(1449) A lelőtt maláj gép

Tibor bá’ onli

 

~q400Akkor most itt az ideje, hogy összefoglaljuk. A gép lezuhanása után a mainstream média szerte a világban azonnal tudni vélte, hogy az oroszok lelőtték a gépet, de ehhez semmiféle bizonyítékot nem mellékeltek. Napokon át ment a huza-vona, ami alatt Pzuj, kedves hozzászólónk alaposan kitett magáért, hogy szerény soraink között besegítsen a washingtoni propagandának.

Közben Washington semmilyen bizonyítékot nem hozott nyilvánosságra, de az oroszok igen, csak ugye ez nem jutott el senkihez. A fekete dobozok Angliában vannak és hetek alatt se voltak képesek néhány perc felvételt analizálni, például a gépágyú golyók becsapódását, vagy az egyik pilóta felkiáltását, hogy „megtámadtak minket” vagy valami hasonlót. És most már két hete tökéletes a csend. Elhallgattak. Helyette két nyugati újságíró is látta saját szemével, amint orosz páncélozott járművek behatoltak Ukrajnába, majd az ukránok közölték, hogy ezeket megsemmisítették, de amikor a 10 éves kisgyerekeknek is a zsebében van a fénykép készítésére alkalmas mobil, és fű fa éjjel-nappal szelfizik. Az átlépett járművekről, majd szétlövésükről egyetlen fényképet se mellékelnek.

Nem tudom csodálkozni kell-e, vagy természetes, a magyar média – függetlenül attól, hogy kormánypárti, ellenzéki vagy esetleg „pártatlan” – együtt sumákol a nyugati hírközlőkkel. Átvesznek egy hazugságot (OK. tételezzük fel, hogy nem tudják eldönteni igaz-e, vagy hazugság), de a végére ezt írják „Moszkva tagad”. A tagadás szó alkalmazása azt jelenti, hogy ők most 100 százalékos igazságot írtak le, Putyin és az oroszok gonoszak, gyilkolnak, stb. de LETAGADJÁK. Holott a tisztességes újságírásnak megvannak a hagyományai, ami szerint „Moszkva cáfolja a jelentéseket”. tehát CÁFOLJA és nem TAGADJA.

Egyértelműen kivehetők a gépágyú lövegek áthatolása a fémlemezeken
Egyértelműen kivehetők a gépágyú lövegek áthatolása a fémlemezeken

Végül pedig augusztus 9-én a maláj New Straits Times a következőket írta: Az MH17-es járatot ukrán vadászgép egy rakétával lelőtte, majd géppuska tűz alá vette. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján más következtetésre nem lehet jutni. Tehát amerikai parancsra, az Európai Unió aktív jóváhagyásával Ukrajna megölt 300 ártatlan civilt, hogy a „Nemzetközi közösség” előtt Oroszország ellen szankciót vezethessenek be, és háborúba kényszerítsék. Egyszerűen elképesztő, hogy milyen mértékben képesek az egész emberiséget az orruknál fogva vezetni. Feltételezésem szerint Pzuj te egy jól képzett, fizetett ügynök vagy.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
__________________________________________

88 gondolat erről: „(1449) A lelőtt maláj gép

  1. Tibor’bá, számomra is egyértelmű a nyugati vétkesség, de a forrást azért megadhatnád, mert a mainstream-hívők támadni fognak 🙂 Szerintem ma Putyin egyértelműen magasabb morális értékrendet képvisel, mint bármely nyugati „politikus” bábfigura, amelyek többsége buzi, pedofil vagy pszichopata…

  2. 2: A forrás, amit hiányolsz, ott van a cikkben: a mélységes csend és sunnyogás a biztos jel. Ha mondjuk, tényleg az oroszok/szakadárok lőtték volna le, -milyen érdekből is? – és ezt a nyugat bizonyítani is tudná, mekkora hang lenne??
    Ahogy bejrúti Malév gépet, úgy ezt sem fogjuk megtudni.

  3. Személy szerint úgy vélem, hogy az egész Oroszország elleni mesterkedés mögött a BRICS pénzügyi szerződés áll, ami persze a mainstream-ben szintén nem propagált, mégis (cion)világrengető előrelépés.

  4. Tibor ‘bá!
    A „gépágyú lövegek” helyett javasolnám a „gépágyú lövedékek”-et. A 2-est légyszi törölni! Kösz.

  5. Tibor bá, felhívnám a figyelmedet arra a pár nem elhanyagolható tényre hogy pl. a légvédelmi rakéták robbanófeje tele van edzett acélgolyókkal (vagy wolfram-karbid golyókkal) és a cél előtt pár 10 méterrel robban fel, tehát amit látunk, szabályos kör alakú lyukak a repülőgép maradványain, nem bizonyíték gépágyúra (az már az lenne ha találnának golyókat vagy repeszdarabokat). A másik tény – mivel megtörtént – ha nem a szakadárok lőtték volna le ( vagy Moszkva), azonnal odaengedték volna a vizsgálóbizottságot, Ők is dokumentálnak, és felhasználták volna a nyilvános médiát, ami pont ellenkezőleg történt.

  6. Tibor bá, szervezz topiktalálkozót a jövő hétvégére, és Pzujt felakasztjuk, vagy nyárson megsütjük. Ő a bűnös!!! 🙂

  7. pzuj nem ügynök.Szerintem. Csupán nyugatbarát véleménye van ami nem tűnik logikusnak a cionista atlantista háborús uszítók korszakában…
    A nagy kuss sokat jelez.

  8. Roppant egyszerű és ezt mondom elejétől fogva. Cui prodest?

  9. 7: Minato
    Nézz körül a htka pont hu [ukrán helyzet] topikban, sok fotóval és szakértéssel elemzik a „lövés” nyomokat!

  10. a vizsgáló bizottság nem mert odamenni, mert (minden ígéret ellenére) a területet az ukránok lőtték, és ha rajtuk múlt volna már rég kész lenne, csak ők pont ezért ami most van Moszkvának küldtél volna

  11. Tibor bá, tiltólistán van a főbűnös nevének említése a kommentben? Moderára vár egy építő jellegű hozzászólásom… 🙂

  12. 15: Azért ez a hír is tele van kérdőjelekkel.
    Ha egyszer sajtónak nyilatkozott az ukrán pilóta, akkor kikerülhetetlenül fel kellett vetődni annak a kérdésnek is, hogy ezt parancsra tette a gép hovatartozásának biztos tudatában, vagy tévedés történt.
    Azt elképzelhetetlennek tartom, hogy ezt a kérdést ne tegyék fel a riporterek. A cikk meg egy mukkot sem ír erről a vonatkozásról, pedig ordít a kérdés!

  13. Lenne jó pár hozzáfűznivalóm a poszthoz, de nem teszem meg Neked azt a szívességet, hogy a provokációd által kiváltott vitával növeljen az oldalad látogatottságát.

    Amikor jó pár érvet felhoztam korábban a témában, akkor azt Te szóra se érdemesnek nyilvánítottad.

    Ez azt hiszem, magáért beszél.

    Ha én atlantista ügynök vagyok, akkor ezen logika mentén Te meg moszkovita ügynök.

  14. 19: Te még ide merted tolni a képed??? Miattad halt meg annyi ember a gépen, te, te…. 😀
    (bocs a tréfáért)

  15. 19: Pzuj, megértem, ha fáj ez a nemtelen becsületsértés, de vedd észre, hogy dicséret is van benne elrejtve: „jól képzett, fizetett ügynök vagy” – ezek szerint nagyon jól, nagyon profin érveltél. Még szerencse, hogy Tibor bá az Orákulum, az abszolút igazság birtokában, minden érved ellenére TUDJA, hogy mi az ábra … 😉

  16. Szerintem PZuj nem ügynök, csak elvakult. Ha ügynök, akkor pedig gratulálok neki, mert az elvakult dumájával pénzt is keres.

  17. Ne bántsátok már Pzujt, neki legalább van egy markáns világképe és még az sincs bebizonyítva, hogy nem neki van igaza.

    Az is őt igazolja, hogy ‘valakik’ továbbra is szépen lövik le (az ukrán katonai) repülőgépeket – bizonyára azért csak azokat, mert utasszállító már nem repül arra… 😀

  18. 25:
    Ez jó jel, nyugaton se eszi meg mindenki a hivatalos média híreit.
    Igaz, a világháborúk előtti időszakok is tele voltak pacifista mozgalmakkal, mégsem tudták megállítani az eseményeket. 🙁

  19. Nem tudom ki az az agyament akinek neem evidens a föld-levegő rakéta. Képek: https://www.metabunk.org/threads/mh17-evidence-a-missile-was-used-shrapnel-etc.3997/ , a gépágyúlövedékeknek szép, egyenletes lyukai vannak, valamilyen irányban elhúzott nyomai látszódnánk. (A bejegyzésben és mindnhol kisebb nagyobb, teljesen random módon keletkezett perforációk láthatók) Az SA-11 buk töltete tele van repesszel, amelyek „gyémánt alakúk” és tölcsér alakban robbannak szét a haladás irányába 20m-el a cél előtt. Emberek ébresztő!

  20. 24-27: Levegő-levegő rakétával simán leszedhette /a gépágyú szerintem sem állja meg a helyét/.

    De a FŐ kérdés továbbra is az, hogy ki lőtte le… /másodlagos, hogy hogyan/.

  21. Hehe, PZuj kolléga is átesett a vízkeresztségen 😀

    Én is voltam már poszt téma is, meg sok minden egyéb is itt Tibor bánál, lehet, hogy még ügynök is, erre már nem emlékszem. 🙂
    Bárcsak az lennék, akkor szerintem még lenne egy nulla a fizum után.

    Egyébként elég félelmetes, hogy még valójában mindig nincs hivatalos vizsgálati eredmény a maláj géppel kapcsolatban. Oda-vissza megy a mutogatás.
    Közben Putyin is és Brüsszel is tudja, hogy ki lőtte le a gépet.
    Nem is tudom melyik a rosszabb a 300+ ember halála, vagy hogy ilyen szinten veszik f…ra a közvéleményt.

  22. „Tehát amerikai parancsra, az Európai Unió aktív jóváhagyásával Ukrajna megölt 300 ártatlan civilt, hogy a „Nemzetközi közösség” előtt Oroszország ellen szankciót vezethessenek be, és háborúba kényszerítsék.”

    Ez eddig is nyilvánvaló volt.Meg az is hogy a szankciók hatására,az amerikai nagytőkés banda,átvenné az EU-s nagytőkés bandától a piacot.És akkor az EU teljesen rabszolga lesz.Jöhet az új világrend.
    25!
    El is hiszem.Én is írnék drága Putyinkámnak egyet.De a fészbukjára nem lehet..
    Na sebaj majd magánba 🙂

  23. 30:

    hehe, te tényleg belájkoltad Putyint 😀
    A fészbuk oldalt egész biztos nem ő csinálta, csak a wiki adatai vannak bemásolva.
    Poén lenne ha pont ő nyomulna a CIA közösségi oldalán 😀
    És milyen nyelven írsz neki? Állítólag németül nagyon jól tud. 🙂
    Vagy te tudsz még oroszul? Már elfelejtettem, azt a keveset is.
    Dászvidánja, táváris 🙂

  24. Nehezen hiszem el, hogy ukránék ne lettek volna tisztában azzal, hogy MINDEN megmozdulásuk műholdilag minimum két részről(USA-RU) dokumentálható és utólag az orruk alá dörgölhető – lásd a sajtótájékoztató profi prezentációját (Zsidany 15.)
    Az pedig teljesen életszerűtlen, sőt szemenszedett hülyeség, hogy egy a szárazföldi harcok támogatására kifejlesztett su25-ös csatarepülőt küldenek fel gépágyúval (és szószátyár pilótával:-) tízezer méterre mig29-es vagy su27-vadászgép helyett.
    A történet több sebből vérzik…

  25. 29: Hol vagytok ti attól… Azt csináld utánam, hogy vendégposztomat rakja ki és a következőben hülyéz le, amiért ekkora baromságot írtam! 😀

  26. http://balrad.wordpress.com/2014/08/24/hosi-halott-tudositoink-emlekere/

    Az álkommunista Balrad meghatóan búcsúztatja Donyeck-környéki hősi halotttudósítóit. Először Szveta esett el a fronton, aki 51 éves volt és Szentendrén volt szovjet katona, majd utódja, Ványa bácsi nejestől civlként halt meg a lakásában a belövésektől. Gondolom, ő a Három Nővérnek adta át a stafétát, esetleg A Revizornak… Ezeket a híreket egyenesen Moszkvából kapják, ahol bizonyára zs sajtómunkások faragják ezeket íróasztal mellett, Ványa bácsi meg olyan név, amiről még a kevésbé színházjárónak is rémlik, hogy orosz. Ezek a zs propagandisták zsidóoligarcházzák aztán bőszen Porosenkó-Valcmant…
    Szerintem is érdemes az oroszokkal valamennyire jóban lenni, de azok idióták, akik lelkesen részt vesznek a gátlástalan médiagecik hamis játékában és kommentelőként meghatottan siratják a „hősi halott tudósító Ványa bácsit”. Tán még Elvtársaknak is szólítják egymást, mert a hungarista Hídfőnet párjaként ezt a komcsi arculatot találták i a balradnak Moszkvában. Zsidózást szigorúan adagolnak mindkettőben…

  27. És az eltűnt maláj géppel mi a helyzet?Az nem durvább még a lelőttnél is?Hogy tűnhet el bármi ebben a világban, főleg úgy hogy ilyen nagy?

  28. 34. Jójó, de akkor mi az igazság Ukrajnában? A zs Putyin hogy egyezik meg a zs Obamával, melyikük nyomja meg előbb a piros gombot?

  29. 34.

    A Hídfő nagyon rég óta nem hungarista. (Igazán sosem volt az, már akkor sem amikor létre jött.) Ha megfigyeled, a fejlécen is lecserélődött a „Magyar Nemzeti Arcvonal hivatalos honlapja”-felirat az „Igazság hangja Magyarországon”-ra. És a támogatásra felhívó, fegyvert a feje fölé emelő katona sziluettje is eltűnt oldalról.
    A szervezet vezetője szépen lassan átment kommunistába, erre a tagság 90%-a ott hagyta. (Azóta a maradék is. Ezért a „felirat-cserék”.) Lehet, hogy sokat mondok, ha azt állítom, hogy 4-5 ember írogat oda. De, hogy nem hungaristák, az 100. Nézd meg, már fasisztázzák is az ukrán vezetést.

    Makashov tábornok lett az új kedvenc, azért maradt a zsidózás.

  30. 38: Nem tudtam, de az ránézésre átjött, hogy kilóra megvették őket Moszkvából. Ami ettől se gonoszabb, se szentebb nem lesz, csak végzik a propagandamunkát ott is, mint mindenhol.

  31. 39:

    Basszus! Engem miért nem akar senki megvenni? 😀

  32. 40: „hivattak” már, lehet, hogy ajánlatot is tettek volna, de nem tárgyaltál velük 😉

  33. 41:

    Úgy tűnik én se vagyok szeplőtlen. 🙄

  34. 40: Teszek egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Megveszem a blogodat 50 millió forintért! Amennyiben te is megveszed a Kitalált újkort 30 millióért, az Ördögűzőt 19 millióért és az Olajcsúcsot 1 millióért. (nem aktív, de olvassák a régieket).
    Na? (csak miből fizetjük az áfát…) 🙂

  35. 43:
    Bizonyítsd be, hogy az ajánlatod visszautasíthatatlan. 🙄 🙄

  36. 43: Mi az, Arma, állami kisajátításra számítasz?

  37. 44: Miért, nem tetszik? 🙂 Dehogy adom el! És mit kezdenék a tieddel. Vegyelek fel főszerkesztőnek? 🙂

  38. 46:

    Arma! veled nem üzletelek, mert nincs hozzá érzéked. Egy nullszaldós ügyletnél nem 50 milliókról csevegnek, hanem csak 5 forintról. 5 Ft nekem, 4+1 Ft. neked, és röhögve kifizetjük az ÁFÁ-t.

  39. Ott az írás a falon – Imran Hosein sejk az ukrán-orosz helyzetről

  40. 31!
    Kibogarásztam a sok közül az eredetit 😉
    37!
    Még hogy melyikük nyomja meg előbb a gombot?Együtt kar karba öltve kutatják az északi sarkot,meg a partjait olaj meg gáz után.Éppen ebben a pillanatban 🙂
    40!
    Tőled függetlenséget várnak Tibor bá.
    De a múltkor már hívtak a rádióba is,közben meg lehet hogy odautazás közben fejedre húzták volna a sityakot és elrabolnak Fizethettünk volna érted 🙂

  41. 50:

    Éjjel nappal azt adok, független gondolataimat, de csak kevesek értékelik. A többség velem akarja igazoltatni elképzeléseit.

  42. A jelek szerint egyedül Oroszországot nem sürgeti az idő az USA által az Európai Unió rovására kirobbantott Ukrajna körüli huzakodás zűrzavarában. Miközben gázriadót fúj az ukrán miniszterelnök, Oroszország jól képzett munkaerőhöz jut a menekültek révén, és állítólag megkezdődött a kelet-ukrajnai repülőgép- és űripar legfontosabb berendezéseinek áttelepítése is.

    A maláj repülőgép Kelet-Ukrajna fölötti lelövése utáni 43-ik napon azt bírta mondani a kormányülésen Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök: Kijevnek tudomása van arról, hogy az oroszok le akarják állítani télen az Európába irányuló gázszállítást.

    A két eseményt mindenekelőtt az kapcsolja össze, hogy sem az egyikről, sem a másikról nem lehet tudni bizonyosat. Bár néhány órával a katasztrófa után maga az amerikai elnök személyesen tette felelőssé az oroszokat a szerencsétlenségért, a július 17-e óta eltelt 43 nap nem volt elég ahhoz, hogy a népes nemzetközi szakértői csapat legalább valami előzetes jelentéssel előrukkoljon, vagy hogy nyilvánosságra hozzák a légi irányítás és a repülőgép személyzete közötti beszélgetést. Obamáéhoz hasonlóan légből kapottak Jacenyuknak az orosz gázszállítások leállítását megjövendölő mondatai is.
    http://bekialtas.blog.hu/2014/08/28/ukrajna_gaz_ez_az_egesz

  43. Szegény ember vizzel főz.Mivel csak információ-morzsák állnak rendelkezésre ebből próbálunk valami hihetőt összerakni.A nagyok meg hallgatnak, bizonyitékokat kevernek össze. Persze a vak tyúk
    is talál szemet, mi is tudunk kavarni(lásd a hazai politikai ügyeket) Tehát a tények??? nem zavarnak bennünket majd mi megmondjuk a tutit. Vagy valami hasonlót.Gépcsere, gépazonosító,
    cseréje, rakéta vagy gépágyú-lövedék meg amit akartok.Soha nem fogjuk megtudni az igazat. Szomorú vagyok.

  44. 52!
    Jacenyuk egy sz@rkavaró idióta zs. barom..Azt szajkózza amit mondatnak vele a hátsó fakkokból..Fúú de pofán tudnám verni azt a tenyérbe mászó képét..

  45. Vegyük észre, hogy ennek a maláj gépnek kb. lejárt az öt perce, míg a médiafigyelem rá irányult. Vannak itt már nagyobb ügyek a donyecki fronton…

  46. 55!
    Mondjad már mit tudsz ne harapófogóval kelljen kihúzni 🙂
    Melyik részvényből vásároljak be?

    Más :Jacenyuk majdnem sír.Kéri a Nato segítségét.Nézzétek csak..
    Minek tették vissza ezt az idiótát.. 😀

  47. 56-57:
    Ukrajna és Európa rábaszik, mert Putyin ősszel el fogja zárni a gázcsapot.

  48. 58!
    Csak akkor ha az EU most más szankciót is alkalmaz.Egyébként nem,mert szüksége van Oroszországnak a bevételre..Kínával meg a többiekkel akikkel most megegyezett még egy kis időre van szüksége hogy átálljon..
    Most fog beszélni állítólag Obama.Kíváncsi vagyok.Ha szankcióztat az EU-val ,sz@rba leszünk nem sokára.De jól kitalálták ezek az amcsik.Az EU-s nagytőkések bebuknak,az amcsi nagytőkések meg átveszik a helyüket.És majd az amcsik fognak dirigálni itt is..Okos..

  49. 60!
    Igen igen.És mellettük ott fog sírni Jacenyuk..
    Obama meg fogja mondani hogy tartsanak ki majd jönnek.. 🙂
    Tiszta csim-bumm cirkusz már az egész..
    Most Poroshenko fog találkozni szeptemberben Obamával..Most meg ezt az ürgét utaztatgatják körbe körbe a világon. Már mindenkivel tárgyalt.Mindenkinek tele van már vele a hócipője.A török útját lemondta,szerintem ott örültek is neki hogy azokat nem boldogítja ..

  50. Egy kis olvasnivaló ami a maláj gép esetében cáfolja a poszt állításait:

    „A maláj repülőgép katasztrófája kapcsán sokmindenről van vita, de arról nem, hogy a gép hogyan és milyen magasságon repült. A harcoló felek is egyetértenek abban, hogy a Boeing 777-es éppen 10 000 méteres magasságon repült, 900 km/h-s sebességgel. A Szu-25-ös szolgálati csúcsmagassága ezzel szemben mindössze 7 000 méter, csúcssebessége pedig ugyanilyen állapotban 1000 km/h, de bármiféle függesztmény, azaz fegyverek nélkül. A fedélzeti gépágyú természetesen nem függesztmény, mindig a gépen van. Azonban csakúgy, mint maga a repülőgép, a GS-30-2 gépágyút is földi célok ellen való: a 30 mm-es gránátok nem alkalmasak egy 3 kilométerrel magasabban repülő célpont eltalálására. Még földi célok támadása esetén is csak 800-1000 méter a fegyver effektív lőtávolsága, nem is beszélve arról, hogy a Szu-25-ösön nincs légiharchoz való lőelemképző rendszer.

    Elméletileg persze az is lehetséges, hogy a Szu-25-ös nem gépágyút, hanem légiharc-rakétát használt. A Szu-25-ösre az R-60 típusú légiharc-rakéta függeszthető, amely azonban még mindig nem teszi vadászgéppé a Szuhojt, hanem önvédelmi eszközt biztosít számára. Az egyébként nemrég még a magyar légierőben is rendszerben volt R-60-as azonban a világ legkisebb légiharc-rakétája. Robbanófeje mindössze 3 kilogrammos. Elméleti hatótávolsága 8 kilométer, de a hatásos indításhoz 3-4 kilométeres távolságot ajánlanak az orosz harceljárások. Mivel a két gép között csak a magasságkülönbség lett volna ennyi még a legoptimálisabb megközelítés esetén is, teljes képtelenség, hogy ilyen rakétát sikerrel indíthattak volna a Boeingre. Arról nem is beszélve, hogy az aprócska rakéta valószínűleg nem tépte volna darabokra az utasszállítót, és a pilótáknak lett volna idejük vészjelzést leadni.”

    http://deres.tv/20140731/miert-nem-lohette-le-ukran-szu-25-os-malaj-utasszallitot

    Ja és a site tipikusan NEM nyugatbarát… 🙂

    Tudom szóra se érdemes…
    Gond van, mert érvelni kéne…

  51. 62.

    A SZU25-ös AA2 infravörös legiharc rakétával is szerelhető, aminek 8kg-os robbanófeje van, és 35km a harctávolsága.

    De az ukránok rendelkeznek MIG29 és SZU27-esekkel is; főleg az utóbbival BÁRMILYEN légieszközt meg lehet semmisíteni, a léggömbtől a cirkálórakétáig.
    Felfegyverezhető többek között 100km feletti hatótávolságú, 40kg-os robbanófejű levegő-levegő rakétával, ami nagy távolságból „átlőhet” egy alacsonyabban szálló gép felett is.

  52. 62: A Szu-25-ös mikor és hogyan jött be a képbe? A hivatalos orosz közlemények csak ukrán katonai gépről írtak, típus nélkül – legalábbis nekem úgy rémlik. Nincs meg neked, hogy ki dobta be a ‘köztudatba’ ezt a géptípust eredetileg?

  53. 63, 64:
    „Ma az orosz védelmi minisztérium rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, melynek keretében bemutatták az összegyűlt újságíróknak az orosz katonai műholdak által készített fotókat, melyeken a kilőtt maláj 777-es Boeing-et egy ukrán SZU-25-ös vadászgép követte 4-5 km-es távolból több, mint 2 percen át, majd miután a maláj gépnek nyoma veszett a radarokról, a SZU-25-ös még percekig körözött a helyszín felett.”

    http://oroszhirek.hu/index.php/politika/3453-malaj-gep-ukran-szu-25-orosz-muholdfotok-rendkivuli-sajtotajekoztatot-tartott-az-orosz-honvedelmi-miniszterium/3453-malaj-gep-ukran-szu-25-orosz-muholdfotok-rendkivuli-sajtotajekoztatot-tartott-az-orosz-honvedelmi-miniszterium

  54. 65:
    Nafene! Ezek után nekem nem kell semmit se írnom.

  55. „Végül pedig augusztus 9-én a maláj New Straits Times a következőket írta: Az MH17-es járatot ukrán vadászgép egy rakétával lelőtte, majd géppuska tűz alá vette. ”

    Egyébként jó lenne a pontos forrás megnevezése (egyes helyeken alapkövetelmény), mivel én csak ezt találtam augusztus 9-i dátummal:

    „Defence Minister Datuk Seri Hishammuddin Hussein today denied reports in the social media that Malaysia Airlines (MAS) flight MH17 was shot down by fighter jets.

    He said intelligence and evidence gathered from the fragments of the ill-fated aircraft clearly showed it was shot down by missiles that were launched to the air from the ground. ”

    http://www.nst.com.my/node/21682

    Azaz,
    a maláj védelmi miniszter elutasítja a szociál médiának azt a feltevését, hogy a gépet vadászgépről lőtték le.
    A bizonyítékok szerinte a földi rakéta lelövés felé mutatnak.

    66:

    Talán ha a 62-t és 67-et is kommentálnád.

  56. 62:
    Nincs nekem ilyen felesleges dolgokra időm. Amit beírtál az „egy magyar katonai szaklap időszakos szerzőjének az okoskodása” és ha elolvasod a hozzászólásokat, akkor kiderül, hogy egy rakás ember leáll vele vitatkozni, amit ő nagyképűen elutasít azon az alapon, hogy ő a szakértő. – Megírtam, hogy melyik maláj újságból idéztem és kész. Én ennek a maláj újságnak jobban hiszek, mint a washingtoni propaganda gépezetnek, ahol például azt is kitalálták, hogy Szadám Husszeinnek atom bombája van, és ez a hazugság másfél millió arab életébe került.

  57. 68:
    Milyen kár, hogy az általad időben idézett forrás pont az ellenkezőjét állítja.

    „Én ennek a maláj újságnak jobban hiszek”

    Értem, ez nálad hit kérdése, nem a logikus érveké.
    Megértettem, több kérdésem nincs.

    A wikipedia, és az általa hivatkozott Szuhoj (gyártó) site is megerősiti 62 állításait.

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Szu%E2%80%9325

    „akkor kiderül, hogy egy rakás ember leáll vele vitatkozni, amit ő nagyképűen elutasít azon az alapon, hogy ő a szakértő. ”

    Ja és a rakás embert( az önjelölt szakértőket) jól meg is cáfolják.

    Egyébként ha a maláj újságnak hiszel, akkor igazán elolvashatnád a maláj újság általam belinkelt augusztus 9-i linkjét. 🙂

  58. 69.
    PZuj, elvesztél a részletekben. Mások sértegetése és a propaganda idézése helyett inkább próbálj logikusan gondolkodni.

    Kinek az érdeke, hogy az ukrán–orosz határ mellett lezuhanjon egy utasszállító, amit az egész nyugati média megpróbál az oroszok nyakába varrni?
    Ha végigveszed a lehetőségeket, akkor rá fogsz jönni, hogy nincs más válasz, mint hogy casus bellit akarnak, és ennek ürügyén szoros nato támadóéket az oroszok nyakában. Eddig az állítólagos perzsa rakétákra hivatkozva telepítettek elfogórakétákat Kelet-Európába, az orosz ICBM-ek kezdő röppályája alá. Most „védelmi jelleggel” még közelebb húzódnak az oroszokhoz.
    Hogy a gyakorlatban pontosan mi történt, ki és mi lőtte le a szerencsétlen maláj gépet, az szerintem teljesen mindegy. Nem az az érdekes, hogy ki húzta meg a ravaszt, hanem az, hogy ki adott felhatalmazást, és ki tervelte ki az egész ukrán válságot. A válasz anélkül is nagyjából sejthető, hogy belenéznénk az ujságokba.

  59. 69:

    Ez már tényleg az érvelés alja! A magyar szóhasználat szerint ez: „Én ennek a maláj újságnak jobban hiszek” azt jelenti, hogy logikusabbnak tartom, azt fogadom el inkább. Itt szó sincs arról, hogy HINNÉK. Ezen lovagolni minősíthetetlen.

  60. 70:
    A sértegetésekről beszélhetnénk.

    Mielőtt túlságosan megint makró áttekintést tennénk, fókuszáljuk a témára, a mikroszintre.
    Azaz maradjuk a témánál.

    Amire rámutattam:

    1.) A „propaganda idézése” érvek felsorakoztatása volt a 62-ben idézett linkben.

    2.) Aminek adatait 69-ben független forrás (többek között a gyártó honlapja) is megerősítette.

    3.) Felhívtam a figyelmet a forrás megjelölés szükségességére, mert a forrás nem egyértelmű.

    4.) Felhívtam a figyelmet a hivatkozási forrás nemlétére, sőt arra, hogy az pont a poszt állítását cáfolja.

    5.) Ennek kapcsán megjegyeztem, hogy ha a maláj újság a hiteles forrás, akkor talán az általam a posztban szereplő információk alapján belinkelt is hiteles lehet.
    Vagy szelektíven válogatunk a cikkek között az ízlésünknek megfelelően?

    Továbbá egy érv se hangzott el, ami cáfolta volna a felvetéseimet, leszámítva azt az érved 63-ban, hogy esetleg más rakétát is lehetett a SZU-25-re szerelni.
    Itt a kérdés az, hogy ezzel voltak-e felszerelve?
    A kommentekben felvetett ellenérvek egy része is cáfolatlan maradt.

    Na körülbelül ilyen hozzáállást tudok elképzelni „az értelmes emberek vitafóruma”-n vitaként, mint a Te rakétás kiegészítésed, ami új információ.

    De samut is idézhetném a 14800-as posztból:

    „Elvégre a logikusan gondolkodó embereknek kötelességük megindokolni azt amit mondanak, vagy belátni, hogy tévedtek.””

  61. 72:

    Az íróaszatalom mellett képtelen vagyok megmondani, hogy mi történt a maláj géppel. Ez két nagyhatalom közötti konfliktus. Szakértők nyilatkozata mindkét oldalról érkezik. A zavar tökéletes. Az értelmes laikus részére az van, amivel Mvm9 a 71. alatt előállt. Elő kell venni a logikát és következtetni. — A gép lelövését követő 24 órán belül a mainstream média az egész világon közölte, hogy az oroszok lelőtték a gépet. Semmilyen bizonyítékkal nem álltak elő. Ez totálisan szokatlan eljárás, egyértelműen propagandáról van szó. Ugyanis a 298 ember megölésének az égvilágon semmi stratégiai jelentősége sincs a szakadárok részéről. Egybevág, hogy Washington folyamatosan démonizálja Putyint és Oroszországot. Történelmileg az USA notóriusan szokott hasonlókat csinálni. Szír gáztámadás, Szadam tömegpusztító fegyvere, Tonkini öböl, stb. Ez mellett a technikai részletek irrelevánsak. Ugyanis, azokat össze-vissza lehet változtatni. Tény viszont az, hogy a gépnek nem lett volna szabad ott lenni, és Ukrajna felett a légi irányítás nem a szakadárok kezében van. NEKEM ENNYI ELÉG

  62. 65: „az orosz védelmi minisztérium rendkívüli sajtótájékoztatót tartott”

    Én ezt találtam:

    http://rt.com/news/174412-malaysia-plane-russia-ukraine/

    Oroszul lenne jó meghallgatni, hogy nincs-e félrefordítva… 😉

    Minden esetre, én azt hiszem, az oroszok csak tudják, mire képes az általuk gyártott repülőgép.

  63. 74:

    Totálisan meggyőző!!! A hozzászólások is logikusak.

  64. Pzuj ennek a repülőgép dolognak most olyan íze van mint 1941.június ,Kassa bombázása..

  65. 74:
    „“The SU-25 fighter jet can gain an altitude of 10km, according to its specification,” he added. “It’s equipped with air-to-air R-60 missiles that can hit a target at a distance up to 12km, up to 5km for sure.””

    a.) A gyártó honlapja
    http://www.sukhoi.org/eng/planes/military/su25k/lth/
    Service ceiling (without external ordnance and stores),km 7

    ír, azaz 7 km-t.

    Több verzió is létezik, más verzióknál ez több lehet.

    A wiki szerint:
    ” Ukraine
    Ukrainian Air Force. Ukraine obtained 92 Su-25s of differing variants following the country’s independence in the wake of the break-up of the USSR. Currently, the Ukrainian Air Force operates approximately 60 Su-25, Su-25UBs, and Su-25UTGs, which are operated by the 299th Independent Assault Regiment (299 OShAP) based at Kulbakino, Mykolaiv Oblast, and at Saki in the Crimea, and the 456th Assault Regiment (456 ShAP) at Chortkiv. Up to 30 Su-25s are reportedly stored at the 4070th Reserve Base. Evidently, three Su-25s sold to Macedonia came from this reserve pool.[29] Also, Ukrainian Air Force modernized two types of the Su-25, one of them is Su-25M1 and Su-25UBM1.[78]”

    Ezek vannak Ukrajnának.

    Gondolom a gépváltozat pontos típusa a radarképen nem látszik, mert azt akkor mondták volna az orosz sajtótájékoztatón.

    Tehát alapból feltételezzünk egy erős gépváltozatot, ami fel tud emelkedni 10000 M-re.

    „“It’s equipped with air-to-air R-60 missiles that can hit a target at a distance up to 12km, up to 5km for sure.”””

    Az orosz sajtótájékoztatón is ezt az R-60 rakétát említették, ami széria tartozék a wiki alapján.

    Itt megint szórnak az adatok, a wiki a 12 km helyett 8 km-et említ, az idézett cikk is.

    Viszont a cikk ezt is megemlíti:
    „Elméleti hatótávolsága 8 kilométer, de a hatásos indításhoz 3-4 kilométeres távolságot ajánlanak az orosz harceljárások. ”

    Minden gépből, rakétából több verzió van, ahogy utána olvastam.
    A technikai fejlesztések alapján, mindenből van jobb is, meg rosszabb is.

    A kérdés az, hogy mi alapján tételezzük fel, hogy a jobb verzió
    volt ott az adott pillanatban?

  66. 78:
    Most már tényleg abbahagyhatnád az erőlködést.

  67. 63:
    „A SZU25-ös AA2 infravörös legiharc rakétával is szerelhető, aminek 8kg-os robbanófeje van, és 35km a harctávolsága.”

    Utána néztem ennek is:
    http://en.wikipedia.org/wiki/K-13_%28missile%29

    A K-13 az orosz rakéta, az AA-2 a NATO kódja.

    Ugye ebből is több verzió van.

    Az elterjedtebb verzióra a wiki

    Specifications (R-13M / R-3R):
    Range: 0.9 to 7 km max, 2 km effective[6]
    adja meg.

    A wiki lapon szerepel ugyan a 35 km maximális hatótávolság, de a hivatkozás egy amerikai gyártóra mutat.

    Háttérként tudni kell, hogy ez az orosz rakéta egy amerikai rakéta koppintása, ami úgy került az oroszok birtokába, hogy egy tajvani gép kilőtte az amerikai korai megfelelőjét egy kínai gépre, de azt, bár eltalálta, ott nem robbant fel.
    A kínaiak meg viharsebesen leszállították az oroszoknak „klónozásra”.

    A lényeg, a klónozás nem sikerült tökéletesen, az amerikai teljesítményt nehezen sikerült reprodukálni.

    Ergo a 35 km valószínűleg az amerikai tovább fejlesztett változatra utalhat.
    Aminek őséből az oroszok is klónozták a sajátjukat.

  68. 76: Egyetértek.
    Ott se lehet tudni, hogy pontosan ki volt az elkövető.

    79. Éppen akartam írni, hogy részemről befejeztem.
    Tőlem lőjjék le az ukránok, ha valaki azt akarja kihozni mindebből.

    Azért példát vehetnél arról, hogy hogyan kell egy érvelést alaposan logikailag alátámasztani.

    Csak az hogy X.Y írta nagyon kevés.
    Még az analógiák se mindig vezetnek eredményre.

    Tudom ehhez idő kell.

  69. 81
    Ezt értelmezd:
    „Augusztus 8-án Ukrajna, Hollandia, Belgium és Ausztrália közös megegyezést írt alá, melyben titkosítják az MH17-es malajziai utasszállító Boeing katasztrófájának vizsgálati eredményeit. Ezek azok az országok, melyeknek szakértői elsődlegesen vettek részt a vizsgálatokban a tragédia helyszínén. Az egyezmény értelmében az aláírók közül bármely ország vétója tiltó jelleggel bír a vizsgálati eredmények publikálására nézve. Az ukrán parlament még az előrehozott országgyűlési választások előtt ratifikálta a megállapodást.”

    Forrás:
    http://www.hidfo.net/2014/08/31/titkositottak-malajziai-mh17-es-tragedia-vizsgalati-eredmenyeit

    Gondolom, kis keresgéléssel hitelesebb forrás is fellelhető

  70. 84:

    Arrafelé felújítják a katyini emlékművet, orosz díszlövések kíséretében. 😀

  71. 78: Pzuj, minden tiszteletem, hogy nem ragaszkodsz görcsösen az álláspontodhoz, hanem közzéteszed azokat az adatokat, amik az általad vitatott álláspontot támasztják alá. Vagyis hogy gond nélkül lehetett ott egy SZU-25-ös, ami képes volt kilőni a maláj gépet.

    És hogy mi alapján feltételezzük, hogy olyan típus volt, ami képes volt erre? Hát, azt nyilván nem feltételezhetjük, hogy egy olyan gép lőtte le, ami nem képes rá…

    Természetesen elképzelhető, hogy az oroszok hazudnak, és nem is volt ott ukrán gép, de még mindig ez a leglogikusabb lehetőség. Én azért nem zárom ki azt sem, hogy a szakadárok tévedésből lőtték le, de ez kevésbé tűnik valószínűnek.

  72. „Az előzetes jelentés szerint a gép akkor szenvedhette el a végzetes meghibásodást, amikor jelentős mennyiségű gyorsan repülő tárgy hatolt be a repülőgépbe kívülről. A szakértők szerint a végső jelentést egy éven belül adják majd ki.”

    http://www.hir24.hu/kulfold/2014/09/09/kiderult-mitol-zuhant-le-ukrajnaban-a-malaj-gep/#sl

    Ha nem emberek haláláról szólna a történet, akkor hülyére röhögném magam – ennyit állapítottak meg a „szakértők” eddig…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük