Előszőr próbálkozunk almabor készitésével ( golden és sztarking ). Az interneten olvastuk az Ön receptjét és annak megfelelöen jártunk el. Megmostuk a szedett almát, majd feldaraboltuk és hozzáadtuk (a leirtak alapján) a hozzávalokat. Ezt három db egyenként 30 l-es jól zárható kotyogóval ellátott müanyag edénybe tettük . Edényenként cukorból 1-kg, borélesztőből 1-dkg, citromsavból 1-evőkanállal
és vizből 5 l-t tettünk . Az első edény kb 2 hete lett elkészitve , a másik 2 edény 1 hete , a mai napig nem indult be a forrás. Ezekután felnyitottuk és edényenként 30-30 dkg
cukrot és 0,5 dkg borélesztőt tettünk hozzá. Ennek ellenére nem indul meg a forrás (3 napja) . Nagyon megkérjük /mint szakembert adjon tanácsot, hogy mi a megoldás , nagyon sajnálnánk,ha ennyi anyag tönkremenne. Kérjük szives válaszát a megoldást illetően.
T. Gelei Ur !
Előszőr próbálkozunk almabor készitésével ( golden és sztarking ). Az interneten olvastuk az Ön receptjét és annak megfelelöen jártunk el. Megmostuk a szedett almát, majd feldaraboltuk és hozzáadtuk (a leirtak alapján) a hozzávalokat. Ezt három db egyenként 30 l-es jól zárható kotyogóval ellátott müanyag edénybe tettük . Edényenként cukorból 1-kg, borélesztőből 1-dkg, citromsavból 1-evőkanállal
és vizből 5 l-t tettünk . Az első edény kb 2 hete lett elkészitve , a másik 2 edény 1 hete , a mai napig nem indult be a forrás. Ezekután felnyitottuk és edényenként 30-30 dkg
cukrot és 0,5 dkg borélesztőt tettünk hozzá. Ennek ellenére nem indul meg a forrás (3 napja) . Nagyon megkérjük /mint szakembert adjon tanácsot, hogy mi a megoldás , nagyon sajnálnánk,ha ennyi anyag tönkremenne. Kérjük szives válaszát a megoldást illetően.
Üdvözlettel: Pálinkás Béla