(1396) + (1396-2) A termonukleáris háború elkerülhetetlen (fordítás)

Tibor bá’ online

 

~ab108Paul Craig Roberts szerint a termonukleáris háború elkerülhetetlen. Rendben van, de ki ez a Paul Craig Roberts? Nem akárki! Korábban az USA pénzügyminiszter helyettese, a Wall Street Journal főszerkesztő helyettese, Business Week, és több más hetilap rovatszerkesztője volt. Állandó meghívásokat kap különböző egyetemektől. Legújabb könyve: The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West and How America Was Lost. világszenzáció. [A laissez faire (hagyjatok mindent a maga útján menni) kapitalizmus csődje, és a Nyugati gazdaság pusztulása – Hogyan veszett el Amerika], ami világszerte nagy feltűnést keltett.

Washington úgy gondolja, hogy egy nukleáris háború megnyerhető, és éppen ezért egy meglepetés támadást (first strike) tervez Oroszország, és esetleg Kína ellen is, annak érdekében, hogy világhegemóniáját meg tudja őrizni.

A tervezés szinte befejeződött, a folyamatos megvalósítás pedig beindult. Ahogy ezt már korábban jeleztem, Amerika megváltoztatta stratégiai doktrínáját, ami szerint a nukleáris töltettel ellátott rakétáinak a megtorló szerepét átvette az első csapás szerepe. Amerikai antiballisztikus rakétákat (ABM) telepített Lengyelországba, közvetlenül az orosz határ mentén, és további telepítések vannak betervezve. Az összes tervezett ABM telepítés befejezése után Oroszországot rakéta bázisok fogják körbeölelni.

Az antiballisztikus rakétákat azért fejlesztették ki, hogy a behatoló interkontinentális ballisztikus rakétákat elhárítsák, azaz elpusztítsák. Ezek letelepítése után – a Washingtoni doktrína szerint – meglepetésszerűen megtámadják Oroszországot, amire bármilyen válaszcsapás érkezik az épen maradt orosz rakéták alkalmazásával, azokat az ABM pajzzsal el fogják hárítani, megakadályozva ezzel, hogy elérjék az USA területét.

Washington szerint az ok, amiért a háborús doktrína megváltoztatására kényszerültek, annak lehetősége, hogy terroristák nukleáris eszközökh9öz juthatnak, amivel amerikai városokat vehetnek célba. Ez a magyarázat azonban nevetséges. A terroristák egyének, vagy egyénekből álló csoportok, nem pedig katonailag fenyegető ország. A terroristák ellen bevetett nukleáris fegyverek a terroristákon kívül sokkal több mindenki mást is megsemmisít: Használata teljesen felesleges, mert ezt a célt el lehet érni hagyományos drónokkal is.

Washington magyarázata a Lengyelországban telepített ABM bázisokra Európa védelme az Iránban fellőtt ICBM fegyverekkel szemben. Miközben minden egyes európai ország vezetése tudja, hogy Iránnak nincsenek ICBM rakétái, és Irán a legkisebb jelét se adja annak, hogy meg akarná támadni Európát.

Egyetlen európai kormány se hiszi el Washington okfejtését. Valamennyi európai kormány tudja, hogy Washington magyarázata nem állja meg a helyét, mindössze el akarja kendőzni azt a tényt, hogy egy nukleáris háború megnyeréséhez szükséges lépéseket teszi meg.

(folytatás) Az orosz kormány tudja, hogy az amerikai háborús doktrína megváltozott, és határa mentén felállított amerikai védelmi rakéták ellene irányulnak és érzékeli Washington megelőző csapás végrehajtásának előkészületeit.

De Kína is tisztában van azzal, hogy Washingtonnak hasonló tervei vannak Kínával kapcsolatban is. Néhány hónappal ezelőtt már jeleztem Kína reagálását az ellene irányuló Washingtoni szándékra. E szerint Kína felhívta a világ figyelmét, hogy egy amerikai támadásra képes megsemmisítő válaszcsapásokra.

Ennek ellenére Washingtonban úgy gondolják, hogy egy nukleáris háború megnyerhető nulla, vagy minimális ellencsapás elszenvedése árán. Ez a feltételezés igen valószínűvé tesz egy nukleáris háborút.

Amint az Steven Strarr (http://www.psr.org/about/experts-speakers/steven-starr.html) egyértelművé tette, hogy a megnyerhető nukleáris háború elképzelés alapja a tudatlanság. Egy nukleáris háború nem megnyerhető. Még abban az esetben is, ha az amerikaim városok megvédhetők lennének a felállítandó ABM rakéták segítségével, Oroszországban és Kínában felrobbant H-bombák okozta radioaktív sugárzás és a bekövetkező „nukleáris tél” Amerikát is elpusztítaná.

A korrupt Clinton adminisztráció alatt néhány kézben összpontosított média együttműködően nem foglalkozik a témával. Washington nyugat és közép európai vazallus országai, valamint Kanada, Ausztrália és Japán szintén együtt működőek, mert elfogadják Washington tervét és megvalósításához területileg hozzájárulnak. A megtébolyodott lengyel kormány minden valószínűség szerint aláírta az emberiség halálos ítéletét. De együttműködő az amerikai kongresszus is, mert a végrehajtó hatalom nukleáris háború beindításával kapcsolatos terveit nem hajlandó megvitatni.

Washington egy rendkívül veszélyes helyzetet teremtett, mert Oroszországot és Kínát egyértelműen fenyegeti egy meglepetésszerű első csapással. Vajon Oroszország és Kína miért ülne a babérain és várná az elkerülhetetlen amerikai első csapást, miközben ellenfelük folyamatosan kiépíti ABM védőpajzsát? Biztosra vehető, hogy amint elkészül ez a védőpajzs, Amerika meg fogja támadni Oroszországot és Kínát, hacsak nem hajlandók magukat megadni.

Az alábbiakban belinkelt Russian Today világossá teszi, hogy Washington első csapás terve messze nem titok. De az is világossá válik, hogy Washington kész minden olyan európai vezetőt likvidálni, aki nem áll be a sorba. http://rt.com/shows/the-truthseeker/162864-us-plans-strike-russia/  A riport szövege, azok részére, akik az élő nyelvvel nem boldogulnak, az alábbiakban olvasható: http://www.global research.ca/us-plans-first-strike-attack-on-russia-or-china/5384799/ .

Sokan kérdezték tőlem, mit tehetünk? Ne higgy el egyetlen szót se, amit az Obama adminisztrációtól hallasz. A gonosz embereknek Washingtonban van a gyülekező helye. A XXI. században Washington hét országot döntött részben vagy egészben a romokba, több millió ember halálát okozva, akiket egy pillanatig se sajnált. Ezt a szörnyűséget „sikernek” könyvelték el, mert Washington győzedelmeskedett. Washington elhatározta, hogy minden áron győzedelmeskedni fog, aminek az „ára” nem képezi megfontolás tárgyát. Gondold át, mi várható ilyen döntéshozóktól, akik egészen másképp gondolkodnak, mint a „közönséges” emberek. Washington az emberiséget a pusztulásba vezeti.

_____________________________________________
_____________________________________________
_________________________________

113 gondolat erről: „(1396) + (1396-2) A termonukleáris háború elkerülhetetlen (fordítás)

  1. ha tényleg ilyen szándékaik lennének ,akkor nem kötnék a világközvélemény orrára.
    A cél sokkal inkább egy új hidegháború fegyverkezéssel,amely fellendíti a hadiipart.Ez még megmenti egy időre az usa gazdaságát.
    Persze már több éve azon a véleményen vagyok hogy meg kell kaparintaniuk az orosz ásványkincseket.
    Talán belső puccsal,egyszerűbb történet lenne szerjózsáék behódoltatása.Egy bolgár jósnő szerint 2016-ra Európa elnéptelenedik.Szaniszló felvetette Nógrádinak az Echo-n,aki csak mosolygott a történeten.

  2. Ha békét akarsz készülj a háborúra.
    Az atomcsapás 1945 Hirosima és Nagaszaki óta lehetséges opció, de eddig senki nem élt vele.
    Azóta 70 év telt el akadt volna rá alkalom bőséggel, gondolom ez nem véletlen.
    A nukleáris csapásmérés jó eséllyel egyenlő az öngyilkossággal és az emberi civilizáció végével.
    A sugárzás ugyanis nem marad lokálisan egy régióban.

  3. 1: „sokkal inkább egy új hidegháború”

    Nem kizárt, hogy ez a cél, de mindenképpen növeli a kockázatot a rakéta-elhárító rendszerek Oroszország köré telepítése. A tervezett hidegháború nagyon könnyen átfordulhat tényleges háborúba.
    Korábban pont azért nem tört ki atomháború, mert egyértelmű volt egymás kölcsönös elpusztítása. Az egyoldalú erőfölény /amire az USA törekszik/ növeli a háború kockázatát.
    A Csillagháborús tervvel annak idején sikeresen térdre kényszerítették a Szovjetuniót /nem bírta a fegyverkezési versenyt (sem)/, biztos vagyok benne, hogy ebből tanultak az oroszok.
    Ha úgy érzik, hogy sarokba szorították őket, lépni fognak, nem várnak meg egy újabb összeomlást. Nem lesznek USA gyarmat… Talán ez is az egyik cél, hogy először az oroszok lőjenek. Ebben az USA mindig is jó volt… – ők a jó fiúk, a másik meg a rossz fiú.

  4. 3:
    Véleményed szembe megy Paul Craig Roberts véleményével. Én elfogadom, hogy Washington nem bír magával. Különben ha tudatában vannak a birodalom hanyatlásának, akkor Paul Craig Roberts elképzelése fején találja a szöget.

  5. 4: Lehet, hogy az USA hanyatlik, de vele párhuzamosan nem látszik olyan feljövőben levő hatalom, ami átvehetné a helyét. Szóval ez a ‘hanyatlás’ még jó sokáig eltarthat.

    Eddig még minden ‘birodalom’ földrajzi megszállást is jelentett, akkor omlottak össze, amikor ez már gazdaságosan nem volt fenntartható. Az USA más módon – a globális világgazdaságon keresztül /és a dollár hegemóniájával/ „gyakorolja az uralmat”. Addig nem érdeke felrúgni a saját rendszerét, amíg az /számukra pozitívan/ működik.

    Ha ők érzik sarokba szorítva magukat – például a dollár elveszti a világgazdaságban betöltött szerepét, akkor esetleg lehet III. vh. Egyelőre ennek /mármint a dollár bukásának/ nincs komoly jele.

  6. Azért „nem eszik olyan forrón a kását”! Szerencsére. 🙂
    Tisztában van azzal minden döntéshozó, aki az atomhoz nyúl elsőként, annak az országnak annyi. A következő pillanatban az egész világgal szemben kell háborúznia.
    Mert nincs és nem is lehet olyan, vélt, valós, vagy hazudott igazságot találni, amivel indokolni lehetne egy atomcsapást. Főleg elsőre!
    Ezzel még Izrael is tisztában van szerintem, különben már rég használta volna.

    Ha, egy példával élve, haragszol az én szomszédomra és péppé akarod verni, elmegyek bírónak, vagy ha látom igazad van, még segítek is.
    De ha azzal fenyegetőzöl, hogy felrobbantod a házát, akkor összefogok vele és közösen leverünk, mint vak a poharat, ha igazad van, ha nincs!
    Ez ilyen egyszerű. 😀

  7. … nem kell aggódni, a kogebe megsúgta az illetékeseknek, ha ilyen találat érné Rosszia-anyácskát, az összes maradék töltet csak a Manhattan és Tel-Aviv felé indulna. Utána minimum 100 évig béke lenne …

  8. 5-6:
    Belőletek nem a helyzetismeret, vagy a logikai eszmefuttatás beszél, hanem az emberi félelem diktálta optimizmus. Szembe nem nézés a valósággal. Pedig a képlet roppant egyszerű. Mi más ok lenne arra, hogy ABM telepítésekkel vegyék körbe Oroszországot elképesztő költség mellett? Oroszországnak esze ágában sincs megelőző csapással előállni. Ki az, aki évtizedek óta agresszíven megszáll másokat? Az USA. Nyilvánvaló, hogy az ABM-ek feladata a válasz csapás kivédése. ha ez valakinek nem logikus, annak nem ártana logikai leckéket venni. Minden más mellébeszélés, és okoskodás.

  9. „mellébeszélés, és okoskodás.” Így igaz Tiborbá.
    A logikát követve, szerinted mégis hogyan nyomnák le az amcsik az európai emberek torkán az első csapást?
    Főleg így, hogy Putyin szelíd mint a bárány, legalábbis látszólag.
    Nem beszélve arról, az Orosz nép sokkal fegyelmezettebb lenne agy háborús konfliktusra, mint az amerikai. Kitörne akkora pánik, ami felérne egy atombombával.

  10. Nyakatekert rosszindulatú logika valakinek, bárkinek az önvédelmi készülődését egyértelműen támadási szándékként értelmezni.(!)
    Persze a félelem is és a lihegő harci kedv is, szokott ilyen kivetítéseket facsarni az alanyokból.

  11. Az oroszok biztos megvárják, amíg az USA körbeöleli őket ABM-ekkel? Úgy emlékszem, Tibor bá’ is írt jó pár évvel ezelőtt erről, hogy az oroszok inkább lebombázzák a lengyel (román stb.) rakétapajzs egységeit, mint hogy elveszítsék a képességüket (legalább részlegesen) a nukleáris válaszcsapásra. Persze ezzel se lennénk előrébb, (sőt hátrébb lennénk,) mert NATO területet támadnának meg, vagyis kész lenne a NATO-orosz hadiállapot, a piros gomb felett remegő kezekkel.

  12. 8: „Mi más ok lenne arra, hogy ABM telepítésekkel vegyék körbe Oroszországot elképesztő költség mellett?”

    Például egy új fegyverkezési versenyre kényszeríteni az oroszokat.
    Az ember egyébként amióta létezik, törekszik arra, hogy minél nagyobb biztonságban legyen – eleinte a farkasoktól, most meg az orosz ballisztikus rakétáktól.

    Az egyértelmű, hogy az USA nyomul egyre közelebb a ruszkikhoz a rakétáival, az is valószínű, hogy van forgatókönyvük az első csapás végrehajtására. De azért ott sem teljesen hülyék ülnek, tisztában vannak vele, hogy 100%-os védelmet nem tudnak garantálni.
    /Vajon az „elveszett” orosz atomtöltetekből mennyi lehet az USA területén? Vajon hány orosz atom tengeralattjáró van lőtávolságon belül? Meddig tart pl. Kubába orosz rakétákat telepíteni /vagy vannak-e már ott eleve/? stb. Ezeket a kérdéseket nem csak én teszem fel… /

    „emberi félelem diktálta optimizmus” Ezek az ABM-ek minket is védenek az oroszoktól… 😀

    11: „Az oroszok biztos megvárják, amíg az USA körbeöleli őket ABM-ekkel?”
    Biztosan nem. De nem feltétlenül csak „hagyományos” eszközeik vannak az ABM-ek ellen. /US Donald Cook, Szíriára lőtt rakéták megsemmisítése – bár ezek az esetek nincsenek autentikus forrásból megerősítve, attól még valóban lehetnek olyan hatékony elektronikai eszközeik az oroszoknak, amiről bölcsen hallgatnak./

  13. Hát akik (bármilyen témában) még mindig az USA-t védik, azok masszívan cáfolják a blog Tibor bá’ által megfogalmazott kitételét, miszerint: „az értelmes emberek vitafóruma”.

  14. 14:
    Az értelem és az érzelem örökös konfliktusban van az emberi pszichében. Nem könnyű „rendet” teremteni közöttük.

  15. Készül az ütköző zóna Ukrajna-Oroszország között.
    Tulajdonképpen holnaptól az EU-val állhatna hadban Oroszország, ha sikerült volna Ukrajna gyors beléptetése az unióba és a NATO-ba. Merkelnek több esze volt. Most így egy helyi konfliktus felé irányítja USA a helyzetet, ami jól leköti Oroszországot, ill. errefele eszkalálódik. Valószínűleg ez volt a kétpólusú koreográfia USA részről, vagy egyik, vagy másik.

    Érdekesen figyelemre méltó, az atomhatalmak évtizedes tűzfészkeket kaptak, amivel lehet molyolni, mondhatni az atomtitok mindig párosával szivárgott : Észak-Korea Kína fenekébe, India-Pakisztán, és az EU-tengely – Oroszország ( a mondás, mert semmi szükség nincs a két kontinens között atomháborúra, egyik fél sem akarja. Ezen dolgozik az USA). És persze Izrael elég pólustalan volt, Irak, Szíria és Egyiptom lerombolva, maradt még egy életerős Irán, és kérdés a pénzes Szaudik berángatása hogy nagyobb erőre kapjon, mert így hitelesen nem lehet majd előadni a történetet, Irán atomhatalmi törekvése egyre gyengébb mese és casus belli.
    Látszik, több nyársat tettek a tűzbe, valamelyik tűzfészek majdcsak elfingja magát.

    E tekintetben a védelmi rendszer telepítgetés: provokáció. Egy másik posztban kifejtettük, nincs olyan technológia amely leszedi a MIRV-eket még kilövési fázisban. Ugyanakkor egy Orosz támadás a kontinens ellen valójában egy 20-frontos háború volna, értelmetlen, esélytelen, stratégiailag logikátlan, plusz Putyinnak uralni, de kimaradnia kell, amit jól tud.

    Kérdés mi jön ki az Eurázsiai Unióból, mennyi erővel és értelemmel töltődik fel. Az események ezt erősítik, ill. USA ezzel versenyzik, hogy mielőbbi megosztottságot keltsen.
    Akár legalább egy lokál Orosz – Ázsiai koalíció ellentétben, hogy legalább ne 1 tömb legyen ami létrejön.

    Mert akkor a világhatalmi tengely három pólusúvá válhat:
    – USA
    – EU (kis-USA)
    – Eurázsiai vagy
    Ázsiai Koalíció (így hívtuk korábban, lett Unió…)

    Lutri még Oroszo. hogy önálló negyedik, vagy erősíti valamelyik koalíciót… Az EU-tól egyre sikeresebben távolítják, marad Kína, egymás seggében… Akinek seggében a két Korea… Emiatt USA még támogatólag is léphet fel Kína feljesztése felé, ergo minél gyengébb legyen az Orosz-Kína kapcsolat, (azért csak óvatosan, aztán majd a sárgák is jönnek…). Addigra Közel-Keletet „megoldottba” szeretnék már tenni, amire kell egy évtized…

    Ha ezen túllép Oroszo. és Kína, felül tudva kerekedni holmi kisebb érdekek vackolódásán, akkor nincs USA koreográfia. Van egy többé- kevésbé erős EU, aki nem akar háborút. Van egy Kína – Oroszo. aki nem akar háborút, és megoldja a gazdaságot.

    Ettől volt hírértékű hogy – tökmindegy mennyiért – de a két fél gáz ügyben egyáltalán meg tudott állapodni. Tehát van olyan tárgyaláspozíció és mentalitás a két fél között, amikor stratégiai ügyekben félreteszik az egyéb zavaró tényezőket.
    Ez pedig egy USA-nélküli világhatalmi kooperáció, döntőképesség és gazdasági hadüzenet a jelenlegi dekadens Nyugat-Rómának, aki épp összeomlása felé közeledik.

    Emellett zajlik a régi világrend szerinti olajkultusz és diktátorok „demokratikus” elűzése program, Izrael-kontra mindenkori 5-10 országgal, közel-kelet háborús tűzfészekké alakításával. (ez volt az eredeti terv, a mindenkitől távoli régiókban, de azzal nem számoltak, hogy ha mindenki leszarja a sivatagokat, a nemzetgazdaságok bedöntésén kívül más célt nem érnek el, és csak az USA gyűlölet nő.).

    Tehát hozzák a színpadot közelebb…

  16. Bármilyen magabiztossággal butaság lenne Oroszországnak nekimenni ilyen módon, mert sosem lehetnek biztosak abban, hogy az oroszoknak milyen lehetőségeik vannak. Furcsa például, hogy akárhol kerül bajba egy civil hajó, egy orosz atom-tengeralattjáró mindig van a közelben, de ki tudja hány láthatatlan fegyvere van az oroszoknak. És szerintem az amcsik sem annyira buták, hogy ne számoljanak ilyesmivel. és csak úgy nekik menjenek abban a hitben, hogy ABM-ekkel biztosara mehetnek.

  17. Jól elmeditálgattok, holott egészen nyilvánvaló, hogy a nukleáris csapás nagy nagy valószínűséggel a civilizáció végével azonos.
    A következmények nem kiszámíthatóak.

  18. Az amerikaiak – szokásukhoz híven – a rakétaelháritó rendszer (ABM) ügyében is túlértékelik a technológiai fölény jelentőségét. És erre építik a stratégiájukat. A nuk. háború ugyanis még meglepetés-szerű első csapással is csak akkor vívható meg öngyilkosság nélkül, ha egy elég jól működő védelmi rendszer is van mellette. Ez azonban egyáltalán nincs meg, és legkorábban csak 2020-ban jelenthet valamiféle fenyegetést az orosz elrettentő képességre. Sok szakértő eleve szkeptikus az ilyen rendszerek hatékonyságával, ugyanis közben a rakéta-hadászati technológia is fejlődik, tehát voltaképpen a kard és a pajzs fejlődésének ősrégi dialektikájáról van szó.

    Viszont rohadt drága, és lehet, hogy abban van spiritusz, hogy egy fegyverkezési verseny kikényszerítése előnyös lehet az amerikaiaknak. Az oroszok, akik joggal érzik fenyegetve magukat, mereven ellenzik az elhárító rendszer kiépítését. Hamarosan abba a dilemmába fognak kerülni, hogy csapást mérjenek a rakétapajzs előretolt állásaira, ahogy fenyegetőztek is, vagy belemenjenek egy számukra előnytelen fegyverkezési versenybe. Az előbbi megoldás jóval olcsóbb, de közvetlen NATO-orosz háborút jelent. Igaz akkor még meg lesz az elrettentő erejük.

  19. Felebarátaim,
    Az elso csapas terve biztosan letezik, de ugy gondolom, hogy ezt az usa csak a legvegso esetben, ertsd a szuperhatalmi, v elsosegenek elvesztese eseten alkalmazhatja. Nem gondolom hogy az us congress megkerdezese es elozetes kommunikacio nelkul ilyet megtenne az usa barmelyik leendo elnoke.
    Tovabba sziria megtamadasat is megvetozta az angol felsohaz. Ez legfeljebb a naton kivuli usa maganakcio lehetne. De ez meg annyira emberiseg ellenes, hogy nincs az a tortenelemkonyv a jovoben ami ezt szepiteni tudna.
    velemenyem szerint az eroteljes nyomas gyakorlas a penzugyi es eroforrasokbol valo kieheztetes zajlik. Termeszetesen es tovabbra is fedezettlenul nyomtatott petro dollarbol. Tovabba ne kiteritve nezzuk a foldgolyot kerlek benneteket, az oroszok az eszaki sarkon keresztul konnyebben elerik az usat mint europan keresztul. Ugyanakkor valoban az orosz tengereszet kepes lenne nehanyszaz kilometerre megkozeliteni amerikai nagyvarosokat. Ez es meg ki tudja milyen hadi technika felveti ismet a tulelhetetlensegnek az eselyet. Mert lehet hogy a meteltek es magas rangu hubereseik elrejtoznek a vilag tavoli pontjan de hova ternek vissza a gyerekeik hol nonek fel? Hogy indul ujjra a penzhatalmi kizsakmanyolas az atomhaboru bekovetkezeset koveto 50-100 evben.
    Europa sem gyalogolna bele egy biztos halalt jelento haboru teljes tamogatasaba. Hol terem majd fogyaszthato elelmiszer? Hol mukodnenek a kizsakmanyolas kozpontjai, hogy alakulnanak az ingatlan arak? …es meg sok sok kerdes amire a vilaghatalmi elitnek nincs megoldasa.
    Nem vitatom, hogy ez egy lehetseges scenario de ketlem, hogy meg fog vagy hogy igy fog megtortenni.

  20. „Önöknek azt üzenem: elég a nyavalygásból! Amerika nem csak most, de ameddig a világ világ, a legnagyobb ország lesz az egész Föld kerekén!”

    Aki kicsit is képben van a 80-as, 90-es évek akciófilmjeiben, az tudhatja, milyen is az „USA, USA über alles” motívum, a magasztosan lengedező szent amcsi zászlóval a háttérben. Ezen akkoriban jót röhögtünk, hogy milyen szánalmas – az ember csak később döbben rá, hogy még ennél is rosszabb propaganda.

    A fenti idézet a tavaly felújított Robotzsaru végéről való, és természetesen a lengedező amcsi zászló is megvolt. Nem az a gond vele, hogy a megoldás direktsége kb. húsz éve letűnt módszereket idéz, de egyrészt amikor egy óra ötven percnyi játékidőnek ez a vége, akkor nehéz azt mondani, hogy ne ez lenne a fő fókusz, másrészt ezt ilyen nagymonológba kitenni… nos, ez sem lehet véletlen.
    A rendelkezésre álló adatokból levont következtetésekről lehet vitatkozni, de aki nem akartja észrevenni, hogy odaát valami nagy baj van a fejekben, az nem tudom, melyik bolygón él.

  21. Úgy látom hogy ez a Gladio sem nagy titok már..

  22. Meg egy dolog… az oroszoknak nem marad mas lehetosege mint emelni a tétet, egy elsocsapas es mondjuk 90% feletti hatekonysagu ellencsapast kivedo vedelmi rendszer eseten a vedelmi raketa becsapodasa elott mukodesbe hozni az atomtoltetet a legkoron belul. Ha ennek elszantsagat meg kommunikaljak is nem hogy megremeg a mutato ujja vilaghatalmi elitnek de le is kerul onnan. A fold es annak bioszferaja a gazdatest az nempusztulhat el hiszen akkor a parazita is elpusztul.

  23. 25: szerintem post id, amit az url-be látunk.

  24. Üdv. Mindenkinek!

    Szerintem ennek az egész USA idiótaságnak van egy nagy pozitív oldala is, ezután már nem kell aggódni a klímakatasztrófa, olajcsúcs, Fukushima, s hasonló „apróságok” miatt.

  25. Egy gondom van a termonukleáris háborúval, mégpedig az, hogy gazdasági haszna mindenképpen mínuszos, szemben a háború minden egyéb változatával. A háború az adott érdekkör befolyásának kiterjesztése más területekre (piacokra, nyersanyag lelőhelyekre). A klasszikus háborút felváltották a jelenleg is zajló, multimédiás tudatbefolyásolással és pénzzel végzett csendes háborúkra. A termonukleárisan leigázott terület se nem újáépítési helyszín, se nem megszerezhető piac, esetleg nyersanyag lelőhely, ami viszont rettentően költséges a szennyezés jelenléte miatt. Akkor mi is a dolog értelme ? Ha a várható klíma anomáliát (valószínűleg kis jégkorszak) is figyelembe vesszük, akkor a háborút indító fél háború előtti fennhatósági területei is visszaszorulnak a szennyezés és a klíma változása okán, tehát a kiterjesztés ellenkezője következne be. Egyszerűen értelmetlen a mai társadalmi-gazdasági rendszerben az atomháború, a XX. század a leginkább háborús időszak az emberiség történetében, ha értelme lett volna, használtak volna termonukleáris fegyvert. Nem beszéltünk a kitermelési csúcsokról, az atom arzenálban lévő urán értékes energia forrás is lehet, hiszen a hasadó anyagok bányászata is közelít a kitermelés csúcsához…

    Esetleg a jelenlegi hatalmi elit már egy ilyen egyszerű eszmefuttatás levezetésére is alkalmatlan lenne ? Ennyire gombostűfej – agyúakból állna a háttérhatalom döntnöki köre ???

  26. Lassan ideje lesz amerikát végleg kivéreztetni, termonukleáris cirkusz nélkül.
    Sok probléma hosszú időre megoldódna Amerika ‘újra felfedezésével’, a jelenlegi ‘benszülöttek’ kiírtásával és egy újrafelosztó gyarmatosítással.
    Van pár olyan ország, akik már ráébredtek erre, s érzik hogy együtt képesek is rá.

  27. Az első pár atomot lehetne az Okmányirodákra kérni? Köszi.

  28. 30: Curix
    Csak oda? Én tudnék még egy pár címet …..

  29. „… de ki ez a Paul Craig Roberts?”

    Olyan megmondóember lehet mint a spekulációban a Soros György.
    Nem feltétlenül a valóságot mondja hanem azt amit az embereknek hinnük kellene egy klikk szerint.
    A nagyon bennfentes emberek általában gyanusak… nem biztos hogy a megszerzett információkat csak úgy puszira megosztják.

  30. 32:

    Nekem is Gergo, de most ők baszták fel az agyamat, de nagyon.

    34:

    Szia Attila! 🙂

  31. 34: Curix
    Abszolút megértelek. A dühenergiát is kilotonnában mérjük? 😉

  32. Kulikov volt szovjet hadügyér szerint egy atomháburú esetén azok járnak jól akik az elsö lépcsöben meghalnak.
    Az ilyen mértékü atomsugárzás káros hatása szinte kiszámithatatlan. A Földi életet az ember számára hosszú évtizedekig lehetetlenné teszi.
    Tudják ezt Rothschildék is meg a hozzájuk hasonló szemetek. ( Obama csak egy báb a kezüken)
    Csak egy elmeháborodott aki mindenáron pusztulni akar csak az kezdheti ezt a háborút ilyen eszközökkel akár elsö vagy második csapásként.
    Sajnos vannak ilyenek és mindig is voltak csak akkor még nem volt atombomba.
    Néró az eszelös romai császár biztos megtenné az elsö lépéseket ha élne és lehetösége lenne rá.
    Sajnos a politikusok nagy többsége mentálisan beteg amit napjainkban kézzelfoghatóan tapasztalhaunk.
    Nem kel túlmessziere menni az sem egy egészséges dolog ha valaki a falujában a kertje végébe egy milliárdos nagyságrendü stadiont épittet.

  33. 37. Kóborkutya,

    Látok egy kis ellentmondást… írod, hogy Obama csak egy báb, aztán meg hogy a politikusok többsége mentálisan beteg.

    Ki kellene fésülni, hogy mentálisan beteg politikusok vagy madzagokat húzogató háttérhatalmak döntenek felettünk.
    Mert azért nem biztos hogy mindegy.

    Ha ki tudjuk silabizálni hogy mit akar a globális elit, talán előbbre juthatunk, mintha őrült Nérók tetteit próbáljuk megsaccolni.

    Az USA vergődése, az ukrán válság, Szíria, Irán meg többi mind alacsonyszintű csetepaték és a kimenetük attól függ hogy a háttérhatalomnak mi velük a terve.

    Összegezve, ha a háttérhatalom nem akar nukleáris háborút akkor nem lesz. Ráadásul a háttérhatalomnak pont az USA-ra van a legnagyobb befolyása. A radikális népességcsökkentést más eszközökkel is el lehet érni, ami nem teszi élhetetlenné a Földet évszázadokra.
    Szóval szerintem nem lesz termonukleáris háború, igaz, lehet hogy az alternatíva se lesz kellemesebb.
    A nukleáris riogatás inkább figyelemelterelés… Mint a Normandiai partraszállásnál… Innen ijesztgetnek és onnan támadnak.

  34. Én úgy gondolom Bástya elvtárssal ellentétben, hogy nem fokozodhat a helyzet. Ha igen akkor az is megdöglik aki a gombot megnyomja és az is aki erre utasítást adott. Passz.
    Itt él egy népség akiknek a vezetöi azzal dicsekedtek ha kell Europa minden fövárosára atomot dobnak. Mit lehet erre mondani?

  35. 40 Kóborkutya

    A legtöbb harciasság általában blöff.
    A zsidók hivatalosan használják a „veszett kutya” stratégiát meg a Sámson opciót. De ez inkább csak megfélemlítés.
    Az igazsághoz hozzétartozik, hogy a zsidók túlnyomó többsége szeret élni, és túlélni is.

    Érdekes belegondolni, hogy ellenfleink túlélési ösztöneire kell apellálni.

  36. 34!
    Szia Attila.. 🙂
    30-32!
    Nálam a helyi OTP vezeti a rangsort..

  37. 34:
    Üdvözöllek reinkarnációd alkalmából.

    Kedveskéim! megértem, hogy senkise akar elgőzölögni egy nukleáris bomba hőhatására. De talán Paul Craig Roberts logikáját kellene támadni. Különben tessék utánanézni ki ő!

  38. 43:

    Hmm utánanéztem kicsit, valóban érdekes személy. Nyíltan nekiment Izraelnek, Gázát a világ legnagyobb koncentrációs táboraként emlegeti. 2001 szept 11-re pedig azt mondja, hogy a hivatalos verzió hazugság.
    Közben pedig a kormány és Wall street „embere”.

    Nem tudom… nekem is olybá tűnik, mint egy ügyeletes megmondó ember. Nálunk talán Bogárhoz tudnám hasonlítani.

    36:
    Simán mérhetjük abban 🙂

    42: Jól van, atomot az OTP-nek is 😀

  39. 45:
    Honnan veszed, hogy Washington és Wall St embere?

  40. 42: Itt az erdőben, tőlem nem messze van egy ótépés „hely”, oda inkább egy GBU 57-es bunkerrombolót kérek! A tekepálya fölött négy méteres vasbeton födém van….

  41. 43: „egy meglepetés támadást (first strike) tervez Oroszország, és esetleg Kína ellen is”

    Ezzel gyakorlatilag lakhatatlanná teszi az északi féltekét, majd utolsó leheletével elsóhajtja, hogy győztünk. Ennyire hülye még egy amerikai sem lehet, bármit is ír Paul Craig Roberts.

    Amikor katona voltam, az ezredparancsnok páncéljában is volt egy csomó előre megírt forgatókönyv, arra az esetre, ha ‘cigánygyerekek potyognak az égből’, vagy ‘támadnak a marslakók’ esetleg komolyabban az osztrák tv. alakulatok /persze ahhoz át kellett mennünk a határon… 😉 /.

    Egészen biztos, hogy az USA-nak is van „elsőcsapás” forgatókönyve, és az is biztos, hogy olyanok is vannak sokan és magas pozícióban, akik hisznek is benne. De biztos olyanok is vannak, akik nem engedik ezt a forgatókönyvet elővenni. Nem a mi érdekünkben, hanem a saját /és gyerekeik, unokáik/ érdekében.

  42. Csak a sokféle intelligencia – sokféle nézőpontot szeretném erősíteni, és mindenkit tiszteletben tartva, picit összefoglalnám mert sokadik topicban evidenciákat ismétlünk.

    Tehát aki most kapcsolódik be:
    – Olyan hogy valamely hatalom kifejezetten „akar” egy termonukleáris háborút a felhalmozott töltetek totál egymásra kilövésével, nincs és fizikailag is értelmetlen

    – a spekulációk az újhatalmi mozgások egy lehetséges III. VH körül forognak, amihez soksoros receptet kimerítettek bőven a hozzávalókkal, feszültség van bőven, ha megnézzük mi kellett és mi volt elég a korábbiakhoz. Ha ez kialakul, nem kizárt hogy bevetHETnek atomfegyvert.

    – bekavarhat egy „Adolf” szerű irracionális személyiség, amivel nem lehet tervezni, a történelem sem tud, de jelenleg ilyen sincs (most úgy tűnik legalábbis)

    – az atomtitkok kvázi párosával, status-quo szerűen szivárogtak, jelenleg teljesen kontrollálatlan ellenpólus nincs, és nagyon rövid ideig létezett az USA utáni SZU-fejlesztésig (és valószínű hogy terjesztésében volt segédlet)

    – Nincs hathatós védelem a MIRV-ek és a szanaszét kószáló tengeralattjárók ellen. Ez egy marhaság, egy provokáció a telepítés.

    – Emiatt nincs hatékony megelőző csapás sem
    Elméleti stratégiákat ettől még pörgethetnek szimulációk, de újra és újra nincs „győztes”. Ettől még egy mindenkori nukleáris hatalom hadászatilag fel kell hogy mérje, és fel is méri csapásmérő készségét. És időről időre fejleszti és fejlesztésre kényszeríti az ellenoldalt, ez tény.

    Belegondolok, röhej, de megoldás volna 1db akkora atomtöltet kifejlesztése, ami elpusztít mindent. És ebből 1-1db-ot eltenni mindenkinek a saját segge alá. Nem tökmindegy hol robban? 🙂 A maradékot szét lehet szerelni, békés célokra felhasználni, öntözni Afrikát stb…

    Amúgy ha már a felhalmozott arzenál kb. ezzel egyenértékű, nézőpont kérdése hogy pontosan ez van-e már. Minek az elhárítórendszereket elhárítani? 🙂 Költsük valami értelmesre.

    – egy lehetséges III. VH egyáltalán nem egyenlő a totális atomháborúval, számos „kimozgási” lehetősége van a „normál” módon (ettől még ugyanolyan szörnyű vagy még szörnyűbb természetesen)

    – Itt-ott elpöffentett nukleáris töltetek nem egyenlőek az atomháborúval (II. VH nem volt atomháború, de vetettek be atomfegyvert)

    – meg kell állítani az egyre több és egyre kontrollálatlan atom fegyver fejlesztéseket (gyakorlatilag nem tudják, így inkább a szivárgást szabályozzák hogy kapjon „partnert”)

    – Adalék, hogy Izraelből a fenyegető atomarzenálja nélkül a térség azonnal egy krátert csinál, ez tény a mában, és nem azon munkálkodnak hogy ez megváltozzon.

    – USA dollárba ágyazott vergődés, világválság jelen van. Aki kidobja a dollárfecnit, rögtön ott teremnek és pofán vágják.

    – a sokfrontos tűzfészkek és gazdasági kényszer elméletek akkor is igazak lehetnek, ha „katyvaszosak” tehát nem tudni pontosan mire jók, és mit lehet kihozni majd egy-egy jokerből amit gerjeszt USA és Izrael. A jól zsírozott háború mindenképp bevétel és konjunktúra – ez egy iparág (amibe be lehet szállni)

    – egyetlen ponton sem találtunk, vagy világítottuk rá, hogy ez valami „megoldás” lenne népesedésre, kapitalizmusra, emberi fajra. Bármiféle új világrend, újfajta örökség-oligarcha berendezkedést sejtet, nem pedig vmi neohumánus új jövőt, ahol a homo sapiens ledobja béklyóit és jó útra tér, új fejezettel.

    – A Föld erőforrásai veszélyesen végesek, ezzel tenni kell valamit, új energetikai technológia nincs a láthatáron
    (legalábbis ami nem nullponti energia vagy vízautó 🙂 )
    Egy globális életszínvonal romlás elindulhat és el is indult már, ez fokozhatja a feszültségeket.

    – Létező és fenyegető a klímakatasztrófa, a termőterületek fogyása, az éhség-migráció megindulása, ivóvíz hiány. Itt a népek ha lépnek, valószínű szintlén háború a következmény. Számos élhető terület marad, ezekért is versenyfutás indulhat. Az se az elsőé lesz hanem az erősebbé, és senki nem hívja meg „havert” párszáz évre a kontinensére élni és beolvasztani.

    – Szép nagy Oroszország elfoglalása és feldarabolása ásványkincseivel, ugyanígy leolvadt Antarktisz elfoglalási versenye mint új kontinens fel sem merült még 🙂 Mars kolonizációs versenyt még be sem dobtuk, pedig ha odamenekül egy élhető közegbe energetikailag fenntarthatóan egy 50.000 fős elit, micsoda jó kis összeesküvés lehet még ezekre is rajzolni, hogy akár a hátra hagyott bolygót mégis le lehet üríteni (50-100 évre, aztán visszajövünk benépesíteni). Az a projekt méltán szólhatna 50 ezer heftes oda-visszautas kimenekítéséről és végül mégis csak a választott népé lesz a bolygó 🙂

    – Van egy eléggé sajátságos homo sapiens faktor, ahogy önzően, territoriálisan és öntörvényűen áll hozzá a világhoz, itt nagyjából kétpólusú a hozzáálás: a gnosztikusok szerint eleve elrendeltetett pusztulásra kárhoztatja az emberi fajt, szabadulni alap adottságaitól nem tud, tökmindegy mit csinál, elpusztítja magát.

    A humán érv pedig ott fogy el, hogy nem tud élhető önzetlen és egyenlően elosztott feltételeket teremteni saját fajának, végső soron saját gyermekeinek, és belepusztul népességébe, kizsákmányolásba, sáskaszerű felélésébe, a gondolkodók félreállításával a hatalmi elit markában tartja a világot és mindig átmenekíti egy másik konformációba a kizsákmányolást.
    (de pozitív vezérelve ha lenne olyan gondolkodó és hagynák is, kivihetné az emberiséget a jelen állapotából és virágzó jövőbe vezérelhetné. Egy újabb pontig, ahol megint vmi határkrízist el nem ér, akkor egy újabb gondolkodó kell stb. így tovább)

    Ebből indirekt levezetve, a humán pólus élni akar, a gnosztikus legyint, hogy ez így ebben a formában gyerekek kuka, roló lehúz… A humán gondolkodás akár kivezet világháborúból, pestisjárványból, szupervulkánból, kisbolygóból, addig nem mondja hogy vége, amíg tényleg nincs vége az utolsó másodpercig. Vannak utódaink, és egyszer természetes úton is meghalunk.

    Kritikus önértékelésben legalább 70:30 arányban gnosztikus vagyok, és küzdök azzal hogy ez nem vezet sehova, de ugyanakkor a tények visszahúznak. Házi feladat a Szép új világra gnosztikusból humánusba átképződni, ha nem nekünk, gyermekeinknek? 🙂

  43. A témához is:
    ez az egész kezd emlékeztetni a Nagy Háború előtti helyzetre, amikor a sok tábornok addig-addig tologatta a figurákak a terepasztalon, amíg a csapatszállító vonatok tényleg odaértek, és ha már ott vannak….
    Ismeritek: az I. felvonásban megjelent pisztoly …..

  44. 44:

    Nagy ritkán repülők lezuhannak összeesküvés nélkül is. 😀

  45. 51. Én is majdnem, de a vége felé már lanyhult a figyelmem. 😀
    Megosztottam ezt a posztot. megjelöltelek forrásként.
    Amikor megjelent ez a cikk meg is szerettelek volna kérni a fordítására, de valahogy elmaradt. Köszönöm!

  46. 54:
    Természetesen rendben van, de ha előre tudom, akkor egy kicsit gondosabban fordítok (magyarosabban). 😀

  47. 46:

    Azért is tettem idézőjelbe, mert nem teljesen szó szerint értendő.
    Szóval nem mindenkiből lesz Wall Street Journal főszerkesztő helyettes. Meg miniszter helyettes sem. Főleg pénzügyi vonalon.

    Akik ezekben a körökben mozognak… nem tudom, mert nem ismerem a manust, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ezeknek az embereknek jobb nem hinni.

    Persze terítékre lehet dobni az atomháború kérdését, de nem gondolom, hogy valóban meg fog történni egy ilyen háború.
    Most nem, persze később más körülmények közt változhatnak a dolgok.

  48. 44:
    „az ismert filantróp David Rockefeller”
    Ez aztán a finom nyelvi elleplező játék, semmi háttérhatalom,világelit, 13 család, vagy hasonló „inszinuáció”, hanem:filantróp, azaz jótékony, tevékenyen jótékonykodó emberbarát…

  49. 56: Épp azért, mert ott vitte valamire, belelát a dolgaikba, de a lelkiismerete alapján szembefordult velük.

  50. A zárómondatokban a kulcs:

    „Gondold át, mi várható ilyen döntéshozóktól, akik egészen másképp gondolkodnak, mint a „közönséges” emberek. Washington az emberiséget a pusztulásba vezeti.”

    Ezért esélytelen, hogy az itteni kommentelők zöme is felfoghatná, miről van szó, mert normális emberi logikával okoskodtok, (ez dicséretes), de nem értitek, hogy a washingtoni döntéshozók (vagy bárhol is tartózkodnak a legnagyobb hatalmú körök tagjai) nem ezzzel a normális emberi logikával gondoplkodnak. Miért, hülyék? Nem, akkor nem uralkodnának. Hanem mert olyan emberellenes ideológiájuk van, amely az emberiség elpusztítását diktálja nekik. Szerintem ezt Craig Roberts tudja, de ezt ő se merte leírni, talán ez nincs megengedve, ezért kinyírnák.

  51. 49. Arkhon

    ” A Föld erőforrásai veszélyesen végesek, ezzel tenni kell valamit, új energetikai technológia nincs a láthatáron.”

    Nem az a baj.
    Semmilyen erőforrás nem lenne elég, amíg nem „demokratikusan” van elosztva, hanem csoportok teszik rá a kezüket az elosztásra.

    Azért van ránk erőltetve a folyamatos „fejlődés”, azaz a mindig többet termelés, hogy kitermeljük a kamatot. Ha valaki előállna egy végtelenül olcsó, bőven rendelkezésre álló energiával, akkor azoknak az alapanyagoknak ára lenne a szűk keresztmetszet amivel még zsarolni lehet a világot.

    Észre kellene venni, hogy a háttérhatalom, a globalista elit „isteni” babérokra pályázik. A pénz és az energia ennek az elérésére szolgál.
    Már most megnevezhetetlen. Viszont egyre inkább mindenható és mindent tudó, hála az internetnek meg a technológiának.
    Emberi viselkedéseket, sorsokat befolyásol, drónokról bárhol, bárkit eltesz láb alól, és azt se tudjuk, hogy kinek panaszkodhatunk miatta. Bibliai ihletettségű világvégével fenyeget, és mindent elkövet, hogy a konkurrens vallásokat kiherélje, és csak „benne” higgyenek a népek…
    Ezt a jelenséget kellene demisztifikálni, ahelyett, hogy a bedobált gumicsontokon rágódnánk.

  52. 59:

    Igen, de ahogy én értelmezem, Tibor bá szerint az elit nem egy filozófia miatt jelent veszélyt az emberiségre, hanem, mert szélsőségesen egoista, és túlságosan rövidtávon gondolkodik, egyrészt az ember természete, másrészt külső körülmények miatt.

  53. 61:
    Az „elit” esetében az emberi természetnek egy extrém szélsőséges példájával állunk szemben. Nincs itt ellentmondás. Gondolj bele, ha valakinek MINDENE megvan, akkor unalmában vagy öngyilkos lesz, vagy játszik az egész emberiséggel.

  54. 60-65:
    Nem emberi logikáról, ill. különösen extrém gondolkodásmódról van szó szvsz is. De nem egyszerűen az emberiség kipusztítása a cél, hanem odáig fokozni az emberiség fölötti uralmat, hogy tetszőlegesen bármit meg tudjanak csináltatni velük. Ha minden embert elpusztítanának értelmetlenné válna a tevékenységük, úgy nem válhatnának „istenné” és ők is eltűnnének. De ha teljes mértékben be tudnak költözni az emberi pszichébe és a történelem minden mozzanatát ők irányíthatják, akkor végülis „istenné” tették magukat. Persze sokan nem fogják ezt elfogadni…

    Itt már egymásba ér a vallás tanítása és a racionálisan várható jövő.

  55. A dolgot tényleg megérteni igyekvőknek újra javaslom (korábban itt is megjelent) kimerítő bejegyzésemet arról, hogy miért logikus fejlemény az emberiségkiirtásra alkalmas fegyverzet felhalmozása és miért várható bevetése épp egy világvége-siettetésben utazó vallási téveszme követőitől, akik véletlenül a Világ Urai lettek a pénzrendszer uralása útján:

    http://kitalaltujkor.blogspot.com/2013/12/az-atomraketa-gnosztikus-vilagpusztitas.html

    „Az atomrakéta, a gnosztikus világpusztítás tudatosan kifejlesztett eszköze ”

    Kiemelném a rakétakutatás, Aleister Crowley gnosztikus szektája és a cionizmus között összekötő kapcsot jelentő Jack Parsonsra vonatkozó mai dicsőítő elemzést, olyan körök tájékozott tagjától, aki tudja, hogy ez a gnosztikus elit mire készül és miért:

    „Werner von Braun úgy nyilatkozott, nem ő maga, hanem a szilárd rakétahajtóanyag kifejlesztéséhez való hozzájárulása révén az autodidakta Parsons volt az amerikai űrprogram igazi atyja. Bár Parson emlékét megörökíti egy szobor a JPL, Sugármeghajtási Laboratórium területén és a hold sötét oldalán egy kráter van elnevezve a tiszteletére, történetét titokzatosság övezi – kevesen tudják a repüléstechnika e legendájáról, hogy Parsons az okkult tudományok megszállott gyakorlója és több éven keresztül az Ordo Templi Orientis USA-beli fiókszervezete, a dél-kaliforniai központú Agapé Páholy személyesen Aleister Crowley által kiválasztott vezetője volt.”
    (…) „A Skarlát Asszony nélkül az Antikrisztus nem tud megjelenni, előbb az eszkatológiai formulát kell bevégezni. Érthetőbben szólva, Parsons célja az Apokalipszis előidézése volt a Babalon Munkával. ”

    ” Fel kell tenni a kérdést: ki a nagyobb hős, az, aki meghosszabbítja e szánalmas létezés agóniáját, vagy az, aki tágra nyitja a romlás Pandora-szelencéjét, tudva, hogy a végső eszkatologikus fejezetnek így kell lejátszódnia?

    Nem a Nagy Munka, az emberiség kozmikus megjavítása az alkimisták végső célja? Éppúgy, ahogy Parsons, a rakétatudós kész volt kockáztatni a veszélyes robbanószerekkel, Parsons, a nukleáris kor varázslója kész volt játszani egy egészen másféle tűzzel. ”

    Egyenes beszéd. A gnosztikusok célja az Apokalipszis előidézése, emberi eszközökkel. Nem a saját hatalmuk, vagy túlélésük a cél számiukra, gyűlölik a földi, anyagi létezést:

    A gnoszticizmus egyik máig legtekintélyesebb kutatója, Hans Jonas: A gnosztikus vallás c. könyvében írja a 60-61. oldalon, a Keveredés, szétszóródás, „az Egy” és „a Sok” c. fejezetben:

    Az Egység az eszköz, mely által valaki visszanyerheti önmagát. A tudás útján az Egységre törekedve meg kell tisztítania magát a sokféleségtől , mint egy láng, elnyelve (elemésztve) önmagán belül az Anyagot, a Sötétséget a Fény által, a Halált az Élet által. (GT 25:10-19)

    „Meg kell jegyezni, hogy a Valentinusi rendszerben ugyanezt a feladatot az univerzális lét síkján megvalósuló gnózisnak tulajdonítják, ahol az „Egység helyreállítása” és „az Anyag elnyelése” nem kevesebbet jelent, mint az egész alsó világ, vagyis az érzékelhető természet, mint olyan tényleges megszüntetését — nem egy külső erő cselekvése által, hanem teljes egészében az elme egy belső történése: egy transzcendens léptékű „tudatosodás” által.”

    Ezt a magyarázatot – amely eleve csak a gnoszticizmus egyik irányzatára érvényes – nem úgy kell érteni, hogy akkor a gnosztikusok ártalmatlan fantaszták, akik a légynek se ártanak, csak a saját fantáziájukban készülnek a világ megsemmisítésére. Hogy a gyűlölt anyagi világ, a földi, testi élet megsemmisítése „nem egy külső erő cselekése által” megy végbe, az épp azt jelenti, hogy a gnosztikusok nem várhatnak az „Igazi Istenre”, a „Jó Istenre”, az anyagi Univerzumot teremtő Gonosz Isten, Arkhón, Demiurgosz, stb. (Jahve) ellenségére, hanem saját maguknak kell cselekedniük. Először a Tudás, a Gnózis megszerzését kell cselekedniük, belül, az elméjükben, a pszichéjükben, ennek következményeként pedig az eszmei világgyűlölet logikusan vezet az anyagi világ, a földi élet, a természet elleni fizikai agresszió programjához, a gyakorlati cselekvéshez!

  56. Hű ez kemény magyarázat volt. Elolvasom majd a részleteket is.
    Köszönet.

    De ugye abban egyetérthetünk, nem ismertünk benne Tibor bá’ra 🙂 (sem senkire, tőlem is nagyon távol áll, inkább megijeszt)

    Marad hogy gnosztikus tanokkal vagyunk lépten nyomon lefertőzve? 🙂

    Amúgy egyáltalán gnosztikusak vagyunk, amikor világvége körüli dolgokra gondolunk, vagy csak a kisember félelme és realizmusa?
    Tényleg van ennyire megroggyant elme?

    Ne haragudj hogy így megkérdem, azt látom ebben a témában nagyon otthon vagy. Nekem ez az egész egy borzasztóan idegen kép. Utána olvasok amiket linkeltél, Arma.

    Kérdés egyáltalán érteni fogom-e, nagyon elvont számomra..

  57. 67. Arkhon

    „Kérdés egyáltalán érteni fogom-e, nagyon elvont számomra..”

    Pedig jó ha tisztázod, hogy mik is az alapjai az emberi gonoszságnak.
    Többségünk hibázik, lusta, feledékeny, önző, meg hasonló „bocsánatos” bűnökkel éldegél.
    De vannak közöttünk olyanok is akik számára a gonoszság egy magasabb cél, és számukra a világ elpusztítása pedig felettébb kivánatos.
    Jó tudni róluk, akkor is ha hátborzongató.

  58. 69:
    Most még csak hagyján, de majd télen!

  59. 59:

    Arma a manus bőven többet ír annál, mint amiért egy ex miniszter helyettest „jobb belátásra” kéne téríteni.

    Szinte minden írásában armaggedonról, háborúról, és természetesen Washingtonról ír, mintha más nem létezne a világon.

    Több alternatív oldal szerint is 5-10 éven belül összeomlik a nyugati világ.

    Tulajdonképpen mi szükség van atomfegyverekre? Komolyan ennyire „elavult” világban élünk, ahol csak atomfegyverrel lehet tömegpusztítani?

    Mi van a népszerű összeesküvés elmélettel, miszerint kialakul egy központi kormányzás, világpénzzel, világrendőrséggel stb… pedig a jelek ráillenek erre a világra, amerre haladunk.

    Miért éppen most „kell” elpusztítani a világot? Ezekre mit mond a gnoszticizmus?

  60. 72: Mert mostanra áll rendelkezésre az ehhez szükséges technológia, tudás és a kontrollált rendszerek.

  61. 72:

    Még ez sincs teljesen így, hiszen atombomba már legalább 70 éve létezik. A „miért mostra” nem találok épkézláb választ. Nem értünk el semmi különlegeset, a fogyasztói társadalom lenne az emberiség csúcsa? Ennyi lett volna? Ez volt az evolúció célja?

    És kiegészítve még az előzőt mi van az erőforrás háborúval? Még meg sem kezdődött igazán, máris atomot kell szórni?

    Nekem ez sehogy sem áll össze, Washington ide vagy oda…

  62. 73. Arma is írta, hogy ezek nem úgy gondolkodnak, ahogy az átlagember. Nagyon fontos náluk a mágia, a szimbólumok, időpontok, csillagegyüttállások, meg még a jó ég tudja micsoda. 😀 Másrészt fontos, hogy a piros gombot nem ők nyomják meg, csak kiprovokálják a megfelelő helyzetet. A világnak saját magát kell elpusztítania, akkor lesznek elégedettek. Mert Isten megvédi a sajátjait egy külső erővel szemben, tömeges elhülyülésnél és salakká válásnál már nincs értelme senkit megvédeni.

  63. 74:

    Aha, szóval értem, amikor az arkadok belépnek a plejádokba és a Nibiru holdkörüli pályára áll, és a Szaturnusz együtt áll a Fehér házzal, akkor Obama kifehérül és farkasemberré változik, majd Putyin vérét szívja, kitépi a szívét és az Orion-köd és a Lófej-köd között lévő tér felé fordítja, ami még hármat dobban.
    Ettől Kim Jong Un felizgul és megnyomja a gombot, amit a rémült Medvegyev rosszul értelmez és a választölteteket Washington felé irányítja és tüzel.
    Washington már bánja, hogy lekapcsolta a HAARP-ot, amivel csillagközi kvantum impulzust tudott volna küldeni, de már késő, Washington megsemmisül.
    Obama rémülten visszafeketedik, és az összes töltetet kilövi a szélrózsa minden irányába.

    This is the end of the world.

    Hát igen kedves gyerekek az előttünk lévő földi civilizáció így ért véget, ami az ő időszámításaik szerint 2014-ben történt.

    😀

  64. 75. Curix

    Vicces, ahogy írod, de NEKIK működik a mágia.
    Ők kerültek „isteni” státuszba, ők mondják a tutit és ők húzogatják a madzagokat.
    Mert itt lent lehet okoskodni, hogy nincs is túlvilág, szellemvilág, ráolvasás, meg szívcsakra, de azok, akik véresen komolyan veszik ezeket a dolgokat valahogy mégis egy orrhosszal előbb járnak.
    Nekem mindenesetre gyanús, hogy annyira háttérbe van szorítva az okkult tudomány, de komoly támadások vannak a hagyományos vallások ellen is….

  65. 73. Cruix

    „Nem értünk el semmi különlegeset, a fogyasztói társadalom lenne az emberiség csúcsa?”

    Dehogynem.
    Akik „hisznek” a gonoszban, azok hisznek a „jó” Isten létezésében is.
    A fogyasztói társadalom nem annyira csúcs, mint inkább spirituális mélypont, azaz már nincs „pozitív” ellensúlya a gonosz, pusztító hatalomnak. Hívő, Istenükkel szoros kapcsolatban levő embereket nem olyan könnyű elpusztítani.
    Állati sorba kell őket taszítani, és akkor nem védi őket senki. (Háborúkban is ez a célja az ellenfél megalázásának, dehumanizálásának)
    Ez a válasz a „miért most?” kérdésre. A nyálacsorgó konzumidiótának már megkönnyebbülés az atomfelhő.
    Akár tetszik, akár nem az ateizmus lehet egy logikus és akár kényelmes álláspont, de a világ sorsát mindig a „jó” és a „gonosz” közötti spirituális harc döntötte el.

  66. (2.)

    „A nukleáris csapás = öngyilkosság” ez kb. az, amivel Ira Helfand professzor és csapata érvel és „riogat”, megjegyzem jó szándékkal.

    Tévedés. Ira Helfandék – nemes szándékból – de csúsztatnak vagy eleve tévednek.

    Röviden: a hidegháború során a stratégiai töltetek 1-20 megatonna közöttiek voltak mindkét oldalon. Ezek a töltetek felszíni (kis magasságú) és légi robbanással pukkantak volna. Előbbi okoz komoly sugárszennyezést – fallout -, utóbbi nem igazán. Ez a hatóerőtartomány és az akkori töltetek száma valóban végzetes lett volna (iszonyatos pusztítás, nukleáris tél, amitől a maradék népesség is kampó lett volna az északi féltekén, a mezőgazdaság a közel 8-30 fokos átlaghőmérséklet csökkenés miatt végzetesen sérült volna). Volna… és ma nem.

    A mai stratégiai töltetek 0,1-0,8 megatonnásak (a kínaiaknál van még 3,3 és 5 megás). Ezek nem okoznak nukleáris telet.

    2020-ig mind Oroszország, mind Kína, mind India hatalmas fejlesztési-fegyverkezési programot futtat, az USA programja meglehetősen zavaros. A mai hordozó eszközök (ICBM MIRV, SLBM MIRV, önjáró ICBM kilövők, stb.) miatt az USA durva hátrányban van a maga 400-420 silóba telepített Minuteman-III ICBM-ével; ezért (is) a rak.véd. program, amiben semmi extra nincs, hiszen korábban is volt ABM rendszer.

    Az USA NEM képes elsőcsapásra (se HEMP-re), az oroszok igen, s 2020 körül a kínaiak is. HEMP… 1 darab 20 megás orosz töltet az USA felett 400 km magasan (lásd Starfish prime) és game over elektromos eszközök és rendszer. Hogy ez érthetőbb legyen ez kb. az ISS keringési magassága, azaz egy civil teherhordozó rakéta is megoldhatja.

    Lesz atomháború, az amerikai miatt, és ha az oroszok nem csapnak oda elsőnek, akkor valóban csúnya világ vár ránk.

    Ezt korábban már próbálta itt valaki kifejteni, de… jött a szent inkvizíció. Örülök, hogy Antalffy úr irányt váltott.

    Amúgy részletek: http://www.jovonk.com (kínai, orosz, amerikai stb. nukleáris fegyverprogramjai 2020-ig)

    11. Nem fogják megvárni, mert akkor az USA valóban előnyösebb helyzetbe kerül(het).

    Azért ne felejtsük el, hogy egy SU-24MP keményen megzavarta a Cook-ot, ami ugye a rak.véd.program egyik egysége, nem sima romboló.

    Medvegyev megmondta 2011-ben, hogy a lengyel (2018), és román (2015) ABM egységeket szétlövik, ha éles üzemmódba helyezik.

    Kevesen tudják, miért volt nemrég az észak-koreai hiszti, nem, nem a légterükbe hatoló B-2 miatt, hanem mert az év januárjában két stratégiai TU-95-ös sikeresen hajtott végre imitált támadást Guam ellen, s a légvédelem, meg az F-15-ösök semmit sem értek, hiába fogták el azokat, azok élesben már rég jóval messzebbről küldték volna a nukleáris áldást. Ahogy ez múlt héten az USA nyugati partjain is megismétlődött. S jelzem a bombázóknak nem sok szerepük lesz, a rárepülések inkább csak figyelmeztetések, amit jó lenne, ha a nyugati világ értelmezni tudna.

    Nem fogják megvárni, éppen ezért 2018-tól már nagyon közel vagyunk a bajhoz, s 2020-2025 között szinte biztos, hogy be fog következni.

    Jöhet a szent inkvizíció. 🙂

  67. 80:
    Ha ezt az állításodat nem vonod vissza: „A mezőgazdaság a közel 8-30 fokos átlaghőmérséklet csökkenés miatt végzetesen sérült volna). Volna… és ma nem.” De nem a zavaros fogalmazás miatt, hanem a 8-30 fokos átlaghőmérséklet csökkenés abszurd állítás miatt, akkor az egész hozzászólásod komolytalanná válik, ami különben is erősen magán vélemény.

  68. Tisztelt Antalffy Tibor, amennyiben 4000 töltet robban fel, köztük jelentős számú megatonnás, akkor az északi féltekén átlagosan 8-8,5 C fokos hőmérséklet csökkenés következne be, ez helyenként USA, Oroszország központi része elérheti a 30 C fokost. (India vs. Pakisztán esetében 50-50 – 100-100 néhány tíz kilotonnás töltet felszíni robbantása esetén globálisan 1-1,5 C fokos csökkenés következne be; hangsúly a felszínin van.)

    Ez nem magánvélemény, hanem szakvélemény, s nem tőlem, hanem neves kutatóktól, nevezetesen Ira Helfand, illetve az Effects of Nuclear War szerzőitől.

    Neki lehet kezdenki – megint cincálni a témát – de Önnél biztos jobban értek hozzá. Úgy látom mégsem történt változás ezen az oldalon.

    Isten Önnel!

  69. Ne tépjétek egymást.

    átlaghőmérséklet csökkenés (ezt írta Anbesa)
    VS.
    átlagos hőmersékletcsökkenés (ezt írta Tibor bá, és erre gondolhatott Anbesa is, csak nem tudta megfogalmazni)

    Átlagosan tényleg csökkenhet a hőmérséklet 8-30 fokkal, de ez területre vetített átlag. Amit Anbesa írt „átlaghőmérséklet” csökkenés, az meg az egy területen fellépő hőmérsékletingdozás átlagát jelenti. Na abból 30-at összehozni…

  70. 83:
    Magyarországon a hőmérséklet átlag 14 °C. Ha ez 30 fokkal csökken, akkor -16°C-ot kapunk. Átlagosan! Abszurd.

  71. A lényeg az, hogy amit Ira Helfand a híres félórás videójában mond, az nem igaz. Már csak azért sem mert megatonnás robbanást elemez, felszínit. Ezzel szemben ma 0,1-0,8 megás, azaz 100-800 kilotonnás töltetek vannak, amelyek bevetése nem fog nukleáris telet okozni, éppen ezért az esély, hogy bevessék sokkal nagyobb, mint a hidegháború során.
    Nekem nagyjából mindegy ki hiszi el, csak szépen utána kell nézni, milyen fejlesztési-fegyerkezési programok futnak 2020-ig és el kell olvasni figyelmesen néhány szakanyagot, amely nem annyira publikus… aztán merő pragmatizmus az egész.

  72. 84:
    Azért feltunt, hogy neked adtam igazat, ugye?

  73. 86:

    Feltűnt, has már így rákérdezel. 😀

  74. Nem lehetséges, hogy a klímaváltozás miatti kihalásunkat megelőzendő lesz nukleáris robbantgatás betervezve?

    🙂

  75. Most az újabb Iraki válságra kellene fókuszálni, mert igen nagy gond van arrafelé. Ugyanis egy még radikálisabb fundamentalista csoport 10000 katonával állig amerikai fegyverekkel felfegyverzett 75000 fős hadi alakulatot kényszerített menekülésre, mely során a hátrahagyott fegyvereket természetesen magukévá tették. Ez a legkorszerűbb amerikai fegyvereket, harckocsikat jelenti. Jelenleg nincs ellenfelük, és ha légi úton szarakszik Amerika, akkor nem is lesz. Tanulság: más kultúrájú, más vallású más életfelfogású környezetben létrehozott bábállam tiszavirág életű. Ezzel miért nincs tisztában a keresztény világ?

  76. 91. Dan

    ” Tanulság: más kultúrájú, más vallású más életfelfogású környezetben létrehozott bábállam tiszavirág életű. Ezzel miért nincs tisztában a keresztény világ?”

    Lehet hogy tisztában van.
    Az USA, vagy inkább akik őket rángatják, valószínűleg pont ezt akarja: Egymásnak ugrasztani a keresztény és a muzulmán világot.
    Ha jól belegondolsz, 9-11 óta az USA radikalizálta a muzulmán világot… Irakban, Egyiptomban, Líbiában, Szíriában szekuláris kormányok voltak. Azóta a keményvonalas Iszám erősödött mindenütt. Az USA pont azokat nyírta ki, akik TUDTÁK, hogy hogy kell és lehet kezelni a muzulmán tömegeket.

    A cél az, hogy Európa beszarjon a fenyegető Iszlám veszélytől, és az USA és Izrael mellett beszálljon a háborúba, lényegében golyófogóként.
    Borítékolom, hogy pár éven belűl lesz egy olyan mértékű keresztény mészárlás, ami Európában az amerikai 9-11-hez hasonló érzelmi földindulást fog kiváltani.

    És végülis mi a baj az Iszlámmal?
    A négy feleség? Nem.
    Hogy lehet verni az asszonyt? Nem.

    Elárulom: A kamat tilalma.
    Egy milliárd emberből NEM tud megfelelő hasznot húzni (és a totális pénzügyeket ellenőrizni) a globális pénzügyi maffia. Ez tarthatatlan a szűkülő források világában, és addig kell megszerezni a muzulmán világ felett is az ellenőrzést, amíg Kína be nem zavar… Mert pár év múlva már nagyon bele tud majd köpni a levesbe… De egy gyors 21.századi vallásháború még visszabillentheti egy időre az eltűnni látszó egyensúlyt az euroatlanti globális elit ízlése szerint.

  77. Az ISIS terrorszervezet által létrehozott új Kalifátus, mint a globális felforgatás legújabb manifeszt akciója déli irányból próbálja a geopolitikai status quot Oroszország körül átrendezni. Egyelőre sikeresnek tűnik, hiszen Irán máris belesodródni látszik egy újabb konfliktusba a nyugati stratégák legnagyobb örömére. A nagy kérdés azonban szerintem most Törökország.

    Törökország XIX.. szd-i Krími háborúhoz hasonlóan Nyugat-elkötelezettnek és orosz-ellenesnek számított a közelmúltig. Úgy tűnik azonban, hogy egy ideje mind a nyugat-török, mind az izrael-török kapcsolat egyre ambivalensebbé válik. Kezdve olyan „apróságokon”, hogy némi huzavona után kiderült T.o. nem léphet be az EU-ba, vagy hogy a törökök bolondját járatták az IMF-el, stb.; egészen a közelmúltbeli furcsa (majdanistának tűnő) tüntetésekig és addig, hogy Szíriát támadta is, meg nem is a török haderő.

    Az új kalifátus azonban magában rejti a kurdok (akik egy olaj-mező fölött élnek) kiválását T.o.-ból, amit a világi (kemálista) T.o. nem fogadhat el. A nagy kérdés, hogyha megbukik a mostani mérsékelten iszlámista, valójában világi török irányvonal és itt is az iszlám fundamentálisok kerülnek hatalomra, az az amerikaiaknak most siker lesz, vagy kudarc.

  78. 94. murcielago

    Az amerikaiak számára siker.
    Nekik a káosz kedvez, mert ott a zavarosban sokmindent lehet csinálni, elsősorban csendes népirtást fáradt uránnal, felrobbantott víztisztító rendszerekkel, káoszban működőképtelen egészségüggyel, fizikailag és szellemileg leépülő lakossággal. Utána uralni lehet a területet.
    A lényeg, hogy az új kalifátus olyan gonosz legyen, hogy senki ne hullasson könnyet amikor milliók halnak meg.
    Szaddam démonizálása nem volt elég hatékony, mert amikor a Lancet kiszámolta hogy közel egymillió halálos áldozata van Irak megszállásának, a közvélemény felháborodott.
    Most olyan szituációra van szükség, hogy a közvélemény KÖVETELJE a népirtást… EZÉRT rendelkezik az ISIS amerikai fegyverekkel, amerikai stílusú PR gépezettel, és elsősorban a nyugati világnak szóló üzenetekkel, hollywodi szinten megtervezett és végrehajtott kivégzésekkel. Ezek nem riportok, hanem profi akciófilmek.
    Az egész végrehajtása NEM tipikusan Iszlám gondolkodásra utal… Nagyon kilóg belőle egy hollywoodi vonulat…

  79. 95. Attila
    Az az igazság, hogy az amcsik nemsok kreatívitást mutatnak nagy dobásukkal, a feszültség fokozásának stratégiájával. Ezt ugyanis még egy emberöltővel ezelőtt találta ki Brzezinski (nagyon úgy tűnik, hogy még most is ő áll az amcsi külpolitika mögött). De még jól emlékszünk a mudzsáhidok (köztük Oszama bin Laden) felfegyverzésére Afganisztánban.

    Most is ugyanez a módszer: támogasd halálos ellenségedet egy másik halálos ellenségeddel szemben, így dupla haszon ha egymást irtják. De legalábbis megéri, ha ezáltal jobban hanyatlik a halálos ellenség, mint az USA. Erre a célra a minél keményebb és küzdőképesebb irányzatok a jók: fundamentalisták, fasiszták, banderisták, stb. Az se baj, ha kannibál.

    Mondjuk technikai részletekben fejlődtek, profi fals flag operációk, formálisan leszerelt ügynökök beöltöztetve terroristának, civil zsoldosnak, hollywoodi stílusú videos élménybeszámoló, stb.

    De szerintem az iszlám civilizációval már harcban állnak, elkéstek ezzel a nagyképű kártyakevergetéssel.

  80. 96. murcielago

    Az iszlám „civilizáció” azért nem egységes.
    Az egészséges többség, békeidőben az Al Kaidát is kitaszította magából. Emlékezz rá, hogy 9-11 előtt csak egy maréknyi menekült volt belőlük Afganiszánban, mindenütt másutt üldözték őket. Az USA hozta őket pozícióba.
    Az átlag muzulmán se rosszabb mint az átlag európai. Normálisan szeretne élni és szeretné ha békén hagynák. A folymatos gyarmati sor és a megaláztatások viszont könnyen radikalizálhatóvá tette egy részüket és erre játszik rá az USA. Azokon a területeken, ahol már „nincs lejjebb” ott könnyű elkeseredett embereket toborozni. De ahol VAN lehetőség a normális életre, ott a radikális Iszlám se olyan népszerű.

    Itt már taglaltuk többször is: a globális elitnek már nincs süksége a középosztályra támaszkodó liberális demokráciákra… Túl sokba kerülnek, sok forrást pazarolnak.
    Folyamatos, alacsony szintű háborúkkal a „modern” Európa visszakerül a középkori szintre és jobban kezelhetővé válik.
    Azzal az illúzióval pedig le kell számolni, hogy a globális elit számára többet érünk, mint a radikális Iszlám követői vagy az afrikai bantu négerek. Ők úgy látják, hogy a „fejlett világ” az ő jövőjuket pazarolja a fogyasztói társadalommal.
    Ha megnézed az EU történetét, erre szolgálnak a jogok folyamatos csorbításai.

  81. 97. Attila
    Valóban nem egységes az iszlám világ és gyengébb is a Nyugatnál. Csak az nem mindegy, hogy ha borul a bili, hova fog állni, a Nyugathoz, vagy az orosz-kínai tengelyhez. Ezenkívül érzékeny pontjait tudja eltalálni a Nyugatnak, mivel teljesen más értékrend és hódítási módszerek jellemzik. Nemcsak a terrorizmusra, vagy az olaj-kereskedelem megbénítására gondolok, hanem arra, hogy Európában sok-tízmiliós nem integrálható tömegével szabályos ötödik hadoszlopot alkot. Szegény vén Európa már három világerőnek is a túsza: az oroszoknak az energia-függése miatt, az USÁ-nak (a tengeri rablónépnek, az Új-Karthágónak – Drábik találó kifejezésével), és azoknak a „gazdasági menekülteknek”, akik már az európai kalifátust tervezik.

    „ Ők úgy látják, hogy a “fejlett világ” az ő jövőjuket pazarolja a fogyasztói társadalommal.” – nem ezt vitatom, hanem a sorrendiséget. Szerintem vagy így, vagy úgy először a geopolitikai leszámolás fog bekövetkezni (népszerűen: civilizációk harca) és utána az „angolszász misszió”, vagy valamelyik alternatív forgatókönyv. A globális elitnek még nagyon is szövetségesekre van szüksége. A pénze megvan ehhez, de még valami hiányzik neki a kocka elvetéséhez.

  82. 98. murcielago

    Szerintem a globális elit már elérte hatalmi csúcsait, és most már csak az „állványozás” lebontása van hátra.
    Tehát az az infrastruktúra, ami eljuttatta ideáig, a kommunizmus és akapitalizmus, már kiszolgáltak.
    Már inkább zavarók az „erkölcsös” milliárdosok meg a többi aki meg akarja menteni a világot a pusztulástól.
    A drónok, a nem publikált hadászati, vegyi és biológiai fejlesztések mind a globális elit arzenálát gazdagítják.
    A Google már mindenkiről tudja hogy mit gondol, mi foglalkoztatja az embereket.
    Látod, amíg füstös kocsmákban suttogtunk szövevényes összeesküvés elméleteket, addig a hatalom valóban jobban tette ha félt… De már mindent tud rólunk, sőt jobban tudja mint mi magunk, és fel tud készülni. És készül is.

    Hogy a felpiszkált iszlámistákkal végezteti el a mocskos munkát, vagy valami vírussal, az már technikai részletkérdés.

  83. 99. Attila
    Én egy kicsit máshogy látom ezt a globalo-elit dolgot. Egyrészt szükségük van arra, hogy a Földön fennmaradjon az „élő szövet” és a fejlett társadalom, hiszen ennek hiányában ők is elpusztulnának. Másrészt hatalmi csúcsúkat sem érték el , hiszem a világkormány sem jött létre (jóllehet azt sugalmazzák az üzeneteikben, hogy ennek már nem érdemes ellenállni). Azt se hiszem, hogy Kínát, vagy Oroszországot ugyanolyan mértékben irányítanák, mint a Nyugatot, bár nyilván próbálkoznak vele, és ha meg tudnák valósítani, akkor az egyben világuralmat is jelentene. A világuralmat megszerezni azért, hogy a világot elpusztítsák szintén képtelenségnek tűnik mivel sokkal egyszerűbb volna ezt 4 db kobaltbombának a felrobbantásával megoldani (occam borotvája elv). Úgyhogy a geopolitikai megközelítése a világ problémáinak szerintem nem vált túlhaladottá.

    Mindez persze nem zárja ki, hogy ostobaság, szúk-látókörűség és kapzsiság miatt mégis elpusztul a fejlett társadalom, vagy véletlen miatt: betalál egy meteorit, esetleg az Aphophis….

    „ De már mindent tud rólunk, sőt jobban tudja mint mi magunk, és fel tud készülni.” – pontosan így van, hiába áll nekik össze az, hogy sokmillió intelligencia hogyan látja az emberiség helyzetét, semmilyen valódi rendszer-változtatásra irányuló szándékot, vagy cselekvést nem lehet látni. Nem tudnak a profit és a vagyon-felhalmozás bűvköréből kiszakadni, ezért csak olyan eszközökkel kísérleteznek, ami megold esetleg egy problémát, vagy elfed egy tünetet, de egyben profitot is hoz és a hatalom-koncentrációt az ő javukra tovább növeli. Én ezért vagyok pesszimista.

  84. 100:
    Még annyit kiegészítésként, hogy a rendszer-kritikusok/alternatívok egy része hamis paradigmának tartja a kelet-nyugat szembenállást. Szerintük mindkét „oldal” csúcselitje ugyanazért a célért dolgozik és mindketten nyernek a megrendezett, teátrális nemzetközi válságokon, amelyek csak a tömeg megtévesztésére és megosztására szolgálnak. A dollárt tudatosan akarják beáldozni és közösen dolgoznak az új globális valután (SDR), amelynek megvalósítása után közösen hozzák létre majd a világkormányt. Szerintük a globalisták egyetlen nemzet vagy kultúra irányába sem lojálisak és készek az USA beáldozására is.

    Számomra túlságosan életszerűtlen és paranoid, hogy a főbb világfolyamatok teljes mértékben bábjátékot jelentenek és megrendezettek. Ha így lenne, nem lenne értelme küzdeni se ellene, vagy egyáltalán akár foglalkozni is vele. Másrészt nem így van….

  85. 101:
    Az SDR se nem új, se nem dolgoznak rajta, mert 1981 óta kész. vagyis 33 éves, mint Jézus. Az SDR = Special Drawing Rights, azaz „Különleges Lehívási Jogok” semmi más, mint egy szabványosított elszámolási alap. Ha a dollárt nem buktatta meg 33 év alatt, akkor a következő 33 alatt se fogja. 😀

  86. 100-101 murcielago

    Szerintem a „fejlett társadalom” csak a technikai feltételek megteremtéséhez kellett.
    Már inkább zavaró (például a „terroristák” kezébe kerülő csúcsfegyverek) hogy sokan fejlődnek és közben nől az étvágyuk is. Ne felejtsük el, hogy egre többen szereznek tudomást a világelit létezéséről, és kezdik sejteni a terveiket…
    A Kínával és Oroszországgal folyó hadakozásban semmit nem számítanak az „önző” tömegek, akiknek hadászati jelentőségük nincs, sőt teher, mert őket is meg kellene védeni, és felelsleges forrásokat igényelnek.
    Szóval szerintem mi már le vagyunk írva.
    Erre utal a szabadságjogok, az egészségügy, az oktatásügy visszafejlesztése is.

    Szerintem a jövő valóban attól függ, hogy megértjük-e a nekünk előadott bábjátékot és ki tudjuk-e figurázni, hogy kik húzgálják a madzagokat.
    A kulcs itt az, hogy akik bábjátékot játszanak nekünk, azok hazudnak… mert félnek, hogy kiderül, hogy valójában nem is annyira hatalmasak és mindenhatók, ahogy szeretnék elhitetni velünk.

  87. 103-104:
    Tibor’bá
    „Az SDR se nem új, se nem dolgoznak rajta, mert 1981 óta kész” – 1969-ben hozták létre és az IMF és más nemzetközi szervezetek által használt elszámoló pénz, amit NEM használnak a nemzetközi kereskedelemben, NEM TARTALÉKVALUTA, mert az a dollár.

    Az SDR egy főbb valutákból álló valutakosár, jelenleg súlyozottan a dollár, az euró, a japán jen, és az angol font alkotja. Az SDR-ben az egyes valutákat időszakonként (5 évente) súlyozzák a nemzetközi kereskedelemben és pénzügyekben betöltött relatív fontosságukkal összhangban. Jelenleg arról folyik a kötélhúzás, hogy a rubelt, a jüant és az aranyat is beletegyék ebbe a kosárba.

    Ez mellett felmerül, hogy HA a dollár elvesztené tartalék-valuta szerepét, akkor az SDR-t fejlesszék fel TARTALÉKVALUTÁnak. Mivel az ukrajnai konfliktus óta az oroszok és a kínaiak külkereskedelmük növekvő hányadát már nem dollárban bonyolítják, az általad adott 33 év dollár-prosperítás prognózis meglepően optimista és így kevéssé valószerű… 🙂

    Attila
    „Szerintem a “fejlett társadalom” csak a technikai feltételek megteremtéséhez kellett.” – a mai technikai csúcsszint puszta fenntartása is megköveteli egy jól szervezett, képzett és motivált embertömeg és az összes ehhez kapcsolódó intézmény és feltétel meglétét. Pl. az amerikaiak Irakból történő kivonulásukkor az összes csúcsszintű fegyverüket és az ellátó bázisokat hátrahagyták az általuk KIKÉPZETT iraki hadseregnek. Az irakiak egyszerűen elhagyták a létesítményeket és a fegyverzet jó része ócskavasként végezte.

  88. 105. murcielago

    A technikai csúcsszint pár tízezer elit, 5 millió katona és 50 millió rabszolga számára egy viszonylag kis létszámmal megoldható. Ne felejtsd el ha nem kell tömeggyártás, akkor sokkal magasabb szinten lehet kielégíteni a magas igényeket is.
    Tehát a csúcstechnológia akár laboratóriumi szinten is folytatható, úgyszólván határtalan rendelkezésre álló forrással… Pénz már nem is kell, mert a hatalom már adott.

    Ami azt illeti, nem hinném, hogy túl magas szintű technológiát hagytak volna hátra Irakban… Amit hátrahagytak azt meg drágább lett volna elszállítani mint legyártani… Ne felejtsük el, hogy egy 6-os csomag kóla 49 dollárra rúgott, mire kiért a katonákhoz.

  89. 105: „fenntartása is megköveteli egy jól szervezett, képzett és motivált embertömeg és az összes ehhez kapcsolódó intézmény és feltétel meglétét.”

    Én is így gondolom, a rendszer működéséhez szükség van az utolsó meztelen seggű afrikai bányász munkájára is – feltéve, hogy a mai állapot további folytatását feltételezzük. Annyi viszont valószínűsíthető, hogy a fogyasztók számának csökkenésével a „kiszolgáló személyzet” létszáma is csökkenthető egy adott szintig.

    Ugyanakkor, annak a kérdésnek a megválaszolása sarokpont, hogy valójában miből származik /képződik/ az elit vagyona.
    Egy része bizonyára egyszerűen pénzügyi spekulációból, de a pénzügyi spekulációk hátterében is ott kell lennie a reálgazdaságnak. /Különben az egésznek nincs értelme./
    A reálgazdaság esetében viszont a termelés feltételezi a fogyasztót is. Áru, vevő, pénz hármasa nélkül az elit sem gazdagodhat tovább.
    A másik posztban ez a Nick Hanauer azért nem beszél teljesen sületlenséget.

    /A rendszerben az erőforrások kimerülése új elemként jelenik /majd/ meg, ami újraírja a szabályokat./

    106: „Tehát a csúcstechnológia akár laboratóriumi szinten is folytatható”

    Kurva drágán. A tömegtermelés többek között azért /is/ lett kitalálva, mert fajlagosan piszok olcsó lett a termék. Ezt élvezzük mind a mai napig.

  90. 105:
    A Google nem csak a te barátod. 😀

  91. 106-107:
    Szerintem a kapitalizmus egyszerűen növekedésre van kalibrállva. A ma ismert hitel-pénz rendszer egyik fő jellemzője, hogy növekedésre kényszerít. A termelő ugyanis csak hitelből tud termelni, ezért legalább akkora többletterméket létre kell hoznia, ami a kamatköltséget fedezi. Másrészt a tőke is csak addig számít tőkének, amíg be van fektetve és profitot hoz, és a konkurencia eltünteti azokat a tőkéket, amik nem hoznak legalább átlagprofitot. A háború még nem jelenti a kapitalizmus növekedés-orientáltságának megváltozását, csak más ágazatok nőnek és a diktatúra is valószínű.

    Ha visszaesés, válság van, az a kapitalizmusban nagyon nehezen kezelhető (ezért osztogatnak a közgazdasági nobelt) Egyszerűen nem erre van kitalálva. Márpedig az erőforrás-hiányok szükségszerűen ezt okozzák. Diktatúra vagy forradalom. Hanauer is ebben a fogalom-kőrben mozog.

    Szerintem nem a tömegtermelés a létfontosságú, hanem az ép „társadalmi szövet”, ami biztos megkövetel egy minimális létszámot. Eleve az alkalmazottak több mint fele szolgáltatási szektorban dolgozik, ezt nem igazán érintik a gépesítések. Az iraki példa azt mutatja, hogy minden intézmény és ágazat fontos, nem lehet egyet kiragadni (pl. oktatás).

  92. 109: „ép „társadalmi szövet””

    A feudalizmusban is ép volt a ‘társadalmi szövet’, mégse élt olyan jól a tömeg /Európában/, mint manapság /úgy, ha csak az akkor használatos termékek/élelmiszerek árát nézzük/. Vagyis mennyit kellett dolgozni egy sült csirkéért akkor és most.

    Apám még mezítláb járt iskolába, és nem azért, mert nem volt cipész, aki cipőt csináljon neki. Most az a szórakozása, hogy cipőt vesz, ha kell, ha nem.

    A technológia fejlesztése is sokkal hatékonyabb globális szinten, és a mai jómód is erősen kötődik a tömegtermeléshez – ha korrigálunk az inflációval, ugyan azért a pénzért több árut /vagy magasabb műszaki tartalmút/ vehetünk, mert olcsóbb az előállítása.

  93. 110:
    A jómód kötődik a tömegtermeléshez, de a környezetszennyezéshez és a fenntarthatatlansághoz is. Az emberi életnek nemcsak materiális síkja van és a templomban bólintgató éhes középkori parasztok lehet, hogy elégedettebbek voltak sorsukkal, mint az ma, aki válság-irodalmat ír, vagy olvas.

    „A technológia fejlesztése is sokkal hatékonyabb globális szinten.” – én a magam részéről a versenyt hatékonyabbnak tartom, mint az egyetlen központból történő vezénylést. Persze erre azt fogod mondani, hogy szinte ma sincs már verseny és igazad lesz. De legalább elméleti értékként még komoly hivatkozási alap, és még esetleg vissza lehet térni hozzá. Az új világállam mintha nem erről szólna.

  94. 11: „az egyetlen központból történő vezénylést”

    Ennek pont az ellenkezőjére gondoltam. A mai technológia lehetővé teszi a világon szétszórt kutatócsoportok „összedolgozását”, így sokkal nagyobb a hatékonyság, mintha mindenki csak a saját szemétdombján kaparászik. Ma már nem kell Tesla-nak, Marconi-nak és Popov-nak egymástól függetlenül feltalálni a szikratávírót… 😉 Ennek semmi köze az egy központból történő ‘vezérléshez’.

    „a környezetszennyezéshez és a fenntarthatatlansághoz is”

    A jelenlegi jólét szempontjából ez nem érdekes. A Lajtán túli /és inneni/ mezei fogyasztót nem érdekli a környezetszennyezés, mert a gazdag nyugat kitelepítette a szennyező iparágakat /oldják meg a kínaiak (nálunk meg simán felszámolták)/, a fenntarthatóság meg szintén nem érdekli őket. Most akarnak jól élni.

    „a templomban bólintgató éhes középkori parasztok lehet, hogy elégedettebbek voltak sorsukkal”

    Nekem azért rémlik pár parasztfelkelés a történelemből… Próbáld ki, aztán írd le a tapasztalataidat… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük