(2487) A történelemből lehet tanulni

Tibor bá’ online

 

Visszatekintve az 1930-as évekre megállapítható, hogy a német nép biztonságban érezte magát, elvégre egy köztársaságban éltek, ahol szigorú törvények határozták meg, hogy mit tehet, de főleg mit nem tehet a kormány. A németek nem akarták megváltoztatni az önmagukról alkotott képet, ezért amikor a kormány túllépte a hatáskörét a nép úgy tett, mintha nem történne semmi. Ez az önbecsapás vezetett a II. világháborúhoz.

Amikor a Reichstag leégett, a németek nem voltak hajlandók meghallani azokat a hangokat, amelyek a tűz keletkezését Hitler titkos gyújtogatásában látták. Nem volt bátorságuk szembenézni a valóságot bemutató bizonyítékokkal. Nem voltak hajlandók észrevenni a kormány hazugságait és csalásait.

Amikor Hitler a szigorú német törvények ellenére ideiglenesen különleges felhatalmazást kért, hogy hatékonyan harcolhassanak a terroristákkal szemben, a nép engedett. Az ideiglenes állapot fennmaradt az ország totális elpusztulásáig.

Amikor Hitler emberei megjátszottak egy lengyel támadást, a német nép nem kérdezte meg magától, hogy ugyan már miért lennének a lengyelek olyan hülyék, hogy megtámadják az állig felfegyverzett Németországot, hanem hallgattak, Németország pedig belépett egy háborúba.

Hitler tudta, hogyan kell irányítani egy népet. Tudta, hogy az embereknek célt kell adni egy háborúhoz. Ezért a katonákat okkal – ok nélkül kitüntették, legyen mire büszkének lenni. Hitler lemásolta a Római birodalom győzelmi parádéit, beültetve a katonák fejébe a verhetetlenség téveszméjét.

Mivel a szemtől szembeni gyilkolás embert próbáló, Hitler követői hatalmas összegeket költöttek csodafegyverek, vadászgépek, tengeralattjárók, nagy hatótávolságú ágyuk, cirkáló rakéták kifejlesztésére, amikkel el lehetett kerülni a szemtől szembe történő gyilkolást.

A német nép belépett a II. világháborúba, de nem azért mert bátrak voltak, hanem azért, mert gyávák voltak, hittek a csodafegyvereikben, és amikor a csoda köddé vált, a németek elveszítették a háborút.

Az amerikai nép biztonságban érzi magát, elvégre egy köztársaságban élnek, ahol szigorú törvények határozták meg, hogy mit tehet, de főleg mit nem tehet a kormány. Az amerikaiak nem akarták megváltoztatni az önmagukról alkotott képet, ezért amikor a kormány túllépte a hatáskörét a nép úgy tett, mintha nem történne semmi.

Amikor a World Trade Center felhőkarcolói leomlottak az amerikaiak nem voltak hajlandók elfogadni azokat a hangokat, amelyek a tornyok leomlását a kormány titkos munkájaként látta. Nem volt bátorságuk szembenézni a valóságot bemutató bizonyítékokkal.

Amikor a kormány ideiglenesen különleges felhatalmazást kért az amerikai alkotmány határozott tiltása ellenére, a nép beleegyezett, mert erre a terrorizmus elleni harc miatt volt szükség. Ez az ideiglenesség természetesen legalább annyi ideig fog tartani, mint amennyi ideig a németeknél tartott.

Amikor a kormány emberei felhívják a nép figyelmét az afgán veszélyre, senkinek se jut eszébe megkérdezni, hogy vajon miért lennének az afgánok olyan hülyék, hogy megtámadják Amerikát? Így aztán az amerikaiak azt veszik észre, hogy hadban állnak Afganisztánnal.

Az amerikai kormány tudja, hogyan kell irányítani egy népet. Tudja, hogy az embereknek célt kell adni egy háborúhoz. Ezért a katonákat okkal, ok nélkül kitüntetik, legyen mire büszkének lenni. A Pentagon beülteti a katonák fejébe a verhetetlenség téveszméjét.

Mivel a szemtől szembeni gyilkolás embert próbáló, a Pentagon hatalmas összegeket költött csodafegyverek, vadászgépek, tengeralattjárók, anyahajók, cirkáló rakéták, drónok kifejlesztésére, amivel nem kellett szemtől szembe gyilkolni. Nem kellett szembenézni a gyilkolásaikkal.

Az amerikai nép elfogadja a terrorista ellenesnek kikiáltott háborúkat, de nem azért mert olyan bátrak, hanem azért mert gyávák, és ezért nem hajlandók észrevenni a bizonyítékokat, amelyek szerint kormányuk éjjel-nappal hazudik és hazudni fog mindaddig, amíg ki nem derül, hogy a csodafegyvereik ellenére egyik háborút se fogják megnyerni.

Ebből mi a tanulság?  Nehéz rádöbbenni, hogy egy tirannus vezeti az országot, főleg akkor, amikor a tirannus felvásárolja a médiát, ami aztán elhomályosítja a tisztánlátást, és az emberek boldog tudatlansággal veszik tudomásul, hogy a vezető egymás után lép háborúba Brüsszellel, Egyesült Nemzettel, Sorossal, a Németországba tartó migránsokkal, és mindezt őértük.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

29 gondolat erről: „(2487) A történelemből lehet tanulni

  1. Nagyon igaz amit írsz. Sokszor itt nálad is a hozzászólók azt mondják, hogy de hiszen ugyanazt csinálja a másik, vagy épp felhoznak valamit a kormány által ragasztott cimkékből pl. Vonára, hogy muszlimbarát, de ha vennék a fáradtságot és összehasonlítanák a két oldal működését észrevennék az óriási különbséget.

    Kormányoldali média : Ragadj egy igazságot valakiről, és építs rá hazugságot. Pl. Vona egyszer dicsérte a muszlimokat egy rendezvényen, akkor erre a kis igazságra húzz fel egy nagyobb hazugságot. Van igazságtartalma, ezért sokaknak hihetővé válik a ráépített hazugság. Ezt jelentesd meg egy jobbos bulvárlapban, vagy második vonalas weboldalon, majd vedd át kész hírként az első vonalba, pl. az origó, vagy a tv2 már tényként kezeli, és hivatkozik a forrásra, de a másik felet soha nem kérdezi meg, csak ellenkező előjelű szakértőket, vagy politikusokat. Ez ma a kormánymédia mechanizmusa, gyárts terhelő hírt, lehetőleg olyat aminek van egy pici alapja, így tájékozatlanként simán beveszed (migránsokról, ellenzékiekről, Sorosról stb.), és ne adj teret, hogy megcáfolják.

    És akkor lássuk a másik oldalt is, mert megkapom mindjárt, hogy de hát mindenki csúsztat. Van egy hír ami mondjuk igaz, és terhelő egy kormánypolitikusra nézve. Mi történik? Megpróbálják megkérdezni a politikust, aki elmenekül, leszarja, politikai húzásnak állítja be a kérdés felvetését. Vegyük észre a különbséget, hogy itt van lehetőség tisztáznia magát, nem egyoldalú a tájékoztatás mint a kormánymédiában, ahol nem adnak lehetőséget a besározandó félnek, itt épp ő nem él vele, mert tudja, hogy így megússza, mert a jobboldali média, ami gyakorlatilag uralja a hírek piacát elhallgatja a hírt, a bal meg olyan gyenge, hogy pár nap alatt elhal a hangja. Tehát ezen az oldalon van egy objektivitásra törekvés, míg a másikon nincs, ami orbitális nagy különbség, és jól példázza a két oldalt, az egyik oldalon egy propagandisztikus, álhírekre épülő, hatalmi törekvés, a másikon egy kétségbeesett ellenzéki szerep, ami nem tud érvényesülni a médiaellenszélben. Egyébként érdemes ezt a pár videót megnézni, és elgondolkodni, hogy juthattunk idáig, hogy ez így mehet a pártatlan közszolgálati médiában:

    Együtt:
    https://www.youtube.com/watch…

    Jobbik:
    https://www.youtube.com/watch?v=_I9GXTCxMvA

    Momentum:

  2. 1:
    Köszönjük az elemzést. Lesz, akin ez segít? Majd meglátjuk.

  3. Jimmy Carter is igen borúsan látja Amerika és a világ jövőjét Bolton kinevezése óta. Theresa May a brit parlamentben egy Oroszország elleni atomcsapásról nyílt vitát folytat.
    A lakosság békésen éli a mindennapjait, mert kényelmesebb a megszokott komfortzónában maradni és mert az „úgysem tehetünk semmit” önbecsapás elve mögé bújik.
    Aki ellentétes véleményeket mer megfogalmazni, azt azonnal lesöprik az asztalról, mint összeesküvés-elmélet terjesztőjét.
    A nagy tömeg úgy véli, hogy eddig sem volt nagy balhé, ezután sem lesz, mert… mert így kényelmes és mert így megnyugtató.
    Az egyén és az egész emberiség végül azt kapja, amit érdemel és amit nagy közmegegyezésben saját magának is elintéz.
    Cselekvéssel vagy a nem cselekvéssel.
    Lassan kihalnak azok az emberek, akik még láttak nagy háborút élőben, a mostani generáció a politikusaival az élen már semmit sem tud és semmire sem emlékszik ezekből, ki tudja, lehet, hogy nagyon is szükséges az ébresztő pofon.

  4. Hat igen .A politikusok pedig majd levaltjak azokat a katonai vezetoket a posztjaikrol akik jozan eszukre es katonai tudasukra hallgatva elleneznek egy ongyilkos haboru kirobbantasat.A tobbit meg elintezi a propaganda. Ami pedig kis hazankat illeti OV a kotelezo szulotartas bevezetesevel elkezdheti lebontani a tarsadalombiztositast -amit az Alaptorveny bevezetesevel mar megelolegezett-es arra hivatkozva sarcolhatja a kinn dolgozo honfitarsainkat is.Szerintem lesz majd nekik hazaarulasi ado is es mas finomsagok nem beszelve az itthoniakrol .

  5. 4: „hazaarulasi ado”

    Vagy inkább teljes vagyonelkobzás. Régen is ez járt a „disszidenseknek”. 😉 Orbán elvtárs nem fél Rákosi elvtárs módszereiből válogatni.

    Az viszont biztos, hogy az itthonmaradottak szarabbul fognak élni, akár OV nyer, akár más. A termelőkapacitások jelentős része olyan kezekbe került, akiknek fogalma sincs a valódi piaci működésről, az EU támogatások ‘hivatalból’ is csökkenni fognak, +még a büntiket is fizetnünk kell, beindul a letelepedési kötvények visszafizetési kötelezettsége. Lassan elkezdenek nyugdíjba menni azok, akiktől ellopták a manyup pénzt, az a 3 ezer milliárd nagyon fog hiányozni a nyugdíjkasszából.
    Megfelelően képzett munkaerő nélkül a gazdaság bővülésére sem lehet érdemben számolni.
    Ha pedig az EU életbe lépteti velünk szemben a 7-es cikkelyt, az akár jelentős támogatásmegvonást is jelenthet.
    Ha pedig nem OV nyer, akkor a beépített emberei mindenhol akadályozni fognak bármiféle fejlődést.
    Folytathatnám, de már így is:
    Sakk-matt.

  6. Hitler előtt teljes káosz volt Németországban, és nyomor. Amikor jött Hitler, hirtelen rend lett, és bőség. Sőt, még a háborút is támogatták sokan, mint visszavágást az első világháborúban elszenvedett vereségért. Nem mellesleg, ha nincs Hitler, a franciák Magyarország sorsára juttatták volna Németországot, így pedig nagyhatalom lett.

  7. Telitalálat a mai poszt Tibor bátyám! Hozzáteszem, hogy sajnos nagyon igaz…! 🙁

    03: Monte, megint csak egyetértünk. 😉 🙁

    01: Jó meglátások. 😉 Némi kiegészítés…:

  8. Lazán kapcsolódik:

    „Kis híján Ukrajna lakosságának a tizede tűnt el néhány év alatt, és ez nem csak a Krím elcsatolásának volt köszönhető. A környező országok évente százezerszámra szívják el a képzett ukrán munkaerőt, ebben élen járnak a lengyelek. Korábban magyar részről is volt próbálkozás arra, hogy ukrán munkásokat csábítsunk az országba, de ebben eddig nem volt túl sok sikerünk.”

    Ha direkt csábítjuk ide a migránsokat, valamiért akkor se tetszik nekik a magyar jólét. Ezt csak egy kis adaléknak, hogy mennyire kell félnünk attól, hogy bárki számára mi célország vagyunk. Semennyire.

  9. Re:09
    Kis szösszenet.
    Biatorbány M0-ás csomópontjánál van a Tópark projekt (betontorzóként ott állt sokáig).
    Azt mesélte az egyik alvállalkozó gépész, hogy a munkaerőhiány miatt sok keleti (főleg ukrán) melós dolgozik projektben, ami nem is lenne érdekes, de az már igen, hogy külön felhívta a generál kivitelező a figyelmet arra, hogy ami nincs beépítve azt ellopják, és minden szerszámot pakoljanak el, mert koppanni se fog a földön, ha kiesik a kezükből…

    Vadkelet van Ukrajnában, abban a formában ahogy van, nem sokáig fog fönnmaradni…

  10. 7: „és bőség”

    Hát igen. Németország mind a mai napig nem fizetett ki egy csomó árut, amit szállítottunk nekik a háború alatt. 😉

    Egyébként jogos a felvetés, Tibor bá írásából valóban hiányzott a német példánál az első vh. utáni revans vágya, amivel egyetértett a német nép nagyobb része.
    Belegondolva, trianon emlegetése még mind a mai napig milyen heves érzelmeket vált ki Mo-n, mi lehetett akkor a 30-as évek No-ában.

  11. 09: Ne mosd össze az Keresztény gyökerekkel rendelkező munkavállalókat a teljesen idegen, kontroll nélkül érkező tömegekkel.

    Még nem célország vagyunk, „csak” a regisztrációt végezzük el, mert hivatalosan itt léptek az EU területére. Ebből kifolyólag a továbbiakban nekünk kell érdemben eljárni az ügyükben.
    Amikor a Németek, Sógorok és még néhány EU állam úgy gondolja, hogy elég volt a kedves bevándorlókból mert nem tudnak velük mit kezdeni, megvan a Jogalapjuk – és élni is fognak vele – hogy visszaküldjék őket ide és „lefojtassuk” a soha be nem fejeződő papírmunkát.
    Kétségünk nem lehet afelől, hogy az Osztrákok ismét „ideiglenes határzárat” vezetnek be és küzdhetünk a menekült tömegekkel … pedig nem mi vagyunk a célország.

  12. berko: Szépen beolvastad az m1 mindennapi mantráját, leülhetsz.

  13. Tibor bá’ a matekzseni!
    Törölve. Lásd a nyitólapon található „hozzászólás rendje”

  14. 12: Schengen a Magyar – Szerb határon kezdödik!
    Bármi megtörténhet!!!
    ———————————————————————

    Migránsválság Európában 2015-2017
    Szinmü 3 felvonásban
    Irta és rendezte Schwartz György

    1. Felvonás – 2015
    Szerbiából a „menekültek” ellepik Magyarországot.
    Ausztriában káosz alakul ki.
    Év végén Ausztria lezárja határátkelőket.
    1.Felvonás vége.

    2.Felvonás – 2016
    A „menekültek” ellepik Magyarországot, Szlovákiát, Csehországot,
    csak hogy eljussanak Németországba ahol szeretik öket.
    Németországban káosz alakul ki.
    Év végén Németország lezárja határátkelöket.
    2.Felvonás vége.

    3.Felvonás – 2017
    A „menekültek” Magyarországon, Szlovákián, Lengyelországon keresztül
    Svédországba és a Benelux államokba özönlenek, ahol szeretik öket.
    Svédországban és a Benelux államokban káosz alakul ki.
    Év végén Svédország és a Benelux lezárja a határait.
    3.felvonás vége

    15-perc vastaps a Rendezó Úrnak.
    Utánna a müezinek esti imára hivogató dala felhangzik, és
    Budapest, Pozsony, Prága, Warsó mecsetei megtelnek igazhitüekkel….

    Ámen …

  15. Aprilis 8-an ujra valasztjak OV-t aztan meg nagyobb vastaps a rendezo urnak aki csak annyit mond a kozonsegnek :koszonom utanam a vizozon …

  16. Na, megint azorbánozásba fordult a dolog.
    Már kifejtettem véleményemet.

    Prioritások:
    1) Elsődleges orosz nukleáris célponttá válás elkerülése
    2) Kvótás „menekültek” , gy.k: a nyugatiak által kiszelektált alja- hulladék kívül tartása

    A poszthoz geopolitikai szinten:

    Most néztem meg mind a 3!!! Putyin interjúfilmet (Putyin I-II, Új Világrend 2018) , ami kijött az utóbbi 1- 2 hónapban:
    a faszi zseniálisan eladja a népének (és az emberiségnek is), hogy
    -van jövő,
    -a mostani fejlődés fenntartható,
    -a Nyugattal történő atomháború elkerülhető

    de ha NEM, akkor bizony nincs értelme a Világ létezésének Oroszország nélkül.

    Azért ez is egyfajta pszichopata: az optimista és emberbarát.
    Túl humánus, mind a Nyugatnak nevezett hulladékkal, mind úgy általában az emberekkel szemben.
    És végülis, az ő lelkiismerete tiszta- de aztán mégis ő lehet az, aki mindent elpusztít. Tragikus hős.

  17. 18:
    Mivel nem tudok oroszul, a híred putyini mondatot angolul olvastam. Az orosz-angol/angol-orosz fordítások igen jók, Oroszországban kurva jó tolmácsnők egész hada található. Szóval Putyin ezt mondta: „“what need would we have a world if there is no Russia?“ És ez egészen mást jelent, mint amit te idéztél: Mi szükségünk egy olyan világra, ahol nincs Oroszország?” Ez azt jelenti, hogy ha Oroszországot megtámadják, akkor elpusztítják az egész Földet. A te idézeted: „nincs értelme a Világ létezésének Oroszország nélkül.” Egy közönséges megállapítás, ami nem tartalmazza azt, hogy mindent el fognak pusztítani.
    Ebben az a szörnyű, hogy az egész orosz nép így gondolja. És, hogy az amerikai pszichopata vezetés nem érti meg, hogy vagy észhez térnek, vagy elpusztul a Föld.

  18. 13: Érdemben is reagálsz rá vagy neked elég a te ATV-ből vett mantrád az úgy is mindent visz.

  19. 20: Akár igazad is lehetne, csak nem haladsz a korral…

    „Az úgynevezett „dublini rendeletben” az EU 1997-ben rögzítette, hogy a menedékjogot kérelmezőknek abban a tagállamban kell benyújtaniuk kérelmüket, ahol először léptek az Unió területére. Mivel a menekültválság során nyilvánvalóvá váltak a szabályozás gyenge pontjai, az EU a dublini rendszer reformja mellett döntött.”
    https://ec.europa.eu/hungary/eu60/57_hu

    Az „EU” sem hülye. Ami nem működik, nem erőltetik, változtatnak rajta. Csak az ilyen változásokat az állami média elfelejti leközölni.
    Persze az internet korában akár utána is lehetne nézni, hogy mi a tényleges helyzet, csak hát nem mindenki fárasztja magát ilyesmivel. 😉

  20. Tibor bá 19.
    Ez egy aktualizált megfogalmazása lehet a McNamara-elvnek az 50es évekből; miszerint a nukleáris támadó a védekező rakétákat kénytelen kicsupálni minél nagyobb számban, mivel ez sosem sikerülhet 100%-osan, a megtámadott a támadó élő-erején-városain, állnak bosszút …

  21. 19.
    A szergejeknek egy nukleáris támadás válaszaként
    feltehetően csak három skurót kellene kicsapniuk,
    Tel Aviv, Manhattan, Florida.
    Vége is lenne a háborúnak.

    Ezért próbálnak most nyüzsögni errefelé a mi térfelünkön …

  22. 24: Nekem pont addig tart kiguglizni, mint neked. De inkább csináld te…, téged érdekel. 😀

  23. Tipikus példa az első hozzászólásomban leírt mechanizmusra:

    Facebook, Magyarország Kormánya, hivatalos oldal. Hír: „A Soros-hálózat embere az állami tulajdonba került lakások listáját akarja megkapni. A kormány nyilvánosságra hozza az ezt bizonyító adatigénylést. Már most keresik az ingatlanokat a bevándorlók betelepítéséhez.” Kép csatolva az igénylésről.

    Hihető történet a kritika nélküli hívőknek, hiszen itt a „bizonyíték”, megy is csámcsogás a poszt alatt.

    Egy apró hiba azért becsúszott a mátrixba, mert beír egy úriember egy kommentet, névvel felvállalva: „Az adatigénylést én kértem egyéni ügyvédként, megjegyzem, a Nemzeti Vagyonkezelőtől, nem a Kormánytól. Egy öröklési ügyben szeretném felkutatni egy ügyfelem 2017-ben elhunyt rokona után fellelhető ingatlanvagyont. Az ügyfelem nem migráns. A levelet hozzájárulásom nélkül, a céljától eltérően használták fel.”

    Mi lesz a hír sorsa? Semmi, marad. A többi médiafelület átvette, ez a poszt meg úgyis csak századannyi emberhez jut el, mint az eredeti koncepciós kamu.

  24. Kovács Béla jobbikos politikus kémügye harapófogóba szorította a hatalmat. Úgy akarták ütni a Jobbikot, hogy közben ne sérüljön az oroszokhoz fűződő baráti viszony. Megoldották, de ezt Magyarország biztonsága bánta.

  25. Megmondom őszintén ,nekem teljesen mindegy.Ugyanis a kör közepén állok..Akinek nincs semmije,attól nem tudnak mit elvenni,aki milliárdos az jogi személyként elrejti lomját,ide oda rakosgatva.Maradok én, a középréteg közepe,aki a kör közepén áll,és nem tud elbújni.Tőlem vesznek el.Akárki is lesz hatalmon.Na ezért tele a hócipőm az egésszel..Én hova bújjak előlük?Lefelé nem akarok menni,feljebb meg már nem tudok,pedig céljaim lennének..A kör bezárult..Háború ide vagy oda Brüsszellel..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük