(1577) Angol kurva PhD-vel

Tibor bá’ online

 

Dr. Brooke Magnanti
Dr. Brooke Magnanti

A celebek 99 százaléka véletlenül lesz az. Jó időben, a jó helyen, a megfelelőt csinálja, a megfelelő életkorban és a megfelelő ember meglátja és vele kapcsolatban megfelelő ötlete támad. Ezért aztán olyanok, amilyenek. Gyorsan jönnek és gyorsan távoznak. De a hiányzó 1 százalék az mindent hajlandó megtenni, hogy celeb legyen, és mert sokan vannak, ez a „minden” tényleg minden kell hogy legyen.

Dr. Brooke Magnanti (ne tévesszen meg az olaszosan hangzó név) egy tehetséges angol és persze fiatal hölgy, akinek csábos nézését néhány sorral később megtekintheted. Én azt olvasom ki a tekintetéből, hogy „kövess pasikám, nem bánod meg.” OK, de ki ez a hölgy? Nos, mester diplomája van genetikai epidemiológiából, ezen kívül a Shefildi Egyíetemen kórbonctanból PhD, vagyis doktori fokozatot nyert el. Majd ilyen háttérrel írt egy könyvet The Intimate Adventures of a London Call Girl, címen, ami ugye magyarítva így hangzik: Egy londoni prosti intim kalandjai. Ahhoz pedig, hogy ezt megírhassa, elment egy londoni céghez, akik csajok kiközvetítésében utaznak. Magnanti kisasszonyt tehát kiközvetítették, hogy megkóstolja a kurvák életét, és írhasson róla egy könyvet. Csakhogy a hölgynek előtte már volt néhány munkája, ha-ha-ha, tudományos munkája, például ilyen cím alatt: Chlorpyrifos and neurodevelopmental toxicity: Critical assessment and expert elicitation. Hát akkor most felhúzom a gatyámat és lefordítom magyarra: Klórpirifosz és idegfejlődési toxicitás: Egy kritikus kiértékelés és hozzáértő kifürkészés. Remélem sikerült magyarba átvinni a hölgy incselkedésre emlékeztető stílusát, amit gondolom korábbi foglalkozásából mentett át. Tudományos munkatársai minden esetre roppant megértőek előéletét illetően, de tudományos tevékenységét nemigen kíséri nagy megértés az egyszerű emberek részéről, akiknek köszönhetően a prosti kalandjait összefoglaló könyvből természetesen bestseller lett. Amikor aztán meginterjúvolták , szemére is vettették tudóshoz nem méltó kalandját. Ebből úgy vágta ki magát, hogy hát a PhD hallgatók jövedelme meglehetősen alacsony. Különben is nem az utcasarkon állt – árulta el titkát – hanem nappal üzletembereket kísérgetett, este pedig megkönnyítette felkészülésüket a következő nehéz napra. Ez olyan jól jövedelmezett, hogy nem kellett túl hosszú ideig foglalatoskodni ezen a területen.

Valahogy az is kiderült, hogy most éppen egy új regényen dolgozik, ami valami rejtélyes módon összefér a tudományos tevékenységével. Az olvasótábora minden esetre alig várja, hogy megjelenjen a könyv. Szóval Magnanti kisasszonyból celeb lett. Jaj! Majdnem elfelejtettem, van ám a hölgynek írói álneve is: Belle de Jour. Hiába na, Lyneka Little milliói sokak fantáziáját megmozgatta. Kíváncsian lesem, magyar fordítása mikor jelenik meg a Libri vagy az Alexandra polcain. A magam részéről nem leszek rá vevő.

________________________________________________________
________________________________________________________
______________________________________

Egy gondolat erről: „(1577) Angol kurva PhD-vel

  1. Az Mo-n sem újdonság, hogy az egyetemista diáklányok egy része szexszel keresi meg a ‘betevőt’… 😉
    Gyorsan hozzáteszem, én ilyeneket személyesen nem ismerek… 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük