(3944) Dugina gyilkosság

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Csak a tények a Dugina-gyilkosságról

 

Szerző: Rolo Slavskiy blogger of The Slavland Chronicles

 

89. útban a 90. felé

Rendben, tehát Alexander Dugin meggyilkolásának kísérletét követő egy napon belül az FSZB a következő tényeket közölte velünk.

 • A bérgyilkos egy ukrán halált osztó hárpia volt – Natalya Pavlovna.
 • Július 23-án a lányával lépett be Oroszországba.
 • Lakást bérelt Dugin házában.
 • Elment a „Hagyomány” eseményre/beszélgetésre, és bombát helyezett az autóba, amiről azt hitte, hogy Dugin fogja vezetni.
 • Helyette Dugin lányát, Darját robbantotta fel.
 • A bérgyilkos rendszámtáblát cserélt, és átlépte az orosz/észt határt.
 • Az FSZB felfedte, megengedték, hogy egy Azov-tag belépjen Oroszországba, lakást béreljen Dugin házában, szerezzen bombát, megölje egy közszereplő lányát, majd nyugodtan elhagyja az országot.

Még néhány tény, amit érdemes megfontolni. Az FSZB azt állítja, hogy szó szerint több száz terrorista összeesküvést és támadást állított le, a merényletektől a szabotázscselekvésekig, és esetleg a tömeges terrorizmusig. Ráadásul az ukránoknak meglehetősen nehéz átjutni Oroszországba. A beengedetteket kihallgatják a határon az FSZB tisztjei, és ugyanez történik, amikor távoznak.

Az FSZB több száz, már Oroszországban élő ukránra lecsapott, többjüket csak kihallgattak, néhányukat pedig koholt, hamis vádak alapján letartóztattak, jelezve, hogy kvóta van.

Nem én vagyok az egyetlen, aki meglehetősen dühös az FSZB teljesítményére, vagy annak hiányára. A hazafias konszenzus az, hogy bizonyos fejeknek gurulniuk kell. Továbbá a hazafias közösség megtorló akciót vár. Végül is Észtország most egy terroristát és egy gyilkost rejteget. Ha a nemzetközi jogot következetesen alkalmaznák, ki kellene adni, és bíróság elé kell állnia Oroszországban. De, mivel a NATO egy terrorizmust támogató szervezet, amelynek kinyilvánított célja minden egyes orosz meggyilkolása, nem valószínű, hogy a nőt kiadják. Előfordulhat azonban, hogy megölik, vagy eltűnik.

Érdekes lesz látni, hogy ki beszél Dugin lányának meggyilkolása ügyében az orosz civil társadalomban, és ki fog hallgatni, esetleg tesz groteszk kijelentéseket. Azt várom, hogy Putyin megszólaljon, és mondjon valami intelligens és megnyugtató dolgot, ahogy általában teszi. És elvárom, hogy lemondjanak azok az emberek, akiknek ezt meg kellett volna akadályozni.

Azt is elvárom az MFA-tól, hogy motyogjon valamit a nemzetközi normákról. Ez azonban egy újabb fontos momentum lehet az orosz társadalom számára. A tragédiát félretéve, a gyilkosság Oroszországon belül Dugin személyét emeli fel, amit a nyugati média ismét eltúloz. Például Dugint ritkán hívják meg a legjobb „orosz” politikai talkshow-kba. Ez megváltozhat, és a gátlástalan orosz revansizmus megkeményedett hangját hirtelen meghallhatják az orosz tévénézők milliói. Ő az egyetlen nyilvános, nagy horderejű merénylet célpontja ennek az oroszországi háborúnak. Ha, korábban az orosz nacionalizmus eleven szimbóluma volt, akkor maga a sértett Oroszország élő szimbóluma lehet.

Maga Dugin is láthatóan megrendülten és már nyilvánosan beszélt lánya haláláról, és azt mondta, hogy ezt a háborút a sötétség és a világosság erői közötti harcnak tekinti. Azt mondta, hogy lánya első szavai a következők voltak: „Oroszország, nemzetünk, népünk,”, és hogy „meghalt a népünkért, Oroszországért”. Beszédét azzal zárta, hogy az egyetlen út: előre, az egyetlen módja annak, hogy igazolják az orosz nép által elszenvedett veszteségeket, a teljes győzelem elérése Oroszország ellenségei felett.

A bánatával megküzdő öregember megvetette lábát, és egy centit sem hátrált meg. Nagy tisztelet neki.

Tehát az ukrán pszichológiai hadművelet látványosan visszaütött. Ahelyett, hogy kiiktatták volna Dugint és szimbolikus csapást mértek volna az orosz nacionalizmusra, inkább gyászoló, megkeményedett és Oroszországon belül sokkal ismertebb figurává tették célpontjukat. Oroszok milliói, akiknek fogalmuk sem volt róla, hogy kicsoda, most megismerkedhetnek vele és kemény harcos elképzeléseivel. Szeretnék emlékeztetni, hogy Dugin az elmúlt hónapokban újra felvállalta az etnikai nacionalizmust, és nyíltan beszélt a nyugati zsidó megszálló kormányról. Bárki, aki olyan pontosan megjelöli a célpontot, mint ő, összecsapásra készül.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

45 gondolat erről: „(3944) Dugina gyilkosság

 1. Az FSzB-től nem idegen a saját zászlós hadművelet. A szerző is leírja az elején hogy nem elégedett a FSzB teljesítményével mivel szemet hunyt, nem akadályozta meg hogy ez megtörténjen, utána pedig rekord gyorsasággal az Ukránokra fogta a dolgot. Az utolsó bekezdésben ki is fejti, milyen összekovácsoló ereje, mekkora „sikere” van egy ilyen eseménynek. Ezeke után teljesen nyilvánvalóan gondolhatjuk azt, hogy ez egy megrendezett esemény volt, pontosan tudta az FSzB hogy nem az apát kell bántani, a meghalt lány mindenkiben szimpátiát kelt országszerte, az ideológus pedig megerősödve kerül ki a végén, a társadalom továbbra is támogatja a háborút és a rezsimet. Csak ne lenne ennyire átlátszó a dolog, nyilván az egyszeri Orosz átlagember nem gondolja végig 🙁

 2. Ez egy elaltató-elringató előkészület lehet, hogy a Dugin családot elrejtsék és ezután kijevi célszemélyeket kiiktassanak…szerintem.

  A fehérorosz alvilágra érdemes lesz odafigyelni ezután…valami olyasmire gondolok, mint ami Kazahsztánban történt nemrég.

 3. Megható történet egy hazafias blogger tollából! A gonosz ukránok megtámadtatták magukat az egyébként békeszerető oroszokkal és most annak ellenére, hogy nincs háború, háborús cselekményeket követnek el az orosz nép ellen! A hajdan nagyhírű KGB a névváltoztatáskor az eszét is elhagyta: nem elég, hogy be-, de ki is engedte a „terroristát” (akit a másik fél nyilván szabadságharcosnak nevez)! Ebből is látszik, hogy ahol a félelem az úr, nem a legalkalmasabb emberek kerülnek vezetői posztba.

 4. „Csak a tények” – LOL, Tibor bá, hova tetted a szemed? Egy ennyire nyilvánvaló háborús hergelő propagandára rámondani, hogy „Csak a tények”?!?

  Én nem vagyok a tények birtokában, lehet, hogy a cikk tényállításai megállják a helyüket, de ez a cikk egész nyilvánvalóan továbbmegy a tények közlésénél, és a célja a hergelés, uszítás.

 5. 1 Minato
  „nyilván az egyszeri Orosz átlagember nem gondolja végig ”
  Meg még az egyszerű Dugin sem, ha ennek tudatában felvállalja a világító fáklya szerepét… 🙂
  Vagy lehet olyan cinikus, hogy a saját lánya halálát is elfogadható eszköznek tartja a cél érdekében?
  Azért vannak ellentmondások…

 6. Milyen jól is jött ez a kis merénylet azoknak, akik fel akarják korbácsolni az orosz nacionalizmust, akik eszkalálni akarják a háborút és azoknak is, akik szeretnének esetleg úgy hadiállapotot hirdetni és mozgósítani, hogy a lakosság döntő része ezt támogassa.
  Nem is kell hozzá más, csak orosz területen terrorakciókat végrehajtani, lehetőleg minél véresebbet és minél látványosabbat.

  Milyen jó az is, hogy aki eddig nem tudta Oroszhonban, hogy ki is az a Dugin, na, az most majd tudni fogja.
  Sőt, megismerheti az okkult és neonáci eszméken nevelkedett egykori filozófus tanait is.
  Akár még a magáévá is teheti, … mármint a tanokat.

  Milyen érdekes az is, hogy a fenti megállapítások nem köthetően egyetlen országhoz, egyetlen nemzethez vagy elithez sem, hiszen ez sokak érdeke több odalról is egyidejűleg. Szép dolog is a kooperáció.

  A társadalmakat tolják a szélsőség felé, hol egy kis energiaár emeléssel, némi élelmiszerhiánnyal, jól időzített terrorakcióval, stb…, szuper!
  Ismerős a recept?
  War on terror made in USA…, apropó, hova fészkes fenébe is tűnt az amerikaiak világméretű végtelen háborús meséje a terror ellen?
  A kovid és Putyin ezt is kinyírta mi? Fene a pofájukat.

  A lényeg, hogy végül a tömeg nem csak elfogadni fogja a szervezett erőszakot és katonás rendet, hanem egyenesen követelni „rendcsinálás” címén.
  Indirekt társadalomprogramozás. Profik.

  Jó a műsor.

 7. Szerintem az átlag orosz félni kezd, ha Moszkvában újra robbantgatnak. Ami valószínűleg sosem fog kiderülni, Dugin fel nem robbant autójában is volt bomba, vagy sem. Akkor kiderülhetne, hogy a lánya volt a valódi célpont.

 8. Mi van, ha Dugina nem is ült az autóban, amikor felrobbant, csak eltüntették valahova, elment „nyaralni”?

 9. Re:7 Manga
  Jaj Manga, most spoilereztél egy nagyot, így nem lesz már annyira érdekes a vége a műsornak… 🙂
  Pedig már kezdtem hinni az orosz/ukrán/angol hírszerzésnek. 🙂

  Egy dolog biztos. Ha a deep state-el van Putyin, ha nem, a zavarosban prímán lehet halászni, ergo majdnem mindegy mi lesz ennek a vége, jól megszedi mindenki rajta magukat, persze kivétel az ukrán nép lesz…

  Szerintem az oroszok simán kiszámolták, hogy nekik mennyibe kerül a háború, és ez mekkora árfelhajtással és extra bevételekkel jár. Nem lepődnék meg, ha pozitív lenne a szaldó, és ráadásként elfüstölik az „ezer” éves zárolt hadi anyagot, miközben a Nato kifogy minden munícióból, mert puszira oda adták az ukránoknak.
  Tényleg hogy halad a német felajánlás, hogy az eladományozott k-európai szovjet fegyverek helyére zsír új német hadi technika jön? Rheinmetall majd csillámpónis zöld ideológiákkal fogja a kemencéjét fűteni az orosz gáz helyett?

 10. 7. MangaM
  „A lényeg, hogy végül a tömeg nem csak elfogadni fogja a szervezett erőszakot és katonás rendet, hanem egyenesen követelni “rendcsinálás” címén.
  Indirekt társadalomprogramozás. Profik.”

  Nem ma kezdték. Ahogy korábban írtad (ha jól emlékszem, ha nem, akkor elnézést) háromezer éves tapasztalattal rendelkeznek!
  Én régebbre tenném. Egyiptom volt a kiinduló pont, aztán a Közel-kelet nagy erőcentrumai, majd Róma és így tovább.
  És, ami nem mellékes (igaz ilyennek nincs nagyon helye errefelé, de ha már Dugin kapcsán szóba került, akkor talán Tibor bá’ megtűri), erősen okultista vonalat nyomnak. Függetlenül attól, hogy ez létező vagy sem (mármint a démoni hatalmak léte), de ők ebben hisznek e köré szerveződnek. Meglepődne sok okos nyugati ember ha látná, hogy kedves – felvilágosulást, az ész/ráció felsőbbségét hirdető, liberális – vezetői milyen okultista szertartásokon vesznek részt. Persze ha lebuknának, erre azt válaszolnák, hogy az egész hókuszpókjuk csak szimbolikus.

 11. 12. Bendegúz

  Igen, erről régebben egyszer írtam pár dolgot, hogy Dugin milyen vonalakhoz tartozott régebben. Az okkult hókuszpókuszok működnek, befolyásos emberek csoportjai működnek ezek alapján, kábé ez ugyanaz, mint bármelyik szekta vagy egyház.

 12. Re:11 Bendegúz
  A szexmágiát és emberáldozatot lehet hókuszpókuszozni, de ez már rég túl van a racionalitáson… Megjegyzem itt is felmerül az a kérdés, hogy mi a francnak kell mindenféle okkult rítust űzni, ha nincs rá szükség. Kirakat miatt, vagy netalántán néha működik a hókusz pókusz? 😉
  Pár hónapja voltam egy vakolós klubbos temetésen(lebuktam, ha-ha-ha, elhunyttal jóban voltam 🙂 ), és ott is ment a színdarab. Ami viszont meglepő volt, hogy valóban operáltak mágiával, igaz abból a célból, hogy a halott rájöjjön, hogy valóban halott.
  Ez persze viccnek tűnik ebben a formában, de nem véletlenül voltak sirató asszonyok akik 3 napig virrasztottak a halott mellett…

  Nekem amúgy bűzlik ez a történet, mert az oroszok sok mindenben jók, többek közt a pszí felderítésben is. Ez bőven kiugró esemény volt az „alapzajhoz” képest, ergo tudhattak valamit, és nem lepődnék meg azon, ha Dugin ezért nem ment a saját autójával.

 13. „Autóba rejtett pokolgép miatt meghalt Ivan Szusko, Oroszország által kinevezett tisztviselő Zaporizzsja régióban – írja szerdán a The Moscow Times.”
  https://telex.hu/kulfold/2022/08/24/ivan-szusko-merenylet-orosz-ukran-haboru-robbantas-bomba-igor-telegin

  Na, itt is van a második merénylet.

  Lehet ezt így is tolni, előbb-utóbb Kijevben is elindulhatnak a merényletek és lassan, de biztosan tényleg eljuthatunk oda, hogy a „lábujjhegyen” vívott háború helyett egy totális háború indul be keleten – úgy is sokan ezt hiányolták eddig, de még összejöhet, nyugi…

 14. 13. dajtás

  Dugin 4. alternatívája…
  Schwab és a 4. ipari forradalom…

  A 4-es szám Kínában és (főleg) Japánban kerülendő, mert az írásjelük hasonló, a kiejtésük pedig ugyanaz, mint a halál kifejezésé.

  Dugin veszélyes körökben mozgott már az 1970-es évek Szovjetuniójában és veszélyes alakokkal volt egy körben, veszélyes eszméket terjesztett ügyesen becsomagolva (pl: Golovin Fekete SS Rendje, Jemal, aki egy iszlám földalatti mozgalom tagja volt, Mameleev, egy disszidens, aki a sátánista kultusz követője volt, stb.) – ahogy korábban írtam, célszerű vele kapcsolatban óvatosnak lenni, én nem tartottam őt sosem pozitív figurának. Nagyon nehéz Dugint pontosan definiálni, sok az ellentmondásos infó körülötte, nem véletlenül nevezik Putyin Raszputyinjának, valamint az eurázsiai okkult képviselőjének.

  Egyes információk szerint a Szovjetunióban két fő vonulat volt, az egyik egy atlantista rend, amelynek a vezetői zömmel az egykori KGB vezérkarában voltak, a másik egy eurázsista vonal volt (Vér és Talaj Rendje???), amelynek a vezető tagjai többnyire a GRU-ban (katonai hírszerzés és elhárítás) voltak.
  Ezek kutatása és feltárása nagyjából lehetetlen feladat, ráadásul valószínűleg nem is a hosszú élet titka, így elégedjünk meg a témában ennyi információ morzsával.

  Bocs, Tibor bá’ a téma ezzel ismét zárva, alapvetően csak érdekességképpen említettem meg.

 15. „Őrizetbe vettek Kalinyingrádban egy helyi lakost, aki ukrán utasításra diverziót és terrorcselekményeket tervezett végrehajtani az orosz Balti Flotta létesítményei és a hrabrovói repülőtér ellen – közölte csütörtökön az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közkapcsolati központja.”
  https://www.portfolio.hu/global/20220825/kozolte-az-fszb-kalinyingradban-akartak-robbantani-az-ukranok-563173?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

  Íme, egy újabb „meghiúsított” tenorakció, két nap alatt ez már a harmadik hír…
  Ütni kell a vasat, amíg meleg, szóval nem árt erre odafigyelni, Kalinyingrád pedig egy nagyon „érzékeny” terület, ha valakinek eszkalációs céljai vannak. Nagyon nem szerencsés az irány.

 16. 15. MangaM
  Utolsó hozzászólás ilyen vonatkozásban, ezzel zárom a témát én is (a bloggazda iránti tiszteletből, na meg nehogy kivágjon).
  Szóval, Dugin és a korábbi életéhez, annyit fűznék hozzá, hogy akiket ezen körök megragadnak, azt nem engedik el (könnyebb egy szolgálattól szabadulni, mint ezektől – nincs nyugdíjba vonulás, az eskü életed végéig kötelez). Úgy, hogy az öreg a mai napig ezen körökhöz kapcsolódik (hogy vezető vagy végrehajtó, az már kérdés – én az elsőre tennék).

 17. 13. Dajtás
  Sajnos bizonyos vakolós helyeken előfordul, hogy magukhoz láncolják a szerencsétlent különféle egyiptomi rítusokkal, esküszövegekkel, hogy hithű legyen – „Az én igaz létem már nem a testemé, hanem a szabadkőműves páholyomé. Az életem többé nem az Isten ajándéka, hanem csupán anyag, amely önmagát hordozza. Elveszíti abszolút szellemét, melyet a Teremtés Könyvében magáénak mondhatott.” stb. – majd halálukkor a temetésükön emlékeztetik őket ígéreteikre, és feketemágiával hozzákötözik a halott testükhez. Egy jóravaló emberre persze nem könnyű így hatni , mert 2000 éve mindenkinek megadatott, hogy a saját Ka-ja segítségével levethesse kígyóbőreit és így folyamatosan újjászülje önmagát, de az egyházi mintára szerveződött vakolóklubban ezt bizony nem kötik a gyalog orrára – nehogy már ilyen egyszerű legyen az ösvény 🙂
  Az Ítélet csarnokában Anubisz (a mérlegek őrzője és minősítője) mindenkinek megméri a szívét, és akinek nehezebb mint a pávatoll az oda kerül, ahová való, a szférák durva anyagi, kárhozat dimenzióiba, legalábbis az egyiptomi sírfeliratok és rajzok erről értekeznek 🙂

 18. Hát, elkeserítő, mikor újra visszakanyarodik a téma erre a misztikus feketemágiára… 🙁
  Meggyőződésem, hogy egyszerűen közösségi pszichológiai jelenségről van szó, akárcsak minden más közösségi rítus és vallás esetén.
  Az emberi tudat összetettsége, bonyolultsága révén erősen befolyásolható, csapdába ejthető, ezért van, hogy emberek képesek teljesen különböző ideológiák, vallások mentén teljes odaadással és átszellemültséggel alávetni magát ezek vélt hatalmának, és akár egymással ellentétes célokért akár az életüket is odadobni szent megszállottsággal.
  Vagyis ezek a módszerek képesek valós hatalommá válni, de nem azért, mert valami titokzatos földöntúli hatalom áll mögötte, csupán emberi szándékok, amik megfelelő manipulálással vonják hatalmukba az emberi közösségeket.
  Ennyi…

 19. 19. Huba
  Kb. Jól látod.
  Ettől függetlenül még hatalommal bír és szervező erőként müködik, akár magas körökben is. Sőt!!!

 20. 18. László
  A kereszténységet csak majmolják, elvégre Isten majmát a nagy plagizátort imádják.
  Egyébként hittudományi szempontból a kereszténység nem köti a testhez a lelket, elengedi azzal, hogy Isten megítéli! Igaz nem fogadják el a reinkarnációt!

  A vakolok ezek – és hitük – szerint a megkötéssel kivonják forgalomból a lelket.
  Elég durva “gyilkos” megoldás!

 21. 9. Ábel,

  Itt egy kép a felravatalozott Dugináról:

  #https://twitter.com/ostap/status/1562100649436782593/photo/2

  Kérdés, hogy hogyan maradt meg ilyen épen egy autóbombás robbanás, majd a heves tűz után?
  Vagy ez itt egy viaszbábú?
  Esetleg kinyírták méreggel, pisztollyal és a baleset csak megrendezett volt?

  Ki tudja, de hogy itt valami nagyon nincs rendben, az biztos.

 22. 22. Gyarmathy

  Ha esetleg megnézed a helyszíni filmfevételeket, akkor látható, hogy Dugina teste a robbanáskor kirepült a kocsiból és nem volt ideje igazán összeégni.
  Légy óvatos, az összeesküvés-elméletek vékony mezsgyéjére tévedtél… 🙂

 23. 23. MangaM,

  Linkelnél egy ilyen felvételt?
  Aztán ha igazad van, akkor készségesen elismerem tévedésem.

 24. 24. Gyarmathy

  Igaz, nem tőlem kérted, de íme: #https://t.me/breakingmash/37551

 25. Az elitklubok torz szertartásainak nem csak az a célja, hogy valláspótlékot nyújtsanak, mágiát űzzenek. A közös bűn elkövetése egy összetartó erő, de már az is, ha úgy érzed, hogy lejáratható vagy. Amúgy is szerintem akkor helyeznek pozícióba valakit, ha tudják róla, hogy vaj van a füle mögött, hogy kontrollálható legyen, ne váljon önjáróvá. Ezt még kiegészítheti egy pszichés nyomás, hogy nehogy a választók, vagy a feleség megtudja, hogy miket művelt egy elitbulin. (Baál szobor előtti rituálé, orgia, önkielégítés egy koporsóban beavatáskor, amit maszkos tagok végignéznek, stb.)

 26. 21. A Sea Orgban (scientológia) egy milliárd évre szóló szerződést iratnak alá a tagokkal.
  Gyenge jellem sem kell, még a normális ember sem veszi észre hogy zombivá válik, amit mondanak nekik, megcsinálja, alárendelődik a közös szent akaratnak, és talán külső segítséggel ha ki tud szakadni belőlük.
  A vakolók nem ennyire átlátszóak, az évszázadok alatt sokkal kifinomultabbak lettek , úriemberek. Ők nem vadásznak tagokra, hiszen ők az egész világot uraló és birtokló Hálózat.
  De manapság klubokhoz sem kell tartozni, szerződést sem kell aláírni, az egész világ benne csücsül öntudatlanul a buliban.

  Brzezinski szintén szabadköműves, aki nemcsak nagy stratéga, de próféta is volt olyan társadalmat jósolt meg, „melyet a technika és az elektronika, kiváltképp pedig a számítástechnika és a hírközlés hatásai alakítanak kulturálisan, lélektanilag, szociális és gazdasági értelemben” .
  Így vélekedett a marxizmusról : „újabb létfontosságú és teremtő szakasz az emberiség egyetemes látásmódjának kiforrásában”, – „ a külső ember győzelme a belső, passzív ember felett, az ész győzelme a hit felett”

 27. 27. László
  A scientologia a prosztó népnek van kitalálva. Tény, hogy egy luciferiánus irányzat.
  Az elit klubok a szabadkőműveseknél kezdődnek.
  Brezinskiről meg annyit, hogy ő is meghalt.
  Közbevetőlegesen és nem posztrombolásként, igaz ezen magas körök mindent megtesznek, hogy a haláluk átmeneti legyen. Most még csak a KRIO módszerekkel fagyasztással próbálják tartósítani magukat és remélik, hogy egyszer majd eljön a technológiai tudás, ami felébreszti őket. Csak azt felejtik el, hogy majd azt a világot uraló elitek éppen olyan önző és szívtelen emberek lesznek mint jómaguk voltak, és az ilyeneknek nem lesz érdekük a konkurencia „feltámasztása”.

 28. Nos, nem tudom, melyik posztban lenne jó helyen, mivel sok témát érint, így ide teszem be Robert C. Castel friss és rendkívül tanulságos videóját.

  (Megjegyzésként annyit, hogy a videó címe két okból is csalóka – Amerika másokkal végezteti el a piszkos munkát -, ugyanis ezt a mondatot a riporter adta Castel szájába, ráadásul messze nem ez a riport lényegi mondanivalója. A másik dolog, hogy Amerika maga is el szokta végezni a piszkos munkát.)

 29. 28 – Bendegúz

  „Az elit klubok a szabadkőműveseknél kezdődnek.”

  A szabadkőművesek – ugyanúgy, mint egyéb, a hálózatokon alapuló szervezetek, de legfőképpen egész országok és bizonyos népek is – csak eszközök. Néha „pajzsok”, de legfőképpen „kardok”. S mint ilyenek, egy idő után elhasználódnak.

  Akik pedig például a szabadkőműveseket eszközként használja, az nem bújik bohócruhába és nem bohóckodik ott köztük, abban is biztos lehetsz! Megadják a fontosság érzését az „elit” pórnépnek, kíméletlenül használja és kihasználja, majd eldobja őket, ha érdeke úgy kívánja. Ez is csak a szolgaság egy magasabb szintje; az igazi hatalom nem ott van, esetleg az árnyjátéka, amit a vakolók kergethetnek, de utol sosem fogják érni azt.

 30. Számomra is érthetetlen, miért ölték meg Dugin lányát.
  Dugint már vagy hét éve háttérbe szorították és kirúgták a Lomonoszov Egyetemről is . Az akkor vele készült riport során megkérdezték tőle:
  – Ismeretes jó viszonya az orosz vezetéssel, vajon miért nem álltak ki Ön mellett? Gondolja hogy ez még megtörténhet?
    – Azt nem tudom, de úgy látszik, már csak egy dolog maradt számukra, hogy megöljenek engem…
  – Brzezinski emberei, hálózatai és pártfogoltjai jelenleg is az orosz kormány vezetőségében jelen vannak. Az orosz politika számos területét irányítják. S ők azok, akik szabotálják azt a politikát, amelyet Novorosszijával kapcsolatban kellene folytatni, ezzel előkészítve magának Oroszországnak a szétesését. 
  Véleményem szerint szinte már realizált totális világdiktatúra fenyegetettségével állunk szemben. Ez a diktatúra a háborút, mint eszközt bevetheti, de gyakorlatilag már e nélkül is létezik. Összeuszítja a népeket – így Oroszországot és Ukrajnát.”

 31. 29. MangaM
  Én már egy ideje nem nézem Robert C. Castel(aki egyébként az alom része), ahogy a Bogarat sem.
  Olyanok mint a bikini. Sok mindent megmutatnak, de a lényeget eltakarják.

  30. Zsolt
  Annyit tudok mondani, hogy az árnyékben settenkedők és a magukat ténylegesen hatalomnak gondoló (egyébként korlátlan anyagi eszközökkel bíró) nagyon kevesek tévednek. Az igazi hatalomról fogalmuk sincs, és nem is lesz, természetük okán!!!

  31. László
  Igazat szólt az öreg.
  De az a tájékozottak számra már régóta köztudomású tény, hogy Oo.-on belül van egy nyugatnak orientált, atlantista szimpatizáns elit, akik hol több, hol kevesebb hatalommal bírnak. Most éppen jól állnak. Ebbe tartozik Medvegyev és az Orosz Nemzeti Bank elnök asszonya is. Nekik egy uralig tartó Oo. pont megfelelne, mint ahogy a mi nyugatos belvárosi elitünknek is pont elég lenne egy Pest megye mérető Mo. Ahogy ezt anno Havas H. kifejtette a Klubrádió egyik beszélgetős műsorában, micsoda GDP lenne errefelé, ha sok mucsai nem húzná le a régiót – örömködött! De ez az ötlet a kedves Bocskor & Co. részéről is felmerült, csak úgy reggeli adásban röhögcsélve.
  Hogy csak az ismerteket említsem.

 32. 32. Bendegúz

  Én mindegyik oldalt nézem/hallgatom/olvasom, hogy képben legyek mindegyik oldal mondanivalójával, tök mindegy, hogy Brzezinski, Kagan, Todd, Friedman vagy épp Castel.
  A következtetéseimet pedig majd levonom én saját magamnak, meghallgatni és megérteni egy oldalt nem jelenti azt, hogy törvényszerűen egyet is értesz majd vele. (Ez egyébként a szcientológia egyik nagy hazugsága, azt állítják, hogy amikor megértesz valamit, akkor automatikusan egyet is kezdesz érteni vele – hát a nagy lóf.szt, ez csak akkor igaz, ha nincs önálló gondolatod.)

  A bikini jó példa – nem mondhatnak ki mindent nyíltan, de pont oda irányítják a figyelmet, ahová érdemes nézni.

 33. 34. MangaM
  Én is elolvasom az ellen oldal szerzőit. Más optikából mutatják be azt amit én látok.
  Csak már egy ideje elegem van, hogy a figyelmemet összpontosítom oda ahová szerintük érdemes, de az a falatnyi textilia csak nem akar eltűnni:-).
  Majd ősszel ismét rájuk nézek. Addig van más forrás bőven, hogy azt is alig bírom.

 34. 35. Bendegúz

  Oké!

  Aki eddig is idejárt olvasni, az kapott bőséges muníciót mindenre is, válogathat szabadon kedvére. Mi nem fogjuk sem megváltani, sem megváltoztatni a világot, jó esetben csak valamit esetleg megértünk belőle, azután hogy ezt mire tudjuk használni utána…, az is lehet, hogy semmire.
  Csak a saját egyéni igényeinket elégítjük ki, mert a média és a kötelező világmagyarázatok finoman szólva is egyre nehezebben emészthetőek.

  B-verzió: magasról lesz.rod a világ összes médiáját és fórumát, nem fordítasz ezekre több időt és csak azzal foglalkozol, ami neked napi szinten konkrétan számít és fontos. Ezen is érdemes elgondolkodni, én már teszem. 🙂

 35. 36 – MangaM:
  A fórum lényege: több szem – többet lát. És ez manapság nem megvetendő szempont.

 36. 33. Mangam
  A kép egy 2005-ös washingtoni privát találkozó során készült, Zbigniew Brzezinskivel és Francis Fukuyamával . Nem hinném, hogy jelentene bármit is, viszonylag konszolidált békeidők voltak.
  Dugint meg nem védeni akartam, csak kifejezni értetlenségemet a terrorakcióval kapcsolatban – mivel Dugin eurázsiai álláspontja nem igazán esett egybe Putyin elnök politikájával, és már régen kegyvesztett volt.

 37. 37. Tibor bá’

  Ebben igazad van, ezt nem is vitatom. Csak mit kezdünk vele végül?

  38. László

  A PNAC is a „boldog” 90-es években született meg, ami pláne békeidő volt, tehát ez nem garancia semmire.
  A Dugin elleni akció nyilván nem ok és előzmény nélküli, az biztos, hogy az orosz nacionalisták számára pont jókor jött.
  Az is szinte tényként kezelhető, hogy egyes ukrán szélsőséges csoportok önjáróak, Zelenszkij sem feltétlenül képes őket kontroll alatt tartani, ez lehetett egy ilyen csoport műve is.
  Azok a nyugati érdekcsoportok, akik tovább akarják mélyíteni a válságot és eszkalációban érdekeltek, szintén nyertek az ügyön.
  Tehát több olyan, akár ellen oldali szereplő is létezik, akiknek egy ilyen akció az érdekében állhatott.
  Ha Putyin akarta volna félreállítani Dugint, akkor karaktergyilkosságot követtet el vele kapcsolatban (számtalan lehetőség adott erre), nem pedig mártírt igyekszik csinálni belőle ország-világ előtt.
  False Flag műveletre pedig csinálhatnak bármit orosz területen, ami sokkal nagyobb felháborodást is kiválthat és amit ukrán szélsőséges diverzánsokra kennek utána.

  Mindegy, a dolog már megtörtént, Dugin él, a lánya viszont halott.
  Nagyon gáz az egész, ezt még a legszélsőségesebb ukrán csoport sem merné érthető okokból felvállalni – az én tippem ugyanis ez. Abban is szinte biztos vagyok, hogy erről Zelenszkij is csak a médiából értesült utólag.

 38. 39. MangaM
  „Mi nem fogjuk sem megváltani, sem megváltoztatni a világot, jó esetben csak valamit esetleg megértünk belőle, azután hogy ezt mire tudjuk használni utána…, az is lehet, hogy semmire.”
  Szerintem most kivételesen tévedsz.
  Nem véletlen, hogy el akarják hallgattatnia más véleményeket.
  Ha egy valaki is ki meri mondani az igazat, az már egy téglát kiver a falból, amit elénk építettek.
  Csak el szeretnék hitetni, hogy úgy sem tudsz semmit elérni. Dehogy nem! Ha a bogarat berakod valaki fülébe és az ott el is alszik, egy adott helyzetben felébredhet és cselekvésre késztetheti az érintettet. És mi van, ha a sok alvó igazság a fülekben egyszerre ébred fel??? Rájuk nézve semmi jó!

 39. 40 – Bendegúz

  Pontosan, mindenki számít és minden aprónak tűnő cselekedet is.

 40. A nyugati sajtó elkezdte kinyírni a pápát. A nyugati lapok szerint :
  „A jelenlegi egyházfő több területen is lejáratta már magát”,
  „A latin-amerikai származása nem mentheti sem a teológiai hagyomány, sem a gazdasági kapcsolatokra vonatkozó nevetséges kijelentések iránti kiterjedt tudatlanságát, sem az (egyházi) populista kudarcokat. „
  „Erkölcsi tekintélye elfogyott.”
  Az ukrán kormány is berendelte apostoli nunciust, hogy kifejezze Ukrajna csalódottságát.”
  Előzmény:
  Az egyházfő kijelentette, hogy Dugina ártatlan áldozat, a háborúért pedig a NATO a felelős. A NATO rátörte az ajtót Putyinra.

 41. 42: Tippelni sem tudok, hogy mi állhat a hátterében. Eleddig Ferenc volt a „demens vénember” az illiberális internacionálé számára, mostantól úgy néz ki, hogy ő lesz az új hős.

 42. 34.MangaM
  …”amikor megértesz valamit, akkor automatikusan egyet is kezdesz érteni vele – hát a nagy lóf.szt, ez csak akkor igaz, ha nincs önálló gondolatod…”
  Az a baj, hogy a mai embert senki nem nevelte önálló gondolkodásra, söt, rászoktatták, hogy ne is foglalkozon a gondolkodás fölöttébb kimeritő tevékenységével. Meglepő mennyire meg van könnyitve a mai tantervek alapján az oktatás, amely szerintem a késöbbi, felnőttkori gondolkodni tudás alapköve.A mostani pedagógiai -szerintem téves – a ” ne terheljük fölöslegesen a gyerek agyát ” principiumok szétverték, lezüllesztették az iskolákat, óvódákat, ami manapság oktatás terén folyik, az egy paródia. A túl megkönnyitett tanterv, a magolások tiltása, leegyszerüsitett anyag, mindez persze, a gyerek kimélése érekében zsibbadtagyú szabványtipusokat nevel.Ami engem nagyon zavar, az az olvasás , a könyvszeretet szinte teljes mellőzése, senki tanerő nem bátoritja a mai fiatalokat az olvasásra!
  Igy lesz lassanként a társadalomból egy biomassza.
  Maradi, régivágású ember vagyok, nálam az olvasás a legnagyobb nevelő, képzeletfejlesztő, a legjobb gondolkozás serkentő, a legjobb szemléletalakitó amit el tudok képzelni.

 43. 43. A “demens vénember”-nek nincs sok vesztenivalója, átverni sem lehet , megvan hozzá a kora. A háború régen is nagy biznisz volt, a fegyvriparnak kell a megrendelés, a sok lejárt szavatosságú fegyvert nem kell drága pénzért megsemmisíteni, már Hollandia is megszabadult mindtőlük. A német „army” zöldek is nyomják, ami azért képmutató dolog, mert a háborúnál nincs környezetszennyezőbb. (Hozzá még a német szénerőművek is beindultak)
  Érdekes, hogy a bezöldült, klímavédő nyugati államok ezt most mennyire leszarják – az oké hogy az emberélet nem számít fabatkát sem – már a saját fészkükbe is beleszarnak – még atomerőművet is lőnek az odaküldött fegyverekkel ?
  (nem mintha eddig számított volna, a Monsanto már nemcsak Európát, Ukrajnát is mérgezi.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük