(3317) Tudósok kutatják, a férfiak miért vannak úgy oda a női keblekért

Tibor bá’ fordítása online

 

Szerző: Peter Adrews, akitől már több dolgot lefordítottam

A nők állandó jelleggel tömött mellei iránti hímkedvelés kissé rendhagyó, ennek ellenére mind a mai napig nincs széleskörűen elfogadott evolúciós magyarázat a jelenségre. Kérdés, hogy ezen érdekes területen hol tart ma a kutatás.

A tudomány mindig érdeklődött az univerzummal kapcsolatos kérdések iránt. Hogy kerültünk ide? Hogy születhetett a világmindenség? Mi a valóság természete? Most azonban a tudomány szenvtelenül tekint az örökös és egyre sürgetőbb kérdésre: Mi a fenéért szeretik a férfiak a női kebleket?

„Azért mert szép” nem elfogadható válasz. De az se, hogy a média az olvasók agyát mossa. A tudományban nincsenek érdekek, csak a színtiszta valóság keresése. Így történt, hogy Robert D. Martin a neves antropológus nekilátott a témának. És kéretik, olvasás közben nem hangosan röhögni.

Kebelológia: Annak ellenére, hogy a keblek létének nyilvánvaló oka a csecsemő etetése, a nők tejtermelő képessége egyáltalán nem függ a mellek (szülés előtti) méretétől. Ezen kívül, nem létezik egyértelmű kapcsolat hormon szintek és a kebel mérete között. Akkor pedig a férfiak miért fejlődtek úgy, hogy kedveljék? Egy elég régi hipotézis szerint a mellek mérete kitűnően jelzi tulajdonosának zsír tartalékát, ami nagyon jól jött az ínséges vadászó-gyűjtögető időben. Ha ez igaz lenne, akkor a férfiak a kebleket nem találnák erotikusabbnak a test más helyein található zsírpárnáknál. Ezt tehát kihúzhatjuk.

Egy másik népszerű elmélet a párkapcsolaton belüli kötődéssel kapcsolatos. Neurológiai tanulmányok kimutatták, hogy a nők teli vannak oxitocinnal, az ide vonatkozó hormonnal, amikor a szopó csecsemő stimulálja a bimbókat, illetve a szexuális partnere. Ezért, az a férfi, aki erre odafigyel, nagyobb eséllyel termékenyíthet, mint a keblekre fittyet hányó konkurencia. Ha hiszed, ha nem, ezt azt sugallja, hogy a férfiaknak bizonyos fokú önzetlensége van. Miközben tudjuk, hogy csak elélvezni akarnak. De van itt valami a kötődéssel kapcsolatban.

Edward Dutton angol antropológus úgy gondolja, hogy a kötődésnek van szerepe, és azt állítja, hogy a keblek úgy fejlődtek ki, hogy hasonlítsanak a farra. Tekintve, hogy réges-régi elődeink hátulról közösültek, ahogy az emberszabásúak ma is teszik, valamikor át kellett váltaniuk a misszionárius pózra. Evolúciós szempontból ez roppant fontos volt, mert a szemtől-szembe végzett közösüléshez aktív szemkontaktus kellett, aminek semmi köze a nemzéshez.

Rengeteget töprengtek az antropológiai változással kapcsolatban, amit a misszionárius póz okozott. Nagy valószínűséggel a korábbi seggek bámulását a keblek bámulása helyettesíti.

Frank Marlow pszichológus argumentuma így szól, a kemény keblek az ifjúság csalhatatlan jelei, ami egyben a termékenységé is. A távoli múltban az ember gyakran hiányos ruházatban tett-vett, vagyis a nők mellei láthatóak voltak. Az anyakönyvi kivonat hiányában nem volt mód megtudni, hogy egy másik emberi lény hány éves, kivéve a szemrevételezést. Mivel az évek múltával a női mellek a gravitáció hatására elkezdenek lógni, a mellek keménysége abszolút biztosan jelzi a tulajdonos fiatalságát. Sok ezer generáció után azoknak a férfiaknak, akiket a fene evett, hogy közösüljön, világossá vált, hogy a kemény mellű nők nagyobb valószínűséggel termékenyebbek.

Ha egyszer belép az, hogy a férfiak egy bizonyos női mellet preferálnak, az evolúció megteszi a magáét. A nőknek olyan mellei lesznek a serdülőkor után, amit a férfiak preferálnak. Ez világos. Vagyis a nőknek minél tovább tartó feszes melleik lesznek, ami más emlősállatnál nem fordul elő.

Ez egy jó történet, csak az a kérdés igaz-e? Személy szerint én úgy gondolom, hogy a női mell másodlagos nemi jelleg. Vagyis nekik van, nekünk nincs. Naná, hogy vonzó, mert a másik nemhez tartozás kritériuma.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

12 gondolat erről: „(3317) Tudósok kutatják, a férfiak miért vannak úgy oda a női keblekért

 1. Analógia
  A csatolt cikk a szarvasok aggacsáról 100 %-ban off topick. Semmi más célja nincs, mint elterelni a figyelmet az eredeti témáról.

 2. Most – ilyen egészen kirívó esetre még nem emlékszem – tényleg teljesen lehetetlen a hozzaalalsod a moderalashoz.
  Ez mar nem a hiú szerkesztői önérvényesítő önkényeskedése ez mar valami mas amire nem talalok hirtelen megfelelő szót.
  Pikkelsz ram és hajlandó vagy ezen motivaciódnak még azon az aron is engedni ,ha közben vitathatatlanul öngólt lősz.
  A hozzaszólasom abszolút korrekt volt.
  Szenilis vagy !
  Miért akarnam elterelni a figyelmet a női mellekről, amikor én is rajongok értük ?
  Most hülye vagy nem is kicsit !

 3. Az előző hozzaszólasomat kérem törölni !
  Köszönöm
  {félre : megpróbalom ezzel a trükkel elérni, hogy ne törölje ]

 4. Véleményem szerint a mellméret mellett lényeges a mell – derék – csípő arány is!
  Legalábbis engem evolucionálisan jelentősen motivál. 🙂

 5. 4. bj

  Azt meghiszem,
  de azért a szájak és cicik között
  is szeretsz elidőzni. Nem igaz?

  Legalábbis a nickedből erre következtetek😙!

  Csak hülyülök, tudom, hogy a monogramod.😋😉

 6. „Annak ellenére, hogy a keblek létének nyilvánvaló oka a csecsemő etetése, a nők tejtermelő képessége egyáltalán nem függ a mellek (szülés előtti) méretétől.” – Köszönjük a fordítást, de ez marhaság. Szerintem valaki egyszer száz éve írt erről egy cikket egy rossz statisztikára hivatkozva, és azóta ezt ismételgetik.

  Ha feltesszük, hogy a nők tejtermelő képessége egy haranggörbét követ, hamar rájöhetünk, hogy a középső 80-95%-ot nemigen lehet megkülönböztetni egymástól, mert a tejtermelés igazodik az igényhez. Ha kevés, a gyerek többet szopik, míg a tej több lesz, ha sok, akkor kevesebbet szopik, kevesebb a tej.

  Az átlagtól való eltérés a felső és alsó 5-10%-nál tűnik fel. Akinek túl sok a teje, annak fuldoklik benne a gyereke, akinek túl kevés, az a feje tetejére állhat, akkor se elég. Ezt a két csoportot kell megnézni, hogy kinek mekkora a melle. Garantálom, hogy lesz korreláció.

 7. 6 – Ábel:
  Márpedig ez így van. Vannak nagymellű nők kevés tejjel, és kismellüek sok tejjel. Sőt, van akinek szoptatás után a nagy melle változatlan marad, és van, akinek szoptatás után a viszonyag kis melle szinte eltűnik. tapasztalatból írtam.

 8. 5. – Balázs
  Már a múltkor is valaki szivatott a nick nevemmel, ami valóban a monogramom.
  Úgy tűnik valamit nem tudok!
  Kérlek világosíts fel, mit jelent a monogramom! De komolyan!

 9. 5. -Balázs
  Közben rákerestem, hát ez szopás!
  Úgy tűnik kevés pornót nézek, hogy ilyen tájékozatlan vagyok a szakkifejezésekben.

 10. Re:9
  Nem kell aggódni, nekem sem esett le, csak most… 🙂

 11. 8. b.j.

  Ábel volt az. Ábel Ábel !nagy pornófogyasztó lehet:-)
  Csak passzolt a mellekhez.

 12. Ezt a fenék-imitáció elmélettel már találkoztam korábban is, és akkor elég meggyőzőnek tűnt. Igen, a jó kerek, feszes popsi is vonzó, sőt, én mai fejjel már inkább azt nézem meg jobban, az szerintem jobban kifejezi a hölgy kondícióját.
  És, nagy keblű hölgyek szájából már több ízben is hallottam, hogy fenékhez hasonlítják a mellüket.
  Fogadjuk el ezt az elméletet, én erre voksolok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük