(2288) Mohács-2

Tibor bá’ online

 

Nemzeti nagy létünk, nagy temetője, Mohács. Ki ne ismerné Kisfaludy Károly felejthetetlen daktilusait, amelyekkel nemzeti nagy létről regél. Való igaz, a XV. században Magyarország egyike volt az európai nagyhatalmaknak. Ennek vetett véget Szulejmán hódító serege. A végzetes vereség nem volt véletlen. Az Oszmán birodalom évtizedek óta terjeszkedett. Hunyadi János nándorfehérvári győzelmét már mindenki elfelejtette. A tőlünk nyugatra elterülő Európától csak biztatást kaptunk, meg a pápa imádkozott érettünk. A muzulmán áradatot nekünk kellett volna megállítani, de nem ment. Nekem meg azért jutott eszembe a dolog, mert úgy tűnik, a történelem ismétli önmagát. Majd napra pontosan 500 évvel később egy újabb muzulmán áradattal állunk szembe. Ez alkalommal nem fegyverrel fognak jönnek (még nem), hanem siránkozó kisgyerekekkel, és terhes anyákkal. Csellel akarnak bevenni minket, ahogy egykoron Budát.

De nézzük miért veszítettük el a mohácsi csatát! Mondjuk azért, mert Szulejmán-nak kétszer több katonája volt, mint II. Lajosnak, mert a török veszedelemmel senki se volt igazán tisztában. De leginkább azért, mert a 12 évvel korábban lezajlott parasztlázadás miatt nem mertek fegyvert adni a jobbágyok kezébe, akik nem a birtokaikat védték volna immel- ámmal, hanem saját családjaikat és életüket.

Ezt csak azért írom, mert ebből se tanult a magyar vezetés. Ha teljes létszámával megindul a „menekült” áradat, a 3000 magyar határvadászt el fogják söpörni a drótkerítéssel együtt. Őket megállítani csak a felfegyverzett teljes lakosság tudná, de a magát halálra lopó Orbán banda fél, reszket, hogy fegyvert adjon a népnek, amit ellenük is felhasználhatnának. Ők lopnak tovább, majd amikor nagy a baj elmenekülnek, maguk mögött hagyva a védtelen lakosságot.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

153 gondolat erről: „(2288) Mohács-2

  1. Pontosan ezért ostoba az Orbán mert lehetne ezt jól csinálni, még az alapvető irányvonalakban sem kellene nagyot változtatni, de ő inkább kilopja a nép szemét és a saját slepjének harácsol tönkreverve mindent ami még müködött valahogyan. És elüldözött nagyjából 1 millio embert. Ezt soha nem fogják megbocsátani neki. Pedig a népnek nem is kellene olyan sok, hogy mellé álljon de ő még ezt a keveset sem adja. Kiváncsi leszek hogy a kvótával szemben hogyan védi meg az országot. Ez az egyetlen ugyanis amiben egyetértek vele, bár én még ennél is sokkal radikálisabb lennék. Az összes arabot kitoloncolnám Európából és mindenüket elvenném. Pontosan azt csinálnám velük mint amit Hitler tett a zsidókkal a 30-as években. Fokozatosan ellehetetleniteném őket minden területen majd elvenném mindenüket. Ez az egész már rég nem az emberségről és a szolidaritásról szól hanem arról hogy ki tipor el kit hamarabb.

  2. Tibor bá’,

    a szabad fegyvertartás gondolata az összes hatalmon lévő vezető rémálma.
    Ebből a szempontból a mi Kedves Vezetőnk nem lóg ki a sorból.

    Engedni, hogy a lakosság, ha akarja, felfegyverezze magát, hogy esetleg hatékonyan meg tudja védeni önmagát, és rájöjjön, hogy az államra mégsincs feltétlenül szüksége?

  3. 2 – gmarko:
    Rémálma, rémálma, de sehol se ennyire szigorú. Egy nulla védelmet nyújtó gázpisztoly is csak a lakásomban lehet, még a kocsiba se tehetem be. Elvileg, ma már a kerítésen éjjel átmászót tolvajt megölhetem, de az isten szerelmére, mivel?

  4. 3: Igazad van, ebben a kérdésben maximálisan egyetértek veled.

  5. Tibor bá’ !
    Gratula Neked!
    Az írásod utolsó mondataival megint rendesen „betaláltál” elmondva mindent tömören! Bár így gondolkodna, és látná mindenki, – és ez most nem az udvarlás helye – mi megy itt b@sszus…Jelen pillanatban a magyarság „vesztésre” áll minden téren. Nem beszélve arról, hogy a nyolcvanas évek óta, közel nyolcszázezer fővel vagyunk kevesebben. Nem azért, mert ezek az emberek máshol keresik a boldogulásukat, hanem azért, mert meghaltak. „Kihaltak”.. Csak érzékeltetve – javítson ki valaki, ha hibázok – ez a szám nagyjából annyi, mint ha az Egyesült Államok lakói közül, vagy huszonötmillió eltűnt volna az elmúlt egy-két évtizedben. Bizonyára a „világ döbbenten keresné az okait” letörten, és nem menne el mellette szó nélkül. De hát kis nemzet vagyunk mi magyarok – „magyar” kormány nélkül évszázadok óta tegyem hozzá – a szlávság között , és ez senkit sem érdekel..
    Az „elmenekülnek” szavadról, nem tudom miért, – ha reklámszagú akkor töröld – de mindig az ilyenek, és ehhez hasonlóak jutnak eszembe ..:

    http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=PolitikaEsBunozes&MN=PolitikaEsBunozes&AN=balimesterhazy&LN=hungarian

  6. 5 – Ada:
    Világraszóló gebasz esetén a külföldön pl. Bali szigetén luxusban átvészelni akarókat a helyi lakosság simán fel fog trancsírozni. Rajtuk fogják kezdeni a mészárlást. Talán New Zéland lesz az egyetlen kivétel. Nem kell őket irigyelni.

  7. Csak az a kérdés, hogy kire szavazzunk, ki lesz az, aki fegyvert és kiképzést ad a népnek, hogy megvédjük magunkat a muzulmánoktól? A többiek még a kerítést is lebontanák…

  8. 7 – Ábel:
    Olyan rémálmaim vannak, hogy a határ megvédése Orbánnak csak egy választási trükkje, aminek a megnyerése után az EU pénzek érdekében le fogja bontani és beengedi a „menekülteket”.

  9. 7: Ez egy rémálom, ami vagy így lesz, vagy nem. De a többiek (a Jobbiktól eltekintve) kifejezetten egyértelművé tették, hogy így állnak a dologhoz.

    Én is utálom, hogy lenyúlják a dolgokat, kifejezetten felháborít a letelepedési kötvény, de ez a téma nagyon leszűkíti a lehetőségeket: Jobbik vagy Fidesz.

    Vagy álljak neki pártotalapítani? Magyar Geddonpárt. Feladni mindent, hogy aztán úgyse jussunk be a Parlamentbe. Inkább maradok mérnök.

  10. Nem védeni akarom Orbánékat, de elég sokat könnyítettek a fegyvertartási szabályokon.
    Aki bűntetlen előéletű, egészséges, az lehet sportlövő, vagy vadász. Be kell szerezni az engedélyeket, és a fegyver(eke)t, ami pénzbe és időbe kerül.
    A történelem folyamán mindig meg volt szabva, hogy ki tarthat/hordhat magánál fegyvert.
    Most elég sok embernek lehetne otthon fegyvere, ha egy kicsit kepesztene érte.
    Igaz, ezt a fegyvert nem horhatod magadnál, de megvédeheted vele az otthonodat. Részemről ezt már óriási előrelépésnek nevezem.

  11. Egyébként én úgy látom, hogy ez a gárda (a Fidesz és a mostanság felemelkedő oligarchák) egy olyan vagyont, kis birodalmat építenek fel maguknak, ami helyi kiskirályokká teszi őket, de ami egyáltalán nem váltható át egyszerűen készpénzre, ha menekülniük kellene. Ha az országot elfoglalják a muszlimok, akkor ennek a kis birodalomnak vége, és a vagyonuknak, hatalmuknak is. Ezért elemi érdekükben áll, hogy ez a még hozzájuk hű nép (most is megválasztanák őket 2/3-al) maradjon itt, és meg tudja védeni a határait. Mert ha elvész az ország, akkor belőlük is legfeljebb jómódú menekült lesz, a dúsgazdag státuszukat elvesztik.

  12. Tibor bá’

    Igazad van.
    3000 határvadász nem tud feltartóztatni egy százezres tömeget a határon, különösképpen úgy nem, hogy minden határvadász mellett 3 video kamerával felszerelkezett újságíró settenkedik.

    Viszont Orbán szándékát teljességgel rosszul látod.

    Az általános hadkötelezettség őrült megszüntetése után, a hamarosan kihaló kiképzett, sorkatonai szolgálatukat letöltött férfiak után, senki sincs akinek a kezébe fegyvert lehetne adni, és azt tudná hatékonyan használni, harci bevetésre kiképzett lenne.

    Most próbálgatnak lövész képzést indítani iskolákban, de a tisztelt ellenzék minden eszközzel, övön aluli propaganda rúgásokkal ellehetetleníti, még ezt a csekély erőlködést is a honvédelem irányába.
    Kérdezném, egy széles fronton beindult migráns beözönléssel szemben ki a fene fog megvédeni bennünket?
    A tisztelt ellenzéki urak és hölgyek?
    A NATO?
    Vagy csak imádkozzunk a Jézus Krisztushoz, meg a liberális, szocialista, demokrata eszmék szülő atyjainak szelleméhez?

    Orbán honvédelmi szándékaival szemben olyan erős ellenszél fúj, Budapestről és Brüsszelből egyaránt, hogy kész csoda a határvadász alakulatok megszervezésének sikeressége.

  13. Jó írás! 😉

    Félnek persze: PÖ felfegyverzése. Mondjuk a pisztolyt még értem, de a gépkarabélyt, géppuskát nem. Ja, és OV már vagy 6-7 éve golyóálló mellényt hord az inge alatt a nagyobb eseményeken, amik nem Fityesz pártrendezvények, még a parlamentben is.

    A leírtakkal csak egyetérteni tudok, de inkább Svájcba mennének vész esetén az orbáni oligarchák és a slepp egy jó része, ha beütne a gebasz.

    3000 határvadász?! Azért ezzel a célkerettel csak csínján, mert ez egy tervezett létszám, amit máig nem sikerült stabilan feltölteni, a fluktuáció és a nem épp vonzó feltételek miatt. Máig folyik a toborzás, mert nincs elég ember, és még mindig nem sikerült a KR -t kiváltani, folyamatos a rotáció. Aki volt katona, csóválná a fejét, de ha élőben látja mi van a gyakorlatban, akkor megállapítja, hogy a nem éppen emberbarát Magyar Néphadsereg is jobban bánt a katonáival, mint amit a határon találni manapság is. És hozzáteszem, sokat javult a katonák, és főleg a rendőrök ellátása, de ez még mindig csak az elégséges szint legalja. Korábban még ennyi sem volt…, és ez mindent elárul a politikai elitünkről.

  14. 11. bogozy

    „Most próbálgatnak lövész képzést indítani iskolákban, de a tisztelt ellenzék minden eszközzel, övön aluli propaganda rúgásokkal ellehetetleníti, még ezt a csekély erőlködést is a honvédelem irányába”

    Milyen ellenzék? Milyen eszközzel? Nem szeretnék személyeskedni, de Te melyik országban élsz?

  15. az EU részéről óriási nyomás van kifejtve, hogy teljesen megszüntessék mindenfajta fegyver legális birtoklását, használatát az állampolgárok részére. Mindenhol szigorodnak a szabályok. Csehországban óriási a felháborodás, peticiókat irnak, Ausztriában 15-20 éve még bementél a boltba és minden gond, engedély nélkül lehetett sörétes puskát venni.
    ehhez képest óriási eredmény az, ha megvédheted magad jogosan. Hogy mivel, az egy másik tészta …

    (egy tipp: előfordulhat, hogy a rád támadónak van egy illegálisan tartott fegyvere. Ha dulakodás közben az véletlenül elsül és a támadódat találja el, arról ki tehet ? Csak arra kell ügyelni, hogy ha kell, gyorsan tudd előkapni a fiókodból ezt a fegyvert, amit a támadó tart a kezében … )

  16. Tibor bá’ után szabadon, Mohács párhuzamával élve, az egész „játék” a mi bőrünkre megy.
    Elnézést kérek, de egy kicsit hosszabban fejtem ki a véleményemet, illetve nem maradok a szűken vett komment témájánál, mert ahogy olvasom a kommenteket (más témákban is), úgy látom, hogy a többség nem képes kilépni a ránk kényszerített kétpólusó bal és jobb oldali keretredszerből, illetve, van aki szemet huny(na) a meglopásunk felett, ami számomra erkölcsileg elfogadhatatlan, materiálisan pedig megkárosít.
    Két irányból szeretném megközelíteni a főkérdést és a hozzánőtt, többségében két különböző irányvonal mentén letett voksok álta létrehozott véleménycsomagokat.
    1. Egy történelmi évszámmal szeretném kezdeni, mindenki ismeri 1526. Mohács, ahol jól elverték a Tomori Pál által vezetett magyar sereget a törökök. Miközben két hasonló nagyságú magyar sereg várakozott tétlenül, az egyik Szeged, a másik Győr közelében. Miért? Mert mások voltak az érdekeik. Szapolyai János király akart lenni, ő és hívei tartózkodtak Szegednél, Habsburg Ferdinánd is király akart lenni, az ő serege várakozott Győrnél, mindkettőnek jól jött II. (Jagelló) Lajos veresége és halála, talán még közreműködtek is benne, ha megnézzük, hogy mekkora is a Csele patak, hát akkor nyilvánvalóvá válik, hogy abba belefulladni csak mások által nyújtott hathatós segítséggel lehet.
    Szulejmán is tisztában volt ezzel, ezért nem is mert bejönni az országba, hiába győzött, erre 1541-ig (Buda elfoglalása) 15 évig várt arra, hogy alkalmasak legyenek a körülmények.
    Akkori vezetőink elmulasztották az első lehetőséget, 1526-ban legyőzni a törököt, de 15 év alatt sem sikerült összefogniuk, ezzel elszalasztották a második lehetőséget, ezért 1541-ben elvesztették a fél országot 150 évre, illetve a magyar királyi trónt örökre, de még a megmaradt rész is kettéoszlott az érdekeik mentén, királyi (Habsburg) és Erdély részekre.
    Vezetőink tevékenységének eredménye a mai helyzet, voltak között jószándékúak is, véghez vittek elévülhetetlen érdemeket, de sajnos a többség nem ilyen volt, ezért tartunk itt.
    2. Baloldal vagy, jobboldal, egyik kutya, másik eb. Anyanyelvünkön szépen meg van fogalmazva, hogy „ne pártoskodj”, ez egy negatív jelző, rossz. A rendszerváltozás óta eltel 28 év, mennyivel vagyunk előbbre? Mi történt azonkívül, hogy a politikusok és hozzájuk tartozó körök szétlopták az országot? Mennyivel lett jobb az ország lakosságának?
    Ős-, ük-, déd-, nagyapáink harcoltak azért, hogy itt élhessünk, vérüket hullatták, életüket adták ezért a hazáért, Ősanyáink szeretetükkel és odaadásukkal gondoskodtak felmenőinkről, mindannyian értünk, utódokért tették, azért küzdöttek, hogy majd nekünk legyen hol és lehetőleg jobban élni.
    Az I.VH után, amikor hazánk nagy részét elrabolták, emberben, területben és értékben, a kisantant meg akart minket fojtani gazdaságilag, nem kereskedtek velünk, csak később az osztrákok, olaszok és a németek (ami nekünk nagy ráfizetés volt, úgy kezdtük a II.VH-t, hogy a németek sok millió márkával tartoztak nekünk, azt hogy utána mi történt mindenki ismeri). Ebben a minden szempontból kilátástalan helyzetben kb. 10 év alatt olyan szintű eredményeket sikerült elérni, hogy: „kétszáz pengő fixszel az ember könnyen viccel” szólt az ének (1927-33), hozzáteszem, hogy egy iskolai tanító jövedelme kétszáz pengő volt, egy tanáré kétszázötven, középiskolai tanár háromszázat keresett, míg egy egyetemi tanár fizetése négyszáz pengő körüli volt. Duplája annak, mint amivel „könnyen lehetett viccelni”! Most nem teljesen ez a helyzet egyik tekintetben sem.
    Ha össze lehetett fogni az akkori vezetőknek és ezt akkor végrehajtani, akkor most kb. háromszor annyi idő alatt miért nem sikerült, teszem fel a kérdést. Ezért, az elszalasztott lehetőségekért, az elherdált értékekért, a kilátástalan, és/vagy megnyomorított életekért a mindenkori kormányzó politikai pártokat, vezetőit, a kormányok funkcionáriusait a legsúlyosabb történelmi felelősség terheli.
    A jelenlegi demokratikusnak mondott keretek választási és hatalmi jellemzői nem szolgálják az érdekeinket (mi vagyunk a lakosság, a nép, az állampolgárok), sőt kárunkra vannak. A befizetett adóinkból az állam nem hajtja végre a kötelességét, vagyis nem fordítja az ország és az állampolgárok javára. pl.: egészségügy, oktatás, nyugellátás, stb. formájában, hanem ellopja azt, ami a miénk, ezáltal az utódaink jövőjét is.
    A megoldás szerintem, a politikai pártok kizárása a kormányzati, államigazgatási és a választási rendszerből. Közvetlen, visszahívható, egyéni, független jelöltek megválasztásával. Új Alkotmány és új állami-közigazgatási berendezkedéssel, rendszerrel, amit az első szabadon megválasztott kormánynak és országgyűlésnek kell végrehajtania az ország és az állampolgárok érdekében, összefogással és politikai pártoktól mentesen. Így talán lenne arra lehetőség, hogy olyan útra lépjünk, amelyen a mi érdekeink szerint haladhatnánk, miértünk és nem a megtévesztésről szólna, mint ahogy azt ma naponta tapasztaljuk. Úgy hiszem, hogy csak ebben az esetben tudnánk megfelelő és sikeres módon felkészülni mindarra, ami előttünk áll.

  17. Tibor bá’!
    Minden egyes szavával, betűjével egyetértek!
    Bennem is ugyan ezek a gondolatok fogalmazódtak meg már 2015-ben.
    Össze hasonlítva, Csehországban és Szlovákiában már alkotmányban rögzítették a
    fegyvertartás jogát!
    A Cseheknél akár géppuskád is lehet teljesen LEGÁLISAN!
    Ha Erdogan elnök beváltja a fenyegetését, és kiengedi az ott feltorlódott 3-4 milló „menekülteket” azaz a bevándorló-hódítókat.
    Akkor azok egyszerre megindulnak Európa felé, és áttörnek mindenen.
    Mi történik akkor? Bulgária kapitulál, pár nap múlva ahogy az áradat odaér, Szerbia is
    megadja magát, azaz inkább átengedi őket, hogy minél hamarabb elhagyják Szerbiát.
    És feltorlódnak a mi kerítésünknél. És óráról órára ahogy egyre többen érkeznek oda egyszer csak átvágják mint kés a vajat. Mert a vezetés sem meri kiadni a tűzparancsot.
    A védők meg kevesen is vannak.
    Mi történik ha egy szerre megindul az ország belseje felé több százezer, vagy millió muszlim vadember? Hát szabad rablás, mert senki sem fog tudni, merni ellenállni nekik.
    Magukkal visznek majd mindent a mi megtetszik nekik. Legyen az élelem, arany, pénz, autó, és persze a fiatal lányok, szemrevaló asszonyok is!
    Az elit meg majd menekül mint a patkányok süllyedő hajóról, a mozdítható értékeikkel együtt. Tumultus lesz a Ferihegyi repülőtér kisgépes termináljánál.
    Ez egy lehetséges szkenárió.
    De ahogy a vezetés a felkészülést és a fegyver viselést kezeli, nekem az jön le belőle, hogy vagy nem gondolják komolyan az ország megvédését, vagy nem érzékelik a fenyegetés valódi mértékét.

  18. 19:
    Tűzparancs nélkül nincs védelem, és az első felkoncolt áldozatok a határvadászok lesznek.

  19. Párhuzam van bőven: Szerencsés úr folyamatosan kifosztja az államkincstárt, a Fuggerek privatizálják az értékes bányákat, az aktuális „csánymáték” minden állami tulajdonra rátenyerelnek….

  20. A parasztság már a kora újkorban se volt harcképes a reguláris haderőkkel szemben. Felfegyverzés tekintetében pedig Mátyás időszaka után a reguláris erőket se tudták rendesen felszerelni. A Mátyás idejében kulcsszerepű, zsoldosokból álló fekete sereget nem fizették tovább és 1494-re teljesen feloszlott, 1500-ban a bácsi (ma Szerbiában) hadiszemlére kirendelt 10 000 lovasból négyezernek nem volt fegyvere…

    1: Gratulálok, igazi náci vagy. Az egyiptomi származású (majdnem) szomszédom, aki egész életében Magyarországon élt, magyar a felesége és a gyereke is, és semmilyen vallást nem gyakorol, az is húzzon el? A gyereke maradhat, vagy a félarab is arab?

    8: Orbánék a bevándorlókat is az alapján ítélik meg, hogy mennyit tömnek a zsebükbe. A háborús övezetből menekülő ~1300 fő semmit se tud adni nekik, ezért nem kellenek; a letelepedési kötvényt vásárló 4-5000 fő (+ 8-10 000 családtag) viszont több milliárdos hasznot hoz Rogán Tóni cimboráinak offshore számláin, még ha az állam bukik is majd a konstrukción, amikor a kötvényeket pár év múlva vissza kell fizetni a lejegyzőknek…

  21. 22: Ja, csak kérdés, hogy melyik irányba lőnek majd….

  22. 23 Ábel:
    És mivel fogok lőni, vízipuskával?

  23. 22: Speciel a Fuggerek felvidéki jelenléte a bányászat jelentős fellendülését hozta. Viszont 1525-ben II. Lajos a teljes Mo-i Fugger vagyont lefoglalta, amivel az egyébként is pénzhiánnyal küzdő királyi kormányzat egy fontos hitelezőjét vesztette el, de ezzel a lépéssel se oldotta meg a financiális gondjait, 1526-ban még az ezüst étkészletét is elzálogosította Lajos, hogy legyen miből finanszírozni a hadsereg ellátását.

  24. 2.” Elvileg, ma már a kerítésen éjjel átmászót tolvajt megölhetem, de az isten szerelmére, mivel?”
    Tiborbá hogy mivel védd meg magad? Csinálj a kerítésedre is kihegyeztett betonvasakat amelyeket egy mechanika mozgatna előre és hátra 😀

    Egy MIA motor hajtaná a mechanikát laposszíjjal a tengely 20 méter hosszú lenne , a kerítésen meg lenne vagy 50 kihegyeztett betonvas amik szuronymozdulatot végeznének egy machanikán keresztül 😀 😀

  25. 28 – Andrew:
    Mondjuk, humorérzéked az nulla.

  26. Tibor bá’

    „de a magát halálra lopó Orbán banda fél, reszket, hogy fegyvert adjon a népnek, amit ellenük is felhasználhatnának.”

    Ennek némileg ellentmondani látszik, hogy a kormány 100 lőtér építését tervezi…

  27. Attila!
    A lőtér építések leálltak!
    Nálunk is épül(ne) egy. A kihelyezett tábla szerint már kész kéne hogy legyen.
    Tavaly ősszel rohamléptekben nekiláttak a földmunkának, tavasszal abbahagyták, és
    azóta is úgy áll. Sehol egy ember, már az éjjeli őrt sem fizetik!
    Szóval a polgári lőterekből nem lesz semmi. A kormány ötletel, belekap ebbe abba.
    Most úgy néz ki hogy csak 50lőtér lesz, az is csak kizárólag BM és HM használatra!
    A civileknek továbbra is kuss….

  28. Még egy kis történelmi kanyar a „Csellel akarnak bevenni minket, ahogy egykoron Budát.” mondathoz…
    Ez ugyebár nem az 1526-os, hanem Buda 1541-es eleste.
    Viszont Budát 1526-ban is elfoglalták a törökök (épp ma van az évfordulója) különösebb harcok nélkül, mivel nem volt véderő hátrahagyva. Kirabolták, felgyújtották, a lakosság jelentős részét pedig rabszolgaként elvitték amikor kb. 1 hónap után kivonultak (ők se hagytak hátra védelmet), mert ilyen mélyen egy ellenséges területen nem tudták volna a seregük ellátását megoldani.
    Ezután Szapolyai János és Habsburg Ferdinánd is király lett, utóbbi 1527-ben gyorsan az ország keleti végeibe szorította Szapolyait, aki Lengyelországba kényszerült menekülni. 1529-ben hűséget fogadott a szultánnak, és a török seregek ismét elfoglalják Budát Ferdinándtól, majd Szulejmán Szapolyainak adja át a várat.
    Aztán 1538-ban a váradi békében az akkor még utód nélküli Szapolyai aláírta, hogy halála esetén Ferdinánd legyen az egész ország ura, de 1540-ben fia születik, viszont még ebben az évben meg is hal János király, és özvegye, valamint Fráter György felrúgják a megállapodást.
    1541-ben ezért indul meg Ferdinánd elfoglalni Budát, és Fráter György ezért hívja be a török seregeket az ostrom elleni felmentő seregként. A támadókat a török erők hamar leverték, aztán Szulejmán a táborába rendelte Frátert és az özvegy királynőt, és míg ők ott voltak, addig zajlott le a janicsárok közismert csele, ami után harmadszor már nem engedi ki uralma alól a várat a szultán.

  29. Ezzel szeben Csehországban épp mostantól alkotmányos joggá tették a fegyverviselést.
    A jegybank persze mesterlövészeket szerződtet és állami tisztviselőknek való élelmiszer tartalékolásáért tesznek.
    A terroristákat Schengenen belülről kell várni: 11000 biankó szír útlevelet találtak már: ki tudja mennyit engedtek már be a Rogán-féle letelepedési kötvény révén: a háborúban a harcoló feleknek a pénz úgysem számít.

  30. Avatar és bogozy mondanak valamit.De mindenki ki van akadva a letelepedési kötvényeken..Nekem sem tetszik,mint ahogy sok minden.De a pénzeseket minden országban szeretik és befogadják nem csak nálunk.Csak nem propagálják szerte a médiában.Egyébként nem tudom mit szólt volna Németország meg ausztria ha millioszám hirtelen átengedik a migránsokat.Ha van sapka Orbánon az a baj,ha nincs az a baj.Lopnak tudom.Látom.Mondom sok minden nem tetszik.De még a wall streeti banda lopott nem volt baj?Egyszer kerek egyszer talp.

  31. 32 – Avatar:
    Köszönet a történelmi emlékeztetőért. Ha jó értékelem az eseményeket, ugyanaz ment, ami most. Minden politikus az ország népéért van elméletileg, gyakorlatilag mindenki a maga kis pecsenyéjét sütögeti.
    34 – Melike00
    Mindig örülök, amikor nyílt női mondataidat olvashatom. Kevés magyar nő látja olyan jól a mai világot, mint te.

  32. 33.Melike00
    …”.De a pénzeseket minden országban szeretik és befogadják nem csak nálunk”….
    Melike drága, melyik ország fogad be pénzért bárkit, méghozzá ellenörzés, átvizsgálás nélkül???
    Akkor én, miután leraboltam egész Izraelt, halálra keresnek a hatóságok mert Ali baba a negyven rablójával még inasgyerek sem lehetne hozzám képest, akkor , valamiféle kötvény vásárlása fejébenaz összerabolt-lopott millióimmal elmenekülhetek Magyarországra?
    És nem adtok ki, akkor sem, ha az izraeli rendőrség döngeti az ajtót, akkor sem?
    És ha jól értettem a feltételekt, bizonyos idő után a magyar állam -vagyis te – kamatostól visszafizeti nekem a kötvény összegét?????
    Tehát tulajdonképpen még keresek is az üzleten?
    Holnap érkezek Ferihegyre, ismertetőm két hatalmas börönd , bennük négyszázmillió dolcsi.
    Mennyi a kamat, amit kapok majd?

  33. 33.Mellike00
    Elöző hsz-m vicc volt, ne is vedd figyelembe.
    Ha országod befogad idegeneket pénzért, istenem, ez van.
    A topic témájához csak annyit tennék hozzá:
    Semmiféle önszerveződés, önvédelem, lokális polgárőrség nem ér semmit fegyverek nélkül, mert a fegyver a védelem alfája és omegája, ha nincs fegyvered nem érsz el semmit.
    A távol élő ember szemével nézlek benneteket, és ne vegyétek szemrehányásnak, mert NEM AZ, csak megállapitás, konkluzió, ami a hozzászólásaitokból kiviláglik:
    Ti odaát túlságosan law obeiding citizen, túlságosan normativ emberek vagytok, mindig azzal érveltek saját magatoknak, hogy ezt-azt-amazt állam bácsi nem engedi, ez-az-amaz tilos, ezt -azt nem szabad, nem lehet, nincs rá engedély, állambácsi ráncolja a szemöldökét, jaj, állambácsi a végén még akár ránk is mordul.
    Szóval sajnálom, de nekem ez ugy jön le mint egy örökös másramutogatás, egy állandü magyarázás, hogy akkor miért is nem kell/ lehet tenni valami érdemlegeset egy konkrét cél elérése érdekében, vagyis magyarázat a miért nemre MINDIG VAN ÉS LESZ.
    Csak fegyveretek nem lesz soha, de érdekes módon, a tegnap érkezett migránsok közül egyeseknek-már elég soknak- már van.Lehet, hogy a kukában találták, de én ikább azt vélem hogy ŐK IGAZÁN AKARTK szerezni, és bizony szereztek.!!!!!!!!!!!!!
    Mondom mindezt persze a fegyvertartás kapcsán, márpedig az oloskodás a tett halála, nemde?
    Nos, elfogadom, hogy valamikor nagyon régen tényleg nehéz volt fegyverhez jutni, de manapság?
    Persze, mondhatnátok ti, a hülye izraeli bálint a közel-keletről papol nekünk, ahol még a kukák is tele vannak kimustrált fegyverekkel, és a sarki feketepiacon még RPG is kapható, de itt Európában más a helyzet, nos ott sem más a helyzet, és akármelyik alvilági bandatag negerősiti ezt.
    Minden csak akarat, merészség kérdése, de a hangsúly azon van, hogy MENNYIRE AKARNÁTOK FEGYVERHEZ JUTNI.
    Ennyi.

  34. 36 balint: ” akarat, merészség kérdése”

    Neked bizonyára mentegetőzésnek hat, de amikor egy ‘megbütykölt” légpuskáért, vagy fémkeresővel összegyűjtött háborús relikviákért kemény börtönévek járnak, ki a fene akarna kockáztatni?

    Egy fegyver ‘birtoklása’ önmagában nem sokat jelent, ha nincs meg a használatához szükséges rutin, rendszeres céllövészet, szituációs lőgyakorlat stb. Erre csak nagyon-nagyon keveseknek van lehetősége a mai Magyarországon.

  35. 33, melike00 „De még a wall streeti banda lopott nem volt baj?”

    Látom, te még mindig nem léptél túl azon, hogy ‘a másik is lopott, akkor ez miért ne lopjon…’

    Csak korábban volt egy globalista, neoliberális bagázs, ez a mostani meg fel van cimkézve azzal, hogy „nemzeti”, meg „keresztény” meg mittudoménmégmi. Erről nem az jut az ember eszébe, hogy attól nemzeti és keresztény, hogy kirabolja az egész nemzetet és azt várja, hogy ezt keresztényi türelemmel viseljük. /Egyébként azzal viseljük… 🙁 /
    Más bűne nem menti fel az enyémet…

  36. 18. Unicornis,

    ahogy írod, pontosan. És ez a helyzet 1-2 hét alatt előállhat. Most kezdenek egyre jobban szivárogni Románia felől, ahol még kerítés sincs, de ha lesz is nagyobb gebasz esetén, akkor már 500 km -es szakaszt kell védeni. Hogy lesz ez megoldva egy nagyobb tömeg esetén pár ezer emberrel?

    A fegyvertartást önvédelmi, otthonvédelmi céllal legalább 5 éve kellett volna már engedélyezni, de legkésőbb 2 éve, amikor kiderült, hogy mekkora muszlimelözönlés veszély állt elő, mégsem történt érdemben semmi.

    Meg is értem, hogy Attila meg a nagy fidesz fanok hallgatnak. Orbán meg a sleppje a nagy hazafiak ugye? Addig, amíg megéri, de ha már kicsit is veszélyben a hatalma vagy a rablott vagyon, ott bizony végetért a honvédő hazafiság. Nem lehet fegyvert tartani a polgároknak, akik igázából jobbágyok már, vagy azok lesznek hamarosan, mivel akkor nem lehetne azt csinálni velük, amit csak akarnak. Nem lehetne őket a végtelenségig hülyére venni, mindent ellopni, így inkább nincs fegyver, mégha rámegy majd erre az egész ország is.

    Melike meg nem lát semmit, beszopta az orbán féle propagandát, miszerint lehet hogy lopunk, lopkodunk, de megvédünk legalább benneteket.
    Hát nem véd meg, csak amíg megéri neki és nem veszélyes a hatalmára. Mert ha veszélyes? Akkor utána a vízözö…vagyis muszlimözön!

  37. 37.Observer
    „Neked bizonyára mentegetőzésnek hat, de amikor egy ‘megbütykölt” légpuskáért, vagy fémkeresővel összegyűjtött háborús relikviákért kemény börtönévek járnak, ki a fene akarna kockáztatni?”
    Jól van, kedves barátom, tudtam, hogy meg fogod magyarázni azt, hogy miért nem.
    Nos, megmagyaráztad.
    A holnapi ellenségeidnek, a rekordidő alatt fegyverhez jutott migránsoknak is elmagyarázta valaki, hogy illegálisan fegyvert tartani csúnya dolog nak számit nálatok?
    És mi történt, Observer, róluk lepergett a magyarázat, vagy ők más fából vannak faragva akarat és merészség tekintetében?

  38. 36. Bálint

    „valamiféle kötvény vásárlása fejébenaz összerabolt-lopott millióimmal elmenekülhetek Magyarországra?”

    Ha van kiadatási egyezmény Izraellel, vagy Interpool körözés ellened, akkor necces.

  39. Mindenkinek lehet fegyvere magyarországon, aki sportlövő, vagy vadász akar lenni, és bűntetlen előéletű, egészséges, és lehetőleg nem elmebeteg.

    Időnként ellátogatunk a lőtérre is, ahol ha viszel magaddal lőlapot, fegyvert és lőszert, akkor 1 órára 1.000 Ft a golyós lőállás, legalább is nálunk.
    .22 kaliberre 50-80 Ft/db, nagy kalibernél, 600-1.200 Ft/db a lőszer.
    Az árak miatt a vadászok is inkább a .22-es kaliberrel gyakorolnak, és vadászat előtt 1-2 nappal lőnek párat a nagy kaliberrel.

    Sörétesnél a koronglövészetet érdemes gyakorolni, ami már drágább, a korongok és a kezelő miatt, a sörétes lőszer átlagban 100-200 Ft körül van. Tavaly 5 doboz lőszer kilövése 18.000 Ft-volt korongra. Ezért adtak puskát, lőszert, mindent.

    Nem azt mondom, hogy olcsó, de szerintem megéri. Olyan, mint az autó, aki akar, az szerezz rá papírt, megveszi, karbantartja, fizeti rá a kötelező dolgokat és használja.
    Ha esetleg változik a jogszabály, és nem csak tárolható, hanem hordható engedélyt is lehet majd szerezni, attól nem lesz semmi sem olcsóbb.

  40. Épp ma érkeztek meg a fegyvereim, amiket rendeltem. Kipróbálni persze nem lehet – mondom, hogy fegyverek. 🙂 De jó érzés volt őket a kezembe fogni, megnézni, hogyan lehet (hogyan fogom) őket a többi mellé rögzíteni s derekamon, hogyan lesz a legkényelmesebb…
    Lehet fegyverkezni. A fegyverkezés nem feltétlenül lőfegyvert jelent – bár az az egyik leggyorsabb, ez tény. De a „csendes gyilkosok” is veszélyesek ám… Kés, bárd, ólmosbot, kötelek és íjak… sorolhatnám. Szóval lehet fegyverkezni. Lehet ám!

    Ettől függetlenül értem én a cikk lényegét, ne tessék bántani. 😀

  41. Bonyolult volt az 1526-os helyzet, és a köznépnek átláthatatlan, mint most is. a kor mega-zsidói, a pápa Medici, Fugger és Habsburgok simán árulták a modern ágyúkat a muszlimoknak, de mindegyiknek nagytételben Magyarországra fájt a foga.
    A mostani felhajtásban is statiszták vagyunk, a muszlimokkal együtt …

    Bálint úr nagyon komelom a beírásaidat, ez is ma minden pénzt megér … most, a kétharmados magyar kormány (minimum kétharmad hozzátok tartozik) drága pénzért kinyomott egy rakás passzt mindenféle slodernak… de lényegében ez dupla-hasznú is lehet, mert jóféle titkosszolgáknak is van lehetösége ellenörizni a mozgásukat.

    Igen jót röhögtem azon is, mikor hotelt kerestem Budapesten. Gondoltam átlapozom a 3000, majd 2000 svéd korona/személy/éjszaka áruaknál kezdve. (1kr=32 ft)
    A kétszázadik hotelnál is még 2000 volt, s a leggyakoribb szlogen, hogy „zsinagóga 500-300 méteren belül” … régi népszabis kollégáktól kérdeztem, hogy hol van olyan nem lakott zárt lux-lakótelep, ami nem a köznép szintjén szól, még azóta is sorolják, olyan döbbenetes mennyiség van… szóval nagyon furcsállanám, ha itt a plebs egy csúzlit is kapna a kezébe…

  42. 42: „aki sportlövő, vagy vadász akar lenni”

    Ugyan már. Az ország egyik fele sportlövő lesz, a másik fele meg vadász?

    A lányom sportlövő. És akkor mi van? Ha ennyire jártas vagy a témában, akkor az otthoni fegyvertartás szabályait is ismered, ugye? Mire odáig jutsz, hogy betöltöd a fegyvert, nem hogy megettek, de előtte már meg is sütöttek.

    Ha egy faluban van öt embernek fegyvere, számít az bármit 500 vagy ezer ’ember’ ellen?

    40, balint: „Jól van, kedves barátom”

    Hidd el, én is kedvellek, és ne sértődj meg, de sokkal könnyebb a pályán kívülről bekiabálni, hogy hogyan kellene focizni, mint a pályán rúgni a bőrt.

    43: „lehet fegyverkezni”

    Persze, mert biztosan akkor támadnak meg, miközben csücsülsz otthon a fegyvertáradon. Még véletlenül sem akkor, amikor az utcán flangálsz, max egy késsel a zsebedben. 😉
    Tömeg ellen, a fegyver ott kezdődik, hogy ‘AK’. A többi játék.

  43. Observer, én itt próbálom tájékoztatni a népet, hogy mostanában könnyebb fegyvertartásit szerezni, erre csak a hátrányokat mantrázod.

    Minél több embernek van fegyvere, annál jobb esélyekkel indulsz geddon idején, pontosan ezért kell beszerezni mindenkinek, akinek lehetősége van rá.
    Én vadász lettem.

    És igen, ha jön a betörő, akkor nem biztos, hogy idejében elő tudod venni a fegyvert, és betárazni, de lehet, hogy sikerül, és így legalább az esélyed megvan a védekezésre.

  44. 46. Observer, 47. Chani
    A fegyvertörvényünket úgy sikerült megfogalmazni, hogy ha otthon tartózkodsz (a fegyver tárolási helyén), akár töltött fegyverrel is flangálhatsz, nem szükséges folyamatosan elzárva tartani. Sőt, ha a fegyvert nem a tárolási helyén tartod (pl. vadászni mentél és szállodában laksz), akkor egyáltalán nem kell az előírt fegyverszekrénybe zárnod. Lehet, hogy nem ez volt a jogalkotók szándéka, de így sikerült. Úgyhogy a sörétest elég akkor levenni a falról, ha elmész otthonról…

  45. Baszhatjuk a fegyvertartási jogot , birtoklást ha nincs hozzá százas IQ , polgárkötelességi öntudat ,
    egészséges hazafias mentalitás és közösségi szellem . Csak a bűncselekmények száma emelkedne , europa tele van etnikai feszültséggel, lappangó bűnőzési és bosszú vággyal ,amit a fegyvertartás lehetősége szabadjára engedne és rosszabb lenne ,mint Columbiában 🙂
    Ha viszont megvan a fentebb emlitett három erény,akkor semmi szűkség ,önvédelmi fegyverekre ,mert van igazi csendőrség , igazi hadsereg ,aki megvédi mindentől a polgárait. 🙂

  46. Nagyon érdekes a fegyvertartás kérdése egész Európában. Becsületes, törvénytisztelő, de veszélyes környéken élő állampolgárnak szinte lehetetlen önvédelmi fegyverre engedélyt kapnia, fegyvert tartani.

    Viszont a bűnözők könnyedén és korlátlanul hozzájuthatnak fegyverekhez, pisztoly, puska, géppisztoly, géppuska, kézigránát stb. szinte teljesen szabadon rendelkezésre áll. Nem kell érte Afganisztánba utazni, helyben beszerezhető.

    Miképpen lehetséges, hogy ilyen könnyedén, szabadon működik az illegális fegyver piac, a bűnözők ellátása érdekében. ?
    A fegyver az nem egy kis picike valami, ami simán elfér a pénztárcád belső rekeszébe. Különösképpen a nagyobb szálfegyverek.
    A rendőrség, és titkosszolgálatok miért nem tudják, felderíteni, megszüntetni a helybeni fegyverpiacot?

    Becsületes embernek nem javasolnám az illegális piacon való vásárlást, mert könnyen lehet, hogy maga az eladó értesíti a rendőrséget, alkalmat adva a rendőr cimbinek, hogy eredményt produkálhasson, illegális fegyver birtoklás ügyben.

  47. Kalotaszegi
    Nem tudom eléggé ismételni önmagamat. Nem mindenki kaphat fegyvert, csak az, akinek van vizsgája hozzá, orvosi alkalmasságia és áteset a pszihológiai vizsgálaton, és bűntetlen előéletű.
    A fent felsoroltak miatt kb. az ország ötöde kaphatna legálisan fegyvert.
    Azt tudod-e, hogy amerikában volt egy felmérés a börtönben, amiben az iránt érdeklődtek, hogy rablás, betörés esetén mitől félnek igazán. 90%-a attól fél, hogy az áldozatnak lőfegyvere van, és használni is fogja.

    Ha megnézed az alábbi ábrát, ami az IQ szintet mutatja országonként,
    http://utazik.hu/wp-content/uploads/2015/03/iq-terkep.png
    azon látszik, hogy Colimbiában, nincsenek nagyon eleresztve értelemmel.
    Valahogy összefügg a bűnözés az IQ-val:
    http://www.geocurrents.info/geography-of-crime-and-punishment/misleading-murder-and-rape-maps-and-the-the-sweden-rape-puzzle/attachment/world-murder-rate-geocurrents-map
    Érdekes, nem?

  48. BREAKING

    Most olvasom, Világhelyzete facebook oldalon, hogy St. Marteen szigetén a hurrikán okozta pusztítás után, fegyveres rablóbandák járják az utcákat, mindenkit kirabolnak, fosztogatnak, lakásokba, házakba törnek be, felfegyverkezve, óriási a káosz.
    Helyi rendőrség sehol.
    Francia és holland hatóságok hírzárlatot rendeltek el.
    Valószínűleg az elkövetők színesek nem PC írni róluk. A turisták könyörögnek a kimenekítésért, védelemért.
    Ha igaz, már vagy 1000, a (bűnözés) halálos áldozatainak száma !

    Korábban írtunk arról Bálint úrral, hogy a civilizáció máza az első adandó alkalommal lepattan. Most is megtörtént.

    St. Marteen szigeten is csak a bűnözőknek van fegyverük, a helyi becsületes polgároknak nincs !

  49. 25: Úgy értem, a határőrség, katonaság, rendőrség kap tűzparancsot.

    Hogy a lakossági fegyverhasználattal milyen tervei vannak a kormánynak, azt nem tudom.

    Lőtér: itt Bicskén a szemétlerakó helyén terveznek építeni egyet. Én támogatom, csak azt nem tudom, hova rakják majd a környék szemetét. Vagy tán leszoktatják a népet a szeméttermelésről? Azt támogatnám. 😀

  50. Chani
    Fegyverviselési engedélyhez semmivel sem szigorubb a pszichologiai és alkalmassági vizsga.mint a forgalmi engedély megszerzéséhez .Az emberek 96 százaléka simán megfelel a standard tűzfegyver viselési követelményeknek.De ismerek fálnotás vadászt is félelmetes fegyverarzenállal.
    1990-ben Marosvásárhelyt teherkocsival hajtott egy tucat felhergelt román a magyar
    tüntetö tömegbe.Ha lett volna náluk fegyver még feketébb lett volna az a Március.
    Mindenkinek van ingerhatára,a legértelmesebb lénynek is,ha ezt eléri mejósolhatatlan a viselkedése.

  51. , Hadd vizsgáljuk át kedves barátaim, magát a topic cimét, ahogy Tibor bá jónak látta Mohácsnak nevezni, nézzük Mohácsot mint fogalmat, mert úgy tűnik, Tibor bá is ennek szánta.
    Mohács egy nemzeti tagédiátok volt, egy gyászos nap nemzetetek életében. Hagyjuk esetleg az okokat melyek ide vezettek,hagyjuk a hadászati tévedéseket, ne hányjunk sarat azon régi emberekre, hiszen ők is a korabeli politikai-gazdasági érdekeik mentén cselekdtek – vagy sem!- , ugyhogy volt ami volt, évszázadok pora lepi már mindezt.
    Ami viszont nagyon fontos és nagyon figyelemreméltó szerintem, az Mohács HONVÉDELMI jelentősége, Mohács mint nemzetvédelmi fogalom,legalábbis az én szememben.
    Azok a régi emberek, nemesek és parasztok, kiálltak a csatamezőre fegyverrel a kézben az országjokba betörő hadak ellen.
    Mohácson úgy, mint máshol!
    És ez szerintem a legkirivóbb különbség az akkori és a ma között!
    Nem volt liberalizmus.Nem volt sokszinűség.Nem volt multikulti.
    Volt nemzet, és nemzettudat. Volt nemzetállam, szűlőföld, haza, nép.
    Voltak országhatárok, és ami föld azon belül volt az MAGYARország volt, távolabb NÉMETország, OLASZország és így tovább, szerte minden nép és nemzetállama.
    Akkoriban szintén ellenséges hadak törtek be országotokba, csak hogy egyenruhában voltak és kardjuk.
    Céljuk egy az egyhez ugyanaz volt, Allah nevében elfoglalni a gyaurok földjét, terjeszteni Allah földi birodalmát, mint ahogy a seregeket kisérő imámok, mullahok, dervisek minden este-reggel ezt a fejökbe verték minden áldott nap, „ Bismillah” Allah nevében , ez vala zaszlóikra irva, és jöttek, rendületlenül.
    A mai ellenséges hadak nincsenek egyenruhában, ezért sokkal rosszabbak mint hajdani elődeik.
    Uguyanazzal a szándékkal jönnek, mint elődeik, meghóditani a gyaurok országait!
    Az otthoni imám azzal bocsájtja utjokra őket, hogy menjenek csak bátran, Európa ellenállás nélkül hull majd ölükbe, mert -szószerint idézem – „a hatalmas Allah elvette a gyaurok eszét, semmi ellenállást nem fejtenek ki, sőt, tárt karokkal várnak, mert Allah az ő kegyelméből nektek adta a gyaurok országait”
    Ez van ma.
    Valamikor volt más.
    Mohács.

  52. 53.kalotaszegi
    …”1990-ben Marosvásárhelyt teherkocsival hajtott egy tucat felhergelt román a magyar
    tüntetö tömegbe.Ha lett volna náluk fegyver még feketébb lett volna az a Március”…
    Én másképpen látom:
    1.Ha a magyaroknak LETT VOLNA lőfegyverük, a románok négyszáztizenhatszor meggondolják a tömegbehajtást.
    Elhiszed nekem?

  53. Chani,
    Szerintem meg ne pofázzon bele senki, hogy otthon, a saját házamban, birtokomon, tanyámon mivel szeretném megvédeni magam. Erkölcsi bizonyítvány oké, de ne vizslasson orvos, ha venni akarok egy puskát, vagy kettőt otthonvédelmi céllal. Sorozatszám, melyet nyílvántartásba vesznek és erkölcsi bizonyítvány, ennyi.

    Nagyon érdekes, amit írtál, hogy 90%-a a bűnözőknek attól fél, hogy ahová betör, ott lőfegyveres fogja várni. Hát ez az!
    A cigányok garázdálkodásának problémája is nagyrészben meg lenne oldva, mert meggondolnák háromszor is, hogy betörjenek, bemenjenek -e mások bírtokára lopni, házat bontani, erőszakoskodni.
    Egyre több helyen a magyar vidéken apokaliptikus állapotok vannak a cigányok garázdálkodása kapcsán, elég egy kis muszlim nyomás még és előáll a St. Martinhoz hasonló pokol.

  54. 55. Bálint

    „Ez van ma.
    Valamikor volt más.
    Mohács.”

    Valamikor se volt más.

    Fentebb már említették, hogy a Fuggerek meg a Mediciek összejátszottak a Török Birodalom hasonszőrű elitjével, hogy Magyarországot térdre kényszerítsék.
    A Mediciek voltak az elsők, akik gratuláló levelet írtak a szultánnak, és rámutattak, hogy így jár az, aki az itáliai bankokkal szembe száll.
    Nem véletlen, hogy a mohácsi csata után kocsiszámra szedték össze az itáliai nyílvesszőket.
    A Fuggerek meg megigérték a Habsburgoknak, hogy gyarmatként kezükre adják Magyarországot, ha cserébe megkapják a felvidéki ezüstbányákat. El is küldték Szerencsés Imrét, aki valóban remek munkát végzett, pár évtized alatt padlóra tette a gazdaságot.

    Szóval már akkor is nemzetek feletti szinten mentek a dolgok.

    Ha Mátyásnak sikerült volna megszereznie a Német-Római császári címet, és Bakócz Tamást megválasztani pápának, akkor Európa egész másképpen nézne ma ki.

  55. 55. Bálint

    „“Ez van ma.
    Valamikor volt más.
    Mohács.”

    Akkor is volt belső ellenzék, aki inkább az ellenséggel paktált le, mert nem tetszett neki a rendszer, meg most is…

  56. Gyarmathy
    Ez csak azt vonná magával,hogy a sima lopások fegyveres rablógyilkosságokká evolválodnának,a bünözés egyálltalán nem csökkenne,csak szelektálodna és alkalmazkodna.

  57. kalotaszegi,

    Nem hiszem. Számos országban évtizedek óta tartanak otthon fegyvert szinte minden háztartásban és bepakolják hétvégén a kocsiba és kimennek lőni, az országuk pedig normális és rendezett, nincs tele rablógyilkossággal. De politikai rablóbanda sem garázdálkodik, szétlopva és megnyomorítva az ország lakosságát. Egy példa: Svájc De említhetnénk más országokat is.
    Másrészt fentebb már írták, hogy a bűnözőknek most sem gond a fegyver beszerzése, tehát itt már meg is bukott a logikád.

    Mit gondolsz, ha muszlim elözönlés lesz, melyik ország marad meg vagy marad élhetőnek? Melyik tudja majd megvédeni magát? Ahol fegyvert tartanak otthon és tudnak is bánni vele, vagy ahol tiltják, mint nálunk?
    De ha nem is lenne muszlim elözönlés, akkor is nagyon nagy baj lesz, mert a cigányság szaporodik, míg a magyar rohamosan fogy, a többit a képzeletedre bízom.

  58. Gyarmathy
    Szerintem nem baj, ha sorozatszámos a fegyver, és fel van jegyezve, hogy milyen, és hány darab van neked belőle. Olyan, mint az autóknál az alváz és motorszám.
    A lopások és egyéb bűntények miatt jó ha van.
    A probléma az, hogy nem kap az átlagpolgár fegyverviselésit, de én reménykedem benne, hogy ez változni fog.

  59. Kalotaszegi, óriási tévedésben vagy!
    Ami te írsz az egy mítosz. A tolvaj nem menne be a házba fegyverrel, mert az nem besurranó lopás, hanem fegyveres rablás! Az előbbiért kaphat pár hónapot, az utóbbiért
    tizenöt évet is. Ha lelövi a ház tulajdonosát, akkor meg életfogytiglant.
    A bűnözők nem egy kifinomult elmék, de nem teljesen hülyék. Ezt az amerikai statisztikák is alátámasztják.
    Ezért mítosz az is hogy ha a házban pisztoly van, akkor ők már AK-val mennek.
    Az olyan házakat ahol tudható hogy fegyver van, azt nagy ívben elkerülik.
    A betörőnek, a betörés, munka, és életforma. Ha a házban fegyver van az plusz rizikó faktor nekik. Ha lelövik közben őket az meg üzemi baleset.
    A házakba betörők nem kiképzett kommandósok, és nem szociopata gyilkosok.
    Ők zsákmányt, koncot akarnak szerezni, nem golyót kapni!

  60. Gyarmathy
    Addig az átlagtolvajnál sem lesz fegyver,amig nincs a lakossánál,de ahogy ez életbe lép a kisstilű gazfickó is lefürészelt csövű vadászpuskával megy portyára és minden autos kesztyütartojában ott lesz a fegyver,amit nem egy esetben fognak majd használni nézeteltérések és anyázások miatt a forgalomban , a rendörség ellen , és ott van a fiatal forrofejüség is.A fegyverviselési jog ékés példája az usa,sem pedig svájc,ahol borzasztó drámák történnek és rendkivüli rablógyilkosságok,ahol bünözés mértéke semmit sem veszit intenzitásából.
    A demográfiai adatok és a mai nemi identitászavarban lézengö fiatalok miatt a fehér embernek ugyis vége,ezt nem lehet löfegyverrel megállitani,csak bő népességszaporulattal,amire nem hajlandó már senki.

  61. Unicornis
    Na,igen,ezért van a világ legrégebbi és legszabadabb fegyverviselési jog országának teritékén a fegyverviselet korlátozása ,esetleg teljes visszavonása napjainkban.Csak rájöttek pár évszázad alatt,hogy többet árt,mint használ a valós -nem pedig vélt és hítt biztonság megteremtésében.

  62. Kalotaszegi, megint évedésben vagy, az USA-ban egyre több államban van alkotmányos viselés! Fogd már fel, a fegyver csak egy szerszám, egy darab vas. Nincs beleöntve a gonoszság principiuma. Mert nem a fegyverek ölik az embereket, hanem az emberek ölik az embereket! A fegyver csak esélyt ad az esélytelennek!
    Nem kívánom neked azt az érzést , hogy arra ébredsz az éjszaka közepén, hogy valaki idegen mászkál a házadban.
    Hidd el, rohadt szar érzés, én már egyszer átéltem. Bármit megadtam volna akkor egy fegyverért! Nekünk akkor szerencsénk volt. Hogy legközelebb az lesz-e csak remélni tudom.

  63. Amerikában más a népesség eloszlása, és bizony a fehérek száma, már a lakosság fele, ha nem kevesebb. A többi az afrikai vagy dél-amerikai, és a statisztikák szerint messze ők vezetik az erőszaklistákat, a bűnesetek min. 2/3-át ők követik el.
    Mivel nagyon könnyen lehetett fegyverhez jutni, így nagyon könnyen el is tünhetett a fegyver, ami rossz kezekbe került.

  64. Szóval, visszatérve a poszt eredeti témájához, a lakosságot azonnal fel kellene fegyverezni. Pontosabban hagyni kellene, hogy felfegyverezze magát.
    A Magyar fegyvertörvény helyett, egy az egyben át kellene venni a Cseh, vagy a Szlovák
    fegyvertörvényt. Az ott már évtizedek óta rendben működik.
    De erre szinte esély sincs sajnos. Úgyhogy várhatóan mi leszünk az első ország amelyik „megy bele a levesbe”.

  65. 68. Unikornis

    „Pontosabban hagyni kellene, hogy felfegyverezze magát.”

    Ja… Aztán a hős Momentumosok Alinsky meg Ron Werber okosságaival seperc alatt polgárháborúba taszítanák az országot, közben meg zavaralanul árasztaná el a muzulmán tömeg a vidéket… Tényleg jó ötlet.

    Addig, ameddig az ellenzék még a torokvágókkal is összefog csak hogy eltegyék a Patásorbánt az útból, csak úgy mint Mohácsnál, elég necces a dolog.

  66. 36. Balint
    „Csak fegyveretek nem lesz soha, de érdekes módon, a tegnap érkezett migránsok közül egyeseknek-már elég soknak- már van.”

    Onnan Izraelből honnan a 3,14csából tudod Te, hogy hány migráns szerzett be magának fegyvereket az EUn belül?

    51. bogozy
    Napok óta cikkez a világsajtó (BBC, Independent, NBC, Foxnews, WSJ stb.) a St Maarten/Martin (nem Marteen) szigeteki fosztogatásokról.
    A hollandok katonákat küldtek a szigetre (a déli fele az övék), a rend helyreállítására, hasonlóan, mint 1995-ben, mikor a Luis hurrikán tarolta le a szigetet…

    54: Balint
    „Nem volt liberalizmus.Nem volt sokszinűség.Nem volt multikulti.
    Volt nemzet, és nemzettudat. Volt nemzetállam, szűlőföld, haza, nép.
    Voltak országhatárok, és ami föld azon belül volt az MAGYARország volt, távolabb NÉMETország, OLASZország és így tovább, szerte minden nép és nemzetállama.”

    Liberalizmus még nem volt, mert ez a fogalom még nem létezett, viszont a korabeli Magyarország igencsak multikulti volt, egyáltalán nem nemzetállam, az ország számos részén jelentős német és szláv népesség élt. Ráadásul II. Lajos a magyar koronával együtt horvát uralkodó is volt (1102-tól folyamatos perszonálunió), valamint cseh király is volt. Jagelló származása révén erősek voltak a lengyel kapcsolatai, felesége Habsburg Mária (Ferdinánd húga) és nővére, Jagelló Anna (Ferdinánd felesége) révén pedig a Habsburgokkal is szoros rokonságban volt (nagyanyja is Habsburg volt, IV. Kázmér lengyel király párja).
    Szóval abban a magyar seregben, ami Mohácsnál kiállt horvát, szerb, cseh, morva, lengyel, osztrák és német katonák is szép számmal jelen voltak. De még az is valószínű, hogy török nyelvű kunok és esetleg irányi nyelvű jászok is voltak köztük.

    Olaszország pedig pláne nem létezett ebben az időszakban, hanem Itália területén a pápai állam, Velence, Nápolyi Királyság, Milánói Hercegség és a Német-római Birodalom, meg egyéb kisebb jelentőségű (város)államok osztozkodtak. Éppenséggel 1521-26 között a franciák (I. Ferenc) és Habsburg V. Károly birodalma(i) közt elég komoly háborúskodás zajlott a területen, ami a páviai csatában és a madridi békében kulminált. És ez a háborúskodás volt az egyik fő oka, hogy a nyugati kereszténység nem nagyon tudott a törökök elleni védekezésben segíteni, hiszen az erőik jelentős része le volt kötve. A másik pedig a reformáció terjedése, és a részben ez által inspirált 1524-25-ös német parasztháború.

  67. Hagyni, hogy a lakosság fefegyverezze magát – kevés. Minden fegyverképes férfit be kellene sorozni, kiképezni, és tartalékosként tartani. Mindenkinek kötelessége lenne otthon tartani a fegyverét, és szükség esetén megvédeni a közrendet, a környéket, illetve amire parancsot kap a feletteseitől. Ennek lenne értelme.

    Régen a „nemzet” a nemesi nemzetet jelentette, a nemesek közösségét, akik a vérükkel adóztak. Mindegyiküknek kötelessége volt a fegyverforgatás, adott esetben a vérükkel adóztak. Ez kellett a szavazati joghoz is. A modernkorban a nemesi nemzet fogalma gyakorlatilag ki lett terjesztve az egész népre, csak a fegyverviselés joga lett elvéve, a jobbágyi megkötés érvényesül mindenkire a hivatásos katonákon kívül. Ezt kellene helyreállítani. Ha mindenki a nemzet része, mindenki szavazhat, akkor biza legyen katona is mindenkiből, a nemzet védelmére.

  68. Ábel, IGAZAD VAN!
    Így működne a haza védelme. És meg is maradnánk.

  69. Ábel, remek hozzászólás, de a kérdés az, hogy mit kéne csinálni a jelenlegi helyzetben 2017-ben, amikor a muszlim világ, meg Afrika fele tervezi az útját errefelé.

    Mi lenne a 30-as korosztálytól felfelé Tibor bá korosztályáig, ahová az ország férfilakosainak túlnyomó többsége tartozik?
    És mi legyen a nőkkel, akik katonáskodni nem, de egy puskát vagy pisztolyt tartani szeretnének, mert egyedül élnek pl.

    Szóval jó, amit írsz, csak egyrészt már rég elkéstünk vele, másrészt nem elegendő.

  70. Bálint
    Ez holt okfejtegetés,ha a németek nyerik a háborut ugyanúgy nem történhetett volna meg ez.

    Gyarmathy
    Ez csak azt vonná magával,hogy a sima lopások fegyveres rablógyilkosságokká evolválodnának , a bünőzés egyálltalán nem szünne meg,hanem kiszelektálodna és tovább fejlödne.

  71. Bálint,

    „Nem volt liberalizmus.Nem volt sokszinűség.Nem volt multikulti.
    Volt nemzet, és nemzettudat. Volt nemzetállam, szűlőföld, haza, nép.”

    Ez lehet hogy jól hangzik, csak nem igaz.
    A „nemzetállam” koncepció viszonylag újkeletű dolog, az 1800-as évek közepén kirobbantott forradalmakkal egyidős.

    Sajnos belénk égették a „nemzet = állam” hamis, veszélyes és félrevezető mémet.

    Nem is értem, miért pont Mohács kapcsán hozod fel, hogy bezzeg akkor még nemzeti egyetértés volt. Pont arra utal Tibor bá’ bejegyzése is, hogy akkor sem volt ilyen.

  72. 63 – Unicornis:
    Ez az a logika, amit mindenkinek meg kellene tanulni.

  73. 71. Ábel

    ” Minden fegyverképes férfit be kellene sorozni, kiképezni…”

    Ez akkor működne, ha a többségben létezne a nemzettudat…
    De sokan azt se tudják, hogy az micsoda…
    Ha a világpolgárok is fegyvert kapnak, akkor lehet hogy nagyobb veszélyt jelentenek, mint a migránsok fegyverrel vagy anélkül…

  74. 76: Biztos, hogy felhördülés lenne a világpolgárok részéről. De ha minden polgárnak mint katonának van fegyvere, akkor sokkal kevésbé valószínű, hogy világnézeti alapon elkezdenek forradalmat vagy egyéb hülyeségeket csinálni, mert akkor nem a büntető, hanem haditörvényszék előtt kell elszámolniuk, ami gond nélkül oszt halálos ítéletet is súlyos esetben.

  75. ” Unicornis Fogd már fel, a fegyver csak egy szerszám, egy darab vas. Nincs beleöntve a gonoszság principiuma. ”

    Az nincs ,csak vak bátorságot ad jónak és gonosznak egyaránt és mivel az ember kapható minden rosszra és gonoszra inkább ezeket szolgálja. Az ember ha fegyvert visel a derékszijában mindjárt a pofája is nagyobb és ezzel együtt nő és nem csökken a konfliktus esélye.
    Sajnálom ,hogy rád törtek,de ha tartottál volna egy kutyát ,az rég figyelmeztetett volna a veszélyre .Talán nem is probálkozott volna.

  76. A tűzfegyver birtoklása hatalomérzeted ad és megrészegit.
    Mohács 2 akkor kezdödött,amikor a magyarság tejfele ,legjava nyugatra költözött a jobb megélhetés miatt . Tudom,hogy ez sokaknak nem tetszik,de ez az igazság.Ami most folyik,az már rég az epilógus.

  77. kalotaszegi,

    csak hajtod a mantrát, bár meg lettél cáfolva több oldalról is. Hiába írja az ember, hogy számos országban szabadon tartható fegyver és tart is szinte mindenki, mégsem rosszabb, veszélyesebb az ország, mint nálunk, sőt..

    Epilógus? Hát igen, főleg ha beletörődik hozzád hasonlóan a többség, hogy ennyi volt.

    A törököknél vagy 3-4 millió muszlim meg mindenféle harmadik országbeli ember jönne Európába. Merkel mama huzakodik Erdögánnal, miközben a törökökre is nő a nyomás, mert egyre többen érkeznek hozzájuk. Ha szélnek engednek 3 milliót, akkor mi lesz? És utána még jön havi 200-300 vagy akárhányszáz ezer utánpótlás folyamatosan?

    Képzeld el, hogy egy kisebb településen vagy faluban élsz és betör az első 50-60 fős horda. Van náluk néhány kés, esetleg 1-2 lőfegyver, amit a letaposott magyar határőröktől vettek el. Végigrabolják a falud, a feleséged, lányod reggelig erőszakolják, amíg bele nem hal. Ha méltatlankodnál, elvágják a torkod.

    Azt hiszed nem fog megtörténni?

    És hogy fog ez kinézni a cseheknél vagy svájciaknál?

    Bocs, ha kicsit durva volt a szemléltetés, de hátha így elgondolkodsz rajta.

  78. balint

    Aggódsz értünk. Köszönöm.
    A természet rendje, hogy győzzön a jobb. Ha legyőznek bennünket az így rendben is lesz.
    Ami a fegyvert illeti, most még nem kell. A jelenleg elérhető önvédelmi lehetőségek megfelelőek.
    Ha majd kell, és akinek van elegendő esze hozzá, megszerzi törvényesen vagy bárhogyan.
    Publikus weblapon ennél többet nem írhatok, de 1 azaz egy lehetőséget elmondok Tibor bá’-nak, emailban.
    Szeretném, ha Tibor bá’ megerősítené szavaimat.

    Sokat beszéltek, pedig nincs semmi baj. 🙂

    Tibor bá’: az eljárás kis költséggel valóban járható.

  79. A muszlimok elött az Albánok voltak azok akik tömegesen lepték meg Olaszországot.
    Az idegenvezetőnk mesélte, annyira szemtelenül kapzsiak voltak, hogy a maffia dolgaiba is kezüket mártottak.Erre a válasz az Olasz betoncipő-ajándék a tenger fenekén. Rövid időn belül egyetlenegy Albán sem maradt Sziciliában.

  80. Fegyver témában ahogy nézem vagy az álmodozás megy vagy a károgás… nemhogy fognátok magatokat és neki állnátok a dolgonak!
    Akinek van saját tapasztalata arra meg nem hallgattok: pl Chani vagy gabiii.

    Én is azt mondom hogy pozitív irányba indultak el a fegyvertartással kapcsolatos törvények: ha valaki büntetlen egészséges felnőtt akkor nem nehéz akár a vadász- akár a sport-vonalon fegyverhez jutnia. Első évben vizsgákkal oktatással és a fegyver vétellel persze 80+ ezer Ft-os költséggel lehet számolni, de utána való években már csak 10-20-30ezer Ft az ellőtt golyóktól függően.

    Aki úgy van hogy nem kell papír csak gyakorolna vagy kipróbálná az pedig menjen el a jelenlegi lőterekre, teljesen jófej lőtérvezetők mutatják meg a mit-hogyan első lépéseit! Jómagam már 7-8 budapesti lőtéren jártam meg 4-5 vidékin és mindegyiken abszolút segítőkészek voltak akár agyaggalamboztunk akár marokfegyverrel lőttünk célba.

    A parázás és fotelhuszárkodás helyett itt lenne az idő kedves blogtársak a tettek mezejére lépni! 🙂

    Ha azt szeretnétek hogy mindenkinek legyen bármi pszicho- vagy elméleti vizsga nélkül csak egy személyire mint pl csehek/osztrákok akkor előtte látogassatok el egy-két kisebbségi településre és számoljátok meg a szamurájkardokat… na pont annyi marokfegyver lenne kapásból egy ilyen törvényi enyhítés után 🙄

    ui: usa-ban a fegyveres bűnelkövetés teljesen korrelál a színesbőrű lakosság számával. 46-48 államban egyeztek a számok amikor egy ultraliberál kollégámmal elkezdtünk statisztikai arányosságokat nézni 🙂

  81. 69.Avatar
    „36. Balint
    “Csak fegyveretek nem lesz soha, de érdekes módon, a tegnap érkezett migránsok közül egyeseknek-már elég soknak- már van.”

    Onnan Izraelből honnan a 3,14csából tudod Te, hogy hány migráns szerzett be magának fegyvereket az EUn belül…”
    1.Nos Avatar barátom, én nem a PICSÁBÓL-látod, még oly finnyás sem vagyok , mint te, én kimondom, leirom kertelés nélkül – tájékozodom a világ folyását illetően, hanem nekem Izraelben van egy televizióm, és nekem, nekem és nem neked, ugy bizony, az én országom megvesz , és lead minden érdekes világhirt, a lehető legszélesebbb rálátást biztositva minden fontosabb eseményre, tehát még az is lehetséges, hogy én elöbb tudom meg mi történt nálad a szomszédnál, mint te magad!
    Mert bizony hogy nekem Izraelben egy kurva jó média hirszolgálatom van, ezért fizetek, nem is keveset, de van.
    Menjünk tovább:
    2.”Liberalizmus még nem volt, mert ez a fogalom még nem létezett, viszont a korabeli Magyarország igencsak multikulti volt, egyáltalán nem nemzetállam…”
    Értsem ezt ugy, hogy akkor bárki betörhetett hozzátok -mint manapság- és senki meg sem mukkanhatott?
    Biztos vagy ebben, Avatar?
    3. „Szóval abban a magyar seregben, ami Mohácsnál kiállt horvát, szerb, cseh, morva, lengyel, osztrák és német katonák is szép számmal jelen voltak. De még az is valószínű, hogy török nyelvű kunok és esetleg irányi nyelvű jászok is voltak köztük.”
    Pontosan erről van szó!
    VALAKIK harcoltak VALAKIK ellen, na vajjon MIÉRT kedves Avatar?
    Továbbá, nem tünik fel neked valami közös jellemző , közös nevező vallás, származási hely , stb. a katonák , az általad fersorolt NEMZETISÉGŰ katonák között????
    Nos, dereng valami?

  82. 57.Atilla
    „55. Bálint

    “Ez van ma.
    Valamikor volt más.
    Mohács.”

    Valamikor se volt más.”
    Perlekedsz a múlttal, régen élt emberekkkel, mpedig szerintem nem ez a topic célja.
    Volt Mohács, azaz emberek állta hadba országjokba betörö IDEGEN seregek ellen, ez a topic LÉNYEGE!
    Volt egy Mohács, annak minden vetületével, manapság NINCS.!
    Ennyi.

  83. 86. Szívemből szóltál freeetoester.
    Szerintem sincs semmi gond a fegyvertörvénnyel. Ésszerű határokat szabtak neki és ezt nem bánom. Nem szeretném, hogy úgy lehessen fegyvert venni, mint egy csomag szotyit a közértben, legyen csak szűrő néhány.
    Az itt fórumozók többsége hozzá tudna jutni fegyverhez, ha tényleg fontosnak tartaná. Időt és pénzt kellene erre áldozni. De persze lehet, hogy annyira nem fontos a dolog. Könnyebb károgni, hogy milyen nehéz hozzájutni fegyverhez.
    Na…emiatt a töketlenkedés miatt van miért aggódnunk, nem a fegyvertörvény miatt.

  84. ” A demográfiai adatok és a mai nemi identitászavarban lézengö fiatalok miatt a fehér embernek ugyis vége,ezt nem lehet löfegyverrel megállitani…..”

    Közvetve, de igen meg lehet változtatni lőfegyverrel. Talán nem is lehet máshogy. Amikor majd a muzulmánok igazán mészárlásba fognak, az a sokk majd visszarántja a valóságba ezt a generációt és a fehér népet és elindul valamiféle tisztulás, változás.
    Minél szélsőségesebb egy állapot, annál gyorsabban zajlik a változás az ellenkező irányba. Én azt gondolom, hogy a liberalizmus elég messze ment ahhoz, hogy gyors változásokat lássunk hamarosan.
    Ez most erős lesz, de pont a fentiek miatt a muzulmán beáramlás és az előttünk álló konfliktus törvényszerű, szükséges és kívánatos (!) volt. Lehetőségként és nem sorscsapásként tekintek rá. Helyére fog kerülni sok minden általa. Elveszett értékek lesznek újra felfedezve. Enélkül teljes pusztulás várt volna a fehér népre és erre a nyálas generációra, aki most felnőtt, de így esélyt kapnak az ébredésre és a változásra.
    Ezért én elképesztően hálás vagyok Frau Muttinak, hogy idehívta őket.

  85. 90.Kamionos
    Meglepően friss, eredeti és gondolatébresztő a meglátásod a dolgokat illetően.
    Nekem nagyon tetszik a felfogásod, sok igazságot találok benne.

  86. 84,n/a
    ..”.balint

    Aggódsz értünk. Köszönöm.”
    Én köszönöm az elismerést, de nem jár érte köszönet, mert én tulajdonképpen magamat féltem, hiszen lelkem nagyrésze magyar.
    Annyiból érdekel Európa, amennyire Magyarország ott van.
    Ha Elpusztultok, valahogy és valamennyire lelkem egy része vele megy, mert ahogy valami régi topicban már szóbakerült a honvággyal, hovatartozással kapcsolatban, anyanyelvet, szülőfőldet-habár nekem nem szülőföldem Mo., de mégis- nos, ezt nem lehet ugy cserélni , mint egy zoknit.
    Ez van.

  87. 89. Bálint

    „Volt Mohács, azaz emberek állta hadba országjokba betörö IDEGEN seregek ellen, ez a topic LÉNYEGE!”

    Lehet, hogy EZ a topik lényege, de Mohács lényege, hogy a hadba álló emberek csak a betörő IDEGENEK ellen szálltak hadba, és nem ügyeltek eléggé azokra, akik az idegenek útját egyengették…
    EZ Mohács lényege.

    500 évvel ezelőtt is és most is.

    A törökök akkor is csak eszköz voltak Európa meggyengítésére, hogy lényeges átalakításokat meg lehessen ejteni, mint például a kamattilalom feloldását…
    Most meg arra jó a migránsáradat, hogy a romló közbiztonság miatt a nép könyörögjön erősebb rendőrségért, amit aztán majd meg is kap.

  88. 87: Bocs, de nem feltétlen hiszek el minden hírt, amit az izraeli média a muzulmánokról sugároz…

    „Értsem ezt ugy, hogy akkor bárki betörhetett hozzátok -mint manapság- és senki meg sem mukkanhatott?”
    Ezt írtam volna? Nem. A fegyveres támadókat leverték (kivéve a tatárjárást).
    Jelentős lélekszámú békés betelepülések viszont folyamatosan történtek a középkori Magyarországra, még muzulmán (feltehetően korezmből származó) kálizok és böszörmények is szép számmal jöttek, és fontos szerepet töltöttek be a kereskedelemben és a királyi kíséretben.
    Bedobtad, hogy nem volt multikulti, de ha ismernéd Magyarország történelmét, akkor tisztában kéne lenned vele, hogy baromira az volt. Szt István fiához szóló intelmeiben így fogalmaz:
    „Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. ”
    Az általad a középkorba visszavetített nemzetállam eszméje valójában fiatalabb a liberalizmus eszméjénél.
    Szerinted miért lehet, hogy a magyar családneveket megvizsgálva 3. leggyakoribb a Tóth, 5. a Horváth, 9. a Németh?

    „VALAKIK harcoltak VALAKIK ellen, na vajjon MIÉRT kedves Avatar?
    Továbbá, nem tünik fel neked valami közös jellemző , közös nevező vallás, származási hely , stb. a katonák , az általad fersorolt NEMZETISÉGŰ katonák között????
    Nos, dereng valami?”
    Megint terelsz. Eddig nemzetállamoztál, én rámutattam, hogy félrebeszélsz, de persze akkor is okosabbnak akarsz tűnni. Persze hogy volt köztük közös nevező, mégpedig az, hogy ugyanahhoz a szövetségi rendszerhez tartoztak. Ez a szövetség viszont nem nemzeti alapon szerveződött. Szerb származású katonák pl. a török és a magyar seregben is voltak Mohácsnál.
    Miután Szapolyai a szultán vazallusa lett, azután feltehetően keresztény magyarok is harcoltak szultán seregében a Habsburgok által irányított magyarok és egyéb nemzetiségek ellen.

  89. 95.Avatar
    „87: Bocs, de nem feltétlen hiszek el minden hírt, amit az izraeli média a muzulmánokról sugároz…”

    Én Az izraeli média külföldről beszerzett, európai tv. csatornák hireiről irtam. Ezeket nem mi gyártjuk, nyugodj,nem teszünk hozzá, és nem veszünk el belőlük semmit, ami, főleg mikor egyenes adásról van szó, ugyancsak nehéz is lenne, szóval amit a külföldi média a hireikben lead, azt vásároljuk mi is.
    Az egyik legsúlyosabb FEGYVERES támadás legutóbb Párizsban volt, a Bataclan klubterem ellen.
    Egy az egyben leadták nálunk is, a fegyverek ropogásával, a tulélők leirásaival a fegyverekről, akkor mi a zűr, Avatar?
    Hozzászólásod többi része, folytatása annyira nem válaszol az én nézőpontjaimra, mintha szándékosan nem értetted volna mire célzok:
    Európai emberek álltak ki harcolni Európa földjén idegen betörő hordák ellen!
    ENNYI volt tömören a mondanivalóm, de persze kissé bövebben leirva, mert azért mégsem társalgunk tőmondatokban.
    Mi van ezen ragozni való, megmondanád?
    A többi csak körités volt,és te leragadtál a köritésen.

  90. 96, balint: „Európai emberek álltak ki harcolni Európa földjén idegen betörő hordák ellen!”

    Volt egy nagy különbség – katonák jöttek, fegyverrel a kezükben.

    Most meg asszonyokat és gyerekeket tolnak maguk előtt – mégis, mit tehet „Európa”?

    /Az csak erdekesség a számomra, hogy Izraelben – meglepő módon – a zsidók voltak a betolakodók és a palesztinok csak pislogtak, mint most az európaiak. 😉 /

  91. 97.Observer
    …”Volt egy nagy különbség – katonák jöttek, fegyverrel a kezükben.’
    Ezek is katonák! A fegyverük a nadrágjukban van!

    …”Most meg asszonyokat és gyerekeket tolnak maguk előtt – mégis, mit tehet “Európa”?”
    Visszaebrudalni őket ahonnan jöttek, asszonyostul-gyerekestúl. Ha nem teszed ezt, a te gyermeked fogja megsinyleni!
    …”/Az csak erdekesség a számomra, hogy Izraelben – meglepő módon – a zsidók voltak a betolakodók és a palesztinok csak pislogtak, mint most az európaiak.”
    Kissé utánanézve a dolgoknak, kiderülne, hogy:
    1. nem egészen betolakodók a zsidók,valami közük csak van ehhez a helyhez
    2. a palesztinaiak egyáltalán nem pislogtak anno, mint ahogyan nem pislognak most sem, 70 HOSSZÚ ÉV UTÁN SEM adja fel a harcot ellenem, és ezért tisztelem, de rendkivül!
    Emelem kalapomat elöttük, én, az izraeli volt katona, emelem kalapomat egy nemes ellenség elött, ugy bizony Observer, továbbá az én szememben a palesztin ember hősiesség és hazaszeretet szempontjából nyolcvanöt emelettel fölötted lakik!
    Igy látlak benneteket és őket, és ez a párhuzam egyéltalán nem hizelgő rátok nézve.
    Ezen nyers igazságon aztán lehet megsértődni, vagy sem, a véleményemen ez nem változtat.

  92. 96: Basszus, te pásztor lehetsz, hogy folyamatosan terelsz…
    Ezt írtad korábban: „a tegnap érkezett migránsok közül egyeseknek-már elég soknak- már van”
    Erre most egy olyan merényletre hivatkozol, amit Belgiumban és Franciaországban született és felnőtt fiatalok követtek el, akik EU-s állampolgárok voltak.
    A „tegnap érkezett”-et nem vettem szó szerint, belefér nekem, hogy mondjuk az utóbbi 5 évben bevándoroltakat értsük alatta, de azért az itt születettekre már nem alkalmaznám.
    Szóval te a csodás izraeli médiádból olyan jól értesült vagy a „a tegnap érkezett migránsok” fegyverkezésével kapcsolatban, hogy még azt se tudod, hogy kik voltak a merénylők a Bataclanban:
    Foued Mohamed-Aggad Szül.: 1992. szeptember 18., Wissembourg, Franciaország
    Omar Ismaël Mostefaï Szül.: 1985. november 21., Courcouronnes, Franciaország
    Samy Amimour Szül.: 1987. október 15., Párizs, Franciaország

    A merényletek életben maradt elkövetője:
    Salah Abdeslam Szül.: 1989. szeptember 15., Brüsszel fővárosi régió, Belgium

    A fő kitervelő:
    Abdelhamid Abaaoud Szül.: 1987. április 8., Anderlecht, Belgium

    És egyébként a 2 évvel ezelőtti merényletből hogy következtetted ki, hogy „már elég soknak” van fegyvere a „tegnap érkezettek” közül? Hány %-ot jelent nálad az „elég sok”?

    „Hozzászólásod többi része, folytatása annyira nem válaszol az én nézőpontjaimra, mintha szándékosan nem értetted volna mire célzok:
    Európai emberek álltak ki harcolni Európa földjén idegen betörő hordák ellen!”

    Te olyan vagy, mint a texasi mesterlövész, aki lődöz a falra, aztán utólag rajzolja be a célkört oda, ahol a legsűrűbbek a lyukak?
    Először nemzetállamozol, utána már úgy akarod eladni, hogy úgy általában európaiakra célozgattál.
    Egyébként a muzulmán sereg jelentős része is európaiakból állt, a ruméliai hadtest a balkáni török területek hadereje volt.

  93. 100.Avatar
    Lehetséges, hogy én kinaiul irok, vagy esetleg nem fejezem ki magam eléggé világosan magyarul???
    Nos, vegyük ugy hogy valszeg én fogalmazok pontatlanul:
    mikor azt irom, hogy a migránsoknak van fegyverük, értem ezalatt a mecsetek rejtett zugaiban felhalmozott rengeteg fegyvert, amiből a migráns kap, ha kér, és kér, TE NEM!
    Tovább, az én kurvára jólértesült televizióm migránsügyben jobban ismeri a dörgést, mint bárki más, mert irtam volt a néhány hünappal ezelötti sorozatról amit a mi stábunk készitett európai imámokkal, ARABUL beszéltetve öket, akik bizony kendőzetlenül elmesélték , mi is folyik , mi is található a mecsetek legmélyén, mit is tartogatnak, mi van eltervezve az európaiak-azaz a te számodra-5-8-10 éven belül, csupa olt dolog, amit soha mások elé nem tárnának, főleg nem eléd.
    A legmegrázóbb a berlini Neuköln negyedbeli imám őszintesége volt az arabusul beszélő stábunkhoz , ha kiváncsi vagy kesd ki valamelyik hsz-et a breaking poszt alatt, vagy higgyél továbbra is amiben jólesik.
    Fegyvert, robbanóövet, ezek használatát minden migráns megkaphatja, ezt ők vallják, nem én adom a szájukba, ” minden testvérünket, kik megdicsőülni akarnak a dzsihádban, akik Allah szent katonái-sahid arabul – akarnánk lenni, tárt karokkal fogadunk”
    mondják az európai iszlám képviselői az ÉN stábobnak, neked viszont SOHA.
    Szóval, lehet hogy savanyú a szőlő, kedves Avatar, de másokhoz képest mi mindig csodásan jólinformáltak leszünk egyes dolgokban.
    Egy másik példa, mennyire nem érted a mondanivalómat:

    … Egyébként a muzulmán sereg jelentős része is európaiakból állt, a ruméliai hadtest a balkáni török területek hadereje volt.”
    Avatar, nem ez a lényeg!
    Nem az a fontos, hogy európaiakból állt az a sereg, hanem a hangsúly azon van, hogy MUZULMÁN!
    Hiába európai, attól még hatvahatszor idegen, idegen vallást, idegen életformát, szokásokat akar ráderőszakolni, vagy téged kirtani, EZT akartam mondani, minden ráagatott sallang nélkül.

  94. 100.balint

    Aki nem akar valamit megérteni annak hiába is magyarázod…..majd rájön ö is,hogy igazad van de akkor már késő lesz mert éppen sorba áll egy nyakazásnál 🙂 Egyébként én nem hiszem ,hogy 5 évünk van még hátra a káoszig …

  95. 102.Apofis
    EZER köszönet , hogy végre valaki MEGÉRTETTE hogy mit is akartam mondani Mohács fogalmárül, és nem köt bele minden szavamba, esetleges pontatlanságaimba, hanem megérti a LÉNYEGET!
    Köszönöm, Apofis.

  96. 102 Apofis

    „Egyébként én nem hiszem ,hogy 5 évünk van még hátra a káoszig …”
    Mit állítasz?
    Nem lesz káosz,
    Lesz, de nem pontosan 5 év múlva, hanem máskor.
    Hamarabb, vagy később?

  97. 103- Bálint:
    Én meg neked köszönöm a türelmedet. De Apofis-nek igaza van, aki nem akarja megérteni, az nem is fogja. Különben, nem érdemes erőlködnöd, Európa már elveszett, csak még nem tudja a nép. Állítólag az európai vezetők magánbeszélgetésben már elismerik, hogy Orbánnak igaza van. Mire végleg felébrednek, már totálisan késő lesz. Merkel asszony valószínűleg úgy fogja végezni, mint Mussolini, saját népe fogja felakasztani.

  98. 102.balint

    Szimpatikus, hogy a palesztinokat tiszteled azért mert még mindig ellenálnak nektek és nem adják fel….Nem tudjátok őket legyözni csak megölni és ez nagyon nem ugyan az a hozz,hogy legyözzétek öket lélekben is fel kell adniuk ….Mohács tanulsága az,hogy europa fiait ki lehetne vinni a csatatérre ,hogy harcoljak a betolakodok ellen de a hozz,hogy értelme legyen a küzdelemnek kell egy Vezér is aki nem csak annyit tud mint szegény Tomory Pál ,hogy „Utánam vitézek”

    103.
    A káosz már itt van europába csak az intezitása fog egyre jobban nőni ….én konkrétan polgárháborukra céloztam ami 5-éven belüre taksálom ….de remélem nem lesz igazam…

    104-Tibor bá

    Igen europa már elveszet a nyugat biztosan de mi is elfogunk a kelet is mert a nyugatrol érkező muszlim nyomásnak nem foguk tudni ellenálni mert a már most meg kellene szervezni a védelmet hadsereg kiépitése kiképzett tartalékos állomány,a fiatalok hazafias nevelése, de „nagyjaink” jobban félnek a néptől mint a veszélytől és igy fogja ismételni magát a történelem ,,,,Az a nép amelyik nem tanul a történelemböl az megismétli ugyanazt …

  99. 104: „saját népe fogja felakasztani”

    Egyelőre úgy néz ki, hogy inkább újraválasztják.

  100. 104.Tibor bá és a többiek, kik megértették mit akartam kihozni Mohács szimbólisztikájából, hogy mit jelképez nekem-az idegennek – Mohács.
    A hazát, az anyaországot védeni kell, védeni kötelesség, mint ahogy bárki védené saját édesanyját, és mint ahogy remekül és gyönyőrűen valamely költőtök irta volt: ” bölcsöd ringott rajta és majdan sirod lészen”
    Ezt a csodás gondolatot jelképezi az ÉN szememben Mohács, nekem erről szól Mohács, nekem, a VADIDEGENNEK, és ezen át értem és tisztelem a palesztin embereket!!!!!!
    Őket, és jómagamat!
    Köszönöm a megértést. .
    Köszönöm, és részemről a dolog véglegesen lezárva.

  101. balint,
    ha már a verseknél tartunk:
    „közbevágott Pató Pál úr: Ej, ráérünk arra még”
    Nos, ez jellemző ránk, magyarokra

  102. 99. Bálint

    ” 70 HOSSZÚ ÉV UTÁN SEM adja fel a harcot ellenem, és ezért tisztelem, de rendkivül!”

    Ezért a mondatért pedig én érzek tiszteletet…

  103. 104. Tibor bá’

    Merkel asszony valószínűleg úgy fogja végezni, mint Mussolini, saját népe fogja felakasztani.

    Saját népe fogja felakasztani?

    „A gojok naívak. Ők soha nem kérdezik meg, hogy miért van az, hogy szinte minden vezetőjük zsidó”

    A Német kancellárt nem mindig Merkelnek hívták .Ez a név az első házasságából származik.
    Valódi neve a Kasner volt, és nagyapját Ludwig Kasnernek nevezték, de ez nem volt az igazi neve!
    Igen, jól olvasták, Merkel nagyapja, apja részéről Ludwig Kazmierczak volt.
    A legmegdöbbentőbb, hogy a „Kazmierczak” , a zsidó „Kazimierz” városnegyedből származik , Krakowban, Lengyelországban.
    Mindez a Michigan Zsidó Genealógiai Közösség szerint!

    http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7387.html

  104. Bálint

    A törökök 150 évig ültek a nyakunkon, nem adtuk fel.
    Osztrákoktól, Németektől, Szovjetektől is szabadultunk, de nem a saját erőnkből.

  105. 98. balint
    „70 HOSSZÚ ÉV UTÁN SEM adja fel a harcot ellenem, és ezért tisztelem, de rendkivül!”

    Kiváncsi vagyok arra,hogyan tiszteled?
    Amikor elkobzod földjét,kiásod az olajfáit,megmérgezed kutjában a vizét,megölöd a háziállatait, fölrobbantod házát, gazdaságát szisztimatikusan fojtod.
    Gáza a pestis szélén áll, a végtelen órák nélkül áram nélkül vagy víz nélkül.

  106. 113 – L.S.:
    Ilyen a világ. Mit gondolsz, amikor mi 1100 évvel ezelőtt „hont foglaltunk”, hogyan bántunk az itt élőkkel? Ha én lettem volna a zsidók Árpádja 1947-ben, ma már egyetlen egy palesztin arab se élne.

  107. 113: „ma már egyetlen egy palesztin arab se élne”

    És akkor ki végezné el az alja-munkát, amit egy zsidó már nem hajlandó?

  108. Egyszeru kerdes kell feltenni minden europaban elo muszlimnak:ha dzsihadra kerul a sor ki melle allsz majd….Egyebbkent meg at kellene venni addig is az izraeli modszereket, hogy legyen eselyunk ha eljon majd az ido.

  109. 116: „Egyszeru kerdes kell feltenni”

    És majd őszintén fognak válaszolni. Kicsit naív vagy.

  110. 115 – Observer:
    A „zsidó” nem egy homogén massza. Vannak közöttük magfizikusok, vadász pilóták, könyvelők és szakmunkások is. Ahogy minden más nációnál. Azért sepregetik az utcákat Bécsben török vendégmunkások, mert annyiért senki más nem sepregetne. Ha felemelnék a fizetésüket háromszorosára, akkor az osztrák is elmenne sepregetni. A 70-es években volt nekem egy bejárónőm, aki diplomás tanár volt, de én (és a többiek) többet fizettünk, mint a tanári fizetés. — Láss csodát! 600 ezer elvándorolt magyar után, itt a munkaerő hiány az elsöprő munkanélküliségi ráta után. A multik máris emelik a fizetéseket.

  111. 117: Bizonyára van az a pénz… Ugyanakkor a vallásos előírások komoly kötöttséget jelentenek. Mo-i – vallásos – zsidók is „tartottak” gójokat, akik szombaton elvégezhették azt a munkát, amit egy zsidó nem.

  112. 112.L.S.
    …”Amikor elkobzod földjét,kiásod az olajfáit,megmérgezed kutjában a vizét,megölöd a háziállatait, fölrobbantod házát, gazdaságát szisztimatikusan fojtod.
    Gáza a pestis szélén áll, a végtelen órák nélkül áram nélkül vagy víz nélkül.”….
    Ezt a sok „igazságot” melyik palesztin röpcédulán olvastad?
    Hadd válaszoljak tételesen én, az ittélő, azután vagy hiszel nekem, vagy sem:
    1.”elkobzod földjét”-minden talpalattnyi palesztinai MAGÁNKÉZEN levő föld több helyen, éspedig Kairó,Alexandria, Isztanbul és Amman földhivatalaiban bejegyezve van, róluk tulajdoni lap – arabul kushan – van a tulajdonosaik kezében, akinek esetleg elkallódott, minden további nélkül beszerezheti. Ami telepeket Izrael a palesztin ÁLLAMI földekre- igen, ilyen is van – rendkivül helytelenül és elitélendő módon épitett az elmult években, de ami már évek óta abbamaradt,
    és amiért nemzetközileg nagyon szorul a kapca, és súlyos árat fogunk fizetni,azokat a legnagyobb valószinüséggel le fogják BONTANI, mint volt anno Yamit esetében a Gázai sávban.
    Mutass EGYETLEN esetet, mikor A KUSHAN ELLENÉRE bárki hozzányúlt volna magánföldhöz!
    2. „kiásod az olajfáit”- Valamikor , néhány évvel ezelött, néhány akaasztani való telepes-akikkel ,gondolom, nem mosod össze a teljes Izraelt- valami perpatvar okán igenis kivágtak 11 oajfát egy szegény palesztin ember földjén.
    Emlékszem az esetre,mert eszméletlen közéleti port vert anno a rádióban-tv.-ben a telepesek ellen-Istenem, mily érdekes, erről egy szót sem emlitettél, kis szelektiv barátom-nos ennek az esetnek ugy volt nagy visszhangja, egyrészt a telepesek gyalázatos viselkedése, másrészt azért, mert a kiérkező katonák háát….istenem….szántszándékkal eltörték, de csúnyán, puskatussal nyolc, azaz 8 telepes kezeit!!!
    Csodálkozom, hogy A telepesek ajvélolását nem hallottad, pedig az ő szélsőjobb médiájuk teleóbégatta a világot az elkövető katonák ellen, nem hallottad véletlenül, vagy a palesztin hirforrásod nem emliti?
    .3.” megölöd a háziállatait”-Hm. Nem hallottam ilyesmiről.
    4.”fölrobbantod házát,”- igenis, ez van, azon, de csak azon esetekben. mikor abból a házból kilépő családtag HALÁLOS áldozatot követelő terrorcselekményt hajt végre.
    Én rendkivül ellenzem és elitélem, a közvélemény nagyon megosztott ebben a kérdésben, istenem,ez a közel-keleti módi.
    5. „Gáza a pestis szélén áll, a végtelen órák nélkül áram nélkül vagy víz nélkül.”- Ime, kedves barátom, igy néz ki egy orbitális csúsztatás, kár hogy vevő voltál rá és még idézed is nekem!
    Izrael 2012 óta adja az áramot Ingyen Gázának, valamint az izraeli élelmiszeripar, a TELJES élelmiszeripar 5%-át, az orvosságipar 10% -tADOMÁNYKÉNT Gázának, a tengernyi külföldi segélyekről már szót sem ejtek, nehogy megsértődj.
    Mindezen évek alatt számtalan-azaz mindennap- figyelmezteti a gázaiakat, hogy a villanyért fizetni kéne valamit, legalább a magasfesz. vezetékek karbantartási költségeit, valamit, akármit, akármilyen keveset, enberek, mert ezt mi nem fogjuk nyelni a végtelenségig. Ahogy telik az idő, azok nem fizetnek, ugy lanyhul bizont a karbatartás is.És akkor hozzám jössz szemrehányósdival?
    A legutóbbi gázai háború befejeztével mikor megnyilnak az átkelők, Gázába ismét özönlik a segély, ugy pénz, mint árú, Izrael nem százszor, de ezerszer inti őket, hogy a rengeteg ezernyi tonna vasat-betont ne a Hámász harci alagutjaira, hanem elöbb a lakóházak rendbehozatalára kéne forditani, a rengeteg pénzből, amit segélyként kaptok vegyetek turbinákataz erőmüvetekbe, bövitsétek és korszerüsitsétek, és akkor lesz saját villanyotok dosztig, ahelyett hogy tőlem kunyerálnátok INGYEN, mint ahogy megszoktátok az utóbbi 40 évben.
    Vizprobléma: Szivfacsaró szövegelés helyett hivd valamelyik palesztin vagy gázai barátodat kedves barátom, és kérdezd meg, mi lett a sorsa az anno szép időkben Izraeltől gesztusként AJÁNDÉKBA KAPOTT szegény jóravaló kisérleti desalination telepnek Gázavárostól nem messze.
    Szétmarta a rozsda, vajjon miért? Biztos mert a gonosz izraeli zsédó lepisilte sósavval, vagy a szokásos ugyancsak magas arab karbantartási normák, nem?
    Nos, ezek tények, ha hiszel nekem jó, ha nem, maradj a te igazságodnál, nekem is jó.

  113. 113. Tibor bá’
    Ha én lettem volna a zsidók Árpádja 1947-ben, ma már egyetlen egy palesztin arab se élne.

    A mai zsidó emberek 90-92%-a a középkori Kazár birodalomból származik és semmi közük az Ábrahámi vérvonalhoz, vagyis nem ősi izraeliták, nem Ábrahám és Jákob leszármazottai!
    A DNS vizsgálatok alapján az bizonyosodott be,hogy az ábrahámi, és jákobi vérvonalhoz a mai Palesztinok állnak a legközelebb, és üldözőik, akik zsidóknak vallják önmagukat, semmilyen genetikai tulajdonságot sem hordoznak, amely miatt joggal állíthatnák, hogy Izrael földje jogosan, az Isten ígérete szerint nekik járna.

    Olvass tovább: http://realprophet.webnode.hu/videok-szovegei/a-mai-velt-zsidosag-eredete/

  114. A Röszkei csata: 2015. szeptember 16-án

    Őszinte tiszteletem a határnál szolgáló Magyar katonáknak, rendőröknek, parancsnokaiknak és a politikai vezetőiknek akik ellenáltak EU globálista terveiknek. ” Csodálatosan megkomponált videó,mint képileg,mint zeneileg.
    Köszönjük Tackleberry őrmester!”

    Magyarország Európa védelmezője
    https://www.youtube.com/watch?v=k6cbumxJqbY

  115. 121 – L.S.:
    Tudok róla, sőt 2-3 éve volt róla egy poszt is Schlomo Sand munkájáról.

    Köszönjük a belinkelt videót.

  116. Jobb helyet nem találva, itt tenném szóvá megrökönyodésemet:
    A radió déli hireiből tudom meg, hogy a brüsszeli nagyokosok, kiknek migránselosztó politikájába ti valszeg nagyon beleköptetek, zárolás, sőt akár elkobzás alá vennék Magyaro. esetleges külföldön levő vagyonát.
    Megáll az ember esze csak akár utánagondolva!
    Szóval ha valakik nem hajlandóak országjokat az afrikai, arábiai szemeteknek prédául odadobni, akkor az EU, kikhez anno ti oly lihegő buzgósággal csatlakoztatok volt, akkor ez az unió kirabolja öket?
    Először is, maga a lefoglalás, még akár a felvetése is, TÖRVÉNYTELEN.
    Egy adott állam teljes külföldi vagyona csak biróságon lefolytatott ammak a rendje-módja szerinti pereljárás birósági végzésének eredménye, csakis konkrétan megállapitott PÉNZBELI tartozás ki nem fizetése esetén, és még ezen esetben is csak miután bebizonyosodott hogy ez az egyetlen lehetőség.
    Milyen jogi alapon merészeli az unió egyáltalán felvetni ezt a megoldást CSAKIS VELETEK szemben???????????????????
    Nem a románok, szlovákok, lengyelek ellen, hanem csakis a magyar államvagyon ellen, és erre még a bemondó is kitért ezt megjegyzendő.!
    Ennyire súlytalanok vagyto az ő szemükben, drága barátaim?
    Ha igen, akkor akár nemzeti önérzetből, de nem kéne már holnap kiválni onnan, ahol ennyire semmibe vagtok nézve???????????????

  117. 123. Bálint,

    Érdekes, amit írsz, de mi ez a 97 évvel ezelőtti trianonhoz képest. Az mennyire volt törvénytelen és aljas húzás? Mennyit vesztett akkor a magyarság?

    És a több tízezer milliárd dollár értékű nemzeti vagyon elrablása (nagyrészben külföldi vállalatok, magánszemélyek által) a gengszerváltáskor?

    Szóval nem új dolog ez. Ha lesz megint egy világméretű vagy legalább európai méretű felfordulás – márpedig biztosan lesz – akkor szerintem Magyarország meg fog szűnni, vak, aki nem látja, hogy efelé haladunk minden téren. Fogy a magyar, a színe java elvándorol, a cigányság aránya rohamosan nő, durva magyarellenes intézkedések és uszítások a környező országokban. A magyar családok elszegényedése elképesztő, felgyorsultak a kilakoltatások a devizának hazudott rabló hitelek következtében, mely családok tízezreit cseszheti szét, miközben sok millió muszlim, meg fekete afrikai készül errefelé. A pusztulás és hanyatlás és ezzel az ország megszűnésének folyamata megállíthatatlan.

    Az, hogy a magyar állam néhány külföldi épületét lefoglalják, csak a sokemeletes torta habján lévő cseresznye.

  118. 126.Gyarmathy
    Szörnyű amit irsz.
    Ez magyarul teljes nemzeti önfeladás.

  119. Bálint,
    lehet hívni önfeladásnak vagy akárminek, de én így látom. Ha nem adom fel, sajnos akkor is ez van, ez egy folyamat, ami vagy 150 éve vagy már korábban elkezdődött és lassan itt a vége azzal, hogy az országunkat felszámolják.
    Szóval nem önfeladás, hanem Magyarország hanyatlásának, a magyarság gyengülésének és fogyása folyamatának kertelés nélküli megfogalmazása rózsaszín köd és álmodozás nélkül.

    Nemzetközi jog meg ilyesmi eddig sem ért szart sem, hát még ezután, ahogy gyengül az ország és ahogy nőnek a bajok.

  120. 129. Gyarmathy

    „ez egy folyamat, ami vagy 150 éve vagy már korábban elkezdődött és lassan itt a vége azzal, hogy az országunkat felszámolják.”

    Ez a folyamat 907-ben kezdődött…
    Mohács mélypont volt, annál most valamivel jobban állunk.
    A minket megszálló hatalom hazudozni kéntelen…

    Másik pozitív jel, hogy a Mohácsot, Trianont gründoló társaság maga is törésvonalak mentén repedezik.
    A menekültválság meg hozhat annyi pozitívumot, hogy felgyorsítja az erjedő folyamatokat… Talán gyorsabbak lesznek a reakciók, mint hogy a hatalom felkészülhessen.
    Lefutott a német választás… a regnáló erők nagyot gyengültek. A konkurrencia pedig nagyot erősödött.

  121. 130 – Attila:
    Nagyot gyengültek? Lófaszt! A nyilvánvaló muszlim veszedelem ellenére Merkel maradt. Ez a lényeg, a többi csak porhintés. Ez alkalommal te hintesz.

  122. 130 „A konkurrencia pedig nagyot erősödött.”
    Főleg keleten, ahol kevesebb a konzumidióta. Curix meg kezdhet aggódni… 😉

  123. 131: „te hintesz”

    Azért szerintem nem. Merkelnek sokkal nehezebb dolga lesz, nem mehet csak a saját (?) feje után.

    /Előző hozzászólásom beragadt, vess rá egy pillantást, please./ – köszi. 🙂

  124. 130: A szavazófülkében történő Merkel mellé állást a csatatereken (az iszlám harcosok ellen) való hozzáállás, magatartás fogja felváltani és észhez téríteni a németeket.

  125. 133.Bazs
    Idézem teljes hsz.-dat:
    „130: A szavazófülkében történő Merkel mellé állást a csatatereken (az iszlám harcosok ellen) való hozzáállás, magatartás fogja felváltani és észhez téríteni a németeket.”
    Utópia, vágyálom, fantazmagória.
    Miből gondolod, hogy az a német IDIÓTA, aki , amennyiben látja mi folyik országában és a szomszédban, de ennek ellenére Merkelre szavaz, mikor és főleg MIÉRT gondolná meg magát a továbbiakban, és idiótából nemzeti harcossá vedlene?
    Mi kell még történjen ezzel a hülyével ahhoz, hogy felébredjen?
    Túl későn volna már ez az ébredés, ha netán valami csoda folytán mégis bekövetkezne.
    Ad absurdum de absurdum, nektek nem tenne jót ha nyugateurópa igy lábraállva kiverné a migránsokat onnan.
    MIből gondolod, hogy a német hadsereg akár egy méternyire is követné a kivert csürhét németo. határán kivül?
    Hova huzódna el ez a csorda, ha nem hozzátok, és akkor ti viszont mit fogtok tenni a hozzátok ebrudalt magvadult, frusztrált és dühös állatcsordával, bagy megforditva, mit fognak csinálni VELETEK ŐK?
    Akkor most mi lesz?

  126. 135: „MIÉRT gondolná meg magát”

    Fura dolog számomra, hogy német ismerősökkel beszélve, ha aktuálpolitikára terelődik a szó, egyből nagy hallgatás, hümmögés van csak, nem merik elmondani a valós véleményüket – nem Németországban, hanem Mo-n. Sikerült valami hihetetlen jó féket tenni a németekre – nem mondom, kiknek 😉 – mindenesetre balint, neked nem kellene idiótának nevezni a németeket, mert nem azok. Csak félnek a rasszista bélyegtől.

  127. ” Németországban 16 milliónál több ember tekinthető együttesen bevándorlónak, olyan személynek, aki bevándorlóktól is származik, illetve külföldi állampolgárnak. 2010-ben a 18 évnél fiatalabb gyerekkel élő családok 29%-ban volt legalább az egyik szülő migráns hátterű vagy származású.”
    Ez 2010-s adat. Gyanítom, ha az állampolgárságot szerzett migránsok nagy része Merkelre szavazott és nagyobb arányban mentek szavazni, mint az őslakosság, akkor néhány százalék őslakos szavazatával jött össze a 33%. Négy év múlva pedig akkor is nyerhet, ha egyetlen őslakos sem szavaz rá.

  128. 135.Observer
    …” Csak félnek a rasszista bélyegtől.”
    Observer, én leestem a székről és most a padlón fekve irok neked.
    N.B.
    Nálatok odaát európában az épelméjűség büntetendő állapot??

  129. 138: balint „Kelj föl és járj! (Mt 9:5)” 😀

    Valóban, az is egy opció, hogy egy német azért nem nyilvánít – politikai – véleményt, mert hülye hozzá. Ugyanakkor, akikkel beszélgetni szoktunk, általában képzett emberek.

    Szóval, gondolj amit akarsz, de az átlag németbe úgy bele lett verve a PC viselkedés és ‘gondolkodás’, hogy nem meri a valós véleményét kinyilvánítani.
    Weimar-ban voltunk konferencián (a város tele van fekával meg arabbal), amikor a helyi kísérőket kérdeztük róla, hogy mi erről a véleményük, mind arról beszélt, hogy ez milyen jó Németországnak…

    „az épelméjűség büntetendő állapot”
    Nem, egyelőre. De a hülyeséget viszont külön díjazzák. Megyek is a pénzemért… 😀

  130. 131. Tibor bá’

    „Lófaszt! A nyilvánvaló muszlim veszedelem ellenére Merkel maradt. Ez a lényeg,”

    A lényeg, hogy a hagyományos pártok nagyot gyengültek, és már csak „lehetetlen” koalíciókkal lehet kormányozni.

    Az, hogy az ADF 15 %-on áll, az azt jelenti, hogy legalább 50% remélte, hogy valaki más rájuk szavaz… A németek nagy része tudja, hogy mi az érdeke, csak retteg a megbélyegzéstől… de talán egyre kevésbé retteg…

    Merkel elvesztette azt a többséget, amivel kényelmesen átverhette politikai akaratait.
    Most egy zsák egérrel együtt kell kormányoznia, ahol mindenki, még pártokon belül is széthúz.
    Erre még rájön, hogy Makron is fejőstehénnek akarja a Németországot, aki nem utasíthatja teljes egészében el, mert Németország egyedül egyre gyengébb…

  131. 139 Obsever
    Az az érdekes, hogy nem csak a német polgár, de a kint dolgozó magyarok jó része sem fogékony a nálunk folyó propagandára.
    Hazalátogató kertszomszédaimat próbáltam célzottan vallatni a témában, de csak nagy kerek szemekkel néztek rám, hogy nekik nem volt semmi problémájuk a bevándorlókkal, sőt, egyikük dicsérte fekete munkatársát, aki esztergályosként dolgozott náluk, és úgymond jó haver volt, nem volt vele semmi baj.
    Persze tudnak a terrorista merényletekről, de úgy tekintik, hogy sajnos a migránsok között terroristák is beszivárognak.
    Szóval biztos, hogy nagyon sokminden függ a tálalástól, a problémákat fel is lehet nagyítani, és el is lehet bagatelizálni.
    Van, ahol jól működik a multikulti is, egyik ismerősöm kislánya tavaly költözött családjával Szingapúrba. Leírása szerint elképesztő a tarkaság, a város tele van kisebbségekkel, vannak indiai, arab, mindenféle délkelet-ázsiai nemzetiségi városrészek. Kislányáról küldött egy képet a bölcsődéből, egy kis etióp fiúcska kezét fogja, meg egy kis malájét. Az intézmény angol nyelvű, de közben kínaiul is tanul a gyerek.
    De hát Szingapúr egy nagyon gazdag, és elitista szellemű város, úgy látszik a jólét növeli a toleranciát…

  132. Szingapúr?

    Rendkívül szabályozott állam. Ott nem végezhet bomlasztó propagandát, nem szervezhet zavartalanul merényleteket senki sem. Mert nagyon gyorsan kitoloncolják. Alkalmazkodol, vagy továbbállsz.

  133. 136. Károly

    Ez az egyik ok, amiért a bevándorlók nagyon gyorsan állampolgárságot kapnak.
    Igen, a migránspárti ballibnek pár év múlva, őslakos szavazók nélkül is meglesz a többsége. 🙂

  134. 140.hubab
    …”Van, ahol jól működik a multikulti is, egyik ismerősöm kislánya tavaly költözött családjával Szingapúrba. Leírása szerint elképesztő a tarkaság, a város tele van kisebbségekkel, vannak indiai, arab, mindenféle délkelet-ázsiai nemzetiségi városrészek…”
    Szingapúr?
    Multikulti?
    Rosszabb példát nem is választhattál volna a multikultira.
    ÉN IS VOLTAM ott, nem is egyszer.
    Bársonykesztyűbe bujtatott hihetetlen erős kéz, diktatorikus módszerekkel fenntartva.
    Ott merészelj ” multikultizni”!!!!!
    Kérdezd majd barátodat, hány burkás szemeteszsákot, hány kaftános rohadékot látott az utcákon. Akár az ŐK saját negyedeikben!!!!!!!!!!!!!!!!!! És vajjon miért nem, azt is kérdezd meg.
    Továbbá kérdezd meg tőle hol van és hogy néz ki Szingapúrban a nyavalyás központi mecset, és hol van , vagy inkább miért nincs neki a máshol oly kevélyen égbenyúló tornya.
    Multikulti?!
    Szingapúrban?!
    Istenem.

  135. 140, hubab: „nagyon sokminden függ a tálalástól”

    Inkább attól, hogy mi van a tálon. 😉

    Gazdag ország gazdag polgára általában toleránsabb, mint egy csóró állam csóró polgára.
    Az sem mindegy, hogy hogyan találkozol a bevándorlással/migrációval – évtizedek alatt hozzászoksz pl. No-ban török, jugoszláv stb. ‘vendégmunkás’, franciáknál arabok, négerek a gyarmatokról stb. – ami ráadásul gazdasági hasznot is hoz, vagy hirtelen nyakon öntenek vele, mint 15-ben minket, ráadásul pozitív hozadék nélkül (illetve annyival, hogy szerencsére továbbmentek).

  136. „Idefigyeljenek emberek!”
    Ne tessenek összemosni a rasszizmust az önvédelemmel. Négerek, indiánok, hinduk és eszkimók. – Nekem ezekkel semmi bajom, de a muszlim arabok egy egészen más tészta. — A holnapi posztban részletesen kifejtem.

  137. 135 Bálint: statisztikák és hírek alapján a németországi választást az inaktívak szavazata döntötte el.
    Elég sokan csak azt tudják, hogy a nyugdíj minden hónapban jön majd.
    Mi kell ahhoz, hogy felébredjen? Talán hogy ne érkezzen meg a nyugdíja.

    Kiveréshez: Oroszországnak nemzetközi jog szerint azt mondják joga lenne ismét bevonulni a volt NDK területére (újraegyesítés előfeltételei nyomán a németek jogászai ezt mondják ma).
    Hová húzódna a csorda? Románia ma fogadott be 100 szíriai menekültet (igaz Törökországból, de a hajlandóság meglesz).
    Nem tudom hová húzóna a csorda, ha tippet keresnék az az oroszok segítségére épülne (jó katonáik voltak és vannak az oroszoknak): nekik nem mondhatnána ellent, ha Németországból kizavarnák őket (tavaly Putyin megmondta év elején, hogy a német migránspolitika szerintük jogosan casus belli lenne közöttük).

    124 Bálint: Véleményem szerint a pénzek fokozott ellenőrzése nem a migránsok miatt alakulhat így, hanem a múlt heti Felcsút-kisvasút projekten szerzett tapasztalataik nyomán.
    Itt egy német nyelvű cikk erről egy osztrák napilapból: https://kurier.at/politik/inland/eu-geld-in-ungarn-nicht-in-den-besten-haenden/287.370.081

  138. 129. Attila,

    erjednek a németek, gyengült valamicskét Merkel mama, de most évekig megint ő fújja majd a passzátszelet, vagy ki tudja kinek, milyen világhatalmi érdekcsoportok kottájából játszik.
    Közben meg elindul több millió muszlim errefelé, aztán ha a németek mégis felébrednek, az rajtunk nem igen segít már.
    Ők vannak az osztrákokkal együtt vagy 80 millióan, majd lerántják a vasfüggönyt az osztrák határnál, mi meg vagyunk még 7-8 millióan összesen ellenséges, de minimum közönyös románokkal, szlovákokkal, ukránokkal, szerbekkel körülvéve egy sokmilliós muszlim áradattal szemben.

    No mi lesz ebből? Vegyük hozzá, hogy még csak egy puskát sem vehetsz, mert orbán fél a néptől.
    Majd a párezer rendőr meg párezer honvéd megoldja? Ha nagyobb baj lesz, talán magukat meg tudják védeni egy darabig, ha összeállnak, az elitebbje meg Felcsúton lesz a családjával és védi a főnököt.

    A hölgy olvasók próbálgathatják a csadort esténként.

  139. 148. Gyarmathy

    „gyengült valamicskét Merkel mama, de most évekig megint ő fújja majd a passzátszelet,”

    Hát ez a passzátszél is gyengül. Egy meggyengült pártban egy impotens koalícióban nehéz lesz az a passzátszél fújás. Aztán a világhatalmi érdekcsoportoknak se megy olyan fényesen… Kezdve azzal, hogy Trumpot választották meg… Pedig nem ez volt a cél. Európában erősödik a nemzeti oldal… Beejtőernyőzték Makront, hogy majd ő megmenti a franciákat… de már Hollande-nál is népszerűtlenebb. Kevesebb szenátora van, mint legfőbb ellenzékének… Gyakorlatilag nem tud hozzányúlni az alkotmányhoz, egyetlen esélye, hogy a németek kivásárolják az adósságait. Azok meg hallani se akarnak róla.
    Az olaszok lezárták a az egyik fő migráns útvonalat, a katalánok el akarnak szakadni a spanyoloktól, és akadozik a migránsimport…

    Szóval nem állunk jól, de ellenfeleinknek se fenékig tejfel.

  140. 148-149.

    A katalánok szakadni akarnak és még az is lehet, hogy egymásnak esnek a spanyolokkal. Most meg a németek is szakadni akarnak.

    Lehet ezt úgy is magyarázni, hogy ébredeznek európa népei és ebben lehet is valami, de inkább nőni fog a káosz. A muszlimizáció felismerése egy dolog, de rengeteg egyéb baj is van.
    A különböző népek, érdekcsoportok és irányzatok egymásra acsarkodnak vagy akár egymásnak is esnek. Európában nem nagyon telt olyan évszázad, amikor ne lett volna 2-3 komolyabb háború milliós áldozatokkal.
    Az egyre növekvő belső feszültségek és káosz közepette pedig fél Afrika és negyed Ázsia elindul felénk.

    Szép kilátások.

    EGyébként arra is esély van, hogy a növekvő muszlim beáramlás és az ezzel járó bajok, – főleg ha párosul néhány tömeggyilkos robbantással, muszlim felkeléssel – még össze is ránthatják Európa népeit, sőt akár az egész világ országait egy rövid időre egy közös cél mentén egy közös ellenséggel szemben.

    Korábban is írtam már róla, hogy ez, mármint a vallási(iszlám) fanatizmus és vallás táplálta erőszak totális vallásellenességhez vezethet. Likvidálják az összes vallási vezetőt és felszámolják (betiltják) a vallásokat. Nemcsak az iszlámot, hanem az összeset.

  141. 138. balint

    „…én leestem a székről és most a padlón fekve irok neked.
    N.B.
    Nálatok odaát európában az épelméjűség büntetendő állapot?? …”

    Bálint, én bírom a hozzászólaidat (a zömét, még akkor is ha némelyikkel nem okvetlenül értek egyet), mert egy friss, nem begyepesedett nézőpontot képviselsz.

    most azonban el vagy tévedve rendesen. Németország nem önálló entitás, de facto az USA gyarmata. Pont. Ott – de ma már gyakorlatilag az EU többi országában sem, – nem mondhatod el nyíltan a véleményedet. Ha Németországban hangosan ki mernéd ejteni ezeket a gondolatokat, már vinnének is el.
    ide jutottunk 2017-re.

  142. 151.sleeper
    sleeper, kedves barátom, őszintén köszönöm elismerésedet.
    Idézlek:
    …”most azonban el vagy tévedve rendesen. Németország nem önálló entitás, de facto az USA gyarmata. Pont. Ott – de ma már gyakorlatilag az EU többi országában sem, – nem mondhatod el nyíltan a véleményedet….”
    Én megértem, hogy államilag, a politikusaitok árulása miatt a nép keze meg van kötve POLITIKAILAG!
    Vagyis a politikusaitokra nem lehet számitani, söt, ellenetek vannak.
    De az istenért, ha ilyen is a helyzet, mi gátolja meg a családját védeni akaró polgárt, a kisembert, hogy saját házatáján, saját utcáját védje, afféle polgárör alapon?
    Azt akarod mondani, hogy EZT SEM SZABAD MÁR.?
    Ha igen, ha ezt a fajta önszerveződést is megtiltják, akkor ez szerintem nektek világos és félreérthetetlen jele annak, hogy saját politikusaitok törnek életetekre, amire csak egy válasz létezhet részetekről, aminek kimondását rád bizom, és ha élni akartok, akkor ÉLJETEK VELE.!
    Nem gyözöm eléggé hangsúlyozni azon véleményemet, hogy Európa MA még jó eséllyel veheti fel a harcot, igen bizony, a harcot, amitől egyesek annyira félnek, de HOLNAP esetleg már késő lesz.!
    Ez van, kedves barátom, Hannibal ante portas.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük