The Lancet & Sputnyik V

Legfrissebb jelentés

 

A Lancet, tekintélyes angol egészségügyi szakmagazin leközölte a Sputnyik V orosz vakcina III. klinikai vizsgálatának eredményeit. Ezek szerint hatékonysága 91,6 %, komoly mellékhatások nélkül. Nincs korhatárhoz kötve az alkalmazhatósága. Nincs szükség szélsőséges hidegen tartásra. A The New York Times áradozik róla, megjegyezve, hogy felesleges volt előre ellenpropagandát nyomni. Ára dózisonkét 10 $ körül van, ami olcsónak számít.  Kormányunk részéről a megrendelése okos döntés volt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

24 gondolat erről: „The Lancet & Sputnyik V

 1. Nem lepődtem volna meg, ha egy EU tagállam szakértője nyilatkozott volna így, miután nagyon lassú a vakcinaellátás felénk, és az orosz vakcina, hatásfokától függetlenül segíthet a szükséges átoltottsághoz.
  De azért ha gyanakvó vagyok, akkor gondolhatok arra is angol szempontból, hogy vegyétek csak nyugodtan az orosz vakcinát, a Pfizert mag hagyjátok nekünk… 🙂

 2. 2 – jabu:
  https://www.nytimes.com/news-event/coronavirus?campaign_id=154&emc=edit_cb_20210202&instance_id=26688&nl=coronavirus-briefing&regi_id=127973195&segment_id=50865&te=1&user_id=f2f65307f54cf20f8ca5f95f5323897e

  Russia’s Vaccine Is Safe and Effective, Published Study Shows

  A peer-reviewed article in The Lancet shows the vaccine has an impressive 91.6 percent efficacy rate against the virus and is completely protective against severe cases of Covid-19.

 3. A Szputnyik V. vektorvakcinával eddig sem az volt a baj, hogy orosz. A 2. oltásban lévő adenovírus az ami kicsit kérdéses, meg ugye a Fázis III. adatai körüli mizéria és a transzparencia hiánya! Meg az, hogy a laborban előállított oltások és a szériagyártás között azért bőven van minőségi különbség, és nincs elegendő gyártókapacitása az oroszoknak. És ezt is Argentínából tudtuk meg:
  https://www.facebook.com/kovidok/photos/a.110390604292409/118986896766113/

  Viszont azoknál akik már találkoztak náthát is okozó humán adenovírussal, azoknál nem fog kialakulni immunitás a SARS-CoV-2 ellen, mert az immunrendszerük megfogja támadni a vektorként működő humán adenovírust már egyből az oltás után. Ez az európai populáció kb. 20-30% -át érinti. Ebből a szempontból az AstraZeneca csimpánz adenovírust vektorként használó vakcinája jobb választás, mert azzal itt a kontinensünkön max. a majomházi gondozók, és a fekete Afrikába csimpánz és gorilla túrára jelentkező szafarizók találkozhattak. 😉

 4. Vajon hány milliárd forintba kerül naponta egyrészt a Covid,
  másrészt a gazdasági veszteség az országnak és a többinek?

 5. 7: Ne félj, nem jut nekik semmivel se kevesebb! Kisegíti őket az állam.

 6. 5.Python:
  1

  „Viszont azoknál akik már találkoztak náthát is okozó humán adenovírussal, azoknál nem fog kialakulni immunitás a SARS-CoV-2 ellen, mert az immunrendszerük megfogja támadni a vektorként működő humán adenovírust már egyből az oltás után. Ez az európai populáció kb. 20-30% -át érinti.”

  Erre tudsz valami irodalmat adni?

  „Más, a jelenlegi teszt esetében még nem kimutatható aggályok is napvilágot láttak, amelyek a jelenlegi tesztelésekből származó eredményeket az oltóanyag biztonságosságának megítéléséhez elégtelennek tartják. Itthon a szegedi kutató, Letoha Tamás szerint az orosz vakcina alapját jelentő adenoasszociált vírusok (AAV-k) olyan, nem emberi patogének, amelyek nagy hatékonysággal képesek az emberi szervezet sejtjeibe jutni és ott tetszőleges gének kifejeződéséhez hozzájárulni. Mivel az adenovírusok képesek az emberi örökítőanyagba is beépülni, ezért megzavarhatják bizonyos emberi gének normál működését, ezzel is megágyazva daganatos folyamatok kialakulásának.”

  https://index.hu/kulfold/2020/09/16/genetikai_kockazatokat_hordoz_az_orosz_vakcina/

  Amikor híre ment, hogy az oroszok kihagyták a III.fázist és elkezdtek oltani, akkor volt róla szó, hogy azt hiszem egy korábbi Merck vakcinára hivatkozva, hogy az adeno vírusus vektornak lehetnek mellékhatásai.

 7. 9.-hez még:
  A blogmotor még mindig kiszedi a „plusz” jelet, a komment utólagos szerkesztés után.

  5,Python:
  +1

 8. Tibor Bá!
  Bocs, elismerem, többet nem fog előfordulni. Én csak viccelődöm ebben a nagysötét világban.
  Ellentétben sok agyament barommal, akik nagykomolyan nyomják a sok összekopizott sületlenséget.

 9. 9: Idegen, én ezt az egyik virológussal folytatott beszélgetésben hallottam, már megnem mondom neked, hogy melyik volt az, és hol is hallottam (TV, netes rádió.).

  Viszont a google a barátunk: A human adenovirus population infection, és a human adenovirus population disease keresésekre egy csomó elég részletes tanulmányt is fogsz kapni angolul. 😉 Meg lehet ezt még variálni is, de teszek egy linket azért kiindulási alapnak:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7171713/

  Igen, nem véletlen, hogy az oroszok is azt az adott kettő adenovírustörzset használják vektorként amiket, ezek ritkábbak. Viszont az AstraZeneca meg pont a föntebbi hozzászólásomban leírtak miatt választotta a csimpánz adenovírusok közül az egyiket. Ez Európában, Észak-Amerikában, és Észak-Ázsiában működni fog, viszont Afrikában eléggé necces, továbbá Dél-Ázsiában, Közép-, és Dél-Amerikában ahol sok a majom él, szintén okozhat gubancokat. Viszont egy darabig működhet a humán adenovírusos orosz vektorvakcina ezeken a területeken. A két gyártó cég nem véletlenül vette fel egymással a kapcsolatot, ez az egyik ok. Viszont a vektorvakcinák finomhangolása a SARS-CoV-2 mutálódása miatt sokkal nehézkesebb lesz mint az mRNS vakcináké. Az emberi immunrendszer előbb utóbb mindkét vakcinánál vektornak használt adenovírust megtanulja (talán még egy második körös dupla oltásos immunizációs kör beleférhet ha szükséges lesz a mutáció miatt…) és védekezni fog ellenük, szóval végtelenségig ezekkel sem lehet oltani. Ezért generációs előrelépés az mRNS oltások kifejlesztése, meg azért is, mert egyes gyakori ráktípusok esetében is használható védőoltás lehetőségével kecsegtetnek. Gyorsan 6-8 hét alatt módosíthatóak, és a gyártásuk is gyorsabb, tisztább, kevésbé komplex gyártókapacitás kiépítését igénylik, mint a hagyományos, vagy a vektorvakcinák esetében az fennáll. Az oroszok is azzal a problémával, jobban mondva kettő fő problémával küzdenek: A szériagyártott vakcina nem olyan kihozatalú és „tisztaságú” mint a laborban legyártott teszt széria volt. És a második oltás adenovírusának előállítása esetében komoly gondokba ütköztek a szériagyártás esetében, a laborban nem volt gond. Viszont ezek leküzdéséhez új eszközök és gépsorok kellenének a 4 kijelölt orosz gyárban. (Ezért is fog jönni a Szputnyik V. Light, ami csak az első oltás adenovírusát használja, és elég belőle egy oltás…, de csak 60-70% -os a hatásfoka…, de jó orosz szokás szerint innovációként van előadva, miközben csak a szükség okozta racionalitás kényszere hozta világra.) Tárgyalnak is a franciákkal gyárósori gépekről, de az amire kiépül…, szerintem min. 1 év. Merkel sem véletlenül szólalt meg a Lancet cikke után, csak figyeljünk, mert bizony befogja ezt is az EMA vizsgálni, és ha tippelnem kell akkor a németek licenszben fogják gyártani. De ez is 1/2 de inkább 3/4-1 év lesz amire befog indulni a tömeggyártás. Már csak az AstraZeneca esetében a BREXIT utáni GB miatt a EU mini vakcinaháborúja során láthattuk az elmúlt 2 hétben, hogy mi is ment az EB és a gyártó cég között, szóval ez is arra az irányba mutat, hogy akkor annyira nem fogunk bízni az angolokban, és kell majd kontinentális vektorvakcina is. Ez pedig egy Szputnyik V. licensz lesz, vagy annak valamilyen EU -s továbbfejlesztése.

  Ezt meg csak úgy beteszem ide:
  https://telex.hu/koronavirus/2021/02/03/hadhazy-akos-orosz-vakcina-szputnyik-v-ogyei-vizsgalatok

 10. „Hol engedélyezték a világon a 3. fázisú tesztelésen még át sem ment ruszki vakcinát?

  Az engedélyező országok szabadságfok szerinti besorolása, Freedom House, 1-től 100-ig terjedő skálán, ahol Szíria 0, Norvégia 100:
  Türkmenisztán 2 (diktatúra)
  Gázai övezet 11 (diktatúra – olyan, hogy „Palesztína”, nincs a rangsorban)
  Venezuela 16 (diktatúra)
  Egyesült Arab Emirátusok 17 (diktatúra)
  Fehéroszország 19 (diktatúra)
  Oroszország 20 (diktatúra)
  Algéria 34 (diktatúra)
  Bolívia 63 (hibrid-rezsim)
  Paraguay 65 (hibrid-rezsim)
  Szerbia 66 (hibrid-rezsim)
  Magyarország 70 (hibrid-rezsim, egyetlen nem demokrácia az EU-ban)
  Argentína 85 (demokrácia)”

  https://www.facebook.com/avakmajom/posts/2477219339253656

 11. https://cen.acs.org/pharmaceuticals/vaccines/Adenoviral-vectors-new-COVID-19/98/i19

  „In 2012, the Oxford group developed its own chimpanzee-derived vector, dubbed ChAdOx1, based on an adenovirus discovered in chimpanzee feces. The Oxford team went on to create the spin-off company Vaccitech in 2016 and has developed experimental vaccines for a number of diseases, including AIDS, malaria, tuberculosis, and Middle East respiratory syndrome, which is caused by the MERS coronavirus.”

  „That’s why some vaccine developers turned to adenoviral vectors in the early 2000s to tackle diseases, such as AIDS, malaria, and tuberculosis, caused by pathogens that hide out in cells. The largest, and most infamous, effort was led by Merck & Co., which had developed an Ad5-based vaccine for HIV. Two large clinical trials were halted early in 2007 when it became clear that the vaccine was not working—and, alarmingly, may have even increased the risk of HIV infections in a subset of people with preexisting immunity to Ad5.”

  „But J&J’s vaccine has potential drawbacks. The firm’s Ebola, HIV, and RSV vaccine regimens all use a shot of an Ad26-based vaccine plus a booster shot of a different vaccine. That combinationmakes it hard to draw comparisons to its COVID-19 vaccine, which uses only Ad26. And Barouch has found that about half the adults in some countries in sub-Saharan Africa and Southeast Asia have preexisting immunity to Ad26, meaning that the vaccine might not work well for these people.”

  Az Oxfordi csimpánz adeno vírus, az orosz Ad5/Ad26 emberi adeno vírus alapú .

  https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S0140-6736(21)00234-8

  Python,
  Még egyszer kösz, hogy ráirányítottad a figyelmet erre az human/majom adeno vírus különbségre.

  Mint írtam, korábban már olvastam arról, hogy van bizonyos ellenérzés tudományos körökben az adeno vírusos vakcinákkal szemben, lásd Merck féle anomália.

  De most így utána olvasva, kissé komolyabbnak tűnik a dolog.

  Szóval mRNS részemről változatlanul.

  #www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1900173/

 12. „On the basis of these findings, we are concerned that use of an Ad5 vector for immunisation against severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) could similarly increase the risk of HIV-1 acquisition among men who receive the vaccine. Both the HIV and COVID-19 pandemics disproportionately affect vulnerable populations globally. Roll-out of an effective SARS-CoV-2 vaccine globally could be given to populations at risk of HIV infection, which could potentially increase their risk of HIV-1 acquisition. This important safety consideration should be thoroughly evaluated before further development of Ad5 vaccines for SARS-CoV-2, and informed consent documents of these potential risks should reflect the considerable literature on HIV-1 acquisition with Ad5 vectors.”

  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)32156-5/fulltext

  Hmmm….

 13. „Szentségtörésre kerül itt most sor, hiszen olyan javaslatot írok le, amely szembe megy egy gyógyszer alkalmazási előírásával. ”

  https://www.facebook.com/zskunetz/posts/3589946967726956

  Szóval az eredetileg 5 adagra számolt vakcinás üveget túltöltötték, így 6 adag is kiszívható belőle speciálisabb fecskendővel.

  Most kis agyalással akár 7-is.

  „Svédország felfüggeszti a Covid–19 elleni vakcina árának kifizetését a Pfizer felé, mert üvegenként hat adag árát számolták fel számukra az elfogadott öt helyett – írta a Transindex. Az Európai Unió és a Pfizer eredetileg abban állapodtak meg, hogy valamennyi vakcinát tartalmazó üveg öt adagot fog tartalmazni.

  „Oltó orvosok jelezték, ha nagyon kell, akkor akár ki lehet szorítani egy hatodik adagot az üvegcséből. Az Amerikai Egyesült Államok gyógyszerügyi hatósága engedélyezte ezt a megoldást, azzal a kikötéssel, ha rendelkezésre állnak az ehhez szükséges különleges fecskendők. A magyar oltóprogram is ennek figyelembevételével zajlik.”

  „Ez egyszerűen elfogadhatatlan. Ha egy ország csak öt adagot tud kivonni, akkor az azt jelenti, hogy kevesebb adagot kapott ugyanazon az áron – mondta ki a svédországi oltások koordinátora, Richard Bergström.”

  https://index.hu/kulfold/2021/01/28/koronavirus_pfizer_svedorszag/amp

 14. 6. Az majd utólag kiderül.
  Véleményem szerint a VG gazdasági mechanizmusának az újrahangolása zajlik jelenleg. Min 5-10 évet vesz igénybe.
  Jóval alacsonyabb életszínvonal várható a nyugati tőkés országokban, a fejlődő kategóriában is várható negatív korrekció.
  Nagyjából átlagosan gyengébb, lényegesebben ellenőrzött társadalmakkal lehet számolni.

 15. 21.
  Csak egyszerűen megjelent egy újabb vírus a palettán . Ahogy az emberiség történetében számtalanszor. Akkor nem volt globalizmus, és fűredi Anna -bál sem ,meg buzikocsmák sem , sem sokminden más sem ,ami ma van.Nem volt repcsi,mindenkinek kocsi,egyebek, ami ma dominál ,sem túlcsordult fertők,avagy fürdők,avagy velness , vagyis a homo sapienstől túlzsúfolt természetellenes hatalmas metropoliszok tömegvonzó katakombái ,na meg a bélpoklos élelmiszeripara.
  Nem volt elon munsk sem ,akit a kurvamédia azzal ágáltat,amit 6o éve már megtettek réges- reagen az oroszok,sőt- hightech ide ,vagy amoda ,de túlszárnyalták már a régmultban ,de hagyjuk. Sebaj Tóbiás,menyünk a Marsra ,Marcsa!
  Ami ma zajlik, azok az emberi civilizáció ut0lsó halálrúgásai, semmiféle újrahangolás nem történik, nincs budipapir , már a fürdőszóba csempéjére kenjük a szart a mutatóujjunkal és hirdetjük,hogy ez az igazi őkö.
  Hol? Ki? Kik?
  Hol vannak az értelmes emberek?
  Hogy nem kerül soha vezető és meghatározó szerepbe egyetlen értelmes ember sem?
  Hát nem furcsa?
  Tényleg ez lenne a hülyék paradicsoma?
  Kinek érdeke ezt fenntartani?

 16. 21

  A hülyék paradicsoma:

  Ha az Eu változtatás nélkül fogadja el az gépjárművek károsanyag kibocsátására vonatkozó un : Euro 7 javaslatot akkor 2025 után lényegében megszűnik a diesel ,benzin valamint a gáz alapú üzemanyaggal működő gépjárművek gyártása az Unió területen. Csak az elektromos meghajtású gépjárművek gyártása marad….mennyi is van ezekből az európai utakon most ,mennyit is gyártanák az Unióban? Tényleg komolyan elhiszi bárki is, hogy az Unió elérheti a teljes karbonsemlegesseget 2050-re? A világ többi része meg nem tesz semmit…van így értelme egyátalán. Soroljam……

 17. 23, Tom:

  Nem lesz abból karbonsemlegességből még részben sem semmi, mert letérdel az európai villamos hálózat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük