(2770) Hogyan halunk meg?

Tibor bá’ online

 

Hol vannak már azok a boldog régi napok, amikor a média azt se tudta, hogy javában dúl a globális felmelegedés. Napjainkban a magyar média egymás után írja a jelentéseket a globális felmelegedés következményeivel kapcsolatban. Így aztán egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy nem az atombomba fog végezni velünk, nem járványok, nem vérszomjas bandák, hanem az éhínség. Egész egyszerűen sikerült elérni azt, hogy ne teremjen elég élelmiszer az emberiség életben tartásához.

Nemzetközi szakvélemények szerint a hagyományosan gabonát exportáló országokban a várható terméscsökkenést követően leállítják az exportot, hogy a hazai igényeket ki tudják elégíteni. Kérdés, mi fog történni azokban az országokban, ahol eddig importból etették a lakosságot? Mi fog történni akkor, ha a magyarországi termésből exportra már nem futja? O1G le fogja állítani a gabonaexportot? Nehéz elhinni, miután a adós családok kilakoltatását nem állította le. És ha mégis leállítja, akkor bevezeti a jegyrendszert? A szomszédos Ausztriában nem fog elég kenyérgabona teremni. Az osztrákok mit fognak csinálni? Kitör a nemzetközi kenyérharc?

Nem csak kenyérből él az ember! Mi lesz az import zöldségekkel és az import gyümölcsökkel? Minden élelmiszer sokkal drágább lesz. Mi lesz azokkal, akiknek először fogy el a pénze? Zokszó nélkül éhen halnak? Nyilván nem! Majd ellopják attól, akinek még van? A felfordulásban a rendvédelmi szervek rendet tudnak majd tartani? Végül, ki tudja a válaszokat?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

16 gondolat erről: „(2770) Hogyan halunk meg?

 1. Nagyjából olyan Walking Dead -re hajazó világ lesz, ahol az éhező hordák lesznek a „zombik”. A közigazgatás, rendvédelem stb. azaz az állam hamar (napokon, max. heteken belül…) össze fog omlani, stb.!

 2. Az is lehet, hogy bevezetik a 1984. George Orwell című könyvében lévő állapotokat. A kezdeti káoszt, követi a totális kontroll, aminek már megvannak a kiépített eszközei. Kamera rendszerek. Valaki tudja miért szaporodtak el a térfigyelő kamerák? A kontroll miatt!

  Off.: Köszönöm Tibor bá’ az érdekes írásaidat, megkaptad az utalásomat? Már évek óta olvasom a blogodat. 🙂

 3. „The future is uncertain the end is always near- A jövő bizonytalan a vèg mindig közel van -The Doors -Roadhouse Blues
  Már elindult ès úton van az a supernova keltette gravitációs hullám amely egy adott pillanatban jóval a katasztrófikus klímaváltozás hatásainak bekövetkezte előtt egy másodperc alatt úgy hullasztja szèt atomjaira a földet minden lakójával de mèg magát a naprendszert is az összes bolygójával hogy senki nem fogja tudni hogy mi is èrte . .. teljesen lehetsèges. a kozmosz egy rendkívül veszèlyes ès kiszámíthatatlan hely . . Aggódjunk inkább ezen

 4. 2 – Gyöző:
  Az utalások nem vesznek el. Legfeljebb nem tudom kideríteni, ki küldte, ha E-mailben nem értesít róla a feladó. Az utalásokon ugyan van üzeneti lehetőség, de ezt nem szokták kihasználni. Ha most nem csaltál, és beírtad az E-mail címedet, akkor meg vagyunk mentve.

 5. Valahogy így fog kezdődni az összeomlás is – vagy már el is kezdődött? :

  „Az utóbbi hónapok szélsőséges időjárásnak eredményeként Olaszország áprilistol kénytelen lesz olívát importálni – írja a Guardian. A szüret gyümölcse 57 százalékkal csökkent az idén, ami az lmúlt 25 év legrosszabb eredményének számít. ….

  ..Az elkeseredett termelők már a római parlament előtt is tüntettek, a mozgalom jelképévé vált narancssárga mellémyekben. Azt követelték, hogy az olasz kormány valahogy segíts rajtuk. ..

  … Az Európai Bizottság becslései szerint nemcsak Olaszországban rossz a helyzet. Portugáliában 20, Görögországban 42 százalékkal csökkenhet a 2018/19 olívaszürete.”

 6. 4: És a görögök már az extraszűz minőséget sem tudják garantálni!

 7. Szerencsére a médiában már kezd megjelenni amiről itt évek óta irogatunk. Végre eljött az idő amikor már a rokonok és kollégák nagy része nem néz hülyének amikor ilyesmiről beszélgetünk… már csak egy kis részük tart annak 🙂

  De azért még ne temessük a rendszert olyan hamar… nagyon nagy tartalékok vannak benne, például :
  – jelenleg az élelmiszer több mint fele (!) megromlik, eltűnik vagy valahogy a kukában végzi.
  – tudtommal az állattartás vagy a célzottan arra termesztett vagy a gyengébb minőségű de eredetileg embereknek szánt terményből van etetve. Ha nem lesz annyi termés kevesebb húst eszünk és többet a silány minőségű terményekből.
  – egyelőre azt termesztünk amire van kereslet nem azt ami megél zordabb időjárás mellett… Lehet nem lesz ennyire változatos a következő 1-2 évben vagy évtizedben az ebédünk de valami szar csak megterem na 🙂

  Félreértés ne essék! Geddon lesz azt mondom én is csak nem olyan hamar és nem olyan cudar walkingdead féle… legalábbis egyelőre szerintem még nem.

 8. India es Kína évtizedeken keresztul küzdött azert hogy saját élelmiszer szükségletét kielégítse. Ez növekvő népességűk ellenere is sikerult viszont kb 2030 táján mar behozatalra fognak szorulni akkor is ha klimavaltozas mértéke 2 Celsius alatt marad…kerdes lesz olyan orszag aki elad nekik ha nem lesz feleslege…ha nem akkor erovel fogjak beszerezni es nem várják meg kormányaik saját saját lakosságuk éhség lázadását es nem csak ok indulnak meg. En már olvastam olyan jelentést is ami szerint a világ népessége fokozatosan csökkenni fog csak az okok kozul nem említik meg a negativ forgatókönyveket. Nem veletlenul …

 9. 7.
  Most látom, hogy Spanyolországban erdő és bozottűz tombol, így március első napjaiban. Ilyenkor esős, párás időjárásnak kellene lennie, de már így a szezon kezdetén tapló száraz minden.

  Komoly esély a szemes termény nagyobb mértékű kiesésére Európában (meg máshol is persze). És ha egy ilyen bekövetkezik (akár már idén), akkor ahogy Tibor bá is írja a posztban, nyugat Európa gazdagabb országai el elszipkázhatják Magyarországról a terményt, mert a magyar terménykereskedők annak adják majd el, aki többet fizet.

  Konklúzió: Figyelj és ha szárazságot jósolnak, akkor vegyél (még) tartalékot. Ha lesz kaja, de kétszer vagy háromszor annyiért adják, akkor is nagyon jól jön, ha van tartalék.

 10. Nade, ha nem lesz elég élelem, akkor csak lesz háború, aminek a végén csak el fog durranni néhány (összes) atombomba. Mindenki csak nem halhat éhen

 11. 9 – Gyarmathy:
  Létezik történerlmi tanulság. 1845-ben Írországban burgonyavész ütötte fel a fejét, vagyis a fő élelmiszer alapanyag, a burgonya megsemmisült. Az éhínség egy millió ember életét követelte. Lehetőség lett volna az export leállítására, de a földtulajdonosok erre nem voltak hajlandók. – Ne legyenek illúziótok, a mai magyar kormányt se fogja érdekelni az országon belülik éhínség.

 12. Március közepéig kitarthat Európában a szokatlanul meleg időjárás, ami tudósok szerint a globális felmelegedés újabb bizonyítéka. A szárazsággal járó erdőtüzek és a folyók alacsony vízállása az áruszállításra is kedvezőtlenül hat. Minden jel arra utal, hogy gyorsabban zajlik a felmelegedés, mint vártuk, és a következményeket a pénztárcánk is hamar megérezheti.

  Gyorsabb a klímaváltozás, mint hittük, és ezt a gazdaság is megszenvedheti
  https://www.portfolio.hu/vallalatok/zoldvilag/tartos-lesz-a-hohullam-marcius-kozepeig-marad-a-meleg.2.316041.html

 13. Van a közelemben pár kisebb tó, egykor bányagödrök voltak. Minden tavasszal szinte csordultig teltek, volt, hogy kicsit ki is öntöttek a környező szántókra, őszre meg vagy 2m-el lejjebb került a vízszintjük, de az elmúlt 40 évben, amióta én ismerem őket még soha nem száradtak ki. Na, most március elején ott a vízszintjük, ahol máskor nyár végén. Borítékolható, hogy ki fognak száradni. Az elmúlt 40 évben nem volt ilyen vízhiány a talajban márciusban felénk. Nem túl jó előjel.

 14. 14.
  Locsolás céljából kb. 10 éve ásattam domboldalba egy 25-30 köbméteres gödröt tófóliával kibélelve és felfogom benne a csapadékot. Minden tél végére tele szokott lenni. Most kb 60%-ig van. Érdekes évünk lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük