2019-03-04 nap bejegyzései

(2770) Hogyan halunk meg?

Tibor bá’ online

 

Hol vannak már azok a boldog régi napok, amikor a média azt se tudta, hogy javában dúl a globális felmelegedés. Napjainkban a magyar média egymás után írja a jelentéseket a globális felmelegedés következményeivel kapcsolatban. Így aztán egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy nem az atombomba fog végezni velünk, nem járványok, nem vérszomjas bandák, hanem az éhínség. Egész egyszerűen sikerült elérni azt, hogy ne teremjen elég élelmiszer az emberiség életben tartásához.

Nemzetközi szakvélemények szerint a hagyományosan gabonát exportáló országokban a várható terméscsökkenést követően leállítják az exportot, hogy a hazai igényeket ki tudják elégíteni. Kérdés, mi fog történni azokban az országokban, ahol eddig importból etették a lakosságot? Mi fog történni akkor, ha a magyarországi termésből exportra már nem futja? O1G le fogja állítani a gabonaexportot? Nehéz elhinni, miután a adós családok kilakoltatását nem állította le. És ha mégis leállítja, akkor bevezeti a jegyrendszert? A szomszédos Ausztriában nem fog elég kenyérgabona teremni. Az osztrákok mit fognak csinálni? Kitör a nemzetközi kenyérharc?

Nem csak kenyérből él az ember! Mi lesz az import zöldségekkel és az import gyümölcsökkel? Minden élelmiszer sokkal drágább lesz. Mi lesz azokkal, akiknek először fogy el a pénze? Zokszó nélkül éhen halnak? Nyilván nem! Majd ellopják attól, akinek még van? A felfordulásban a rendvédelmi szervek rendet tudnak majd tartani? Végül, ki tudja a válaszokat?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________