(47) Megmentőink

Tibor bá’ online

~k001Bizony-bizony, divatba jött a klímaváltozás és a globális felmelegedés. Sőt, még inkább divatba jött az emberiség megmentése, mert ez a csúnya széndioxid úgy megváltoztatja a klímánkat, hogy még a politikusok se ismernek rá. De bármilyen tempóban is rohanunk az elkerülhetetlen kihalás felé, már kis hazánkban is van egy lelkes, csupa fiatalokból álló csapat, akik meg fognak minket menteni. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, csak rajta. Itt megtaláljátok őket. Csupa hozzáértő ember. Szakéretelmüknél csak elszántságuk és elkötelezettségük nagyobb. http://www.klimaklub.hu/hu/rovat_show/12  

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

11 gondolat erről: „(47) Megmentőink

 1. Remény hal meg utóljára!!! És ugye van a három majom!!!?

 2. Az oldalon „képmutatást” találtam. Vízvédelmet, műanyagba csomagolva (PET). A vizes kancsó mára ciki, na meg nem pazarló. Sajnálom, de nekem „Áder lufija” jutott most eszembe. Egy link a sok közül: http://greenfo.hu/hirek/2015/09/12/ader-lufijai .
  Tibor ’bá mai pársoros posztja is hitelesebb nekem … Lehet, hogy bennem van a hiba?

 3. Megmentőink…?! Érzem az erőteljes iróniád Tibor bátyám! 😛 🙂 😉 😀

  Az utóbbi négy évtizedben felére csökkent az északi sarki jégtakaró nyári kiterjedése, és a jelek szerint az olvadás nem áll meg, sőt, egyes előrejelzések szerint éveken belül eljöhet az a pont, amikor nyárra szinte semmi nem marad belőle. A felmelegedés pedig komoly gazdasági haszonnal kecsegtet, hiszen a jég alatt hatalmas nyersanyagkincs rejtőzik. A kérdés csak az, hogy ezen képes lesz-e békésen osztozkodni Oroszország, az Egyesült Államok és a többi jelentkező. Illetve hogy a nagy osztozkodásban a saját anyagi érdekeik mellett figyelembe veszik-e majd az emberiség jövőjét, hiszen a sarkköri olajtermelés tovább súlyosbítaná az amúgy is rohamosan közelgő klímakatasztrófát.
  http://index.hu/gazdasag/2016/09/15/eszaki_sark_globalis_felmelegedes_olvadas_olaj_gaz_biznisz_oroszorszag_teruleti_vita_hatarvita/

 4. A kínaiak össze tudtak fogni és megépítették a Kínai Nagy Falat.
  Megvédelmezték magukat az északról ismétlődően betörő vad törzsek pusztításaival szemben.
  Sok helyen épültek monumentális védőgátak az árvizek ellen.
  Felépült a Kheops piramis.
  Az emberiség ugyanerre úgy látszik nem képes.
  Nincsen erős központi akarat,amelyik kikényszerítené a védelemre szolgáló megoldást.
  Semmiről és semmiben nincsen konszenzus.
  Az emberiség a vesztébe rohan ebben egyetértek Tibor bá’ – val.
  Sok múlik a vakszerencsén, ha ez valakit megnyugtat.

 5. Én is iróniát érzek a megmentő megnevezés mögött.
  Sajnos vagy szerencsére vannak most ennél nagyobb lokális problémák, amik elterelik a figyelmet a klímáról (mikor omlik össze a pénzügyi rendszer, mikor támadja meg az iszlám Európát).
  Akik ezeket túlélik meg fogják oldani a klímakatasztrófák kezelését is. Talán.
  (A magyar kis nyúlgát is hamar elkészült.)

 6. Jajjjj…

  Muszáj volt rá nézzek egy kis „antidotot” … 😛

 7. Végigpörgetve az oldalt , valóban én is reménykedni kezdtem. Hogy konferenciákon kitüntetik egymást, egy valóban progresszív folyamatot sejtet. Az hozott ki a reménytelen depresszióból, amikor Kovács László képét megpillantottam. Szanyi Tibor részvétele viszont biztossá változtatta bennem a meggyőződést: megoldható a probléma, és jó kezekben van.
  A Föld bolygó egész bioszférája nevében köszönöm meg nekik a szakszerű és áldozatos munkát!

 8. Végre olyan ember is kellene, aki nem csak levegőbe beszél, hanem konkrét terve van nem csak a saját, hanem a környezete túlélésére is. Nemcsak neked van szükséged „gyógyszerekre”, hanem az általad tartott háztáji állataidnak is. És persze a termesztett növényeidnek is szüksége van némi gondoskodásra.

 9. Megmenteni nyilván nem fognak tudni. De én pozitívan értékelem, hogy döntéshozó szinten is beszélnek végre a legnagyobb problémákról.

 10. A kezdő képsorozat önnmagáért beszél .. Változó vagy középkorú kopasz vagy bajuszos vagy mindenképpen politikailag korrekt frizurával rendelkező öltönyös urak és üzletkoszztümben megjelenő vállalati és karrier stílusú asszonyságok megcsinált hajviselettel fodrásztól frissen . Kivétel nélkül

  már maga a megjelenés abszolute hiteltelenné teszi az egész társaságot a számomra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük