(1011) Ez az ember elmebeteg

Tibor bá’ online

 

~at475Nem az első nemzetvezető, aki elmebeteg. Írhatnám, hogy nincs új a Nap alatt, ami mégis meglep, hogy még mindig van egy eléggé népes, lelkes tábora. Nem azokra gondolok, akiknek egzisztenciális okokból kifolyólag Orbán abszolút megfelel, bár ha az egész ország elvész, nem tudom mit fog tenni az összeharácsolt milliókkal, hanem azokra, akiknek kimutathatóan anyagi vesztességet okoz ez a rendszer. Orbán elmebetegsége már rég nem hírértékű, hanem azok a százezrek (?) akiknek ez megfelelő, az tényleg meglepő.

Diktatórikus egy rendszer, vagy sem, a piramis csúcsán mindig egy ember áll (a triumvirátusok, trojkák, kollektív vezetések csak nagyon rövid ideig élnek), akinek elég hatalma van ahhoz, hogy ott is maradjon, hiszen a „veszélyes” emberektől azonnal meg tud szabadulni. Ezért a közvetlen környezetnek önérdeke, hogy a „főnök” maradjon, és a főnök maradására érdekelté teszi a beosztottakat, le az utolsó segéderőig. A verkli tehát megy, és az egyéni érdek mindig felülírja a nemzet, a társadalom érdekét. A véres valóság az, hogy ez a vezérhez való ragaszkodás messze átlépi az abszurdum határait. Még azt se veszik észre, amikor a kötözni való őrült rombolása már az egyén önző érdekeit is veszélyezteti.  Nekem úgy tűnik, hogy a slepp tűréshatára messze van, nagyon messze. Gondoljatok bele a birodalmi Németország 5 millió embert áldozott fel Hitler hülyesége miatt, kitartottak egészen a berlini bunker ajtajáig.

De ne nagyoljuk el a dolgokat. Objektív szemekkel nézzünk át néhány abszurdumot! A legújabb, hogy az alaptörvénybe, vagyis az alkotmányba beteszik (semmi kétség, hogy Orbán ötlete alapján), hogy az ösztöndíjasok nem hagyhatják el az országot. Ennél alacsonyabbra már nem süllyedhet az egy év alatt négyszer megváltoztatott alkotmány, hacsak azt nem foglalják még bele, hogy tyúkot lopni nem szabad. – – – Orbán cinizmusa nem ismer határt. A saját ízlésükre összeállított, és minden kétséget kizárva erősen lojális Alkotmány Bíróság által megszüntetett törvényeket most a kétharmad beteszi az alaptörvénybe, így az Alkotmány Bíróság nem kifogásolhatja, hiszen benne van az alkotmányban, amit nekik védeni kell. De a pofátlan cinizmus produkál ennél nagyobb skandalumot is. Napok óta kürtöli a kormány propaganda, hogy Bajnai csökkenteni akarja a minimálbért, csökkenteni akarja a nyugdíjakat, be akarja vezetni az ingatlanadót. Valójában Bajnai nem csak nem tervez ilyesmiket, de naponta háromszor közli, hogy ez csak kitaláció. Sőt, maga Orbán effektív csökkentette a minimálbért, és arra kényszerítette az önkormányzatokat, hogy bevezessék az ingatlanadót. Ez azonban nem számít, megy tovább a hazudozás. Aki tudja, hogy hazugság, az különben se szavazna rájuk, le van tehát szarva. A hívek pedig csak az ő propagandájúkat hallják, olvassák.

Tény az, hogy Orbán egyáltalán nem ért a gazdasághoz, arra hallgat, aki azt mondja, amit hallani akar, és ez történetesen a talpnyaló Matolcsy, aki egy álmodozó kelekótya, és persze notórius hazudozó, aki csak egy valamihez ért, újabb és újabb adók kiötléséhez. Ez ragyogóan megy neki, Orbán pedig szarik a népre (amit meg is értek, hiszen röhögve manipulál vele), kizárólag a saját holdudvara érdekli, és a felső tízezer (ha ugyan van annyi).  Ennek ellenére másfél millió birka még mindig istenként tekint fel rá. És ezeket akarják maradék nélkül megmenteni olyan álmodozók, mint Attila és Loránd.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

60 gondolat erről: „(1011) Ez az ember elmebeteg

  1. A fentiekkel nehéz lesz vitatkozni, de nincs kétségem affelől, hogy pár önjelölt fideszpróféta tutira megpróbálja majd. Nekik egy kis „segítség” lehet az alábbi, facebookon terjedő agyrém. Ez elvileg egy „pozitív kampány”, amely arra próbálna rámutatni, hogy a szóbeszéddel ellentétben mennyire szuper ez a vezetés. Mivel én alig találtam benne olyan sort, amelyik ne arra lenne bizonyíték, hogy arcpirító hazudozás/parasztvakítás megy ezerrel, szerintem remek görbe tükör, kb. pont az ellenkezőjére, mint amire szánták. Amelyik tétel nem a haveri kör ilyen-olyan helyzetbe hozása, az józan ésszel bátran cáfolható „tény”:
    http://mkdsz.hu/content/view/23147/202/

  2. 1:
    A felsorolás tökéletes, de csak azt bizonyítja, hogy a mögöttük meghúzódó tartalommal egyáltalán nincsenek tisztában az Orbán hívek. – – – Nagyon szomorú emlékem van ezzel kapcsolatban. A 30. érettségi találkozón az osztály legbutusabb szőke csaja (mellesleg barna volt) azzal vágott fel nekünk, hogy neki leukémiája van. Hatalmas csend lett a teremben, köpni-nyelni nem tudtunk. A csendet én, mint régi padtársa, törtem meg a kérdésemmel: „Te tudod, hogy az mi?” Persze, jött a vidám válasz, egy betegség…… Három hónappal később értesültünk a temetéséről.

  3. „Orbán pedig szarik a népre”
    Egy félcigány /félzsidó(?)/ fazon zsidó feleséggel. A „magyar” nem az ő ‘népe’. Ahogy Sztalin-nak sem volt drága az oroszok, ukránok stb. vére, ez is szívja a miénket minden különösebb skrupulus nélkül.
    Hazudni meg már jobban tud, mint Gyurcsány – csak egy példa – a kormány 27-43 milliárd Ft-ot (még nem tudják 🙂 ) AD a felsőoktatásnak – szerintük, miközben cirka 27 milliárd az ELVONÁS. Gondolom, ezt úgy kell érteni, hogy ha kevesebbet vonnak el, mint amit eredetileg terveztek, akkor ADNAK.

    Látom, hosszabban lehet szerkeszteni. 🙂

  4. Ami legjobban elszomorít a politikában,az az állandó ,folyamatos hazudozás.
    Úgy látszik szükséges az élethez ,mert a tízparancsolatban sincs benn hogy ne hazudjunk/csak a hamis tanúbizonyság/.
    Gyakorlott a Viktor, de kicsit észrevenni mikor kamuzik.Megváltozik a hanghordozása és jobban gyűri a homlokát.
    Mondjuk nem tudom, ha Gyurcsókkal mérkőzne ,akkor ki győzne.Szerintem holtverseny.
    Nem szép dolog ,de néha utálom ezt az országot.

  5. Azt gondolom, még 4 év „kijár” az „elmúltnyóccév” után neki is.

    Már csak azért is, mert nincs helyette senki, aki mögött tömegbázis is lenne és el is vállalná. Az egészen biztos, hogy akik majd Bajnaira szavaznak, azok nem Bajnai tömegbázisa (mert az nincs neki), hanem azok egyszerűen Orbán ellen szavaznak. Mi fog akkor történni? Minden projekt megszakítva, alkotmányozás (ha lesznek elegen), mindenhol mindenki leváltása, minden intézmény átstrukturálása, büntetőügyek kezdeményezése (szintén siker nélkül), Orbán mögött állók óriási tömegtüntetései, gyújtogatások megint, vízágyúk, kordonok mindenhol. Teljes kútmérgezés minkét oldalról. Ez el fogja vinni a következő 4 év szerintem több mint a felét, tehát semmi nem fog történni a gazdasággal kapcsolatban (esetleg megint óriáshitel felvétele, hogy kártalanítani tudják belőle a most „kárt szenvedett” multicégeket). Ez szerintem senkinek sem hiányzik, minden csak rosszabb lenne.

    A következő 4 év talán már elég lesz, hogy létrejöjjön egy valóban új politikai formáció, mert most csak a régiek jönnének vissza rombolni, építeni lehetetlen volna velük.

    Orbán most szerintem nem lesz leváltva, mert a többség leginkább így gondolkozik, akkor is ha alapvetően nem a fidesz maghoz tartozik. Az elmúlt 23 évben csak egyszer szavaztam a fideszre az egyik második fordulóban, mégis így gondolom. Aki érzelmi alapon szavaz, az szimplán bolond. (sajnos sokaknál ez az egyetlen szempont)

  6. Gondolom, ha a gazdaság kicsit belendül, akkor újra képezhetünk ingyé diplomásokat a művelt nyugatnak, de addig szerintem ez luxus.
    Alkotmányba meg azért kell bevenni, mert Brüsszel már támasztott elvárásokat az egyetemi férőhelyeket illetően, amibe belezakkant az oktatásügy, és önvédelemre szükség van.

    A valóság az, hogy Bajani a Haza és haladás alapítvány számára készített tanulmányban valóban írta, hogy a minimálbér növelése az rosz dolog, mert csökkenti a szegény multik hasznát.
    Nem meglepő, mert ő a bankok és a multik embere, és a bankokkal és a multikkal együtt vizionálja az ország felemelkedését, és számára az ország sikere a multik sikere…
    Libaügyi tutimegmondó korában már úgyis bebizonyította hozzáértését és a kisemberekkel való együttérzési képességeit, tehát itt nemigen van kérdés.
    A baloldal mindenesetre bajban van, mert valahogy le kell kommunikálni a minimálbér emelést, a közmű díjak csökkentését, és most majd a vártnál nagyobb EU-s pénzek kialkudásáról fogjuk megtudni, hogy miért is rosz az nekünk: Mert Orbán alkudta ki.

    Persze tudom: Lepaktált a csibészekkel. Ha nem akkor meg unortodox.
    De ez inkább a húsosfazék és méghúsosabb IMF kölcsönök mellől elrugdosott szoclib nyafogása.
    Most ez van.
    Most legalább IMF kölcsönök visszafizetésével élünk egy kicsit rosszabbul, mint pár éve IMF kölcsönökből dorbézolva. Szerintem mindenképpen látványosabb teljesítmény.

  7. 5 & 6:
    Biztos vagyok benne, hogy nem itt van a helyetek. Sose fogjátok észrevenni, hogy maga az intelligencia nem elég, ha nem vagy képes uralkodni az ösztöneiden, ha nem vagy képes racionálisan szétválogatni a tényeket az érzelmi ragacstól, ami lehúz benneteket az értelmetlen magyarázkodás nívótlan mocsarába. Ehhez a honlaphoz nem méltó, hogy ilyen béka segge alatt lapuló okoskodással szennyezzétek a képernyőt.

  8. Nézd Tiborbá

    Te is láthatod, Bajnai minimábér csökkentéses tanulmánya tény kérdés.
    De hát az azoknak a multiknak szólt akik a kampámyát pénzelik.
    Jó öreg neokon ideológia.
    Persze a Fidesz megtalálta és lobogtatja, nyilván maszatol, de mindenki tudja, hogy Bajnai az abszolút ortidox politikájával hol áll.

    Tudom… idegesítő az ellenzékben, hogy az LMP morzsolódik, Bajnai még mindig magányos mert a milla valójában az „Egymillióan a bankokért” szervezett társaság, és ezzel nem lehet túl sok érdeklődőt összekalapálni.

    Bele kell törődni: A kormányt egyelőre csak külföldről lehet megbuktatni, és az véres lesz ha lesz.

  9. 6: Attila, abban nincs vita, hogy a magyar bérek alacsonyak a valós munkateljesítményhez képest.
    De „valahogy le kell kommunikálni a minimálbér emelést” – ez a minimálbér emelés nem reálbér emelkedést jelent.
    Az unortodox gazdaságpolitika mintegy 30%-kal emelte meg az élelmiszerek árát, ami a minimáljövedelmesek esetében jelentős kiadás. Az adóemelkedés szintén a jövedelmüket csökkentette. Ezen próbálnak egy kicsit helyrepofozni, de ezt is szarul csinálják – a minimálbér emelés teljesen összecsúsztatja pl. a közalkalmazotti bértáblát. Egy ma belépő annyit keres, mint aki 15 éve gyűri az ipart a munkahelyén. Gondolhatod, hogy örülnek a régi dolgozók. Orbán megvalósítja az egyenlő munkáért egyenlő bér kommunista eszméjét.

  10. Mi Orbánunk, ki vagy a Parlamentben,
    szüntettessék meg a te neved,
    lázadjon már fel a te országod,
    és töröltessék el a te akaratod
    miképpen a T. Házban,
    azonképpen itt a földön is.
    Mindennapi kenyerünket ne herdáld tovább,
    és már megbocsáss,
    de mi nem tudunk neked megbocsátani.
    Ne vígy minket az államcsődbe,
    és szabadíts meg magadtól.
    Mert nem tied az ország,
    csak a hatalom, dicsőség nélkül,
    és remélhetőleg az sem soká már.
    Ámen

    forrás: http://vilagnezet.blog.hu/2012/01/11/ima_orban_viktorhoz

    Szerintem egyébként Orbánt nem fogják leváltani. A hatalomátvétele óta olyan kivándorlás zajlott le, mint ’56 után (persze most könnyebb is kimenni). Nyilván nem elsősorban a Fidesz bázis lépett le most, amikor győztek, bár egy-két azóta csalódott fideszes is biztos volt köztük. Hogy a kivándoroltak mennyire fognak élni a külföldi szavazási lehetőséggel, abban alacsony %-okra számítok.
    A gazdasági hatalmak meg „beházasodtak” a Fideszbe, lásd TV2-be „hírpolitikai tanácsadónak” igazolt exHírTV-s Pindroch Ferenc (liberális médiatúlsúly, mi?), meg egyéb ide-oda beépült jó kapcsolatokkal rendelkező fidesz közeliek… A nagy multiellenesség közben valahogy minden nagy céggel stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek Viktorék, de azért biztos van, aki még mindig elhiszi, hogy harcban állnak velük.
    Szóval a gazdasági elit elfogadta, hogy új kakas kukorékol a szemétdombon, alkalmazkodtak a helyzethez.

  11. Ahogy Observer is említette, van még bőven lefelé, ez még csak kofalárma.
    Emlékszel, mi történt 80 éve? Miként kobzott el minden élelmiszert az ukránoktól Sztálin, exportálta külföldre, majd a teljesen kifosztott parasztokat fegyveres őrökkel milliószám éheztette halálra?
    A saját országában, a saját embereit?
    Hol van ettől még a mi kis törpediktátorunk?

  12. Az ilyen emberek törik el a lábad egy focimeccsen, annyira nyerni akar. Egyértelműen tébolyodott akárcsak minden vezető politikus.
    Totális megtestesítői a társadalomnak.

    Megtévesztő ereje -mint minden igazi pszichopatának- saját maga mondandójában való feltétlen hite. Tehát ő nem akar rosszat(Hitler és Sztálin is jónak tartotta amit csinált hisz azért csinálta és önfelmentésben ők a csúcsszuperek), de egy közmondással élve a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
    Magabiztos járása és arcjátéka azonban sokat elárul valódi természetéről.
    Persze a -rokonságban is sok ilyen található- nép anyagi helyzete romlása ellenére is hisz még a cirkuszban, és megbővülten nézi az eseményeket abban a szánalmas hitben, hogy beleszólhat egy x-vel a dolgok alakulásába. A politika nagyon egyszerű, bármilyen bonyolultnak is állítják be. Csak akkor lehet tisztán látni, ha nincs benned elköteleződés semmi eszme vagy izmus vagy személy iránt.
    Viktor különösen nagy varázsló, ösztönösen ismeri az átlagpolgár vágyaiból keletkező lelki mechanizmusokat melyek mozgatják az ikszelő gépet. Hozzátezsem Feri is hasonlóan ügyes játékos, csak ő a kifinomultabb verzió, míg Viktor a hazafias népfront felkent szentje.
    Egyenlőre a cirkuszhoz még van kenyér is, mihelyst elfogy a kenyér a cirkusz függönye is átlátszóvá válik. És akkor jövünk rá, hogy mi is a porondon vagyunk, de mint bohócok.
    A probléma azonban ott kezdődik, hogy az oroszlánokat is kiengedték.

  13. 9. Observer

    „Orbán megvalósítja az egyenlő munkáért egyenlő bér kommunista eszméjét.”

    Persze Orbán…
    Én meg azt hittem, hogy csak az aranyhalnak van olyan rövid memóriája, hogy az aquáriumban minden körben rácsodálkozik a világra.
    Mert ugye van egy világválság, egy európai válság, egy hatalmas kölcsön, amit gyakorlatilag források nélkül kell kifizetni hatalmas szoclib ellenszélben… és közben időnként, csak úgy csuklógyakorlatképpen megpróbálják bedönteni a forintot…
    Ezt mind Orbán nyakába varrni szerintem nem túl kóser, de hát ilyen ellenzékre fussa.
    Egyébként pontosan nem értem, mi a valódi gond a röghöz kötéssel.
    Aki külföldön akar érvényesülni, az fizesse meg a tandíjat. aki mard, az meg ne.
    Azt már írtam korábban is: valamivel jobb gazdasági helyzetben, ha a többség is úgy gondolja, akkor ezen lehet változtatni.
    CENZÚRÁZVA

  14. Inkább tilts ki, Tiborbá, de önkényesen megkurtítani a hozzászólást szerintem nagyon övönaluli húzás.

    Az értelmes emberek vitafórumán szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy hova teszi Bajnait, a te bábáskodásod nélkül is.

    Arra kérlek, hogy vagy töröld ki az egész hozzászólásomat, vagy közöld úgy ahogy van, de ne rajtam töltsd ki a mérgedet, hogy egy fikázó posztra már megint alig van reakció egész nap.
    Sajnálom, véleménynek helyt adok, mocskolódásnak nem. De kérésed számomra betartandó. Ha mocskolódsz, nem engedem át.

  15. Az a baj,hogy amíg a politika kisstílű,húzd meg-ereszd meg,játékot játszik a T.házban a plebsz legnagyobb örömére,s amíg a játék célja a tömeghipnózis,s nem a valódi problémák feltárása,addig nem érdemes túl sok szót vesztegetni a fentebb említett műfajra.
    Amíg a „Szent Korona Alkotmány” csak annyiban az,hogy- „Tizteljük a Szent Koronát.”-kitétel benne szerepel,s ezzel vége,
    -amig a köz pénzét büntetlenül lehet herdálni,
    -s amíg az állampolgárok annyira naívak,mint amennyire…..stb.,
    nincs különösebb értelme semmilyen elszineződésnek,mert az csak annyit fog érni, mint a FIAT valuták,azaz sok külcsín,belcsín nélkül.
    Az az ember,aki,a butasága miatt, fövenyre ápíti a házát,ne az ingatlanügynököt hibáztassa,mert a baj bekövetkezte után, csak bottal verheti a nyomát,a saját fejét viszont problémamentesen kocogtathatja a (romos) falakba.
    Észre kellene végre venni,hogy a köz érdeke,a megosztottsága ellenére sem azonos a saját politikusaiéval,hanem inkább antagonisztikus.

  16. Én csak az „ösztöndíj” és állami támogatásos rendszerben tanuló diákokhoz – mint jelenség – szólnék hozzá.
    Mondom ezt úgy – előrebocsátom – hogy eddig egy, ősztől elvileg már kettő gyerekem tanul felsőoktatási tanintézményben.
    Szóval én ebben semmi esetre sem találok kivetnivalót. Semmi sincs ingyen, így az oktatás sem. Tandíjat nem akar senki fizetni, de úgy mond ledolgozni sem. De nekem jár, mert az apám-nagyapám felépítette az országot a világégésből, meg negyven évet ledolgoztam, hol a pénzem? – jöhetnek a buta érvek.
    Lehet belekötni, hogy a kormány hogyan és mennyivel támogatja az oktatást, van is mit ekézni ezért a kormányt, ezért én csak az elvet támogatom. Aki valamilyen módon szakít a többiek által megvajazott tortából, az fizessen is érte. Vagy előre, vagy utána.
    Ennyi.

  17. 4!
    Ha megmondanák az igazat ,nem hinnéd el,és ez most komoly..

    Ez amit látunk egy színjáték az egész..Az egész politikának és gazdasági érdekeknek, a valódi hátterének egy pici részét sem látjuk mi zajlik valójában..Kivel mit kell egyezkedni a globális kaszinóban hogy élve maradjunk..
    Egyébként mindenki tudja aki ott van hogy mit kellene tenni,de nem lehet..Ezt elmondta már annyiszor Kupa Mihály,Varga Mihály,Veres János..Nem csinálhatunk azt amit mi akarunk..Még Orbán Viktor is kényszerpályán mozog..Valamit el lehet mondani ha jelenlegi kormányon van valaki,valamit nem..
    (Szoktam beszélgetni jelenlegi MSZP képviselőkkel ,és mondtak nekem olyat is ,hogy Orbánnak 2006-ban kellett volna hatalomra kerülni,mikor az összes önkormányzat elnarancsosodott,és azt meg csinálni amit most csinál..)
    17!
    Végülis egyetértek..

    Szóval az ösztöndíjasok nem hagyhatják el az országot.A tanulmányi idejük kétszeresét kell itthon ledolgozni.Nem?
    És akkor is vissza kell fizetni ha abba hagyják a tanulást,ott hagyják az iskolát,és akkor is ha a megadott idő alatt(,plusz egy félév) alatt nem sikerül elvégezniük az iskolát..

  18. Persze. Ha megeszem a cukrászdában a szelet süti felét, mondván, hogy a többit nem bírom, mert a szemem jobban bírta, akkor is ki kell csengetni az egész süti árát, úgyhogy…

  19. 19!
    Jól van, értem én…Nekem ezzel semmi problémám nincs..Valószínű fizetősre viszem a gyerekemet..Nekem az most speciel sokkal kiszámíthatóbb,mintha esetleg iskola közbe mégis történne valami,és a hasukra ütnének valami összeget, akkor majd nézhetnék nagyot..

  20. 14. Tiborbá

    „Sajnálom, véleménynek helyt adok, mocskolódásnak nem. ”

    Ezt magadra is érvényben tarthatod.
    Ha politikai ellenfeleidet lehet mocskolni, ahogy meg is teszed, de kedvenceidet nem lehet kritizálni, akkor ez nem vitafórum, hanem egy féloldalas propaganda.
    A „libás” meg a Soros kapcsolat semmi esetre sem mocskolódás, hanem tény, közelébe se jön az „elmebeteg” meg a „hazudozó” nak…

    De hát a te blogod.

  21. 20 Melike:

    Az iskola elvégzése után pár évig tartó itthoni munka NEM olyan körülmény, ami a továbbtanulást NORMÁLIS esetben meggondolandóvá kéne, hogy tegyen. Iskola közbeni tandíjbevezetés az más az, de most ilyenről szó sincs.
    Amúgy rosszul gazdálkodsz. Ha fizetősre vinnéd, akkor az azt jelenti, hogy megvan a fedezete, így ha inkább választod az állami támogatásost és az jön be, amit írsz, hogy menet közben, akkor egy csomó pénzt spórolsz.

  22. Felületesen szemlélve jól hangzik, hogy fizessenek a diplomáért, és még igazságosnak is tűnhet. Csakhogy a kormányok hülye gazdaságpolitikája miatt a fiatal magyar diplomások jóval kevesebb fizetést kapnak, mint amennyit a munkájuk ér. Ez a kevesebb bér hogy kerül be az elszámolásba? Sehogy. Valamint, nehéz igazat adni a kormánynak, ha elvon az oktatástól pénzt, miközben futball stadionokat épít. felmerül a kérdés, hogy mi fontosabb nekem, mint adófizetőnek a futball stadion, vagy a magyar oktatás színvonalának az emelése. Nem hiszem, hogy erre válaszolnom kellene.

    21:
    Ha ezt te nem így látod, akkor sajnálom. Az elmebetegség és a hazudozás tény kérdése. A libázás és a Soros, mától a „hataloméhség” menetelés pedig cinikus propaganda.

    Ide másolom neked még egyszer:
    Sose fogjátok észrevenni, hogy maga az intelligencia nem elég, ha nem vagy képes uralkodni az ösztöneiden, ha nem vagy képes racionálisan szétválogatni a tényeket az érzelmi ragacstól, ami lehúz benneteket az értelmetlen magyarázkodás nívótlan mocsarába. Ehhez a honlaphoz nem méltó, hogy ilyen béka segge alatt lapuló okoskodással szennyezzétek a képernyőt.

    Majd ha ezt a bekezdés MEGÉRTETTED, jelezd felém. Addig kuss.

  23. 22!
    Nem az iskola közbeni tandíjra gondoltam.Hanem hogy valami közbe jön és nem tudja befejezni,vagy én nem tudom tovább járatni..Annyi minden jöhet közbe.És akkor is kifizettetik veled.Ép most beszéltük nem de?Éppen ezért kiszámíthatóbb nekem ,ha kifizetem a félévi 200-300 ezer forintot..
    23!
    a fiatal magyar diplomások jóval kevesebb fizetést kapnak, mint amennyit a munkájuk ér.”
    Ezzel mindenki így van,nem csak ők.. 🙂

    „vagy a magyar oktatás színvonalának az emelése.”
    Aki akar tanulni az tanul,nem kifogást keres..
    Nádpálcát a tanár kezébe!

  24. Szóval ha elképzelem ezt a háttérhatalmasdit akkor azt kéne látnom,hogy nem lehet szabadulni a ketrecből? Ugyan már hús vér emberekről van szó nem pedig sérthetetlenekről,akik tökéletesek és irányíthatnak országot világot,ez butaság csupán az képzeli megoldhatatlannak a helyzetet aki nem akar ebből kimászni.
    Szóval itt kéne ülni csendben és hümmögni azon,hogy hát igen ez a zsidó karvaly tőke ez bizony meg a illuminátusok meg a freemansonok ők a tutik mi meg nem tehetünk semmit…Mit ér a hatalom tömeg nélkül vajon ha egy diktátor kapna egy üres szigetet mire menne vele? Kellenek az emberek a sok kicsi építőkocka amitől ez az egész mükődik,és ha az építőkockának nem tetszik hát nem köteles beállni a sorba vagy a szabad akarat már nem divik ? Persze nem az anarchiáról van szó csak éppen mindenki tudja,hogy lehetne ezt kevésbé szarul is csinálni amit most a főnök tesz…ja igen az alapkoncepció : hát de hogyan és kit….az embereknek az a lényeg,hogy ez a csótány el legyen távolítva a többi ráér,hol van megírva,hogy útközben nem bukkanhatunk rá valami kevésbé gyökér emberre a vezetői pozíciót illetően.
    Persze ez csupán egyfajta höbörgés a tehetetlenség miatt de talán mégis jobb mint a legyintés meg beletörődés.

  25. 25!
    Ezzel pontosan én is így vagyok ejha..Kellene valamit tenni de mit?Merre induljak.?Aztán csak felidegesítem magam aztán megy minden tovább,csinálom a dolgom tovább.. 🙁
    Akárki is jön,sehogy nem jó ez..

  26. 13: „Aki külföldön akar érvényesülni, az fizesse
    meg a tandíjat. aki mard, az meg ne.”

    Attila, te hazautaltad már az egykori taníttatásod költségeit Fr. o.-ból?
    Könnyen beszél a kibic, aki az ingyen tanulás után külföldre költözött, és már a gyerekeit se érintik a változások.

  27. 24:
    Ez egy elég felületes mondat: „Aki akar tanulni az tanul,nem kifogást keres..” Egy egyetem fenntartása pénzbe kerül. Sok pénzbe. Épület fenntartástól a fizetésekig sok-sok minden. Hiába akarsz te tanulni, ha nincs kitől, vagy télen hideg a terem, vagy a labor nem működik, a vécét nem lehet lehúzni, stb. stb.

  28. 23 Tibor bá’:

    Először is, az oktatás ellenszolgáltatása mellé nem fér be az, hogy a kormány mire költ még, még akkor sem, ha az oktatással összemérhető mértékben. Az két külön dolog. Szolgáltatásért fizetnem kell akkor is, ha a szolgáltató egyéb költekezésével nem értek egyet, maradva az előbbi példámért, a sütit akkor IS ki kell fizetnem, ha a cukrász egy ménkű nagy Merdzsót vesz belőle (apránként persze).

    Másodszor meg az, hogy mihez képest kapnak kevesebbet a diplomások a munkájukért? A magyarországi átlaghoz képest, vagy a nyugathoz, esetleg Libériában általánoshoz képest? Gondolom leginkább a nyugatot gondolod, de lehet, tévedek.

    24 Melike:

    Ja úgy. Fene tudja, mert hát te elkezdtél igénybe venni egy szolgáltatást, nem a szolgáltatón múlott, hogy te nem az egészet használtad „fel”. Persze, lehet önhibán kívül is, ezt gondolom lehetne egyedi méltányossági alapon elbírálni. De szerintem nem ez a jellemző.

    27 Avatar:

    Igen, a mindenkori kormányok elkövettek egy hibát, hogy nem tették nyilvánvalóvá a játékszabályokat. De ez nem mentség arra, hogy ezután egyértelműek legyenek, viszont ezzel visszaélni sem menő.

    28 Tibor bá’:

    De ez csak akkor igaz, ha senki nem tudja a körülmények miatt befejezni a sulit. Ha töredék erre hivatkozik, akkor azért elgondolkodtató a dolog. Mindamellett persze, hogy rossz körülmények között rossz lesz az eredmény, ezt fel kéne ismernie már a kormánynak.

  29. 29:
    Ezt az argumentumot nem tudom elfogadni. esetünkben arról van szó, hogy az általunk összedobott adót mire költik. Az analógiád sánta. Nekem nem tetszik, ahogy a pénzemmel a kormány bánik, tehát felemelem a hangom, a választásoknál pedig ellene fogok szavazni. Te meg szavazz rá, ha neked a tevékenysége megfelel.

    Arra kérdésre kellene felelned, hogy egy sok évig tanuló, majd sok évig gyakorló, 24 órás ügyeletekbe beosztott, napi három műtéttel három ember életét megmentő sebésznek a fizetése hányszorosának kellene lenni a szakképzetlen melós fizetésének, ami úgy tudom, hogy 92.000? Kétszeresének (184.000)? háromszorosának (276.000)? Szóval válaszolj erre az egyszerű kérdésre.

    30:
    Ühüm, csak 1) nem vagyok elmebeteg. 2) Senkinek se kötelező velem együtt élni. 3) Nem hazudok éjjel-nappal 4) a költségeimet nem te fizeted, hanem én, 5) nem verem a feleségem 😀 stb. stb.

  30. 31 Tibor bá’:

    Értem, hogy egy csomó részét – még ha a nagyobbik részét is – a te világképed szerint hülyeségre költik, az nem jelenti azt, hogy amelyiket igénybe veszed, azért ne fizess, csak azért, mert a többi meg hülyeség.
    Ha ebben az egyben nem tudunk ELVI szinten megegyezni, akkor csak kínozzuk egymást.

    A kérdésed csak elkerülő hadmozdulat, mert ilyent én is tudok kérdezni, hogy egy CNC-s esztergályosnak, aki milliós értékeket termel naponta, hányszorosának kéne lennie a fizetésének mondjuk egy esztétika szakon végzett bölcsésznek? Vagy egy víz alatti minősített munkát végző hegesztő, aki az életét viszi a vásárra?
    Ezt tudom válaszolni neked, a válasz a sorokban bújik meg a kérdésedre.

  31. Olvastam régebben,hogy a gödöllői tanító úgymond „bérezése” a 1790-1800-as évek körül a következő képpen alakult :
    járt neki 1 mázsa hús,fél mázsa só,4 icce méz,25 font faggyú,3 öl fa,8 akó bor(koldulás helyett),66véka búza,33 véka rozs némi pénzösszeg erre nem emlékszem pontosan.Aztán volt még a kiegészítés ami gyerekenként 1 véka rozs,1 csirke,1 garas meg persze járt egy kis szántó,veteményes kert meg talán kaszáló.
    Volt időszak amikor a gödöllői tanítót meg is intették mivel egyedül vitte a 180 diákot pedig még segédtanítóra is szüksége lett volna…
    Ezzel csak arra akartam kilyukadni,hogy annyit kellene juttatni a komolyan kiképzett embereknek(pl:orvos,tanár ez a kettő elég fontos ha nem a legfontosabb),hogy ne legyen megélhetési problémájuk, az pedig,hogy egészség legyen meg tudás minden pénzt megér.
    Gondolom ha lenne szolgálati lakás,havi 600-800 ezer,+hazáján belüli munkahely sokat dobna a fontos emberek itthon tartásán.Attól persze még felelősséggel tartoznának a munkájuk után és ilyen feltételek esetén nem lenne megengedett a mindenféle mutyizás.

  32. 32:
    Ha nem fogadod el az abszurditását, hogy egy orvos 160.000-at visz haza, miközben a nyíregyházi alpolgármester 1.500.000-at, a segédmunkás pedig 92.000-t, akkor az egész kérdéskőrnek nincs értelme. Ugyanis én úgy gondolom, hogy a képzés/tandíj és a fizetés összefüggenek. Ha fizetni kell a képzésért, akkor adjanak megfelelő fizetést. Ha az állami kórházakban alacsony a fizetés, akkor ne kérjenek tandíjat. Máskülönben – „szolgáltatás”? Nézőpont kérdése. Szüksége van-e a társadalomnak magasan képzett szakemberekre? IGEN. Mert ők is szolgáltatnak. Aztán meg, ha átmész egy hídon az is szolgáltatás. Fizetsz érte? NEM. Mert ha fizetnél, akkor fizethetnél a Pilisi Parkerdőben a sétaút használatáért is. Elvégre a közutak használatáért fizetsz súlyadóval. A parkolásért fizetsz, Sőt ha a kapum elé leöntenek 3 m3 sódert két napra, akkor fizetnem kell közterület foglalásért. Szóval minden szolgáltatás, akkor miért pont a tanulásért kell fizetni? Amikor az közérdek, hogy ne legyen annyi sok hülye. Szóval nem olyan egyértelmű ez a tandíj, arról nem beszélve, hogy nem ez volt beígérve.

  33. Tibor!

    Egy valamit nem tudsz. Elfelejtetted talán, hogy ahol béke honol a lélekben, ott rend van a házban, s hol rend van a házban, ott béke köszönt az országra. Kínai közmondás.
    A lelki nemesség csak úgy adod, ahol elnyomják a sok szedett, védett por népet. A szegények egy valamit talán elfelejtenek. Talán, mert nincs szellemi munkásságuk, és vagyonuk. A lelki emelkedés csak nemességben tapasztalható meg. Én még nem láttam magasabb szellemet nemestelenül. Egytől egyig mind nemes.
    Nem árt ha tudod, ne a tönkrement lelkek pártját fogjad, mert tönkremész.
    Sőt, a szeretet negatív energia, gyűlöld a por népet, és emelkedsz.
    Galaxis

  34. 34 Tibor bá’:

    Elfogadom, -nám, ha egyrészt nem tudnám, hogy a földgolyó nem az igazságról híres, pláne nem az emberek történelme, másrészt meg ez még mindig nem kifogás arra, hogy bizonyos – és nem csekély – szolgáltatásokat ingyenesnek követeljek, vagy várjak el.
    Másrészt a polgármester négy évig biztos, az orvos azért tovább orvos, ugye ebben megegyezhetünk. Vagyis az orvos elég jó eséllyel nyugdíjas koráig orvos lesz.
    De ha az orvos ne fizessen tandíjat, akkor a villamosmérnök az miért? Vagy az állatorvos?
    A világnak az az egyik rákfenéje, hogy a máskülönben faék-egyszerű dolgokat annyira megkeverik, hogy összességükben átláthatatlanul bonyolulttá válik az egész.
    Fizetni kell a szolgáltatásokért- máskülönben ez még az értékükre is jótékony hatással lesz – és a fizetések, jövedelmek ügye egy másik vita alapját képezhetik. Mondhatod te, hogy az engem operáló orvos mennyivel többet keressen mint a szakmunkás, de én ugyanezt mondom az a bölcsészről.
    És igen, még magad sem jöttél rá, de tulajdonképpen abban a rendszerben, amit most akarnak, részben teljesül is az óhajod, nem kell fizetniük, csak egy a feltétel, jelesül az, hogy 5 évig itthon dolgozzanak.
    Mert ha nem, tudod mi lesz a vége?
    Még nagyobb üvöltözés. mert a magyar orvos elmegy a a szerintük jobban megérdemelt fizetésért nyugatra, idejön majd az arab meg afrikai „orvos” olyan tudással amilyennel, és azok – köztük akár te is – a minőségért fognak hőbörögni, és pont azok, akik MOST (és ne tagadd, hogy csak az Orbán-kormány ekézése miatt) azért emelnek szót, hogy a jelenlegi kormány csak ne kössön gúzsba senkit.
    Tehát zúg a kórus, hogy a fűrészhez joguk van, de amikor az ág velük együtt a földre esik törve a csontokat, akkor meg azért, hogy a kormány miért nem tesz azért, hogy a kormány hogyan engedhette mindezt. Az ország ezért jutott oda, ahová, mert MINDIG a pillanatnyi érdek volt a legfontosabb. És most az, hogy a kormányba jól bele lehessen rúgni.
    én ezt így látom, pedig az elején leírtam, hogy tulajdonképpen ellenérdekelt vagyok, de én a közösséget helyezem előtérbe, mert felismertem azt, hogy egyénként nulla, viszont közösségben TALÁN egyszer jutunk valahová.
    Hacsak… hacsak a az armageddon nem jön előbb.

    A hídért ha nem is, de viszont az autópályáért fizetek. Asszem ebben a kontexusban nincs különbség számodra sem az autópálya és a híd között. Mint ahogy fizetel a föld alól kitermelt vízért is, pedig az locsolás során visszakerül oda.

  35. Tibor bá, csak én érzem visszásnak, hogy szerinted:

    „Sose fog rájönni, hogy ő megy szembe a forgalommal és ‘az a sok marha mind neki akar jönni’.”

    „Loránddal nincs semmi baj, egy javíthatatlan álmodozó, aki levendula illatú bejegyzéseket tesz a Mária lányok Internetes emlékkönyvébe.”

    „Amit hiányolok, vagy ha úgy tetszik kritizálok, hogy nem vagy képes egyszerűen, érthetően, áttételek és sejtetések nélkül kifejezni magad. Ezért aztán nem is olvasom végig hosszas fejtegetéseidet és magyarázataidat.”

    Szóval, ha ostoba vagyok, hülyeséget írok, amit nem is olvasol el, akkor minek szólítasz meg már nem először? (Innen töröltem a válaszomat, mert nincs értelme leírnom.)

    A kérdésre.

    A kognitív disszonancia durva jelenség, agyunk egyébként különösebb megerőltetés nélkül megérthető alapműködéséből származik. Akkor is, ha egy élemedett korú bloggert tesz képtelenné az olvasásra, a rendelkezésére bocsátott információk objektív értékelésére – és akkor is, amikor egy tömeget tesz képtelenné egy katasztrofális helyzet felfogására.

    Csókolom, jó reggelt! Tőled kap bármilyen értelmes alternatívát, tervet ez a tömeg, amiért érdemes lenne szakítania a megszokott hitével? Nem, fröcsögésen és kiábránduláson kívül semmit. Ebből van neki is éppen elég, ezért marad a hiténél. Mert nem lát jobbat. Semmivel sem vagy jobb Orbánnál, sőt nemrég bizonyítottam, hogy hatalmi pozícióban éppen a te gondolkodásod eredményezi azt a hozzáállást, amire most duzzogsz.
    Én meg jelentkezem a helyzet átfogó elemzésével és egy belőle levezetett javaslattal, amit azonban valóban nem lehet a mai „közgondolkodás” szintjén értékelni. Te pedig jó példát mutatsz arra, hogy ilyen esetben csak nevetni lehet a kísérletezőn, és kitartani a harcos dühöngés mellett, amit itt előadsz. Olyan dolgokon, amelyek elemi szinten következményei a „közgondolkodásnak”, tehát egyszerűen értelmetlen hőbörögni rajtuk. Gratulálok.

    Ettől függetlenül sem te, sem ők nem érdemlik meg azokat a katasztrofális következményeket, amelyek felé együtt rohanunk (na jó, szerinted én „szembe a forgalommal”, köszönöm a megkülönböztetést). Főleg nem azok, akik még nincsenek döntési helyzetben, csak a mi hülyeségünk teszi tönkre a jövőjüket és a gondolkodásukat egyszerre.

    Még egyszer leírom, hátha átmegy: tudom, hogy az esélyeim minimálisak, erre csak ezen a blogon eltöltött majdnem két év elég ékes bizonyíték. A fentiek miatt azonban ettől függetlenül teszek meg mindent azért, hogy az emberi civilizáció, amely lehetővé tette a tudatos létezést (és figyelem! ennél többet nem tehet: eljutnunk nekünk egyénileg kell(ene) erre a szintre) fennmaradjon utánam is. Ez számomra nem „választás” vagy „jog” kérdése, hanem kötelesség: tartozom vele a „világnak” akkor is ha a világ ezt (és engem) le se … Érted? Nem, de bizonyára kitalálsz majd hozzá valami lelki kórképet.
    🙂

    Mindössze ennyit kellene felfogni egy valóban értelmes és hasznos életért, de ez (teljesen érthető és objektív okokból) nagyon nagy falat. Nem csak a tömegnek. Neked is, Tibor bá.

  36. en el szerettem volna olvasni azt is amit kicenzuraztal…

  37. 38:
    A panaszban benne volt: liba, Soros – csak elfogadhatatlan kontextusban.

  38. 37:
    Kedves Loránd! Nem szólítalak meg, azaz nem várok tőled választ. Te egy jelenség vagy, nem lehet (és nem is akarlak) félresöpörni, hivatkozok rád, utalok rád, amikor az helyénvaló.

    Hogy mit kap tőlem a tömeg? Egy szokatlan (?) nézőpontot. Iparkodom bemutatni a Világot olyannak, amilyen és próbálom megértetni a „tömegekekel” hogy ez van, ilyen az emberi természet, ilyen környezetet teremt magának, fogadja el, és éljen a valóságos határokon belül, mert onnan kitörni nem lehet csak súlyos büntetés árán (depresszió, börtön, stb.) Ha okosan körülnéz, akkor elégedett életet élhet. A mottó: Mérd fel, mi az amit elérhetsz, ne akarj többet, mert az a boldogtalanság biztos receptje.

  39. Én teljesen megértem, hogy a diákok nem akarnak ilyen hallgatói szerződést.. ha egyszer kihúztak külföldre nem érdekük, hogy küldjenek haza pénzt. Viszont mi, akik itthon marad(t)unk ellenérdekeltek vagyunk velük.. hogy csak az egyik legfájóbb területet említsem: nem akarjuk, hogy normális egészségügyi ellátás nélkül maradjunk, mert a drága pénzen képzett orvosok kihúznak külföldre, itthon meg csak egy részük marad.. és nagy átlagban nézve a savanyúbb részük..

    Persze lehetne sorolni, hogy mennyi felesleges, korrupt költekezés helyett inkább növeljék a fizetést/ezáltal az itthon-maradási hajlandóságot, vagy egyszerűen csak folytassuk a diplomás képzést a külföld számára.. de ezek nem reálisak.. Akkor pedig a többség számára a „röghöz kötés” (ami egy elég rossz hasonlat) sokkal elfogadhatóbb, mint a jelenlegi kilátások.

  40. 41:
    Egy egész posztot szenteltem a témának. A röghöz kötés rossz politika, mert nem akadályozza meg a külföldre távozást, de megakadályozza a visszatérést az adósság miatt. Az embereket nem rendeletekkel kell szabályozni, hanem perspektívákkal. Olyan környezetet kell kialakítani, hogy a fiatal nők örömmel szüljenek, a fiatal diplomások pedig örömmel maradjanak itthon.

  41. 41.Orbán stratégiai hibát követ el.KÖTELEZNIE kellene a hallgatókat hogy kint dolgozzanak és közben fizetésük bizonyos hányadát ide utalják.Tökmindegy hogy itt afrikai,erdélyi vagy magyar orvos van.Egyik sem tud meggyógyítani.Kipakolja a vakbeled,megkatéterez,de amint az átlagtól eltérő bajod van,akkor nem ismeri fel.SENKI sem tud meggyőzni az ellenkezőjéről ,mert több rokonom esete bizonyítja hogy így van.Lehet hogy a statisztikai görbe véletlenül pont nálam csúcsosodott ki ,de máshonnan is ezt hallom.Fáj a torkod erős dohányosként hónapokig?Megfáztál.Gondolja a doc. Nem,nem gégerák gyanú.Dehogy.Emésztési problémád van huzamosabb ideig?.Természetesen sokat zabáls, és nem vastagbél daganatod van.Ja, 1 év múlva halott vagy, mert nem bírtad ki.Ennyi.Orbán személyiségét betegesnek tartom,de szerintem mindenki tartozik annyival a hazájának ,hogy a 9-10 szeres kinti fizuból valamennyit visszaad ide.
    Tibor bá’-t nagyra tartom ,de nem lehet nem észre venni, hogy olyannyira ellenzéki hogy a megfelelő lépéseit is támadja orbáncnak.
    Ha Hitler naponta kétszer fogat mos,nem fogom ostorozni a szokásért,csak azért mert róla van szó.
    /Egyébként rossz példa, mert nem mosta.Rohadtak rendesen a rágószervei./

  42. 43:
    Tegyél közzé egy jó Orbán döntést.

  43. 44: Szerintem sok jó döntése volt.
    Úgy értem, amivel ő jól járt. 🙂

  44. 42-Tibor bá’
    „fiatal nők örömmel szüljenek, a fiatal diplomások pedig örömmel maradjanak itthon.”
    Mert a kettő nem ugyanaz. Nő / diplomás

    🙂

  45. 47:
    A kettő nem zárja ki egymást. ÉS? Fiatal, diplomás nő örömmel marad itthon és örömmel szül gyereket, és nem vesz fel 20 milla kölcsönt.

  46. 28!
    Ebben a részében a dolognak igazad van..
    30!
    És meg magyaráznád hogy miért?Azért van a blog,és a témák,hogy meg kell beszélni.Lehet egyetérteni,nem egyetérteni,el lehet mondani mindent normálisan.Meg is lehet egymást győzni dolgokról..Nem értem mi a problémád?
    32!
    „A kérdésed csak elkerülő hadmozdulat, mert ilyent én is tudok kérdezni, hogy egy CNC-s esztergályosnak, aki milliós értékeket termel naponta, hányszorosának kéne lennie a fizetésének mondjuk egy esztétika szakon végzett bölcsésznek? Vagy egy víz alatti minősített munkát végző hegesztő, aki az életét viszi a vásárra?
    Ezt tudom válaszolni neked, a válasz a sorokban bújik meg a kérdésedre.”

    Igen ebben teljesen igazad van,ezzel én is egyetértek,de Tibor bának is az Ő példájában..Szóval közelíteni azért lehetne egy kicsit egymás felé,és nem elbeszélni egymás mellett..
    44!
    Mindenki fizet csekkadót..Mindenki fizet bankadót..Mindenki fizet mindent..Nincs kifogás hogy én szegény vagyok..
    40!
    „A mottó: Mérd fel, mi az amit elérhetsz, ne akarj többet, mert az a boldogtalanság biztos receptje”

    Ez nagyon igaz..Mostanság egyre többször jövök rá.És nem is olyan rossz dolog,és nem is fáj annyira..
    42!
    „Olyan környezetet kell kialakítani, hogy a fiatal nők örömmel szüljenek, a fiatal diplomások pedig örömmel maradjanak itthon.”

    Tibor bá ezt Te is tudod,hogy egyik kormány sem tudta megcsinálni eddig sem,akármilyen okokból kifolyólag is…Most meg már pláne nem..

  47. 49:
    Meg tudta volna bármelyik kormány csinálni, de egyiknek se volt az érdeke. A nemzet csak duma, a lényeg a saját zseb.

  48. 44. Tibor bá,
    Néhány pozitív rendelkezés.
    Adórendszeren túli jövedelem fogalmát bevezették.
    -Bejelentett vállalkozás nélkül lehet házkörüli munkákat végezni, kertészkedés, takarítás,stb.
    A TV adóját a szórakozó helyeken eltörölték.
    Egyenesági öröklés illetékmentes lett.
    Csak olyan körzetben nyílhat patika ahol nem volt.
    Vízgazdálkodási hozzájárulás megszüntetése. /sokan a semmire fizették a földhasználók közül, most társulást hozhatnak létre a felszíni vizek szabályozására/
    Tilos az egyoldalú szerződésmódosítás. /Tudom, ez ennél összetettebb kérdés/
    Adományok ÁFA mentessé tétele.
    Közüzemi ár stop. /Nem fizetek többet a távfűtésért, mint pár évvel ezelőtt./
    Kissebb létszámú önkormányzatok./Talán kissebb költség is./
    Háromcsapás.
    Tanárverést 1-10 évig büntethetik.
    10% társasági adó.
    51 helyett 30 féle engedély a beruházásokhoz./Akit érint annak nagyon fontos lépés./
    Pályázati munka esetén a fővállalkozó akkor kap pénzt, ha kifizeti az alvállalkozókat./Nem tudom mi lett a gyakorlat./
    Házi disznóvágást újból engedélyezik, és a füstölést, aszalást.
    Megtíltják az ártéri építkezéseket. /Mi a gyakorlat, nem tudom./
    Vállalkozások egyenesági öröklése is illetékmentes.
    Jelentéktelen formai hibánál ne lehessen a kisvállalkozásokat kizárni a tenderből.
    Elzárással büntethető ezután a 20.000ft alatti bolti lopások.
    Amelyik cég tartozik a beszállítóinak az 2évig nem indulhat pályázaton. /Úgyis kicselezik./
    3 havi közös költség tartozás után lehet jelzálogot bejegyezni a lakásra.
    Gyorsítot eljárás a bíróságokon a társasházaknak tartozókkal szemben.
    Titkos lehallgatáskor a célhozkötöttség megszűnik. /Ha más bűncselekményről értesülnek, nem kell a bizonyítékokat megsemmisíteni./
    Büntethető lett a falfirkálás. /1évig letöltendő./
    Kamionnal történő előzés tilalma.
    Súlyosbítják a piros lámpán áthaladást.
    Megtiltották a dohányzást a tömegközlekedési eszközökön és szórakozóhelyeken. /és közintézmény, stb./
    Szüneteltetni lehet a vállalkozást közteherviselésterhe nélkül, ha főállásban idéglenesen elhelyezkedik a vállalkozó.
    40 napról 20 napra csökken a fizetett szabadság a képviselőknek. /Nem tudom kihírdették e./
    Nem lehet valaki országgyűlési képviselő és polgármester is egyszerre a következő ciklustól. /Még visszavonhatják./
    Alkotmányos tilalom a genetikailag módosított növényekre, állatokra kis hazánkban.
    Új büntetőkategóriás fogalom, közpénzcsalás. Az, aki 100ezer forint felett él vissza közpénzzel 2-10év közötti börtönnel sulytható. /Eddig nem nagyon ijedtek meg az érintettek.-feltételezés-/
    Két év börtön a táppénzcsalóknak és a kárt vissza kell fizetni.
    Két év bötön a sportrendezvény megzavarójának.
    Megszünt a standolási kötelezettség a vendéglátóknál.

    Talán sikerül összeszedni néhány általánosan pozitív rendelkezést.
    Hogy ne legyek tévesen megítélve, skatulyázva, szerintem annak a fajta demokráciának, ami ma a világban tombol, annak nincs jövőképe. Ez a „demokratikus” rendszer és a rendszeren van a hangsúly, oldalfüggetlenül sajnos csak hulladékot termel ki magából.
    Elszomorító.

  49. 53:
    Szépen összeszedett lista, de ez szerintem egy üzemelő kormány normál tevékenysége. Én egy jó Orbán döntést várok. Olyan döntést, ami a nemzet sorsát jó irányba viszi. Pl. hatékonyan visszafogja a korrupciót. Helyette Simicska visz mindent.

  50. 2: Pontosan.

    53: Ez tényleg jó lista – melléteheted a KATA-s vállalkozói tevékenységet is, ami jelen formájában adott összeg feletti bevételekkel rendelkezőknek talán még jobb is, mint ahogy indult az EVA -, én nem mondanám, hogy a kormánynak ne lettek volna jó döntései is. Elsősorban a súlyozással van a gond, hogy az ország és a többségi társadalom szempontjából mi lenne a fontossági sorrend – és hogy ehhez képest mi történik.
    Az meg külön értekezést megérne, hogy miután – jórészt a Jobbik programját lenyúlva – a Fidesz belenyúlt egy témába, miért csak a felszínt érintette a „megoldásaival”, és miért nem tette helyre a kérdést rendesen. Mert ez innentől csak látszat intézkedés, amelyet remekül lehet lobogtatni, de sok érdemi hatása nem várható.
    Pl. az általad említett bolti lopásos elzárásos kérdésben valóban ez a helyzet: a gyakorlat ellenben az, hogy a rendőrök tízből kilencszer nem kapják el ezeket a tolvajokat, így nincs kit elzárni (és ez nem állampolgári halandzsa, ezzel a rendőrök fele is tökéletesen tisztában van). Ide tartozó apróság, hogy a kormány ezt a 20.000-es határt később felemelte 50.000-re, bűncselekény helyett maradt a szabálysértés kategória, így jövőre lehet villogni majd a statisztikákkal, hogy a számok nem hazudnak, csökkent a bűnözés az országban. A kisebbségi kérdés tényleges ismeretében ez kb. azt jelenti, hogy bizonyos elemek még nagyobb értékhatár keretek között, hathatós állami támogatással élősködhetnek a dolgozó rétegen, és cserébe még azt is megkapjuk, hogy minden sokkal jobb, mint rég.

    Ilyen egyértelmű bűnpártolás mellett (és a sor szépen folytatható) elég nehéz arról a kevés meglévő, tényleges pozitívumról beszélni, mert a többségük csepp a tengerben.

  51. 54!
    Tibor bá,olyat ne kérjél ami nincs.. 😀

  52. Berija mondta Rákosinak:

    A magyaroknak már volt török szultánja,
    Habsburg császára, de zsidó királya még nem volt és nem is lesz.

    Bajnai tudja ezt ?

    Apropó:
    megvertek egy tanárnőt – felfüggesztett -:(

  53. 57: Hogy Rákosiból nem lett király, azt tudja.

    Most akkor mi legyen: zsidrák, vagy cigó király? 😉

  54. 54. Tibor bá,
    Tisztában vagyok, hogy a lényeget nem érintik a felsoroltak.
    Még jó, hogy nem azt kérted, írjunk a kormány, elmaradt vagy negatív hatású döntéseiről. Abból megszülethetett volna a leghosszabb hozzászólás.
    A negatív megítélésű döntésekről is van listám, de az sokkal hosszabb, mint a pozitív.
    Elhatároztam kormányváltáskor, hogy ami sorsunkat érintő döntés, és megragadja a figyelmemet azt leírom.
    Tettem ezt azért, mert sokszor másképp emlékeztem, mint amire visszautalva hivatkozik a kormány. Konkrétan papírra vetve szerettem volna látni, mi is történt a múltban. Így, elfogulatlanul visszakereshetőek lettek a történések és megnyugodhattam, nem a memóriámmal van baj.
    A negatív listából egyi kedvencemet leírom.
    Annó, vállalkozók közterheinek csökkenéséről szóló hírekkel volt teli a sajtó.
    Tény, amikor ezeket a híreket hallgattam, akkor
    50%-al nőtt az állam felé fizetendő havi kötelezettségem úgy, hogy az adóalap azonos. Ötven százalékkal, és ezt kommunikálták csökkenésnek.
    A parlamenti képviselői fizetés pedig többüknél úgy csökkent, hogy nőtt.
    Ez nem igazság.

  55. http://index.hu/gazdasag/2013/02/14/recesszioba_csuszott_europa/

    „Az előző év azonos időszakához képest 0,9 százalékkal csökkent az euróövezet 17 országának hazai összterméke (GDP) a múlt év utolsó negyedében, míg az Európai Unió 27 tagállamában 0,6 százalékkal zsugorodott a gazdaság”
    „A legnagyobb csökkenést Görögország szenvedte el, ahol az utolsó negyedévben 6,0 százalékkal volt kisebb a GDP, mint egy évvel korábban, majd Portugália (-3,8 százalék), Ciprus (-3 százalék), Magyarország (-2,8 százalék) és Olaszország (-2,7 százalék) következik.”

    Nos, úgy tűnik az „elrugaszkodás éve” elég szarul sikeredett, hiába volt minden unortodoxia, ez nem tündérmese, hanem inkább rémálom.
    Az idei az „emelkedés éve” de sokaknak lehet, hogy csak a vérnyomása fog megemelkedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük