(1387) Radioaktív halál

Tibor bá’ online

 

~ab108Néhány nappal ezelőtt az egyik hozzászóló (nincs kedvem visszakeresni) véleménye szerint, nem kell beijedni egy termonukleáris háborútól, mert 1945 óta több ezer kísérleti robbantás volt, és lám a földi élet zavartalanul folyik tovább. Akkor erre a kihívásra nem válaszoltam, de elhatároztam, hogy írok ebből egy posztot.

1954. március 1.-én az amerikaiak felrobbantották, ha nem is az első, de a legnagyobb hidrogénbombájukat a csendes óceáni Marshall szigeteken (az oroszoknak volt ennél háromszor nagyobb). Előtte természetesen figyelmeztetés hangzott ez, és megtiltották egy 100 km sugarú körbe, hogy „illetéktelenek” odamenjenek. A Lucky Dragon nevű japán halászhaló a környéken halászgatott a tervezett grund zérótól 160 km-re, de nem látták okát annak, hogy messzebbre menjenek, hiszen 60 kilométerrel voltak a tiltott zónától. A robbanás villanását a hajón tartózkodók látták, majd 8 perccel később elért hozzájuk a robbanás hangja is. Néhány órával később fehér, radioaktív hamu lepte el a hajót, amiről mit se tudtak. Természetesen valamennyien sugárfertőzést kaptak, a legpechesebb közülük pár hónap múltán elhunyt. Mindössze annyi történt, hogy az előzetes számítások szerint a robbanásnak 5 Megatonnának kellett volna lenni, de helyette 15 Mt sikeredett, amit az alábbi kép mutat be.

~aa033

Miről szól a kép? A robbanás fénye 400 km-re is látható volt, és maga után hagyott egy 2000 méter átmérőjű és 76 méter (20 emeletnek megfelelő) mély krátert. A tűzgolyó a robbanás után 1 másodperccel 7 km átmérőt tett ki. Egy perccel később az átmérő már 11 km-re nőtt 14.000 méterre a talajtól. Tíz perc után a gömb már 40.000 méter magasságban volt. A veszélyesen fertőzött terület 30.000 km2 lehetett, ami Magyarország területének kb. az egy harmada. És ez egyetlen H-bomba. De mi lett a kráter anyagából? Ha a krátert gömbszeletnek vesszük, akkor (ha jól számoltam) kb. 16 millió m3 anyagból lett a hamu. Ráadásul mivel a talaj fő alkotója mész volt, ezért égetett meszet kaptak, radioaktív kalcium-oxidot.

Pillanatnyilag a világban valamivel több, mint 16.000 nukleáris robbanófej van. Ahhoz nem fér kétség, hogy ha egyszer elkezdik őket célba juttatni, akkor valamennyit fel fogják használni. nagyságrendileg 16.000 x 30.000 km2 = 480.000.000km2 és ha jól emlékszem a föld felülete 510.000.000 km. Durván számolva a Lucky Dragon bárhol lehetne az infernó alatt, nem úszná meg a radioaktív szennyeződést. Persze a japán halászok tudták, hogy bajba kerültek és a lehető leggyorsabban elhagyták a helyszínt. A jövőbéli teoretikus Lucky Dragon sehova se fog tudni menekülni. Gondoljátok át!

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
____________________________________________

61 gondolat erről: „(1387) Radioaktív halál

  1. Lucky Dragonnak aznap nem volt szerencséje. 🙁

  2. Kitéve magam annak, hogy „okoskodással” fognak vádolni, néhány apró kiigazítást hadd tegyek meg.
    1. Olyan, hogy „sugárfertőzés” nincsen. Sugárszennyezés van, illetve egy bizonyos szintnél nagyobb dózisterhelést követően, felléphet sugárbetegség, ez azonban nem „sugárfertőzés”. Nem vírus, vagy baktérium okozza, hanem radioaktív sugárzás.
    2. Ugyanebben az értelemben, nincs „sugárfertőzött” talaj, illetve egyéb tárgyi dolog (azaz cucc 🙂 ) sem. Ezek is szennyezettek.
    Mindezt nem kötözködésből mondom, hanem azért, mert akik szakmailag helytelen kifejezéseket alkalmaznak egy egyébként jó publikációban, azok lerontják annak hitelességét. Természetesen könnyebb advocatus diaboliként, egy már elkészített produktumot fikázni, mint segítséget nyújtani annak helyes elkészültéhez. Ezért hasonló témakörben ajánlom figyelmetekbe az alábbi olvasmányt. A szakmaiság mellett, igazán érdekes ismereteket is tartalmaz!
    http://www.reak.bme.hu/fileadmin/user_upload/felhasznalok/kis/atomenerg-sug_ved_alap-2010-2-resz.pdf

  3. 2:
    Természetesen igazad van, de a TV és az írott médiák is ezt a kifejezést használják. Nem gondoltam, hogy nyelvújítónak kellene lennem, amikor a „tömegekhez szólok”. Különben a Lucky Dragon kormányosan 400 Röngent mértékű radioaktív sugarat szedett össze (akkor még ezt az egységet használták), ami éppen a LD50-nek felelt meg.

    A belinkelt anyagot köszönjük. Érdemes lementeni.

  4. A poszt jó.

    Vackorhoz csatlakozva: ha sugárfertőzés helyett sugárszennyezést írsz, nemhiszem, hogy van az a laikus, aki ne értené, de cserébe csökkented az általános sötétséget a fejekben a valóságnak megfelelő szóhasználattal.

    „Ahhoz nem fér kétség, hogy ha egyszer elkezdik őket célba juttatni, akkor valamennyit fel fogják használni.” – szép dolog ez a fordulat, hogy „ahhoz nem fér kétség” – jól elfedi a bizonytalan állításokat. Számomra egyáltalán nem nyilvánvaló, hanem nagyon is kétséges, hogy így van-e. De ne lássuk meg, hogy melyikünknek van ebben igaza. Atomcsapásból egy is túl sok.

  5. Szerintem is különbség van az olyan hadviselés között, ahol az ellenfél le tudja állítani a támadást/harcot és még érdemes neki, és aközött, amikor minden elveszett, de még megtorlásra maradt lehetőség. Persze nagyon bizonytalan a kettő közötti mezsgye, könnyű átcsúszni rajta. Ráadásul a háborús célok egyre inkább az ellenfél civil hátországára is kiterjednek, hogy a harcoló csapatok azt érezzék: már nincs értelme.

    Az a baj, hogyha az első felvonásban behoznak egy puskát, az a darab végén el fog sülni. Ez ellen szerintem csak a két- vagy többpólusú világrend jelenthet valamelyest védelmet.

  6. a szamitasban szerintem ott a hiba, hogy feltetelezed, hogy az osszes atomfegyver atlaga 15Mt. mikozben az atlag 1 vagy 2 nagysagrenddel kissebb. szerintem valahol 100 es 1000 kt kozott van.

  7. Tibor bá, ez sok mindenben alátámasztja a korábbi és a most posztolt meglátásaid.

    The Truthseeker – Az USA megelőző atomcsapást tervez Oroszország ellen
    http://www.youtube.com/watch?v=_VfLCK5JfFo

    Annyit mondanék kiegészítésül, hogy manapság már nem használnak ekkora robbanóerejű tölteteket.

    A robbanófejek pusztító ereje jellemzően 0,3 kt – 1,2 Mt között mozog. A fissziós bombák (atombomba) többsége a 0,3-350 kt közötti tartományban van belőve. Míg a termonukleáris (hidrogén bomba) robbanófejek esetében a 150-350-550-750 kt a jellemző pusztítóerő. Bár akadnak még 1-5 Mt közötti robbanófejek is, főleg az orosz nukleáris arzenálban.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_nuclear_weapons

    A mai katonai terminológiában, már nem az a jellemző, hogy 1 város, egy 5-20 Mt -s H-bomba, aztán csókolom…, hanem több kisebb hatóerejű robbanófejjel végrehajtott koncentrált támadás esetén nagyobb a pusztítás hatékonysága.

  8. 6: A két- vagy többpólusú világrend szerintem pont nem védelmet, hanem veszélyt jelent.

    A higegháború vége felé ott állt a két nagyhatalom, készen arra, hogy egy gomnyomásra megsemmisítsék egymást és az emberiésget. A múltkor linkelt valaki egy jó cikket két esetről, amikor egy-egy ember személyes felelősségvállalásán múlt, hogy ez nem történt meg.

    Ma a helyzet egyáltalán nem ilyen tiszta. Ha van is ellenszenv és szájkarate az USA és Oroszország között, egyik helyen se lehetne csak úgy eladni egy csapást, mint jogos dolgot. Nincs világos és jól gondozott ellenségkép, nem lehet világosan tudni, ki kivel van és ki ellen. Az arab világ – Izrael+USA szembenállás az egyetlen jól kitapintható konfliktus, de itt elég egyenlőtlen a felállás ahhoz, hogy ne kezdje monduk Irán csak úgy leszórni az atomot Izraelre. Ráadásul az arabok szétdaraboltak.

  9. 8: Nem látom át, mire fel indítana az „USA megelőző atomcsapást Oroszország ellen”. Ezzel nemcsak az összes szövetségesét fordítaná maga ellen, az amerikai nép se fogadná el.

    A médiának nagy a hatalma, de azért bármit ők se tudnak eladni.

  10. 5:
    Ezért kár volt csinálni egy videót, táblázatba szedve sokkal plasztikusabb lett volna.

    7:
    Írtam, hogy durva megközelítés, játéka nagyságrendekkel. Viszont, ki fogja ledobni az Antarktiszra és az Csendes óceán beláthatatlan végtelenségeire?

    10:
    Azt ma már minden vezető tudja (Orbán is) hogy a nép egyáltalán nem számít.

  11. 9:
    Ha már megvalósult volna az egységes világállam akkor minimális lenne a nukleáris konfliktus esélye természetesen. A helyzet pont az, hogy az egyik hatalmi központ akarja megvalósítani, de nincs hozzá elég ereje, ugyanakkor a másik hatalmi központ látszólag gyenge, de ellenáll és folyamatosan erősödik. Ez egy tuti háború előtti helyzet. Énszerintem lesz háború és bevetik a taktikai nuk. fegyvereket is, de a stratégiait nem és egy elhúzódó háborús időszak fog tartani a többpólusú világrend irányába. Persze jó lenne, ha nem így lenne.

    Értsd meg: az USÁ-t (mögötte a háttérhatalmat) szorítja az idő: részben a kb, 2030 körül várható civilizáció-összeomlás, részben Kelet erősödése. Ezek bekövetkezte előtt tudja csak – esetleg – megvalósítani célját.

  12. 12:
    Mondj nekem egyetlen egy példát a történelemből, amikor a vesztes nem vetett be mindent az utolsó pillanatban?

  13. 13:
    nemetorszag. a kemiai fegyvereit nem vetette be mikozben lett volna ra lehetosege. a szovetsegesek jelentos menyiseget talaltak belole.(tabunnal toltott tuzersegi lovedekek)

  14. 13:
    Nem mindegy, hogy az utolsó légiót vetik be, vagy az atom-tengeralattjáró flotta lövi ki az összes rakétáját. Az előbbi esetet még követheti megadás/fegyverletétel/békeszerződés és az anyaország mégha rabszolgaként is, de életben maradhat. A utóbbinál pedig már nem él senki és a tengeralattjáró legénysége is a parancs teljesítése után öngyilkos lesz valószínűleg.

    Önkorlátozás pedig előfordult a hadtörténelemben kíméletből, tiszteletből, vagy nemzetközi egyezmények miatt (pl. vegyi és biológiai fegyverek).

  15. 11: Még a királyságokban és diktatúrákban is jellemző, hogy megdolgozzák a közvéleményt, mielőtt háborúba viszik az országot. Nem lehet úgy háborúzni, hogy a nép teljesen ellene van.

    Az egyesült államokban demokratikus államberendezkedés van. Ez nem jelenti, hogy az van, amit a nép akar, de azért egy háborút meg kellene indokolni. Indok nélkül, csak mert nem tetszik néhány katonai vezetőnek, hogy felzárkózik Kína és Oroszország, nem lehet háborút indítani.

    Az egy másik kérdés, hogy ezeknek sose okozott gondot, hogy megrendezzenek egy támadást, hogy háborúbzhassanak. De Kínára vagy Oroszországra nehezebb lenne rákenni egy saját lakosság elleni merényletet, mint ahogy a tálibokra lehetett.

  16. 13:
    Példa:1950 novemberében a kínai „önkéntes” haderő átlépte a Jalu folyót. 1951 januárra a 38. szélességi kör mögé vetette vissza
    MacArthur tábornok csapatait, akik csak atomfegyver bevetésével tudták volna elkerülni a vereséget, de nem vetették be.

  17. „A héten New Yorkban kerül kalapács alá az a fotósorozat, amelyet egy japán fotográfus készített Nagaszakiról egy nappal a japán város elleni 1945. augusztus 9-i atomtámadás után.”
    http://mult-kor.hu/20140603_igy_nezett_ki_nagaszaki_1_nappal_az_atomtamadas_utan
    Eszméletlen, ahogy a bomba porig rombolta a várost.
    A képeket Josuke Jamahata készítette, aki 48 éves korában, 1966-ban hunyt el rákban, valószínűleg a sugárzás okozta betegség következtében.
    Viszont Nagaszaki most újra nagyváros, több mint 400 ezren lakják, szóval az atombomba nem tette örökre lakhatatlanná a helyet.

  18. 16:
    Ezek az érvek szvsz a meglepetés-szerű atom-támadás ellen nagyjából jók. De hidd el, lesz indok és megdolgozás is. Idejük azért van, csak kevés. És előbb megpróbálják még közvetlen amerikai katonai részvétel nélkül szítani konfliktust O.o kárára. A megelőző atomcsapás „jogát” pedig úgy emlékszem hivatalosan is doktrínává tették.

  19. Nekem határozottan tetszik, hogy minden érvet előhoztok az emberiség megmentésének a reményében. Válaszaim:
    1) NacArthur nem szenvedett vereséget, hanem tűzszünetet kötött, de ha nem köt tűzszünetet, Amerika akkor se vesztette volna el a háborút, hiszen a harcok 10.000 kilométerre voltak az anyaországtól.
    2) A vegyi fegyverek bevetése trükkös dolog, mert a szélirány bármikor megváltozhat, és ugye Európában az uralkodó szél nyugatról jön, ahogy a szövetséges csapatok is onnan jöttek.,
    3) Egy hamis zászló alatt6i támadás mindig bevált, és mindig be is fog válni.
    4) A feltételezett tengeralattjáró legénysége pontosan tudja, hogy a családja már rég nincs. Tehát kilövik az utolsó rakétát is.

  20. 20:
    A végén egyetért a homlokegyenest ellenkező Tibor bá’ és Arma: ha a jövőbe nézünk égő tűzáldozatot látunk…akkor min vitatkoztok? (A többi ehhez képest már csak apróság.)
    🙂

  21. Amiért jók voltatok, kaptok egy kis előzetest egy készülő bejegyzésemből. 🙂
    —————-

    A bejegyzés előző része:

    Az atomrakéta, a gnosztikus világpusztítás tudatosan kifejlesztett eszköze

    Az atomfegyverek, mint a gnosztikus vallási eszkatológiában alapvető világpusztítás eszközei kifejlesztése témájában ez a második bejegyzés nagyrészt egyetlen nagyon témánkbavágó cikk kivonata. Angolul tudóknak ajánlom az eredeti elolvasását a szerzők más cikkeivel együtt:

    Paul & Phillip D. Collins: A Bomba által zsarolva: Nukleáris szorongás és a Szuperfegyver kultusza (Blackmailed by the Bomb: Nuclear Anxiety and the Cult of the Superweapon)

    A cikk annak ellenére kiválóan kiegészíti az előző bejegyzés mondanivalóját, hogy a Collins fivérek nem jutnak el a gnosztikus vallás törvényszerű világpusztítási követelménye, mint az atomfegyverkezés végső oka felismeréséig.

    A nukleáris proliferáció a globalista háttérhatalmi elit tudatos szabotázsa

    Az előző részben már felvetettem, hogy az „atomtitok” főleg zsidó belső emberek általi eljuttatása a Szovjetunió számára nem volt egy szokványos kémkedési sztori, amit az is jelez, hogy a Manhattan Terv olyan vezető személyisége is részt vett a kémkedésben, mint Oppenheimer. A Manhattan Tervet és az USA államgépezetét végső soron ellenőrzésük alatt tartó háttérhatalmi-pénzügyi körök teljesen tudatosan osztották meg az atomfegyverek know-how-ját a szintén általuk létrehozott szovjet rezsimmel, mert egyrészt az ő dialektikus logikájukkal létrehozott új kétpólusú világrend csak így lehetett működőképes, másrészt csak a több hatalom által birtokolt atomfegyverkészlet nyújthat lehetőséget egy világpusztító atomháború kirobbantására, melynek igényét e háttérhatalom gnosztikus vallási háttere alapján sikerült levezetni. (sajnos…) A Rosenberg házaspár kivégzése tehát ugyanúgy porhintés volt, kis halak odadobása a látszat kedvéért, ahogy a továbbiakban is cirkuszi előadás az e háttérhatalmi körök által kézbentartott különféle nyugati állami szervek „harca a nukleáris proliferáció ellen”.

    „…az egész világnak meg kell szűnnie. Fel kell gyulladnia, hogy a tűz eleméssze.” (Gnosztikus-manicheus zsoltár)

    Valójában az e harcban illetékes különféle állami szerveket ténylegesen irányító körök a szovjet atombomba után is tovább folytatták az atomfegyverek tudatos elterjesztését egyre szélsőségesebb rezsimek, latorállamok számára, mely rezsimek természetesen többnyire éppúgy a globalista háttérhatalom saját (a külvilág előtt el nem ismert, zabi-) gyermekei, ahogy a szovjet, vagy a náci rezsim is az volt. E tudatos szabotázs egyetlen magyarázata a későbbi atomháború előkészítése lehet.

    Árulkodó ez ügyben, hogy az atomfegyverek elterjedése elleni hivatalos „harc” fő áldozatai eddig leginkább olyan hivatalnokok, ügynökök, közszolgák voltak különféle nyugati intézményekben, akik tisztességesen, de naívul szó szerint vették intézményeik hivatalosan (a közvélemény megtévesztésére) hangoztatott célkitűzéseit és túlságosan hatékonyan leplezték le az atomfegyvereket terjesztő köröket, akik saját főnökeik védelme alatt álltak.

    —————————

    Egyes bennfenntes sajtókörökben (nem a nagy nyilvánosság körében) tartja magát a pletyka, hogy Benazir Bhutto volt pakisztáni miniszterelnökasszonyt Dick Cheney parancsára gyilkolta meg egy USA kivégzőkommandó. Collinsék szerint Bhutto azzal írta alá a saját halálos ítéletét, hogy kifecsegte, miniszterelnökké választása esetén lehetővé teszi, hogy az ENSZ Nemzetközi Atomenergia Ügynöksége (IAEA) kihallgassa Abdul Kadir Khant, „a pakisztáni atombomba atyját” és „nemzetközi atom-feketepiaci üzért”. A hír 2007 szeptemberében jelent meg egy indiai lapban, Bhutto ez év decemberében halott volt…
    „Bhutto szinte biztosan tisztában volt vele, hogy Khan vallomásai az IAEA-felügyelők számára burkoltan sugallanák, hogy a globális oligarchikus elitet alkotó gazdag és nagyhatalmú egyének szerepet játszottak a Khan-féle nukleáris proliferációs (atomfegyvereket elterjesztő) hálózat létrehozásában és védelmezésében. Miközben nyíltan nem mondott sokat, Bhutto e kijelentésével finoman sugallta, hogy Khan nem volt valamiféle magányos bűnöző: “Sok pakisztáni cinikus a kérdésben, hogy vajon A.K.Khan megtehette-e ezt hivatalos utasítás nélkül”. A korábbi miniszterelnök aláírta a halálos ítéletét azzal, hogy fellebbentette a fátylat az oligarchák egyik legmélyebb, legsötétebb és legjobban őrzött titkáról: a hatalmi elit és a titkosszolgálatok sötét elemei segítették Khant tevékenységében, amely a világot veszélyesebbé tette.”

    —————-

    A sztori további részeihez angolul tudók olvassák el a cikket:

    http://www.conspiracyarchive.com/Articles/Blackmailed_by_the_Bomb.htm

  22. 22:
    Arma!
    Én ettől kurvára elhatárolódok. 😀

  23. 23: Az én cikkeimben két állítás van, az idézett Collins-cikkben pedig egy. Közös állításunk, hogy a globális hatalmi körök tudatosan terjesztik az atomfegyvert veszett rezsimeknek is. A saját állításom, hogy e mögött gnosztikus vallási indíték áll. Te mindkettőtől elhatárolódsz? Mert a tudatos proliferációt Collinsék dokumentálják. HA viszont tudomásul vesszük, hogy tudatosan teszik a bolygót a főhatalmi körök veszélyesebb hellyé, muszáj keresnünk ehhez valamilyen motivációt. Ha nem az én magyarázatom a helyes, ki tud bizonyíthatóbbat?

  24. 22:
    Nekem nincsenek szerteágazó ismereteim e témában, de igyekszem elfogulatlanul kialakítani a véleményemet.

    „A Manhattan Tervet és az USA államgépezetét végső soron ellenőrzésük alatt tartó háttérhatalmi-pénzügyi körök teljesen tudatosan osztották meg az atomfegyverek know-how-ját a szintén általuk létrehozott szovjet rezsimmel, mert egyrészt az ő dialektikus logikájukkal létrehozott új kétpólusú világrend csak így lehetett működőképes”

    Logikailag mi indokolja, hogy a „világpusztításhoz”
    1.létre kell hozni a kétpólusú világrendet
    2.el kell terjeszteni az atomfegyvert?
    Sokkal egyszerűbben meg lehetne oldani, ha egy államot felszerelnek atomfegyverrel, azt a „gonosz” kezére juttatják, s ez a megszállt állam sorba elpusztítaná a többit. A legvégén pedig ezt az államot véres polgárháború tüntetné el.
    Kisebb hiba%, garantált kiírtás…

  25. 25:
    Arma által felkínált nézettel nekem az a fő bajom, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja a spontán emberi reakciót, tevékenységet. nekem a Rosenberg házaspárról sokkal inkább hihető, hogy naiv értelmiségiek (akikből több tucattal találkoztam a Melbournei Egyetemen) mint a háttér hatalom által kiválasztott, beszervezett és a bitófa alá küldött hasznos eszközök.

    Különben aki foglalkozik a modern kémkedéssel, az tudja, hogy a kiküldött, átdobott kémet korszaka lejárt. Helyette kulcs pozícióban lévő embereket szerveznek be pénzért, vagy zsarolással (erre igen jók a buzik)

  26. 26. Rosenbergéket nem ismerem. De hogy Oppenheimer tisztában volt vele, hogy az eredményeiket eljuttatják az oroszoknak, és ezt eltussolta, azt más forrásból is hallottam.

    Arma gondolatmenete hiteles.

    25: Nincs olyan, hogy gonosz állam. Ha csak egy államnak van a kezében atomfegyver, hogyan veszed rá, hogy mindenkit elpusztítson vele? Ilyen hülye nem létezik.

    De ha van két oldal, akikkel kölcsönösen elhiteted, hogy halálos ellenségei egymásnak, és ráveszed őket, hogy „kibiztosított” atomfegyvereket szegezzenek egymásra, akkor elég bármi, hogy elindítsa a láncreakciót.

    Ha nincs két ilyen szembenálló fél, akkor el lehet terjeszteni az atombombát, hogy minden hülyének legyen belőle. Hátha valamelyik elkezdi használni, aztán a többiek folytatják. Egyelőre úgy tűnik, hogy a legfanatikusabb idiótáknak is több esze van ennél (USA, Izrael, É-Korea, Pakisztán), én remélem továbbra is a legjobbakat.

  27. 4-el értek egyet. ‘Ahhoz nem fér kétség, hogy ha egyszer elkezdik őket célba juttatni, akkor valamennyit fel fogják használni.’ Ez az állítás megalapozatlan. A világot piacok, piaci részesedések – vagyis a profit – mozgatják. Ezekre mindenki nagyon vigyáz.

  28. 27:
    A kétpólusú világrendben alacsony volt az atomháború kockázata, mert a kölcsönös elrettentés elég volt a felek fékentartására. És ha a SZU nem omlik össze gazdaságilag, ki tudja meddig tartott volna ez az állapot. Ha tehát így akarta valaki előidézni a „világpusztítást”, akkor rossz módszert választott.

    Erre írtam egy példázatot, hogy az egypólusú világrend (vagy többpólusú, de valamelyik fél meg akarja szerezni a világhatalmat) veszélyesebb ilyen szempontból.

    „hogyan veszed rá, hogy mindenkit elpusztítson vele?”
    Amikor majd kiéleződik az erőforrásokért folytatott küzdelem, mindenütt helyi háborúk kitörése várható, ezt leforgatókönyvezték már néhányan. Akkor egy abszolút erős hatalmi központ számára már nem lesz nagy kérdés a katonai erő alkalmazása, elég a s.f. filmek „birodalmára” gondolni….

    A „gonosz”-t idézőjelbe raktam, Arma elméletéhez passzolónak tartom, de szerintem sincsenek ilyen értelemben gonosz államok.

  29. 27: A fordítottját álljtottam. Azután, hogy az USA rendelkezett atombombával, csakis úgy lehetett fenntartani a kétpúlusú világrendet (dialektikus okból), hogy a SZU-hoz is el kellett juttatni a bombát.

    Azt pedig, hogy az USA hatalmi körei tudatosan terjesztették a bombát „rough” rezsimek számára is, az idézett Collins-cikk dokumentálta. Tény, hogy azokat a nyugati hivatalénokokat járatták le, üldözték, akik feladatukat komolyan véve leleplezték a nukleáris proliferációt. Tehát az nem vitatható, hogy a nyugati főhatalmak részéről a „proliferáció elleni harc” csak porhintés. Megismétlem: milyen logikus motivációt tudtok találni e perverz viselkedésükre???

  30. 26: Kicsinyesen kötekszel. Nem kétlem, hogy Rosenbergék sokszáz társukhoz hasonlóan kommunista és SZU-szimpatizáns naív zsidó értelmiségiek voltak, akiknek voltak spontán emberi reakciói. Azonban őket kishalként bűnbaknak dobták oda olyan hatóságok és gazdáik, akik jól tudták, hogy felső utasításra tudatosan szivárogtatták ki az atomtitkot a SZU-nak. Kegyetlen színjáték volt, olyan, mint a kommunista országok Rajk-perei.

  31. 29: Hitler állama se felel meg a „gonosz állam” definíciójának? Észak-Korea? Sztálin? Rákosi, Kun Béla?

  32. 33:
    Arma, végülis a téma szempontjából mellékes, hogy most az egyes államokat nevezzük „gonosz” államoknak, lator-államoknak, vagy azt mondjuk, hogy a háttérhatalom irányítja ezeket az államokat.

    A nyitva maradt kérdés az az, hogy mi szükség van egymással rivalizáló szövetségek felépítésére, mozgatására, harcoltatására, stb, ha csak a világpusztítás a cél, és azt jóval egyszerűbben is el lehetne végezni. Az egész olyan így mintha egy bábjátékos a saját szórakoztatására háborúsdit játszana a bábjaival. El kell ismerni, különös vízió…
    (A „dialektikus okból” – az azért kevés magyarázatnak, vagy: az elmélet nincs teljesen kifejtve.)

  33. 34:
    1985-ben 60.000 termonukleáris robbanófejjel rendelkezett az USA és a SZU közösen. A világ elpusztításához mindössze valamelyik betelepített elnöknek meg kellett volna nyomni a piros gombot. Ehelyett egyezményeket írtak alá, hogy csökkentsék a darabszámot. Ez a háttér hatalom ilyen egyszerű dolgot se tud megszervezni (immáron 2000 éve?) mint az emberiség kiirtása. 😀

    Majd adok tippeket. 1) Néhány fertőző betegség kórokozójának génmanipulált változatát (mindenre rezisztens) rászabadítani az emberiségre. 2) Legyártani néhány kobalt bombát, majd felrobbantani akárhol. 3) Minden nagyobb tűzhányó kráterében felrobbantani egy-egy atom-bombát. Soha nem látott jégkorszak köszöntene ránk, garantált kipusztulással.

  34. 34: Sutton feltárta, dokumentálta, hogy ugyanazok a bankárkörök finanszírozták a hatalomba Lenint, Hitlert és Rooseveltet. Tehát az USA és a SZU ugyanazon pénzügyi körök bábrezsimje volt. Ennek oka tipikus dialektikus történelemmanipuláló játszmájuk. Mesterséges konfliktusokat keltenek és minen szembenálló felet ők kontrollálnak.

  35. HA jól értem, nem akad cáfolat a Collinsék által összegereblyézett infókra, hogy az USA és más nyugati államok mögött álló hatalmi körök tudatossan terjesztették el az atomfegyvert kis, nem igazán jólfésült hatalmak számára is? Tehát: Miért teszik ezt?

  36. 37:
    Lenin felkér, hogy fordítsam le a kommunista kiáltványt magyarra. lefordítom, mert jól megfizeti. Aztán Hitler felkér, hogy fordítsam magyarra a Merin Kampfot. Mivel engem nem zavar, hogy az egyik utálja a másikat, lefordítom, mert alaposan megfizet érte. Később Roosevelt megkér, hogy fordítsam magyarra a New Dealt. lefordítom mert piszkosul sokat fizet érte, és nem érdekel, hogy nem csinál semmit, bár tud a japánok támadási tervéről, mert az én megélhetésemet ez nem befolyásolja. — Ekkor jön Arma Gedeon és azt állítja (nem is hazudik), hogy én mind három hatalmon lévőt megerősítettem hatalmi pozíciójában, és némileg ez igaz is. Tehát az USA és a SZU egyformán profitált belőlem. Azt azért nem mondanám, hogy csak azért mert üzleti kapcsolatban voltam velük, én kontrolálnám őket. Bár, ki tudja, van aki mindig ugyan oda lyukad ki. 😀

    Na jó, akkor egy fokkal komolyabban. Az OTP bank kölcsönéből felépül két, egymással konkuráló húskombinát. reális? természetesen. Az OTP kölcsönt ad, mert úgy kalkulál, hogy mind a két üzletféltől búsás kamatokkal együtt vissza fogja kapni a kölcsönt. Hol itt az összeesküvés?

  37. 40:

    “Mert ez a világ el fog pusztulni. Hamarabb, mint gondolnátok.”
    Ezzel tökéletesen egyetértek, mert már az egész emberiség megtette a szükséges lépéseket. A klíma meg fog minket ölni, ha lesz energia, ha nem, ha lesz háború, ha nem. De ez nem volt betervezve. Egyszerűen elhasználtuk a Földet.

  38. 40:
    Hátha lesz Tibor bá’-nak kedve írni egy posztot:
    Túl lehet-e élni öko-szemlélettel (Milánó)…?
    – és akkor lehet egy jót építész-vitázni…

  39. 30: Ez milyen értelemben fordítottja 27-nek? Én úgy látom, lényegében ugyanazt mondtuk.

    33: Bizonyos értelemben igen, „gonosz államok”. Abban az értelemben nem, hogy az ő kimondott céljuk nem a gonosz terjesztése, hanem a saját érdekeik erőszakos érvényesítése, gonosz eszközöket is felhasználva.
    Tegyük fel, hogy ezek egyike van abszolút fölényben az összes többi országgal szemben, és csak nekik van atombombájuk. Nehezen tudom elképzelni, hogy szarrábombázzák az egész Földet, magukat is kiírtva vele, csak hogy megmutassák, hogy nekik volt igazuk. Ehhez kell valódi ellenség is.
    Ezért kell a két pólus.

    29: Soha nem volt olyan nagy az atomháború kockázata, mint a hidegháború alatt. Sakkban tartották egymást, de ez olyan volt, mint a vadnyugati filmekben két cowboy párbaja: mindkettőjük keze a pisztoly fölött, szeme a másik kezén. A legkisebb zavarásra bármikor elkezdődhet a lövöldözés. Csoda, hogy megúsztuk.

    35: Szerintem azért nem jártak sikerrel, mert nem bábjuk sem az elnök, sem senki. Szerintem van egy csoport, amelyik a háttérben szervezkedik, és valós hatásuk van a világ történéseire, de nincs teljes kontrolljuk.

  40. 41. Elhasználtuk a számunkra élhető életteret. Hazavágtuk a lehetőséget az egónkkal. A Föld túlél minket. Meg lesz nélkülünk is, amíg a Nap engedi. Lesznek élőlények, akik kibírják és túlélik. Esetleg kezdődik valami új létforma.

  41. @38. Arma: a globális világállam kiépítése a cél. Ezért tesznek meg mindent.
    Az emberiséget nem sikerült beijeszteni eléggé a klímaváltozással (tojnak rá nagy-ívben), most újra felállítják a tézist és az antitézist, a két egymásnak ellenszegülő elképzelést a jövőről: globális világ (főszerepben az USA) vs. nemzetállamok (főszerepben Oroszország).
    Már fel is sorakoztak a küzdő felek, elfoglalták pozícióikat, lehet nekik szurkolni, lehet rájuk szavazni, lehet szidni a másik felet.

  42. 43:
    „Soha nem volt olyan nagy az atomháború kockázata, mint a hidegháború alatt.”

    A dolog ennél bonyolultabb. A kölcsönösen biztosított pusztulás lehetősége (Mutually Assured Destruction, – MAD) szovjet-amerikai viszonylatban teljesen lecsökkentette a lehetőségek számát egy nagyhatalmi konfliktusban: globális öngyilkosság, vagy béke (pontosabban közvetlen harcérintkezés hiánya). Mind a két fél tudta, hogy nem léphetnek túl egy képzeletbeli vonalat, és ezt lefektették az ABM-szerződésekben is. Ez látszólag totális kockázat, viszont olyan mértékû stabilitást idézett elõ a nemzetközi kapcsolatokban, amelyre még nem volt példa a történelemben. Ezt lényegében a mainstream katonai elemzők is így látják, nem mondtam újat.

    Ez a helyzet kezdett megváltozni Reagan elnök 1983-as Stratégiai Védelmi Kezdeményezésével (SDI). A csillagháborús tervek az USA területére terjesztettek volna ki védőernyőt, de nem valósultak meg, viszont mellékeredményként összedöntötték a rogyadozó SZU-t. Ezután valóban lecsökkent a két nagyhatalom közötti feszültség. Jelcin idejében, ha jól emlékszem puszi pajtások is voltak. Mindez azonban az USA vezető köreit egyre inkább azon meglátás felé terelte, hogy O.o már nem nagyhatalom, viszont szinte kimeríthetetlen nyersanyagkincsekkel rendelkezik, amit biztosítani szeretne magának. Ezért tényleg elkezdték a reagani ernyőt építeni, de már O.o határai mellett.

    Biztonságosabb lett a világ? Egy fenét. Az USA meg van győződve arról, hogy győzni fog, mert azt hiszi ez még mindig a jelcini Oroszország, az oroszok pedig rezzenéstelen arccal készülnek a végsőkig kitartani. Ténylegesen egy szuperhatalom van, és kiszámíthatatlan, hogy mit fog lépni, mi fog történni a világgal.

  43. 45: ez egy röhejesen elterjedt tévhit a tömegkábítás céljára. A világágllamot 1945-ben létrehozhatták volna Washington székhellyel, ha nem osztják meg önként az atomtitkot a szovjetekkel. Ezeknek sokkal irracionálisabb motivációja van, írtam, hogy mi. Miért terjesztették az atombombát a pakisztáni zugáruson keresztül boldog-boldogtalannak? Ez elősegíti a Világállam létrejöttét??? Akadályozza…

  44. Bocsi, Tibor bá’. kicsit sok a kommentjeimből: a 47-es pl. felesleges..
    Kérlek, töröld ki.

  45. 43. és 46. egyszerre igaz. Igaz, hogy stabilizálta a helyzetet, egyik fél sem mert támadni, de igaz az is, hogy az atomháborúnak ekkor volt a legnagyobb veszélye.

    Amerika kóstolgatja a határait, de nem hiszem, hogy megtámadná O.o-t. Egyrészt semmiféle nemzetközi jogi vagy emberileg elfogadható ürügye nincs rá. Másrészt O.o-ban még mindig ott vannak a bombák, a megtámadásuk esetén nem lenne gond kilőni őket. A csillagháborús terv nem valósult meg, és vannak tengeralattjárók is.

    Armának lehet, hogy igaza van a sátánista világpusztító körök céljait illetően, de ha eddig nem sikerült megvalósítaniuk a szándkékukat, szerintem ezután se fogják.

  46. 49. Még a történelemtanárom mondta, ha két fél kerül hasonló erőviszonyba egy adott területen/helyen, abból biztosan valamilyen konfliktus, vagy feszültség lesz előbb-utóbb. Ha három, vagy annál több, akkor békén hagyják egymást.

  47. 50:
    „43. és 46. egyszerre igaz” – így van, egyetértek.

    „de nem hiszem, hogy megtámadná O.o-t” – nem veszed számításba, hogy a vissza nem pótolható energia- és ásványkincsek fogyóban vannak a Földön. Az USA – alapvetően haderejére és a dollár tartalékvaluta szerepére támaszkodva mindenki másnál gazdagabban, és egyben tékozlóbban él, de egyre kevésbé akarják ezt finanszírozni a feljövőben lévő (ázsiai) országok. Igaz még nyíltan nem mer senki konfrontálódni az USÁ-val (aki mert, az halott, még nagyon oda tud csapni), de egyre nyilvánvalóbb, hogy a szuperhatalom hanyatlik.

    Az ottani vezető körök azonban nem akarnak lemondani a kivételezett helyzetükről és természetesen előre gondolkoznak/terveznek 10-20 évre, amikor az energia és nyersanyaghelyzet kiéleződik, megpróbálnak előremenekülni azzal, hogy még most ellenőrzésük alá helyezik a világ legfontosabb nyersanyaglelőhelyeit. Ezért nem tudom elképzelni, hogy ne terveznék az orosz nyersanyag-potenciál megszerzését, én legalábbis ezt tenném a helyükben…

    De nézd meg pl. ezt a videot:
    http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2014/06/az-usa-megelozo-atomcsapast-tervez.html?showComment=1401963310455#c198734373040880071

  48. 51: Az orosz nyersanyagokért nem kell háborúzni. Nyomtatnak dollárt, és megveszik érte. Az orosz nyersanyag eladó.

    Szerintem egyszerűsített ez a világkép. Videót nem tudok nézni, de továbbra is kétlem, hogy az USA megelőző atomcsapást tervezne. Mégis mit előzne meg, minek a megelőzésére hivatkozna?

    A feltörekvő országoknak nem kell semmit tenni az USA hanyatlásáért, egyszerűen ki kell várni, hogy összeomoljon magától.

  49. 51:
    „ ha két fél kerül hasonló erőviszonyba egy adott területen/helyen, abból biztosan valamilyen konfliktus, vagy feszültség lesz előbb-utóbb.” – én csak azt állítom, hogy ennél sokkal labilisabb az a hatalmi helyzet, ahol az egyik fél döntő fölénnyel bír a másik felett. Ebből ugyan sokszor nem alakul ki konfliktus, mivel a gyengébb általában vagy így, vagy úgy behódol.

    A három szereplős játszmának pedig az az előnye, hogy a két mindenkori gyengébb össze tud fogni az erősebbel szemben, kivéve, ha az erősebb döntő fölénnyel rendelkezik a gyengébbekkel szemben, mert akkor visszakerültünk az egypólusú játszmába…és így tovább.

  50. 53:
    Szimpatikusak a gondolataid, én is azt szeretném, ha így lenne, ahogy leírtad.
    De honnan tudjuk, hogy az USA mit tervez? Én kb. azt írtam le pár szóval, hogy én hogy látnám az ő helyükben a világot. A video pedig vagy igaz, vagy nem, ezt se tudjuk. Csak arról beszélgetünk szerintem, hogy mi az, amit nem akarnak elmondani nekünk, de mi összerakjuk mégis egy teljes képpé.

  51. 53, 54: Egy pillanat… Hány murcielago van itt?

    És melyiktek a mosógépszerelő?

    Vagy csak egy van, aki skizofrén?
    😀

  52. Mi történt Ábel?
    54-et én írtam Vysotsky-nek, az 53-at Te nekem.
    Vagy nem?

  53. Számozáscsúszás lehet… Én írtam 52-t és 55-öt, meg ezt, ami 57 kell legyen.
    Nálam murcielago írta 51, 53, 54 és 56-ot.

  54. Nicknévvel kell kezdeni…az a biztos Ábel..

  55. 58 – murcielago!

    Persze, sorszám és niknév legyen a megszólítás. Akkor nincs gubanc.

  56. 43:
    „Soha nem volt olyan nagy az atomháború kockázata, mint a hidegháború alatt.”

    A dolog ennél bonyolultabb. A kölcsönösen biztosított pusztulás lehetősége (Mutually Assured Destruction, – MAD) szovjet-amerikai viszonylatban teljesen lecsökkentette a lehetőségek számát egy nagyhatalmi konfliktusban: globális öngyilkosság, vagy béke (pontosabban közvetlen harcérintkezés hiánya). Mind a két fél tudta, hogy nem léphetnek túl egy képzeletbeli vonalat, és ezt lefektették az ABM-szerződésekben is. Ez látszólag totális kockázat, viszont olyan mértékû stabilitást idézett elõ a nemzetközi kapcsolatokban, amelyre még nem volt példa a történelenben. Ezt lényegében a mainstream katonai elemzők is így látják, nem mondtam újat.

    Ez a helyzet kezdett megváltozni Reagan elnök 1983-as Stratégiai Védelmi Kezdeményezésével (SDI). A csillagháborús tervek az USA területére terjesztettek volna ki védőernyőt, de nem valósultak meg, viszont mellékeredményként összedöntötték a rogyadozó SZU-t. Ezután valóban lecsökkent a két nagyhatalom közötti feszültség. Jelcin idejében, ha jól emlékszem puszi pajtások is voltak. Mindez azonban az USA vezető köreit egyre inkább azon meglátás felé terelte, hogy O.o már nem nagyhatalom, viszont szinte kimeríthetetlen nyersanyagkincsekkel rendelkezik, amit biztosítani szeretne magának. Ezért tényleg elkezdték a reagani ernyőt építeni, de már O.o határai mellett.

    Biztonságosabb lett a világ? Egy fenét. Az USA meg van győződve arról, hogy győzni fog, mart azt hiszi ez még mindig a jelcini Oroszország, az oroszok pedig rezzenéstelen arccal készülnek a végsőkig kitartani. Ténylegesen egy szuperhatalom van, és kiszámíthatatlan, hogy mit fog lépni, mi fog történni a világgal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük