(VM-4) Numerus clausus – repríz

Tibor bá’ vissza a múltba online

~q191„Zsidó viták” során, a tarsolyból előbb vagy utóbb előkerül a numerus clausus, mint bizonyíték a magyarországi antiszemitizmusra. Legutóbb két napja lett emlegetve. Ez indokolja a reprízt.

A rendszerváltás óta a magyarországi antiszemitizmus bizonyítására a sajtó nagy rendszerességgel emlegeti a Numerus clausust, amit 1920-ban, az akkor éppen vallás és közoktatási miniszter Haller István terjesztett elő, aki, mint emlékeztek Mihály nagyapámnak volt az évfolyamtársa és legjobb barátja. Nem tisztem megvédeni ezt az embert, akivel magam 1956-ban találkoztam utoljára (és aki az október végi nagy eufória közepette legnagyobb megdöbbenésemre „megjósolta”, hogy az USA, ha szükség adódik, nem fog segítségünkre sietni), de a valóság meg­is­mer­tetését egy kicsit feladatomnak tekintem.

Nos, Haller István Nagy Károlyban született és iskoláit részben Szatmárnémetiben járta, ahogy ez már korábban kiderült. Ha van kedved, nézd meg a térképet. A két magyar város Satu Mare és Carei néven Romániához tartozik és a határtól mindössze 6-8 km-re vannak. Próbáljuk most beleélni magunkat a viszonylag fiatal (politikusnak mindenképpen az) Haller István helyébe!

Mint magyar értelmiség először is ki van borulva a trianoni sokk miatt. Másodszor ki van borulva, mert mindkét szülővárosa odaveszett. Harmadszor ki van borulva, mert az odaveszés mindössze 6 km-en múlott. Átkozottul szerencsétlennek érni magát és átkozottul tehetetlennek. Úgy érzi (helyesen vagy helytelenül, teljesen mindegy), hogy a nagy-magyarországi nemzetiségek hálátlanul hátba támadták a nemzetet. Azon töri a fejét, hogyan lehetne őket „megbüntetni”. Ebben a zaklatott lelki állapotban születik meg a Numerus clausus ötlete, aminek rendelkező főtétele a következő volt: „A magyar felsőoktatásban a nemzetiségi diákok csak olyan százalékarányban vehetők fel, amilyen arányban megtalálhatók az összlakosságban.” Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az antiszemitának kikiáltott törvényben a „zsidó” szó vagy annak bármilyen szinonimája egyetlen egyszer sem szerepel.

Aki ezt a törvényt kirekesztőnek találja, annak elárulom, hogy Rákosi ugyanezt tette, csak ők az „osztály idegeneket” szorította ki. De ezt csinálják majdnem minden egyetemen, legfeljebb finomabb eszközökkel. Lásd megjegyzésben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Numerus_clausus

Mi az „eszme” a numerus clausus mögött? Semmiképpen nem az, hogy a zsidók ne kerüljenek be az egyetemekre (a zsidók, ennek pont az ellenkezőjét állítják). Haller Istvánnak a zsidók eszébe se jutottak. A kultuszminiszter arra gondolt, hogy ez a hálátlan balkáni csőcselék (mondanom se kell, hogy mérge elsősorban és legfőképpen az „oláhok” felé irányult) ne élvezhesse a kulturáltabb, ám megcsonkított magyar hon előnyeit. Maradjanak csak olyan bugrisak, amilyenek.

A törvény nem elegáns, nem méltányos, nem keresztény és nem európai. Minden bizonnyal maga Haller is tudta és a törvényt megszavazó képviselőházi többség is. De hát Franciaország, a főkolompos. európai és keresztény, (Romániában a hivatalos vallás a pravoszláv) elegáns volt és méltányos? Fenébe az álfinomkodással! Haller és a képviselőház úgy érezte tettek valamit, egy kicsit visszarúgtak Trianonért.

Hogy jönnek a képbe a zsidók? A magyarországi zsidóság önmagát hol egy adott vallás követőinek kívánta tekintetni, hol meg nemzetiségnek. Akkor éppen nemzetiség volt, és így a törvény hatálya alá estek, de mert se születés helyük, sem pedig anyanyelvük szerint nem voltak valódi nemzetiségiek, kezdetben a törvényt nem is alkalmazták rájuk. Persze a két világháború közötti német események hatására egyre nagyobb teret nyerő magyar antiszemitizmusnak kapóra jött a törvény. Ki is használták alaposan. Csak annyi zsidót engedtek felvenni a magyar egyetemekre, amennyi őket arányaikban a törvény szerint megillette. Igen ám, de a magyar zsidók legnagyobb része akkorra már harmadik generációs bevándorló lévén többnyire vagyonos volt. Gyermekeiket a zsidó orvosok, ügyvédek, kereskedők, stb. tömegesen akarták egyetemre küldeni, és mert ez Magyarországon nem volt lehetséges, küldték őket Bécsbe, Párizsba, Berlinbe. Így a zsidó ifjak a diplomák mellé megtanultak egy világnyelvet is. Összességében a zsidók a Numerus Clausus-szal kifejezetten jól jártak. Persze panaszkodni azért lehet.

A történelmi hűség kedvéért tegyük mindjárt hozzá, hogy a Világ Zsidó Kongresszusának nyomására a magyar zsidóság elérte, hogy nem nemzetiségnek, hanem vallásnak minősüljenek, de akkora már késő volt. Hitler hatalomra jutását követően az európai zsidók sorsa meg volt pecsételve, beteljesülése már csak idő kérdése volt. Különben a történelmi hűséghez tartozik talán még az is, hogy az 1989-es rendszerváltást követően percek alatt megszületett a döntés, a zsidók egy tömegben se nem tekinthetők nemzetiségnek, se nem vallásnak, minden zsidó egyedileg döntheti el, hogy ő maga a kettő közül melyiket tartja önmagára nézve érvényesnek.

Haller István nem volt se antiszemita, se pedig filoszemita, keresztény neveltetése túl erős volt benne ahhoz, hogy a kettő közül bármelyik lehessen. Minden esetre, ha ezt az agyon manipulált törvényt nem nyújtja be a Trianoni békediktátum évében, ma már az országban senki se tudná ki is volt ő tulajdonképpen.

Ezzel azonban Haller István története nem ért végett. Mihály nagyapám gyanúja, miszerint Tibor nevű fiának esetleg ő lenne az apja, nem volt teljesen alaptalan. Előttem ma már a napnál is világosabb, hogy apámat Mihály nagyapám nemzette, ő a biológiai apja, de akkor valami nincs a helyére rakva. Mihály társadalmilag lesüllyed, Hallerből miniszter lett, útjaik természetszerűen elváltak. Azonban két esetről is tudok, amikor Róza nagyanyám felkereste Hallert protekció kérés szándékával. Először, amikor a 11 éves apámat ki akarták rúgni a Szent István gimnáziumból, másodszor pedig, amikor a gazdasági világválság közepén, apám számára protezsálást kért állás ügyben. Szorult helyzetükre való tekintettel ez a lépés érthető lenne, elvégre ifjúkorukban Rózának Haller is udvarolt, de volt ott más is. Apám visszaemlékezései szerint, kamaszkorában ő és édesanyja, de csak ők, havonta egyszer meg voltak hívva a Haller villába vasárnap délutáni uzsonnára. Ezek az uzsonnák csendes beszélgetést jelentettek a világ dolgairól, de valójában apám bemutatása lehetett, mert egyikük se tartotta lehetetlennek Haller apaságát. Más szavakkal Róza és Haller között kellett lenni szexuális kapcsolatnak.

Tizenöt évvel később, az idősödő Haller hébe-hóba meglátogatta apámat – nem az otthonában – hanem az üzletében, ám hajdani barátjával, Mihállyal semmilyen kapcsolatot nem tartott. Ilyenkor apámmal meg hányták-vetették a politikai helyzetet, és számon tartották egymás létezését. Utoljára 1956-ban találkoztak a Kossuth Lajos utcában, ahol én is jelen voltam. Haller István nagyapámat 13 évvel túlélve, 1964-ben, 84 éves korában hunyt el.

_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________

301 gondolat erről: „(VM-4) Numerus clausus – repríz

 1. Még mindig nem fogták fel, hogy a ‘zsidó kérdés’ állandó felmelegítésével többet ártanak, mint használnak saját maguknak? Olyanok, mint a majom a banánnal.
  Vagy nagyon is felfogták, és szándékosan megy a provokáció. De ez már az összeesküvés elméletek szintje.

  Áder kanossza-járása után a (vélt?) Schweitzer ügy miatt úgy látszik, túl nagy volt a benyalás, vissza kellet billenteni a dolgokat. 🙂
  Azért egy közmondást még ideírok: ‘Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.’

 2. 1. Observer

  „Vagy nagyon is felfogták, és szándékosan megy a provokáció. De ez már az összeesküvés elméletek szintje.”

  Hát szerintem nem összeesküvés, elképzelésem szerint a fidesz tudatos politikája. Ki az a kövér laci, aki ilyeneket enged meg magának? Talán mégis a Jobbikkal akarnak szövetkezni? (bár erősen tagadják). Politikusok keverik a sz@rt, de annál büdösebbek lesznek tőle. 🙂

 3. 2: Általánosságban gondoltam, nem a Nyírő ügy miatt (akiről bevallom, azt sem tudtam, hogy létezett valaha 🙂 ).
  (Ettől még játszhatják a jó fideszes-rossz fideszes játékot.) Politikus egyébként az ördöggel is szövetkezik, nemhogy a Jobbikkal, ha az érdeke úgy kívánja.
  Különben is, mi a baj a Jobbikkal, hiszen a fidesz eddig már egy csomó ötletüket megvalósította – közelebb állnak egymáshoz, mint mutatják. 😉

 4. 3:

  „Különben is, mi a baj a Jobbikkal”

  Hát az Isten óvjon meg tőlük, ha 2014-ben nagyobb hatalmat kapnak. Akkor lesz csak igazán nagy baj. (bár ez csak az én szerény véleményem)

 5. 1. Az amerikai (USA) egyetemeken abszolút numerus clausus van, mindenki tudja, akinek volt valami köze hozzájuk. Igaz, főleg a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak kiszorítására megy ki a dolog… Nem tréfálok, valóban árgus szemekkel ügyelnek rá, hogy az elitegyetemeken legyen kellő számú fekete, zsidó, ázsiai, homoszexuális, stb. Egy magyar egyetemi oktató írta a blogján, aki a Ruttgersen tanít, ahol a környéken egy számottevőnek ismert kisebbség a magyar, hogy kérdezte, felvennék-e egy barátját (magyar) oda oktatni. A válasz ez volt: minek, már itt vagy te. Ugyanis a magyar kisebbség aránya kb. 1 db magyar oktatót igazolt… Ez most van így, nem a horthyfaszisták idején és az USÁ-ban, nem Mucsán.

  2. Nyírő kultusza a radijobbos közönség nyálcsorgató részében ezzel az izraeli cirkusszal van végleg bebetonozva. Csak összeesküvéselméletben tudok gondolkodni, mert Nyírő egyetlen regébnyébe most a hírek nyomán beleolvasva (a Madéfalvi veszedelem) nyilvánvaló, hogy az illetőtől nagyobb magyarellenes idiótát nem hordott a hátán a föld…ű

  3. Tibor bá, hogyhogy a „potenciális nagyapádnak” (Haller) nem lett baja ebből a törvényből a zsidó négyesfogat és ÁVH uralma idején, hogy élhetet nyugodtan az országban, amikor még egykori kisrendőröket is halálra ítéltek népbíróságok, 25 évvel korábbi komcsiellenes, vagyis „antiszemita” akciókban való részvételért?

 6. 4: akit a zsidó sajtó szid, azt vezetői által tökéletesen ismert és alkalmazott mechanizmus szerint REKLÁMOZZA, tehát ha a zs sajtó szidja a Jobbikot, akkor a zs nagytőkének tervei vannak vele.

 7. 6: Ez valószínűleg igaz. A Jobbik sehol sem lett volna a választásokon, ha nincs a nagy hírverés (ellenük). Sokan egyszerűen abból tudták meg, hogy ilyen párt is van – 10%-nyi szélsőjobbos szavazó meg minden országban van.

 8. 7: nem biztos, hogy muszáj leszéljobbozni őket (minket). Egyszerűen az ország depressziós, cigánysújtotta vidékein teljesen normális emberek hoztak átlag 20% körüli arányt a Jobbiknak, amint az meg tudta ugrani az országos ismertség, szervezeti háttér, kampánykassza léceit. A Jobbik programja tűrhető arányban reális és normális program az égető bajokra. Viszont a semmiből nem termett volna elő. Vagy lassacskán alulről megszerveződhetett volna, ennek mentek elébe a politika és a történelem háttérurai, saját embereiket az élére álljtva egy ilyen programnak. Lásd Teapárt Amerikában, Jobbik nálunk a korábbi buzifajtalankodás büntethetőségi korhatárának leszállításáért kűzdő zs Morvaival.

 9. 8: Attól tartok, az egésznek csak gőzleeresztő szerepe van, ugyan úgy, mint a szélsőjobbos portálok kommentjeinél – jól odamondogatnak, aztán isszák a következő sörüket és nem tesznek semmit. ->lsd. 6. hozzászólásod.
  (Azért én is rájuk szavaztam, mert a remény hal(t) meg utoljára…, hogy nem lesz meg a 2/3 🙂 )

 10. Az antiszemitizmus kérdés melegen tartása szerintem tökéletes eszköz a népek „hangulatának” mérésére, és megjelölni azokat, akik stabilan besorolhatók.

  Ez a zsidók Numerus claususa.

  Gondolom, olyanokat gyűjtögetnek, akinek „szólva lesz” meg akiknek „nem lesz szólva” a következő nagyobb szabású akció során.
  Nyilván a zsidók is készülnek a saját geddonjukra, és nekik nagyon muszáj tudni, hogy ki hol áll, akár személyes, akár ország szinten.

 11. 5:
  Születésem előtt két évvel teljesen hátat fordított a politikának, és „vállakozott”. Annyit tudok, hogy az általa vezetett katolikus nyomda mint rt. működött és a nagyapámnak is volt ilyen részvénye. Egy nap Haller jelentkezett, hogy azonnal váljon meg a részvényeitől, amit meg is tettek. Néhány nap után bejelentették a csődöt. Az ilyen epizódok arra engednek engem következtetni, hogy a baráti kapcsolat megmaradt közöttük, bár Haller társaságához Mihály nagyapám nem tartózhatott, mert ahhoz nem tudta magát felfejleszteni. Haller a II. világháború előtt és alatt sehol se volt. A kitelepítések idején vidéken élt. Nem volt utjában Rákosiéknak, túl pici hal volt. A numerus clausust csak mostanában fújják fel. Rákosi és Kádár alatt nem volt téma.

  Érdekes még, hogy 1940-től (amire már vissza tudok emlékezni) Haller és Mihály között nem volt kapcsolattartás. Viszont Haller időnként felbukkant apám üzletében egy kis csevegésre. Apámmal tehát tartotta a kapcsolatot, annak ellenére, hogy Róza 1936-ban elhunyt. Tehát már 10 éve nem élt. Normál körülmémnyek között az apámmal való kapcsolattartás indokolatlan lett volna, de valahol Hallenben volt valami nosztalgia, amit így élt ki.

 12. 10: A kockázata ennek a ‘tesztelésnek’, hogy nem csak a látható, hanem a látens zsidóellenességet is növeli. Amivel normál körülmények között nem lenne baj, de ha keményednek az események, akkor földindulás-szerűen törhet fel a zsidógyűlölet. A helyükben én nem játszanék ezzel – hacsak nem pont az a cél, hogy legyen pogrom itt nálunk is, ami aztán indokolhat bármiféle (katonai) külföldi beavatkozást. /Ugyan nem tudom, mi értelme lenne, így is nyaljuk mindenki seggét./ (Ámbár ha bármi agresszió történne – ne legyen – szerintem az először a cigányságot érintené. Már egyszerűen ‘praktikus’ okból is – jól megkülönböztethető csoportot alkotnak, szemben a zsidókkal.)

 13. 13: akik ezzel játszanak, azoknak többezer éves cinikus rutinja van és kiváló logikája. Ha nagy feszkót gerjesztenek a (kis)zsidók ellen, tudják, miért teszik. Épp ezt tették a II. vh előtt is, szintén nem félreértve a következményeket.

 14. 13. Observer

  „A kockázata ennek a ‘tesztelésnek’, hogy nem csak a látható, hanem a látens zsidóellenességet is növeli.”

  Nincs „látens”…. Ugyanúgy ahogy látens terhes anya sincs.
  A látens amtiszemita az az antiszemita egy fajtája, amely, ha belekakil a cica a ventillátorba, elveszíti „látens” jelzőjét.
  Itt inkább azokra kiváncsiak, akik rendületlenül kiállnak a zsidók mellett, bárilyen körülmányek között, meg a hangadókra.

  Ezt én már a felkészülés egy jelének tekintem.

 15. „Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az antiszemitának kikiáltott törvényben a „zsidó” szó vagy annak bármilyen szinonimája egyetlen egyszer sem szerepel.”
  Hát ilyet én is hallottam már, csak kicsit más szövegkörnyezetben, vagyis hogy a gondolatmenetet folytatva kíváncsi lennék mi a véleményetek erről: a szlovákiai nyelvtörvény nem is a magyar kisebbség ellen irányul, hanem úgy globálisan mindenkire vonatkozik az egységes szlovák nemzet teljes területén. „Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az antiszemitának kikiáltott törvényben a „magyar” szó vagy annak bármilyen szinonimája egyetlen egyszer sem szerepel.” Ja kérem, hogy a magyar kisebbséget érinti legnagyobb arányban, hát az tulajdonképpen egyéni szociális probléma…korrekt nem? Politikailag legalább is.
  Szóval ezzel csak annyit akarok mondani, hogy remélem, senki nem gondolja komolyan az NC az egyetemekre tömegével jelentkező drótos oláhok, a sátras beások, no meg az üveges tótok leszármazottai miatt íródott. Persze hogy az izraelita felekezethez tartozók ellen irányult. Tehát a fentebb található kijelentést inkább tekintem provokációnak, mint tényszerű megállapításnak.

 16. „Így a zsidó ifjak a diplomák mellé megtanultak egy világnyelvet is. Összességében a zsidók a Numerus Clausus-szal kifejezetten jól jártak. Persze panaszkodni azért lehet. ”

  ühüm…erről meg az jut eszembe, hogy „összességében ’56-tal a magyarok kifejezetten jól jártak, mert az országot elhagyó ifjak a diplomájuk mellé megtanultak egy világnyelvet is. Persze panaszkodni azért lehet.” Mindjárt másképp hangzik így, igaz-e?

 17. 16: a törvény naív elképzelés volt, de valamit kezdeni kellett a helyzettel, hogy egyes szakokon 90%-ban zsidók tanultak. Úgy érezték, kezdeni kéne…
  A nyugaton továbbtanuló zsidó diákok jelensége ettől független. A magyar egyetemek nem voltak világhírűek, akinek élvonal kellett, kiment.

 18. 16:
  Kedves Hochstein! Az csak természetes, hogy nem tudsz objektív lenni. És akkor most én se leszek tökéletesen fair, előre bavallom.
  Kérdem én tőled, vajon Izraelben az ottani egyetemeken az izraeli állampolgár, ámde arab származásuak aránya eléri a népességben elfoglalt arányukat? Természetesen nem. Ha a XIX. században bevándorolt galiliai zsidók harmadik-negyedik generációja se volt hajlandó asszimilálni (ami nem követelmény) hanem kulturálisan idegen test akart maradni a nemzetben, nem volt jogos számarányuk limitálása, pont úgy, ahogy ezt napjainkban Izraelben teszik? Ha pedig jogos volt, akkor a gúnyolódásodnak nincs helye. És akkor vizsgáljuk a szlovákiai nyelvtörvényt, ami nem ismerek kellő alaposággal, de azt hiszem ez itt most nem lesz fontos. Én hatalmas különbséget látok abban, hogy egy nemzetiséget erőszakkal asszimilálni akarnak úgy, hogy korlátozzák anyanyelvének a használatás. És a között, hogy egy adott nemzetiségen belül (ez most legyenek a zsidók) csak olyan százalékban lehetnek diplomások, mint amilyen százalékban diplomás lehet a teljes nemzetben. Vagyis ha minden húszadik magyar diplomás, akkor csak minden húszadik zsidó diplomás, és nem több. Ez olyan szörnyű? Különben a statisztikai adatok azt mutatják, hogy éveken át a zsidók egyetemi aránya 10 százalék körül mozgott, ami megfelel a lakósságon belüli arányuknak. Még 1935-ben is több, mint 8 százaléka az egyetemistáknak zsidó származású volt, pedig akkor már Hitler két éve uralmon volt és megtette a magáét.
  56-os menekültek. Már több mint 23 éve hazatelepülhetnének, ehelyett 20 millió dollárért ürsétákat tesznek. Akikkel én együtt kimentem, valamennyien multi (dollár) milliomosok. van, aki visszatelepedett és hozta magával a millióit és kurva jól él. Akik itthon maradtak, azok nagy része 80 ezer forintos nyugdíjon nyomorog. Igen, a pénzcentrikus magyarokkal jót tett az 56-os forradalom.

 19. 19. Tiborbá

  „Igen, a pénzcentrikus magyarokkal jót tett az 56-os forradalom.”

  Eeeegen… Ennyi pénzcentrikust talán el se tudot volna tartani a kommunista rendszer….

 20. Hát a numerus clausust 56-tal összehasonlítani akkora ferdítés, mint egy ház. Aki azért nem tanulhatott tovább Mo.-n, mert zsidó származású volt, és emiatt külföldön tanult, az utána hazajöhetett. Míg az 56-osok nem. Másrészt az 56-ban elmentek jó részének egyáltalán nem volt diplomája, szerintem érettségije se, és a többségnek egyáltalán nem lett sikertörténet a külföldi lét.

 21. Üdv Tibor bá’ !
  Többieknek is szép estét !
  Nem teljesen a témába vág,de az Országban működő kommunikációra,nagyon jó példa !
  Megjegyzem a Kürücz.infot-elég fentartással olvasom….,nem véletlenűl… Tegnap feltettek,egy publikációt, Perge Ottótól ( akinek évek óta értékesnek tartom az írásait).
  Madarat tolláról,embert barátjáról,avagy Elie Wiesel hazugságai-Válasz Mihancsik Zsófiának- a címe.
  Érdemes elolvasni, tanulságos,hogy működik az ember( polgár ) hülyités !7-percet megér !
  Az Országos hangulat gerjesztés…
  További szép estét !
  Tibor bá’, Neked sok egészséget kívánok !

 22. 22:
  A világ teli van szerencse lovagokkal. Nem Wiesel az egyetlen. Ügyes zsidók hatalmas karriert és pénz tudtak csinálni a holokausztból. Én magam személyesen ismertem egy ilyet. Talán majd írok róla egy MV-et. És természetesen nem csak a holokausztból lehetett nagy pénzeket csinálni, de például a magyar rendszerváltásból is.

 23. Tisztelettel Tibor bá’, de ez így nem kóser. Természetesen nem vagyok objektív és nem is akarok az lenni, úgy gondolom a jól felvetett témád szinte kiállt a szubjektivitásért. Ezzel együtt a tények azok makacs dolgok. Lássuk csak példának okáért a izraeli-arab és a Haller pribék – izraelita magyar párhuzamot. A dolog mindjárt ott sántít, hogy volt arab évfolyamtársaim létszámát semmilyen keretszám nem limitálta, az arányokat nem központilag határozzák meg. Tudás, lóvé – ettől függ még ma is Haifán az egyetemi lét. Az hogy az egyetemen az arab diákok létszáma (esetleg) alulreprezentált azt sok minden okozhatja, de az biztos, hogy nem egy irigy és primitív hatalom infantilis bosszúszomja (mint ahogy ez a NC esetében jól tetten is érhető). Sőt, a lemaradó/be nem jutott arab diákokat a környező országok tárt karokkal várják és ugyanezek a diákok ott ékes anyanyelvükön tanulhatják azt, amihez csak kedvük van. Pont. De nem is erre akarom pazarolni a szót. Csak azt akartam tisztelettel megjegyezni – amit jelzem a válaszodban Te is megerősítesz – hogy a végletekig lehet magyarázni/szépíteni a bizonyítványt, de az NC azért készült, hogy a tehetséges biboldók helyett inkább a magyar ugar szülöttjei koptassák az alma mater padjait. (nincs gúnyolódás) folyt köv.

 24. Tibor bá’, szerintem a szlovákiai példával kapcsolatosan félreértésben vagyunk. Én mindösszesen csak arra akartam rávilágítani, hogy egy törvény attól, mert „politikailag korrekt” módon van megfogalmazva (nem mondjak ki, hogy kikre gondolunk, de a sorok közt ott van a cinkos összekacsintás) attól még lehet kegyetlen eszköz egy kisstílű és hitvány hatalom mocskos kezeiben. Most hogy az egy létszámot korlátoz vagy nyelvhasználatra kötelez, tök mindegy. Egyéb iránt személy szerint a kettő nálam ua. a súlycsoport objektíve, szubjektíve meg természetesen az dönt, kinek mi fáj jobban.

 25. Tisztel Tibor ‘
  Többiek!
  Persze én is tudok,sok ilyen történetet,csak keresni kell:)

  Nagyon várom,a MV-t !
  Jó pihenést…

 26. 25:
  A (piszkos) politikai háttérbe nem látok bele, de azért kezeskedem, hogy Haller istván a törvény benyújtásakor az általam leírtak motiválta. Persze, mit ér az én kezeskedésem? De azért plauzabilis. 😉

 27. 26:
  Azt hiszem Gedeon, hogy ehhez tisztázni kellene az antiszemitizmús pontos meghatározását. Ha egy keresztény budai úrilány gyűlölte a Godberger lányt, mert márkásabb rakettje volt, az antiszemitizmusnak számít-e? Én például útáltam a Witmann fiút az osztályban, mert csak neki volt otthon villanyvasúta, és engem sose hívott meg zsúrra.
  Erre most lehet felzúdúlni, hogy félrebeszélek, de nem. Ugyanis a jobb rakettes, a villanyvasútas mindíg zsidó volt, sose goj. A rakett/villanyvasút miatti utálatból könnyen át lehet lépni oda, ami már lényegesen egyértelműbb.

 28. 29. Tiborbá

  „Azt hiszem Gedeon, hogy ehhez tisztázni kellene az antiszemitizmús pontos meghatározását.”

  Kemény dió…
  Még azon se tudunk zöldágra vergődni, hogy ki/mi a zsidó…
  Genetikai azonosság? Vallás? Elmeállapot? Ortodox? Neolog? Kazár? Askenázi? Öngyűlölő? Áttért? Talmudi ? Kabbalista?

  És akkor ehhez hozzájön hogy mit is gyűlöl az antiszemita ezekben?
  A származást? Az orr formáját? A gazdagságot, sikert? A történelmet? Vallást?

 29. Én Hochsteint kérdeztem, de nem ér rá, vagy nem hagyja magát provokálni. A múltkor idéztem ide a Szeged történetét feldolgozó könyvből, hogy a fehér darutollas különjtményesek közé jónéhány zsidó származású katonatiszt is beállt (és bevették őket), meg az ellenforradalmi hatalmi központot látványosan támogatta néhány jómódú szegedi polgár. (de attól több a baloldali szervezeteket)
  Chorin Ferenc, a neves gyáriparos Horthy gazdasági tanácsadójának számított és az emigrációban több gazdag zsidó társával együtt exkormányzóhoz méltó megélhetést biztosított Horthynak.

 30. 31: Csak te nem tudsz. Köves Slomónak semmiféle kétsége nincs, ki zsidó:

  barikad.hu/node/37077

 31. 31: itt részletesen kifejti a két haszid rabbi, hogy ki a zsidó származásilag. Vegyük észre, hogy a zsidó értelmiség által gyakran hangoztatott szabad identitásválasztás (beleértve a nemi identitást) egyáltalán nme vobnatkozik arra a rabbbik szerint, hogy ki zsidó, ez bizony nem választható, nem tehető le – szerintük:

  zsido.com/cikkek/Legyen-e_nemzeti_kisebbseg_a_magyar_zsidosag_/16/121

  „A vallás fogalmának hagyományos értelme nem definiálja teljes pontossággal a zsidóságot, ugyanis a háláchá, a zsidó jog szerint [1] , az is teljeséggel zsidónak számít, aki nem tartja magát vallásosnak és még csak a zsidó kultúrához sem kötődik.

  Ez a meghatározás olyannyira mérvadó a zsidó jogban, hogy az, aki zsidó anyától született (vagy szabályosan betért), akkor is zsidónak számít, ha a Tóra minden szabályát megszegte, sőt még akkor is, ha kitért a zsidó vallásból. A kitért zsidónak és leszármazottjai „a világ végéig” [2] teljes mértékben megtartják a zsidóságukat, ezért például nem is kell betérniük a zsidó vallásba, ha visszatérnek ősei hitéhez, közösségükhez [3] . Ahogyan azt a Talmud mondja [4] : „Annak ellenére, hogy vétkezett még mindig zsidó marad”. A vallás általános fogalma szerint viszont nyilvánvalóan csak az tartozik az egyes vallási csoporthoz, aki vallásosnak tekinti magát.”

 32. 33 Arma Gedeon

  „Csak te nem tudsz. Köves Slomónak semmiféle kétsége nincs, ki zsidó”

  Aha … És a Köves Slomó az „olyan” zsidó, hogy tőle igazán tuti a tuti?
  A másik Slomó… a… izé… na megvan… a Sand… az ő tutija nem annyira tuti, miszerint valójábn nincsennek is zsidók ?

 33. 35: A másik Slomó mond, amit akar, gondolom, részben igaza is van, a cionista vezetők, ben Gurion is tudták, hogy a palesztinok nagyrészt az ókori zsidóktól származnak.
  A Köves az olyan zsidó, (a világszerte jó politikai befolyású Chabad rabbija), aki képben van, hogy a zsidó tálib elit kit tekint zsidónak. Amit idéztem tőle, az nekik SZENTÍRÁS, tehát a halacha szerint valóban az idők végezetéig zsidónak tekintenek mindenkit, aki anyai ágon zsidó származású és ebben nekik nem akadály, hogy az illető milyen vallású, vagy hogy nem tart be semmilyen zsidó vallási szokást.

  Vagyis egyértelműen nem ismerik el egy ilyen származású egyén és leendő utódai szabad identitásválasztását. A kitérő és gyermekeit nemzsidónak nevelő egyén se lehet nyugodt, hogy felnőtté vált utódait nem hülyítik ezek vissza a zsidó identitás kollektív hisztériájába, és ilyen esetre sok példa van.

 34. Csak azért nem írok semmit, mert nagyjából ugyanazt írnám mint Hochstein. Az említett törvény célja tökéletesen világos,és emlékezetet a mai összekacsintós faszságokra. Úgy gusztustalan az egész ahogy van. Ja, és még valami eszembe jutott, ami aktuális. Eltörlik a héber érettségit Magyarországon.Tehát jövőre nem lehet már belőle érettségizni, a három zsidó iskolából egyikben sem. Valószínűleg PONT ezen kellett „spórolni”, ezt talán segít az államháztartás hiányán. Nagyon okos húzás volt, az érintetteke nagyon kellemetlen, a kurucosok meg örömködhetnek. Meg az árokásás ezerrel. 🙁

 35. 38:
  A törvény célja az volt, hogy ha Magyarországon minden tizedik ember zsidó, akkor a felsőoktatásban is minden tizedik diák zsidó legyen és ne több. De ez nem csak a zsidókra vonatkozott, hanem minden nemzetiségre. Ezt nevezik zárt számnak, vagyis numerus clausus-nak. De ezt még ma is nagyon sok országban, nagyon sok egyetemen alkalmazzák. És természetesen alkalmazzák Jeruzsálemben is, amit Hochstein megpróbált elhamukázni. Természetesen megkerülve azt a tényt, hogy egy nem kivánatos csoport létszámának a csökkentése sokféle képpen elérhető. Például Melbourne-ben, hogy a proliból ne lehessen fogorvos (csak egy-kettő) {jó szakma, mert Au-ban a talaj alig tartalmaz kalciumot, ezért az emberek foga sokkal rosszabb, mint máshol} Az én időmben a fogorvos hallgatóknak le kellett tenni 5000 Ł kauciót (akkor egy kisebb ház ára) hogy a hallgató hibájából esetleg megsemmisülő gyakorlati eszközök (pl. mikroszkóp) megfizetésére legyen fedezet. A diplomához visszaadták a kauciót. Ha tehát Hochsteinnel egyetértesz, akkor csúsztatással értesz egyet. Nálam a törzshöz való tartozás fontossága a csúsztatás előtt megszűnik, akinél nem, az számíthat a megvetésemre.

 36. Tisztelt Tibor’bá !
  Nálad pont !A 38-ra,nem szeretenék vitába keveredni Dorkával!
  Mert sokáig tartana, és meddő vita lenne…
  Minden Tiszteletem Minden hozzászólónak, és gratula,hogy nem mentünk el ,,zsidózásba”,mert nincs értelme…
  Úgy éljük meg a Magyarországi létünket, életünket,ahogy tudjuk…
  Nem túl jól,de ITT vagyunk !
  Egy olyanEMBER bloggján ,,ismerkedtünk meg aki megérdemli a TISZTELETET,hogy létrehozta ezt a fórumot,,,
  Szerintem,ez a LÉNYEG…
  (privátba nagyon szívesen leülök Dorkával, egy kávéra,de nem látom értelmét….Szerintem :olvasd el az ÚZ BENCÉT…
  Talán a jövőben fontos lehet…..
  ( nem provokációnak szántam)
  Jó éjt MINDENKINEK…

 37. Kedves Tibor bá’, ha hiszed – ha nem megkedveltelek. Többek között ezért most nem megyek bele a már jól ismert zsákutcádba. (nem értek egyet-> érdemi vita helyett érkezik a provokáció -> válaszolok a genyó stílusomban -> Tibor bá’ + törzsközönség felháborodik -> cenzúra v. kitiltás). A képlet ilyen egyszerű, ingyen adom minden újonnan érkezőnek szíves felhasználásra 🙂 .

  Szóval, elég legyen ide csak annyi – tisztelettel és az ide illő szerénységgel – hogy én tudom, mit beszélek, ha Jeruzsálemről – Izraelről van szó. Te pedig azt tudod, mi volt Ausztráliában (egyébként a könyv zseniális, sajnálom, hogy már nem lehet kapni). Pont. Kérlek szépen ne incselkedjünk ilyen gyerekes dolgokkal, hogy hamukázok. Izraelben nincs létszám limit és semmilyen törvény, ami származási alapon szelektálna az egyetemeken. (nem értem hol van itt a csúsztatás?)

  Az NC származási alapon szelektált és a legnagyobb arányban a zsidóságot (már az értelmiségi részét) érintette természetesen. A zsidóság ellen irányult, és nem volt más, mint az akkori hatalomra jellemző hitvány propagandahúzás, szalonképes zsidózás. Amúgy pedig, ha a törvény megalkotói tényleg az igazság bajnokai lettek volna (ahogy Te próbálod a történetet beállítani), akkor miért nem azt vizsgálták meg, hogy az adott kisebbségen belül milyen arányú a továbbtanulók száma? (segítek, mert nem ez volt a cél, és szerintem, aki mást mond, az az ember csúsztat)

  Ami pedig a megvetéssel kapcsolatos gondolatod illeti, nem igazán tartom elegáns húzásnak ezt a nyílt színen történő provokációt. Szerintem Dorka kellőképpen intelligens, hogy el tudja dönteni a fontossági sorrendet. Továbbá szerintem illene már egyenes és határozott jellemét ismerned annyira, hogy tudd, egy nyilvánvaló fenyegetéstől nem fogja véleményét szélkakas módjára megváltoztatni.

  Maradok tisztelettel és kívánok jó éjszakát!

 38. 41:
  Igazán inspiráló hozzászólás, oly annyira, hogy gyors válasz helyett írok egy idevágó posztot. Az előző hozzászólásom utolsó mondatáért kiállok, sőt, bekeretezve felteszem az iróasztalom fölé a falra, mert mottó is lehetne.

 39. 41: Izraelben ingyenes a felsőoktatás? Mondjuk legalább úgy, mint nálunk?

  38: „Eltörlik a héber érettségit Magyarországon.” Ez érint 3 iskolát, és talán 100 diákot (sacc/kb).
  Mindeközben a vidéki általános iskolákat tömegével zárják be, vagy vonják össze – igaz, ez elsősorban a feleslegessé váló pedagógusokat érinti, a gyerekeket meg a családjukat csak ‘közvetve’.
  A felsőoktatás átszervezése szintén azt a célt szolgálja, hogy a párhuzamos képzések megszüntetésével karokat lehessen bezárni, de legalábbis szakokat megszüntetni. Az állami finanszírozott helyek drasztikus csökkentése már lerágott csont.
  Nemcsak rajtatok spórolnak az oktatás területén.

 40. 43:
  „Izraelben ingyenes a felsőoktatás? Mondjuk legalább úgy, mint nálunk?” – te mirol beszelsz itt? Hogy jon most ez ide az NC kapcsan?

  „Ez érint 3 iskolát, és talán 100 diákot (sacc/kb)”…”Nemcsak rajtatok spórolnak az oktatás területén.” – na ez a gyomorforgato popolizmus. Es ebben az a szep, hogy van meg lejebb…mar hallom is vissza poszt mondatait: tulajdonkeppen ezzel megint a zsidok jarnak jol, hisz mehetnek kulfoldre tanulni ha annyira fontos nekik az a szaros heber erettsegi + egy vilagnyelv. Aztan, ha megis valaki elmegy akkor pedig jonnek a jol bevalt rigmusok az orszagelhagyo bibsikrol akik bezzeg kulfoldon megszedtek magukat mig otthon mindenki kinok kinjat elte at es kuszkodott, meg hu meg juj. Hat hazafi az ilyen?!?

  Errol csak a szanalmas jelzo jut eszembe.

 41. 1:Szóval a címben említett törvény egy határozottan nagy szemétség volt, és nagyon is tudták a törvényhozók, hogy miért hozzák.Másrészt megalázó volt nemcsak az érintetteknek de szerintem bizony a magyar diákoknak is. Nekem legalábbis megalázó lenne, ha úgy indulnék el egy azonos távú futóversenyen, hogy a versenytársaimat megkötözik, és csak akkor indulhat utánam, ha sikerült kibogoznia a csomót.Vagy úgy sem.

  2: Izraelben az arabok egyetemre jutása pont úgy zajlik mint a nem arabok/zsidóké.
  Központi írásbeli felvételi van, amit egyes szakokon /matematika, műszaki egyetem/ kiegészíthetnek szóbeli meghallgatással is. A pedagógus szakokhoz kell még plusz négy vizsga, mert a pedagógusképzés nagyon helyesen komolyan van véve.
  Szóval az egységes pszichometrikus tesztet központilag írja meg minden egyes felvételiző. Származási kvóta nincs. Az arab anyanyelvű diákok TERMÉSZETESEN arabul írhatják az általános képességeket, logikát, gondolkodási képességet vizsgáló, egyébként marha nehéz tesztet. Egyetlen követelményt kell teljesíteni, mégpedig el kell érni 200 pontot minimum a 800-ból, és fel vagy véve. Ki kell perkálnod a tandíjat, ha zsidó vagy akkor is (pl szegény orosz bevándorló, vagy csóró jemenita vagy keleteurópai zsidók, és akkor is ha a szüleid gazdagok)Ha arab vagy, akkor is perkálnod kell,pont ugyanannyit mint a szabre társadnak.
  Izraeli állampolgárság esetén (márpedig az izraeli arabok igenis izraeli állampolgársággal rendelkeznek) – három évet kifizet az állam a tandíjadból, de ingyenes oktatás nincs, származásra való tekintet nélkül.Mellesleg jelzem, hogy Izrael nem egy szociális állam úgy általában, pl. olyan hogy gyes, vagy gyed, konkrétan nem is létezik, ha pénzed van otthon maradni otthon maradsz, ha nincs, visszahúzol dolgozni a 3 hónap szülési szabadság után, és fizetsz az egyébként jó és elérhető bölcsis ovis szolgáltatásokért. Egyéb más juttatások sincsenek, és mivel Izrael lakossága olyannyira nem homogén hogy csak na, nem lehet minden csoportra külön külön kedvezményeket, támogatásokat, ingyenességeket kérni. Aki nagyon akar tanulni, az meg fogja oldani. Akár úgy, hogy Debrecenbe jön az orvosira, arab kollégajelöltjeivel egyetemben. Nem tudom él e még a Géniusz nevű éjszakai hely, gyakorlatilag az arab/zsidó hallgatók nyomták ott a csajozást,Psi-trance kísérettel, és elhamarkodott jegygyűrű-ajánlatokkal..
  Szóval lóvé kell, tudás kell, ha ezt a kettőt megoldod,rendben vagy. SOHA nem volt származási alapon megtiltva egy arab-izraelinek hogy egyetemre járjon és érvényesüljön.

  3. Pár napra elutazom, erre szárnyal a forint, kiderül hogy E. O nem számít bele a minjenbe, ellentétben a jobbik elnökével aki elvileg beleszámíthatna:DDD ..Ejze balagan…

  Valamint úgy tűnik én leszek a blog megvetettje, mert én bizony nem látok semmi törzsit abban hogy azt gondolom, amit, arról ami az.. De vállalom, megvetést még úgysem kapott itt senki.

  P.Zsolt, bocs de nemigen fogunk kávézni.

 42. 44: Megkérdeztem, kíváncsiságból. Baj? Felsőoktatásban melózok egyszerűen érdekel, hogy máshol hogy van – te meg hivatkoztál az izraeli ismereteidre.
  Dorka meg szépen leírta, köszönöm neki. Te meg pattogsz.
  „na ez a gyomorforgato popolizmus” Nektek ez fáj, nekem meg az, hogy összevonják a gyerek iskoláját és mehet két faluval arrább suliba. Mi ebben a populizmus?
  Hochstein, neked üldözési mániád van.

 43. korrekció:”három évet kifizet az állam” helyett: három félévet

 44. 46: Amennyiben a kerdesed valodi erdeklodest tartalmazott jogos a pont, bar azt azert meg kell jegyeznem, hogy fentebb (teny hogy kozel sem olyan reszletesseggel kifejtve, mint azt Dorka tette) megtalalhattad volna a valasz, ha figyelmesen olvasol: „…tudás, lóvé – ettől függ még ma is Haifán az egyetemi lét.”

  Valoszinu nem ertettel meg: “Ez érint 3 iskolát, és talán 100 diákot (sacc/kb)”…”Nemcsak rajtatok spórolnak az oktatás területén.” – ezekbol a mondatbol a cinizmusod a legbantobb es nem az hogy hany gyereket erint illetve hogy hany iskolat. A lenyeg, hogy te tudod vinni masik faluba a csemeteket hogy tanuljanak…heber ertettsegi meg mar csak kulfoldon elerheto.

  A szemelyeskedo megjegyzeseidet pedig kerlek szepen tartsd meg magadnak.

 45. Dorka és Hochstein!

  Van nekem egy szellemi mentorom, úgy hívják, hogy GILAD ATZMON. Ő egy Izraelben született zsidó, akinek teli lett a hócipőke……sok mindennel. Őt olvasva akad némi kételyem azokkal kapcsolatban, amiket írtatok. Például igen érdekesnek találtam Dorka beszámolóját a zsidó és arab fiúk által frekventált szórakozó helyről, ahol csajokat lehet fogni. Hmmmm. GILAD ATZMON szerint felállított „rohamosztagok” vannak kifejezetten azzal a céllal, hogy a zsidó csajok kedvét elvegyék az arab fiúkkal való együtt járástól. Ez azért egy kicsit árnyalja a Dorka által felfestett képett.
  Kedveseim, úgy könnyű „kedvelni” engem, ha (látszólag) a ti vitorlátokba terelem a szelet, de ha nem akkor rögvest megváltozik a kép. Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy az igazságot keresem, és nem vagyok részrehajló. Ne kedveljen senki, de az integritásomat nem adom fel.

  Van viszont személyes tapasztalatom is. Az egyik (zsidó) barátom tinédzser fia kihasználva a rendszerváltást és a származását kiment Izraelbe felsőoktattatni magát. na akkor jött az első öbölháború, skad rakéták, mozgosítás és egyebel, amire a srác hazahúzott. Aztán, amikor vége lett a bulinak, viszament folytatni, de nem engedték. Azt mondták, hogy az a zsidó, aki baj esetén ellécel, az itt nem tanulhat. Ezt én erkölcsileg jogosnak tartom, de technikailag, bizony ez diszkrimináció a javából. A magyar Numeruc Clausus is diszkrimináció, sose írtam, hogy nem az. Mindössze azt írtam, hogy eredeti célja nem a zsidók ellen iráényult, de később erre lett felhasználva. Mi ebben a gyomorforgató? Nem ez a gyomorforgató, hanem az, hogy nagyon rondán csúsztattok. Voltam én állás interjún, smit Magyarországon angolul folytatott le a potenciálisan leendő zsidó főnököm. Egyetlen kitétel volt az angol nyelv bírása. Nem engem vett fel, mert a másik jelentkező zsidó volt, ami nagy hirtelen fontosabb szempont lett mint az angol. Ez az élet! Nem mondtam, hogy gyomorforgató, tudomásul vettem a tényeket. De van más történetem is. Egy ismerős fiatal hölgy köztisztviselői állásra jelentkezett igen jó papírokkal, de tapasztalat nélkül. A leendő fönöke nagy boldogan azonnal felvette a következő megjegyzéssel. Örülök, hogy jelentkeztél, mert ha zsidót veszek fel, néhány éven belül itt mindenki zsidó lesz. Szóval, Ilyeneket produkál az élet, nem érdemes szövegelni.

 46. 48:
  Dorka, te ne olvasd el! 🙂

  Nos, szerintem cinizmussal vádolni valakit, szintén személyeskedés.
  Egyszerűen kibujt belőled a zsidó. Ha benneteket negatívan érint valami, az bűn a zsidóság ellen, ha a magyarokat, az le van szarva.
  És szerintem van különbség, ha egy hátrányos intézkedés 10 ezres számban érint gyerekeket, vagy ha csak 100-at.
  Persze értem én, hogy a száz zsidó többet ér a szemedben, mint 10 ezer magyar.
  Megkockáztatom, egy általános iskolás gyerek napi szintű utaztatása mind anyagilag a szülőnek, mint a gyerek számára pszichológiailag megterhelőbb, mint egyszer érettségire elvinni egy középiskolást. Miközben Magyarországon is érettségizhetne, persze magyarul. Vállaljátok fel, hogy a zsidók kisebbség, akkor majd a törvény garantálja a nemzetiségi nyelven történő oktatást. Vagy fizessétek ki az extra szolgáltatást – a héber érettségit.

 47. 50: „Persze értem én, hogy a száz zsidó többet ér a szemedben, mint 10 ezer magyar.” Ezert a mondatodert szegyeld el magad ugy mint ember es ugyis mint a felsooktatas alkalmazottja!
  Ugy latom nalad Freud tokeletesen mukodik, marmint hogy adod a sajat szavaidat az en szamba. Ha en irtam volna ezt a bejegyzest a kispad a minimum. Azt gondolom nekunk a tovabbikaban nincs mirol beszelgetnuk.

 48. 51:
  Én a helyedben felvállalnám, mert egészen őszintén. Az én szememben 100 magyar többet ér, mint 10 ezer cigány. – Szóval, miért nem lehet őszintének lenni? Ki a fene követelheti meg tőled, hogy a saját fajtád ne legyen a számodra fontosabb bármi másnél? – tegnap dicsérted a könyvemet. Nos abban megírtam, hogy amikor a sydney-i magyar foci csapat valamelyik helyivel játszott, a magyarok apraja nagyja kiment drukkolni. Egymás mellett drukkolt a volt nyilas és a még mindíg zsidó. Közösen drukkoltak ugyanazon cél érdekébe. A meccs után megint nem álltak egymással szóba. Így működik az Ember. Ezt nem tudomásul venni dőreség.

 49. 51: Viszlát, Hochstein. De azért megérthetnéd, hogy én jobban szeretem a magyarokat, mint a zsidókat. Ugyanakkor nem várom el tőled, hogy te is jobban szeresd a magyarokat, mint a zsidókat. De Te mintha azt várnád, hogy jobban szeressünk benneteket, mint saját magunkat – főleg, ha anyagi kérdésekről van szó. 🙂
  Általában iskolát bezárni lehet, héber érettségit megszüntetni nem lehet.

 50. Nem tudom, minek szüntették meg a héber érettségit, ez egy tipikus balfaszkodás, amiből ezer van mostanában a kormányzat ámokfutásában.

  1. Ha a dolog összesen három kisebbségi iskolát érint, akkor az egész nem sok vizet zavar és gondolom, hogy a dolog pluszköltségeit az adott iskolák és szponzoraik át is vállalnák. tehát kár volt hozzányúlni, mert lám, emögé is antiszemita szándékot fognak magyarázni az érintettek, pedig szerintem kormányunkról ilyesmi fel sem merül. (mért nem lobbiztak a zsidó kormánytagok? Miért nem keresték meg Orbánné Lőw Anikót?)

  2. Ha hazafias kormányunk lenne, nem ez a balfasz, akkor ösztönöznék a héber nyelv tanulását a nemhéber származású, tehetséges diákok között. Kevesebb hazug érvpótlékot tudnának a zsidók odavágni a vitákban, hogy „Luzsénszki és mások hamisították a Talmudot”. A héberül jól tudó nemzsidó vitapartnerek szépen elővennék a Talmud vilnai kiadását és azt mondanák, kérlek, nézzük meg együtt…
  Komolyan mondom, tanuljunk héberül!

 51. Kezdem a végivel, haladjunk visszafele:
  53, Observer: Van egy hülye érzelmi izé a magyarok meg a magyar zsidók közt. Ilyen szeret nemszeret dolog.Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni. Hochstein és én, és valószínűleg mára már az összes magyarországon élő magyar zsidó kifejezetten szarul érzi magát ebben az országban. No nem azért mert jobban kéne minket szeretni, mint bárki mást. Te sem gondolod komolyan. Az élni és élni hagyni pont elég lenne, de akkor is történnek most már gyakorlatilag mindennap olyan inzultusok, sérelmek, jelzések felénk, ami miatt képtelenség otthon érezni magunkat. Hadd ne soroljam a mindennapi dolgokat. Elég ha a politikát, a minket vezető vezetők, hatalommal bíró tisztségviselők, miniszterek, pártelnökök, képviselők nyilvános és hivatalos odakacsintós nem kimondós vagy kimondós, de nagyon zavaró, nagyon szarul eső, és kétségbeejtő megnyilvánulásait, húzásait vesszük. lehet belénk folyamatosan rugdosni, és ehhez fentről az álságos kétszínű hatalomtól bátorítást kapni. Ha az a cél hogy elmenjünk, akkor sikeres a módszer. Közben hazafiságot követeltek(nem feltétlenül te)..
  Ebben a kontextusban a héber érettségi eltörlése így néz ki egy „magamfajtának”: egy hét eseményei: Horthy szobrot állítanak,amit valaki le beteszik a NAT-ba az összes náci írót-írónőt, a 12 éves gyerekem aki sima általánosba jár,olyan osztálytársakkal/barátokkla van körülvéve, akik folyamatosan zsidóznak, (nem zsidó gyerekek egymást szidva zsidózzák egymást, szitokszóként használva a szüleiktől hallott hülyeségekkel megspékelve ) ezt kezelnie kell tudni, csak néha tesz róla említést, vagy akkor kellemetlen, amikor épp nálunk ülnek az x-box előtt.
  Hét hónapos terhes barátnőm aki amúgy immunis az ilyesmire, vagy legalábbis úgy tesz általában, elbőgi magát, a vizafogónál lávő emlékműre festett szövegtől. Zsidók, ez nem a ti hazátok. stb stb. Tényleg nem?Olyan országba szül gyereket ami nem lesz a hazája? Ezek ha sorozatosan jönnek, ütősek tudnak lenni. Nem mutatjuk, de sajna rongál.

  A héber érettségi eltörlése:
  Angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, japán, kínai, latin nyelvekből, továbbá a magyarországi nemzetiségek nyelvei közül a magyarországi középiskolában oktatott nyelvekből érettségizhetnek a diákok .
  Ne vegyük úgy hogy a héber klasszikus nyelv.Ne számítsuk ezt bele. Sőt Observer, mondhatod, hogy tessék felvállalni a nemzetiségi vagy nemzeti kisebbségi létet formálisan.
  Pontosan tudják a törvényhozók, hogy oda kellene sorolni a hébert ahová pl a szlovákot,és azt is tudják, hogy mi a z amiért a zsidó kisebbség nem vállalhatja fel a nemzetiségi létet. Egyrészt lavinát indítana el, hogy „bevallották, hogy nem magyarok, menjenek innen, ne énekeljék a himnuszt, ne szerepeljenek olimpiai csapatban, ne képviselje zsidó Magyarországot semmiféle megmérettetésben.Ez más nemzetiséggel nem fordulna elő. Ez az érzelmi gubanc csak mifelénk van.
  Másrészt talán érthető okokból nem szereetnénk ha olyan nagyon nyilvántarthatóak lennénk. Az öregek ez úgy mondtálk anno, mikor szavazásféle indult a nemzetiség vagy nem nemzetiség kérdésben. „ne legyetek bolondok. soha ne számolhasson me titeket még egyszer senki név szerint” akkor dühített ez a gyávaság, ma már azt mondom, hallgass az öregekre..A zsidóság azzal hogy nem lett deklarált nemzetiség, egy csomó dologról, jogról, pénzről is, normatívákról is, és egyéb más nemzetiségnek járó külön jogról, vagy juttatásról LEMONDOTT.
  Nem viccből, és nem heppből.
  Ezt jó érzésű törvényhozóknak szem előtt kellett volna tartani, és nem nyúlni hozzá a héber érettségihez. Ez egy direkt bántás volt.
  folyt köv.

 52. 49: Tibor bá’
  A beszámolóm a szórakozóhelyről nem izraeli példa volt, hanem konkrétan debreceni. A Géniusz pedig a debreceni orvosin tanuló izraeliek törzsbulizós helye(volt-lehet hogy még ma is az)Amit írtam, az arról szólt, hogy arab, palesztin, és zsidó izraeliek együtt hajkurásszák ott az amúgy minden közelkeleti pasira élből tapadó magyar csajokat.(magyar csajok nagy részét)

  más:
  „Kedveseim, úgy könnyű “kedvelni” engem, ha (látszólag) a ti vitorlátokba terelem a szelet, de ha nem akkor rögvest megváltozik a kép.”

  Nem változik a kép, legalábbis részemről biztos nem, max felhúzom magam egy picit. Ha valakit kedvelek vagy mondjuk ki: szeretek, akkor nem fogom megútálni egy egy nézeteltérés miatt. Márpedig én csak olyan ember blogját olvasom naponta, akinek a véleménye számít, és ezen felül még „kedvelem” is. Pont azért, mert olyan amilyen.
  És ugyanazt szeretném én is. Azért mert általában egyetértünk vagy egy hullámhosszon gondolkodunk, még elő elő fordul, hogy erősen ellenkeznem kell, mert tudom hogy igazam van. Én sem akarom odaadni az integritásom.
  Tőled sem várja ezt senki Tibor bá’ én legalábbis nem, de hadd mondhassam már meg az ellenvéleményem néha anélkül hogy mondjuk megvetésedet fejezd ki felém.
  Másnak nem szoktál ilyet mondani.

 53. 57-hez kiegészítésül. A géniuszos példa olyan konnotációban lett idecitálva, hogy bemutassam, nincs származási akadály. A kevésbé pénzes arabok és zsidók egyránt külföldre mennek, majd szépen haza. Itt is fizetnek, sokkal sokkal többet mint a magyar hallgatók, de mégis kevesebbet mit otthon kéne.

 54. 55. Nagyon szép, bájos,és/de vagy mindemellett kicsit sem zsidós ponem.

 55. 57: Köszi Dorka, tetszik, ahogy leírod a gondolataidat, lehet belőle tanulni. (Nem úgy, mint Hochstein-től, aki értelmes kérdésre sem tudott értelmesen válaszolni. 🙂 )
  Ugyanakkor azt hiszem, hogy nagyon sok mindent túlreagáltok. Nem az 1940-es éveket írjuk.
  Ha van egy költségcsökkentési tétel, ami érinti a héber (nyelvi?) érettségit, ezt még nem kell felfogni az ellenetek történő támadásnak – mert az egész oktatási rendszerből pénzkivonás történik.

 56. Tisztelt Tibor ba’, jelen esetben nem arrol van szo, hogy felvallalom-e vagy sem egyeni preferenciaimat. Hanem pontosan arrol ami a tobbseg megelegedesere szulofoldemen zajlik es mara mar ugy nez ki teljesen elfogadotta, a mindennapi elet reszeve valt. Elfogynak az eszervek (halkan jelzem, eleg hamar), gyorsan rangassunk elo valami teljesen ide nem illo, de szinvallasra abszolut alkalmas temat, majd johet az egyre tobbeknek tetszo vagdalkozas. Hisz ez egy zsido, akkor meg mit szamit! Es teszi ezt ma mar egy olyan ember is aki sajat bevallas szerint a felsooktatasban dolgozik! Bravo!
  Termeszetesen ezt is lehet. Csak akkor kerem tisztelettel ne csodalkozzon senki se azon ha a ez az amorf kisebbseg, melyhez magam is tartozom, nem rohan Horthy-t koszoruzni, nem uvolti tele torokbol a szekely himnuszt es ugy alapjaban veve nem tud es nem is akar a magyar eleterzessel/kifejezessel semmit se kezdeni plane azzal kozosseget vallalni.

  Off:
  a konyvedet dicsertem tegnap, megteszem ma is es a velemenyem holnap sem fog valtozni.

  A “megkedveltelk” kifejezes kis magyarazatra szorul. Remelem nem bantalak meg vele, de elsosorban nem az itteni tevekenykedeseddel vivtad ki nalam (bar ez sem kis teljesitmeny). Sikerult megszereznem a sziv es errendszeri betegsegekrol szolo munkassagodat. Ertheto es lenyegre toro. Az onzetlen segitsegnyujtast minden oldalon gyogyszerreklamok, fitness programok es etrendkiegeszitok tukmalasa nelkul. Anelkul, hogy a zsebedben kotorasznek, az arat elnezve gyanitom jo esetben volt nullszaldos a tortenet. Nekem ennel tobb nem kell hogy eldontsem ki milyen jellem. Oszinten gratulalok hozza!
  On…

 57. 63: „Es teszi ezt ma mar egy olyan ember is aki sajat bevallas szerint a felsooktatasban dolgozik!”
  Wazze, annyit kérdeztem tőled, hogy a magyarhoz képest miben más az izraeli felsőoktatás! Te kezdtél el provokálni. Gondolom, az üldözési mániád miatt. 🙂

 58. 57: csak kiragadva: „náci írónőt” Tormay náci??? Messze nem tán még leszbi is volt, mia gond vele? HOgy elítélte a Kommünt? Az náci?

  Horthy-szobor. Tipikus hiszti ebbe antiszemitizmust belelátni. Én se hisztiztem, hogy évtizedekeig mennyi utca, tér volt szoborral együtt a zsidó Kun Béláról…
  Horthyt az emigrációban gazdag magyar zsidók szponzorálták Chorinnal az élen. Mint írtam, Szegeden a darutollas különítményesek közé nem egy zsidó tiszt is belépett.

  Ez a hiszti, hogy téged üldöznek minden sarkon, jellegzetesen azoknak a főcionistáknak a célja, akiknek a Jad Vasem falán üzent a három anticionista ortodox fiatal a „Köszönjük, Hitler”- felirattal. Ez volt a cionisták által szervezet zsidóüldözések célja, hogy a zsidó tömegeket hiszterizálni és ezáltal jól irányítani lehessen. Pszichikai rabszolgáik vagytok. A Dreyfuss pert is cionisták provokálták, cinikusan fegyenctelepre küldve mit sem sejtő hitsorsosukat. Hogy felmutathassák a cionizmustól ódzkodóknak: LÁTJÁTOK, A GOJOK MINDIG ANTISZEMITÁK MARADNAK!
  Szegedi lebukása se nyitja fel a szemeteket? A Mein Kampfot a zsidó Mónus Áron adja ki, stb. stb.
  Jó hisztit.

 59. 61: II. JÁnos Pál mamájáéra emlékeztetnek főleg a szemei. Igaz, lájtosabb. A pápa kohanita volt. Én anyai ágon mádi származású vagyok, hátha rokonok vagyunk, ne vegyétek rossz néven a sok zsidózást! 🙂

 60. 48!
  Héber érettségit csak egyszer kell tenni.(ha minden igaz)De iskolába járatni messzire a gyereket ,évekig kell,ami több tízszerese pénzben a családnak,az egyszeri héber érettségihez képest..
  Observernek igaza van..Ha nekünk fáj valami kinek kiabáljunk?Ha kiabálunk,akkor látod rögtön,populista,vagyunk,meg rasszista meg mittudom én..
  50 !
  Igazad van Observer,mert ez valóban így van..
  57!
  Én is örülök neki Dorka,hogy ezt normálisan érthetősen leírtad..

 61. Tisztelt antropológusok!

  Gedeontól nem veszem jó néven, hogy közvéleménykutatást rendez apai nagyanyám antgropológiai megítélése céljából. Ha zsidó lenne részben vagy egészben, én biztos tudnék róla. Apám 1942-ben kapott kinevezést, amihez igazolni kellett a felmenőket. De ha történetesen zsidó lett volna, én lettem volna az első, aki ezt bejelentem, mert bár én tojok rá, másoknak ez rettenetesen fontos. Nem felejtettem ám el Gedeon, hogy évekkel ezelőtt nyiltan rákérdeztél, amit én se akkor, se most nem tartottam etiketszerűnek. Ahogy a vasárnapi ebéd alatt nem fingunk, úgy nem kérdezünk rá senkire, hogy van-e benne zsidó „vér”.

  Máskülönben a fenti vita lényege, hogy valamennyi vitázó fél kellően tisztességes, de egyik se képes levetni (és bevallanai) hogy bizony alaposan szubjektív a véleménye. Ez a bizonyos szálka-gerenda esete.
  Ha most én azzal „vigasztalnám” Dorkát, hogy én is szarul érzem itt most magam, kitalálná, hogy az én szarulom nem olyan, mint az ő dszarulja. Feldobja a témát, hogy akkor mindek maradjon itt. Dorka sok tizezer nem zsidó fiatal magyar már rég elment, csak ezt te nem veszed észre, mert erre nem vagy kihegyezve.
  Aztán a végén egy tanács. Nem kell beszarni a magyarországi kisebbségi státusztól, mert attól még magyar vagy. Itt nálunk a 65 éve kitelepített svábok (aki még él) nyaranként visszajárnak, és Ó-hazának nevezik Borosjenőt. Hogy két szíved van, arról nem tehetsz, de korholás elyett én inkább szánalmat érzek, mert nagyon nem lennék a helyedben.

 62. 67 és a többiek.
  Azt felejtitek el, hogy az összes megvonás, válság, költségcsökkentés, gatymadzagszorítás, iskolaösszevonás, megszüntetés, szociális otthon bezárás, bölcsihiány, túlterhelt ámde alulképzett alulfizetett pedagógus,de akár a devizahitel, bármi ami itt történik—-minket is ugyanúgy érint. Sírunk? nem bazmeg, mert ez van, mindenkire vonatkozik, próbálunk élni valahogy,mint ti. Közös baj. Ami miatt szar itt élni, az az általános, mindenkit érintő bajokon túl az az 1000 kis gesztus, ami jön, és ahogy Hochstein írta, a többség támogatásával, felénk. És ok hogy azt mondjátok, érthetően leírtam amit gondolok, és ez jó, de akkor is ha emberként belegondoltok, megértitek, hogy ugyanazt érzem, mint ő.

  „Csak akkor kerem tisztelettel ne csodalkozzon senki se azon ha a ez az amorf kisebbseg, melyhez magam is tartozom, nem rohan Horthy-t koszoruzni, nem uvolti tele torokbol a szekely himnuszt es ugy alapjaban veve nem tud es nem is akar a magyar eleterzessel/kifejezessel semmit se kezdeni plane azzal kozosseget vallalni.”
  Paff, ez van, ezen lehet berágni, de ez nem volt mindig így. Én speciel a rendszerváltás után 4-5 évvel is még jóleső borzongással énekeltem a himnuszt. Ma már nem érzem magaménak.Rettentően sajnálom, de ez annak a legrosszabb, aki épp benne van abban hogy nincs otthon. Nem volt mindig így. marha sokat le kellett nyelni ahhoz, hogy idáig eljussak.És kurva sokszor az orrom, meg az enyémek orra alá kellett dörzsölni, hogy nem magyar zsidó, hanem magyarországi.
  Ott tartunk, hogy egyes embereket szeretek, tisztelek, barátnak tartok, vagy fel is nézek rájuk, (magyar, nem zsidó emberekről beszélek) de úgy anblokk a magyarsághoz már nem tudok „belülről” viszonyulni. Csak az emberekhez. Külön, külön. remélem nem voltam zavaros.

 63. Tibor bá’ nem láttam amit írtál, csak utólag. Ezért hozzáteszem, hogy pontosan tudom milyen a szarulod, mert nekem is pont olyanom van veled együtt,meg aztán van mellé még dzsarulom is.
  A 10 000 magyar fiatallal hogy ne foglakoznék. Közös szarulunk van.

 64. 71:
  Még egy vigaszszó. Amikor a dolgok nagyoön rosszul mennek, akkor mindenki keres és talál rá okot vagy okokat. Minél primitívebb annál jobban. De ahhoz, hogy antipatikus kisebbségnek érezd magad nem feltétlenül kell zsidónak lenned. Hidd el, bizonyos értelemben én is kisebbségnek érzem magam. Csak olvasd el azt a maró gúnyt, amivel néhányak (főkolompos Atila) a tudományról nyilatkoznak. Ráadásul olyan emberek, akik értelmesnek hiszik magukat. Életcéljukkal elszarták a planétát, és most bünbak keresés közbe kitalálták a tudósokat. Csak egy apró részlet. A műszaki értelmiség létrehozta a televizózást. Nade a készülékek előtt milliárdok ülnek, és nekik se szegeztek pisztolyt a homlokukhoz, hogy nézzék a „csövet”.

 65. 72: Tibor bá’, hiába akarsz hasonulni, az életed nincs veszélyben a nézeteid miatt. Dorkáék viszont hiszik, hogy eljöhet itt az az idő, amikor a testi épségük veszélybe kerül, csak azért, mert zsidók.
  (Ami persze marhaság, mert senkire nincs ráírva, hogy zsidó-e vagy sem, és /hál isten/ olyan nyilvántartások sincsenek már, amiből ez kiderülhetne. Leszámítva egy két prominens(?) személyt, akinél a származása nyilvánosságra került: pl. a Jobbikos Szegedi Csanád… 🙂 )

 66. 70: Pontosan ez volt a cél. A gengszterváltásig tanúsítom, hogy vidéki kisember-körökben a mai egy ezreléke körüli mennyiségben hangzott el a szó, hogy „zsidó”, és az esetek túlnyomó többségében semmilyen gyűlölködő hangulata nem volt annak sem, együttérző a háborús tragédia kapcsán meg nem kis részben. A zsidó téma hisztérikus és csapból is folyó felszínre kerülése a Szadi politikusainak és szellemi holdudvaruknak volt köszönhető. Pl. a kollektív pszichózist nagyon jellemző Harasztival, aki „Hordót a zsidóknak” kiabálást hallott ott, ahol „szónoknak” hangzott el, vagy Hanák Katalinnal, aki úgy érezte, hogy antiszemiták megszúrták a kulcslyukon keresztül… A szadi és köre hihetetelenül agresszjv, ön- és közveszélyes állandó zsidóemlegetése , a téma torkunkon állandó lenyomása hozta el, hogy ma már mindenki tudatában ott van valami „zsidókérdés. Szegedi Csanád kurucinfós vitája mutatja, hogy még a radikális (szerintemIzraelből irányított) zsidókat aljasul szidó szennyoldal bunkó törzsközönségének is valamivel több, mint fele reagált úgy, hogy ki nem szarja le, mi volt a nagyanyja, azt nézzük, mit csinál. Persze te nem vagy meggyőzhető, csak a rend kedvéért írom ezt. A cionizmus egy hatalmi játszma, a cionista elitnek kell egy tömeg, amely úgy érzim, veszélyben az élete, ha nem alijázik, vagy nem küldi a gyereket Krav-Magára, stb. amúgy ez a régi Purim-pszichózis, nem Herzlék kezdték. Egy közösség, melynek legfőbb diadalünnepén azt ünneplik, hogy ősei kisebbségként, jövevényként mészárlást rendeztek az őslakók között, mert azok esetleg kötőtűkkel szurkálhatták volna őket a kulcslyukon, ilyen pszihózist hordoz közösségi identitásként. (úgy értem, a sztori éppúgy kitalált, mint Mózes, vagy Jézus, de jellemző, hogy a mese milyen kollektív programra ad iránymutatást, ami keretében aztán majd irtottak őslakókat sokszor, sok helyen, lásd 19, ávó, stb.)

 67. mandiner.blog.hu/2012/06/23/tilcsukbe_tabuk_a_magyar_politikaban

  „Újabb fordulójához érkezett a magyar belpolitika Tabu játszmája: most éppen a kommunista diktatúrákhoz köthető személyek és intézmények nevének használatát tiltanák kormánypárti politikusok hivatalos elnevezésekben. Az előterjesztéshez csatolt listában példaként a következő nevek szerepelnek: Lenin, Marx Károly, Engels Frigyes, Vörös Csillag, Felszabadulás, Szamuely, Kun Béla, Münnich Ferenc, Ságvári Endre, Néphadsereg, Munkásőr, Tanácsköztársaság, Népköztársaság, Népfront, Frankel Leó, November 7., Április 4., Vöröshadsereg.”

  Szóval van, aki Izraelig szaladna, mert Horthy szobrot kapott, én meg máris kivándoroltam, mert egy sor zsidó terroristának máig utcanévtáblája van Mo-on…

 68. 73:
  Ha Dorka hiheti, akakor én miért nem? 😀

  74:
  Nem firkálsz hiába, mert én például ezeket megfontolandónak tekintem, de ezt Dorkától ne várd el. Sose fogja elfogadni, hogy ő kiszsidó és a nagyzsidók áldozata. Nézd meg, melyik vallásos katolikus fogadja el az egyház ellen felhozott vádak valódiságát? ami Dorkának nem okoz nehézséget. 🙂

 69. 76: Prédikátort már vittek innen gályarabnak, tudóst még nem 🙂

 70. 77: micsoda? Kiváló tudósok százait üldözték el tőlünk Numerus Clausussal a Nobel díjak poklába!!! 😀

 71. 79: Hogyan voltak tudósok, ha nem kaphattak diplomát? 🙂

 72. 79:
  Nem tudom felfigyeltél-e rá?
  Ezek a „marslakók” a fasori református gimnáziumba jártak, de mire kiértek Amerikába valamennyi zsidóvá vált. 😀
  A fene ismeri itt ki magát! 😉

 73. 73:

  „Ami persze marhaság, mert senkire nincs ráírva, hogy zsidó-e vagy sem, és /hál isten/ olyan nyilvántartások sincsenek már, amiből ez kiderülhetne.”

  MEGLEPŐDNÉL, ha elmondanám, hogy pl. a TAJ számod alapján mi mindenről készül rólad nyilvántartás.

  Egyszer még rezidens koromban hülyeségből lekértem a saját TAJ-számomra megtalálható összes egészségügyi adatot. Olyan dolgok is voltak benne rólam, amire én már nem is emlékeztem. Minden napra pontosan, frottul leadminisztrálva.

  Ha a 40-es években (amikor a dokumentáció java része tintával és papírral történt, ESETLEG írógéppel) nem okozott problémát annak a beazonosítása, hogy ki zsidó és ki nem, akkor szerinted az elektronika korában ez problémát fog jelenteni? Dehogy fog.

  A 2010-ben kirobbant, a Fidesz szavazóival kapcsolatos elektronikus nyilvántartás botrányra ugye nem kell itt senkit sem emlékeztessek? Ha a pártok már azt is tudják, hogy név szerint ki kire szavaz, akkor szerintetek a zsidóság titokban maradhat? Arról nem is beszélve, hogy az ilyen „akcióknál” nem igazán szokta érdekelni az illetékeseket, ha neadjisten a deportáltak egy része esetleg mégsem zsidó. Mikor legutóbb ilyen történt se zavarta őket.

 74. Meglettem Szólítva, Dorka álltal !
  Bocsánat Tibor ‘bá,ha akarod moderáld ki…
  Messziről kezdem,Nagyapám tisztikeresztel ,,végzett” az első világháborúban. Megsebesült,utána megbecsült polgára lett Debrecennek.Ő rakta le a mai D.K.V-alapjait.!Államosították,így járt…A legjobb barátja, egy harcostársa , egy ZSIDÓ MAGYAR ember volt.halálukig, jó barátok voltak.
  Az én véremben is van Zsidó-vér.( 4-iziglen)
  Vannak nagyon sikeres zsidó barátaim.MTV-nél,Művészek,nagyvállalkozók.
  Ha van időnk,egymás társaságát élvezni összeölelekezünk,és egymásról érdeklődünk…
  Nincs bennünk semmi ellenségeskedés…
  De, mind annyira tudjuk,hogy az ORSZÁG szarban van !!!!
  Az elképesztő média nyomás az oka,hogy ekkora ellentétek lehetnek egy ilyen nagyszerű Blogon is !
  Tanultam Fokvárosban Szaudi diákokkal,olyanokkal akik rokonságban álltak Bin-Ladennel,a legmegdöbbentőbb kérdés az volt egy német diákhoz, hogy Ő- szeretei e hitlert !
  Én erre,azt mondtam egy német embernek,soha ne tegyen fel ilyen kérdést…Nem értették,18-éves gyerekek voltak( kezükön 1000-eurós-órával)Tehát,nagyon külömböző kultúrában élünk, de Magyarország a MIÉNK !!!! Nagyon gáz lenne,ha másként lenne. Dorka ne kávézz velem,ha nem akarsz!Tudod a megértés, és a megnemérteni akarás,két külömböző dolog…(Ez,csak disztingváció kérdése)…Pihenj Jól Tibor bá'( bocs,ha elszaladt a cérna….)

 75. 82: Azért ez hirtelen felindulásból nem jönne össze. (Annak meg zéró az esélye, hogy egy állami szervezettségű népirtás legyen itt, ui. pillanatok alatt az USA-val találnánk szembe magunkat.)

 76. 83: a kávézásnak nem elősegítője az a negyedvér. Olvastad már, hogy „zsidók öltek zsidókat”?

 77. 82!
  Observer nem ismeri az echelon rendszert.. 😉

  Az internetezési szokásaidat is ismerik..Milyen oldalakon jársz,mit írsz a keresőbe..A telefonodat,az emiledet..
  Ha van bankszámlád,és kártyád hozzá ,a vásárlási szokásaidat is ismerik..Mikor, hol, mennyit veszel..
  Mikor mész vécére..Most már a közösségi oldalak révén,rögtön feltérképezik az ismerőseidet,kikkel vagy kapcsolatban,milyen ebberek körében forogsz..
  A bankok kapcsolatban állnak egymással,beütik a neved,és máris legördül rólad minden adat sorban a banki dolgaiddal kapcsolatban..Úgy ahogy Jancsika írja az orvosi dokumentációkban is nyoma van mindennek rólad..Születésedtől kezdve..Az önkormányzatoknál,az adóhatóságnál szintén nyomod van,amit nekik tudni kell rólad minden..
  Speciális arc felismerő berendezések vannak,(arc csontozat alapján) amivel 2 perc alatt a világban bárhol megtalálnak..
  Semmit nem tudsz eltitkolni..Mindennek nyoma van..

 78. 84!
  Úgy ahogy 56-ban?”Tartsatok ki magyar testvérek!Jövünk!”
  Aztán jobban féltek ők a nagy medvétől..

 79. 86: Ha egy családfát fel lehet kutatni, természetesen mindenkiről ki lehet deríteni a származását.
  De hivatalosan most olyan lista nincs amin a vallás alapján nyilvántartanák a polgárt.
  Az persze lehet, hogy tudják, hogy csak kóser pálinkát veszek, és hogy szombaton nem járok vásárolni. 🙂

  87: Az oroszoktól féltek, nem tőlünk. Ha minket kell ütni, az majd nem okoz gondot. Ha az albánokért megmozdultak Jugoszláviában, a zsidókért vajon mit tennének nálunk?

 80. 88!
  Mért?Szerinted a medvére mit értettem?
  .. 😮
  Az oroszokat..

 81. 83:
  Én megértettelek már az előző hozzászólásodnál is. Aztán, hogy ki még, azt nem tudom. Különben átalakult az életem. Délután 17 és 19 között alszom, mert akkor mindenki a családjával van elfoglalva. Ilyenkor nem lehet, mert már alszik a család, be lehet ülni a számítógép elé. Ezért aztán nekem is itt a helyem.

 82. P. Zsolt drága. Mikor tavaly ősszel úgy gondoltam, nincs tovább semmi keresnivalóm a fórumon, és leléptem, volt egy megjegyzésed, ami csöppet sem volt úriemberhez méltó,és az is émelyített, hogy megvártad vele amíg távozom. Bár mögéírtad hogy inkább nem mondod ki, mert „úriemberek lennénk”.
  Tudod egy skorpió nem nagyon tud felejteni 😉

  Valóban csak úriemberekkel szoktam kávézni, ha már kávé és beszélgetés.

 83. 91-92: ez a mese a kedvenc hasonlatom a zsidó identitásra… Megy a skorpió a nemtommi hátán a folyón keresztül és megcsípi. De hisz most mindketten elpusztulunk! kiált fel a goj. Hiába- ilyen a természetem- válaszol a Választott…

 84. 63 Hochstein:
  Ani ayefa…lo rotza et ze.
  Lehitra’ot!

  (tiborbá, ne töröld semmi rossz, csak egy kis szünet)

 85. 94:
  Ez tipikus hisztéria keltés. Tibor bá’ a gonosz szivacsos. 😀

 86. Nem jól látjátok a dolgokat!
  Véget ér lassan egy korszak, ebben tán itt a honlapon mindenki egyetért. Az általunk ismert világ, ahol pénzben mérünk mindent, lassan már a szeretet értékét is, elmúlik. Hogy mi lesz utána az még a homályban van.
  A zsidók, mint háttérhatalom, vezérlő szándékaiktól függetlenül, szép lassan kivezetik az emberiséget anyagias látásmódjából. Hatásukra egyre többen kezdenek önfenntartásba, újra felfedezik az ember teremtő erejét. Ez az ő hatásuk. Meglehet, tényleg kiválasztottak. Esetleg ők sincsenek tisztába ezzel.

 87. 84-87: Azt ne felejtsétek el, hogy az USA kb. 1981 óta KIZÁRÓLAG gazdasági érdekekből lép fel bárhol is. Hol érdekli az USA-t a szudáni népirtás (pedig évtizedek óta megy)? Hol érdekli őket a kínai agresszió Tibetben?

  Magyarország gazdasági szempontból nem igazán értékes az USA-nak. Persze időnként ideküldenek valami üzletasszonyt pampogni egy kicsit, ha Orbán kihúzza náluk valamivel a gyufát, de garantálom, hogy egy radikális szélsőjobbos fordulat esetén katonailag nem avatkoznának be. Nem is nagyon maradt már rá erejük.

  94: Ez nem teljesen fair ám! Mind Tibor bá, mind jómagam kínosan ügyelünk rá, hogy ha idegen nyelven közlünk valamit, akkor utána azonnal megadjuk a fordítást is! Ha már héber nyelven tetszetek gondolataitokat közkinccsé tenni, akkor lesztek szívesek fordítani is!

 88. 98: tetszett volna heber erettsegit tenni 🙂

 89. 98: csak azt irta, hogy kicsit elfaradt es most inkabb valami masra koncentralna, majd illedelmesen elkoszont.

 90. 100. Hochstein, tudod ki Sz. Csanád előfutára? (akinek amúgy a cipőfűzőjét se köthetné meg) Súgok: Judapest…

 91. Látjátok-látjátok. Lehet békésen, barátian is zsidózni. 😀

 92. 102: Gedeon, sajnos ezt most nem igazan ertem…szerintem kicsit lemaradasban vagyok, kernem a kozosseg segitseget 🙂

 93. 104: Elárulom magam a megfejtést. Lehet, hogy te nem olvasol magyar híreket? Szegedi Csanád, a Jobbik nemrég még alelnöke és egyértelműen elnökaspiránsa nyilvánosan, dokumentumokkal igazoltan zsidónak bizonyult, a nagymama, aki még él Auschwitzből jött haza, a nagyapa is ortodoxzsidó volt, mint anyi ágon mindenki. Csanád azt állítja, hogy ezt ő is csak most tudta meg…

  Az előfutár pedig szerintem (de nem a politikusi és városvezetői kvalitásokban) Lueger, Bécs polgármestere és a csak „antiszemita pártnak” becézett osztrák Keresztényszociális Párt elnöke közel száz évvel ezelőttig.
  Az illetőt egyrészt példaképének tartotta Hitler és hangoztatta, hogy a zsidók iránti ellenszenvét nagyrészt neki köszönheti. Azonban Luegernél az antiszemitizmus nagyrészt retorika és szavazatszerzés volt, többek között ő nevezte el gúnyosan a magyar fővárost Judapestnek. Ezek miatt a populiszmus korai képviselőjének is tartják. Valójában az ő adminisztrációja idején egyáltalán nem üldözték a zsidókat és amikor szemére vetették, hogy jónéhány zsidó barátja van, azt válaszolta: „Én mondom meg, hogy ki zsidó!” (tehát ezt Göring már csak utána mondhatta)

  Nade a lényeg: Ez a főantiszemita politikus zsidó származású volt, mégpedig anyai ágon…

  (Bécs látványos világvárossá kiépülésében múlhatatlan érdemei vannak, Csanádtól semmi hasonlót nem fogunk látni…)

 94. Nem akartam írni, csak figyelmeztetem a többieket, hogy AG olyan „tényekkel” dobálózik, amik javarészt hülyeségek, és saját agyának kombinációi, mint pl hogy Petőfi kabbalista volt, hisz János Vitéz is európai körútja során úgy ment öt európai fővárosba, hogy azokat összekötve ötágú sátáncsillagot rajzoljon ki a térképen.. Az említett polgármester valamelyik ük vagy dédnagyanyjának gyanús volt a neve, csupán erről van szó. Megteheti a hülyeségek tényként való terjesztését, mert senki sem olyan elborult itt, hogy a fél életét ilyen adatok vadászására vagy ezek igaz vagy valótlan voltára rámutató adatok után vadásszon.

  Csanád barátunk egész más ügy, mióta kiderült hogy anyai ágon zsidó, hiába szeretné inkább az apai ágát preferálni, a saját szavazói szedik darabokra. Megérdemli. Azóta ezen röhögök:)) Végigolvastam a kurucos hsz-eket. Remélem a jobbiknak annyi.

 95. 106: Csak figyelmeztetem a többieket, hogy Dorka olyan “tényekkel” dobálózik, amik javarészt hülyeségek, és saját agyának kombinációi, mint pl. hogy Szegedit a saját szavazói szedik darabokra. Végigolvastam a kurucos hsz-eket. Szerintem valamivel több, mint fele mondja, hogy nem számít a származása.

  Ami az én hülyeségeimet illeti, én bizony rászánom, ha nem is a fél életemet, de sok időt az adatok ellenőrzésére és általában gondosan megadom a forrásaimat, amiket bárki ellenőrizhet.

  A konkrét felvetést, hogy Petőfi a János Vitézben ötágú csillagot rejtett el, és a mű A hóhér kötelével együtt rózsakeresztes és alkímiai szimbolikájú, Hamvas Levente Péter, az ELTE oktatója irodalomtörténeti tanulmányában lehet olvasni:

  http://www.scribd.com/doc/97960727/Hamvas-Levente-Peter-Tunderasszony-vitriolban-Alkimiai-es-rozsakeresztes-vonatkozasok-a-Janos-vitezben

 96. 106: Vigyázat, kedves olvasók, a közvetlen tényközlésem, ami Akrod bácsi, a rafkós moszat-ügynök engem hiteltelennek nevező reakcióját kiváltotta, Lueger zsidó származása volt. Hogy ne kelljen senkinek a fél életét rászánni, hogy vajon antiszemita hazugságot terjesztettem-e, íme a forrás, tiszta, zsidó forrás:

  David Bakan: „Sigmund Freud és a zsidó misztikus hagyomány” c. könye.
  http://www.scribd.com/doc/45900713/Sigmund-Freud-and-the-Jewish-Mystical-Tradition-por-David-Bakan

  A szerző, Bakan maga is zsidó volt, aki művét nagyapjának ajánlotta, aki elég idős korban tanult meg jiddisül, hogy a haszid irodalmat olvashassa. Nem éppen antiszemita kutató!

  30. oldal, „Antiszemitizmus Bécsben” c. fejezet:

  „A történelem egyik iróniája, hogy egy (bár csak részben) zsidó származású személynek, mint Lueger kellett egy közvetett, de fontos szerepet játszania a történelem legrosszabb zsidómészárlásában, amely Hitler alatt történt. Hitler mondta, hogy Lueger volt az első, aki meggyőzte őt az antiszemita álláspont helyességéről. Lueger Hitler hőse volt. Hitler falta a Volksblattot, Lueger lapját. (A.Hitler, Mein Kampf)
  Lueger maga is egy zsidó nő leszármazottja volt, aki inkább a kikeresztelkedést választotta, mint a máglyát egy ügyben, amiben 240 zsidót öltek meg. ‘Ebben a máglyától megmentett zsidók ivadékában az antiszemita közeg egy nagytehetségű vezért kapott, aki tudta, hogy kell a tömeget feltüzelni, koncentrálni és egybentartani, hogy kell a hívószót hozzáigazítani a pillanatnyi szükséglethez és hogy kell úgy irányt mutatni, ami megfelel a tömeg vágyainak. Bloch, 229. oldal.”

  Tehát Bakan forrása az adathoz ez a bizonyos Bloch. Hát akkor hátha ő volt egy mocskos antiszemita uszító, aki még az antiszemita pártvezért is zsidó származással rágalmazta???
  Az idézett mű: Joseph S. Bloch: My reminiscences, (Wienna and Berlin: R. Löwit 1923) 30. old.

  Ki volt Bloch: Samuel Bloch, bécsi rabbi és osztrák parlamenti képviselő. Ő pereskedett August Rohlinggal, „A talmudzsidó” c. antiszemita könyv szerzőjével, melyben az pl. a vérvádat igaznak tartja. A keresetet Rohling visszavonta és fizette a perköltséget, közben elveszítette a prágai egyetemen tanári állását. (héber irodalom).
  (forrás: printingthetalmud.org/essays/13.pdf)

  Azonban minket itt most az érdekel, hogy Bloch rabbi enyhén szólva nem vádolható antiszemitizmussal, ha ennek ellenére közli az adatot, hogy a Budapestet Judapestnek elnevező antiszemita pártvezér, bécsi polgármester Lueger maga is zsidó származású volt, akkor ezek szerint ilyen ismeretek birtokában volt. Márpedig a zsidók és különösen a rabbik köztudottan elképesztő történelmi távlatban számontartják a magukfajták leszármazását…

  Na, Dorka, jár nekem egy bocsánatkérés…
  Lehet, hogy antiszemita vagyok (mi az hogy…) de hazudós és ferdítő, akinek forrásai ellenőrizhetetlenek, az nem. Különösen zsidó forrásokból szeretek dolgozni… 😀

 97. Ugyan itt írom Gedeon után, de sokaknak szól (nem neki konkrétan) : az, hogy valaki valamit leírt, és erre lelkesen lehet hivatkozni, nem jelenti azt, hogy az adott forrás megbízható, és aki írta, épelméjű 🙂

  A tudományos közleményeknél nem ok nélkül számít, hogy lektorált cikkek jelennek meg referált folyóiratokban és ezeket a szerzőket citálják más tudományos munkákba. És még ez a rendszer sem 100%-osan biztos, időnként kiderülnek nagy csalások. 🙂

 98. 109: gondolom, hogy utánam írva ezt kevésbé érted a Lueger-sztorira, amiben gondolatmenetemet, hogy ez bizony megbízható forrásnak tűnik, se te , se Tibor bá, mint erősen racionalistákk nem tudnátok támadni.

  Ami Hamvast és az okkultista tudását műveibe rejtő Petőfit illeti, ott inkább spekuláció útján, de szintén logikusan gondolom, hogy ő is komolyan veendő forrás.

  1. A tanulmány a legutóbbi időkig kint volt az ELTE adott tanszékének honlapján. (az én reklámozásom miatt vehették le! 😀 ) Természetesen az egyetemeken is tévednek, azonban, ha abban a hivatalos, felkent irodalomkutató szakmai közegben valami elképesztően dilettáns, gyűlölködő baromságnak tartották volna Hamvas L.P. művét, akkor nem kerülhetett volna ki és az illető nem oktathatna az ELTÉN. Tehát abban a szakmai közegben a mű nem keltett megütközést.

  2. az irodalmár, irodalomtörténész közegben máig elég gyakori a vakolás (ha kell, hozok példákat, ahol ezt a kutató maga megírja – ez nem tilos ) és ezek körében nem kell ám a múltbeli írók okkultizmusa ügyében mindent kitalálni, kutatóként megtalálni, ezt-azt belső hagyományként továbbadnak nekik a testvéreik.

  Azért az első érvemet hangsúlyozom, mert azt a konteók iránt szkeptikus racionalisták is értékelhetik. A másodikat ilyenek hagyják figyelmen kívül…

 99. 108: Két gondolat:

  1. Attól, hogy valamit egy zsidó írt le, attól az még nem feltétlenül igaz. Még akkor sem, ha adott esetben pont a zsidókról írt.

  2. Eszmefuttatásod szerint a zsidók valódi ellenségei a zsidók. Te többször kifejtetted, hogy a zsidóságot mint jelenséget nem tartod az emberiséggel összeegyeztethető dolognak, a zsidók egyetlen lehetséges jövőképe szerinted az, hogy feladják a zsidóságukat. Ha viszont a zsidókat alapvetően csak a zsidók utálják, akkor ez azt jelenti, hogy magad is zsidó vagy? Ha az antiszemitizmust zsidók űzik, és magad is antiszemitának vallod magad, akkor ezek szerint zsidó vagy te is, nem? Tehát gyűlölöd saját magadat?

  Gedeon, nem vagy te éppen egy kiadós önértékelési válság kellős közepén mostanában?

 100. 106-109: és természetesen hivatkozhatok arra, hogy a kutatók hosszabb idő óta ontják az olyan tanulmányokat, mint Bakané is. Ő Freud forrásai között vélte kimutatni a Kabbalát, de irodalomtörténészek körében közhelyes pl. Mickiewicz, vagy Kafka jrói munkásságának kabbalai alapozottsága, ahogy nem olyan rég Madáchról is alapos okkultista mű-alapozást mutatott ki Bíró Béla. Hogy Petőfi is beleillik e sorba, az nem valami világszenzáció. Csak idő kérdése, hogy a szakmai körökben jól ismert tudás átszivárogjon az érettségi tételekbe…

 101. 111: Jancsika, nem vagy te egy kiadós racionalizmusvesztési válság kellős közepén mostanában?
  Mit tudnál logikátlannak minősíteni a 108-bani érvelésemben?ű

  Levezetem, hogy a Lueger zs. származására vonatkozó sztori forrása egy olyan rabbi, aki a talmudot és a zsidóságot nyilvánosan támadó személlyel szállt szembe, tehát nem vádolható antiszemitizmussal. (egyébként nagyon kevés rabbi vádolható azzal, bár pl. Antelman, vagy a Neturei karta érdekes eset)
  Ha ezek után Közli, a Luegerre vonatkozó ismeretét, nem kételhetjük, hogy úgy tudta és nemcsak ő, hanem a bécsi zsidó elit is. (melynek tagja volt)

  „Eszmefuttatásod szerint a zsidók valódi ellenségei a zsidók”

  Ezt hol álmodtad? Én azt írtam, hogy Sz. Csanádnak van analóg előfutára zs. származású antiszemita politikus kategóriában. Marhaságokat fantáziálsz.

 102. 111. Jancsika

  „Eszmefuttatásod szerint a zsidók valódi ellenségei a zsidók.”

  Ez összecseng azzal, hogy az emancipáció idején az ortodox rabbik vért hánytak az idegességtől, hogy a zsidók beolvadnak és mindenestül emancipálódnak… Ekkoriban terjedt egyfajta antiszemitizmus, amit ezek a rabbik szítottak, hogy az egyre elmosódóbb válaszvonalat visszaéesítsék…

  Tehát valahol mindig felfedezhető egy zsidó áramlat az antiszemitizmusban… Legalábbis nekem úgy tűnik, Arma majd cáfol vagy erősít, ha lesz kedve.

 103. Haha. érdekes. Engem mégsem a rabbi szokott basztogatni,meg frusztráló szövegekkel elrontani az életkedvemet hanem ti, meg Évi szomszéd, meg egy csomó bunkó, egy se zsidó.:DDD Mivan Arma, Attila, meg az itt néha megjelenő antiszemiták.Akkor ti most kabbalista irányítás alatt vagytok? Hö?

 104. 115: Senki nem születik antiszemitának (talán csak Gedeon 🙂 ), hanem azzá válik, szép lassan. És az értelmesebbje nem attól, hogy mint papol a Jobbik, hanem attól, amit a bőrén megtapasztalt. Emlékezz vissza Tibor bá’ kutyájának sztorijára a darázzsal…

 105. 113: “Eszmefuttatásod szerint a zsidók valódi ellenségei a zsidók” – „Ezt hol álmodtad?”

  A teljesség igénye nélkül mazsolázgassunk most csak ennek a posztnak a kommentjeiből – á la Arma Gedeon:

  6: „akit a zsidó sajtó szid, azt vezetői által tökéletesen ismert és alkalmazott mechanizmus szerint REKLÁMOZZA, tehát ha a zs sajtó szidja a Jobbikot, akkor a zs nagytőkének tervei vannak vele.”

  8: „Vagy lassacskán alulről megszerveződhetett volna, ennek mentek elébe a politika és a történelem háttérurai, saját embereiket az élére álljtva egy ilyen programnak.” – feltételezem itt is zsidó „urakra” gondoltál

  11: „zsidó a zsidónak farkasa.”

  14: „akik ezzel játszanak, azoknak többezer éves cinikus rutinja van és kiváló logikája. Ha nagy feszkót gerjesztenek a (kis)zsidók ellen, tudják, miért teszik. Épp ezt tették a II. vh előtt is, szintén nem félreértve a következményeket.”

  65: „Ez a hiszti, hogy téged üldöznek minden sarkon, jellegzetesen azoknak a főcionistáknak a célja, akiknek a Jad Vasem falán üzent a három anticionista ortodox fiatal a “Köszönjük, Hitler”- felirattal. Ez volt a cionisták által szervezet zsidóüldözések célja, hogy a zsidó tömegeket hiszterizálni és ezáltal jól irányítani lehessen.”

  74: „A zsidó téma hisztérikus és csapból is folyó felszínre kerülése a Szadi politikusainak és szellemi holdudvaruknak volt köszönhető. ” – Gondolom, az SZDSZ-t szintén zsidó pártnak gondolod.
  „A cionizmus egy hatalmi játszma, a cionista elitnek kell egy tömeg, amely úgy érzim, veszélyben az élete, ha nem alijázik, vagy nem küldi a gyereket Krav-Magára, stb. amúgy ez a régi Purim-pszichózis, nem Herzlék kezdték.”

  85: „a kávézásnak nem elősegítője az a negyedvér. Olvastad már, hogy “zsidók öltek zsidókat”?”

  Tehát foglaljuk össze – konkrétan a hozzászólásaid többségében folyamatosan arról beszélsz, hogy az antiszemitizmus nem spontán kialakuló jelenség, hanem bizonyos zsidó körök gerjesztik más zsidók ellen. Vagyis az antiszemitizmus világnézeted szerint a zsidóktól ered, a zsidók valódi ellenségei a zsidók. Pár héttel ezelőtt még egy olyan kérdést is feltettél Dorkának, hogy „ki fogja megmenteni a zsidókat a zsidóktól?” – ha megengeded, a pontos kommentet most nem keresném ki.

  Az elmúlt pár hét – hónap kommentjeiből azonban ennél többet is megtudhattunk. Állításaid szerint a zsidóság:
  – emberiségellenes eszme illetve identitástudat vagy Tibor bá nomenklatúrájával élve elmeállapot
  – az egyetlen megoldás rá a zsidóság teljes felszámolása, beleolvasztása más etnikai tömbökbe
  – a zsidóságnak két csoportja létezik szerinted, a „kis” zsidók és a „nagy halak”, ez utóbbi csoport különböző titkos társaságokon (rózsakeresztesek, szabadkőművesek, illuminátusok, stb.) keresztül a világ elveszejtésére készül, pusztán azzal a céllal, hogy a világ népességét áldozati bárányként felajánlja kultikus, misztikus célokra sötét istenségüknek, Molochnak
  – a nagy halak hozták létre az antiszemitizmust, azzal a céllal, hogy manipulálják vele a teljes zsidóságot és végső soron az egész világot.

  Hol is van itt az ellentmondás? Nos, ott, kedves Gedeon, hogy a 108-as kommentben megfogalmazott állításod szerint magad is antiszemita vagy („mi az, hogy…”), ami kommentjeidet olvasva valóban nyilvánvaló tény. Ellenben eddig annak nem adtad bizonyságát, hogy magad is zsidó lennél, annak meg végképp nem, hogy a „nagy halak” csoportjába tartoznál. Ha tehát az antiszemitizmus a nagy halak műve, te viszont nem lévén nagy hal mégis antiszemita vagy, akkor itt valami nem stimmel.

  Az ellentmondás feloldása nyilvánvaló: mégiscsak létezik „spontán”, vagyis nem zsidóktól származó antiszemitizmus, íme, itt vagy te mint eklatáns példa erre. Attila (PV) barátunkat is említhetnénk, de most ne személyeskedjünk, elvégre ő nem deklarálta magáról, hogy antiszemita – illetve azt sem, hogy zsidó-e vagy nagy hal. Ha viszont ez így van, és példának itt vagy te, akkor a világképed máris megbukott, méghozzá a saját személyeden keresztül. Ezért mondtam én azt, hogy kiadós önértékelési válságban lehetsz, a világképed ellentmondásban van a saját személyeddel.

  Még egy (nem is olyan) rövid eszmefuttatás az érveid minőségét illetően. Ugyebár idézgetsz forrásokat innen-onnan, zsidó szerzőktől, nem zsidó szerzőktől, stb. stb. Ez szép és jó, valóban, az ember próbálja meg forrásokkal alátámasztani a mondanivalóját. Csakhogy van itt egy aprócska probléma, amit én egy, a szakmámba vágó kis példázattal szeretnék neked megvilágítani.

  Már volt róla szó, de 1948-ban volt egy nagyszabású kardiológiai vizsgálat (gyakorlatilag az első mai értelemben vett statisztikai vizsgálat a szív- és érrendszeri rizikótényezők témakörében), úgy hívták, hogy Framingham Study. A Framingham Study és a hozzá kapcsolódó „spin-off” (vagyis belőle keletkező) tudományos irodalom volumene mára becslésem szerint meghaladta a tízezer oldalt, lenne tehát miből idézgetni. A Framingham Study lényege, hogy a szív- és érrendszeri betegségek elsődleges okaként a koleszterin anyagcsere zavarait jelöli meg. Ez volt az a vizsgálat, mely nyomán elindult a sztatinőrület (a vérzsíranyagcserét befolyásoló gyógyszerekről van szó), a HDL-LDL koleszterint témaköre, stb. stb. A dolog sikerességéről annyit, hogy az 1948-as állapotokhoz képest ma TÖBBSZÖRÖSÉRE duzzadt a szív- és érrendszeri betegek abszolút száma és aránya a társadalomban. Nem volt tehát túl sikeres a projekt, ugyebár.

  Miért is nem volt az? Nos, azért, mert a Framingham Studyból levont következtetések alapján az lett az ajánlás, hogy a lakosság zsírfogyasztását csökkenteni kell, az így kieső kalóriákat pedig szénhidrátokból (főleg gyorsan felszívódó, vagyis magas GL-ű) szénhidrátokból kell fedezni. Mit ad isten, ezek persze cukorbetegséget és elhízást (összefoglaló néven metabolikus szindrómát) okoznak, időközben pedig persze kiderült (illetve már a 19. században is ismert volt), hogy a metabolikus szindróma a szív- és érrendszeri betegségek LEGGYAKORIBB oka. Sokkal gyakoribb, mint a koleszterin anyagcsere zavarai. Tény, hogy bizonyos zsírok megemelt kockázatot jelentenek, de korántsem olyan mértékben, ahogy a vizsgálat ezt indokolta. Mi több, az orvostudomány maga vált a szív- és érrendszeri betegségek okozójává azzal, hogy a fent javasolt étrendi változtatással hozzájárult az elhízás és cukorbetegség riasztó elterjesztéséhez.

  Mit szúrtak el? Nos, röviden nem megfelelő súllyal vették figyelembe az egyébként teljesen kézenfekvő tényezőket. Ez az, amit a tudományos irodalom úgy hív, hogy „cherrypicking” (magyarra talán cseresznyeválogatásnak lehetne fordítani). Ez kb. annyit jelent, hogy a rendelkezésre álló adatokból, tényezőkből csak azokat vesszük figyelembe, amik mondanivalónkat erősítik, melyek erre nem erősítenek rá, azt ignoráljuk. Hasonlóképpen válogatunk a tények között, mint ahogy egy tál cseresznyével tennénk.

  Magától értetődően nem olvastam el mindazokat a könyveket, amiket szorgalmasan beidézgettél ide, vagyis most csak a hasamra ütök, és mondok valamit, ami vagy igaz, vagy nem, de antiszemita írók, gondolkodók tanulmányozása révén általában arra a következtetésre szoktam jutni, hogy az antiszemita ill. szélsőjobb véleményt formálók ELŐSZERETETTEL élnek a cherrypicking módszerével. Gyanítom, hogy az általad beidézett források esetében is ez lehet a helyzet. Mint már fentebb írtam, ez jelen esetben csupán süket duma a részemről, mivel se időm, se energiám, hogy ellenőrizzem a forrásaidat. Emiatt előre is megkövetlek.

 106. 114: Egyetértek, a provokatív, titkosszolgálati-jellegű (eszközként használt) antiszemita támadások mögött gyakran ez áll.

 107. 115: ettől még érdekesebb, ahogy kisiklasz. Azt álljtottad, hogy én hazudok. Bebizonyjtottam, hogy nem, tessék bocsánatot kérni. Különben az olvasók azt hihetik, hogy a zsidók hazudósak… 🙂

 108. Observer, mi van vidéki kőantiszemitákal, akik a büdös életben nem láttak zsidót? Vagyunk itt összesen vagy 100, leglazábban számolva és legjobb esetben 200 ezren. Mind Budapesten. Konduktorok, Pethő intézetben ápolók, közalkalmazottak, orvosok,óvónők, mérnökök, tanárok,gyejó központban ispszihopedagógus csoportvezetők(jómagam) és ha hiszed ha nem ikeában pénztárosok, falafelesek,szakácsok, lángososok,gasztobloggerek, trafikosok, és romkocsmák félhomályában búbiskoló dilomás munkanálküliek.
  hagyjuk már, hogy ki kit tapasztal a bőrén. Mit tapasztal az antiszemita munanélküli Erdőbényén, Hernádnémetien, Sárospatakon? ” hogy sok a cigány. akiket a zsidók sokszorosítanak fénymásolóval.

 109. Arma, nem bizonyítottál semmit, kérem a polgármester családfáját. Ha az anyja sőt tőlem az apja is lehet, liberális vagyok- vallását tartó, nem asszimilálódott, nem őseit megtagadó zsidó, akkor igazad van. Ha előjössz az egyik kikeresztelkedett asszimiláns nagymamival, vagy déd-ük nagymamival, akkor egy megveszekedett álságos rasszista vagy, aki folyamatosan az asszimilálást reklámozza. ÉÉÉÉS, az asszimiláltakra, sőt az azt túlzásba vivőkre úgy nézel, hogy háhá 200 éve volt egy zsidó felmenőjük, duzzadt az ajkuk. Beépült kabbalista titkoszsidók.
  Kapd már be.

 110. 114!
  Zsidó áramlat az antiszemitizmusban?.. 😮
  Ők a csali..
  Hogy is szokta mondani Tibor bá?A nagy zsidók,beáldozzák a kis zsidókat,vagy ezt Gedeon szokta mondani?.. 🙂

  Én egyébként nem tudom,mi volt ebben a nagy hír hogy a SZ.Csanád zsidó..
  Én már semmin nem lepődöm meg a jobbikkal kapcsolatban..
  Csurka Pista bácsim már mikor megmondta..(Szegény nyugodjék)..
  116!
  Observer itt megint igazad van..Csatlakozom..
  115!
  Dorka nem tudom téged ki baszogat itt ,mert szerintem senki..

 111. 119: „mi van vidéki kőantiszemitákal, akik a büdös életben nem láttak zsidót” Hogy őszinte legyek, szerintem egyszerűen primitívek…és emiatt baromira befolyásolhatók.

 112. 121: „Dorka nem tudom téged ki baszogat itt ,mert szerintem senki..” Szerintem azért lennének itt páran, akik bevállalnák… 😉

 113. Csurka Pista bácsi 🙂 Ő már biza sokmindent megmondott,hogy rágjam meg a szemöldökét- vele kezdődött a rendszerváltás után a szar közérzetem,ő volt az első jaja. Ő is nagyzsidó ügynök volt Melike? És te, aki imádod, találkoztál már valaha zsidóval? (olyan igazifélével)
  Mindegy, nekem már mindenféle illúzióim megszűntek létezni, de ez nem nagy baj. Három évet még féllábon is kihúzunk.

 114. 124!
  Ez most fenyegetés Dorka!. 🙂
  Majd fogok,mert muszáj lesz ha azt a karom hogy a gyerekem haladjon.. 😀

 115. Im igyen szóla Tibor bá’
  Ma a tyúkólat renováltam, mert lassan már 10 éve nem voltak lakók benne, és az idő vasfoga…. Visszatérva az íróasztalomhoz rémülten láttam, hogy átléptük az ötnegyedszáz hozzászólást. Végígolvasva csak az ötlött belém, hogy „ezek tulajdonképpen miről vitatkoznak?”
  10 éves koromban az újságárusoknál lehetett kapni 10 filléres regényeket. Akkor találkoztam Zane Grey-jel, aki egy amerikai (nem túl híres) író volt (1939-ben halt meg) és főleg vadnyugati tgörténeteket írt, én meg olvastam 10 fillérért. A történetek tipikusan a megélhetésért történő veszekedések köré volt fonva rendszerint két család között. Patak használat, elveszett tehén, és hasonlók. A sérelmet úgy volt szokás megtorólni, hogy az egyik család egyik sarja lelőtte a másik család egyik sarját. Amire a válasz a másik család egyik sarja letőtt az előző családból három embert, akik ezt úgy torolták meg, hogy a kiirtották a másik család felét, akik aztán válaszként kiirtoltták a teljes egyik caládot. Akkor (10 éves voltam) megtanultam, azt, amit ti még mindíg nem tudtok. A vitázó felek között soha senki nem teszi be magát a másik helyébe. Ezért van az, hogy a „fogat fogért, szemet szemért” nem működik. A gyakorlatban felváltja a „3 fogat egy fogért, 3 szemet egy szemért”. Ti is ezt játszátok. Csak a vicc kedvéért, próbáljátok megérteni a másik felet, csak egy kicsit. Sokkal reálisabb lesz az egész vita.

 116. 121: Hát, ismered a buziviccet bekapás ügyben: Nem békülünk! 🙂

  Tipikus moszatos női vitatechnikád van.
  Én, szokásom szerint hoztam egy teljesen megalapozott, korrekt tényt, ráadásul érdekeset, melyre illik Drábik mentegetőző megfogalmazása (miután eleinte, talán származásilag is, tagadta, hogy a háttérhatalomnak bármilyen etnikai, vallási jellege lenne: „amikor a tények antiszemiták”.
  Erre te figyelmeztetetd a közönséget, hogy jó lesz velem vigyázni, mert hazudok és kinek van ideje fél életét a cáfolásommal tölteni. Erre hoztam némi forrást és logikus érvelést, hogy az antiszemita populista vezér zsidó származását (nyilván szomorúan) egy tipikus, antiszemitákat reggeliző rabbi közölte, tehát nem hazudok, nem ámítok, a tények antiszemiták, vagy mi.
  Etzt sose lennél hajlandó elismerni, tehát tipikusan karakterromboló jelzőkkel támadsz tovább (mint Csanád állítja, hogy őt is, de ott nem igaz), a ténybeli vereségeddel pedig nagyvonalúan nem törődsz. Tipikus cionista taktika.
  Petőfi verseinek kabbalai motívumait mivel tudnád cáfolni? Konzultálj Raj Tamással… Meg fogsz lepődni, a hozzáértők rég tudják. Én magam jártam utána.

 117. 120 Dorka

  „hogy sok a cigány. akiket a zsidók sokszorosítanak fénymásolóval.”

  A cigányokat nem fénymásolóval, hanem sötétségmásolóval sokszorosítják. 🙂

 118. 129:
  Gedeon!
  A mi érdeklődési körünk nagyon messze áll egymástól, így aztán ebben a vitában nem vagyok „érdekelt”, de van egy általános aspektus, amire Jancsika hívta fel a figyelmed, és amit totálisan ignorálsz, pedig benne van korunk hatalamas kihívása. – Soha nem olt olyan könnyű „felkutatni” anyagot, információt, irodalmat, stb. mint most az Internet segítségével. Ráadásul házhoz jön. De ebben a munkában van egy hatalms csapda a „cherry picking”, amibe nagyon könnyű beleesni (még nekem is – pont ezért raktam fel tegnap az emelkedő szigetet). Lényege, hogy azt ragadjuk ki az információs tömegből, ami egybeesik vagy alátámasztja „mániánkat, vessző paripánkat, elképzelésünket, egyéni érdekeltségünket, stb.) Egészen őszintén, amikor még csak arról volt szó, hogy Kossuth egy szemét alak, és szegény Széchenyi, akkor 100 százalékosan egyetértettem veled. De hogy most már a mindössze 23 éves Petőfi is beszervezett vakoló, cionista ügynök, zsidó bérenc, stb. és ha csak ő lenne, de a világon mindenki, akit ismersz, szegény Haller István csak azért nem, mert sose hallottál róla. Sőt, még engem is meggyanúsítottál (gondolatban). Szóval mindezek után az ember nem tud nem arra gondolni, hogy a bizonyítékaidat nagyon alaposan, a saját célod érdekében válogatod ki. Ez a charry picking. Nem vádollak meg vele, mert bizonyíték nélül semmit se fogadok el. Viszont a bizonyításhoz semmi kedvem, mert így is állandó időhiányban szenvedek. Marad az alapos gyanú.

 119. 131: te rosszabb vagy egy vallásalapítónál. Szelektíven használod a mindig hangoztatott racionalitásodat. Tiszta ügy ez: bedobtam egy témát, hogy antiszemita politikus régen is lehetett zsidó származású, a vádra, hogy ezt hazudom (kimazsolázom) bizonyjtottam, hogy forrásom igen jó eséllyel tekinthető hitelesnek. A nagyid ügyét veheted tréfának is, természetesen komolyan gondoltam és mivel nem hiszek abban, hogy emberek származásilag jók, vagy rosszak, csak egy érdekességnek szántam. Az én családomban is vannak afrikai arcvonások és ennek nem tulajdonjtok semmit. Csak egy érdekesség. De te egy ilyen sértődöttség miatt azonnal megfeledkezel a híres, vallásosokat gúnyoló logikádról. Jancsikánál elfogultabb, antiracionalistább fórumtag itt nincs. (Dorka is racionálisabb tőle, csak ő egy Ügy harcosa)
  Hochstein, ha erre jár, még véleményt nyilváníthat Lueger témában.

  Mellesleg jellemző, hogy ez a tény nem lett világhír. A zsidó sajtó bármit feldob, ha akarja, de ha nem, akkor elhallgatja. A már említett cionista politikába illett az antiszemita mumussal ijesztgetés, jóval az ún. Holokauszt előtt is, hisz bizonyította, hogy muszáj alijázni, mert a gojok mindig utálni fognak titeket, igazságtalanul. Egy főantiszemita zsidó származásának híre ezt a félelmet enyhíti, legyinteni lehet rá, ezért a tudatipar zsidó gazdái agyonhallgatták a rabbi infóját. Rettegjenek csak a kiszsidók, alijázzanak, aki mégse teszi, azoknak előkészítünk egy erősebb ösztönzőt a bécsi festőgyerek felépítésével…

 120. 131: Petőfi? VItasd meg az ELTE irodalomtörténészével. A kabbalista elemeket én találtam a verseiben, hozzá tudsz szólni? Ha nem, akkor mit fikázol.

 121. Már egy ideje én is csak mély csendben figyelek. Rátok és a bennem kavargó indulatokra. Ezektől ingerelve most megosztanék egy kis szösszenetet veletek.
  A történet péntek este játszódik. Tudjátok ez a kisszombat, vagy Sábát előestéje, ahogy mi hívjuk. A hitéletből hazatérve együtt a lurkókkal elmegyünk kezet lögybölni. Három a jobbra három a balra, ahogy kell. Ez általában a tolongás miatt vízi-csatába fullad, persze ezt hangos sikongatások közepette mindegyik lurkó élvezi. Közben az orrom alatt mormolok valami óhéber maflaságot és próbálok kis komolyságot magamra erőltetni…mióta apa vagyok még soha nem sikerült. A feleségem tekintete már a hazaérkezés pillanatától szúrja a tarkómat…apa idő van az ég áldjon meg, és az étel is kihül. „Megint mijattad töröm majd mega sábeszt”.
  A fehér abrosszal lefedett és megterített asztalt szépen körbeüljük. Feleségem, gyerekek, no meg én. Az abroszon a két gyertya fényétől furcsán imbolygó árnyék járja táncát, gőzölög a macesz gomboc leves és már a töltött hal is csak a sorsát várja. Felhangzik az áldás – baruch ata… – nagy levegő és emberes kortyok kellenek a vörösborral csordultig töltött, több mint százéves családi ereklye kiürítéséhez. Előkerül a bebugyolált barchesz, darabkái kézről kézre járnak és a bátrabb csemeték azokat ujjaikra húzva próbálnak a transzból kizökkenteni. Nem túl bonyolult feladat. A kanalak versenyt csörömpölnek, és persze olyan nincs, hogy valaki ne egye le magát és/vagy az abroszt. A nagyobbak egymás szavába vágva mesélik el a hét fontosabb eseményeit, valahogy mindig a vidám történetektől indulunk és melankólia a végállomás. Az étel fogytával a hangerő is csillapodik, majd beáll a teljes csend, már csak gondolatban vagyunk egymással elfoglalva, fogaink kerítésén több ezer éves dallam halk dúdolással szűrődik ki. A kicsik hosszan pislognak, de az álom birodalmának kapuját segítség nélkül semmi pénzért nem lépnék át. Késő van, az ünnep katasztrófára emlékeztető nyomai a romba döntött konyhában. Hagyd, majd én holnap elpakolok, ajánlom fel felségemnek a talmi segítséget a kényelmes fotelból, egy könyvet lapozgatva. Ő ma már csak egy „aha, hát persze” kíséretében megvonja vállát és a pakolás minden mozdulatán látszik, hogy már rég nem ül fel kókler ígéreteimnek. Már csak mi vagyunk ébren, a gyerekszoba felöl ritmusos szuszogás jelzi, hogy jövőnknek zálogba adott kincsei most pihennek és nekünk nőnek nagyra. Beszélgetünk. Az álom lassan minket is elnyom, és csak reméljük, hogy a holnap nem csak nekünk lesz szép.
  Kérem, így élünk mi a világ megrontói, az ősgonoszok. Tessék parancsolni, mehet tovább a köpködés

 122. 134!
  Elég kényelmesek vagytok ahogy elnézem..Nektek nem kell 4-en négyfelé élni úgy látom..
  Macesz gombóc meg töltött hal,meg vacsora együtt kényelmesen elfogyasztva…Ez igen..

 123. 133:
  Ha neked az, amit írtam fikázás, akkor be vagy gőzölve. Különben nem vitatom meg senkivel, mert leszarom a témát. A találmányod pedig könnyen lehet „süket bolha.”

 124. 134:
  kellemes a leíró stílusod (ha nem koppintottad 🙂 )
  De én a helyedben az utolsó mondat helyett mást írrtam volna. Például:
  És majd hétfőn visszatérünk a mocskos külvilágba, de szerencsére hétfő még messze van, és addig csend és boldogság ül közénk.

 125. Köszönöm, Tibor bá’.

  A stílust koppintottam, apám szokott így monologizálni. A szöveg eredeti.

  Ez jó ötlet! Játszunk, ki hogy fejezné be?

 126. 130:
  Rajta! Kedves Vitázók. Várjuk a befejezéseket.

 127. 139: Ha ez film lenne, akkor a kontraszt kedvéért valami olyan kellene, ami megtöri az idilli hangulatot. 😉

 128. Nem teljesen befejezés lesz… Tudod mit Hochstein, mikor elolvastalak, ráírtam a barátnémre, hogy jöjjön át, és hozza a kis lángszóróját, amivel a sütőt kell kiégetnem..mát átszitáltam a lisztet is. Vagy három éve sütöttünk utoljára barcheszt együtt, több családnak is, délutáni vörösborozgatás és nagy kacagások közepette. Megpróbáltuk a szombati kalács egyszerű hármas fonatát mesteri hatosra felfejleszteni Fűszeres Eszter barátném útmutatása alapján, de elég gubancos lett pedig be is számoztuk a tészta ágait 😀 Remélem át tudnak jönni ma este családostól, és azt is remélem a férjek miatt, hogy a ma esti szombat bejövetelkor nem lesz olyan EB-mérkőzés ami frusztrációt okozna.
  A leves mellé azt hiszem dafinát főzök,(szeférd sólet csicseriből) és egy könnyű salátát.
  Előkerül a nagy fehér abrosz, és a régi alpakka gyertyatartó. Elmenni nem tudunk sajna, de az aktuális hetiszakaszt elolvassuk, amit a drága Verő Tamás rabbi mindig elküld online az otthon maradni kényszerülőknek.
  Nem fog érdekelni ha kissé rendetlenség van a konyhában, de nem lesz olyan pillanat, amikor bármelyik gyereknek is azt mondom: „nem érek rá, vár egy kicsit”
  Pontban 20. 27-kor meggyújtom a gyertyákat, és lemondom az imát. Körbenézek az asztalnál ülő családomon,és valószínűleg megint eszembe jut hogy:Mint a nyilak a hősnek kezében, olyanok a serdülő fiak.
  Sőt termő szőlőnek érzem magam a ház belsejében; „fiaid, mint az olajfacsemeték asztalod körül. ”
  Pici Dávid tágra nyílt szemmel nézi a gyertyalángot apa öléből.Mindezért hálás leszek, és hálát adok. Nem gondolok a hétfőre, csak majd vasárnap este..
  Shabat Shalom!

 129. Elolvasva a hozzászólásokat nekem csak két gondolat jutott eszembe.
  Először is ugye az Antiszemiták hangoztatják, hogy nem születtek annak csak tapasztalati úton alakult ki. Erre az érintett kisebbség pedig Leantiszemitázza a többséget amit szintén tapasztalati úttal magyaráznak. Kérdem én hogy mi a különbség a kettő között ? Mert szerintem semmi.
  Az nem érv egyik oldalról sem, hogy a szomszéd visszaütött.
  Ezen általánosítás mentén bárhol, bárki, bármi mentén táborokra lehet osztani a nemzetet … és látjuk hol tartunk.

  A másik pedig a megszólítottak sértett reagálása és hatványozott köpködése. Azt el kell ismerni, hogy a „nem zörög a haraszt” mondás elég pontosan fogalmaz. Szóval mind Cigány, Zsidó, Magyar, Antiszemita, stb. esetben van némi igaza a támadó félnek (esetenként vizsgálva szinte biztos). Erre nem sértetten kellene, reagálni, hanem a fajtánkon/közösségünkön belül rendet tenni és a közösségünkre méltatlan elemeket kiközösíteni, hogy a támadási felületet csökkentsük, ugyanakkor az összetartás megmaradjon, illetve növekedjen.

  Erre egy példát had idézzek.
  Amikor megindult az Osztrák bevásárló turizmus és loptak amit tudtak a tisztelt honfitársaink, akkor az Osztrák boltosok több helyen kiírták, hogy „Ne lopj”. Erre sokan megsértődtek, a sógorokra, mert hogy ők mit feltételeznek rólunk. Pedig inkább szégyenkezni kellett volna, és a honfitársainkra haragudni, mert az ő magatartásuk hozott minket ilyen kellemetlen helyzetbe.

 130. 134: most látom, hogy te is nő vagy. Ha ez az értelmes emberek vitafóruma (de gyakran szélsőségesen szubjektíveké,, lásd Tibor bá), akkor nem sok olyan lehet itt, aki kétségbe vonná, hogy a zsidók is emberi lények és némelyikük aranypofa.
  De mi a fenét akarsz ezzel a szép családi képpel bizonyítani, amikor többségünk bizonyára nem vonta kétségbe, hogy van ilyenetek és bizonyára többségünk gratulál hozzá?
  HOgy jön ez történelmi kérdésekhez? Gondolom, ilyen szép családi élete lehet azoknak az ortodox fiataloknak is, (nem kizárt, hogy van), akik felmázolták a Jad Vasem falára, hogy „Köszönjük, Hitler”, jelezve, hogy hiszik, Hitler a zsidó cionista bankárók által lett felépítve. Ilyen szép (bár egye esetekben talán kevésbé vallásos) családi élete lehetett azoknak az európai zsidóknak is, akikre nem hatott a cionisták szirénhangja és maradtak volna németek, magyarok, lengyelek és azt mondta rájuk a főcionista, hogy „Egy tehén Palesztinában többet ér, mint az összes lengyel zsidó” (aki nem akar alijázni Lengyelországból). Aztán lehetett ilyen szép családi élete a cionisták által kiűzött, legyilkolt palesztinoknak is, akik kútjaiba baktériumokat szórt a Hagana, vagy akik asszonyainak kivágták a hasából a magzatot a cionista terroristák. Lehetett ilyen szép családi élete az iraki zsidóknak, akik szerettek volna iraki zsidók maradni, de az izraeli titkosszolgálat bombákat robbantott köztük a zsinagóga előtt, arabnak álcázva, hogy pusztuljanak onnan a Cionba. Lehet, hogy ilyen szép családi élete volt a diósgyőri, vagy kunmadarasi zsidóknak, akik ellen jópár halálos áldozatot követelő pogromokat szerveztek az ÁVÓ zsidó származású terroristái, talán nem elsősorban kommunista cél, hanem cionista cél szolgálatában, lásd Szűrös megjegyzését, hogy a 60-as években a Moszad hazai képviselője Komlós János volt, a Mikroszkóp Színpad igazgatója, a volt ávós tiszt. A Moszad nem vett volna át olyat helytartónak, aki nemsokkal addig ideológiai-gyakorlati ellenfelei közé tartozott volna. Nyilván az ÁVÓ végig elsősorban a Ciont szolgálta, épp vörös csillagos sapkában, kék paroliban.

  Mit von le ezekből a gazságokból az, hogy szép, irigylésre méltó családi életed van, aminek amúgy örülök?
  Szerinted Lueger nem harci feladatot teljesített? És Hitler? Morvai? Szegedi? Mónus Áron?

 131. 143:
  Irok neked egy rövid forgató könyvet. Nem érdemled meg, de ezt mások is fogják olvasni.

  30 éves koromra, saját szorgalomból és erőnből gimnáziumi felügyelőnek nevevezenek ki. Befutottnak érezve magamat, elhatároztam, hogy nősülök. Az egyik budai leánygimnázium ellenörzése folyamán megismertem egy angyali szépségő harmadikos diáklányt. Figyelemmel kisérve a 17 éves leányzót, több alkalmat is produkálva, hogy találkozhassak vele, az érettségi után elveszem feleségül. Boldogan élünk, már a harmadik gyereket hordja szíve alatt, amikor összefutok a feleségem volt igazgatzójával, aki néhány koktél elfogyasztása után elárulja, hogy a feleségem második gimnáziumi oszutálytól kezdve feljárt hozzá az irodába a nagyszünetben, hogy leszopja. Feleségemet kérdőre vonva kiderült, hogy az igazgató nem hazudott. Nem hagytam, hogy ez a régmúltban lezajló történet megzavarja a boldogságunkat, tehát nem beszéltünk róla, iparkodtunk elfelejteni a dolgot. De akkor az történt, hogy a Gedeonnak hívot igazgató ahányszor találkoztunk, mindeen egyes alkalommal elmondta, részsleteiben feltárva, kissé talán ki is szineve, hogy szopta őt le a feleségem. Védekezésképpen állandóan tiltakoztam és hazugsággal vádoltam őt, mert nem tudtam elviseli a kegyetlen igazságot, amit minden egyes alkalommal a pofámba vágott. – Mottó: Ne légy olyan kibaszottan büszke magadra.

 132. 143: „most látom, hogy te is nő vagy” Miből látod?
  „Hagyd, majd én holnap elpakolok, ajánlom fel feleségemnek” Én ebből mást gondolnék.

 133. 144: Sokféle irányba lehet fordulni. Pl. Inkább egy epegörcs a nagy zabálás után? 🙂 De isten őrizz, nem akarok rosszat senkinek.

 134. 146: hogy amikor a férfias érveket, bizonyjtékokat semmivel nem tudja cáfolni és egy férfi ilyenkor azt mondaná: meggyőztél, igazad van – sajnos ell kell ismernem – ehelyett érzelmes, megható előadásba kezd, sajnáltatja magát, stb. Tipikus nő.

 135. 145: a hasonlat teljesen hamis. Elvetted a lányt és boldog családi életet éltek. Ekkor találkozol az igazgatóval, aki T. Richsold névre hallgat. ÉS azt mondja: Tibor, Tibor, eljött a fizetség ideje! Csak nem gondoltad, hogy a két szép szemedért neveztünk ki felügyelőnek és tereltük eléd szép jövendőbelidet? (Ha igen, nem tévedsz, de nem csak a szemeidért és nem önzetlenül…). Nos, csak annyival tartoztok, hogy a nejed minden hétvégén klubunk vezérkara rendelkezésére áll szájilag, te meg lehajolsz a szappanért…

  Ez a forgatókönyv reálisabb.
  Ugrás a múltba: Gedeon lélekszakadva rohan Tibor barátja (embertársai) után és kiabál: Tibor, Tibor, ne fogadd el az állást! Ezek gonoszok, HÁTSÓ SZÁNDÉKKAL adják!!! 🙂

 136. 143: „most látom, hogy te is nő vagy” – ha minden meglatasod ilyen eles en a helyedben mar most elkezdenek a Braille irassal komolyabban foglalkozni. 🙂
  Ferfias ervek, ezen most csak mosolygok. Te ezusthatu alfa, voltal te katona? Mondjuk a golan fensikon? Vagy csak a karakterhuszar dandartabonoki kituntetesedre vagy a buszke.
  De ha gondolod pupak, lojj at egy emil es kuldok egy fotot a metelt farkamrol.

 137. 148: „egy férfi ilyenkor azt mondaná” Egy zsidó származású személy nem fog neked igazat adni soha. Ne is várd. Csak nekik lehet igazuk, ők a kiválasztottak.
  (Bocsi, csak éppen most olvastam a MÁV beperlésének újabb fejleményeit, és hányingerem támadt.)

 138. A.- Gedeon, igazából te viselkedsz úgy nagyon sokszor mint egy hisztis primadonna… ha nem tudod keresztülnyomni a kedves témádat, vagy csak nincs elég érdeklődés, hisztizel.
  A másik amit szeretnék mondani, hogy ha túl hosszú ideig bámul a sötétségbe, a sötétség egyszer visszanéz rá. Rátelepszik, és a személyisége részévé válik. Vigyázz, ne légy embertelen, ne veszítsd el az összes jót és szépet amit valaha a magadénak mondhattál. Ne vagydalkozz, és vigyázz, az indulataid nehogy gonosszá tegyenek.

 139. 150: és én még jóindulatúan nőnek véltelek…
  Miközben farokmutogató buzi vagy.
  Önjáró lövegirányzó voltam 18 hónapig, szerencsére békeidőben. Azóta cionista nyomásra politikusaink megszüntették a mi hadseregünket, a Fidesz komoly részt vállalt a folyamatból.

  Kíváncsi vagyok, hogy Dorka férje egy kék-fehér ejtőernyős invázió esetén kikre lőne. Az égből potyogó metélt boszorkányokra, vagy saját honfitársaira?

 140. 153: arra még mindig nem válaszoltál, hogy bizonyítottam, nem a levegőbe beszélek pl. a zsidó antiszemita politikus ügyében.
  Szóval melyikünk hazudott?

 141. 154: „Kíváncsi vagyok, hogy Dorka férje egy kék-fehér ejtőernyős invázió esetén kikre lőne.” Dorka férje nem zsidó származású, ha jól emlékszem. És minden valószínűség szerint összecsomagolná a családot, és elmenne valami békésebb helyre. És igaza lenne.
  To tell the truth, nekem is sokkal fontosabb a családom, mint a Kárpátok vérrel öntözött szent bérceinek megvédése. Lehet megkövezni 😉

 142. 154: Mivel épp szabin van, azt hiszem válaszolt neked személyesen, csak nem jelent meg.Mondtam hogy az én fiókommal kéne..

 143. Arma!

  Én csak ott döbbenek meg mindig rajtad, hogy mennyire egyoldalúan szemléled a világot. Itt kiváltképp a Petőfis ágat emelném ki:
  Milliók olvassák, olvasták, és fogják olvasni Petőfit. Végeredményképpen szeretik vagy sem az más kérdés. Lehet ugyan, hogy van kabbalai ihletés a János Vitézben, de végeredményképpen az azt olvasó milliók azt észre sem veszik, nincs rájuk semmilyen (ilyen irányú) hatással.
  Közben, hogy az ELTE-n 1-2 nagyokos erre veri ki – az szintén milliókat hagy hidegen. (És lehet, hogy majd idővel cáfolja is valaki, ha egyáltalán elér egy minimális érdeklődési küszöböt.)

  Tehát itt van a súlyos igazság abban a véleményben, hogy a fiatalon elhunyt költő – még ha vannak is jelek amik erre utalnak – vajon tényleg lehetett e ügynök, vagy nevezd aminek akarod.

  De a fontos kérdés: Mennyire is lényegtelen ez, látva a munkássága ilyen irányú (gyakorlatilag nem létező) hatásait?

 144. Gedeon, próbálj meg szalonképes lenni! Még ha nehezedre is esik.

 145. 134 Hochstein, 141 Dorka:

  Csak nem tudom magamban tartani, annyira stimmel a leírásotok arra, amit anno a Hajnalvilág 79-81 oldalán leírtam (itt van: http://hajnalvilag.hu/books/MondoAurora_hu.pdf ).

  Arma, menj el egy neked tetsző templomba vagy szertartásra, és éld át a saját gondolatvilágodnak megfelelően, de ugyanezt az élményt – mert az a lényeg, nem a zászlók, gondolkodási sablonok, nevek, dallamok és főzési praktikák.

 146. 157: tudtam, hogy nem zsidó. Csak jeleztem, hogy milyen következményekel jár a közösséghez tartozásra nézve, ha valaki egy a saját közösségével programszerűen ellenséges , agresszív közösségbe keveredik családilag. És itt nem vérségi probléma van, hanem mémségi, ideológiai. Ez a mém minden népirtást meg tud magyarázni, fel tudja tagjai előtt menteni, hisz „isteni parancs”, hogy ezt vagy azt a földdarabot el kell foglalni. Tibor bá többnyire üldözi az ilyen irracionális alapú felfogásokat, ez ügy mutatja, hogy nem is mindig ok nélkül…

  Természetesen a zsidó identitás emberiségellenes, öl, butít, nyomorba dönt.

  Tibor bá, én szalonképes vagyok, mi a helyzett a farkukat mutogatásra ajánlókkal?

 147. 159: hogyne lenne hatása. Ma egy össznépi hős, a nemzettudat fontos része. Orbán is azért tud szabadságharcos dumákkal szédíteni, mert a Petőfik hőskultusza miatt az emberek elhiszik, hogy a szabadságharcok jófej dolgok voltak, miközben ezek a feldforgatók csökkentették a szabadságot.

 148. 161. Köszi,elolvastam! Szép gondolatok. Erre így még nem is gondoltam. Le kell törölni azt a betűt időnként..

 149. 163: Amit írtál igaz, csak nem arra amit írtam, azt nagyon nem értetted meg. A lényeg, hogy a vélt vagy valós kabbalai eredetű motívumok jelentősége és hatása gyakorlatilag nulla – szerintem. Ezért ezek felhozatala, figyelembevétele, is – szerintem – teljesen felesleges.

  Meg persze az sem mindegy, hogy ezek a motívumok tudatosan vagy sem kerültek a János Vitézbe. Így az ebből levont végkövetkeztetés a szerző megkérdezésének lehetősége híján szerintem rendkívül szubjektív, a szándékosságot feltételező szemlélet pedig nagyon egyoldalú – különösen mikor nyilvánvalóan ezek hatása az olvasókra gyakorlatilag nulla.

  A felforgatói tevékenység megítélése egy külön kérdés. Az orbáni szabadságharc nyilván építhet a történelmi szabadságharcok általános megítélésére. Ugyanakkor ha belegondolunk, hogy a szabadságharc szó jelentése függetlenül a történelemtől pozitív kicsengésű tevékenységet fed, akkor megint kevésbé lesz fontos, hogy a korábbi szabadságharcosok vajon pro vagy kontra harcoltak-e.

  Emellett a magyar történelem hőseinek lenullázása sem hiszem, hogy bármerre előre vinné az országot, még ha van is alapja. Ahhoz ugyanis ebben az országban a többség fejét ki kellene kicserélni, hogy politikai, történelmi, vásárlási és sok egyéb dolognál az érzelmek helyett az értelemé legyen az úr.

 150. 162-163 Arma:

  Nekem úgy tűnik, te valamilyen lánglelkű igazsághirdetőnek és feltárónak éled meg önmagad. Kívülről nézve viszont csak egy elcsépelt frázisokkal szaladgáló gyújtogatónak tűnsz, akinek halvány fogalma sincs arról, milyen hatást vált ki valódi élő emberekben a meglehetősen szelektíven előbányászott és abszolút egyoldalúan értelmezett adathalmaz. Meglátásom szerint EZ az, ami „öl, butít és nyomorba dönt”, nem a definiálatlan és légből előrángatott „zsidó identitás” – továbbá a legjobb eszköz azok kezében, akik ellen kikelsz.

  Erről nyilván nem tudlak, nem is akarlak meggyőzni, csak a jegyzőkönyv kedvéért leírtam. Már itt se vagyok…

  Shalom! 😀

 151. 162-3:
  Más szavakkal, tevékenységed kontraproduktív. Ezt akarod?

 152. Lóránd, Tiborbá

  Szerintem csak arról van szó, hogy Arma ott is mer kutakodni, ahova más fél belenyúlni.

  Mivel többségünknek az egész témakör ebben a méységben idegen de tele van a jól bejáratott összeesküvés elméletekkel, nehéz velük mit kezdeni.

  Kicsit furcsának találom, hogy amíg Orbánról és holdudvaráról minden aljasságot kritika nélkül elhisz és terjeszt az akinek politikai hátterébe, neveltetésébe beleillik, de ugyanezeket az aljasságokat a valóban nagy NAGYPOLITIKÁRÓL elvetik.

  Arma talán szókimondóbb, de most már Bogár Lészlóval meg Drábik Jánossal az élen egyre komolyabb áramlatok szedegetik össze halált megvető bátorságukat, hogy nevén nevezzék azokat az erőket, amelyek valóban alakítják nemzeti avagy globális történelmünket.

  Lehet hogy Arma mazsolázgat a valóság gyümölcseiből, de legyünk őszinték: A hivatalos kincstári történelmi verziók szintén a valóság nagyon alapos szűrésével kerültek mindig a köztudatba.
  Ezt az állottvizet meg muszáj időnként felkeverni.

  Kiváncsi lennék, hogy azok, akik cherrypicking-el vádolják Armát, azok milyen más gyümölcsökkel gazdagítanák Arma egyhangú diétáját.

 153. 164 Dorka: Számomra ez a két történet is több „szép gondolatnál”.

  Én programozó vagyok, számomra a világ erőforrások, motivációs struktúrák, és az általuk mozgatott szereplők hálózata – ezek pedig az én szememben működési folyamatok, okok és következmények matematikai pontosságú leírásai. Ahogy belemegyek a részletekbe, nem a mese és a valóság közötti határvonal élesedik – éppen ellenkezőleg, a kép finomságai csak még pontosabban világítanak rá a külvilág folyamataira.

  Ezek itt halálpontos figyelmeztető táblák, csak mi tekintjük őket díszítésnek – mert nincs türelmünk elolvasni és komolyan venni őket. HA nem töröljük le, AKKOR elpusztulunk, ennyire egyszerű. Azt kapjuk, amit érdemlünk. „Materialista nyelven”: ha nem olvasod el a használati utasítást, vagy úgy használsz egy eszközt, hogy nem értetted meg, akkor ne reklamálj…

 154. 168, Attila

  Akkor miért van az, hogy minden szövegétől az alábbi reakcióim vannak:
  – ásítozás: triviális dolgokat feszeget
  – ásítozás: ÉRDEKTELEN számomra, a jelen pillanatban, a mai nap meghozandó döntések során
  – vérnyomás emelkedés: egyoldalú, undorító propaganda, semmivel nem jobb, mint ugyanennek az ellentéte vagy az egésznek az elhallgatása.

  Na jó, inkább egyenesben. Arma Uram!

  Te minden idődet azzal töltöd, hogy a fekete pöttyöket keresed, és diadalmasan kiabálsz: itt is fekete, ott is fekete, mindenütt fekete! NA ÉS???

  Aki a sárgát utálja, azt találja meg mindenhol, aki a zöldet, az meg azt. Pont olyan vagy, mint mondjuk egy magyar-gyűlölő román – csak SZERINTED neked van igazad. Amiben ő is pontosan ugyanígy gondolkodik: SZERINTE neki van igaza, és a román/szlovák/… történelmet a magyarok áskálódása tette rosszá. Ő ugyanolyan listát vagdalhat a fejedhez, mint te az övéhez, és semmire nem mentek azzal, hogy egymás forrásait hiteltelennek, feltételezéseit alaptalannak deklaráljátok. Érted?

  NEM ez a kérdés, hanem az, hogy a jelen eszközökkel, a jelen társadalommal, a jelen pillanatban hogyan tudunk kimászni abból a trutymóból, amiben vagyunk. Nem érdekel, hogy Rócsild SZERINTED mit csinál és mit akar. Nem érdekel, hogy az itt SZERINTEM összehasonlíthatatlanul magasabb erkölcsi színvonalon nyilatkozó (a trágárság pedig ennyi egysíkú darálással szemben belőlem hamarabb jönne ki, mint belőlük) zsidó vallású/identitású/… beszélgetőtársaid SZERINTED látens vadállatok. Amit csinálsz, az téged tesz kétoldalú kommunikációra képtelenül ordibáló, nyílt rombolóvá! Már csak praktikus okokból, prioritási alapon először téged kéne lehiggasztani valahogy, aztán UTÁNA kihámozni azt a részt a mondanivalódból, ami használható konstruktív gondolkodásra.

  Attila, ajánlott témák? Például tessék:
  – a pénzrendszer MINDEN feltételezett rossz szándéktól függetlenül önjáró és önpusztító egy zárt rendszerben, amilyen mára az emberi társadalom lett;
  – az életminőségünk FÜGGETLEN a mára agyunkba taposott igényhalmaz túlnyomó részétől, amelynek nevében viszont kinyírjuk a velünk egy időben de „rosszabb helyen” – illetve az egy generációval utánunk jövő teljes emberiség nagy részét;

  Szerintem túlélhetnénk ezt a katyvaszt – csak sajnos, az Arma-féle (mindenféle színű és elfogultságú) kiabálás közepette el sem tudjuk képzelni, hogy a „dobozon kívüli gondolkodás” nem csak „gonosz háttérmunkások leleplezését és memetikus bűnbakkeresést” jelenthet, hanem értelmes és megoldás-orientált tervezést is.

  Uff. Mára elég belőlem.

 155. 169 Kedves Loránd

  „Azt kapjuk, amit érdemlünk. “Materialista nyelven”: ha nem olvasod el a használati utasítást, vagy úgy használsz egy eszközt, hogy nem értetted meg, akkor ne reklamálj…”

  Én is programozó … voltam…

  Csak tele lett a hócipőm hogy a „hülye felhasználóknak” naponta ismételgessem” hogy RTFM (READ THE FUCKING MANUAL) !
  Igen, én is mondogattam nagyképűen, hogy kenyérpirító való ezeknek, mert azon csak egy gomb van… Én is viccelődtem azokon, akik nem találták az „any key”-t… de egy idő után már nem volt olyan vicces.
  Technikusként rengeteg emberrel találkoztam, akik az „életet megkönnyítő” számítástechnika áldásaiba őszültek bele, vesztegették drága idejüket, akár a csládjuk kárára, próbáltak „felnőni”, modernizálódni, de csak keserűséget kaptak…
  Valahogy nem esett jól felvenni a fizetést…

  Sajnos akármennyire nagy a mellénye a technika kedvelőinek, még mindig nem képesek az EMBEREK számára készítsenek gépeket, programokat.
  Egyelőre úgy tűnik, az embereket egyszerűbb átprogramozni, és elgépiesíteni, hogy JÓL illeszkedjenek ebbe a szép új világba, mint valóban emberi eszközöket adni a kezükbe.

  Az emberek nem EZT kérték, de már ez van, és ha meg akarnak élni, muszály beletörődni, el elolvasni mázsaszám éveken belül elévülő használati utasításokat… Meg figyelmeztetéseket, hogy ha nem teszed, veszélybe kerülsz.

 156. 168. Kedves Lóránd

  „…hanem értelmes és megoldás-orientált tervezést is…”

  Hát ez az…

  Látom jól megtanultad az Object Oriented programozást, és az ehhez kaocsolódó biznisz lingót is és igyekszel alkalmazni mindenre a környezetedben.
  Igaz, nagyon hatékony, ha az „objectek” szépen követik a szabályokat, és ideális esetben ugyanaz a programozó hozta őket létre.

  De az embereket másképp programozták. Valamivel bonyolultabbak, mint az „igen-nem” alapú gépnyelvek.

  Ami Armát illeti, ő tényeket rak sorba, ti pedig általánosságban kritizáljátok.
  A világot meg csak úgy lehet megjavítani, hogy a felületi mázat levakarva megnézzük, hogy mitől rothad. A polkorrektkedés nem sokat segít. Ha a felelősöket azért nem nevezzük meg, mert vagy ciki, vagy félünk, akkor hiába isszuk elegánsan eltartott kisújjal a délutáni teánkat, és beszélgetünk az időjárásról…

 157. 167: mi a kontraproduktív? Szerintem a tisztánlátás, az átverésen való átlátás sose árthat.

 158. 173:
  Felteszem azért teszed közzé gondolataidat, hogy minél több embert meggyőzzél azoknak a helyességéről. Ha ez a célod, akkor meg kell nyerned olvasóid „szívét és lelkét”. ha ezt megnyerted, akkor könnyen átveszik azt, amit nyújtasz. ha nem nyered meg, akkor ellenkezni fognak, még akkor is, ha különben „látnak benne fantáziát”. Te viszont nem megnyered a „heart & soul”-t hanem elriasztod. Ez nevezem kontraproduktívnek, de te csak szerintemezel és mész a magad feje után. MENJ!

 159. 172, Attila

  … és nem tűnik fel, hogy elég folyékonyan beszélem a kabbala / tibeti / keresztény / Zen-buddhista / … „lingót” is, mert elég ideje foglalkozom velük ahhoz hogy tapasztalatból tudjam: passzolnak? 🙂

  Továbbá IGEN, neurológiai, pszichológiai szempontból bizony meglehetősen meghatározott és megismerhető szabályokat követünk – kérdés, hogy van-e merszünk ezt tényleg végiggondolni. Mondjuk nem tudom, tudod-e, hogy MRI vizsgálatok szerint az agyunk a döntéseket AZELŐTT hozza meg, hogy tudatosulnának 😉 A képernyőn már régen látszik az aktivitás változása – aztán kitaláljuk, hogy miért döntöttünk úgy… http://www.wired.com/science/discoveries/news/2008/04/mind_decision/

  Arról meg nem tehetek, hogy nálam az agyműködést helyettesítő zsidó (cigány, balos, jobbos, libsi, kazár, piréz, gonoszbankos, …) mantrázás még a „máz vakarászás” szintjét sem éri el. Arma sem tesz hozzá SEMMIT saját kútfőből, mindent olvasott valahol – ergo, korábban is ugyanezt nyomták a hozzá(tok) hasonlók ezerrel, és pontosan ott tartunk, ahol vagyunk!
  Most mi újat is kellene elérni azáltal, hogy berreg tovább az imamalom?

  Amit viszont én kérdeztem, no arról keveset beszélünk, mert az tényleg nem divat. Mondok még kettőt. A halál tudatának feldolgozatlansága miatt tesszük tönkre ezt a világot, és amíg ezt a problémát egyénileg, ki-ki magában fel nem tudja dolgozni, addig nincs semmi esélyünk a társadalmi szintű túlélésre. A másik: emiatt a tisztán intellektuális gondolkodás reménytelen zsákutca, a tudatos gondolkodás önvédelmi reflexei egy ponton túl nem engedik helyesen, a logika törvényei szerint működni. Számtalan párbeszédben tapasztaltam meg ennek a szűrőnek a tényleg gépies, automatikus bekapcsolódását (egyebek mellett itt is). Következésképpen a hit és a tudás NEM ellentétesek, éppen ellenkezőleg: egy bizonyos szint felett elengedhetetlen kiegészítői egymásnak. Kár hogy folyamatosan „versenynek” próbálják ezt beállítani mindazok, akik előbbin babonát, utóbbin pedig tudálékosságot értenek.

  Nem várom el, hogy most ez le is essen, de addig szeretnék eljutni, hogy a totálisan légből kapott zsigeri hárításod számodra is egy kicsit nevetséges legyen. Te még ráérsz. Én már nem.

  173, Arma

  Ha én olyan gonosz zsidó lennék, amilyennek te az összeset képzeled, pont arról gondoskodnék, hogy elég érzelemtől fűtött „örök igazmondó felvilágosító hős” (remélem így elfogadod, hogy rólad beszélek) MOSSON ÖSSZE engem (faji vagy „identitás”-alapon) százezernyi békés, egyszerűen csak elfogadható emberi életre, gondolkodási és vallási szabadságra, biztonságra vágyó emberrel.

  KÖSZÖNNÉM neked, Arma, hogy lehetővé teszed számomra mindazon szörnyűségek végrehajtását az ÁLTALAD keltett zavarosban, amit egyébként nem tudnék megtenni. És BOSSZANTANÁLAK ezerrel gumicsontokkal, rávennélek, hogy egy egészséges nemzeti öntudatot telepakolj kukacokkal, hogy azt érezzék sokan: MINDENHOL, ÖRÖKKÉ az én kezem munkál, és TEHETETLENEK ellenem.

  Ez az, Arma! Még szidj, Arma! Találj meg engem itt is, ott is, Arma, gyerünk, gyerünk! Még mindig van valakiben gerinc, amit el akarok töretni VELED, még mindig vannak, akik EMBERNEK látják és különböző véleményük, vallásuk, gondolkodásuk dacára TISZTELIK egymást!

  No, én ezt nevezem kontraproduktívnak. Így már érted?

 160. 171, Attila

  Höhö, ezt most vettem észre. Hát igen.

  Én nem mondtam egyetlen felhasználónak sem, hogy RTFM, mert az az interfész ROSSZ, ami nem intuitív – ha nem érti, jó eséllyel ÉN hibáztam! Jobsék ezzel az egyetlen felfedezéssel keresik gennyesre magukat, mert az a csóka kivágta akármilyen emberét, ha ilyen minőségű megoldást adott.

  Én pedig dupla szolga voltam az idő nagy részében, mert a többiek alá toltam keretet. Képes vagyok ötször újraírni a saját kódomat csak azért, mert nem értem, amikor pár hónap múltán újraolvasom. És képes voltam leugatni a kollégáimat, amikor „ötletekkel” jöttek – ugyanis a felhasználót NEM a kedves programozó kreativitása érdekli, hanem az, hogy ha egy rendszerre ránéz, akkor a tizedik felületet már gondolkodás nélkül tudja használni, mert minden ugyanott van és ugyanúgy működik, csak akkor figyelmeztet, ha tényleg figyelni kell, stb.

  Így is lehet, bár tényleg nem divat. Biztos nem sikerült tökéletesen. De biztos, hogy sokkal jobb lett, mintha az RTFM-et mantráztam volna. A kézikönyv ugyanis NEKEM, a PROGRAMOZÓNAK szól, és tervezés közben kell megírnom, mert így magyarázom el magamnak, hogy mit akar tőlem a felhasználó…

  Amit ma magam körül látok, én is informatikai kőkorszaknak nevezem, és pontosan tudom, hogy miért ilyen. Kicsi vagyok, székre állok, és amit tudok, megteszek ellene.

 161. 174: az uralkodó dogmával szembeszegülés sose esélyes a rövidtávú népszerűségre. És itt nema hatalom hivatalos dogmájáról van szó, hanem az „ellenzékéről”, amiben a nem éppen hatalomrajongó átlaghazafiak hisznek. Az átlagembernek muszáj eléggé konformistának lennie ahhoz, hogy az ilyen eretnek gondolatokat csak elutasítani tudja, különben nem tudna életben maradni. Tehát az én leleplezésem hatásmechanizmusa az, hogy bogár kerül az értelmesek fülébe, nem hiszik, lázadnak, aztán hónapok, évek múltán azon veszi észre magát, hogy már nem tudja olyan felhőtlenül kitűzni a március 15-i kokárdáját, mint egykor… HA egyáltalán. Ez egy ilyen dolog, én nem várom, hogy a lelkes nép kifogja a lovakat a kocsimból. (hacsak nem lókolbász céljára, mert éhes…) Ha nem tévedek nagyot, felfogásom (messze nem csak az enyém, nem én vagyok ennek a feltalálója) idővel terjedni fog. Már régóta terjed. Népszerűnek lenni leginkább öncenzúrával lehetne, nekem nem hiányzik.

 162. 177
  Kedves Arma Gedeon!
  Informállak róla, hogy színte az összes sakknagymester zsidó. /ha nem, akkor is! :)/
  Ergo: a sakkot nem a tevehajcsár arabok, vagy egyéb nációk találták fel, hanem a a zsidók, akik a piramisok tövében játszották azt B30-as téglákkal.
  Nem tom’ milyen messzemenő következtetéseket enged levonni eme bástya-futár-ló
  konstelláció….

 163. 170!
  Azért van,mert még nem értél fel az információhoz ,amit Gedeon nyújt.. 😀

 164. 178: Nincs ellentmondás. Gedeon is azt állítja, hogy a világgal sakkoznak… 🙂

 165. 179, melike00: Hát, ha az a stílus, empátia és megértő képesség „fent” van, amit Arma sugároz, akkor köszönöm, nem kérek belőle.
  😉

  Összefoglalom a problémámat.

  Az Arma által közreadott információkkal NEM vitatkozom. Hozzáteszem: elfogultnak és szelektívnek tartom amit továbbít, ettől függetlenül mondjuk 80%-ban helyes, ami igen jó arány. Viszont őrületesen szelektív és a kontextusból kiragadó módon keres, ezért egy adott területről elérhető információnak mondjuk 5%-át dolgozza fel egyáltalán, mert számára nem érdekes, amiben nincs zsidó összeesküvés, vagy urambocsá kiderül, hogy zsidók hasznára IS vannak annak a közegnek, amiben élnek. (Ez tipikus emberi gondolkodási hiba egyébként, például ugyanígy avatkozunk be ökológiai rendszerekbe egy konkrét igény mentén, aztán csak bámulunk a „mellékhatásokon”.) Ettől lesz végletesen egyoldalú az egész kárálás, és ezért szimpatikusabb számomra az itt ennek dacára türelemmel, értékes emberként nyilatkozó zsidók szövege, mint az övé.

  Megértem, hogy levegőnek néz, mert nem tud velem mit kezdeni: NEM vagyok zsidó, a körei által róluk feltételezett „identitáshoz” semmi közöm (minden időmet annak ellenében használom, lehet ellenőrizni) – ahogy meggyőződésem szerint a zsidók TÚLNYOMÓ többségének SEM! Mégis elhatárolódom a tevékenységétől. És ez rendben is van, ugyanis én most szokásomtól teljesen idegen módon nem vele vitatkozom (értelmetlennek tartom), hanem ELLENE kampányolok, a „többieknek” beszélek.

  Csak öt perc valódi figyelmet kérek!

  Az, hogy ma ilyen politikai vezetésünk van, NEM az „elit” kizárólagos felelőssége, hanem MINDANNYIUNK SZÉGYENE: hogy ez az ordenáré banda volt képes kiemelkedni közülünk és évtizedeken át minket egymás ellen uszítva fennmaradni a nyakunkon (színektől, logóktól és marketing rizsától függetlenül).

  Ugyanilyen szégyen számomra, hogy Arma uszító szövege magukat intelligensnek deklaráló emberek között egyáltalán témává emelkedhet, és egyetértő hümmögés kísérheti.

  Még egyszer: NEM elhallgatni vagy elhallgattatni akarom azt, amit darál – de jó lenne, ha éber tudattal sikerülne felfogni a következőket:

  Az a baj, hogy Arma gondolkodása logikai téren az óvodás szintet sem üti meg. Emlékeztek ti is a színes, lyukas/teli, kicsi/nagy síkidomokra, ugye? Arma a kicsi lyukas piros háromszög tulajdonságait vetíti ki MINDEN piros síkidomra, figyelmen kívül hagyva két „apróságot”: számtalan „piros” síkidom láthatóan és bizonyítottan NEM kicsi lyukas háromszög, illetve bosszantóan sok NEM piros, ám kicsi lyukas háromszög van.

  A biztonság kedvéért lefordítom: az én ismereteim szerint elit szintű hatalommal párosult közösségromboló tevékenység NEM zsidó privilégium. Igen, mindenütt meg lehet találni, HA csak erre vagyunk kíváncsiak. Viszont a problémák oka – és így megoldásaik sem ebben az irányban vannak.

  Az emberi civilizáció és gondolkodás lemoshatatlan szégyene (bár a fejlődés adott szintjének része), hogy faji, világnézeti alapon egymást megbélyegezzük, táborokba zárjuk, megkínozzuk, megöljük. Akár keresztes háborúként, reformációként, hutu-tuszi, hindu-keresztény-muzulmán, … címkék alatt követjük el. Így nem fogok vitázni arról, hogy a holokauszt volt-e, milyen volt, mennyi volt, stb.

  Azt állítom: ha Arma szövegét ugyanez a hümmögés, bólogatás sokáig kíséri, LESZ következő! És ezért nem ő a hibás, mert az ő „kérlelhetetlen, feltáró, igaz térítő” tevékenysége és hozzáállása szükségszerű része MINDEN társadalomnak, MINDEN ideológia mentén (pánszláv, óromán, ősi szlovák föld, … hogy csak a helyi folklórt emlegessem), így ha úgy tetszik, megtartásra érdemes néphagyomány.

  A tűzvészt nem az eldobott gyufa okozza, hanem a rendetlenség, szerte hagyott szemét és az oltási szabályok, eszközök, rutin hiánya. Társadalmi tragédiák, válságok oka pedig a „tömeg”, a TI gondolkodásotok felületessége, rendetlensége, következetlensége – SZERtelensége és szeretetlensége. Enélkül az eldobott gyufa csupán felszedendő szemét, a harcos zsidóellenesség érdekes kultúrtörténeti jelenség és egy konkrét terület valóban részletes, megbecsülésre és elemzésre érdemes adatforrása.

  RAJTUNK MÚLIK, mindannyiunk egyéni, személyes felelőssége, hogy mi lesz holnap, és ez nem játék.

  Ennyit szerettem volna még hozzátenni.

 166. 178: az egyiket a minap meg is verték Szegeden… Az arabnak álcázott zsidó volt? Létezik a jelenség, nem azért mondom.

 167. 175: „Arma sem tesz hozzá SEMMIT saját kútfőből, mindent olvasott valahol” Sose dicsekedtem a spanyolviasz feltalálásával, de pár dolgot mégis sikerült hozzátennem. Először is te mit tettél hozzá mihez?
  Én kimutattam pl., hogy a Velszi bárdok valójában Kont új ruhában. Kimutattam pár Petőfi vers eredeti, nyugati sátánista, kabbalista forrását, amit tudtommal előttem más nem. És pár dolgot még tervezek hozzátenni saját kútfőből…

 168. 181: Loránd, már többször konstatáltam, hogy mi voltaképpen szinte folyamatosan ugyanarról beszélünk. Ezt a mondatodat:

  „Viszont őrületesen szelektív és a kontextusból kiragadó módon keres, ezért egy adott területről elérhető információnak mondjuk 5%-át dolgozza fel egyáltalán, mert számára nem érdekes, amiben nincs zsidó összeesküvés, vagy urambocsá kiderül, hogy zsidók hasznára IS vannak annak a közegnek, amiben élnek.”

  Én úgy fogalmaztam meg, hogy Gedeon felebarátunk előszeretettel alkalmazza a cherrypicking módszerét. Persze ahhoz már lusta voltam, hogy a forrásai tanulmányozásával ezt le is ellenőrizzem.

  Azt hiszem, a gondolkodásunkban az egyetlen különbség, hogy te még hiszel abban, hogy lehetséges pozitív vagy legalábbis elfogadható végkimenetel, én viszont már nem. Amikor a Gedeonéhoz hasonló ideológiák futótűzként történő terjedését látom, újra meg újra megerősödöm ebben a hitemben. Az emberiség előbb irtja ki saját magát megalapozatlan hülyeségek mentén, mint hogy összefogjon és megoldja a saját problémáit. Gedeon narratívája egyre népszerűbb lesz, majd e mentén jutunk e a következő világégésig. Ez a folyamat sajnos megállíthatatlan.

  Viszont be kell valljam, irigyellek. Sokkal jobb lehet még mindig elhinni, hogy van kiút. Én az elmúlt 3-4 hónapban kb. hetente végigzokogtam egy éjszakát, mert egész nap csak azon gondolkodom, mennyire kilátástalan a helyzet. Neked legalább megvan a hited, és remélem, ez erőt ad a folytatáshoz.

 169. 181 & 183:
  Ne higyjétek, hogy magányos farkasok vagytok. Jancsika hozzászólásával 100 százalékban, Lornád hozzászólásával 90 százalékban egyetértek, főleg a megfogalmazással nem (mert szövevényes) és természetesen az optimizmusával, ami már régi téma közöttünk. Gedeon munkájának a megítélésében visznt 100 %.

 170. 184: „Az emberiség előbb irtja ki saját magát megalapozatlan hülyeségek mentén, mint hogy összefogjon és megoldja a saját problémáit.”

  Világszintű összefogást legfeljebb diktatúrában tudok elképzelni. Elég kevesen hiszik el, hogy más országok lakossága nekünk akar jót, akár a saját kárára. Ezt végképp nehezen hisszük el a politikai és gazdasági döntéshozókról. A fő érv viszont a világállam ellen, hogy ha valamit nagyon elbasznak, akkor az egész világ szív, mint a jelen válság is mutatja. Gond még az is, hogy ki mondja meg, hogy mik a legkomolyabb problémák, és milyen kezelési módot válasszunk.

 171. 184, jancsika: Akkor elárulok egy „titkot” a hittel kapcsolatban.

  A hit az én definícióm szerint a „nem tudott” tényezők gyűjteménye, vagyis azon dolgok, amelyekről nem szerezhetek megbízható bizonyítékot, vagy levezetése során nem támaszkodhatok teljes mértékben ellenőrizhető logikai következtetésekre. Ez az a területe a gondolkodásomnak, ahol a megállapításokért: azok tartalmáért, kapcsolataiért, tudatos és tudat alatti gondolkodásomra, ezen keresztül döntéseimre, életemre és mások életére gyakorolt hatásáért ÉN vagyok a felelős.

  A „hívő ember” definíciója számomra nem más, minthogy ezt FELISMERI, és felelősséggel kezeli.

  A „nem hívő” csak annyiban más, hogy nem látja be: igen szűk az a tartomány, ahol valóban megbízható adataink és következtető képességünk van – a babonás pedig egy valamilyen könyvben rögzített tudás-illúzióval pótolja ezt a hiányt. Mindkettő egyaránt illúzióval fedi el azt a tényt, hogy ember számára nincs abszolút ismeret és objektív gondolkodás – van viszont korlátos és bizonytalan lét-idő.

  Szó nincs arról, hogy én „még mindig hinnék a kiútban”, dehogy!

  Racionális elemzés szerint az esélye gyakorlatilag nulla – ahogy egyébként a nem irányított összeomlásé is, és ebben igazat adok Armának: ehhez az kellene, hogy a valódi irányítók hülyék legyenek. Szerintem nem azok, így a legnagyobb esélyt egy tömegpánik után bevezetett isten-királyságnak adom. Na és?

  A kétségbeesésen határán ki-be járok mostanában is, de a „még mindig hitem” nem csodavárás, hanem tudatos döntés, amely így hangzik (elnézést a stílusért, de ide ez passzol)

  EBBŐL AMÍG BÍROM, NEM ENGEDEK, MERT SZERINTEM EMBERKÉNT ÉLNI CSAK ÍGY ÉRDEMES!

  183, Arma: ugyan minek hivatkozzam NEKED bármire, amikor arra nem vagy képes rájönni, hogy a nevem egy link?

  Rákattintasz, találsz két könyvet, baromi hosszú saját blogot, film fordításokat, és egy olyan informatikai rendszer tervét és forráskódjait, amiben jó eséllyel a kérdő mondatokat sem fogod megérteni… de persze nem is kell, ha nem vagy profi rendszertervező. Mindez nem arról szól, hogy ötszáz évvel ezelőtt ki volt SZERINTED zsidó meg szabadkőműves, hanem hogy valójában miért ilyen a világ és mit tehetünk érte.

  Továbbá… KÖPÖK RÁ, hogy mit látsz TE bele a Velszi bárdokba! Ez volt az EGYETLEN vers, amit középiskolában azért tanultam meg, mert a gyomromban éreztem minden egyes szavát, és ma is képtelen vagyok akár megnézni Sinkovits Imrétől úgy, hogy ne lábadjon könnybe a szemem.
  Ez az én GERINCEM, ezek azok a sémák, amikkel való azonosulás a lényem része, és ha az ezzel való pöcsölésre vagy büszke, akkor egyél békát!

  Talán álságosnak tűnik ez itt, de nem személyedben bántani vagy sértegetni akarlak, nyilván jó okod van arra, ahogyan gondolkodsz – viszont ez (szerintem) egy kezelésre szoruló fertőző betegség, amelytől szeretném távol tartani magam.
  Még egyszer: NEM az a baj, „amit” mondasz, hanem az alapvető következtetési, strukturális, fogalmi hibák és összemosások, amikkel SEGÍTSÉGÉRE vagy azoknak, akik ellen ágálsz – és akik ellenében az én esélyeimet is nullázza az általad keltett ricsaj: a hallgató emberekben növelt feszültség, felületesség, értetlenkedés.

  Ugye megértetted?
  Mert ehhez a szöveghez is elég sokat kellett törölnöm, hogy a fiaim előtt is vállalható legyen, ha ismételnem kéne, az már durva lenne.

 172. 🙂 18 honap? Az a polgari szolgalat pupak. Vagy elofelvetelis voltal? Szerintem te inkabb olyan konyvtaros/kertesz fele lehettel a vizipisztolyos brigadbol. Ezzel sincsen am semmi baj, valakinek ezt is meg kell csinalni (csak akkor miert te buzizol, azt nem ertem) 🙂

  A sajnaltrol meg annyit, hogy valamit te nagyon felreertettel. A bejegyzes nem ezert keszult. Ha neked errol a sajnalat jut eszetbe akkor surghossen keress fel egy szakorvost.

 173. Kedves Loránd

  „Társadalmi tragédiák, válságok oka pedig a “tömeg”, a TI gondolkodásotok felületessége, rendetlensége, következetlensége – SZERtelensége és szeretetlensége.”

  Mi a „rend” ? Kinek a renje? Kit szolgál?

  Ha a tömegre olyan rendet erőszekolnak, ami neki idegen, akkor a morálján és a rendhez való viszonyán meglátszik. A TV műsorok, a reklámok, a kínált örömök, a megfigyelhető társadalmi egyensúlyi viszonyok, a politikusok erkölcsei, a megélhetés nehézségei mind formálják a tömegek mentalitását.

  A „rend” teremtése a politkusok, közgazdászok, pénzügyesek, mésiamogulok dolga. A tömeg az ő által felállított paraméterek és korlátok szerint reagál.

  Nem az a baj, hogy a zsidók vezetik a világot, hanem az hogy rosszul.
  A vezető vezet, „rendet” törvényt alkot és igyekszik fenntartani.
  Ha rosszul csinálja akkor a tömeg elégedetlen, és szidja a vezetést.
  A rosz vezető meg ahelyett hogy valóban tudná hogy hogy kell vezetni, szidja a tömeget, hogy nem tudja hogy vezesse magát… Mint a nyomorult kontár, aki a sszerszámait meg az alapanyagot szidja az összegányolt munka miatt…

 174. 190, Attila: Nem!

  Ez a személyes felelősséget másokra kenő, aztán rájuk panaszkodó, mögéjük bújó hozzáállás, amelynek „éle” és természetszerű következménye az Arma-féle (vagy az általad most leírt) meddő bűnbak-keresés.

  Az én kérdésem az ÉN rendem, amelyért ÉN vagyok egy személyben felelős és amely RÁM vonatkozik – és amelyet megváltoztatni képes vagyok (bár nem könnyű).
  Képes vagyok-e megtalálni a saját motivációimat, a saját rendemet, SZERemet, amely engem (és nem egy önmagam számára kitalált mesefigurát!) a körülöttem élő (valódi) emberek, a körülöttem létező (és nem az elképzeléseim szerint forgó, általam teljességében SOHA meg nem ismerhető) világ rendjébe pozitív, alkotó elemként beköt. Lásd például itt: http://hajnalvilag.blogspot.hu/2012/03/jovo-erdeklodes-hianyaban-elmarad.html#PersonalToDo

  Sokáig tartott, amíg az én durván „szőröző” gondolkodásom számára elfogadható módon levezettem, MIÉRT dobjuk el magunktól ezt a felelősséget, és miért nyerte meg a motivációs rendszerek evolúciós harcát pont a monetáris irányító rendszer, amely LEHETETLENNÉ teszi a „jó vezetés” kialakítását. Következésképpen ÉRTELMETLEN a vezetőket hibáztatni! Természetesen van személyes felelősségük, de kirúgásuk után törvényszerűen következik ugyanolyan vagy még rosszabb balfék. Mindebben nincs semmi varázslat, gonosz szándék, stb. – egyszerű, és szerintem zárt logikai sorokról beszélek, amiket viszont szinte lehetetlen elfogadni, mert a személyiség önvédelmi reflexeit támadják.

  Elfogadom, hogy nincs türelmed ennek leírását elolvasni – de nézd el nekem, hogy nincs türelmem (egyébként sokadszor, és mindeddig minden egyes esetben eredménytelenül) elismételni. A kulcspontokat itt is felsoroltam, a többi sincs messzebb három kattintásnál.

 175. Na most akkor hadd legyek szókimondó. (Bazmeg Attila, akármennyire idegesítesz már régóta, mindig vigyázok a lelkedre hogy bele ne gázoljak túlságosan.Csak tudnám miért. Most sem akarok, úgyhogy ez egy nagyon visszafogott megnyilvánulás lesz a részemről.
  Vagytok egy páran, és úgy tűnik egyre inkább bevonzzátok egymást, akik zombigépként propagandáznak, minden emberi megnyilvánulás nélkül.Néha elgondolkodom, hogy vajon ez csak írásban nyilvánul meg, vagy már amúgy „rendesen” sem tudtok emberi nyelven kommunikálni.? Az egyik ezt nyomja, a másik azt, 1000 féleképp leírva ugyanazt a szöveget, mint a szerelmes, aki csak a szeretett kedvesről tud beszélni,és nem veszi észre hogy már mindenkinek halálosan elege van. Akkor sem veszi észre, mikor többen mondják neki.. Nekem ugyanolyan bizarr a fanatikus keresztény térítő, a szabadkőműves sátánista-hívő, a technika és tudományellenes térítő.Sokszor azt látom, hogy annyira kevés bennetek az emberi , hogy még megsértődni sem tudtok. Megy megy tovább az őrült motor, és íratja veletek milliomodszor ugyanazt.

  Attila, már mondtam egyszer, de lepergett. SOHA egyetlenegy hózzászólásodban sem adtál semmit senkinek, amit használni tudott volna. Semmit. Egyetlenegyszer megpendítettél egy projectet, akkor még volt valami jelen ATTILÁBÓL, és nem a zombigép irányított teljesen. A ovodai projectre gondolok (reklámok kezelésének megtanítása)-amire viszont azt mondtad, hogy ja, nagyon jó, de titkos.

  Régebben azért akárhogyan is, de ott volt az ember a soraitok mögött, Arma, Attila,exrtagalaxis, és valakit még tuti kifelejtettem,- de mára eltűnt. Ez így annyira bizarr, hogy komolyan mondom, nem mernék egy szobában aludni veletek.Zombikról álmodnék, akik jönnek felém zombihangon mormogva: „a muuultiik kitalicskázták a pééénzt”- Tudom hogy jóóóó vagy Jézus feltááámadáás” ” romboló identitááááá”

  Kéne nektek egy külön szekció a blogon, amit nem tudom hogy nevezhetnénk, (az antalffy blog zombi szekciója megfáradt emigrénsoknak és hittérítőknek/misztikusoknak (inlakesh). De én borzasztóan sajnálom hogy lassan kiszorítottátok Pl az olyan kis emberien pozitívakat mint pl Csont, és sorolhatnám..

 176. Huha, jol latom, itt most kinyilt a pofon-zsak? Itt aztan nagyon nem eri meg unalmasnak lenni 🙂

 177. Pofon-zsák 🙂
  Hát ja így utólag olvasva… Reggel írtam mérgesen, de valami szó miatt modera alá került, aminek örültem is, és írtam egy sort Tibor bának, hogy nyomtam egy kissé destruktívat reggel, de jó lenne ha nem is kerülne ki nyilvánosságra. De már késő volt 😛 kikerült. Ez van, kinyílhatnékja van néha, aztán nem mindig bírom visszatartani. És ez nem is volt az összes, maradt a zsákban még… *.*

 178. 192:
  Nem tudom mit röstelkedsz. Ez nem olyan szörnyű. Régen, még a 78-as lemezek idején, ha a tű ráesett a lemezre azon a részen nem tudott legközelebb átmenni és ugyanazt a kört nyomta-nyomta-nyomta. Attila olvasta Göbbelst és alkalmazza ezt az egyszerű módszert. A baj ottz van, hogy a Göbbels metódika hülye tömegek számára vált be. Mi nem tesszük magunkévá, hanem felbőszülünk tőle.

 179. Goebbels és D mol tokátta és fúga.

 180. Loránd, én nem kattintok a linkedre, mert még a hozzászólásaidat is büntetés lenne végigolvasni, nem is teszem… 🙂 Legyél boldog a Sinkovitsoddal, aki 56-os versmonólánykodását igyekezett azonnal jóvátenni, már 57-ben készült filmben pufajkást játszott, visszanyalta magát. A tudás nem mindenkinek való, neked jobban passzol a vakhit.

 181. Akiknek szeme van a látáshoz, ebben a témában jól felismerhetnek egy tuipikus cionista vitatechnikát. A cionista propagandisták tipikus Ács Ferik, akinek a szabályok csak addig számjtanak, amjg ők veszik hasznát. Tipikusan érzelmi terrorral és tények elferdítésével propagálják a saját agendájukat, szent ügyüket. Természetesen tudják, hogy hazudnak, csalnak. Pl. jöttek a süket dumákkal hogy őket szegényeket az antiszemiták állandóan báncsák, pokol az életük, stb. Erre én bedobtam egy megfontolandó példát, hogy Csanád enm az első, aki zs származással lép antiszemita politikai pályára. Lueger és mások esete témábavágó, hiszen az antiszemitzizmus a cionisták legfőbb eszköze, hogy az asszimilálódni vágyó, vagy már asszimilálódott, vagy egyszerűen alijázni nem akaró zsidók közül sokat a cionba kényszerjtsenek. Ezért volt gyanús a tulúzi robbantás is, ahol gondosan Mohamed nevű végrehajtót agymostak, aki a megbízók számára kényelmes módon elhalálozott.
  Szóval D. a tipikus harcmodorral bedonbta, hogy nem lehet ám megbízni AG forrásaiban, biztos hazudik. Csakhogy a tények az én terepem, (meg Tibor báé!), ezért itt alul is maradtak volna, mert én boizonyjtottam, hogy forrásom a zs Luegerről hiteles. Ezéret a cionista hitharcosok azonnal áttették a csatát a saját megszokott terepükre, a lelki zsarolás, terrrorizáláséra és nekemtámadtak, mint bagolynak a verébraj, hogy én micsoda gazember vagyok, mindenféle érzelmi jelzőkkel, a számukra kínos tényekről a leginkább elterelve a figyelmet, hogy az antiszemitizmus egy gyakori provokáció, manipulációs eszköz, ami mkögött cionista szolgálatok állnak.

  Ács Ferik nemzete…

 182. Ajve, na ez volt a kegyelm dofes. Nincs hova tovabb hatralni. En szemely szerint megtortem, es mostmar toredelmesen bevallom minden ami rossz a vilagban azert nepem teheo felelosse. Sot, tulajdonkeppen, ha jobban belegondolok csakis EN. Egy ringy-rongy szar alak vagyok…elfogytak az erveim. Sot, nem is voltak, csak ugy tettem mintha…de most mar mindegy… elegem van a ceg szolgalatabol, nem birom tovabb ezt a feszultseget. Oriasi nyomas nehezedik ram…TELJES KAPITULACIO!!!!
  Innen mar nincs tovabb, ertalmetlen az elenkezes, bebizonyitottad minden ketseget kizaroan kik is vagyunk valojaban, ennyi! Lerantottad a leplet, IGAZAD VAN!
  Most mar latom, hogy eddigi eletem egy ertelmetlen szarkupac.

  Te nem vagy gazember, sot! Te vagy a megmentom!
  Tudod mit, megprobalok megjavulni! Jo utra terek csak kerlek fogd a kezem, TANITS! Mutasd a helyes utat!
  Vezess, segits ki engem ebbol a metelybol, mondd meg mit kell tennem hogy olyan lehessek mint TE!!!

  Acs (Atsch) Ferike

 183. 199: Hát nem is Efráim? Én vagyok a megbízhatatlan forrásokkal hzudozó történelmi kérdésekben, amikor egy Efráim bedobja a bőgatyás-pálinkás mucsaiknak a történelmi adatot, hogy 150 éve nálunk a földdel együtt adták-vették a parasztot. Gondolom, ezt is Komoróczi Gézától lehet tudni…

 184. Latom beindult a gepezet, mar mindenhol ramkattantal 🙂 a baratoddal egyutt. Ebbol meg a vegen szerelem lesz. Azert gyogyszer legyen keznel, ha tulporgetned magad.

  Szoval „Én vagyok a megbízhatatlan forrásokkal hzudozó történelmi kérdésekben” ?
  Nem, termeszetesen ez is en vagyok. Te csak egy BETEG EMBER VAGY, es ezert nem tudok rad haragudni.

 185. 201: csak igazolod, amit írtam. Én tényekkel támasztottam alá állításomat, amikor ezt nem tudjátok cáfolni, elkezditek a tényhozót jelzőkkel minősíteni. Te hoztál már példát földdel együtt eladott parsztról 150 évvel ezelőttről?

 186. 201: „mindenhol ramkattantal 🙂 a baratoddal egyutt”
  Hochstein, neked még mindig üldözési mániád van. 😉

 187. 202: Az remelem hogy egyertelmu, hogy en neked nem fogok kottat olvasni. Azt is megondom, miert. Ha most ide belinkelek valamit, vagy hivatkozok valamire akkor a kovetkezo tortenik:
  1.) megallapitod, hogy a forras nem hiteles (szerinted)
  2.) es vagy a hatterben a cionista propaganda all (szerinted)
  3.) majd kinyilvanitod az igazsagot (ami megint csak szerinted az es mindig ugyan arrol a torol fakad)

  Barmelyik topicban megtalalhatod ezt a primitiv metodust. Na, erre mondja mar mindeki, hogy unalmas, boring, langweilig,משעמם.

  Igazolom amit irtal… te probalod folyton magadat igazolni, ossze torod magad hogy bizonyits, alatamassz mindent es minden aron.

  A baratodnak meg uzenem, hogy uldozesi maniam van es kepzeld, folyton azt latom hogy meg mindig nekem irogat.

 188. 204: „folyton azt latom hogy meg mindig nekem irogat.” Csak ha meg van szólítva… 😉

 189. 204: nem, Efráim. Itt a konkrét példa. Én a ti ajvékolásotokra, hogy antiszemita üldözésnek vagytok kitéve, megemlítettem, hogy Hitler ifjúkori bálványa, az antiszemita pártvezér és bécsi polgármester, Judapest névadója, Lueger maga is zsidó volt. Erre Dorka megvádolt azzal, hogy hazudós vagyok, forrásaim ellenőrizhetetlenek. Idehoztam a forrást és meggyőzően bizonyjtottam, hogy a forrás egy rabbi, az antiszemiták korabeli nemezise, tehát a hír igaz lehet.
  Erre ti elkezdtetek jelzőkkel gyalázni, mert nem jellemző rátok a tények becsületes elismerése.

  Aztán te álljtpottad, hogy 150 éve a magyar parasztot a földdel együtt adták-vették. Mikor én kérek ehhez forrást, (amit én felszólításra hoztam), te megint ajvékolni kezdesz. Ennyit a cionista vitakultúráról.

  A sok lúd distznót győz a harcmodorotok, a tények terepén vereséget szenvedtek, ezért azt kerülitek.

 190. Egymással akartok, de tulajdonképpen csak velem basztok ki. A fenébe is. Miért nem értitek egymást? Gedeonnak van egy „szakterülete”, amire büszke, és amin belül valóban sok mindent tud. Viszont ezzel sokkal gyakrabban és nagyobb lendülettel áll elő, mint az mások számára elviselhető. A téma „kényes” volta miatt, a zsidók felkapják rá a vizet. Innentől kezdve az objektív vita teljesen kizárt. A cionizmus egy politikai irányzat. A politika piszkos, A zsidó politika is az. Gedeon állításai nagy valószínűséggel megállják a helyüket, de lehetne annyi esze, hogy nincs zsidó a földön, aki ezt elfogadná. Tehát teljesen felesleges tovább ütni a vasat. Ezen kívül – mint majd minden kutató – Gedeon is pickingolja a cherryt. Viszont az a feltételezés, hogy Gedeon antiszemita lenne, hamis. Gedeon a tényeket tárja fel (legalább is saját elképzelése szerint), ami zsidók számára nem kedvező, de Gedeon nem gyülöli a zsidókat, még a cionistáékat se gyűlöli, csak (szerintem JOGGAL) félti tőlük az emberiséget. Ezekkel nem lenne semmi baj, ha sokkal több türelemmel lennátek egymás iránt, vagy minimum kiszállnátok az adok-kapok-ból.

 191. 207: „Gedeon állításai nagy valószínűséggel megállják a helyüket, de lehetne annyi esze, hogy nincs zsidó a földön, aki ezt elfogadná.”

  Állj!!! Azt állítod, hogy EGYETLEN zsidó sincs, aki érveket, tényeket el tudna fogadni, ennyire érzelmileg befolyásoltnak, előítéletesnek véled mindegyiküket??? Én ettől sokkal jóhiszeműbb vagyok… 🙂

  Természetesen retorikai állításod nem igazolható, hiszen én gyakorlatilag kizárólag zsidó szerzőkre, mint forrásra támaszkodok és ezek zöme nem öngyűlölő, nem antiszemita, és elítéli pl. a holótagadókat.
  Egész egyszerűen az én tapasztalatom az, hogy akad jó néhány racionalista és korrekt zsidó szerző, aki pl. nem letagadja, hogy akadtak zsidó származású antiszemita politikusok, könyvkiadók, provokátorok. Sorolhatnám, egynek megadtam rabbi-forrásomat Lueger ügyében.
  De pl. Antelman rabbi, aki a kanadai ortodox rabbitanács elnöke volt korábban, sokkal több plldát hoz épp a Lueger-Freud-ifjú Hitler kori Bécsből, hogy frankista zsidók durva antiszemita kiadványokat írtak, miközben a helyi zsidó közösség vezetői érthetetlen módon tovább barátkoztak velük. Épp, mint Lueger, akinek zsidó barátai voltak…
  Antelman emögött aljas provokációt vél látni, a zsidóüldözés cionisták általi kiprovokálását, megszervezését. Ne mondd, hogy Antelman nem zsidó…

  A konkrétan itt kommentelő cionista táliboktól nem várható, hogy nyilvánosan elismerjenek egyes, ideológiájukra nézve leleplező tényeket, más zsidók ezt tisztességesen megteszik rendszeresen.

 192. 207: Én részemről kiszállok, sőt már a múltkor is kiszálltam, le is írtam szerintem világosan és érthetően, de még udvariasan is. Kiszállok, de szálljon ki Gedeon előbb. Mert ő kezdte.Kezdjük tiszta lappal, hisz tudom, hogy ő itt egy nagyon régi, különleges személy, akit Tibor bá óv,vagy kedvel valamilyen szonten. Világosan és hosszan kifejtettem, hogy nem hoz izgalomba hogy hány zsidó baszott ki zsidókkal,beleértve az iráni Naem Giladit, vagy azt a barmot, aki leőtte Rabint. Azaz annyira hoz izgalomba, mit ahogy egy más náció tagjait a saját idiótái. Mert mindenki lehet a világon idióta, köcsög, vagy vadbarom. Nemde? Ja nem. Ha egy zsidó csinál egy faszságot, vagy akár csak hibázik, azt sosem teheti saját számlájára, rögtön ráhúzzák az egész népre.Ötször meg kell gondolnunk itt is, mit írunk, mert elég egy meggondolatlanság, és nem csak rólam fogod levonni a kozekvenciát-a veled egyetértőkkel egyetemben.
  Tudod lehet hogy nem vagyunk szimpatikusak,lehet hogy van egy két fura szokásunk, amit nem változtatunk több ezer éve, és így lehet rajta törni a fejed, hogy mi miért van. De itt vagyunk írásban is jelen 5772 éve, és bár senki emberfiánál soha nem tartottam és nem is tartom különbnek vagy jobbnak magam, ezt nem szégyenlem, ahogy te ajánlottad, hanem büszke vagyok rá. Nem te leszel aki engem, vagy hadd beszéljek a nevében(ha nem baj) Hochsteint meg fogsz szüntetni.Persze nyomhatod a propagandát és terjesztheted hogy meg kell tőlünk szabadulni.(merthogy nem fogunk önként megszűnni) Ja, lehet hogy megint meg fognak vele próbálkozni, de elárulom ezúttal nem fog menni.Jobb lenne békében nem foglalkozni túlzottan egymás identitásának rombadöntésével, avagy ennek lehetetlensége miatt fizikai megsemmisítésével(mert ugye nincs harmadik alternatíva). Senkitől nem várom hogy szeressen, kedveljen vagy másképp bánjon velem mint akármelyik embertársammal, vagy mint ahogy én bánok másokkal, de azt igenis elvárom, hogy ne EZÉRT foglalkozzon velem valaki. Mert ez így bizarr és ijesztő.Szóval kár a fáradságért, lehet emiatt utálnod, de részemről maradok aki vagyok, élek ahogy tudok, és kikérem magamnak a folyamatos ügynöközést. Nem én terjesztek itt bármit is, sőt semmit sem. Nincs ÜGY-em amiért itt harcolni akarok. Úgy akarok csak beszélgetni, mint minden másik normális ember itt. Nem kényszeríthetsz folyamatos védekezésre, de arra sem hogy szó nélkül lenyeljem a folyamatos sértő szövegeket. Kezdhetjük tiszta lappal. ha nem megy, akkor sajnálom.

 193. Nyugi Dorka. Ha megvan a kertből a a varjú-álarcod/kacsintás/. azzal elijesztheted Végítéletet! 🙂

 194. 210. Ahá. Kösz, bár a krumplibogaraknál nem vált be, a végítélethez tán jó lesz 😉
  A krumplibogaraknál asse lehet ofenzívebb 😀

 195. Félreértés elkerülése végett: csak az első pár sor szól Tibor bá’-nak, a többi AG-é.

 196. Szia Dorka !
  Ne menj Te sehova, jó helyen vagy itt. Gedeon és Tibor’bá ugy viszonyul ( persze csak szerintem )egymáshoz mint a király és az udvari bolond. Tudjuk Gedeonról, hogy nem teljesen százas, de mégsem haszontalan ahogy kiprovokálja a többiekből a sajátjánál értékesebb kommenteket.

 197. Köcce, de nem is úgy értettem a kiszállást, hogy elmegyek, hanem csak kiszállok az adok kapokból.De kölcsönösen kéne, mert úgy fair. Már többször is hangot adtam ennek régebben is erre céloztam csak.

 198. 211: Erről jut eszembe, nemigen írogatsz a kertészkedésről. Ezek szerint a krumplibogarak jól boldogulnak… 🙂

 199. 215. Túl fájó még az emlék, hogy beszéljek róla… rendszeres locsolás nélkül.. nem folytatom.. a legutóbbi látogatásomkor a paradicsom és a tök kivételével olyan volt a kertem mint a feketegyász..Leültem a közepére,leszedtem a borsót és elgyászoltam a többieket. Ez van, meg a bölcs megállapítás életem párjától, hogy „megmondtam előre”..

 200. 216: Azért ne veszítsd el a kedved, az idei év elég szélsőséges ezekkel a kánikulai hetekkel (Tibor bá’ a hibás, ő jósolt ilyet 🙂 ), éppen ma szedtem zöldbabot, hát ilyen szar még egyik évben sem volt. Pedig néha még locsoltam is, sajna annyi víz nem volt, amennyi kellett volna.

 201. 216: Dorka, igaz, ez nem a palántázós poszt, de ne búsúlj a kerted miatt. Van benne örömöd, adj hálát azért, amit kaptál tőle, és hidd el, kapni fogsz még.
  Nekem az első évben semmi nem termett igazán, csak a tök. 3 bokorról szedtem vagy 30 kiló tököt. Tököt ettünk tökkel. Meg osztogattam mindenkinek, büszkén emlegetve, hogy az én művem.

  Szerintem, ha nem adod fel, ha tényleg szeretnéd, találsz még örömöt a kertedben. 😉

 202. DORKA!
  213 helyettem beszélt. Te melyik gyerekedet szereted a legjobban? Na látod. így vagyok én a hozzászólókkal. Arra se haragszom, akit kizárok, csak túl ártalmasnak ítélem és teszek ellene. Gedeon rámenős, nyomja a rizsát, mert CSAK ehhez ért. Történelmi tételei elgondolkoztatóak, és akkor már megérte, hogy leírta őket. Én se fogadok el sok Gedeon tételt, de nem állok le vitatkozni vele, nem megvetésből, hanem túl idő igényes lenne, és nem is igen érdekel a témája. Ahová most az emberiség tart, ott nem lesz szükség azt tudni, hogy melyik bankház mit csinált a XVII században. Különben Gedeon ott követi el a legnagyobb hibát, hogy nem kutatja ki, nem jön rá, hogy az általa idézett zsidó szerzőknek mi volt a motivációja, hogy „leleplezi” saját népe mozgalmát. Mert szerintem a kutya itt van elásva.

 203. 220: van egy sokkal praktikusabb szempontja a kérdésnek. Dorka fia épp az izraeli seregben szolgál. Vagy fog, sorban mind. De aztán „haza” térnek Magyarországra. (egyelőre így hívják) Kinézetre tökéletesen olyanok, mint más. De belül, a tuidatukban mégsem. Csakhogy ezt a járókelők nem látják. Mivel a zs és zs-bérenc politikusaink egyedülálló módon megszüntették a magyar sereget, pár év múlva Pesten a fegyverfogható férfiak zöme nem lesz katonaviselt, aki meg mégis volt, azok közt nagyobbrészt az izraeli sereg veteránjai lesznek, esetleg egy konspirációs hálózat tagjaiként.
  Érdemes elgondolkoznunk atzon, hogy a krumplibogarakról csevegő emberarcú fúrumtársak némelyike egy nemzetbiztonsági lenni vagy nem lenni vészhelyzetben melyik félhez lenne lojális?
  Ez egy praktikus kérdés, nem elméleti.

 204. Nohat, tan csak nem tettszett valamitol hirtelen megijedni, tekintetes lövegirányzó ur? Csak nyugalom, egyenlore a sivatagi roka nem harap…csak szimatol 🙂

 205. 222: Nem vagyok ijedős. Jobb félni, mint megijedni. Sakál lesz az a sivatagi toportyán… Attól a róka is sokkal egyenesebb jellemű, gerincesebb ellenfél.

 206. 221: Gedeon, majd hazajössz és megvédesz bennünket! 🙂

  Előbb lesz itt cigány-magyar rangadó, mint más. Ez persze nem zárja ki jól képzett katonai tanácsadók megjelenését a cigók mellett 😉

 207. 221:
  Ez egy sci-fi ízű vizió, de logikailag nem kizárt. Amennyiben egy Magyarországon született férfi az izraeli hadseregben szolgálna, az természetszerűen felvetné a lojalitás kérdését, amennyiben a két ország egymással hadba állna. De nem áll. Jelenleg a NATO szövetségese vagyunk, amely szervezet az USA köré fonódik. Az USA pedig Izrael legfőbb szövetségese.

  Ha pedig mindenképpen személyeskedés felé akarjuk vinni a dolgokat, nem vagyok benne biztos, hogy Dorka helyzete irigylésre méltó lenne. Ahogy elkap a mélységes szánalom, amikor extragalaxis hithűségéről kell meggyőződnöm, ugyanúgy Dorka helyzetére gondolva is a sajnálat a legerősebb érzelem, amit belőlem kivált. A gyermekkori indodkrinációtól a legnehezebb megszabadulni, és valóban kimagasló intelligencia kell hozzá.

  Délelőtt építem a kerti száraz vécémet, nem tudok bentrekedt hozzászólásokat kiengedni. Ne linkeljetek!

 208. 224: Ha Führerünkre tekintünk, láthatjuk, hogy a két csapat máris egyesítette erejét… 🙂

 209. Ha már itt tartunk, fonódnak a topikok. Szerintem Ormány Győző egy génmódosítási kísérlet eredménye lehet. Egyrészt a szokottnál több szülő genetikai anyaga van benne, Soros György, Horváth belügyminiszter, egy cigányprímás, egy rabbi, és még néhány. Másrészt a kísérletből ikrek születtek. Azóta mindkét fivér volt már miniszterelnök… 🙂

 210. 225: Majd fizetheted a talajterhelési díjat, mert az önkormányzatot úgy sem tudod meggyőzni, hogy ez nem olyan… 😉

 211. „Nem vagyok ijedős.” Azert egy popsitorlo legyen keznel, für alle Felle 😉

 212. 225. Sajnálat? Tibor bá’ lehet hogy vannak nekem gondolkodnivalóim, meg frusztrációim. Tökéletes sem vagyok. nem is mehetek tartósan oda ahova vágyom, anélkül hogy elveszíteném azt akit szeretek, vagy szerencsétlenné tenném. De azt teljes magabiztossággal kijelenthetem, hogy senkivel a kerek világon nem cserélnék.

 213. 230: Furcsa. Te előbb-utóbb vagy a farkad mutogatod, vagy a popsira tereled a szót. Minden rendben a nemi identitás terén? 🙂

 214. 231: Ha Mohamed(né) nem megy a Hegyhez, hátha egyszer a Hegy jön Mohamednéhez? (vagyis inkább Judithoz)

 215. Hochstein arra utalt a popsitörlővel, hogy be vagy fosva:) Erről nemiség csak annak jut eszébe, aki ..

  Nemi identitás terén pedig annak van súlyos problémája, aki férfit, édesapát egy családi szombat estét cikinek tart megosztani. Ettől lenne valaki „nŐ”– ? Ki a férfi Gedeon? Te? Ok és mitől?

 216. 234: Meghatóan szép a cionisták családi élete, két kútmérgezés és palesztingyerek-gyilkolás között.
  Biztos Göbbelsnek is szép családi estéi voltak. Egy darabig.

 217. 232: „Minden rendben a nemi identitás terén?” Nagyon jo kerdes pupak! Elmehetunk ebbe a szemelyeskedos iranyba, ha tenyleg erdekel…de javaslom jol gondold meg a mit valaszolsz, nehogy aztan a vegen nagyott ess a magas lorol 😉

 218. Extragalaxis, gyere át ide is, írj nekik pár gondolatot a szeretetről. Rájuk fér. 🙂

 219. 237: a személyeskedős irányba ti, cionista hitharcosok indultatok el, amikor Dorka megvádolt, hogy hazudok. Tehát nem a nézettel vitatkozott, hanem személyemet támadta. Pedig nem hazudtam… De a tényeket nem tudja cáfolni, tehát harci eszköze a személyeskedés.

 220. 239: Azt aruld mar el nekem, miret olyan fontos, hogy mindenki elhigyje amit te mondassz? Hat ha Dorkanak (is) az a velemenye hogy az ide citalt idezet(eid) ferditesek, egytol egyig szemen szedett hazugsag, onkenyesen kiragadott szovegreszletek, akkor azzal neked mi a bajod? Mi tortenik ha akad valaki aki nem hiszi el amit te beszelsz? Szerintem semmi. Mindig csodalattal tolt el az egykek ilyesfajta infantilis akarnoksaga.

  De feltehetem a kerdest maskepp is. Miert nem bizol az itt jelenlevok itelokepessegebn? Majd ok eldontik kinek van igaza es hogy az itt olvashato informaciok kozul mit tart meg, hisz el.

  Van egy olyan mondas hogy a jo rabbit a kozosseg dicseri. Nos, a dolgod csak annyi,hogy bizz ebben a kis kozossegben es ne akard mindenaron a gondolkodasukat iranyitani mert erre te itt nem vagy alkalmas.

 221. 240: én nem vagyok benne biztos, hogy közösségnek lehet nevezni a bárányt és a farkast együtt. Dorka tökéletesen tisztában volt vele, hogy nem hazudtam, amikor azt állította, hogy hazudtam. Vagyis ő hazudott.
  Nem közösség tagjaként, hanem egy propaganda képviselőjeként.

  Nem fontos, hogy mindenki elhiggye, amit mondok, viszont az „értelmes emberek vitafórumán” a tényeket tényként kellene kezelni. Még semmit nem válaszoltál arra, hogy az antiszemitizmus a cionisták harci eszköze.

 222. 241:
  Gedeon! Hagyd már abba a döglött ló rugdosását. Mindenki tudja, hogy az „antiszemita” pecsételés a zsidóság legjobban bevált harci eszköze. Nincs ebben semmi különös. Az élet egy örökös harc. A harchoz kellene eszközök. Az izraeli kormány éppen most kezd felbomlani. Egymással is harcolnak, csak úgy mint bárki más. Ez pont olyan mint a CHF hitel. Mindenki a bankokat szidja, pedig balekok nélkül a bank tehetetlen.

 223. 241:
  Dorka: „Arma, nem bizonyítottál semmit, kérem a polgármester családfáját. Ha az anyja sőt tőlem az apja is lehet, liberális vagyok- vallását tartó, nem asszimilálódott, nem őseit megtagadó zsidó, akkor igazad van.”

  De most mar tenyleg a mindenit annak a buta, fafaragasu, betonkemeny goj fejednek, b@szod. Megneztem min porogsz mar miota te szerencsetlen. Hat hol ir olyat Dorka, hogy hazudtal? Annyi van itt es meg par helyen hogy SZERINTE NINCS IGAZAD! Es leirja hogy SZERINTE miert. Van csaladfa, szefard vagy askenaz hithu kozvetlen rokon? Nincs bakker. Akkor Dorka szerint nincs (sincs) igazad, de nem azt mondta hogy hazudtal. Tovabba ez az o velemenye es kesz. A HAZUG szot es annak szinonimait csak es kizarolag EGYEDUL TE HASZNALOD A FORUMON! Vedd mar eszre, hogy rajtad kivul senki mas nem gyanusitgat! Te gyanusitgatod magad es ugy teszel mintha azt mas tette volna. Good excuse a szarkeveresre. Vagy inkabb magamutogatasra?

  Ja, es legkozelebb mielott meg megkevered a bili tartalmat tedd mar meg legyszives, hogy maskor a leirtakat olvasod es nem a torz elmed kepzelgeseit latod bele a szovegbe.

 224. 243: Itt álljtotta, hogy hazudok:

  „Dorka Says:
  2012.június.28th. at 13:48
  Nem akartam írni, csak figyelmeztetem a többieket, hogy AG olyan “tényekkel” dobálózik, amik javarészt hülyeségek, és saját agyának kombinációi, mint pl hogy Petőfi kabbalista volt, hisz János Vitéz is európai körútja során úgy ment öt európai fővárosba, hogy azokat összekötve ötágú sátáncsillagot rajzoljon ki a térképen.. Az említett polgármester valamelyik ük vagy dédnagyanyjának gyanús volt a neve, csupán erről van szó. Megteheti a hülyeségek tényként való terjesztését, mert senki sem olyan elborult itt, hogy a fél életét ilyen adatok vadászására vagy ezek igaz vagy valótlan voltára rámutató adatok után vadásszon. ”

  Mindkét esetben megadtam ezután a forrásomat, tehát világos, hogy nem a saját agyam kombinációi, hanem legfeljebb a rabbi hazudott luegerről és az ELTE kutatója Petőfiről.

  Dorka és te ezekután elkezdtetek szidni, hogy ilyen, meg olyan vagyok, de a tényt nem ismertétek el, hogy én nem hazudtam. Tipikus cionisták vagytok.

 225. 244: Na jo, latom teljesen remenytelen vagy.

  Kerem mindenki segitseget!

  En mar egy ideje nem elek otthon, ugyhogy mi tagadas kopott valamennyit a nyelvtanom. Epp ezert kerek minden kedves forumozot, emelje mar ki nekem (nekunk) a fenti szovegbol azt a reszt, ahol Dorka hazugsaggak vadolja meg Arma Gedeont.

  Minden kedves resztevonek a segitseget elore is koszom!

 226. 245: „AG olyan “tényekkel” dobálózik, amik javarészt hülyeségek, és saját agyának kombinációi,”

  írjam héber betűkkel? Keresek hozzá egy netes programot…

 227. 245 „Megteheti a hülyeségek tényként való terjesztését, mert senki sem olyan elborult itt, hogy a fél életét ilyen adatok vadászására vagy ezek igaz vagy valótlan voltára rámutató adatok után vadásszon. „

 228. Akkor fussunk neki mashogy 🙂

  Most az jelentkezzen aki szerint ez azt jelenti hogy Arma Gedeont Dorka hazugsaggal vadolja meg. Arma, te leteheted a kezed. Egyes!!

  Ja igen, lehet heberul is 😉

 229. Sajnálom, hogy csak most avatkozok bele ebbe a civakodásba. De nem tudom minden percemet a számítógép előtt tölteni.

  Számomra egyértelmű, hogy a hazudás témában Gedeon a hunyó.
  Hazugság az, amikor valaki szándékosan, tudatosan mást mond mint az általan nagyon is jól ismert valóság.
  Hülyeség az, amikor valaki valótlant állít, de nem szándékosan, hanem meggyőződésből, kellő ismeretek hiányában.

  Dorka nem állította, hogy Gedeon hazudik. Azt állította, hogy hülyeségeket ír. Viszont Gedeon által feltárt bizonyítékokat nem volt hajlandó leellenőrizni. Ilyen esetben viszont a minősítés nem korrekt. Nem kötelező a felkínált bizonyítékokat megvizsgálni, de akkor ésszerű cáfolattal kell előállni. Ez nem történt meg.

  A vita eldurvult, trágár minősítések, és szándékos sértegetések hangzottak el, ami sehova se vezet. Elvárom, hogy az indulatait mindenki fékezze meg, ha erre képtelen, akkor ne bocsátkozzon vitába.

 230. 249: a „saját agyának kombinációi” „ilyen adatok vadászására vagy ezek igaz vagy valótlan voltára” egyértelműen kifejezi, hogy agyam szüleményének és valótlannak tekinti a két általa hozott állításomat.

  Természetesen nem én vagyok a hunyó. Dorka elhárítja a cionista világnézetét megzavarni látszó tényeket, pl. hogy egy antiszemita páértvezér, aki Hitler ifjúkori példaképe, lehet zsidó. Automatikusan hülyeségnek, agyszüleménynek minősíti. Amikor bizonyjtom, hogy bizony ezt nem én találtam ki, hanem egy nem antiszemita rabbi adata, akkor is a szőnyeg alá sepri. Ez tipikusan az a vakhit és irracionalizmus, vagy rossz esetben tudatos hazugság, amit te itt elítélsz, ha vallásosakról van szó.
  Petőfivel ugyanez a helyzet. Mekora a valószínűsége, hogy egy Petőfi mű főhőseinek nevéből pont a Rózsakeresztes Társaság lapítójának neve adódik ki, meg a rózsa? Nulla, tehát az ELTÉ-s forrásom se lázálomban kitalált, hanem hiteles információt közölt. Racionális és tisztességes vitapartner a tényeket elfogadja. Dorka nem ilyen. Hochstein meg ciontársi szolidaritásból szintén odatartja a fejét a szennynek…

 231. 284: azt tudod, hogy az izraeli himnusz dallama a „Te vagy a legény, Tyukodi pajtás”-ból származik?

 232. 251: Ezt meg nem hallottam.

  Erről a tyukodi pajtásos nótáról beszelsz? ( http://www.youtube.com/watch?v=eYTfLU5bhb8 ) Mert akkor szerintem eléggé nehéz hasonlóságot találni. Sem a hangnem, sem a ritmusvilága sem a dallamíve sem pedig a dal szerkezete nem egyezik meg.

  Én úgy tuudom, hogy az alábbi két szerzemény ihlethette meg a szerzőt (Samuel Cohen) mikor a Hatikvat komponálta:

  1. La Mantovana ( http://www.youtube.com/watch?v=nPL2FXqVc9M ) – Giuseppe Cenci (Guiseppino del Biado) ~1600

  2. Die Moldau ( http://www.youtube.com/watch?v=_zuCPYxnqH4&feature=fvw ) – Bedřich (Friedrich) Smetana [1824-1884]

  A teljesség kedvéért itt az eredeti (szöveg 1878 – Naphtali Herz Imber; dallammal elöszőr bemutatva 1897): http://www.youtube.com/watch?v=IBIvPkdIOT8&feature=related

 233. 250:
  A vakhitet természetesen „elítélem”. De csak a hittérítés ellen lépek fel. Dorka nem terjesztette a cionizmust (ahogy te nevezed). Egyszerűen nem tudott kitérni előled, mert te voltál az, aki meg akartad őt győzni az elképzelésedről. OK. Tudom, hogy bizonyítottad, de engem személy szerint ez a téma nem érdekel. Dorka helyében viszont beleméllyedtem volna az általad felkínált témába. Dorka helyében, de az én eszemmel. Más eszével nem tudok gondolkodni. 😉

  Most például Hochstein bizonyít tyukodi ügyben, de engem ez se érdekel. Arra emlékszem, hogy zsidó osztálytársnőim énekelgettek valamit, ami nagyon hasonlított Szmetana Modvájához, de az Ég szerelmére, mit érdekel engem a zsidó himnusz. Esetleg, ha a nagyanyám zsidó lett volna… 😀

 234. 252: mindezeket én is olvastam a wikipédián. A Tyukodi pajtással én ismertem fel a dallamazonosságot. Jár nekem egy Nóbel díj. Magyarul a Tyukodi pajtást is a La Mantovana dallamára énelkelték, mint annyi mást Spanyolországtól Svédországig, és Moldováig. Akinek füle van, hallja, nem nagy az eltérés.

 235. 253: Én egyáltalán nem akartam Dorkát meggyőzni az elképzelésemről. Én tényeket állítottam, amit ő hazugságoknak nevezett. Neki egyáltalán nem kellene belemélyednie semmilyen témámba, csak elismernie, hogy rágalmazott – de tőle ezen nem lepődök meg. Tisztességes egyén elismerte volna. Az már egyéni problémája a cionistáknak, hogy hülyeségekben hisznek. De mivel szándékosan terelik el a vitát a tényekről az érzelmi terrorra, ezért gondolom, hogy tökéletesen tudják, amit én. Különben naívul hinnék, hogy nekik a tényektől nincs félnivalójuk.

 236. Tibor bá, te mennyire vagy muzikális? Gondolom, ismered a Tyukodi dallamát. Meghallgatnád a neten az izraeli himnuszt, hogy ugyanannak a dallamnak a variációja-e? Én csak érdekességből dobtam be, nincs politikai jelentősége, csak hogy ne gondold, hogy Hochstein „bizonyított”. Én tréfáltam ugyan, de akkor is megalapozottan. Azonos a dallam, variációs eltéréssel. Természetesen én utálom a kuruckultuszt, Rákóczit országháborítónak tartom, nem azért említettem.

 237. 255:
  Nem nevezte hazugságnak. Hülyeségnek tartotta. A kettő nem ugyanaz!

  256:
  Már magamtól is néztem volna. Így elbaszatni a drága időmet! 🙁
  ———————————————————–

  A La Mantovana dallam kezdete tyukodis majd moldvásan folytatódik.

  A Hatikava majdnem azonos a Moldvával, de a kezdeti 6 hang hangközei és időtartama (nyolcad-nyolcad-nyolcad-nyolcad-negyed-negyed) megegyezik a tyukodival.

 238. 257: Te is felejtesz már magyarul, mint Hochstein? Hazugságnak nevezte más szavakkal. Tévedhetett, de csak addig, amíg nem neveztem meg a forrásaimat. Akrod.

  És? Mit hallasz a Tyukodiban?

  http://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/dal0451.htm

  Hatikva:
  http://home.wxs.nl/~jschoone/il.html

  Teljesen megegyezik az eleje, hogy
  „Te vagy a legény” – „kool od balév'”
  és:
  „jó bor, áldomás,” – „tikvateenu”

  A többinél se nagy a variálódás.
  Semmi jelentősége, csak egy érdekesség.

 239. Egyszerűen eldönthető, ha valaki nekem és a fülének nem hisz, kérdezzen meg egy zeneértőt, hogy a Tyukodi is a La Mantovana egy variációja-e, mint állítom. (jóval korábbi variációja, mint a Hatikva, ami moldvai népdal nyomán lett, Smetana művét nem ismerte a szerző)

 240. 252, pont erre készültem magam is:)

  257. Még most is annak tartom :-)És csak azért sem fogok belemászni Petőfi sátáncsillag-Jánosvitéz és a többi enyhén szólva „érdekesen értelmezett” megállípításodba és azok tényszerű cáfolataiba abban a nem túl sok kis szabadidőmben ami van.
  Ha nem akarod hogy érvelés és konkrét cáfolatok helyett hülyeségnek nyilvánítsam az olyan szintű flash-eket hogy: (csak példa okán mondjuk a hupikék törpikék szabadkőművesek, hisz frígiai sapkájukat előrefittyedve hordják, Törpilla meg Morvai Krisztina Moszad -ügynök rajzfilmbéli avatárja, akkor annak ára van. Vagy fizetsz nekem a színvonalas szórakoztatásodért 12 000 HUF-óradíjat, vagy ha nem akarsz fizetni, és azt sem akarod hogy lehülyeségezzem őket, akkor ne üldözz velük..

  256. Viszont Arma Gedeonnak köszönhetően megszórtuk a blogot a Hatikvával, és jóleső perceket töltöttünk a legszebb verziók kiválasztásával. Toda raba Arma ügynök !

 241. Tyukodi pajtás, még hatikvan, oszt jónapot! 🙂

 242. 260:
  1949-ben az angol tanárnő maga köré gyűjtötte a zsidó lányokat és agitálta őket, hogy menjenek Izraelbe (ha a szülők ellenzik, akkor ő megszökteti őket). Egy se ment el, viszont megtanulták a Hatikavát és állandóan azt énekelték. Már akkor kiszúrtam, hogy a Szmetana Moldvája, de a dallam kellemes, a szöveget nem ismerem. Aztán jött Rákosi és a zsidó csajok goj srácokra vadásztak. Aztán jött 56 és majd mind kiment Amerikába és természetesen zsidó férjeik lettek. Such is life.

 243. 260-hoz pontosítás… a második bekezdés után csak a szmájliig szól Tibor bá’nak a szöveg, az óradíj ajánlat Gedeonnak szólt.

 244. 260: csak egy tipp: ha egysze ráérsz, kérdezd meg Raj Tamást, vagy mást, aki ilyenekről írogat, hogy vannak-e kabbalai elemek (akár közvetítéssel) Petőfi életművében, baromságot írt-e Hamvas L. Péter és baromságot írtam-e én. Nem kell beszámolnod az eredményről, csak úgy magadnak. ebben az ügyben simán elhiszem, hogy nem hazudsz (hangsúlyozom, EBBEN), csak tudatlan vagy. Hisz magad írtad, hogy az átlagzsidó nem tud annyit mondjuk a frankistákról, mint én, aki pedig szintén nem sokat. RAj rabbi annál többet, érdeklődj nála. Kérdezheted őt és más tudorokat Luegerről is.

 245. 263: Kohn Zsuzsa: A Kárpátiék lánya. Azért egy-kettő jutott az itthoni gojoknak is, nem? 🙂

 246. 266. Arma: Azt hiszem, hogy a Kohn inkább Koncz Zsuzsa akar lenni. 🙂

 247. Raj Tamás három éve halott, baruch dayan haemet.
  Úgyhogy sajnos nem fogom megkérdezni.

 248. 268: biztos találsz mást, aki elég sokat tud erről. De ne Komoróczi Géza szintű legyen, hanem komoly. Olyat keress, aki négyszemközt zsidónak nem beszél mellé.

 249. Biztos találok..
  biztos keresek is 😉 (bár a krumplibogarak kissé jobban érdekelnek..) de nem rosszból :—)

 250. Egyébként semmi mellbevágó nincs a felismerésenben, egyre kitaposottabb út ez, szerzők soráról divat manapság kimutatni, hogy kabbalai, ezotérikus eszmék alapján írtak.

  amazon.com/Kafka-Kabbalah-Karl-Erich-Grozinger/dp/0826406599

  „Gershom Scholem, Walter Benjamin, and Robert Alter all maintain that Franz Kafka was a writer in the Jewish mystical tradition. Grozinger (Jewish studies, Univ. of Lund) here compares Kafka’s writings and the writings of various Kabbalists and Hasidim. Kafka’s The Trial and the gatekeeper and court tradition in Jewish mysticism are shown to be from the same ideal, with one important change: „Kafka transplanted the lost paradise of the Kabbalists into a European, petty bourgeois milieu.” Grozinger compares Kafka’s aphorisms and the stories of the Hasidic masters and describes the similarities and the profound differences. He discusses the role of women in Kafka’s work and the correspondences to the Jewish concept of Lilith and the Shekinah. ”

  fszek.hu/konyvtaraink/dagaly_u__9_/olvasok_az_olvasasrol/?article_hid=4349

  „…az igazi megbotránkozást mind a laikus, mind a szakavatott olvasóból azzal válthatja ki a szerző, amit állít. Bíró Béla ugyanis nem kevesebbet tételez, minthogy Madách műve is duális szerkezetű, s hogy a mű paradoxonjai a gnosztikus tanok és a szabadkőművesség eszmerendszerében válnak értelmezhetővé és feloldhatóvá. Mivel erre bőséges tényanyagot sorakoztat fel, a Madách-kutatást el is marasztalja, mert az erre történő utalgatások végigkísérik ugyan a Madách-irodalmat, de a tényeket senki nem ellenőrizte, mint ahogy senki sem utasította vissza. Madách költeményeiben pedig kézenfekvő bizonyítékokat találhatunk a gnosztikus gondolkodásra. A szerző bíráló megjegyzéseinek élét maga tompítja, hiszen tisztában van azzal, hogy a racionális tudományosság egyeduralma alatt Madách okkult, ezoterikus és misztikus tanokban való jártassága sok kényelmetlenséggel járt volna, s magát a művet is veszélyeztette volna. A tanulmány szerzőjének napjainkban is gondot jelent, hogy jóllehet természettudományos területen elmosódnak a határok a szigorú tudományosság és az ennek területén kívül eső okkult ismeretek között, de a korábbi érvényű mechanikus gondolkodás erősen tartja magát.
  Bíró Béla a fentieken túl azt is súlyos hiányosságnak tekinti, hogy a szaktudomány nem járt utána Madách filozófiai szakképzettségének sem. A tanulmányíró következetes és elszánt kutatómunkával kiderítette, hogy Madách ismerte a gnosztikus tanokat,…”

  A lengyel Mickiewicz műveinek kabbalai alapozottságáról doktorikat írnak az utóbbi években. (Scholem is, Bakan is tényként emljti zsidó származását, Lengyelországban ez utóbbi ismert, de a tömegeknek nem reklámozott tény)

 251. 271:
  Basszus, ha ezt előbb tudom. Hol lehet beíratkozmni egy kis kabalisztikus ezoterikához? Unom már ezt a természettudományos hülyéskedést. Olyasmire vágyok, ahol semmi se fix, lehet jobbra-balra lengedezni. Istenem, mekkorákat lehet ott vitatkozni, lepöcsözni egymást. 😀

 252. 272: Tibor bá, ezek tudományos szemléletű elemzések. Scholem pl. az izraeli tudományos akadémia elnöke volt. Hülye lehetett, mi?

 253. 272: ott van egy jókora világnézeti előítéleten, alkaton alapuló önbecsapásod, hogy elhiszed, csak azért, mert valami egetverő baromság, nem lehet fontos hatása az életünkre.

  Teljesen igazad van, ezek a metafizikai spekulációk, kabbala, stb. elképesztő ökörségek. A probléma az, hogy a modern világ meghatározó trendjeiben óriási szerepe van olyan köröknek, szerzőknek, politikusoknak, teoretikusoknak, stb, a filmiparnak, amik vezetői mind ezeken az ökörségeken nőttek fel. Ezért hasznos kimutatni a modern kor kulturális jellegét meghatározó művekben, bármiben az ilyen irracionális gyökereket. Tudni kell bebizonyjtani, hogy pl. Petőfi kultusza atzért is káros, mert ilyen esezveszett felforgatások terjesztője. Mint a pszichoanalízis, korábban idéztem bakant, hogy Freud is e körből merítette áltudományát, mely szerint az emberek meg akarják ölni az apjukat, hogy ne legyen útban, amikor megizélik az anyjukat. Ez a frankista-haszid-kabbalista szubkultúra perverz világában tipikus vágy, amiből Freud is származott, meg marx, meg a modern kor sok meghatározó figurája, a filmipar, könnyűzene, stb. moguljaival együtt. Ezeknek a kisujjában vannak a kabbalista koncepciók és ilyeneket érvényesítenek a modern kultúra átalakításában.

 254. 274: Azt még mindig nem igazoltad azért, hogy Petőfinek lenne hasonló ráhatása a jelenkor olvasóira, azon a 2-3 emberen kívül aki direkt ezt keresi, mint ahogy te is.

  Mert azért a Petőfire csak egyetlen mondatot teszel, majd rögtön ugrasz Freudra, aki nyilván szándékosan is utalhat ilyesmire. Például ha Freud a megnevezett szubkultúrába tartozókat akarja kezelni, akkor kell ismerje ezeket a lehetséges elfajzott eshetőségeket is.

  De már nagyon kíváncsi vagyok, hogy Petőfi melyik művében és hol kellene ezt a hatalmas hatást felfedezni. És persze ne az ötágú csillaggal gyere, mert azt nem hiszem, hogy az olvasók jellemzően feltűznék a térképre. (Meg persze egy Petőfi korabeli térképen ez máshogy fest ez mint egy jelenkorin. Arról nem beszélve, hogy hány különböző alakzatot lehet rajzolni 5 ponttal…)

 255. 274:
  Tételezzük fel, hogy tökéletesen fején találtad a szeget. Marx, Freud (legyen csak ez a kettő). Azért az emberek jőzanok, és mind a kettőről meg van a véleményük.

 256. 276: Freud csak bizonyos józanabb körökben vesztette el a tekintélyét, Marx más, de mondhattam volna Madonnát, Gagát és a többi tömegkultúra „ikont”.

 257. 277:
  A celebek kellenek a népnek. Mindig is kellettek. Gyerekkoromban volt az Intim Pista ami egy bulvár hetilap volt. Itt inkább arról van szó, hogy a kultúra nem üzlet. A szenny viszont az. A profit olyan mint a víz, a legkisebb ellenállás felé megy. Ezért nem bánkódom, hogy a 90 százalék el fog menni. Legfőbb ideje! Ez az emberiség egyetlen esélye, bár nem hiszem, hogy megragadja a lehetőséget.

 258. 278: de a modern celebipar egyértelműen okkult külsőségeket közvetít és bizonyára tartalmakat is. A „kultúra” szintén rég ilyen körök kezében van.

 259. Már nem tudom, melyik bejegyzésen hisztizett annyit Hochstein, hogy a Numerus clausus miatt a magyarok rohadtnácik, de talán ez nem merült fel a vitában:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Numerus_clausus#Numerus_clausus_in_the_United_States

  Numerus clausus in the United States[edit]

  Although never officially legislated, between 1918 and the 1950s a number of private universities and medical schools introduced numerus clausus policies limiting admissions of students based on their religion or race to certain percentages within the college population. One of the groups affected by these policies was Jewish applicants, whose admission to some New England and New York City-area liberal arts universities fell significantly between the late 1910s and the mid-1930s.[5] For instance, the admission to Harvard University during that period fell from 27.6% to 17.1% and in Columbia University from 32.7% to 14.6%. Corresponding quotas were introduced in the medical and dental schools resulting during the 1930s in the decline of Jewish students: e.g. in Cornell University School of Medicine from 40% in 1918–22 to 3.57% in 1940–41, in Boston University Medical School from 48.4% in 1929–30 to 12.5% in 1934–35. During this period, a notable exception among U. S. medical schools was the medical school of Middlesex University, which had no quotas and many Jewish faculty members and students; school officials believed that antisemitism played a role in the school’s failure to secure AMA accreditation.[6]
  In addition to Jewish applicants, Catholics, African-Americans, Eastern and Southern Europeans and women were also targeted by admission restrictions.

 260. Érdekesség, Kádár idejében (amelyre most sokan úgy emlékeznek mint valami aranykorszakra) szinte teljesen kiszorultak a munkás és paraszt származású fiatalok az egyetemekről. Numerus clausus törvényt kellett hozni, hogy az „uralkodó osztályok” gyermekei is részt vehessenek a felsőoktatásban.

 261. 281. Ezt honnan veszed? Én nem emlékszem ilyesmire. Illetve ha volt szűrés, az nem vallási alapon, hanem osztály alapon volt, nem az volt a lényeg, hogy mi a vallása valakinek, inkább ki akarták szűrni az előző korszak uralkodó és vagyonos osztályának tagjait, vallástól függetlenül. A történelmi nemesi származás is nagy hátrány volt. Ez nyilván a zsidókat is sújtotta, de nem ellenük irányult, ha a zsidó fiatal történetesen munkás-paraszt származású volt (mert azért ilyen is előfordult), szabad volt a pálya.
  Viszont abban igazad van, hogy ez pontosan olyan alapon történt, mint a n.c., vagyis, hogy a lépéselőnyben lévők ne tudják kihasználni ezt a többiek kárára, akik közt nyilván vannak ugyanolyan tehetségesek rosszabb induló feltételekkel.
  Persze ez az érintettek számára éppen olyan vérlázító igazságtalanság volt, hiszen nem a tényleges tudását vették alapul.

 262. 282: „vérlázító igazságtalanság”
  Úgy van, ahogy írod, az érintettek számára. De mindenképpen árnyalja a képet, hogy rengeteg tehetséges fiatalt ‘helyzetbe hoztak’, akiknek korábban semmilyen esélyük nem lett volna bekerülni a felsőoktatásba.
  A rendszer szempontjából persze fontos volt, hogy mielőbb kinevelje a hozzá hű értelmiséget.

  281: „Kádár idejében (amelyre most sokan úgy emlékeznek mint valami aranykorszakra) szinte teljesen kiszorultak a munkás és paraszt származású fiatalok az egyetemekről”

  Ez így biztosan nem igaz teljes mértékben. Pár területen /orvos,jogász/ mind a mai napig hagyománya van a „dinasztiáknak”, azt is elfogadom, hogy inkább értelmiségi szülők íratták a gyerekeiket egyetemre, de ez nem jelenti azt, hogy ne vettek volna fel munkás-paraszt származású gyereket, ha teljesítette a követelményeket. Viszont az értelmiség relatíve alulfizetett volt, ezért egy maszekoló autószerelő, festő stb. nem egyetemre küldte a gyerekét, hanem szakmát tanulni, mert sokkal előbb és sokkal több pénzt lehetett így keresni.
  Ne vigyünk be oda ideológiát, ahol a nyers anyagiak alapján hozták a szülők a döntéseiket.
  Én is akkor jártam egyetemre, sok volt az első generációs értelmiségi gyerek, de voltak paraszti származásúak és munkás származásúak is.

 263. 282 & 283:
  A numerus clausus II.-t Rákosi vezette be. Százalékra meg volt adva a munkás, paraszt és haladó értelmiségi származásúak befogadása, de nem tartották be szigorúan. Minden a középiskola igazgatójától függőt. Ő ajánlott és neki kellett (volna) betartani az arányokat. Ez a „hagyomány” Rákosi után is fennmaradt egyre lazábban. De az természetesen sose volt, hogy a munkás-paraszt fiatalokkal szemben diszkrimináltak volna. — Különben ez nem magyar találmány. Ausztráliában a termőföldből hiányzik a kalcium, ezért az ausztrálok foga nagyon rossz. Nem ritka az olyan huszonéves, akinek műfogsora van. Ebből következik, hogy a fogorvosok annyit keresnek, amennyit nem szégyellnek. Tehát mindenki fogorvosnak tanulna. Az én időmben a felvételihez le kellett tenni 5000 Ł kauciót (amiért egy kisebb családi házat lehetett akkor kapni) mondván, hogy a diák gyakorlati órákon drága berendezéseket ronthat el, aminek a pótlására kell a fedezet. Diploma osztás után ezt az összeget visszakapták. Persze az igazi ok a vagyon szerinti szelekció volt.

 264. 284: Úgy tudom, hogy a rendszert meg lehetett „hekkelni” , ha értelmiségi származású gyerek néhány évet fizikai munkával töltött, már nem hozta a származás hátrányát a Rákosi rendszerben sem /már aki nem cipelt ‘egyéb terhet’ is származása okán/.
  A munkás-paraszt származású fiatalokat pedig tömegével ‘szakérettségiztették’, hogy utána egyetemre mehessenek.

 265. 281. bogozy

  „Érdekesség, Kádár idejében (amelyre most sokan úgy emlékeznek mint valami aranykorszakra) szinte teljesen kiszorultak a munkás és paraszt származású fiatalok az egyetemekről.”

  Nekem például se anyám, se apám nem tanulhatott, mert kulák illetve iparos családból jöttek. Osztályellenségek voltak.
  Mégis meindkettő vezető állásba jutott végül.
  Sajnos pont abba a rétegbe tartoztak, akik nem voltak annyira gazdagok/befolyásosak, hogy kikerüljék a törvényeket…
  Nagyapám földjét elvették, a TSZ-be kényszerítették, és a saját pénzén kellett megvennie a beszolgátatás is malacot, csirkéket meg tojásokat.
  Aztán meg röhej, hogy a TSZ kevesebbet fizetett a dolgozóknak, mint ő… Meg az egész falu pár évtized alatt kihalt a nagy igazságosságban…

 266. 286: „az egész falu pár évtized alatt kihalt”

  Valószínűleg nem a TSz miatt…, sokkal inkább a városokban elérhető magasabb jövedelem /és kényelmesebb élet/ miatt.

 267. Végigolvastam újra a hozzászólásokat. A hazarepülést 14-ére halasztottam, így több lehetőségem van belemenni szerteágazó eszmecserébe.

  275 d311c
  3,5 év után nem biztos, hogy olvasod a választ, de hátha.
  „Azt még mindig nem igazoltad azért, hogy Petőfinek lenne hasonló ráhatása a jelenkor olvasóira, azon a 2-3 emberen kívül aki direkt ezt keresi, mint ahogy te is.”
  Petőfi kötelező iskolai tananyag, több közismert dal dolgozza fel a műveit. Ha nem a humán területeken dolgozik valaki, akkor középiskola után valóban nem találkozik gyakran vele.

  Magyar érettségin Petőfitől a XIX. század költőit elemeztem. Már akkor arról szólt az elemzésem, hogy nem tudom, milyen államigazgatási felkészültsége van a lánglelkű költőnek, hogy ő lángoszlopként vezetné a népet.

  Nem mondanám, hogy fizetett ügynök volt, de stáb építette az arculatát, ami természetétől idegen volt, és számomra egyértelműen a gnosztikus tanok híve és ismerője volt. Néhány versében vértengerről ábrándozik, hogy elérjük a szent világszabadságot.

 268. 1222-ben az Aranybulla is alkalmazott (nullás) numerus clausust, mind izmaeliták mind izraelitákkal szemben. Uzsorakamatokat kértek Németországban a jobbágyoktól, földművelőktől és ezt megelégelve a 4. Lateráni zsinaton meghozták ezt a döntést, amit az akkori magyar király ki is hirdetett az Aranybullában.
  Meglep, hogy ezt kevesen említik a numerus clausus miatt aggódók közül.

 269. 288: Most pont olvastam. ?
  Általában egy héttel le vagyok maradva.
  Nem akarom tisztázni Petőfit, mert ahhoz keveset tudok róla.
  De bennem amit „beidéztél”, sokkal inkább a költői túlzás jut eszembe. Nem is tudom Petőfit annyira komolyan venni – sohasem tudtam – hogy úgy képzeljem, hogy a háttérben egy mai kifejezéssel élve média team egyengette volna az útját. Persze érhették behatások nyilván, akár olyan helyről is, ami nem véletlenül ezt hozta ki belőle.

 270. 287. Observer

  „sokkal inkább a városokban elérhető magasabb jövedelem /és kényelmesebb élet/ miatt.”

  Persze.
  A parancsuralmi rendszerben a fizetést is központilag határozták meg.
  A kommunizmus fő célkitűzése a paraszti társadalom felszámolása volt, és ezt több kevesebb sikerrel végre is hajtotta.

  Anyám bátyja is „bement a városba” dolgozni…
  Ő is azok számát gyarapította, akiket hamarosan „megölt” a füstös, mocskos gyártelep, akik a szabad levegőről, a nyílt térről a sötét, szűk műhelyekbe, szállásokra lettek bezsúfolva.

  Akik meg falun maradtak, azokat a vegyszer ölte meg.
  Senki sem beszél arról, hogy a „hatalmas” mezőgazdasági teljesítményeket az intenzív, de védelem nélküli termelési módszerek okozták, de a parasztok úgy hullottak, mint a legyek, és többségük az 50 évet sem élte meg.

  Ekkor értük utól és hagytuk le rákban a fejlett Nyugatot.
  A második világháború után egészségesebbek voltunk e téren az osztrákoknál. Mára a magyarok európai éllovasok rákban… És ezt már a Kádár korszakban értük el.

 271. 291: A városiasodás alapvetően nem szocialista találmány.

  „a parasztok úgy hullottak, mint a legyek” Kaja, pia, cigi. Elsősorban. Sőt, még most is.

  „védelem nélküli termelési módszerek”
  Ha nem vetted még észre, a magyar embert BÜNTETNI kell azért, hogy hajlandó legyen az előírt védőeszközöket használni.

  Megvan rá az okod, hogy a szocializmust sötéten lásd, ezt megértem, de egy csomó olyan dolgot is a terhére rósz, ami nyugaton sem volt másként.

 272. 290. d311c
  Nem akartam specifikusan ezzel a témával foglalkozó írást keresni, nehogy cherry picking-gel lehessen vádolni. Beírtam a google-be, hogy Petőfi népiessége. Az első találat egy kidolgozott érettségi tétel volt:

  http://12-eskorzet.blogspot.in/2015/04/1-tetel-petofi-es-nepiesseg.html
  „A Pestre került költőt Vahot Imre a Pesti Divatlapokhoz vette segédszerkesztőnek. Vahot nemcsak a tehetséget ismerte fel, hanem tudatosan alkotta meg a korigénynek megfelelő Petőfi-képet is. Az erősödő nemzeti érzést és a népiesség kultuszát kihasználva a költőt nemzeti viseletben járatta, nevét magyarosíttatta, s elterjesztette róla a természetes, a műveletlen, az istenáldotta tehetségű imázst.”

  Utána megnéztem Petőfi wiki oldalát is:

  „Részt vett olykor mulatozásaikban is, de keveset ivott, noha ekkoriban sok bordalt írt.”

  „Petőfi népies helyzetdalaival, életképeivel felkapott költővé vált, de ő már túl kívánt lépni ezen a hangon: amikor azonban eltért a közönség által igényelt normáktól – mint A helység kalapácsában – éles kritikával fogadták és ellenségeket szerzett magának.”

 273. 291:
  A II. Világháborúig Magyarország agrárország volt, viszonylag kicsiny iparral. A milliók a mezőgazdaságban dolgoztak, mint kisparasztok. Aztán jött a falú villamosítása meg a kombájn és odalett a kaszával aratás. Szóval gépesítették a mezőgazdaságot, egyszeribe kevesebb ember is el tudta látni a teendőket, viszont a vas és acél országa lettünk, kellett a munkáskéz. Tömegek indultak el az ipari központok felé, elsősorban a Főváros irányába. Nem kell őket megdicsérni, mert az nehezen fog kijönni a szádon, de bizony az ország nagyot fejlődött néhány évtized alatt.

 274. 293: Egyáltalám nem a népiességének eredete és megélhetési jellege ami itt a fő kérdés volt, hanem a gnosztikus, kabbalista és hasonló jellegek tudatosan irányított, és háttérből vezérelt jellegét vitattam.
  Valamint azt, hogyha ilyen jelleg a műben megjelenni látszik, az nem jelenti számomra feltétlen bizonyítékát a háttérhatalom ténykedésének, illwtve annak, hogy Petőfi ennek tudatos tagja volt.

 275. 292. Observer

  „Megvan rá az okod, hogy a szocializmust sötéten lásd, ezt megértem, de egy csomó olyan dolgot is a terhére rósz, ami nyugaton sem volt másként.”

  Nyugaton 400 évet szántak arra, amit keleten 40 év alatt zavartak le brutálisan.
  Nem lehetett hozzászokni.
  Ezért volt a „kaja, cigi, pia”, mert másképp nem lehetett kibírni.

  Nem véletlen, hogy a Kádár korszakban kezdett el csökkenni a népesség is, meg romlani az egészség.
  A felszínen a „gulyáskommunizmus” vakította a népet, meg a legvidámabb barakk, de belül ezerrel ment a népirtás.

  Még Trianon és 56 között is volt növekedés a népességben, de Kádár sikeresen megfordította a trendet.
  Kivetítve 4 millióval kellene többen lennünk.
  És ez a 4 millió hiányzó magyar bizony a szocializmus bűne.
  A liberális abortusztól az egészségromláson keresztül az egészségtelen munkakörülményekig… És ehhez hozzá lehet venni a szinte mindenütt kötelező magyarfikázást, a történelemtől a kabaréműsorokig… És ennek a hatása még mindig érződik, elsősorban a baloldalon.

  Tibor bá’

  A „fejlődés”, hogy panelba kényszerítették a földekről a tömegeket, csak propaganda. Nagyapám is géppel aratott, csépelt, nem kellett ahhoz szocialita TSZ. És a termék minősége is ezerrel jobb volt… Elvégre a sajátját termelte.
  A téeszesítés után meg sírva járt haza, hogy milyen siány szart adnak el a városoknak, mert azoknak úgyis mindegy…
  Agrárországként is lehet jól élni, nem kell azért vas és acél országát építeni.
  És meg lehet nézni, hogy mennyire hazavágta az ország egészségét az ipari hulladék, amivel etették a tömegeket.
  Nem sokkal előtte még mi voltunk a Monarchia éléskamrája…

 276. 296: Mindezt kérd számon Churchillen és Roosevelten, akik eladták az országot Sztálinnak.

  Egyébként az a véleményem /lehet érte köpködni/, hogy ha a Vörös Hadsereg nem söpri el a korábbi uralkodóosztályt, akkor mi lennénk Európa utolsó feudális állama, annak minden negatívumával, ami a két háború között is megvolt.
  Az egy más kérdés, hogy 70 éves kanyarral visszatértünk majdnem ugyan oda. 🙁

  Mi ugyan azt a „focit” a lelátó két ellentétes végéből nézzük.

 277. 296:
  Családi okokból kifolyólag ebben a témában képtelen vagy objektív lenni. Sőt szélsőségesen szubjektív vagy. Ezt írod: ” panelba kényszerítették a földekről a tömegeket,” Pont ez ellenkezője az igaz. Mindent megtettek, hogy a volt földművesek ne lepjék el a Fővárost. Rendeletileg még lakó ingatlant se vehettek csak 5 éves helyben lakás után. A panel programot azért találták kik, mert egy millió embernek nem volt hol laknia.Társbérletek, nyomor tanyák, mindennapi ingázás.— Ezt írod: „A liberális abortusztól az egészségromláson keresztül az egészségtelen munkakörülményekig…” A Ratkó korszak senkinek se tetszett. Kádár közkívánatra tette lehetővé az abortusz választását. De az ilyen „reakciósnak” mint amilyen te vagy 😀 semmi se jó. Ratkó alatt ezrek kerültek börtönbe abortusz miatt. Ezt senki se akarta. Kádár alatt azért kezdett csökkenni a létszám, mert „kicsi vagy kocsi” mindenkinek gépkocsi kellett volna, miután megkapta a panel lakást. A dolgozóra pedig sokkal jobban odafigyeltek mint most a kapitalizmusban. Szóval gondold át, amiket írsz.— Ja, még egy dolog. Nagyapád volt az utolsó magyar paraszt, akit érdekelt, mit esznek a városlakók.

 278. 290. d311c
  Az előző hozzászólásom az alábbi idézetre volt reakció. Elnézést, hogy akkor nem idéztem.
  „úgy képzeljem, hogy a háttérben egy mai kifejezéssel élve média team egyengette volna az útját”
  Szerintem Vahot Imre, a Divatlapok vezetője egy médiamogul volt mai szemmel.

  Miután megírtam az előző választ, azután olvastam végig a kidolgozott érettségi tételt. Később olyat is ír, hogy:
  „1848. március 15-e egyik vezetője, de az elért politikai eredményeket keveselte. Királyellenes verseket írt, népgyűléseket szervezett, szembe került vezető politikusokkal, fokozatosan elvesztette népszerűségét.

  „a gnosztikus, kabbalista és hasonló jellegek tudatosan irányított, és háttérből vezérelt jellegét vitattam. Valamint azt, hogyha ilyen jelleg a műben megjelenni látszik, az nem jelenti számomra feltétlen bizonyítékát a háttérhatalom ténykedésének, illwtve annak, hogy Petőfi ennek tudatos tagja volt.”
  Én sem sorolnám Petőfit a tervkidolgozó, sokadik szinten beavatott akárminek. (tetszőleges titkos társaság) A közeg, amiben forgott, az volt szabadkőműves-rózsakeresztes-jakobinus-stb. Ezek szerintem nagyrészt fedik egymást, illetve különböző korszakokban, helyzetekben a megjelenési formái ugyanannak a szellemi irányzatnak. Ő akkoriban ugyanaz volt, mint most az UNICEF egy alacsony beosztású munkatársa, hitte, hogy jó az, amit csinál, egy világmegváltó szervezet munkatársa. Mostanában elterjedt szleng szerint „hasznos idióta” volt.

 279. A korábbi migráció következménye. Az előadásban megismert adatok alapján teljesen érthető.
  Raffay Ernő: Pusztító migráció – A zsidók bevándorlása Magyarországra
  https://www.youtube.com/watch?v=lRUVazF82Uw
  Két nép nem integrálódott, asszimilálódott, a zsidóság és a cigányság. Így nem is válhatott a magyar nemzet részévé, viszont az előbbi igényt tart annak vezetésére.
  Az alábbi előadás második felében elég részletesen jellemzi.

 280. 298 Tibor bá’ az igaz, hogy a mai rabló kapitalista Magyarisztánban még annyira sem figyelnek oda a dolgozókra mint a Kádár korszakban.
  Viszont a korabeli kapitalista országokhoz képest a magyar dolgozók munkavédelme sehol sem volt. Nyugati gépeket rendszeresen a védő berendezés nélkül vásároltak (spórolás, meg aztán minek az, a külkeres úgysem vágatja le a kezét. unkavédelmi Építőiparról meg ne is beszéljünk. Magasépítésben az USA munkavédelmi előírásai és a technológia (szabványosítva) a magyarhoz képest ég és föld. 1980-ban New-Yorkban már minden utcasarkon lejtős volt a járda babakocsik és rokkantak kerekes székei részére. Nálunk gondolni sem gondoltak hasonlóra, pedig ez egy fillérbe sem került volna!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük