Ukrán háború

A közel 400 hozzászólást az oldal nehezen kezeli, ezért ez alatt kell folytatni a hozzászólásokat.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

334 gondolat erről: „Ukrán háború

 1. Azon rötyögök,hogy a nagy demokratikus NYUGAT milyen szépen elővette és letörölte a port az ősi kommunizmus módszeréről, a konfiskálásról, padláslesöprésről… és megy a bólogatás, hogy ez milyen jó… Mostmár nem megveszik, hanem elveszik… nem mintha félteném szegény orosz oligarchákat, de észrevettük, hogy megint rendszerben van a fogalom?

 2. Most úgy gondolják az piszkos pénzből van. Az még rendben lenne, hogy zárolják a vagyonokat, nehogy finanszírozza valamelyik a háborút, de az önkényes elkobzással nem értek egyet.

 3. „„Nem tehetek mást, mint hogy ezeket az összehasonlításokat elvégezzem. Napóleonnak és Hitlernek korábban az volt a célja, hogy leigázzák Európát. Most az amerikaiak leigázták.”
  Példa arra, hogy Washington eldönti, „mi a legjobb” Európának, Lavrov az Északi Áramlat 2 gázvezeték megtorpedózására irányuló hosszú amerikai kampányt említette. Berlin felfüggesztette a teljesen befejezett projekt tanúsítását a Moszkva Ukrajna elleni támadása miatti oroszellenes szankciók részeként.
  Washington évek óta próbálja leállítani a projektet, azt állítva, hogy az aláásta az európai energiabiztonságot, és azt sugallja, hogy az amerikai cseppfolyósított földgáz szállítása előnyösebb megoldás a magasabb ára ellenére – mutatott rá az orosz miniszter.
  „Az Európai Uniónak megmutatták a helyét. Az Északi Áramlat 2 története tökéletesen megmutatta az EU valódi helyét a világ színpadán” – szögezte le Lavrov.”
  A vezető orosz diplomata megjegyezte, hogy a konfliktusról szóló nyugati narratíva egy hollywoodi filmhez hasonlít az abszolút jó és az abszolút gonosz epikus csatájáról, ahol a jó része „a karakterben testesül meg, aki egyben a forgatókönyvíró is”.

  Most már annak is örülhetünk, ha annyi mozgásterünk marad, hogy legalább energiahordozóhoz jutunk. A világ most már végleg ketté szakadt. Nincs szerencsénk.

 4. Hogy ki milyen propagandát hisz el, arra egy érdekes adalék:

  #https://hu.euronews.com/2022/03/02/mit-gondolnak-a-magyarok-tul-kozel-kerult-e-magyarorszag-oroszorszaghoz

  „Teljesen megosztott a közvélemény annak az alapkérdésnek a megítélésében, hogy miként definiálja a konfliktust. A megkérdezett magyarok 51 százaléka szerint az két ország vitája, míg 49% véli úgy, hogy Oroszország agressziója egy szuverén állammal szemben. Teljesen ellentétes a megítélés végzettség alapján ebben a kérdésben is. Míg a 8 általános végzettek és a szakmunkások két ország vitájának értékelik a történteket, az érettségivel rendelkezők közt enyhe többségben vannak azok, akik szerint a háború Oroszország agressziója egy szuverén állammal szemben (51%), a diplomások körében ez az arány 71 százalék.”

  Ez szépen összecseng az oltásellenesség-iskolai végzettség kimutatással:
  #https://www.antalffy-tibor.hu/3775-oltas#comment-316204

  De az idézett cikkben a többi táblázat is érdekes.

  És akkor óhatatlanul felvetődik a kérdés, hogy ki milyen forrásokból tájékozódik.

 5. 5.kakukk:
  Egy rakás könnyen cáfolta orosz propagandát nyomsz.

  „Washington évek óta próbálja leállítani a projektet, azt állítva, hogy az aláásta az európai energiabiztonságot, és azt sugallja, hogy az amerikai cseppfolyósított földgáz szállítása előnyösebb megoldás a magasabb ára ellenére – mutatott rá az orosz miniszter.”

  1.) Az USA a túlzott orosz függőség ellen szólalt fel.
  És mint a jelenlegi helyzet is mutatja van benne valami.

  2.) Az alapvetően ok, ami miatt már korábban a németek is felszólaltak, hogy az Ukránok kárára, azok szívatására lett kitalálva az Északi áramlat 2.

  3.) Az oroszok is szállíthatnak LNG-t, ők is kaszálhatnak a magas áron.
  Sőt az LNG által magasabb átlagáron a vezetékes gázon is kaszálhatnak.
  Az LNG piac azért jó (bár magasabb az ára), mert sokkal inkább versenypiac, mint a vezetékes.
  Ergo a gázzal való zsarolás kockázata kisebb.

  Korábban szó volt arról, hogy egy esetleges orosz gázszállítás esetén, mit csinálnak az oroszok a termelt gázzal.

  Orosz blöffnek tartja a gáz- és olajszállítmányok visszafogását Pletser Tamás, az Erste olaj- és gázipari elemzője. Oroszországnak ugyanis fizikailag nincs lehetősége hosszú távon letárolni a készleteket. A szénhidrogénkutak pedig folyamatosan termelnek, mégpedig úgy, hogy többségük leállítása visszafordíthatatlan.

  A szakértő szerint ha nehezen is, de a kontinens kibírná orosz gáz nélkül. Elvégre a fűtőanyag 60 százaléka ma is egyéb térségekből, így Norvégiából, Algériából, vagy a világ más gázkitermelőitől, LNG formájában hajón érkezik. A sikeres ellenállás előfeltétele lenne az európai államok közötti szolidaritás, amennyiben saját gáztartalékukból kisegítik a hiányban szenvedőket. Mindemellett, orosz gázszállítások nélkül szükség lenne ipari, vagy akár lakossági fogyasztási korlátozásokra is.”

  #https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/orosz-ukran-valsag-gazellatas-energia.747399.html

  Szóval csuka fogta róka esete, főleg ezekben az oroszok számára deviza ínséges időkben.

 6. 2. Infos
  Még rosszabb lassan. Most már betiltjuk a tv csatornát, mert nem azt mondja, amit mi, leváltjuk a karmestert, mert más gondol, mint mi, eltiltjuk a sportolót, mert csúnya országot képvisel. Már nem a teljesítmény számít, hanem a z elkötelezettség. Kérdés, mennyivel jobb ez a világ, mint a szidott keleti. Főképp, ha már a viszonylagos jőlétet sem tudja biztosítani majd.
  Ehhez ugyanúgy helyesel a tömeg, mint annak idején, hiszen megmondták neki, ezek a nép ellenségei, valójában megsemmisítendők.

 7. 7. bubble01xy
  1. Az oroszok a szerződéseiket mindíg pontosan teljesítették. Ha könnyen szálltható gáz van a szomszédban, miért kellene a világ végéről drágán, környezetszennyező módon vásárolni? Kinek jó üzlet ez? Tudjuk. Ki kerül versenyhátrányba? Decemberben a Jamal vezeték fordított irányban működött, mert a lengyelek nem vettek oroszt gázt, inkább a betároltat használták. Európa a nyáron fizikailag képtelen lesz a megfelelő szintre feltölteni a tárolóit.
  2. Vajon miért akarták kikerülni az ukránokat? Mert nem köszöntek reggel illedelmesen? Miért akarták a németek megakadályozni a törökökön átjövő vezetéket, amikor ők meg megépítették a ÉA1-et? Akkor ki akar függőséget?
  3. Mivel zsarolhatnának, ha hosszú távú szerződések vannak? Azért jó a LNG, mert az versenypiac? Azért magasabb az ára? Annyira jó versenypiac, hogy például az MVM által leszerződött tartályhajót a kereskedő inkább Dél-Koreába küldte, kifizetve a kötbért, mert ott drágábban megvették.
  Az oroszoknak is vannak LNG termináljaik, nem a világ szankciózik, bőven lesz rá kereslet.
  A kapitalizmusban nincsen szolidaritás, verseny van. Az erősebb rá tudja kényszeríteni az akaratát a másikra, az viszont igyekszik ezt kijátszani. Ezért vált most európa az amerikaiak áldozatává.
  A kölcsönösen előnyös szerződések biztosíthatnák a stabilitást. Így viszont az EU fogja finanszírozni az oroszoknak a háborút, közben meg tönkre teszi magát..

 8. Eljött az idő, oldalt kell választani.
  1., Be kell állni az Eu és a Nato mögé teljes mellszélességgel, ha már a védelmükben bízunk. És lenyelni a várható 15-30%-os inflációt, visszaesést. (Orbánnak menni kell.)
  2., A német fegyverkezés, haderő fejlesztés dönti majd el, hogy Európának milyen mozgástere lesz a jövőben. Ha önállóan is működőképes és kompatibilis a többi eu-ssal, akkor ennek létrejötte után Európa újra cselekedhet a saját gazdasági érdekei szerint. Kereskedhet Oroszországgal. Ha csak USA felügyelet, vezetés mellett lesz működőképes az európai haderő, akkor nekünk továbbra is maradnak az USA érdekek és a pofánk sutba állítása.
  Szerintem.
  Apropó Németország haderő fejlesztési terveiről van bármi információ?
  Gondolom tervek már eddig is léteztek, csak le kell porolni.

 9. Csak felhívnám a figyelmet arra a közismert tényre, hogy ha nincs gáz, akkor nemcsak fázunk, de enni se nagyon fogunk, gyógyszert se szedünk, de még szappanunk se lesz, amivel lemossuk a kezünkről a koszt… Nem beszélve arról, hogy a melósnak ebéd kell, meg meleg a szalag mellett, vagyis gyártás se lesz… A dollár az olajhoz van kötve, és valakinek ki kell húzni a szarból, vagyis nem lesz olcsó gáz, se olcsó olaj. Én éltem a szociban, jó lenne, ha emlékeznénk rá, miért is dőlt össze…

 10. Az Ukrajna ellen indított, számtalan diplomáciai és nemzetközi jogi normát sértő orosz offenzíva ismét ránk lehelte a történelem szagát. Mi, 21. századi puhányok-nyavalyások azt hittük, a történelem már csak virtuális szórakoztatóplatform, féligazságok és álhírek tét nélküli burjánzása, kommersz marketing-illatfelhő. Putyin tett róla, hogy ez a rózsaszín köd eloszoljon, és orrunkba szívhassuk a történelem nyers és valódi vérszagát. Nem voltunk hozzászokva – hála istennek! –, most mégis megéljük – kavarog is a gyomrunk, hánynunk kell tőle. A Covid-vírus érkezésekor is valami hasonló, fojtogató érzés vette körül a világot, ám az két év után inkább politikai vitává mutálódott. Ez a háború most más. A történelem visszatért. Szinte lehetetlen jósolni, elemezni, mert az események bármelyik pillanatban vehetnek drámai vagy éppen pozitív fordulatot. (Sajnos egyelőre csak az előbbire van példa.) Ha ma bármit kijelentünk, azt a holnap alakulása könnyen megcáfolhatja. Vállalva ennek kockázatát ebben a rövid írásban azt állítom, akárhogyan is alakul az ukrán–orosz háború, Oroszország már elveszítette. Hogy miért? Öt indokom van rá.

  Vona Gábor: Öt ok, amiért Oroszország már most elveszítette a háborút
  https://index.hu/velemeny/2022/03/03/ot-ok-amiert-oroszorszag-mar-most-elveszitette-a-haborut/

 11. Facebook – Tibi atya

  Az ukrán cukiságkampány nemsokára alábbhagy, és beköszönt a háború valósága. A modern orosz hadviselés mindig is nagy veszteségekre alapozott, Putyin pedig köztudottan azzal mutatkozott be, hogy lebombázta Groznijt. Most, hogy a civil lakosságnak már volt ideje elhagyni a városokat, így vagy úgy, de aki ott van, harcoló (igen, láttam a képet a gyerekekről, szörnyű, de ez inkább az ukrán fél bűne, ahogy az Al-Kaida bevett módszere is volt nők és gyerekek közé elrejteni a vezetőiket, hogy aztán lehessen mutogatni a propagandának, mikor lelőtték őket).
  A háború innentől nem annyira bravúros harcászati megoldásokból, mint logisztikából áll majd. Kezdődhet a rendes aprítás és kezdődik is.
  Sajátságos verseny veszi kezdetét: a Nyugat ukránokat feltüzelő háborús propagandája csap össze az orosz fegyverekkel. Valóban akkorák az orosz veszteségek? Valóban akkorák az ukrán sikerek?
  A belpesti wishful thinkerek Oroszország gazdasági összeomlását várják. Először is, Oroszország nem Moszkva és Szentpétervár. Oroszország nem nyugati ország. Több nagyvárosban egyáltalán nem szokatlan, hogy nincs, vagy csak a nap bizonyos óráiban van melegvíz februárban. Ha ez Európában történik meg, abba egy kormány belebukik. Egy időtlen idők óta nagyrészt szürkén és feketén működő gazdaságnak persze lehet a GDP-jét méregetni dollárban, de ennek körülbelül annyi haszna van, mint megállapítani egy szabolcsi autószerelő műhely valós profitját a főkönyvi kivonata alapján. Nem beszélve arról, hogy a pénz vásárlóértéke nem állandó, az olaj fűtőértéke viszont az. Ha nem lehet olajat kapni, pénzben ki se lehet fejezni többé semmit, mert annyit ér, mint a papír, amire nyomtatták (illetve annak is inkább a fűtőértékét).
  Ráadásul – tetszik, nem tetszik – erős nagyhatalmak álltak ki Oroszország mellett (Brazília, India), vagy maradtak kényelmetlenül passzívak (Egyesült Arab Emírségek, Katar), még azok közül az USA szövetséges arab államok közül is, akiktől (a semmiképp sem a valósággal ápolt gondos kapcsolatáról ismert) Biden az európai kieső energiaellátás pótlását várta. Aki bárminek is bedől, amit az ENSz Általános Közgyűlése megszavazott (miközben tudható volt, hogy a Biztonsági Tanácsban az Orosz Föderáció vétózni fog), annyit is ér.
  Hogy mennyire lehet elkeseredve a propaganda ellenére az ukrán fél, azt érzékelteti a különleges erők egyik kiáltványa:
  “Figyeljetek most, férgek: ti a célokat nem látjátok, ezért mintha könnyebb lenne nektek. De higgyétek el: ennél könnyebb nektek szarháziak már soha nem lesz. Az infók rólatok már nálunk vannak, akiről nincs, az is csak percek kérdése. Mostantól kezdve semmiféle orosz tüzér hadifogoly nem lesz. Semmi könyörület, semmilyen “ne öljetek meg, megadom magam” nem lesz. Minden egység, nem fontos, hogy parancsnok, sofőr, céljelölő vagy lőszer betöltő – le lesz vágva, mint a disznók. Hugyozzatok a nadrágotokba, eljöttünk értetek! ”
  (forrás: https://donpress.com/…/03-03-2022-boycy-vsu-nazvali…
  Eredeti szöveg: «А теперь смотрите, червяки: вы своих целей не видите и вам оттого вроде бы как легче. Но поверьте: легче вам мразям уже не будет никогда. Информация по вам — уже у нас. А если по кому-то еще нет, то это вопрос считанных минут.
  Отныне никаких пленных русских артиллеристов больше не будет. Никакой пощады, никакое «пожалуйста не убивайте, я сдаюсь» уже не пройдет.
  Каждый расчет, неважно: командир, водитель, наводчик, заряжающий — будут зарезаны как свиньи. Ссыте в штаны, мы за вами уже пришли», — написали украинские военные.)
  Csak mondom, hogy foglyokat kínozni vagy kivégezni, akik nem képesek tovább harcolni, a nemzetközi jog szerint el nem évülő háborús bűncselekmény. Ilyet eddig Putyin sem követett el, minden komolyabb csapás előtt figyelmeztette a lakosságot. A foglyok bántalmazásáról nem érkezett hír.
  Remélem, a német fegyverkezés nagyon gyorsan végbemegy, mert a kontinens jövője szomorú lesz, ha ennyire feltétel nélkül szolgáljuk az USA érdekeit. Európai politikát Európába! Dicsértessék!

 12. bubble01xy

  Ha valaki, akkor te vagy az aki kő keményen tolja -az átlátszó- propagandát.
  És még van p.fád mást vádolni ezzel.
  Remélem Tiborbá hamarosan beszűkíti a mozgástered..

 13. 10. Eagle
  Majd magyarázd el a proliknak, miért kell szívniuk. Biztos vállalják majd a magasztos jövő érdekében. Én azért nem bíznék a mindenható NATO védelmében. Akkor védenének meg, ha az érdekükben állna. Az ő érdekükben. A szomszédoktól talán, de azoktól hamarosan mi is megtudnánk magunkat védeni. A nagyobbal meg jobb jóban lenni, nem az erőset játszani. A fenyegetéssel riogatás arra kell, hogy felgyorsítsák az integrációt, a még létező ellenállást felszámolják.
  Fene jó ötlet lenne megint a németek mögé beállni, eddig mindig bevált.
  Pont azért tartja megszállva még az USA Németországot, mert szeretné, hogy újra katonai nagyhatalom lenne. Ebből a Németországból hamarosan már semmi sem lesz, ott a folyamatok visszafordíthatalanok, saját magukat végzik ki..

 14. Lenne egy releváns kérdésem: 2-3-4 gyerekkel érkező magyar anyanyelvű, Kárpátaljai nő mi elől menekül? És mért versenyezik a fél ország a seggük nyalásában?

 15. 9.kakukk:
  1.
  ” Európa a nyáron fizikailag képtelen lesz a megfelelő szintre feltölteni a tárolóit.”

  Ez lehetséges, ezért se akarják az EU-ban a gáz importot ellehetetleníteni.
  Lásd a Gazprombank nincs benne a SWIFT tiltásokban.

  2.)
  „Vajon miért akarták kikerülni az ukránokat?”

  Tudnék felsorolni pár okot.
  Ezek között csak egy ok, az állítólagos ukrán gázcsap elzárás.

  „Miért akarták a németek megakadályozni a törökökön átjövő vezetéket, amikor ők meg megépítették a ÉA1-et?”

  Ez egyértelműen a németek monopóliumra törekvése, valamit az Északi Áramlat 2 piacának a védelme volt.

  3.
  Én ezt írtam:
  „Az LNG piac azért jó (bár magasabb az ára), mert sokkal inkább versenypiac, mint a vezetékes.
  Ergo a gázzal való zsarolás kockázata kisebb.”

  Te ezt értetted:
  ” Azért jó a LNG, mert az versenypiac? Azért magasabb az ára? ”

  „Az oroszoknak is vannak LNG termináljaik, nem a világ szankciózik, bőven lesz rá kereslet.”

  Lásd #https://www.antalffy-tibor.hu/3790-ukran-haboru#comment-316209 .

  „A kapitalizmusban nincsen szolidaritás, verseny van. Az erősebb rá tudja kényszeríteni az akaratát a másikra, az viszont igyekszik ezt kijátszani.”

  Ezt értelmezd Oroszország-Ukrajna viszonylatában is.
  pl. a gázvezeték kapcsán.

  „A kölcsönösen előnyös szerződések biztosíthatnák a stabilitást. Így viszont az EU fogja finanszírozni az oroszoknak a háborút, közben meg tönkre teszi magát..”

  Pontosan ezért akarnak leválni az orosz energiaimportról.
  Ja, és az oroszok meg sértetlenek maradnak.

  11.infos:
  „Csak felhívnám a figyelmet arra a közismert tényre, hogy ha nincs gáz, akkor nemcsak fázunk, de enni se nagyon fogunk, gyógyszert se szedünk, de még szappanunk se lesz, amivel lemossuk a kezünkről a koszt…”

  Lásd 7.
  40%-os az orosz gázimport.
  Hogy ki fogja kezdeményezni a gázcsap elzárását az kérdéses még.

  Mostanában az olajcsapok elzárásról folyik az értekezés.
  #https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220303/embargo-johet-az-orosz-olajra-nyugaton-putyin-ideges-530859

  #https://www.statista.com/statistics/1021752/share-russian-petroleum-oil-imports-eu/

  A cikk alapján az orosz olajimport 25%-os, kisebb mint a gaz 40%-a.
  Ezek az intézkedések mindkét félnek fájni fognak, ha meglépik.

 16. 7, bubble01xy
  Hány napig látná el Ójrópát LNG-vel azok a hajók egy hónapban? Most van annyi kikötői csatlakozó és betápláló vezeték, mérőórák, turbókompresszprok kiépítve? Akkor mennyi lesz majd egy m3 gáz itthon? Abból ki fog ammónium-nitrátot gyártani?
  Drága gáz miatt hány multicég fog elmenni Magyarországról??

  10…Eagle
  Be is baszna, ha O.V.-t elhajtanák.
  Akkor lőttek a Zrínyi 2026-nak, a hazai fegyvergyáraknak, a katonai életpálya modellnek, a tiszai szükségtározóknak…stb.
  Alkoholfejű Gyurcsány és trágyabeszédű MZ/X lenne a miniszterelnökünk?

  Milyen német haderő? Attól, hogy a kabúli kimenekítésben vitték a pálmát, még nem kell elájulnod tőlük…Nem fényezném őket, pláne a büchel-i támaszponton őrzött jószágok miatt.

 17. 15,Gyurma:
  „Ha valaki, akkor te vagy az aki kő keményen tolja -az átlátszó- propagandát.
  És még van p.fád mást vádolni ezzel.
  Remélem Tiborbá hamarosan beszűkíti a mozgástered..”

  Tipikusan képviselsz egyfajta gondolkodás.
  Erővel megoldani, mert racionális érveid NINCSENEK.

  Ezt már többször kinyilvánítottad, ez nálad tipikus.

 18. 17. Jött az ukrán náci ès azt mondta: a férjedet elvisszük katonának és ágyútöltelék lesz. Ha „eladod” a házad, elmehetsz a kölkeiddel…

  Azért ne feledkezzünk el Bismarckról…
  Valahol nem rossz az ám, ha két szláv marja egymást, de ne nagyon azonosuljunk velük…

 19. 19.János:
  „Akkor mennyi lesz majd egy m3 gáz itthon? Abból ki fog ammónium-nitrátot gyártani?
  Drága gáz miatt hány multicég fog elmenni Magyarországról??”

  Drága, mint ahogyan EU-ban is.
  Ezért nincs meglépve az EU részéről az egyoldalú lépes.
  Bizony ilyen árak mellett, drága lesz a műtrágya ára.
  Ja de az egész világon drága lesz, mert egy globális piac van és mindenhol magasak az energiaárak.

  Ebből kifolyólag meg a multi nem megy sehova, mert az egész EU-ban ilyen árakat talál.

  Továbbiakban lásd 7.

  Egyébként meg a függetlenségnek ára van.

  János, még mindig nem lágyult meg az ukrán lakossági áldozatokért a szíved?

  Még arra a kérdésre se válaszoltál, hogy kevesebb lett volna szerinted a 8 év alatt 14000 áldozati szám, ha az oroszok nem támogatják a szakadárokat és az ukránok fenntartják az ukrán állami kontrollt a területen?

  Ami 14000 meg kevesebb, mert az ukrán áldozatok is benne vannak jó pár ezren.

 20. 23-hoz még:
  „Ja de az egész világon drága lesz, mert egy globális piac van és mindenhol magasak az energiaárak.”

  Ugye itt a blogon a fenntartható fejlődés meg a klímaváltozás kiemelt téma.
  Mit is fog okozni a magas energiaár?

  Energia hatékonyság növelését, energia takarékosságot, az alternatív energia beruházások növelését és azok fejlesztésének felgyorsulását?

  Nézzük a jó oldalát is a dolognak….

 21. A szomszédom, sok év hezitálás után meglépte, telepítette a saját napelemes rendszerét.
  Igaz , már jóval drágábban, mint egy évvel ezelőtt.

  Ha azt nézzük, hogy a piaci ár a rezsi csökkentettnek legalább a 3x-a és tudjuk azt, hogy ez MVM-nek és áttételesen a költségvetésnek 500-1000 milliárd kiadást jelent,
  akkor lehetnek kétségeink afelől, hogy ez meddig tartható fent.

  Az orosz gázár meg a valamilyen tőzsdei árhoz van kötve, ami indirekten a gazdasági adatokból kiolvasható.
  Tehát egyre nagyobb lesz a veszteség a gázár támogatáson.

  Akárki kerül kormányra ez valahogyan kezelni kell.
  Minimum a rezsicsökkentést fogyasztás függően sávossá kell tenni.

 22. 14:

  „Most, hogy a civil lakosságnak már volt ideje elhagyni a városokat, így vagy úgy, de aki ott van, harcoló (igen, láttam a képet a gyerekekről, szörnyű, de ez inkább az ukrán fél bűne, ahogy az Al-Kaida bevett módszere is volt nők és gyerekek közé elrejteni a vezetőiket, hogy aztán lehessen mutogatni a propagandának, mikor lelőtték őket).”
  Meglehetősen embertelen ez a hozzáállás a történtekről. Ez volt a választási lehetőségük a saját hazájukban. És miért kell büntetni a békés lakosságot: nőket, gyerekeket, öregeket, aki nehezen mobilizálhatók. Hogy lehet és hová lehet kb. 40millió embert (a féfiakat nem számoltam elszállítani 3-4 nap alatt?
  Ezt összehasonlítani az Al-Kaidával egyszerűen érthetetlen és számomra elfogadhatatlan. Lakóépületeket, iskolákat bombázni, civileket bántani háborús bűntett, de van aki ebben éli gyilkolási hajlandóságát. Aljas és hitvány dolog ez, akárki mondja, vagy csinálja!

 23. Kacor: és ha azokat nem az orosz bombázza? Lehetnek akár zsoldosok is, akik nem igazán kommunikálnak ukránul, és így az ukránok is fel tudják őket használni provokációra…

 24. 23, bubble01xy

  Hanyadik nicknevedet használod most épp?

  Elmondtam, február 24.-e előtt, hogy akik beleharapdáltak a donbászi lakosságba, azoknak az anyját-apját is kinyújtóztatják majd.

  Itt vannak a válaszaim a háború sújtotta emberekről, pl:
  A 3790. poszt: 7., 36.
  A 3769. poszt: 33., 116., 130., 260., 294., 322., 342.

  És ha ez sem elég neked, akkor olvasgasd a Covidos vagy Száhel-övezetes hozzászólásaimat.

  Sok szerencsét, jó jegyzetelést.

 25. Van egy fotó,két ember sakkozik.
  Az egyik hitler a másik lenin .
  Nem tudom becsatolni,de a guglin megtalálható .
  Nyereményjáték :
  Aki kitalálja, ki a kép főszereplője ,az nyer v. egy üveg tizenéves wiskeyt ,v. egy ü. orosz vodkát (hogy honnan szerzem be még nem tudom 🙂 ) ,v. egy ü. saját ágyas szilvapálinkát.
  u.i. 1909-es felvétel
  Határidő holnap 18 óra

 26. 19. János
  Németország úgy döntött, hogy 100 milliárd Euro-t költ katonai beruházásokra a 2022. költségvetésben. Gondolom egyúttal az éves katonai költségvetését is megemeli majd, már csak a fenntartás miatt is.

 27. Ez egy szláv kollektív öngyilkosság.
  Az orosznak és az ukránnak szövetséget kellett volna kötniük, nem elpusztítaniuk egymást.
  Tragédia, amit Putyin lépett és aljasok voltak az ukrán szélsőségesek is, amit Keleten műveltek.
  Annyira csalódott vagyok, hogy szavakat nem találok.

 28. A Zelenszkijnek a „mindenkit legyőzünk” blöff talán bejön, talán szerencséje lesz, Putyin felismeri gonosz tettét és kinyírja magát, vagy a népe nyírja ki. Bár erre építeni kockázatos stratégia, hogy ezrek élete árán, de végre elnyerjék a hőn áhított NATO tagságot. Azért komoly hit kell hozzá, hogy megéri.
  Nyilván az orosz oldal is ugyanígy hisz a saját igazságában.

  A nyugati ember még nem tanulta meg, hogy nem kell félni az ijesztő dolgoktól, hagyni kell azokat megtörténni, és lehet, kisebb veszteséggel de végül minden megoldódik.
  A kapkodás, egymásnak feszülés mindkét oldalon csak a gyűlölet, félelem sötét hatalmát, gerjeszti, annak energiáját növeli. Ezek egyszerre bennünk élő és rajtunk kivüli ősi tudattalan hatalmak. Csak a felszínen könnyű hinni abban, én a jó oldalon állok, a másikmeg velejéig gonosz.
  Nem tudom, más hogy van vele, nekem nem megy , mikor ki is van adva, hogy most kötelező gyűlölni, megvetni egy személyt, vagy népet, és ezzel a „jó oldalon” álló csoporttudat kedvéért rakjam a rezgésszintemet a béka segge alá.

 29. Hogy a tragédia fokozható legyen, íme egy korábbi videó a világ legújabb szuperhős elnökéről is.
  #https://www.youtube.com/watch?v=kgOSrw9Q8rc
  Nincs itt kit és mit ünnepelni, csak gyász és halál van.
  Ismét elkezdődött egy „új” világrend…, hát nem igazán így képzeltem.

 30. 35 – MangaM
  Ez csak a te generációdnak olyan szörnyű. Én sokkal hűvösebb fejjel nézem a dolgokat.

 31. Van itt egy kérdés, amivel nemigen szeretnek foglalkozni egyesek.

  Miért nem hallgatott az USA vezetése az alábbi emberekre, kül- és biztonságpolitikai szakértőik színe-javára?

  https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491107902062592

  Akinek nincs kedve a hosszú idézetsor átolvasására, íme a lényeg 93 mp-ben:

  https://twitter.com/i/status/1497575188698996739

  *** Az előző hozzászólásom eltűnt; ha mégis előkerülne, kérem Tibor bát, törölje az egyiket!

 32. Elképesztő képmutatás a nyugat részéről, hogy az oroszok kapcsán már háborús bűnöket emlegetnek, meg a Hágai Nemzetközi Bíróság elé citálnák Putyint. Közben meg az a tény hogy amerika szántszándékkal polgári célpontokra dobott le atombombát Hirosímánál és Nagaszakinál, ahol több mint kétszázezer ember vesztette életét, senkiben nem keltett felháborodást soha, az elmúlt 75 évben. Az soha fel sem merült, hogy, annál jobban, a modern kori történelemben semmi sem meríti ki, a mai napig sem a háborús bűncselekmény fogalmát…

 33. Ahogy elnézem a béketárgyalásokon résztvevő két félről készült képeket….. Egyik fél öltöny, nyakkendő, másik fél kapucnis pulóver, baseballsapka… Melyik fél komolyanvehetőbb?

 34. János 19:
  „Be is baszna, ha O.V.-t elhajtanák.
  Akkor lőttek a Zrínyi 2026-nak, a hazai fegyvergyáraknak, a katonai életpálya modellnek, a tiszai szükségtározóknak…stb.
  Alkoholfejű Gyurcsány és trágyabeszédű MZ/X lenne a miniszterelnökünk?”

  János, megleptél. Eddigi hozzászólásaid alapján azt hittem, te sem vagy a rezsim barátja. Fentebb idézett szavaid ennek ellenkezőjét mutatják. Sajnos tévedtem. Tévedtem? Azért érdekelne hogy miért jó egy olyan vezető az ország élére, aki az utóbbi napokban óráról órára képes köpönyeget forgatni, megkoronázva a nemzet szardombjának soha nem látott méretű példányát, mely szarvihar legkésőbb a választások után, így-vagy úgy ráomlik a népre? Az elmúlt 12 évének egyéb bűneit most nem is idézném, jól ismerjük mindannyian.

 35. << 17:
  Mi elől menekül? Cinikus kérdés. A háború elől, amely előbb-utóbb odaérhet Kárpátaljára is. A legtöbb szülő a gyerekei miatt szalad biztonságba, mert ha marad, az még rosszabb. Akinek van tíz perce, nézze meg ezt a kisfilmet, és gondolkodjon el: https://www.youtube.com/watch?v=W9qm-Vbhglc
  Plusz ott van a történelmi emlékezet, a szovjet katonák által elkövetett nemi erőszak, gyilkolás, pusztítás. Ki akarja ezt megvárni, ha van lehetősége elmenekülni?

  Akinek meg nincs ideje rövidfilmet nézni, az olvassa csak a legfrissebb híreket a zaporizzsjai atomerőművet ért hajnali támadásról. Putyin megkergült, és simán kinézem belőle, hogy elindít egy nukleáris háborút, hacsak valaki nem tesz időben polóniumot a teájába.

  Ajánlok még egy független orosz újságot, google translate segít az olvasásban: https://novayagazeta.ru/

 36. Re:42
  Lehet azért, mert bár tisztában van a jelenlegi vezetés hibáival, de látja hogy kik akarnák leváltani OV-t, és abból nem lenne köszönet, ez jól kivehető a nyilatkozatokból. Teljesen fals elképzelés, hogy az ukránok győzni fognak, úgy hogy logikus álláspont az, hogy kvázi újra oroszokkal leszünk határosak, ennek függvényében kell a jövőt tervezni…

  Látva azt, hogy mit produkál az ellenzék, nem csodálkozom az álláspontján.
  Pl amikor valamelyik büfé szakos okoska azonnali orosz gázvásárlás beszüntetését követeli, az nettó hülye, mert az a magyar energetikai rendszert veszélyezteti, és ezen egy napelemes zöld tapasz kb halottnak a beöntéssel egyenértékű javaslat. Ez max mikro szinten működik, de országos szinten nem.
  Tetszik nem tetszik egy kocsmai bunyóból ki kell maradni, mert kis cinege ország vagyunk, különben beverik a mi pofankat, és számítani lehet arra, hogy az erősebb bunyós meg mellénk ül is.

 37. 42 Gilgames: szerintem János csak ironizált.

  Amúgy ha most az ellenzék lenne kormányon, akkor lennétek igazán bajban. Olyan idióta kijelentéseik vannak, hogy az az érzésem, hogy ezek szándékosan nem akarnak nyerni.

 38. 29. Buda
  Albert von Rothschild báró
  A nyereményemet Tibor’bának küldd el.

 39. 30, Eagle

  MOST hogy áll a német haderő, pláne hogy a II. vh óta szándékosan nem engedik a felfegyverkezését….szerinted mi lesz abból, hogy megerősíti a hadi költségvetését egy energiaszegény jövőben?

  A történelemben vannak tények. Felborítja a német, az erőegyensúlyt, mint ahogy a Zrínyi 2026 is felborította, így ezt a programot (és a fegyvergyár építést) itthon MINDENKÉPP TOVÁBB KELL vinni.
  Most, hogy már a kisunokának is biztosították nagyjaink a jövőjűket, így az adóforintjainkat a jelenben úgy fektessék be, hogy az ország jövője kiszámítható legyen!
  De nem huszonpárezres honvéd létszámmal, mint most és a 11 ezres tartalékossal, hanem felfejleszteni a létszámot és a technikát!
  És nem egy nagy rakás tiszttel!!

  Valahogy úgy, ahogy Svájcban van szokásban.

 40. Amit a média mutat, annak kb 15% a vagy kevesebb a valóságtartalma véleményem szerint.
  – Kígyók szigete – mindenki látta mekkora félrevezetés történt
  – An-225 megsemmisülése – valaki látta a roncsot ? én még nem de gyanús hogy előkerül majd teljesen épen
  – Orosz tank átgázol autón – jó nagy átverés – a város még nem volt elfoglalva + mit keresnének autók az utcán 70 éves sofőrökkel ostrom kellős közepén
  – Emberek sétálnak az utcán orosz tankok között, autók jönek mennek miközben a várost (állítólag) bombázzák
  – Random embereknek fegyvert osztogatni válogatás nélkül – molotov koktél- mekkora ennek a harcértéke- mi értelme van, nem tudom – megnő a civil áldozatok száma ? – ez még megbosszulja magát
  – Oroszok villámháború jellegű stratégiát akarnak alkalmazni – nekem nem úgy tűnik, hogy ez újoncokkal, 70 es évekbeli technológia alkalmazásával lenne célravezető – netán az oroszok is a helyzet eszkalálódására játszanának ?
  – a világ látszólag egyként áll ki Oroszo ellen viszont ezután fog kiderülni ki milyen lapokkal játszik – a SWIFT ből való kizárás jelentősége túl van tolva, teljesen átmeneti a hatása s hamar megkerülhető – inkább pszichológiai hadviselés – olyan mintha letiltanák az SMS t akkor mit teszel ? Ott a telefon s azt használod. A kőolaj viszont amerikai kontroll alatt van, a dolláron keresztül Amerikának kedvező ha jó magas az ára.
  – Amerika a csőd szélén lavíroz – nem biztos hogy egy háborúmentes nemzetközi konfliktusmentes időszakot megbírna a rendszer. Ahogy jól jött a pandémia cirkusz, most ugyanúgy jól jön egy háborús propaganda, mindegy mi, csak a cíplapokon nehogy véletlenül a gazdasági jellegű hírek kezzenek megjelenni
  Folytathatnám de a lista túl hosszú lenne.

 41. 20. bubble01xy

  Nem véletlen repültél innen “idegen” nicknév alatt.
  “Racionális érveket” vársz az egyoldalú, valós tényeket figyelmen kívül hagyó, elhallgató ömlesztett propagandádra? Ugyan már..
  Nekem nem fizetnek azért, hogy időt fordítsak a végtelen mennyiségben ide zúdított szemét tételes cáfolatára.

 42. 40: Az alábbi ábra fényében hogyan akarják megoldani az orosz gáz kiváltását ? A gazdasági hatásokról nem is beszélve. Az orosz gáz kiváltását sem az oroszok forszírozzák, hanem az agyhalott EU vezetők
  https://fgsz.hu/file/slides/0/0391/fe_1200_0_a_foldgaz_szerepe_kep_1_2022_frissites_hu_en.PNG
  41:
  Nekem is ez jött le.
  42:
  Nem a rezsim barátja (mint ahogy az ország nagy része sem), hanem csak belátja, hogy a másik opciót talán még rosszabb.

  Egy ilyen geopolitikai helyzettel és mérettel rendelkező ország vezetőjétől mit vársz? Szerinted hogyan kellene viselkednie ?
  Alapvetően 2 politikát folytathat.
  1. Csontig benyal valamelyik nagyhatalomnak és füttyentésre meglép minden kívánt lépést (olykor a Nemzeti érdekkel szembemenő lépést is)
  2. A hatalmi játszmákban megpróbál lavírozni, és az önös érdekek mentén kihozni a helyzetekből a maximumot.

 43. Jó hír, már nem kell félni az atomrakétáktól, az orosz bakák találtak egy gyorsabb megoldást.

 44. 49 Majsz
  Attól, hogy a kert végében kigyullad a budi, még nem ég le a ház.
  Úgy látszik, mindenkit be akarnak darálni. Lesz hozzá elég erejük?
  „Washington fontolóra veszi India szankcionálásának lehetőségét Újdelhi orosz fegyvervásárlásai miatt – mondta a külügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője a Kongresszusnak.
  India a közelmúltban S-400-as légvédelmi rendszereket vásárolt Moszkvától, ütközve a 2017-es, az amerikai ellenfelekkel szembeni szankciókkal küzdő törvény (CAATSA) elnevezésű amerikai törvény ellen, amelyet válaszul fogadtak el az amerikai választásokba való orosz beavatkozással kapcsolatos vádakra.
  India már törölte a MiG-29-es vadászgépek, helikopterek és páncéltörő fegyverek megrendelését.”

 45. 50, Gyurma

  %%a végtelen mennyiségben ide zúdított szemét%%

  Kinek a szemetére gondolsz? A covidos szemét információ is beletartozik ebbe a halmazba?

 46. Jódtablettája van valakinek? A környéken minden patikából elfogyott 🙁

 47. Zsolt

  Ön nyert.
  A pontos válasz :
  Albert von Rothschild báró ,akinek a házában volt a sakkparti .
  A nyereményt nem felejtem el.

 48. Vona Gábor

  „Az USA nemzetközi diplomáciai értelemben, vagyis de jure nem hadviselő fél, gyakorlatilag viszont igen. Az USA (és bizonyos értelemben a NATO) minden bizonnyal nemcsak fegyverrel, de katonai hírszerzéssel, információkkal, technológiával és minden egyéb eszközzel is segíti Kijevet, egyedül a saját katonai erő beavatkozásától tartózkodik. Utóbbi megadja a lehetőséget, hogy a hírekben „csak” ukrán–orosz háborúról beszéljünk, de a valóságban ez már nem az. Talán a megfelelő definíció így hangzik: orosz és ukrán katonák harcolnak egy orosz–amerikai háborúban. A nyugati szövetség, de legfőképp az USA célja, hogy Moszkva elmúlt évtizedekben tapasztalható, nagyjából lineáris nemzetközi erősödése megtörjön. És ez, úgy tűnik, sikerült is nekik. Még azt sem zárnám ki, hogy az USA tőrbe csalta Putyint”

 49. 39. bubble01xy

  Gondolom csak megkoccolták egy kicsit az atomerőműnek azt a részét ahonnan a vezetékekek mennek ki vagy ilyesmi , nem pedig a reaktort lőtték (csak gondolom) .
  Ha a vezetékeket lebombázza akkor már elvágja az áramot .Persze szakmailag nem tudom hogy akkor elpukkanhat e az erőmű.Lehet hogy csak a média túllihegi.
  De amúgy meg ha akarják a háborút folytatni márpedig akarják akkor nekik sem érdek hogy elpukkancsák ezt a nagy erőművet mert a támadások is nehezen lennének folytathatóak.

 50. 55. Minato
  A múlt héten még eldugott helyen lévőben volt, most már sehol sem.
  #https://benu.hu/shop/jodid-100-mikrogramm-tabletta-100x#anchor-productdata
  Utána: -Elérhetőség ellenőrzése –

 51. 42. Gilgames.
  Attól, hogy Te 19. János véleménye alapján pártoskodást,
  részrehajlást feltételezel, Ő meglehetősen tárgyilagosan
  látja a helyzet. — Magam is orbánviktor és rendszere
  ellenes vagyok, DE PER PILLANAT az orosz– ukrán háború
  kapcsán hozott döntéseivel egyetértek.— Hogy a jövő mit
  hoz, ugyanolyan talány mint a háború következményei.

 52. 54. János

  Elég érthetően címeztem mondandómat ahhoz, hogy tudd kire gondolok.
  De témától függetlenül is igaz amit írtam.
  Mert gyűlölöm az egyoldalú tájékoztatást, félretájékoztatást, fontos tények elhallgatását!
  Bizony János, ez alól a covid téma sem ad felmentést, az sem kivétel.

 53. VALAMI HIBA LEHET A RENDSZERBEN, MERT A MEGÍRT
  VÉLEMÉNYEMET AZZAL DOBTA VISSZA, =””VALÓDI
  EMAIL CÍMET”” ADJAK MEG. ennél valódibb nincsen.

 54. 55, Minato:

  Szépen vagytok, ha már a káliumjodid-nál tartanak a népek, látom, a félelem miatt feladták a gondolkodást.

  Nem festeném az ördögöt a falra,

  de lehetséges, hogy „Zelenszkij” egy ELHÚZÓDÓ NÉPHÁBORÚRA rendezkedett be, már csak azért gondolom ezt, mert az orosz fél stratégiai offenzivájára nagymértékű haderőt nem vonultatott fel.
  Kivárja a patthelyzetet (borzasztó mennyiségű polgári-katonai áldozat után), majd gerillás ellentámadásban beleharapdál (az interneten keresztül politikailag buzdítva) oldalról és mélységében a hátrahagyott rejtett helyeken az orosz logisztikába is.
  ((Ez utóbbi fejezet külföldi szállítmányok hiányában garantáltan el fog akadni.))

  Most kell O.V.-nak okosnak lenni, úgy, hogy a KÁRPÁTALJAI magyarság jövője forog kockán…

  …egy jó „TOMCAT” igazán leránthatná a konyhapadlóra a „ruhatár-és büfészakos bőcsészeket”, akik mindent (covid, ukrán háború, napelem, Paks kikapcs…) meglovagolnak, csakhogy bekerüljenek a Parlamentbe!

 55. 63 – Barna Mihály:
  Utánanéztem, nem találtam semmit. Ismételd meg. Lehet, hogy elütötted az E-mail címet.

 56. 56. Buda
  ” Albert von Rothschild báró ,…”

  „Putyin nemrég emlékeztette kabinetjét, hogy kifizette a Rothschild adósságát, és „megragadta őket a nyakuknál fogva, és kirúgta őket Oroszország hátsó ajtaján. „
  „Nem övék a világ, és nincs szabad blanchjuk, hogy azt csináljanak, amit akarnak. Ha nem hívjuk fel őket, akkor más problémák is lesznek. Nem fognak minket terrorizálni. „
  https://www.napitema.com/2022/02/vlagyimir-putyin-megtiltotta.html
  A valóság az, hogy Putyin egy többpoláris világ felé vezet minket, messze az egy kormánytól, egy vallásos jövőtől, amit az elit és politikai bábjaik terveznek, amit az eszetlen talpnyalók követnek.

 57. MEGPRÓBÁLOM MÉGEGYSZER LEÍRNI AMI AZ ELŐBB NEM MENT ÁT.
  Száz szónak is egy a vége, visszta kéne menni a Kubai válságig,
  de akinek sikerül, akár 1940—42-ig ( USA, ANGOL, FRANCIA )
  háromhatalmi „”titkos”” megállapodásig. — A Kubai válság óta
  a Szovjetunió a nyugati világgal való komolyabb összetűzés
  elkerülése érdekében mást sem tett mint visszahúzódott. —
  Mára sikeresen bekekerítették USA és NATO támaszpontokkal.
  Putyin megelégelte a 80 éven keresztüli állandó baszogatást és
  kijelentette, = MÉG EGY LÉPÉS ÉS VALAKIT POFÁNVÁGOK !!!
  Ez a pofánvágás történik most, amikor Putyin tulajdonképen
  Az USA és a NATO ellen harcol, dehát őkszokásukhoz híven
  megbújnak a háttérben, nekik elég megkavarni a szart.
  A VALAKI PEDIG AKI ÉPPEN POFÁNVÁGNAK AZ UKRAJNA.
  Rá kéne döbbenni, hogy a jelenlegi történések az elmúlt
  80 évnek csak KÖVETKEZMÉNYEI.
  ( lehet, hogy az elöbbinél én csináltam valamit rosszul,
  azért nem ment át. )

 58. Azt pedig el kell felejteni, hogy = CIVIL ÁLDOZATOK !!!
  Zelenszkíj fegyvert osztogat boldognak, boldogtalannak,
  így gyakorlatilag majdnem mindenki ellensének tekinthető !!!

 59. Polgár Tamás: Ukrajnáról, 2022. febr. 27.

 60. Re:59
  Ipari vegyszer boltokban puriss tisztaságú kalium-jodid kapható, kg-os kiszerelésben, de lehet kapsz még az Azúr vegyszer boltban is(Bp. József körút).

 61. „„Magyarország biztosítja az orosz televíziók vételét beszüntető uniós döntés végrehajtását” – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.
  Emlékeztettek: az Európai Unió Tanácsa kedden elfogadta azt a rendeletet, amely egységesen, minden tagállamban felfüggeszti a Russia Today (RT) és a Sputnik médiumok adásait.
  Az NMHH jelezte: a március 1-jén elfogadott rendelet kiterjed a RT és a Sputnik valamennyi platformon sugárzott adására, így a televíziós és internetes tartalmakra egyaránt, ezeket elérhetetlenné kell tenniük a szolgáltatóknak az unió teljes területén, így Magyarországon is.)
  „A Telekom Srbija szerb közszolgálati műsorszolgáltató visszaállította kábelcsomagjába az RT és RTD orosz hír- és dokumentumfilm csatornákat – jelentette be pénteken az RT. A magántulajdonban lévő SBB azonban letiltotta az orosz csatornákat”
  Akkor most már csak az orosz műholdakról lehet venni közvetlenül.

 62. 74. Gilgames
  Igen, hamar megválaszolódott, úgy néz ki tényleg történt valami a géppel.

 63. L.S.

  Bárcsak a próféta beszélne belőled …

  Hogy ki a görög,magyar,stb. ,az nem állampolgárság kérdése .
  Dicsérő szavaim fenntartom .
  Én pl. 32 évig román állampolgár voltam…

 64. Gázügyben itt egy remek cikk (áthoztam az előző topikból):

  “ Vezetékek hiányában erre leginkább a cseppfolyós gáz hajóval történő szállításával (LNG) lehetne kísérletet tenni, de ez a lehetőség rendívül korlátozott.

  Az USA és az EU ugyan komoly diplomáciai erőfeszítéseket tett, hogy megnyerjen olyan gáznagyhatalmakat, mint Katar, Algéria, vagy Marokkó, ám ezeknek az országoknak a kapacitásai is jórészt le vannak kötve. Ha a le nem kötött szállítási kapacitásokat tekintjük, akkor az említett országok, valamint az USA, Azerbajdzsán, Ausztrália, Líbia vagy Egyiptom összes – azaz vezetékes is – egyhavi többlet szállítási kapacitása 3 napnyi téli fogyasztásra lenne elegendő Európában.

  De az LNG szállítási kapacitás a világban annyira korlátozott, hogy ha a következő hónapban a világ összes LNG tankere Európába indulna, azzal legfeljebb egy újabb hét fogyasztását lehetne fedezni.

  Ha ez nem lenne elég, Európa az LNG tárolására sincs felkészülve, tározói 80 százaléka nem cseppfolyós, hanem gáz halmazállapotú tüzelőanyag befogadására van felkészítve és ez csak nagyon lassan és költségesen változtatható meg.”

  Forrás: #https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220228/a-haboru-legrosszabb-europai-kimenetele-az-elsotetitesi-forgatokonyv-529819

  “Szerencsére” tengerentúli barátaink nem mondták fel a szerződéseket a főgonosz oroszokkal semmiféle olajipari termékre:

  “ Yet so far energy sanctions are mostly missing. This is despite the fact that Russia is literally dependent on energy exports. Oil and gas together constituted over 30% of Russian gross domestic product before the 2021 (mostly Russian engineered) energy crisis sent prices soaring. In 2019 oil and gas were together over 60% of Russian exports. It is a gaping hole in the U.S. sanctions package that Russian hydrocarbon exports have not been embargoed. If, as Jason Furman now famously said Russia is little more than a “a big gas station,” then how can the White House not sanction its pump?”

  Forrás: #https://time.com/6151766/u-s-sanctions-against-russia-gas-oil/

  Nyilván nem fogjak megtenni, hiszen ők (az USA) if függ az orosz exporttól:

  “ The United States imported more gasoline and other refined petroleum products from Russia than any other country in 2021.

  That will make it tricky for President Biden and the United States to maneuver as it attempts to impose restrictions on U.S. exports to Russia, in the wake of President Vladimir Putin’s invasion of Ukraine.”

  Forrás: #https://www.forbes.com/sites/kenroberts/2022/02/24/russia-is-united-states-top-source-of-imported-gasoline/

 65. Ukrán szabotázs zaporizzsjai erőműnél, öcsém…, hová süllyedünk itt…!

  Még az orosz hivatalos sajtóban is (ami a Kreml PR gépezetének része) benne van, hogy csecsen egységek vették be Európa legnagyobb atomerőművét, és hát akkora lángeszek még a csecsen tisztek is, hogy Csernobilt (mert arról már valamit gyerekként hallottak…) is úgy kellett elmagyarázni a személyzetnek nekik, mert nem jó nekik sem ha sugárzás szabadulna ki az erőműből, mindez kb. 2 órába tellett, aztán beengedték a kiérkezett tűzoltókat az érőműhöz oltani. Persze előtte azért megszórták tüzérséggel, de hála az égnek csak az erőmű oktató épülete szenvedett károkat és gyullad ki. Hiába, fanatikus muzulmánokra ne bízz szakszerű feladatokat!

  Senki sem gondolta volna igazán komolyan, hogy a Kreml vezetői valóban meglépik Ukrajna invázióját. Sokáig úgy tűnt, hogy Putyin hidegháborús rutinnal és hideg fejjel packázik a Nyugattal és szorongatja a Nyugat felé orientálódni próbáló Ukrajnát. Egészen az invázió kezdetéig úgy tűnt, hogy minden az 1945 óta jól ismert mederben zajlik: erőfitogtatás, idegek háborúja, ahol az ágyúk nem dörögnek, legalábbis Európában nem. Február 24-én hajnalban azonban egy teljesen új európai, sőt, globális geopolitikai helyzetre ébredtünk, amit azért lenne hiba hidegháború 2.0-nak nevezni, mert ez a helyzet annál sokkal forróbb.

  Ukrajna – Putyin torkán akadva
  @https://afoldgomb.hu/blogok/geogulliver/ukrajna-most

 66. #https://www.youtube.com/watch?v=-E1R16ZTLnU
  „Meg lehet állitani Putyint szankciókkal?
  Dr Robert C. Castel biztonságpolitikai Szakértő, Israel Democracy Institute kutatója volt a Hit Rádió vendége.
  Véleménye szerint félelmetes meglepetések várhatnak ránk, ha csak az egyik oldalról kapjuk az információkat.
  Ezt az ukrán háborút a Nyugat nem ma vesztette el, hanem ezelőtt 20 évvel. Amikor Németország és a többi állam nem fegyverkezett, úgy ahogy kellett volna.
  Katonai szempontból módszeres és nagyon lassú előrehaladást lát. Nincs szó villámháborúról.
  A szakértő szerint a szankciók Kína nélkül nem lesznek hatékonyak. Oroszország és Kína szövetsége már rég kialakult.
  Castel véleménye, hogy a kompromisszum lenne az egyetlen kiút.”
  Érdekes vélemény. De kivel lehetne kötni kompromisszumot? A ukrán bábkormánnyal? A EU-val? Egyik sincs döntési helyzetben. Az amerikaikkal? Nem érdekük.
  De hol a mi helyünk, hogy nehogy megint a vesztes oldalon legyünk? Lehet a kettő között maradni?

 67. Orvosi tudásban alultáplált vagyok, ezt csak egy gyógyszertári ismeretekkel rendelkező ismerősöm említette (nem ellenőriztem, hogy van-e neki), mégpedig azt, hogy 45 év felett nem javasolt a kálium-jodid (Kalii-iodium) – mert esetleg pajzsmirigy problémát okoz… kérdeztem, hogy „Torkon ragad és jól megráz?” – azt válaszolta, hogy „valahogy úgy.”

  Aki esetleg többet tud (nem nálam, mert az nem elég, a béka most is úgy préseli a fejemet a seggével, hogy ne mondjak semmi hülyeséget – arra viszont nem gondol, hogy a billentyűt nyomogatom – ezért most én nyertem…) – szóval aki a nálam és a békámnál is okosabb az világosítson fel – esetleg másnak is értékes lehet erről tudnia.
  Addig viszont – az asztal sarkára tettem egy 7decis „Szatmári Ágyas”-t… (viszem az ágyam mellé is) ki tudja, életet menthet!

 68. 82. Gerry

  40éves kor felett nem kell bevenni a Kálium-jodid-ot, csak NAGYON magas radioaktivitás esetén. Na, okosabb lettél?
  Igazából az van, hogy a pajzsmirigy rákosodhat el ha beépül a radioaktív verzió, ezért kell megelőzésképp a Kálium-jodid. Viszont 40év felett már másképp működik a pajzsmirigy, ezért nem kell a kálium-jodid.
  Ha pedig NAGYON magas az érték, akkor úgysem a pajzsmirigünk lesz a gondunk.
  Én nem veszek be semikor (bár nem vagyok még 40feletti). A gyerekemnek adni fogok ha csernobilozunk. Ausztriában az óvódákban, iskolákban van ilyen esetre kálium-jodid készleten, és minden beiratkozáskor aláíratják a szülővel hogy beadhatja-e az intézmény a gyereknek ha szükséges lenne.

 69. A világ zsidóságától kér segítséget Ukrajna

  18:14 Andrij Jermak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnöke az egész világ zsidóságának segítségét kérte Ukrajna harcához az orosz támadással szemben a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportálon pénteken.

  Ha valaki talál rá linket ne fogja vissza.

 70. 84 – ötlet:
  Zelenszkij egy szélhámos bohóc. Az ukrán zsidóknak már rég ki kellett volna menni Izraelbe.

 71. 84. ötlet

  Nem volna meglepő, mind Ukrajnában, mind Oroszországban rengeteg zsidó élt és él a mai napig – elég csak az oligarcháik életrajzait átfutni, hehe – és még ennél is több vándorolt ki Izraelbe (egymilliónál is több), illetve Nyugatra.
  Néhányan közülük részt vettek már a majdani puccsban is, mint önkéntesek.
  Itt a forrás, elég vacak, de sajnos nincsen jobb:

  https://www.blog.xfree.hu/myblog.tvn?pid=108478&n=zgfumag

  Hogy ez milyen konkrét támogatást jelenthet egy ilyen mértékben színes spektrumú közösség esetében, mint a zsidóság , nem lehet megítélni.

  balint, neked mi a véleményed?

 72. https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2022/03/megmentheti-a-rejtelyes-mmt-az-orosz-gazdasagot
  „Kérdéses, hogy van-e elegendő erejük a Wall Street-i konszenzussal szemben fellépni, ugyanakkor az is igaz, hogy
  a szankciók bizonyos mértékig fel is szabadították Oroszországot a piacok uralma alól.
  A világgazdaságtól elvágott országnak ugyanis nincs oka a külső finanszírozást biztosító piaci szereplők kegyeit keresnie, hiszen ezek a szereplők eltűntek a képből. A piaci ortodoxiára épülő gazdaságpolitika valószínűleg vissza is fogta az orosz gazdaság teljesítményét a szélsőségesen szigorú költségvetési és monetáris politikán keresztül, ám a szankciók utat nyithatnak azon vélemények előtt, melyek változást szorgalmaznak. ”

  Az olyan szankciós politika, ami nem rövid távon üti ki az ellenfelet, nem sokat ér, van ideje kivédeni, a vége a megerősödése. Különösen akkor káros, ha a megsemmisítendő vissza is tud ütni, mert akkor könnyen az lehet a vége, hogy a szankciózó kerül a padlóra.

  Az oroszok elérik a céljukat, „Ukrajnát olyanná tegyük, amilyenné a minszki megállapodások betartása esetén lett volna – egy ország gyenge központtal és erős régiókkal. Ez lehetetlenné tenné, hogy Ukrajna határozottan tömb-orientált külpolitikát folytasson…Moszkva többször is kitart amellett, hogy nem áll szándékában Ukrajna megszállása, hanem az ukrán terület demilitarizálásán dolgozik. ..Valószínű, hogy Kijevet először körbezárják, majd elfoglalják, de nem hiszem, hogy ez ilyen hamar megtörténik,..Egy-két héten belül valószínűleg Ukrajna szervezett védelme összeomlik, és akkor ott lesz az ország ellenőrzése, új rezsim létrehozása”
  Ha a művelet jól halad a következő pár napban, és a katonai célokat elérik, Ukrajnának nem lesz más választása, mint elkezdeni megvitatni Oroszország demilitarizációs követeléseit. De ha a hadművelet akadozni kezd, az első napok sokkja eloszlik, és Ukrajna megerősítheti védelmét, akkor ebből egy elhúzódó katonai konfliktus lesz, ahol a tárgyalások nem játszanak döntő szerepet”.
  #https://www.rt.com/russia/551097-russia-ukraine-military-operation/

  Jó hír viszont az, hogy talán nem lesznek energetikai szankciók. „Antony Blinken amerikai külügyminiszter pénteken elutasította az Oroszország elleni azonnali energetikai szankciókra vonatkozó felhívást, azzal érvelve, hogy az ilyen lépések jobban ártanak az amerikaiaknak, mint Moszkvának.”
  Az így kialakuló helyzetben pedig talán jól is járunk. Köztes zónaként talán meg lehet akadályozni a romboló nyugati ideológia beszivárgását, a kölcsönösen előnyös gazdasági kapcsolatok pedig biztonságot adnának.

 73. 90. Gilgames,

  Kiváló összeállítás.
  Ajánlom a témához ezt:

  #https://www.atv.hu/videok/20220304/uj-politikai-iranyvonalak-kellenek

  A lényeg, hogy Orbán rendszere egy eurót sem kap ezután sem az úniós helyreállítási alapból, sem az úniós költségvetésből (bár ez utóbbi nem teljesen igaz, de a lényegen nem változtat).

  Hogy mi fog történni, ha Orbán marad, azt Horváth Csongor már leírta a Kétségbeesés topikban (33. hozzászólás).

 74. 86
  Bikkin

  Pont erre gondoltam,a befolyásos zsidókra ,nem is harcolókra arra ott a gój.

 75. A nagy öldöklésben erre is van idejük:
  „Ukrajnában a szupermarketek kivonják a forgalmazásból a Coca-cola üdítőket.
  Hivatalos. A Varus szupermarketlánc az összes Coca-Cola terméket kivonja az értékesítésből! Ezt a döntést a Coca-Cola hivatalos álláspontjára tekintettel hoztuk meg, mert ők továbbra is folytatják munkájukat az agresszor ország piacán.
  Szupermarket láncunk már nem működik együtt a Coca-Cola céggel, amely továbbra is az agresszor területén dolgozik! Most egyetlen Coca-Cola márkához tartozó terméket sem fognak látni a Novus üzletekben. Azonnal eltávolítják az árut az üzlet polcairól.”
  #https://www.karpatinfo.net/2022/3/5/bojkottaljak-ukrajnaban-coca-colat-200056336

 76. 94.

  Az a sejtésem, hogy más országok is követni fogják ezt a példát annak érdekében, hogy kikényszerítsék a Coca Cola is hagyja ott Putyin Oroszországát, igaz ha majd nem tudják az említett édes löttyöt megvenni, ettől nem lesz rosszabb az orosz emberek élete. 🙂

 77. Re:96
  Szuper…
  Lesz értelme újra gazdálkodó parasztnak lenni. 🙂

  Egyébként teljesen abnormális az, hogy egy faluban a csirke/disznó ól üresen kong, és paradicsom helyett mérgező dísz tuját nevelnek az emberek.

 78. „Őrizetbe vételekor az Ukrán Biztonság Szolgálat (SZBU) emberei lelőtték Denisz Kirejevet, a Fehéroroszországban az oroszokkal tárgyaló ukrán küldöttség tagját, akiről a titkosszolgálat azt gyanította, hogy hazaáruló – írta szombaton az Ukrajinszka Pravda hírportál magas beosztású biztonsági és politikai informátorokra hivatkozva.”
  https://www.karpatinfo.net/2022/3/5/az-szbu-lelotte-az-ukran-beketargyalo-kuldottseg-egyik-hazaarulassal-gyanusitott-tagjat-200056338
  Amikor odaküldték, még nem tudták?

 79. Nocsak, ma Putyin megint egy jó nagy asztalnál értekezett. https://assets.4cdn.hu/kraken/7il477vffzbMKeBcs.jpeg

  Ahogy páran megjegyezték, elég gusztustalan néma nőket ültetni dekorációs célból egy olyan asztalhoz, ahol anyák, lányok, gyerekek haláláról, meneküléséről beszélgetnek. Ennél már csak az lenne bizarrabb, ha gyerekeknek magyarázná a háború nemes céljait.

  Amúgy meg akkor most hogy is van ez?

  „Csak nekem tök fura, hogy miközben az utóbbi időben még a saját legbelsőbb embereinek is vagy 5 méter távolságra kellett ülniük tőle, most meg ezeket a hölgyeket közvetlen maga mellé engedte?

  Most akkor vagy az van, hogy ezeket a hölgyeket 2 hétig teljes karanténban tartották az esemény előtt, vagy ezek az óriás asztalok menti megbeszélések mégse a COVID miatti félelem miatt voltak.

  Amire tudok gondolni:
  1. A csajok tényleg 2 hétig karanténban voltak előtte, és közben az ájtatos nézést gyakorolták az eseményre.
  2. A pali tényleg attól fél attól, hogy a saját emberei közül az egyik tényleg Brutus-t fog játszani. De akkor a külföldi államfőket, mint pl. Macron, miért kellett szintén a szoba másik végébe ültetni?
  Meg hamár a saját embereitől fél, akkor ezektől a csajoktól meg nem?
  3. A nagy asztal csak egy hatalmi / pszichológiai játszma a részéről.
  4. Valami miatt nem szeretné közel engedni magához azokat, akik személyesen ismerték korábban, mert van valami titkolnivalója, amit azok észrevehetnének.

  Normál helyzetben az 1 vagy 3-ra tippelnék, de most már inkább tippelni se merek, hogy mi mehet a pali fejében.”

 80. „Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke kijelentette, hogy Ukrajna vezetése már a jövőn gondolkodik.
  Volodimir Zelenszkij elnök szombati videóüzenetében kijelentette, hogy Ukrajna vezetése már a jövőn gondolkodik, több tízmilliárd dollár van kilátásban az újjáépítésre.„hogyan építsük újjá városainkat, építsük újjá a gazdaságot. Már van megállapodás arról, hogy több tízmilliárd dollárt utalnak ki Ukrajnának az újjáépítésre. És ezek még csak az első döntések.”
  Az elnök egyúttal meggyőződését fejezte ki afelől, hogy Ukrajna kormánya hamarosan kéréssel fordulhat az ukrán menekültekhez, hogy térjenek haza.”
  Tényleg kabarészínész. Annak jó.
  https://www.karpatinfo.net/2022/3/5/zelenszkij-ukrajna-vezetese-mar-azon-gondolkodik-hogyan-epitse-ujja-varosokat-200056337

 81. „Putyin az ukrajnai helyzetről tárgyal Bennett izraeli miniszterelnökkel
  Vlagyimir Putyin orosz elnök az Ukrajna körüli helyzetről tárgyal Naftali Bennett izraeli miniszterelnökkel. Megjegyzik, hogy az izraeli miniszterelnök rövid munkalátogatásra érkezett Moszkvába.
  Ezt Dmitrij Peszkov orosz vezető sajtótitkára közölte.
  „Az Ukrajna körüli helyzetet megvitatják” – idézte Peszkovot a RIA Novosztyi .
  Azt is megjegyezte, hogy a megbeszéléseket követően nem terveznek nyilatkozatot tenni a médiának.”
  https://russian.rt.com/world/news/971902-izrail-rossiya-peregovory
  Ez érdekes? Odament? Miről tárgyalhattak? Igaz, Izrael nincs szankciózók közt. Valójában amerikán, az EU-n és Japánon kívül nem sokan.

 82. 86.Bikkin
  Halvány fogalmam sincs, miokból kérte Zelenszkij a zsidók segitségét.
  Nincs semmi komolyabb befolyásunk a hatalmas ország legerősebb emberére, Putyinra, amely bármit is könnyithetne a helyzeten, sőt, mi vagyunk sziriai vonatkozásban Putyin kezében, de amúgy teljesen és totálisan ! Úgyhogy fogalmam sincs miben tudna a zsidóság neki bármiben segiteni.
  Földrengető hir: Naftali Bennett VALLÁSOS ZSIDÓ SZOMBATON Moszkvába repült Putyinnal tárgyalni!!!!Eszméletlen horderejü dolog lehet a háttérben, ugyanis a zsidóság évezredes történelme alatt ilyesmi SOHA NEM TÖRTÉNT!!
  Hogy mennyire nem tudunk segiteni az ukránoknak, és mi is Putyin kezében vagyunk, világitson rá az a felröppent, de még meg nem erösitett értesülés, miszerint ma este kezdődőleg a sziriai orosz rakétaegységek kezelését a jelenlegi szir legénység helyett AZ OROSZ SZEMÉLYZET veszi át!
  Le sem irom, ez mit jelent nekünk, ha igaz a hir!

 83. 105 és mindenki: Na, ki a barát ès ki az ellenség?

 84. 85,Tibor bá
  Minden szavaddal egyetértek! Zelenszkij egy komikus, akiből az ukránok merő idiótizmusból elnököt csináltak, csak tudnám, milyen kvalitások alapján! Istenem, ezek szerint még én is valami káprázatos karriertől estem el Ukrajnában, legalábbis ahogy a nejem látja, ugyanis szerinte ha csak egy picit lennék hülyébb, mint vagyok, még akár minisztert is csinálhattak volna belölem.
  Az ukrán, vagy a világon BÁRHOL élő zsidóknak az ukrajnai lecke legyen tanulság:
  Aki nem óhajt Izraelben élni, maradjon, ahol van, de baj esetén ne várjon segitséget, mert országomnak van éppen elég baja .Sem lehetőségünk, sem erőnk nincs bárki zsidót bárhonnan kimentegetni az izraeli emberek keserves adópénzeiből, sajnáljuk!

 85. 106,ötlet
  Ne haragudj,
  1, a szöveg terjedelme aránytalanul nagy.
  2, elvöl nem hiszek a Wikipediának
  3, nekünk, kispolgároknak semmi rálátásunk a dolgokra nincs, az adatok ellenörizhetetlenek, akkor mi alapon dönthetünk kinek van igaza.Ilyenkor jön be száz százalékban a mondás:minden lehet igaz, az ellenkezője is…

 86. 111 Bálint

  Rendben.
  Korrekt hozzáállás a linkháborús megmondásban.

  Így állok hozzá a továbbiakban.

 87. Az ostromlott (tengerparti) városokban élő – egyes vallási közösségi vezetők szerint legkésőbb március 15.-ig fognak kitartani az ivóvíz, gyógyszer, tartós élelmiszer készletek. Ezután a polgári lakosság (és a gyermekotthonok) élete katasztrófába torkollik.

  A humanitáriánus folyosók most lesznek a leghosszabbak.

  & Az iráni proxiháborúk eközben…az Oroszországot sújtó szankcióktól függetlenül ill. a bécsi tárgyalások végső céljaként – – valójában tovább erősödnek. &

 88. 104. balint

  Köszönöm!

  Vajon napszállta után ült Bennett autóba? Mert akkor már nem törte meg a szombatot. 🙂
  Illetve a szombat ismereteim szerint egyébként is megtörhető, ha az adott tevékenység emberéletek mentése érdekében szükséges.

  Ha a második híred igaz, az sokkal vészjóslóbb, és hátborzongató következtetések levonására indít. Azt jelentheti, hogy az orosz hadsereg számol egy esetleges „megtorló” NATO csapás lehetőségével a khmeimimi / tartuszi támaszpontjuk ellen. Ami, amennyiben megtörténik, az első lépés lesz a lépcsőn lefelé.

 89. „A Mastercard és a Visa nemzetközi kártyatársaságok bejelentették, hogy beszüntetik tevékenységüket és lekapcsolják az összes orosz bankot fizetési rendszerükről a Moszkva által jelenleg is zajló ukrajnai háborúval kapcsolatos szankciók miatt.
  Az Oroszországban kibocsátott kártyák azonban továbbra is működni fognak az országon belül, mivel minden helyi fizetés a 2014-ben létrehozott belső Nemzeti Fizetési Kártyarendszeren (NSPK) keresztül történik.
  A Visa Inc. szombat este bejelentette, hogy „azonnal” megkezdi „az oroszországi ügyfeleivel és partnereivel való együttműködést annak érdekében, hogy a következő napokban minden Visa-tranzakciót leállítson”.
  A befejezést követően az Oroszországban kibocsátott Visa kártyákkal kezdeményezett tranzakciók már nem működnek az országon kívül, és az Oroszországon kívüli pénzintézetek által kibocsátott Visa kártyák sem működnek az Orosz Föderáción belül.
  Oroszországnak is van saját nemzeti fizetési rendszere, a Mir, amelyet a Központi Bank indított el 2015-ben, egy évvel az ország elleni szankciók bevezetése után. Akkor több orosz bank átmenetileg nem tudta használni a Visa és a Mastercardot a büntetések miatt.”
  https://www.rt.com/business/551329-visa-mastercard-russia-ukraine/

  Akkor valószínűleg hamarosan összakapcsolják a kínai fizetési rendszert az orosszal, mIvel az oroszok is elsősorban Kínából vásárolnak. Ez után már csak egy lépés, a saját kártyabocsátó rendszer (valószínűleg kínai, azt nem tudják szankcionálni).
  A kínaiak gyorsan reagálnak. Például hiába próbálta meg az EU a Kínából vásárlást az értékhatár nélküli ÁFA bevezetésével megnehezíteni, nem sikerült. Ugyanis a kínai kereskedő már a vásárláskor felszámítja az ÁFÁ-t. Régebben figyelni kellett arra, hogy a 20 Eurós értékhatár felett már ÁFA és vámolás terhelte a megrendelést, ma már ugyan rákerül az ÁFA mindenre, de nincs vámolási költség. A nagy értékú termékeket meg már európai raktárból szállítják, így azon csak szállítási költség van.

 90. „„A nemzetközi fizetési rendszerek Visa és Mastercard kártyái, amelyekkel az orosz bankok ügyfelei már rendelkeznek, továbbra is működnek Oroszországban. Az ügyfélnek nem kell önállóan elmennie a bankba, hogy újra kiadja ezeket a kártyákat egy másik fizetési rendszeren ”- mondta az NSPK.
  Ugyanakkor az országon belül minden orosz Visa és Mastercard kártyával történő tranzakció elérhető. Ezeket az országos rendszerben dolgozzák fel.
  „A kártya lejártával az azt kibocsátó bank a MIR fizetési rendszeren alapuló új kártya tervezett újrakibocsátását hajtja végre” – idézi a RIA Novosti sajtószolgálata .
  Emlékeztettek arra, hogy a MIR kártya kiállítható műanyag hordozón és anélkül is.
  A MIR digitális kártya a Mir Pay mobilfizetési szolgáltatásba tölthető, amely Android okostelefonokon 6.0-s verziótól érhető el NFC támogatással.
  A Nemzeti Fizetési Kártyarendszer (NSPK) emlékeztette az orosz állampolgárokat, hogy külföldön történő vásárlások fizetéséhez és készpénzfelvételhez két MIR fizetési rendszer – UnionPay – közös kártyáját állíthatják ki, amely Oroszországban és további 180 országban is működik.
  „A külföldön történő vásárlások fizetéséhez és készpénzfelvételhez MIR-UnionPay co-badged kártyát állíthat ki, amelyet Oroszországban és 180 olyan országban is elfogadnak, amelyek támogatják az UnionPay szolgáltatással való együttműködést” – közölte az NSPK sajtószolgálata a RIA Novostival.”
  Ennyi volt? Akkor ezek szerint felkészültek.
  (A Unionpay kínai, 7 milliárd kártyát bocsátott ki már Kínában, külföldön még nem sokat. Szinte minden banknak van szerződése vele, így Magyarországon is, mert a kínai turisták ezzel fizetnek, persze jüan alapú.)

 91. Polgár Tamás: Ukrajnáról, 2022. márc. 6-n.

 92. Lehet hogy megvan az egyszerű magyarázat az okokra 🙂

  I.VH (1914.júl.28.) 19+14+7+28=68

  II.VH (1939.szept.1.) 19+39+9+1=68

  Mostani (2022.febr.24.) 20+22+2+24=68

 93. „A lényeg az, hogy ha van hitele egy nyugati bankban / cégben egy olyan országból, amely szankciókat vezetett be, a havi kifizetés több mint 10 millió rubel. egyenértékű, akkor a valutát nem kell átutalni. Ön adósként forduljon egy orosz bankhoz, és kérje meg, hogy nyisson levelező rubel (!!!) számlát a hitelező nevére – ez utóbbi hozzájárulása egyáltalán nem szükséges. Ezen túlmenően Ön rubelt utal át erre a számlára az aktuális árfolyamon, és úgy tekintjük, hogy teljesítette kötelezettségeit.

  Devizában történő fizetés engedélyezése csak az Orosz Föderáció Központi Bankján / Pénzügyminisztériumán keresztül, egyedi alapon (jó magatartásért …). Az adósság átutalása nem változtat semmit – a levelező számla rubelben van.

  Ennek eredményeként mintegy 460 milliárd dollár (mínusz a kínai hitelek) tűnik el a nyugati bankok mérlegéből, és összeomlások sorozatát indítja el. A rubelben kifejezett egyenérték nem értendő ott, ahol a nyugati bankok az országuk törvényeinek megsértése nélkül / az átváltáshoz való hozzájárulás nélkül nem tudnak mit kezdeni ezekkel a rubelekkel.”
  Tehát az adós befizeti a rubelt, az ott dekkol, a hitelező meg hiába vinné el onnan, mert a szankciók miatt nem tud mit kezdeni vele? Magyarul, én fizettem, ott van az ügyvédnél letétben, de te nem viheted el, mert megtiltották?

  # https://eadaily.com/ru/news/2022/03/06/otvetnyy-yadernyy-fugas-ot-putina-minus-poltrilliona-s-balansa-zapadnyh-bankov

 94. 120 Tia
  Ki lehetett az az őrült, aki ezt elkezdte kiszámolgatni? 🙂

 95. Szakad a szakadt forintunk. Lehet menteni kéne a megtakarításokat. Ismerősök már mennek a bankokba pénzt kivenni és átváltani, amíg lehet. Ez biztosan elindít majd egy negatív spirált. Ki tudja mi lesz a vége.

 96. 121 kakukk
  Az író utolsó mondata aranyos.
  „Őszinte tiszteletem a kormányhivatalnokoknak, pénzügyi szakembereknek, közgazdászoknak és az Embernek (nagybetűs!) akik meghozta ezt a döntést, hogy ilyen rövid idő alatt képesek voltak eligazodni és egy ilyent megalkotni nulláról. Remek emberek! Bravó!
  …remélem, az örömtől nem hagytam ki semmit a rendelet szövegéből, és nem törték fel a szájtot.” 🙂

 97. 123 Tia
  Ez egy misztikus jóslat arra, hogy ez már a harmadik VH kezdete…
  Reméljük csak annyira reális, mint a számmisztika…

 98. Pánik van a német tőzsdén is. A Deuche Bank 10%-ot estt, míg a Rheinmetall fegyvegyártó cég részvényei emelkedtek.
  Ahogy ilyenkor lenni szokott, a USD és CHF, arany emelkedik az EUR esik, különösen a HUF, a PLN és CZK. Érdekes módon a hrivnya nem sokat veszített az értékéből.
  Az OTP-t adják el a külföldi nyereszkedők, a kapott összeget átváltják és viszik ki. Most érdemes vásárolni. 🙂

 99. 127. kakukk

  Így van, az Euro 2 koronával drágább, mint egy hete…

 100. Legutóbb két hete, február 24-én, amikor az orosz katonai erők bevonultak Ukrajnába, Buda Péterrel, a nemzetközi kapcsolatok és hírszerzés szakértőjével tekintettük át a világ erőviszonyait, és törekedtünk megérteni, hogy mi történik már megint a közvetlen környezetünkben és a világban, illetve hogy mi miért történik, valóban eszköztelenek és kiszolgáltatottak-e azok a felek és erők, akik és amelyek nem háborúval akarnak rendezni nemzetközi konfliktusokat. Mivel az elmúlt két hétben a helyzet nem csillapodott, ellenkezőleg, erőteljesen fokozódott, úgy találtuk helyesnek, hogy ezúttal összeültessük két szakértőnket, Sz.Bíró Zoltán történészt, Oroszország-specialistát és Buda Pétert, hogy leginkább az orosz agresszió részleteit, és az abból következő oroszországi és világpolitikai változásokat is sorra vegyük és alaposan kiértékeljük egy, a szokásosnál sokkal hosszabb beszélgetésben.

 101. Kaiser Ferenc a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense és Pletser Tamás az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője az InfoRádió Aréna című műsorában.

 102. A szajha média kitett magáért. Az egész világ úgy tudja, hogy az elmebeteg Putyin agresszív támadást indított a hős ukrán nép ellen. A NATO tagságról, a krími víz elzárásról, a 14 évig tartó dombaszi ágyúzásról egy szó se esik.

 103. 133.

  Akkor az is puszta hazugság, hogy a Nato védelmi szervezet és nem az Euroatlani Birodalom terjeszkedését szolgálja ?

 104. Nem véletlen hogy ezt a két szakértőt hívják meg a ebben a műsorban. A nyugati narratíva felmondása műsorvezetői segédlettel. Például arról miért nem esik szó hogy a Donbasz szakadárok által ellenőrzött részére soha egyetlenegy nyugati tudósító stb nem ment el pedig hívták…..

 105. Vajon mi lehetett ez:
  11ó48p
  @https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20220311/szovjet-katonai-gep-okozta-a-rejtelyes-robbanast-zagrabban-megerositettek-hogy-lezuhant-1122922

  12ó31p
  @https://infostart.hu/kulfold/2022/03/11/hivatalos-katonai-dron-zuhant-le-zagrabban-a-magyar-legteret-is-atszelte

 106. 30 perc és kb 500kilométer a magyar légtérben!!!
  Ezért kit kéne kitüntetni ???

  Szóljon ezeknek valaki:
  @https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20220311/szovjet-katonai-gep-okozta-a-rejtelyes-robbanast-zagrabban-megerositettek-hogy-lezuhant-1122922
  A Szovjetunió 1991. december 26. megszünt!

 107. 133

  Szerintem azért néha mégis előfordulhat, hogy a mainstream narratíva lényegében helyes.
  Cigány tempó, ha valaki megfenyeget vagy szidja az anyámat, azt késsel szíven szúrom.
  Oroszország kvázi ezt teszi most.

 108. 133. Tibor bá’
  ” A NATO tagságról, a krími víz elzárásról, a 14 évig tartó dombaszi ágyúzásról egy szó se esik.”

  „Megölni a másfél millió orosz ajkut”
  https://www.el.gr/diethni/tromaktiko-vinteo-ntokoymento-na-sk/
  «Να σκοτώσουμε 1.5 εκατ. ρωσοφώνων»

  Bogdan Butkevics Ukrán újságíró nyíltan az Orosz ajkúak és nyilvánvalóan Görögök népirtására szólított fel Donbászban, mondván: „1,5 millió embert kell megölni Donbászban”.
  A videot a Hromadskei TV Ukrán televízió készítette, amelyet Hollandia és az USA Kijevi nagykövetsége finanszíroz!
  2014-ben így nyilatkozott:
  „Valójában léteznek olyan EMBEREK, akik TELJESEN SEMMIRE sem szolgálnak, higgyetek nekem, teljes tudattal beszélek. Ha a Donyecki régióról beszélünk, ott körülbelül 4 millió lakosa van. Legalább 1,5 millió ember van ott, akik semmire sem szolgálnak !!!!!
  Azt szeretném mondani, hogy Donbászban nem szükséges megértést tanúsítani. Meg kell értenünk az Ukrán nemzeti érdekeket.
  Létezik egy kategóriája az embereknek, akiket egyszerűen meg kell ölnünk!!!!!!!

  U.i.
  Az Úkrajnaiaknak nemcsak a Kárpátaljai Magyarsággal az Oroszajkuakkal Donyeckben, hanem az őshonos Hellénekkel is tele van a hócipüjük.

 109. A Torockai elég jól összefoglalja a lényeget, akit érdekel nézze meg.

 110. Mik repkednek magyarország felett ???

  12óra 11perc:
  @https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20220311/orosz-katonai-gep-okozta-a-rejtelyes-robbanast-zagrabban-megerositettek-hogy-lezuhant-1122922

  12óra 31perc
  @https://infostart.hu/kulfold/2022/03/11/hivatalos-katonai-dron-zuhant-le-zagrabban-a-magyar-legteret-is-atszelte

  Kérdés: minek a robotpilótának 2 darab ejtöernyö???

 111. 143. Ödön

  Nagy eséllyel a régi szovjet TU-141 robotrepülőgépről van szó, amelyből sok maradt ukrán kézen a SZU felbomlását követően.
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d4/Tupolev_Tu-141_Strizh%2C_Russia_-_Air_Force_AN2017714.jpg/1200px-Tupolev_Tu-141_Strizh%2C_Russia_-_Air_Force_AN2017714.jpg
  A bevetés során ez a masina felderítést végzett, majd ejtőernyővel ért földet az eredeti koncepció szerint.

  Ami inkább furcsa, hogy mit repked erre, illetve a magyarországi NATO radarok ezt nem látták időben? Az semmiképpen sem jó jel, hogy Magyarország és Horvátország felett ilyenek szállingóznak, valaki(k) nagyon szeretnék eszkalálni ezt a balhét…

 112. 143, ödön

  Biztos nem működött a szovjet időkből származó eszköz futóműve, így az ejtőernyő-gondolából kiömlött az ernyő…vagy az is lehet, hogy sose volt kereke, hanem katapultról indították.

  Egyébként az ejtőernyős balesetek döntő többsége a földön szokott bekövetkezni.

 113. „Magyarország légterébe lépésétől végig nyomon követte és ellenőrzés alatt tartotta a magyar légtérvédelem a Zágrábban lezuhant drónt – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Magyar Honvédség légtérvédelmi szolgálata csütörtök éjszaka észlelt egy repülő tárgyat a magyar légtérben, amely a radarképernyőn időnként feltűnt. A repülő eszköz, mint később beigazolódott, egy TU-141 típusú drón volt, amelyet az utóbbi időben az elavultsága miatt elsősorban kiképzési légicélként alkalmaznak. Ilyen eszközzel az ukrán, de korábban az orosz hadsereg is rendelkezett – írták. A HM kiemelte: a nagy sebességgel közlekedő eszközt már Ukrajna területén is érzékelték. Magyarország légterébe Románia felől, Csengernél lépett be. A drón a Magyarországra történő belépésétől mindvégig nyomon követve és ellenőrzés alatt tartva távozott az ország légteréből – fogalmazott a közlemény. Megjegyezték, hogy az éjszakaihoz hasonló esemény pénteken, a déli órákban is történt Magyarország légterében, akkor az észak-keleti országrészben. Tekintettel az előzményekre, a készültségi szolgálatban lévő Gripenek ellenőrizték az érintett légteret, azonban semmiféle légi járművet nem találtak ott – közölték.”

 114. 142. Gartai
  „Torockai elég jól összefoglalja a lényeget”

  Nagyon jó.

  Ukrajnáról még néhány információt !

  Sajnos a világ országainak lakói nem túl informáltak a nemzetközi politika terén. Ahogy a magyarok többsége, úgy a világ lakói sem tudják, hogy Ukrajna alapvetően egy mesterséges állam. Teljes területének kisebbik hányada lengyel, nagyobbik része orosz fennhatóság alatt állt 1917-ig. A Szovjetunió megalakulásával Lenin mesterségesen hozta létre azzal a céllal, hogy a birodalomnak minél több tagköztársasága legyen. 1991-ig nem is volt probléma. Ukrajna nyelve valójában az orosz, de az évtizedek során megtanulták a saját nyelvüket, amely a lengyel és az orosz nyelv keveréke, tehát erős akcentussal oroszul beszélnek. A Szovjetunió szétesésével nagy befolyást szerzett a Nyugat, ezért lehetséges, hogy a politikai vezetők – akiket Ukrajnába importáltak – el is menekültek Ukrajnából a támadás híre hallatán. Nem véletlenül Európa legszegényebb országa, ugyanis az USA és barátai kihordták a hasznot.
  A NATO-val azért akarták Oroszországot belerángatni egy háborúba, mert Putyin-nak volt mersze felszámolnia a DOLLÁR-tól való függőséget. A legjobb dolog ami történhet egy országgal, ha már nem finanszírozza a ,, Nyugat “, hiszen ez a legnehezebb, megszabadulni az adósrabszolgaságtól. Minden országnak ugyanez a problémája, a DOLLÁR alapú pénzrendszer jeges szorítása, és ezért minden állampolgárnak a 197 ENSZ tagországban ugyanaz a gondja. Nem is történhetett volna jobb dolog attól Oroszországgal, hogy már nincs szüksége ,,Nyugati“ finanszírozásra és ez az oka annak is, hogy Oroszország most már egy szabad és független országgá tud válni, és képes megvédeni az önállóságát és az orosz embereket. Minden országnak ez a feladata, hogy megvívja ezt a ,,háborút“, önállóvá és függetlenné kell tenniük saját magukat, és az embereknek önmagukat.
  Vannak más rendszerek is, nem kötelező FIAT pénzeket használni, az önállóság- függetlenség, csak egy döntésen múlik, van rá lehetőség, csak egy kicsit tenni kell érte. Nyitottá kell válni arra a számtalan sok lehetőségre ami nap mint nap ajánlkozik, észre kell venni. El kell szakadni ettől a pénzrendszertől, nem könnyű, de nincs más megoldás. A rendszer birtokolni akar, nem akarja, hogy önállóvá válj, nem akar elengedni, ezért fejleszteni kell magadon, Oroszország is csak úgy tudott tovább lépni, hogy fejlődött.”

  https://www.napitema.com/2022/03/mi-van-az-orosz-ukran-konfliktus-mogott.html*

 115. Én egészen biztos vagyok benne, hogy a harcok nem érnek véget a tavaszi mezőgazdasági munkák végéig sem.
  Az orosz hadműveletek egyre csak lassulni fognak, ahogy nő a távolság a határtól és a logisztika biztosítása is egyre több erőt fog lekötni.
  Az ukrán szélsőségesek még a saját fajtájukat is testpáncélnak fogják használni, nem is beszélve a többi nációról, ahogy közeledik a nyár…pláne a saját fészkükben.

 116. 138

  Az a baj hogy kb fél órát igénybevévő kutatás elég ahhoz hogy a kérdéses témában mindkét elfogult szakértővel szemben komoly érveket és tényeket lehessen szembeállítani. Én is ott tanultam ahol Sz. Bíró Zoltán történész vannak más szakemberek is . Akiket a balliberális média és NER által működtetett kormánypárti média soha nem hiv meg. Holdudvar értelmiséghez tartozás előfeltétele a szereplésnek általában ritka kivételtől eltekintve.

 117. 152

  Az, hogy fenyeget, nem elegendő ok hogy megöljem !

 118. 153

  Úgy fenyeget hogy mögötte is áll valaki. Nem is akárki hanem USA. Te megvárnád hogy ő tegye meg az első lépést? Apropó Jelcin idején az oroszok kértek hogy beléphessenek a NATO – ba. Hiba volt elutasítani. Milyen jó lenne pedig Kína ellen !

 119. Hát most megint lerabolja az osztrák a boltjaikat… Akkor ma nem megyek boltba.
  #https://www.heute.at/s/wiener-raeumen-wieder-regale-in-den-supermaerkten-leer-100195397

 120. Most volt itt nálunk a szomszéd néni, beugrott látogatóba. Azt mondja, az unokája 6 családhoz jár takarítani. Mind a 6 családnál tele van pakolva több bőrönd, ugrásra készen várják, mikor kell menekülni. :-O
  Állítólag rengetegen csináltatnak útlevelet is hasonló okból. Megugrott a fegyverüzletek forgalma is. 🙁
  Jó lenne egy ilyen lista, ha csak 1-2 táskát lehet vinni, mi kerüljön bele?

 121. 154: Tom:
  A NATO a Szovjetunió (ma Oroszország) ellen jött létre…
  Kínának vannak az Észak-Atlanti Szövetség országait érintő komoly tulajdoni érdekeltségei, az oroszoknak nincsenek.

  A baromságuk az, hogy épp most oldják meg Kínának, hogy a fogcsikorgatva vállalt közvetett szövetséget végre levethesse, és saját erőforrásokon alapuló, valós gazdasági, majd katonai fölényt érhessen el. Még erkölcsi béklyót sem kell vállalniuk, azt megtették helyettük, a szintén „bölcs” putyinista oroszok!

  Adott az emberi erőforrás, egy erős, autoliter rendszer, rendkívüli szervező és elrettentő/irányító lehetőséget hordozó technológia, egyre inkább saját fejlesztést is lehetővé tevő, óriási méretű gyártási kapacitás, bizonyos nyersanyagok kizárólagos birtoklása, űrkutatási ambíciók. Megkezdték a világ gazdagainak befogadását, s most érkezik az ölükbe a szinte korlátlan (relatíve tiszta) energiaforrás és nyersanyagkészlet, amihez egyetlen golyót sem lőttek ki eddig! Ja, és megoldották a túlnépesedésüket is…

 122. 158, ödön

  Valószínűleg az Alijah is közrejátszik.
  És volt arrafelé valami ….a szír légvédelemmel is…

 123. 161. János
  + még az iráni atomalku jegelése is közrejátszik, állítólag az orosz követelés miatt, és 30 kg 60%-ra dúsított urán van az irániak kezén. 40 kg-ból már elő lehet állítani 25 kg 90%-os uránt is.

 124. 158 – ödön:
  Az izraeli javaslat abszolút logikus. Putyin meg fogja szerezni azt, amit illogikusan Zelenszky nem akar odaadni, csak lesz esetleg 1-2 millió (tök felesleges) ukrán halott. Különben a 3 témából (Krím, szakadárok, NATO tagság) kettő már megvan. Kizárólag a NATO tagság a tét. Zelenszky makacssága abszolút érthetetlen.

 125. 158. Ödön: az arannyal fedezett rubel miatt ment oda Bennett… Izrael elfogadja fizetőeszközként.

 126. 162, Csaba81

  Köszi a mennyiséget. Bezzeg ezelőtt vagy 4-6 hónappal itt blogon nekem álltak a „nagytudásúak” az iráni centrifugák teljesítménye miatt. Pont úgyanúgy, mint a Covidban is én voltam az egyik fő genyóláda…

 127. 163. Tibor’bá

  “ Zelenszky makacssága abszolút érthetetlen.”

  Nem értem miért kell személyes makacsságot feltételezni egy olyan valakiről, aki jó bábként, küldetést, parancsot hajt végre, a megfelelő forgatókönyv szerint.
  Ő csak egy vízhang, semmi több.

 128. 159: vasgyuszi:
  Alighanem Szuperman megérkezett vele! 🙂

 129. „Napokig ment a huzavona arról, hogy átadják-e a kelet-európai NATO-tagok MiG-29-esetit Ukrajnának a szövetségesek, vagy inkább nem akarnak kockáztatni egy világháborút. Akkor lengyel és szlovák gépek voltak terítéken. A dolog kisebb fiaskóba torkollt: bár a mainstream sajtóban aról írtak hogy Biden kaszálta el az ötletet, valójában a lengyelek voltak, akik nem akartak kötélnek állni (a szlovákok különösebben nem tiltakoztak). A lengyeleknek is csak úgy sikerült kibújni a nyomás alól, hogy végül rábólintottak arra, hogy mehetnek a MiG-ek Ukrajnába, de csak ha Németország küldi oda őket. A németek persze erre nem voltak hajlandók.
  Most pedig a szintén orosz gyártmányú régi, S-300-as rakétavédelmi rendszer átadásáról jön tárgyalni többek között Szlovákiába is Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter. Az amerikaiak Szlovákia, Bulgária és Görögország S-300-asait küldené Ukrajnába…
  Szlovákia azon országok közé tartozik, amelyek nyíltan támogatják katonai eszközökkel is Ukrajnát az orosz invázió ellen. Márpedig Oroszország szombaton ismét kiemelte, hogy katonai egységei támadást indíthatnak a nyugat felől érkező ellátmányt szállító konvojok ellen. “Figyelmeztettük az Egyesült Államokat, hogy fegyverszállítmányok szervezése a környező országokból nem csak veszélyes lépés, de olyan lépés, amely célpontokat csinál ezekből a konvojokból” fogalmazott az orosz külügyminiszter-helyettes, Szergej Rjabkov. Ez nem csak azt jelenti, hogy az Ukrajnába érkező szállítmányok és közvetlen környezetük is orosz csapások célpontjai lehetnek, hanem azt is, hogy a szállítmányok Ukrajna nyugati határaihoz vonzzák a harci cselekményeket.”
  https://korkep.sk/cikkek/kulugyek/2022/03/12/az-orosz-mig-ek-utan-a-szlovak-s-300-as-fegyverrendszert-dobnak-az-ukranoknak-oroszorszag-figyelmeztetest-kuldott/
  Ezt komolyan gondolják? A hülye oroszok nem vennék észre? Csak úgy odaviszem, üzembe helyezem? Az oroszok meg megvárják amire készen lesznek és küldik a gépeiket tesztelésre, hogy valóban jól sikerült-e?

 130. 168 kakukk
  Én azon csodálkoztam, hogy éppen a lengyelek nem voltak hajlandók erre az akcióra.
  Eddig éppen őrájuk volt jellemző, hogy minden megnyilvánulásukat igen agresszív, sokszor provokatívnak tűnő oroszellenesség jellemezte, ami különösen feltűnő volt a mi barátkozásunk mellett, mindig mindenben benne voltak, ami az oroszok ellen irányult, a fegyvertelepítéseket is beleértve a NATO részéről.
  De úgy látszik itt már felfogták, hogy ez valóban belesodorhatja őket és a világot a háborúba, és ettől megijedtek…

 131. 166.
  Zelenskij egy vígjátékban már eljátszotta az elnök szerepét.Ott nyilván könnyebb volt, de a valóságban nem ilyen egyszerű. Soha nem egyezhet ki az oroszokkal, mert az ukránok kinyírnák, egy friss népkezdeménynél ez lélektanilag érthető. Hogy mennyire nagy a pszichés nyomás rajta, az látszik az alábbi videoban is.
  @https://www.youtube.com/watch?v=N2Pio3eOimg

 132. 170. Valaki

  Csak nem Izrael készül egy hamiszászlós akcióval feltüzelni Iránt?
  Nem elég magas már így is az olaj ára?

 133. Re:171
  Színész, komédiás, ügynök.
  Kérdés az, hogy meddig adják neki a parancsot, hogy az ukrán népet aprítsa az orosz. Ritka aljas egy húzás.

 134. 173

  Minden személy rendelkezik több kevesebb mozgástérrel.
  Senkisem abszolút báb és senkisem korlátlanul szabad.
  Vasárnap reggel egy jóízű relativizálás aranyat ér.

 135. Nekem mostanság az tűnik elég fals dolognak, hogy míg Orbán stratégiai nyugalomra szólít fel mindenkit, az ország anyagi érdekeltsége és a háborúba sodródás veszélye miatt, közben megy a készülődés az 1848 megünneplésére, ahol a magyar nép szabadságvágya, áldozatkészsége van a fókuszba állítva, amikor a túlerővel szemben is élet-halál harcot vívott.
  A kettő olyan disszonánsan hangzik egymás mellett.
  Habár itt nem a magyar függetlenségről van szó, egyenlőre, reméljük a későbbiekben nem is lesz…
  De Orbán mai világszemlélete alapján nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy 56 is egy értelmetlen áldozathozatal volt egy reménytelen ügyért, sokan meghaltak olyan célokért, ami irreális volt az adott viszonyok között.
  És őszintén szólva én is úgy gondolom, hogy 56 nem osztott-szorzott a világ folyásán, még ha szeretjük is azt mondani, hogy ez volt az első szög a kommunizmus koporsójába, valójában a SZU. szétesése 56 nélkül ugyanúgy bekövetkezett volna a maga idején.
  Egyetlen hasznunk egy nemzeti jelkép, amit lehet emlegetni…

  A gulyás-kommunizmusért az 56-os áldozatok fizettek.

 136. 175

  A kádár rendszer jelentős mértékben normálisabb , élhetőbb volt, mint a rákosi.
  A legvidámabb barakk lettünk.
  Ezt 56 – nak köszönhettük.

 137. Noam Chomsky: „Ukrajna Ausztria-szerű semlegessége, a Minszk II megállapodás szövetségi elgondolásának valamiféle változatával. Ezt most sokkal nehezebb elérni. És – szükségszerűen – menekülő útvonalat kell nyújtani Putyin számára, máskülönben a következmények még sokkal sötétebbek lesznek Ukrajna és mindenki más számára – talán szinte elképzelhetetlen mértékben.”
  @https://merce.hu/2022/03/10/noam-chomsky-az-amerikai-katonai-eszkalacionak-oroszorszag-ellen-nem-lennenek-gyoztesei/

 138. 176 Mosógépszerelő
  Igazad van, erre nem gondoltam.
  Kétségtelen, én a Kádár rendszer idején, ha baráti országokban jártam, mindig rácsodálkoztam, hogy ott milyen vallásos tisztelettel beszéltek az aktuális politikai vezetőkről, és nem mertek nevetni a politikai vicceken, amiket mi eleresztettünk időnként.
  Hozzájuk képest mi a szabadság hazája voltunk minden III/III és egyéb nyalánkságok mellett is…

 139. Még annyit az 56 témához, hogy nem tudom, mit szólnának az események áldozatai, ha feltámadnának, és felvilágosítanák őket, hogy annyi haszon volt halálukból, hogy utána egy generáció kissé jobb életkörülmények között élhetett 30 évig…
  Szerintem nagyon csalódottak lennének, hogy a saját elképzeléseikhez képest ilyen olcsó volt az életük…

 140. Egyik párhuzam sem jó. Ukrajna független volt (amennyire egy állam független lehet) , amelyik területileg is túlnőtte magát. Ráadásul, esélye is volt arra, hogy ezt ezt meg is tartsa.
  Így viszont mindent elveszít, a háború kimenetele nem kétséges. Az időhúzás egyáltalán nem érdeke, mert minden nappal csökken az olyan megegyezés esélye, amibe még lenne beleszólása. A hadserege megsemmisül, a területei nagy részét elveszíti, a továbbiakban tényleg egy bábállam lesz. A háború sem neki, sem Európának, sem az oroszoknak nem volt érdeke. Most az elhúzódása sem, de még ki akarnak szedni belőle mindent valakik, ami még lehetséges.
  Persze, szép és szimpatikus szabadságharcnak beállítani, de eléggé gusztustalan azok részéről, akik ezt az egészet rákényszerítették.
  Ukrajnának volt veszteni valója, 48-ban, 56-ban nekük mi?

 141. Gyurma. Megeshet….
  Mindenesetre az iráni forradalmi gárda „bejelentekezett” a támadás végrehajtása végett, amivel Szolejmáni tábornok halálát torolták meg és senki sem halt meg.
  Több mint két éve halt meg….és most jutottak el idáig?….kétlem.

 142. 182 – ötlet:
  Blikk? Daily Mail?
  Ugyan már!
  De ha igaz, akkor felvehetjük az utolsó kenetet.

 143. 184 Tibor bá’

  – Blikk ” ugyan már”
  Úgy is írtam ide.

  – Iráni rakéta

  Megerősítést vártam, elfogadott hírhozóktól.

  Köszönöm.

 144. Corriere Della Sera: „Javorin tele volt nyugatiakkal” – Nagy csapás az USA-EU számára
  „https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/917069_corriere-della-sera-giaborin-itan-gemato-dytikoys-megalo-pligma”

  Lényeges új részletek derülnek ki a nyugat-ukrajnai Javorin elleni orosz rakétacsapásról, ahol a jelek szerint Moszkva célja a magasan képzett zsoldosok, például a MANPADS és a Javelin páncéltörő kezelők hatástalanítása volt.
  Az olasz Corrriere Della Sera szerint a Lengyel határtól egy kilométerre lévő Nemzetközi Béke- és Biztonsági Központban a világ minden tájáról érkező zsoldosok ezreinek kiképzési központja volt.
  Tele volt Amerikai és Brit oktatókkal a csapások idején (tanácsadóknak hívták őket, ahogy a Vietnami Háború első éveiben 1965-ig), Ukrán katonák (kiképzésben és tájékoztatásban részesültek az Orosz haderők elleni NATO-tervekről), valamint külföldi zsoldosok, hogy csatlakozzanak a Volodimir elnök által létrehozott Ukrán erők „nemzetközi dandárjához”.
  Valójában az USA hozta létre, a többit pedig könnyű volt megtenni…
  Azt nem tudni, mennyi védelmi felszerelést szállítottak az Ukrán bázisra, hogy a hadszíntéren bevessenek.
  Sokan úgy vélik, hogy az Οroszok a megfelelő időpontot választották a csapásra, és valószínűleg megfelelő információval rendelkeztek.
  A Nemzetközi Béke- és Biztonsági Központban, ismertebb nevén a Yavorini Katonai Mezőben, sok nyelvet beszéltek, mielőtt a 30 orosz rakéta mindent megsemmisített – írja az olasz lap.
  Ez magyarázza meg, hogy a NATO miért „fájlalta” annyira ezt a csapást.
  Fegyvereket, segédeszközöket, terepszínű ruhákat, takarókat, drónokat, túlélőkészleteket tároltak ott, és kiképezték őket a használatukra és a taktikájukra.
  A bázis küldetése magában foglalta az „újonnan toborzottak” kiképzését, hogy rakétavetőket használjanak orosz repülőgépek ellen.
  Valójában nem újoncok voltak, hanem veteránok az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából, akik közül sokan a Seals-nél és a Βrit, Αusztrál és Új-zélandi SAS-nál szolgáltak azelött.
  Ez egy kiképzési csomópont volt, amelyen átmennek, mielőtt a Keleti és a Kijevi Frontra mennének.Tulajdonképpen tájékoztatták őket a konfliktusokban betöltött szerepükről.
  „Nem tudom megerősíteni, hogy külföldiek is vannak az áldozatok között” – mondta később Markian Lubkivsky, a kijevi védelmi minisztérium szóvivője. De ahogy telnek az órák, úgy válik egyértelművé.
  Ezrek központja volt, akik a világ minden tájáról érkeztek, hogy segítsenek Ukrajnának, az Egyesült Államokbol, az Egyesült Királyságbol, Ausztráliábol és Európábol.
  A Ηolland sajtó szerint „az Ukrajnai külföldi milícia meg nem határozott számú tagja – akik elhagyták Hollandiát – sérült meg a támadásban”.
  Ezt Gert Snitselaar, az önkéntes milícia csoport holland nemzeti koordinátora is megerősítette a De Telegraaf című holland lapban.
  Innen ment át a Koszovói veterán Joyce Koster is.
  Szombaton egy csapattal távozott a bázisról a frontra: „Csak azt tudom mondani, hogy a 16 fős csapatunk teljes (is complete), és abszolút megbízunk egymásban. „Teljesen készen állunk a csatára” – mondta mindig a hollandoknak minden nap, mielőtt elhagyta a bázist.
  Később, délután az Orosz Védelmi Minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov Moszkvai tájékoztatón jelentette be a halálukat.
  Az Οrosz hadsereg 180 „külföldi zsoldost” ölt meg a támadás során. A számok jóval magasabbak, mint az Ukránok által közölt jelentések, amelyek 35 áldozatról beszélnek.
  Továbbra is felszámoljuk az Ukrajnába érkező külföldi zsoldosokat.

 145. Re: L.S.
  Ennek fényében egyből világos, hogy az IMF miért folyósít mrd dollárokat egy olyan államnak, ami nettó működés képtelen.
  Klasszikus esetben az IMF Ukrajnának egy büdös buznyákot sem adna, de valahogy most még is jó adós lett? Álnaívan kérdem, mitől lett jó adós?
  Nyilván a zsoldot ki kell fizetni, és a számlát az ukrán nép fizeti ki… Szóval nem csak az ukránok f.szával verik a csalánt, hanem még fizetnek is érte. Szép, nagyon szép…

 146. Mindenki kölcsönad annak és arra, ami az ő céljait is előmozdítja.

  Egy hadsereg, emberéleteket , vért nem kímélve, brutális országrombolás közepette éppen elfoglal egy eddig független országot.

  Milyen gonosz és ravasz az Usa meg az IMF !

 147. * Oroszország: Az FSZB igazgatója, parancsnok-helyettes házi őrizetben helyezték az Ukrajnai a kudarcért -/WarNews247/

  * N. Bennett V. Zelenszkijnek: „Miattad halnak meg az emberek – Adjátok meg magatokat” – „Nem-mel” válaszolt az ukrán elnök – /Pronews.gr2/

  * A világ legjobb mesterlövészét ölték meg az oroszok Mariupolban, a városba érkezése után húsz percen belül hatástalanították. /defencenet.gr/asfaleia/diethnis/

  * Az orosz média most első alkalommal vádolja az Erdogan családot: ” A Bayraktar-ak a Török ​​Elnöké./ Triklopodia/

  * Megerősítették a Τörök ​​pilóták jelenlétét az Ukrajnai Bayraktarakban – A „hangfelvételek” amint törökül beszélnek! /Triklopodia2/

 148. Az orosz RUSAL cég a szankcióztatás miatt sem a Teslának, sem a többi autógyártónak nem tud alumínium félgyártmányokat szállítani.

  Az ukrán szélsőségesek sasfészkének / Mariúpol / védelmét átszakították már az oroszok?

 149. Python. Figyelsz?

  Mondtad jó hete, hogy a Biztonsági Tanács egy bizonyos felvételét úgy adták le, mintha élő lenne…
  Szóval…a metakommunikációkat jól megfigyelve az lehet szerintem, hogy a külföldi szolgálatvezető Szergej Nariskin-re, ésa Föderációs tanácsvezető Valentina Matvijenko-ra gyanút foghatott Vladimir Putyin.
  A saját fajtájára a KGB-s silovikokra…

 150. „Szaúd-Arábia azt fontolgatja, hogy dollár helyett jüanban ad el olaját Kínának – mondták az ügyben jártas emberek a Wall Street Journalnak kedden Rijád és Peking aktív tárgyalásaira ” hivatkozva…
  Jelenleg a globális olajeladások 80%-át dollárban bonyolítják le, a szaúdiak pedig 1974 óta kizárólag amerikai valutában kereskednek. …Kína vásárolja meg a Szaúd-Arábia által exportált olaj több mint egynegyedét…”

  A szaudiak a jemeni háborúhoz való amerikai hozzáállás miatt elégedetlenek (meg megsértődött a szaudi koronaherceg Biden elitélő nyilatkozatai miatt, amit az újságíró gyilkossággal kapcsolatban tett), ebben támogatja őket az Emirségek is. Kína, India már dollár elszámolásban vesz olajat az oroszoktól, ehhez csatlakozik Pakisztán is. Eddig azok, akik fel akartak lépni a petrodollárral szemben, póruljártak. Vajon lesz még elegendő erő a megrendszabályozásukra?

 151. Sajto hirek

  * Mariupol, a város felszabadítása fokozatosan folytatódik. Heves csaták a városban!! Az amerikai titkosszolgálatok arra kérik az Ukránok Vezérkarát, hogy vonja ki csapatait a Keleti Frontról, hogy ne kerüljenek ostromba, ahogy az Mariupolban történt! A Mariupoli modell pusztító a nyugatiak számára … az egész volt Ukrajna el fog esni úgy ahogy Mariupol !! /dimpenews.com/

  * Az Urán Nácik egy „Tochka-U” rakétával bombázták a városközpontot. 23 halott, 18 sebesült. Szétszórt holttestek mindenhol. NATO-EU HÁBORÚS BŰNÖK !! – /dimpenews.com/

  * Tömegsír. Civilek tömeges kivégzése Luganszkban az Ukrán Náciktol !!
  A Népi Milícia civilek tömegsírjára bukkant a Popasnyanskaya vasút környékén.
  //dimpenews.com/2022/03/13/

  * Moszkva dühöng – Új Bayraktar szállitmányt és 50 rakományt küldött Ukrajnában – Nagy csapást készítenek az oroszok a Török „barátainak” / Triklopodia /

  * Oroszország 500 külföldi légitársaság repülőgépeit foglalta le megtorlásul Orosz tulajdonainak lefoglalása miatt az EU-USA között – Pronews.gr

  * Μészárlás közeleg 100 000 ukrán katonára olyan „bekeritésel”, amely hasonló Amerikaiakéra az Iraki háboruban 1991-ben… /Pronews.gr2/

  * Torpedó a dollár és az euró ellen: Kína és Eurázsia új valutát és pénzügyi rendszert hoz létre – „IGEN-t” mondott India Oroszországnak. /attikanea.info/

  * Összeomlik az USA dollár hegemóniája: Szaúd-Arábiának jüanban fizetik ki a „fekete aranyat” – Kőolajszövetség Kína és Oroszország között. /attikanea.info/

  * M. Flynn, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági főtanácsadója: „Putyin megdöntötte az Új Világ Rend terveit” /pronews.gr/

 152. Krausz Tamás történész, Oroszország szakértő narratívája.

 153. Na, Fiúk.

  Itt van egy élő 24 h-s műholdfelvételekkel és gsm pozíciókkal megsegített weblap, az ukrán-orosz harcok „eredményéről”, de csak a humanitáriánus segélyszolgálatok és a polgári hírszerzők részére:

  https://www.ukraineobserver.earth/#Packages

  Csak azért mondom, hogy tudjátok mennyi menekült érkezik Lemberg/Lviv-be a humanitáriánus elosztóközpontba, hogy lássátok mennyien fognak még ezután elindulni otthonról…

 154. Van itt fegyver-és késmániás hozzászóló?

  Lehetséges, hogy az a hipperszónikus rakéta, ami Ivano Frankovszk várostól délre csapódott be március 19.-én, azt az egykori szovjet atomraktárt pusztította el, ahonnan kis-Moszkvába is vittek tölteteket??
  Honnan indították el azt a rakétát?

  **Hát, ha a háborúra buzdító hazai baloldalnak (és efféle fegyverszállítóknak) ez a haditett kevés, akkor csak ők és a gyerekeik álljanak be 200-as katonának. **

 155. „…legközelebb, ahol jött egy bomba, Rahó mellett, onnan 50 km-re. annyi volt benne, hogy szóltak 12 órával előtte, hogy mindenki meneküljön onnan el, mert odadobnak egy bombát…”
  2:50-től 3:30

 156. Az ukrajnai ALIJAH – ügy végre lerendeződik.

  Gratulálok hozzá. Ezt leszervezni, utánajárni, megoldani, egyeztetni, kivizsgálni, adatokat lekérdezni, adatbázisokat összekapcsolni az úú…óriási dolog!!
  Ukrajna és Fehéroroszország egyes nagyvárosaiban irodák nyíltak és nyílni fognak ill. a határátkelőkön – az orosz – és ukrán felek tudtával, – hogya rendszeres agressziót elszenvedő OLIM-ok utazását – és kimenekítését megszervezzék. A következő hónapokban annyi új állampolgára lesz Izraelnek hetente(!), mint amennyi egyébként évente tér haza.
  A kimenekítést erre a célra szakosodott „védett” szakemberek végzik a harci cselekmények kellős közepén. Volt ilyen már egyszer… amikor szakemberek turistavezetőnek és hotelszemélyzetnek álcázták magukat és egy elhagyott hotelépületen keresztül segítettek a menekültjeiknek valahol a Vörös-tengernél…(erről már egyszer részletesen írtam valamelyik posztnál).
  Ezen irodák jól felkészülten láttak neki a munkához egyébként.
  A nagy visszatérés után havi pár ezer sékelt utalnak ki nekik, szállást, sokféle segítséget és új közösséget biztosítanak részükre.

  „a forrás”:
  Pnina Tamano Shata miniszternő, 2022. márciusa.

 157. 208. János
  Állítólag a csapás egy 30 m mélységben lévő egykori szovjet tárolóbunkert ért, tehát a válasz igen, lehetséges.

 158. Friss infó/kérdés:
  Igaz a hír, hogy az orosz bankokat a mai napig nem választották le valójában a SWIFT rendszerről?

 159. 211…MangaM
  Akkor a NATO inkább most vonuljon vissza…nem tudom értenek Brűsszelben egyáltalán belőle…?

  A következő haditett már valamelyik optikai műhold végzetes pályamódosítása lesz?

 160. 213. János

  A NATO nem fog visszavonulni, mert az agytrösztjük közvetlen konfliktust akar, 2014. óta ezen dolgozik.

  Valószínűleg az oroszok meg arra játszanak, hogy valamelyik NATO tag önállóan álljon bele a balhéba, mert ez „devalválhatja” az V. cikkelyt és még belülről is eldurranhat némely tagállam agya…, akár egy másik tagállam ellenében is.

  Tartok tőle, hogy a konfrontáció kiszélesedése így vagy úgy, de előre kódolva van a történetben, elég megnézni mindegyik fél hozzáállását a dologhoz, innen nézve egyelőre úgy fest, hogy nincs visszaút és visszarendeződés a február 24. előtti időkre egyik oldalnak sem.

  Az izraeli katonai-biztonságpolitikai szakértő szerint (Dr. Castel) eleve semmiféle villámháborús tervekre utaló mozzanat nem volt február 24. óta, ha igaza van, akkor a mainstream média kötelezően előadott napi okításán kívül eleve senki nem is tervezett gyors és rövid hadműveletet, ami egyébként újabb kérdések egész sorozatát veti fel. Ezt támasztja alá az is, hogy az oroszok sosem beszéltek gyors hadműveletről, sőt, Peszkov azt nyilatkozta rögtön az elején, hogy majd az elnök eldönti, mikor ér véget a „különleges művelet”, magyarul nem volt sem egzaktul meghatározott katonai cél, sem céldátum megadva. A nácitlanítást és a demilitarizációt sok mindennek lehet nevezni, csak konkrétumnak nem, legalábbis harcászati-hadműveleti tervezési szinten semmiképpen.

  Szerintem emelkedni fog a hőfok egy olyan szintre, ami már nem csak Oroszország számára válik közvetlenül egzisztenciális fenyegetéssé, hanem mindenkinek, azaz teljesen reális opció lehet a taktikai atomfegyver bevetésének előkészítése is.

  Reméljük tévedek, de nem árt résen lenni.

 161. 211. MangaM

  Pár nap múlva ezeket a dolgokat leválasztják az üzenetküldési rendszerről, pontosabban a szép színes újságjukban megjelentetés után 10 nappal.

  1* Bankok:
  Otkritie , Novikombank , Promsvyazbank , Rossiya Bank , Sovcombank , VEB  és VTB

  2* az Orosz Közvetlen Befektetési Alap által társfinanszírozott jövőbeni projektek támogatási rendszereit

  3* Az euróban denominált bankjegyek eladása, szállítása, átruházása vagy exportálása Oroszországba vagy bármely oroszországi természetes vagy jogi személynek, szervezetnek vagy szervnek, ideértve a kormányt és az Orosz Központi Bankot is, vagy Oroszországban történő felhasználásra.

  Nem értek hozzá, de a háború óta már valami 15 milliárd eurót fizezett az egész EU a tüzelőanyagokért. Ha nincs swift, akkor vonaton küldték el a pénzeszsákokat? Vagy hogy?

 162. Re 212 .
  Azt én nem tudhatom,de ma törlesztett Oroszország a ‘zárolt’ pénzéből egy csomagot.

  Ha valakit érdekel :
  croxyproxy.com :rt.com
  Egyetlen hőzöngő ,önmagát fényező cikket sem olvastam náluk .

 163. Még egy érdekes infót hallottam a médiában:
  Elvileg zárolták/befagyasztották az orosz aranytartalékok egy részét is, miközben senkinek fogalma sincs arról, hogy pontosan hol is vannak ezek az aranyrudak a maguk fizikai valójában.
  Márpedig így elég nehéz „zárolni” azt, ami nincs a kezedben.

 164. 215. János

  Nem hinném, hogy vonatszerelvények vittek egy halom papírdarabot a kőolajért és földgázért Moszkvába.
  Szóval vannak itten érdekes dolgok, amikről lehet, nem illik még beszélni sem…, ez most nem túl trendi.

  Putyimonnyonle! Ez a trendi.

 165. 210. János
  Most jelent meg.
  Milyen következtetést lehet levonni?

  Izrael titkos terve egy „második Izrael” létrehozására Ukrajnában?!

  „…az európai zsidók valójában a kazároktól származnak, egy Ukrajnát és Dél-Oroszországot uraló, háborúskodó mongol-tatár csoporttól, amely a Kr. u. nyolcadik században tömegesen áttért a zsidóságra. ”
  „A cionisták régóta érvelnek amellett, hogy az Izrael által igényelt föld a zsidó nép bibliai születési joga volt, akiket a különböző birodalmak többszöri hódításai után az úgynevezett „diaszpórában” kényszerítettek ki a földről. Annak bizonyítéka, hogy az askenázi zsidóknak, akik az izraeli zsidó lakosság többségét alkotják, nincs történelmi kapcsolatuk Palesztinával, megkérdőjelezné Izrael egészét, mint a zsidó nép történelmi „5000 éves” hazáját. ”

  /https://www.napitema.com/2022/03/izrael-titkos-terve-egy-masodik-izrael.html/

 166. 219. Bikkin

  A linket hogyan nyissuk meg? Vietnámi vpn-nel vagy hogy?
  Bemásolnád ide a szöveget? Köszönjük.

 167. Szerintem ennek már nincs jelentősége. Csak vagdalódzás, nekik már végük van. Sajnos már mi is benne vagyunk a háborúban, még nem a fegyveresben, „csak” a gazdaságiban, nem a mi akaratunkból.

  „Ukrajna azzal vádolja Magyarországot, hogy a területén terveik vannak

  A miniszterelnök-helyettes azt állítja, hogy az „olcsó orosz gáz” és a területszomj állhat Budapest „oroszbarát” retorikája mögött.
  Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes megkérdőjelezte Magyarország „ oroszbarát ” retorikáját, és azt sugallja, hogy az „ olcsó orosz gáz ” iránti vágy, vagy akár egy esetleges területfoglalás állhat a Moszkva és a Moszkva közötti konfliktussal kapcsolatos budapesti politika hátterében.
  Elmondta, hogy Magyarország nem támogatja az Oroszország elleni szankciókat, nem hajlandó fegyverrel ellátni Ukrajnát, sőt, nem engedi át más országok fegyvereit a területükön. ”
  Valójában mindenre nemet mondanak . Még egy kicsit – és Budapest hivatalos retorikája teljesen oroszbarát lesz. Mi ez? Olcsó orosz gázt akarsz? Vagy talán a mi Kárpátaljánkat akarja? Verescsuk írta, mielőtt felszólította Budapestet, hogy „ csatlakozzon a civilizált világhoz ”, és „ ne ismételje meg a második világháború hibáit, amikor Magyarország rosszul döntött ”.
  Szijjártó Péter magyar külügyminiszter kedden korábban azt mondta, hogy országa nem támogatja a saját érdekeit sértő Oroszország-ellenes szankciókat, köztük az orosz gázt és olajat sújtó büntetéseket. Megismételte azt is, hogy Magyarország ellenez minden olyan javaslatot, amely NATO-katonák Ukrajnába küldésével vagy repüléstilalmi övezet létrehozásával járna az ország felett, és kifejtette, hogy az ilyen akciók egy nagyobb háború kockázatát vetik fel.
  A magyar kormány ugyan elítélte Moszkva Ukrajna elleni támadását, és támogatott néhány szankciót, de következetesen megvédte azt a szándékát, hogy „ kimaradjon ” a konfliktusból, és nem hajlandó más országokhoz csatlakozni fegyverek Ukrajnába küldésében.”
  A 219-ben lévő link tartalma

 168. 221. János
  Bármilyen VPN-el meg lehet, csak nem európaival 🙂 Még a Japán szerveren keresztül is működik,
  Csak innen nézve túnik úgy, hogy az egész világ beszállt a gazdasági háborúba.
  Ez Európa számára végzetes lesz. Gyakorlatilag nincs energiahordozója, másokra szorul, akik vagy szállítanak neki, vagy nem, ha egyáltalán tudnak. így háborúzni öngyilkosság. Ezt csak egy szervilis, végtelenül rövidlátó, EU vezetés tudja megcsinálni. Lehet tervezni, hogy majd 2030-ra, meg így, meg úgy, de lesz még akkor?Egyszerúen érthetetlen, hogyan tudnak egymásra licitálni az egyes országok vezetői a nagyobbnál nagyobb marhaságok erőltetésével. Mintha ezért díjaznák őket.
  A fene bánja, úgyis megérett a pusztulásra. Csak az a baj, hogy minket is magukkal rántanak.
  Az, hogy az ukránok mit fröcsögnek, lényegtelen. Azt már nyugodtan le lehet sz@rni.

 169. 221. János

  Buda már feltett egy linket feljebb, ezt itt, ami segít megkerülni az EU-konform, szólásszabadságos, demokratikus jogállami cenzúrát:

  croxyproxy.com

  Nyisd meg, tedd be a linket, megnyitja neked! (Nálam működik.)

  Hosszabb távra itt van ez a program, és úgy tűnik, jól fog jönni. Hozzá kell majd szoknunk az ilyesmihez. Ingyenes, telepítés nélkül futtatható, továbbá nem orosz, hanem kanadai:

  https://psiphon3.com/en/download.html

  223. kakukk

  Ettől tartok én is. A németek elő akarják kotorni a Trump által szemétre vetett TTIP-szerződést, amivel – ha megköttetik – megágyaznak egy olyan jövőnek, melyben az USA az EU-t kannibalizálva hosszabbítja majd meg önnön élettartamát.
  Éppen ez hiányzik a nyersanyagéhes EU iparnak meg az agyontámogatott (CAP) EU mezőgazdaságnak: szabadkereskedelem az Egyesült Államokkal.

  https://www.rt.com/business/552331-germany-transatlantic-trade-deal/

 170. L.S.
  A helyzet számunkra sokkal rosszabb .
  A Kárpát medence a földkerekség legélhetőbb helye .
  A célpont mi vagyunk (folyamatban) .

  Az 5 éves unokám már le tudja rajzolni az omega betűt .
  Görög O ,mondja .
  Olyan éles eszű ,nagyon vigyázni kell vele .
  Egyszer mondtam neki h. Mátyással bezárólag Árpádháziak uralkodtak ,azóta szarháziak.
  Hát nem szétkürtölte ?!

 171. „Kína szidja az Egyesült Államokat, mint a „világ legnagyobb emberi jogi megsértőjét”
  Peking „ellenintézkedéseket” ígért, ha Washington nem vonja vissza az ujgurok miatti szankciókat
  Peking megígérte, hogy természetbeni választ ad, hacsak az Egyesült Államok nem vonja vissza azon kínai tisztviselők feketelistáját, akik szerinte bűnösek az emberi jogok megsértésében.

  Egy szokásos keddi sajtótájékoztatón Wang Wenbin, a külügyminisztérium szóvivője azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy „becsméreli Kínát, ok nélkül elnyomja a kínai tisztviselőket, megsérti a nemzetközi jogot… és durván beavatkozik Kína belügyeibe”.
  Wang szerint Peking „viszonos ellenintézkedésekkel” fog válaszolni, ha az Egyesült Államok nem vonja vissza azonnal szankcióit.
  A nyilatkozat azután hangzott el, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter azzal vádolta a kínai kormányt, hogy „népirtást és emberiesség elleni bűncselekményeket” követett el az ujgurok, a túlnyomórészt Kína északnyugati Hszincsiang régiójában élő muszlim etnikai kisebbség ellen. Hozzátette, hogy Washington feketelistára tette azokat a kínai tisztviselőket, akik szerinte bűnösek az emberi jogok megsértésében.
  Wang az Egyesült Államokat „a világ legnagyobb emberi jogi megsértőjének” nevezte, akinek az amerikai őslakosokkal való történelmi bánásmód „de facto népirtásnak minősül”. Bírálta Washingtont a fekete amerikaiak „hosszan tartó rendszeres faji megkülönböztetése” miatt is.”

  Jó, igazuk van, de ez Tajvan mellett a kínaiak számára érzékeny téma. Ezt tudhatnák az amerikaiak is. Ennek ellenére provokálnak? Ennyire hülyék nem lehetnek, akkor mi a céljuk?
  https://www.rt.com/news/552465-china-us-human-rights/

 172. Orosz vélemény, szerintem túlzó, részrehajló, de nem alaptalan.
  „..A világ új geopolitikai tömbökre szakad. Az egyikben ott lesz az USA, Kanada, Nagy-Britannia, Ausztrália, Új-Zéland (vagyis éppen azok az angolszászok), a másikban pedig például Oroszország és Kína.
  Senki nem akarja bevenni a kontinentális Európát az amerikai-brit blokkba (miért kell ennyi „éhes” száj?).
  Nem hiába jött létre az AUKUS új katonai szövetség, amely demonstratívan „alázta” Franciaországot és a többi NATO-tagot? (egyébként a NATO is az utolsó éveit éli, ha nem hónapjait. Az AUCUS váltja).
  Európából jelenleg csak tőkére van szükség, ami az EU gyengülésével folyóként ömlik majd Amerikába. Különféle becslések szerint az Európa által (Oroszországgal szemben) alkalmazott szankciók miatt a következő években akár 2 billió dollár is „szökik” az Egyesült Államokba…
  Éppen ezért, ha az EU nem hagy fel a szankciós politikával (ami nem valószínű, az amerikaiak nagyon szilárdan a helyükön tartják az európai politikusokat), akkor az EU sorsa eldől – szegényebb lesz és szétesik. országok, amelyek mindegyike önállóan, saját érdekei alapján épít majd kapcsolatokat Oroszországgal.
  Így az új világban az USA (és valódi szövetségesei) európai pénzt, technológiát, tudósokat, Oroszország pedig egy lojális, de elszegényedett Európát kap. Igaz, nem tudom, lesz-e haszna egy ilyen Európának.”
  https://absolute-rating.mirtesen.ru/blog/43452794824/Sledim-za-Bolgariey-S-nee-nachnetsya-razval-ES?utm_source=mirtesen&utm_campaign=absoluterating&utm_content=11833433&utm_term=46558
  Ez nem tiltott link, mert bambán csak rt.com címet tiltják.

 173. 223. kakukk

  Szerintem a csillámpónis eu-s csúcsfejek tanácsadói nyomás alatt vannak, ezért beszélnek könnyedén az orosz tüzelőanyag letiltásáról.
  A földgázban, folyékony üzemanyagban lévő fajlagos energiát – gondolom az elektromos energiahálózat teljesítményének a növelésével és infrastrúktúra részleges átalakításával gondolják el a fiúk, a csillogó póverpoint-os bemutatókon!
  Vagy a lakópületek mindegyikéből okosotthonos-nullenergiás házat kell csinálni? Meg a napelemre és a széntüzelésre fognak támaszkodni elgondolásuk szerint…

  A linkre ne hívd fel külön a gyűjtögetők-jegyzetelők figyelmét, mert úgy járunk, mint a google maps ukrajnai helyadataival…

 174. Re: 212
  „Vagy talán a mi Kárpátaljánkat akarja?”
  De jure nem az övék, szóval jogos a félelem…
  Egyébként annyira tökös a magyar kormány, hogy mi lennénk az utolsók, akik kérnek Ukrajna területéből. Előbb vetné rá magát Románia, és Lengyelország, hogy a feldarabolt Ukrajnából kapjanak egy darabot.

 175. 227 kakukk
  Azért ezt a cikket is úgy kell kezelni, mint az orosz propaganda részét, amely saját maga számára dicső jövőt jósol végül…
  „A világ egyre erősebben átlép a turbulencia, illetve én inkább azt mondanám, húsdaráló fázisba, mikor végül egyáltalán nem az következik be, amit ott valaki kigondolt, és még kevésbé az, ami az indulásnál volt.
  Ne higgyék, hogy ijesztgetni akarok, vagy sötétre festeni a dolgokat. Éppen ellenkezőleg, én személyesen nagyon is optimistán viszonyulok ehhez, és meg vagyok győződve róla, hogy a jelen fekete nyomán elindul egy nagyon fehér és széles út.
  De természetesen csak azok számára, akik Oroszországban élnek…”
  Ez már fáj… 🙂

 176. Re:228
  „A földgázban, folyékony üzemanyagban lévő fajlagos energiát – gondolom az elektromos energiahálózat teljesítményének a növelésével és infrastrúktúra részleges átalakításával gondolják el a fiúk.”
  Az a jó a politikában, hogy szembe lehet köpni vele a fizikát, és őrült baromságokat is el lehet fogadtatni velük. Nézd meg hány naplopó politikusnak van természettudományos végzettsége, és hánynak van jogi/közgázos…
  Egyébként sok sikert a fényes jövőbe való meneteléshez, csak tessék kiépíteni a hozzá kapcsolódó 400/120/20kV-os távvezeték, és erőmű kapacitást, ami nincs meg hozzá. Természetesen tarkón kell vágni az akadékoskodó lakosokat is, akik eddig elkaszálták a távvezetékek nyomvonalát, hisz máskülönben Hans nem tud majd villanyautózni.
  Kurva bosszantó amikor a környezetünkben ennyi a szervilis vakond…

 177. 230 Hubab
  Persze, van benne propaganda (ha annak vessszük a számukra kedvező dolgok felnagyítását) írtam is, túlzás. Ezeken a részeken át kell lépni. Ami érdekesebb, az EU működésképtelensége. Erővel, zsarolással, megfélemlítéssel próbálják politikailag egy irányba terelni az országokat, amikor azok az érdekeik szerint mást kívánnának. A cikk Bulgáriára hivatkozik, ahol már a Harvardról importált kormány van.
  Elég azt megnézni, hogy hogyan állnak hozzá az egyes kormányok az erőltetett gazdasági háborúhoz. Szóban természetesen mindenki helyesli (próbálná nem). Kik azok, akiknek a legnagyobb a szájuk, kik lapítanak, kik próbálják akadályozni, kikerülni.
  Szerintem nyugodtan kijelenthető, hogy értelme semmi. Az oroszok emiatt nem lesznek kezesbárányok, nem adják fel a törekvésiket. Mivel ők rendelkeznek nyersanyaggal, ők egy hiánycikk eladói, az EU pedig nem, ők vevők a hiánycikkre, nyerő pozícióban vannak, sőt, még a „pult alá” is tudnak dugni belőle. Elég egy kis „rossz” időjárás és máris kiesett egy időre a kazah olajexport.
  Szerintem most az uniós vezetők közül Macron van képben (pedig nem sokra tartottam). Nem nagyon vonul ki az orosz piacról, miután nem nagyon van orosz energiaimporta, a mezőgazdásága is jelentős, követeli a háborús csapásokat. Nyilván, mert a fő vetélytársa, Németország viszont nagyon sebezhető. Az EU eddig gazdaságilag Németországot jelentette. Ott most nulla a vezetés. A csapások elsősorban őket érintené, teljesen padlóra küldené őket. Erre a bölcs vezetésük újrakezdené a már egyszer sikeresen elszabotált USA-EU szabadkereskedelmi egyezmény bevezetését. MIndezt egy versenyképtelenné váló német iparral.
  Sajnos az USA forráskivonás Európából tény. Kérdés, milyen irányban változik majd.
  Azért az meglepó, hogy a francia választási kampányban Macron azzal kampányol, hogy élelmiszer utalványokkal kellene segíteni a szegényeket és a középosztályt (!).

 178. „A Caspian Pipeline Consortium (CPC) – a világ egyik kulcsfontosságú csővezetéke – kénytelen volt felfüggeszteni az egyik távoli kikötési eszköz működését a Novorossiysk melletti tengeri terminálján a „ kritikus ” vihar okozta berendezési károk miatt. Az incidens következtében a világpiaci olajhiány jelentős növekedése várható a szakértők szerint.
  A napi mintegy 1,2 millió hordó kőolajat Kazahsztánból Európába és az Egyesült Államokba szállító csővezeték közleménye szerint a két cső állapota nem teszi lehetővé ” az eszköz biztonságos működését”.
  „ Ki kell küszöbölnünk annak kockázatát, hogy olaj kerüljön a tengerbe, ezért természetesen ezt a berendezést megelőző karbantartás céljából le kellett szerelni ” – magyarázta Nikolay Gorban, a CPC főigazgatója.
  A világ egyik legnagyobb csővezetékének működésében bekövetkezett átmeneti fennakadás sok, de különösen dél-európai fogyasztót érint – Olaszországban, Spanyolországban és Dél-Franciaországban hagyományosan az érintett CPC távoli kikötőberendezéséből kapják az olajat – mondta az orosz Pénzügyi Egyetem szakértője és Igor Juskov, a Nemzeti Energiabiztonsági Alap vezető elemzője mondta.
  Dél-Európa mellett a CPC-vel kapcsolatos incidens „ kellemetlen esemény lehet az Egyesült Államok számára ” – mondta Juskov.
  A mai hírben az a jó, hogy a probléma csak átmeneti – hangsúlyozta egy másik szakértő, Kirill Rodionov, az Üzemanyag- és Energiakomplexum Technológiáit Fejlesztő Intézet munkatársa. Számításai szerint „ a harmadik negyedévtől a CPC ugyanolyan mennyiségben folytatja az olajszállítást ”.

  Ez az időjárás! Pont most kellett neki tönkretenni a vezetéket?

 179. 214.
  Van egy rossz sejtésem, hogy Kína is lépni fog. Ui. bárhogy is oldódik meg Ukrajna sorsa, ha most ha most nem foglalja el Tajvant, nem biztos, hogy később lesz rá lehetősége.
  Boris Johnson kijelentette: „amennyiben a nyugati országok nem tudják hatékonyan biztosítani Ukrajna függetlenségét, annak világszinten is következményei lehetnek, és mások is „kedvet kaphatnak” egy, az oroszhoz hasonló lépéshez.
  Mi volt erre a a kínai reakció? Visszautasították a Tajvant Ukrajnával összehasonlítást . Szerintük „Tajvan nem Ukrajna, a sziget mindig is Kína elidegeníthetetlen része volt. Ez történelmileg vitathatatlan tény. ”
  Csakhogy az oroszok is ugyanezt gondolják Ukrajnáról 🙂

  Ha 13-szor egymás után berakod a hozzászólásodat, csak az én munkámat nehezíted.

 180. Pár napja elindult egy kacsahír, miszerint alkatrészhiány miatt akadozik a harckocsigyártás egy oroszországi üzemben….háát a „gugli lencséje” szerint azok a harkovi üzem gyártósorai a 2020.-i állapot szerint.

  Pedig igen fasza kéziszámítógépek vannak mindenki kezében…és nem ellenőrzik le a médiafogyasztók a híreket.

 181. „Úgy döntöttem, hogy a lehető legrövidebb időn belül végrehajtom az úgynevezett barátságtalan országoknak orosz rubelben szállított földgázunk fizetésének módosítását – igen, kezdjük ezzel – az intézkedéscsomagot, vagyis abbahagyjuk az összes kompromittált devizák használatát a tranzakciókhoz” – mondta az orosz elnök.
  Putyin egy hetet adott a Központi Banknak és a kormánynak, hogy meghatározzák az orosz gázimportőrök belföldi piacán történő rubelvásárlási műveleteket.
  Az elnök hozzátette: Oroszország továbbra is a szerződésekben foglalt mennyiségeknek és árazási elveknek megfelelően szállít gázt. Csak a fizetés pénzneme változik.
  A bejelentés miatt megugrott a gázszállítási szerződések ára a TTF európai központjában – idézte a Forbes Russia az Intercontinental Exchange adatait. A szerdai kereskedés során a gáz ára megawattóránként (MWh) 97 euróról körülbelül 108,5 euróra emelkedett, de az elnök beszéde után további 10 euróval 118,75 euróra ugrott 1 MWh-nként, majd visszaesett 114 euróra 1 MWh-nként. 13:00 GMT.”

  Nem kell neki a dollár, meg az euró? Eddig arról volt szó, hogy olyat nem kap, el kell zárni előle.
  Hiánycikk esetén általában nem a vevő diktál.

 182. Re:236
  Petrodollár alkonya a petrorubel-petrojuan eljövetelével indul el… 😉

 183. Tetszett ez a rubelt a gázért..Okos.
  Volt Bödőcsnek egy poénja évekkel ezelőtt: „Magyarok, lesz Eurótok! Úgy fogják hívni hogy rubel!” Most így innen nézve, lehet nem is lett volna rossz… 🙂
  Tényleg mozi. Várom ki mit talál még ki.

 184. Tia .

  Tényleg mozi.
  Csak az a baj,h. mi nem kívülről nézzük ,
  hanem statiszták vagyunk.
  Amúgy minden elismerésem Putyin pénzügyi tanácsadójának .
  A földön kívüliek,ha itt vannak ,biztos jól szórakoznak . 🙂

 185. Az unióban gond a sok menekült hrivnya.

  Inkább macskakaját kéne hozni a sok cép ótóval.

 186. Apropó !
  Miért nincs nálunk euró?
  (még rímel is) 🙂
  Állam adósság ok,költségvetési hiány ok .
  Na de ,nézzük csak meg közelebbről az ezer forintoson szereplő képet .
  Nem segítek …

 187. 242. Buda

  Hát mert Mátyás király OV-re öregedett 🙂

 188. 240

  Sajnos úgy tűnik ebben a moziban néhány embernek teljesen elment az esze vagy igazi szadista tömeggyilkos. Ugyanis aki repüléstilalmi zóna létrehozását akarja megvalósítani Ukrajna felett az nyílt háborút kockáztat Nato és Oroszország között annak pedig beláthatatlan következményei lehetnek. Többek közöt egy példátlan humanitárius katasztrófa. Egy atomháború következményeként. Annak ami ma Ukrájnában történik joggal nevezhető humanitárius tragédiának csakhogy nem biztos hogy ennek a hatványozott változata valósulna meg csupán , aminek megakadályozása vagy elkerülése érdekében akarják a repüléstilalmi zóna elvét alkalmazni.Már ez is brutális lenne természetesen. Hanem a megsemmisülés -adott esetben- mert azt nehezen tudom elképzelni ,hogy egy atomfegyverekkel vivott háború korlátozott lenne csupán – és persze nemcsak Ukrajnát érintené …..végül is ez is egy megoldás. A műtét sikerült csak a beteg nem élte túl. Olyan jól megvédtük a civil lakosságot hogy nem is nagyon maradt senki életben!!Mindezt humanitárius okokból! Amikor az USA bevetette az atombombát Japán ellen az egyik érv a bomba alkalmazásának szükségessége mellett az volt hogy megelőzzék a még nagyobb emberi veszteséget amit a Japán elleni invázió okozna elsősorban a szövetségesek között de a japánok számára is. Ez egy realis számolás volt. Beáldoztak kevesebbet azért hogy ne többet kelljen. Igazi katonai logika. Most viszont pont fordítva számolhatunk sőt beáldozunk mindent akár… Ez példátlan háborús bűncselekmény lenne de mit számít ez hiszen nem lesz senki aki elítélne bárkit bármiért is ha megtörténik…….

 189. Na kérem. Ez egy proxy háború az USA és Oroszország között, amit az USA mindenek felett meg akar nyerni. Ehhez szükség van a „no fly”-ra. A logika szerint a no fly atom háborúhoz vezetne. Putyin kezébe tennék a döntést. Atomháború vagy a repülők földön hagyása. Feltételezve, hogy Putyin nem akar atomháborút, ami az egész emberiséget megsemmisítené, tehát elfogadja a no fly-t és ezzel elveszíti a háborút. Az apró probléma mindössze az, hogy Putyin megmondta, inkább halál, mint elfogadhatatlan életkörülmények. Egy fajta orosz Sámson terv.

 190. 232. kakukk
  „Szerintem most az uniós vezetők közül Macron van képben (pedig nem sokra tartottam). Nem nagyon vonul ki az orosz piacról, miután nem nagyon van orosz energiaimporta, a mezőgazdásága is jelentős, követeli a háborús csapásokat.”

  Tisztelt „kakukk”
  Szerinted mindez véletlen? Nem hiszem!
  A Második Vágháborut követően a Francia Gyarmati Birodalom tekintélyéhez méltóan – az érdekeit szem előtt tartva – önálló, független államként, saját politikát folytat.

 191. Megmagyarázná valaki ezet a repüléstilalmi zónát, mert nem értem?

  Ahogy olvasok utána, ez azt jelenti, hogy megtiltják, hogy Ukrajna fölött repüljenek az oroszok.

  Mért, most megengedik nekik? Most legális, hogy odarepülnek, bombáznak egy szuverén országot? Most talán nem legális, hogy az ukrán légvédelem visszalőjön, ha tud?

  Ha most még egy módon megmondják, hogy ejnye-bejnye ne gyertek ide, mégis mi változik? Mitől jön be hirtelen az atomháború? Nekem az lenne a logikus, hogy az oroszok ugyanúgy szarnak rá, mint eddig, és az ukránok ugyanúgy védekeznek, ahogy tudnak.

 192. 247, Ábel

  Eza repüléstilalmi dolog olyan nagy horderejű, hogy O.V. két napig lesz oda a csillámpónis Brüsszelben a többi EU-s miniszterelnökkel együtt!

  Az oroszok legálisan a NATO által elfogadott háborúzási szabályrendszerük szerint, kisebb – nagyobb atomtöltetekkel fognak ez esetben reagálni, ha bármelyik repülőgépüket-drónjukat-rakétájukat megsemmisítené egy NATO-s eszköz.

 193. 247. Ábel
  Most az oroszok és ukránok lövöldöznek egymásra. De a légtérzárlatot nem az ukránok biztosítanák, hanem más országok. Ez azt jelentené. hogy beszálltak a küzdelembe. Akkor azért a területük tabu lenne? Aligha, hiszen hadviselő felek. Ha meg csak szóban biztosítják, akkor az annyit ér, mintha én mondtam volna.
  Kik biztosítanák? A lengyelek a MIG-29-seikkel? Nekik csak a szájuk jár. Ki fog a zárlathoz haderőt biztosítani? Az USA? Aligha. Lesz önként jelentkező? Majd kiszámolják, akire jut az egy. Honnan szállnának fel a gépek? Romániából? Vagy telepítenének légvédelmi rendszert a határra? Vagy ukrán területre?
  Ha rálőnek egy orosz gépre, akkor mit csináljon?
  Szerintem az egész nem aktuális most, de arra jó, hogy lehessen riogatni, a félősök meg mindenbe beleegyeznek.
  Jó, akkor nem lesz légtérzárlat, de …..

 194. Lehet, hogy a légtárzárlatot csupán blöffnek szánják, amitől azt várják, hogy az oroszok ne merjenek repülni.
  Kérdés, hogy ha az oroszok mégis repülnek, akkor be mernék-e vállalni a harci érintkezést az oroszokkal, vagy ők rettennének vissza az atomháború közelségétől?
  Az oroszok vissza tudják passzolni a döntés felelősségét a NATO-nak.
  Ki rántja el hamarabb a kormányt?

 195. 245. Tibor bá’

  Putyint értem az inkább a halállal. Kérdés hogy tényleg képes-e rá. Ha valóban van egy gyógyíthatatlan betegsége amit híresztelnek, akkor képes lehet rá. És meg is érteném. Haljon meg ilyen banális módon mint rák, és az USA meg fellélegezve röhög? Hát nem.
  Tudom, hogy fújkáltok itt a pszichopata kifejezésre, de ő az. Egy magasan funkcionáló, amihez még hozzátett a kiképzése is és a pozíciója is.
  (Nekem ugyanilyennel volt dolgom, csak „kicsiben”, át is vettem tőle még akaratlanul is húzásokat, módszereket, gondolatmenetet. Igaz, csak vele szemben alkalmaztam.)
  Putin még „játszik”, itt a rubeles gázos húzása. De kisebb atomtöltetek is lehetnek játékok neki.
  De ha beszorítja az USA most épp a „no fly”-jal, akkor egy ilyen karakter nem viccel. Meg tudja lépni azt hogy: Na akkor most figyelj..
  Az én tapasztalatom az, hogy nem lehet hatni racionális érvekkel (mert hát hagynia kell ám élni a szerencsétlen emberiséget), hanem az van, hogy most baszakodnak vele és ha ez nagyon fájó lesz már, odacsap. De kérdés hogy valóban halálos beteg-e, és ha az, akkor meddig lesz lehetősége irányítani, cselekedni, és tudja-e hogy meddig..
  Azért a sakklépéseket is tudják előre a profik, ez a két nagyhatalom is tudja mit tehet meg a másik. Kérdés számomra hogy halálos kórban szenved-e..Illetve nincs lehetősége egyedül gombot nyomni.

 196. 251 – Tia:
  Nézd, a helyzet az, hogy óriási helyzeti előnye van annak, aki az első csapást végzi. Ugyanis van arra esély, hogy a megtámadott fél nem tud vagy csak korlátozott mértékben tud visszaütni. Elég azt feltételezni, hogy a másik készül támadni. De az első csapás elrendeléséhez kell a vezető pucájába vér. Putyin pont ilyen vezető. Viszont az se biztos, hogy az első csapást mérő életben marad, csak van rá esély. Ezt Putyin is tudja, azért nem nyomta még meg a gombot. Nem tudom, hogy Putyin pszichopata-e vagy sem, de éles az esze és roppant logikusan gondolkodik. Legfeljebb nem mindig tudjuk, mi lehet a célja. Egy biztos, ha az lett volna a célja, Ukrajnát már letörölte volna a térképről.

 197. 252. Tibor bá’

  Tudod, szerintem te meg én együtt már megnyomtuk volna a gombot 🙂
  Én az emberiség ostobasága miatt, mert hogy az eszük és lehetőségük helyett elcseszték. A gyengék szenvednek, az erősek pszichopaták és mivel rossz irányba élik ki „tehetségüket” tönkretesznek mindent. Jobb pedig nem lesz, az a lehetőség már elment. Minek ez így?
  Egyébként az egész háborúsdi és covid-osdi témákban én már „hasítok” – primitív énvédő mechanizmus, tehát elfojtom, nem érdekel, nem veszek tudomást, nem olvasom.
  Covid: Látom mi van, vannak komoly esetek, halottak. Emelkedik a szám. Egsügyminiszter össze-vissza baromkodik. Ha csak kicsiben nézem: Gyerekem tesztje kedd délután óta nem készült el, mert kirúgdalták a laborból a személyzetet, leépítik a tesztelést, Németo.-ba költözik a cég aki eddig végezte..
  Putyin egyébként az öngyilkossághoz túl nárcisztikus. Ha valaha öngyilkos lesz akkor ő meg is őrült. Tehát ha már nem fog játszmázni, de kilátástalannak tekinti a helyzetet, akkor megsemmisít mindent. Még azt a másik gombosat is leöli aztán ő nyomja mindkét gombot.
  Játszmáznak: Adod amit kérek? Nem adom. Akkor egy paraszt leütve. Na, adod? Nem adom, mert úgysem mersz továbbmenni..És ez megy addig, amíg mindent ki nem játszottak. Persze közben időhúzás, pszichológia, kifárasztás.. Aztán bumm.
  Ha lenne már felfedezve másik élhető bolygó, ezek ezt ránkrobbantanák, ők meg lelépnének..És akkor lenne az hogy aki elsőként robbant, az túléli mert ő tud lelépni az új helyre.
  Az az érdekes, hogy azért az tudható hogy milyen karakterek ezek a nagy vezetők. És mégis odapiszkáltak a ruszkinak.

 198. „A világ kedvenc összeesküvés-elmélete az elmúlt napokban (az ukrajnai háború kitörése óta) Putyin egészségi állapota. Valójában néhányan még tovább mennek, és azt mondják, hogy Putyin 2015 óta halott, és azt akit látunk, az egyike a sok életmentőjének.”

  „Vlagyimir volt felesége, Ludmila Putyina hat évvel ezelőtt olajat öntött a tűzre, amikor nyilvánosságra lépett, és a Die Welt című német lapnak elmondta, hogy (volt) férje meghalt, és amit látunk, az az életmentője.”

  „Vlagyimir Putyinrol szóló pletykák 1999 végén kezdődtek az Οrosz-Csecsenföldi háború idején.
  Akkoriban mindenki attól tartott, hogy az elnök szélsőséges Csecsenek célpontja lesz, akik Oroszországon belül próbálják meggyilkolni.”

  „Ezért kellett életmentőket küldenie a nyilvános szerepléseire, hogy elkerüljék a meggyilkolását.”

  Újabb fejlemények:
  „A Putyin elleni fenyegetések csütörtökön kerültek előtérbe Lindsay Graham amerikai szenátor reakciókat kiváltó nyilatkozata után.
  Felszólított „valakit Oroszországban”, hogy gyilkolja meg Vlagyimir Putyin Orosz elnököt, és tegyen „egy nagy szolgálatot” Oroszországnak és a világ többi részének, megjegyezve, hogy ezzel véget ér az Ukrajnai Háború.”
  Vlagyimir Putyin, a 2000 óta hatalmon lévő egykori KGB-ügynök azonban „nyilvánvalóan megszállottja biztonságának és egészségének egyaránt”.

  Golyóálló aktatáskás testőrök, nagy erejű fegyverekkel ellátva, ételkóstolók és természetesen életmentő másolatai csak néhány módja annak, hogy Vlagyimir Putyin Orosz elnököt megvédjék a leendő gyilkosaitol.

 199. Re:254
  Klón? Á dehogy.
  Szimplán a plejádi űrflotta parancsnokság egyik patronáltja, nagy tételben állítja ki az útleveleket a nem földieknek, hisz Medvegyev megmondta már a tutit. 😉
  Igaz a dombaszi régión túli katonai műveletekkel elkaszálta most magát, de némi vodkával és jó orosz csajokkal talán ki lehet engesztelni őket… 🙂

 200. Lehet, hogy off lesz a téma, elöre is bocsánatot kérek:
  Az orosz-ukrán hadihelyzetet elemezgető poszt aljára idebiggyesztek egy meglehetősen fontos, a mindennapi életünket a közeljövöben fölöttébb befolyásoló néhány történést:
  1. A benzin ára elhagyta az ijesztö 700.- frt. árat.Valaki megigérte, hogy nem fog tovább emelkedni?
  2.Szinte naponta emelkednek az élelmiszer árak, de ennek ellenére lopakodó árúhiány veszi kezdetét lisztben, rizsben, olajban, stb.
  3. A napokban jelentik be az egyik legnagyobb gabonabehozatali cég illetékesei, hogy „valahol húsvét táján esetleg néhol valamelyes hiány lesz lisztben” .Érdekes, volt valami ilyesféle sejtésem a harcok kezdetén.
  4. Jóban vagyok a közeli nagy szuper müszakvezetőjével.Tőle tudtam meg, miért tünt el a polcokról a nagy olasz száraztészta gyártó, a Barilla cég termékei. A cég bejelentette, hogy jelenleg nincs exportkapacitása,SZERZŐDÉSEK FELFÜGGESZTVE!! Akinek van kis deduktiv képessége, az rögtön megérti, hogy ez csak a KEZDET!
  Szép új jövö, vagy szép új világ?

 201. 254

  Az – Árnyéklovas – című japán filmnek , amit Kuroszava Akira rendezett ,
  témája egy nagy hadvezér hasonmásának története.

 202. „A fizetési átállás Szerbiára nem vonatkozik

  Oroszország csütörtökön foglalkozott az európai országok aggodalmaival azzal kapcsolatban, hogy a gázszállítás elszámolásait euróról rubelre kívánják váltani.
  Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, hogy Moszkva döntése sok problémát fog okozni. Kifejtette: Bulgária, amelyen keresztül Szerbiába és Magyarországra szállítják a gázt, kijelentette, hogy nem hajlandó áttérni a rubelre a gázfizetésben.
  ” Ez teljesen normális, igaza van [Vucićnak], ez valóban problémás helyzet lehet, mert ebben az esetben Bulgária ellenséges lépéseket tett ellenünk, ezért rubelben kell fizetniük, ha akarnak, ha nem, ha akarnak. vagy sem ” – jelentette ki Peszkov.
  A hét elején Bulgária volt energiaügyi miniszterhelyettese, Yavor Kujumdzsijev azt mondta, hogy az ország nagymértékben függ az orosz gáztól, és nincs alternatívája.”

  Bulgáriát is sikerült teljesen átállítani. Emlékszem, amikor még azt is felvetették, amikor Zsivkov volt a főbolgár, hogy csatlakozniuk kellene a Szovjetunióhoz. Az ország romokban, a kivándorlás miatt ott volt a legnagyobb a népességcsökkenés, valószínűleg ott már visszafordíthatatlanok a folyamatok. Ilyenkor mentené még meg őket egy olyan vezetés, ami az országukért tenne, helyette kaptak egy ukránhoz hasonlót.
  Az OMV is prüszköl, hogy nem hajlandó rubelben fizetni, mert a szerződésük euróról szól. Csak azt nem veszi figyelemebe, hogy háború (gazdasági) van. Ilyenkor a szerződések nem sokat érnek. Ahogyan a valuta tartalékok zárolása, a vagyonelkobzás, a Swift rendszerből kizárás sem a szerződések betartásáról szól.

 203. 258.

  „Üzentek Vlagyimir Putyinnak: elmúlt az az idő, amikor zsarolni lehetett Európát”

  #https://www.portfolio.hu/global/20220324/uzentek-vlagyimir-putyinnak-elmult-az-az-ido-amikor-zsarolni-lehetett-europat-535405

  Érdekes volt eddig a gázárazási rendszer. Az európai országok egymásra licitálva felverték a gázárat Európában (a holland gáztőzsdén), majd ezen a felvert áron vették Putyintól a gázt. Putler fenyegőzött egyet, felment a gáz ára és máris milliárdokat kaszált. Aztán csökkentette egy kicsit a nyomást a gázcsövekben, kevesebb gáz jött, emiatt felment az európai ár és megint eurómillárdokat kaszált. Ez volt az utóbbi kb. bő fél év putyini játéka.

  Csakhogy ennek vége látszik. Az Európába irányított gázt Putyin sem tárolni, sem megállítani nem tudja, vagy ha igen, akkor károsodnak a gázkutak.
  Minél inkább keménykedni próbál Putler barátunk a kisded játékaival (most a rubeles húzással például), annál inkább vágja maga alatt a fát.

  A témához még: #https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220324/visszavagtak-putyinnak-ha-rubelben-kell-fizetni-a-gazert-akkor-mast-is-modositsunk-535345

 204. A háború borzalma elől való menekülés megrázó pillanatait a kelet-ukrajnai Mariupol külvárosából származó Sartanából származó görögök írták le.

  A sartanai menekültek már egy hete az athéni Zografou önkormányzat befogadó létesítményeiben vannak, és gyermekeik már elkezdték az iskolát.

  Mariupolból egy folyosón keresztül való szökésükről beszélt egy görögül, megkülönböztethető ukrán akcentussal beszélő menekült az OPEN TV- nek : „Emlékszem, amikor elhagyták Mariupolt, ukrán katonák megállítottak és megfenyegettek.”

  „Az orosz katonák harckocsikban megpróbáltak megnyugtatni minket ezek után” – tette hozzá.
  https://greekcitytimes.com/2022/03/18/greek-refugee-from-mariupol/?amp

 205. Egy kis bepillantás, milyen hatással van a háború az orosz emberekre.
  A videót az a szentpétervári srác készítette, akinek anyagaiból tanulok oroszul.
  Be lehet állítani a feliratot angol nyelvűre is, akit érdekel.
  Neki a munkája lehetetlenült el, mivel rengeteg tanulója van az egész világból interneten keresztül, és a csatornák nagy része blokkolva van.
  Felesége meg egy jogvédő szervezet aktivistája, úgy hogy neki sem nagyon áll most a zászló.
  Most Örményországban vannak, de csak átutazóban, mennek Szerbiába, ahol meglesznek a további munkájának feltételei.
  Tízezerszámra tódulnak az oroszok Örményországba is, részben mert veszélyben érzik magukat otthon politikai meggyőződésük miatt, részben azért, mert a gazdasági szankciók miatt sokaknak megszűnt a munkahelye, ott meg segítik őket beilleszkedni.
  Ő sem tett lakatot a nyelvére a háború kapcsán, és most otthon sokan számítanak rá, hogy rövidesen nagy retorzió jön, tisztogatás, amit nem akarnak megvárni…
  &https://www.youtube.com/watch?v=WxaSBwd7IkU

 206. 256 Bálint

  Ukrajna és Oroszország termeli a világ búzatermésének 30 %-át. Az ukránok látták el a közel-keleti országokat, meg Törökországot, Egyiptomot búzával, és az olaszok is onnan vettek durum búzát(amiből a tésztát csinálják). Az olaszok már most szarban vannak a hírek szerint. Ukrajna ezen kívül nagy napraforgótermesztő is, szóval hamarosan étolaj sem lesz. Az EU máris morog ránk, mert kiviteli korlátozás vezettek be gabonára, meg egy csomó mindenre. Macron már jegyrendszerről fantáziál. Szóval spájzolj be, amíg van mit

 207. 260, sama:

  köszi a cikket.
  Ez a tényállás „Idegen, bubble01xy” hiába nyomatod, hogy az orosz és donbászi szakadár katonák pusztítják az ukrán lakosságot…

 208. „A vezetők „példátlan” globális élelmiszerválság-kockázatokra figyelmeztetnek
  A G7-ek vezetői rendkívüli ülésre hívták össze az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezet Tanácsát annak érdekében, hogy megakadályozzák az ukrán konfliktus globális élelmiszerválsággá fajulását, miközben Emmanuel Macron francia elnök bemutatta saját „élelmezésbiztonsági kezdeményezését”…
  A leginkább veszélyeztetett országok között Macron Egyiptomot, valamint néhány más afrikai és közel-keleti országot említette.
  Macron „ élelmezésbiztonsági kezdeményezése ” magában foglalja a készletek felszabadítására vonatkozó vészhelyzeti tervet válság esetén, többoldalú kötelezettségvállalást a mezőgazdasági nyersanyagok exportjának korlátozásának a mellőzésére, a termelési küszöbök átmeneti emelését, a fenntartható élelmiszertermelés támogatását a legsebezhetőbb országokban és olyan mechanizmus kialakítását, amely lehetővé teszi számukra, hogy „ elégséges mennyiségben és elfogadható áron ” mezőgazdasági termékekhez juthassanak, ha erre szükség van.”

  Magyarul, akinek van, attól vegyük el. Ha nem adja, akkor…?

 209. „Most azonban Párizs úgy döntött, hogy ismét megerősíti jelenlétét az atlanti-óceánon – és a négy francia Triomphant osztályú ballisztikus rakéta-tengeralattjáró közül további kettő elhagyta a Bresttől délre fekvő Ile Longes-i bázisát, hogy csatlakozzon az általában egyedül járőrözőhöz. az Atlanti-óceán területén.
  Ezek a Le Triomphant, Le Téméraire, Le Vigilant és Le Terrible nevű tengeralattjárók négy, Trident rakétákkal felszerelt brit Vanguard-osztályú hajónak felelnek meg – áll a cikkben. Mindegyikük 16 francia gyártmányú M51 interkontinentális rakétát szállít több ezer kilométeres hatótávolsággal.
  Ellentétben Nagy-Britanniával, amely nem rendelkezik levegőből indítható nukleáris fegyverekkel, Franciaországnak vannak nukleáris töltetű cirkálórakétái, amelyek a szárazföldi repülőterekről vagy a Charles de Gaulle repülőgép-hordozóról felszálló Rafale sugárhajtású repülőgépekkel lőhetők ki célpontra.
  2020-ban Macron elnök javasolta a francia „ nukleáris ernyő ” kiterjesztését a többi 26 EU-tagállamra, amelyek egyike sem rendelkezik saját atomfegyverrel, hangsúlyozva, hogy az Európa védelmét szolgáló „átfogó biztonsági rendszer” eróziója hatással volt Párizs védelmi stratégiájára. ezért Franciaország létfontosságú érdekei immár európai dimenzióval rendelkeznek ”
  Macron azt is hangsúlyozta, hogy Franciaországnak csaknem 300 nukleáris robbanófeje van, és ez „nem teszi lehetővé, hogy az ellenfelek eszkalációra, megfélemlítésre és zsarolásra támaszkodjanak céljaik elérése érdekében ” – áll a cikkben. Az ukrajnai konfliktus eszkalációja megerősítette Macron régóta fennálló vágyát egy olyan egységes uniós védelmi erő létrehozására, amely az Egyesült Államok vezette észak-atlanti szövetség erőitől függetlenül működne – zárja a The Times.”

  Miért? A NATO már nem ad elegendő védelmet Európának?

 210. 265 Kakukk

  „az Egyesült Államok vezette észak-atlanti szövetség erőitől függetlenül működne”

  Nem függne a z USA-tól, vagyis lenne saját akarata, és a saját érdekeit képviselné/érvényesítené. Esetleg Franciaország lenne az önjelölt vezetője, ha már úgyis ők az egyetlen atomhatalom az EU-ban

 211. 264, kakukk:

  Oroszország is gabonaexport kivitel korlátozást vezetett be március 15. és június 30. közt, nemcsak Magyarország.

  Emmanuel Macron szerint a hullámokban ismétlődő infláció-és gabonaválság Európa – szerte zavargásokhoz fog vezetni 2023.-ra, Észak – Afrikáról nem is beszélve…

 212. 260. sama
  „A háború borzalma elől való menekülés megrázó pillanatait a kelet-ukrajnai Mariupol külvárosából származó Sartanából származó görögök írták le.”

  Athéni Iroda
  „Egy nő beszámolója megegyezik egy másik mariupoli görögével, aki azt mondta, nem tud elmenekülni az ostromlott városból, mert a neonáci Azov zászlóalj megöli.

  Február végén, amikor az orosz erők Mariupolt ostromolták, amely több mint 120 000 görögnek és a környező falvaknak, köztük Sartanának ad otthont, SKAI beszélt a városban élő Kiuranával, és ismerté tette az ukrán „fasisztákat”.
  A SKAI News kérdésére, hogy tervezi-e elhagyni a várost, Kiuranas azt válaszolta:
  „Hogyan menjek el?
  „Ha megpróbálsz elmenni, azt kockáztatod, hogy beleesel az ukrán fasiszták járőrségébe, az Azov-zászlóaljba.”
  „Megölnének engem, és mindenért ők a felelősek” – tette hozzá.
  A hónap elején egy orosz média tudósítója megkérdezett egy állampolgárt: „Sartanai görögökként tudna mondani valamit a görögországi honfitársainak?”
  A sartanai görögök ezt válaszolták: „Itt senki sem öl meg senkit. Az oroszok nem ölnek meg senkit. Itt senki nem lő civilekre.
  „Amint idejöttek az oroszok, azonnal segítséget hoztak nekünk. Most, közvetlenül a lövöldözés vége után.
  „Most már senki sem kérdezi tőlünk, hogy ukrán vagy görög származású vagy, milyen nyelven beszélsz. Az oroszok nem diszkriminálnak.
  „Míg az ukránok igen, ők arra kényszerítettek minket, hogy csak ukránul beszéljünk, bár én egyáltalán nem tudom.”
  A mariupoli székhelyű Azov zászlóalj, amely a belügyminisztérium alá tartozó Ukrán Demokratikus Gárda neonáci egysége, Mariupolban tartózkodott, és diszkriminálták, üldözték és kínozták a nem ukrán nyelvűeket, köztük a görögöket is.
  Néhány nappal azelőtt, hogy az orosz csapatok elkezdtek átkelni Ukrajnába, Azov zászlóalja megölt egy görögöt, két másikat pedig lelőtt, csak azért, mert oroszul beszéltek.

  Egy 2016-os ENSZ-jelentés megállapította, hogy:

  „Shyrokyne-ban, a kormány által ellenőrzött Mariupol város és a fegyveres csoportok által ellenőrzött Novoazovsk város közötti „szürke zónában” lévő kulcsfontosságú helyen, Az OHCHR dokumentálta a politikai épületek és helyszínek széles körű használatát az ukrán hadsereg és az Azov-ezred által. és a polgári tulajdon kifosztását, ami kitelepítéshez vezet.”

  Az ENSZ egy másik jelentésében megállapította, hogy az előző időszakhoz képest 2021. február 1. és július 31. között Donbászban (az oroszok által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok által ellenőrzött területeken) 51%-kal nőttek a veszteségek.
  Ez 62 halottnak és sebesültnek felelt meg. A civilek 81 százaléka meghalt az ukrán és az Azov zászlóalj-i bombázásokban.

  Τisztelt „sama”

  Sajnos a „Görög” kormányunk a legnagyobb ellensége népünknek.
  Minden lépése a nyugati politika és az USA szekértolójának a szerepét tanusitja.
  Még véletlenül sem a Görög ethnikumi kisebbség jogait védelmezte Ukrajnában amely ethnikum a legősibb benszülött ott.

  Jogilag nem létezik, semmilyen joggal nem bir.

  Még az utolsó napokban is óltási bionyitványokat kértek ahhoz, hogy a menekülési listákra irják a követségekben.
  Kormányunk az első országok közé sorolható amely – az Orosz kormány figyelmeztetése ellenére – fegyvereket szállitott Úkrajnába.
  Hála ennek a bábu kormánynak Hazánk az Oroszok célkeresztjébe került, pedig okosan csendben maradhatott volna úgy ahogy az Izraeliek vagy a Törökök teszik.

  „Amikor két vizibivaly dulakodik annak a levét a békák isszák.”

 213. 255. dajtás
  „Szimplán a plejádi űrflotta parancsnokság egyik patronáltja, nagy tételben állítja ki az útleveleket a nem földieknek, hisz Medvegyev megmondta már a tutit.” ?

  Aki azt hiszi, hogy :

  – a Világegyetemen nem vagyunk egyedül
  – az Emberiség történelme a Biblia előtt is létezett
  – a Szabad energia, ha létezne az Szabad lenne
  – a háttérhatalom létezik

  Az diplomás hülye, laposföldhivő!!!? ?

 214. Re: 270 L.S
  Nem minden konteós lapos földes, ez a jelző klasszikus vérszkeptikus karaktergyilkolási trükk. Ismerem, nagyon jól ismerem ezt…
  A mondandómat pedig értsd ahogy a saját belső véleményed diktálja… 😉

 215. 262.hargi
  Pocsék világ jön, ,már régen, a háború másnapján tanácsoltam a bespájzolást, be is vásároltam valamicskét a jobb félni, mint megijeni alapon. A helyzet nálunk az üzletekben ugy van, hogy nem kimondottan hiányzik ez-az, hanem kevés érkezik, viszonylag hamar elfogy, és eszerint egyszerüen ” ki kell fogni” egyes árucikkeket, pont, ahogy azon régi Kolozsváron, az ötvenes évek hiánygazdaságában volt.
  Szomoruan és szorongva várom, mi lesz a közli hónapokban, ha álltalánosul az alapélelmiszerek hiánya, mekkora szemeket mereszt majd az elkényeztetett , elpuhult mai társadalom.
  Hiánycikk??
  Még a szót sem ismerik.

 216. A nyugati propaganda ellenére Oroszország szerintem győzni fog.

  Zelenszkijnek – Ukrajna végzetes emberének – a sorsa, hogy elfogadja Ukrajna felosztását.
  A legvalószínűbb Ukrajna új felosztása a Dnyeper folyótól keletre, valamint az Azovi-tenger és a Fekete-tenger partjai mentén lévő területek Moszkvához való csatolása, Nyugat-Ukrajnának pedig olyan semleges nemzetté kell válnia, mint Ausztria vagy Finnország.

  Az egyetlen kérdés, amelyben mindkét fél valószínűleg megegyezik a békeszerződés aláirásában ez az a kérdés, amiben meg kellett volna állapodni – a háború elkerülése érdekében – egy hivatalos nyilatkozat Kijevből, miszerint soha nem csatlakozik a NATO-szövetséghez amely Oroszország korlátozása vagy leigázása céljából jött létre.

 217. Bálint !
  Ki kell fogni .
  Több mint harminc éve hallottam utoljára ezt a kifejezést .
  Nem gondoltam volna ,h. valaha is ez megismétlődhet .
  A csáucseszku időkben is így kezdődött .
  Aztán később már kifogni sem nagyon lehetett .
  Helyette jött a” szerezni” .
  A szerezni-hez viszont már nem volt elég a pénz (Tibor bá’) .
  Na meg infláció sem volt .
  Kapcsolatok kellettek , vagy menő szolgáltatásokat kellett nyújtani .
  Én pl. antenna erősítőket csináltam azoknak, akiknek futotta színes tv-re ,stb .

 218. Néhány katonai jellegű infó az elmúlt időszakból, a források megbízhatósága néhány esetben bizonytalannak tekinthető.

  Lengyelország a NATO-tól függetlenül készül „békefenntartás” címén benyomulni és megszállni észak-nyugat ukrajnai területeket, ukrán források szerint már a vezérkarukban is téma ez a lehetőség. A lengyel haderő létszámát rövid időn belül 300 ezresre duzzasztják fel.
  A lengyel-fehérorosz határon alig pár km-re állomásoznak egymással szemben az amerikai-lengyel és orosz-belarusz erők, az E3 Sentry AWACS gépek folyamatosan járőröznek a térségben.
  Az oroszok több száz vadászbombázót állomásoztatnak közel Ukrajnához, ezek alig pár százaléka volt eddig bevetve.
  Az Engels légi támaszponton az orosz hadászati bombázókra éles atomrobbanófejes cirkálórakétákat szereltek.
  Franciaország 3 db SLBM hordozó tengeralattjáróját kiküldte az Atlanti-óceánra járőrözni egy időben, ez mindösszesen 288 db hadászati atomtöltetet jelent.
  Putyin és Peszkov után Medvegyev is jelezte, hogy Oroszországnak „joga van” atomfegyvert bevetni.
  Biden Európában kijelentette, hogy az USA nem mond le a megelőző atomcsapás lehetőségéről.
  Románia 20 millió db kálium-jodid tablettát gyártatott le, és újabb 10 millió darab gyártását kezdték meg egy potenciális nukleáris incidens lehetősége miatt. Ez az incidens lehet ukrán atomerőművekből szivárgás vagy taktikai atomcsapás. Romániában megkezdődött a jódtabletták kiszállítása az egészségügyi központok részére, a lakosság felé egyelőre nem adják ki.

 219. 276 – MangaM:
  Érezhető a komoly lépések megtétele a nukleáris háború felé. Szerintem bekövetkezési esélye 99%. Hülyének lenni állampolgári jog. Az emberiség követhet el kollektív öngyilkosságot, a természet nem fogja megakadályozni. Az istenfélők pedig, ha majd feljuthatnak a mennyekbe, kinyalhatják Szent Péter seggét. Én pedig megkeresem dajtást és megmondom neki, „na ugye, hogy nekem lett igazam”. 😀

  A jód tabletta csók a halottnak. Persze lehet belekapaszkodni, mint fuldoklónak a szalmaszálba, de minek.

 220. 277. Tibor bá’

  Mariopul térségét elhagyta a polgári lakosság döntő része, állítólag több százezer polgári lakost Oroszországba vittek. A DNR/LNR nyugati részén lévő „katlanban” lassan csak az ukrán haderő egységei maradnak.
  Egy civil lakosságtól megtisztított, döntően csak katonai egységek által uralt terület ellen egy taktikai atomcsapás teljesen reális opció lehet, főleg, ha ezzel gyakorlatilag megsemmisítik az ukrán haderő legnagyobb, még egyben lévő erőit.
  Egy ilyen katonai csapás elképzelhetetlen pszichés sokkot okozna Európa szerte és vagy nukleáris eszkaláció indulna, vagy Ukrajnának tényleg el kell ebben az esetben gondolkodnia a kapituláción.

  Tarjányi Péter szakértő az ATV-ben a mai napon elmondta, hogy nem érti, hogy az orosz erők miért nem nyitottak már egy negyedik frontot Belarusz felől, hogy ezzel vágják el a nyugati katonai segélyek útvonalát a keleti térség felé.
  https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=RTaxvfoGISU&fbclid=IwAR1m8xM3SneG1afEBqJH6iw9sIL6YFtXhP58GhHZKU3Z43QxlQrdD7PwdGw
  Véleményem szerint például azért, mert ezzel „nyitva hagyták” a területet a lengyel hadsereg részére, amelyik ha tényleg tervezi a „békefenntartó” bevonulást, akkor bizony ez akár lengyel-ukrán katonai összetűzést is jelenthet.
  Lvov térségben ugyanis nincsenek harcok és hadműveletek, oda „csak” cirkálórakétákkal mértek eddig csapásokat az oroszok a kijelölt pontcélok ellen, ergo per pillanat nem kell béke fenntartani.
  Egy esetleges orosz taktikai atomcsapás az ukrán haderőre Luganszk-Donyeck katlan térségében lehet egyfajta startpisztoly eldördülés akár a lengyel bevonulásra.

  Ez persze csak egy lehetőség és magánvélemény, elnézést, ígértem, hogy nem ötletelek tovább, de ezt nem bírtam megállni. Kérem, senki se essen pánikba és ne vegye készpénznek a fentieket.
  Kivéve Tarjányi Pétert természetesen.

 221. A jódtabletta felesleges. 40 év felett mindenképp felesleges. De az a bevett egyetlen dózis is nulla. Rendben feltöltött jódszint kellene, az meg kb. senkinek nincs.
  Csernobil óta eleve Hashimoto-s a fél banda, aki anno kapott a cuccból a május elsejei felvonuláson.
  Èn nem fogok jódtablettát bevenni, mert hamis vigasz.

 222. 275.Buda
  ” Ki kell fogni” ez volt az 50-60 években Kolozsváron – de valszeg máshol is – a botrányos közelletási tolvajnyelv ismert kifejezése. „Kifogtam egy liter olajat x üzletben, kifogtam negyedkiló vajat y üzletben” mesélgették egymásnak az emberek, afféle sikerélményként.
  Az életben nem hittem volna, hogy manapság, 70 évvel ezek után, netán ismét életre kel a múlt ebben a kontextusban.
  A mai elkényeztetett nemzedéket elnézve , ebbe belehal.

 223. Most mentek le az esti hirek, melyekben amúgy mellékesen megemlitik országotokat a harcok kapcsán, miszerint talán megengeditek a NATO csapatoknak országotokból benyomulni Ukrajna területére, amennyiben ilyen jellegú döntés születne. Idióta Biden most Lengyelországban van, és igy szónókolt a katonáihoz: Ha majd UUKRAJNÁBAN LESZTEK! MEGLÁTJÁTOK MAJD AZ ORSZÁGUKAT VÉDŐ UKRÁN KATONÁK HŐSIESSÉGÉT!!!!
  Soha nem avatkozom országotok belügyeibe, de most muszáj megkérdem:
  Valami vidám, össznemzeti, kollektiv öngyilkosságot terveztek magatok ellen, A LENGYELEKHEZ HASONLÓAN?
  Kár volna, Budapest egyike Európa legszebb városainak.

 224. 277. Tibor bá’

  Jut eszembe, a Mennyország kapuját nem is Szent Péter őrzi, ez egy alapvető tévedés…, vagyis fake news divatosan mondva. Ergo nehéz lesz így a popóhoz hozzáférni.

 225. 279, Tarjányi egy jogerősen elítélt csaló, egy szélhámos. Szóval kérlek, őt semmilyen szinten ne vegyük igazodási pontnak…Nem is értem, hogy az ATV, stb. miért hívják be, mint szakértőt.

 226. Bálint !

  Te tényleg komolyan gondolod ,h. nekünk van beleszólásunk
  országunk belügyeibe,és külügyeibe ?
  Visszakérdezve :
  Neked,nektek van beleszólásotok országotok belügyeibe és külügyeibe ?

 227. Bálint,

  nem értem, hogy egy olyan modern és gazdag országban, mint Izrael hiány van alapélelmiszerekből?
  Nálunk minden van sz@rásig. Persze az árak osonnak, lopakodnak felfelé, de hiány semmiből nincs. Lehet, (sőt nagyon valószínű) hogy nem lesz mindig így, de egyelőre ez a helyzet.

  MangaM,

  Nyugodj meg, semmiféle atomháború nem lesz. Azt írtad már a háború első napjaiban is, hogy rögtön kitör az atomháború (jövőnk talán le is vonult a bunkerbe akkor), akkor is írtam, hogy nem lesz semmiféle atomháború.
  Tibor bá szerint az esélye 99%, szerintem meg az esélye 0%.

  Tudom, hogy mai hír szerint most épp Medvegyev fenyegetőzött ilyesmivel. Koszos, átlátszó, nevetséges ruszki blöff.

 228. 286. Gyarmathy
  Úgy legyen!
  De ettől azért még nem leszek teljesen nyugodt, főleg hallgatva azokat a szakértőket, akik február 23.-ig kizártak mindenféle háborút és tessék.
  Elnézve a brutál mennyiségű helyszíni videót, lassan a szememnek sem hiszek, főleg, amikor kiderül, nem is azt látjuk, amit látunk.

  284. graw
  Na most újat mondtál nekem, erről nem is hallottam. Hogyhogy jogerősen elítélt csaló és szélhámos?
  Egyébként mostanra egyetlen szakértő van, akinek igaziból odafigyelek a véleményére, ez pedig az izraeli Dr. Castel. Na, az nem egy semmi fickó, a többi hozzá képest fehér öves kezdő.

 229. Re: Tibor bá’
  Úgy látom olvassák a fórumot az indexesek, már a szófordulatokat is lopják:
  „Fényesebb jövőt hozhat a zord jelen, az orosz–ukrán konfliktus a humanitárius katasztrófa ellenére hosszú távon jót tehet a környezetünknek és a Földünknek egyaránt.”
  https://index.hu/tudomany/2022/03/26/orosz-ukan-haboru-zold-energia-karbonsemlegesseg/
  Nem is tudom ki fogalmazott úgy, hogy a fényes jövőbe menetelünk… 🙂

  Ha Tibor bá’ a túloldalon megmondod nekem, akkor elsőnek is van túlvilág, amiben nem hiszel ;), másod sorban nyugodtan olvassál be, szívesen beszélgetek majd veled akkor is, rá fogunk érni… 🙂

 230. 288.
  MangaM,

  Azon gondolkodtam, hogy Kína miért nem áll teljes mellszélességgel ki Oroszország mellett? Miért nem segít?
  2013 óta (ha jól emlékszem) Putyin és a kínai elnök 38-szor találkozott egymással. Nyilatkoztak az elmúlt időben jónéhányszor, hogy egymás szövetségesei és most azt látjuk, hogy Kína mégsem segít. Miért?

  Csak nem az van, hogy kiderült, hogy (az ezen a blogon és sok más helyen) lenézett USA és nyugati szövetségesei erősebbek, mint a hatalmas Oroszország és a hatalmas Kína együttvéve?
  Kínának alapvető érdeke lenne segíteni, mert ha Oroszország elbukik, akkor az ő befolyása is töredékére csökkenhet.

  Szóval miért nem fog össze az USA nagy ellentábora a két legnagyobbal az élen? Oroszország, Kína, Venezuela, Irán és még van jónéhány.

 231. 288. Követem Castel-t, szerintem is ő a leghitelesebb.

  Tarjányival kapcsolatban írd be google-be: „Tarjányi Péter Arcadom”

  Ezt meg Hont András írta róla nemrég: „Ezt az embert jogerősen elítélték csalás miatt. Legutóbbi politikai akciója az volt, hogy részt vett Botka László megbuktatásában, Néhány éve Rogán Antal szándékaitól nem távol álló módon újraélesztette Zoom névre hallgató lapját, hogy miután elszipkázott egy csomó újságírót, rövid működést követően karácsony előtt bezárja az egészet. A szoci házilapot nem zavarja, hogy szakértőként interjúvolja. Amúgy lassan megünnepelhetjük harmincéves évfordulóját annak a Lengyel László-i kijelentésnek, hogy az MDF-kormány (1990-1994) nem fogja átadni a hatalmat.”


 232. Van egy tanmese. Egy patak két partja össze van kötve egy viszonylag keskeny pallóval. A patak mindkét oldalán van egy-egy kos. Ezek át akarnak menni a másik oldalra, de félúton találkoznak. Valamelyiknek vissza kellene menni, hogy a másik át tudjon menni, aztán ő is átmehetne. De nem, mind a ketten azt akarják, hogy a másik menjen vissza. Ezért összeakasztják a szarvaikat és mind a kettő beesik a patakba, és (feltehetően) megfulladnak. Még soha senki nem látott az emberi történelemben olyat, hogy az egyik kecske visszament volna. Miért gondoljuk, hogy most lesz az első eset?

 233. 277 Tibor bá’
  Nagyvonalú ajánlat dajtásnak, mert ha neked van igazad, akkor a találkozás soha nem fog bekövetkezni.
  Igaz, soha nem fogod megkapni azt az elégtételt, hogy dajtás elismerje, hogy neked volt igazad.
  Dajtásnak sem lesz ez kedvezőtlen, hiszen egész életét a maga igaza tudatában élte le az örök élet reményében, és soha nem fogja megtudni, hogy nem volt igaza.
  Ha viszont az derülne ki, hogy dajtásnak van igaza, akkor nagy bajban leszel, és hallgathatod ezt tőle egy örökkévalóságig.
  Így neked van a legtöbb veszítenivalód. 🙂
  Nagyapám anno valami hasonló logikával próbált megtéríteni gyerekkoromban… 🙂

 234. Zelenszkij többet nyert volna passzív ellenállással és még a civil lakosságot is kíméli, persze tudom, ez nem rajta múlt, csak sodródik, de az EU tanulhatna a történelemből.
  Ráadásul az orosz nép kollektív büntetése Putyinnak kedvez.

 235. 292. Tibor bá
  Tanmesének ez is felfogható.

 236. 286.Gyarmathy
  …”nem értem, hogy egy olyan modern és gazdag országban, mint Izrael hiány van alapélelmiszerekből…”
  Márpedig ez igy van. Mikor egy ország nem önellátó alapélelmiszerek tekintetében és beüt egy krach, mint például a mostani, akkor nincs kajesz. a nemzetközi beszállitószerződések pillanatok alatt felfüggesztésre kerülnek.

 237. 271. csaba 81
  „Azért délen is megy a támadás Sz-A ellen. Gondolom most ezt is nézik az eu vezetői.”

  Nemcsak ott…
  -Az Azerok is – a Törökök hátával – újra megszegték a békemegállapodást és előrenyomulnak.
  – Oroszország nagy hadgyakorlatokat végez Távol Keleten.
  Japán és Kamcsatka közötti négy Kuril sziget az oka ami miatt még mindig nem zárták le a második világháborút SzU és Japán között.

  – „A farkas a nagy zürzavarnak örvend.”

  293. graw
  „Enyhén szólva nem vagyok oda Bayer Zsolt-ért, de ez egész jó írás lett:”

  Szerintem helyes és nagyon logikus az elemzése és még
  jobb a csattanos, frappáns vége:
  „mindjárt világgá is kürtölték, hogy „oroszbarát, magyargyűlölő lengyel bűnözők voltak”, ami azért jó ötlet, mert az oroszbarát magyargyűlölő lengyel körülbelül annyira gyakori,
  mint a tavasszal virágról virágra repdeső elefánt, de semmi baj. Ezt is értettük…”

 238. 290. Gyarmathy
  Biza honnan tudod te, hogy nem segít Kína? Ejsz-e be szokták jelenteni neked? Na jó nem neked, nyugatnak?
  Egyelőre az látszik, hogy még a dollár elleni akcióba is beleállt, ahogy India is! A nyugat nedves álma, hogy elengedi Oroszországot. Ő is tudja, hogy a következő ő lenne.
  Nem mellékesen, elég soványka ez a “goobális” szankciózás. Abból is látszik, hogy rohangálnak a nyugati diplomaták meggyőzni az ellenállókat. Kétségbeesésükben most már zsarolnak, fenyegetőznek.
  Ezzel szemben Ázsia, D-Amerika és Afrika sztoikus szemlélődő, kivár és nem reagál sem a mézesmadzagra, sem a fenyegetésre. Hogy mást ne mondjak, India a múlt héten tagadta meg a találkozót a brit parlamenti delegációval. Szóval nem igazán működik ez a nyugati szankciós egységfront!
  Márpedig ha a fent említettek nem állnak be, Oroszországot nem lehet megtérdeltetni.

 239. Aggodalomra ad okot a Fehér Ház azon energiája, hogy „törölje” Joe Biden amerikai elnök kijelentéseit, ami azt mutatja, hogy még a saját munkatársai sem bíznak vezetői és diplomáciai képességeiben.

  Ο Λευκός Οίκος «ακύρωσε» τον Τ.Μπάιντεν: «Δεν εννοούσε αλλαγή κυβέρνησης στην Ρωσία»!

  Kijelentései szerint V. Putyin orosz elnök hatalmon maradásának véget kell vetni, vagyis meg kell buktatni.

  – Biden: „Putyin nem maradhat hatalmon”
  Valójában Joe Biden amerikai elnök nemrég azt mondta: „Isten nevében Putyin nem maradhat hatalmon.”

  /www.pronews.gr/kosmos/t-mpainten-o-poutin-den-mporei/
  Az amerikai elnök feltárta a Nyugat valódi célját.

  – A Fehér Ház „törölte” Bident: „Ez nem jelentett kormányváltást Oroszországban”!
  Ők „értelmezik- magyarázák” az USA elnökét!
  – Moszkva: „Nem fogja megmondani az orosz népnek, hogy kit választanak elnöknek”

 240. Biden elszólásai, meg az, hogy ahogy azt tálalja a sajtó – ha annak lehet nevezni – nagyon hasznos következtetéseket von maga után olyan téren, mit várhat az egyszerű ember ettől az inkompetens bandától, amit nyugati kormányoknak neveznek…

 241. Putyin, amint több mint egy hónappal ezelőtt kifejtette az orosz beavatkozás szükségességét Ukrajna volt orosz területein, elítélte a szovjet kommunizmust és annak a beavatkozását.

  Többek között a következőket nyilatkozta:
  „A modern Ukrajnát teljes egészében Oroszország, vagy inkább bolsevik, kommunista Oroszország hozta létre.
  Ez a folyamat szinte közvetlenül az 1917-es forradalom után kezdődött; Lenin és társai ezt nagyon brutális módon tették Oroszországgal szemben.
  Majd a Nagy Honvédő Háború előtt és után Sztálin megszerzett néhány olyan területet, amelyek korábban Lengyelországhoz, Romániához és Magyarországhoz tartoztak, és átadta azokat Ukrajnának.

  Ιστορική «ΒΟΜΒΑ» έριξε ο Πούτιν! Η αλήθεια για τον Κομμουνισμό και την Διεθνιστική Τάξη Πραγμάτων – Σπάνιο ΒΙΝΤΕΟ

  „1945-ben [Nikita] Hruscsov valamiért elvette Oroszországtól a Krím félszigetet és átengedte Ukrajnának” – mondta Putyin, konklúziója: „Így jött létre a modern Ukrajna területe.”

  Úgy tűnik azonban, hogy az orosz kommunistáknak is voltak kapcsolatai a washingtoni internacionalistákkal, mivel a Wallstreet finanszírozta a bolsevik forradalmat, amely aztán FELSZOLGÁLTA Oroszországot.

  A Wall Street és a bolsevik forradalom – Antony Sutton – video

  /https://rumble.com/vyn9wp–wall-street-antony-sutton.html/

  Tekintse meg az el.gr által talált egyedi videót!
  Antony Sutton brit-amerikai kutató, közgazdász, történész,
  professzor és író IGAZOLJA PUTINT.

 242. 305: Mégis minek kéne nevezni a népirtást, ha nem népirtásnak? :-O Elképesztő, hová süllyedt ez az ország.

 243. Észak-afrikai és Közel-keleti fórumokról, twitter fiókokból, gyűjtögettem az alábbiakat össze-vissza:

  – áprilistól a különleges ukrajnai hadművelet lassacskán az eszkaláció kontrolljához egy lépéssel közelebb lépdel. Egyrészt friss (pihent) behívós-szerződéses orosz (Dagesztán) katonák tömegei jönnek áprilistól, másrészt az ukrán gerillaharc fokozódik a Starlink-es internettel ill. a fegyverszállítmányokkal valamint a szomszédos országokból éjszaka beküldött kisteherautós mobil lerakatokkal.
  – bonyolult fegyverrendszerek, légvédelem, hackocsik és mindenféle páncélozott szállítójármű ill. terepi javítóbázisok szállítása nélkül a szervezett ukrán védekezés alább fog hagyni.
  – amíg az ukrán fenegyerekek – hírszerzési támogatással önállóan védekeznek, addig a Nato megatomozásának témája csak pszichológia, utána pedig könnyen valószínű, hogy nukleáris tűzváltás esetén Oroszország a Távol-Keleten sem lenne védtelen, mert ezen a héten a Kuril-szigeteken hadgyakorlatoznak.
  – a szanciók csak az EU-ra hatnak kórosan, az Orosz Föderáció gazdasága csak nem zuhant össze, többek között a kriptográfia is segíti a Kreml-et pénzhez jutni. A Nyugat nem tudja döntően befolyásolni a gazdasági szankciózással a háborút.
  – a háború lerövídítése és kemény tárgyalási diplomáciai pozíciók miatt erőteljes Nato jelenlétre lenne szükség kelet-Ukrajnában ill. a határ közvetlen közelében.
  – Ukrajna keleti-szárnyán kizárt, hogy atomfegyvert használjanak, mert az a rész testvérnép. A nyugati-szárnyon elképzelhetőbb pláne, (ha orosz parancsnoksági irányítóközpontot érne támadás), ha valamelyik Nato-tagország Ukrajna területére belép. /Orosz Föderáció Katonai Dokrinája szerint: 19…27. pontok./
  – az európai uniós lakosság megfélemlítésével elérhető, (nukleáris csapások rémképével, kálium-jodidos és élelmiszer-tartalékolós cikkek megjelenítése az online médiákban), hogy Ukrajna támogatását hagyják abba.
  – a páncélöklök, lőszer, karabélyok előnye csak a városi harcokban és megfelelő domborzatnál mutatkozik meg. Folyamatosan, sok-sok hónapon keresztül pótolni kell a következőket a gerilla morál fenntartása érdekében: téli-nyári egyenruha, páncélos járművek, sisakok, éjjellátó szemüvegek, hőkamera készülékek, titkosított rádiók, nehéz mesterlövész puskák, páncélelhárító fegyver, man-pad (ezt nem tudom lefordítani), kis drónok hőkamerával, drón zavarók, páncéltörő aknák, bőséges the Meal Ready to Eat fejadagok, mérnöki-műszaki berendezések.

  Még az űr-kiberfegyverek bevonásáról is szó volt.

  Addig csűrik-csavarják a háború kiterjesztését az egész Európára, hogy a Mónika-show és az Isaura-tv kénytelen lesz átalakulni hírcsatornává…

 244. 302. L.S.

  Már Macron is „rászólt” Bidenre, hogy jó lenne, ha kicsit visszavenne Putyin mínősítgetéseiből.
  Oké, tudjuk, hogy Putyin háborút indított, nekem/nekünk is megvan erről a véleményünk, de pont az USA az, akinek a legkevesebb erkölcsi és etikai alapja van a világon bárkit bírálni egy háború elindítása miatt.
  Azért, mert Biden telekiabálja baromságokkal a médiát még egy fikarcnyit sem csökken az USA háborús bűneinek a listája, a világ azért nem teljesen hülye még és nem felejtette el az elmúlt 70-80 évet, az oroszok egyelőre sehol sem veszélyeztetik az USA aranyérmét ebben a mocsok játékban.
  https://www.portfolio.hu/global/20220327/sorra-hatarolodnak-el-a-nyugati-vezetok-joe-biden-kijelentesetol-535819

  Arról nem is beszélve, hogy Ukrajnára és az ukrán vezetőkre is sok mindent lehet mondani, de azt, hogy ártatlan báránykák lennének…, hát ezt is erősen kétlem.
  Akik itt ártatlanok, azoknak már szétlőtték az otthonait és elüldözték őket, ami pedig a legszebb az egészben, az ukrán lakossággal az ukrán szélsőjobbos félkatonai milíciák többet „szemétkednek”, mint az oroszok.

 245. MangaM , L.S. !

  Itt valami félreértés lehet .
  Szerintem egy húron pendültök (ünk) .

  Sajnos nyugaton(és keleten is) a helyzet fokozódik .
  Nehogy már azok is összekapjunk ,akik eddig egyformán láttuk a világot!
  Mint tudjuk,a cél sajnos ez …

 246. Válasz Bayer Zsoltnak

  Akármilyen nagy sz@rkeverő is az Usa, ezt a háborút nem lehet se rákenni
  se a NATO-ra !
  Ukrajna egy független nemzet állam, Putyin pedig lerohanta és pusztítja.
  Tizezrével halnak meg az emberek. Városokat rombolnak porig.
  Özvegyeket, sebesülteket, gyászolókat, árvákat termel a háború minden egyes nap.
  Lehet mosdatni a szerecsent, de az mégis fekete marad.
  Lehet ködösíteni, másra mutogatni, csúsztatni de a lényeg ettől nem fog megváltozni.
  Oroszország és Putyin gonosz barbár agresszorok és pont.

 247. Re:311
  Egy régi klasszikus mondással élve: „Kettőn áll a vásár”.
  Ez különösen igaz az ukrán vezetésre, és szigorúan alá kell húzni, hogy nem az ukrán népre. Szerencsétlenek pont a saját „választott” vezetőik levesét kénytelenek megenni, ami már elég régóta vérrel van főzve.
  Igazából évek óta lógott ez már a levegőben, csak idő kérdése volt, sajnos…

 248. 311.
  Ha az én családom lett volna veszélyeztetett többszörös túlerővel szemben, minden áron a békére törekedtem volna. De hogy ezt az utolsó szálig kitartunk mentalitást még fegyverrel is támogatja a humánumra oly kényes nyugat és még Béke Nobel díjjal is jutalmazná a bohócot ?
  Ennek a háborúnak hosszú távon az egész világ a túsza lesz, főleg Afrika, a már most magas élelmiszerárak miatt. Lehet, milliók fognak éhezni miatta.
  Olyan érzésem van, mintha ezek z események nem meggondolatlan döntések sorozata, mint inkább tudatos tervezés eredménye.

 249. 311. Tas
  Tán nem kellett volna a Zukránoknak provokálni a világ egyik legerősebb hadseregét. Nem kellett volna a kisebbségek ellen gyűlöletpolitikát folytatni, ami nem merült ki csupán a verbalitás szintjén. Mint tudjuk, a keleti országrészben tízmillió orosz él. Ukrajna egy csinált ország, ami magában hordozta a későbbi konfliktusok lehetőségét. Idő kérdése volt. Az ukrán vezetés totál idióták gyülekezete, kilóra megvett strómanok. Nyilván nem támogatható egy háború, ami emberéletekbe kerül, de azt sose felejtsd el, hogy a világon egyetlen törvény van, ami minden mást felülír: „Az erősebb kutya b….k” Ennek legszebb példája az usa, amely állam az elmúlt évtizedekben letarolta a fél világot és nem emlékszem, hogy felemelted volna a segged és olyan vehemensen tiltakoztál volna, mint most. Ezért és amiért ilyen értetlen vagy, kapsz tőlem egy netes taslit. 😀 😀 😀

 250. 311.

  A provokációk nagyságrendjét nem tudom ellenőrizni.
  Hiszen aki kérdez, az is hazudik.
  Minden nemzetállamot csinálták valamikor.
  A civilizációs találmány a jog, felülírja az erősebb kutya b@szik elvet.
  Néha valóban megtörténik, hogy a barbárság előbukkan a civilizáció meggyengült rétege alól.
  Az Usa gaztettei egy másik topik tárgyai.

 251. 313.

  Ha valaki, valakit előre megfontoltan agyonver, azért elsősorban pont ő a felelős !
  Se az áldozathibáztatás , se a háttérhatalom ármánykodásai nem mentik fel !

 252. 311 Tas

  Ukrajna NEM nemzetállam

  Keleten orosz többség, de rengeteg lengyel, román magyar, sőt még görögök is (a Krím környékén)

 253. Tas

  „Akármilyen nagy sz@rkeverő is az Usa, ezt a háborút nem lehet se rákenni
  se a NATO-ra !
  Ukrajna egy független nemzet állam, Putyin pedig lerohanta és pusztítja.”

  Ukrajna sosem volt nemzetállam, 2014. óta pedig még csak a függetlenség látszata sincs meg, by Vic Nuland.
  Az oké, hogy Putyin egy mocskos dolgot lépett ezzel a támadással, de letagadni a nyilvánvaló előzményeket azért, hogy a másik szarházi bandát mosdasd…

  „A civilizációs találmány a jog, felülírja az erősebb kutya b@szik elvet.”

  A mesében.
  Ha a jog mögött nincs érdekérvényesítő erő, akkor csak írott malaszt.
  Ha elég erő van, akkor pedig az erős majd utólag felülírja a korábbi jogot is, ha az érdekei úgy kívánják.
  A történelem erről szól.

 254. 319.

  Természetesen, te is egészen pontosan tudod, hogy nemcsak a mesében.
  A jogérvényesítésnek valóban vannak néha korlátai,
  de mégsem véletlenül működik az igazságszolgáltatás.

 255. 320. Tas

  Igazságszolgáltatás nincs, jogszolgáltatás van.
  Mint ahogy az egészségügy valójában betegségügy, nem a betegségek eltüntetése a cél, hanem a permanens fenntartásuk, mert csak ez generál profitot.
  Védelmi minisztérium… hahaha! Nincs ilyen, háborúügyi minisztérium van, mert a permanens béke ugyanúgy nem hoz profitot a katonai-ipari komplexumoknak.
  A jog csak úgy és csak akkor működik, ahogy és amikor a valós hatalommal bíróknak ez paralell érdekük.
  De nem oktatok tovább, mert már b@szottul unom, felőlem abban a szómágiában hiszel, amiben akarsz.
  Nincs harag!

 256. Kedves Tas!
  Nem vagy Te egy kissé – amúgy szerethetően – naiv? A Jóisten áldjon meg, Báránykám! Béke legyen Veled! 🙂
  Ui: Véleményed szerint, méltó vagy az ősi névhasználatra?

 257. Georadar-ral a Mariúpoli Azovstal acélmű alatti közműalagutakat vajon időben feltérképezték már az oroszok?

  Gyűjtik már maguknak a 20 literes kannákban a benzint az AZOV-os parancsnokok?

 258. „Kifejtette Moszkva új gázfizetési rendszerét
  A „barátságtalan országokból” származó orosz gázvásárlók kötelesek rubelszámlát nyitni egy nem szankcionált orosz bankban – jelentette csütörtökön az RBC az új fizetési mechanizmust ismerő forrásokra hivatkozva.
  „A javasolt rendszer megköveteli, hogy az orosz gáz külföldi vásárlója kötelezően orosz rubelben nyisson számlát egy orosz bankban” – mondta egy kormányzati forrás. „A vevő a Gazpromnak kizárólag rubelben fizethet.”
  Az orosz kormány által a rubelre való átállás határideje a gázfizetésnél március 31.”

  A határidő ma lejár. Rögtön nem fogy el a gáz, de sokáig sem tart.

  „Az Egyesült Államok mentesíti a kritikus orosz árucikkeket a szankciók alól
  Washington célja, hogy megvédje a gazdákat a műtrágyahiánytól
  Washington enyhítette az ukrajnai válság miatt Moszkvával szemben kiszabott szankciókat az orosz mezőgazdasági termékekkel, köztük a műtrágyákkal szemben. A lépés célja, hogy megvédje az amerikai gazdálkodókat a vegyi termékek hiányától, miközben az élelmiszerárak továbbra is szárnyalnak az országban.
  Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatala (OFAC) a közelmúltban március 24-én adott ki új általános engedélyt, amely gyakorlatilag megszüntette az orosz műtrágyák behozatalára vonatkozó korlátozásokat.
  A szankciók alól mentesülő agrártermékek listáján szerepelnek az embernek szánt élelmiszerek, élő állatok, vitaminok és ásványi anyagok, élelmiszer-adalékanyagok és -kiegészítők, élelmiszernövények vetőmagjai, műtrágyák és szaporítóanyagok.
  A mentesség kiterjed a gyógyszerekre, az orvosi eszközökre, a szoftverfrissítésekre, valamint az orvosi eszközök cserealkatrészeire és a Covid-19-hez kapcsolódó orvosi alkatrészekre is. Elemzők szerint az EU hamarosan tükrözheti az intézkedést.”

  Eddig tartott?

 259. Ma beszèlt Scholz telefonon Putyinnal, ès kikönyörögte, hogy ojróban fizethessen…

 260. A rubelben történő fizetés zseniális húzás volt .
  Nem gondolnám ,h. napi szinten száz milliárd rubel kóvályogna bankok között,
  amit meg is lehet venni.
  A megoldás: az orosz nemzeti bank viszont annyit nyomtat,
  amennyit a kedves vevő óhajt .
  Természetesen aranyért cserébe .
  Ez a következő probléma .
  A különböző országok aranyának nagy részét az usában őrzik.
  Sokszor még az is sértődésre ad okot,ha egy adott ország csak rá szeretne pillantani a saját aranyára .

 261. 326.

  „A rubelben történő fizetés zseniális húzás volt .”

  Ha bejön.
  Közben több helyen olvastam, hogy a németekkel, olaszokkal közölte Putyin, hogy lehet euróban is fizetni a gázért továbbra is.

  Azt azonban borítékolni lehet, hogy hatalmas orosz piacvesztés lesz nem csak gáz, olaj, hanem úgy minden terén, amit eddig el tudtak adni giga mennyiségben.

 262. Re 327
  Infos szerint (fentebb) pont fordítva van .
  Ami viszont tény:a rubel jót erősödött a bejelentés óta .

 263. 328.

  Infos biztosan alá tudja támasztani, hogy az olaszok könyörögték ki és nem Putler rántotta félre a kormányt. Kíváncsian várom. (Az, hogy putyin féle média hogyan kommunikálja, az számomra nem releváns).

  Közben a törökök bejelentkeztek.

  Hatalmas vállalás Erdogantól: Törökország szavatolhatja Ukrajna biztonságát

  https://www.portfolio.hu/global/20220331/hatalmas-vallalas-erdogantol-torokorszag-szavatolhatja-ukrajna-biztonsagat-536795?fbclid=IwAR0xshB-WQMbZaCwmgwK8KK0kjLRzUG-xmxVc20FYZa4jx7V8IYr7jaiH7Y

  Hogy ez mit jelent, ki tudja. Lehet csak verbális nyomásgyakorlás. Az tény, hogy az USA után a Nato-n belül Törökországnak van a legerősebb hadserege.

 264. „Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter és Robert Habeck német gazdasági miniszter csütörtökön kijelentette, hogy országaik nem vásárolnak orosz gázt rubelért, és ragaszkodtak ahhoz, hogy az euróban kötött gázszerződéseket „be kell tartani”. Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta Berlinben, hogy az EU közös valutájában folyó fizetéseket az Oroszországba érkezéskor rubelre váltják át. ..
  Habeck ugyanakkor azt mondta újságíróknak, hogy „be kell tartani az európai nemzetek és Oroszország között kötött, euróban kötött gázszerződéseket”. Habeck megismételte a hét nagy gazdaság csoportjának korábbi nyilatkozatát, amely így szólt: „Semmilyen körülmények között nem fogadjuk el, hogy a gázszállításért a szerződésben meghatározott pénznemtől eltérő pénznemben fizessenek.”
  Putyin szerdán telefonon beszélt Olaf Scholz német kancellárral és Emmanel Macron francia elnökkel, és felvázolta azt a rendszert, amely szerint mindkét ország továbbra is euróban fizet, amit aztán az orosz Gazprombank rubelre vált át – amit az EU nem szankcionált. – kézhezvételét követően. „Scholz a beszélgetés során nem értett egyet ezzel az eljárással, de írásos tájékoztatást kért az eljárás jobb megértése érdekében” – mondta egy német tisztviselő, míg egy francia tisztviselő azt mondta: „Franciaország ellenzi a rubelben történő fizetést.”
  Nem világos, hogy Habeck és Le Maire ragaszkodása az eredeti euróban kötött szerződések tiszteletben tartásához kiterjed-e a Putyin által szerdán javasolt euró-rubel ügylet teljes elutasítására. Mivel Putyin megállapodása magában foglalná az orosz központi bankkal való együttműködést, az európai vezetők vonakodtak megegyezni. ”

  Miután gazdasági háború van, elég furcsa szerződésekre hivatkozni. Vajon azon szankciók lehetősége is benne volt a szerződésekben, amit az EU vezetett be?

 265. 326. Buda
  „A rubelben történő fizetés zseniális húzás volt .”

  Ηa az amcsik eddig tehették a mások olajával,
  akkor a ruszkik miért ne tehetnék a saját olajukkal?
  Szabad piac van, vagy nem?

 266. Egy volt CIA elemzője:
  „Ukrajnának vége – az orosz stratégiát a háborús kézikönyvek fogják tanítani”

  /https://warnews247.gr/bomva-pr-analyti-cia-i-oukrania-teleiose-tha-didasketai-sta-polemika-egcheiridia-i-rosiki-stratigiki/

  „A 200 000 főt számláló orosz erőknek manőverekkel és megtévesztésekkel sikerült térdre kényszrteni a 600 000 fős ukrán hadsereget.
  Két egykori elemző és a CIA titkosszolgálati tisztjének a véleménye.
  A CIA volt elemzője, Larry Johnson különösen azt hangsúlyozta, hogy „Kijev orosz ostroma az elmúlt három hétben az ukrán erők és tartalékok lehívására irányult az ukrán főváros védelmében.
  „Így Oroszország nagyszabású hadműveleteket hajthatott végre az ország keleti és déli
  részén.”
  Az eredmény az, hogy Oroszország most átcsoportosítja erőit Kijevből, Csernyihivból, Szumiból és az orosz hátországból segélyek átcsoportosításával. Ugyanakkor az ukrán erők szétszóródtak, csapdába estek és kimerültek.
  Az amerikai Pentagon közölte, hogy a kijevi orosz erők mindössze 20%-át csoportosítják át, és Ukrajna más részein is jelentős orosz offenzíva van folyamatban.
  A műholdfelvételek azt mutatják, hogy az oroszok nagy katonai bázist állítottak fel Hersonban, Chaplynka körzetében. Helikoptereket, TOMA-t, tankokat szállítottak, miközben erődítményeket hoztak létre. Ez a bázis lesz a délkelet-ukrajnai orosz hadműveletek központja.

  Ugyanezen a hullámhosszon van Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt, aki azt mondta:
  Az ukrajnai orosz hadjárat szerepelni fog a harci manőverezési kézikönyvekben.
  Az ukrajnai különleges hadművelet során az orosz hadsereg ügyesen alkalmazta a hamis manőverek taktikáját, aminek köszönhetően sikerült előnyt szereznie a fölényes ellenséges erőkkel szemben.
  Oroszország sokkal kevesebb katonával indított különleges hadműveletet Ukrajnában. Az Orosz Föderáció fegyveres ereje legfeljebb 200 ezer katonát tudhat magáénak, míg az ukrán erők legalább háromszoros fölényével rendelkeztek, hiszen elérték a 600 ezret.

  Moszkva manőverezési stratégiája
  És mivel Moszkva nem fogadhatott – számíthatott – az ellenség veszteségeire, lavíroznia kellett a hadműveletek lebonyolításában.
  A manőverezési stratégiában mindig a pszichológiai, és nem a fizikai szempont érvényesül.
  És főleg a taktikai, nem pedig a stratégiai szintre koncentrál. Így az orosz hadseregnek olyan hadműveleti színteret kellett kialakítania, amely megfelelő volt számára.
  Ehhez az oroszoknak ellenőrizniük kellett, hogy Ukrajna miként használja fel a számszerűen fölényben lévő erőit, miközben megosztja saját harci erejét céljainak elérése érdekében.
  Oroszország stratégiai tervében a déli, középső és északi front közötti manőverezés megkönnyítése érdekében szárazföldi hidat kellett létrehoznia a Krím és az Orosz Föderáció között. Mariupol ellenőrzése pedig döntő tényező volt ezekben az erőfeszítésekben.

  Ezek a sokoldalu katonai hadműveletek a „Sivatagi vihar”-ra emlékeztettek.

  Ugyanakkor lehetetlen volt, hogy az ukrán fegyveres erők nagyobb létszáma ellenére lehetőséget kapjanak a mariupoli hadművelet leállítására. Ezért az orosz támadás eredményeként az ukrán erők fő keleti koncentrációja ott raragadt, és elűzte őket messze Mariupoltól, amelyet elizoláltak és leredukáltak.
  Ez számos stratégiai támogató hadmüvelet segítségével történt:
  Először is, a kétéltű orosz erők Odesszánál megszorították az ott állomásozó ukrán fegyveres erőket.
  Másodszor, a kijevi hamis támadás arra kényszerítette Ukrajnát, hogy erősítse meg a főváros védelmét. Ennek eredményeként az ukrán fegyveres erők elszalasztották a lehetőséget, hogy nagyszámú katonai erőket küldjenek keletre, Donyeckbe és Luganszkba.
  Ukrajna becslések szerint 60-100 ezer katonát gyűjtött össze a Donbász térségében. Oroszország ezzel szemben nagyszabású offenzívát indított ezen erők teljes készenlétben tartására és ezen a ponton ketrecbe zárására, megfosztva őket attól a lehetőségtől, hogy más orosz akciókhoz reagálva manőverezzenek.

  Az ukrán hadsereg egy határponton van

  Emellett az orosz hadsereg átható stratégiai támadásokat hajtott végre az ukrán hadsereg logisztikájának, parancsnokságának és irányításának, valamint légi és nagy hatótávolságu tűzérségének a megsemmisítésére.
  Ennek eredményeként ma az ukrán fegyveres erőkből kifogy az üzemanyag és a lőszer, a hadsereg nem tudja koordinálni a manővereket, és gyakorlatilag nincsen légiereje . És ez is biztos sikernek számít az orosz csapatok számára.

 267. Ő könnyen beszél, nincs felelőssége, megteheti.

  „A modern történelem során először lehet a Kelet egyenrangú a Nyugattal, mivel az Egyesült Államok és szövetségesei globális dominanciája véget ér – mondta Tony Blair volt brit miniszterelnök.
  A 69 éves, 1997 és 2007 között az Egyesült Királyság kormányát vezető férfi szerint azonban „ezen évszázad legnagyobb geopolitikai változása Kínából, nem pedig Oroszországból származik”.
  „A nyugati politikai és gazdasági dominancia végéhez közeledünk. A világ legalább kétpólusú és esetleg többpólusú lesz” – jósolta.
  Kína, amely „már a világ második nagyhatalma”, „ nemcsak a hatalomért, hanem a rendszerünkkel, a mi kormányzásunkkal és életvitelünkkel is versenyezni fog a Nyugattal ” – figyelmeztetett a munkáspárti politikus. Peking „nem lesz egyedül. Szövetségesei lesznek. Oroszország most már biztosan. Esetleg Irán.”
  „A modern történelemben ez az első alkalom, hogy a Kelet egyenrangú lehet a Nyugattal” – tette hozzá.
  Annak érdekében, hogy az új környezetben is releváns maradhasson, a Nyugatnak közös stratégiát kell kidolgoznia, amelyet „koordinációval, elkötelezettséggel és hozzáértéssel követnek”, magasabb védelmi kiadásokkal, hogy „katonai fölényt tartsanak fenn” , miközben építéssel bővítik az úgynevezett „puha hatalmat” . kapcsolatokat a fejlődő országokkal, zárta Blair.”

  Jó, de meddig lehet a katonai fölényt fenntartani? Egyes területeken az már a múlté.

  #https://www.rt.com/news/559117-tony-blair-ukraine-china/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük