(1703) Orbán apánk

Tibor bá’ online

 

~q191Orbán apánk ne féltsd ősi nemzeted, nem vész az el akkor, ha te vezeted.

Orbán Viktor kábé 3 hete nyerte meg a 2018-as választásokat. Ma már a 2022-es is biztosítva van számára. Vasárnap pedig 2026-nél fog tartani. A nép meg fogja szokni, mint Horthy Miklós admirálist és kormányzót, de vele együtt meg fogja szokni az iszonyatos lopásait is. Valamit valamiért! Hogy miért? Mert nem kell hozzá több mint negyed év, és Európa rehabilitálni fogja. Jövőre pedig ő lesz a kontinens megmentője.

Nem, nem, arról szó sincs, hogy a menekült krízis az ő találmánya lenne, vagy, hogy politikai okokból kifolyólag néz szembe Európával. Ezt ő meggyőződésből vállalta fel, az pedig nem rajta múlott, hogy a magyar ellenzék ilyen elképesztően hülye politikusokból áll, akik mindössze annyit tudnak kiötleni, hogy Orbán bármit tesz, azt ellenzik. Ez nem egy kifejezetten rossz politika, de ésszel kell művelni, ami – úgy tűnik – a baloldalon nincs. Arra lennék kíváncsi van-e olyan barom a világban, aki a nép 95 százalékának akarata ellen megy?

El tudom képzelni, hogyan lenne rendezve a menekült váltság, ha az MSZP és az SZDSZ koalíció adná a kormányt. Ne jöjjön elő, még lidérc álmomba se! Bár az se lesz piskóta, amikor Orbán 2018-ban bezsebeli a háromnegyedes többséget.

__________________________________________________
__________________________________________________
_________________________

109 gondolat erről: „(1703) Orbán apánk

  1. Ez mind így lenne, ha nem lebegne fejünk felett a világvége óra- és az a bizonyos 2 veszélyforrás

  2. Azért én ebben nem lennék annyira biztos. Mérhető erejű és megfelelő szellemi potenciállal bíró ellenzék még valóban sehol nincs, de nem borítékolnám Orbán betonbiztos jövőjét. A jövő rendkívül sok ismeretlenes és igen képlékeny. Ezt nyilván ő is tudja, ezért is építi felcsúti szomszédja aktív közreműködésével az árnyékországot, az egyik stratégiai területen, az élelmiszeriparban.( Mészáros úr már érdekelt a mezőgazdasági termelésen kívül a tésztagyártásban, sajtgyártásban, van sertésüzeme mangalicával és húsüzeme, illetve a napokban megágyazták jövőjét a magyarországi vadfeldolgozás és értékesítés területén is. Ez utóbbi sok milliárdos biznisz, úgy hogy komoly vadértékesítő ország vagyunk.) Tehát ö sem biztos a jövő egyértelműségében, bár hogy mi van a fejében azt csak ő tudja. Hátha még feltűnik a Hősök Terén fehér lovon…

  3. Szerintem 2018 lehet egyelőre majdnem biztos. Azért csak majdnem mert rengeteg idő van még addig, történhet bármi, akár egy terrorcselekmény Budapesten, ahol egyértelműsítik a támadók, hogy azért van, mert így bántunk a menekültekkel. De tényleg ilyen durva dologra lenne szükség ahhoz, hogy ne ő nyerjen, mert innen ő már rutinból lehozza, nagyon sokat fejlődött politizálásban (nem feltétlenül jó értelemben) 2002 és 2010 között.
    Ugyanakkor nem hiszem, hogy akár az itthoni ellenzék, akár Európa bármikor őt ismerné el Európa megmentőjeként, hiszen a tegnapi események láttán is rögtön őt támadta a DK, meg az ENSZ főtitkár. Az ENSZ főtitkárt még megértem, de hogy lehetnek valakik Magyarországon ilyen nyíltan magyarellenesek, mint a DK. Mintha nem is politikai párt lenne, és nem is a népszerűség lenne a céljuk, inkább a népre akarják erőltetni az ő elképzelésüket. Aztán pislognak, hogy miért olyan kevés szavazatot kaptak.
    Az MSZP meg mintha olvasott volna, tegnap nem állt a menekültek oldalára, hanem a kormány korai lépéseit, illetve azok hiányát támadta. Remélem, hogy ezzel eldöntik a baloldal csatáját és végleg kiírják az olyan gerinctelen magyarellenes alakulatokat, mint a DK, PM és az Együtt.

  4. Én csak egy konteós vagyok, de tegnap a rohamozó menekülteket provokátorok hergelték fel sok forrás szerint. Na és ki nyert az ügyön a legtöbbet? Orbán, akinek még Tibor bát is és nyilván sok-sok Tibor bát sikerült ezzel maga mellé állítani. Tehát kinek volt érdeke a provokátorokat kiküldeni, hogy hergeljék a menekülteket??? 🙂

  5. 4:
    Réges-régen mi ketten megegyeztünk abban, hogy bizonyos esetekben jobb egy diktátor, mint egy köztársasági elnök. Ebben a muszklim invázióban Orbánnál csak Vona Gábor lenne jobb, de csak egy hajszállal. Gyurcsányra vagy Schifferre gondolni se merek. Orbán viszont nincs ingyen, kilopja a szemünket is. Nem hiszem, hogy másképp elemeznéd a helyzetet. — Provokátorok? Nem hiszem, hogy ezt a fanatikus csőcseléket különösebben kellene provokálni. Elég, ha nem mehet tovább.

  6. 5:

    Ha csak tovább akart volna menni, már fel is ült volna a szerbek által biztosított buszokra és irány az elaknásított horvát határ.
    Azok ott balhézni akartak.
    A szerbek viselkedése a legfelháborítóbb az egészben:
    gyakorlatilag az ország egy-az-egyben felcsapott embercsempésznek; a belügyi szervekkel karöltve szállítják szervezetten ezt a hordát az EU határaihoz.

  7. 6:
    Tedd magad a helyükbe. Heteken át jönnek tűzön-vízen át. Halálosan ki vannak merülve. Úgy tudják, hogy a magyar határ nem akadály, és akkor hirtelen szögesdrót, kerítés, rendőr sorfal. A felhergelés helyett sokkal inkább inspiráló, hogy közben az „önkéntesek” a lyukakon kajával, vízzel kínálják őket. Vagyis látják, hogy megosztottak vagyunk, akkor pedig van remény. Sokkal inkább önhergelésről lehet szó. A szerbek természetesen szemetek voltak, de a határtól határig történő szállítást nem csak ők végzik (mi is) és ugye, ők nem EU tagok. Szíjártó „off topic” megsúghatta volna, hogy akarhatnak ők még EU tagok lenni, nekünk meg vétó jogunk van.

  8. „El tudom képzelni, hogyan lenne rendezve a menekült váltság, ha az MSZP és az SZDSZ koalíció adná a kormányt.” Zavargások lennének szerte az országban, ezt nem hagyta volna annyiban a nép. Egy „kelet-európai” ország sem fogadja be a menekülteket, felesleges ezért Orbánt a mennybe emelni. Tudom nem ugyanabban a helyzetben vagyunk, de Szerbia sokkal kisebb költségből, sokkal hatékonyabban kezeli a kérdést.

  9. „a magyar ellenzék ilyen elképesztően hülye politikusokból áll, akik mindössze annyit tudnak kiötleni, hogy Orbán bármit tesz, azt ellenzik.”

    Ez így van. Ekkora marhákat rég láttam. Mindig az a témán röfögnek, amit Orbán bedob nekik.

    Pedig lenne más taktika is. Folyamatosan mondani:
    – Orbán egy diktátor
    – Orbán beteg, gyógyíttassa magát
    – Az Orbán maffiát a közös lopás tartja össze

    És…. már rég ki kellett volna vonulni az Országgyűlésből. De hát jól jön az a „kis pénz”, ez tartja őket bent.

    A menekültválság meg… véleményem szerint vastagon benne van Orbán. A „keleti nyitás”, a nyitott határok, az együttműködés képtelensége.
    A németek és osztrákok 2 nap alatt lezárták a határt. Ki hitte volna, kirendelték a határőröket és rendőröket. Orbán meg épít egy kerítést, ami mögött 35 méterenként állnak a rendőrök. Akkor minek a drót? Sejtem én, a csepeli panelprolinak kell mutatni, milyen kemény a Vezető.

    Nem tudni, mi lesz ennek a válságnak a vége. Az semmiképpen sem, amit Orbán képzel, mármint, hogy ő lesz Európa megmentője.

    „Viki told arrébb a bringádat, mert itt nagyfiúk fociznak” 🙂

  10. 4:

    Én is érdekesnek találom, hogy esély nélkül, elvileg elkeseredett bevándorlók ehhez folyamodjanak maguktól, de én nem Orbánra gondolok, hogy felhergelte volna őket. Szerintem ugyanazok, akik egyáltalán felbujtották őket arra, hogy foglalják el Európát.

    8:

    Az nem a helyzet kezelése, hogy gyorsan átszállítjuk az országon őket, ezzel ugyanis csak növeljük az áradatukat, aminek egész Európára nézve veszélye van. Nem képes egész Európa sem befogadni 1-1,5 millió bevándorlót, és az sem megoldás, hogy csak a menedékkérelmek elbíráslásáig számolunk velük, mert valahogyan valahová vissza kell őket juttatni kiutasítás esetén is.

    Nagyon remélem, hogy az európai vezetők közül legalább néhányan a fejükhöz kapnak végre, és nem úgy reagálnak a tegnapi eseményekre, mint az ENSZ főtitkár.

    9:

    Nem lesznek mindig 35 méterenként rendőrök, később is el kell látnia a határzárnak a feladatát. A drót gyors megoldásnak kellett a migráció jobb követése érdekében (bevált, mert Röszkéhez ment mind), már ennek megrongálóit is ki lehet utasítani, valamint áttörési kísérlet esetén lassíthatja az ellent.
    Azt meg nem értem, hogy a keleti nyitás miért számít annyira a menekültválságban? Illetve a nyitott határok miért Orbán hibája? Hogyan lehetett volna együttműködni, ha a szabályok betartása miatt pocskondiázták Magyarországot?

  11. Volt provokátor, provokátorok. Rendőrsorfalból kilépett egy kb. 6 fős osztag, és kiemelt egy piros hátizsákos férfit, aki egy megafonnal osztotta az észt. Az M1 ezt a férfit emlegette úgy, hogy fogtak egy „terroristát” is.
    Íme: http://www.kisalfold.hu/kepek/bevandorlok_es_a_magyar_rendorok_harca_a_horgasi_hatarnal_-_fotok_mti/2044617/

    Szóval komplexebb dolog ez. Most hirtelenjében tegnap este kihirdették, hogy kiterjesztik a most zajló hadgyakorlatot Baranyára és Somogyra is, és oda is vezényelnek új katonai alakulatokat (csak ember nincs már lassan…) nem véletlenül merült itt föl az, hogy lehet haza kell hívni az afganisztáni misszióban szolgálókat. Miközben ugye az USA is itt „partra szartrapált” (hogy egy igazi klasszikust idézzek) Győr térségében a Dunán, szintén az említett hadgyakorlat keretében. Nos a végére még teljesen igaza lesz mindabban a katona haveromnak, amilyen elképzelésekről beszélt nekem, hogy mi minden „baromságot” kitaláltak odafönt. Csak figyeljétek a híreket…, „érdekes” világ fog jönni, és Tibor bátyám az már neked sem fog hű de nagyon bejönni, mert kísértetiesen emlékeztetni fog egyes fiatalkori emlékeidre.

  12. Földi László: „Ezek nem mingránsok, hanem kiképzett katonák”

  13. 11:
    „Tibor bátyám az már neked sem fog hű de nagyon bejönni, mert kísértetiesen emlékeztetni fog egyes fiatalkori emlékeidre.”

    Piton! Ezt én nem értem, de ez hagyján. Szerintem senki se érti. Le tudnád ezt nekem tisztázni?

  14. Rendkívüli ellátási gondokról érkeznek hírek a déli határról: a szolgálatot teljesítő rendőrök sok esetben alig jutnak ételhez, vízhez. Nem ritka a 24-27 órás szolgálat, de olyan is előfordul, hogy a kukoricásban hajtják álomra a fejüket az egyenruhások.
    Már az elmúlt napokban is érkeztek hírek arról, hogy a déli határnál szolgálatot teljesítő rendőrök szerény vagy elégtelen ellátásban részesülnek és látástól vakulásig kell dolgozniuk. Szerdán drámai hangvételű levelet kaptunk a Független Rendőr Szakszervezet észak-magyarországi területi elnökétől. Demján Zsolt ebben azt írja, azért ő jelentkezik, mert a rendőröknek tiltja a szolgálati szabályzat, hogy nyilatkozzanak, másrészt nem is mernék ezt megtenni, félnek attól, hogy elbocsátás lenne a vége. Mint mondja, korábbi tiltakozásaik nyomán egy ideig kaptak meleg ételt a határnál szolgálók, de a héten az ellátás színvonala újra visszaesett.
    Bár a fenti gondokról itt-ott már lehetett hallani kósza híreket, az első komoly jelzés a Zsaruellátó nevű csoport megalakulása volt, mely naponta gyűjt élelmet a fővárosban, és délutánonként szállítják azt a déli határra a rendőröknek.
    http://mno.hu/belfold/turhetetlen-allapotok-mar-a-migransok-is-etetik-a-rendoroket-1304589

  15. 8: Szerbia úgy kezeli a klérdést, hogy sehogy se kezeli. HAgyja őket menni, ahova akarnak. Olcsó „megoldás”… 🙂

  16. 10: Milyen szabályokat tartott be MO?
    – A dublini szerződést? Rögtön kijelentette valamelyik szájjalártó, azt „betartjuk, csak most nem”.
    – Az ENSZ menekültügyi alapszerződését? Xarik rá Orbán.
    – Az EU társulási szerződést? Na ne má’, hiszen azok „komcsik”, főleg Merkel, a kereszténydemokrata kancellár, aki „tankokkal jött Budapestre”.

    Az a probléma, sok embernek rövid az emlékezete, erre épít a maffia-kormány. Ki volt, aki meglátogatta Asszadot? Ki volt, aki bátorította a törököket?

    A menekültügyet most is meg lehetne oldani.
    – családosokat beengedni, és elbírálni az ügyüket.
    – az ezeket a az egyedül érkező – fene tudja honnan előkerült iraki és paki terroristákat, kitiltani.
    Ehelyett senkit nem enged be a nagyokos.

    Ja, az emlékezéshez még: „a brutális rendőrség rátámadt a békés tüntetőkre”

  17. 15: Ennyit nem tudnak megszervezni? Adják ki egy kéteringcégnek, nem baj, ha OV veje a tulaj.. 🙂

  18. Nagyon nem tisztázhatom, mert ugye akkor olyan dolgokról beszélnék, amelyek jó eséllyel titkosak. Nekem is csak pár mondatban lett összefoglalva, négyszemközt. De egy biztos, hatalmas az elégedetlenség a Honvédség állományán belül, mert eléggé rossz ellátást kapnak, kvázi semmi sincs, és nagyon nem tetszik nekik az, amiket tervezhetnek. Nem biztos, hogy megvalósulnak, de egyre több dolog jön be belőle napról, napra haladva.) Maradjunk annyiban, hogy nem véletlen az a tegnap felröppent felvetés, hogy növelni kell a Honvédelem és a Rendőrség költségvetését, akár a duplájára is. Sokkal keményebb világ fog jönni, kvázi egy rendkívüli állapotos, állandóan hadban vagyunk világ, nagyon orwelli dolgok fognak jönni, és nem csak itt lent délen. Hende sem csak azért mondott le, amit írnak indokként a sajtóban.
    Arra céloztam, hogy ha mindaz megvalósul amit mesélt, akkor az nagyon hajazni fog a Horty-korszak már fegyverben a haza időszakára, sőt, szerintem inkább az USA totális „rendőr” államára fog hasonlítani, aktívan harcolva a terrorral.

  19. 20: Nem én, a katona ismerősöm, aki nem mezei „bokorugró”, hanem aktív, műveleti katona! 😉 🙂

  20. 3, Vasgerinc: „Az ENSZ főtitkárt még megértem”

    Én meg hányok tőle!
    Nincs más baj ezen a sárgolyón, amit szóvá tehetett volna, mint hogy betondarabokat és gyerekeket dobáló zombikat önvédelemből vízágyúval lefröcsöltek a magyar rendőrök??? Húzzon el a k.rva anyjába!!

    —-
    Orbán nem azért marad, mert „megvédte az országot” /az emberek piszok gyorsan felejtenek/, hanem azért, mert az alapkérdés nem változott: ki a fenére lehetne egyáltalán szavazni? Baloldal nincs, Vonáról kiderült, hogy egy sunyi alak, aztán ennyi. Maradt Orbán. Akkor is nyerni fog, ha csak tízen szavaznak rá, mert a többire még annyian se fognak.

    19: „eléggé rossz ellátást kapnak, kvázi semmi sincs”
    Nem tudom, hogy a Don kanyarban, vagy Doberdonál rosszabb vagy jobb lehetett-e az ellátás, de hogy a körülmények összességében sokkal rosszabbak voltak (pl. ott lőtt az ellenség), az egészen biztos, a katonáink mégis tették a dolgukat. A Przemyśl-i erődben, ahol az ükapám is volt, a végén semmilyen ellátás sem volt, aztán mégis kitartottak.

    Gyakorlaton volt olyan, hogy hetekig konzerven éltünk és akkor ittunk, ha valaki begyalogolt vízért a 10 km-re levő faluba. És nem zúgolódtunk.

    Talán észre kellene venni, hogy a haza szolgálata néha áldozatot is követel. Nem csak addig kell katonának lenni, amíg más tennivaló nincs, csak várni a havi fizetést.

  21. Ha az Európai Unió a kvótarendszert minősített többséggel elfogadja, a magyar miniszterelnök a Die Welt szerint azt válaszolta:

    “Akkor ez már törvény, és nekünk el kell fogadnunk”.

    ——————
    Ezt hogyan fogja beadni a csepeli Mariska néninek? Tegnap még „nem fogadunk be senkit” volt a szöveg.

    Nagyon unalmas már, a „ki a fenére lehet szavazni”, meg a „nincs Orbán helyett más” kábítás.

    Van illetve lesz. Első lépés:
    – Országgyűlés feloszlatása
    – Alkotmányozó Nemzetgyűlés
    – Orbán és bandájának Hágában a helye, mint háborús bűnös.

    Kb ennyi lenne kedves Observer.

  22. 23: Kedves Zappa, nehogy azt hidd, hogy én nem rühellem Orbánt.

    De ezt írod:

    „– Országgyűlés feloszlatása
    – Alkotmányozó Nemzetgyűlés
    – Orbán és bandájának Hágában a helye, mint háborús bűnös.”

    Feloszlatjuk az országgyűlést, majd a nép újra beszavazza a fideszt 2/3-dal /per pillanat 4/5-del/. Innentől kezdve a következő két pont semmis.

    Sorolj fel potenciális kormányzó pártot, politikusokat, akikre nyugodt lélekkel rábízod ezt az országot.

    Várom a listádat! /Hőbörögni meg én is tudok ám./

    Na, még egy adalék az ensz bankimun-jához: http://444.hu/2015/09/16/dolgok-amik-sokkoltak-az-ensz-fotitkart-a-roszkei-magyar-rendori-fellepesen-kivul/
    Eddig ezek SOKKOLTÁK szegényt:
    1. Vegyi fegyvereket vetettek be Szíriában.
    2. A Hamasz megsértette a gázai tűzszünetet.
    3. Terrorista merénylet történt Tel-Avivban.
    4. Fokozódik az erőszak Ukrajnában.
    5. Meggyilkolták Borisz Nyemcovot.
    6. Ártatlan emberek haltak meg a bangkoki robbantásban.
    7. 700 menekült halt meg a Földközi-tengeren.
    8. Rengeteg embert rabol el a Boko Haram Nigériában.

    De ez mind semmi ahhoz képest, hogy a magyarok LEFRÖCSÖLTÉK a „menekülteket”. Muszáj nekünk olyan szervezetnek tagja lenni, amit egy gyengeelméjű vezet??? 🙂 /különben érdemes a cikk alatti kommentekbe is beleolvasni…/

  23. Kedves Observer!

    Tipikus fideszes vagy. Hogy a bánatba fogja beszavazni a fideszt a nép, ha nincsen szavazás? A két pont semmis, írod.

    Ja……. neked nem tetszik, ezért semmis.
    Az Alkotmányozó Nemzetgyűlés felfüggeszti az jelenlegi „alapförmedvényt” és új alkotmányt alkot. A köztársasági elnöknek hívott bábunak ebbe nincsen beleszólása, sőt, megszűnik a funkciója. Hasonlóan az AB a legfőbb ügyész és a többi mameluk is elhúz……….
    A Hágai Nemzetközi Bíróság meg majd eldönti Orbán sorsát. És még így jár jól. Előfordulhat, hogy egy izgága „véletlenül” golyót röpít a fejébe………

    Kb ennyi

  24. 22:
    Teljesen egyetértek a véleményeddel, de én már ilyeneket nem merek írni, mert a reakció: Jaaaa, az akkor volt.

  25. 26: „Tipikus fideszes vagy.”
    Bevallom, egyszer valóban szavaztam rájuk, de akkor még baloldali párt volt a fidesz. 🙂

    Írjál már egy kis konkrétumot is, ne csak hadoválj. „Alkotmányozó Nemzetgyűlés” ez mi a faszom, abban pl. kik ülnek? Gyurcsány és Vadai, vagy esetleg odaengedik Schiffert is? 🙂

    Nézz már körül – attól, hogy utálod Orbánt, még nem lesz reális alternatívája, aki meg is tudja buktatni /kell hozzá ugyanis a nép szava is/.

    De ha adsz egy jó programot, én isten bizony rád szavazok.
    Mert szavazás az lesz, erre mérget vehetsz. Miért ne rendezne Orbán választást, ha egyértelműen ő nyer? Kádárt is mindig beszavazták (Rá volt írva a cetlire, hogy Kádár János elvtárs, MUNKÁS. Vicces volt).

  26. Observer: Vége.
    Történelmi ismereteid hiányában veled nem lehet vitázni.
    Hogy kerül ide Kádár?
    Olvass többet

  27. Tibor bá:
    Azzal egyetértek, hogy az ellenzék inkompetens és jelen formájában alkalmatlan a kormányzásra.
    Azzal is egyetértek, hogy a kormány és a sleppje lop, mint a disznó.

    Azzal viszont NEM értek egyet, hogy nemcsak az isten adta nèp, de itt a bloggon is ilyen könnyen felejtenek.

    Egyébként ezen a mondásodon akadtam ki egy előző poszt alatt:

    151-152:
    Végre 25 év után büszkék lehetünk a miniszterelnökünkre”

    A múlt ismeretében ez még édeskevés a büszkeségre….

    A mostani posztod már árnyaltabb megközelítést alkalmaz.

  28. 29: „Observer: Vége.” Ne hagyj el kérlek… 🙂

    „Olvass többet” Nem tudom, egyáltalán elolvastad-e amiket írtam, de ha így is volt, hogy egy szót nem értettél belőle, az biztos.

    Azért újra felteszem a kérdést:

    KI legyen a befutó szerinted? Az világos, hogy ‘Orbán takarodj’, de mondjad már meg végre, hogy te kit szeretnél – ha szerinted vannak alternatív pártok, emberek.

    „Történelmi ismereteid hiányában” Szerintem bármilyen történelmi kérdésben kenterbe verlek, de akár tehetünk egy próbát is… 🙂

  29. Kedves Zappa!
    Tipikus bal-lib ellenzéki vagy: ha valaki nem ért egyet veled, akkor az Orbán-hívő, náci, homofób, xenofób, stb. (bár szó szerint nem ezt mondtad, azért tudunk a sorok között olvasni). Hihetetlen, hogy Ti tényleg azt hiszitek, hogy többségben vagytok, annak ellenére, hogy a legutóbbi parlamenti választások nem ezt igazolták. Néha nem tudom eldönteni, hogy a hozzád hasonlók szándékosan trollkodnak, vagy tényleg elhiszik ezt a liberális propagandát.
    A fenti 4 hozzászólásodból (ha tényleg Te írtad őket) nem derült ki, hogy szerinted hogyan kellene kezelni a többszázezer, ismeretlen háttérrel rendelkező, többségében fiatal muszlim férfi beáramlását, akik nem hajlandók elfogadni a határátlépés szabályait.
    Orbánnak az az érdeke, hogy Magyarország többé-kevésbé átvészelje a vihart, mert csak itt lehet diktátor. Már régen túl vagyunk azon, hogy jó és rossz között válasszunk. Csak rossz és még rosszabb között választhatunk. Amit az európai balliberálisok ajánlanak rosszabbnak tűnik

  30. 31: „ha valaki nem ért egyet veled” Bocs, hogy ‘belevau’, de odáig el sem jutottunk, hogy tulajdonképpen miben is nem értünk egyet… 🙂 😉

  31. Egyébkènt ne csak a múltra koncentráljunk, hanem a jelenre is.
    Csodás vezetőinknek köszönhetően (főleg Orbán és Szíjjártó):

    http://444.hu/2015/09/16/maradtak-meg-baratai-orban-viktornak/

    Mondjuk Gyurcsány alatt sem volt prioritàs a külügy.
    Az ember visszasírja a régi komcsi diplomatákat, ahol még a szakértelem számított (Horn, Kovács, Martonyi).

  32. Nagyon szórakoztató ez a Zappa gyerek. Sokat nevettem!

  33. Az a demokrácia, hogy ha valakit többséggel megválasztottak, de nekem nem tetszik, akkor azt nem a törvényes módon, hanem egyéb úton megpróbálom leváltani. Jól értem?

  34. Zappa,

    Nézd… Sokan nem szeretik Orbánt, de most a legádázabb ellenfelei is elismerik, hogy ezt a helyzetet jól kezeli.

    És ha valóban kritizálni akarod, akkor a hibáira koncentrálj, és ne abból itélj, hogy MINDEN szar amit csinál, mert az kötelező mindent elutasítani, amit csinál az túl gyerekes.

  35. 1 Ouse M.D.

    „Ez mind így lenne, ha nem lebegne fejünk felett a világvége óra- és az a bizonyos 2 veszélyforrás.”

    ENNYI A LÉNYEG.

  36. 38:

    Ehhez hasonló dologban az én fejemet is megmostad már. Pedig ez a helyes magatartás. Tudod, ha holnap elpusztul a világ ezt a diófát ma még elültetem. Amíg élek kötelességemnek tartom úgy élni, mintha örökké tartana.

  37. 35: „ha valóban kritizálni akarod”

    Na itt a baj. Minek kellene Orbánt kritizálni? Attól kinek lesz jobb? Aki egyetlen ismert és tisztességes politikust tud nekem ebben az országban mutatni, az előtt megemelem a kalapom.
    Dolgozni kell azon, hogy legyenek olyan pártok, amelyek többet tesznek értünk/az országért, mint a fidesz, legyenek olyan politikusok, akik nem (na jó, kevesebbet) lopnak, mint a rendszerváltás utáni komplett garnitúra, akik tényleg a választóikért dolgoznak.
    Ilyesminek se híre, se hamva. Az álellenzék bent ül a parlamentben, zsíros fizetések fejében. „Őfelsége ellenzékét Őfelsége fizeti…”.
    Orbánt egy volt barátja találóan egy szóval is szépen tudta jellemezni 😉 , de azért még elég sok más jelzőt is oda lehetne biggyeszteni. És azzal előrébb lennénk?

    A szomorú tény az, hogy a jelenlegi politikusok és pártok közül egy sem alkalmas arra, hogy ezt az országot egy jobb jövő felé kormányozza.
    Régebben írtam, hogy egy gimnázium tanári kara is jobb eredménnyel kormányozna, mint a pártok emberei, de amióta a tanárokat meg a ‘KLIK’ veszi fel, már ez az út sem járható… 🙂

    2020 (ismerős ugye?) – eddig jönnek az eu-s pénzek +1-2 év mire minden projekt kifut, ezért 2022 után várható komolyabb politikai irányváltás, ha lényegi körülmények addig nem változnak. Előbb nem.

  38. 39. Tibor bá’

    „Tudod, ha holnap elpusztul a világ ezt a diófát ma még elültetem. Amíg élek kötelességemnek tartom úgy élni, mintha örökké tartana.”

    Sokat kritizállak, de ebben nagyon egyetértünk…
    Kitehetnéd bekeretezve valahova az oldal tetejére, mert „világvége várás” közben sem szabad elfelejteni, hogy egyrészt tévedhetük, másrészt embernek maradni…

  39. 17:

    Te miről beszélsz? A schengeni határokra vonatkozó szabályokat és Dublint is egyértelműen betartottuk addig, amíg konkrétan nem kérték az osztrákok és a németek, hogy engedjük tovább a papírokkal nem rendelkező bevándorlókat.
    Néhány családnak már befogadták a menekültkérelmét, bár ki tudja megkapják-e a jogot, de pont arra törekszik a kormány, hogy ezeket az egyedülálló fiatal férfiakat kint tartsa, na és persze a családokat sem kellene mindent befogadnunk.

    22:

    Jó, én sem úgy értettem, hogy egyetértek az ENSZ főtitkárral, de még mindig sokkal nagyobb gond, ha vezető magyar politikusok ennek a csőcseléknek az érdekeit a magyar embereké elé helyezi. A külföldön élő magyarok állampolgárságát ellenezték épp azzal, hogy majd jön a sok román és elveszi a munkánkat, másokat meg befogadnának. Jó, persze tudom hogy politikai érdek húzódik meg emögött, de szerencsére nem olyan bárgyúk a magyarok ne tűnjön ez fel magyarellenességként.

    34:

    Nekem kifejezetten tetszik, hogy viszonylag összeálltak a visegrádiak.

  40. 28: Observer, szerinted a Fidesznek milyen programja van azon kivül, hogy „folytatjuk”??? Mert a Jobbiknak VAN programja, gondolom még nem találkoztál vele: https://jobbik.hu/programunk
    Hogy Vona szerinted miért sunyi, azt nem tudom, de elég ennél sokkal erősebb jelzőt tudnék Orbánhoz kapcsolni.
    Vona + a szűk köre az egyetlen, akinek elhiszem, hogy a nemzetéért cselekszik, nem pedig csak mondja.

  41. 44: Vona a saját politikai érdekeiért feláldoz bármit – dettó mint Orbán. Vona Orbán ifjabb kiadása – nem akarlak erről meggyőzni, majd rájössz magadtól – mondom ezt annak ellenére, hogy eddig rá szavaztam az utóbbi időben, de tavaly utoljára… Ideológiában is egy csomó mindennel nem értek egyet, de aztán az orosz-seggnyalásuk nekem már végképp túl sok volt. Lehet, hogy a nyugati demokrácia impotens, de ezerszer inkább az, mint az oroszok. Onnan nekünk jó még soha nem jött.

    ___

    OFF Változtak a sorszámok.

  42. Figyeljétek meg, Gyurcsány taktikázik a legjobban. Tudja milyen irányban haladnak a dolgok és hogy kevesek vagyunk ellenállni az árnak. Ha eljön az idő, megalapítja az első magyarországi migránspártot. 😀

  43. 46: Jelen pillanatban pedig Putyin az egyetlen épelméjű vezető a nagyhatalmak között, amint azt a mellékelt ábra mutatja, és arra is felhívnám a sz. figyelmedet, hogy nem Putyin akarja kirobbantani a III. vh.-t, hanem az USA, és azt is észre kéne venned, hogy Európa az USA-Izrael páros minden aljasságához aktívan assisztál, l. Szíria, Palesztína, Irak, Ukrajna, v. bármi más.

  44. Camelia:

    A Jobbik elől rendre kifogja a szelet a Fidesz, így le vannak szerelve.
    Azonban amiért nem valós alternatíva az az, hogy eddig eljutottak a szélsőségességgel, de a kormányra kerüléshez puhulniuk kell. Ezt tudják ők is, el is indultak egy ilyen irányba, de Orbán meg most átcsábítja magához a szélsőségeseket, miközben hitelét veszíti a Jobbik.
    Kétségkívül a Jobbik a legnagyobb alternatíva, de ez is kevés.

  45. 47. Pugacsov elvtárs

    „Ha eljön az idő, megalapítja az első magyarországi migránspártot. ? ”

    Ha így működik a kerítés, akkor az se lesz tömegpárt…

  46. 48. Camelia

    ” és azt is észre kéne venned, hogy Európa az USA-Izrael páros minden aljasságához aktívan assisztál…”

    Ez azért változni látszik.
    Ez a migráns káosz felszínre hoz egy csomó szemetet, főleg az EU döntésképtelenségét, ami felbátoríthatja az alternatív csoportokat meg az ellenzékeket is…

    Látod, 5 éve nem tudták megtörni Orbánt, pedig NAYGON szerették volna.
    Szóval kezd körvonalazódni, hogy a nagy EU valóban egy papírtigris, és határozott fellépéssel bizony ki lehet kényszeríteni dolgokat.
    Csak közben figyelni kell hogy az USA hol és mikor veti be mocskos trükkjeit, hogy megvédje hű szolgáit ott Brüsszelben.

  47. 48: Attól, hogy igazad van, én még nem kérek Putyinból. Fogjuk rá, hogy Putyin jó ember, és nem a saját érdekeit nézi (bár állítólag mára a világ leggazdagabb embere), hanem az orosz népét. Viszont arról nem vagyok meggyőződve, hogy az orosz nép érdeke ugyan az, mint a magyar népé.

  48. 50: „Orbán meg most átcsábítja magához a szélsőségeseket, miközben hitelét veszíti a Jobbik. ” Nem hiszem, hogy a Jobbik szavazói közül van olyan, aki még egy mukkot is ehinne Orbánnak. Aki a Jobbik alá sorolt be, az nem véletlenül tette, és nem is lesz Fideszes soha. Én sem fogok soha a Fideszre szavazni, tök mindegy, mit pofáznak, mert semmi nem igaz abból, amit mondanak, és mert úgy látom, hogy egy újfeudalista nyomortelepet akarnak létrehozni és üzemeltetni, amelyben ők uralkodnak a több millió rabszolga felett. Ebből én nem kérek. Ami a Jobbik állítólagos hitelvesztését illeti – ezt sem osztom. Számomra ők az egyetlen hiteles párt. De nem vagyok elvakult, ha netán egyszer rácáfolnak, akkor azt el fogom ismerni. De máig ez nem történt meg.

  49. 53: Szerintem te nem érted, hogy a magyar nép érdeke az, hogy megszüntesse az EU-tól való kizárólagos függőségét, hogy ne csak mint kiszipolyozandó gyarmat létezhessen, hanem legyenek egyéb piaci kapcsolatai is, és ezáltal egyéb lehetőségei is. Erről szól(na) a keleti nyitás. Az EU-ban így, ahogy vagyunk, sosem fogjuk semmire sem vinni.

  50. 54. Camélia

    „Nem hiszem, hogy a Jobbik szavazói közül van olyan, aki még egy mukkot is ehinne Orbánnak”

    Lehet.
    Én is Jobbik szimpatizáns vagyok, de azt is tudom, hogy ha a Jobbik hatalomra kerül, akkor az országot blokád alá veszik, és 6 hónap alatt kivéreztetik.
    Ami meg Orbánt illeti, szerintem, ha csak pusztán a hatalom érdekelné, akkor jobban tenné, ha benyalna Brüsszelnek, és egy éven belül királlyá koronáztathatná magát, és maga Cohn-Bendit tenné a fejére a Szent Koronát.
    Szerintem olyan emberekkel van körülvéve, akik jobban járnak a magyar gazdasággal, mint Brüsszel szolgálatával.
    Szerintem a jelen helyzetben a legelfogadhatóbb kompromisszum, hogy megpróbálja „kifogni a szelet” a Jobbik vitorlájából, azaz végrehajtja a programja egy részét…

  51. 22: Egyetértünk. Volt páncélos, hisz a lassan lejáró MH zárolt készletet etették meg velünk, akár 4-5 napig is ette a 2-300 fő a xyz konzervet tiki-takiban, reggel-délben-este. 😉 😛 🙂
    De volt pár napra rá kitelepülésnél gulyáságyú, friss meleg kaja a csajkából, de volt sátor és lajtos kocsi is ivóvízzel. Legalább is nálunk volt a ’90 -es években.

    Na most ezek a dolgok kvázi egyenlőre (múlt hétvégéig amikor beszéltem az ismerősömmel) bizony hiányoztak. Ja, és hogy felvenni a fizetést…! Írtam, hogy műveleti katona. Szerinted akkor hányszor járta meg Afganisztánt élesben, tűzharcban harcolva?! Mert nem kerítést őrizni, meg PRT -ni járt odakint. A többit a fantáziádra bízom, de ebből szerintem lejön, hogy nem „bokorugró”, és igen ők is panaszkodnak. Nem, nem a spártai körülményekre, mert szerintem annál is rosszabbakban is járt már élesben és nem csak gyakorlaton. De bővebben nem fog ezekről a dolgokról beszélni, de neki elhiszem, hogy szar a hangulat…! De én még mindig a csillagvadászokat hajtanám ki a határra Bp „helyőrségből”, mert ez a vízfej csak a pénzt viszi…!

    Ja, és a hangulat a rendőröknél is rossz, legalább is akiket érint a válsághelyzet. Van pár ismerős, és nem beszélnek nyíltan, hisz első a mundér becsülete még, bár többen mondták már, hogy ha ez így megy akkor leszerelés, és irány nyugat…, mert a „tökünk” tele van. Nem, nem friss, pár éve rendőrök, hanem 10-15 éve tapossál odabent a „malomkövet”. De kizárólag csak négyszemközt erősítik meg a sajtóban megjelenteket, hogy kvázi bizony úgy van, ahogyan írják, szóval biztos nem kitalált személy szólta el magát, mert nálunk is hasonló a tapasztalat!

    A többiben meg egyetértünk! 😉

  52. 59: Ezt nem értem. A saját határainkon belül, békeidőben, néhány hét után már nem tudjuk a saját katonáinkat és rendőreinket ellátni élelemmel és vízzel? Mi a fax van itt?

    Talán katonai puccsra játszanak? Kinek lenne ez érdeke?

    Amúgy azt várom, mikor jön már a behívó. Kimaradt itt 15 évnyi generáció a sorkatonai szolgálatból – pont az a korosztály, akiket vész esetén használni lehetne. Ennyi embert nyilván nem lehet két hét alatt kiképezni.

  53. 61: Nem hinném, csak ennyire „lerabolt” a Magyar Állam, és kvázi ennyire képes a 25 éves lopások után…! Meg nincs elég ember a váltásokat megfelelő időben levezényelni! Így vannak 16-24 és több órás szolgálatok. Most abba gondolj bele, hogy anno amikor volt Határőrség, akkor volt a déli határszakaszon a Határőrségen belül a határállomásokon, laktanyákban szolgáló normál állományon túl 3200-3400 fő határvadász. Most kb. 1800-2000 fő „határvadász” lesz a lent szolgáló 1200-1400 fő határőrizetet ellátó Rendőr mellé. Édeskevés, ezért vezényelték le a kb. 4200 fő Honvédet!

  54. 55: „megszüntesse az EU-tól való kizárólagos függőségét, hogy ne csak mint kiszipolyozandó gyarmat létezhessen, hanem legyenek egyéb piaci kapcsolatai is”

    Nem hiszem, hogy bárki akadályozná a magyar cégeket, hogy akár az ördöggel is üzletet kössenek.
    A „keleti nyitás” egész pontosan azt jelenti, hogy nyaljuk az oroszok, kínaiak stb. seggét, hátha onnan is lecsöppen némi ‘lé’. 😉
    Vagyis bárkivel lehetnének piaci kapcsolataink, de azért emlékezzünk arra, amikor nem is olyan rég pont az oroszok játszadoztak a gázcsappal – szóval azért nem árt az óvatosság. A kínaiak meg úgy vágják át a magyar cégeket, mint a huzat. A nyugat meg gyarmati sorban tart. Na ez a paletta, lehet választani.
    De talán te is látod, hogy aki ügyesebb, mint mi – csehek, lengyelek, szlovákok – ebben a gyarmati sorban is egyre jobban boldogulnak.

  55. 59: Elhiszem, amiket írsz, de ez tisztán logisztikai kérdés. Nem lehet a magyar államot hibáztatni azért, ha balfasz a gh-s tiszt. Ha nem lopták el a lajtos kocsit, akkor nem lehetne megtölteni az első csapnál? Nem lehetett volna sátrat, hálózsákot pakolni a teherautóra? És még sorolhatnám. Ez az adott alakulat balfaszsága, nem másé.
    Ha te elmész kempingezni sátor, hálózsák és kaja nélkül, akkor Orbánt fogod szidni miatta?

  56. 64: Én biztosan nem, OV -t másért lehet szidni! 😉

    De mi van akkor, ha nincs miből kiosztani az ellátmányt, mert nincs?! Szerintem még van, csak az sem az alakulatoknál található, hanem a központi raktárakban, aztán befuccsolt a logisztika. Ide vezet ez a centralizálás, hogy mindent összevontunk, megszüntettünk, felszámoltunk, eladtunk, elloptunk, stb.! Szerintem is pár hét alatt tisztábban látunk, csak leírtam, hogy a személyes beszélgetéseken is az jön le, amit a média ír, és a sajtónk most nem túloz. Főleg, hogy a bal-, és jobb oldali médiában is hasonló hangvételű cikkek jelennek meg az ellátásuk eléggé „katasztrofális” voltáról.

    Az elégedetlenség meg nem csak ebből fakad szerintem, hanem az évek óta kilátástalan helyzet miatt is eleve eléggé legatyásodott morál most még tovább zuhant a béka segge alá, és most kijutott a „falon” túlra is.

  57. 65: Figyelj, minden „állami” cég le van rohadva, az oktatás, az egészségügy, a máv és még sorolhatnám. Mindenhol holtfáradt, kiégett emberek güriznek éhbérért. Kitalálták a „közfoglalkoztatást”, hogy még a minimálbért se kelljen fizetnie az államnak.
    Nem csak a sereg van tönkretéve, hanem minden más is.
    Milliárdos vagyonok ugyanis csak úgy születhetnek, hogy ellopják más pénzét.
    Amíg tűrjük, addig ez lesz. Utána meg Szíria. 🙁

  58. Exkluzív felvételek a röszkei zavargásról

  59. Szept. 21- 29. között globális készültség.
    A kínai tengeralattjárók felsorakoztak, az amcsik természetesen legnagyobb szövetségesük vallási fanatizmusából eredő akciójától félnek.
    A tudjuk-kik szerint Isten (tehát ŐK), ugyanis ekkor dönti el ki maradhat életben.

  60. Szerintem teljesen logikus az a felvetés, hogy Orbán Viktor bebetonozta az elkövetkező egy, esetleg kettő demokratikus választások idejére a biztos miniszter-elnökségét és pártjának többségét a parlamenten belül. Legyünk őszinték: IGEN ő meg merte tenni a mozgósítást, és a határ lezárását. Továbbá meg merték tenni, hogy vízágyút és könnygázt vessenek be, mindannak a liberális nyilatkozatáradatnak ellenére, mely egyenesen bűnözőnek állítottak be minket a migránsokkal való bánásmódunk miatt. Én nem szeretem Orbánt, de képes krízishelyzetben megfelelő döntést hozni, nem hagyja befolyásolni magát meggyőződésében. Nekem az a durva, hogy felavatták Horn Gyula szobrát a nagy magyar, nagy európai és nagy politikus jelszóval a liberális európai vezetők. Szerintem az első két jelzőt én nem mertem volna kiejteni a számon.

  61. 69:
    Ha lemaradtál volna:
    a horvátok már passzolják vissza a sáskahadat az el nem kerített/ őrzött határszakaszon.

  62. 69: „meg merte tenni a mozgósítást, és a határ lezárását”

    Akik tegnap Röszkén tomboltak, ma már jönnek át a horvát-magyar határon. Nem vagyunk előrébb. 🙁
    Bár várható volt, hogy ez lesz. A kormány helyében viszont egyet tennék most: az önkéntes segítőket gyűjteném be (jogszabály lehetővé teszi), hagynám, hogy mi történik, víz, takaró, kaja stb. nélkül. Aztán amikor az első házat kirabolják, akkor TŰZPARANCS.

  63. 56:
    No way! Kubát 60 év alatt nem tudták kivéreztetni. Mi önellátók tudunk lenni. Lásd II. világháború. Na bumm, nem volt kávé, tea, rizs, banán, szegfűszeg, fahéj. Ezek nélkül nem lehetetlen az élet.

  64. A dolog pikantériája, hogy Horvátország sengeni határ övezet. Nekik kötelességük a mi határainkat is biztosítani az EU-n belül, tehát közösen. Nem úgy mint a szerbek esetében.

  65. Az ULTRÁK felajánlották Orbánnak hogy mennek segíteni.Most tették közzé az oldalukon..És még a betyársereg is ott van. 😀
    Jó lesz az..
    De hogy elkezdett már rinyálni a világ ránk..Még az ENSZ-es ferdeszemű is.Meg Bokros is tisztán magán kívül volt..
    De be szartak mert egy kis víz átment a szerbekhez
    Vagy két fejet le kellett volna vágni aztán átgurítani a szerbekhez 😀

    Ma reggel kezdte horvátoszág ,de estig be is telt .Eddig bírta No fene 😀

  66. 73: „Horvátország schengeni határ övezet”
    Sajnos nem. Igazából egy szavunk se lehet rájuk, ha ugyan azt teszik velünk, mint mi az osztrákokkal. Odaviszik az embereket a határra, és azok szépen átgyalogolnak. Az is teljesen érthető, hogy a legrövidebb úton megszabadulnak a sáskáktól – ez a legrövidebb út Magyarország felé vezet.

    Én tényleg most azt tenném a hatóságok helyében, hogy kivárnék, nem csinálnék az ég világon semmit.

  67. 73: Horvátország nem Schengen-tag, csak aspiráns, Romániával és Bulgáriával egyetemben. Bár nekem most úgy tűnik, egy ideig nem lesz bővítés. 😀

  68. 2013-ban aláírta az egyezményt. Köteles a megfelelő módon eljárni.

  69. 78: Mit nem értesz? Megegyeztek, hogy most kell ütni a magyarokat, mert most büntetlenül lehet… Ennyit a „kiváló” horvát-magyar kapcsolatokról.

    Sose gondoltam volna, hogy egyedül a Fico Szlovákiája áll ki mellettünk. Talán ideje átgondolni Mo. külpolitikáját.

  70. Fasza. Csak nekünk nincs valódi hadseregünk itt káeurópában?
    Mindenki le tudta zárni a határokat élőerővel.
    Mi meg a drótkerítéssel bohóckodunk. És közben hozzánk tolják egyesült erővel a megszállókat- még az EU/ NATO- partnereink is. Kösz szépen. Ez történik, ha egy ország átadja szuverenitását és állandóan külföldi játékszerré válik

  71. Nyilván a cél az EU bomlasztása, ami nem várat már sokat magára.
    A gazdag tagállamok nem akarják/tudják a szerényebbeket finanszírozni. Csak ürügy kell, lsd migráció.
    Az US más, igazi multikulti, de egy nyelv, egy szív és ha kell nagyon egy minden. Finally US.

  72. 83. Piton

    „Schengen sorsa meg van pecsételve?”

    Nincs és nem lesz.
    Ez nem nekünk lett kitalálva, hanem a multiknak, hogy könnyebben szállíthassanak árut és mozgathassák a pénzüket.

    Lesznek hosszabb-rövidebb határ-lezárások, meg „speciális” emberek meg fuvarok, akiket soha nem állítanak meg.

    Tulajdonképpen jó kifogás újra ellenőrizni a tömegek mozgását, főleg, ha egyre kritikusabbak a globális politikával szemben.

    Most képzeld el, hogy egy hét múlva fejükhöz kapnak a titkossolgálatok, hogy x ezer terrorista már bent van Európában… Hát persze, hogy nem csak a határokon, hanem MINDENÜTT joga lesz egy EU-s rendőrcsapatnak megállítani bárkit…

    Össze van ez rakva rendesen !

  73. 54:

    Pedig amit írsz, abból épp az jön le, hogy eléggé elvakult vagy. A Jobbik jelenlegi szavazói sem mind ilyenek mint te, rengeteg közöttük akinek nincs komolyabb baja a Fidesszel, azokról nem beszélve, akik már most zúgolódnak a puhulás miatt.
    Épp az a legfőbb gond az ilyen szemellenzős Jobbikosokkal, hogy azt hiszik a baloldalt legyűrték, és most már csak a Fidesz az ellenfél, ezért elkezdték azt támadni. Pedig koránt sincs legyűrve a baloldal, és könnyen visszanyalhat még ez a fagyi.
    Egyébként nekem nincs különösebb bajom a Jobbikkal, akár potenciális szavazójuknak is tekinthető vagyok, de ez az utóbbi időben gyengült esetemben is. Alapvető gondom velük, hogy úgy tűnik, hogy a gazdaság működéséhez nem sokat konyítanak.

    57:

    Pedig épp a Jobbikosok panaszkodtak arra, hogy a kormány olyan intézkedéseket hoz, amit ők korábban hetekkel, vagy hónapokkal előbb felvetett és sajátjukként adják elő.

  74. 83:

    Mielőtt belinkelsz egy címét ügyesen megváltogatott propaganda anyagot, te megnézed?

  75. 84.Attila (PV)

    „Most képzeld el, hogy egy hét múlva fejükhöz kapnak a titkossolgálatok, hogy x ezer terrorista már bent van Európában… Hát persze, hogy nem csak a határokon, hanem MINDENÜTT joga lesz egy EU-s rendőrcsapatnak megállítani bárkit…”

    Azt hiszem igazad van ebben. Bár nem előre kitervelt az ügy lefolyása, de passzol a fővezető paranoiás elképzeléseibe. Ő valóban hiszi, hogy megmentheti Mo.-t, és amondó vagyok, hogy a népnek most szüksége is van egy ilyen vezetőre, főleg a nép szemszögéből.
    Háborús helyzetben a pszichopátia és paranoia kimondott előnynek számít. Nincs most alkalmasabb -talán egész Európában- ennek a helyzetnek a kezelésére.
    Persze az nem vigasz, hogy ez a fajta mentalitás nem rajzol hosszú és szép jövőképet az emberiség rajzlapjára.
    Ahogy az agresszivitás(ami már feltétlenül szükségesnek látszik a jelen helyzetben) egyre jobban követendő, egyedüli viselkedésmintává és evolúciós „követelménnyé” válik, úgy csúszik le az emberiség a lejtőn, egyenest a pöcegödörbe.
    Tegyük, hogy fel rendeződik a helyzet(csak ha az EU. egységesen kiszorítja a többi érkezőt az ütköző országok határainak megerősítésével), milyen politika lesz itt utána?
    Az egész történelmünk mutatja, hogy mindig elmebetegek ültek a székekben, nemcsak itt, hanem mindenhol.
    Persze nem kell filozofálgatni, de anélkül nem tudom, hogy lehet koherensen látni a történéseket. Lesz itt még következmény rendesen, nem hiszem, hogy egyesével mindet szépen megoldják majd, főleg mivel saját megoldásaikkal generálják a jövőbelieket.
    Ma már nincs fizikai megoldás, sem szellemi. A pecséteket felbontották.
    A nagy összeesküvések szerintem is léteznek, de hiányos információkon alapul, tehát ők is bakot lőnek. Gondolom a részlet nem fog egész lenni, mint ahogy ők sem fogják a klímát összeesküvéssel manipulálni. Szánalmas ahogy kirúgjuk magunk alól a sámlit.
    Némelyek annyira reszketnek, hogy még egy szír kölköt is fejbebasznának egy szeneslapáttal. Tudom, hogy kevés van belőlük a tömegben és ők se lesznek különbek, de ez akkor is szánalmas.

  76. 86: Mindent megnézek amit belinkelek! 😉
    Ha már az Euro News is felveti a schengeni rendszer megszűnésének lehetőségét, akkor bizony igen komoly dolgok zakatolnak a háttérben.

    A világban zajló dolgokról bővebben:
    Csatt – A műsor vendége N. Rózsa Erzsébet, Gálok Zoltán, Tarjányi Péter és Nógrádi György.
    http://www.atv.hu/videok/video-20150918-csatt-1-resz-2015-09-17

  77. Vannak azért még a fejüket nem a homokba dugó európai bürokraták is:

    „Az uniós terv nem oldja meg a menekültválság okait” – europe weekly
    Efi Koutsokousta Janis Emmanoulidisz-t, az Európai Politikai Tanulmányok intézetének elemzőjét kérdezte a menekültválságról.

  78. Bálint az, aki kimondta a lényeget. Itt harc lesz, ennek közel sem vagyunk a végén.

    Nem feltűnő, hogy csak minket támadnak Nyugaton, mert nem hagyjuk, hogy elárasszanak? Csak minket, jogalap nélkül, erkölcsi alap nélkül. Aki már átment rajtunk, azt is ide akarják visszatenni, erre utal az a 20ezer migráns esete, akit már be is jelentettek felénk visszatoloncolásra (azóta már ki tudja, mi van). Itt szerintem nem Európa a célpont, hanem Magyarország. Minket akarnak bedönteni, eltiporni. Hogy is van? A népünk fele elpusztul… Szerintem már rég nem azt kellene találgatni, hogy összeül-e a csúcstalálkozó, vagy épül-e a kerítés, és mi van a médiában, hanem tartalékról, menedékről, gondoskodni, és felkészülni a túlélésre, összefogni helyileg, közösséget kovácsolni, és terveket arra, ha itt kezdetét veszik a mészárlások.

    Ezek az emberek halomra erőszakolják a nőket a németországi táborokban, a saját fajtájukat; a nagy „be/elfogadó” országokban fényes nappal erőszakolnak meg fehér, keresztény gyerekeket közterületeken, brutálisan támadnak-vernek meg nyugati nőket (meg úgy mindenkit, aki nem közülök való), vagy itt van ez illusztrációnak:
    https://www.youtube.com/watch?v=CX-sTj6wHJc
    S ezekről nem feltételezném, hogy kiképzett katonák, csak agymosottak – mi lesz velünk, ha nálunk gyerekkortól gyilkolásra és részvétlenségre nevelt férfiak áradata duzzad fel minden irányból? Hadsereg nem fog megvédeni. És sajnos magyar társaidtól sem várhatsz sokat. A tétlenség bűnében sokan osztoznak, mai impotens férfiak.
    S ez csak egy forgatókönyv a nagy közös ládában, mert azt is jól látja Bálint, hogy nem egy sebből vérzünk…

  79. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő úgy fogalmazott, Európa aláírja tragédiáját, ha nem állítja meg a migránshullámot. Az országok még nem lábaltak ki a 2008-as válságból, képtelenek elbírni ennyi képzetlen munkaerőt pluszban. Azt mondja, a menekülteknek a környező országokban kéne megvárniuk táborokban, amíg rendeződik a helyzet, az egy illúzió, hogy majd hazamennek Európából. Hosszú távú megoldás csak az USA beavatkozásával, a líbiai helyzet rendezésével érhető el.
    http://tv2.hu/musoraink/mokka/186493_nogradi-a-migranshullam-europa-tragediaja.html

  80. Földi László titkosszolgálati szakértő azt mondta, a balhézó migránsok (akik nem szír menekültek) láthatóan katonák: a viselkedésük és a vezényszavaik elárulják őket. Arról beszélt, hogy a migránsok a jordán határig tekinthetőek menekültnek, onnantól pedig ők a tömeg, akiket egy irányító keménymag felpiszkált, hogy nyomuljanak át Európába. Úgy fogalmazott, nemcsak a bombarobbantás tekinthető terrortámadásnak, hanem az államigazgatás ˝padlóra küldése˝ és az ilyesfajta ˝megszállás˝ is.
    http://tv2.hu/musoraink/mokka/186491_terrortamadas-a-migracio-a-szakerto-szerint.html

  81. 92: DoS (denial of service) túlterheléses támadás, csak nem bitekkel, hanem emberekkel. 😉

  82. Ez nem migráció, hanem népvándorlás. Ilyenkor a jogrendszer fenntarthatatlan. Más etnikum, más vallás más kultúra, más szokások. Na ezért ragaszkodom én a keresztény gyökerekhez, mint azt szóvá tettem jó pár hozzászólásomban. A szélsőjobb és a balliberális egy kutya. Az egyik pogány és elrugaszkodik a kereszténységtől, a másik pedig el akarja törölni a valódi keresztény gyökereket és multikultúrát erőltet ránk. Higgyetek nekem, a közös vallás rendkívül erős összetartó erő, más pedig nincs. Ha hagyjuk kiirtani, vége.

  83. 94.

    Ezért is kell egy túlélő közösséget vallási alapon szervezni…

  84. 94. Dan.
    Vallási fanatizmus meg nem is létezik ugye?
    Olvasgasd Tibor bá történeteit!

    A liberalizmus csak fesorakozott a dogmák ésszerűtlen alkalmazók közé.
    Mint egy vallás.

  85. Nem tudom hol irtam olyat hogy nincs vallási fanatizmus. Én azt írtam hogy nem szabad hagyni elveszni azt az alap összetartó erőt amit a közös vallási gyökerek adnak.

  86. 91: Piton

    Érdekes ez a riport, ha igaz.

    A szírek nyilatkozata, ők nem vettek részt a támadásban, hanem afgánok és irakiak voltak.
    A szerb rendőrök hozzáállása és a vajdasági magyarok segítőkészsége is érdekes momentum.

    Az afgán(iraki)-szír ellentétet alátámasztja az is, hogy több helyről (pl. Németországból) lehet hallani szír-afgán tömeg verekedésekről.

    Van egy olyan érzésem, hogy vallási okok is vannak a háttérben, mivel a szírek viszonylag felvilágosult állam romjaiból érkeztek, és nem a legszegényebbek közül kerülnek ki, ergo a vallási fanatizmusra kevésbé kaphatóak.

    Az is tény, hogy a megafon nem széria tartozék egy menekült részéről, így a korábbi 92-ben belinkelt Földi Mokka interjúból is lehet valami.

    Földi nagyon nyomja a Schengen és az EU szétesését.
    Én azért megvárnám, míg az EU a szokásos lassú, kompromisszum kereső módján valamit kitalál.

    Azért azt a kérdést feltenném, hogy kinek az érdeke lenne az EU széthullása.
    Nem csak egy tényező érdekeltségét lehet itt megemlíteni.

    Az EU-nak biztosan nem érdeke saját felbomlása ( egyesével nemzetállam szinten könnyebb játékszerei lehet más erőközpontoknak pl. USA, Kína, Oroszország), még nekünk se.

    Egy ilyen hadsereggel, gazdasággal, könnyen egy erősebb szomszéd befolyása alá kerülhetünk.
    Csöbörből vödörbe?

    Piton: Átolvasva az utóbbi időben a hozzászólásaidat, becsülöm a sokoldalú valóság bemutatásra való törekvésedet.
    Csak így tovább!!

  87. „Azok az országok, amelyek nem osztoznak az emberi empátia és a szolidaritás európai értékein, nem számíthatnak arra, hogy pénzt kapnak az uniótól – ezt Sigmar Gabriel német kancellárhelyettes mondta el egy interjúban a Bildnek, ami pénteken jelent meg. Gabriel ezzel megismételte a német belügyminiszter, Thomas de Maiziere korábbi eheti szavait. ”

    http://www.portfolio.hu/gazdasag/nagyon_osszerugtuk_a_port_a_horvatokkal.3.219769.html

    Orbán „szabadságharca” mint mindig, eddig fog tartani…

  88. 98. Pzuj

    „( egyesével nemzetállam szinten könnyebb játékszerei lehet más erőközpontoknak pl. USA, Kína, Oroszország)”

    Ez csak első látásra néz úgy ki.
    Pont az EU-s idétlen szabályok azok, akik válság idején paralizálják az egyes országokat.
    Nemzeti szintem hamarabb lehetne gyors szövetségekez kötni, és akcióba kezdeni…

  89. 100. Attila (PV)
    Európában ezek a nemzeti szövetségek maximum az EU méretét érhetik el.

    De addig mennyit kéne tárgyalni, hogy megint az új EU szövetség létrejöjjön.
    Addig azok az erőközpontok felfalnak mindenkit egyesével.

    Az EU-nak kell megváltoznia, mert különben nincs esélyünk.

    Magyarország függetlensége a jelen helyzetben egy vágyálom egy ilyen politikai elit mellett , aki csak a saját zsebét nézi.

    Azt meg külföldről is lehet tömni és az meg saját érdekei mentén ilyen nemzetállamok közti szövetségek ellen hatna.

    A jelenlegi gazdasági és katonai állapotunkról meg nem is szólva.

  90. „A Blikk szerint magát a miniszterelnököt fenyegették meg, és ezt akaratán kívül is megerősítette Hajdu János TEK-főigazgató, amikor kedden azt mondta, hogy kiemelten védett személy biztonsága miatt nyomoztak, és egyedül Orbán Viktor és Polt Péter legfőbb ügyész ilyen személy, és közülük csak Orbán kormánytag.”

    http://444.hu/2015/11/27/blikk-orbant-akartak-leloni

    Bástya elvtááárs!!!! 🙂

  91. 103:
    Szerintem az egész csak egy kitalált duma, amire szükség volt, mert a TEK-nek sikerült magát a röhej tárgyává tenni.

  92. 103-104-105: Ordít róla, hogy mese. Értelmes ember nem rajonghat Orbánért. Anyira tipikus módszerekkel kábítják a népet , és mennyien beveszik.

  93. 106:
    Ki rajong itt érte? Szólj, levágom a pöcsét. 😀

  94. “Azok az országok, amelyek nem osztoznak az emberi empátia és a szolidaritás európai értékein, nem számíthatnak arra, hogy pénzt kapnak az uniótól ”
    Erkölcsi magaslatok-pénzért empatikus leszek, szolidáris, esetleg még erkölcsös is!
    De azért már sokat kell ám fizetni!!! 🙂

  95. „Az Átlátszó szerint emberölés előkészületének gyanúja miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután múlt héten a 112-es számra egy asszony azzal telefonált be, hogy meg akarja ölni a miniszterelnököt.”

    http://24.hu/belfold/2016/03/21/a-112-nek-jelentette-be-megolne-orbant/

    Az eset súlyosságára tekintettel teljes légtérzárat és kijárási tilalmat kellene elrendelni. 😀

    Nyomoznak – basszus, nem inkább egy elmeorvost kellett volna kiküldeni???

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük