat látott,tapasztalt ember szájából (klaviatúrájából) mint te.
    Azon nem csodálkozom, hogy megérted mit írok, hiszen a szókimondó kijelentéseiddel százával döntögeted a zsidókról kialakult negatív sztereotípiákat, sokkal hatékonyabban, mint a sokszor nyilvánvalóan megrendelésre írt cikkek, vagy a harmadik/negyedik generációban is rendszeresen ébresztgetni próbált bűntudat a felmenői által elkövetett (vagy el nem követett) dolgok miatt.

  169. 71. Koczka Zoltán

    Azt írtam fentebb valamikor: a homofób látens buzi. Kár az egyházakat belekeverni, mert a körítés nem érdekes.(Egyébként igen, ott sok a homoszexuális, mert egy idióta, természetellenes belső rendszere van, erősíti az elfojtásokat, melyek devianciákhoz vezetnek).

    Nekem olybá tűnik azt kifogásolod, hogy nem értik alapjában az elfogadást, a valódi toleranciát.

    Viszont nem fogalmazod meg tisztán és világosan, hogy mit értesz alatta. Reakcióidból, válaszaidból az sejlik fel, hogy a lényeget szeretnéd megértetni, de valahogy ezzel mindig elcsúszol és mindenféle kendőkre meg egyebekre terelődik a szó. Mintegy az elfogadás tárgyiasított és társadalmi jelképeiről beszéltek, amit el kéne fogadni.
    Az elfogadásról valójában te sem beszélsz!!!
    Arra, hogy egy ember elfogadó legyen, nem a kész dolgokat kell „lenyomni” a torkán, mintegy kikövetelve, hogy elfogadó legyen.

    Ez a mentalitás ugyanabból a vágyból fakad mindkét oldalon, vagyis hogy’ engem értsenek meg’!
    Az embereket az elfogadás képességére előzetesen fel kell készíteni, mert itt mindenki csak azt akarja, hogy őt értsék meg, fogadják el. Ha ez nem megy(hogy is mehetne, amikor számára ellentétes tartalmakról van szó?) akkor az frusztrációhoz vezet. Ezt a folyamatot segítik a már feltárt önműködő, szinte determinisztikus gondolkodási anomáliák, kognitív disszonancia és társai.

    Az előzetes felkészítés olyan alapvető-egyenlőre visszatartott- információkat takar, melyek az ellentétes csoportok azonosulását lehetővé teszik.
    Ez csakis az un.egységszemléletből fakadhat, ezt a közös halmazt kell megtalálni.
    Ehhez azonban meg kell fordítani a gyakorlatot. Nekünk kell vágyni, hogy megértsük a világot, a másik felet.

    Bocsánat Tibor bátyám, hogy ilyen bő lére eresztettem a semmit! Legfeljebb nem reagáltok rá!

  170. Nem akartam pontokat osztogatni, de csak reagálok: Hargi, Bálint, Dajtás, plusz egy-egy midnegyikőtöknek.

    Balázs, rajtad csodálkozom, általában 99%-ban egyet szoktunk érteni, most meg totál marhaságokat írsz rakásra. Mindegy, nem vagyunk egyformák, így szép az élet.

    Még hogy Koczka Zoltán az elfogadást propagálná? Nincs még egy hozzá hasonlóan intoleráns hozzászóló a blogon.

  171. 179 – Ábel
    Légyszi, adj nekem is egy pontot, éjszaka nyugtalanul alszom. Csak egy pontot please. 😀

  172. 180 Tibor bá: +1.
    Te már az elején kaptál egy felállva tapsolást, az gondoltam, lefedi. De nem fukarkodom, megérdemled az elismerést.

  173. 178 Balázs: a homofób miért lenne látens buzi? Ezek szerint a társadalom nagy része látens buzi? Amikor egy sorozatban két pasit csókolozni látok, csak azért undorodom tőlük, mert titokban én is arra vágyom? Hol ebben a logika?
    Én nem voltam kondicionálva arra, hogy undorodjak, vagy ha voltam is kondicionálva, akkor az nem a homofób nevelésnek köszönhető, mivel ilyen témák régebben fel sem merültek.
    Én elfogadom, hogy vannak ilyen emberek, de nem szeretném úton-útfélen/képernyőn ezt látni. Ez legyen a melegek kis titka, mint a micropénisz, vagy az aranyér.

  174. Ott csúszik el a vita itt a blogon és országos szinten is, hogy a könyv mindennemű kritikáját homofóbiának ítélik, és még egy egészséges vita is tabuszintre emelkedett a téma érzékenysége miatt. Nekem is van meleg ismerősöm, semmi gondom nincs vele. Viszont a mesekönyv ha még áttételesen is, de a tradicionális családi normák mellé rendel egy olyan szivárványos családmintát, aminek még semmi alapozása nincsen. ez nincs kimondva, de attól még így van, ez viszont már jóval nagyobb falat amit egy alapjaiban konzervatív felépítésű társadalom torkán akarnak lenyomni. A tradicionális családi normák szerint elsősorban a nők feladata, hogy a gyermekekről gondoskodjanak, míg a férfiaknak elsődlegesen a munka világában kellene helytállniuk, ami mára teljesen felborulni látszik, ami bizonyos szintig nem is baj, de már látszik az egyre kevesebb születési létszámból is, és abból a hatalmas önképzavarból is, ami a nyugati társadalmakat eluralta. Tibor bá jogosan felvetette, hogy az alapjában homofób és a sokgyerekes muszlimok felé miért olyan toleráns a média, az elfogadóbb keresztények felé meg miért nem, a kérdés azóta is megválaszolatlan maradt .

  175. 180.Tibor bá
    Neked nem kell pontokat külön kérni, nálunk, hű olvasótáborodnál gondolom, hogy begyült néhány millió az évek folyamán.

  176. 183: Válaszolok én: azért mert a valódi cél nem az elfogadás, hanem mindennek a szétverése. Erre tökéletesen alkalmas a devianciák terjesztése is, és az iszlám is. Hogy amikor szétverték a konzervatív-keresztény társadalmat akkor egymást fogják? Annál jobb, annál teljesebb lesz a rombolás!

  177. 185 Ábel: a szürkeegér liberálisok nem gondolnak bele, hogy elsőnek őket meg a LMBTQ-t fogják felkoncolni az iszlámisták? Nem veszik észre, hogy a keresztények védelme nélkül nekik annyi? Mert a keresztény bár bűnnek tartja a homokos cselekedet, de azért nem kövezi őket agyon…
    Ez óriási öngól a liberálisoknak 🙂

  178. 186: Látod, nem gondolnak bele. Sőt, ha beledörgölöd az orrukat, akkor adnak neked egy ötöst iszlamofóbiából és rasszizmusból.

  179. Re:186
    Muszlimok valóban toleránsak, leginkább ha halott az illető, vagy ha igaz hitet tesz Allahra… 🙂

    Re:185
    Sokan nem veszik észre hogy a szalámi technikával a toleranciára hivatkozva olyan vendéget hívnak be a házba, aki a végén a saját házából rakja ki az embert, és még fel is gyújtja a végén. Extra homofób vagyok, tudom. 🙂

  180. Sok itt az önjelölt „gondolatolvasó”.
    Pedig a szövegértés, értelmező olvasás hatékonyabb. (Szerintem)

    Homofóbia, gyülöletbeszéd, érvelési hibák özöne…

  181. Nagyon jók az ilyen, és hasonló topicok, az emberi lélek egy-egy mélyebb vonását villantja fel, alapértékeket, mentalitásokat hoz felszinre és világit meg.
    Nagyon jó vitageneráló, ami ugyebár a blog sava-borsa, csak ne igyekezzünk túllihegve meggyözni a másikat igazunkról, mert tudomásul kell venni, hogy a világon mindennek több oldala van., az igazságnak- nem az abszolút 2×2 igazságának, hanem a non-kvantitiv, leki igazságolknak minimum kettő, vagy akárhány, a vitatkozók arányában.
    Nos, nincs ember széles e világon, kinek ne lenne valamilyen véleménye, felfogása egyes dolgokról. Nem mindenről, mert aki laikusként mindenhez hozzzászól, annál valami nincs rendben.
    Valamikor nagyon rég beszélgettem lányommal, igyekszem idézni, remélem pontosan, aki szerint az emberi psziché a szocializálodás folyamán alakul ki, szinte nulla kortól valami 7-10 éves korig, ez állandó és csak nehezen, ha egyáltalán változtatható.Ezen kortól kezdve a fiatal lélek, kiben közben kialakult egyfajta irányultság, nevezzük ezt csak a példa kedvéért jobb-illetve baloldaliságnak, minekután a fiatal ember minden elfogad, slamposan fogalmazva csipni fogja, bejön neki minden, ami fedi kialakult irányultságát, ellenzeni és elveti a szemléletétől eltérő akármit.
    És most érkezek el szösszenetem, melynek terjedelme okán ezer bocsánatot kérek, lényegéhez:
    Én, Bálint – és itt helyetesitsétek be a SAJÁT NEVEITEKKEL – irhatom holnaputánig nézőpontomat például a cigányságról, ami mentalitás, ellenszenv kolozsvári gyermekkorom szinte napi verekedéseim által alakult ki, és NEM egyszerre, hanem fokozatosan.Mint kisgyerek, első emlékeim a verekedéseket illetőleg 6 éves koromból valók. Ebben a korban semmi mást nem láttam a napi összetüzésekben, mint gyerekek természetes bakalódását, még nem tudatosult bennem a felismerés, hogy csakis és kizárólag a cigánykölykökkel van bajunk, SOHA NEM az utcában lakó tucatnyi nemcigány gyerekkel, ellenkezőleg, egymással gyönyörűen el tudtunk játszani.
    Tiz-tizenegy évesként, átköltözve a város másik negyedébe, de szintén nem messze egy másik cigánysortól, ahol ismét napirenden voltak a verekedések, ekkor TUDATOSUL mindenkiben, bennem is, a cigányság által en-kollektive képviselt, rendkivül zavaró deviancia, amihez hozzájön a felnöttektöl, drága édesanyámtól is hallott „ pokolfajzatok ‘-szerü verbális megerösitése, minekután a nyiladozó, egyre értelmesebb lélekben kicsirázik az ellenszenv, majd rokona, a gyülölet és megvetés.
    Most irhatom én véleményemet a cigányságról egy teljesen másképpen szocializálódott, rózsadombi embernek jövő esztendő kiskeddig, el fogunk menni egymás mellett.
    De eszmecserének, véleményeink ki és megbeszéléséhez nagyon jó!

  182. Re:189
    Ki dönti el hogy ki a homofób, és mi a gyűlöletbeszéd?
    Ki dönti el, hogy mi a deviancia, és mi a normális?
    Ki dönti el, hogy mi esztétikus, és mi nem?

    Engem addig nem zavar, amíg nyugodtam ehetem a sárgaborsó főzelékemet, de mikor minden áron „finomfőzeléket” akarnak a sárgaborsó főzelékembe keverni, akkor csak szólok, hogy ácsi, én ebből nem kérek, ne kutyuljuk már össze a dolgokat.
    Talán megérted, hogy nem mindenben jó a fúziós konyha…

  183. 191. dajtás
    „Ki dönti el hogy ki a homofób, és mi a gyűlöletbeszéd?”
    Bárki aki nem akarja önkényesen újraértelmezni a szakmai fogalmakat…
    Tettem be magyar nyelvű szakirodalmat.
    Gondolom pont „annyian” olvastak -az ideírók- bele mint a címadó mesekönyvbe.

  184. 192 Kocka Zoltán: a szakmai fogalmakat? A „gender studies” mennyire nevezhető szakmának?

  185. Kinek az érdekét szolgálja a mesekönyv?

    A. a gyerekekét
    B. a Labrisz egyesületét

    A szülőknek kinek az érdekeit kell szem előtt tartania?

    A. a gyerekekét
    B. a Labrisz egyesületét

  186. Re:192
    Az a baj a társadalom „tudományokkal”, hogy lehet úgy ferdíteni, ahogy csak akarják. Nagyon nagyon tudományos látszatot kelti, de valójában az egész egy színes szagos gyurma, amit mindig az aktuális korszellem szerint formálnak…

    Nekem ez, mint természettudományokat használó és művelő embernek nagyon zavaró, mert ahogy anno az egyik tanárom mondta: ” Apa(így hívott mindenkit), most vagy leírod nekem a távvezeték belógásának számítását kettesért, vagy jöhetsz repetázni újra, mert ez nem a bölcsész kar, ahol mesketékkel át lehet menni a vizsgán.
    Most úgy teszünk, hogy a mesketék igazak, és erre nagyon gyorsan rá fogunk jönni, hogy nagyon nem azok.

    A dekadencia puhánnyá tesz, és aki puhány, azt előbb utóbb valaki el fogja nyomni…
    Elnyomók már itt vannak, és szép lassan érvényt is szereznek maguknak, és akkor lehet visszasírni majd az oly annyira megvetett konzervatív berendezkedést…
    Csak egy keresztkérdés: Miért is van Bécsben saría bíró?

  187. dajtás
    „Miért is van Bécsben saría bíró?”
    Mert van?

  188. Intuitív Ábel

    A homofób kifejezés számomra nem azt jelenti, hogy valaki undorodik a buziskodástól.
    Számomra sem vonzó két férfi „együttléte”, ha a két zacsi egymásnak csapódik, a férfiak csókolózásától meg egyenesen a hideg kiráz. Volt egy főnököm, aki ugyancsak furcsán mutatta ki a szexuális orientációját, kérkedése természetesen visszatetszést keltett-bennem is.

    Azonban a kifejezés nem puszta ellenszenvre, hanem igen erős félelem-viszolygás érzésre utal.
    A félelem érzése pedig menekülni igyekszik tárgyától. Ahogy a kisgyerek menekül a sötét pincéből. A félelem bennünk van, és ahogy a sötét pince sarka is szörnytelen, így félelmeink is sokszor csak délibábok.
    Sok homofób -és ez pszichológiailag bizonyított-, a hangoskodásával egy tudattalanul elfojtott érzést leplez, elsősorban önmaga elől.
    Elég ha az Amerikai Szépség című film ex-katona apukára gondolunk.
    Ez persze nem azt jelenti, hogy minden hangoskodó látens buzi, de azért akadt ott is.

    Én nem értek egyet Koczka Zoltánnal. Baromira nem tartom toleránsnak, sőt!
    De nem is ez a lényeg.
    Nem fogalmaz tárgyszerűen, bármennyire is adja, hogy de….
    Kétszavas kurtákkal nem lehet kifejteni semmit se, csak összezavarni.

    Én az elfogadásról pofáztam, ha nem tűnt volna fel.
    Elfogadni nem tudsz magadtól, mármint , hogy akarattal eldöntöd ezt elfogadom. Ilyen nincs. Akarni a wc-n kell, aztán ott sem biztos, hogy összejön.
    Mélyebb intelligencia kell hozzá, ami a személyen kívüli.

    Ezt nehéz megfogalmazni, amikor százféle ember olvas. Nem írhatsz olyat, hogy személyen kívüli, mert olyan nincs is-szerintük.
    pl. balint -és nincs ezzel egyedül- szerint azok vagy ahogy hívnak, amik a kedvteléseink, ahogy kinézünk stb, stb.
    És teszem hozzá bírom balintot.

    balint lánya-ha jól emlékszem és általában jól emlékszem- pszichológus.
    Kérdezze meg tőle és ossza meg velünk a választ(engem is érdekel), hogy hol tart a tudomány mai állása a középen álló személy(hívjuk egonak) motivációiról, döntéseiről bizonyos kérdésekben.
    Alatta az ösztönén, felette a szuperego, mi alapján egyensúlyoz a személy hogy mit válasszon? Persze a minták befolyásolók, de bizonyos esetekben nem determinisztikus az öröklött minta.
    Pl. mi dönt, hogy önzőek vagy önzetlenek legyünk egy bizonyos szituációban?
    Hogy hogyan állunk a buzikérdéshez? Oké, van egy általános szemlélete mindenkinek mindenről, de bizonyos esetekben homlokegyenest másképp dönthet az egyén. Mi dönt valójában bennünk? Sok kérdésben egy ösztönös folyamat teszi, mintegy automatikusan. De ezen túl, mi az a lélek, kedves lélekgyógyászok?

    Szóval megint vagdalkozás van, megosztottság és persze megint én beszélek hülyeségeket.

    A filozófia sohasem elhanyagolható.
    A lélek számára egy lehetőség a világi megnyilvánulásának hozzáállását folyamatosan korrigálni, fejleszteni. A kapcsolatot közte és a személy között a személy számára egyre és egyre világosabbá tenni, játékszerét fejleszteni.
    A lélek címszónál van a valódi elfogadás is.
    Szóval kár lehúzni erre a szintre, inkább nekünk kéne kapaszkodni!

    Tibor bá’! Tudom. Teátrálisan és érdemtelenül nagyképűen beszélek!
    be is fejeztem…..mára:-)

  189. K.Z. “Ki dönti el hogy ki a homofób, és mi a gyűlöletbeszéd?
    Bárki aki nem akarja önkényesen újraértelmezni a szakmai fogalmakat… „

    Tudtad, hogy létezik genderfluid, vagyis folyékony identitás is ? Elvileg eddig 71 előre megadott opció létezik, de ha valaki nem tud azonosulni egyikkel sem, annak a genderszakma szerint szabad gazda, saját maga döntheti el az identitását, és csak a saját képzelete szabhat határt 🙂
    Megtörtént eset: egy nőnek öltözött férfi egy fitneszklubban a női öltözőt kívánta használni, mire az éppen bent lévő megrémült hölgyvendég a recepciónál reklamált. Azt tanácsolták neki, hogy várjon, míg elkészül a „férfi” ha zavarja, de a nő kitartott a panasza mellett, akit erre homofóbbá minősítettek, és visszavonták a klubtagságát, mivel megsértette a „ítélkezésmentes övezet” szabályát. Csakhogy a hölgy nem az illető transzszexualitása miatt panaszkodott, hanem amiatt, hogy a női öltözőben egy testi jegyek alapján beazonosított férfi vetkőzött.
    Kérdés, ki mer ezután panaszt tenni, ha nem ismeri fel egyértelműen, hogy egy kukkoló, vagy elmezavarodott öltözik mellette ?

  190. Volt olyan eset is, hogy egy nemi erőszakoló nőnek vallotta magát, majd toleráns módon női börtönbe került, ahol folytatta a pályafutását a bennlakók végigerőszakolásával. Ha mindenki maga mondhatja meg, hogy minek érzi magát, és ez az egyetlen objektív mérce, akkor semmi sincs, ami az ilyeneknek gátat szabjon.

    Arról is érkeztek sorozatos hírek, hogy az USÁban, ahol az egyetemekre vagy nagyon sok pénzzel, vagy sporteredményekkel lehet bekerülni, az élelmes fiúcskák lánynak kezdték vallani magukat, és sorba nyerték a női futóversenyeket, a fizikai fölényükkel visszaélve, kiszorítva ezzel az egyébként keményen küzdő valódi lányokat jól megérdemelt helyeikről.

  191. Látom az urban legendek lassan kifújnak és lassan helyet kapnak az ET-k meg a gyíkemberek. (Soros, zsidók, muszlimok, cigányok és libernyákok már meg lettek szólítva.)

    mit lehet (kell) tudni a gyűlöletbeszédről:
    „azok a beszédek […], amelyekkel a beszélő – általában előítélettől, vagy éppen gyűlölettől vezérelve – a
    társadalom [egyes] csoportjairól, vagy azok egyes tagjairól a csoporthoz tartozásukra tekintettel mond olyan véleményt, ami sértheti a csoport tagjait, és gyűlöletet kelthet a társadalomban a csoporttal szemben”
    Azt hiszem aki eddig követte a topikot látja a jelenlétét ennek, ha csak nem a kognitív disszonanciához fordul.
    Homofóbok hajrá… Többen vagytok, nem tévedhettek. 🙂

  192. 202 Kocka Zoltán: ” csoporthoz tartozásukra tekintettel mond olyan véleményt, ami sértheti a csoport tagjait”

    A homofóbok csoportjáról mi a véleményed? 🙂

  193. Ebbe a definícióba természetesen beletartoznak a kellemetlen igazság beszédek. Ezért van az, hogy az értelmes emberek mar le se szarják, ha a birkák legyűlöletbeszédezik őket.

  194. Re:Koczka Zoltán
    Van.
    Ha esetleg szükséged lenne saría bíróra, akkor magyarul is beszélgethetsz vele… 🙂
    Egy nagyon művelt fickó, bár személyesen nem ismerem.

  195. 206. dajtás
    „Van.”
    ….és ezt Lázár János vagy a Pesti srácok mondták?
    Van egy német nyelvű linked?

    205. Laszló „Akkor legyünk tényszerűek.”
    Eddig nem sikerült, bár meg sem próbáltátok.

  196. K.Z. Akkor itt vannak leírva „gender tények” .
    ” …Mi is tehát a dzsender sokfélesége?
    Vannak akik többneműek, vagyis több mint egy nemi identitással rendelkeznek (ez lehet, férfi, nő vagy egyéb) akár egy időben is vagy ez változik náluk. Például: kétnemű, akinek két egymástól elkülönülő nemi identitása van (bigender), háromnemű, akinek három egymástól elkülönülő nemi identitása van (trigender), többnemű, akinek több egymástól elkülönülő nemi identitása van (polygender)
    Vannak akik nem rendelkeznek nemi identitással vagy belül nem érzik magukat semmilyen neműnek. Például: nemtelen (agender), nem nélküli nemsemleges, semleges nemű (gender neutral)
    Vannak akik különböző időszakokban különböző nemi identitásuk van, vagyis az változik. Például: fluid dzsender, változó nem (gender fluid)
    Harmadik nem (third gender): ide tartoznak azok, akik a genderqueer kifejezéshez ragaszkodnak vagy nem binárisnak írják le magukat anélkül hogy másnak megneveznék magukat. Azt jelöli, hogy a férfi és női identitástól különböző tehát harmadik nem nemi identitás. Akarata nélkül ebbe a kategóriába sem sorolható senki.
    Nemek közötti, köztes nemű (intergender) az aki a nemi identitását a két bináris identitás (férfi és nő) között határozza meg.
    Átfedés van vagy elmosódás az identitás és az orientáció között (girlfag, guydyke)
    Vannak akik nemi identitása egyértelműen „queer” a megjelenésükben vagy bármi másban de ők maguk esetleg nem is látják magukat nem binárisnak vagy queer neműnek és ide tartozhatnak azok akik politikai vagy radikális szempontok alapján tudatosan vallják magukat genderqueernek…”
    https://transvanilla.hu/genderqueer

  197. Minden itteni homofób mentora, a nagyeszű Novák Előd azt mondta,

    „a homoszexuálisok szaporodása a propaganda következménye,
    és a propagandának véget vetve legalább a „divat-homoszexuálisok száma” csökkenthető volna.”

  198. 209 – L.Z.
    Egyetértek az idézettel. A feminizmus fellángolása után amerikai női celeben egy része 5-6 évre leszbikusakká váltak, majd visszamentek heteróba.

  199. Re:Koczka Zoltán
    Pech, nem talált, egyik sem.
    Van egy közös pap ismerősünk, rajta keresztül ismerem.
    Keresgélj kicsit, liberális tolerancia bajnokként ez szerintem bőven belefér. 😉

  200. Tibi atya (egy jelenség a hapi, főleg humoros írásai vannak, és persze reklámozza a kocsmáját, meg a kézműves italait 🙂 )
    beírása a facebookon:

    „Nagyon röhögnék, ha kijönne egy mesekönyv, amiben a gonoszok a svéd cserediákok, majd a szélsőjobb ilyenekkel jönne, hogy „nincs olyan kutatás, ami bebizonyítaná, hogy ettől lesz valaki náci”, „nem muszáj megvenni” meg hogy „Úristen, ez csak egy mesekönyv”. Dicsértessék!
    (amúgy nem röhögnék, éppen olyan álságos álértetlenkedés lenne, mint amit jelenleg a progresszívok rendeznek)”

  201. 206.
    dajtás
    “Miért is van Bécsben saría bíró?”

    Tehát csak éppen Bécsben nem tudnak róla! Nagyon meglep. Ja, nem.

  202. 202 Zoltán: „mit lehet (kell) tudni a gyűlöletbeszédről:
    „azok a beszédek […], amelyekkel a beszélő – általában előítélettől, vagy éppen gyűlölettől vezérelve – a
    társadalom [egyes] csoportjairól, vagy azok egyes tagjairól a csoporthoz tartozásukra tekintettel mond olyan véleményt, ami sértheti a csoport tagjait, és gyűlöletet kelthet a társadalomban a csoporttal szemben” ”
    – Köszönjük, hogy ezt megosztottad velünk! Mindig jó, ha konkrét definíciókról beszélgethetünk.

    Ez például kiválóan megmutatja, hogy a libbant filozófusok annyira retardáltak, hogy még egy értelmes definíciót sem tudnak összehozni. Ezzel itt konkrétan két lényegi, fundamentális probléma van:

    1. A gyűlöletbeszéd kritériumává teszi a beszélő motivációját. Mivel senki nem gondolatolvasó, a beszélő szándékát sosem tudhatjuk objektíven, legfeljebb találgathatunk. Így ez alapján soha senkiről se lehet objektíven megállapítani, hogy gyűlöletbeszédet követett-e el.

    2. Nem teszi a gyűlöletbeszéd kritériumává viszont azt, hogy ami elhangzik az hazugság-e vagy igazság. Tehát ha egy csoportnak van valami gyűlöletes, aljas szokása, és az erről való tényszerű információt terjesztjük, akkor gyűlöletbeszédet követünk el, annak ellenére, hogy ez a tevékenységünk közérdekű, mert ez teszi lehetővé, hogy a helyzet javuljon. Ezzel megbélyegez egy kívánatos, hasznos tevékenységet.

  203. 2O8. László
    Lehet még bőviteni a „menüt”:
    A legújjabb amit most olvastam az a „panerotic” -„πανερωτικος”.

  204. Re:213
    Akárhogy is ki akarod forgatni az ember szavát, ezt a kérdő mondatot nagyon is jól érted… Ne tettesd hülyét Zoltán, ennél te sokkal intelligensebb vagy. 😉

    Csak úgy megjegyzem, a toleráns liberális mikor megdől az álláspontjával, miért megy át trollba?
    Én pl elfogadlak liberálisnak, szíved joga hozzá, de látom ez neked nehezebben megy. Lehet neked is érzékenyítő foglalkozásokra kellene járnod, ahol homofóbokat, széljobbereket, és turbómagyarokat kellene ölelgetned, bónuszként UFO hívő alusipkás szíriuszi magyar testvéreidnek kellene a Blahán bablevest osztani Karácsonykor, mert az igazi liberális minden színt szeret a szivárványból!

  205. 201.Ábel
    …”Volt olyan eset is, hogy egy nemi erőszakoló nőnek vallotta magát, majd toleráns módon női börtönbe került, ahol folytatta a pályafutását a bennlakók végigerőszakolásával….”
    Ábel, fantasztikus vagy, nagyon jót nevettem. Ha esetleg filmiró lennék, azonnal lekoppintanám. és olyan filmvigjátékot hoznák ki , hogy a nézők fetrengenének a nevetéstől.
    Most komolyra forditva a szót, hol van ez a börtön, könyörgöm?
    Egy-két hónapot szivesen lehúzok náluk.

  206. Minden homofób kiírta mára már magából a fruszrációit vagy még várunk valakit?

    Ti valóban könnyű játékszerek vagytok Orbán bábjátékában.

  207. A lifesite meg a the sun is Orbán bábjai igaz? Mert mindenki hülye, csak én vagyok villamos.

  208. 218.Ábel
    Lassan csepegteted az információt. Nemhogy nem vicces, de egyenesen iszonyat, és most jön képbe a lányom, aki szerint vannak született gyilkosok!
    EZT a férget például, senki nem nevelte ilyenné, ez igy született.

  209. 218. Ábel
    219. László

    Bár „hubab”-nál újra átesek a ló másik oldalára mégsem hagyhatom szó nélkül, mivel ezek ékes paradégmák.

    A Frankfurti iskola tizenegy céljábol:

    Hetedszer:
    Elő kell segíteni a szexuális devianciák széles körben való elterjedését a társadalom minden rétegében.

    Nyolcadszor:
    Megbízhatatlanná kell tenni a jogrendet és elfogultan kell viselkedni a bűncselekmények áldozataival szemben…

    22O. Koczka Zoltán
    „Minden homofób kiírta mára már magából a fruszrációit vagy még várunk valakit?”

    Fiucskák, gyorsan a maltert a vakoló – kömüvesnek!
    Nem várhat egész éjjel!

  210. 222. Szerintem embertelen dolog, hogy ezeket a démoni férgeket nem végzik ki.

    223. L.s. Erről beszélek én is. Köszönöm, hogy konkrétumokkal is megerősíted.

  211. 220 – Koczka Zoltán:
    Ügyes fiú vagy, sikerült majd mindenkit magad ellen hangolni. Tulajdonképpen már rég véget vethettem volna ennek a dáridónak, de olyan jót szórakoztam. Min is? Ja, igen, a meggyőződéseden. Tudod-e, hogy ilyen felfogással tök életképtelen lennél a XX. század derekától visszafele. De ez nem érdekes, végül is a XXI. századot akarjátok totálisan szétbaszni. Sok sikert! Lehet, hogy nem fogják hagyni.

  212. 225. Tibor bá’

    „Ja, igen, a meggyőződéseden. ”
    A gondolatolvasás képesség vagy tanulható? Mit gondolok a tehénszarról és a 4milliárd légyről, vagy arról, hogy mennyire általános a homofóbia és a gyűlöletbeszéd?
    Észrevettem-e hogy milyen erős a közös „ellenség” csoportképző ereje?
    Észrevehettem-e hogy a racionális vita elemei is hiányoznak és helyette személyeskedés, zajlik egyéb érvelési hibákkal?
    Örülök hogy mindenki jól szórakozott, nem csak én.

    „akarjátok totálisan szétbaszni.” Kik is azok az „akarnokok”?

    „…a XX. század derekától visszafele. „Akkor biza úri fiúként ülnék a családi latifundiumban.

  213. Re:223
    Koczka Zolin én elsőnek bosszankodtam, de lassan már sajnálom szegényt, hogy mennyire meg lett vezetve. Hidd el nem fenékig tejföl a vakolós klubban lenni. Elég széles tárháza van annak, hogy hogy bírják rá az embert a maradására, és minél magasabb pozícióban van, annál inkább igaz ez. 😉

  214. 228. dajtás
    „Hidd el nem fenékig tejföl a vakolós klubban lenni. Elég széles tárháza van annak, hogy hogy bírják rá az embert a maradására, …”

    Igazad van ebben ” dajtás „, persze én még hozzáfüzném azt, hogy senki erőszakkal nem lett klubtag…

  215. Re:228
    Elsőnek fel sem tűnik ha valaki egyre közelebb kerül hozzájuk, kivétel ha valaki célzottan nem keresi őket… 🙂 Én is belefutottam már olyan projektben, ahol csak egy bomba jó K+F lett volna, de szépen lassan kiderültek a részletek, feltételek, és inkább kiszálltam belőle…

  216. 229. dajtás
    „Elsőnek fel sem tűnik ha valaki egyre közelebb kerül hozzájuk, kivétel ha valaki célzottan nem keresi őket…”

    Nem kell keresni őket. Amint jeleskedsz, vagy kiemelkedsz a tömegtől már melletted vannak…

  217. 198.Balázs
    Köszönöm. Mostanában, a járvány okán sajnos, nem találkozom a gyerekekkel, de alkalomadtán igyekszem majd elbeszélgetni vele a témáról.

  218. 226. Koczka Zoltán :
    “ “Akkor biza úri fiúként ülnék a családi latifundiumban.”
    Ilyen eretnek “gondolkodó” nem a családi birtokon egerészett volna, hanem kis korában a sarokban kukoricán térdepelt, később a pellengér jutott volna neki vagy a börtön, esetleg a nyaktiló.

  219. Re:233
    Nem nyaktiló, csak szélkakas.
    Zoltán pragmatikus, mindig arra fordul, amerre éppen a fősodor mondja. 😉

  220. 225. Tibor bá’

    nincs vele gond. Én szeretem a provokatőröket. Ingyen és bérmentve lehet figyelemmel kísérni, ráadásul élőben egy olyan kísérletet, ahol különböző technikák csapnak össze. Érdekes kiértékelni az egyes emberek reakcióit, és stílusát (és a sajátunkét, természetesen), sokat lehet tanulni belőle.
    Teljesen elfogadott és gyakran használt technika összetűzést szítani, vagy/és hagyni eszkalálódni a helyzetet.

  221. 235 Sleeper
    Még hogy provokatőrök! Apropo… Éppen most súgták belsőkőrből, hogy Kásler Apánk, okt. 23-ra, a pártgyűlésekhez, misékhez, teremfocihoz hasonlóan engedélyezte a PRIDE-ot. De szigorúan csak sapka, sál, maszkban, semmi összekapaszkodás, lihegés, nyilvános nyelvespuszi!. A látesnshomár dobálódzóknak is fekete kommandósmaszk viselése kötelező!

  222. Igen lehet belőle tanulni, ahogy kizárólag a „homofóbiát és a gyülöletbeszédet”  szajkózzák, de bárminemű ellenreakció vagy vita  azonnal az  áldozatszerepüket erősíti, ahogy a sajnos nagy nyilvánosságot kapott  Dúró féle könyvdarálás  is a náci idők  emlékét hozza vissza szerintük. Ennél nagyobb reklámot nem is kaphattak volna, háromszor több példányt is eladnak majd, amit majd követnek újabb könyvek. A többgyermekes de amúgy éppen meleg  ismerősömet kérdeztem (aki éppen a nála jóval fiatalabb fiúkat hajtja) a gender identitásról,  de csak röhögött, szerinte az a szivárvány propaganda része, hogy valami komolyságot is kölcsönözzenek neki, amúgy sínen van az ország, nekik áll a zászló, olyan a médiájuk meg a hátszelük, hogy minden ellenállással szemben még rövid távon is csak erősödnek. 

  223. Őnagysága soha nem olvasna a gyerekeinek abból a mesekönyvből. Tudod, abból, amiben érzékenyítenek a libsik. Igaza van Őnagyságának, védeni kell a gyerekeket. Mármint az ő gyerekeit, mert más gyerekei ki a faszt érdekelnek. Ráérnek az Őnagyságák gyerekei megtudni, hogy nem mindenki olyan szerencsés, mint ők. A Nemőnagyságák gyerekei között lehetnek olyanok, akiknek elváltak a szülei, esetleg két anyjuk van, sötétebb a bőrük, nem tudnak járni, nem látnak, nem hallanak, éhesen fekszenek le esténként, fene tudja. Mindenféle lehet közöttük, jobb arról nem tudni, keveredni meg úgysem fognak velük, attól megóvja őket a dada, az elit óvoda és a méregdrága iskola. Ott majd megtanulnak úszni és lovagolni, nyelveket tanulnak és már régen használják a saját tabletjüket, laptopjukat, okostelójukat, amikor a Nemőnagyságák gyerekei próbálnak elaludni a hideg lakásban, mert ameddig alszanak, addig sem éhesek. Belőlük, az Őnagyságák gyerekeiből lesz valaki, a helyesen nevelt gyerekekből helyesen élő felnőttek lesznek, lesz majd szép autójuk és nagy lakásuk, jó állásuk a minisztériumban és minden vasárnap mennek a templomba, hogy hálát adjanak, amiért ők Őnagysága gyerekei lehetnek, akiknek soha nem olvasott senki mesét abból a veszélyes könyvből.

    A Nemőnagyságák gyerekei is elvégzik persze az iskolát, legalább a nyolc osztályt vagy a hatot, ha már abban a korban vannak, hogy mehetnek közmunkásnak. Persze a Nemőnagyságák gyerekei is járhatnak gimnáziumba és akár egyetemre is, csak nagyon okosnak és szorgalmasnak kell lenni, ami önmagában még nem elég, de lehet jelzáloghitelt felvenni a szülői házra és ott a diákhitel is, amit ötven éves korára akár vissza is fizethet az ember, de ha ügyes és szerencsés, akár sokkal előbb is, sőt, még a szülőket is tudja támogatni havonta némi euróval vagy fonttal.

    A Nemőnagyságák gyerekei, akiknek kiskorukban olvastak abból az átkozott könyvből, ezért felnőtt korukban nem tudnak beilleszkedni a Normális, Fehér, Keresztény, Heteroszexuális Társadalomba, jobb, ha messzire futnak innen. Olyan országba, ahol nem a bőre színe, nem a szerelme neme, nem a családi háttér, nem a politikai nézet és nem a templombajárás a szempont, hanem csak az, hogy milyen ember, milyen szakember. Esetleg milyen barát. Ha a Nemőnagyságák gyerekei, akiket az Átkozott Könyv megfertőzött, itthon találnak maradni, és nem tudják jól titkolni a szégyenüket, akkor szabadon gúnyolhatók, üldözhetők, meg lehet őket rugdosni egy kicsit, és hasonló jogos retorzióra számíthatnak. Ha esetleg úgy alakul az életük, fontos tudniuk, hogy a templom környékén nem koldulhatnak, mert oda rendes Őnagyságák és Őnagyságák gyerekei járnak, akiket mindenképpen meg kell védeni a romlottaknak még a látványától is. Akkor lesz itt normális világ, különben nem.

    Márpedig ez egy normális ország, ahol mindennek és mindenkinek megvan a maga szerepe és helye. A heteroszexuális, keresztény, fehér férfi a család feje, a heteroszexuális, keresztény, fehér nő a második a rangsorban – kivéve persze, ahol Őnagysága a családfő, de az ritka, és akkor is úgy kell tenni, mintha nem -, és semmi fura nincs abban, ha apa néha megpofozza anyát, olyankor anya kötelességtudóan átesik a vak komondoron, és máris minden rendben van. Őnagysága rendes, egészséges, keresztény, fehér, heteroszexuális kis Őnagyságákat és Őuraságokat fog felnevelni, amilyenekre szüksége van ennek az országnak. A Nemőnagyságák gyerekei ilyenek is, olyanok is lesznek. Az ilyenek majd takarítják az árkokat, sütik a kenyeret, állnak a szalag mellett visszeres lábbal és kussolnak, nehogy elveszítsék az állásukat. Az olyanok pedig fogják magukat, és elhúznak egy olyan országba, ahol úgy élhetnének – ha akarnának -, mint Őnagyságáék, de nem akarnak úgy élni, pont ezért mentek el. Úgyhogy ők fertőző mesekönyvet fognak olvasni a gyerekeiknek, engedik együtt játszani a sérültekkel, megtanítják belátni a bőr alá, ahol mindenki egyforma és megtanítják tisztelni a másik ember életét, magánéletét. Egyszóval tovább viszik a fertőzést, amitől – ha itthon maradnak és ha Őnagyságák gyerekei lennének – meg is lehetett volna óvni őket. Hát így valahogy.

  224. Zoltán! Mi lenne, az egész irományodat megfordítanánk , és  mondjuk a gender szekerét  toló „őnagyságákat”  helyettesíténk be főszereplőnek 🙂
    Mert ne hidd, hogy az elit kétpolusú, ugyanazt a neoliberális európai szekeret tolja mindkettő, csak a látszat csal, ezért is volt igaza a régi havernak.

  225. 238 A szegénységet az aberrációval összemosni totális tévedés. Vagy inkább csúsztatás.

  226. 241. K.Ábel

    Az árnyékbokszolás olyan irrelevancia-hiba, amely a racionális vitára nézve súlyos veszélyt jelent, logikailag pedig irreleváns megnyilatkozás. Az árnyékbokszoló konklúziója az általa cáfolni kívánt állásponthoz képest irreleváns.

  227. 243. n/a

    Én kérek elnézést:

    A bitang úr, ki nyakig ül a borban
    és szolgáit véresre vereti,
    a hájas püspök, ki a kolostorban
    a szűzapácát kergeti,
    királyok és egyéb zsiványok,
    s kopasz ruék, kik csorgó nyállal
    röhögnek ronda képeken,
    és kocsmahősök, kik az árok
    mélyén böfögnek részegen,
    stricik, sintérek, ágyrajárók,
    kerítőnők és zugbankárok:
    bocsássanak meg mind nekem.

    Zsidók, kik pénzüket kamatra adják,
    hogy a szegényen bőrt se hagyjanak,
    és kurvák, akik mellüket mutatják,
    hogy a polgárok kedvet kapjanak,
    proletárok, akik kijátszva
    döglenek meg a híd alatt
    és lázadók, akik a nyárfa
    ágán a szabadságra várva
    fityegnek sárga zsinegen,
    királyleányok, grófok, bárók,
    klozettosnők és lócsiszárok:
    bocsássanak meg mind nekem.

    Csak az átkozott polgármester nem!
    Annak még egyszer a képére mászok,
    mert a zsarukkal pőre seggemen
    forgáccsá verte a korbácsot,
    elvette pénzemet és ráadásul
    ebédre megrohadt kölest adott.
    Kóterben várom most a holnapot,
    hátam feltört az ágy deszkáján
    s nyolcvan font ólom lóg a térdemen,
    csak így történt, hogy a pofáján
    nem ül még ott a névjegyem,
    és ezt bocsássa meg nekem.

    A tiszt urak, kik hősi pózzal
    csörtetik rozsdás kardjukat,
    s a kölykök, kik bársonyzacskóban
    hordják körül a farkukat,
    a dáma drága bundájában,
    ki megfesttette ősz haját,
    s a délelőtti napsugárban
    büszkén riszálja vén farát:
    ti, kik dáridóra vártok,
    míg mi vánszorgunk éhesen:
    hogy eleget nem köptem rátok,
    bocsássátok meg énnekem.

    Büdös zsaruk, kik minket űznek
    a föld felett s a föld alatt,
    és hadvezérek, kik vérünkkel
    foltozzák meg a várfalat,
    de a rongyosat elítélik,
    mert a törvény is csak csalás:
    vérrel fogunk fizetni nékik,
    ha jön a nagy leszámolás.
    Hogy ezt a harcot meg nem érem
    s mint hadnagy, nem vezethetem,
    azt ők mindnyájan, remélem,
    könnyen bocsájtják meg nekem.

  228. 244 – Koczka Zoltán:
    Azért ez már elég mesze van a topiktól. Legközelebb másold be az Ember tragédiájából a Londoni jelenetet.Hasonló megfontolásból.

  229. 245. Tibor bá’

    Az ideírók nem, de az olvasók között bizonyára van aki „érti” a kapcsolódást.

  230. 246 – Koczka Zoltán:
    A kommentelőkről alkotott véleményed ismerjük, nem kell megismételned, hacsak nincs rá lelki kényszered.

  231. 247. Tibor bá’
    „A kommentelőkről alkotott véleményed ismerjük”

    Pedig ilyet nem osztottam meg.
    Beidéznéd? Mert kicsit hitetlen vagyok. Meg olyan izé „libernyák” is….

  232. 248 – K.Z.
    Csak nem képzeled, hogy keresgélni fogok neked. Élj tovább a hitetlenkedéseddel.

  233. 242 Koczka: Neked van pofád racionális vitáról beszélni? Aki folyamatosan különböző érvelési hibákban tobzódsz?
    238-as hozzászólásod például egy szófosásos szalmabáb. Szépen kidíszítetted, alaposan kivesézted, elnevezted Őnagyságának, de csak szalmabáb marad.

  234. 251. K.Ábel.

    „Neked van pofád racionális vitáról beszélni..”
    Milyen toleránsnak teccik ma lenni. Ez a személyeskedés most az eltűrés vagy az elfogadás fázisa „racionálisan” homofób bácsi?
    Költői kérdés volt, ne kerülj „idegállapotba”. (Csak neked: választ nem igényel, kivéve ha az „utolsó szóért” küzdesz.)

  235. 252: Ez most nem személyeskedés volt, hanem a racionális vitáról beszélgetünk, és arról, hogy ki mennyire tartja magát a szabályaihoz. Te például semennyire, de azért reklamálod.

    A racionális vita talajáról rögtön a második hozzászólásoddal letértél, és azóta következetesen távol is tartod magad tőle. Idézlek:
    „Te a zsebnácis fidesz szatellit bázisa vagy.
    Ne haragudj, ha nem tudlak nem megvetni..”

    De ha abbahagynád a sértegetést szeretnél elkezdeni racionálisan vitatkozni, akkor megpróbálhatjuk. Fogalmazz meg egy állítást, és racionális érvekkel támaszd alá. Meglátjuk, mire jutunk vele.

  236. 250.Koczka Zoltán
    …”„Anya lehettem, de mégsem tudom, milyen igazán anyának lenni” – Ilyen (is) a babagyász.”..
    Végogolvastam a belinkelt blogod blőd, számomra nevetségesen logikátlan cikkét.Már ne haragudj, de ahol kiemelten, bekeretezve jön a fenti idézet, azzal én nem tudok mit kezdeni, csak eltöprengeni azon, hogy hol és mikor felejtettem el magyarul.
    Summa summarum, az én kétosztályos, sültparaszt fejem nem értette a cikk kifacsart érvelését, , és ahogy valamikor nálatok az átkosban mondogatta az üzemi párttitkár, Bálint elvtársnak még fejlődnie kell, még nem eléggé öntudatos.
    Igyekezni fogok, igérem.

  237. 250: A cikk nem rossz. Ezt például tükörként tenném eléd, Zoltán:
    „A kulcs azonban az, hogy a vélemény- és nézetkülönbségünk ellenére tisztelettel bánjunk a másikkal; az agresszió és a személyeskedés helyett a nyitott és kulturált párbeszédre törekedjünk.” – Úgy érzed, ezt követted itt, a hozzászólások során?

    Ha valaki erre teszi fel az életét, hogy elfogadó legyen, csak rajta! De akkor legyen következetes, és fogadja el a neki nem tetsző véleményt is!

    Én azt gondolom, hogy a toleranciát univerzális értékké emelni hiba. A súlyosan közösségellenes, veszélyes, romboló magatartást nem szabad tolerálni.
    Az érvényesen lehet vita tárgya, hogy pontosan mit sorolunk ebbe a kategóriába.

    Szerintem például az óvodások megrontása szexuális, perverz tartalommal egyértelműen ebbe tartozik, és örülök neki, hogy a Miniszterelnök Úr is egyetért velem. Ha valaki ezt vitatja, megteheti, csak akkor tessék érveket felsorakoztatni, és nem személyes sértéseket vagdosni a fejemhez, mert azt nem tűröm!

  238. 254 Bálint: Vetélése volt. Nem a cikkhez tartozik, hanem link egy másik cikkre, ami leírja.

  239. 257. Asszem már egy ideje nem mesekönyvről megy a diskurzus 🙂
    Egyébként meg az országban is különféle játszmák tárgya lett.
    A linkben leirtak egyébként is csúsztatnak.Természetesen nincs egyértelmű a szexuális befolyásolás a könyvben, csupán áttételes, vagyis nemi identitás befolyásolás van, ami kihat a szülői (apa,anya) archetipusokra is. Persze szerintem,(fentebb írtam is) ez egy gyereket egészséges szülői háttérrel nem befolyásolhat. Sokkal inkább a szülők pszichikai, lelki kórképe mérvadó, erről meg Csernusnak vannak érdekes meglátásai a „Ki nevel a végén” c. könyvében
    De egyébként is. Jobban hiszek annak, aki végigélte, tapasztalta ezt az egész gender hülyeséget. 🙂
    https://mandiner.hu/cikk/20200427_igy_banta_meg_a_nemvaltast_amerika_egyik_legismertebb_transznemuje

  240. Itt olyanok hánynak epét akik a könyvet ugyan nem olvasták de azonosulnak a kisnyilas Dúró Dóra véleményével és a Fidesz templatekkel. Szemben a szakma álláspontjával.
    Ez ismerős a vírusszkeptikusok viselkedéséből… Is.
    Közben racionális vitát vívnak a démonjaikkal. Persze tagadják a homofóbiát.

  241. Orbán Viktor: Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.

    Látom nemzeti konzíliumot indított a gazda, hogy legyen megtámogatva az undora. 🙂

  242. Bagdy Emőke és Pécsi Rita a szakma, 100%-ban egyetértek az álláspontjukkal.

    De racionalis vitáról papoltál. Hol lenne a megvitatható állítás? Mert azóta is csak sarat dobálni sikerült.

    Én már több megvitatható pontot fölvetettem, de valahogy mindig csak gyalázkodni sikerült neked válaszként. Most már kíváncsi lennék az érveidre is.

  243. Bagdy Emőke:
    „Miről is beszélünk?
    A meséhez nem volt egy szavam sem, csak annyi, hogy nem olvastam.”

    Maradj Dúró Dóránál. Homofób.

  244. 263: Én nagyon vágynék a részéről egy racionális érvre, állításra, de ezt következetesen kerüli. Szerintem nincs mire várni tovább.

  245. 263. Tibor bá’
    Én már teljesen bekockultam Zoltántól és már belekötött, szinte mindenkibe. Arroganciában nincs párja ezen a fórumon, tőlem mehet a levesbe!

  246. 263. Tibor bá’
    Folyamatosan ki vagyunk akadva a ballib oldal cenzúráján, ezért nekünk nem kellene ugyan ezt a hibát elkövetni. Egyszerűen ignorálni kell és előbb-utóbb megunja.

  247. 266. Gabiiii
    “ Egyszerűen ignorálni kell és előbb-utóbb megunja.”
    Soha nem fogja megunni. Őt ez élteti, ebből táplálkozik.

    Én csak olvasóként követtem az eseményeket, de még nálam is kiverte emberünk stílusa a biztosítékot.

    Tisztelt Tibor bá! Darálja be, tisztuljon a blog attól aki szennyezi!

  248. 263 Tibor bá: a meleg kérdésben nem értek egyet vele, de engem nem zavar. Ha lehülyéz, azt fel tudom dolgozni ?

  249. Hozzászólásával mindenki saját magát minősíti.
    K.Zoli vetette fel általános szabályként hogy aki szidja a melegeket az valószínű, hogy meleg. Szegény már annyi negatív jelzőt használt ránk, hogy már én gondolom azt róla, hogy látens homofób 🙂

  250. Szálljatok végre le a melegekről!
    Valamire való heteróként pedig ne reklámozzátok tovább a témát, ne buzuljatok hetekig ezen… Értelmetlen.

    Mit kezdenétek azzal, ha nem csak a „homo”, hanem mondjuk 8 különféle értelmes csillagközi faj szexuális szokásait és kapcsolatrendszerét kellene megvitatni?! 🙂

  251. Abban a korban amikor a gyerek még nem tud olvasni, úgy fejezünk be egy mesét ahogy jónak látjuk.
    Be lehet fejezni így is.
    – A két királyfi, ahogy teltek-múltak az együtt töltött évek egyre boldogtalanabb lett. Azt látták, míg a szomszédos királyságok udvarát, királylánykák és királyfiúk nevetése tölti be, addig a Kétkirály királyság udvarán csak a magány van.
    Ki is írták a varázsló tendert. Aki utódot varázsol a Kétkirályság királyainak, az megkapja a fele királyságot, ha nem sikerül, akkor a fejét veszik.
    De egy varázsló sem jelentkezett, mert tudták, lehetetlen teljesíteni a kívánságot.
    A Kétkirályság királyaiban egyre csak nőtt a magány míg nem teljesen felemésztette őket. A Kétkirályság rövidesen megszűnt mert elfoglalták a szomszédos királyságok, Utódország és Nemzettország.
    Mindenki saját szája ízére átköltve mondhatja el, költheti át bármelyik mesét.
    Egyre kell vigyázni, ha hétfejű a sárkány a mese elején, akkor a mese végéig is hétfejűnek kell lennie.

  252. Koczka Zoltán átszenderült a hasonlók blogjára. Aki akarja elbúcsúztathatja. Még utoljára pimaszkodott egyet, de az már nem jelent meg.
    Ki szeretném emelni, hogy nem a nézetei miatt váltunk meg tőle, hanem a pimasz stílusa verte ki a biztosítékot.
    .

  253. Nekem már régóta volt olyan érzésem, hogy K.Z. esetében valami mentális probléma áll fenn, amíg nem jelent meg ez a meleg téma, addig is agresszíven támadó volt, sokszor olyan dolgokban is, mikor a hozzászóló véleménye szinte teljesen megegyezett az övével, de akkor is keresett valami kapaszkodót, ami révén beleköthetett eléggé ellenséges hangnemben.
    Én sokszor megrökönyödtem, hogy most ezzel meg mi volt a baja?
    Mint aki az egész világgal áll háborúban, tele frusztrációval és feszültségekkel…
    Sajnálom őt is, meg azokat is, akikkel együtt kell élnie.

  254. 273: A margóra:
    Réges régen Galla-Dózsa produkcióban láthattuk az alábbi jelenetet:

    „A Gengszterek:
    G: Állj! Lássam a kezedet! Mikor kötötték a vesztfáliai békét, amely véget vetett a harmincéves háborúnak?
    D: 1648-ban.
    G: Helyes! Mik a dezoxiribonukleinsav bázisösszetevői?
    D: Adenin, timin, guanin, … és citozin.
    G: Helyes! Ki volt az ökölvívás váltósúlyú bajnoka az 1924-es párizsi
    olimpián?
    D: Ö,ö,ö,… De Large.
    G: Helyes! Nem akarlak megölni, de nincs más választásod.
    D: Miért? Hiszen minden kérdésedre válaszoltam!
    G: Hát ez az! Túl sokat tudsz!”

    – A magam részéről sajnálom, hogy így történt!

  255. Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Bagdy a következőket mondta:

    „3-5 éves kor között, tehát óvodáskor között kapja meg a gyermek azokat a kulcsingereket, amelyek hozzásegítik, hogy a biológiai nemével azonos társadalmi nemben vállalja, hogy hová, azaz melyik nemhez tartozik”. A gyereket is toleranciára kell nevelni, viszont ezt nem óvodáskorban kell megtenni, mert ebben a korban a saját nemi identitás rögzítése a feladat, hogy a gyerekből egy harmonikus és kiegyensúlyozott felnőtt váljon, aki képes lesz majd elfogadni más ember devianciáit.

    Ez egy szakember véleménye, amiből azt a következtetést lehet levonni, hogy a „Meseország mindenkié” az óvódáskorú gyerekek részére káros. Ha csak nem cél a buzira nevelés.

  256. 277: Tiborbá:
    Hallgassuk meg, mit mond erről Bagdy Emőke!

    „A klinikai szakpszichológus nemrég adott ki közleményt az elmúlt időszak, személyével kapcsolatos sajtóvisszhangjaira reagálva. Azt írja:
    1. A szóban forgó mesekönyvről az újságírói kérdésre reagálva válaszoltam csupán, mivel a könyvet nem ismertem korábbról.
    2. Válaszomban szakmai megközelítéssel éltem, amelyet jelenleg is fenntartok, egy adott kor alatt a gyermekek szexuális érzékenyítése nem javallott.
    3. Minden olyan cselekedettől, amely könyvek megsemmisítéséhez, más emberek kirekesztéséhez vezet, elhatárolódom.
    4. Egész munkásságomat arra tettem fel, hogy segítsem az egyén és a társadalom minél harmonikusabb együttműködését, az arra rászorulók beilleszkedésének elősegítésével, a lehető legtámogatóbb közeg létrehozásával.
    5. A többségtől való különbözősége alapján bárki megbélyegzése számomra teljességgel elfogadhatatlan.
    Hozzátette, hogy a továbbiakban ebben a témában nem kíván nyilatkozni.”

    – Ez a történet így kerek, és ebben a formában én mindenben egyetértek az érintettel.
    Főleg az utolsó gondolatával, aminek az indíttatása sztem. ugyanaz, amit én is gondolok erről az egész perpatvarról. Dúró Dóra meg (akinek a jól irányzottnak tűnt politikai reklámtevékenysége idáig vezetett) elmehet a …, rettenetes nagy csalódás számomra az egész Jobbik, és múltbeli vagy jelenlegi holdudvara is!

  257. ” Bagdy Emőke:

    A meséhez nem volt egy szavam sem, csak annyi, hogy nem olvastam ”

    ***************************************************************************

    Ezt se engedheted át !
    De átengedhetem, mert elárulja hibás gondolat alkotásodat. Bagdy Emőke nyilatkozatához nem kell elolvasni semmit. Mint szakértő azt állítja, hogy a gyerek 3-5 év között érzékeny a nemi indentitás elfogadására. A könyv kritizálásához kell elolvasni, de ő nem kritizált. Ezt azonban Bagdy támadói nem értik meg.

  258. „Vétkesek közt cinkos aki néma”

    Ez az oka a hozzászólásomnak.

    279.alapján, a KZ elleni hozzászólok hogyan értékelik ezt

    „A többségtől való különbözősége alapján bárki megbélyegzése számomra teljességgel elfogadhatatlan.”

    a Bagdy Emőke hozzászólást, akit egyébként más tekintetben etalonnak tekintettek?

    Tibor bá’:

    „Ez egy szakember véleménye, amiből azt a következtetést lehet levonni, hogy a “Meseország mindenkié” az óvódáskorú gyerekek részére káros. Ha csak nem cél a buzira nevelés.”

    „Mint szakértő azt állítja, hogy a gyerek 3-5 év között érzékeny a nemi indentitás elfogadására. ”

    Na most már csak az kéne megmagyarázni, hogy az ezzel ellentétes szakértői véleményt (1200 felett tartanak az aláírók)

    #docs.google.com/document/d/14bfWizU5eZCtCFUIT2N3q87e0gpy7OE2_i2qvsF52Xo/edit

    miért tartod hiteltelenebbek, mint Bagdy Emőkéét?

    Én nem vagyok a téma tudora, de gondolom Neked nyomós érveid vannak a mellett, hogy a fenti 1200 szakértő miért nem ért a szakmájához.

    Remélhetőleg nem a cherry picking jelenség áll a háttérben, azaz hitelesnek csak a veled megegyező véleményt fogadsz el.

    „Fontos megjegyezni, hogy a könyv nem kötelező olvasmányként jelent meg, annak megvételéről és olvasásáról mindenki szabadon dönt, és ezt a szabadságot tiszteletben tartjuk. Ugyanakkor hangsúlyozzuk, hogy nem létezik olyan, hogy túl korai érzékenyítés, ha a történet és a szöveg az adott korosztálynak megfelelő. A könyv ezek alapján kiváló érzékenyítő eszköz lehet a gyermekeknek, hiszen az ő nyelvükön mesél olyan emberekről akik velünk élnek, de nem feltétlenül találkoznak velük a mindennapokban. ”

    „Továbbá, az előítéletesség és az azt elfogadó közeg semlegessége az adott csoport dehumanizálásához és teljes kirekesztéséhez vezethet (Haslam és Loughnan, 2012), míg ahogy a szociálpszichológiai kutatások 70 éve folyamatosan bizonyítják, a tőlünk különböző emberekkel való találkozás – főleg, ha pozitív színben tűnnek fel előttünk – növeli a másik csoport tagjainak elfogadását (Pettigrew és Tropp, 2006). ”

    „Továbbá más szakmai szervezetekkel egyetemben hangsúlyozzuk (Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekció, 2019), hogy nincsenek olyan hiteles, módszertanilag megalapozott tudományos eredmények, amelyek azt támasztanák alá, hogy gyerekek LMBTQI emberekké válnak annak hatására, hogy találkoznak ebbe a csoportba tartozó emberekkel, akár személyesen, akár fikción keresztül. Ugyanakkor egyetértünk azzal, hogy a témával körültekintően és érzékenyen kell foglalkozni, ezért mindenek előtt lévőnek tartjuk a szakmaiságot. Fontosnak tartjuk a fogalmak helyes használatát, például a nemi identitás (megélt társadalmi nem, mely megegyezhet a biológiai nemmel) és a szexuális orientáció (szexuális és/vagy romantikus vonzalom) közötti különbségtételt. Mindemellett hangsúlyozzuk, hogy LMBTQI embernek lenni nem deviancia. A homoszexualitás mint betegség 1973-ban került ki a mentális betegségek kézikönyvéből, így betegségként beszélni róla messzemenően szakmaiatlan, és tudatlanságról tesz tanúbizonyságot.”

    No Bagdy Emőkével egyetemben ezt kéne nektek cáfolni.
    Bagdy Emőke irodalmi hivatkozásait valahogyan nem találom, biztosan bennem van a hiba.

    A poszt alatti hozzászólások világosan bemutatják a véleménybuborékot.

    A kisebbségek elleni álláspont ( antiszemitizmus, rasszista előítéletek stb.) nem egyedi ezen a bloggon.

    Összeségében, KZ-vel egyetértve ez a vehemens kirekesztő álláspont kontraproduktív,
    mivel újabb, nagyobb példányszámú kiadást ért meg a mesekönyv, a kiadó köszöni az ingyen reklámot (Nektek is!).

    Másodsorban, megint megettétek Orbán trükkjét, aki a válságkezelés sikertelenségéről. a bűneiről tereli el ismét a figyelmet.

    Anno a korrupciós ügyeiről sikereresen terelte el a figyelmet a migránsozással
    Azt is jól bekajálta itt a többség.

    Tibor bá’:

    „Ki szeretném emelni, hogy nem a nézetei miatt váltunk meg tőle, hanem a pimasz stílusa verte ki a biztosítékot..”‘

    A pimasz stílus megítélése eléggé szubjektív.
    A veled egy véleményen lévőknek és magadnak rendszeresen magasabb az ingerküszöb, mint az e csoportba nem tartozóknak.

    Más kérdés, hogy KZ lehetett volna visszafogottabb, de amikor mindenki rá szállt, meg tudom érteni a reakcióját.

    Én azért az ellentétes vélemény hangoztatását nem zárnám ki az okok közül.
    Volt már pár példa erre.

    Ha már nagy Darwin rajongó vagy, akkor tudhatnád, hogy a sokszínűség hiánya sorvadáshoz vezet.

    Ez világosan tetten érhető a blogon.

    Egyébként meg mindenki figyelmébe ajánlom:

    „Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
    csendben maradtam,
    hisz nem voltam kommunista.

    Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
    csendben maradtam,
    hisz nem voltam szakszervezeti tag.

    Amikor a szocialistákat bezárták,
    csendben maradtam,
    hisz nem voltam szocialista.

    Amikor a zsidókat bezárták,
    csendben maradtam,
    hisz nem voltam zsidó.

    Amikorra engem vittek el,
    nem maradt senki,
    aki tiltakozhatott volna. ”

    Nem tudom a szalámi taktika mond valakinek valamit?

    Libernyákok, a gaz nyugat, Soros, Brüsszel, migránsok, homokosok stb.
    Csak én vagyok a helikopter…

    A lényeg meg elsikkad a korrupcióról, a lopásról, a társadalmi megosztásról, a gazdagok felé való társadalmi újraelosztásról, a ország jövőjének feléléséről (oktatás, egészségügy ) stb.

    A Mi Hazánk Fidesz kötödését eléggé nyíltan rebesgetik, a cselekedeik bizonyítják.

    Duró Dóráról, az egész elindítójáról meg tudni kell, hogy e párt tagja.

  259. 281. Idegen
    Nem kell ennyire túlragozni a témát!
    Koczka nem a tudása és esetleges hajlamai miatt lett kirúgva, hanem a pimasz, fellengzős modora miatt. Szerintem senkinek sem hiányzik, bár a műveltsége tagadhatatlan.
    A mesekönyv téma már lerágott csont, de a ferde hajlamúak nemzetközi szövetsége (rövid nevén: buzilobbi) elérte a célját. Megint egy lépést tettek a normalitás felszámolásához vezető úton. Ennek végcélja pedig : se Isten, se Haza, se Család!

    “ Egyre többen és egyre hangosabban követeljük a törvényi szabályozást az LMBTQP-propaganda ellen! A genderlobbi hatalmas, kontinenseken átívelő szervezetkomplexum, mely végtelen tőkével és médiafelülettel rendelkezik, tevékenységét pedig számtalan politikai erő támogatja, többek között az Európai Unió is. Mindez nem mondható el rólunk, ezért kérjük, támogassa az LMBTQP ellen harcoló hazafiakat és honleányokat! Budaházy Edda”

  260. 🙂 Tibor ‘bá én is ezt látom a madarak magatartásánál a cinkék nem esznek 1 csoportban a verebekkel de a vörösbeggyel se pedig van olyan szép mint ök. És senki nem mondja hogy rasszisták lennének….
    Valójában minden ember azaz az egészséges valahogy a saját génjeit veszi elönybe társuláshoz.

    Söt ugyan ugy ahogy az ember kisebb nagyobb klikkekbe csoportosulnak néha ha sokat figyeli az ember a rajzolatukról látni ahogy egy csoportot azonos egyedek képviselnek.

    Végülis az etetésnek ez az ember jutalma hogy gyönyörködhet figyeli tanulmányozhatja öket!

  261. 282.Hanyistók:

    „A genderlobbi hatalmas, kontinenseken átívelő szervezetkomplexum, mely végtelen tőkével és médiafelülettel rendelkezik, tevékenységét pedig számtalan politikai erő támogatja, többek között az Európai Unió is. Mindez nem mondható el rólunk, ezért kérjük, támogassa az LMBTQP ellen harcoló hazafiakat és honleányokat!”

    Aktuális ellenség: a genderlobby, az EU, a háttérhatalom.

    Nem ismerős a mintázat a múltból?

    „A könyv elleni akciózást a Mi Hazánk kezdte, akik egyébként is melegellenes lendületben voltak. Miután a párt tagjai az augusztust szivárványos zászlók leszerelésével töltötték, Dúró Dóra szeptemberben a könyvespolcokon talált új ellenséget. Nagy sikerű sajtótájékoztatóján úgy ledarálta a Meseországot, mint a néppártosodás a Jobbik tagságát.

    Ezek az akciók pedig éppen ki is jelölik a Mi Hazánk helyét a NER-ben.

    Egy radikális párt, ami ugyanazt mondja, mint a teljhatalmú kormánypárt, csak stílusban néha kicsivel többen engedhet meg magának. Egy ellenzéki párt, aminek képviselőit rendszeresen olyan szívélyesen fogadják a köz- és kormánymédia stúdióiban, mintha a Fidesz listáján kaptak volna befutó helyet.

    Elsőre hungarikumnak hangzik, hogy egy rendszer különbejáratú papucsradikális álellenzéki pártot tartson magának, de valójában ez bevett eljárása, és teljesen logikus módszere a hibrid rezsimeknek. Az ilyen szimbiózis jó a kormánynak a társadalomban keletkező feszültségek levezetése és kordában tartása miatt, és jó az operettlázadóknak is, mert az ilyesmi kényelmes állás – egészen addig, amíg van rájuk szükség, és amíg nem jelentenek érdemi veszélyt a hatalom számára.”

    https://444.hu/2020/10/06/orbannak-ellenseg-kellett-eppen-egy-mesekonyv-akadt-a-keze-ugyebe

  262. 281 Idegen
    Ha egy kicsit visszalapozol a korábbi posztokba, akkor hamar rájössz, hogy K.Z. körüli problémák nem csak a nemi identitás, vagy a faji megkülönböztetés körül forgó témák esetén fejeződött ki.
    Teljesen mindegy volt, mi volt a topik témája, nagy agresszivitással, fejezte ki ellenvéleményét, általában a másik félre határozottan sértő stílusban. Ő maga viszont nagyon érzékeny volt, ha úgy érezte, hogy személyét sérti valaki. Szóval kifejezetten a szálka-gerenda effektus volt észlelhető.
    Nem állítom, hogy ez csak nála fordult elő, de nála következetesen és tartósan.
    Én is próbálkoztam sokszor feloldandó ezt a stílust közelíteni az álláspontunkat, de általában keresett újabb kifogásolnivalót válaszomban, és tovább folytatta az eddigieket.
    Aztán a nemi identitás téma végképpen kicsapta nála a biztosítékot, innen kezdve végképp kezelhetetlen lett, az eddigieken is túltett.
    Soha nem a kompromisszumra, kölcsönös megértésre törekedett, hanem inkább kisarkította a konfliktusokat, mintha örömét lelte volna benne.
    Egy közösség sem érezheti jól magát egy ilyen felfokozott konfliktusos légkörben, a határokat érezni kell.
    Pedig van néhány tagja itt is az identitásbeli kisebbségnek, mégsem fajultak idáig a dolgok, ha nem is volt mindig sima a kommunikáció…
    És még valami: honnan veszed, hogy mi megettük Orbán propagandáját, és nem látjuk, mit művel?
    Számtalan téma volt már ahol ki lett vesézve ez is, volt már olyan megjegyzés is, hogy nem fél-e Tibor bá’, hogy felfigyel rá a kormány, és veszélybe is kerülhet a blogja…

  263. Re:281
    Lehet számháborúzni, de pl a könyv ellen protestáló aláírók minimum 1 nagyságrenddel többen vannak, de a nem aláírok 2-3 nagyságrenddel többen… 😉
    „Szakemberekről” csak annyit, hogy aki most nem áll az LMBTQ vonal mögé, az már feketeseggű álszakember lesz, ami nettó véleményterror az LMBTQ közösség részéről, és igazából ezért bűzlik annyira ez a téma, mert egy mikrokisebbség milyen jogon akarja formálni az össz társadalmat, főleg úgy hogy több a kérdőjel az ideológiával szemben, mint valós tény/haszon…

  264. 286.dajtás:

    „Lehet számháborúzni, de pl a könyv ellen protestáló aláírók minimum 1 nagyságrenddel többen vannak, de a nem aláírok 2-3 nagyságrenddel többen… ”

    Arra a petícióra gondolsz, ami Bagdy Emőke mellett már vagy 30000 írtak alá, akkor az nem szakmai vonal.
    Ennyi a Mi Hazánk szavazó bázis is lehet.

    Ez olyan, mint amikor nem a szakmát, hanem a nemzeti konzultációs kérdőíven a nagybetűs EMBEREK-et kérdezzük meg a helyes járványügyi intézkedésekről.
    Látjuk is az eredményét…

    Aztán azon lehet filózni, hogy a nem aláírók mit is gondolnak a témáról…

    Te is közvélemény kutatások alapján végzel kutatásokat? 🙂

    „aki most nem áll az LMBTQ vonal mögé, az már feketeseggű álszakember lesz, ami nettó véleményterror az LMBTQ közösség részéről,”

    Elismerem,hogy lehet ilyen hatás, de a tudományos vonalat minden kritika, hiba ellenére, hitelesebbek tartom, mint a tömegmédia által manipulált embereket.

    Ez szépen lekövethető a járvány és az oltásellenesség kapcsán is.

    285.hubab:
    „honnan veszed, hogy mi megettük Orbán propagandáját, és nem látjuk, mit művel?”

    Például onnan, hogy KZ felvetésre nem nagyon volt erre érdemi reakció.

    „Számtalan téma volt már ahol ki lett vesézve ez is, volt már olyan megjegyzés is, hogy nem fél-e Tibor bá’, hogy felfigyel rá a kormány, és veszélybe is kerülhet a blogja…”

    Konkrétan, én ezt a migránsozás és a mostani mesekönyv üyg kapcsán vetettem fel.
    Ha Tibor bá’ blogját vegzálják, azt biztosan nem a hivatalos vonallal összhangban lévő hozzászólásaiért teszik majd.

  265. Ez egy májusi cikk, érdemes az egészet elolvasni.

    „Februárban Orbán Rómában egy konferencián így fogalmazott a saját hatalma és a gazdasági helyzet összefüggéséről: „A gazdasági siker az egyetlen módja annak, hogy a nemzeti konzervatív, illetve kereszténydemokrata vezetők túléljenek. Ha ugyanis ez nem sikerül, ha egy konzervatív politikai vezető hibát követ el, és a gazdasági mutatók csökkennek, másnap reggel megölik.” Ez alapján őszre olyan helyzet alakulhat ki Magyarországon, ami a kormányfő kockázatelemzése szerint a bukását hozhatja. ”

    „A világon mindenütt a rosszabbul keresők veszítették el legnagyobb arányban az állásukat a járvány miatt, mert az irodai dolgozók többsége otthonról is tudott feladatokat végezni, de akiket a munka a lezárt munkahelyéhez kötött, azok tömegével váltak munkanélkülivé. A kormányfő legfontosabb célja az lehet, hogy az ő feszültségük ne a kormány elleni dühbe forduljon.

    Ezért választhatta azt a taktikát, hogy az indulatokat az értelmiségi, fővárosi, okoskodó, külföldről pénzelt, jogászkodó figurák, a hivatalok, illetve a cigányok ellen fordítsa. Attól lehet ebben igazán új a helyzet, hogy az emberekben lévő indulatok erősebbek lesznek várhatóan, mint az Orbán-kormány megalakulása óta valaha. Ezért nagyobb tétje van most az ellenségképzésnek, mint nyugodtabb időkben volt.

    Az Orbán-kormány megalakulása óta ellenségek elleni harcokból építi fel politikai identitását és kampányait. Az ellenség minden fordulóban egyre konkrétabb és egyre közelebbi. Kezdődött az arctalan IMF-fel, amiről a lakosság nagy része azt sem tudta, hogy micsoda. Aztán jött a rezsi, amit mindenki ismert, de nem volt élő ember, tehát veszélytelenül lehetett gyűlölni. Aztán jöttek a migránsok, akik már emberek, be is lehetett mutatni a tévében a veszélyes, rongyos, barna bőrű embereket, akik rázzák a kerítést, pedig Magyarországon alig vannak. Melléjük kerültek a brüsszeli bürokraták, néhány nyugati politikus és Soros György, ők már személyesen azonosítható, de fizikailag távol lévő emberek, a gyűlöletük nem fenyegetett a magyar társadalmon belüli komoly feszültségekkel, pláne nem erőszakkal. Most kezdünk eljutni olyan emberekhez, akik tényleg benne élnek a magyar társadalomban. Azonosítható, és így bántható az ellenségként felmutatott emberek köre.”

    https://444.hu/2020/05/15/orban-kijelolte-maga-helyett-az-ellenseget

    Csak megjegyezném, hogy a migráns propaganda miatt már voltak atrocitások Magyarországon.

  266. Idegen.
    Jelenleg Mo-n nem üldöznek a másságáért senkit, mindenféle könyv kiadható, terjeszthető, ez sincs megtiltva. Rengeteg meleg, homo- leszbi klub van (Homérosz, Szimpozion, Capella, alterego stb.) , Budapest egyik nyugati fővárosnál sem rosszabb, sőt, mondhatnánk jobb. A transition műtétek árát az OEP egészben vagy részben támogatja, finanszírozza. A lobbisták ezerpárszázan a sok ezerből „szakma”-ként hivják magukat, de maga az egész gender egy nyitott kérdés. Te is a politikai játszmákkal, meg orbánnal jössz, de ezt most valahogy terelésnek érzem. (Egyébként ha visszaolvasol, volt rá érdemi reakció)
    K. Zoli legalább őszinte volt, és belinkelte a kötelező elvárást felénk
    „Az emberek különbözősége okán sosem fogunk mindannyian mindenben egy véleményen lenni, a toleranciának ugyanakkor magában kellene foglalnia a tiszteletet is a másik iránt…Az elfogadás már magasabb szint, nemcsak a megtűrésről, szól, hanem arról, hogy meg vagyunk békélve az adott dologgal, jelenséggel – az számunkra teljesen rendben van… „
    Olyasmit kérsz számon, ami még nyugaton sincs, vagy ott már a nyilvánosság miatt, vagy béke kedvéért a szemedbe hazudják, hogy teljesen toleránsak és tisztelnek mindenféle másságot. Vannak fent ilyen szerintem csöppet sem humoros video közvélemény kutatások.

  267. Csak nem jöttök le a szerről…
    Tiborbá,
    a végén még -közkívánatra- rehabilitálnod kell Zoltánt! 🙂

  268. 291 – H.Cs,:
    Én természettudományos emlőkön nőttem fel. Bármekkora a laikusok nyomása, én nem térek le a tények útjáról. Ráadásul Koczka Zoltán velem is pimasz volt, ami totálisan elfogadhatatlan. Rehabilitálja a halál.

    Különben 6 gyereket láttam felnőni háztartásomban, ugyanazt észleltem, amit Bagdy írt.

  269. 291. Horváth Csongor
    Azért kell ezekről ennyit pofázni, mert ez korunk egyik legtestközelibb problémája.
    Hogy ez most gender vagy vallási, szinte mindegy.

    Szélsőséges esetekben idáig is fajulhat a dolog:
    https://telex.hu/kulfold/2020/10/17/lefejeztek-egy-tanart-parizs-kozeleben

    A véleményszabadság hirdetéséért nyírták ki.
    Úgy néz ki, hogy akiket tolerálni kéne(vagyis mindenkinek mindenkit) csak egyoldalúan működik.

    A kutyának (is) hiába magyarázol, nem lesz tőle szalonna.

    Tudatszint kérdése az egész.
    Na mármost megállapíthatjuk, hogy sok ilyen arab fasz van Európában akik a mi álhumanitárius eszméink miatt felerősödtek.

    Az elfogadás fontos dolog, de csak olyanokkal érdemes próbálkozni, akik felérik ésszel, hogy ez adok-kapok elven működik. Megértik,hogy egyáltalán miről van szó és nem a gyengeség jelét látják benne(pedig azt látják).

    Itt csúsznak el a legtöbben a liberalizmusukban, átesnek a ló túlsó oldalára. Még mindig túlságosan feketén vagy fehéren látunk bizonyos kérdéseket, legalábbis szerintem.

    Bagdy témához itt egy korrekt vélemény:
    https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/15/kocsmai_verekedes_ezer_pszichologussal_-_tibi_atya_bagdy_emoke_mellett/

  270. 284. Idegen
    “ Aktuális ellenség: a genderlobby, az EU, a háttérhatalom.”
    Ez nem csak az aktuális ellenség, hanem mindig is az volt és az lesz, függetlenül a kormányzati propagandától.
    Visszagondolva a kilencvenes évek előtti időkre, akkor is létezhettek ferde hajlamú emberek, de senkit sem zavartak. Ez csak azért volt, mert senki sem tudott róluk. Most sem zavarnak, amíg nem akarják megfertőzni a normális társadalmat.

  271. 292: Tiborbá:
    Értem. Bagdy ebben a témában kiadott állásfoglalásával -szakmai tapasztalataimból adódóan- én is egyetértek!

    293: Balázs:
    Ezt is értem, de ki is ad helyet és lehetőséget rendre a témának?
    Biztos vagyok abban, ha a társadalom részéről nem lenne rá igény, az ilyen torzuások maguktól elsüllyednének, ahogyan korábban bármikor. Mert azt azért senki ne higgye, hogy ezek újkeletű problémák! Ugyanaz a gond, mint a bugyuta tv adók show műsoraival és a Tesco gazdaságos termékeivel. Simán elsorvadna, de hát van rá vevő, van rá igény! (Az most már mindegy, hogy ezt keltették, vagy eleve benne volt az emberekben.)

    A mohamed karikatúrákkal játszadozni egy muszlim közösségben elég nagy ostobaságra vall. Ettől függetlenül úgy kifüstölném érte a franciák helyében ezt a csürhét, hogy a lábuk nem érné a földet! Vajon megteszik?
    Nálunk ez pill. nem probléma… Egyebek közt ezért is tartom esélytelennek az ellenzék minden próbálkozását, mert amíg ebben a kérdésben nem foglalnak sarkosan állást, s nem rukkolnak elő semmilyen értelmes alternatív megoldással a Fidesz ellenében, addig ebben az országban nem lesz kormányváltás, hiába szenved a többi „működési zavar” miatt szinte már mindenki.

    A primitív tömeg nem vehető egy kalap alá egy működő, egészséges társadalommal. Orbán ez utóbbi nálunk még meglévő és működő sarokköveit rombolja le egyenként. Ha sikerül neki eltüntetnie, migránsok nélkül is el fogunk jutni arra a szintre, ahol Nyugat-Európa és az USA jelenleg tart. Ez persze csak az én véleményem…

    A liberalizmus a múlté. Megbukott. Nálam ez lezárt ügy! Szép lehetett volna, ahogyan az internacionálé is, meg ki tudja még hány papírforma szerint szép elképzelés.
    Orbán nemzeti szocializmusával kapcsolatban a történelem már szintén kiállította a bizonyítványt. Kár, hogy sokan nem olvasták el, s nem tanultak belőle!

    294: Hanyistók:
    Biztos vagyok benne, hogy egy melegnek sem akarata, sem érdeke nem fűződhet ahhoz, hogy téged, vagy engem, vagy bármelyikünk gyermekeit „átnevelje”. Erről van, aki érintettként véleményt tudna mondani, így könnyen megerősíthet, vagy megcáfolhat ebben a gondolatomban.

    Igen, ferde hajlamú emberek mindig előfordultak… Akaratukat csak akkor tudták véghez vinni, amikor a társadalom megbolondult és melléjük állt (lásd Hitler esetében is). Nyilván ennek is mindig van oka, ill. okozója, de a végkifejlet csak akkor jön el, ha a nagy többség beáll a sorba, mert hasznot lát benne. Ki akkor a felelős? Sztem. az is, aki a haszonnal kecsegtet, és egyenlő arányban az is, aki a hasznot kihúzza, kvázi a haszonszerzést választja, bármi is az ára!

  272. 295: Horváth Csongor
    Igen, egyetértek. Őket is felhasználják a maguk céljaira a bábokat mozgató mesterek. Minden szál ugyanoda vezet, ha jobban belegondolunk. A nemzetállamok és az összetartó társadalmak szétverése a cél. Egy nagy és buta embermasszát akarnak, akiket könnyen lehet terelgetni a saját céljaik szerint. Bár, ha jobban belegondolok a napi történésekbe, az előbb említett „nagy” jelző, már nem is olyan biztos (vírushelyzet) ! 🙂

  273. 295 Horváth Csongor
    „Biztos vagyok benne, hogy egy melegnek sem akarata, sem érdeke nem fűződhet ahhoz, hogy téged, vagy engem, vagy bármelyikünk gyermekeit “átnevelje”.
    Habár nem vagyok érintett, de nekem is ez a véleményem.
    Nekem is vannak melegek az ismerősi körömben, de nem is tudnák róla, ha néprádión keresztül nem hívták volna fel erre a figyelmemet.
    De soha, semmilyen módon nem nyilvánultak meg ezzel kapcsolatban, élik a maguk életét, anélkül, hogy zavarnák köreinket, igen diplomatikusan viselkednek, soha nem adnak okot rá, hogy valaki ferde szemmel nézzen rájuk.
    És szerintem a nagy többségük ilyen, kevés köztük aki ideológiai harcosként próbálja átalakítani a világot maga körül.
    Persze amíg valaki nem érintett családon belül ebben, addig könnyű erről toleránsan beszélgetni, de ha pl. valakinek a gyerekéről kiderül a dolog, biztos, hogy önmarcangolásba kezd, hogyan lehetséges, hogy az általa nevelt gyerek így kicsúszott az elvárt keretek közül, és valószínűleg bűnbakot fog keresni a gyerek baráti körében, akik nyilván megrontották, rossz útra terelték.
    Tehát jó esély van arra, hogy az előítéletesség kialakul spontán, minden külső hatás nélkül is, hisz minden ember arra vágyik, hogy gyerekei egyszer boldog házasságban unokákkal ajándékozzák meg, akik tovább viszik a vérvonalat.
    Ha úgy tetszik ne szakítsák meg azt a természetes folyamatot, amit a ma élő összes ember ősei kivétel nélkül, immár több mint hárommilliárd éve sikeresen gyakoroltak…

  274. 297: Hubab:
    Csak ki ne derüljön egyszer, hogy a rengeteg meg/érintett fideszes frusztrációja tolja ezt is, mint a borkai-féle igaz hitű keresztény szekeret (karöltve Jézus Krisztus honi Egyházával)! 🙂

    Ha ezzel bárkit sértek, kérem lépje át! Köszönöm!

  275. Kíváncsi lennék, hogy a nagy kritikusok közül hányan olvasták a vita tárgyát kiváltó könyvet.

    Én most járok a több, felénél (88/186), de semmi kivetnivalót nem látok a mesékben.

    Ha a klasszikus mesékben mérgezésekről, gyilkosságokról, sárkányokról stb.-ről van szó, akkor miért baj, hogy egy őzgida az apjára akar hasonlítani és a Tavasztündér ad neki két faágat a szarva helyet?

    Vagy az, hogy egy lány az Óriásölő, aki egy gyáva, mesemondó fiú segítségével őli meg az óriást?

    Fiús lányokról még nem hallottatok?

    44.deko:
    „Mamut és Bögre”
    Valóban két lány gyerekkori barátsága egyértelműen leszbi propaganda.

    Szóval amit tudunk.
    Se Bagdy Emőke, se Dúró Dóra nem olvasta a könyvet.
    Szerintem többségében Ti sem.

    De bőszen véleményt alkottok.

    Így is kell, manapság így szokás.

    Forrásnak utána járni, minek.

    Propagandának felülni az a könnyebbik út.

    „Egy reggel Bence érdekes apróhirdetésbe botlott a sonkás rán-
    tottája mellé felszolgált napilapban.

    Ferrum sárkányölő hőst keres!
    A királykisasszonyt gonosz, tűzokádó fenevad
    ragadta magával. Sikeres kiszabadítása esetén házasság
    a jutalom! Lovagi cím és paripa nem elvárás.
    Jelentkezés „ Haza hozom! „jeligével
    a Palota portáján.


    A sárkány a lovag elűzése után leröppent a veteményesébe zöldséget szedni.

  276. 297. hubab
    Én azért ismerek.olyan srácot akit a meleg kezek melegítettek be.

    296. Hanyistók

    Egyetértek.

    295. Horváth Csongor

    Természetesen nem, hogy helyet adnak a témának, hanem egyenesen generálják.
    ‘Szegény’ TúróTorta ( Dúró Dóra)akciója trigger volt, megint bekebelezték a kezdeményezését, politikai öntökönlövés, mert az erősödik tőle akinek gyengülnie kéne.
    Pedig igazán bírom Dórát!

    O1G stratégiája lényegében egyszerű, de annál hatékonyabb. Dicsérgetlek(a népet)’, kikérem a véleményed, kivárom, hogy mit mondasz aztán egyetértek ha nagyon akarod( vagyis sokan). Egyszóval egyenrangúként kezellek (látszólag), a csapatban vagy.
    Mindezt azért, hogy én fogjam a merőkanalat.
    Ugyanez a taktika vírusügyben és egyáltalán minden ügyben.

    Való igaz, hogy a magyar nép önmagától is önhasonulhat nem kell hozzá migráció.
    Az önhasonulás azonban megosztottságot generál és itt nagyon kell vigyázni az arányra.
    Kell egy külső ellenségkép, hogy az egy bizonyos értelmi szinten vagy alatta leledző, gdp termelő polgárok manipulációs kohéziója megmaradjon. Ilyen van is, a migránsok személyében. Ő csak kihasználja.

    A nem túl nagy de! intellektuállis és egyéb szociokultúrális különbözőségből fakadó társadalmi ellentéteket levezeti.
    Ez jól tetten érhető a libernyákok eltűrt ájvékolásán, vagy az színésztanoncok körüli balhéban. Kérem itt demokrácia van ! címszóval.

    Egyébként ha lenne valódi értelmiség és lenne vér a pucájukban, akkor most kéne kiugratni a nyulat a bokorból, akár az SZFE kapcsán is el lehetne érni, hogy mutassák ki a foguk fehérjét. Most még meg lehetne akadályozni a totalitárius rendszer kiépítésének utolsó stratégiai lépéseit, mert most még korai lenne részükről a nyers erőszak.

    Azonban az igazán gondolkodó réteg meg olyan kicsi, hogy gyakorlatilag elhanyagolható. Tehetetlenségükben ők is inkább az ideológiák és értelmetlen filozófálgatások bűvkörében élnek ld.saját magunkat(is). Úgyhogy most mindenki kivár, bár nincs mire!

    Egyébként Orbán politikája egy globális összeomlásra való felkészülés fényében akár erőösszevonásra is alkalmas lehet.
    A koncentrált javak és vagyon egy diktatórikus irányítóközpont alapjait is képezhetik a közeli jövőben.

    Úgy teljesen érthető lenne az utóbbi időben hihetetlen mértékben felgyorsult harácsolás, épp csak a felszínes látszattal.
    Hiszen minek is hagyná önrendelkezni a népet, semmi értelme és még a dolgok is szétforgácsolódnának?!

  277. 299: Idegen:
    „Én most járok a több, felénél (88/186), de semmi kivetnivalót nem látok a mesékben.”
    – Ez baj. Eszerint nem tanultál pszichológiát…
    Nem olvastam el az egész könyvet, ebben igazad van, így kritikád részben jogos!
    De érdemes megkérdezni egy gyereket, akinek felolvasod az adott mesét, ill. meg kell hallgatni, hogy a gyereknek milyen kérdései fogalmazódnak meg róla, s azonnal kibújik a szög a zsákból! Az meg mindenki számára világos az általad is becsatolt sorokból és összefoglalóból, hogy elég bugyuta, bár tény, hogy egy mai átlagos rajzfilmsorozathoz hasonlítva, akár meg is állhatja a helyét.
    Én, ha mesét szeretnék, maradok a jól bevált repertoárnál, max. a Bogyó és Babócánál… S, ha Neked bejön és így szeretnéd, felőlem ilyen módon lehet Meseország mindenkié!

    Vallásszabadság van, és ez jó dolog, de csak addig, amíg a szcientológusok nem kopognak be hozzám hittéríteni…

  278. 300: Balázs:
    Pénteken ki fog derülni, hogy létezik -e még Magyarországon fiatal értelmiség! Ugye a nagy diplomabőségben akad még pár egyetem és hallgatói közösség.
    Ha nincs, egyfelől nem fogok helyettük sem gondolkodni, sem cselekedni, másfelől az életkoromnál fogva nekem már mindegy. Ha vannak, 100 évesen is oda fogok állni, még, ha visznek is! És sztem. sokan ugyanígy tennének…

  279. A topic alatti hozzászólások jelzik, méghozzá világosan és félreérthetetlenül, mennyire mély indulatokat generál a társadalom minden rétegében a téma, milyen és mennyi pro és kontra megosztó erő tömörül mögötte.
    Ne nevezzétek, illetve ne nézzétek gumicsontnak, hacsak kormányotok nem szánta direkt annak, bármiféle aktuális vagy közelgő társadalmi válságot tompitandó, mert a téma , politikai figyelemelterlés célja nélkül is rendkivül fontos társadalmilag, és nem hinném, hogy van ember, aki vállvonogatva menne el mellette.
    Tolerencia, elfogadás, beletörödés NEM jöhet számitásba ezen ügyben, ugyanis egy, a gyermekeink, unokáink lelkét érintő össztársadalmi jövöképröl van szó.
    Tolerancia és társai, m.f. NEM jöhetnek számitásba cigány, migráns, afroamerikai, iszlám ügyben, a világ fehér nemzetei, társadalmai fizikai életéről van szó.
    Az egyik hozzászólásban idézve volt a hires mondóka a néma emberröl, aki soha semmiért nem tiltakozott, mig rákerült a sor.
    Nos, sajnálom, de nekem soha, elsö hallásra sem tetszett a hasonlat, mert az én szememben hamis és félrevezető, hamis és manipulativ.
    Hamis, mert a közepén kezdi.Elvitték ezt, meg amazt, TÁRSADALMILAG ELFOGADOTT figurákat sajnáltat, álnokul és fondorlatosan, olyanokat, akik a nép rokonszenvét birják. Nem azzal jön, hogy hallgattam, mikor elvitték a rohadt, deviáns, bünöző, istenátka putricigányt, hallgattam, mikor elvitték az össztársadalmilag utált, megvetett elemeket, hanem amúgy kolozsváriasan szólva, hátulról jön psziológiai gáncsot vetni.
    Ime az én álláspontom tolerancia és elfogadás tekintetében:
    TOLERÁNSAK voltunk, mikor egyik szomszéd – elöre elnézést kérve mindenkitől -bejelentette, hogy a járvány miatt bezárt rendezvénytermek okán lánya esküvőjét a házunk melletti parkban tartja meg, olyan toleránsak voltunk, hogy levonultunk üdvözölni a fiatal párt és ELFOGADTUK az éjfél utánig tartó zenét.
    És még van jónéhány dolog, amit minden normális ember elfogad és tolerál egy bizonyos határig, de vannak olyan dolgok, amit SEMMIKÉPPEN sem.
    Mindenki nézzen magába és itélje meg mit, hogyan, és meddig.

  280. „Nem szeretem a homoszexuálisokat; társaságuk… kínos ellenérzéssel tölt el. Nem az ellen van kifogásom, ami számukra a nemi élet megoldási képlete, ez teljesen közömbös, hanem jellemük, lényük ellen, ami torz, beteg, harmóniátlan.”

  281. Elöbbi hozzászólásomat mintegy megerösiti az imént, a rádióban hallott hir : Franciaországban lefejezett egy történelemtanárt a nemrég befogadott migráns. Nem titokban. Az utcán. Nem éjfélkor, a kisértetek órájában, hanem fényes nappal. Nyilvánosan demonstrálva: a tolerancia meghozza gyümölcsét.
    Az elöbbi bejegyzésem irásakor még nem tudtam a szörnyű tragédiáról.Nem szeretem a franciát, közelről volt alkalmam megismerni, de akkor is…
    Minden toleráns és elfogadó figyelmébe! Vagy igy jobb: minden öngyilkosjelölt és hibbant, az önfeladást, a hátrálást az elmebajig vivő figyelmébe?

  282. Na, elolvasva a 17 mesét, a 15. és a 17.-ben két férfi talál egymásra és házasodik mert egymásba szerettek.

    A 17 meséből kettő.

    44.deko:
    Igen a 15-ben Batbajánnak valóban fehér mostohaanyja van.
    Hamupipőke mostohája milyen bőrszínű volt?

    A 17.mese egy vers, és kissé rövidre sikerült, nem üti meg a többi mércéjét.

    A többi 15 mese inkább az életbe előforduló lehetséges problémákra hívja fel a figyelmet, válás, részeges férj/apa (medve).
    Mesék egy része inkább megható, szomorú.

    Valóban arányos ezzel a két mesével ez a nagy felháborodás?
    Ettől lesznek homoszexuálisak a mesét hallgató gyerekek?
    Ahhh…

    „Még épp idejében kezdtek neki az oltásnak, így a
    tűz egészen picire zsugorodott, és végül nagyokat pöfékelve az erdő
    bejárata előtt kialudt, épp csak Vidra Viktor odúját pörkölte meg
    kissé, aki mindig is szeretett volna egy rusztikusabb tetőt.”

    „- Hallgasd ki, kérlek, a halak beszédét, hogy hol található a leg­finomabb moszat?”

    „Egy dolog azonban megválto­zott: este, fülmosás közben, a tükör előtt állva már nem kérdezte azt az anyukájától: „Miért vagyok én ilyen?” Ehelyett azt mondta:
    – Úgy vagyok jó, ahogy vagyok! Éppen így, három füllel! Én va­gyok a legboldogabb nyúl a világon!”

    És igen a másság felvállalása és elfogadása.
    Önbizalom adása aki másnak érzi magát.

  283. 301.Horváth Csongor:
    Ugye tudod, hogy pl. a grimm mesék már egy erősen kiherélt változatai az eredeti meséknek, történeteknek.
    Az eredeteik kész horrorok voltak.

    „De érdemes megkérdezni egy gyereket, akinek felolvasod az adott mesét, ill. meg kell hallgatni, hogy a gyereknek milyen kérdései fogalmazódnak meg róla, s azonnal kibújik a szög a zsákból! ”

    Nem is tudom, amikor gyilkosságokról, szülő általi gyerekölésekről, mérgezésékről stb.-ről hallgatnak mesét a gyerekek, akkor milyen kérdések merülnek fel bennük?

    Felmerül bennük, hogy esetleg a szüleik megölhetik őket?

    „Vallásszabadság van, és ez jó dolog, de csak addig, amíg a szcientológusok nem kopognak be hozzám hittéríteni…”

    Valóban a két mesében előforduló utalás arra, hogy két férfi összeházasodhat, homoszexuálissá teszi a mesét meghallgató gyereket.

    Ha jól emlékszem, a könyv szabadon választható a szülők által, nem kötelező.
    Így valóban ül nagyságrendjében és tényszerűségében a szcientológus hasonlatod.

  284. Re 307

    Ha szabadon választható, a kutyát sem érdekel. De ha valóban az, miért készült hozzá foglalkoztató/oktatói kézikönyv csoportos foglalkozáshoz?
    Én nem szeretném, ha valaki (akár jó szándékú naivitásból is) ilyenekkel traktálná a gyerekeimet. Leszarom, hogy más szerint ártalmatlan, az én gyerekeimért én vagyok felelős, én döntöm el, mit engedek nekik olvasni, megnézni,stb.
    Egyébként pedig a sunyiság, lopakodó taktika háborít fel. Miért nem írják rá, hogy mit tartalmaz? Most más kicsi rá az esély, hogy valaki ne tudja, mi van benne, de ha ránézel, esetleg bele is lapozol, a sok egyéb mese mellett fel sem tűnik a propagandaanyag. Tessék ráírni, mi ez, és aki akarja, vegye meg a gyerekének. Ha egy regényből csinálnak rövidített változatot, azt ráírják a könyvre (rövidített, átdolgozott stb kiadás), hogy ne verjék át a vásárlót. Az egyéb érzékenyítő könyvre is ráírják, hogy pl. az új testvér érkezésére készíti fel a gyereket. Itt ez miért maradt el?

  285. 307: Idegen:
    Össze – vissza beszélsz… Elsőként olvasd el a posztot figyelmesen!
    Aztán dolgozd fel magadban azt a tényt is, hogy a könyvhöz (és persze nem csak ehhez) óvodai-iskolai érzékenyítő tréning készült, ill. épül rá. Mit nem tudsz ezen megérteni?

    Korábbi hozzászólásaimból kiderülhetett számodra, hogy nem a könyv könyvesbolti polcokon történt elhelyezésével van problémám, hiszen amíg Te és a hozzád hasonlóan gondolkodók megvásárolják és élvezik, piacképes marad. De ez egyáltalán nem probléma vele! Javasolom átfutni különös tekintettel a 37-et és 46-ot. Ha ilyen jól megértetted a mesék mondanivalóját, biztosan menni fog ez is!

    Ahogy korábban már többször megerősítettem, a kedvedért újra megteszem, a közoktatásban -egyetértve sok gyakorló szakemberrel és blogtárssal- nincs helye ebben a formában!

    A melegek elfogadásában ez nem segít, kizárólag zavart kelt, ahogyan itt is látható (indulatok, feszültség, kiábrándutság, stb.). Emiatt többet nem szólok hozzá ehhez a poszthoz, bármivel is állsz elő.

  286. Idegen “Vétkesek közt cinkos aki néma”

    Csernus ezt írja a Ki nevel a végén c. könyvében.
    „Ha heteroszexuális párkapcsolat kialakulása sok kudarccal jár egy megfelelő önismerettel nem rendelkező embernél, legyen az nő vagy férfi, kialakulhat a szekunder, másodlagos jellegű homoszexualitás.
    Volt olyan nő, aki azzal a problémával keresett meg, hogy ő leszbikus, és ezzel nem tud mit kezdeni. Elkezdtünk, dolgozni, majd egy idő után a nő rádöbbent arra, hogy leszbikusság csak egy menekülés, hiszen ő valójában heteroszexuális, csak a pasikkal való párkapcsolataiban sorozatosan komoly kudarcok érték. És mivel ezek után azt gondolta, hogy ő nem alkalmas heteroszexuális, kiegyensúlyozott párkapcsolatra, a nők felé fordult. Egy idő után leszbikusnak hitte magát, holott nem volt az.A kezelés során billent helyre a nemi identitása.”

  287. 3O9. Tibor bá’

    „A könyv egyértelműen a beteg liberalizmus lopakodó terjeszkedése.”

    „A nyelv és annak tanításának minden szakértője tudja, hogy nincsenek ártatlan tündérmesék, és hogy minden nyelvi szöveg, még matematikai probléma is, sajátos konkrét értékeket és hozzáállást hirdet.”

    https://www.triklopodia.gr/
    νατσιός-πόλεμος-τρέξε-να-σηκώσεις-τα/

  288. Ez egy nemzetközi agenda része, amely tágabb értelemben a hagyomanyos értékrend, ezen belül (de nem kizárólag) a keresztényi értékek, a család és szűkebb értelemben a hagyományos (biológiai) nemi identitás aláásában érdekelt.

    Tiszteletben kell tartani a kisebbsegek érdekeit, de meg kell védeni a többség értékrendjét és érdekeit.
    Fel kell lépni ellene, minden lehetséges fronton tiltakozni kell ellene – még akkor is, ha megbélyegzik az embert, hogy szélsőséges, homofób, transzfób, stb. -, még most, ameddig lehet. Itthon sajnos a szélsőjobb kisajátítja a témát, ezért még nehezebb róla beszélni.
    Ez nem nemzeti kérdés, ez mindannyiunkat, mindannyiunk jövőjét, gyerekét és unokáját érinti.

    Egy nagyon jó beszélgetés a témáról (angolul):
    United Nations Sex Education Agenda
    https://youtu.be/m_NdoWCS6pQ

    Keresési kulcsszó: „gender propaganda”

  289. 310.Horváth Csongor:

    „Össze – vissza beszélsz… ”

    Aha. Csak én?

    Elsőként olvasd el a posztot figyelmesen!
    Aztán dolgozd fel magadban azt a tényt is, hogy a könyvhöz (és persze nem csak ehhez) óvodai-iskolai érzékenyítő tréning készült, ill. épül rá. Mit nem tudsz ezen megérteni?”

    És ez az érzékenyítő tréning kötelező?

    A kiindulás az volt, hogy Dúró Dóra ledarálta a könyvet.
    Eleve ez már egy kissé furcsa felhangot add az ügynek.

    Tehát a könyv volt az ok az egész vitára, nem az újonnan felvetett érzékenyítő tréning, ne beszéljünk mellé.

    „Korábbi hozzászólásaimból kiderülhetett számodra, hogy nem a könyv könyvesbolti polcokon történt elhelyezésével van problémám, hiszen amíg Te és a hozzád hasonlóan gondolkodók megvásárolják és élvezik, piacképes marad. ”

    Örülök, hogy látatlanban így ismersz, de én nem szóltam a könyvesbolti elhelyezésről, nem vettem és nem is szándékozom megvenni a könyvet.
    Tehát Tőlem nem fog az előadási statisztika javulni.

    Azért olvastam el, hogy meggyőződjek arról első kézből, hogy jogos-e ez nagy politika által generált felháborodás.

    Általában ezeknél a nagy felháborodásoknál érdemes a mélyebbre ásni, mert nem minden az, aminek látszik.
    Nekem ez a tapasztalatom a múlt alapján.

    37.:
    „A könyv megjelenése önmagában említésre sem méltó!

    Egyetértek, mindenki azt vesz meg és használ a saját életútjához, ami neki szükséges, ami neki megfelelő. Ha vkinek. fogyasztóvédelmi kifogása van (nincs objektív ajánló, ami elárulná miről szól) az is orvosolható.

    Ha azonban ezt a problémát beviszik a közoktatásba, az maga a pokol kapuja.”

    Ha beviszik a közoktatásba?
    Kötelező, bevitték?

    Ez olyan érvelés, mikor a Navalnik ügy kapcsán rögtön tényként kezelve, Nord Stream II. felfüggesztésével riogattak, USA(CIA) konspirációt feltételezve és alátámasztva.

    Még nem függesztették fel, bár már kb.egy hónap eltelt.

    Majd akkor megyünk át a hídon, ha odaértünk.
    Ha odaérünk.

    Addig ez a botrány kirobbantóinak érdekeinek a kiszolgálása (hasznos idióta).

    46, 44.hsz különösen „érdekes” hogy részlegesen vagy egyáltalán nem olvastátok a könyvet.

    A lényeg, ha 17 meséből kettőben pár mondatban megemlítik, hogy két férfi szeretheti egymást, és ettől homoszexuális lesz a mesét hallgató gyerek, az szerintem nagy fokú túlzás és akkor igen finoman fogalmaztam.

    De egyetértve Veled, mindenkinek szíva joga, hogy mit hisz, csak ne kényszerítse rá másra azt.

    Amikor arról írsz, hogy a mai fiatalság, átlagember mennyire megvezethető a média által, akkor ezt az esetet nyugodtan hozzá sorolhatod.

    Csak emlékeztetnélek a migráns ügy kapcsán , a kormány propaganda kapcsán az atrocitásokra.

    Az eredmény a közvélemény kutatásokban világosan lekövethető.
    Nálunk is fellép az a hatás, hogy migrációval kevésbé sújtott országokban nagyobb a migráns ellenesség, mint a célországokban.

    Vagy a fantázia szárnyal jobban vagy a propaganda.

    Nos ilyen propaganda mellett hasonló eredményekre számolhatunk e téren is, annak minden mellékhatásaival együtt.

    Aztán tedd fel magadnak a kérdést, ki lesz a következő?
    A tudósok, a virológusok, az értelmiség vagy?

    Az ellenség egyre közelebb van, egyre jobban megszemélyesített.

    Orbán egyik szokásos rádióbeszédében élesen megkülönböztette a „mi magyarok”-at a homoszexuálisoktól.

    Ez már ugye elhangzott ellenzéki kiosztásban is, azaz „azok” nem magyarok.

    Akinek nem ugranak be párhuzamok, annak hiányos a történelem tudása.

  290. 315: Idegen:
    Már megbocsáss, de így magadévá tetted ezeket a meséket, és még csak meg sem vásároltad a könyvet?! Felháborító és teljesen elképedtem… 🙂

    Egyszer minden véget ér… Ez alól az orbáni rémuralom sem lesz kivétel.

    Igen, utánanéztem. Ahol a nevelőtestület befogadja, bekerülhet az intézmény helyi tantervébe, nyilván nem meleg érzékenyítés megnevezéssel, hanem pl. alternatív tananyagfeldolgozásként. Ezt leginkább óvodában tartom aggályosnak. Nem egy ilyen volt már és lesz is, kérdés, hogy az adott nevelőtestület tudja -e helyén kezelni. Sztem. igen. De, ha a pedagógusok a felelősségükkel nem foglalkoznának, akkor látod, lenne aki engedné, mert nem bízik meg a hozzáértők értékítéletében. A szakmában dolgozom, s nem szoktam légből kapott dolgokról, ill. feleslegesen írogatni. Tiborbára sem jellemző ez. A könyv az út, a tréning az eszköz. Az emberek meg elvitatkozgatnak rajta hónapokig, szinte jól jön mindenkinek. A lényegen azonban ez nem változtat semmit (hiszen csak egy könyv, ha ledarálják is).

  291. 315 idegen

    „Csak emlékeztetnélek a migráns ügy kapcsán , a kormány propaganda kapcsán az atrocitásokra.

    Az eredmény a közvélemény kutatásokban világosan lekövethető.
    Nálunk is fellép az a hatás, hogy migrációval kevésbé sújtott országokban nagyobb a migráns ellenesség, mint a célországokban.”

    Szerintem normális ember kormánypropaganda nélkül sem örül képzetlen, primitív problémakezelési megoldásokat normalitásnak tekintő, nyelvünket nem beszélő, beilleszkedni nem vágyó, de követelőző emberek tömeges érkezésének.

  292. 316. Horváth Csongor

    A könyvet nem kötném Orbán rezsimjéhez elsősorban.
    Ha Karácsony lenne a miniszterelnök akkor mi lenne? Semmi különbséget nem látok.
    Csak üti a vasat amíg meleg. Csak rárepültek a másság kritizálására. Ez jó könnyű téma, erre mindenki harap.

    315. Idegen

    Orbán célt tévesztett. Az eredeti jószándék kiváló képességekkel karöltve is el tud csúszni.
    El kéne olvasni Popper Péter jellemzését. Egy ideig(ezt sokan nem tudják) Orbán tanácsadója is volt, aztán meglátott valamit…….

  293. 318: Ha Karácsony lenne a miniszterelnök, akkor hamarosan nemcsak a teljesjogú melegházasságot vezetné be, és a választott nem teljes elismerését, hanem a teljeskörű szexuális felvilágosítást a WHO ajánlásai szerint, óvodáskortól tanítva a maszturbálást és azt, hogy nem a fütyi/punci határozza meg, hogy ki fiú vagy lány, hanem hogy ki minek érzi magát.

    A Drag Queen Story Hour-ok is biztos hamarosan bevezetésre kerülnének.

    Csak meg kell nézni, mi folyik Nyugaton, nyilvánvalóan behoznák hamar.

    Ez a rettenetes dilemma: vagy ez az undorító autoriter rablóbanda, vagy a teljes erkölcsi fertő. Még talán a Jobbik-Mi Hazánk vonalon van valami remény.

  294. Ábel
    Nyugaton arra ösztönzik a tizenéveseket, hogy vegyék fontolóra és gondolják át nemi identitásukat. A propaganda nem marad hatás nélkül, és a nemek közötti átmenetre törekvő fiatalok száma egyre növekszik.
    Nagyon keveset hallani viszont azokról , akik megbánják döntésüket. Pedig nagy százalékuk keres segítséget eredeti neméhez való visszatéréshez .
    A Youtube csatornán rengeteg video foglalkozik velük, „detransitioning” címek alatt. Érdemes rákeresni. Néhányba belehallgattam, sok idősebb férfi meséli el, hogy fiatalon hogyan vitték bele olyan döntésekbe különféle szervezetek, amit nagyon megbántak. Sok 19 és 20 éves fiatal esett át teljes nemváltó műtéten, és sírva mondják el, hogy bárcsak nem tették volna meg, ugyanis diszfóriájuk ettől nem enyhült, csak nőtt. Segítséget pedig nem kapnak, ha vissza akarnak térni eredeti nemükhöz, az LMBTQ közösség pedig árulónak bélyegzi őket.

  295. 319. Ábel

    Ki tudja mi lenne?
    Karácsony is csak azt csinálhatná amit előírnak neki.

    Ilyen szempontból jobb Orbán, ő tényleg keresztény elveket vall. Látszik a megnyilatkozásaiból.
    A vallását nem érti, az látszik, de legalább a felszíni dogmákat követve is jobb mint Karácsony lenne.

    A vége ugyanaz lesz-sajnos.
    Egyik gyengeségből és liberalizmusból tenné, a másik a túlzott akarás és törtetés miatt teszi tönkre hazáját.

  296. 319: Ábel:
    „Ha Karácsony lenne a miniszterelnök…”
    – Ha kerekem lenne, s egy nagy motor dübörögne bennem, s kampó állna ki a seggemből, mozdony lennék… HA
    Az ilyen megnyilatkozások inkább az egyéni félelmek és tanácstalanság, valamint az előítéletek nyilvánosan elismert megjelenítésére alkalmasak, sem mint valós, objektív tényfeltárásra!

    „Még talán a Jobbik-Mi Hazánk vonalon van valami remény.”
    – Ebben ne reménykedj! Tényként közölhető, hogy képviselőik -akár egyeztetések után-, rendre a Fidesszel együtt szavaznak.
    A Jobbikot Simicska vásárolta meg, identitásukat azóta is keresik… A Mi Hazánk a Fidesz zsebében van.

    „Csak meg kell nézni, mi folyik Nyugaton, nyilvánvalóan behoznák hamar.”
    – Ez biztos, de nem Karácsony, vagy a liberalizmus eszmerendszere miatt, hanem a sok ötlettelen, tudatlan, bármibe beletörődő, szart is magába szívó, ostoba ember miatt.

    320: László:
    Az LMBTQ távol tartásával és kipenderítésével egyetértek!

    321: Balázs:
    Orbánnak sem egyénileg, sem pártvonalon nincs keresztény múltja!
    Anno tudatosan és következetesen építették a KDNP visszaszoruló tagságát felhasználva néppártjukat. Vallásügyi szakembert keresve és találva, az igaz keresztény hit feltételrendszerét abszolút mellőzve, a keresztény kulcsszót propagandikusan felhasználva és az egyházakat undorító módon anyagilag érdekeltté téve jutottak el idáig.
    Ha Krisztus leszállhatna közénk, nehezen hiszem, hogy Orbánt és követőit maga mellé ültetné…
    ” túlzott akarás és törtetés miatt teszi tönkre hazáját”
    – Erre megboldogult tanárom azt szokta mondani, hogy „Akarni a wc-n kell! És ott sem mindig sikerül…”

  297. Re:322
    Nem kell aggódni, Főnök(Jézus/Isa/Éli) szépen jegyzetel, minden stikli rögzítve volt/van/lesz…

  298. Hogy mit tenne Karácsony Gergely miniszterelnökként, az nem valami akadémikus kérdés, hanem nagyon is gyakorlati.

    Legutóbb lehetett rá szavazni, és legközelebb is lehet, ha nem rá, akkor a pártjára.

    Mit tenne a PM és a szövetségesei az LGBT kapcsán, ha kormányra kerülnének?

    A 2017-es programjukban ennyi szerepel: „Azonos jogokat biztosítunk az azonos nemű pároknak”
    Ez önmagában nem olyan nagyon szörnyű, de esélyes, hogy egyszerűen azt takarja, hogy magukévá teszik a nyugati mainstream gender agendát. Akkor pedig jön vele a többi is, ha nem azonnal, akkor idővel.

  299. 326. malleusorbis

    Lehet , akkor rosszul emlékeztem.
    Bocsánat!
    Ha jobban belegondolok időben is elcsúszás van.

    Már nagyon rég olvastam erről kb.15-20 éve, egyik könyvében volt erről szó.

    Amire biztosan emlékszem, hogy az elején nagyra értékelte, aztán -szakmai ártalom-elemezgette a személyét és idővel kilógott neki a lóláb.
    Elég jó jellemrajz volt.

    De amilyen a memóriám most, lehet, hogy csak egy rajzot láttam Orbánról.

    322. Horváth Csongor

    Igen.
    A tied precízebb leírása a helyzetnek.
    Akkor úgy fogalmaznék, hogy a kialakított képnek megfelelve is keresztényibb értékeket képvisel, mint Karácsony, akinek ambiciója inkább liberális.
    Persze Orbán iscsak látszólag keresztény,amúgy lesz@rja.

  300. 329: Idegen:
    Beteg világ… Nem tudom elhinni, hogy ez nem felnőtteknek szóló könyv, mint pl. a Vagina monológok.
    Korábban fantasy képregények voltak hasonló töltettel, de azok legalább nem a kisgyermek korosztályra lőttek, s ott is érezhető volt, hogy alapvetően a felnőtt társadalomnak szánták. Itt viszont az illusztráció ezt erősen megkérdőjelezi.

  301. Miért, csak kétértelmű, a gyerek lehet, hogy nem is érti a másik értelmét.
    🙂

    Különben is rossz az, aki rosszra gondol. 🙂

    Nem tudom, hogy kinek készült, a redditen jött szembe.
    De olyan mesekönyves az egyik illetve fogmosási tájékoztatónak tűnik gyerekek részére a másik.

  302. 329: Úgy nézem, van mostanában egy ilyen műfaj: a legdurvább szexuális szövegek kétértelműen megfogalmazva, gyerekkönyv formátumban.

    Felnőttként vicces, a gyerek jó esetben nem érti a szexuális tartalmat. Arra kell csak ügyelni, hogy ne is hívjuk fel rá a figyelmét, amíg magától nem jön rá. Így a gyermeki ártatlanság megmaradhat.

    Ahogy a népdalok esetében is, ahogy Avatar kartárs helyesen rámutatott.

    Megjegyezném, hogy a Hej Dunáról fúj a szélnek van egy középső versszaka is, ami eredeti, de az iskolában -helyesen- nem tanítják:

    Hej Dunáról fúj a szél,
    Feküjd mellém, majd nem ér,
    Dunáról fúj a szél.
    Nem fekszem én Kend mellé,
    Mert túl rövid a Kendé,
    Dunáról fúj a szél.

    Ezután jön az ismert Jancsikás versszak, így már teljesen egyértelmű jelentéssel:

    Hej Jancsika, Jancsika,
    Mért nem nőttél nagyobbra,
    Dunáról fúj a szél.
    Nőttél volna nagyobbra,
    Lettél volna katona,
    Dunáról fúj a szél.

  303. Lehet a hozzaszólas barmennyire is szinvonalas , szellemes kultúralt, ha szembe megy a szemléleteddel nem engeded at.
    A demokratikus vita csak megjatszott.
    Ez egy olyan publikus vitafórum ,ahol néha befogjak a hozzaszólók szajat.
    A Főblogger véleménye felé lejt a palya.
    Ócska gusztustalan tempó.
    Szaradjon le a kezem, ha mégegyszer beírok ide !

  304. 334 – Mosógépszerelő:
    „Lehet a hozzaszólas barmennyire is szinvonalas , szellemes kultúralt, ha szembe megy a szemléleteddel nem engeded at.” Ha magadra gondoltál, akkor tévedsz. Az utolsó 3 hozzászólásodra senki se válaszolt. Nincs rád kereslet. Nőmániád (ahová egy hónap után is visszatérsz) senkit se érdekel. A nőket se.

  305. Érdekes, hogy megint előjön a téma, már azt hittem, lecsengett volt.
    Nos, nem vagyok sem ovóbácsi, tanitó, tanár, vagy bármilyen pedagógus, legfiatalabb gyermekem is több, mint 4 évtizede volt kiskorú.Hogy milyen káros lehet egy gyermek számára az ilyesmi, csak sejteni tudom.
    A „Meseország mindenkié” cimű szennyes, elitélendő nyomdatermékről csak annyit mondhatok, hogy kedves Képviselőnö helyében én nem ledaráltam volna, hanem felkeresem a szerző urakat, valamint mindazokat, akik egyáltalán kisgyerekeknek szánt foglalkozási tananyagot csináltak belőle, és MEGETETNÉM velük a könyvet.
    Mert már bocsánatot kérek, én még egy régi, letünt, de nagyon sok szempontból sokkal egészségesebb világban szocializálódtam, ahol egy ilyen könyv még GONDOLATBAN sem jelenhetett volna meg.
    Mert ugyan sok mai minden hiányzott azon régi világomban, de egy dolog volt böviben:
    Normalitás.

  306. 336: Igazad van, de vajon mi a magyarázata, hogy a mai magyarországi zsidók túlnyomó többsége támogatja ezt az irányvonalat? Mért érzik magától értetődőnek, hogy a nemiség összezavarodottságának az állami szintű elfogadása és propagálása éppen olyan alapjog, mint hogy pl. ne vigyék el őket a nácik koncentrációs táborba?

  307. 337.Ábel
    Ábel barátom, nem vagyok tudósa a magyarországi zsidó népléleknek.
    Ez elsősorban egy.
    Másodsorban, ha valaki belepofázik egy ország belügyeibe államszinten, ahogy irod, és jogtalanul, nos, annak be lehet szólni a megfelelő módon, legyen ám bárki.

  308. 338: Tudom, nem is vádollak érte, hanem tisztellek a hozzáállásodért. Csak újra meg újra fölmerül bennem a kérdés. Egyébként kiváló, szeretetreméltó, intelligens emberek mért érzik úgy, hogy a világromboló eszméket és mozgalmakat kell támogatniuk?

  309. Az ember mindig tanul valami újat.
    Bevallom ezek a gyerekdalos-népdalos összefüggésekről nem tudtam.
    Kicsit bugyutának tűntek korában, de most ilyen magyarázattal a helyükre kerültek.

  310. 339,Ábel
    …”Egyébként kiváló, szeretetreméltó, intelligens emberek mért érzik úgy, hogy a világromboló eszméket és mozgalmakat kell támogatniuk?”
    Ábel barátom, nincs semmi garancia arra, hogy tanult, intelligens, diplomás ember ne lehetne hülye, rejtett elmebajban szenvedő, vagy teljesen idióta a normális, mindennapi élet kérdéseiben.
    Van úgy gyakran, hogy kevésbé tanult, egyszerübb ember sokkal józanabbul és okosabban viszonyul például a mesekönyvet érintő kérdéshez, mint a magát a hülyeségig túltanult diplomás.
    Saját magamat nézve, lásd, én nem vagyok értelmiségi, egy bonyolultabb egyenletet nem tudnék megoldani, de utálkozva utasitom el a mesekönyvet, és mindent, ami mögötte-körülötte van.
    Ezzel szemben nézd csak, mennyi felkarolója, támogatója van a diplomásak körében az összes mai agymenéseknek,viszont nem találsz egyetlen egyszerü, kétkezi munkást a genderelméletek, az LMBTQ, a multikulti, stb. támogatók között.
    Ezzel mintegy vissza is kanyarodtunk a zsidaitokhoz, valszeg túl sok a diplomás közöttük.

  311. Így van Bálint, és ne feljtsük el, hogy az ösztönök tekintetében nincs „diplomás ösztön”!
    Sztem. ez lesz a kulcs Ábel kérdéséhez. Amikor az élet úgy hozza, bárki meghasonul, megzuhan, mert van az a pillanat, amikor nem az értelmes, racionális döntés születik meg. S haj, számtalan példát és élethelyzetet lehetne erre példaként felhozni, kezdve a pénz és hatalom lehetőségeitől, a szexuális lehetőségeken át, egészen az élet fura útvesztőiig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük