(2392) A Pentagon felkészül Észak Korea lerohanására

VIP.312

A Pentagon a Dél Koreai erőkkel közös hadgyakorlatot tart, melynek célja az Észak Koreai atomfegyverek birtokbavétele háború esetén.

A Dél Koreai YONHAP Hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva állítja, hogy a „Warrior Strike” (harcos csapás) gyakorlatra Seoul-tól északra került sor négy napon át. Mindkét oldalról több száz katona vett részt a gyakorlatban azzal a céllal, hogy Észak Koreában megszerezzék, megsemmisítsék a tömegpusztító fegyvereket……..

___________________________________________________________________________

VIP előfizetőknek E-mailben elküldöm a teljes cikk fordítását.

__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________

29 gondolat erről: „(2392) A Pentagon felkészül Észak Korea lerohanására

 1. Kedves Tibor bá !Valamilyen rejtélyes okból csak azután kapom meg a VIP posztjaidat e-mailben, miután jelzem, hogy nem kaptam meg.Lemaradtam a listáról? Köszönöm, hogy utánanézel!

 2. Észak Korea lerohanása vagy blöff vagy eltökélt szándék. Ha eltökélt szándék, akkor az öngyilkosság, mert Kim kijelentette, abban a pillanatban, amikor az invázió megindul, ő kilövi az összes atom rakétát. Ez vagy blöff vagy eltökélt szándék. Ha eltökélt szándék, akkor az öngyilkosság, mert Amerika lesöpri a Földről Észak Koreát. Blöff itt, blöff ott. Így kell sikkeresen pókerezni, de mi van akkor, ha valakinek isten kiosztja a négy ászt és a másik játékos lehívja a négy ászt? Múlhat ezen az emberiség léte?

 3. Szia Tibor Bá.

  „de mi van akkor, ha valakinek isten kiosztja a négy ászt és a másik játékos lehívja a négy ászt”
  Napi szinten pokerezek de ezt a mondatot nem értem.

 4. 03 – esca:
  OK. Korrigálok. Egyik félnek leosztják a négy ászt, és merészen licitál. A másik fél azt hiszi hogy blöfföl és megadja a licitet (kihívja a 4 ászt?). Nem pókerezek napi szinten, nem tudom mi a helyes kifejezés.

 5. Ok, köszönöm. Nem trollkodni akartam, csak nem értettem.

 6. Pár hónapja olvastam un. lefejező egység kiképzéséről, mely gőzerővel folyt, folyhat most is, talán a poszt VIP része erről szól, bár gondolom az ilyen egységek gyakorlatozását nem vernék nagy dobra.

  A dél kóreaiak elképesztően részletes adatokkal rendelkeznek az ÉK-i rezsim felső vezetéséről, személy szerint tudják, ki miért felelős, hogyan működik a rendszer pontosan, személyre lebontva, illetve ezek a személyek hol laknak, mi a napirendjük és hasonlók.
  Az amerikaiaknak is van lefejező egységük, de egy ilyen terv döbbenetesen hangzik, hogy behatolnak és kiiktatják a felső vezetést (ha Kimet nem is sikerülne, de közvetlen beosztottjaiból eleget igen, a terv akkor is működne) olyan mértékben, hogy a rendszer működésképtelenné váljon és összeroskadjon.

 7. 05, 07:
  Ne dőljetek be a szajha média propagandájának. Megbízható helyekről semmi ilyen hír nem érkezik.

 8. 05, 07:
  Ezeket most nem tudom lefordítani, de nem arról árulkodnak, hogy igaz lenne az, amit sugalltok:
  China accuses Trump of ‘Cold War mentality’
  Chinese foreign ministry spokesperson said the U.S. should „abandon its Cold War mentality” adding that if it did not do so, the U.S. „would only harm itself as well as others.”
  https://www.rawstory.com/2017/12/china-accuses-trump-of-cold-war-mentality/

  Bolton: U.S. might have to attack North Korea:
  The time may come soon when the U.S. will have no other option but to attack North Korea militarily, former United States ambassador to the United Nations John Bolton said
  https://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2017/12/17/bolton-u-s-might-have-attack-north-korea/959331001/?

 9. No és mi van akkor, ha maga az atombomba létezése a blöff?

  Még mielőtt megkapom a magamét a szokásos stílusban és adagban, gyorsan kívánok mindenkinek meghitt karácsonyi ünnepeket!

  A- and h-bombs 1942-2017 and nuclear terrorism scams 2010-2017

  http://heiwaco.tripod.com/bomb.htm

 10. Ma már olyan hírt olvastam, hogy ÉK nem is atombombát akarna az USA-ra küldeni, hanem lépfene vírussal teli rakétát vagy rakétákat.
  Atombomba létezése elképzelhető, akár Amerika is odaadhatta nekik akár Ukrajnán keresztül is.

 11. 10 – Statikus:
  Hogy van pofád belinkelni, hogy 1945-ben nem volt atombomba robbantás Hirosimában, hanem napalm szőnyegbombázás volt? Elképesztően hülye vagy!

 12. Statikus,
  Húha, te biztosan a lapos földben is hiszel. 🙂

  Piton,
  nagy erejű támadás cirkálórakétákkal, bombázókról ledobott több ezer tonna bomba (bunkerrombolókat is beleértve), majd egy több száz fős különleges alakulat megszállja az atomlétesítményeket és elfoglalja. A felsővezetők tartózkodási helyeit dettó, iszonyatos erejű bombatámadás után különleges egységek bevetése, miközben ezeket a helyeket a légierő izolálva tartja. Így már látszik valami értelme a dolognak. Ha sikerül a rezsimet lefejezni, a többi összedől, mint a kártyavár.

  Ha Kínával sikerül megegyezni a háttérben, szerintem elképzelhető egy ilyen vagy hasonló akció.

 13. 13 – Piton:
  Szerintem felesleges belinkelned a szajha média által átvett pentagon propagandát. Ezeknek semmi realitás alapja nincs. Te el tudod képzelni, hogy cipőpasztával bekent, egyenruhás amerikai katonák a partra kúsznak, megkeresik az atombomba tárolókat, megölik az öröket, és vissza csempészik a partközelben várakozó amerikai hajókra a bombákat? Én azon csodálkozom, hogy feltételezik ennek a marhaséágnak az elfogadását. Ez még arra se jó, hogy eltereljék Kim figyelmét, akik az egészen csak röhög.

  Nem veszed észre magadon, hogy hat rád a propaganda? Miért írod, hogy „Sztálinista rezsim”? Mi köze a 70 éve halott Sztálinnak az észak koreai konfliktushoz?

 14. Piton csak idézte a cikk bevezetését, ott nevezik sztálinista rezsimnek Kim Királyságát.
  Visszatérve a témához, ha és amennyiben Észak-Korea rendelkezik bevethető atomfegyverekkel, akkor az is bőven elég, ha Tokiót és Szöult elérik vele, sőt, tovább megyek: bőven elég, ha csak Tokiót. Egy japán-koreai háború kitörése esetén Kína, Dél-Korea, Tajvan és Oroszország mind-mind Setét Ló, korántsem biztos, hogy Észak-Korea ellen fordulnának, max. csak szavak szintjén.
  Az Egyesült Államok egyszerre akarja a világot megrendszabályozni, Észak-Korea, Irán, Pakisztán, Oroszország, Kína, Szíria, satöbbi. Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ez komolyan vehető legyen, ehhez az USA-nak sem a katonai, sem a gazdasági ereje nincs meg – az eszmei és politikai erejéről meg ne is beszéljünk, az már náluk odahaza is hiánycikk. Az USA blöfföl és abban reménykedik, hogy háborúba tudja ugratni egymás ellen a riválisait – erről szól minden lépésük.

 15. 15: Elképzelni lazán eltudom, hisz nyíltan ezt gyakorolják a dél-korai hadgyakorlatokon. Felkészülnek rá, de egyenlőre persze ez nyomásgyakorlás, semmi más. De ha szükséges, akkor a magasabb egységek készen állnak a kitűzött feladat végrehajtására.

  A cikkből emeltem ki szöveget, de az északi rezsim nyíltan vallja magát sztálinista berendezkedésű kommunista államnak, miközben inkább egy „királyságra” hajaznak.

  Ja, a gyakorlatból egy részlet:
  Mint látható még az amerikai katonák egymástól is elkülönülnek, nem csak a dél-koraiaktól, mert nincs egyforma mintázatú vv felszerelés mindenki számára.

  US & South Korean Military Trains For Possible Urban Operations In North Korea

 16. 16 Montezuma

  „Piton csak idézte a cikk bevezetését,…”
  Piton nem idézett. Az idézetet idézőjelbe kell tenni. Ő ezt nem tette. Így a szavai másképp hatnak.
  Te pedig nem figyeltél az idézőjel hiányára.
  Ha nem figyeltek egymás írására, a süketek párbeszédét folytatjátok.

  Tibor bá’ feltett egy kérdést itt: https://www.antalffy-tibor.hu/?p=22256
  „Na ezen el lehet gondolkodni.”
  Amíg nem tudjátok erre a választ, nem juttok közelebb az igazsághoz.

 17. 17 – Piton:
  Ez a videó a „városi műveletről” egy VICC. Tényleg nem érdemes vele foglalkozni. El tudod képzelni, hogy páncélozott járművekkel partra szállnak, bemennek a városba és senki semmiről nem tud.- Ha a hajók megközelíti a partot, Kim már fog tudni róla. Amint megindulnak a kétéltű járművek a part felé, az észak koreai rakétákat már ki is lőtték. Ezt a II. világháborús viccet a hülye amerikaiaknak találták ki. Az amerikaiak egyet tehetnek (és ezt is fogják tenni) Hirtelen, óriási légicsapással megpróbálják megsemmisíteni az atomtölteteket. De ezt Kim éppen úgy tudja, mint én. Az USA-nak hatalmas meglepetésben lesz része, ha sor kerül rá. Valószínűbb, hogy rengeteg propaganda után a végén (mintha a fogukat húznák) leülnek tárgyalni a „sztálinista” rezsimmel.

 18. VAgy a rezsim összeroskad magától. Főleg ha Kim leesik a lábáról, akkor ki tudja mi történik a belső körökben.

  Minden dinasztia véget ér előbb vagy utóbb. A modernkori történelemben egy-egy diktátor és utódjainak uralma maximum néhány évtizedig tartott. A kommunista rendszer 70 évig bírta, majd szétesett.
  Jó eséllyel ez vár a Kim dinasztiára és rendszerükre is. Bármelyik nap összeomolhat, mint a kártyavár.

 19. 18. n/a
  Pedig már sokszor leírtam ezen a fórumon is, hogy igen nagy eséllyel a Kim dinasztia titokban együttműködik az Egyesült Államokkal, mert Észak-Korea léte maga a legnagyobb főnyeremény a Pentagon számára. Phenjan nélkül az USA hogyan tudná egy akolban tartani Japánt és Dél-Koreát illetve hogyan tudná „sutyiban” építgetni a rakétavédelmi kerítést Kína és Oroszország köré?
  Más: Az idézőjelre valóban nem figyeltem, de elolvastam a cikket és egyből láttam, hogy az első pár mondat van „figyelemfelkeltőnek” bemásolva.

  19. Tibor bá’
  Valóban, egy ilyen városi harcban az USA-DK erők csúnyán kivéreznének, a hatalmas légicsapáshoz meg kellene az US Air Force és Navy bevethető állapotban lévő gépeinek nagyjából a fele, hogy komolyabb esélyük legyen a sikerre az északi rakéták gyors kiütéséhez. A magam részéről továbbra sem hiszek a koreai háború folytatásában, egészen egyszerűen szinte lóf.sz, amit nyerhet vele az USA és két nagyságrenddel nagyobb a rizikója annak, hogy egy hatalmas háború kerekedik belőle, amit az USA már nem Észak-Koreával fog megvívni.

 20. 20 – Gyarmathy:
  Ne ess abba a tévedésbe, hogy egy kalap alá vonsz hasonló dolgokat. Sztálin nem épített dinasztiát. A 70 év utáni összedőlés, nem volt törvényszerű. Ha akkor ott Brezsnyev helyett Putyin van, akkor máig létezne a Szovjet Unió. A keleti népeket könnyebb egy akolban tartani, mert hozzá vannak szokva. A Kim dinasztia tartja magát. A kis kövér hirtelen halála után lenne némi tülekedés, de a diktatúra maradna. Nálunk is maradt a gulyás kommunizmus, csak most másképp hívják. De ugyanazoknak van extra jövedelme, és pazar élete, akiknek volt.

 21. A mostani ENSZ határozat kapcsán néztem ide, de nem csalódtam…

  Hmm azért kell egy adag fanatizmus ehhez a világlátáshoz.
  Az Észak-Koreai rezsimet védeni, hogy nem sztálinista?
  Esetleg valami markáns különbséget fel tudnál sorolni?

  Mostani hír a nyugati szajha médiából:
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/itt-a-dontes-kemenyen-buntetik-eszak-koreat.3.271945.html

  15:0 a szavazás végeredménye.

  Ezek a kínaik és oroszok is bekajálták a nyugati szajha médiát, biztosan.

  Hazugság az egész, hisz a nyugati szajhamédia írta meg…

  ” kis kövér hirtelen halála után lenne némi tülekedés, de a diktatúra maradna. Nálunk is maradt a gulyás kommunizmus, csak most másképp hívják.”

  Na ne mond, és ugyanolyan elnyomó volt a gulyáskommunizmus, mint a Rákosi rendszer?
  Semmi felpuhulás nem volt tapasztalható?

  A legvidámabb barakk csak mese volt vagy nyugati propaganda?

 22. A helyzet kapcsán a nyugati szajha média kínai-USA együttműködésről is ír.

  https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/eszak-korea_mar_keszul_a_veszforgatokonyv.653375.html

  „A szorosabb együttműködésről augusztusban döntöttek, amikor Joseph Dunford tábornok, az Egyesült Államok hadseregének vezérkari főnöke Pekingben vendégeskedett – tudta meg az FT kínai forrásokból. Ugyanakkor csak a napokban vált egyértelművé, hogy a tábornok tárgyalásain Észak-Korea is szóba került.

  Rex Tillerson amerikai külügyminiszter ugyanis kijelentette, hogy az amerikai kormány garanciát vállalt Kínának arra, hogy az USA nem szállja meg Észak-Koreát egy háborús konfliktus esetén.”

  Biztosan hazudnak már megint …

  Most látom, hogy már Piton belinkelte korábban, elnézést.

 23. 23 – Pzuj:
  Peched van, mert most van időm a válaszra.

  Ha Magyarországról van szó, nem szokás ráutalni, hogy „a magyar köztársaság” pláne „az egyre diktatórikusabb magyar köztársaság”. Egyszerűen csak „Magyarország”, mert ha azt írja valaki, hogy „az egyre diktatórikusabb magyar köztársaság” az már elég éles propagandaízű. Nem védtem Észak Koreát, mert nem tisztem és semmi közöm hozzá, de megjegyeztem a „sztálinista” jelző átvétele számomra azt jelenti, hogy az illetőre már hatott a szajha média sulykolása.

  Nem sok segítséget nyújtasz azzal, hogy magyar cikkeket linkelsz be. Ezek a cikk a nyugati szajha médiákban megjelent manipulatív szövegek, amiket szolgai módon lefordítanak magyarra. USA-Kínai együttműködés? Egy röhej. Kína arra nem hajlandó, hogy leállítsa olajexportját Észak Korea részére.

  Tillerson garancia vállalása??? Szart se ér. Mindenki tudja, hogy az USA egyetlen ígéretét se tartja be. Gorbacsev nek megígérték, hogy katonai terjeszkedésben nem lépének túl az NDK keleti határánál. Jelenleg Lengyelországban és Romániában építenek ki „védelmi” rakéta bázisokat. Nálunk meg úgy masíroznak, főleg a levegőben, mintha otthon lennének.

  Ha egy bekezdésemet nem értesz, akkor kérdezd meg. Ne írj hülyeséget: „Na ne mond, és ugyanolyan elnyomó volt a gulyáskommunizmus, mint a Rákosi rendszer?” Én a „Rákosi rendszert” és az „elnyomást” nem is említettem. De szívesen a szádba rágom. Azt írtam, hogy a rendszerváltás előtti nomenklatúra simán átmentette magát, csak most úgy hívják őket, hogy „oligarchák”.

  Jobban tennéd, ha nem mászkálnál ide, és nem idegesítenéd fel magad. Én maradok az objektív tájékoztatás mellet, és bizony kiszűröm a propagandát.

 24. Másik poszthoz odaírtam már a tutit, vagyis hogy mit gondolok Észak-Koreával kapcsolatban. Ez az egész Észak-Koreai fenyegetettség szerintem egy mellékág a világban: az elit (bankárok, kormányok) célja a politikai elit leváltása Európában – sőt talán az egész világon is.
  Ezt a politikusok diszkreditálásával, lejáratásával és a fizetőeszközök lecserélésével sikeresen el tudják indítani. Utóbbi illeszkedik a 30 évvel ezelőtti Economist címlapján megfogalmazott szándékkal is: készülj fel 2018-ra egy új világszerte érvényes fizetőeszközre.
  OFF
  Annyi kiderült azóta, hogy egy nyersanyag alapú fizetőeszközt vezetnének be a világon (gondolom mindenütt) és a nemzetek ezzel szabadulhatnának a régi adósságaiktól akár euróban akár dollárban akár más devizában vették fel azt.
  A Bitcoin jellegű kriptodevizákról 20 éve írt először a BIS bank és 10 éve a Bitcoinnal a gyakorlatban is alkalmazzák a technológiát (csak nagyon lassan dolgozható fel).
  A BIS és az IMF a vagyonelemek AC chain blokkláncba fűzésével szeretnék megvalósítani azt az új fizetőeszközt, amit terveztek: minden vagyonelemet nyilvántarthatnának mindenkiről, hogy mije van, és az adott vagyon lefoglalása az okos-szerződésekkel lehetne megvalósítható. Egyenként végighaladva a blokkláncban tárolt vagyonelemeken. Legalábbis erre épül a említett két bank elképzelése.
  ON
  Észak-Koreát jelentéktelen résztvevőnek érzem a pénzügyi cél elérése érdekének szempontjából. Valószínűleg kellően korruptak a vezetői, hogy könnyen feltüzelhetik az állampolgáraikat valamilyen szabadságharcos dumával.
  Számomra is elképzelhetetlen az előbbi esemény mihamarább elérése, mégis tudni lehet, hogy ez a politikai elit vezetés érdeke: ezután megszűnnek az államadósságok világszerte.
  Közben világszerte az iszlám terroristák és a menekültek megtámadhatják a helyi lakosságot, ezzel új érvet adva a lakosságnak, hogy miért is kell leváltaniuk a jelenlegi politikai vezetésüket: mert azok még arra is alkalmatlanok, hogy beengedik a jött-ment muszlimokat és több esélyt adnak nekik a lakosok és állampolgárok lemészárlására (ráadásul mindezt az adófizetők pénzének pazarlásával).

 25. 25. Tibor bá’

  „… Jelenleg Lengyelországban és Romániában építenek ki “védelmi” rakéta bázisokat. …”
  illetve a kongresszus megszavazta Ukrajna számára a védelmi fegyvereket, ugyanis Ukrajna, mint „független” ország, meg kell hogy kapja annak a lehetőségét, hogy megvédhesse magát az agressziótól.

  más:
  ma mindenhol a Mennyei Béke térre emlékeznek a médiában. 10000 áldozatról írnak mindenhol, amihez a forrás az akkori brit nagykövet távirata. Tud valaki esetleg más (elsődleges) forrást, ami megerősíti ezt az adatot? (a brit nagykövet egy „kínai barátjától” kapta ezt az információt)

 26. 27 – sleeper:
  Nem érdemes vele foglalkozni. Washington úgy döntött, hogy Kína ellen beindít egy kis propagandát, mert nem hajlandóak Kim ügyben melléjük állni.

 27. A következő – elég hosszú – dokumentum összefoglalja a máig kialakult amerikai helyzetet.

  https://anonfile.com/j5Y0o6dab8

  „Q” az internetes fórumokon mutatja be az aktuális helyzetet.
  Érdekes a tavalyi Econokist World in 2017 címlapján Trumpról lévő egyik kártya „JUDGEMENT” felirata. Kezd értelmet nyerni számomra is az a kártya.
  Érdekes módon az indictments listán nincs rajta Bill Clinton. Gondolom serényen együttműködik a hatóságokkal és ezért kevésbé vegzálják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük