(3712) III. V.h.

Tibor bá’ fordítása online

Biden bejelentette a III. Világháború kitörésének dátumát

Szerző: Finian Cunningham

Tudom, hogy rágod a körmöd, nem kell tovább várnod, előre elárulom, hogy Cunningham szerint 2021. december 9-10 között fog kitörni.

A Biden adminisztráció a héten pimaszul bejelentette, hogy Kína Tajvannal kapcsolatos vörös vonalát át kívánja lépni. Ez az USA részéről egy meggondolatlan provokáció, amit Bejing részéről elkerülhetetlen katonai választ vált ki.

Ha ez bekövetkezik, akkor az USA és szövetségesei, valamint Kína között egy totális katonai konfrontáció jön létre, ami minden bizonnyal a III. Világháborúra eszkalálódhat.

Az Egyesült Királyság és Ausztrália már explicit katonai szövetégre léptek az Egyesült Államokkal a Csendes-óceáni térségben a nemrég létrehozott AUKUS paktum keretein belül. Oroszország pedig kötelességének érzi Kína mellé állni.

A dátum azért december 9-10., mert a Biden adminisztráció házigazdája lesz a „Demokráciák Csúcstalálkozójának.” Az USA Külügyminisztériuma a héten nyilvánosságra hozta a résztvevők listáját, amiben 110 ország tartozik. Kína és Oroszország nincs benne (ahogy hazánk sincs).

Ami a legprovokatívabb, Tajvan, a szeparatista kínai terület, is meg van hívva a videó konferenciára. Igaz az USA óvatosan Tajvant „részvevőnek” nevezi, nem pedig „nemzetnek”. Ennek ellenére a meghívás Kína Tajvan feletti felügyeletének egyértelmű megsértése.

Kína szerint Tajvan az egységes Kína része, ami az ENSz által elismert, és mint az „Egy Kína Irányelv” 1979 óta az USA által is hallgatólagosan elfogadott.

A Tajvan sziget 1949 óta mint önkormányozott territórium létezik, amikkor a polgárháború véget ért  kommunisták győzelmével. A nacionalisták, Csang Kaj-sek vezetésével Tajvanra menekültek. Kína viszont fenntartja a jogot Tajvan visszacsatolására. Peking figyelmeztetett ezt katonailag fogja megtenni, amennyiben Tajvan kikiáltja a függetlenségét.

Washington egy pozitív „stratégiai kétértelműséget” tart fenn, amennyiben elfogadja az Egy Kína Irányelv-et, miközben Tajvan katonai védelmét kifejezetten támogatja.

Joe Binden adminisztráció januári megalakulása óta fenntartja ezen a kétértelműség veszélyes szintjét. Egy esetben Biden explicit kijelentett az USA megvédi Tajvant, amennyiben konfrontálódik Kínával. Hszi Csin-ping november 16.-án egy telefonkonferencia alkalmából figyelmeztetett, hogy az amerikai Tajvani politika „tűzzel játék”. Hszi kitűzött egy vörös vonalat, amit Washington nem léphet át Tajvan szeparatista ambícióival kapcsolatban.

A héten  bejelentett „Demokráciák Csúcstalálkozója”, de különösen az oda meghívott Tajvan, miközben Kínát nem hívják meg, a lehető legdurvább módja a Kínai szuverenitás, és területi integritásának aláásására. Ez csak néhány nappal jött azt követe, hogy Biden szavakban biztosította Hszi-t arról, hogy az USA elfogadja az Egy Kína Irányelvet és nem törekszenek Tajvan függetlenségére. Ez a bejelentés a provokációt csak még szemtelenebbé tette.

Biden feszültség fokozása Kínával nem kifejezetten véletlen. Több mint egy évtizede, az egymást követő adminisztrációk Obama, Trump és most Biden vezetésével Pekinget legfőbb nemzetbiztonsági veszélynek tekintik. Washington folyamatosan agresszióval vádolja Kínát a Csendes-óceán keleti részén, ami a valóság teljes megfordítása. Valójában Washington részére Tajvan kitűnő eszköz Kína piszkálására. A jelenlegi adminisztráció fegyvereket ad el Tajvannak, tengeri és légi manővereket hajt végre a Tajvani szorosban a cinikus „tengerhajózási szabadság” fenntartása alatt.

A Biden elnök Fehér Háza létrehozta a „demokrácia kontra diktatúra” témát. December 9-10.-re összehívott 110 részvételével egy csúcstalálkozót, ami egy arrogáns lépés a világ kettéosztására, ahol a feltételezetten erényes nemzeteket a jóindulatú Egyesült Államok vezeti. Kína véleménye szerint a csúcstalálkozó a nemzetek mesterséges szétválasztása úgynevezett szövetségesekre és ellenségekre, ami nem más, mint a több évtizedig tartott Hideg Háborúhoz való visszatérés. A kínai külügyminiszter, Vang Ji szerint, a nemzetközi kapcsolatok manipulatív megosztása egy egyszerű trükk, hogy az Egyesült Államok kiterjessze hegemóniáját.

Kína úgy gondolja, a demokrácia fogalmának meghatározása nem az USA dolga. Bejing szerint a „demokrácia” az egész emberiséghez tartozik. Demokrácia nem azt jelenti, hogy időnként választásokat tartanak. Az Egyesült Államok esetében a Wall Street-i bankárok és plutokraták pénzelnek két pártot. Az Egyesült Államokon belül található nyomor, egyenlőtlenség, rasszizmus, háborús gyújtogatás elég ok arra, hogy az USA demokráciája a vicc kategóriájába kerüljön.

Különben is, még augusztusban, amikor a Biden adminisztráció először tett említést a Demokrácia Csúcstalálkozóról, Peking figyelmeztette Washingtont, ne használja a találkozót a tajvani feszültség fokozására. Ha az USA ragaszkodik elképzeléseihez, Kína hadihajókat és a légierőt Tajvan ellen fordítja. Egyértelmű jelei vannak annak, hogy Kína katonai választ fog adni az USA provokációra. A Tajvannal szemben álló szárazföldön Kína katonai előkészületeket folytat. Washington stupid ötlete, a Demokrácia Csúcstalálkozó, könnyen lehet az amerikai esztelenség utolsó tette. Itt állunk a háború előtt, most kaptuk meg a kitörésének dátumát.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

25 gondolat erről: „(3712) III. V.h.

 1. Nekem az a tippem, hogy Kína lenyeli Tajvant és kb az történik ami a Krím annektálásánál történt. Szájkarate aztán csend.

 2. Tudom, hogy közvetlenül nem ide tartozik, de az iráni atom alkúval kapcsolatos tárgyalásokkal mi van? A héten kezdődtek, de semmi konkrét hír a témával kapcsolatban. Ott is lehetnek még problémák, állítólag Irán már el kezdett a 90%-os urán dúsításához(Izrael szerint).

 3. 2, Csaba81:

  Egy női peshmerga /harcos/ adatközlő szerint, ha nem oldják fel a szankciókat, akkor az iszisz iraki maradványait intenzíven fogja támogatni az iráni rezsim.

 4. Re 2 .
  Csaba, ha beszélsz németül, akkor a tegnapi ORF-híradó ( ZIB1 19.30 H) adott róla híradást.

 5. Bejing – helyesen: Beijing, magyarul: Peking

 6. Kína erkölcsileg egy hisztis óvodás szintjén van. ENYÉM, NEM A TIÉD hozzáállása egész röhejes lenne, ha nem lenne ekkora hatalom.

  Leigázott egy egész csomó nemzetet, embercsoportot, puszta katonai erővel, akik egyáltalán nem akarnak az elnyomó kommunista rezsim alá tartozni. Az ember veleszületett joga az önrendelkezésre Kínában nem létezik.

  Taiwanon viszont igen. Ott egy valóban demokratikus önkormányzás van. Igazából a kínaiaknak az lenne a jó, ha a Taiwani rezsim igazgatná egész Kínát. Nem mintha erre esély lenne.

  De úgy tenni, mintha az, hogy Taiwant elfogadjuk annak, ami: demokráciának, és erre a hisztis óvodás háborút indít, akkor ez a külső „provokáló” hibája lenne és nem a hisztis óvodásé… minimum ferdítés.

 7. Nem hinném, hogy Taiwan akár az USA-nak, akár Kínának megérne egy világháborút, úgyhogy nagyon valószínű a globális háború ezúttal is elmarad.

  Putyin Kína mellé állt most, mert az ellenségem ellensége a barátom ugyebár.
  Kíváncsi lennék azért, hogy Oroszországnak kitől kell jobban tartania, Kínától vagy az USA-tól?
  A túlnépesedett és egyre erősebb Kína észak felé tekint az üres szibériai területekre.

 8. „A túlnépesedett és egyre erősebb Kína észak felé tekint az üres szibériai területekre.”

  Egyrészt, nem véletlenül ritkán lakott Szibéria, ahogy Kína egész nyugati fele is. Másrészt nem tudja sehogy sem megszerezni a világ és atomhatalom Oroszországtól.

 9. Ha pár nap múlva kitör akkor veszek pár üveg kólát, édességeket, kaját, munkahelyre már nem megyek be.Otthon megnézem a kedvenc bud spencneres és egyéb filmjeim, pihengetek, lazulgatok 😀

 10. 9. cabrero,

  Pillanatnyilag nem tudja megszerezni, de az oroszok évek (sőt évtizedek óta) nagyon tartanak Kínától emiatt és ha valami változik, az oroszok meggyengülnek akármi miatt, akkor Kína be fog nyomulni az üres Szibériába.

  Szóval ez a kínai-orosz egymásba borulás mindig is olyan kutya macska barátság volt csupán.

  10. andrew, 😀

  Élvezed az életet, amíg lehet? 😀

 11. 9. cabrero,

  „a világ és atomhatalom Oroszországtól.” Maradjunk csak az atomhatalomnál. Az egész orosz gazdaság talán az olaszok szintjét éri el. Kína gazdasági teljesítménye szokszorosa (most nem emlékszem hányszorosa) az orosznak. A kínaiak kegyetlen tempóban fejlesztik fegyverrendszereiket, beleértve a nukleáris arzenált is, ami nemcsak Amerikára meg a nyugatra veszélyes, hanem a közelben lévő oroszokra is.

 12. Re:14
  Kína masszív ipari kémkedéssel a háta mögött mindent összesöpör, ami értékes lehet számára, így a gőgös amerikai fejlesztők pont azon siklottak át, amiért a kínaiak pont le is hajolhattak. Egyik kulcselem a hővédő pajzs ebben a témában, amit lehet erőből is megoldani(extra hűtűrő kerámia hab kompozitok), másik megoldás hogy ésszel oldják meg…

 13. Háha eljő végre ,én nagyon várom, ahogy andrew ,hogy seperc megsemmisüljön a sok felesleges energiatékozló városlackó 🙂

 14. Re:17
  Nagyon szurkolsz ennek, de a termonukleáris háború érdeklődés hiányában el fog maradni… 🙂

 15. 18 – dajtás:
  Kalotaszegivel tervezett vélemény cseréd hozzájárulásom hiányában el fog maradni. 😀

 16. Nem lesz nukleáris háború. Senkinek nem érdeke. Aki beleszáll annak a teljes megsemmisüléssel kell szembenéznie. Kinek jó hogy Moszkva, Washington, NY, LA, Peking és jónéhány km körülötte teljesen megsemmisül, elég 1 bomba…
  Sokkal hatékonyabban, sokkal nagyobb kárt tud okozni egy kollégiumnyi hacker az atomcsapás kockázata nélkül. USA vagy Kína teljes energiaellátását megbénítani csupán pár napra és kitör az anarchia, polgárháború stb. ahogy Tibor ‘bá leírta. Belsőleg tönkretenni egyszerűbb, olcsóbb, hatékonyabb.
  Mivel ez megoldható, ilyen háborúra számítanék inkább mint nukleáris rakéták sorára.

 17. 20 – Dolfin:
  Ez igaz, de akkor miért gyártanak (vagy akarnak gyártani) még mindig újabb és újabb atom robbanó fejeket?

 18. 21:
  A hadvezérek lassan fejlődnek. Sokuk még a hidegháborús elrettentési metodikában bízik.

  Mellesleg az elavuló technikák modernebbre cserélése is zajlik.

 19. 21: Tibor bátyám, stratégiai tartalék képzése ami főleg Kínára igaz. A többi hivatalos atomhatalom töltetei bizony már korosak, és az a fránya plutónium is bomlik, szóval kell az a regenerálás és újrafelhasználás főleg a miniNuke koncepció térnyerése miatt. Szóval egy töltet ma már jellemzően nem elég egy méretes célpont leküzdésére egyes ICBM/SLBM kategóriák esetében. Az oroszokon és részben Kínán kívül a hordozóeszközök kvázi elérték a továbbfejleszthetőségüké és üzemben tartásuk végső határát. Jöhetnek az új, modern hordozóeszközök, amelyek már az új koncepciók és a hiperszonikus hadviselés szellemében lettek, lesznek kifejlesztve, így ezek esetében is módosított vagy új töltetekre lesz szükség.

 20. 21-23: Így igaz. Azért kell fejleszteni, hogy senki ne merje megnyomni azt a gombot.
  Meg peresze a pénzt is el kell költeni. Inkább azt a 3 milliárd 9 mm-es demokráciát szórják szét Irak-Irán területén ami a raktárban van, nehogy tönkremenjen. 🙂

 21. 24, Dolfin

  Szegényített közteslőszerre gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük