(VM-220) Kék-cédulás választások

Tibor bá’ vissza a múltba online

 

~aa002Már többször húztam párhuzamot Rákosai Mátyás és Orbán Viktor között. Azonban mára kiderült, hogy Orbán könnyedén gyűri Rákosit a szivarzsebébe. 44,5 százalékos szavazásból 67 százalékos képviseletet faragni nem semmi. Ezen kívül a 120.000 külhoni magyar 95 százaléka se piskóta, amit egyszerű levélben ejthettek meg, míg a megélhetésük miatt külföldre távozóknak személyesen kellett utazgatni akár 100 kilométereket is. Na persze ők 95 százalékban a Fidesz ellen szavaztak (volna). Rákosinak ilyesmiket nem sikerült kisütni, ő még úgy tudta, hogy a népnek a pofájába röhögni nem okos dolog, ami néhány évvel később igaznak bizonyult.

1947-ben 14 éves kamasz voltam. A nyár végén feljöttünk a félegyházi nyaralásból. A srácok augusztus végén izgatottan avattak be a legújabb buliba: a pártházakban lehet kapni felragasztható matricákat. És valóban, Kérésre adtak egy köteg tenyérnyi méretű matricát, amit csak meg kellett nyalni, és ráragasztani valamire. Ez a valami rendszerint egy másik párt matricája volt. Hogy ki mit ragasztott azt a szülőktől átvett nézet szabta meg. Az én apám Parasztpárti volt, olyannyira, hogy rajta volt a Parasztpárt képviselő jelöltek listáján, de persze nem került be a Parlamentbe, ami néhány évvel később már szerencsének számított.

Akárcsak most, akkor is rengeteg párt volt, nem is nagyon kaptak 10 százaléknál több szavazatot. Kivétel képzett a Kommunista Párt a maga 22 százalékával, amit (természetesen) trükközéssel ért el. Érdekes emberi tulajdonság, hogy minél jobban leszarja egy politikus a népet, annál inkább csal, hogy hivatkozhasson a népakaratra.

A magyar bolsevisták – Orbánhoz hasonlóan – néhány héttel korábban megváltoztatták a választásjogi törvényt, amivel sikerült kb. egy millió szavazó alól kihúzni a lehetőséget, és az csak természetes, hogy ezek nem MKP szavazók lettek volna. És persze Rákosi is taktikázott az átjelentkezésekkel. A törvény szerint, aki a lakóhelyén nem tudott szavazni, az kapott egy úgy nevezett „kék-cédulát” amivel bárhol leszavazhatott a kék-cédula ellenében.

A választást augusztus 31-ére tűzték ki, amikor is szép idő volt, ahogy az nyárutóhoz illik. A szülők el voltak foglalva, mi pedig rohangáltunk az utcán. A legközelebbi szavazó helyiség a mi házunkban volt kialakítva egy nagyméretű üres üzlethelyiségben. Egyszer csak megállt a ház előtt egy orosz teherautó, amiről 20-30 overallba bújtatott férfi szállt le, berohantak a választó helyiségbe, kezükkel lobogtatva egy-egy kék-cédulát. A látvány egyértelmű volt. A törvény szerint a szavazásukat el kellett fogadni, és az is nyilvánvaló volt, hogy visszaszállás után a teherautó elrobogott velük egy másik szavazóhelyiséghez, ahol elővettek egy-egy újabb kék-cédulát, teli volt vele a zsebük. Utólagos becslések szerint ily módon kábé 100 ezer extra szavazatra tettek szert a komcsik. Egy év se kellett, és jött a fekete leves, úgy hívták, hogy „Fordulat éve”. Rákosi 22 százalékból csinált „kétharmadot”, de inkább hármat. Aki nem tudta, hogy hova kell szavazni, az hamarosan Recsken találta magát, esetleg csak a hortobágyi rizsföldeken, amit úgy hívtak, hogy kitelepítés. Mert ha egy diktátor kiszolgálójának megtetszik egy épület, vagy bármi más, az gátlástalanul megszerzi magának, és ez azóta se változott.

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
__________________________________________________

51 gondolat erről: „(VM-220) Kék-cédulás választások

 1. Aznap Arnheimben dolgoztam, Hollandiában. Arra nem volt elég időm, hogy elérjem Amszterdamot és meg visszaérjek munkakezdésig.
  Esélyem sem volt.. szerencséjükre.Bezzeg ha Erdélyben születtem volna..
  Az azért felháborító, hogy a nyakunkra szavazták Orbánékat újabb 4 évre. Persze ennek a következményeit mar nem ők viselik. Ez kb. olyan mintha egy nap átjönne a szomszéd és
  közölne, hogy mától így, meg úgy legyen a portámon, mert ö így
  döntött.

 2. 1:
  Ismerem ezt az érzést. A 86 éves anyósom Fideszes (csak nem tudja megmondani miért) és haldoklás közben eltántorog szavazni, hogy Orbán jóval a halála után is kizsigerelje az őt túlélőket. 🙁

 3. Kedves Tibor bá !
  Orbán Viktor azzal, hogy Rákosira hajaz, a fiatalságodat hozza vissza. Érződik az íráson hogy mennyire értékeled ezt. Szeretettel írsz a múltról. 😀

 4. 3:
  Kedves Virág elvtárs!

  A „Szeretettel írsz a múltról. 😀 ” értelmezhetetlen. — Felelevenítem az emlékképeimet oly pontosan, ahogy erre képes vagyok. Ebből mindenki annyit használ fel, amennyit tud. Minden esetre az én visszaemlékezésem sokkal hitelesebb, mint egy levéltári kutatási eredmény. Én láttam, hogyan ugrálnak le az overallos emberek a teherautó platójáról és futva mennek be a szavazó helyiségbe. A történészek pedig vitatkoznak a részletekről.

 5. Kedves Tibor bá!
  Ne gondold, hogy én valamilyen hátsó szándékkal fogalmaztam . Nincs semmilyen hátsó szándékom.
  Hiszem minden szavát az írásodnak .
  És a párhuzam is hibátlan amit a kékcédulás választási csalás és a mostani választási csalás között felállítasz.
  A mostani választási csalást már maga a Fidesz által alkotott választási törvény tartalmazza.
  Az ellenzéknek ha lett volna tartása és esze, nem megy ilyen feltételek mellett választani. Akkor világra szóló botrány lehetett volna! De az ellenzék saját maga legalizálta a választási csalást! 🙁 🙁

 6. Szerintem rosz stratégia az, hogy Orbán „nyakába varrni” a Fidesz győzelmét.
  Még programjuk se volt. Többszázezer szavazatot vesztettek is.
  A csalások és a lejtős pálya se ért talán 1%-ot se a külföldi szavazatokkal együtt.
  Ezt a választást teljesen tisztán a baloldal bénázása vesztette el.
  Ha Orbán helyett Miki Egér vagy Gyalog Kaukk áll, akkor az nyeri.

  A Schifferes hozzászólásokból is világosan kiderül, hogy a balodal totálisan elszakadt a valóságtól és ez lett a veszte, egyben a vele szembenálló alternatíva szerencséje.

  Ahogy mondták régen az okosok, a természet irtózik a vákuumtól. A baloldal zsugorodásával a következő domináns erő előretört.
  A démonizálás meg a Rákosizás szerintem túlértékeli Orbánt meg a kormányát. Szerintem egyszerűen beszívta őket a vákuum.
  Nem okossággal, taktikával meg az ördöggel cimborálva jutottak hatalomhoz, hanem azzal, hogy a baloldal olyan gyengén muzsikált, hogy még az eddigi külföldi támogatóik is kihátráltak mögüle.

  A Fidesz uralmát szerintem nem rákosizással meg utcai zavargásokkal (ahogy a vesztes baloldal tervezi) lehet megdönteni, hanem egy olyan valódi baloldali étrtékrendszerrel, ami túlmutat a melegfelfelvonulásokon, a drog liberalizáción, meg a nécifasisztázáson. Amíg ez nem áll elő, a csekély értelmű tömeg a két rosz közül azt fogja választani, amelyik nemzeti színű szalaggal van átkötve.
  Ezt még Mesterhází is megértette, el is indult ezen az úton, bocsánatot kért a külföldi magyaroktól a 2005-ös szavazásért.
  De internacionalista elvtársai visszahúzták, és kényszerítették tovább a semmibe vezető úton, ezzel is a kormányr pozícióját erősítve, és a Jobbikhoz taszítva a nemzeti érzelmű balosokat.

  Szóval nem kellene a Fideszt meg orbán olyan tulajdonságokkal meg képességekkel felruházni, amivel nem rendelkeznek, mert őket erősíti annyiban, hogy hatalmasabbnak, ée megdönthetetlenebbeknek látszanak, mint amilyenek valójában.

 7. 5:
  Ebben egyetértek veled.

  6:
  Ha nem sértelek meg, visszautasítom a „rákosizálást” [de megbocsátom, hogy a „rossz” jelzőt következetesen egy s-sel írod. 🙂 ] Amikor VM posztot írok, semmi mást nem teszek, mint visszaemlékszem a múltra. Ha nekem Orbánról állandóan Rákosi jut az eszembe, arról Orbán tehet. Ez részemről nem egy vita-taktika. Mindössze arról van szó, hogy aki nem csak hallott, de személyesen átélte a Rákosi rendszert, annak folyamatosan bejön a két cezaromániás, mérete aluli politikai vezető karakterének félelmetes azonossága.
  Te viszont ezzel a hozzászólásoddal tulajdonképen fel kívánod menteni idolodat a nemzet ellen elkövetett bűnei alól azzal, hogy a 44,5/67 százalékos nyereségét a baloldal nyakába akarod varrni. A baloldali összefogás szar úgy, ahogy van, de ennek ellenére megnyerte volna a választásokat az orbáni fondorlat nélkül. És igen, Rákosi még adott a kozmetikázásra, Orbán pedig a pofádba röhög.

 8. 7.
  Rákosit nem ismertem személyesen, és ebben valóban nem vagyok vitaképes.

  De azt a baloldal is elismerte, hogy sehol a világon nincs olyan választási rendszer, amiben nyerhetett volna ez a felállás.
  A fidesz durván kétszer annyi szavazatot vitt mint az összegereblyézett baloldal.
  Ha A fidesz visszalép, akkor nagy valószínűséggel a Jobbik vitte volna a szavazatokat.
  A baloldal rossz tematikával, elhibázott kampánnyal, lejáratott arcokkal a kezdettől fogva esélytelen volt, amit folyamatosan alátámasztottak a közvélemény kutatások, és végül maga a választás.
  Nyilván a fidesz kihasználta a helyzeti előnyét és „manipulálta” a népet.
  De a manipulálás eszköze a baloldalnak is rendelkezésére állt, és mint tudjuk, nem is olyan nagyon idegen tőle.

  Rendben van, lehet Orbánt olyan feketére festeni, amennyire csak tudjuk, de ha a baloldal nem tanul a saját hibáiból, azzal csak a Patást erősíti.

  Orbán legnagyobb erőssége a gyenge baloldal. Gyurcsány minden megmozdulása Orbán malmára hajtotta a vizet. A Simon ügyet tálcán kínálták fel a kampány közepén.

  A népet lehet hülyézni, birkázni, ahogy azt a baloldal folyamatosan tette az előző választás óta, de ez nem mentség arra hogy ők miért nem voltak képesek ezeknek a birkáknak az élére állni.

 9. 8:
  Szóval, folytatod a taktikádat. Nem a gyilkost ítéled el, hanem az áldozatot, mert miért ment arra.
  Mellesleg. Ezt a választás minden ármánykodása ellenére a Fidesz elveszítette, mert rezsi csökkentés és idő előtt átadott létesítmények ellenére nem érte el az 50 százalékot. Tehát a többség ellene szavazott. Hogy a 44,5 százalékból 67 lett, az megint egy orbáni trükk, nem a baloldal tehetetlensége.

 10. Egy rövid hasonlattal élve úgy nem lehet patkányt irtani, hogy a szemetet amiben tenyészik csak növeleljük.

 11. A világon sehol nem számolják a nem-szavazókat. Ők automatikusan elfogadják azt, amit a többiek kiharcolnak. Ez nagyon gyenge érv.
  Ha a baloldal ért volna el 44.5 százalékot, akkor most neki lenne kétharmada.
  Ez nem trükk… Egy csomó országban így sőt még ígyebbül működik.

 12. 8: A világ számos országában működik olyan választási rendszer (pl. a hozzánk közeliek közül Szlovákiában és Izraelben 🙂 ), ahol a Fidesz a 45%-nyi szavvazattal kb. 45%-nyi mandátumot ért volna el, és így elvileg akár ellenzékbe is kerülhetett volna, a sok lúd disznót győz elv alapján, mint egykor Meciar Szlovákiában.

 13. Elvileg…

  Megnéztem volna egy DK-Jobbik koalíciót… Már csak ezért megérte volna hogy veszítsen a Fidesz ! 🙂

 14. Nem tudom volt-e már az utóbbi 100 évben olyan miniszterelnök a földön aki saját falujában kacsalábon forgó stadiont építettett közpénzen a háza mellé.
  Ott ahol a 6 órás közmunka (éhbérért) sokaknak a vágyak birodalmába tartozik ott ezt valójában csak egy gátlástalan nagyfasz teheti meg.
  Az, hogy újra lett választva csak azt bizonyitja, hogy az elözö hasonszörü garniturát még mindig jobban utálják kiváltkép Gyurcsányt. A 2/3 meg összejött az egyéb választási trükkök segitségével.

 15. 9: Tibor bá’, az mszp és cullangjai szereztek 10 egyéni mandátumot, a fidesz 96-ot. Meg lehet kérdőjelezni a kormány legitimációját, de ilyen számoknál minek.
  Azon lehet filózni, hogy elegáns-e a győztes utáni töredékszavazatokat beszámolni, meg a választókerületeket céltudatosan átszabni, de ezekkel az egyéni eredményekkel a fidesz toronymagasan nyert – akkor is, ha mi ennek nem örülünk. Aki meg nem ment el szavazni, az szintén a fideszre ‘tette le a voksát’, ha nem is szó szerint, de hatásában biztosan.

  Kapja össze a baloldal magát annyira, hogy 2018-ban az egyéni helyeken ők nyernek, és majd nekik lesz kétharmaduk. De már most lehet tudni, hogy ezekkel az elhasznált arcokkal, a nulla gazdasági programmal, a liberalizmust és a globalizmust előtérbe helyezve a magyarságtudattal szemben, megint veszteni fognak. Először tanulják meg, hogy mit akar a magyar nép zöme – mert eddig ez nagyon nem érdekelte a ‘baloldalt’ – akkor talán lesz esélyük. Globalizmussal nem lehet nyerni a populizmussal szemben egy alapjában véve konzervatív beállítottságú országban – erre rá kellett volna jönni már régen. Erre érzett rá Schiffer is…

  A történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy a magyarok elég jól tűrik a puha diktatúrát, OV csak amiatt nem fog megbukni, hogy külföldön diktátorként cikkeznek róla. Ha a következő négy évben képes lesz szélesíteni a közmunkaprogramot és emelni az arra járó „bért”, és nem lesz túl mohó, akkor tuti befutó lesz legközelebb is.

 16. 15: És közben mondjuk bevezeti a nyílt szavazást, mert a magyar ember jellemétől idegen a titkolózás… 🙂

 17. 15:

  Ez nem legitimáció kérdése. Ez bűnös visszaélés a kínálkozó lehetőséggel a magyar nemzet kárára, egyéni haszonszerzés végett. Íme: „a kishantosi földek új bérlői szombat reggel traktorokkal kezdték kitárcsázni az őszi búzát, borsót és napraforgót.” — Vagyis, nem érdekli őket a haza, csak a saját zsebük. A tömegeket úgy lehet irányítani, ahogy ezt Orbán magas fokon műveli. Ez egy dolog, de az így megszerzett hatalommal ilyen módon visszaélni az valóban hazaárulás. — Lássunk tisztán. Ez nem egy elszigetelt eset. Kossuth ceglédi beszédekkel belevitte a nemzetet egy történelmi örültségbe, mert pont úgy fejére álmodta a koronát, ahogy Orbán. Nem sikerült, „hálából” minden magyar településen van egy Kossuth utca. Ez lesz Orbánnal is, de ugye mi „értelmes vitázók” vagyunk?

 18. ‘4.
  Volt .
  Nicolae Ceausescunak hívták .
  Scornicesti nevű faluban született,ami a „Kárpátok géniusza” regnálása alatt várossá lett,aztán stadion épült ,és első osztályú foci csapata is lett .
  Csúfos vége pedig hasonlatos Khadafiéhoz :
  Miután Románia 1989 tavaszán teljes mértékben visszafizette a külföldi adósságát, a diktátor azt tervezte, hogy bankot alapít a harmadik világ országainak, főleg arab tőke felhasználásával, megkerülve így a kizsákmányolónak tartott nemzetközi pénzügyi intézményeket(Wiki).

 19. 19: „nem érdekli őket a haza, csak a saját zsebük”

  Az a baj, hogy ez nem fidesz-specifikus. A rendszerváltás óta csak ezt látta mindenki a politikusoktól és hold-udvaruktól – oldaltól függetlenül. Akik nem mentek szavazni, egy részük épp emiatt a kiábrándultság miatt maradt távol /és persze ezzel a fidesz malmára hajtva a vizet/ – mert szemükben a jobb és bal egykutya.

  Kishantos egyértelmű jelképe az fidesznyikek arroganciájának, és az első Orbán-kormány pont ebbe bukott bele. A második már nem. Megedződtünk 🙁

  „megszerzett hatalommal … visszaélni az … hazaárulás” Igen, egyetértek. De 2 millió választó szemében nem volt az.

 20. 19 :
  Tibor bá!
  Orbán (fél-ázsiai) Viktort nem lenne szabad Kossuthhoz hasonlítani.
  Orbán eltávolításához minden eszköz megengedett!
  Ha nem tudjuk 1-3 éven belül Orbánt véglegesen kiiktatni, akkor mi döglünk bele!

 21. 21:

  A politikusok az egész világban lopnak, önző disznók, de Orbán mennyiségileg veri az egész bandát. A korrupciót értelmetlen dolog támadni, annak csak a mértékét lehet kifogásolni. Hol van Orbán falusik stadionja a Tocsikolástól!

  22:

  Ha Horthy 24 év kormányzásába a magyar parasztság nem döglött bele, akkor mi se fogunk Orbán uralmába.

 22. 21 :
  Observer :

  „Kishantos egyértelmű jelképe az fidesznyikek arroganciájának, és az első Orbán-kormány pont ebbe bukott bele. A második már nem. Megedződtünk .”

  Na most Gyurcsány volt az, aki aljasságban még az első Orbán kormányon is túltett! Ennek isszuk most a levét.
  De itt van Orbán és igyekszik, hogy Gyurcsányon is túltegyen .
  Én azt mondom, amíg ez a két aljas gonosztevő életben van, addig Magyarország számára nincs remény!!!!

 23. 19: Tényleg alaptalan az összehasonlítás. Orbán máris jóval hosszabb idő óta uralkodik, mint Kossuth a szűk másfél évével, egyelőre olyan katasztrófát és vérveszteséget nem okozott, mint Kossuth és neki még van esélye rá, hogy tényleg a fejére kerül a korona, nem csak felpróbálás idejére, hanem dinasztiát is alapíthat. Majd kiderül. Az biztos, hogy mindkettő gátlástalan fogura.

 24. 25 :
  Nyilván azért írogatsz ilyeneket, mert Lengyelországban téged nem nyomorít meg Orbán …
  Kívánok neked valami Orbánhoz hasonló kártevőt.
  Bár a lengyelek szerencsésebbek voltak, mert a marháik nagy része lezuhant.

 25. 24: Nem igazán tudom eldönteni, hogy Gyurcsány aljas volt-e, vagy csak balfasz általánosságban, de a tömegbe lövetés /még ha csak gumilövedékkel is/ inkább az első felé billenti a mérleg nyelvét.
  Az viszont biztos, hogy GyF politikai hulla és már semmilyen vezető szerepet nem fog betölteni az országban – OV viszont még jó sokáig boldogíthat bennünket, ha nem alakul ki egy valódi alternatívát nyújtani képes politikai erő vele szemben. Ennek azonban ma még a csírái sem látszanak.

 26. 24:
  Lennél oly szíves és közölnéd velem, hogy Gyurcsány miért volt az átlagnál aljasabb? OK. Mondjuk, hogy lövetett. Ki hozta létre azt a helyzetet, hogy lövetni kelljen? Ki szervezte meg a TV székház lerohanását? Ki volt az, aki olyasmiket követett el, amiket hatalomra kerülve betiltott? Véletlenül nem azért negatív figura nálad Gyurcsány, mert Orbán ezt jól a népbe sulykolta, mert hogy egyedül tőle félt?

 27. 28 :
  Tibor bá !
  1. Ki engedte rá a gyanútlan emberekre a csaló kölcsönöket ?
  2. Ki növelte 30 százalékkal az államadósságot, úgy hogy nincs eredménye ?
  3. Ki nem engedte megvédeni a rendőrnőket a TV -székháznál ? Stb .
  Lógnia kellene, aki ezeket tette !
  És annak is lógnia kellene, aki ezt most igyekszik felülmúlni ! (Azaz Orbán!)

 28. Még a 28- -hoz :
  Közvetlenül a túltermelési válság előtt engedni eladósítani egy országot, ilyet épeszű ember nem tesz meg.
  Kivéve, ha a rábízott ország elveszejtésén dolgozik !
  Fizetné vissza az ország az adósságát, de hitelezők nem vesznek tőle semmit, legfeljebb a legjobb árukat,de csak féláron (!) mert ők is tele vannak áruval . A tartozást kérik vissza csak semmit nem fogadnak el a tartozás fejében . Esetleg, ha az adós ország a földjével fizet. Szerencsére ez nem jött be eddig .

 29. 29:
  1. Miért kellett volna Gyurcsánynak tudni azt, amit a 10 millióból csak néhány ember tudott, de inkább csak sejtett? Egy nyugati demokráciában hogy lehet megtiltani az embereknek, hogy kölcsönt vegyenek fel? Ha pedig a népet ki kell oktatni, akkor az miért a miniszterelnök dolga, miért nem például a független MNB dolga? – Azt értem, hogy az adósok nem hajlandók magukat hibáztatni, és keresnek bűnbakot, de ez nem lehet Gyurcsány.
  2. Ez marhaság. Gyurcsány nem növelte az államadósságot 30 százalékkal.
  3. A TV székház eseményeket Orbán szervezte. A rendőri hiba a rendőr vezetésben keresendő. Gyurcsánynak át kellett volna szervezni a rendőrséget ez tény, de ez nem akkora nagy hiba, ami miatt gyűlölni kellene.

  Orbánnak jó esélye van a lógásra. Rákosi is lógott volna, ha az oroszok nem védik meg.

 30. 30:
  Azt nem lehet elvárni egy politikustól, hogy előre tudjon a túltermelési válságról.

 31. Kedves Tibor bá!
  Pontosan tudom, ha azt írtam volna amit most Te nekem válaszoltál, akkor Te a másik oldalon álltál volna és azt védted volna. És persze neked lenne igazad . 🙂

 32. 33:
  Azért ennyi idő után már ismerhetnél. Én nem állok se az egyik, se a másik oldalán, én az igazság oldalán állok. Gyurcsány pont olyan hataloméhes, mint Orbán, csak nem olyan gátlástalan, de nem rosszabb, mint a magyar átlag. Legnagyobb hibája, hogy nem képes felfogni, az ő politikai karrierje kanyec. vagy, ha felfogja, akkor a bosszúvágy vezérli. 🙁

 33. 34 :
  „…én az igazság oldalán állok.”
  Én is… De akkor egyoldalon állunk. 🙂

 34. 35:
  Az szép dolog, de ne hagyd magad elcsábúltatni.

 35. 31: A TV székházat Gyurcsány szervezte, de mivel csak Orbán nyerhetett rajta, nyilvánvaló, hogy Gyurcsány egy agyprogramozott robot, akit gazdái arra tartottak, hogy elősegítse Orbán hatalomátvételét.

 36. 37:
  Szerinted én miért menedzselem ezt az abszolút vesztességes honlapot? 😀

 37. 38 :
  Tibor Bá! Te latens mazochista lehetsz… 🙂

 38. 37.
  Szerintem ez Occam borotvája lapján egyszerűbb.
  A régi rendszerváltó gárda szuper jól bevált a háttérhatalom szándékainak, prímán levezényeltét a privatizációt, külföldre menekítették a nemzeti vagyon nagy részét, és giga előnyös megegyezéseket kötöttek a nyugati cégekkel, persze a nyugati cégek számára előnyöseket.
  Aztán jött az ifjú gárda nagy mellénnyel, de kis gyakorlattal, és elkezdett minden összecsuklani. Kicsit támogatták még őket kívülről, elnézték nekik a trükkök százait meg a kozmetikázott statisztikákat, de ezzel együtt is rothadt szét az egész.
  Aztán belátták, hogy döglött lóra fogani nem érdemes, és elkezdtek inkább fogást keresni a Fideszen…
  Lehet hogy rakoncátlanabb, nagyszájúbb, de legalább rendet tart.

 39. None Of The Above! Bárcsak eljönne az idő, amikor az „egyik sem” jelöléssel is leadhatnám a szavazatomat. És az emberek ezzel is kifejezhetnék, hogy tele van a tökük MINDEGYIK jelölttől. Az ilyetén szavazókat pedig nem számolnák egybe az érvénytelen szavazatokkal, hanem rendesen látszódna, hány százalék gondolja így. És ha mindez meg lenne fejelve azzal, hogy x százalék, mondjuk 51 % egyik sem szavazatarány esetén új választást kell kiírni, és egyik korábban indított jelölt sem indulhat újra, na, akkor ezek a büdös pártok meggondolnák, kit indítanak az első körben, és aki eljátszotta a becsületét képviselőként, elmeszelné magát szépen.

  Ehelyett meg itt van nekünk a lista, meg anyámtyúkja, meg ganaj emberek, akik jelöltetik magukat, és nyernek.

 40. 39…41:

  Őszintén, fogalmam sincs. Talán Virág elvtársnak van igaza, talán. Kivűlállónak kellene megfejteni. 😀

 41. 42. Tibor bá’
  Szerintem egyszerű. Fanatikus ismeretterjesztő vagy.

 42. 45:
  Ez valószínűleg telitalálat.
  Középiskolában, ha a matek tanárnak dolga volt, én adtam le az órát. A kémia tanár pedig elsős koromba elvitt a harmadikba, hogy adjam le a Bohr modellt, ami akkor még nem volt a tananyagban. Hozzászoktattak. 🙂

 43. Tibor bá’ igazán nem akarok okoskodni de az a kémia tanár véletlenül nem a fizika tanár volt?

 44. 47:
  Nem, akkoriban az atomfizikai ismereteket a vegyértékek magyarázatával kapcsolatban oktatták, abszolút alapvető szinten, vagyis nem lépték túl a külső elektrongyűrű témáját.

 45. 47-48: legendás definíciója a fizikának, hogy „az, amivel a fizikusok foglalkoznak”. A jelenségek és vizsgálatuk szaktudományokra felosztása önkényes.

 46. 49. Arma Gedeon
  Attól, hogy önkényesen határozunk meg valamit, az még lehet egzakt. A méter is önkényesen lett meghatározva, mégsincsenek viták arról, hogy milyen hosszú. Tudományágak határterületein nem lehet könnyen eldönteni, hogy hová kéne besorolni egyes jelenségeket.

 47. „míg a megélhetésük miatt külföldre távozóknak személyesen kellett utazgatni akár 100 kilométereket is. Na persze ők 95 százalékban a Fidesz ellen szavaztak (volna).”

  Bárki szavazhatott levélben, kivéve aki külföldön él, de fenntart egy fiktív magyar lakcímet, ahol a valóságban nem lakik.

  Az eredményeket megnézve meg NEM szavaztak a átjelentkezettek sem nagyobb arányban a kormányváltókra, mint a többiek, ez jól látszik abból, hogy a szoros körzetekben NEM változott meg az eredmény (lásd pl. a XVIII. ker.: http://valasztas.hu/hu/ogyv2014/861/861_0_index.html 2x annyi átjelentkezett volt mint helyben szavazó, mégsem lett más eredmény, mint a többi közeli szavazókörben.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük