(VM-188) A trafikmutyi margójára

Tibor bá’ (szentistváni) vissza a múltba online

 

~AT036Most olvasom, hogy 14.000 forintokat vettek el olyanok nyugdíjából, akik a pártállam alatt – egy bizottság szerint – „bűnöket” követtek el a nemzet ellen. Ezek többnyire a MKP, MDP, MSZMP (egymásba átalakuló pártok) tagjaként, illetve a KISZ kebelén belül tevékenykedtek (amennyiben az illető most Fideszes vezető, úgy ez rá nem érvényes). A helyzet az, hogy a háború utáni 1-2 év demokráciát az akkori népvezér, Rákosi Mátyás kemény kézzel parlamentáris diktatúrává változtatott, éppen úgy, ahogy most Orbán Viktor teszi, mert ugye nincs új a Nap alatt. Itt-ott azért fellelek különbséget a két istencsapása között. Már írtam, hogy Rákosi alaptörvénye minta demokratikus volt, csak éppen nem tartotta be. Orbán az alaptörvényét az utolsó szótagig betartja, de azt naponta változtatja a pillanatnyi ötlete és érdekének megfelelően. Ez azért hatalmas különbség, de van más is, és ma, hogy megenyhült az idő, ez is eszembe jutott. Hiába na, 26 fokon jobban fog az agyam, mint 36-on.

Rákosi a dolgozó népre hivatkozva 1948-ban mindent államosított, ami mozgott, és ami nem. Még a lakóházakat is, ha 6 szobánál több volt benne. Az egészen apró üzleteket is. Az én apám szerencsére egy évvel korábban bedobta a törülközőt, megszüntette a nagykereskedését (és ezzel elkerült egy kitelepítést a Hortobágyba), de például az egyik osztálytársam papájának volt egy kocerája a Király utcában (amit gyorsan átkereszteltek Majakovszkij utcára), ahol textil rövidárut kínált e betévedőknek (ezekből lettek később a röltexek). Egy reggel 10 óra környékén betoppant hozzá 3 bőrkabátos férfi, akik közölték vele, hogy ebben a pillanatban államosítják, vegye a kabátját, ne nyúljon semmihez, adja át a kulcsokat, menjen haza, és maradjon is ott, amíg nem értesítik. A (most már) volt tulaj egy fillért nem vehetett ki a pénztárból, és egy gombostűt nem vihetett haza. A három bőrkabátos elvtárs készített egy pontos leltárt, majd lezárták a boltot. Néhány nappal később a Párt (az isten nyugosztalja) a volt tulajdonost kinevezte boltvezetőnek, és kinyithatta a volt üzletét, és árulhatta a volt áruját, amiért havonta kapott 600 Ft fizetést.

Ezt azért érdemes elemezni. A nagy Októberi Szocialista Forradalomnak voltak világra szóló következményei. Ilyen volt például az, hogy a kizsákmányolás elkerülése végett a termelőeszközök nem lehettek magántulajdonban. Kohn bácsi Király utcai termelőeszköze se lehetett kivétel, de Kohn bácsinak azért nem kellet éhen halnia, mert a különben embertelen kommunizmusban is volt valahol egy szikrányi emberség. Aki nem állt útjában a mozgalomnak, annak nem kellett feltétlenül megdöglenie.

Orbán viszont ezt is másképp csinálja, ugyanis sikerült neki Rákosi módszerének tanulmányozása után, kiküszöbölni annak „hiányosságait”. Orbán egyetlen tollvonással elvette 30.000 trafikos üzletét (dögöljenek éhen, amiért nikotinnal mérgezik a nemzetet – hallelúja) és átadta azokat híveinek (Rákosi ezeket „jó elvtársaknak” nevezte), és hogy hab is legyen a tortán, a haszonkulcsot felemelte a háromszorosára. Magyarul a nemzet (hallelúja) azon része, amely nikotin szenvedélyének következményeként jelentősen tejel Orbánnak (na jó, a NAV-on keresztül) az most a felemelt haszonkulcs miatt tejel a csókosoknak is paklinként 100 forintot, mert Orbán szeret jutalmazni, de nem a saját zsebéből. Jó mi? 😀

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

61 gondolat erről: „(VM-188) A trafikmutyi margójára

 1. Rákosi azért abban előnyben volt, hogy mögötte állt a Krasznaja Armija, így az államosításokat viszonylag gyorsan végre tudta hajtani. Emellett volt minta, amit csak másolnia kellett /sőt, kötelező volt másolni/.
  Orbánnak azért egyelőre még mérlegelni kell, hogy éppen mit bír el a magyar társadalom /hihetetlenül sokat 🙁 / és ezért szalámizgatnia kell – legalább is addig, amíg a gazdasági hatalom kulcsfontosságú része a kezükbe nem kerül. Szerintem a választások után azonnal nekiugrik a multi kiskereskedelmi láncoknak és a nagy ellátó rendszereknek. Aztán kidobnak bennünket az EU-ból, utána már jöhet a jegyrendszer /főpróba az Erzsébet utalvány/ és a fekete autók is éjjelente…

 2. 1:
  Sajnos nincs időgépem (de hálistennek van egy Arma Gedeon) szívesen visszamennék 1526 tavaszáig, vajon a nemzet akkor is ekkora barmokból állt? Mert ugye, most nincs Krasznaja Armija.

  Szóval, ha nincs háború, amit elveszíthetünk, akkor kilépünk az EU-ból. Csak tudnám, hogy maradtunk fenn 1100 évet! 🙁

 3. OV szívbaj nélkül nyúl le minden szlogent, amivel populista lehet, már az ADÓSRABSZOLGASÁG ellen vezeti harcba népét:

  „Székesfehérvár iránti tiszteletük fejeződött ki abban a korábbi döntésükben is, amellyel a város adósságának 70 százalékát, 9,5 milliárd forintot átvállaltak, „kiváltva ezzel a várost a fenyegető adósrabszolgaság megpróbáltatásaitól” – zárta beszédét a miniszterelnök.”

 4. 2: „kilépünk az EU-ból” Inkább kirúgnak…

  3: Egyszer majd minden szlogen elfogy…
  Különben jó nagy marhaság a települések adósságának átvállalása, volt nem egy adósság nélküli település, de azoktól is átvállalták 🙂
  Amúgy meg az lenne a helyes, ha megnéznék, melyik település miért adósodott el. Aki a kötelezően fenntartandó intézmény rendszere miatt, azt segítsék ki, aki meg presztízs beruházások, meg lopások miatt, ott a polgármestert, meg a képviselő testületet csukják le először, aztán konszolidáljanak.

 5. 4:
  A kirugás lehetőségére az „alapító atyák” nem gondoltak. Nincs rá formula. 😀

 6. 2: Ha már bekapcsoltál, akkor szolgálatára, máris repülünk 1525-be: Rákos mezején összegyűlik az Országgyűlés (A Jobbik-frakció adja a többséget!!!) és megvitatják a felvidéki ércbányák gyalázatos kirablását a Fugger-Thurzó társaság, mint bérlők által, akik a kitermelt arany, ezüst, réz és ólom nagy részét kicsempészik az országból és a törvényes adók és vámok töredékét fizetik be az államkincstárba, ami emiatt is üres, pedig úgy hírlik, hogy Szulejmán országunk ellen készülődik. Ráadásul a kurafi Thurzók az új eretnekség, a Lutheranizmus bőkezű szponzorai, (telik nekik a hazánktól ellopott milliókból!), ezzel pedig az idegen támadás hajnalán végzetesen kezdik megosztani, vallási belharcba taszítani nemzetünket. Tehát az Országgyűlés két fontos törvényt hoz a katasztrófa elkerülésére:
  – a lutheránusok égettessenek meg!
  – a felvidéki bányák vétessenek el a mocskos tolvaj, rabló, sikkasztó Fuggerektől és Thurzóktól, hogy hazánk földjének kincsei a Nemzetet gazdagítsák! Magyarország a magyaroké!

  Ez utóbbi törvény következtében kijelölik az állami bányák új bérlőjét a talpig becsületes hazafi, Szerencsés Ímre személyében, aki megbízhatóságát azzal is tanúsította, hogy amikor sikkasztásai és fajgyalázó paráználkodása miatt kivégzés fenyegette, őszinte megvilágosodással keresztény hitünkre tért… 🙂
  És miután így rendbetették az ország ügyeit, jött Szulejmán… 🙁

  Nincs új a nap alatt.

 7. 6. Arma Gedeon Amennyiben antiszemitizmussal vádollak az a történelem kifordítása vagy csak simán trollkodás?

 8. 8:
  T. James!
  Mielőtt valakit antiszemitizmussal vádolnál, légy szíves előbb definiáld az antiszemitizmust.

 9. 10:
  Félreértettél. Nem vagy faragatlan, de ha nem a definícióval kezdünk, akkor egy parttalan vita alakul ki.

 10. 11 Tibor bá’ Says: Éppen ezért kérdeztem ! De ha a nézeteim kéne definiálnom akkor ezt a bejegyzést adnám meg kiindulási alapnak http://www.antalffy-tibor.hu/?p=892
  Ismételten elnézést kérek a hozzászólásomért !( Arra gondoltam ha nagyon gusztustalan törölve lesz.)
  Az antiszemitizmus meghatározása számomra nem lehetséges példaként hoznám fel Barbara Lerner Spectre nyilatkozatait esetleg Shulamit Aloni elhíresült riportját sőt a nemrégen itt idézett Noam Chomskyt amennyiben ők nyilatkoznak hümmögés ha én mondom ugyan azt antiszemitizmus, nem látok tisztán ez ügyben.

 11. 8: Valóban fontos a definíció. Ha azt hiszed, hogy haragszok a zsidó származású emberekre, tévedsz, ha nálad ez az antiszemitizmus, akkor nem vagyok az. A választott nép-eszmét és a belőle kinövő következményeket elítélem. Következetesen, a magyar változatban is.

 12. 8: „vádollak”

  Hát téged meg honnan a fenéből szalasztottak, csak nem az ügyészségről? 🙂

 13. 14.Observer Says Kérdőjel a mondat végén + a többi hozzászólásom!

 14. 15: A kérdőjel nem a „vádollak”-ra vonatkozik, a mondat első része egy kijelentés, és ez a lényegi rész. 😉
  Ha engem érdekelne, hogy Arma antiszemita-e, akkor simán azt kérdezném, és nem lenne benne a ‘vádollak’ szó. 😉

  17: Aki Arma 6. hozzászólása alapján Armát antiszemitizmussal vádolja /miközben némi iróniával, de nagyjából tényleg azt írta le, ami történt akkortájt/, az gyanús, nagyon gyanús. 🙂

 15. 15:
  Nem erre mondják, hogy „rébuszokban beszélsz”? Így aztán nem megyünk semmire.

 16. 17 Tibor bá’ Says Amennyiben lehetséges kérném az ehhez a bejegyzéshez fűzött hozzászólásaim törlését!- Ezen bejegyzésemen kívül. Elnézést kérek mindenkitől akit félreérthető fogalmazásommal megbántottam !

 17. 18: Nem hinném, hogy igazából bárkit megbántottál volna. Bevallom, én például jól szórakoztam. 😉

 18. 18:
  Senkit nem bántottál meg, csak nem tudjuk mit akarsz (a törlésen kívül) 😉

 19. Orbán megerősítette a hatalmát, elmozdult diktatúra irányába.
  Ez nem szimpatikus és felélednek a történelmileg megalapozott aggodalmak.
  ” – Rögtön jön a fekete autó és az internálás ÁVO…vazzeg ….
  A demokratikus döntési mechanizmus sokszor oda vezet, hogy a nagy parlamentáris kötélhúzásban minden marad a régiben, lehetetlen bármilyen szükséges és előnyös változást véghezvinni.
  Új Alkotmányt írtak, ami természeténél fogva átmenetileg ex lex állapotot eredményez, ezt másképpen nem lehet kivitelezni.
  Ki jogosult meghatározni, hogy ezen ellentmondásos és nehéz folyamat meddig tarthat ?
  Felvállalták végre minden nehézség ellenére, hogy korszerűsítik az alaptörvényt.
  Állampolgárságot adtak a Trianon által elvett területek magyarjainak, ami elemi igazságtétel, régi nemzeti tartozás volt.
  „Lenyúlták államosították a magán nyugdíj pénztárakat, mert más módon nem lehetett fenntartani az állam által fizetett nyugdíjakat, vagy más fontos elengedhetetlen állami célt.
  Sikeres kísérletet tettek a nyugdíjas potyautasok csökkentésére.
  Elvágták az IMF-hez kötődés aggályos köldökzsinórját, az IMF ugyanis követelményeket támaszt beleszól a nemzeti közügyekbe.
  Összességében a válság ellenére a kicsi, törékeny, nyitott, magyar gazdaság talpon maradt.
  Az elegánsnak semmiképpen nem nevezhető trafik mutyi növelte az állami bevételeket.
  Úgy tűnik határozottabban érvényesítik a nemzeti érdekeket mint elődeik.
  Az eddigieknél erőteljesebben megadóztatták a bankokat ami kreatív, bátor és szükséges lépés volt sok más ország is ezt teszi.
  Cégeket vásárolnak vissza a multiktól.
  Célul tűzték ki, hogy izmosabbá teszik a hazai tőkét így növelve a magyar gazdaság függetlenségét és önrendelkezési jogát.
  Persze hogy meg akarják nyerni a következő választásokat is,persze hogy ez nem csak fair play és szimpatikus eszközökkel történik.
  A gólra törő középcsatárt fölvágják a foci a győzelemről szól, csak másodsorban a szép játékról.
  Nem a füttykoncert elkerülése a legfőbb szempont.

 20. 21:
  Nehéz megmondani, hogy túlzottan elnéző vagy-e, vagy csak simán átvetted az Orbán propagandát.

 21. 21: Mindent, amit írtál, szépen tételesen meg lehetne világítani az ellenkező oldalról is, de csak egyet nézzünk meg: „államosították a magán nyugdíj pénztárakat” egész pontosan a pénzemet „államosították”, viszont ennek az ég világon semmi köze ehhez: „Sikeres kísérletet tettek a nyugdíjas potyautasok csökkentésére.” Talán nem kellene összemosni a kettőt.

  Az, hogy neked /és még sokaknak/ tetszik a szép új orbáni világ, azzal nincs semmi baj. Azzal már van, hogy akinek nem teszik /szintén sokaknak/, azok elől elszívja a levegőt: olyan helyzete teremtettek, hogy még ha elvesztenék a választásokat, akkor sem lehetne 2/3 nélkül érdemi változásokat eszközölni a /gazdaság/politikában. Aki pedig azt hiszi, hogy kizárólag csak az ő elképzelése a szent és egyedül igaz, illetve a jövőbe lát, az hülye. Ennek függvényében ez a 2/3-os ámokfutás hosszútávon is nagy veszélyeket rejt magában, mert rugalmatlanná tette a gazdasági/politikai rendszert. Akár még Orbán is szívhat vele, ha nem 2/3-dal nyer legközelebb. Persze, egy lehetséges diktatúrában ennek nem már lesz jelentősége…

  23: Inkább nagyfokú tájékozatlanságból fakadó tudatlanság… 🙂

 22. 24: nem hiszem. Az ilyeneknek nem az információk hiányoznak, hanem a tények reális értékelésének képessége. Mert az önámítás egy érzelmileg kellemesebb állapottal jár.

 23. 27: Tapasztalt. Én is ámítottam magam korábban, nem utolsó sorban Orbán ügyében is. Aztán a Jobbikkal… Talán pártnak, politikusnak többé már nem hiszek.

 24. Off!
  Tibor bá’!
  Az „alapjövedelem rendszer” is megérne egy posztot és vitát!
  Egyre többen foglalkoznak a témával.
  Bocsi! 🙂

 25. 28: Ez csak egy választási ‘fogás’. Megvalósíthatatlan, nem csak nálunk, de még ‘gazdagéknál’ is.

  Gondolj bele, az Orbán kormány a szaros 47 ezer Ft-ot is csak 3 hónapra tudja adni az embereknek, mert többre nem futja.

 26. 28:
  Mi is rághatnánk a gittet, de minek? Egyenlősdit mindig a legszegényebbek és a legtehetségtelenebbek akarnak. Mindenki más NEM.
  Nézd, ha nem adózunk tisztességesen (nem azt írtam, hogy többet) akkor az államnak hagyni kell, hogy a jövedelmi viszonyok kiegyenlítődjenek megélhetési bűnözés útján. Ez egy fajta javak újraosztása, egy fajta adó.

 27. 30 Tibor bá’

  „Egyenlősdit mindig a legszegényebbek és a legtehetségtelenebbek akarnak. Mindenki más NEM.”
  Erre Pol Pot is rájött, és megtalálta a megoldást. 🙁

 28. 29.
  A szlovákoknál 60 000 a mi 47000-es orbáni közmunka fizetésünk.
  Ráadásul egész évben jár ./ alig kell érte kapirgálni valamit./
  Ebből is látszik hogy kiürült a kincstár nálunk.
  Az alapjövedelem tévút lenne, bár szépen cseng a lusták fülében.Ők elég sokan vannak máshol is.
  A 70-es években született nemzedék majdnem fele kocsmatöltelék,hasznavehetetlen bármire a falusi vidéken.
  Segélyosztáskor bámulják a csajom melleit guvadt szemekkel./egy hivatalban dolgozik Tótiában/ Max akkor láttak p@nát mikor öreganyjuk hanyatt esett a jégen 🙂
  Ilyen emberanyaggal a demokratikus választójog nem ér semmit.

 29. 33:
  Gondolod, hogy van időm egy több mint másfél órás videót végignézni? Ennyi idő alatt megírok egy posztot, ami nem gyerekmese szinten tálalja fel a gondolataimat, és hatásosan végig sétál a prok-on és a kontrák-on.

 30. 34: Csak azért tettem fel a linket, mivel a reakciókból láthatóan még egyikőtök sem kukkantott bele a témába! Egyenlősdi meg főleg nincs benne.
  Egyébként, van annyi elgondolkodni való benne, mint bármely más itt található posztban.
  Persze, ha már csak a kipusztulásra blazírozunk, akkor kár vele foglalkozni.
  Akik viszont felelősséget éreznek a jövő nemzedéke iránt valamilyen szinten, kiknek vannak gyerekei, unokái, az nem dughatja homokba a fejét. Keresi az alternatív lehetőségeket.

  32: Nem tudom hol élsz, de a környezetemben a fiatalok tanulnak, vagy dolgoznak keményen! Családot alapítanak, gyerekeket nevelnek. Semmivel nem alábbvalók bármelyik korábbi nemzedékektől!
  Persze, „ki mint él, úgy ítél’! 🙂

 31. 35:
  Végül is foglalkozhatunk vele, mert vitaalapnak megfelelő. Aztán meg, nem lenne helyes, ha mindent a szőnyeg alá sepernénk azon az alapon, hogy úgyis kipusztulunk. Bár korábban már nyilatkoztam, hogy bármennyire is tiltakoznak ellene a munkanélkülieket sajnos el kell tartani a társadalomnak, mert nem dögölhetnek éhen.

 32. 29: Talán ha levinnék a minimálbért 47000-re, akkor nem csak az állam tudna a mostani munkanélkülieknek melót adni ennyiért, hanem lennének olyan vállalkozók, akik szintén növelnék a foglalkoztatottak létszámát. Persze akkor biztos lennének akik azon sírnának, hogy ez a szegények kizsákmányolása. A magyar demokráciában ez úgy működik, hogy az állam megteheti, az egyszerű vállalkozó meg (törvényesen) nem teheti meg, hogy minimálbérnél kevesebbért dolgoztassa a zembereket. (No persze, ha egy trafikból fegyverrel zavarnád el az eladót, és bejelentenéd, hogy mostantól az a tiéd, azt se fogadnák el, csak az állam léphet hasonlót törvényes keretek között…)

 33. 37:
  Próbáld ki! Szeptemberben jöjj ki 47.000 forintból. 😉

 34. Egyébként az állam nem fogja csökkenteni a minimálbért, mert a kieső adókat és járulékokat nem fogja fedezni az -esetleges és tervezhetetlen- növekvő foglalkoztatás!

 35. 38, 39: Ha az állam adja, akkor jobban ki lehet jönni belőle, mint ha egy vállalkozó fizeti ki ugyanezt az összeget? Vagy az rendben van, ha az állam zsákmányol ki, csak a cégek ne tehessék?

  40: Ebből is látszik, hogy a minimálbér valójában nem egy foglalkoztatáspolitikai eszköz, hanem egy adó behajtási megoldás.
  🙁

 36. Többször hangoztatott véleményem, hogy a cégvezetői minimálbért be kellene vezetni, és felemelni a minimálbér minimum ötszörösére (de lehet 10 is), esetleg 1-2 éves türelmi idővel, de akkor mindenképp személyhez kötve. Általános adóelkerülési mód, hogy a cégvezető minimálbéren jelenti be magát, ami nonszensz.

 37. 43:
  Még ezt kellene a 444-nek beépíteni a logóba: Nemzeti Magyar Bank.

 38. 45:
  Örülök, hogy leesett a 20 fillér. Bameg! Observer ezért vizelt be.

 39. Most nem azé’ az egy huszé’, de ha mán ennyire nem tetszik itten semmi maguknak, akkor mé’ nem állnak bé a FIDESZbe’ oszt változtassák meg belülrő’ he?

  Viccet félretéve, de most tényleg. Kívülről eddig minden hasztalan volt. Tüntetések, tiltakozások, ellenzék, durcáskodás, óbégatás, józan ész, nem józan ész. Ha kívülről nem megy, nincs más út mint belülről.

  A trafikmutyi margójára meg:
  Én amikor még fiatalabb voltam és kíváncsi, megkérdeztem a többi gyereket, hogy ha lehetne választani egy zsák arany és egy zsák krumpli között, akkor melyiket választanák, és a nagy-többség a krumplit választotta. Aki pedig az aranyat azt fújjolták mert úgy nevelődtek, hogy az újgazdagok és a burzsujok rosszak, furfangosak, és becsapják a tisztességes (értsd: krumpliválasztó)embereket. Engem is kb. így neveltek. Én is krumpliválasztó vagyok.
  Mikor felnőttem, és levontam magamban a tanulságot, arra a következtetésre jutottam, hogy a krumpliválasztás ugyan szép hagyomány meg minden, de hosszútávon nem jó! A többség (értsd: idősebbek) még mindig ebbe a generációba tartozik, de egyre több az aki az aranyat választja.
  Nah OV előtt is ott volt a két zsák, és ő takargatás nélkül, pimaszul az aranyat választotta, és akik vele voltak azok is. Gondolom innen érthető a krumpligeneráció ellenszenve. És kiknek osztogatja oda az aranyakat? Hát magának meg az övéinek. Ezen is megy a csodálkozás.

 40. 47: ” És kiknek osztogatja oda az aranyakat?”
  Inverz Robin Hood. 😉
  Szegényektől elvesz, a középosztályt elszegényíti, a gazdagoknak osztogat. 🙁

  „nincs más út mint belülről” Egy gazdasági érdekcsoportot belülről nem lehet ‘szétrobbantani’, hacsak nincs egy másik ‘erős ember’ a csapatban, aki főnök akar lenni. Arra viszont OV nagyon ügyelt, hogy ne lehessen.

 41. 47:
  A csodálkozás a mérték miatt van. Az elégedetlenkedés pedig a teljesen felesleges és nagyon drága „szabadságharc” miatt.

 42. A trafikmutyinak nemzeti hagyományai vannak.
  Anno a kiegyezés után, az ellenzék ugyanígy ekézte a kormánypártokat, mert az hasonló módon osztotta a trafikokat, mint a mostani.
  Polgári, magyar, nemzeti hagyomány, a mostaniak csak ezt ápolják.
  Egyébként a korrupció is az.

 43. 47. N: Ángyánnak, Bencsiknek sem sikerült semmit változtatni belülről, akkor nekünk miért sikerülne? Nekünk különben sincs annyi pénzünk, mint ezeknek a tolvalyoknak. Egy Közgépnél erősebb tőke tudná lenyomni őket. Pl. egy Csányi.

 44. 50:
  Bocsánat. A két háború között „hadiözvegyek” (magyarázatot nem igényel a kifejezés) kaptak trafik nyitási engedélyt.

 45. 48:
  Ha valami nem tetszik egyből el kell pusztítani? Nem kell, meg kell változtatni. Jah és igen, ők már úgy születtek, hogy gazdasági érdekcsoport voltak. Ezalatt azt értem, hogy nekik sem a szél fújta össze ami van, és persze hogy ügyelnek rá. Miért te nem ügyelnél rá?

  51: Most csúnyát fogok mondani:
  Baszod, akkor ezek tényleg Istenek nem? Ezeket nem lehet befolyásolni, hagyjuk is a picsbe az egészet.

  Nem kell lenyomni őket. Miért ez jut eszetekbe elsőnek?

 46. 53: Lépj be, oszt’ változtasd meg őket. 🙂

  Egy dolog működteti a rendszert – a pénz /és az ehhez kapcsolódó hatalom/. Amit te szeretnél, az az, hogy a hiéna /vagy oroszlán? 🙂 / legyen vegetáriánus. Nem tud az lenni, mert a lényegét veszítené el.
  Különben nem mondtam, hogy el kellene pusztítani bárkit is. Ha a fidesz visszább szorulna a hatalomból, a helyére benyomulna más. A lényeg nem változna, persze a nüansznyi különbségek is jelenthetnének egy ‘élhetőbb’ országot a jelenlegihez képest.

 47. 53. N: Nem hagyjuk, hiszen itt beszélünk róla. A népharag majd elsöpri őket egyszer. De te belülről szeretnéd őket megváltoztatni. Sok sikert hozzá, de rajtunk ezt ne kérd számon! Azokon kérd inkább számon, akik megadták nekik az 53%-ot a választásokon.

 48. Mindenki, akinek van uralmi ambíciója, ilyen hatalomra vágyik, mint ami Viktornak van, csak ő hatékonyabban tudta a vágyait valóra váltani, mint más. A mindenkori uralkodónak ügyelnie kell, hogy el ne seperje uralmát egy népharag, de egyelőre ennek nem sok jele látszik.

 49. 52:
  Mondom a kiegyezés után.
  OK, az első világháború előtt.
  Irodalom is van róla a neten.
  A korábbi polgári korrupcióról nemrégiben könyv is jelent meg.

 50. 57:
  Én főleg személyes tapasztalataimat írom le. Gyerekkoromban a trafikokra ki volt valahol írva, hogy xy hadiözvegy, lakik: stb. Persze egészen biztos volt közöttünk csókos is, de legalább adtak a látszatra.

 51. 59:
  Tanulni kell a Fidesztől. Törvényt kell hozni, amely megsemmisíti ezt a szerződést. Ez ilyen egyszerű, csak merni kell.

 52. 60: A törvények csak a papírra írt fügefalevelet jelentik. A sztori a nyers erőszakról szól. Amihez egyelőre gyártanak takargatópapirost.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük