(2780) Sovány nő a divat, miközben majd minden nő kövér

Tibor bá’ online

 

Ha veszed magadnak a fáradtságot és végignézel néhány történelmi képet, akkor észreveheted, hogy minden korban más és más (jelenleg nevetségesnek tűnő) divatot követtek az emberek. Maga a divat tehát olyan régi, mint az emberiség. Sok tízezer éves barlangrajzokon a nők hatalmas seggekkel, és alig kisebb csöcsökkel láthatók. Akkoriban nyilván ez volt a divat, vagy inkább a kívánatos, hiszen élelmiszer bőségről nehezen lehetett beszélni, minden falatért meg kellett küzdeni. Amikor én tinédzser voltam, apám mosolyogva nézte végig szombat esti készülődésem az elmaradhatatlan kiruccanáshoz. Tetszett neki az akkor divatos „csőnadrág”, amibe alig fért bele a lábam, pedig a felhúzáshoz ez elengedhetetlen volt. Aztán a szekrény mélyéből előhúzta egy régebbi pantallóját, ami olyan tengerészgatya szerű volt, szárának vége háromszor volt bővebb az én csöves gatyámnál. Elszörnyűködve néztem, és feltettem neki a kérdést: „hogy lehet ilyet hordani”. Megnyugtatott, hogy hamarosan újra ez lesz a divat. Neki lett igaza, mindössze húsz év kellett a trapéz nadrágok divatba robbanásához. Aztán nekem is benőtt a fejem lágya és divat helyett elkezdtem praktikusan öltözködni. De én egy férfi vagyok, és nem várhatom el, hogy egy nő ugyanígy gondolkodjon. A nők örökös versenyben vannak (elsősorban egymással), vagy legalább is így érzik, tehát kénytelen lépést tartani a mindenkori divattal, amit, néhány divatcsászár irányít. bulimia

Mindez azért jut eszembe, mert a Londoni Divathetek, alkalmából általában hét napon keresztül felvonulnak a top manökenek az irányt adó kreációkkal. Ez nem is lenne baj, de a nők nem csak a kreációkat követik, hanem a manekeneket is, akiknél a minimális testmagasság 170 cm és a testtömeg index megközelíti a 12-es értéket. Aki még nem hallott a testtömeg indexről (BMI), annak elárulom, hogy a testsúlyt el kell osztani a méterben kifejezett magasság négyzetével, és az számít egészségesnek, akinél az érték nem több 25-nél. Nézzünk egy példát. Én 72 kg vagyok és 1,73 méter magas, tehát 72 : (1,73 x 1,73) = 24,05. Vagyis már bőven bent vagyok a kívánatos tartományban. De nézzük meg, hogy egy 170 cm magas maneken esetében hány kilónak kell lenni, hogy azt a bűvös 12-öt megközelítse! 12 = X * (1,7 x 1,7) Vagyis X = 34,7kg. Hoppá! Tehát az igazán divatos, 170 cm magas nő nem lehet több mint 35 kg. Végignézve a divatbemutatót minden nő úgy megy haza, hogy sürgősen le kell fogynia 30-40 kilót. De ez örültség. Ezek a manekenek naponta egy fej salátát esznek egy pohár víz kíséretében és egyik másik a bemutató után belehal a pályán maradáshoz szükséges bulimiába. A világ megőrült! „Érvényesülni” minden áron! Nem csoda, hogy az egyik sportolónak a másik után áll le a szíve. Hölgyeim! Nekünk nem tetszenek ezek a csont kollekciók. Nem kell minden esztelen divatot feltétlenül követni. A csikló pírszinget még valahogy megértem, de hogy egy nő a saját izomzatát eméssze meg, az már tényleg őrültség. Akkor inkább legyetek kövérek. 😀

Szerencsére néhány éve a mindent átívelő divat a „villantás”, vagyis ügyes technikákkal az emlőkből annyit megmutatni, amennyi a bimbókig tart. Sőt már a bimbókat is meg lehet mutatni, csak le kell ragasztani egy csillaggal.

____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________ _________________________

9 gondolat erről: „(2780) Sovány nő a divat, miközben majd minden nő kövér

 1. Néhanapján (mikor még élt a feleségem,) ha rátévedt egy-egy
  divatbemutatóra a TV műsorában, nem tudtam kihagyni, hogy
  —mi néznivaló van ezeken a mozgássérülteken ???— ráadásul
  a mákos tészta csak hosszában fér el bennük. Nem azt mondom,
  hogy folyjon szét a kövérségtől, de legalább legyen rajta valami
  fogni való is. Persze ez egyéni, és ízlés dolga. Tizen-huszon évesen
  még én is majmoltam a divatot, — csőnadrág, duplatalpú topogó,
  stb, de kinőttem. Talán ez a soványság divat hozza magával azt a
  beteges koplalást is, ami már pszichésen is ártalmas. Az meg örök
  rejtély, ( legalább is nekem, ) hogy ki a fene irányítja a hülyébbnél
  is hülyébb divatot ??? Szóval !!! Tessék tisztességesen enni, mert
  ha már meg kell halni, akkor inkább tőle, mint érte !!!

 2. 3 – Dan:
  Helyesbítek. Egy női csontváz. 😀

 3. Élő szövet csont vázon. Ha ennek akar minden nő megfelelni, mnd megdöglünk. ?

 4. Ezek a szerencsétlen nők betegek. Aki ezt teszi velük, és ezt állítja az emberiség elé példaképül, az pedig nemcsak beteg, de bűnös is.

  Az anorexia halálos. Aki nem tud időben kigyógyulni belőle, az nem éli túl. És ezen a módon terjed.

  A divatban mindig is volt egy adag irracionalitás, de ez nem valami véletlen túlburjánzás, ez szándékolt, következetes közveszélyokozás.

 5. Tibor bá, a 12-es érték nagy valószínűséggel nem testtömeg-index, hanem testzsírszázalék. Egészséges nő esetén ez 15 fölött van. Ha ez 10% alá megy, kimarad a menstruáció egészen addig, míg nem lesz elegendő zsír az alanyon. Női alétáknál ez az érték 15-20%, egy átlagosan egészséges nő esetén 25-30%.
  Bár megjegyzem, hogy a fotón látható hölgy esetében a 12% kicsit magas, a 12-es testtömeg-index meg túl alacsony.
  Én sajnálom szegényt, beteg testileg, lelkileg egyaránt.

 6. 7 – Gyuri:
  Így pofára a nő nem néz ki tőbbnek, mint 35 kg. Akkor pedig a testtömeg index 12 megfelel a valóságnak.

 7. 8: A képen lévő hölgy Nataliya Gotsiy, a kép pedig 2006-ban készült. Egy weblapon azt írták 43 kiló volt (nem hiteles adat), ami a 180 centis magasságával 13,3-as BMI.
  2006-7-ben több modell is meghalt anorexia miatt, kb 14-es BMI-vel, ami után több jelentős divatbemutatón is előírtak minimum 18-as BMI-t, sőt pl az olaszok, franciák jogszabályba is foglalták ezt. Szóval a csontkollekcióknak bő egy évtizede leáldozott, kimentek a divatból.
  Nataliya Gotsiy továbbra is vékony, de messze nem ilyen betegesen néz ki:
  https://www.instagram.com/nataliiagotsii/

  A 12-es BMI teljesen nonszensz, Isabelle Caro volt annyi a No Anorexia elrettentő kampányban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük